Ferrari показа F60 America

http://www.investor.bg/premieri/445/a/ferrari-pokaza-f60-america-181895/

Десетте бройки от модификацията на F12berlinetta, които струват по 2,5 млн. долара, вече са продадени

Веселин Марешки дава обяснения в МВР за скандала на ул. "Студентска"

http://www.moreto.net/novini.php?n=267352

Снеха показания от бизнесмена Веселин Марешки за поредната разправия на ул. "Студентска", възникнала заради имотен спор между двама бивши съпрузи. Проверка на Topnovini.bg установи, че дърпането на шалтера в заведението вчера е станало с невалидно пълномощно, което Красимира Колева, бивша съпруга на собственика на имота и съдружник в семейната им фирма, приложила към молба за спиране на тока до "Енерго Про".

Скулпторът Богомил Живков се връща към корените в изложба

http://www.zapernik.com/hailaif/skulptorut-bogomil-jivkov-se-vrushta-kum-korenite-v-izlojba_34951/

Лица и сюжети от миналото, усещането за свободата и щастието в детството и младостта е втъкал в пластиките си големият български скулптор.

Големият български скулптор Богомил Живков подготвя самостоятелна изложба в родния си град Перник. Експозицията ще бъде открита на...

Продължава

Ако постигнем съгласие за политиките, всякакви персонални решения са възможни, каза Мартин Димитров

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/15/2400696_ako_postignem_suglasie_za_politikite_vsiakakvi/?ref=rss


Ако постигнем съгласие за политиките, всякакви персонални решения са възможни. Това заяви пред ТВ7 Мартин Димитров от Реформаторския блок. 

Преговорният екип на ГЕРБ – Румяна Бъчварова, Цецка Цачева и Менда Стоянова, ще се срещне днес в парламента с представители на Реформаторския блок, за да обсъдят възможностите за съставяне на правителство.

Важното е да се разберем за реформите и политиките, коментира Димитров. Той обяви, че от блока ще започнат преговорите от реформите...

Групата на Бареков се разпада, преди да се е събрала

http://www.mediapool.bg/grupata-na-barekov-se-razpada-predi-da-se-e-sabrala-news225998.html

Още преди да положат клетва в Народното събрание, депутатите от групата на Николай Бареков започнаха да се разбягват. В сряда Ана Баракова, която влиза в парламента благодарение на преференциите и феномена "15/15", обяви, че напуска партията и ще бъде независим депутат. Пред Нова телевизия тя обясни, че е била притискана да се откаже от депутатското си място, но няма да направи това, а ще стане независим депутат. ”Дяко Дяков и Мартин Данона ме карат да се оттегля от парламента. Бях притискана и тормозена. Получавах често обаждания, за да се откажа от депутатското място”, обясни Баракова. Мартин Иванов – Данона е млекопроизводител от пловдивско, който се води за известен бизнесмен и плейбой на местна почва. Данона водеше листата на ББЦ в Пловдив – област. Дяко Дяков е свързан с ББЦ адвокат и бе поставен на второ място в листата. Ана Баракова е учителка от Пловдив. Тя бе тринадесета в листата на ББЦ, с който номер се яви и партията на Николай Бареков на изборите. Благодарение на преференциите и феномена "15/15" Баракова измести от второто място лидера на пловдивската организация на ББЦ Дяко Дяков. Водач на листата в района бе Николай Бареков, който обяви, че ще остане евродепутат. ”Подхвърляха ми като разбран човек да вляза в положението и да напусна. Предлагаха ми пост в администрацията. Ако не се откажа, ме заплашваха да ме компрометират. Караха ме да подписвам документи, свързани с ББЦ. Чакаха ме пред училището, пред входа. Притискаха директора, нарушаваше се учебния процес. Разбиха ми вратата на апартамента. Наложи се да напусна града, защото бях изпаднала в тежка ситуация”, обясни Баракова.

Инфлацията в Германия остава 0,8% през септември

http://www.investor.bg/novini/130/a/inflaciiata-v-germaniia-ostava-08-prez-septemvri-181894/

Данните оставят Европейската централна банка под напрежение относно въвеждането на нови стимули за икономиката на еврозоната

"В Германия не може да съществува политик като Бойко Борисов"

http://offnews.bg/news/n_1/n_403596.html

В Германия не може да съществува политик като Бойко Борисов, нито пък в България е възможна германската голяма коалиция. Това обяви в интервю за  БГНЕС Детлеф Кухенбекер от Асоциацията за инфраструктура и устойчивост "Инфраню". Той е специалист по политически маркетинг, социалната проблематика и трудови пазари. Кухенбекер е посещавал България 3-4 пъти, наблюдавал е как се провеждат избори, включително в етнически смесени райони. "Не мога да си представя, че канцлер в Германия може да стане такъв човек". Така Детлеф Кухенбекер отговаря на въпроса дали правителството в Берлин може да бъде оглавено от лице, което е било бодигард едновременно на комунистически лидер и на "оцелелия" цар, и в същото време е имало връзки с групи от подземния свят. "Абсолютно недостойно е хора с подобна история да кандидатстват в парламента. Нито една партия не може да допусне подобен кандидат в своите листи. Естествено, промъквали са се кандидати със съмнително минало, но те са били изключвани", допълни Кухенбекер. Това, което наблюдавам в България, е, че много хора говорят, а малко неща се правят, смята експертът. "И това е нещо, което гневи младите хора и ги кара да напускат страната. Практиката "Не гледай какво върша, а слушай какво говоря", не може да бъде приложена в Германия. По време на предизборните кампании партиите обещават много неща, но избирателите след това проверяват и като видят, че повечето неща не са изпълнени, после не отиват да гласуват. Последните 20 години наблюдаваме промяна в парламента, партии трябва да правят повече отпреди, защото избирателите проверяват в интернет изпълнението на обещанията им", поясни Кухенбекер. По думите му Германия се интересува от това, което се случва в България, дали се променят нещата срещу корупцията, за подобряване на икономиката, социалната политика, заетостта, усвояването на еврофондовете. "Искаме да ви помогнем, но не подкрепяме корумпираната система. ЕС е готов да ви подкрепя, но не и да дава пари на олигархията. И когато България не изпълнява ангажиментите си към ЕС, нещата се усложняват. Според мен всички лидери на партиите трябва да мислят за нуждите на хората – добри улици, добро образование, здравна система. Все още има много работа", коментира още германецът.

Песента ”Радка пиратка” принуди метъл фенка да смени името си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4368413

Популярната чалга песен ”Радка пиратка” принуди младо момиче да смени името си, съобщава Нова тв.
Вилелаурия - така пожелала да се казва 22-годишната Радка Иванова от Благоевград.
Тя заявила пред съда, че била подложена на тормоз и подигравки заради мегахига от зората на фолка, изпълнен с еротични закани от страна на лирическия герой. Популярната чалга песен ”Радка пиратка” принуди младо момиче да смени името си, съобщава Нова тв. Вилелаурия - така пожелала да се казва 22-годишната Радка Иванова от Благоевград. Тя заявила пред съда, че била подложена на тормоз и подигравки заради мегахига от зората на фолка, изпълнен с еротични закани от страна на лирическия герой.

Даваме 110 военни за нова мисия в Афганистан

http://frognews.bg/news_78239/

В края на годината България ще прекрати участието си в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан, а от следващия месец страната ни ще се включи с до 110 военнослужещи в новата мисия на НАТО - „Решителна подкрепа”. Решение за това ще вземе служебното правителството на днешното си заседание.

Метъл фенка се прекръсти заради песента "Радка пиратка"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4368410

Популярната чалга песен ”Радка пиратка” принуди младо момиче да смени името си, съобщава Нова тв.
Вилелаурия - така пожелала да се казва 22-годишната Радка Иванова от Благоевград.
Тя заявила пред съда, че била подложена на тормоз и подигравки заради мегахига от зората на фолка, изпълнен с еротични закани от страна на лирическия герой. Популярната чалга песен ”Радка пиратка” принуди младо момиче да смени името си, съобщава Нова тв. Вилелаурия - така пожелала да се казва 22-годишната Радка Иванова от Благоевград. Тя заявила пред съда, че била подложена на тормоз и подигравки заради мегахига от зората на фолка, изпълнен с еротични закани от страна на лирическия герой.

"Дракула: Неразказан" е най-гледаният филм у нас

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/drakula-nerazkazan-e-naj-gledaniiat-film-u-nas-6024859

Напълненият до горе с много епичен екшън, компютърно генерирани армии и комиксов вид филм за трансилванеца Влад Цепеш, е гледан от 40 873 зрители за трите дни от премиерата му, като приходите от билетите им са 334 625 лв

МЗХ предприема стъпки за улесняване на достъпа на малките производители до пазара

http://www.moreto.net/novini.php?n=267302

Министерството на земеделието и храните ще създаде работна група, която да анализира нормативната уредба, свързана с малките земеделски производители. Това стана ясно по време на кръгла маса на тема: „Достъпът до пазара - необходимо условие за развитие на малкото фермерство в България“, която се проведе в МЗХ.

Адвокатът на Цветан Василев: Има опасност за живота на клиента ми

http://www.mediapool.bg/advokatat-na-tsvetan-vasilev-ima-opasnost-za-zhivota-na-klienta-mi-news225997.html

Има опасност за живота на Цветан Василев, тъй като се готви физическа саморазправа с него, обяви в сряда пред Нова телевизия адвокатът на банкера Константин Симеонов. Той допълни, че става дума за оперативна информация, получена преди две седмици. Тя гласи, че Цветан Василев е поръчан от България, но изпълнителите щели да са чужденци. Адвокатът обясни, че мажоритарният собственик на КТБ се притеснява от подобни ”инсинуации”. "Тази информация (за саморазправата) беше от преди 2-3 седмици, но не мога да коментирам подробности", каза Симеонов. По повод протестите на вложителите в КТБ адвокатът коментира, че виновни за ситуацията с банката са БНБ и прокуратурата, чийто действия са умишлено съгласувани. "Не знам кой център ги управлява", обясни адвокатът. "Всичко около КТБ е проекция на действията на служителите, свързани с БНБ и прокуратурата. Двете институции имат доста съгласувани действия. Те именно с действията си предизвикаха ситуацията в КТБ. Прави са хората да протестират, защото имат пари в банката, а никой не има дава отговори”, обясни още адвокатът. По думите му засега няма насрочено в сръбския съд заседание по делото за връщането на Василев в България. Според Симеонов протакането не е заради връзките, които банкерът има там, а заради процедурите в сръбското законодателство. Адвокатът коментира, че за да може Василев да се прибере в България, трябва да бъде отменена заповедта на Интерпол за задържането му. Константин Симеонов допълни, че не е запознат с разследването за пране на пари, което Софийската градска прокуратура води срещу клиента му. В края на септември стана известно, че разследвания за пране на пари срещу мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка се водят в Лихтенщайн и Швейцария. Те предизвикаха такова разследване и в София. "Не сме уведомени официално. Прокуратурата работи през медиите. Пуска информация, но до нас няма официална информация. Относно имотът (на Цветан Василев) в Швейцария - той е закупен преди две години - през 2012-а. Прокуратурата има документи за сделката. Парите, с които е закупен имотът, са от заеми. Няма фирма, която да дължи пари за имота. Имайте предвид, че Цветан Василев е платил данъци върху 160 млн. лева приходи. Мога да кажа, че семейство Василеви няма намерение да ползва жилището”, каза адвокатът. Той отрече клиентът му да има каквито и да било контакти с Делян Пеевски, защото депутатът от ДПС седял в основата на всичко, което се е случило с КТБ чрез медиите си. "Убиха банката като муха - с вестник", заяви Симеонов. Адвокатът допълни, че Цветан Василев не може да се върне в България заради заповедта за неговото задържане. "Трябва да бъде отменена заповедта за задържането му. Тук има нещо интересно. Заповедта е от 28 юли... Защо прокуратурата мълчеше за това?”, попита Симеонов. За издаденото постановление за постоянно задържане се разбра близо седмица по-късно.

Банда източвала банкови сметки на мъртъвци

http://www.grreporter.info/Banda_iztochvala_bankovi_smetki_na_mrtvci/16247

Основните членове на престъпната група са ветеранът футболист на „Панилиакос“ Тодорис Армилагос, 66-годишният баща на осъден за убийство полицай, 47-годишна жена – нотариус и още един 42-годишен мъж, обявен за издирване

прочети повече

Имунитет за депутатска употреба

http://www.cross.bg/tzvetanov-delo-deloto-1435093.html

/КРОСС/Между Цветан Цветанов, Сергей Станишев, Николай Бареков и Волен Сидеров има нещо общо. Освен политически амбиции четиримата имат и висящи дела в различна фаза. Това, че са депутати в европейския или родния парламент, ще усложни и забави хода на процесите. Някои от делата дори ще трябва да останат замразени до края на депутатстването им. И така стигаме до въпросите дали депутатският имунитет е уреден достатъчно добре, оставя ли вратички за измъкване от отговорност и време ли е темата да бъде преразгледана и решена наново. "Народните представители не могат да бъдат задържани и срещу тях не може да бъде възбуждано наказателно преследване освен за престъпления от общ характер (това, което се преследва от прокуратурата, а не с частна тъжба до съда, б.а.), и то с разрешение на Народното събрание, а когато то не заседава - на председателя му. Разрешение за задържане не се иска при заварено тежко престъпление, но в такъв случай незабавно се известява Народното събрание. Разрешение за възбуждане на наказателно преследване не се изисква при писмено съгласие на народния представител." Така е регламентиран в конституцията депутатският имунитет. През годините след 1989 г. се е случвало много пъти главният прокурор да иска от парламента имунитета на народен представител. Предишният обвинител №1 Борис Велчев например го направи 33 пъти за 7-годишния си мандат (в броя влизат и по две искания за едно и също лице пред два поредни парламента)

Фирми се притесняват как ще спазят новите изисквания за етикетите на храните

http://econ.bg/Новини/Фирми-се-притесняват-как-ще-спазят-новите-изисквания-за-етикетите-на-храните_l.a_i.577203_at.1.html

След по-малко от два месеца влиза в сила нов европейски регламент за етикетирането на храните. Производителите вече се подготвят да отговорят на...

Кабинетът решава какво да каже на ЕК за наказателната процедура за КТБ

http://www.bnews.bg/article-119067

Окончателното решение за Корпоративна търговска банка (КТБ) и Търговска банка "Виктория" ще бъде взето в периода от 1 ноември до 20 ноември 2014 г. Независимо от характера на взетото крайно решение, вложителите с гарантирани влогове ще получат в кратки срокове достъп до своите средства в двете банки.

Делото срещу Волен Сидеров за инцидента на летище "Варна" се гледа днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=267355

За днес в Софийския градски съд е насрочено делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров заради инцидента на летище "Варна" от началото на годината. Според юристи обаче имунитетът, който Сидеров получи, след избора му за депутат в 43-тото Народно събрание, може да се окаже проблем за началото на процеса.

До края на октомври се подават декларациите за дължими данъци за третото тримесечие

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4368404

До края на октомври 2014 г. физическите лица, които сами определят и внасят дължимия авансово данък, трябва да подадат декларацията по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 201, ал. 1 от ЗКПО (образец 4001) за данъци, дължими за третото тримесечие на 2014 г. Това са физически лица, които през третото тримесечие са придобили доходи, До края на октомври 2014 г. физическите лица, които сами определят и внасят дължимия авансово данък, трябва да подадат декларацията по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 201, ал. 1 от ЗКПО (образец 4001) за данъци, дължими за третото тримесечие на 2014 г. Това са физически лица, които през третото тримесечие са придобили доходи,

Делът на УПФ Бъдеще в Еврохолд е надхвърлил 10%

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/delyt-na-upf-bydeshte-v-evrohold-e-nadhvyrlil-10-181879/

Евроинс Румъния е увеличило участието си в Делта кредит АДСИЦ, а Интернешънъл Асет Банк го е намалила

До края на октомври се подават декларациите за дължими данъци за третото тримесечие

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4368400

До края на октомври 2014 г. физическите лица, които сами определят и внасят дължимия авансово данък, трябва да подадат декларацията по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 201, ал. 1 от ЗКПО (образец 4001) за данъци, дължими за третото тримесечие на 2014 г. Това са физически лица, които през третото тримесечие са придобили доходи, До края на октомври 2014 г. физическите лица, които сами определят и внасят дължимия авансово данък, трябва да подадат декларацията по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 201, ал. 1 от ЗКПО (образец 4001) за данъци, дължими за третото тримесечие на 2014 г. Това са физически лица, които през третото тримесечие са придобили доходи,

Получен е сигнал за бомба в Съдебната палата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/15/2400680_poluchen_e_signal_za_bomba_v_sudebnata_palata/?ref=rss


Получен е сигнал за бомба в Съдебната палата в София, информира "Фокус". Вчера сградата на Съдебната палата отново беше затворена, а гражданите - изведени заради фалшив сигнал за бомба.

Фалшив сигнал затвори Съдебната палата и миналата седмица - на 7 октомври. 

Странните бонуси за служителите в Apple и Facebook

http://sciencelogy.actualno.com/Strannite-bonusi-za-slujitelite-v-Apple-i-Facebook-news_54956.html

От януари следващата година компанията Apple ще започне да заплаща цената за замразяване на яйцеклетки на служителките си. Подобна практика вече има и в компанията Facebook, съобщи NBC News. Заплащан...

Юнкер одобри кандидатурата на Виолета Булц за еврокомисар

http://europe.actualno.com/Unker-odobri-kandidaturata-na-Violeta-Bulc-za-evrokomisar-news_54974.html

Председателят на Европейската комисия Жан-Клон Юнкер одобри кандидатурата на словенския вицепремиер Виолета Булц за еврокомисар след събеседване с нея. Следващата стъпка е Съветът на ЕС да одобри спи...

Обиколка около света: 26 години, 215 страни и 890 000 км

http://cars.actualno.com/Obikolka-okolo-sveta-26-godini-215-strani-i-890-000-km-news_54976.html

Наскоро Гюнтер Холторф завърши епично приключение, продължило 26 години. То е било зад волана на Mercedes-Benz G-Class, а двигателят не е бил сменяван дори и след близо 900 000 км. Всичко за...

Ебола и при втори медицински работник в САЩ

http://africa.actualno.com/Ebola-i-pri-vtori-medicinski-rabotnik-v-SASht-news_54978.html

Втори медицински работник в Тексас се е заразил с ебола, съобщи AFP. Тестът за наличие на вируса у служителят на болницата, където почина заразеният Томас Дънкан, е дал положителен резултат. Симптоми...

България ще участва в нова мисия на НАТО в Афганистан

http://society.actualno.com/Bylgarija-shte-uchastva-v-nova-misija-na-NATO-v-Afganistan-news_54979.html

Правителството прие решение за прекратяване участието на военнослужещи от въоръжените сили на България в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) в Афганистан, считано ...

Миков затвори и залости вратата пред ГЕРБ

http://politics.actualno.com/Mikov-zatvori-i-zalosti-vratata-pred-GERB-news_54981.html

БСП няма да преосмисли позицията си за широка коалиция с ГЕРБ по германски образец. Това потвърди председателят на червената партия Михаил Миков. Припомняме, че на последния пленум на партията той пре...

Сигнал за бомба удари делата на Волен и Алексей

http://www.bnews.bg/article-119068

Сигнал за бомба може би ще саботира и трите големи дела, насрочени за днес в Съдебната палата.

"Тойота" изтегля 1,75 милиона коли заради проблем със спирачките

http://www.vesti.bg/novini/tojota-izteglia-175-miliona-koli-zaradi-problem-sys-spirachkite-6024860

"Тойота" съобщи, че изтегля 1,75 милиона коли в света заради проблеми със спирачките и други дефекти, които създават опасност от пожар.

Сблъсъците в Хонконг не стихват, има и задържани

http://www.bnews.bg/article-119055

Сблъсъците започнали след като полицаите опитали да премахнат нови барикади, издигнати от демонстрантите на една от централните улици в града, намиращ се в близост до правителствени сгради.

Взривна опасност тегне над съда

http://frognews.bg/news_78238/

За втори пореден ден бомбена заплаха тегне над Съдебната палата. След като вчера по обед беше получена заплаха за заложен взрив, която по-късно се установи, че е фалшива, тази сутрин беше получен нов сигнал, предаде репортер на Фрог нюз, очакващ да започне делото „Октопод”.

Евгени Минчев: За любовта, децата и това да си готин

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-vip-bradyr-obrazcov-dom/evgeni-minchev-za-liubovta-decata-i-tova-da-si-gotin-6024810

Какво разказа за първи път Евгени Минчев за себе си – за истинската любов в живота му, какъв е вечер, когато остане сам, защо е направил съзнателния избор да няма семейство и деца – вижте в интервю на Наталия Такова-Мазгарева от Vesti.bg с пиара и светски хроникьор:

Най-много млади хора има в Бургас и Сливен, населението в Габрово и Видин е застаряващо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4368394

Най-висок процент млади хора под 15-годишна възраст у нас е отчетен в Сливен - 17,6 на сто и в Бургас - 15 на сто от населението на тези градове. Най-застаряващи български градове с население над 65-годишна възраст са Видин и Габрово Там 26 на сто от населението е на възраст над 65 години. В Габрово пък този процент е 25. Най-висок процент млади хора под 15-годишна възраст у нас е отчетен в Сливен - 17,6 на сто и в Бургас - 15 на сто от населението на тези градове. Най-застаряващи български градове с население над 65-годишна възраст са Видин и Габрово Там 26 на сто от населението е на възраст над 65 години. В Габрово пък този процент е 25.

Евгени Минчев: Винаги съм бил много остър човек

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-vip-bradyr-obrazcov-dom/evgeni-minchev-vinagi-sym-bil-mnogo-ostyr-chovek-6024810

Какво разказа за първи път Евгени Минчев за себе си – за истинската любов в живота му, какъв е вечер, когато остане сам, защо е направил съзнателния избор да няма семейство и деца – вижте в интервю с пиара и светски хроникьор на Наталия Такова – Мазгарева от Vesti.bg:

Норвегия прие закон за задължителна военна служба за жените

http://www.moreto.net/novini.php?n=267327

Норвегия с още една стъпка към полово равенство, след като днес бе прокаран исторически законопроект, който намалява пропастта между мъжете и жените в армията на страната, отбелязва Блумбърг. Новият закон е за задължителна военна служба за жените в рамките на 19 месеца.

"Кой" пак е №1

http://www.cross.bg/borisov-pobeda-mestan-1435092.html

/КРОСС/Как Бат`Бойко престана да бъде превъплътения Бай Тошо. Молитвата на политическите лилипути. Падишахът и двамата шехзаде. Дръж ми вувузела! Канонизация на задкулисието, пише Велислава Дърева в коментара си ""Кой" пак е №1" във в. "Дума". 1. "Още една такава победа и ние сме загубени!", възкликнал мрачно цар Пир след битката при Аскулум (според Плутарх). В 279 г. пр. н. е. Пир, цар на Епир, сразил армията на Римската република, предвождана от консула Публий Деций Муз, но изгубил над 3500 войници. Победата на Пир била толкова саморазгромна, че той, наместо да триумфира, написал до Римския сенат жална молбица за примирие. Но сенаторите рекли "Тц!", никакво примирие, докато не се разкара от територията на Републиката, понеже победеният победител си станувал в Аскулум с намерение да продължи войната. След 4 години, край Беневентум, римляните попилели Пир и най-сетне го пропъдили. След още 3 години Пир тръгнал срещу Спарта, но бил убит в улична схватка в град Аргос (Пелопонес). 2. "Още една такава победа, и ние сме загубени!", би трябвало да изплаче мрачно Борисов, ако да беше чел Плутарх. За втори път Борисов е в ролята на съкрушения победител. Преди 1 година проклинаше прокуратурата, таз орда "гейове, манафи, педераси и пидали", които най-подло и заговорнически му откраднали триумфа, разкоствайки аферата "Костинброд"

Intel опровергава мрачните прогнози

http://www.investor.bg/harduer/459/a/intel-oprovergava-mrachnite-prognozi-181888/

Американският концерн надмина пазарните очаквания по отношение на приходите и печалбата си за третото тримесечие

Кадиев: Изходът е програмно правителство

http://www.cross.bg/kadiev-gerb-trugne-1435090.html

/КРОСС/ „Реалните намерения за коалиция предполагат поглед напред, а не назад. Затова трябваше да направим промените в партията си. Това означава и кардинална промяна в мисленето, защото партийната дисциплина е дълбоко заложена в БСП", каза Георги Кадиев в интервю за БНТ. Първата стъпка в тази посока би била оставката на цялото Изпълнително бюро, а втората - и на Националния съвет, посочи той. „Третата стъпка е отчетно-изборна кампания, нови делегати за конгреса, нов конгрес, ново ръководство и поява на естествени, а не назначени лидери, контролирани оттук и там. По този начин БСП няма да се промени и съответно няма да бъде алтернатива на ГЕРБ. Загубих илюзията, че промяната в БСП може да тръгне отгоре, от ръководството, но все още храня илюзията, че може да тръгне от самите хора", заяви Кадиев. Левицата трябва да се вслушва повече в гласа на своите избиратели. Нежеланието да го прави се отразява в резултатите от изборите, подчерта той. „Отиваме на преговори с 12 червени линии. Какво щяхме да направим, ако ГЕРБ ги беше приел - коалиция ли? Трябваше да тръгне някакъв дебат, да видим кои са компромисите, на които сме готови. Аз съм против коалиция с ГЕРБ, но не съм аз човекът, който решава. След като 500 хиляди гласували ти кажат, тогава отиваш и изпълняваш. Ние просто трябва да се научим да слушаме избирателите си", повтори Кадиев

Барабанистът на Hüsker Dü Грант Харт гостува в София на 19 октомври

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/15/2400566_barabanistut_na_hsker_d_grant_hart_gostuva_v_sofiia_na/?ref=rss


Грант Харт, барабанист на влиятелната хардкор пънк и алтернативна рок група от 80-те Hüsker Dü (сред няколкото, на които "Нирвана" приписват формирането си като музиканти) ще изнесе концерт в софийския клуб "Микстейп" на 19 октомври.

Поводът  за турнето му е четвъртият му солов студиен албум The Argument от 2013 г., музикален експеримент около поемата "Изгубеният рай" на Джон Милтън и по-специално около недовършеният и неиздаван опит за нейна сценична адаптация от приятеля на Харт...

Парамов: Изкуствен фалит на КТБ ще струва скъпо на българите

http://econ.bg/Новини/Парамов-Изкуствен-фалит-на-КТБ-ще-струва-скъпо-на-българите_l.a_i.577197_at.1.html

Нормално е вложителите в КТБ да реагират по този начин, очаквам още по дръзки действия, тъй като държавата до момента и най вече УС на БНБ не прави...

Златото леко поевтиня

http://econ.bg/Новини/Златото-леко-поевтиня_l.a_i.577201_at.1.html

Златото леко понижи цената си въпреки че достигна най-високото си равнище за последния месец през последните дни. Ценният метал за незабавна доставка...

Мачът Сърбия-Албания доведе до националистически сблъсъци

http://www.mediapool.bg/machat-sarbiya-albaniya-dovede-do-natsionalisticheski-sblasatsi-news225996.html

Мачът на Сърбия – Албания бе прекъснат заради националистически сблъсъци, предизвикани от развято над терена знаме на Велика Албания. В 43-та минута над терена на стадион ”Партизан” се появи малък дрон, за който бе закачено знамето. Феновете на Сърбия очаквано изгубиха всякакъв контрол и започнаха да замерват албанските футболисти с кой каквото намери, Напрежението се обаче покачи още. Сръбският футболист Александър Митрович успя да хване знамето и да го откачи от дрона.  Това вбеси албанските футболити. Те се нахвърлиха върху Митрович и се опитваха да го вземат от ръцете му. Мелето нарасна много бързо, защото в него се включиха всички сръбски и албански футболисти, включително щабовете на двата отбора. Допълнително на игрището нахлуха няколко фена, които обаче бяха веднага изкарани от полицаите. Това накара съдията Мартин Аткинсън да прекъсне срещата. Половин час по-късно сърбите се появиха отново на терена, но не и албанците. Мачът най-вероятно ще бъде доигран в сряда пред празни трибуни. Напрежение имаше пред началото на мача. Първо сръбската полиция не допусна албанци в Белград за мача от мерки за сигурност. Така на трибуните на стадион ”Партизан” имаше само сърби. После сръбската публика подложи на много силни освирквания химна на Албания. След инцидента със знамето полицията арестува Олси Рама, който е брат на албанския премиер Еди Рама. Олси Рама бе в ложите на стадиона и бе обвинен, че е предизвикал сблъсъците. В него е било открито дистанционното за дрона. Той обаче прекара само една вечер в ареста. В сряда сутринта Рама бе освободен и е напуснал страната. Според сръбските медии при ареста той е каза, че има американско гражданство и сърбите нищо не могат да му направят. Във вторник вечерта веднага след края на мача близо 30 000 албанци излязоха по улиците на Прищина. Жителите на столицата на Косово приеха случилото се на стадион "Партизан" в Белград като победа и празнуваха с националистически възгласи и развяваха албански знамена. Местната полиция блокира всякакъв достъп на превозни средства до централния площад, но и останалите големи улици бяха изпълнени с ликуващи хора. Според македонската преса е имало празненства и в Тетово и Струга. На този фон сръбският футболист Стефан Митрович бе обявен за национален герой в родината си, защото успя да свали знамето. "ТОВА Е СРЪБСКИ ГЕРОЙ. Стефан Митрович свали албанското знаме на земята", написа с големи букви ”Курир”. Същото отношение има и ”Блиц”: "БРАВО, СТЕФАНЕ! Младият Митрович свали знамето на Велика Албания". "Стефан Митрович е сръбски ГЕРОЙ", написа от своя страна "Вести".

В Бургас и Сливен има най-много млади хора, населението в Габрово и Видин е застаряващо

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4368374

Най-висок процент млади хора под 15-годишна възраст у нас е отчетен в Сливен - 17,6 на сто и в Бургас - 15 на сто от населението на тези градове. Най-застаряващи български градове с население над 65-годишна възраст са Видин и Габрово Там 26 на сто от населението е на възраст над 65 години. В Габрово пък този процент е 25. Най-висок процент млади хора под 15-годишна възраст у нас е отчетен в Сливен - 17,6 на сто и в Бургас - 15 на сто от населението на тези градове. Най-застаряващи български градове с население над 65-годишна възраст са Видин и Габрово Там 26 на сто от населението е на възраст над 65 години. В Габрово пък този процент е 25.

Съдът гледа делото на Сидеров за боя на летище Варна

http://offnews.bg/news/n_1/n_403584.html

За днес в Софийския градски съд е насрочено делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров заради инцидента на летище Варна от началото на годината. Според юристи обаче имунитетът, който Сидеров получи, след избора му за депутат в 43-тото Народно събрание, може да се окаже проблем за началото на процеса, съобщи БНР. За да стигне казусът до съд, главният прокурор поиска и получи доброволно имунитета на националиста, буквално дни след скандала на летище "Варна". Срещу лидера на "Атака" е повдигнато обвинение за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Боят на летището беше предшестван от скандал в самолета между Волен Сидеров и други пътници. Разследването беше проведено бързо и последва бързо внасяне на обвинителния акт, но първият опит делото да тръгне по същество пропадна, защото Волен Сидеров се оказа неоткриваем за съдебните призовкари. Заради кандидатдепутатския имунитет на националиста процесът беше отсрочен за дата след изборите. Сега обаче той има депутатски имунитет и юристи смятат, че тъй като е новопридобит, имунитетът му трябва да бъде поискан от новото 43-то Народно събрание, а дотогава делото вероятно ще бъде спряно.

Омбудсманът: По 15 жалби на месец идват срещу събирачи на дългове

http://www.cross.bg/penchev-konstantin-firmi-1435091.html

/КРОСС/Вече трябва да има революционна съдебна реформа, защото тя не може да бъде еволюционна. Положението се влошава, влошава, влошава. Това каза в студиото на Нова телевизия националният омбудсман Константин Пенчев. Фирми, събирачи на дългове, тормозят хората по незаконен начин. За това е сезирал институциите омбудсманът Константин Пенчев. "Всеки месец имам средно по 15 жалби срещу фирми, които събират дългове. Писал съм писма до министрите на вътрешните работи Цветан Цветанов и Цветлин Йовчев, както и до главните прокурори Борис Велчев и Сотир Цацаров. Писах писмо и до служебния вътрешен министър Йордан Бакалов", заяви пред Нова телевизия Пенчев. Той поясни, че хората се оплакват от това, че са заплашвани по телефоните, че ходят по домовете им в късните часове. Константин Пенчев показа уведомление за посещение от една от тези фирми, в което пише: "Представител ще посети вашия адрес, с цел да потвърди настоящия ви адрес, както и да се запознае с вашето имущество. Информацията ще бъде използвана от частен съдебен изпълнител при принудително събиране на задълженията ви..." "Смущаващото е, че тези фирми нямат никакво право да ходят по домовете на хората и да описват имуществото им. Това е психоатака", заяви националният омбудсман. "Предложил съм на Народното събрание този бизнес по някакъв начин да се регулира", информира Константин Пенчев.

Днес във Варна ще се проведе публична дискусия за популяризиране на донорството

http://www.moreto.net/novini.php?n=267345

В България над 1000 души са в листата на чакащите за трансплантация на орган, двойките с репродуктивни проблеми са 145 000, от трансплантация на стволови клетки имат нужда 100 души. Нуждата от донорски органи нараства всяка година в световен план.

Започва строителството на газопровода ТАНАП

http://econ.bg/Новини/Започва-строителството-на-газопровода-ТАНАП_l.a_i.577200_at.1.html

В Истанбул бе подписано споразумението за реализацията на проекта за Трансанадолския газопровод – "Танап". Съгласно договора по новия газопровод се...

Държавата плаща на вложителите в КТБ до средата на декември

http://offnews.bg/news/n_1/n_403577.html

Държавата ще започне изплащане на вложенията в Корпоративна търговска банка до средата на декември 2014 година. Това става ясно от доклада, който днес правителството ще гласува на редовното си заседание, пише агенция БГНЕС. Вложителите ще получат парите си с лихвите за периода, през който банките са били под специален надзор. КТБ бе затворена от 20 юни, а дъщерната й Търговска банка "Виктория" - от 22 юни. С решение на УС на БНБ надзорът бе удължен съответно до 20 и 22 ноември. Клиентите й нямат достъп до средствата си, въпреки че според европейска директива достъпът трябва да бъде осигурен в максимално кратки  срокове - до 3-4 седмици след затварянето. Българското законодателство обаче предвижда гарантираните от закона вложения - до 100 000 евро (196 000 лева) да започнат да се изплащат от Фонда за гарантиране на влоговете в банките едва след отнемане лиценза на банковата институция, а такова решение за КТБ и ТБ "Виктория" няма. Заради неправилното транспониране на европейската директива в българското законодателство на 26 септември Европейската комисия започна наказателна процедура срещу страната ни и даде срок 15 октомври, до който държавата ни да отговори на уведомлението. Според доклада на МФ, който днес ще бъде гласуван от кабинета, цялостната оценка на активите на КТБ ще приключи до 20 октомври, а окончателно решение за нея ще има между 1 и 20 ноември 2014 г. Ако решението е да се пристъпи към преструктуриране ще се осигури директен достъп до сметките на вложителите в съответната банка. Ако решението е да се отнеме лицензът, парите ще се плащат от Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) не по-късно от 20 работни дни от датата на отнемане на лиценза. По отношение на банка "Виктория", парите могат да започнат да се изплащат и преди изплащането на парите в КТБ, ако бъде осигурена необходимата ликвидност чрез продажба на активи. В доклада на МФ пише, че до края на декември Директива 2014/59/ЕС ще бъде транспонирана правилно в българското законодателство с цел създаване на рамка за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници. Директива 2014/49/ЕС относно схемите за гарантиране на депозити, включително и разпоредбите относно "неналични депозити" и сроковете за изплащането на сумите на вложители с гарантирани влогове също ще бъде въведена в ускорени срокове. Според графика, разписан в доклада, до края на октомври ще има проект за нов Закон за гарантиране на влоговете в банките и ще бъде изпратен за съгласуване до ЕК. След задължителните съгласувания и в България проектът ще бъде внесен в МС и НС. Очаква се да бъде окончателно приет от парламента през декември 2014 г. или най-късно януари 2015 г. В докласа се казва още: "Въпреки горните твърдения, сме съгласни, че има известно несъответствие с духа на Директивата в частта за наличието на максимално бърз достъп на вложителите до гарантираните суми . В тази връзка, в бъдещите промени на националното законодателство, които се финализират в момента, в т.ч. и във връзка с мерките за специален надзор, ще бъдат предприети стъпки за пълно привеждане на българското законодателство в съответствие с духа на Директивата и в тази посока, се заявява в българския документ, който министрите ще обсъдят на заседанието на МС".

Днес се гледа делото срещу Волен Сидеров за инцидента на летище "Варна"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4368378

За днес в Софийския градски съд е насрочено делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров заради инцидента на летище "Варна" от началото на годината, предаде БНР.  Според юристи обаче имунитетът, който Сидеров получи, след избора му за депутат в 43-тото Народно събрание, може да се окаже проблем за началото на процеса. За днес в Софийския градски съд е насрочено делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров заради инцидента на летище "Варна" от началото на годината, предаде БНР. Според юристи обаче имунитетът, който Сидеров получи, след избора му за депутат в 43-тото Народно събрание, може да се окаже проблем за началото на процеса.

Г-н Президент, спрете се! Водите ни към война с Русия!

http://www.cross.bg/rysiya-bulgariya-plevneliev-1435089.html

/КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев си позволи да нарече Русия националистическа и агресивна страна в интервю за "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Няма как това скандално изказване да бъде подминато и то при положение, че това не е първата русофобска проява на президента. При възникването на конфликта в Източна Украйна, Плевнелиев едва ли не призова да грабваме оръжията и да се бием на страната на украинските сили за сигурност, които използваха самолети, хеликоптери и бомби за масово поразяване срещу собствения си народ. През април българският президент заяви пред френското списание "Експрес", че България се чувства застрашена от кризата в Украйна и че според него Русия действа антиевропейски. Дори и тази проява на Плевнелиев си има сериозна предистория, която датира още от 2012 г. Тогава България избра за президент Росен Плевнелиев и веднага антируските изявления драматично зачестиха. Президентът заяви например, че присъединяването на Крим към Руската федерация дели европейската история на периоди "преди" и "след", затова България и подкрепи въвеждането на трета степен санкции срещу Руската федерация. Всички тези изказвания навеждат сериозно на мисълта, че президентът се опитва да ни вкара в словесна война с Русия. Акт на действие, който може да срещне голямо одобрение от страна на НАТО и САЩ, но не и от голяма част от българския народ, който е настроен русофилски

Г-н Президент, спрете се! Водите ни към война с Русия!

http://www.cross.bg/bulgariya-rysiya-plevneliev-1435089.html

Над 80 процента от населението на България изцяло подкрепят политиката на Москва на световната арена /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев си позволи да нарече Русия националистическа и агресивна страна в интервю за "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Няма как това скандално изказване да бъде подминато и то при положение, че това не е първата русофобска проява на президента. При възникването на конфликта в Източна Украйна, Плевнелиев едва ли не призова да грабваме оръжията и да се бием на страната на украинските сили за сигурност, които използваха самолети, хеликоптери и бомби за масово поразяване срещу собствения си народ. През април българският президент заяви пред френското списание "Експрес", че България се чувства застрашена от кризата в Украйна и че според него Русия действа антиевропейски. Дори и тази проява на Плевнелиев си има сериозна предистория, която датира още от 2012 г. Тогава България избра за президент Росен Плевнелиев и веднага антируските изявления драматично зачестиха. Президентът заяви например, че присъединяването на Крим към Руската федерация дели европейската история на периоди "преди" и "след", затова България и подкрепи въвеждането на трета степен санкции срещу Руската федерация. Всички тези изказвания навеждат сериозно на мисълта, че президентът се опитва да ни вкара в словесна война с Русия

Делото срещу Волен Сидеров за инцидента на летище "Варна" се гледа днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4368372

За днес в Софийския градски съд е насрочено делото срещу лидера на За днес в Софийския градски съд е насрочено делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров заради инцидента на летище "Варна" от началото на годината, предаде БНР. Според юристи обаче имунитетът, който Сидеров получи, след избора му за депутат в 43-тото Народно събрание, може да се окаже проблем за началото на процеса.

СГС ще заседава по делото срещу Волен Сидеров

http://www.cross.bg/siderov-volen-deloto-1435088.html

/КРОСС/За днес в Софийския градски съд е насрочено делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров заради инцидента на летище "Варна" от началото на годината. Според юристи обаче имунитетът, който Сидеров получи, след избора му за депутат в 43-тото Народно събрание, може да се окаже проблем за началото на процеса. За да стигне казусът до съд, главният прокурор поиска и получи доброволно имунитета на националиста, буквално дни след скандала на летище "Варна". Бързото разследване по обвинението в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай, последвано от бързо внасяне на обвинителния акт, доведе процеса до съдебна фаза, но първият опит той да тръгне по същество пропадна, защото Волен Сидеров се оказа неоткриваем за съдебните призовкари и така преписът от обвинителния акт беше получен от адвоката му Явор Нотев, но твърде късно, според процесуалните правила. Заради кандидатдепутатския имунитет на националиста процесът беше отсрочен за след предсрочния вот. Сега обаче той има депутатски и юристи смятат, че тъй като е новопридобит, имунитетът му трябва да бъде поискан от новото 43-то Народно събрание, а дотогава делото спряно. Заради евродепутатска неприкосновеност в спряно състояние е и делото срещу Сергей Станишев. Как ще процедира днес съдът по казуса Волен Сидеров, е важно не само за него, но и за колегата му по месторабота Цветан Цветанов, който има три дела в съдебна фаза.  

WTI се търгува близо до най-ниската си стойност от две години

http://econ.bg/Новини/WTI-се-търгува-близо-до-най-ниската-си-стойност-от-две-години-_l.a_i.577196_at.1.html

Лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) се търгува близо до най-ниската си стойност от две години насам. Цената на сорта Brent се покачи...

Албански фенове окупираха сградата на сръбското посолство в Тирана

http://www.vesti.bg/novini/albanski-fenove-okupiraha-sgradata-na-srybskoto-posolstvo-v-tirana-6024856

Албански фенове окупираха сградата на сръбското посолство в Тирана след снощния инцидент на футболната среща между Албания и Сърбия в Белград.

КТ "Подкрепа": Какъв е надзорът на КТБ и колко струва той?

http://business.actualno.com/KT-Podkrepa-Kakyv-e-nadzoryt-na-KTB-i-kolko-struva-toj--news_54968.html

КТ "Подкрепа" и Националния синдикат на работещите в системата на финансите и застраховането (НСРСФЗ) настояват да се обяви по какви критерии са избрани и назначени квесторите в КТБ и ТБ ...

Изживейте и онлайн приключението плаване до нос Хорн

http://curious.actualno.com/Izjivejte-i-onlajn-prikluchenieto-plavane-do-nos-Horn-news_54966.html

Плаването на десетието, онлайн достъпното Приключение - морската експедиция до нос Хорн на българска лодка и екипаж е в своята заключителна подготвителна фаза. Остават броени дни до отплаването на ек...

Сидеров: Президентът предлага НС да се свика на 27 октомври

http://politics.actualno.com/Siderov-Prezidentyt-predlaga-NS-da-se-svika-na-27-oktomvri-news_54970.html

Президентът предложи датата 27 октомври* за свикване на парламента. Това каза при напускането си от сградата на Президентството лидерът на ПП „Атака“ Волен Сидеров, предаде "Ф...

Велико Търново ще отбележи Европейския ден за борба с трафика на хора

http://velikotarnovo.actualno.com/Veliko-Tyrnovo-shte-otbeleji-Evropejskija-den-za-borba-s-trafika-na-hora-news_54972.html

С редица инициативи във Велико Търново ще отбележат Европейския ден за борба с трафика на хора – 18 октомври, съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. В края на месец септември 201...

ООН: Светът губи битката с ебола

http://www.vesti.bg/novini/oon-svetyt-gubi-bitkata-s-ebola-6024857

Светът започва да губи битката с вируса на ебола и не успява да пресече разпространението на смъртоносната болест, предупреди днес високопоставен служител на ООН.

От 2017 г. без банкова тайна в ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=267338

От 2017 г. трябва всички страни-членки на Европейския съюз (ЕС) да започнат автоматично да обменят банкова тайна, съобщава АП. Финансовите министри на 28-те страни от ЕС се договориха в Люксембург за въвеждане на автоматичен обмен на банкови данни, обяви еврокомисарят по въпросите на данъчното облагане, митническия съюз, статистиката, одита и борбата с измамите Алгирдас Шемета.

Под строго наблюдение са 76 здравни работници, имали контакт със заразен с ебола

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4368358

Длъжностни лица заявиха, че в момента под строго наблюдение са 76 здравни работници в Презвитерианската болница, в САЩ, информира New York Times. Те са имали преки контакти с пациент от Либерия, починал миналата седмица в болница в Далас.  "Имаше 76 души, които са имали някакво ниво на контакт и затова се наблюдават активно", каза д-р Томас Фриден, Длъжностни лица заявиха, че в момента под строго наблюдение са 76 здравни работници в Презвитерианската болница, в САЩ, информира New York Times. Те са имали преки контакти с пациент от Либерия, починал миналата седмица в болница в Далас. "Имаше 76 души, които са имали някакво ниво на контакт и затова се наблюдават активно", каза д-р Томас Фриден,

Кадиев: Ако има реални намерения за коалиция, трябва да се гледа напред

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4368364

Ако има реални намерения за коалиция, трябва да се гледа напред, не назад. Затова трябваше да направим промените в партията си. Това означава и кардинална промяна в мисленето, защото партийната дисциплина е дълбоко заложена в БСП. Това каза Георги Кадиев от БСП пред БНТ.
Първата стъпка в тази насока според него е била оставката на цялото Ако има реални намерения за коалиция, трябва да се гледа напред, не назад. Затова трябваше да направим промените в партията си. Това означава и кардинална промяна в мисленето, защото партийната дисциплина е дълбоко заложена в БСП. Това каза Георги Кадиев от БСП пред БНТ. Първата стъпка в тази насока според него е била оставката на цялото

Узбекистан се разлюля без щети и жертви

http://www.bnews.bg/article-119057

Дълбочината на огнището на земетресението в Узбекистан е на 32 километра, а епицентърът му е бил на 483 километра на запад от Ташкент и на 195 км североизточно от туркменистанския Газояк.

Шефът на НОИ: Пенсиите ще се увеличат от 1-ви юли догодина

http://econ.bg/Новини/Шефът-на-НОИ-Пенсиите-ще-се-увеличат-от-1-ви-юли-догодина_l.a_i.577194_at.1.html

Ще има увеличение на пенсиите от 1-ви юли догодина, зависи с колко от ръста на средния осигурителен доход. Това каза пред БНТ управителят на НОИ...

Вложители в КТБ продължават с радикални действия

http://frognews.bg/news_78236/

Ще продължим с радикални действия срещу фалирането на КТБ, заявиха вложителите Божидар Томалевски и Пепи Маринова пред бТВ. Двамата участваха във вчерашния протест, при който в банката бяха затворени „заложници”, сред тях бе и Маринова.

76 души в САЩ се наблюдават заради пряк контакт със заразен от ебола

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4368347

Длъжностни лица заявиха, че в момента под строго наблюдение са 76 здравни работници в Презвитерианската болница, в САЩ, информира New York Times. Те са имали преки контакти с пациент от Либерия, починал миналата седмица в болница в Далас.  Длъжностни лица заявиха, че в момента под строго наблюдение са 76 здравни работници в Презвитерианската болница, в САЩ, информира New York Times. Те са имали преки контакти с пациент от Либерия, починал миналата седмица в болница в Далас. "Имаше 76 души, които са имали някакво ниво на контакт и затова се наблюдават активно", каза д-р Томас Фриден,

Кадиев: Единственият изход е програмно правителство за една или две години

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4368355

Ако има реални намерения за коалиция, трябва да се гледа напред, не назад. Затова трябваше да направим промените в партията си. Това означава и кардинална промяна в мисленето, защото партийната дисциплина е дълбоко заложена в БСП. Това каза Георги Кадиев от БСП пред БНТ.
Първата стъпка в тази насока според него е била оставката на цялото Ако има реални намерения за коалиция, трябва да се гледа напред, не назад. Затова трябваше да направим промените в партията си. Това означава и кардинална промяна в мисленето, защото партийната дисциплина е дълбоко заложена в БСП. Това каза Георги Кадиев от БСП пред БНТ. Първата стъпка в тази насока според него е била оставката на цялото

Путин иска да отхапе и нашата ръка

http://pik.bg/путин-иска-да-отхапе-и-нашата-ръка-news237719.html

Путин иска да отхапе и нашата ръка

За трети път Владимир Путин твърди, че бил издал заповед за изтегляне на руските войски от границата с Украйна. Първите два пъти излъга и веднага го сгащиха в лъжа – все пак всички вече могат да гледат от сателити и да виждат, какво става долу. Дори и ние, редовите данъкоплатци, можем да вършим това с услугите на чичо Гугъл. И нищо вече не може да остане скрито.

Защо, при положение, че веднага ще го сгащят, Путин лъже непрестанно – това е пълна мистерия. Може би човекът наистина не е разбрал, че вече сме 21-ви век. Дали Путин пак ще излъже (за изтеглянето на войските) – и това не е толкова важно. Важното е, че онзи свят, т.нар. „Евразия”, от която с толкова зор и опъване на каиша все пак се спасихме, се превръща в територия, на която лъжата, кражбата и убийството са неща от всекидневието. Все по-малко хора се замислят, дали да излъжат / откраднат / убият, ако това ще им донесе изгода.

В този смисъл доскоро най-добрата приятелка на Путин, германската канцлерка Ангела Меркел, е абсолютно права в онзи телефонен разговор с Обама, в който с потрес му съобщава извода си от десетките предходни разговори с руския президент: „Владимир живее в друга реалност!”.

И не е работата само в това, как „евразийците” лъжат нас, европейците. А и в това, как се отнасят един към друг.

Помните, как почна всичко в Украйна, нали? Тогавашният им президент, руската пионка Янукович, вместо да подпише договор с Европейския съюз се изметна и съобщи, че ще работи за влизане на Украйна в „Евразийския” съюз. За този „съюз” вече се бяха подписали президентите на Беларус Александър Лукашенко и на Казахстан, Нурсултан Назърбаев. Очакваше се скоро да подпишат Армения, Молдова, Азърбейджан и едва ли не – Грузия, въпреки войната, която Русия й стовари през 2008 г. А после – и България и други бивши сателити...

„Евразийският съюз” беше по детински смешният опит на Путин да възстанови Съветския съюз – крачка по крачка, територия по територия. За какво му беше това, така и не стана ясно. Защото от момента, в който украинците му се опънаха и дори не склониха глава пред последвалия военен натиск, цялата конструкция започна да се разпада като къщичка от карти. А сред нейните стърчащи отломки „евразийците” се дебнат, как да се хванат за гушите.

След изгубването на Украйна двамата Путинови уж-съюзници, Назърбаев и Лукашенко, веднага започнаха да го натискат с искания и изнудвания, за да не си тръгнат и те. Путин, освирепял от загубата на Украйна и от този другарски шантаж, веднага изтърси, че Казахстан не е реална държава, а си е част от Русия. Назърбаев пък незабавно  репликира, че неговата държава си е съвсем реална и, ако Русия се опита да пробута и на казахстанците модела с анексирането на Крим, ще се натъкне на свирепа партизанска война. И за всеки случай казахският президент премести армията си на север, по границата с Русия, инак съ-член в „Евразия”.

Беларуският дикатор Лукашенко пък, след като изнуди Путин да субсидира Беларус с още 3.5 млрд. долара годишно, надмина казахския си колега, като сервира на Путин не една, а две провокации. Първата: че той, Лукашенко, особено цени териториалната цялост на Украйна (от която в онзи момент Путин, вече откъснал Крим, се опитваше да откъсне и целия югоизток).  И втората: че Русия всъщност не е стабилна като държава и че нейната територия е най-добре да бъде разпределена между Монголия и Казахстан.

С такива приятели, както се казва, хич не са ти нужни врагове...

А съвсем доскоро, спомнете си, у нас се опитваха да вдигнат „вълна” за отказ от ЕС и влизане в „Евразия”. То не бяха приказки, че в Европа всички са гейове и днес-утре ще превърнат кръвосмешението в задължително, то не бяха дитирамби за мъжествеността на руските братя, то не бе чудо. А всъщност ни бутаха да се подредим точно до тези тримата хубавци, Путин, Лукашенко и Назърбаев, които се дебнат един другиго като паяци в буркан. И много щяха да се зарадват на новопристигналите братушки от солнечная Болхария...

Явно нещо такова са си представили и в инак кротка Армения, вече подписала предварителни съглашения с „евразийците”. Изведнъж усетиха жегата зад ъгъла и затова от оня ден протестират с хиляди срещу светлите евразийски перспективи. А молдовците вече поискаха подкрепа от ЕС и НАТО в случай, че руснаците пратят „зелени човечета” да подписват и с Молдова...

Вместо с трикове, шашми и тарикатски номера изведнъж да се превърне в нов СССР и в световна суперсила, от прекомерно хитруване Русия внезапно се оказа в ролята на прокажен на международната арена. Никой не иска да се докосва до нея, за да не прихване нещо. Или Путин да не му отхапе ръката. На това отгоре западните санкции, както и сривът в цените на петрола, пред очите ни бавно и сигурно задушават руската икономика.

А на това пък отгоре, тази сриваща се икономика може да бъде изравнена със земята само от още два вида санкции: Русия да бъде изхвърлена от международната финансова система „суифт”; и всички западни компании, свързани с производството и поддръжката на компютри, да престанат да работят със страната на Путин. Западният свят не прави тези неща, защото му е жал за редовите руснаци – нищо, че над 80 процента от тях следват траекторията на полудяването на Путин и го подкрепят на всяка цена.

Да, ама представете си, какво му е на самия Путин – да знае, че неговото съществуване зависи единствено и само от милостта на западните държави, които той отдавна обяви за врагове. Буквално – „на милость врага”, казано на чист руски.

Беше ясно още през 2008 г. (писал съм дебела книга по този въпрос, още тогава): онова, което прави Путин в крайна сметка води до разрушаването на Русия, а не до въздигането й в ранг световна сила. Днес тя вече не е дори уважавана регионална сила, каквато може да бъде и каквато доскоро си беше. И още тогава предупредих, че никой не бива да се радва на перспективата за разпад на руската държава. Защото когато Русия се взриви, отломките ще падат по нашите глави. Просто сме прекалено близо, за да ни се размине...

Затова, накрая, никой не бива да се впечатлява от последните изказвания на официална Русия против България. Както и от достойния отпор, които те получават (най-сетне!) от нашите държавници. Просто руснаците, разбирайки в какъв капан са се вкарали, се опитват да ужилят някой малък, като България например, за да демонстрират, че все още могат.

Ние обаче сме западни хора и не се обиждаме. Защото на нас, като на западни хора, ни е жал за загиващия руски народ. И ние изобщо не му желаем злото. Напротив, искаме го проспериращ, мирен, културен, достоен, достолепен дори, даващ пример на останалите в региона.

От това лиши съотечетвениците си Владимир Путин и заради това заслужава да се пържи там, където се пържат такива като него. Колкото по-бързо се отърват руснаците от него, толкова по-добре за самите тях. По-нататък ще ги подкрепим с всичко, ако поискат да заличат раните от неговото наследство.

А междувременно нямаме работа да флиртуваме нито с Русия, нито с „Евразийския съюз”. Защото, ако се доближим прекалено до Кремъл, нас още по-усилено ще ни лъжат и ще ни жилят.

Благодарим покорно, имаме си други задачи да решаваме...

 

 

 

Адв. Симеонов: Готви се саморазправа с Цв. Василев

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/adv.-simeonov-gotvi-se-samorazprava-s-cv.-vasilev-6024853

Василев не се страхува. Той се притеснява, че може да има подобни инсинуации, коментира защитникът на банкера

Три района остават без вода днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=267351

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнали аварии, без вода ще останат абонатите в следните райони: - част от ж.к."Младост" от бл.133 до бл.140 и от бл.153 до бл.165 до 16 часа; - абонатите под централна част на кв.

В училището на Ана-Мария логопедка целувала деца по устата

http://www.bnews.bg/article-119065

Бивша психоложка в училището на Ана-Мария разкрива, че учителите в школото се отнасяли като надзиратели с децата и вършели работата си с пълна погнуса и отчуждение.

Гледат делото срещу Волен Сидеров за инцидента на летище "Варна"

http://pik.bg/гледат-делото-срещу-волен-сидеров-за-инцидента-на-летище-варна-news237718.html

Гледат делото срещу Волен Сидеров за инцидента на летище "Варна"

За днес в Софийския градски съд е насрочено делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров заради инцидента на летище "Варна" от началото на годината, предаде БНР.

Според юристи обаче имунитетът, който Сидеров получи, след избора му за депутат в 43-тото Народно събрание, може да се окаже проблем за началото на процеса. За да стигне казусът до съд, главният прокурор поиска и получи доброволно имунитета на националиста, буквално дни след скандала на летище "Варна".

Бързото разследване по обвинението в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай, последвано от бързо внасяне на обвинителния акт, доведе процеса до съдебна фаза, но първият опит той да тръгне по същество пропадна, защото Волен Сидеров се оказа неоткриваем за съдебните призовкари и така преписът от обвинителния акт беше получен от адвоката му Явор Нотев, но твърде късно, според процесуалните правила. Заради кандидатдепутатския имунитет на националиста процесът беше отсрочен за след предсрочния вот. Сега обаче той има депутатски и юристи смятат, че тъй като е новопридобит, имунитетът му трябва да бъде поискан от новото 43-то Народно събрание, а дотогава делото спряно.

Заради евродепутатска неприкосновеност в спряно състояние е и делото срещу Сергей Станишев. Как ще процедира днес съдът по казуса Волен Сидеров, е важно не само за него, но и за колегата му по месторабота Цветан Цветанов, който има три дела в съдебна фаза.

The Brookings: Европа ще продължи да разчита на руския газ

http://www.cross.bg/balans-energien-priroden-1435086.html

/КРОСС/ При липса на кардинални промени в политиката на ЕС и Русия, европейският енергиен сектор ще продължи да разчита на руския природен газ, който до 2030 г. ще заема значителен дял в структурата на европейския енергиен баланс, казва пред РИА „Новости" експертът от The Brookings Institution във Вашингтон Тим Боерсма.  Изследване на института е показва, че руският природен газ ще остане силно конкурентоспособен в Европа до 2030 г., при което се очаква и ръст на производството на втечнен природен газ. „Анализът показва, че структурата на енергийния баланс на Европа не е претърпяла няма трансформация. Предполагаме, че делът на руския газ в европейския енергиен баланс ще бъде значителен", заявява Боерсма, но обелязва, че въпреки оценките на експертите от института, възможността за промяна в политиката не трябва да бъде пренебрегвана. Според изследването, ако Русия въведе забрана на транзита на газ през Украйна, потреблението на газ ще се съкрати с 6%, но това няма да се случи равномерно. Според експертите, при такъв вариант Австрия, България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Словакия може да съкратят потреблението на руски газ с 50 до 100%, а в страни като Чехия, Румъния и Словения съкращението може да възлезе на 20 до 50%.

Обмислят да платят на вложителите в КТБ с облигации

http://www.cross.bg/bankata-pari-pevitzata-1435087.html

/КРОСС/„В понеделник трябва да излезе сакралният доклад на одиторите в КТБ, за да видим има ли капиталова дупка в банката и какво ще се прави. Чакаме вече четири месеца", каза пред Нова телевизия адвокат Галя Сербезова, която е вложител в банката. „Това са пари, които съм заделил за черни дни. Дълги години бях оперен артист. Парите са ми спечелени с две гласни връзки. Те са около 25-26 хил. евро", каза Иван Велчев, също вложител в КТБ. Той допълни, че тези пари му трябват, за да живее добре, ако се наложи да отиде на лекар и да си купи лекарства. Адвокат Сербезова заяви, че не вярва, че банката ще бъде отворена. „Предлага се да ни се плаща с облигации - вместо пари ще ни дадат обезценени книжки. Става въпрос за гарантираните депозити до 100 000 евро. Имаме такава информация и това предложение за изменение на Закона за Гарантиране на влоговете е внесено в Министерския съвет", съобщи тя и добави, че те не са съгласни. „Аз съм дал пари и си искам парите", каза оперният певец. Той се обърна към Менда Стоянов и й предложи тя да му даде депутатската си заплата, а той да й даде пенсията си. „Тогава ще имам търпение да отворят КТБ", каза той. Не видях да има квестори в КТБ„Два часа седяхме и чакахме така наречените квестори да ни обърнат внимание

Отец Иван катастрофира край Пловдив

http://www.vesti.bg/novini/otec-ivan-katastrofira-kraj-plovdiv-6024855

Със счупен крак е настанен в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив създателят на приюта за бездомни в Нови хан отец Иван, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Най-застаряващи са Видин и Габрово, най-много млади хора има в Сливен и Бургас

http://www.cross.bg/naselenie-protzent-hora-1435085.html

/КРОСС/Сред българските градове най-висок процент млади хора под 15-годишна възраст е отчетен в Сливен - 17,6 на сто и в Бургас - 15 на сто от населението на тези градове. Най-застаряващи български градове с население над 65-годишна възраст са Видин - 26 на сто и Габрово - 25 на сто от хората, живеещи там. Това отчитат данни на Евростат относно демографската структура на градове и региони в ЕС. Изследването на европейската статистика обхваща региони в страните-членки на ЕС за 2013 г., където живеят най-висок процент млади хора (под 15 години), както и най-висок процент възрастни хора (над 65 години). Евростат отчита, че младите хора в ЕС под 15 години са около 16 на сто от общото население на Евросъюза, а възрастните лица над 65 години съставляват около 18 на сто от живеещите в ЕС. Четири региона във Франция и по един в Ирландия, Испания и Великобритания са населени с най-млади европейци. Тези региони регистрират и най-висок процент на раждаемост като дял от общото население. Най-застаряващи с население над 65години са три региона в Испания и по един в Германия, Италия, Португалия и Гърция. София е сред столиците в Евросъюза с най-нисък процент регистрирани за живеене чужденци, отчита анализ на Евростат за пропорциите на ненационални жители в европейските столици, като данните са за 2012 г. В София са регистрирани около 13 000 чужденци, които живеят постоянно, което е 1 процент от близо 1,3 милионното население на българската столица

Адвокатът на Цветан Василев: Има опасност за живота на клиента ми

http://www.moreto.net/novini.php?n=267349

Има опасност за живота на Цветан Василев. Това обяви пред Нова телевизия адвокатът на банкера Константин Симеонов. "Има информация, че се готви физическа саморазправа с Цветан Василев. Поръчката идва от България, но изпълнителите не са от България”, заяви Симеонов.

В Хонконг уволняват полицаи заради насилие

http://www.vesti.bg/novini/v-honkong-uvolniavat-policai-zaradi-nasilie-6024854

Полицаи,за които има подозрения, че са упражнявали насилие по време на масовите демонстрации в подкрепа на демокрацията в Хонконг, са били отстранени от работа след излъчването на видеоклип, на който служители на реда налагат мъж, паднал на земята, съобщи днес министерството на сигурността.

Певицата Луна изсипа огън и жупел по служителите на КТБ в ефир

http://pik.bg/певицата-луна-изсипа-огън-и-жупел-по-служителите-на-ктб-в-ефир-news237715.html

Певицата Луна изсипа огън и жупел по служителите на КТБ в ефир

Певицата Луна изсипа огън и жупел по служителите на КТБ, политиците, охранителите и който се сети заради парите си, които са блокиране в трезора.

Изключително разпалено тя повдигна градуса в сутрешния блок на TV7 и се зарече, че ще протестира до дупка.

Вчера търпението на вложителите се изчерпа. Те блокираха улици пред централата на банката на площад "Гарибалди" в София.

Няколко представители на протестиращите успяха да влязат в банката, но се оказаха блокирани там.

"Охранител на КТБ ме заплаши, че може да ме съдят за дребно хулиганство, представяте ли си. Никой не ни организира, дори напротив - подкрепят ни хора, които нямат влогове в банката", заяви Луна.

М. Димитров: ГЕРБ са победители, тяхно е правото да излъчат премиер

http://frognews.bg/news_78235/

Най-добрият вариант за България е ГЕРБ и Реформаторският блок да постигнат съгласие по четири-пет основни теми – съдебната реформа, енергетиката, КТБ, реформата в администрацията.

Солена глоба за столичната "Топлофикация"

http://business.actualno.com/Solena-globa-za-stolichnata-Toplofikacija-news_54958.html

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби Топлофикация-София във връзка с незаконосъобразно сключен договор за обществена поръчка. Това съобщиха от комисията. Тя отмени като незаконосъобр...

Ливанската армия и "Хизбула" отблъснаха "Ислямска държава"

http://asia.actualno.com/Livanskata-armija-i-Hizbula-otblysnaha-Isljamska-dyrjava-news_54964.html

Ливанската армия, заедно с доброволци от ливанското движение "Хизбула", осуетиха опита на бойци от групировката "Ислямска държава" (ИД) да превземат височините Ал Мишреф и Раас Б...

Плевен събира дарения за зоопарка в града

http://society.actualno.com/Pleven-sybira-darenija-za-zooparka-v-grada--news_54965.html

В Плевен започва дарителска кампания за животните в местната зоологическа градина. Това съобщиха от общината. Съпричастните с идеята могат да се включат със средства за закупуване на храна или медик...

КТ "Подкрепа": Какъв е надзорът на КТБ и колко струва той?

http://politics.actualno.com/KT-Podkrepa-Kakyv-e-nadzoryt-na-KTB-i-kolko-struva-toj--news_54968.html

КТ "Подкрепа" и Националния синдикат на работещите в системата на финансите и застраховането (НСРСФЗ) настояват да се обяви по какви критерии са избрани и назначени квесторите в КТБ и ТБ ...

Реформаторите готови на компромис за Борисов

http://www.cross.bg/suglasie-reforma-dimitrov-1435084.html

/КРОСС/ „Най-добрият вариант за България е ГЕРБ и Реформаторският блок да постигнат съгласие по четири-пет основни теми - съдебната реформа, енергетиката, КТБ, реформата в администрацията. Ако постигнем съгласие за политиките, са възможни всякакви персонални решения. Право на победителите е да предложат личността на премиера", заяви Мартин Димитров от СДС в интервю за TV7. „Консенсус по съдебната реформа не може да има, но широко съгласие е постижимо. Другото, на което много държим, е прозрачност в енергетиката, спиране на „Белене" и продължаване на проекта „Южен поток". Искаме пълно разследване по случая „КТБ". Необходима е реформа в администрацията, която да доведе до спиране на партийните назначения и по-ефективна работа", отбеляза той. Трудно е, но дойде време, в което или ще правим трудните неща, или няма да вървим напред, подчерта той и добави, че за да тръгнат бързо реформите, хоризонтът на правителството трябва да е кратък - максимум две години. Днешните разговори с ГЕРБ ще са само за политика и имена няма да бъдат обсъждат, каза Димитров. Реформаторите категорично изключват правителство с участието на БСП, ДПС и „Атака". Заради антиевропейската риторика има известни резерви и към Патриотичния блок.

Реформаторите готови на компромис за Борисов

http://www.cross.bg/blok-reformatorite-dimitrov-1435084.html

/КРОСС/ „Най-добрият вариант за България е ГЕРБ и Реформаторският блок да постигнат съгласие по четири-пет основни теми - съдебната реформа, енергетиката, КТБ, реформата в администрацията. Ако постигнем съгласие за политиките, са възможни всякакви персонални решения. Право на победителите е да предложат личността на премиера", заяви Мартин Димитров от СДС в интервю за TV7. Трудно е, но дойде време, в което или ще правим трудните неща, или няма да вървим напред, подчерта той и добави, че за да тръгнат бързо реформите, хоризонтът на правителството трябва да е кратък - максимум две години. Днешните разговори с ГЕРБ ще са само за политика и имена няма да бъдат обсъждат, каза Димитров. Реформаторите категорично изключват правителство с участието на БСП, ДПС и „Атака". Заради антиевропейската риторика има известни резерви и към Патриотичния блок.

Масов бой на мач в Белград заради дрон със знаме Велика Албания

http://offnews.bg/news/n_1/n_403571.html

Масов бой е имало вчера по време на мач за евроквалификациите между Сърбия и Албания и срещата е спряна още през първото полувреме. Може да се каже, че става дума за политическа провокация, съобщи Нова телевизия. Сблъсъкът е предизвикан от радиоуправляем хеликоптер (дрон), развяващ знаме с надписа "Велика Албания", който е преминал над стадиона в Белград. Футболист на Сърбия свалил знамето от машинката. Играчи на Албания обаче решават да се саморазправят със сърбина и това предизвиква масов бой между играчите. На терена нахлуват фенове и също се включват в боя. Сръбски медии съобщиха, че Олси Рама , брат на министър-председателят на Албания Еди Рама е бил арестуван във ВИП-ложата на стадиона. По-късно братът на албанския премиер е бил освободен от ареста в Сърбия и е напуснал страната, пише днес сръбският вестник Blic, цитиран от "Фокус". При ареста Олси Рама е казал на полицаите, че е американски гражданин и не могат нищо да му направят. Полицаите са открили у нега дистанционното за дрона, но се е наложило да го освободят.

Патриарх Неофит празнува рождения си ден в уединение и молитва, без тържества

http://www.cross.bg/neofit-mitropolit-akademiya-1435083.html

/КРОСС/Българският патриарх и софийски митрополит Неофит днес навършва 69 години. Предвид тежките трагедии, сполетели страната ни през годината, като наводненията във Варна и Мизия и трагичния инцидент в Горни Лом, Негово светейшество не счита за уместно да отбелязва тържествено своя рожден ден. От Светия Синод съобщават, че днес патриархът ще бъде в уединение и ще се моли за българския народ, призовавайки всички, които възнамеряват да изразят своето уважение към него, да дарят средства за подпомагане на пострадалите през годината българи. На банкова сметка, която ще бъде публикувана на страницата на Синода, всеки желаещ ще може да направи своето дарение за пострадалите, като в платежното нареждане изрично упомене предназначението на паричната помощ. Роден е на 15 октомври 1945 г. в София. След завършване на основното си образование, през есента на 1959 г. е приет за ученик в Софийската духовна семинария при гара Черепиш, курсa на която завършва през 1965 г. От септември 1967 г. е студент в Духовната академия "Св. Климент Охридски" в София, която завършва през 1971 г. От есента на 1971 до 1973 г. той е на богословска специализация в катедрата по "Църковно пение" при Московската духовна академия. От 1 септември 1973 г. е назначен за преподавател по източно-църковно пение и диригент на студентския хор при Духовната академия "Св. Климент Охридски" в София. На 3 август 1975 г. в Троянската св

Братът на албанския премиер е арестуван за прекратения мач със Сърбия (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/15/2400621_bratut_na_albanskiia_premier_e_arestuvan_za/?ref=rss


Братът на албанския премиер Еди Рама – Орфи Рама, е бил арестуван в Белград по подозрение в организиране на провокацията, довела до прекратяването на мача между Сърбия и Албания, съобщиха столичните медии.

Европейската квалификация бе прекъсната в 42-ата минута, когато над терена прелетя дрон със знаме на Велика Албания, включваща териториите на Косово, част от Гърция, Сърбия и половината от Македония и Черна гора.

Сръбският футболист Стефан Митрович свали знамето и беше...

Спортен празник „Да спортуваме заедно“ събира участници от цялата Варненска област

http://www.moreto.net/novini.php?n=267344

Участници от всички общини във Варненска област ще се включат в регионален спортен празник, който се организира от Областния информационен център - Варна като част от националната инициатива „Да спортуваме заедно“ на мрежата от 28 информационни центъра за европейско финансиране в страната.

Готви се физическа разправа с Цветан Василев, обяви адвокатът му

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/15/2400622_gotvi_se_fizicheska_razprava_s_cvetan_vasilev_obiavi/?ref=rss


Имахме информация, че се готви се физическа саморазправа с Цветан Василев. Това обяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" адвокатът му Константин Симеонов. Той уточни, че поръчката идва от България, но изпълнителите й не са от България, а информацията му е от сигурен източник.

Адвокатът обясни, че мажоритарният собственик на корпоративна търговска банка (КТБ) се опасява, че може да има подобни инсинуации. "Тази информация беше от преди 2-3 седмици, но не мога да коментирам...

Готви се физическа саморазправа с Цветан Василев, обяви адвокатът му

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/15/2400622_gotvi_se_fizicheska_samorazprava_s_cvetan_vasilev/?ref=rss


Имахме информация, че се готви се физическа саморазправа с Цветан Василев. Това обяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" адвокатът му Константин Симеонов. Той уточни, че поръчката идва от България, но изпълнителите й не са от България, а информацията му е от сигурен източник.

Адвокатът обясни, че мажоритарният собственик на корпоративна търговска банка (КТБ) се опасява, че може да има подобни инсинуации. "Тази информация беше от преди 2-3 седмици, но не мога да коментирам...

Ще има ли наказания по случая Анна Мария

http://frognews.bg/news_78234/

Днес стават ясни резултатите от проверката в 4-то помощно училище в столицата, след като обществото се взриви заради сигнал за сексуално насилие върху 13-годишната Анна Мария.

Крафт бирата срещу "конфекцията" на концерните

http://www.investor.bg/idei/347/a/kraft-birata-sreshtu-konfekciiata-na-koncernite-181720/

Най-малките производители се опитват да предложат стилове, които не се срещат по щандовете на супермаркетите

Синдикалист от БДЖ: Не прави чест на министър Ангелкова да уволнява на пресконференции

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/15/2400619_sindikalist_ot_bdj_ne_pravi_chest_na_ministur/?ref=rss


Не прави чест на министър Ангелкова да не изслуша другата страна и да уволнява на пресконференция. Това заяви председателят на Синдиката на железничарите Петър Бунев пред БНТ по повод вчерашните уволнения на директори в БДЖ.

На брифинг вчера министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова освободи от работа административните директори в БДЖ "Пътнически превози" и БДЖ "Товарни превози", както и тези, които отговарят за състоянието на локомотивите....

Република Корея и КНДР започнаха военни преговори

http://www.bnews.bg/article-119058

В интерес на намаляването на военното напрежение Република Корея и КНДР започнаха военни преговори на ниво генерали.

Скандал! Вместо пари на вложителите в КТБ може да дадат облигации

http://www.bnews.bg/article-119064

Шокиращо предложение е внесено в Министерски съвет за изменение на закона за гарантиране на депозитите. То предвижда на хората с гарантирани до 100 000 евро да не се изплащат парите им, а да се дават облигации. Вложителите обаче заплашиха с гражданска война, ако някой му мине през ум да им дава някакви "обезценени книжа".

Да помогнеш без корист

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4367974

Добри хора от цяла България предлагат помощ на 5-годишния Иван и по-големия му брат Павел, които загубиха майка си и баща си във взривения цех за утилизиране на боеприпаси в Горни Лом. 
Двамата трябваше да изплащат кредита на родителите си като единствени техни наследници. Дни след трагедията анонимен дарител е изчистил дълга и ще ремонтира къщата Добри хора от цяла България предлагат помощ на 5-годишния Иван и по-големия му брат Павел, които загубиха майка си и баща си във взривения цех за утилизиране на боеприпаси в Горни Лом. Двамата трябваше да изплащат кредита на родителите си като единствени техни наследници. Дни след трагедията анонимен дарител е изчистил дълга и ще ремонтира къщата

Депутат от ББЦ, избран с преференция, заплашван да се откаже от мястото си в НС

http://www.cross.bg/partiyata-barakova-otkazhe-1435082.html

/КРОСС/Заплашиха депутат номер 13 в листата на "България без цензура" (ББЦ) в Пловдив, за да се откаже от мястото си в парламента. Това е учителката по биология Ана Баракова, която чрез преференциалния вот неочаквано стана народен представител. "След изборите бях поставена в ситуация на тормоз. Започнаха чести обаждания по телефона от колеги от партията с цел да се откажа от депутатското си място. Това бяха адвокат Дяко Дяков и Мартин, известен като Данона", разказа пред Нова тв Баракова. "Караха ме да подписвам документи, свързани с ББЦ. Дори ме чакаха в училището, където работя, притискаха директора и нарушаваха учебния процес. Чакаха ме и пред дома ми. Всичко приключи с разбиването на входната врата на апартамента ми. Наложи се за известно време да напусна града, защото се паникьосах", разказа още Ана Баракова. Тя показа и пратени SMS-и от свои колеги, в които пише: "Ани, хората от района търсят мен, обади ми се да се разберем. Има документи за оправяне...". В друг SMS от секретарката на партията пише: "Ани, как може да постъпваш по този начин, аз не отговарям за твоя район. Бях достатъчно коректна с теб. Подиграваш се както с мен, така и с хората..." Ана Бараковая твърди, че подписването на тези документи всъщност означава да се откаже от депутатското си място. Тя напуска ББЦ, но запазва депутатското си място, ставайки независим депутат

Адвокатът на Цв. Василев: Ситуацията, която се създаде с КТБ, е доста съгласувана

http://econ.bg/Новини/Адвокатът-на-Цв-Василев-Ситуацията-която-се-създаде-с-КТБ-е-доста-съгласувана_l.a_i.577190_at.1.html

Ситуацията, която се създаде с КТБ, ако се проследи хронологията, ще се разбере, че е доста съгласувана. Нормално е хората да протестират, никой не...

1% от хората държат половината световно богатство

http://www.moreto.net/novini.php?n=267331

Едва един процент от хората по света притежават близо половината от цялото световно богатство, сочат нови данни на компанията "Креди суис". В доклада се посочва, че богатите стават все по-богати и към днешна дата най-богатият 1% от населението притежава 48% от цялото световно богатство.

Не знам какъв е ключът към успеха, но ключът към провала е да се опитваш да угодиш на всички

http://www.cross.bg/klyuchut-opitvash-ygodish-1435081.html

/КРОСС/Бил Козби, американски актьор комик, продуцент и активист: Не знам какъв е ключът към успеха, но ключът към провала безсъмнено е да се опитваш да угодиш на всички.

Сблъсъците между полицията и демонстрантите в Хонконг продължават

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4368334

Полицията в Хонконг разпръсна с палки и парлив спрей стотици продемократични демонстранти, за да премахне барикадите на една от централните улици до правителствения комплекс, съобщиха световните агенции.
Задържани са най-малко 45 души, оказали съпротива и влезли в бой с полицията.
Сблъсъците снощи и днес сутринта бяха най-ожесточените от началото Полицията в Хонконг разпръсна с палки и парлив спрей стотици продемократични демонстранти, за да премахне барикадите на една от централните улици до правителствения комплекс, съобщиха световните агенции. Задържани са най-малко 45 души, оказали съпротива и влезли в бой с полицията. Сблъсъците снощи и днес сутринта бяха най-ожесточените от началото

Спeчели нов таблет с Levis Visualizer!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4367075

SAMSUNG GALAXY TAB 3 е наградата, за която ще се борят участниците във Фейсбук играта на LEVIS и сп."ИДЕАЛЕН ДОМ"
Няколко лесни стъпки делят Фейсбук потребителите от възможността да се сдобият с нов таблет тази есен. Един Samsung Galaxy Tab 3 ще бъде изтеглен с томбола след края на съвместната игра на Levis България и сп. „Идеален дом". SAMSUNG GALAXY TAB 3 е наградата, за която ще се борят участниците във Фейсбук играта на LEVIS и сп."ИДЕАЛЕН ДОМ" Няколко лесни стъпки делят Фейсбук потребителите от възможността да се сдобият с нов таблет тази есен. Един Samsung Galaxy Tab 3 ще бъде изтеглен с томбола след края на съвместната игра на Levis България и сп. „Идеален дом".

Вложители в КТБ заплашват с радикални действия

http://www.cross.bg/bankata-marinova-tomalevski-1435079.html

/КРОСС/ Ще продължим с радикални действия срещу фалирането на КТБ, заявиха вложителите Божидар Томалевски и Пепи Маринова в интервю за ВTV.  Двамата участваха във вчерашния протест, при който в банката бяха затворени заложници, сред тях бе и Маринова. Държаха ни вътре, имаше охранители, казаха ни, че вчера квесторите не са дошли на работа, разказа Маринова. Всичко в банката се случва по сценарий. Има хора, които искат фалит на КТБ, но това ще повлече и следващи банки и ще дестабилизира цялата финансова система, отбеляза тя. Правата ни са потъпкани, категоричен бе Божидар Томалевски и изрази съмнение, че подготвяният от Йордан Цонев закон за КТБ би могло да повлияе по някакъв начин. Продажбата на цесиите на 50% подсказва, че банката е водена към фалит. Предизвестие за смъртта на един човек е залежаването. Същото е и с банката, която остава затворена твърде дълго, отбеляза Томалевски.

България дава 110 военни за новата мисия на НАТО "Решителна подкрепа"

http://www.cross.bg/bulgariya-stranata-nato-1435080.html

В края на годината България ще прекрати участието си в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан, а от следващия месец страната ни ще се включи с до 110 военнослужещи в новата мисия на НАТО - „Решителна подкрепа". Решение за това ще вземе служебното правителството на днешното си заседание. Намерението за провеждане на новата небойна мисия на НАТО в Афганистан - "Решителна подкрепа", беше обявено на срещата на върха на Алианса през май 2012-а година в Чикаго. Нейната цел е да бъдат изградени надеждни афганистански сили за сигурност, способни да поемат отговорност за населението на цялата територия на страната и да запазят постигнатото от АИС-а, след края на изтеглянето. Правителството ще разгледа и доклад на финансовия министър. Той е за одобряване на българската позиция, в отговор на официалното уведомително писмо от генералния секретар на Европейската комисия, във връзка с въвеждането на правото на Евросъюза в областта на гарантирането на влоговете в банките. Страната ни получи писмото заради кризата в КТБ и невъзможността гражданите-вложители да получат от гаранционния фонд парите си. До момента страната ни не е изпълнила 47 от мерките в плана, произтичащ от членството на България в Евросъюза. 19 от тях са законопроекти, които са внесени, но не са приети от 42-то Народно събрание, като от тях 11 са свързани със стартирали процедури за нарушения срещу България.  

Столичната "Топлофикация" глобена с 41 000 лв.

http://business.actualno.com/Stolichnata-Toplofikacija-globena-s-41-000-lv--news_54958.html

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби Топлофикация-София във връзка с незаконосъобразно сключен договор за обществена поръчка. Това съобщиха от комисията. Тя отмени като незаконосъобр...

Прах от Сахара наторява почвата в Амазония

http://interest.actualno.com/Prah-ot-Sahara-natorjava-pochvata-v-Amazonija-news_54963.html

Преди 10 000 години в централната част на Сахара имало огромно езеро с риба. Регионалните и глобалните климатични промени постепенно намалили размерите му до тези на езерото Чад, което е с площ 1500 к...

Адвокатът на Цветан Василев: Има опасност за живота на клиента ми

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4368326

Има опасност за живота на Цветан Василев. Това обяви пред Нова телевизия адвокатът на банкера Константин Симеонов.
"Има информация, че се готви физическа саморазправа с Цветан Василев. Поръчката идва от България, но изпълнителите не са от България”, заяви Симеонов. Той обясни, че информацията е от преди 2-3 седмици, Има опасност за живота на Цветан Василев. Това обяви пред Нова телевизия адвокатът на банкера Константин Симеонов. "Има информация, че се готви физическа саморазправа с Цветан Василев. Поръчката идва от България, но изпълнителите не са от България”, заяви Симеонов. Той обясни, че информацията е от преди 2-3 седмици,

Българо-италиански екип ще имплантира тазобедрена става пред публика във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=267342

Днес година в ортопедичната клиника на МБАЛ „Св.Анна“ – Варна, единствена клинична база на ортопедичната катедра на медицинския университет, ще се проведе демонстративна операция за поставяне на съвременен модел изкуствена тазобедрена става, научи Moreto.

Кольо Парамов: Изкуственият фалит на КТБ ще ни струва 10 млрд. лв.

http://offnews.bg/news/n_1/n_403554.html

Цената на изкуствения фалит на КТБ ще ни струва 10 млрд. лева. Това прогнозира икономистът Кольо Парамов в интервю за bTV. Според него е съвсем нормално хората, които имат спестявания в банката, да протестират и дори да нахлуят в банката. Очаквам още по-дръзки действия, тъй като държавата и най-вече Управителният съвет на БНБ до момента не правят нищо сериозно, за да успокои хората, уточни икономистът. Той напомни, че е предупредил още преди 40 дни, че всякаква заиграване с изкуствен фалит на КТБ ще струва скъпо и ще разклати цялата финансова система. Парамов е категоричен, че ДПС участва много активно в опита да се фалира КТБ. "Абсурдно е Йордан Цонев да се занимава със законодателство, свързано с КТБ. Още повече и Делян Пеевски . Това е все едно Хитлер да започне да пише закон за спасяването на евреите в света", смята Кольо Парамов. Тези разминавания като политика, като безнравственост, като една негативна последователност не могат да бъдат възприети нормално нито в България, нито в света, допълни Парамов. По думите му в момента ГЕРБ проявява уникална държавност. Той призова ДПС да починат от политиката следващите 4 години. Всичко, което стана от пуча до онзи ден - 18 месеца, върна България 4 години назад и сега трябва да се възобнови работата на държавата, коментира още Кольо Парамов.

Вложителите в КТБ продължават с радикалните действия

http://www.bnews.bg/article-119060

Представители на фейсбук групата КТБ Alive се заканиха, че ще продължат да си търсят спестяванията в банката чрез радикални действия.

Адвокатът на Василев: Има сериозна заплаха за живота му, наети са извършители от друга страна!

http://pik.bg/адвокатът-на-василев-има-сериозна-заплаха-за-живота-му-наети-са-извършители-от-друга-стран-news237708.html

Адвокатът на Василев: Има сериозна заплаха за живота му, наети са извършители от друга страна!

Има опасност за живота на Цветан Василев. Готви се физическа саморазправа с него. Информацията е от преди две седмици, съобщи адвокатът му  Константин Симеонов в ефира на Нова телевизия.

Поръчката идва от България, а извършителите не са от България, от друга страна са.

 

Ожесточени сблъсъци между демонстранти и полицията в Хонконг

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4368324

Полицията в Хонконг разпръсна с палки и парлив спрей стотици продемократични демонстранти, за да премахне барикадите на една от централните улици до правителствения комплекс, съобщиха световните агенции.
Задържани са най-малко 45 души, оказали съпротива и влезли в бой с полицията.
Сблъсъците снощи и днес сутринта бяха най-ожесточените от началото Полицията в Хонконг разпръсна с палки и парлив спрей стотици продемократични демонстранти, за да премахне барикадите на една от централните улици до правителствения комплекс, съобщиха световните агенции. Задържани са най-малко 45 души, оказали съпротива и влезли в бой с полицията. Сблъсъците снощи и днес сутринта бяха най-ожесточените от началото

В името на държавата Борисов да направи мандат, ако ще и с Дявола. Трябва да има топки човек, да управлява

http://www.klassa.bg/News/Read/article/245961_%D0%92+%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%B4%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8+%D0%

 Аз казах, че ако ГЕРБ направи коалиция с ДПС, аз ще се прибера в ателието си.

Аз ще си отида. Но сега обаче съветвам Бойко Борисов - трябва да направи мандат и ако трябва ще се споразумява и с Дявола в името на българската държава.

Това каза в студиото на Нова телевизия Вежди Рашидов. На въпрос кой е дяволът, той отговори: „Дяволи има много".

Дали това ще го направи свободен? Вежди Рашидов каза: Ще го направи отговорен. 

Бойко е мъжко момче. Както се казва - трябва да има топки човек, да управлява, каза той. 

На въпрос дали отново би станал министър на културата, той заяви, че то е обезглавено и не може да бъде конникът без глава.




Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване