Директорката на IV помощно училище няма да подава оставка

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/18/2402779_direktorkata_na_iv_pomoshtno_uchilishte_niama_da/?ref=rss


Директорът на софийското IV помощно училище "Проф. Димитър Кацаров, където преди седмица избухна скандал заради подозрения за сексуално насилие над дете, не възнамерява да подава оставка.

Това съобщава електронното издание на вестник "24 часа", като се позовава на писмени отговори от директорката Венета Ал-Шериф.

Случаят с 13-годишната Анна-Мария, която страда от аутизъм, стана известен, след като майка й се оплака в социалната мрежа "Фейсбук", че над детето вероятно е...

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/10/18/2402767_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите в съботния ден: 

- От "Атака" отказаха да преговарят с ГЕРБ за бъдещото управлеине на страната, защото не беше изпълнено изскането им консултациите да бъдат открити за медиите.

- "Патриотичен фронт " поиска касиране на вота в секциите, открити в Турция.

- Полицаите излязоха на протест заради готвените промени за...

Скандал! Атака поруга знамето на ЕС в НС

http://frognews.bg/news_78491/

Представител на Атака поруга знамето на ЕС в Народното събрание, като ги захвърли на земята. Флагът на обединена Европа, заедно с националното знаме стоят край трибуната за изявления в кулоарите на парламента.

Административният съд във Варна отхвърли жалбата на Веселин Марешки срещу задържането му

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/18/2402778_administrativniiat_sud_vuv_varna_othvurli_jalbata_na/?ref=rss


Варненският административен съд е отхвърлил жалба на бизнесмена Веселин Марешки срещу принудително му задържане за срок от 24 часа, съобщава агенция "Фокус". Той беше арестуван на 16 октомври заради инцидента, при който нанесе удар с юмрук в лицето на общинския съветник Костадин Костадинов.
 
Жалбата е срещу заповедта на служителя на МВР Варна Венцислав Младенов, която според собственика на веригата аптеки "Марешки" е незаконосъобразна и в нея липсват законовоустановени реквизити....

Катаджийският "Биг Брадър" вразумява шофьорите

http://news.ibox.bg/news/id_2011940214

След забраната по снимки с мобилни камери да се издава фиш ситуацията се е влошила

Патриотичният фронт поиска касиране на вота от Турция

http://offnews.bg/news/n_1/n_405418.html

„Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО“ поиска касиране на изборните резултати от секциите в Турция. Коалицията от националистически формации призова президента Плевнелиев да сезира Конституционният съд да се произнесе относно законността на избора на избраните за народни представители в 43 НС от ДПС. Ако резултатите от турските секции бъдат обявени за недействителни, то своя страна това ще доведе до промяна на крайния изборен резултат, заявяват от ПФ. Те се мотивират за искането си както с данни за нарушения по време на вота в Турция, така и с грешки на Централната избирателна комисия и практики за купуване на гласове от ДПС у нас. Намираме, че изборният процес протече при груби, съществени и многобройни нарушения на Конституцията и ИК в условията на лоша организация, грешки и неподготвеност на избирателните комисии, което води до опорочаване на волята на избирателя и е основание да се иска от Конституционния съд да обяви избора на посочените народни представители от Четиридесет и третото Народно събрание за незаконен, се казва в жалбата. Намираме, че вотът, подаден в секциите, открити в Република Турция трябва да бъде касиран и резултатите от там да бъдат обявени за недействителни, което от своя страна ще доведе до промяна на крайния изборен резултат. Нещо повече - подаденият там вот формира по-голямата част от вота в чужбина, заявяват още от ПФ. В жалбата подробно е описано видяното от наблюдателя на сдружение „БГ Патриот" Георги Балчев, кандидат-депутата Иван Банчев и застъпника Стефан Христов в турския град Чорлу. От ПФ твърдят, че в Чорлу човек, който по-късно се оказва застъпник на ДПС, давал наставления на секционната комисия. Под негов контрол протичал и самият изборен процес - гласоподавателите първо подписвали декларации с предварително нанесени от друг човек лични данни, а след това отивали в тъмната стаичка. Стигнало се до скандал и заплашване на наблюдателя с полиция. Отбелязват се и други нарушения - плакати в близост до секциите, нереалистично много гласували, както и хора, дали вота си на няколко пъти - според ПФ няма механизъм, който да гарантира, че дописаните в списъците в чужбина ще пуснат бюлетина само веднъж. Освен това, в жалбата се напомня за големия брой наблюдатели на фондация „Младежка толерантност", регистрирана на адреса на ДПС. Според националистическото обединение, това буди „основателни съмнения за скрито купуване на гласове".

Плюшена Ебола е хит в САЩ, струва между 10 и 30 долара

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4375518

В Съединените щати продават Ебола под формата на плюшена играчка. Цената варира от 10 до 30 долара, предаде Нова телевизия.
Специализиран интернет сайт продава модел на вируса. Според сайта, играчката не е свързана със сегашната епидемия. Тя е в продажба отдавна, но непрекъснатото присъствие на Ебола в новините, В Съединените щати продават Ебола под формата на плюшена играчка. Цената варира от 10 до 30 долара, предаде Нова телевизия. Специализиран интернет сайт продава модел на вируса. Според сайта, играчката не е свързана със сегашната епидемия. Тя е в продажба отдавна, но непрекъснатото присъствие на Ебола в новините,

Очаква ни слънчева неделя

http://www.vesti.bg/bulgaria/ochakva-ni-slyncheva-nedelia-6025189

Максималните температури ще са между 15 и 20 градуса, в София - около 16 градуса

Американски сайт продава Ебола, струва между 10 и 30 долара

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4375498

В Съединените щати продават Ебола под формата на плюшена играчка. Цената варира от 10 до 30 долара, предаде Нова телевизия.Специализиран интернет сайт продава модел на вируса. Според сайта, играчката не е свързана със сегашната епидемия. Тя е в продажба отдавна, но непрекъснатото присъствие на Ебола в новините, В Съединените щати продават Ебола под формата на плюшена играчка. Цената варира от 10 до 30 долара, предаде Нова телевизия.Специализиран интернет сайт продава модел на вируса. Според сайта, играчката не е свързана със сегашната епидемия. Тя е в продажба отдавна, но непрекъснатото присъствие на Ебола в новините,

Слънчева неделя, мъгли в Централна България

http://www.cross.bg/temperatyri-bulgariya-slunchevo-1435716.html

/КРОСС/ През нощта над Източна България времето ще се изясни. По-значителна облачност ще има над централните райони от страната. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е слаб, в източните райони до умерен и с него ще прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°, в София около 7°, е прогнозата на НИМХ към БАН. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня ще продължи да се повишава. Утре ще преобладава слънчево време. До обяд над Централна България облачността ще е значителна - предимно ниска и на места там видимостта ще е намалена от мъгла. Ще духа слаб, в Източна България и Дунавската равнина до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 20° , в София около 16°. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 14° - 16°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, в крайните южни райони до 4. Температурата на морската вода е 17-18°. Над планините ще бъде предимно слънчево. Преди обяд над масивите от Централна България ще има по-значителна облачност и на места там в по-ниските части видимостта ще е намалена. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 6°

Гришо отново на финал в Стокхолм!

http://www.bnews.bg/article-119409

Григор Димитров се класира за финала на турнира в Стокхолм, където ще защитава титлата си от миналата година.

Цацаров отказа на Цветан Василев видеоразпит

http://www.moreto.net/novini.php?n=267773

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев, който се намира в Белград и е в процедура по екстрадиция в София, пожела да даде обяснения пред прокуратурата по видеоконферентна връзка. Молбата му да бъде разпитан по този начин ще бъде изпратена до главния прокурор в понеделник.

Утре ще е предимно слънчево, мъгли в Централна България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4375506

През нощта над Източна България времето ще се изясни. По-значителна облачност ще има над централните райони от страната. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е слаб, в източните райони до умерен и с него ще прониква по-студен въздух.
Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°, в София около 7°. През нощта над Източна България времето ще се изясни. По-значителна облачност ще има над централните райони от страната. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е слаб, в източните райони до умерен и с него ще прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°, в София около 7°.

МТСП: Отмяна на ранното пенсиониране за служителите в специалните ведомства не е била обсъждана никога

http://www.cross.bg/vuzrast-pensionirane-vedomstva-1435715.html

/КРОСС/ Отмяна на ранното пенсиониране за служителите в специалните ведомства не е била обсъждана никога, пояснява Министерството на труда и социалната политика във връзка с днешния протест на представители на специални ведомства. То се запазва, като се предлага да се въведе минимална възраст за пенсиониране, диференцирана за различните длъжности в Министерство на вътрешните работи (МВР), Министерство на отбраната (МО) и Министерство на правосъдието (МП) според тяхната специфика, съобщава пресцентърът на МТСП и припомня позицията на вицепремиера и министър на труда и социалната политика проф. Йордан Христосков, заявена след заседанието на Министерския съвет на 15 октомври т.г.: „През 2013 и 2014 г. Съветът на Европейския съюз препоръча на България „да премахне постепенно възможностите за ранно пенсиониране", както и други промени в сферата на социалното осигуряване.* В отговор на тези препоръки Консултативният съвет за оптимизация на осигурителната система (КСООС) към министъра на труда и социалната политика разработва различни варианти за реформа. В тях се търсят решения на множество въпроси, включително на една от основните критики на ЕС - за ефективната възраст за пенсиониране в България, която е най-ниската в Европа. Тази възраст е най-ниска за работещите в системата на министерствата на отбраната (МО), на вътрешните работи (МВР) и на правосъдието (МП)

Михаил Кьосев

http://www.investor.bg/lektori/418/a/mihail-kiosev-182137/

Ръководител управление „Управление на продажбите - МСП“, СИБАНК

Ранното пенсиониране в специалните ведомства се запазва

http://pik.bg/ранното-пенсиониране-в-специалните-ведомства-се-запазва-news239100.html

Ранното пенсиониране в специалните ведомства се запазва

Ранното пенсиониране в специалните ведомства се запазва, минималните пенсионни възрасти за различните длъжности ще се обсъждат с ресорните министерства и синдикатите. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на труда и социалната политика (МТСП) във връзка с провелия се през деня протест на служителите от сектор „Сигурност”. От МТСП заявяват, че никога не е обсъждана отмяна на ранното пенсиониране за служителите в специалните ведомства. То се запазва, като се предлага да се въведе минимална възраст за пенсиониране, диференцирана за различните длъжности в Министерство на вътрешните работи (МВР), Министерство на отбраната (МО) и Министерство на правосъдието (МП) според тяхната специфика. Припомняме позицията на вицепремиера и министър на труда и социалната политика проф. Йордан Христосков, заявена след заседанието на Министерския съвет на 15 октомври т.г.: „През 2013 и 2014 г. Съветът на Европейския съюз препоръча на България „да премахне постепенно възможностите за ранно пенсиониране“, както и други промени в сферата на социалното осигуряване. В отговор на тези препоръки Консултативният съвет за оптимизация на осигурителната система (КСООС) към министъра на труда и социалната политика разработва различни варианти за реформа. В тях се търсят решения на множество въпроси, включително на една от основните критики на ЕС - за ефективната възраст за пенсиониране в България, която е най-ниската в Европа”, се посочва в съобщението, изпратено до медиите. „Тази възраст е най-ниска за работещите в системата на министерствата на отбраната (МО), на вътрешните работи (МВР) и на правосъдието (МП). В момента единствено за служителите в тези специални ведомства няма изискване за минимална възраст за пенсиониране – работещите в МО, МВР и МП могат да се пенсионират, ако имат 27 г. осигурителен стаж, от които 18 в системата съответно на МО, МВР или МП. В резултат на този либерален режим по последни данни на Националния осигурителен институт (НОИ) средната възраст на пенсиониралите се от специалните ведомства е: 2010 г. - 50.6 г., 2011 г. - 49.4 г., 2012 г. - 49.7 г., 2013 г. - 50.5 г.”, се посочва още в становището на министър Христосков. „Повечето от тези хора са продължили да работят, след като са се пенсионирали. Според НОИ от пенсиониралите се на 50-годишна възраст служители в специални ведомства през 2010 г. в легалната икономика са продължили да работят и да се осигуряват 66%. През 2011 и през 2012 г. делът на новите пенсионери от МО, МВР и МП, които са взимали едновременно пенсия и заплата, е 61%. Статистиката на НОИ показва, че бившите служители на специалните ведомства получават пенсия средно 25.9 години (за 2013 г.), като от 2010 г. насам тази продължителност непрекъснато се увеличава”, се казва още в изявлението на министъра на труда и социалната политика. „Въз основа на анализа на тези данни в единия от разработените варианти КСООС предлага въвеждането на възраст за пенсиониране за служителите на специалните ведомства. Идеята е тази възраст да е различна за различните длъжности в МО, МВР и МП съобразно тяхната специфика. Членовете на съвета не са обсъждали конкретни възрасти за отделните длъжности в МО, МВР и МП. Експертите са единодушни, че този въпрос тепърва трябва да бъде поставен на по-широка дискусия, в това число с ръководствата на специалните ведомства и синдикалните организации в тях, където има такива”. 

От МТСП уточняват, че за да се избегне напрежение и масово напускане с цел пенсиониране, което би затруднило работата на МО, МВР и МП, консултативният съвет предлага въвеждането на преходен период от три до пет години, в който оставащите на работа в системата ще имат право да се пенсионират при досегашните условия - 27 години осигурителен стаж, от които 18 години в съответната система.

„Консултативният съвет никога и по никакъв повод не е обсъждал намаляване на броя на брутните работни заплати, получавани при пенсиониране на кадровите военнослужещи и работещите в МВР и МП. Към момента те са до 20 в зависимост от прослужените години в съответната система”, се казва още в съобщението. Според експертите на МТСП, освен че е отговор на препоръките на Съвета на Европейския съюз, въвеждането на минимална възраст за пенсиониране в специалните ведомства ще предпазва служителите на МО, МВР и МП от произволни уволнения. „За заетите в специалните ведомства със сигурност е по-добре да работят в държавна система, отколкото в частни охранителни фирми или пък да останат без работа. Консултативният съвет за оптимизация на осигурителната система не извършва реформи, а разработва предложения за реформи, които служебното правителство ще остави на следващия редовно избран кабинет. Той ще реши кои от тях да внесе за обсъждане и гласуване в парламента”, се посочва още в съобщението.

Утре ще е предимно слънчево, мъгли в Централна България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4375492

През нощта над Източна България времето ще се изясни. По-значителна облачност ще има над централните райони от страната. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е слаб, в източните райони до умерен и с него ще прониква по-студен въздух.
Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°, в София около 7°. През нощта над Източна България времето ще се изясни. По-значителна облачност ще има над централните райони от страната. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е слаб, в източните райони до умерен и с него ще прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°, в София около 7°.

Волгин: Съкращават ми предаването, защото е опозиционно

http://offnews.bg/news/n_1/n_405436.html

От следващата седмица предаването "Деконструкция" ще е с 15 минути по-кратко. Това е напълно естествено решение, защото "Деконструкция" e опозиционен формат, опозиционен на силните на деня. А опозиционните формати трябва да бъдат съкращавани. "Деконструкция" няма да се променя, обяви от ефира на "Хоризонт" журналистът Петър Волгин. Коментарът му е по повод решението на ръководството на БНР от 25 октомври след обедния информационен бюлетин в ефира на "Хоризонт" да има новото предаване - "Събота 12 плюс 3". Предаването ще бъде в две части – "Конструкция" и "Деконструкция", а водещи ще са Калин Манолов и Петър Волгин.  "Деконструкция" ще остане критично към всички, които се мислят за носители на "ума и красотата от последна инстанция". Ние си оставаме същите, не се променяме ни на йота, защото вие харесвате този продукт и ние смятаме да продължим в същия дух, каза днес Волгин. Идеята на "Събота 12 плюс З" е едната седмица единият водещ да бъде първи и да предлага темата, другият водещ, ако желае да я продължи или да я представи по своето виждане, със своите слушатели, със своите гости. Другата седмица - обратното, коментира на 16 октомври директорът на "Хоризонт" Васил Чобанов. Аз се радвам, че колегата Петър Волгин е един от малкото журналисти в БНР, който има добра комуникативна способност с аудиторията. Предаването, което той правеше и което ще влезе като панел в "Събота 12 плюс З", е едно от малкото предавания, в които има открита телефонна линия по програма "Хоризонт", твърди и програмният директор на БНР Иво Тодоров. Знам, че има и хора, които не ни харесват. Знам, че една част от нехаресващите ни сега са във властта и правят всичко възможно, за да няма "Деконструкция". Ще ги разочароваме. "Деконструкция" продължава. Може да ни сменят часа на излъчване, да предявяват всякакви заядливи претенции - това няма никакво значение. "Деконструкция" ще я има, най-вече защото вие я искате, категоричен е Волгин.

Съдът отхвърли жалбата на Марешки за ареста му

http://web.barometar.net/65464/

Административен съд – Варна отхвърли жалбата на Веселин Марешки за принудително задържане за срок от 24 часа. Шефът на веригата аптеки „Марешки” Веселин Марешки е подал жалба до Административния съд – Варна, отправена към Венцислав Младенов, който е поискал задържането на Марешки. Той е служител на ОД на МВР – Варна. В жалбата си Марешки [...]

Камерите на пътя намаляват катастрофите и жертвите

http://www.moreto.net/novini.php?n=267771

Полицейският Биг брадър вразумява водачите. Статистиката от последните години и у нас доказа, че когато има камери на пътищата, броят на убитите, на катастрофите и на шофьорите нарушители намалява. Откакто през февруари т.г. влезе в сила тълкувателното решение на Върховния административен съд (ВАС), което забрани по снимките с мобилна камера да се издава електронен фиш, ситуацията в страната коренно се промени.

Благо подарил кола на Куини: Пълни глупости, няма никакво Ауди ТТ

http://www.bnews.bg/article-119278

Спекулациите около връзката на Благой Георгиев и Куини– Алис Николова не спират. Седмици наред медиите активно се занимават с любовта на двамата, които упорито отказват коментари за отношенията си.

Ресторант в Ню Йорк не приел кредитната карта на Барак Обама

http://www.mediapool.bg/restorant-v-nyu-york-ne-priel-kreditnata-karta-na-barak-obama-news226167.html

Кредитната карта на американския президент Барак Обама не е била приета в един от ресторантите в Ню Йорк, съобщи в събота НБС. Новината бе разкрита от самия Обама по време на церемония по подписването на указ за мерки по засилване на сигурността при използването на пластиките, допълва БГНЕС. "Опитах се да докажа на сервитьора, че моята карта е истинска. Може би бяха я блокирали, защото отдавна не съм я ползвал и банката отказала, защото е сметнала, че се извършва мошеничество", обясни Обама пред журналисти. Президентът не спомената името на заведението, в което не могъл да си плати обяда с картата. Той само каза, че случаят е от септември тази година по време на Общото събрание на ООН. Сметката била платена от съпругата му Мишел, чиято карта функционирала нормално.

Като вижда сина си с шарени чорапи, Кремена Халваджиян казва: "Ще бъде най-сладкият татко на света"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4374047

Kремена Халваджиян - жената на един от най-известните продуценти у нас Магърдич Халваджиян, казва нещо много вярно: Kремена Халваджиян - жената на един от най-известните продуценти у нас Магърдич Халваджиян, казва нещо много вярно: "Когато видиш мъжа ти да работи по 20 ч на ден - с времето започваш да приемаш това. Когато обаче и детето започне да прави същото, искаш да взривиш работното му място." Въпреки възгледите си обаче тримата работят в пълна

"Ислямска държава" разпъна човек на кръст

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/isliamska-dyrzhava-razpyna-chovek-na-kryst-6025187

ИД стана известна с нечуваните си жестокости на териториите, които контролира в Сирия и съседен Ирак

78-годишен в болница в Гоце Делчев, ял гъби

http://www.vesti.bg/novini/78-godishen-v-bolnica-v-goce-delchev-ial-gybi-6025188

78-годишен мъж е приет в болницата в град Гоце Делчев със симптоми на натравяне с диворастящи гъби, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

България е сред петте страни в ЕС с най-много жертви на трафика на хора

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/18/2402768_bulgariia_e_sred_pette_strani_v_es_s_nai-mnogo_jertvi/?ref=rss


България, Холандия, Полша, Унгария и Румъния са петте държави в ЕС, откъдето произхождат най-много жертви на трафик на хора в Общността за периода 2010-2012 г., сочи представен днес от Европейската комисия доклад, предава БТА.

Данните показват, че 65 на сто от жертвите на това престъпно явление произхождат от ЕС, 30 процента са от държави извън Общността, а около шест на сто са хора без гражданство. Най-често трафикантите на хора са българи, румънци, белгийци, германци, испанци,...

Мегаделото за корупция в Турция е прекратено

http://www.cross.bg/ministri-premier-sinovete-1435714.html

/КРОСС/ Разследването по корупционния мегаскандал, разтресъл турското правителството в края на миналата година, е прекратено от прокуратурата, съобщава Reuters, позовавайки се на информация от местните медии. По случая бяха заподозрени 53 души, сред които синовете на трима бивши министри и други членове на близкото обкръжение на бившия премиер и настоящ президент на Турция Реджеп Ердоган.Разрастването на скандала принуди трима членове на правителството му да подадат оставка и предизвика международни критики след реакцията на тогавашния премиер, който затегна контрола върху интернет и направи масова чистка в полицията, съда, и прокуратурата. В крайна сметка истанбулските прокурори постановяват, че няма доказателства за извършено престъпление и не е установено престъпно сдружение, съобщава телевизия СNN Turk. Сред освободените от съдебно преследване са синовете на трима министри - на вътрешните работи, на икономиката и на екологията и околната среда. И тримата са смятани за най-приближените и доверени министри на премиера Ердоган, днес президент на Турция. По време на мащабна полицейска акция в средата на декември м.г. бяха задържани още строителният магнат Али Агаоглу, чието състояние Bloomberg изчислява на 2 млрд. долара, генералният директор на „Халкбанк" Сюлейман Аслан, азербайджанският бизнесмен Реза Зараб, кметът на централния истанбулски район Фатих Мустафа Демир и други висши служители от няколко министерства

Rovio върви по стъпките на Zynga

http://www.investor.bg/analizi/262/a/rovio-vyrvi-po-stypkite-na-zynga-181197/

Компанията доказва, че индустрията с игри за мобилни устройства работи основно със заглавия, които бързо губят популярност

Григор би набързо Томич и е на финал в Стокхолм

http://news.ibox.bg/news/id_1246555751

За него това ще бъде общо шести финал на ниво АТР и четвърти от началото на 2014 г.

Служители от сектор „Сигурност“ поискаха оставката на социалния министър

http://econ.bg/Новини/Служители-от-сектор-Сигурност-поискаха-оставката-на-социалния-министър_l.a_i.578736_at.1.html

Служители от сектор „Сигурност“, в това число полицаи, пожарникари, спасители, военни и служители в затворите се обявиха против готвените от...

Бъчварова: Каква беше цената на подкрепата за кабинета „Орешарски”?

http://www.cross.bg/ataka-buchvarova-partiya-1435713.html

/КРОСС/ Оценяваме отказа им дори да се срещнат очи в очи с нас като неуважение не към нас, а към техните избиратели и българската демокрация и парламентаризъм, каза Румяна Бъчварова от ГЕРБ по повод непроведените се консултации с „Атака". „Бихме искали да поставим един основен въпрос на представителите на „Атака" на тези разговори. Задаваме го на всички партии, с които разговаряме и които са подкрепяли управлението „Орешарски". Искахме да разберем защо партия „Атака" подкрепяше негласно, скрито, в противоречие с всички правила на публичност и прозрачност, управлението „Орешарски"?Искахме да ги попитаме каква беше цената на тази подкрепа и готови ли са г-н Волен Сидеров и неговите депутати днес да носят отговорността за всички отрицателни последици от това управление", посочи Бъчварова. По думите й състоянието на държавата, проблемите, чието решаване предстои, са резултат от тази политическа подкрепа. „Не можем да си затворим очите за такова поведение и бихме искали „Атака" да даде ясен отговор за това как осъзнава своето поведение и как ще носи своята отговорност оттук нататък. Имахме друг много важен въпрос към партия „Атака" - подкрепя ли евроатлантическата идентичност на нашата държавата, подкрепя ли поетите международни договорености", попита Румяна Бъчварова

Григор отново се класира на финал в Стокхолм!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4375478

Григор Димитров е на финал на турнира в Стокхолм за втора поредна година. Той победи на 1/2-финала австралиеца Бърнард Томич с 6:3, 7:5 след 79 минути игра.
Утре 23-годишният хасковлия ще се изправи срещу лидера в схемата Томаш Бердих (Чехия) или Матиас Бахинхер Григор Димитров е на финал на турнира в Стокхолм за втора поредна година. Той победи на 1/2-финала австралиеца Бърнард Томич с 6:3, 7:5 след 79 минути игра. Утре 23-годишният хасковлия ще се изправи срещу лидера в схемата Томаш Бердих (Чехия) или Матиас Бахинхер

Киев: 30 млрд. долара не са ни достатъчни

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/kiev-30-mlrd.-dolara-ne-sa-ni-dostatychni-6025186

Това заявява украинският външен министър Павло Климкин в интервю за германското бизнес издание "Виртшафтсвохе"

Григор на финал в Стокхолм!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4375474

Григор Димитров е на финал на турнира в Стокхолм за втора поредна година. Той победи на 1/2-финала австралиеца Бърнард Томич с 6:3, 7:5 след 79 минути игра.
Утре 23-годишният хасковлия ще се изправи срещу лидера в схемата Томаш Бердих (Чехия) или Матиас Бахинхер Григор Димитров е на финал на турнира в Стокхолм за втора поредна година. Той победи на 1/2-финала австралиеца Бърнард Томич с 6:3, 7:5 след 79 минути игра. Утре 23-годишният хасковлия ще се изправи срещу лидера в схемата Томаш Бердих (Чехия) или Матиас Бахинхер

Вън милицията от университета или "25 години свободна България" (галерия)

http://offnews.bg/news/n_1/n_405421.html

Днес на Моста на влюбените зад НДК беше открита изложбата „’89 тогава и сега”, която даде началото на инициативата „25 години свободна България” . Експозицията ще представи 25-те най-добри проекта, селектирани от националния конкурс за плакат на тема „25 години свободна България”. На изложбата ще могат да се видят и някои от запазените в архива на Столична община автентични протестни плакати от 1989 г. Изложбата ще остане на Моста на влюбените до 30 октомври, а през ноември и декември ще пътува из цялата страна. Националната инициатива „25 години свободна България“ е посветена на 25 години от падането на Берлинската стена и края на тоталитарния комунистически режим в България, които ще бъдат отбелязани с редица обществени дебати, открити лекции в училищата и университетите в столицата и страната, културни прояви и международни конференции. Целта на всички събития е да работят за възстановяването на доверието на гражданското общество в институциите, да въвеждат темата за национално съгласие и консенсус в политическия дебат на страната и темата за изучаване на периода на прехода в българското училище.

Пристанището отбелязва 40 години от откриването на яхтклуб “Капитан Георги Георгиев-Порт Варна”

http://www.moreto.net/novini.php?n=267759

40-години яхтклуб със стилна церемония ще отбележи само след дни „Пристанище Варна” ЕАД. Отбелязването на годишнината се планира за 19 октомври, когато награди ще получат членове на клуба, оставили светли дири в историята на родното ветроходство, научи Moreto.

Реализацията на газопровода от Ниш до София ще продължи

http://econ.bg/Новини/Реализацията-на-газопровода-от-Ниш-до-София-ще-продължи_l.a_i.578630_at.1.html

Реализацията на проекта за газопровод между сръбския град Ниш и София ще продължи с помощ на Европейския съюз и Европейската банка за възстановяване...

Путин ще съдейства на разследването за падналия малайзийски Боинг

http://www.mediapool.bg/putin-shte-sadeistva-na-razsledvaneto-za-padnaliya-malaiziyski-boing-news226166.html

Руският президент Владимир Путин се е съгласил да използва влиянието си върху подкрепяните от Москва бунтовници в източна Украйна, за да помогнат на разследването на катастрофата на малайзийския Боинг, заяви в събота австралийският външен министър Джули Бишоп, цитирана от ДПА. В интервю за радио "ЕБС" тя каза, че е разговаряла с Путин преди ден в кулоарите на срещата на върха Азия-Европа в Милано.  "Аз го помолих да използва руското влияние върху сепаратистите в източна Украйна, за да могат нашите следователи да получат достъп до мястото на катастрофата", заяви Бишоп. По думите й Путин отговорил "много конструктивно": "Той каза, че ще отговори на молбата ми, като "каже на сепаратистите да предоставят достъп". Десетки австралийци бяха сред 298-те жертви на катастрофата на малайзийския самолет, който се разби на 17 юли в Донецка област. Според експерти самолетът бил свален от ракета земя-въздух.  САЩ, Европа и Австралия обвиниха Москва, че блокира разследването в региона, където сепаратисти се вдигнаха на оръжие срещу Киев след като Русия анексира Кримския полуостров през март, отбелязва агенцията.

Путин ще съдейства на разследването на падналия малайзийски Боинг

http://www.mediapool.bg/putin-shte-sadeistva-na-razsledvaneto-na-padnaliya-malaiziyski-boing-news226166.html

Руският президент Владимир Путин се е съгласил да използва влиянието си върху подкрепяните от Москва бунтовници в източна Украйна, за да помогнат на разследването на катастрофата на малайзийския Боинг, заяви в събота австралийският външен министър Джули Бишоп, цитирана от ДПА. В интервю за радио "ЕБС" тя каза, че е разговаряла с Путин преди ден в кулоарите на срещата на върха Азия-Европа в Милано.  "Аз го помолих да използва руското влияние върху сепаратистите в източна Украйна, за да могат нашите следователи да получат достъп до мястото на катастрофата", заяви Бишоп. По думите й Путин отговорил "много конструктивно": "Той каза, че ще отговори на молбата ми, като "каже на сепаратистите да предоставят достъп". Десетки австралийци бяха сред 298-те жертви на катастрофата на малайзийския самолет, който се разби на 17 юли в Донецка област. Според експерти самолетът бил свален от ракета земя-въздух.  САЩ, Европа и Австралия обвиниха Москва, че блокира разследването в региона, където сепаратисти се вдигнаха на оръжие срещу Киев след като Русия анексира Кримския полуостров през март, отбелязва агенцията.

Лондон - световна столица на разводите

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246051_%D0%9B%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BD+-+%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5

 Ако Лас Вегас е Елдорадото на венчавките, Лондон със сигурност е световната столица на разводите, тъй като

британското законодателство е особено щедро към слабата и по-бедната страна в процеса на раздялата,

констатира агенция Франс прес.

Бивша малаизийска кралица на красотата е последната в списъка, която ще се възползва от тази вратичка, открехната от Темида. "В тази страна аз притежавам 1000 чифтна обувки".

С този мотив 67-годишната Полин Чай пожела нейното бракоразводно дело да се гледа във Обединеното Кралство, а не в Малайзия, както настояваше бившият ѝ съпруг Кху Кай Пън. Неговото състояние е оценено на около 500 милиона евро.

Разприте между малаизийската двойка, женена от четири години, бяха любима тема на жълтата преса,

която публикува снимки на бившата "Мис Малайзия". В тях тя бе изобразена как храни своите лами в луксозния си замък на север от Лондон, включващ менажерия и огромен парк.

Съпругът ѝ се опита да контрира, че госпожата имала не по-малко обувки и в Малайзия, но Върховния съд на Лондон уважи искането на Полин Чай делото да се гледа в британската столица. Това ще ѝ позволи да претендира за значителна част от богатството на бившия ѝ съпруг.

Досущ като споменатата дама,

хиляди китайци, руснаци или граждани на ЕС, удостоверили с документ че пребивават в Англия, настояват да се разведат именно в Лондон.

Това става най-често по инициатива на по-бедната страна в бракоразводния процес, блазнена от перспективата от едно по-изгодно разпределение на семейното имущество след развода.

Според закон от 2000 година, британският съд разделя поравно имуществото на развеждащите се, независимо от приноса на партньорите. На тази основа покойният олигархът Борис Березовски беше принуден да заплати през 2011 г. на бившата си съпруга си Галина Бешарова 275 милиона евро. Един рекорд, който Полин Чай ще се опита да подобри.

Правната подялба не е единствената екстра, който предлага "разводът по английски".

Британският закон не държи сметка за предбрачните договори, подписани в чужбина.

Но не всеки път Лондон е търсен за развод само заради имуществените облаги. Понякога чужденците идват тук, защото родната им съдебна система е много тромава.

Кралският филхармоничен оркестър ще открие третия фестивал на българската култура

http://www.cross.bg/bulgarskata-kyltyra-festival-1435712.html

/КРОСС/ Кралският филхармоничен оркестър ще свири българска музика в Кадоган хол на 20 октомври.  С концерта Classical Meets Ethno Jazz ще бъде открит третият лондонски фестивал на българската култура. В програмата са включени пиеси от Марин Големинов, Георги Андреев и Теодосий Спасов, който ще бъде и един от солистите, заедно с певицата Ваня Ватралова-Станков. Ще дирижира Мартин Пантелеев, който подготвя световна премиера на своя творба, посветена на Кралската филхармония. Лондонският фестивал на българската култура ще предложи на британската публика класически, поп и джаз концерти, изложби, филми. Много от събитията са организирани в партньорство с Българския културен институт в Лондон.  

Сраженията около летището в Донецк са възобновени

http://www.mediapool.bg/srazheniyata-okolo-letishteto-v-donetsk-sa-vazobnoveni-news226165.html

Престрелките между украинските сили и бунтовниците в района на летището в Донецк са били подновени в събота, съобщи агенция "Фокус", цитирайки кореспондент на РИА "Новости". Репортерът съобщава за артилерийски обстрел и взривове в Киевския и Куйбишевския район на града, които се намират в близост до летището. Говорителят на украинската армия заяви, че украинските сили са отблъснали две атаки с тежко оръдие от страна на проруските сепаратисти в района на аерогарата. В петък представител на самопровъзгласилата се Донецка народна република обяви, че украинските сили в града получават значителни подкрепления. Сраженията са възобновени на фона на на срещата на върха на Азиатско-европейския форум в Милано, където Киев, Москва и европейските лидери водиха тежки преговори за кризата в региона, достигайки до предварително споразумение за газовите доставки през зимата.

"Атака" постави неприемливо условие

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246050_%22%D0%90%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0%22+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8+%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%BE+%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B5+

 Не можем да си позволим удължаване на предизборната кампания – нещо, което считаме, че "Атака" вършат в момента. Това каза Цецка Цачева, член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, по повод непровелите се консултации с ПП "Атака”, предаде Агенция "Фокус".

"Екипът на ГЕРБ в

13.00 ч. очаквахме колегите от партия "Атака" съгласно обявения от нас график за провеждане на консултации.

До всички парламентарно представени партии изпратихме покана достатъчно време преди старта на консултациите – всяка една политическа сила да обяви каквито претенции има, като бяхме посочили лице за контакт.

Условие, което ни бе поставено от партия "Атака" – диалогът да се води пред камери, считаме, че е неприемливо, защото е в нарушение на мандата, който ние имаме съгласно решение на Изпълнителната комисия", добави Цачева.

Не приемливо е диалогът да се води пред камери. Води се стенограма на разговорите, уточни Цачева и припомни условията приети от ГЕРБ за водене на диалог.

"Не можем да си позволим удължаване на предизборната кампания – нещо, което считаме, че "Атака" вършат в момента.

Провалени са консултациите между ГЕРБ и "Атака" поради неявяване на "Атака" в часа и мястото, в които бяха поканени при условията, при които провеждаме консултациите с представителите на останалите политически сили", подчерта Цецка Цачева.

"Ние оценяваме отказа на "Атака" да се срещнат с нас като неуважение към българския парламентаризъм",

заяви от своя страна Румяна Бъчварова. Тя постави един основен въпрос към партията на Сидеров: "Ние искахме да разберем защо партия "Атака" подкрепяше негласно и скрито, управлението на Пламен Орешарски?

Готови ли са г-н Сидеров и всички депутати от партията да носят негативните последици за държавата от това управление? Не можем да си затворим очите за такова поведение и бихме искали ясен отговор от "Атака" как ще носи своята отговорност от тук нататък", попита Бъчварова.

"Ние сме категорични убедени, че политически сили, които не подкрепят евроатлантическата ориентация на България нямат място до ГЕРБ", каза още Бъчварова. Тя допълни, че партия "Атака" нямат отговори на основните проблеми, които интересуват българските граждани.

Футболист от "Лудогорец" катастрофира с бременната си съпруга

http://www.bnews.bg/article-119406

Футболистът Христо Златински и бременната му съпруга пострадаха при катастрофа на пътя Русе - Разград. 4-годишното им дете, което също е било в авбомобила е без наранявания.

Лондон - световна столица на разводите

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/london-svetovna-stolica-na-razvodite-6025185

Британското законодателство е особено щедро към слабата и по-бедната страна в процеса на раздялата

Стачка на железниците парализира Германия

http://www.mediapool.bg/stachka-na-zheleznitsite-paralizira-germaniya-news226164.html

Германия е парализирана от стачка на железницата, която ще продължи до понеделник. Две трети от всички влакове няма да се движат точно в дните, в които приключва есенната ваканция на учениците и хиляди семейства разчитат на жп транспорта, за да се приберат у дома, съобщи БНР в събота. Стачкуват всички влакове от регионалния и междуградския транспорт, както и товарните превози. Почти без транспорт остават градове като Лайпциг, Манхайм, Хамбург и Хановер. В останалите машинисти ще подкарат около една трета от влаковете, но това все пак ще засегне сериозно пътуващите през уикенда. Стачката на железницата се оказва голям проблем за всички семейства, които са били в отпуска с децата си, тъй като този уикенд приключва есенната ваканция в Германия. Управата на германската железница се опитва да предостави достатъчно автобуси, които да поемат пътуващите. Машинистите стачкуват за вдигане на заплатите с 5%. Стачкатаще приключи в понеделник в 4.00 часа сутринта. Преговарящите с машинистите разкритикуваха профсъюза им за това, че е обявил стачката толкова краткосрочно.

Опитаха да отвлекат двама българи край Лондон, нападателите крещят: Полиция! Никой да не мърда!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4375439

Двама български шофьори на тежкотоварни камиони са били нападнати край Лондон, предаде БНР.
В нощта срещу събота на паркинг край Лондон е имало опит за отвличане на двама български водачи на тирове от словашка фирма.
Един от потърпевшите разказал, че непознати лица са нахлули в камионите с крясъци: „Полиция! Никой да не мърда!”. Двама български шофьори на тежкотоварни камиони са били нападнати край Лондон, предаде БНР. В нощта срещу събота на паркинг край Лондон е имало опит за отвличане на двама български водачи на тирове от словашка фирма. Един от потърпевшите разказал, че непознати лица са нахлули в камионите с крясъци: „Полиция! Никой да не мърда!”.

Moody's понижи кредитния рейтинг на Русия до Baa2

http://www.cross.bg/rysiya-moodys-reiiting-1435711.html

/КРОСС/ Международната агенция Moody's понижи кредитния рейтинг на Русия с една степен. Перспективата за рейтинга остава негативна, предава ИТАР-ТАСС.  Сред причините за решението си агенцията посочва сдържаните средносрочни перспективи за икономическия растеж на Русия, влошени от продължаващата криза в Украйна и наложените на Москва икономически санкции.

Сръбският премиер Александър Вучич катастрофира

http://www.mediapool.bg/srabskiyat-premier-aleksandar-vuchich-katastrofira-news226163.html

Лек автомобил „Шкода“ се е блъснал в служебната кола на сръбския премиер Александър Вучич в Белград, съобщи в събота RuSerbia. Катастрофата е станала на белградско кръстовище. „Шкодата“ е летяла с превишена скорост и се е врязала в премиерския автомобил, в който е пътувал Вучич. За щастие, няма пострадали при сблъсъка. „Да, наистина, автомобил налетя на моя. Не съм пострадал и се чувствам добре“, коментира сръбският министър-председател пред местното издание „Вечерни новини“. Води се разследване на инцидента. Военна полиция е направила оглед на мястото на катастрофата.

Националът Христо Златински и бременната му съпруга пострадаха при челен удар

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4375433

Футболистът от националния отбор и полузащитник на "Лудогорец" Христо Златински пострада при катастрофа на пътя Русе - Разград, съобщи БГНЕС.
В челния удар е била ранена и 26-годишната му бременна съпруга. 4-годишното им дете, което също е било в колата, не е пострадало. Двамата са откарани в русенската болница без опасност за живота. Футболистът от националния отбор и полузащитник на "Лудогорец" Христо Златински пострада при катастрофа на пътя Русе - Разград, съобщи БГНЕС. В челния удар е била ранена и 26-годишната му бременна съпруга. 4-годишното им дете, което също е било в колата, не е пострадало. Двамата са откарани в русенската болница без опасност за живота.

Жертвите на Ебола вече са над 4500 души

http://www.bnews.bg/article-119405

Жертвите на смъртоносния вирус Ебало вече надхвърлят 4500 души.

От Патриотичния фронт искат касиране на вота от Турция

http://www.moreto.net/novini.php?n=267769

От Патриотичния фронт се обявиха за касиране на гласовете, подадени от Турция на 5 октомври. Те са близо 50 000, което е по-малко в сравнение с предишни избори. Разкритите секции обаче бяха повече заради приетия Изборен кодекс на Мая Манолова.

Атанас Мерджанов: БСП ще върне мандата, ако ГЕРБ не състави правителство

http://www.mediapool.bg/atanas-merdzhanov-bsp-shte-varne-mandata-ako-gerb-ne-sastavi-pravitelstvo-news226162.html

БСП ще върне мандата, ако ГЕРБ не успее да състави правителство и президентът го връчи на социалистите като втора политическа сила . Това стана ясно от думите на говорителя на соцпартията Атанас Мерджанов в предаването пред Дарик радио в събота. "Ние не се натискаме да участваме във властта, имаме достатъчно вътрешнопартийни проблеми. Ако ГЕРБ не успее, по-скоро няма да се опитаме да съставим правителство. Полезно е БСП да се занимае със себе си тези месеци", коментира Мерджанов, визирайки вътрешнопартийната криза в столетницата. Социалистите обаче са готови и на втори кръг разговори с партията победител на изборите, макар че вече заявиха, че имат непреодолими различия с ГЕРБ и няма как да управляват заедно. "Ако бъдем потърсени отново от ГЕРБ, сме готови да водим консултации. Но не за отстъпки, а по-скоро, за да се намерят полезни за държавата и обществото решения", обясни Мерджанов. "Очевидно обаче представителите на ГЕРБ имат визия за това как да се сформира следващото правителство", добави той. Според него обаче било странно бавенето на съставяне на ново правителство, при положение, че ГЕРБ многократно говорели преди изборите за необходимостта от спешни и бързи действия. "Изборите съвсем не са това добро изходно начало, за което претендираше самият президент, непосредствено след първоначалните протести на жълтите павета срещу правителството на Орешарски", каза още говорителят на БСП.

Варненци на протест, искат път

http://www.bnews.bg/article-119404

От години жителите на квартал “Изгрев” пишат жалби, събират подписки и организират протести с надеждата Общината да вземе мерки и най-после да им изгради път, но резултат няма.

Вежди Рашидов вижда апокалипсис при нови избори

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246049_%D0%92%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B8+%D0%A0%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2+%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B4%D0%B0+%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%81+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D0%BD%D0%BE%D0%B2

 Вежди Рашидов от ГЕРБ похвали лидера на партията Бойко Борисов за усилията, които полага за формирането на ново правителство.

"Отиването на нови избори е смъртоносно

и затова Бойко Борисов полага всички усилия за формирането на правителство", заяви той в ефира на Би Ти Ви.

Според него едни нови избори ще имат катастрофални последици: пенсиите няма да се вдигат, токът ще продължи да поскъпва, банките ще започнат да фалират, а икономиката няма да расте.

Рашидов подчерта, че вижда лидера на ГЕРБ в коренно различна светлина, докато той по мъдър начин търси решение в тази сложна ситуация след предсрочните парламентарни избори в началото на месеца.

Относно течащите консултации с останалите парламентарно представени партии бившият министър на културата подчерта, че в Реформаторския блок има "читави лица, но и доста сбъркани хора", като част от тях са работели и за кабинета "Орешарски".

"Това е един миш-маш", каза той за

партията, която ГЕРБ все още приема като най-сигурен коалиционен партньор.

Според него въпреки това реформаторите трябва да се откажат от част от претенциите си в името на държавата.

Депутатът от ГЕРБ подчерта, че не е нужно Бойко Борисов да споменава Делян Пеевски, както настояват от РБ, защото въпросите за него трябва да са отправени към ДПС. "Има октопод с много делянпеевчета като пипала", обясни той и каза, че борбата трябва да е с главата на октопода, а не с пипалата. Рашидов обаче отказа да каже кой е главата на октопода.

Според него не трябва да се подценява ДПС, защото в ръководството му "не са прости хора", а избирателите на движението може да не са образовани, но са възпитани и дисциплинирани - "работниците на България".

"60% негласуващи докараха ДПС на власт",

подчерта той и допълни, че 20 години е настоявал да бъдат приобщени малцинствата, а в крайна сметка се е оказало, че "малцинството в момента интегрира мнозинството".

Рашидов каза, че той няма да е единственият, който ще загуби, ако КТБ фалира, а ще загубят всички данъкоплатци. Според него банката може да бъде оздравена и трябва да бъде оздравена, но в момента е атакувана.

По думите му

фалиране на КТБ би довело до проблеми в банковата система

и закриване на други финансови институции. Той подчерта, че нарочно сценарият е така написан, всичко да се случва, докато няма парламент, а в момента паразити разграбвали активите на КТБ.

Опитаха да отвлекат двама българи край Лондон, нападателите: Полиция! Никой да не мърда!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4375427

Двама български шофьори на тежкотоварни камиони са били нападнати край Лондон, предаде БНР.
В нощта срещу събота на паркинг край Лондон е имало опит за отвличане на двама български водачи на тирове от словашка фирма.
Един от потърпевшите разказал, че непознати лица са нахлули в камионите с крясъци: „Полиция! Никой да не мърда!”. Двама български шофьори на тежкотоварни камиони са били нападнати край Лондон, предаде БНР. В нощта срещу събота на паркинг край Лондон е имало опит за отвличане на двама български водачи на тирове от словашка фирма. Един от потърпевшите разказал, че непознати лица са нахлули в камионите с крясъци: „Полиция! Никой да не мърда!”.

Четири деца пострадаха при тежка катастрофа край Кюстендил

http://www.mediapool.bg/chetiri-detsa-postradaha-pri-tezhka-katastrofa-krai-kyustendil-news226161.html

Шест души пострадаха при тежка катастрофа край Кюстендил. Сред ранените са четири деца – едното е бебе на няколко месеца. Инцидентът е станал около 12.30 часа в събота в района на складовете в града на околовръстния път, съобщи МВР. Ударили са се червен автомобил „Пежо“ с пернишка регистрация и лек автомобил „Ауди“ 90. Именно в „Пежото“ е пътувало бебето с 27-годишната си майка и другото й дете на 8 години. Те са и най-сериозно пострадалите. „Аудито“ е шофирал млад мъж на 21 години, а с него в колата са се возили и две непълнолетни момичета. Всички ранени са откарани в кюстендилската болница. Районът бе отцепен в продължение на около час, докато се извършваха оперативно-следствени действия. По случая има образувано досъдебно производство.

Националът Христо Златински и бременната му съпруга пострадаха при челен удар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4375429

Футболистът от националния отбор и полузащитник на Футболистът от националния отбор и полузащитник на "Лудогорец" Христо Златински пострада при катастрофа на пътя Русе - Разград, съобщи БГНЕС. В челния удар е била ранена и 26-годишната му бременна съпруга. 4-годишното им дете, което също е било в колата, не е пострадало. Двамата са откарани в русенската болница без опасност за живота.

5,1 по Рихтер разтърси Исландия и Япония

http://www.cross.bg/islandiya-dulbochina-ognishteto-1435710.html

/КРОСС/ Две различни земетресения с магнитуд 5,1 по скалата на Рихтер са разлюлели Исландия и южно от японските острови днес, съобщава ТАСС. Няма данни за жертви и разрушения или опасност от цунами в азиатската държава. Епицентърът на труса край Япония е бил в Източнокитайско море близо до бреговете на префектурата Кагошима, а огнището е било на дълбочина от 20 км под морското дъно. Подземните трусове са били усетени от жителите на островите Амами. В Исландия епицентърът на земетресението е бил на 236 км източно от столицата Рейкявик, а огнището на 10 км дълбочина. Трусовете са започнали в 9.40 ч. местно време и по Гринуич, съобщава Европейско-средиземноморският сеизмологичен център. През последните месеци сеизмичната дейност около Исландия е доста активна - от края на август изпод леда изригва исландският вулкан Бардарбунга. Заради това атмосферата на острова се замърсява с отровен сернист газ, чиято концентрация в някои райони надминава допустимата, напомня агенцията.  

"Атака" няма да се срещне с ГЕРБ за консултации

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246048_%22%D0%90%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0%22+%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%BD%D0%B5+%D1%81+%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91+%D0%B7%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1

 Представителите на ПП "Атака" няма да се появят на консултациите с ПП ГЕРБ за съставяне на правителство, съобщиха от пресцентъра на "Атака".

Групата на "Атака" е направила опит да се свърже с ГЕРБ с искането за пряко излъчване на консултациите, но не е получила официален отговор, затова няма да присъства на разговорите с преговорния екип на ПП ГЕРБ, допълва Агенция "Фокус".

"ГЕРБ отказа да допусне всички вас по време на разговора между коалиция ГЕРБ и партия "Атака”, каза на пресконференция председателят на "Атака" Волен Сидеров.

"Това е искане, което ние повтаряхме като задължително, тъй като не искаме да участваме в никакви задкулисия. Имал съм горчив опит с ГЕРБ, лъгали са ме в очите", посочи Сидеров.

"Това обяснява защо не сме в зала "Запад", а сме тук. Моите колеги досега се опитваха да се свържат с представители на ГЕРБ – Цецка Цачева, Менда Стоянова, както и с пресаташето. Те не си вдигаха телефоните. Сега разбрахме, че потвърждават тяхното виждане да няма медии на разговорите", добави той.

"В последния кабинет при лошото управление на Орешарски ГЕРБ се съгласяваха с БСП и ДПС и отхвърляха страхотно полезни неща,

като например полският данък да се премахне, да се прекратят концесионните договори за злато", посочи Волен Сидеров.

"Досега тези разговори или някакви консултации, както ги наричат, показаха, че те нямат никакъв абсолютно никакъв смисъл

всъщност. Защо? Защото вчера видяхте как една от коалициите, която влиза при коалиция ГЕРБ да преговаря беше отрязана, въпреки, че въпросната коалиция (бел.ред. става дума за ББЦ) беше готова да предложи това, което няма.

Въпреки това с тях разговори не протекоха и нямаше никакво разбирателство. Защо? Защото явно план-схемата е била такава - в бъдещото управление ще влязат ГЕРБ, коалиция ГЕРБ, коалиция Реформаторски блок, нескрита подкрепа на... т.е. скрита подкрепа задкулисна на ДПС и коалиция Патриотичен фронт.

Тази схема вече е ясна, за нея се изказаха дори и представители на чужди посолства. Така, че

тези срещи тук, които се водят, те са единствено, за нас единствено чист политически ПР,

в който ГЕРБ, коалиция ГЕРБ иска да се представи като някаква съглашателна партия, партията, която е конструктивна", каза още Сидеров, цитиран от БНР.

ГЕРБ се борят за продължаване на колониалното робство в България, да не се правят на гостоприемни домакини, които приемат всички, като по време на "Сурвакарските празници".

"Говори се за някакви 18 точки, които не ги знаем какво представляват.

Това не е шоу или народни игри, а сериозна работа, политика, управление на България.

Те бяха длъжни да кажат досега кои са първите пет неща, които биха направили законодателно. Аз чух за две – саниране на жилищата и Закон за средното образование", каза Волен Сидеров.

Той посочи, че от ПП "Атака" единодушно са на мнение, че това не са най-сериозните въпроси за България. Сидеров даде пример, кое според партията им е по-важно за България: "Това са минималните заплати, пенсиите, доходите, работа, изгонване на енергийните вампири".

По думите му, златните концесии трябва да бъдат в български ръце, трябва да има отворени и работещи предприятия – истинските инвестиции да бъдат от страни като Русия и Китай.

"От Брюксел предлагат само колонизатори, които да "смучат" печалба от България", допълни Сидеров.

Отказът да влязат в залата за консултациите Волен Сидеров, обоснова с това, че програмите на партиите са ясни: "Нали ходихме на избори? Ние вече два пъти се явявахме с тази програма. Сега тепърва ли ще узнават програмата ни? Ако не са я прочели, имат достъп, изпратена им е. Държахме да кажем всичко открито на българското общество чрез медиите, но коалиция ГЕРБ отказаха. Нека всеки си направи изводите – кой работи за задкулисие".

БФС с две условия към Пенев

http://www.bnews.bg/article-119399

След за­губите от Хърва­тия (0:1) и Норвегия (1:2) някои от ръ­ководните фигури вдигнаха мерника на Любослав Пенев.

Мимикрия, марихуана и ебола: на гости на научния форум Ratio (снимки)

http://offnews.bg/news/n_1/n_405402.html

Какво представлява мимикрията? Как да преценяваме информацията онлайн? И кога най-сетне ще можем да се заселим на Марс? Отговорите на тези и други въпроси бяха дадени днес по време на петото издание на форума за популярна наука Ratio. Интересен и закачлив момент на Ratio тази година беше и т.нар. Никола "Ебола" Кереков - човекът, който с готовност обясняваше на всеки желаещ за набралия популярност вирус ебола. Скоро очаквайте и видеозаписи на лекциите от форума. Специален гост лектор на форума по темата за мимикрията беше световно известният биолог и защитник на еволюцията д-р Джери Койн. Д-р Койн е биолог, преподавател в Университета в Чикаго и автор на блога "Защо еволюцията е вярна?" (Why Evolution is True). Активно коментира въпросите на еволюционната генетика, като работи основно с плодовите мушици Drosophila. По време на Ratio д-р Койн обясни как мимикрията се използва еволюционно от различни видове. Мимикрията е не просто интересен естетически феномен. Тя дава доказателства за естествения отбор и предоставя на учените конкретни идеи за това как този ефект се създава еволюционно при различни организми. Втората тема на Ratio беше на д-р Юлиян Караджов относно как различни поляризирани обществени теми като глобалното затопляне, ГМО и употребата на марихуана се представят сензационно в медиите, как могат да се провеждат селективни изследвания с определена комерсиална цел и как сами да проверяваме фактите и източниците зад новините. Третият лектор на Ratio бе д-р Владимир Божилов, доктор по астрофизика и астрономия и научен редактор на сп. BBC Знание. Темата му на Ratio беше "Марс: Неразказан", в която се говореше за последните научни резултати от изследвания на червената планета, какви проекти предстоят, както и кога ще можем да заселим Марс.

Джихадистите от Ислямска държава разпънаха мъж на кръст, снимал ги

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4375420

Джихадистите от „Ислямска държава” екзекутираха мъж чрез разпъване на кръст. Това е наказанието му задето е снимал техни укрепления. Екзекуцията била извършена в ал Баб, град в провинция Алеп, северна Сирия, съобщи АФП.
Правозащитната организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека уточнява, че мъжът бил закован на железен кръст, Джихадистите от „Ислямска държава” екзекутираха мъж чрез разпъване на кръст. Това е наказанието му задето е снимал техни укрепления. Екзекуцията била извършена в ал Баб, град в провинция Алеп, северна Сирия, съобщи АФП. Правозащитната организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека уточнява, че мъжът бил закован на железен кръст,

Влезе в сила законът за спецстатута на Донбас

http://news.ibox.bg/news/id_1148956950

Повече пълномощия на местните власти, гарантира свобода на езика и поощрява сътрудничеството с Русия

Националът Христо Златински пострада при челен удар край Русе

http://www.vesti.bg/novini/nacionalyt-hristo-zlatinski-postrada-pri-chelen-udar-kraj-ruse-6025184

Футболистът от националния отбор и полузащитник на "Лудогорец" Христо Златински пострада при катастрофа на пътя Русе – Разград, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Парад на донорството мина по улиците на София

http://society.actualno.com/Parad-na-donorstvoto-mina-po-ulicite-na-Sofija-news_55625.html

"Частица от теб може да бъде за някого целия свят". Под този лозунг по улиците на София премина парад в подкрепа на донорството и трансплантациите, предаде БГНЕС. Тук сме в подкрепа на донор...

Камбуров пак наказа Левски за 1:1 на "Лаута"

http://bgfootball.actualno.com/Kamburov-pak-nakaza-Levski-za-11-na-Lauta-news_55629.html

Лoкомотив попари Левски в самия край на мача от 12-ия кръг в "А" група. На "Лаута" пловдивчани изравниха за 1:1 в добавеното време с гол на Мартин Камбуров. Нападателят за пореден ...

„Реал” е рокендрол, а „Байерн” – по-скоро джаз

http://www.cross.bg/baiiern-alonso-dzhaz-1435709.html

/КРОСС/ „Реал" (Мадрид) е рокендрол, докато „Байерн" е по-скоро джаз", заяви испанският полузащитник Чаби Алонсо пред Süddeutsche Zeitung. През лятото футболистът премина от „Сантяго Бернабеу" в лагера на германския шампион. „Начинът на игра е много различен. Стилът на „Реал" е по-директен и бърз. При „Байерн" е по-спокоен, по-прецизен", добави Алонсо. Полузащитникът обясни, че „Байерн" е бил единственият клуб, в които наистина е имал желание да премине. Наскоро Алонсо подобри рекорда за най-много докосвания на топката в среща от Бундеслигата - 204 пъти в мача срещу „Кьолн".  

Десетки хиляди протестираха в Лондон заради по-ниските доходи

http://econ.bg/Новини/Десетки-хиляди-протестираха-в-Лондон-заради-по-ниските-доходи_l.a_i.578694_at.1.html

Десетки хиляди души излязоха на протест по улиците на Лондон. Те са недоволни от по-ниските заплати, които от 2008 година насам са се свили с 50 лири...

Защо ГЕРБ бави съставянето на новия кабинет?

http://www.bnews.bg/article-119402

Странно е бавенето на съставяне на ново правителство, при положение, че ГЕРБ многократно са говорели преди изборите за необходимостта от спешни и бързи действия, заяви говорителят на БСП Атанас Мерджанов.

Джихадистите от Ислямска държава разпънаха мъж на кръст, снимал ги

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4375415

Джихадистите от „Ислямска държава” екзекутираха мъж чрез разпъване на кръст. Това е наказанието му задето е снимал техни укрепления. Екзекуцията била извършена в ал Баб, град в провинция Алеп, северна Сирия, съобщи АФП.
Правозащитната организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека уточнява, че мъжът бил закован на железен кръст, Джихадистите от „Ислямска държава” екзекутираха мъж чрез разпъване на кръст. Това е наказанието му задето е снимал техни укрепления. Екзекуцията била извършена в ал Баб, град в провинция Алеп, северна Сирия, съобщи АФП. Правозащитната организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека уточнява, че мъжът бил закован на железен кръст,

Играчите на Черно море порт Варна изнесоха урок по-баскетбол за децата

http://www.moreto.net/novini.php?n=267767

Урок по баскетбол за децата от 1 до 3 клас от Детско юношеската школа на клуба изнесоха състезателите на Баскетболен клуб "Черно море Порт Варна". Тренировката в присъствието на малчуганите се проведе в зала „Христо Борисов” днес сутринта.

Нови протести в Хонконг, 26-има са задържани

http://www.mediapool.bg/novi-protesti-v-honkong-26-ima-sa-zadarzhani-news226160.html

26-има души са задържани при нови сблъсъци между хонконгската полиция и продемократичните протестиращи в градския район Монкок в петък вечерта и в ранните часове на събота, предаде ДПА, позовавайки се на местните органи на реда. Според първончалната информация в протеста са се включили приблизително 9000 души. При последвалите сблъсъци са пострадали 15 полицейски служители. По време на стълкновението, което избухна в гъсто населения търговски и жилищен район на Хонконг, демонстрантите използваха чадъри и маски за лице срещу лютивите спрейове на полицията и полицейските палки. Продължаващите вече три седмици протести призовават за открити избори за главен администратор на полуавтономната китайска територия през 2017 г. Те отхвърлят решение на Пекин, според което кандидатите за поста ще трябва да бъдат одобрявани от правителствена избирателна комисия.

Служители от сектор "Сигурност" протестираха заради готвената пенсионна реформа

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/slujiteli-ot-sektor-sigurnost-protestiraha-zaradi-gotvenata-pensionna-reforma-182135/

Протестиращите настояват да се спрат всякакви действия по промени в осигурителната система за заетите в сектора без участието на техни представители

Патриотичният фронт иска касиране на вота в Турция

http://www.mediapool.bg/patriotichniyat-front-iska-kasirane-na-vota-v-turtsiya-news226159.html

Патриотичният фронт изпрати жалби до президента, правителството, главния прокурор, Върховния касационен и Върховния административен съд с настояване да сезират Конституционния съд за касиране на резултатите от гласуването в Турция, съобщава "Дневник". От коалицията, включваща НФСБ и ВМРО, заявяват, че изборният процес в Турция е протекъл "при груби, съществени и многобройни нарушения на Конституцията и Изборния кодекс в условията на лоша организация, грешки и неподготвеност на избирателните комисии, което води до опорочаване на волята на избирателя". В жалбата са изброени примери за нарушения, предимно в гр. Чорлу, като се посочва, че няма механизъм, който да гарантира, че избирателите са дали вота си само по веднъж, че е имало гласуващи, придружавани от лица, без необходимия за целта документ, че има секции, в които са отчетени гласували нереалистично голям брой избиратели – над 936.

Патриотичният фронт искакасиране на вота в Турция

http://www.mediapool.bg/patriotichniyat-front-iskakasirane-na-vota-v-turtsiya-news226159.html

Патриотичният фронт изпрати жалби до президента, правителството, главния прокурор, Върховния касационен и Върховния административен съд с настояване да сезират Конституционния съд за касиране на резултатите от гласуването в Турция, съобщава "Дневник". От коалицията, включваща НФСБ и ВМРО, заявяват, че изборният процес в Турция е протекъл "при груби, съществени и многобройни нарушения на Конституцията и Изборния кодекс в условията на лоша организация, грешки и неподготвеност на избирателните комисии, което води до опорочаване на волята на избирателя". В жалбата са изброени примери за нарушения, предимно в гр. Чорлу, като се посочва, че няма механизъм, който да гарантира, че избирателите са дали вота си само по веднъж, че е имало гласуващи, придружавани от лица, без необходимия за целта документ, че има секции, в които са отчетени гласували нереалистично голям брой избиратели – над 936.

Съветът за сигурност призова за разширяване на въздушните удари срещу „Ислямска държава”

http://www.cross.bg/sigyrnost-durzhava-islyamska-1435708.html

/КРОСС/ Съветът за сигурност на ООН призова вчера за разширяване и засилване на въздушните удари срещу джихадистите от „Ислямска държава" и свързаните с нея екстремистки групи в Ирак, съобщава Reuters. „Членовете на Съвета за сигурност призоваха международната общност, в съответствие с международните закони, да засилят и разширят подкрепата си за иракското правителство, включително иракските сили за сигурност, в борбата срещу „Ислямска държава" и свързаните с нея групировки", се казва в изявление на Съвета. Тя „трябва да бъде победена, а нетолерантността, насилието и омразата, които тя прегръща, да бъдат изкоренени", подчертава членовете на Съвета за сигурност. Една от участничките в международната коалиция за борба с „Ислямска държава", Канада, заяви вчера, че въздушните удари няма да са достатъчни за побеждаването на „Ислямска държава" в Сирия и Ирак и е необходима сухопътна операция. Канадски войски обаче няма да вземат участие, подчерта премиерът на страната. Междувременно днес AFP съобщи, че с цел пълното му овладяване, джихадистката групировка е изпратила нови подкрепления към сирийския град Кобане в близост до границата с Турция. Агенцията се позовава на сирийска неправителствена организация

Григор Димитров взе първия сет срещу Томич с 6:3

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4375409

Григор Димитров спечели с 6:3 първия сет срещу Бърнард Томич (Австралия) в мач от 1/2-финалите на турнира в Стокхолм.
На живо гледайте Григор Димитров спечели с 6:3 първия сет срещу Бърнард Томич (Австралия) в мач от 1/2-финалите на турнира в Стокхолм. На живо гледайте

Григор Димитров спечели първия сет срещу Томич с 6:3

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4375406

Григор Димитров спечели с 6:3 първия сет срещу Бърнард Томич (Австралия) в мач от 1/2-финалите на турнира в Стокхолм.
На живо гледайте Григор Димитров спечели с 6:3 първия сет срещу Бърнард Томич (Австралия) в мач от 1/2-финалите на турнира в Стокхолм. На живо гледайте

Александър Кадиев вече пее, ще издава албум

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4374007

Oсвен актьор и тв водещ от няколко дни Александър Кадиев е и певец.
В четвъртък беше премиерата на парчето “Кой ще ни помогне?”, в което Кадиев пее заедно с режисьора Робърт Уау. Тя е с хардрок звучене и е първата от цяла поредица, която бъдещият дует планира.
Идеята им е да издадат цял албум със свои авторски песни и всяка една от тях да излиза Oсвен актьор и тв водещ от няколко дни Александър Кадиев е и певец. В четвъртък беше премиерата на парчето “Кой ще ни помогне?”, в което Кадиев пее заедно с режисьора Робърт Уау. Тя е с хардрок звучене и е първата от цяла поредица, която бъдещият дует планира. Идеята им е да издадат цял албум със свои авторски песни и всяка една от тях да излиза

Полицаи, военни и надзиратели с "клоунски" протест срещу Христосков

http://www.mediapool.bg/politsai-voenni-i-nadzirateli-s-klounski-protest-sreshtu-hristoskov-news226158.html

Служители на МВР, правосъдното и военното министерства, сред които полицаи, пожарникари, военни и надзиратели протестираха в събота срещу служебния социален министър Йордан Христосков, носейки клоунски носове. В шествието им участваха няколкостотин души. Освен за оставката на социалния министър, те настояват и за "незабавно прекратяване на всякакви действия по промени в осигурителната система за заетите в сектор "Сигурност" без участието на техните представители". Повод за недоволството на синдикатите на униформените стана изказване на Христосков, отразено в стенограмата от заседание на Министерския съвет (МС) в края на септември, от което ставаше ясно, че служебният кабинет подготвя бъдещото прекратяване на ранното пенсиониране в сектора "Сигурност". В отговор Синдикалната федерация на служителите в МВР, Синдикатът на служителите в затворите в България, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Националната асоциация "Сигурност" организираха незабавен протест. Според протестиращите всички обсъждания на темата и вземане на решения по нея са се състояли без участието на професионалните организации на служителите в сектор "Сигурност", но и без те да бъдат информирани. Те смятат, че по този начин се създава порочна практика, която ощетява не само служителите, но и създава риск за националната сигурност. Протестиращите настояват спешно да се приемат подзаконовите нормативни актове, предвидени в Закона за МВР с участието на професионалните организации на служителите във вътрешното и правосъдното ведомства. Преди няколко дни Йордан Христосков направи опит да успокои униформените, заявявайки, че "членовете на Консултативния съвет за оптимизация в осигурителната система никога и по никакъв повод не е обсъждал намаляване на броя на брутните заплати, получавани при пенсионираните военнослужещи и работещите в МВР и Министерството на правосъдието". Опитвайки се да тушира създалото се напрежение и да избегне евентуалното масово напускане на служители на МО, МВР и МП, Консултативният съвет за оптимизация в осигурителната система предлага да бъде въведен преходен период от 3 до 5 години. В този срок униформените ще имат право да се пенсионират при досегашните условия – 27 години стаж, две трети от който в системата. Организаторите на протеста обаче отхвърлят и това предложение.

Тропическата буря Труди застрашава Мексико

http://www.moreto.net/novini.php?n=267755

Тропическата буря Труди се е формирала в Тихия океан край бреговете на Мексико, съобщи Американския център за ураганите. Центърът публикува изявление, в което предупреждава, че стихията може да предизвика в южните райони на Мексико големи наводнения и свлачища, които ще имат животозастрашаваща сила.

Полицаи, пожарникари и военни на протест срещу социалния министър (снимки)

http://offnews.bg/news/n_1/n_405401.html

Полицаи, пожарникари, спасители, военни и служители в затворите излязоха на протест в градинката пред Централна баня в София срещу "ограничаване на социалните им права". Демонстрантите искат оставката на служебния министър на труда и социалната политика Йордан Христосков. Те издигнаха плакати с надписи "ХристоскOFF", "Ранно пенсиониране за Христосков - веднага!", "На смешниците не ни е смешно", "Христосковците си отиват, ние оставаме!". Значителна част от протестиращите носеха клоунски носове. Ние не сме просто човешки ресурс, а граждани, заяви Валентин Попов, председател на УС на Синдикална федерация на служителите на МВР. Цветан Михайлов от синдиката на служителите на затворите отбеляза, че протестът е провокиран не само от готвените промени, но и от арогантното отношение на управници от всички цветове. Той посочи за пример думите на служебния министър Йордан Христосков, който нарекъл исканията за прозрачност "комични" и заявил, че не те са хората, които могат да искат оставката му. Протестиращите се отправиха към социалното министерство, където събраха клоунските носове в кошче с надпис "ХристоскОFF" и ги оставиха пред сградата. След това шествието спря пред президентството, където служителите призоваха президента да поиска оставката на социалния министър. Протестът е организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР, Синдиката на служителите в затворите в България, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Национална Асоциация "Сигурност".

Антоний Гълъбов: Оптималният вариант беше ГЕРБ да лансира програмно управление

http://pik.bg/антоний-гълъбов-оптималният-вариант-беше-герб-да-лансира-програмно-управление-news239083.html

Антоний Гълъбов: Оптималният вариант беше ГЕРБ да лансира програмно управление

Не съм сигурен, че дизайнът на търсене на партийна подкрепа беше правилният. Продължавам да смятам, че оптималният вариант беше ГЕРБ да лансира програмно управление със своя мандат и да договори принципна подкрепа в Народното събрание по определен дневен ред в рамките на следващите 8 до 12 месеца. Това каза политологът доц. Антоний Гълъбов, съобщи "Фокус".

„За съжаление, ГЕРБ се ориентираха към преговори в хоризонта на цял следващ мандат, към търсене на партийна подкрепа, която винаги е проблематична, когато става дума за коалиционни партньори”, посочи доц. Гълъбов. „ГЕРБ можеше да постигне принципно съгласие за парламентарна подкрепа и да лансира програмно управление с експертни политически фигури, което да се надява да премине периода на следващите местни избори”, заяви той.

Според доц. Антоний Гълъбов проблемът е в различните хоризонти, спрямо които преговарят отделните партии. „Някои партии преговарят с хоризонт цял мандат. Други като Реформаторския блок преговарят с реформаторска политика, която може да обхване и два мандата. Трети политически формации се фокусират върху непосредствения дневен ред. Има нужда от подреждане и синхронизиране на хоризонта на водене на преговори. В противен случай резултатът няма да е окуражаващ”, подчерта доц. Гълъбов.

Фънки,Милена Славова и още рок легенди подкрепят китариста Стохата, останал на улицата заради имотна измама

http://www.zapernik.com/obshtestvo/funki-milena-slavova-i-oshte-rok-legendi-podkrepyat-kitarista-stohata-ostanal_35020/

Десетки български музиканти ще подкрепят пернишкия китарист Стоян Стоянов с благотворителни изяви в града. Местни музиканти и перничани се събират в кафене „Карамел” в центъра на Перник с идеи как да се помогне на талантливия музикант, станал жертва на имотна измама, пише Градски врстник. Съдбата на принудения да живее на улицата Стоян трогна много от колегите му, съобщи Любомир Стаменов – Люстам.

Получих много обаждания от певци, музиканти и групи, които са готови да участват в...

Продължава

Никаква милост за Григор Димитров при жребия за Базел

http://tennis.actualno.com/Nikakva-milost-za-Grigor-Dimitrov-pri-jrebija-za-Bazel-news_55622.html

Абсолютно никакъв късмет нямаше най-добрият български тенисист Григор Димитров при тегленето на жребия за престижния турнир от серията "500" в Базел. Немилостивата Фортуна отреди на Григор ...

С четири гола Агуеро вдъхнови "Сити" за гръмка победа срещу "Тотнъм"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/18/2402762_s_chetiri_gola_aguero_vduhnovi_siti_za_grumka_pobeda/?ref=rss


Нападателят на "Манчестър сити" Серхио Агуеро изигра много силен мач и беше с основна рола за победата с 4:1 срещу "Тотнъм". Аржентинецът отбеляза и четирите попадения.

С това южноамериканецът вече има 61 гола в 95 мача за "гражданите".

Шампионите са на второто място със 17 точки и изостават с две от водача "Челси", който предстои да играе. "Тотнъм" засега е шести с 11.

Срещата беше много вълнуваща и динамична, с открит футбол. Освен това зрителите видяха цели...

Google: Отчаянието от политиците е най-голямо в България, Босна и Херцеговина и в Гърция

http://www.cross.bg/bosna-bulgariya-pravitelstvoto-1435707.html

/КРОСС/ Гражданите на България, Босна и Херцеговина и Гърция са най-недоволни от работата на техните правителства. Това сочи изследване на световната търсачка Google.  Заключенията са направени след въпроси, свързани с корупцията, безработицата, както и от подкрепата, която гражданите дават за политическите лидери да останат в управлението. На първо място по неудовлетвореност са гражданите на Босна и Херцеговина, само 8% от които подкрепят правителството и участващите в управлението политици. Босна е на първо място и по отрицателна оценка за правителството. 91% от бошняците са убедени, че най-корумпирани са участващите във властта.След Босна и Херцеговина в списъка на най-недоволните са България, Гърция, Чехия, Молдова, Пакистан, Перу, Румъния, Коста Рика, Ямайка, Португалия и Испания. Според Стюарт Холидей, президент на Meridian International Center, оценката на хората за тяхното собствено икономическо бъдеще играе голяма роля в рейтинга на одобрението. Общият знаменател за държавите с ниски оценки е разминаването между човешкия потенциал - образование и трудолюбивост - и къде хората виждат възможността да градят своя живот. Разминаването влияе в голяма степен върху безработицата. Трите страни с най-висок процент одобрение за правителствата - Босна и Херцеговина, Гърция и Испания - имат годишни нива на безработица около и над 26%. В три други страни - България, Ямайка и Португалия - безработицата е съответно 13, 15,3 и 16,2%

Разбиха нов канал за продажба на бебета в Гърция, има задържани българи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4375396

Гръцката полиция арестува шестима българи в Атина. Мъжете са били част от трафикански канал за продажба и незаконно осиновяване на новородени. Тарифата варирала между 3 000 и 10 000 евро за бебе, пише "Български новини".
Сред задържаните са 30-годишна българка и двама мъже на възраст 36 и 57 години, както и трима родители на новородени. Гръцката полиция арестува шестима българи в Атина. Мъжете са били част от трафикански канал за продажба и незаконно осиновяване на новородени. Тарифата варирала между 3 000 и 10 000 евро за бебе, пише "Български новини". Сред задържаните са 30-годишна българка и двама мъже на възраст 36 и 57 години, както и трима родители на новородени.

Цанова защити любовницата на Лукарски

http://www.bnews.bg/article-119403

Властта защити назначаването на любовницата на лидера на СДС Божидар Лукарски за зам.-председател на Агенцията за българите в чужбина. Според вицеприемера Илияна Цанова, нямало нищо лошо във факта, че Ива Йорданова живее на семейни начала с политика.

Григор Димитров срещу Бърнард Томич на полуфиналите в Стокхолм

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4375392

Григор Димитров се изправя срещу австралиеца Бърнард Томич на полуфиналите на турнира в Стокхолм.
При победа, Димитров ще срещне на финала Томаш Бердих или Матиас Бахингер.
Гледайте на живо тук полуфиналите в Григор Димитров се изправя срещу австралиеца Бърнард Томич на полуфиналите на турнира в Стокхолм. При победа, Димитров ще срещне на финала Томаш Бердих или Матиас Бахингер. Гледайте на живо тук полуфиналите в

Трусове с магнитут 5.1 по Рихтер разтърсиха Исландия и Япония

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/18/2402759_trusove_s_magnitut_51_po_rihter_raztursiha_islandiia_i/?ref=rss


Две различни земетресения с един и същ магнитуд - 5,1 по скалата на Рихтер, са разлюлели Исландия и южно от японските острови днес, съобщава БТА, цитирайки ТАСС. Няма данни за жертви и разрушения, нито опасност от цунами в азиатската държава.

Епицентърът на труса край Япония е бил в Източнокитайско море близо до бреговете на префектурата Кагошима, а огнището е било на дълбочина от 20 км под морското дъно. Подземните трусове са били усетени от жителите на островите Амами.

В...

Горя склад за строителни материали в Пловдив

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/goria-sklad-za-stroitelni-materiali-v-plovdiv-6025183

Пламъците са обхванали строителни материали - бои, лепила и пластмасови елементи на открита площадка

Григор Димитров се изправя срещу Бърнард Томич на полуфиналите в Стокхолм

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4375383

Григор Димитров се изправя срещу австралиеца Бърнард Томич на полуфиналите на турнира в Стокхолм.
При победа, Димитров ще срещне на финала Томаш Бердих или Матиас Бахингер.
Гледайте на живо тук полуфиналите в Григор Димитров се изправя срещу австралиеца Бърнард Томич на полуфиналите на турнира в Стокхолм. При победа, Димитров ще срещне на финала Томаш Бердих или Матиас Бахингер. Гледайте на живо тук полуфиналите в

Разбиха нов канал за продажба на бебета в Гърция, има задържани българи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4375388

Гръцката полиция арестува шестима българи в Атина. Мъжете са били част от трафикански канал за продажба и незаконно осиновяване на новородени. Тарифата варирала между 3 000 и 10 000 евро за бебе, пише Гръцката полиция арестува шестима българи в Атина. Мъжете са били част от трафикански канал за продажба и незаконно осиновяване на новородени. Тарифата варирала между 3 000 и 10 000 евро за бебе, пише "Български новини". Сред задържаните са 30-годишна българка и двама мъже на възраст 36 и 57 години, както и трима родители на новородени.

Служители на МВР протестират с клоунски носове, искат оставката на Христосков

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4375385

Стотици служители на МВР сложиха червени клоунски носове и излязоха на протест днес, за да поискат оставката на служебния вицепремиер и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков, съобщи БГНЕС.
Синдикални организации на полицаи, пожарникари, надзиратели и военни организираха протест пред Централна баня в София, Стотици служители на МВР сложиха червени клоунски носове и излязоха на протест днес, за да поискат оставката на служебния вицепремиер и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков, съобщи БГНЕС. Синдикални организации на полицаи, пожарникари, надзиратели и военни организираха протест пред Централна баня в София,

Майка, 5-годишно дете и бебе пострадаха в тежка катастрофа

http://www.zapernik.com/krimi/maika-5-godishno-dete-i-bebe-postradaha-v-tejka-katastrofa_35019/

Пежото, в което са се возили е било с пернишка регистрация

Шестима пострадаха при тежка катастрофа в Кюстендил. Инцидентът е станал в района на складовете в областния град малко след 12 час на обяд. Сблъскали са се червен автомобил „Пежо“ с пернишка регистрация и лек автомобил „Ауди“ 90.

На местопроизшествието пристигнаха екипи на Спешния център, полицията и спасители от РС ПБЗН - Кюстендил. За да бъдат извадени пострадалите, се наложи да бъдат срязани купетата на автомобилите, съобщава nfomreja.bg.

В пежото са пътували майка с две деца...

Продължава

На пиле по чилийски с Исабел Алиенде в Къщата на духовете

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4374174

Нейният дом се намира на хълм, близо до океана в Сан Рафаел, Калифорния. Къщата е построена от втория  съпруг - Уили, за да  напомня за родното Чили. Живяла е и години наред във Венесуела, била е за дълго и в Индия. Романите  се четат от милиони хора в целия свят, включително и в България... Сред най-популярните от тях са “Къщата на духовете” и “Па Нейният дом се намира на хълм, близо до океана в Сан Рафаел, Калифорния. Къщата е построена от втория съпруг - Уили, за да напомня за родното Чили. Живяла е и години наред във Венесуела, била е за дълго и в Индия. Романите се четат от милиони хора в целия свят, включително и в България... Сред най-популярните от тях са “Къщата на духовете” и “Па

Служители на МВР протестират с клоунски носове, искат оставката на Христосков (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4375366

Стотици служители на МВР сложиха червени клоунски носове и излязоха на протест днес, за да поискат оставката на служебния вицепремиер и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков, съобщи БГНЕС.
Синдикални организации на полицаи, пожарникари, надзиратели и военни организираха протест пред Централна баня в София, Стотици служители на МВР сложиха червени клоунски носове и излязоха на протест днес, за да поискат оставката на служебния вицепремиер и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков, съобщи БГНЕС. Синдикални организации на полицаи, пожарникари, надзиратели и военни организираха протест пред Централна баня в София,

16 младежи загинаха на концерт в Южна Корея, организатор се самоуби

http://www.mediapool.bg/16-mladezhi-zaginaha-na-kontsert-v-yuzhna-koreya-organizator-se-samoubi-news226157.html

16 младежи загинаха на поп концерт в Южна Корея, а организаторът се самоуби, съобщиха световните агенции в събота. 11 души са приети в болница с тежки травми и опасност за живота, след като вентилационна решетка се счупи и част от публиката изпопада през нея от близо 20 метра височина върху паркинга отдолу. Концертът е бил на момичешката банда 4Minute в град Съннам. При капацитет от 400 места са били пуснати около 700 души. Според свидетели не е имало персонал, отговарящ за сигурността, нито бариери, които да спират качването върху вентилационната решетка. Организаторите твърдят, че на няколко пъти са помолили качилите се на решетката да слязат, преди тя да се срути, но това не се е случило. Полицията е започвала разпити какви мерки за сигурност са били взети от организаторите. След като дал показания, 37-годишен мъж, който отговарял за сигурността, се хвърлил от прозореца.

16 младежи загинаха на концерта в Южна Корея, организатор се самоуби

http://www.mediapool.bg/16-mladezhi-zaginaha-na-kontserta-v-yuzhna-koreya-organizator-se-samoubi-news226157.html

16 младежи загинаха на поп концерт в Южна Корея, а организаторът се самоуби, съобщиха световните агенции в събота. 11 души са приети в болница с тежки травми и опасност за живота, след като вентилационна решетка се счупи и част от публиката изпопада през нея от близо 20 метра височина върху паркинга отдолу. Концертът е бил на момичешката банда 4Minute в град Съннам. При капацитет от 400 места са били пуснати около 700 души. Според свидетели не е имало персонал, отговарящ за сигурността, нито бариери, които да спират качването върху вентилационната решетка. Организаторите твърдят, че на няколко пъти са помолили качилите се на решетката да слязат, преди тя да се срути, но това не се е случило. Полицията е започвала разпити какви мерки за сигурност са били взети от организаторите. След като дал показания, 37-годишен мъж, който отговарял за сигурността, се хвърлил от прозореца.

ДБГ удължи срока на референдума за коалиция с ГЕРБ

http://www.cross.bg/partiyata-tanev-rezyltatite-1435706.html

/КРОСС/ Националният съвет на „Движение България на гражданите" е избрал за заместник-председател на партията Димитър Танев.  Танев беше избран за народен представител от Стара Загора, а в последствие беше посочен като представител на ДБГ в преговорния екип на Реформаторския блок за съставяне на коалиционно управление. Другият зам.-председател остава Найден Зеленогорски. Допустимите от устава на партията още двама зам.-председатели се очаква да бъдат предложени от лидера на партията Меглена Кунева, съобщава пресцентърът на ДБГ. Националният съвет на ДБГ реши също така да удължи срока за провеждащия се в момента вътрешнопартиен референдум за участие в управлението. Удължаването е по искане на част от партийните организации и отделни членове, които са изявили желание да упражнят физически, а не по електронен път на правото си на глас. Към момента повече от 70 % от структурите са се включили в допитването в отговор на въпрос за участието на Реформаторския блок в коалиционно правителство. Меглена Кунева обяви, че ще информира Председателството на РБ за резултатите от вътрешния референдум, но резултатите ще бъдат оповестени след приключването на физическото гласуване, за да не се повлияе на следващ кръг преговори за съставяне на правителство. Такива вътрешни за ДБГ допитвания ще бъдат провеждани по важните за коалиционната политика въпроси и по теми, касаещи законодателната и изпълнителната власт, допълни тя

Новият зам.-председател на ДБГ ще обсъди актуализацията на бюджета с министър Порожанов

http://www.cross.bg/partiyata-tanev-naiiden-1435706.html

/КРОСС/ Националният съвет на „Движение България на гражданите" е избрал за заместник-председател на партията Димитър Танев.  Танев беше избран за народен представител от Стара Загора, а в последствие беше посочен като представител на ДБГ в преговорния екип на Реформаторския блок за съставяне на коалиционно управление. Другият зам.-председател остава Найден Зеленогорски. Допустимите от устава на партията още двама зам.-председатели се очаква да бъдат предложени от лидера на партията Меглена Кунева, съобщава пресцентърът на ДБГ. Националният съвет на ДБГ реши също така да удължи срока за провеждащия се в момента вътрешнопартиен референдум за участие в управлението. Удължаването е по искане на част от партийните организации и отделни членове, които са изявили желание да упражнят физически, а не по електронен път на правото си на глас. Към момента повече от 70 % от структурите са се включили в допитването в отговор на въпрос за участието на Реформаторския блок в коалиционно правителство. Меглена Кунева обяви, че ще информира Председателството на РБ за резултатите от вътрешния референдум, но резултатите ще бъдат оповестени след приключването на физическото гласуване, за да не се повлияе на следващ кръг преговори за съставяне на правителство. Такива вътрешни за ДБГ допитвания ще бъдат провеждани по важните за коалиционната политика въпроси и по теми, касаещи законодателната и изпълнителната власт, допълни тя

Български шофьори на камиони бяха нападнати край Лондон

http://pik.bg/български-шофьори-на-камиони-бяха-нападнати-край-лондон-news239078.html

Български шофьори на камиони бяха нападнати край Лондон

Двама български шофьори на тежкотоварни камиони са били нападнати край Лондон, предаде БНР, съобщава "Фокус". Тази нощ на паркинг край Лондон е имало опит за отвличане на двама български шофьори на тирове към словашка фирма. Един от потърпевшите разказва пред медията, че непознати лица са нахлули в камионите , крещейки: „Полиция! Никой да не мърда!”. След което българите са били изкарани от камините, документите и телефоните им – взети. Нападателите са направили отпит да отвлекат камионите. БНР съобщава, позовавайки се на Министерство на външните работи, че нападателите са арестувани и са отведени в полицейския участък в Кент.

Един от българските граждани се е почувствал зле, като веднага му е оказана медицинска помощ, прегледан е и е освободен от болницата. Двамата български граждани също се намират в участъка в Кент, където протичат разпити и местната полиция разследва случая. На сънародниците ни е осигурен преводач. Българският консул Мария Ангелиева е там и се е ангажирала с разрешаване на случая. 

Партията на Кунева удължава вътрешния референдум за участие в коалиционно управление (обновена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/18/2402753_partiiata_na_kuneva_uduljava_vutreshniia_referendum_za/?ref=rss


Статията е обновена в 16.31ч. като е променено заглавието

Димитър Танев беше избран днес за зам.-председател на "Движение България на гражданите" (ДБГ) на провеждащия се в Стара Загора Национален съвет на партията. Другият зам.председател остава Найден Зеленогорски, съобщава пресцентърът на партията. 

Танев беше избран на изборите на 5 октомври за депутат от Стара Загора, а впоследствие беше посочен като представител на ДБГ в преговорния екип на "Реформаторския блок" за...

Димитър Танев става зам.-председател на "Движение България на гражданите"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/18/2402753_dimitur_tanev_stava_zam-predsedatel_na_dvijenie/?ref=rss


Димитър Танев беше избран днес за зам.-председател на "Движение България на гражданите" (ДБГ) на провеждащия се в Стара Загора Национален съвет на партията. Другият зам.председател остава Найден Зеленогорски, съобщава пресцентърът на партията. 

Танев беше избран на изборите на 5 октомври за депутат от Стара Загора, а впоследствие беше посочен като представител на ДБГ в преговорния екип на "Реформаторския блок" за консултациите с ГЕРБ за съставяне на коалиционно управление.
...

Атанас Атанасов: Преговорите с ГЕРБ не са провалени, ще има дясноцентристки кабинет

http://www.mediapool.bg/atanas-atanasov-pregovorite-s-gerb-ne-sa-provaleni-shte-ima-dyasnotsentristki-kabinet-news226156.html

До десетина дни ще има дясноцентристко правителство, преговорите с ГЕРБ не са провалени. Това заяви в събота пред Нова телевизия депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов. "Би било неприлично още при първата среща да сключим споразумение", лаконично коментира бившият шеф на контраразузнаването, отбелязвайки, че по време на преговорите с ГЕРб е станало ясно, че двете формации са много близо до договаряне. Според депутата коалиция между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт е най-вероятният управленски съюз. "За нас контурите на коалицията приключват с Патриотичния фронт. Цензурата е политическо ГМО, трябваше да им се покаже къде им е мястото. Не да говорят едни неща преди изборите, а сега да искат да влизат във властта. ДПС трябва да бъде извадена от властта, но не заради избирателите, защото те са жертва. Това е корпорация, която смуче от България", заяви още Атанасов. "Ние в ДСБ сме много чувствителни на темата "Кой". И не се фокусираме върху една личност, а върху управлението на България през последните 15 години", добави депутатът от РБ.

Новият посланик на САЩ в Турция пристигна в Анкара

http://europe.actualno.com/Novijat-poslanik-na-SASht-v-Turcija-pristigna-v-Ankara-news_55620.html

Новият американски посланик в Турция Джон Бас пристигна днес в Анкара, предаде РИА Новости. На летището на турската столица той направи кратко изявление пред журналистите, като посочи, че САЩ и Турция...

Бойко атакува Волен във Facebook: Показа, че празнодумството е най-силната му политика

http://politics.actualno.com/Bojko-atakuva-Volen-vyv-Facebook-Pokaza-che-praznodumstvoto-e-naj-silnata-mu-politika-news_55623.html

За пореден път Волен Сидеров намери "най-удачния" начин да покаже, че евроатлантическият път на страната му е чужд и че празнодумството е най-силната му политика. Това написа в личната си ст...

Пожар забули Пловдив в черен дим

http://www.bnews.bg/article-119401

Пластмаси, които са поставени пред склад за подобни изделия, се запалиха в Пловдив на „Брезовско шосе”.

Утре над Черноморието ще преобладава слънчево време

http://www.moreto.net/novini.php?n=267764

През нощта над Източна България ще се изясни. По-значителна облачност ще има над централните райони от страната. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е слаб, в източните райони до умерен и с него ще прониква по-студен въздух.

Над 1 200 души са потърсили закрила в България само през септември

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/nad-1-200-dushi-sa-potyrsili-zakrila-v-bylgariia-samo-prez-septemvri-182133/

Само три месеца преди края на годината в страната са влезли почти толкова имигранти, колкото през цялата 2013 г.

ООН призова за разширяване на въздушните удари срещу Ислямска държава

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/18/2402756_oon_prizova_za_razshiriavane_na_vuzdushnite_udari/?ref=rss


Съветът за сигурност на ООН призова вчера за разширяване и засилване на въздушните удари срещу джихадистите от "Ислямска държава" в Ирак и свързаните с нея екстремистки групи, съобщава БТА, цитирайки "Ройтерс".

"Членовете на Съвета за сигурност призоваха международната общност, в съответствие с международните закони, да засилят и разширят подкрепата си за иракското правителство, включително иракските сили за сигурност, в борбата срещу "Ислямска държава" и свързаните с нея...

МВР съблече и бърка в гащите на момиче

http://www.bnews.bg/article-119400

Столични ченгета се изгаврили жестоко с 20 - годишно момиче. Полицайка е съблякла студентката и е бъркала в гащите й на ключово кръстовище в София.

43-ма са загиналите при бурята в Непал

http://www.vesti.bg/sviat/azia/43-ma-sa-zaginalite-pri-buriata-v-nepal-6025181

Това е най-тежката катастрофа за височинния трекинг в страната досега, заявиха днес властите

Гърците са обезпокоени от ебола

http://www.grreporter.info/Grcite_sa_obezpokoeni_ot_ebola/16265

71% от гърците се притесняват от епидемия в страната, 73%- от епидемия в Европа, но повечето имат доверие на гръцките лекари, 96,1% настояват нелегалните имигранти да бъдат проверявани

прочети повече

Григор Димитров измъкна победа срещу Томич и отново е на финал в Стокхолм

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/18/2402755_grigor_dimitrov_izmukna_pobeda_sreshtu_tomich_i_otnovo/?ref=rss


Българският тенисист Григор Димитров играе с Бърнард Томич в полуфинал от турнира в Стокхолм. Хасковлията е шампион от миналата година и защитава първата титла в кариерата си.

Десетият в световната ранглиста впечатли с отиграванията си в четвъртфинала с Джак Сок. Българинът спечели, но победата му дойде трудно.

Надпреварата в Стокхолм е много важна за него, тъй като може да му отвори пътя към финалите на АТП.
Grigor, Grigor give us a wave! #Dimitrov enters the...

НА ЖИВО: Григор Димитров спечели първия сет срещу Томич в Стокхолм

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/18/2402755_na_jivo_grigor_dimitrov_specheli_purviia_set_sreshtu/?ref=rss


Българският тенисист Григор Димитров играе с Бърнард Томич в полуфинал от турнира в Стокхолм. Хасковлията е шампион от миналата година и защитава първата титла в кариерата си.

Десетият в световната ранглиста впечатли с отиграванията си в четвъртфинала с Джак Сок. Българинът спечели, но победата му дойде трудно.

Надпреварата в Стокхолм е много важна за него, тъй като може да му отвори пътя към финалите на АТП.
Grigor, Grigor give us a wave! #Dimitrov enters the...

НА ЖИВО: Григор Димитров срещу Томич в Стокхолм

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/18/2402755_na_jivo_grigor_dimitrov_sreshtu_tomich_v_stokholm/?ref=rss


Българският тенисист Григор Димитров играе с Бърнард Томич в полуфинал от турнира в Стокхолм. Хасковлията е шампион от миналата година и защитава първата титла в кариерата си.

Десетият в световната ранглиста впечатли с отиграванията си в четвъртфинала с Джак Сок. Българинът спечели, но победата му дойде трудно.

Надпреварата в Стокхолм е много важна за него, тъй като може да му отвори пътя към финалите на АТП.
Grigor, Grigor give us a wave! #Dimitrov enters the...

ДБГ удължи срока на референдума за участието на РБ във властта

http://news.ibox.bg/news/id_6089788

Питат членовете на ДБГ дали са съгласни РБ да участва в коалиция и с кои партии

Мерджанов обвини ГЕРБ, че бави съставянето на правителство

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/18/2402750_merdjanov_obvini_gerb_che_bavi_sustavianeto_na/?ref=rss


Очевидно, че представителите на ГЕРБ имат визия как да бъде сглобено следващото правителство, но се натрапва усещане за бавене, за тупкане на топката, което е необяснимо и смущаващо. Това заяви говорителят на БСП Атанас Мерджанов в интервю за Дарик радио днес.

Той допълни, че поведението на най-голямата парламентарна сила - да отлага свикването на Народното събрание и съставянето на кабинет, е в разрез с позицията на Бойко Борисов и съпартийците му в последните месеци, че са...

Мерджанов обвини ГЕРБ, че бавят съставянето на правителство

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/18/2402750_merdjanov_obvini_gerb_che_baviat_sustavianeto_na/?ref=rss


Очевидно, че представителите на ГЕРБ имат визия как да бъде сглобено следващото правителство, но се натрапва усещане за бавене, за тупкане на топката, което е необяснимо и смущаващо. Това заяви говорителят на БСП Атанас Мерджанов в интервю за Дарик радио днес.

Той допълни, че поведението на най-голямата парламентарна сила - да отлага свикването на Народното събрание и съставянето на кабинет, е в разрез с позицията на Бойко Борисов и съпартийците му в последните месеци, че са...

Промени в правилата за пенсиониране на полицаи и военни са неизбежни, твърдят експерти

http://www.moreto.net/novini.php?n=267763

Промените в пенсионната система в частта за военни, полицаи, служелите на ДАНС и надзиратели в затворите, са неизбежни. Още повече, че такава е и европейската практика, а самите изменения са препоръчани на България от Европейската комисия още миналата година.

Жени Калканджиева на системи заради проблеми с бъбреците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4374017

На Калканджиева и? се наложи да е за кратко на системи заради болки в бъбреците. Но тя не излезе от къщата на “ВИП Брадър”, а вътре влезе лекар да и? помогне. Това стана миналата седмица и оттогава не е имала здравословни проблеми.
Със съпруга си Тачо тя има специална задача - да съберат най-много номинации за изгонване. На Калканджиева и? се наложи да е за кратко на системи заради болки в бъбреците. Но тя не излезе от къщата на “ВИП Брадър”, а вътре влезе лекар да и? помогне. Това стана миналата седмица и оттогава не е имала здравословни проблеми. Със съпруга си Тачо тя има специална задача - да съберат най-много номинации за изгонване.

Очакван обрат! БСП е готова на нови консултации с ГЕРБ

http://pik.bg/очакван-обрат-бсп-е-готова-на-нови-консултации-с-герб-news239069.html

Очакван обрат! БСП е готова на нови консултации с ГЕРБ

"Ако бъдем потърсени отново от ГЕРБ, сме готови да водим консултации. Но не за отстъпки, а по-скоро, за да се намерят полезни за държавата и обществото решения". Това заяви говорителят на БСП Атанас Мерджанов пред Дарик радио.

„Ние не се натискаме да участваме във властта, имаме достатъчно вътрешнопартийни проблеми. Ако ГЕРБ не успее, по-скоро няма да се опитаме да съставим правителство. Полезно е БСП да се занимае със себе си тези месеци", добави говорителят на БСП.

Мерджанов коментира, че представителите на ГЕРБ имали визия за това как да се сформира следващото правителство.

„Изборите съвсем не са това добро изходно начало, за което претендираше самият президент, непосредствено след първоначалните протести на жълтите павета срещу правителството на Орешарски", каза още говорителят на БСП.

Според него обаче било странно бавенето на съставяне на ново правителство, при положение, че ГЕРБ многократно говорели преди изборите за необходимостта от спешни и бързи действия.

Изказването на Атанас Мерджанов е очакван обрат в досегашната политика на БСП, че ще остане опозиция. Защото всички анализатори сочеха, че най-стабилната коалиция за страната ще бъде между двете най-големи политически сили - ГЕРБ и БСП. 

Гръцка крайнолява група призова към въоръжена борба

http://www.cross.bg/borba-revolyutzionna-vuoruzhena-1435705.html

/КРОСС/ Съпругата на арестувания лидер на гръцката крайнолява група „Революционна борба" Никос Мациотис призова към въоръжена борба, предаде AFP. „Въпреки понесените удари „Революционна борба" е жива и продължава въоръжената си борба", е написала Пола Рупа. „Представете си какво бихме могли да направим в период, в който кризата предизвиква силен резонанс в системата, ако в Гърция има силно въоръжено движение", се казва в публикувания текст.От 2003 г. „Революционна борба" е част от списъка с терористични организации на ЕС и САЩ. Групата е известна с атаката срещу посолството на САЩ в Атина през 2007 г., както и с 15 нападения срещу политически личности, банки и обществени учреждения, при които няма жертви.  

Обвинен за "убийството" на Пеевски ще съди държавата и него

http://www.mediapool.bg/obvinen-za-ubiystvoto-na-peevski-shte-sadi-darzhavata-i-nego-news226155.html

Един от тримата обвинени за кратко в опит за убийство на медийния магнат Делян Пеевски – Георги Христов, ще съди държавата и кадъра на ДПС, обяви самият той пред Нова телевизия и бТВ. Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев бяха задържани от полицията на 11 юни, а два дни по-късно прокуратурата обяви, че ги е обвинила в опит за убийството на Пеевски, който останал недовършен по независещи от тях обстоятелства. По делото бяха прикрепени единствено показанията на шефа на охраната и на един от гардовете на Пеевски, които са и авторите на сигналите до МВР, че се готви убийството на шефа им. На 18 юни, ден преди САС да разгледа протеста на прокуратурата срещу освобождаването на Христов, Върбанов и Методиев, от държавното обвинение изненадващо обявиха, че няма да настояват за задържането им, тъй като след анализ, направен от Върховната касационна прокуратура, е преценено, че по казуса действително няма доказателства. "Има различни версии (за задържането им – бел.ред.), но моята и единствената е, че се познавам с Цветан Василев от доста години. Ние сме били пилотната сделка, пилотната атака, последвана след това от атаката срещу КТБ и затварянето ѝ. Впоследствие разбрах, че аз съм титулуван с това, че съм мозъкът на операцията. Може би поради това, че имам две висши образования и чуждестранни партньори, с които работя в определени насоки. И поради това, че се познавам с Цветан Василев повече от 10-12, може би 14 години. От началото на века", заяви пред бТВ в събота Христов. Запитан по чий сценарий се случват тези събития, той заяви, че не знае, но е сигурен по чия заповед се пише – "мисля, че стана ясно - Делян Славчев Пеевски". Другата причина за изфабрикуваните обвинения според Христов, били половин милион долара, които той дал на фирма, близка до "Булгартабак", за три контейнера цигари, които не е получил и до днес. Сега, след като обвиненията срещу него са снети, Христов ще съди МВР, прокуратурата и Делян Пеевски. Христов казва, че вярва в българския съд, но се страхува за семейството си. Той призова Пеевски, избран за пореден път за депутат от ДПС, сам да се откаже от имунитета си. Софийският апелативен съд (САС) окончателно сложи точка на скандалния случай в края на септември, отменяйки определението на Градския съд, с което в края на юли делото бе върнато на прокуратурата. Съдиите Мария Митева, Валя Рушанова и Алексей Трифонов приеха, че постановлението, с което Софийската градска прокуратура (СГП) прекрати разследването в края на юни, е законосъобразно и го оставиха в сила. Магистратите коригираха единствено основанието, с което държавното обвинение се отказа да разследва задържаните за кратко Върбанов, Методиев и Христов. САС приема, че делото срещу тях е прекратено не заради липса на доказателства за вината им, както твърдеше прокуратурата, а заради липса на каквито и да е било данни за извършено престъпление.

Сръбският премиер Александър Вучич катастрофира

http://www.cross.bg/avtomobil-premier-vychich-1435704.html

/КРОСС/ Лек автомобил „Шкода" се е блъснал в служебната кола на сръбския премиер Александър Вучич в Белград, съобщи RuSerbia. Катастрофата е станала на белградско кръстовище. Шкодата е летяла с превишена скорост и се е врязала в премиерския автомобил. При сблъсъка няма пострадали. „Да, наистина, автомобил налетя на моя. Не съм пострадал и се чувствам добре", коментира сръбският министър-председател пред местното издание „Вечерни новини". Води се разследване. Военна полиция е направила оглед на мястото на катастрофата.  

43 загинали в снежна буря при трекинг обиколка на Анапурна

http://www.vesti.bg/novini/43-zaginali-v-snezhna-buria-pri-treking-obikolka-na-anapurna-6025182

Равносметката от снежната буря, която вилнее от началото на седмицата по маршрута на обиколката на Анапурна, главния хималайски хребет в западната част на Непал, вече възлиза на 43 загинали. Това е най-тежката катастрофа в трекинг обиколките в Непал, предава АФП, като се позовава на непалските власти.

Мерджанов: Не се натискаме за властта, готови сме да водим отново консултации с ГЕРБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4375350

Ако бъдем потърсени отново от ГЕРБ, сме готови да водим консултации. Но не за отстъпки, а по-скоро, за да се намерят полезни за държавата и обществото решения". Това заяви говорителят на БСП Атанас Мерджанов пред Дарик.
„Ние не се натискаме да участваме във властта, имаме достатъчно вътрешнопартийни проблеми. Ако бъдем потърсени отново от ГЕРБ, сме готови да водим консултации. Но не за отстъпки, а по-скоро, за да се намерят полезни за държавата и обществото решения". Това заяви говорителят на БСП Атанас Мерджанов пред Дарик. „Ние не се натискаме да участваме във властта, имаме достатъчно вътрешнопартийни проблеми.

Руски археолози се натъкнаха на скелети на гиганти

http://www.bnews.bg/article-119397

Руски археолози откриха скелети на гиганти. Мъжете са много високи, силни, а техният ръст е около два метра.

Цитат на деня: "Реал" (Мадрид) е рок-енд-рол, а "Байерн" е по-скоро джаз

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/18/2402714_citat_na_denia_real_madrid_e_rok-end-rol_a_baiern_e/?ref=rss


"Реал" (Мадрид) е рок-енд-рол, докато "Байерн" е по-скоро джаз", заяви испанският полузащитник Чаби Алонсо пред "Зюдойче Цайтунг", цитиран от "Ас".

През лятото футболистът премина от "Сантяго Бернабеу" в лагера на германския шампион. "Начинът на игра е много различен. Стилът на "Реал" е по-директен и бърз. При "Байерн" е по-спокоен, по-прецизен", добави Алонсо.

Полузащитникът обясни, че "Байерн" е бил единственият клуб, в които наистина е имал желание да премине.
...

Мис Дупе 2014 навлиза в заключителна фаза

http://www.bnews.bg/article-119398

В онлайн гласуването категорично води Клаудия Аленде от Параня с 27%, докато на дъното с 0,1 е Лаис Фернандес от Рораима.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване