Как ще изглежда новата зала "Арена Бургас"

http://www.investor.bg/bylgariia/451/a/kak-shte-izglejda-novata-zala-arena-burgas-182214/

Сергей Бубка пристигна в морския град, за да подкрепи кандидатурата му за домакинство на Европейското първенство по лека атлетика на закрито през 2019 г.

ВСС осъди изявление на Радан Кънев, правил внушения за мафиотско влияние върху съдебната система

http://offnews.bg/news/n_1/n_406128.html

Висшият съдебен съвет (ВСС) излезе с декларация, с която осъжда остро изявлението на лидера на ДСБ Радан Кънев за това, че трябва „да бъде ИЗКЪРТЕНО мафиотското влияние от Висшия съдебен съвет и Прокуратурата в Република България“. Изявлението на Кънев е направено в предаването „Панорама“ с водещ Бойко Василев в петък и е по повод съдебната реформа. "Подобни безотговорни нападки и обвинения поставят под съмнение не само независимостта, но и легитимността на съдебната власт, чийто висш ръководен орган е Висшия съдебен съвет. Обвинявайки Висшия съдебен съвет и Прокуратурата на Република България, като част от съдебната система, в „мафиотско влияние”, на практика се заявява, че България не е демократична и правова държава, която се управлява според Конституцията и законите на страната. Недопустимо е представител на политическа партия, която ще участва в работата на Народното събрание и ще определя основните политики в дейността на държавата през следващия парламентарен мандат, да отправя подобни коментари и обвинения. Висшият съдебен съвет е легитимно избран орган, който работи и ще продължава да работи за реална съдебна реформа и отстояване върховенството на закона", се казва в позицията на ВСС. Според "Правен свят" декларацията е изготвена днес на спешно заседание на Съвета, нещо което рядко се случва в практиката му. Изданието припомня, че съдиите все още чакат позицията на ВСС по повод разпространените злонамерени слухове, по адрес на съдия Димитрина Ангелова от Софийския градски съд на базата на "анонимни източници от прокуратурата" и тяхното използване от прокуратурата, за да поиска отвод на съдията по едно от делата срещу Цветан Цветанов.

Евакуираха училище в Кьолн заради мъж с оръжие

http://www.vesti.bg/novini/evakuiraha-uchilishte-v-kioln-zaradi-myzh-s-oryzhie-6025325

Учениците в германския град Кьолн бяха евакуирани, заради подозрителен мъж, притежаващ огнестрелно оръжие, който бил забелязан в учебното заведение.

До 10 дни производители ще предложат шествалентна ваксина

http://www.cross.bg/vaksina-predlozhat-shestvalentna-1435910.html

София /КРОСС/ В Министерство на здравеопазването се проведе среща между ръководството на ведомството и фирми-производители на шествалентна ваксина, относно готовността им да предоставят необходимите количества ваксини с цел спазване Имунизационния календар. По време на срещата бе постигнато съгласие, че производителите в десет дневен срок ще преразгледат своите наличности и ще предложат количества.Заради провалена процедура, имунизацията на новородените беше забавена. Шествалентната ваксина е задължителна за децата, родени след месец юни 2014-а година.

Николета пак се изложи, няма хабер от света

http://www.bnews.bg/article-119525

В опита си да блесне с широка обща култура, водещата на предаването „Папараци“ Николета Лозанова тотално се изложи.

Столичният квартал „Надежда“ II остава без вода утре

http://pik.bg/столичният-квартал-„надежда“-ii-остава-без-вода-утре-news239813.html

Столичният квартал „Надежда“ II остава без вода утре

Авария на спирателен кран налага ограничаване на водоподаването за клиентите на „Софийска вода“ АД в столичния квартал „Надежда“ 2, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Спирането ще продължи от 10:00 до 13:00 часа на 21 октомври 2014 г. Възможно е ремонтните дейности да доведат до кратко временно влошаване на качеството на водата. „Софийска вода“ ще предприеме необходимите действия за промиване на мрежата.
Засегнатите клиенти от прекъсването на водата могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0700 12121.

Без ток във Варна и областта утре ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=267916

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 21 октомври - вторник, без електрозахранване във Варна и областта ще са следните райони: - от 13:00 ч. до 17:00 ч. - гр. Варна - кв.

МС обявил 71 търга за близо 17 млн. лв.

http://www.cross.bg/voda-predvideni-rezidentziyata-1435909.html

София /КРОСС/ Администрацията на Министерския съвет е обявила 71 обществени поръчки, които възлизат на 16 649 440 лева. Това се вижда от публикуваните задания за 2014 г. в интернет страницата на правителството.Най-много и най-скъпи са обществените поръчки, свързани с поддръжката на правителствената резиденция "Евксиноград". За подмяна на хладилната инсталация в избите на двореца правителството е обявило, че ще даде 583 333 лв. За подмяна на водопровода в резиденцията са предвидени 625 000 лв., а за ремонта и обзавеждането във Фердинандовата къща са били предвидени 583 333 лв. 250 000 лв. са за озвучителна и видеоуредба за семинарната зала на резиденцията. Правителството вече е договорило и доставката на мотометачка за алеите на двореца срещу 41 000 лв. Има обществена поръчка и за доставка на растителни видове за 344 753 лв.Независимо от множеството наводнения и разрушени къщи в цяла България през лятото правителството е решило да даде 108 000 лв. за поправката само на един покрив - на комплекса "Добруджански двор" в резиденция "Шабла".МС е подсигурил и доставките на газ, вода, ток и отопление за нуждите на сградите си. Подписани са рамкови договори за доставка на ток за 666 666 лв. и 291 667 лв. за студена вода. Поръчан е и природен газ на стойност 250 000 лв. Кабинетът се е погрижил да си ремонтира и водоскоците за 125 000 лв. Била е подменена и модернизирана и абонатната им станция за 208 333 лв

Русия може да издържи на санкциите 4 години

http://www.vesti.bg/novini/rusiia-mozhe-da-izdyrzhi-na-sankciite-4-godini-6025324

Германската разузнавателна служба (BND) e пресметнала, че Русия може да издържи на западните санкции няколко години, предаде "Дойче веле".

20 натровени с гъби се лекуват в болницата в Лом

http://pik.bg/20-натровени-с-гъби-се-лекуват-в-болницата-в-лом-news239812.html

20 натровени с гъби се лекуват в болницата в Лом

От началото на месеца рязко се е увеличил броя на хората, постъпили в ломската болница, след натравяне с гъби, съобщи управителят й д-р Георги Савков. В момента там се лекуват 20 души, яли диворастящи гъби, най-вероятно мухоморки. Сред пациентите има и деца. Най-тежко е положението на 60-годишен мъж, чиито черен дроб е тежко увреден от отровата. Лекарите се борят за живота му.

Всеки ден постъпват един, двама души за лечение, уточнява управителят на ломската болница. „Заради беднотията в последните топли дни на сезона берачите на гъби в района са се увеличили неколкократно. По-добре да гладуват, отколкото да ядат диви гъби”, алармира д-р Савков.

20 хил. предприемачи са взели заеми по механизма за микрофинансиране "Прогрес"

http://www.investor.bg/evroproekti/264/a/20-hil-predpriemachi-sa-vzeli-zaemi-po-mehanizma-za-mikrofinansirane-progres-182212/

Финансова подкрепа са получили и представители на малцинства като например на ромските общности в България и Франция

Активно участие на GRReporter на юбилейната Десета световна среща на българските медии

http://www.grreporter.info/Aktivno_uchastie_na_GRReporter_na_yubileynata_Deseta_svetovna_sreshcha_na_blgarskite_medii/16272

Предложената от нашата медия тема за изборите в чужбина и ролята на българските медии зад граница в този процес, беше модерирана от Мария Спасова, директор на GRReporter.

прочети повече

Бундесбанк: Германия няма да изпадне в техническа рецесия

http://www.investor.bg/novini/130/a/bundesbank-germaniia-niama-da-izpadne-v-tehnicheska-recesiia--182213/

По-слабите резултати в индустрията и строителството се компенсират от силното вътрешно потребление

Българите не са гостоприемни хора

http://web.barometar.net/65478/

Българите са сред най-негостоприемните хора в света, показа изследване на Световния икономически форум (СИФ), публикувано във вестник „Вашингтон пост“. Международната организация е проучила 140 държави за отношението на местните към чуждестранните гости. Това изследване разбива родния мит, че именно ние сме сред най-гостоприемните народи в света. Впрочем митът започна да издиша заради всеизвестните недостатъци на [...]

Троен атентата в Кабул отне живота на 16 души

http://www.cross.bg/raneni-atentat-grad-1435908.html

/КРОСС/ Най-малко 16 души са загинали, а десетки са ранени при троен атентат в иракския град Кербала. Коли-бомби са били детонирани почти едновременно в различни части на свещения за шиитите град. По-рано при взривове в иракската столица загинаха около 20 човека. Най-големият от тях е в центъра на Багдад, където атентатор-самоубиец взриви експлозиви, прикрепени към тялото си, пред шиитска джамия. Жертви на нападението станаха 17 иракчани, десетки други бяха ранени. Това е вторият подобен атентат в иракската столица за последното денонощие. Вчера друг атентатор се взриви пред шиитски храм като уби 22 души и рани 36.

Виолина Маринова напуска ръководството на БСК заради КТБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_406082.html

Главният изпълнителен директор на банка ДСК Виолина Маринова подава оставка като член на Управителния съвет на Българската стопанска камара, съобщи ДСК. Причината е несъгласието й с поисканата от работодателската организация оставка на управителя на БНБ Иван Искров и на целия Управителен съвет на Централната банка. Оставката бе поискана от работодателски и синдикални организации. "Позицията на БСК крие сериозен риск от разклащане на устоите на българската банкова система. Като ръководител на най-старата и една от най-уважаваните банкова институция в страната и като професионалист, чиято първа и най-важна задача винаги е била запазване на устойчивостта и авторитета на националната банкови система, Виолина Маринова не приема искане, което би довело до дестабилизация на банковата система и допълнително усложняване на нелеката обстановка в страната", се казва в съобщението. Именно заради тази усложнена обстановка директорът на ДСК се е въздържал от публични изявление по темата, които "биха довели до подронване на авторитета както на институцията, която представлява, така и на банковата система, за чиято устойчивост е работила през цялата си професионална кариера". "Не мога да позволя нито моето име, нито авторитета на Банка ДСК да бъда свързани с опити за нагнетяването на напрежението в банковата сфера. По тази причина подавам оставка като член на управителния съвет на Българска стопанска камара", заявява Маринова. Виолина Маринова бе само няколко месеца член на УС на БСК. Тя бе избрана през април 2014 година. Маринова е главен изпълнителен директор на банка ДСК от 2004 година. Тя работи в ДСК от 1971 година. Започва като счетоводител, след което става главен директор на един от клоновете. Израства до зам.-председател на УС на банката и изпълнителен директор (1996 - 2001 г.). От септември 2001 г. до 2004 г. е член на УС и изпълнителен директор на Банка ДСК, а от май 2004 г. е началник на Управление "Вътрешен контрол и одит" на банката. Маринова е и зам.-председател на УС на Асоциацията на банките в България, председател на Надзорния съвет на Пенсионно-осигурителна компания ДСК Родина, както и заместник-председател на Съвета на директорите на "Банксервиз". Носител е на орден "Стара планина", първа степен.

ГЕРБ продължава консултациите с РБ, БСП, ПФ и АБВ

http://www.moreto.net/novini.php?n=267936

ГЕРБ ще проведе още едни консултации с четири партии. Тази седмица спечелилата най-много гласове на изборите партия ще се срещне отново с Реформаторския блок, БСП, АБВ и Патриотични фронт. „Решихме да проведем тази седмица още едни консултации с четирите партии.

Трявна пропищя! 13-годишен плевенчанин ограби три коли в един ден

http://pik.bg/трявна-пропищя-13-годишен-плевенчанин-ограби-три-коли-в-един-ден-news239811.html

Трявна пропищя! 13-годишен плевенчанин ограби три коли в един ден

Полицията в Трявна залови 13-годишно момче от Плевен, автор на  кражби, информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

На 16-ти октомври, около 21.00 часа, в тревненската полиция бил получен сигнал, че неизвестно лице е проникнало в лек автомобил „Фолксваген Голф”, паркиран на ул. “Планинец” в града. На място незабавно бил изпратен полицейски екип, който заловил в колата 13-годишното момче.

Установено било, че в рамките на деня, малолетният плевенчанин извършил още кражба на различни вещи от други три автомобила – от  „Пежо 405”, паркиран на ул. “Бреза”, извършил кражба на портфейл с документи и 30 лв., от „Фолксваген Пасат”, паркиран на ул. “Хр. Смирненски”, задигнал флаш памет, а от “Пежо 306”, оставен отключен на ул. “В. Левски”, откраднал контактния ключ.

По случая е започнато досъдебно производство.

Барозу с тъга: Стремежът на Турция към ЕС не се развива

http://asia.actualno.com/Barozu-s-tyga-Stremejyt-na-Turcija-kym-ES-ne-se-razviva-news_55891.html

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви, че стремежът на Турция към членство в ЕС не се развива добре, като подчерта, че и двете страни носят вина за липсата на прогрес по въпро...

Русия въвежда временни ограничения за внос на мазнини и животински субпродукти от ЕС

http://europe.actualno.com/Rusija-vyvejda-vremenni-ogranichenija-za-vnos-na-maznini-i-jivotinski-subprodukti-ot-ES-news_55895.html

Русия въвежда временни ограничения за внос на месни и птичи мазнини и субпродукти от едър рогат добитък и свине от Европейския съюз, предаде РИА Новости. „От 21 октомври се въвеждат временн...

Виолина Маринова подава оставка от Стопанската камара заради исканата оставка на Искров

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4378476

Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова заяви намерението си да подаде оставка като член на УС на Българската стопанска камара (БСК), съобщиха от пресцентъра на банка ДСК. Маринова е взела решението си във връзка с анонсираното миналата седмица искане на синдикатите и сдруженията на работодателите за оставката на УС на БНБ и Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова заяви намерението си да подаде оставка като член на УС на Българската стопанска камара (БСК), съобщиха от пресцентъра на банка ДСК. Маринова е взела решението си във връзка с анонсираното миналата седмица искане на синдикатите и сдруженията на работодателите за оставката на УС на БНБ и

Външно министерство алармира: Внимавайте, ако пътувате до Карибските острови, върлува нов вирус

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4378468

Във връзка със зачестилите случаи на заразяване с вируса „Чикунгуня“ /CHIKV/в Ямайка, Доминиканската република, Куба и други страни от Карибския басейн, Министерството на външните работи предупреждава българските граждани да планират с повишено внимание пътуванията си в региона и да отчитат риска от заразяване. Във връзка със зачестилите случаи на заразяване с вируса „Чикунгуня“ /CHIKV/в Ямайка, Доминиканската република, Куба и други страни от Карибския басейн, Министерството на външните работи предупреждава българските граждани да планират с повишено внимание пътуванията си в региона и да отчитат риска от заразяване.

Авария затвори варненски булевард

http://pik.bg/авария-затвори-варненски-булевард-news239809.html

Авария затвори варненски булевард

Временна организация на движение е въведена по основния варненски булевард „Владислав Варненчик“. В участъка между „Мол – Варна” и „Варна Тауърс” в посока към изхода на града трафикът се осъществява само в една пътна лента. Причината е авария на водопровод. Очаква се този режим на движение да остане в сила до края на утрешния ден, съобщават от полицията. Оттам апелирам към шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка.

От ВиК Варна съобщиха, че проблемът не е възникнал заради аварирал водопровод и най-вероятно се касае за подпочвени води,информира "Дарик"

Gorillaz с нов албум през 2016-а

http://www.cross.bg/gorillaz-albym-olburn-1435907.html

/КРОСС/ Фронтменът на Blur и основател на проекта Gorillaz Деймън Олбърн каза в интервю за Sydney Morning Herald, че следващият албум на Gorillaz ще излезе през 2016 година. Олбърн планира да запише и нова версия на проекта си Good, the Bad & the Queen, в който заедно с него се изявяват музикантите Пол Симонон от Clash и Саймън Тонг от Verve.Освен по нов албум, Олбърн в момента работи и по детски мюзикъл. Анимационно-музикалният виртуален проект Gorillaz издаде първия си албум „Tomorrow Comes Today" през 2000 година.

Външно предупреди: Внимавайте при пътуване до Карибите, върлува вирус

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4378445

Във връзка със зачестилите случаи на заразяване с вируса „Чикунгуня“ /CHIKV/в Ямайка, Доминиканската република, Куба и други страни от Карибския басейн, Министерството на външните работи предупреждава българските граждани да планират с повишено внимание пътуванията си в региона и да отчитат риска от заразяване. Във връзка със зачестилите случаи на заразяване с вируса „Чикунгуня“ /CHIKV/в Ямайка, Доминиканската република, Куба и други страни от Карибския басейн, Министерството на външните работи предупреждава българските граждани да планират с повишено внимание пътуванията си в региона и да отчитат риска от заразяване.

Последната дума на Чеци: Не съм извършил това престъпление

http://www.bnews.bg/article-119533

Оправдателна присъда поиска Николай Русинов от Софийски градски съд срещу обвинението срещу него, че е убил на 9 юли 2011 г. в Борисовата градина 28-годишната Яна Кръстева.

Авария на водопровод затвори едното платно на бул."Владислав"

http://www.moreto.net/novini.php?n=267938

Заради аварирал водопровод е затворено за движение едното платно на бул."Владислав Варненчик" във Варна, съобщиха от полицията за Moreto.net. В участъка между между „Мол – Варна” и „Варна Тауърс”, е въведена временна организация на движението като то се осъществява в една пътна лента – посока изхода на гр.

Шефката на ДСК подава оставка от Стопанската камара заради казуса КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4378462

Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова заяви намерението си да подаде оставка като член на УС на Българската стопанска камара (БСК), съобщиха от пресцентъра на банка ДСК. Маринова е взела решението си във връзка с анонсираното миналата седмица искане на синдикатите и сдруженията на работодателите за оставката на УС на БНБ и Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова заяви намерението си да подаде оставка като член на УС на Българската стопанска камара (БСК), съобщиха от пресцентъра на банка ДСК. Маринова е взела решението си във връзка с анонсираното миналата седмица искане на синдикатите и сдруженията на работодателите за оставката на УС на БНБ и

Ще се стигне ли до преиграване на политическия мач

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/10/20/2403463_shte_se_stigne_li_do_preigravane_na_politicheskiia_mach/?ref=rss


Представете си, че сте нормален средностатистически десен човек. Живеете в голям град, работите свободна професия, на 5 октомври отидохте да гласувате. Гласувахте за ГЕРБ или Реформаторския блок, прибрахте се у дома, пуснахте си телевизора и зачакахте да чуете какво ще ви кажат говорещите глави. Те обобщиха, че изборните резултати са очаквани, въпреки че влизането на двете най-малки партии ги е изненадало. Зачакахте пресконференциите, за да се ориентирате в крайна сметка победили ли са Вашите...

Опитаха да подпалят банков офис в Габрово

http://pik.bg/опитаха-да-подпалят-банков-офис-в-габрово-news239806.html

Опитаха да подпалят банков офис в Габрово

Неизвестно лице е опитало да подпали банков офис тази нощ в Габрово, информираха от полицията, пише gabrovonews.bg.

Около 02.20 часа бил получен сигнал от частна охранителна фирма, че неизвестно лице е подхвърлило запалено парче от текстилна материя на перваз на прозорец на местен банков офис.

Огънят бил угасен от охранителите. По външната част на дограмата на прозореца са нанесени минимални щети.

На местопроизшествието е извършен оглед, а по случая е започнато досъдебно производство.

В Нигерия вече няма Ебола

http://www.moreto.net/novini.php?n=267928

В Нигерия вече официално няма Ебола, след като шест седмици не са били регистрирани нови случаи, съобщи Световната здравна организация. Страната с най-голямо население в Африка беше похвалена за бързата си реакция, след като заразен либерийски дипломат внесе заболяването там през юли.

Турция ще разреши преминаването на кюрдски бойци към Кобани

http://www.mediapool.bg/turtsiya-shte-razreshi-preminavaneto-na-kyurdski-boitsi-kam-kobani-news226220.html

Турция ще разреши преминаването на кюрдски бойци до обсадения от "Ислямска държава" сирийски град Кобани, съобщи турският външен министър Мевлут Чавушоглу.   Той не даде повече подробности, тъй като преговорите още продължават.   Кобане е обсаден от бойци на "Ислямска държава" от повече от месец. Анкара се отнася с подозрение към кюрдите в Сирия, защото смята, че те са свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК), която от десетилетия води партизанска война в Турция за правата на кюрдите.   Турските лидери обаче са под все по-силен натиск от своето кюрдско население и международната общност да допусне бойците да помогнат за прогонването на Кобани. По-рано в понеделник САЩ съобщиха, че са доставили по въздуха оръжие и муниции на сирийските кюрди, които отбраняват град Кобане.   "Говорихме с турските власти - и аз, и президентът (Барак Обама), за да изясним изцяло, че това не представлява промяна в политиката на САЩ. Това е кризисен момент, спешен случай", каза американският главен секретар Джон Кери пред репортери в Индонезия, където е на посещение.   По думите му оръжейната доставка за защитниците на Кобане е "краткосрочна задача".

САЩ са доставили оръжие за кюрдите в Кобане

http://www.mediapool.bg/sasht-sa-dostavili-orazhie-za-kyurdite-v-kobane-news226220.html

САЩ са уведомили Турция, че са доставили по въздуха оръжие и муниции на сирийските кюрди, които отбраняват град Кобане от атаките на радикалната групировка "Ислямска държава". Това съобщи държавният секретар Джон Кери.   "Говорихме с турските власти - и аз, и президентът (Барак Обама), за да изясним изцяло, че това не представлява промяна в политиката на САЩ. Това е кризисен момент, спешен случай", каза Кери пред репортери в Индонезия, където е на посещение.   По думите му оръжейната доставка за защитниците на Кобане е "краткосрочна задача".   Анкара се отнася с подозрение към кюрдите в Сирия, защото смята, че те са свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК), която от десетилетия води партизанска война в Турция за правата на кюрдите.   Турското правителство отказва да отвори сухопътен коридор към Кобане, по който там да пристигнат като подкрепления кюрди от други части на Сирия.

Изплатиха част от застраховките "Трудова злополука" след взрива в Горни Лом

http://www.cross.bg/blizkite-vzriva-gorni-1435906.html

/КРОСС/ Вече са изплатени половината от застраховките "Трудова злополука" на близките на 14 от жертвите на взрива във фабриката за боеприпаси в Горни Лом. Общата сума е над 800 хиляди лева. На близките на всеки от загиналите се полагат 7 брутни годишни заплати. Остатъкът ще бъде изплатен до средата на ноември, гарантираха от застрахователната компания, съобщи БНР.

Председателят на Районния съд в Стара Загора подаде оставка

http://www.cross.bg/stara-chilikov-zagora-1435905.html

Стара Загора /КРОСС/ „Депозирах оставката си във Висшия съдебен съвет днес сутринта", съобщи Росен Чиликов, председател на Районния съд в Стара Загора.„Мотивите ми са, че моите виждания за развитие на съдебната система се различават от тези на Висшия съдебен съвет", обясни магистратът.„Внесъл съм и жалба срещу избора на председател на Окръжен съд Стара Загора", информира още Росен Чиликов. Той бе един от тримата кандидати за поста.На заседанието за избор на Висшия съдебен съвет на 16 октомври т.г. обаче Чиликов получи 2 гласа „за", 14 „против" и 6 „въздържал се", което му отреди третото място в класирането.„На този избор разбрах, че моите виждания се различават. Затова си подадох оставката", коментира още Чиликов, който е председател на Районния съд в Стара Загора от 2002 г. досега, съобщава topnovini.bg.

Съвети към китайците: Не си избирайте името Дъмбълдор, Исус или Пуси

http://www.mediapool.bg/saveti-kam-kitaitsite-ne-si-izbiraite-imeto-dambaldor-isus-ili-pusi-news226219.html

Китайските държавни медии посъветваха гражданите внимателно да обмислят избора на английско име, така че да не попаднат на такова, което носи нещастие. Китайците са предупредени за избор на име, което може да доведе до престъпление или пък на такова, което просто няма никакъв смисъл, става ясно от сайта на CCTV News. Много китайци предпочитат да използват английско име, особено ако правят бизнес, свързан със Запада. Първо, внимавайте, защото английските имена идват с различни конотации. Името може да дойде с "чувство" или идея за това какъв тип човек сте и откъде произхождате. Първата група са "правилни" традиционни имена като Елизабет, Майкъл, Уилям, Катрин. Те са "фантазни", но "консервативно" звучащи имена и предполагат, че идвате от такова семейство. Носят далечно чувство за принадлежност към Великобритания. Изберете такова, ако търсите име, което да изглежда "сигурно" английско, с подразбиране за богатство, съветва сайтът. Второ – неимената като имена. Например: Surprise (Изненада), Dragon (Дракон), Fish (Риба), Lawyer (Юрист) Много китайци обичат да вземат имена, които фактически не са имена, а са названия на различни предмети, на прилагателни или видове храна, често свързани със символиката на китайските имена. Макар че това може да е забавно, не се изненадвайте, ако мнозина чужденци останат с объркани или удивени погледи. Сайтът съветва човек да избягва такива имена, ако очаква обратен отговор от сериозна адвокатска фирма в Америка. Трето – храни като име. Примери: Apple (Ябълка), Candy (Бонбони), Sugar (Захар), Cherry (Череша). Тези имена са в отделна секция, тъй като са сред най-популярните избори. Проблемът? Храната е голямо попадение, но и липса. Обикновено липса. Такова име може да бъде твърде непристойно – например Candy, Lolly, Sugar (или каквото и да е сладко нещо) обикновено навяват представа за неособено умни момичета или за стриптийзьорки. Четвърто: Имена на известни хора: Drew, Einstein, Madonna, Obama. Изборът на име на известна личност би останало незабележимо, освен ако не е отличително. Например Никол, от Никол Кидман, е достатъчно често срещано. Но ако изберете име като Обама, Айнщайн или Мадона, ще предизвикате вторачен погледи. Трябва да сте достатъчно голям, за да се вместите в името. Пето: Много стари имена. Пример: Gertrude (Гертруд), Mildred (Милдред), Percival (Пърсивал), Wilbert (Уилбърт). Докато някои стари имена като Bronwyn са оцелели през вековете, други звучат старомодно и дори грозно. Много от тях са използвани все още само от по-възрастни хора и такава представа предизвиквате, ако изберете такова име. За съжаление, при тези имена е трудно да се отсеят добрите от лошите, тъй като някои все още са много широко използвани. Най-добрият начин да се разбере това е чрез проверка с чужденец. Шест: Символи, религии, митология. Например: Vampire (Вампир), Satan (Сатана), Medusa (Медуза), Edward Cullen (Едуард Кълън – от "Здрач"-бел.ред.) Както и при имената известните личности, и тези имена вършат работа само ако са често срещани. Например Хари от "Хари Потър" е ОК. Но Херкулес, Сатана, Дъмбълдор или Исус е друга история. Уникални имена като тези са не просто много забавни за англоговорящите, но също така предполагат, че имате нещо общо с това име. Ако се кръстите Сатана, някои чужденци могат да си помислят, че сте анти-християнин или член на хевиметълска банда. Имена със сексуален подтекст като Creamy, Pussy, Dong или нещо като "Wang". Чужденците не могат да бъдат обвинени, че са си избрали "сексуално име", тъй като тези названия не са откриваеми в учебниците. Лесен начин да избегнете такова име е да не избирате название на храна или на животно като "Beaver" (Бобър) или "Bunny" (Зайче). В същото време Dong и Wang са жаргонни имена за мъжки полов орган. Така че при всички случаи избягвайте нещо като "Bunny Wang", съветва сайтът.

Н. Чирпанлиев: Имаме бежанец с 23 деца и три жени, спешно ни трябват пари

http://frognews.bg/news_78573/

През миналата година регистрирахме бежанец с 23 деца и три жени. Кажете ми как този човек ще бъде интегриран у нас, когато през живота си нищо не е правил?! От Европа ни обещаха средства, за да реализираме Стратегията за интеграция, но нищо не се случи. Знаете че има една дума: „Безделието ражда порока”.

Учени: Храненето на бюрото в офиса води до затлъстяване

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/ucheni-hraneneto-na-biuroto-v-ofisa-vodi-do-zatlystiavane-6025313

Данните са от ново изследване, проследяващо връзката между здравето на човек и броя на храненията му, когато е извън дома

Реформаторите с юридическа гаранция, че са единни

http://www.cross.bg/gerb-edinnostta-grypa-1435904.html

София /КРОСС/ Реформаторите са готови са продължат преговорите с ГЕРБ за съставяне на правителство.Преди началото на втората среща на парламентарната група днес, Найден Зеленогорски потвърди, че информацията, че е изпратено писмо до ГЕРБ с юридически гаранции за единността на блока.Първите консултации с най-голямата парламентарна група бяха прекъснати именно заради съмнения в единността на Реформаторите.Найден Зеленогорски коментира и вчерашната среща между ГЕРБ и АБВ.Той беше категоричен, че от Реформаторския блок не биха участвалия в коалиция с ГЕРБ и АБВ, но са преосмислили позицията си за такава с Патриотичния фронт и са готови за преговори, съобщи ТВ7.

Турция ще допусне кюрдски бойци до обсадения град Кобани

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/20/2403534_turciia_shte_dopusne_kjurdski_boici_do_obsadeniia_grad/?ref=rss


Турция ще улесни преминаването на кюрдски бойци до обсадения от "Ислямска държава" сирийски град Кобани, съобщи турският външен министър Мевлут Чавушоглу, цитиран от агенция "Ройтерс". Той обаче не спомена дали Анкара е подпомагала въздушните доставки на въоръжение за бойците в града от страна на САЩ.

"Ислямска държава" обсажда Кобани от месец, а напредването им е възпирано от кюрдски бойци вътре в града и бомбардировки от водената от САЩ коалиция срещу терористичната организация САЩ...

Philips търпи загуби през третото тримесечие

http://www.investor.bg/harduer/459/a/philips-tyrpi-zagubi-prez-tretoto-trimesechie-182209/

Глоба в размер на 366 млн. евро и прекратяване на производството на една от фабриките на компанията ѝ носят нетна загуба от 104 млн. евро

ЕЦБ започна с покупките на обезпечени облигации

http://www.investor.bg/evropa/334/a/ecb-zapochna-s-pokupkite-na-obezpecheni-obligacii-182210/

Действията на централната банка са част от стратегията й за стимулиране на кредитната активност в еврозоната през следващите две години

Пазарът на логистични площи у нас остава в застой

http://www.mediapool.bg/pazarat-na-logistichni-ploshti-u-nas-ostava-v-zastoi-news226218.html

Пазарът на логистични имоти у нас остава в застой, макар да излезе нова сграда от проекта "Ийст Ринг" край София. Това констатира Владимир Гюрджиев, мениджър "Индустриални и логистични площи" в консултантската компания за бизнес имоти "Фортън". Инвеститорът в логистичния парк "Ийст Ринг" (East Ring) - "Глориент Инвестмънт БГ", се надява да повлече крак и да започне реализацията и на други сгради и проекти. Планове има, но те отлежават в чекмеджета в очакване на ключов наемател. Причината инвеститорите не желаят да поемат рискове и всички логистични и индустриални площи у нас се строят за собствени нужди по мярката на клиента, т.нар. build-to-suit. Така липсата на спекулативни логистични проекти отблъсква чуждите инвеститори, които не искат да инвестират в изграждане на собствена база, смята Гюрджиев. По думите му те се насочвали към Румъния и Сърбия, където има по-голям избор от спекулативни проекти. Недостиг на площи и ръст на наемите Недостатъчното предлагане на логистични площи е довело до ръст на наемните сделки и леко покачване на цените. В момента празните складове са 2.4% при 3.2% година по-рано от 800 000 кв. м модерни логистични площи. Малко над 21 хил. кв. м са били усвоени през последната година извън столицата, като всички площи са били изградени за собствени нужди от търговски или логистични компании. Заради недостиг на качествени площи е отчетен и ръст на наемите средно от 3.5 на 3.75 евро/кв.м месечно през септември в София, сочат данните на "Фортън". Най-високи те са в района на летището, където достигат и до 4-6 евро/кв.м в зависимост от качеството на строителството и спецификата на площите. В източните райони на столицата цените се движат от 3.5 до 4.5 евро/кв.м. Клиентите са готови да платят малко повече за качество, тъй като почти няма нови площи, които да им се покажат, особено ако става въпрос за складове с температурен контрол, посочи Гюрджиев. Разрастването на проекта "Ийст Ринг" Проектът "Ийст Ринг" се намира край Нови хан между магистралите "Тракия", "Хемус" и Софийския околовръстен път. Паркът е разположен на площ от над 200 дка. Първият етап от парка с първите три сгради работи от 2008 г. В тях се намират комплекс от филмови студия, от които се излъчват едни от най-популярните телевизионни развлекателни предавания у нас като "Биг Брадър", "Къртицата", "На Кафе" и други. През миналата година започва изграждането на модерен склад с площ от 6000 кв.м. по заявка на международна логистична компания от Белгия. Вложението е около 4 млн. евро. Инвеститорът е купил земята от 200 декара преди 5 години. Изграждането на инфраструктурата на парка – път, ток, вода, газ, му е отнело около 2 години, като 90 на сто от времето е отишло за административни процедури. Плановете са до 2020 г. на етапи да бъде изграден целият проект, който включва 91 хил кв м. сухи и хладилни складови халета и производствени помещения. Предвидено е и изграждане на два ТИР-паркинга. Две са възможностите за компаниите, които искат да влязат в парка. Едната е да купят земя от инвеститора с готова инфраструктура, върху която да построят желаната от тях сграда без излишни административни процедури. Другата е да оставят изцяло инвеститора да организира строителството и проектирането съобразно изискванията им. Предимството и в двата случая е, че им се спестяват тежките административни процедури за включване в електрическата мрежа, ВиК оператор, като строителството може да приключи в рамките на 8-10 месеца, коментира Велизар Проданов, мениджър на проекта "Ийст Ринг". Паркът е подходящ за фирми, които се занимават с чисто складова дейност и логистика, както и за фирми от леката промишленост, които развиват чисто производство. Те няма да имат нужда да се местят на друго място в случай на експанзия, защото имат възможност да планират нуждите си съобразно бизнес плановете си, допълни Проданов. "Глориънт Инвестмънт БГ" е купила и терен от 100 дка във Варна и 200 дка във Видин като целта е да реализира същата концепция и в тези градове. По този начин ще предложи на клиентите си покритие в цялата страна.

Предимно слънчево утре по Черноморието с максимални температури до 24°

http://www.moreto.net/novini.php?n=267913

През нощта ще преобладава ясно, утре слънчево време. Ще има висока облачност, по-значителна над Северна България. В сутрешните часове на отделни места в низините ще има мъгла. Ще духа слаб западен, в Източна България до умерен югозападен вятър.

Военни разчистиха района на завод "Миджур" от мини

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4378435

Невзривените боеприпаси на площ от общо 265 декара от външната страна на завод „Миджур“ в село Горни Лом, са били почистени от Военнослужещи от Сухопътните войски, съобщиха от Министерството на отбраната.
Открити са 6 противопехотни мини М16А2, които са предадени на представител на фирма “Видекс” с приемо-предавателен протокол. Невзривените боеприпаси на площ от общо 265 декара от външната страна на завод „Миджур“ в село Горни Лом, са били почистени от Военнослужещи от Сухопътните войски, съобщиха от Министерството на отбраната. Открити са 6 противопехотни мини М16А2, които са предадени на представител на фирма “Видекс” с приемо-предавателен протокол.

Spotify отправя ново предизвикателство към конкурентите си

http://www.investor.bg/novini/261/a/spotify-otpravia-novo-predizvikatelstvo-kym-konkurentite-si-182205/

Музикалната стрийминг услуга дава възможност на семействата да свържат профилите си в един акаунт

Осем полета на летище „София” са отменени заради стачката на пилотите на "Луфтханза"

http://pik.bg/осем-полета-на-летище-„софия”-са-отменени-заради-стачката-на-пилотите-на-луфтханза-news239802.html

Осем полета на летище „София” са отменени заради стачката на пилотите на "Луфтханза"

Стачката на германския национален авиопревозвач, която започна днес в 14.00 часа и ще продължи до 23.59 часа на 21 октомври, е причина за отмяната на 8 полета на летище „София”, съобщиха от там. Днес (20 октомври) е отменен полетът за Франкфурт, който трябваше да се осъществи в 13.55 часа. Също така няма да се осъществи и полетът Франкфурт-София, който трябваше да кацне в 20.20 часа.

За утре са отменени полетите на Lufthansa от и за Мюнхен и Франкфурт, както следва: за Мюнхен 06:25; за Франкфурт 06:35; от Мюнхен 12:05; от Франкфурт 13:15; за Франкфурт 13:55; от Франкфурт 20:20.

Причината за отмяната е поредната стачка на пилотите на германския национален превозвач, която от началото на протестите е най-дълга и засяга полетите на къси и средни разстояния.

ВСС "осъди" Радан Кънев с декларация

http://news.ibox.bg/news/id_1511282720

Заради желанието му "да бъде изкъртено мафиотското влияние"

Военни разчистват завод "Миджур" от мини

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4378408

Невзривените боеприпаси на площ от общо 265 декара от външната страна на завод „Миджур“ в село Горни Лом, са били почистени от военнослужещи от Сухопътните войски, съобщиха от Министерството на отбраната.
Открити са 6 противопехотни мини М16А2, които са предадени на представител на фирма “Видекс” с приемо-предавателен протокол. Невзривените боеприпаси на площ от общо 265 декара от външната страна на завод „Миджур“ в село Горни Лом, са били почистени от военнослужещи от Сухопътните войски, съобщиха от Министерството на отбраната. Открити са 6 противопехотни мини М16А2, които са предадени на представител на фирма “Видекс” с приемо-предавателен протокол.

Изкупуването на тютюна в Кърджалийско закъснява

http://society.actualno.com/Izkupuvaneto-na-tutuna-v-Kyrdjalijsko-zakysnjava--news_55889.html

Търговските дружества бавят старта на кампанията за изкупуването на ориенталските тютюни в Кърджалийска област, стопани настояват за по-високи цени, предаде БГНЕС. Всяка година 6 фирми се включват ...

Одиторният доклад за КТБ вече е в БНБ

http://politics.actualno.com/Oditornijat-doklad-za-KTB-veche-e-v-BNB-news_55892.html

Одиторският доклад за състоянието на Корпоративна търговска банка е бил внесен в БНБ пред минути. Със съдържанието на доклада ще се запознае във вторник и сряда Управителният съвет на БНБ. Информация...

Почистиха "Миджур" от невзривени боеприпаси

http://frognews.bg/news_78571/

Военнослужещи от Сухопътните войски прочистиха от невзривени боеприпаси площ от общо 265 декара от външната страна на завода "Миджур" в село Горни Лом, съобщиха от Министерството на отбраната.

Отровени от гъби пълнят болницата в Лом

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4378429


Бум на отравяния от диворастящи гъби има в Лом. Всеки ден пострадали постъпват за лечение в местната болница, част от тях са в тежко състояние, съобщи управителят на здравното заведение д-р Георги Савков.
Натравянията започнали още преди месец, когато заради дъждовете полетата и горите в Северозапада се покрили с печурки, сърнели и челядинки. Бум на отравяния от диворастящи гъби има в Лом. Всеки ден пострадали постъпват за лечение в местната болница, част от тях са в тежко състояние, съобщи управителят на здравното заведение д-р Георги Савков. Натравянията започнали още преди месец, когато заради дъждовете полетата и горите в Северозапада се покрили с печурки, сърнели и челядинки.

Мария Илиева за СЕМ: Порочна практика с двойни стандарти

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/mariia-ilieva-za-sem-porochna-praktika-s-dvojni-standarti-6025320

"Санкцията Ви е безпардонно вмешателство в естественото развитие и плурализма на творческите среди, както и в правото на избор на потребителите", категоричен е екипът на продуцентската компания на Илиева "Стерео стая"

Българските медии зад граница са "оазис на българщината", но са на ръба на оцеляването

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4378415

Наред с училището и детските заведения, медиите са една от институциите с най-важна роля за развитието на общностите и за запазването на самосъзнанието. Въпреки това липсата на финансиране става все по-болен въпрос за българските медии по света, а и в България. Този факт е показателен колко бедни сме ние българите, казват пред БТА представители Наред с училището и детските заведения, медиите са една от институциите с най-важна роля за развитието на общностите и за запазването на самосъзнанието. Въпреки това липсата на финансиране става все по-болен въпрос за българските медии по света, а и в България. Този факт е показателен колко бедни сме ние българите, казват пред БТА представители

Католическата църква ще обяви папа Павел VI за блажен

http://www.moreto.net/novini.php?n=267803

Папа Павел VI ще бъде обявен за блажен от Римокатолическата църква. Беатификацията ще се състои по време на тържествена меса, която папа Франциск ще отслужи във Ватикана по повод завършването на извънредната Генерална асамблея на Синода на епископите по проблемите на семейството.

Бубка става патрон на Бургас за Европейско по лека атлетика, днес легендата гостува в града (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4378395

Легандарният Сергей Бубка ще бъде патрон на Бургас при кандидатурата му за домакин на Европейското първенство по лека атлетика на закрито през 2019 г., стана ясно днес.

Шесткратният световен шампион и олимпийски първенец от Сеул пристигна в града днес по покана на кмета Димитър Николов.

Двамата направиха символична първа компа на Легандарният Сергей Бубка ще бъде патрон на Бургас при кандидатурата му за домакин на Европейското първенство по лека атлетика на закрито през 2019 г., стана ясно днес. Шесткратният световен шампион и олимпийски първенец от Сеул пристигна в града днес по покана на кмета Димитър Николов. Двамата направиха символична първа компа на

ГЕРБ реши - ще има повторни консултации с 4 партии

http://econ.bg/Новини/ГЕРБ-реши-ще-има-повторни-консултации-с-4-партии_l.a_i.580062_at.1.html

ГЕРБ ще направи втори кръг от консултации с четири от парламентарно представените партии за съставянето на нов парламент. Това потвърди лидерът на...

Епидемията от ебола тръгнала от месо от прилеп

http://www.mediapool.bg/epidemiyata-ot-ebola-tragnala-ot-meso-ot-prilep-news226217.html

Сегашната епидемия от ебола е тръгнала от заразено месо от прилеп, който традиционно се ловува като дивеч в Западна Африка, съобщава британският в. "Индипендънт", цитиран от "Дарик". През декември 2013 г. двегодишно дете от село в югоизточната част на Гвинея е станало първата жертва на епидемията. То се е заразило с ебола от уловен като дивеч от семейството му плодов прилеп. В Африка е широко разпространена търговията с месо от диви животни, включително различни видове маймуни и прилепи. Смята се, че тази търговия, особено хващането и убиването на заразени животни, е била в основата и на други епидемии от ебола в миналото. Световната здравна организация вече обяви, че "плодовите прилепи от семейство Pteropodidae са естествен гостоприемник на вируса ебола". Сегашната епидемия обаче е най-жестоката в документираната човешка история и вече има призиви за забрана на ловуването, продажбата и яденето на месо от дивеч в Африка. Подобна забрана обаче много трудно може да бъде наложена, защото местното население е изключително бедно и разчита на дивеча за своята прехрана. Според Центъра за международно изследване на горите всяка година в басейна на Конго в Африка се изяждат пет милиона тона месо от диви животни. Изследователи, анкетирали жители на Гана, са установили, че повечето местни хора не са запознати с опасностите, които крие ловуването и яденето на дивечово месо. Дори и да бъдат добре запознати, много от тях пак няма да имат голям избор от храни за менюто си. Междувременно в понеделник Нигерия официално обяви, че е успяла да се пребори с еболата на своя територия. В края на миналата седмица Световната здравна организация обяви същото и за Сенегал. Представителят на Световната здравна организация в Нигерия обяви, че това е "грандиозен успех" за местните власти. Продължава обаче разпространението на заразата в Либерия, Сиера Леоне и Гвинея. ЕС вече обяви, че ще отпусне половин милиард евро за справянето с вируса в тези държави. Парите трябва да бъдат похарчени за изграждане на здравните системи в тези три страни, както и за преодоляване на последиците от вируса върху техните икономики.

Иван Тотев: Инвестицията за залата в Пловдив може да стигне 48 млн. лева

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/20/2403459_ivan_totev_investiciiata_za_zalata_v_plovdiv_moje_da/?ref=rss


Цялостната инвестиция за изграждането на многофункционалната зала в Пловдив може да достигне 48 млн. лева, заяви кметът на града Иван Тотев по време на конференцията "Инвестиции и строителство на спортни съоръжения".

Служебният кабинет реши да отпусне 5.6 млн. лева за продължаването на изграждането на "колодрума", но те вероятно няма да стигнат за довършването на съоръжението. 

Проектът започна като частна инициатива за изграждането на колодрум, но след настъпването на...

Сергей Бубка стана патрон на бургаската кандидатура за Европейското по лека атлетика през 2019-а

http://www.cross.bg/byrgas-atletika-leka-1435903.html

Бургас /КРОСС/ Eмблемата на световния спорт Сергей Бубка гостува в Бургас по покана на кмета Димитър Николов и Българска федерация лека атлетика. Олимпийският и световен шампион участва в символичната първа копка на проекта "Арена Бургас". Легендарният атлет даде подкрепата си за бургаската кандидатура за Европейско първенство по лека атлетика на закрито през 2019 г. Това значително увеличава шансовете й за успех, а дотогава бургазлии ще продължат да разчитат на държавна помощ за изграждане на многофункционална спортна зала на мястото на "дивизията" в к-с "Изгрев"."Сега мога да потвърдя, че всички хубави неща, които чух за това, което се прави за спорта в Бургас, са верни. Поздравявам кмета Димитър Николов и президента на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов за доброто сътрудничество, което са изградили. Строителството на тази зала ще даде перспектива за развитие на българската лека атлетика, за да може тя да продължи своите шампионски традиции. Тук на практика доказвате думите на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах, че спортът строи мостове между хората и държавите", каза Сергей Бубка. Сергей Бубка е вицепрезидент на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ), член на Международния олимпийски комитет и човек с изключително висок авторитет в световните спортни среди

Свалиха самоубиец от покрива на поликлиника в Пловдив

http://www.vesti.bg/novini/svaliha-samoubiec-ot-pokriva-na-poliklinika-v-plovdiv-6025322

36-годишен пловдивчанин във видимо неадекватно състояние изправи днес по обед на нокти медицинския персонал на V ДКЦ в жилищен район "Тракия" –Пловдив, след като се качи на покрива на сградата и крещя, че иска да се хвърли отгоре и да свърши с живота си, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Борисов: Изборите са почти неизбежни

http://frognews.bg/news_78570/

Исках да чуя настроенията на партията, защото това са кметовете на най-големите градове, председателите на общинските съвети, евродепутати. Изборите са почти неизбежни, защото ако има нещо по-лошо от правителство на всяка цена, това е правителство без принципи. Народът ни зададе задача, която дори математиците не могат да решат в момента.

Салон на фотографията в Стара Загора

http://www.cross.bg/fotografiyata-stara-zagora-1435902.html

Стара Загора /КРОСС/ През първата половина на месец ноември в Стара Загора за трети път ще се проведе Салон на фотографията. Събитието е включено в културния календар на Общината и се повежда с цел представяне на идеи, проекти и реализации от областта на фотографията. То популяризира фотографията като средство за творческа изява, художествено виждане и стимулира публичен интерес към нейните изразни средства, твърдят организаторите.Във форума могат да участват всички любители на обектива с до 3 авторски произведения, създадени през последната година. Фотографиите с размер до 50 х 70 см /вкл. и паспарту/, се предават надписани на гърба с име на автора и заглавие.Участващите в салона фотографски творби ще бъдат определени чрез селекция от четиричленно жури. Фотографиите се предават лично на 30 и 31 октомври (четвъртък и петък) 2014 г. от 10.00 до 18.00 часа, в галерия „Байер", ул."Либор Байер" № 1. Журирането ще се проведе на 3 ноември, а след 17.00 часа на 3 ноември на тел. 00359 884 062 517, ще бъде давана информация за допуснатите за участие автори.

Трети международен турнир по голбал за купата на Община Варна ще се проведе в събота

http://www.moreto.net/novini.php?n=267930

На 25 октомври /събота/ 2014 г. от 08.30 до 17.30 часа в зала „Димитър Нушев” на спортен комплекс „Локомотив” ще се проведе Международен турнир по голбал за хора с увредено зрение. В туринира ще се включат състезатели от 5 отбора (4 български, 1 румънски), научи Moreto.

8 000 нови работни места по проекта „Подкрепа за заетост”

http://www.cross.bg/rabotni-mesta-bezrabotni-1435901.html

/КРОСС/ 8 000 нови работни места ще бъдат финансирани по проекта „Подкрепа за заетост". Първите рамкови договори с работодателите вече са подписани и се очаква до края на октомври 2014 г. над 5 000 безработни да бъдат включени в заетост.Агенцията по заетостта отчита изключително висок интерес от страна на работодателите. Заявки за разкриване на над 21 500 работни места са приети в бюрата по труда в цялата страна в рамките на 3 седмици.Решението за отпускане на допълнителни средства по проекта бе взето през септември 2014 г. от Комитета за наблюдение на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси".Отпуснати са 30 млн. лева, насочени към работодатели от реалния сектор, които разкриват работни места в сферата на индустрията и на услугите. Към заявените работни места се насочват регистрирани в бюрата по труда безработни, като с приоритет са продължително безработните лица, младежите до 29 години, хората над 55-годишна възраст и роми.На назначените безработни лица се осигурява обучение от работодателя по ключова компетентност и наставничество от служител на фирмата с цел по-бързо усвояване на знания и умения, необходими за конкретното работно място.Проектът „Подкрепа за заетост" започна през август 2012 г. и до момента в него в обучение и заетост са включени общо над 32 хил. безработни. Сключени са договори с над 5 400 работодатели.    

Дейвид Бекъм се бори срещу ебола

http://www.bnews.bg/article-119511

Бившата футболна звезда Дейвид Бекъм се присъедини в борбата срещу ебола и призова света да помогне за „колективно спиране“ на смъртоносната болест, защото вярва, че заболяването може да бъде овладяно, ако всички работят заедно в тази посока.

ГЕРБ почва нова серия преговори с РБ, БСП, ПФ и АБВ

http://offnews.bg/news/n_1/n_405843.html

ГЕРБ ще продължи преговорите за нов кабинет с четири формации -  Реформаторски блок, БСП, Патриотичния фронт и АБВ. Това заяви Бойоко Борисов след партийната среща на ГЕРБ в НДК, на която присъстваха близо 300 членове на ГЕРБ от цялата страна. Борисов отново повтори, че с ДПС категорично няма да прави коалиция. "Както ние си изчистихме за една година къщичката, сега и ДПС да го направи", каза Борисов.   Очаквайте подробности! 

Мъж захапа полицай, осъдиха го условно на 1 година затвор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4378409

Мъж от Мездра беше осъден условно на 1 година затвор с 3 години изпитателен срок, защото е захапал полицай, съобщи „Конкурент“.
Конфликтът тръгнал заради конски изпражнения, които ченгетата забелязали пред местната пощенска станция. Мъжът докарал майка си до пощата с каруца. Полицаите го попитали дали конят пред пощата е негов, Мъж от Мездра беше осъден условно на 1 година затвор с 3 години изпитателен срок, защото е захапал полицай, съобщи „Конкурент“. Конфликтът тръгнал заради конски изпражнения, които ченгетата забелязали пред местната пощенска станция. Мъжът докарал майка си до пощата с каруца. Полицаите го попитали дали конят пред пощата е негов,

Видео: Kак откриха ебола през 1976 година

http://offnews.bg/news/n_1/n_406000.html

Уникални кадри, показващи моменти от откриването на смъртоносния вирус ебола през 1976 година от микробилолога Питър Пайът, бяха разпространени от американското издание The Wall Street Journal. Преди 38 години Пайът , който е директор на Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина, получил писмо от сегашен Конго, в което имало и син термос с кръвна проба от белгийска монахиня, болна от непозната болест. Пайът и неговият екип започнали да изследват кръвта, екипирани единствено с обикновени лабораторни ръкавици и престилки, защото нямали представа пред какво се изправят и нямали идея, че опасния вирус се разпространява най-лесно чрез телесни течности. Малко след това учените заминали за Зайре, сегашен Конго, за да изследват болестта.  Цялото преживяване на Пайът е документирано, като в него са показани експериментите и тестовете, които са правили там с цел изследване на тогава още новата болест.  Уникалните кадри може да видите в това видео:

Търси се най-добрият фотограф на България за световна изложба в Лондон

http://www.mediapool.bg/tarsi-se-nai-dobriyat-fotograf-na-bulgaria-za-svetovna-izlozhba-v-london-news226216.html

От 20 октомври до 5 януари 2015 г. български фотографи – любители и професионалисти, ще могат да кандидатстват със свои кадри за участие в Световните награди за фотография на "Сони" (Sony), като трима от тях ще имат шанса да наредят своите творби в Лондон от 24 април до 10 май, съобщиха от "Сони България" в понеделник, когато се открива регистрацията на претендентите. Националната награда на България е отворена за фотографи аматьори и професионалисти, които живеят и работят в страната. Кандидатстването е безплатно през уебсайта на Световната фотографска организация, като участниците могат да се включат във всяка една от десетте фото категории. Темите са Архитектура, Изкуство и култура, Подобрени фотографии, Слаба светлина, Природа и животински свят, Панорама, Хора, Усмивка, Уловен момент, Пътешествие Победителят и двама негови подгласници ще бъдат от жури, в което участват фотографът Бони Бонев, маркетинг мениджърът на българския клон на "Сони" Светослав Драгиев и Астрид Мергет, творчески директор на Световната фотографска организация. Победителят в българския конкурс ще бъде обявен на 18 март 2015 г. Той ще спечели фотографска техника от Sony (ILCE7KB), а други двама участници ще получат поощрителни награди. Снимките на тези трима фотографи ще се наредят до работите на професионални фотографи от цял свят като част от изложбата на Световните награди за фотография на Sony през 2015, която ще се проведе от 24 април до 10 май в Лондон и ще бъде показана на сайта на фотографската организация. Всяка година Световните награди за фотография на Sony представят най-добрите съвременни фотографии в света. Отличията в конкурса са в 15 категории за професионални фотографи; 10 отворени категории за любители; награда за студенти по фотография на възраст между 18 и 28 години и Младежки конкурс за фотографи под 20 години. Победителят от Националната награда на България ще бъде избран от всички кандидатури на българските участници в отворените категории за любители, които включват темите:

Световните шампионки в ансамбъла готвят нови съчетания за Рио

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/20/2403502_svetovnite_shampionki_v_ansambula_gotviat_novi/?ref=rss


Ансамбълът по художествена гимнастика, който наскоро стана световен шампион, ще подготви изцяло нови съчетания в опит да спечели квота за олимпийските игри в Рио де Жанейро. 

Българките завоюваха световната титла в многобоя след 18 години пауза на първенството в Измир и имаха само месец за почивка преди да започнат подготовка за новия сезон. Тя ще стартира с 20-дневен престой в Белмекен. 

''С тази световна титла вдигнахме нивото и очакванията към нас много високо. За...

Русия: Подводницата, която Швеция издирва, може да е холандска

http://offnews.bg/news/n_1/n_406062.html

Подводницата, която шведската армия издирва в своите води в Балтийско море, може да е холандска. Това заявиха от руското Министерство на отбраната, цитирани от РИА Новости. В петък шведски военни засекли радиосигнал, изпратен от честотата, която руският боен флот използва обичайно за аварийни ситуации. Сигналът бил на руски език, а приемникът бил в Калининград, където е щабът на Русия в Балтийско море. Последвала размяна на координати и шведските военни започнали издирването на подводницата. В издирването са се включили бойни кораби, хеликоптери, сухопътни войски и части на националната гвардия. В операцията участва и селт корветата HMS Visby, оборудвана за борба с подводници, обясни командващият операцията капитан Йонас Уикстрьом. От руското министерствот обаче са категорични, че няма руска подводница в Балтийско море и препоръчаха на шведските власти да се обърнат към Холандия, за да проверят дали подводницата не е тяхна. С цел да се намали напрежението в акваторията на Балтийско море и да се спестят парите на шведските данъкоплатци бихме препоръчали на шведските власти да се обърнат към военноморските сили на Холандия. Работата е там, че миналата седмица именно холандската подводница „Брейнвис“ беше в непосредствена близост до Стокхолм, казаха от министерството. В петък холандската подводница е била на пристанището в Талин, а в понеделник се очаква да потегли обратно, допълниха те. От министерството вече оказахме помощ на шведските власти в безуспешните им опити да открият подводницата, като официално обяснихме, че няма никакви аварийни ситуации с руски военни кораби, в това число и подводници, подчертаха от ведомството. Дори само това официално заявление трябваше да подтикне шведските власти към мисълта, че може би издирват това, което го няма, коментираха от руското министерство. В същото време медиите разпространиха кадър от любителско видео, на който се вижда нещо, което прилича на подводница, в залив от Стокхолмския архипелаг.

Осъдиха мъж условно, захапал е полицай в Мездра

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4378383

Мъж от Мездра беше осъден условно на 1 година затвор с 3 години изпитателен срок, защото е захапал полицай, съобщи „Конкурент“.
Конфликтът тръгнал заради конски изпражнения, които ченгетата забелязали пред местната пощенска станция. Мъжът докарал майка си до пощата с каруца. Полицаите го попитали дали конят пред пощата е негов, Мъж от Мездра беше осъден условно на 1 година затвор с 3 години изпитателен срок, защото е захапал полицай, съобщи „Конкурент“. Конфликтът тръгнал заради конски изпражнения, които ченгетата забелязали пред местната пощенска станция. Мъжът докарал майка си до пощата с каруца. Полицаите го попитали дали конят пред пощата е негов,

ВСС осъди изказване на Радан Кънев в специална декларация

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4378401

Висшият съдебен съвет (ВСС) прие декларация, с която се противопоставя на направени, според съвета, внушения и коментари от лидера на ДСБ Радан Кънев.
В предаването "Панорама" по БНТ в петък Кънев заяви, че, за да се постигне основната цел на съдебната реформа - законност и върховенство на закона трябва да бъде "изкъртено мафиотското влияние от Висшият съдебен съвет (ВСС) прие декларация, с която се противопоставя на направени, според съвета, внушения и коментари от лидера на ДСБ Радан Кънев. В предаването "Панорама" по БНТ в петък Кънев заяви, че, за да се постигне основната цел на съдебната реформа - законност и върховенство на закона трябва да бъде "изкъртено мафиотското влияние от

ВСС с декларация срещу Радан Кънев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4378399

Висшият съдебен съвет (ВСС) прие декларация, с която се противопоставя на направени, според съвета, внушения и коментари от лидера на ДСБ Радан Кънев.
В предаването Висшият съдебен съвет (ВСС) прие декларация, с която се противопоставя на направени, според съвета, внушения и коментари от лидера на ДСБ Радан Кънев. В предаването "Панорама" по БНТ в петък Кънев заяви, че, за да се постигне основната цел на съдебната реформа - законност и върховенство на закона трябва да бъде "изкъртено мафиотското влияние от

Шамандури със слънчеви панели ще обозначават Дунав

http://www.cross.bg/dynav-paneli-znatzi-1435899.html

/КРОСС/ Слънчеви панели ще захранват новите плаващи знаци в Дунав, съобщи изпълнителният директор на Агенцията за проучване и поддържане на Дунав в Русе инж. Павлин Цонев. Слънчевите панели ще захранват електрониката на оборудването на шамандурите, което ще гарантира точно позициониране на навигационния знак чрез джипиес. В същото време буйовете ще дават информация в реално време къде точно се намират, какво е състоянието на лампата и батериите. Плаващите знаци ще могат да се изобразяват и на електронните карти. Така те ще бъдат следени в Агенцията, но и в реално време ще маркират пътя на корабите. Ще бъдат изработени 160 светещи плаващи знаци, които ще бъдат поставени в българския участък на Дунав, от Силистра до Сомовит. 80 от шамандурите ще светят в червено, а останалите - в зелено. Шамандурите се изработват по проект на стойност 1,1 млн. лв. на Оперативна програма „Транспорт". До края на май 2015 година целият проект трябва да бъде завършен. Той включва и функциониращите вече 9 нови хидрометрични и метеорологични станции по Дунав, а цялата информация от тях се предава онлайн до Агенцията за поддържане на плавателния път, предаде БНР.

Държавен изпит на Бербатов в НСА блокира процеса за наркотици

http://www.cross.bg/durzhaven-izpit-na-berbatov-v-nsa-blokira-protzesa-za-narkotitzi-1435900.html

/КРОСС/Делото срещу брата на Димитър Бербатов - Асен, който е обвинен за наркоразпространение, бе отложено. Причината е, че днес подсъдимият се явява на държавен изпит в НСА и очаква да вземе диплом за треньор по футбол. Съдия Атанас Маскръчки уважи искането за отлагане на делото и насрочи нова дата, съобщи struma.bg.  

ГЕРБ ще направи нов кръг консултации - с реформаторите, БСП, Патриотичния фронт и АБВ

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/20/2403514_gerb_shte_napravi_nov_krug_konsultacii_-_s/?ref=rss


ГЕРБ ще проведе нов втори кръг консултации с четири от представените в 43-тото Народно събрание политически сили - Реформаторския блок, БСП, Патриотичния фронт и АБВ. Това съобщи лидерът на най-голямата политическа сила Бойко Борисов след днешното заседание на партийния елит. 

"Решихме да проведем още едни консултации с четири партии през тази седмица. На първо място това са реформаторите. Това са нашите партньори, независимо от проблемите, които има там", каза Борисов, цитиран от...

Борисов мисли за избори, готов за нов кръг преговори с 4 партии

http://news.ibox.bg/news/id_2029412181

Най-вероятно ще отиваме на избори. Това обяви Бойко Борисов след приключването на срещата на ГЕРБ в НДК, на която бяха обсъдени и обобщени резултатите от проведените консултации със седемте партии.

ЕС призовава Босна да формира правителство по-скоро

http://balkani.actualno.com/ES-prizovava-Bosna-da-formira-pravitelstvo-po-skoro-news_55887.html

Европейският съюз призова Босна и Херцеговина да формира колкото може по-скоро новото си правителство. По-рано днес външните министри на страните-членки на Общността призоваха днес босненските лидери...

Бюджетни трудности за Русия

http://asia.actualno.com/Budjetni-trudnosti-za-Rusija-news_55888.html

Русия не е изправена пред пряка и непосредствена опасност от наблюдаващия се в последните месеци рязък спад в цените на петрола. Въпреки че руската икономика силно зависи от петрола, резервите в ст...

Ожесточават се боевете с джихадистите в Кобани

http://www.moreto.net/novini.php?n=267888

Боевете между кюрдите и ислямистите от групировката ИД в Кобани се ожесточиха през последните дни, съобщават сирийски неправителствени организации. Въпреки въздушната подкрепа от самолети на международната коалиция за кюрдските защитници на града, настъплението на джихадистите не може да бъде спряно, като предприеха тактика да използват коли бомби срещу Кобани.

Борисов се застъпи за Реформаторите, ще преговаря още и с БСП, ПФ и АБВ

http://www.bnews.bg/article-119532

Консултациите на ГЕРБ ще продължат с Реформаторския блок, БСП, Патриотичен фронт и АБВ.

Виолина Маринова подава оставка като член на УС на БСК

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/violina-marinova-podava-ostavka-kato-chlen-na-us-na-bsk-182204/

Причината е поисканата от Българската стопанска камара оставка на УС на БНБ и на гуверньора Иван Искров

Германски съдии за Лудогорец-Базел

http://www.cross.bg/tobias-sudiya-sudii-1435897.html

/КРОСС/ Германска съдийска бригада ще ръководи мача на Лудогорец от Шампионската лига срещу Базел. Двата отбора се изправят един срещу друг в сряда, 22 октомври, от 21:45 ч. на националния стадион "Васил Левски".Главен рефер на срещата ще бъде 36-годишният Дениз Айтекин. Негови помощници ще бъдат Гуидо Клвефе и Маркус Хекер. За допълнителни съдии зад вратите са назначени Кристиан Дингерт и Тобиас Щийлер. Четвърти съдия е Тобиас Христ.Айтекин свири първия си мач в Бундеслигата през септември 2008 година, а от 2011 година е съдия на ФИФА.

Марая Кери и Ник Кенън се карат за кучетата си

http://www.bnews.bg/article-119512

Марая Кери и Ник Кенън се борят за попечителството над осемте си кучета след раздялата си, съобщава Контактмюзик.

Съхранението на стволови клетки в обществени банки ще даде възможности за много пациенти

http://www.cross.bg/stvolovi-kletki-zabolyavaniya-1435896.html

/КРОСС/Съхранението на стволови клетки в обществени, а не в частни банки би могло да даде възможност на много пациенти да се възползват от един донор. Това би било много положително решение в рамките на един сериозен проблем, какъвто е дарителството на стволови клетки, смята националният консултант по онкохематология проф. Георги Михайлов. Трансплантация на стволови клетки вече се използва успешно за лечение на различни заболявания, като тумори в яйчниците, автоимунни заболявания, някои ревматични заболявания на съединителната тъкан. Технологията на клетъчната терапия има огромно бъдеще, категоричен е проф. Михайлов. В интервю за БНР той съобщи, че за последните 20 години са извършени над 1 милион клетъчни трансплантации в света.  При дарителството на стволови клетки става дума за даряване на регенераторна тъкан, т.е. самовъзстановяваща се тъкан и няма никакъв риск за живота на донора, обясни националния консултант по онкохемотология, коментира проф. Михайлов. Той коментира и стряскащата статистика, че до 2030 година онкоболните ще се увеличат с 30 на сто. Този факт - каза той - е свързан в глобалния свят с един много важен фактор - рязка промяна в структурата на населението във високоразвитите страни в света, към които принадлежи и България, свързана със застаряването на населението.  

Украинската армия нанесе мощен удар на Донецк с ракета «Точка-У»

http://www.cross.bg/pyrgin-ydar-vulna-1435898.html

/КРОСС/ Жителите на всички райни в Донецк усетиха мощна въздушна вълна от взрив. Както стана ясно, украинската армия нанесе удар на града с ракета «Точка-У». Много от жилищата останаха без прозорци, пострадала е фасадата на стадиона «Донбас Арена», предаде lifenews. «Ракетата е паднала във Ворошиловския район, някъде недалеч от булевард Панфилов и Роза Люксембург. В момента на мястото на обстрела се намират службите за извънредни ситуации. По предварителни данни, взривът се усетил най-силно до онкологичната болница», разказа зам.-премиерът на Донецка народна република Андрей Пургин. Пургин подчерта, че в момента на взрива той е провеждал предизборна среща с избирателите на движението «Донецка република». В актовата зала, където е била срещата, от ударната вълна се изпочупили прозорците, а четирима от присъстващите са плучили нарезни рани. «Възникна лека паника, но в момента ситуацията се е нормализирала», добави Пургин. Засега не се съобщава числото на пострадалите от взрива. Същевременно, опълченците в отговор нанесли по позициите на украинските подразделения удар от системи за залпов огън. «Точка У» е тактически ракетен комплекс, който използва балестични ракети с обхват от 120 км. и повече, които имат характеристиките да носят ядрени бойни глави

Moody's намали кредитния рейтинг на Русия до Baa2

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/10/20/2403508_moodys_namali_kreditniia_reiting_na_rusiia_do_baa2/?ref=rss


Агенция Moody’s свали кредитния рейтинг на Русия до Baa2 – едно ниво от най-ниското за инвестиции, съобщава Bloomberg. Агенцията запазва негативната си прогноза за развитието на рейтинга.

Още през април това направиха и Fitch и Standards and Poors, която снижи рейтинга на Русия до BBB-. Новината беше последвана от нов спад на цената на рублата на московската борса с около 0.4%, до курс от 40.90 спрямо долара.

Руся изразходва 13 милиарда долара от валутния си резерв само...

Директорът на училище "Патриарх Евтимий"-Варна напусна сам, сменя го учител от Спортното

http://www.moreto.net/novini.php?n=267927

От днес училище "Патриарх Евтимий" има нов директор. Евгени Гендов, срещу когото скочиха учители, родители и дори кмета на район „Владислав Варненчик", напуска поста. На негово място до провеждането на конкурс за длъжността застава Веселина Манолова.

ГЕРБ започва втори кръг от консултации

http://www.cross.bg/gerb-dluzhni-borisov-1435895.html

София /КРОСС/ Ще проведем още един кръг консултации с четири партии - Реформаторският блок, БСП, АБВ и Патриотичен фронт. В тях ще участват преговорни екипи с експерти, каза след продължилото близо три часа разширено заседание на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов. Длъжни сме да излезем от кризата и да намерим решене. Не е честно пред няколко месеца на президента да му се вменява да прави служебно правителство. Длъжни сме да излезем от кризата и да намерим решене, подчерта Борисов.Следващия понеделник отново ще се съберем и дотогава трябва да имаме изчистена концепция дали ще предложа правителство на малцинство. Явно е, че само с ГЕРБ то не може да стане, каза още Бойко Борисов.    

ГЕРБ ще води още преговори с Реформаторите, БСП, Патриотичен фронт и АБВ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4378366

ГЕРБ ще проведе още консултации с Реформаторския блок, БСП, Патриотичния фронт и АБВ през тази седмица. Това обяви Бойко Борисов след националния форум на ГЕРБ.
На първо място това са реформаторите. Това са нашите партньори, независимо от проблемите, които има там, категоричен бе Борисов.
„Политическите партии сме длъжни да намерим решение и да ГЕРБ ще проведе още консултации с Реформаторския блок, БСП, Патриотичния фронт и АБВ през тази седмица. Това обяви Бойко Борисов след националния форум на ГЕРБ. На първо място това са реформаторите. Това са нашите партньори, независимо от проблемите, които има там, категоричен бе Борисов. „Политическите партии сме длъжни да намерим решение и да

Защитата на Чеци ще поиска оправдателна присъда

http://www.cross.bg/rysinov-ybiiistvoto-krusteva-1435894.html

/КРОСС/Защитата на Николай Русинов-Чеци ще поиска оправдателна присъда, каза пред журналисти адвокатът му Иво Найденов. Прокуратурата поиска доживотен затвор за подсъдимия за убийството на Яна Кръстева в Борисова градина. Найденов посочи, че ще представи пред съда прочита, който прави на доказателства. А те по думите му не били достатъчни за осъдителна присъда на Русинов. По-рано адвокатът на семейството на Яна Кръстева - Григор Вълков, напомни за противоречията в защитната теза на Русинов, който в нощта на убийството първоначално твърдял, че не помни нищо, заради изпитото голямо количество алкохол и взетите наркотици, а по-късно описал с подробности сексуалния си акт с Яна Кръстева, който според него бил доброволен. На мястото на убийството обаче е била намерен салфетка с биологичния материал на Русинов и кръвта на Яна. Това, както и уврежданията по тялото и лицето й, според Вълков говори, че тя се е съпротивлявала. На място са били открити и изключените телефони на Яна Кръстева, по които има отпечатъци на Русинов. Вълков напомни, че Русинов е заминал изненадващо за приятелите му за Румъния непосредствено след убийството. Той имал и резервация за пътуване до Южна Африка, която обаче отменил, след като бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обявил пред медиите, че има задържан за убийството. Иво Найденов обаче каза, че към момента на задържането на Русинов все още не е била огласена информацията за ареста на задържания първоначално Пламен Трифонов

Оставка от Управителния съвет на БСК подаде Виолина Маринова

http://econ.bg/Новини/Оставка-от-Управителния-съвет-на-БСК-подаде-Виолина-Маринова_l.a_i.580015_at.1.html

Виолина Маринова ще подаде оставка като член на Управителния съвет на Българската стопанска камара (БСК). Това потвърдиха от банка ДСК, на която тя е...

ГЕРБ ще проведе още консултации с Реформаторите, БСП, Патриотите и АБВ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4378362

ГЕРБ ще проведе още консултации с Реформаторския блок, БСП, Патриотичния фронт и АБВ през тази седмица. Това обяви Бойко Борисов след националния форум на ГЕРБ.
На първо място това са реформаторите. Това са нашите партньори, независимо от проблемите, които има там, категоричен бе Борисов.
„Политическите партии сме длъжни да намерим решение и да ГЕРБ ще проведе още консултации с Реформаторския блок, БСП, Патриотичния фронт и АБВ през тази седмица. Това обяви Бойко Борисов след националния форум на ГЕРБ. На първо място това са реформаторите. Това са нашите партньори, независимо от проблемите, които има там, категоричен бе Борисов. „Политическите партии сме длъжни да намерим решение и да

Виолина Маринова напусна БСК

http://www.vesti.bg/novini/violina-marinova-napusna-bsk-6025319

Директорът на Банка ДСК Виолина Маринова подаде оставка като член на УС на Българската стопанска камара.

ГЕРБ гласи Горанов за финансов министър

http://www.bnews.bg/article-119531

Вече се въртят възможни имена на министри в евентуален кабинет, съставен с мандата на ГЕРБ.

Умният часовник на Microsoft идва до седмици

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246074_%D0%A3%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D1%87%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA+%D0%BD%D0%B0+Microsoft+%D0%B8%D0%B4%D0%B2%D0%B0+%D0%B4%D0%BE+%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B8

       Microsoft ще направи нов опит да се включи на пазара за електроника за носене, след като преди години компанията не успя да наложи своята платформа Spot. Според информация на Forbes устройството на американците ще бъде представено до седмици и ще е в състояние да отчита пасивно пулса на носещия го.

      Както стана ясно по-рано, джаджата ще е в състояние да работи с различни мобилни платформи (iPhone, Android и Windows Phone), а освен това ще има батерия за два дни на нормална работа, което може да му даде предимство пред часовниците с Android Wear, които трябва да се зареждат по-често, пише MobileBulgaria.

     
      Продажбите на продукта на Microsoft ще започнат скоро след премиерата, тъй като компанията иска да хване желания сезон на предпразнично пазаруване. Предишни слухове подсказваха за премиера през октомври. Така устройството ще изпревари Apple Watch, който се очаква в началото на следващата година.

Второто дете на Уилям и Кейт ще се роди през април

http://www.mediapool.bg/vtoroto-dete-na-uilyam-i-keit-shte-se-rodi-prez-april-news226215.html

Раждането на второто дете на британския принц Уилям и съпругата му Кейт се очаква през април 2015 г., съобщиха от двореца Кейсингтън, предаде ББС в понеделник. В изявлението се посочва още, че херцогинята на Кеймбридж продължава да страда от тежко сутрешно гадене и повръщане, каквото имаше и при първата си бременност, но вече е значително по-добре и дори ще се появи за пръв път публично, откакто бе съобщено, че чака второто си дете. Във вторник – 21 октомври, тя и Уилям ще посрещнат президента на Сингапур Тони Тан, който пристига на четиридневна визита във Великобритания. Също така Кейт мидълтън ще се включи в церемонията на наградите "Най-добър фотограф на дивата природа 2014", която ще се проведе в Музея по естествена история на Лондон. На 8 септември бе съобщено, че принц Уилям и Кейт Мидълтън чакат второто си дете, което ще е четвъртия поред наследник на британската корона след сина на кралица Елизабет ІІ принц Чарлз, неговия син принц Уилям, чийто първороден син принц Джордж, появил се на бял сват на 22 юли 2013 г., е третият претендент за трона.

Кюстендил и Дупница зоват Местан на среща по казуса "бат‘ Сали"

http://frognews.bg/news_78569/

Кметовете на общините Кюстендил и Дупница Петър Паунов и инж. Методи Чимев поканиха лидера на ДПС Лютви Местан на среща за решаване на следизборния казус "Бат Сали".

Много хора имат имунитет срещу ебола

http://www.moreto.net/novini.php?n=267929

Американски учени установиха, че ебола не е толкова опасна, колкото изглежда на пръв поглед. По думите на експертите мнозина имат имунитет срещу смъртоносната болест. Въз основа на това те смятат, че болестта може да бъде победена, ако на заразения своевременно бъде оказана медицинска помощ.

Германското разузнаване следило Путин още през 80-те

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4378346

Агентка на Федералната разузнавателна служба на Германия (BND) е била внедрена в обкръжението на Владимир Путин още през 80-те, пише Die Zeit. 
Експертът по история на специалните служби Хелмут Мюлер-Енбергс съобщава пред изданието, че BND е вербувала т.нар. "вътрешен източник" във филиала на КГБ на Ангеликащрасе в Дрезден, Агентка на Федералната разузнавателна служба на Германия (BND) е била внедрена в обкръжението на Владимир Путин още през 80-те, пише Die Zeit.  Експертът по история на специалните служби Хелмут Мюлер-Енбергс съобщава пред изданието, че BND е вербувала т.нар. "вътрешен източник" във филиала на КГБ на Ангеликащрасе в Дрезден,

ГЕРБ с нов тур от консултации с РБ, БСП, ПФ и АБВ

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/gerb-s-nov-tur-ot-konsultacii-s-rb-bsp-pf-i-abv-6025317

Ако има нещо по-лошо от правителство на всяка цена, то това е безпринципно правителство, категоричен е Бойко Борисов

Виолина Маринова напуска ръководството на БСК

http://www.cross.bg/stranata-violina-iskane-1435893.html

/КРОСС/ Шефът на Банка ДСК Виолина Маринова ще подаде оставката си като член на УС на Българската стопанска камара.Като причина се посочва несъгласието на изпълнителния директор на банката с анонсираното миналата седмица искане на синдикатите и сдруженията на работодателите за оставката на УС на БНБ и на главния гуверньор Иван Искров. Една от организациите, подписали искането, е именно БСК.Припомняме, че в петък именно бизнесът и синдикатите показаха публично загубата на доверие към банковия регулатор и декларираха, че ще се обърнат незабавно след конструирането на 43-тото Народно събрание към законодателната власт в страната с искане Искров и УС да бъдат отстранени от заеманите длъжности.„Като ръководител на най-старата и една от най-уважаваните банкова институция в страната и като професионалист, чиято първа и най-важна задача винаги е била запазване на устойчивостта и авторитета на националната банкови система, Виолина Маринова не приема искане, което би довело до дестабилизация на банковата система и допълнително усложняване на нелеката обстановка в страната", пише money.bg.

Заради казуса КТБ Виолина Маринова подаде оставка от ръководството на стопанската камара

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/10/20/2403503_zaradi_kazusa_ktb_violina_marinova_podade_ostavka_ot/?ref=rss


Главният изпълнителен директор на "Банка ДСК" Виолина Маринова е заявила намерението си да подаде оставка като член на управителния съвет на Българската стопанска камара (БСК), съобщи БТА като се позовава на официална информация от банката.

Причината за това е несъгласието на Маринова с искането на синдикатите и сдруженията на работодателите, в това число и на БСК, за оставката на управителния съвет на БНБ и на управителя й Иван Искров. Според Виолина Маринова позицията на БСК крие...

Германското разузнаване внедрило агентка при Путин, следили го още през 80-те

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4378285

Агентка на Федералната разузнавателна служба на Германия (BND) е била внедрена в обкръжението на Владимир Путин още през 80-те, пише Die Zeit. 
Експертът по история на специалните служби Хелмут Мюлер-Енбергс съобщава пред изданието, че BND е вербувала т.нар. Агентка на Федералната разузнавателна служба на Германия (BND) е била внедрена в обкръжението на Владимир Путин още през 80-те, пише Die Zeit.  Експертът по история на специалните служби Хелмут Мюлер-Енбергс съобщава пред изданието, че BND е вербувала т.нар. "вътрешен източник" във филиала на КГБ на Ангеликащрасе в Дрезден,

МФ: "Банк Российский кредит" иска българската "Виктория"

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246073_%D0%9C%D0%A4%3A+%22%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%BA+%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9+%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%22+%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1

       Руска банка е предявила интерес към купуване на Търговска банка "Виктория", потвърдиха за "Хоризонт" от финансовото министерство. Там е получено писмо от "Банк Российский кредит", в което се заявява интерес към инвестиции в българската банкова система, като е посочена специално банка "Виктория", дъщерна на КТБ и също е под специален надзор.

При първоначалните оценки, представени от квесторите, банка "Виктория" бе определана като "здрава" и "добре управлявана". Различните сценарии за решаване на казуса включваха и продажбата на кредитния портфейл на "Виктория". От БНБ нито потвърждават, нито отричат информацията за заявения интерес от руската банка.

      По-късно през деня се очаква оценителите на Корпоративна търговска банка и на банка "Виктория" да внесат доклада си за състоянието им в БНБ. На практика това означава, че трябва да е ясна пълната оценка на активите, както и размерът на финансовата "дупка" в КТБ.

       Решенията за бъдещето на КТБ и банка "Виктория" не могат да се вземат преди ясната оценка за състоянието на групата. Пълната оценка на активите трябва да е готова днес, според сроковете, поставени от БНБ. Същевременно трябва да са ясни и офертите в тръжната процедура за продажбата на части от кредитния портфейл на дъщерната банка "Виктория".

      След като се запознае с анализа, УС на Държавния трезор ще оповести своето решение за съдбата на Корпоративна търговска банка и то ще влезе в Министерския съвет.

       Вариантите са два - отнемането на лиценза и обявяването на фалит на КТБ, което означава откриване на процедура по изплащане на средствата на вложителите, или - оздравяване на банката и отварянето й за клиентите след месец.

Процедурата по изпълнението на окончателното решение ще приключи до 20-и ноември.

Очакваният доклад за състоянието на Корпоративна търговска банка и дъщерната й банка "Виктория" е ключов и за австрийския фонд ЕПИК, който единствен бе заявил интерес към оздравяване на групата. На среща с вложителите в КТБ миналата седмица представителите на фонда са потвърдили, че според тях банката е достатъчно стабилна, за да бъде оздравена. Междувременно от БНБ отрекоха да има подадена оферта от фонда, отрекоха и че той представлява тримата най-големи инвеститори: компанията "Бромак" на Цветан Василев, Оманския фонд и ВТБ "Капитал". Фондът не е представил никакви планове за преструктуриране или рекапитализиране на банката.

Още миналата седмица БНБ предупреди, че Австрийският фонд ЕПИК е представил редовни документи, подписани единствено от фирмата "Бромак", но собственикът Цветан Василев е разследван за пране на пари и други престъпления, а за да бъде допуснат до оздравяване на банката, трябва "да се имат предвид изискванията за надеждност и пригодност". От фонда са потвърдили пред вложителите интереса си към оздравяване на Корпоративна търговска банка, но са били категорични, че не могат да предоставят каквито и да е планове, преди да видят доклада на одиторите и да установят реалното състояние на банката.

В същото време отстранените изпълнителни директори неведнъж изразиха позицията, че банката се води умишлено към фалит, въпреки че е още жизнеспособна, след четири месеца специален надзор. Той изтича точно след месец, като подуправителят на БНБ Димитър Костов е поел ангажимент пред вложителите, че надзорът няма да бъде удължаван.

 

Езикът на тялото при интервю за работа

http://curious.actualno.com/Ezikyt-na-tjaloto-pri-intervu-za-rabota--news_55884.html

Първото впечатление е най-важно и трябва да сте сигурни, че няма да направите лошо такова. Интервюто за работа е първият тест, на който работодателят ви подлага и не бива да се проваляте.  ...

Полицаи свалиха самоубиец от покрива на болница в Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4378337

Мъж заплаши да скочи от покрива на поликлиниката в пловдивския кв. „Тракия”, съобщи Дарик.
Човекът имал намерение да се самоубие около 11:40 ч. Днес.
Опитът му обаче е предотвратен от изпратените на място полицаи и проведените разговори с психолози.
36-годишният мъж е свален за преглед в поликлиниката. Мъж заплаши да скочи от покрива на поликлиниката в пловдивския кв. „Тракия”, съобщи Дарик. Човекът имал намерение да се самоубие около 11:40 ч. Днес. Опитът му обаче е предотвратен от изпратените на място полицаи и проведените разговори с психолози. 36-годишният мъж е свален за преглед в поликлиниката.

Деян Станкович: Антонио Вутов е симпатичен, от него може да излезе нещо голямо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4377303

Деян Станкович е роден на 11 септември 1978 г. в Белград. Започва да рита в Земун. Израства в школата на “Цървена звезда” и още през 1994 г. влиза в първия отбор. Още ненавършил 20, става най-младият капитан в историята на “звездашите”. През 1998 г. е продаден за 24 милиона марки (7,5 млн. лири) на “Лацио”. За 5 г. Деян Станкович е роден на 11 септември 1978 г. в Белград. Започва да рита в Земун. Израства в школата на “Цървена звезда” и още през 1994 г. влиза в първия отбор. Още ненавършил 20, става най-младият капитан в историята на “звездашите”. През 1998 г. е продаден за 24 милиона марки (7,5 млн. лири) на “Лацио”. За 5 г.

Баща и син палят комшия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4378213

Баща и син от ивайлоградското село Железино са задържани за палеж на имот на съсед, съобщи полицията. 47-годишният Христо И. и сина му Йордан на 27 г. били арестувани след аутодафе в навес на 58-годишен комшия.
При пожара са изгорели 300 низи тютюн и над половин километър поливни маркучи, уточниха огнеборците. Баща и син от ивайлоградското село Железино са задържани за палеж на имот на съсед, съобщи полицията. 47-годишният Христо И. и сина му Йордан на 27 г. били арестувани след аутодафе в навес на 58-годишен комшия. При пожара са изгорели 300 низи тютюн и над половин километър поливни маркучи, уточниха огнеборците.

Полицаи свалиха самоубиец от покрива на болница в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4378330

Мъж заплаши да скочи от покрива на поликлиниката в пловдивския кв. „Тракия”, съобщи Дарик.
Човекът имал намерение да се самоубие около 11:40 ч. Днес.
Опитът му обаче е предотвратен от изпратените на място полицаи и проведените разговори с психолози.
36-годишният мъж е свален за преглед в поликлиниката. Мъж заплаши да скочи от покрива на поликлиниката в пловдивския кв. „Тракия”, съобщи Дарик. Човекът имал намерение да се самоубие около 11:40 ч. Днес. Опитът му обаче е предотвратен от изпратените на място полицаи и проведените разговори с психолози. 36-годишният мъж е свален за преглед в поликлиниката.

Разделят Черноморието на два туристически района - Варна ще развива спортния туризъм, Бургас - културния

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246072_%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82+%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%B2%D0%B0+%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%

       Черноморието да бъде разделено на два основни туристически региона е заложено в Концепцията за туристическо райониране на България, изготвена по поръчка на Министерството на икономиката от Националния център за териториално развитие. Планът предвижда в страната да бъдат обособени общо 9 туристически региона. Два от тях да са съответно Северно и Южно Черноморие, a останалите седем Дунав(с център Русе), Стара планина(с център Велико Търново), София(с център София), Долина на розите(с център Казанлък), Рила-Пирин (с център Благоевград), Родопи (с център Смолян), Тракия (с център Пловдив) .

Разпределението в няколко области е планирано в изпълнението на новия Закон за туризма, приет преди година и половина, но ход на реализирането му се дава едва сега. Идеята е да се формират регионални туристически продукти и осъществяване на регионален маркетинг и реклама. До дни предстои концепцията да бъде публикувана на сайта на министерството за обществено обсъждане.

За всеки туристически район се предлага основна и разширена специализация. Основната специализация е комбинация от два вида туризъм, които в съчетание определят уникалността на районите. 

В концепцията е предвидено българското Черноморие да бъде разделено на два региона - Северно и Южно, като съответно центровете им ще бъдат двата най-големи града - Варна и Бургас. Освен летния морски туризъм Северното Черноморие трябва да залага на спортен, а Южното - на културен туризъм, предвижда проектът. Отделен регион ще бъде София, която според концепцията трябва да залага на конферентен и културно-исторически туризъм. Река Дунав също е отделена в туристически регион с приоритет круизен и културен туризъм. Неин център ще бъде Русе, предвижда още концепцията.

125 000 лева инвестира Енерго-про в проекта за нов център на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=267922

Енерго-про продължава да осигурява съдействие и активно да си взаимодейства с община Варна в мащабния проект за обновяване на цялостния облик на централната градска част в града. До момента електроразпределителната компания е инвестирала близо 135 000 лева в подновяване на част от подземната електроенергийна инфраструктура в центъра на град Варна, за да подобри качеството и сигурността на захранването на клиентите и предотврати възникване на аварии по мрежата, за да не се наложи повторно разкопаване на новата настилка.

До 2 години затвор за онлайн обиди във Великобритания

http://www.cross.bg/zaplahi-obidi-onlaiin-1435891.html

/КРОСС/ След като наскоро канадско проучване на психолози установи какви са истинските черти на т.нар. онлайн тролове, сега Великобритания обяви, че ще увеличи значително наказанията за неправомерно поведение в мрежата. Властите ще вдигнат четворно присъдите за онези, които са осъдени за онлайн обиди и подобно поведение вече може да им донесе до 2 години затвор. Решението идва скоро след скандала със заплахи срещу ТВ водещата Джуди Финегън - към нея и дъщеря й през Twitter бяха отправени заплахи със саморазправа и груби обиди, след като тя изрази подкрепата си за футболист, който трябваше да бъде освободен от затвора след двугодишна присъда за изнасилване. Според новите промени в законодателството, сега онези, които си позволят отправянето на подобни заплахи и държат груб език, ще бъдат заплашени със значително по-солидни присъди, пише Kaldata.com.    

8000 безработни може да бъдат наети по "Подкрепа за заетост"

http://pik.bg/8000-безработни-може-да-бъдат-наети-по-подкрепа-за-заетост-news239783.html

8000 безработни може да бъдат наети по "Подкрепа за заетост"

8000 нови работни места ще бъдат разкрити по проекта "Подкрепа за заетост". Това обявяват от Агенцията по заетостта и допълват, че първите рамкови договори с компании, търсещи персонал, вече са факт. По тази инициатива се очаква 5000 души да бъдат наети до края на октомври, съобщава "inews.bg"

По "Подкрепа за заетостта" вече има отпуснати допълнително 30 млн. лв. Те са насочени към работодатели от реалния сектор с бизнес в сферата на индустрията и услугите. За тези обявени работни места могат да кандидатстват всички регистрирани в бюрата по труда като безработни. От Агенция по заетостта подчертават, че продължително безработните лица, младежите до 29 години, хората над 55-годишна възраст и роми са с приоритет.

"На назначените безработни лица се осигурява обучение от работодателя по ключова компетентност и наставничество от служител на фирмата с цел по-бързо усвояване на знания и умения, необходими за конкретното работно място", обясняват от ведомството.

От Агенцията по заетостта съобщават още, че в бюрата по труда в България са били обявени 21 500 нови оферти за работа през последните три седмици.

Кметовете на Кюстендил и Дупница поканиха Местан по казуса "Бат Сали"

http://www.cross.bg/kyustendil-mestan-lyutvi-1435892.html

Кюстендил /КРОСС/ Кметовете на общините Кюстендил и Дупница Петър Паунов и инж. Методи Чимев изпратиха покана до централата на ДПС и до лидера на движението Лютви Местан за решаване на следизборния казус "Бат Сали".Поканата към Лютви Местан е за среща в Кюстендил в сряда, на която да бъде обсъден проблемът с мандатите за народни представители от ДПС от 10-и избирателен район. Предмет на срещата ще са възможните решения по повод създалото се обществено напрежение относно мандатите за народни представители от 10-и избирателен район. Уверени сме, че като лидер на политическа партия "Движение за права и свободи" и като български гражданин няма да останете безучастен към възникналия проблем, се посочва в поканата.Независимо дали Лютви Местан ще се отзове на писмото на двамата градоначалници, обявеният за утре протестен митинг на пл. "Велбъжд" остава. Той се организира от недоволни граждани и от инициативен комитет, а не от общините.Повече от 20 хиляди подписа са събрали кюстендилци и дупничани против мандат на ДПС от региона. И двата града държат "депутат от ДПС в бъдещото Народно събрание от Кюстендилска област да не положи клетва и парламентът да е от 239 народни представители", съобщи БНР.

ГЕРБ решава за правителството

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246071_%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91+%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE

 Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събира на разширено заседание новоизбраните депутати от партията, местните лидери от цялата страна, евродепутатите, както и кметовете от партията.

На срещата ще бъдат обсъдени политическите консултации между ГЕРБ и останалите 7 партии, които преминаха 4-процентната бариера.

През миналата седмица ГЕРБ се срещна с БСП, ДПС, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, ББЦ, Атака и АБВ. Очаква се да се обсъди с партийните членове и евентуалното продължаване на разговорите с Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ.

Срещата ще се проведе в зала 6 на НДК, а след края на партийното съвещание се очаква Борисов да представи и пред медиите политическите си планове за съставяне на правителство.

 

Захарченко: В ДНР започва национализация

http://www.cross.bg/zaharchenko-repyblika-repyblikata-1435890.html

/КРОСС/ Премиерът на Донецка народна република Александър Захарченко заяви, че повечето предприятия, разположени на територията, контролирана от опълченците вече ще бъдат собственост на държавата, предаде lifenews. Захарченко обяви това на срещата с избирателите в Новозаводск в събота. Той уточни, че вече три големи предприятия са под временно управление на републиката, сред тях са два завода, собственост на олигарха Ринат Ахметов. Също така, премиерът на републиката обеща, че в ДНР ще се появи държавно регулиране на цените на редица основни хранителни продукти. Освен това за жителите на самопровъзгласената република ще бъдат въведени „кредитни ваканции", което означава, че докато на територията на ДНР има военни действия, изплащания на кредити се преустановяват. По-рано лидерът на ДНР вече е заявявал, че властите на самопровъзгласената република възстановяват въгледобивната промишленост, тъй като тази индустрия е от основно значение за икономиката на републиката. По думите на Захарченко, ако Донбас прекрати да доставя въглища на Украйна, то там ще започнат истински проблеми. Също така той увери, че през зимния сезон Донецк ще бъде обезпечен с безплатно гориво.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване