Турция с рекордни приходи от туризъм

http://asia.actualno.com/Turcija-s-rekordni-prihodi-ot-turizym-news_57780.html

Приходите от туризъм в Турция са се увеличили с 11% през третото тримесечие на 2014 г., достигайки рекордно високото ниво от 12,9 милиарда долара. "Туризмът продължава да поставя рекорди в ...

Загиналият режисьор Захари Паунов е бил с колан, ще има експертиза и на колата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4397871

Режисьорът Захари Паунов, който бе открит мъртъв в дере до Каблешково, е шофирал хондата си с обезопасителен колан. Това е показал огледът на трупа на място.
Оперативно-следствена група днес сутринта е огледала колата преди да бъде измъкната от дерето по пътя от Каблешково към Ахелой със специална техника и с помощта на Службата по аварийна Режисьорът Захари Паунов, който бе открит мъртъв в дере до Каблешково, е шофирал хондата си с обезопасителен колан. Това е показал огледът на трупа на място. Оперативно-следствена група днес сутринта е огледала колата преди да бъде измъкната от дерето по пътя от Каблешково към Ахелой със специална техника и с помощта на Службата по аварийна

Кончита Вурст ще пее пред Бан Ки Мун

http://showbusiness.actualno.com/Konchita-Vurst-shte-pee-pred-Ban-Ki-Mun-news_57776.html

Австрийската победителка в Евровизия Кончита Вурст ще пее пред генералния секретар на ООН Бан Ки Мун при посещението му във Виена идната седмица, съобщи световната организация, предаде БГНЕС. Траве...

Миков за комисията за КТБ: Загуба на време

http://politics.actualno.com/Mikov-za-komisijata-za-KTB-Zaguba-na-vreme-news_57777.html

„Какво стана вчера в бюджетната комисия? Поредната загуба на време. Комисията реши, че е добре парламентът да приеме законопроекта.  Това ли е работа на комисията? Каза да се събера...

BMW X5 M и X6 M впрягат 575 „коня“

http://cars.actualno.com/BMW-X5-M-i-X6-M-vprjagat-575-konja-news_57779.html

С новите BMW X5 M и X6 M BMW M GmbH за пореден път поставя стандарти в сегментите на SAV и SAC. Още предишното поколение, при което за пръв път мощният характер на автомобилите на BMW M GmbH бе пренес...

Потребителите могат да очакват поне още две години ниски цени на петрола

http://www.mediapool.bg/potrebitelite-mogat-da-ochakvat-pone-oshte-dve-godini-niski-tseni-na-petrola-news226631.html

Потребителите могат да очакват ниски цени на петрола най-малко още две години, сочи проучване на Ройтерс, отчитащо най-голямото понижаване на прогнозите след световната икономическа криза.   Котировките на петрола спаднаха с една четвърт от юни, като сортът Брент от Северно море поевтиня до около 87 долара за барел, тъй като големият добив и не особено силното търсене попълниха запасите по света.   Значителното повишаване на добива на висококачествен шистов петрол от Северна Америка задоволява търсенето в момент на вял икономически растеж и според анализаторите пренасищането може да продължи години.   Според анкетата на Ройтерс, в която участват 31 икономисти и анализатори, петролът сорт Брент вероятно ще остане под прага от 100 долара за барел през идните две години, като средната му цена се очаква да бъде 93,7 долара през 2015 година и 96 долара през 2016 година.   Това е с 9,6 долара за барел под средната прогноза от проучването на Ройтерс през септември и е най-голямото месечно понижение на прогнозата за петролните котировки за година напред от ноември 2008 година, когато светът бе затънал в световната икономическа криза.   Двайсет и четирима от 26-мата анализатори, които са участвали в проучването през септември и през октомври, са намалили прогнозите си.   Голдман Сакс (Goldman Sachs), която прогнозираше преди кризата от 2008 година, че петролът може да достигне 200 долара за барел, понижи оценката си за първото тримесечие на 2015 година с 15 долара и сега очаква сортът Брент да спадне до 85 долара. Банката сега има едни от най-ниските очаквания за догодина, като според нея Брентът тогава ще струва средно 83,80 долара за барел, тъй като шистовият петролен добив на САЩ поддържа пазара презадоволен.   Голдман Сакс и други анализатори отбелязват, че способността на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), която добива една трета от световния петрол, да влияе върху цените на "черното злато" е подкопана от новото шистово петролно производство.   Това, което обаче е лошо за петролните производители, е добро за потребителите.   Петролът влияе значително върху транспортните и производствените разходи, а спадащите цени на суровината влияят върху инфлационния натиск по света.   Анкетата на Ройтерс прогнозира, че американският лек, суров петрол ще струва средно 88 долара за барел догодина. При проучването миналия месец очакванията бяха за 96,10 долара за барел. За тази година средната му цена досега е 98,19 долара, а Брентът струва средно 105,15 долара.   Очакванията на анализаторите за рентабилната цена на американския шистов петрол са в голям ценови диапазон - от 50 долара до 110 долара за барел.

Жул Бианки остава в критично, но стабилно състояние

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/30/2410017_jul_bianki_ostava_v_kritichno_no_stabilno_sustoianie/?ref=rss


Пилотът на "Маруся" Жул Бианки продължава да е в критично, но стабилно състояние 25 дни след тежкия инцидент в Гран при на Япония, съобщи неговото семейство.

Французинът се блъсна в репатриращ багер на пистата "Сузука" и часове по-късно претърпя мозъчна операция. Той остава в Университетската болница "Мие" в Йокаичи.

"В неделя ще станат четири седмици от катастрофата на Жул. Специалистите в болницата определят състоянието му като критично, но стабилно", се казва в...

Утре изтича срока за подаване на декларация за дължими данъци за третото тримесечие на 2014 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=269134

До 31 октомври се подава декларацията за дължими данъци за третото тримесечие на 2014 г. Подадените декларации по чл.55 ЗДДФЛ и чл.201 ЗКПО в ТД на НАП Варна, от началото на годината до момента са 30 450 бр. От тях над 60% са подадени по електронен път.

Сикстинската капела посреща посетители в буквално нова светлина

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/30/2409874_sikstinskata_kapela_posreshta_posetiteli_v_bukvalno/?ref=rss


Ватиканът представи новото високотехнологично осветление и климатична инсталация, с които да бъдат осигурени по-добри условия за запазването на стенописите в Сикстинската капела, предаде Би Би Си.

Новата системата за регулиране на температурата цели да намали вредата върху стенописите, която идва от праха и дишането, потенето и жегата от близо 6-те милиона посетители годишно.

Новото LED осветление пести енергия и осветява някои останали по-тъмни в миналото участъци....

Сикстинската капела посреща посетители с изцяло ново осветление и климатизация

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/30/2409874_sikstinskata_kapela_posreshta_posetiteli_s_izcialo/?ref=rss


Ватиканът представи новото високотехнологично осветление и климатична инсталация, с които да бъдат осигурени по-добри условия за запазването на стенописите в Сикстинската капела, предаде Би Би Си.

Новата системата за регулиране на температурата цели да намали вредата върху стенописите, която идва от праха и дишането, потенето и жегата от близо 6-те милиона посетители годишно.

Новото LED осветление пести енергия и осветява някои останали по-тъмни в миналото участъци....

Аурубис и КЦМ в картел за търговия със сярна киселина?

http://www.bnews.bg/article-120468

Служители на Комисията за защита на конкуренцията са извършили вчера проверка в офисите на фирма „Аурубис България“ в Пирдоп, съобщиха от антимонополния регулатор.

Удавилите се двама рибари били солидно почерпени

http://pik.bg/удавилите-се-двама-рибари-били-солидно-почерпени-news243973.html

Удавилите се двама рибари били солидно почерпени

Двамата рибари от стражишкото с. Виноград, които бяха намерени удавени в язовир край селото, са се черпили, докато чакали в мрежите им да влезе риба, съобщи "24 часа".

38-годишният Веселин Пенчев и с година по-младият Митко Христов оставят 6 деца сираци. Двамата влезли навътре във водоема по тъмно с гумена лодка, за да проверят хвърлени мрежи и изчезнали в мътните дълбоки води. Трагедията се разиграла по тъмно във вторник, когато на водоема нямало други рибари и свидетели на случилото се с двамата мъже няма. Ден преди това безработните роми били наети да разчистват начупени от снега клони край язовира от наемателя Петър Петров.

След като свършили работата, те му се примолили да им позволи да хванат някоя риба, за да нахранят челядта си. Човекът им разрешил, но предупредил да не замръкват. Митко и Веселин хвърлили мрежите и докато чакали, се оттеглили в барака. Започнали да се черпят с алкохол, за да се сгреят. Едва към 9 часа вечерта се сетили, че имат да прибират улов, сочат данните от разследването. Пуснали лодката във водата и отишли да вадят мрежите.

Вероятно под въздействието на алкохола са се оплели в мрежите и са преобърнали лодката. Сутринта в сряда в полицейското управление в Стражица бил получен сигнал от 47-годишния арендатор, че видял във водата обърнатата им лодка. На мястото незабавно са изпратени екипи на полицията и водолази от група "Спасителни дейности" при областната пожарна. Спасителите търсили двамата рибари повече от 8 часа. Открили ги удавени, а кракът на Веселин бил омотан в рибарска мрежа.

Икономиката на САЩ е нараснала с 3,5 % през третото тримесечие

http://www.mediapool.bg/ikonomikata-na-sasht-e-narasnala-s-35-prez-tretoto-trimesechie-news226630.html

Икономическият растеж на САЩ за третото тримесечие е по-силен от очакваното. Това сочи първата оценка на министерството на търговията, публикувана в четвъртък и цитирана от световните агенции.   Американската икономика е нараснала със значителния темп от 3,5 процента през периода юли-септември благодарение на силното увеличение на бизнес инвестициите, износа и най-големия от пет години скок на военните разходи, предаде Асошиейтед прес.   Анализаторите залагаха на 3 процента.   Резултатът все пак бележи забавяне спрямо темпа от 4,6 процента за второто тримесечие, когато икономиката се възстанови от тежката зима, довела до свиване с 2,1 процента през първите три месеца на годината.   По-малкият търговски дефицит и силното увеличение на държавните разходи за отбрана са подпомогнали икономическия растеж през третото тримесечие, но други детайли от доклада навеждат на мисълта за известна загуба на инерция, отбелязва Ройтерс.   Икономисти, цитирани от АП, обаче твърдят, че през текущото тримесечие икономиката поддържа инерция, като се очаква потребителските разходи да бъдат стимулирани от силното поевтиняване на бензина.

Икономическото доверие в еврозоната се повишава за първи път от 5 месеца

http://www.mediapool.bg/ikonomicheskoto-doverie-v-evrozonata-se-povishava-za-parvi-pat-ot-5-mesetsa-news226629.html

Икономическото доверие в еврозоната се е повишило през октомври след четири месеца на стагнация и спад, сочат оповестените в четвъртък данни, цитирани от ДПА.   Доверието е нараснало въпреки поредицата от показатели, сочещи, че възстановяването на икономиката на еврозоната е крехко, растежът се оказва труднопостижим, безработицата упорито поддържа високо равнище, а инфлацията остава прекалено ниска.   Индексът на икономическото доверие (ESI) за еврозоната е нараснал с 0,8 пункта до 100,7 през изминалия месец, съобщи Европейската комисия.   Анализаторите очакваха икономическото доверие да спадне с 0,2 пункта през октомври.   Стабилизирането на доверието в еврозоната е резултат от подобряването на доверието във всички бизнес сектори, отбелязва комисията, като допълва, че най-голямо повишение има в сектора на търговията на дребно, услугите и строителството.   Сред най-големите икономики в еврозоната спад е отчетен в Испания, но има повишение на доверието в Германия, Франция, Италия и Холандия, според ЕК.   В 28-те страни-членки на ЕС индексът се е повишил с 0,5 пункта до 104, допълва комисията.   Индексът на бизнес климата в еврозоната - друг показател, проследяван от ЕК - е останал без промяна на равнище 0,05.

Версиите за смъртта на режисьора Захари Паунов: Инсулт или катастрофа след дефект на колата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4397838

Инсулт, който Захари Паунов е получил по време на шофиране, или техническа неизправност на автомобила му са причинили катастрофата, смятат криминалисти.
Тялото на режисьора, който изчезна на 18 октомври, бе открито днес в мочурище до Каблешково.
Автомобилът "Хонда Сивик" бил видян от пътничка в автобус, Инсулт, който Захари Паунов е получил по време на шофиране, или техническа неизправност на автомобила му са причинили катастрофата, смятат криминалисти. Тялото на режисьора, който изчезна на 18 октомври, бе открито днес в мочурище до Каблешково. Автомобилът "Хонда Сивик" бил видян от пътничка в автобус,

ЕС отпусна 39 милиона евро за селскостопански производители

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/10/30/2409951_es_otpusna_39_miliona_evro_za_selskostopanski/?ref=rss


Европейският съюз отпусна 39 милиона евро за подпомагане на селскостопански производители, засегнати от забраната на вноса на хранителни стоки в Русия. Средствата са предназначени за производители на плодове и зеленчуци, месни и млечни продукти.

Одобрени са общо 27 програми за популяризиране на селскостопанската продукция в рамките на ЕС и трети страни. Според официалното становище на Европейската комисия. общият бюджет на програмите е 77.4 милиона евро. Освен в ЕС, програмите ще...

Криско в компанията на Дарт Вейдър, Йода и Чубака за Хелоуин във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=269097

Малчугани и родители са впрегнали творческа фантазия в подготовката за най-големия карнавал във Варна за Halloween , който ще се проведе в Grand Mall на 31 октомври. Страшни и ужасни чудовища се готвят да излязат на светло в утрешния Ден на Вси светии.

Плевнелиев: Реформата в сектор "Енергетика" не може да бъда отлагана повече

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4397854

Реформата в сектор „Енергетика” не може да бъде отлагана повече. Това каза на съвместен брифинг с австрийския президент Хайнц Фишър в „Гербовата зала“ на Президентството на Република България президентът Росен Плевнелиев.
„Ще имаме 5 правителства в последните 2 години. Много се надявам петото да бъде избрано в следващите няколко седмици. Реформата в сектор „Енергетика” не може да бъде отлагана повече. Това каза на съвместен брифинг с австрийския президент Хайнц Фишър в „Гербовата зала“ на Президентството на Република България президентът Росен Плевнелиев. „Ще имаме 5 правителства в последните 2 години. Много се надявам петото да бъде избрано в следващите няколко седмици.

1645 милиардери има в света, през 2009 са били наполовина

http://www.cross.bg/dolara-karlos-miliona-1437598.html

/КРОСС/Милиардерите по света до март тази година са 1645, а само преди пет години, през 2009, са били почти наполовина - 793. Проучване на международната конфедерация "Оксфам" (Oxfam) показва, че 85 от най-богатите хора притежават същото количество пари като по-бедната половина от населението на Земята. В Индия, например, имало двама милиардери през 90-те години, а сега те са 65. Най-богатият човек на света е Карлос Слим Елу от Мексико, който, заедно със семейството си, притежава 80 милиарда долара. На второ място е Бил Гейтс със 79 милиарда, а на трето Амансио Ортега от Испания, който има 63 милиарда. За да похарчи цялото си богатство, Карлос Слим ще има нужда от 220 години, ако харчи по 1 милион долара на ден. На Бил Гейтс ще са му необходими 218 години, а на Амансио Ортега - 172. Карлос Слим печели по 11,6 милиона долара на ден само от лихвите върху депозитите си. Бил Гейтс получава 11,5 милиона, а Ортега - 9,1 милиона долара.  

Volkswagen с изненадващо висок ръст на оперативната печалба

http://www.investor.bg/novini/444/a/volkswagen-s-iznenadvashto-visok-ryst-na-operativnata-pechalba-182884/

Концернът е доставил през третото тримесечие 2,48 млн. автомобила – с 3,8 на сто повече от преди година

Плевнелиев: Реформата в сектор "Енергетика" не може да бъда отлагана повече

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4397849

Реформата в сектор „Енергетика” не може да бъде отлагана повече. Това каза на съвместен брифинг с австрийския президент Хайнц Фишър в „Гербовата зала“ на Президентството на Република България президентът Росен Плевнелиев.
„Ще имаме 5 правителства в последните 2 години. Много се надявам петото да бъде избрано в следващите няколко седмици. Реформата в сектор „Енергетика” не може да бъде отлагана повече. Това каза на съвместен брифинг с австрийския президент Хайнц Фишър в „Гербовата зала“ на Президентството на Република България президентът Росен Плевнелиев. „Ще имаме 5 правителства в последните 2 години. Много се надявам петото да бъде избрано в следващите няколко седмици.

39-годишна поетеса съди събрат по перо засегнал я на девственост

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4397846

Албена Хинкова размахва удостоверение, че е девствена и иска 3000 лева
Албена Хинкова размахва удостоверение, че е девствена и иска 3000 лева "Не мога да му простя. Как ще застана пред гроба на майка ми в събота на Задушница? Той ме обиди, че не съм девствена. Късно е за прошка!". С тези думи 39-годишната поетеса Албена Хинкова от Пловдив отхвърли извинението в съдебната зала,

Фалшиви профили на Цветан Василев заливат мрежата

http://econ.bg/Новини/Фалшиви-профили-на-Цветан-Василев-заливат-мрежата_l.a_i.591342_at.1.html

Фалшиви профили на банкера Цветан Василев заляха социалните мрежи. Само във Facebook има няколко профила със снимки на банкера, а в един тях дори...

Държавата би дузпата на пернишката фирма за снегопочистване Лиел Констракшън

http://www.zapernik.com/biznes/durjavata-bi-duzpata-na-pernishkata-firma-za-snegopochistvane-liel-konstrakshun_35332/

Въпреки че няма пари да се разплаща със снегопочистващите фирми, държавата ще прекрати някои договори и ще налага санкции след равносметката от първия паднал сняг през изминалия уикенд. Това се разбра от думите на служебния регионален министър Екатерина Захариева на първия парламентарен контрол вчера, съобщава в. "Сега".

Захариева даде заявка, че договорът с фирмата, която е отговорна за почистването на пътищата в Перник, ще бъде прекратен. Причината е, че в очакване на първия сняг...

Продължава

ТУ направил 7 магистратури по желание на бизнеса

http://www.bnews.bg/article-120469

Магистратурите са основно в областите информационни технологии, индустрия, мениджмънт в газоснабдяването, електрообзаваждане и мениджмънт на електроразпределението.

ГЕРБ и Реформаторите вървят към коалиция, Патриотите ще ги подкрепят

http://www.moreto.net/novini.php?n=269130

В Народното събрание /НС/ се проведе тристранната среща между ГЕРБ, Реформаторския блок /РБ/ и Патриотичния фронт /ПФ/ за бъдещото управление. Трите политически сили твърдят, че има напредък в разговорите, но към окончателен вариант за срок за съставяне на правителство все още не може да се говори, но условно става дума за началото на следващата седмица.

Щонов: Няма да оставим хората на студено

http://www.moreto.net/novini.php?n=269124

"Булгаргаз" ще продължи да доставя газ на топлофикациите и няма да има последствия за потребителите. Това коментира пред журналисти в парламента служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов по повод на информацията за изпратени писма от "Булгаргаз" до топлофикациионни дружества да си платят задълженията за извършени вече доставки.

Плевнелиев: Реформата в енергетиката не може да се отлага повече

http://politics.actualno.com/Plevneliev-Reformata-v-energetikata-ne-moje-da-se-otlaga-poveche-news_57770.html

Вярвам, че България ще има своето правителство в следващите две седмици и вярвам, че то ще проведе ясни и ефективни реформи в няколко сектора. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на въпрос н...

Убиецът на Осама ще се разкрие

http://america.actualno.com/Ubiecyt-na-Osama-shte-se-razkrie-news_57771.html

Войникът от Военноморските сили на САЩ – т.нар. тюлени, който застреля най-издирвания човек в света – Осама бин Ладен, ще разкрие самоличността си. Очаква се Стрелеца, както вече е...

Додик и Чович се договориха за властта в Босна

http://balkani.actualno.com/Dodik-i-Chovich-se-dogovoriha-za-vlastta-v-Bosna--news_57772.html

Делегации на Съюза на независимите социалдемократи (СНС) и на Хърватската демократична общност (ХДО) се договориха в Мостар двете партии да бъдат гръбнака на властта на държавно ниво в Босна и Херц...

БСП предлага ранното пенсиониране да се запази още три години

http://www.cross.bg/pensionirane-kategoriya-zapazi-1437597.html

/КРОСС/Ранното пенсиониране за работещите в първа и втора категория труд да се запази още три години - до 1 януари 2018 г., предлагат от БСП. Предложената поправка в Кодекса за социално осигуряване засяга 100 000 души и ще струва на бюджета 21 млн. лв. за 2015 г., заяви вносителят на промяната Мая Манолова. Ако предложението бъде прието, в първа категория труд минималните условия за пенсиониране остават 10 години стаж и навършени 47 години и 8 месеца за жените и 52 години и 8 месеца за мъжете. Във втора категория - 15 години стаж и 52 години и 8 месеца за жените и 57 години и 8 месеца за мъжете. Манолова каза още, че БСП ще внесе и промяна за замразяване на възрастта за пенсиониране и през 2015 г., а не да нараства с 4 месеца, както е предвидено. Социалистите искат да се запази и възможността за пенсиониране, ако не достигат 2 години за навършване на необходимата възраст.  

Екарисажите спират работа, МЗХ им дължи 10 млн. лв.

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/ekarisazhite-spirat-rabota-mzh-im-dylzhi-10-mln.-lv-6026224

От земеделското ведомство съобщават, че в актуализацията на бюджета са заложени средства за обезпечаване на разходите на БАБХ за последната година

Започна мачът между Григор Димитров и Анди Мъри

http://www.cross.bg/muri-dimitrov-tenis-1437596.html

/КРОСС/Григор Димитров играе срещу Анди Мъри в осминафинален мач от турнира по тенис от сериите „Мастърс" в Париж. Българинът е поставен под номер 9 в основната схема и при успех ще се изправи срещу победителя от двубоя между водача в схемата Новак Джокович и французина Гаел Монфис. Димтиров и Мъри са играли помежду си 5 мача на ниво професионален тенис, като българинът има 2 победи срещу 3 за британеца. В последния им мач в тазгодишното издание на „Уимбълдън" Димитров печели 6:1, 7:6, 6:2.

Ремонтират неврохирургията в Окръжна болница във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=269127

С положително становище за залагането на 100 000 лв. в бюджета за 2015 година, за неотложен ремонт на клиниката по неврохирургия към МБАЛ „Св. Анна”, излязоха на днешното си заседание съветниците от комисията по здравеопазване. Предложението за отпускане на необходимата за ремонта сума е на общинските съветници Костадин Костадинов и Ивайло Бояджиев.

Дончев за думите на Симеонов: Не е добро начало на опита за коалиция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4397811

"Не съм имал възможност да чуя казаното от него. Ако действително буквално е казано същото, това не е добро начало на опита да бъде формирана коалиция на малцинството с по-широка парламентарна подкрепа". Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ на брифинг в парламента във връзка с изказването на Валери Симеонов, че Жозеф Дол е говорил глупости, "Не съм имал възможност да чуя казаното от него. Ако действително буквално е казано същото, това не е добро начало на опита да бъде формирана коалиция на малцинството с по-широка парламентарна подкрепа". Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ на брифинг в парламента във връзка с изказването на Валери Симеонов, че Жозеф Дол е говорил глупости,

Поет се извини два пъти на непорочна колежка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4397787

Поетът Николай Славов се извини 2 пъти на непорочната си колежка Албена Хинкова по време на съдебно заседание в Пловдивския съд, но тя отказа да му прости и продължава да го съди за 3000 лв. за нанесена обида и морални щети, че се е усъмнил публично в девствеността й. Повод за тъжбата и безпрецедентния съдебен процес е репликата на Славов по време Поетът Николай Славов се извини 2 пъти на непорочната си колежка Албена Хинкова по време на съдебно заседание в Пловдивския съд, но тя отказа да му прости и продължава да го съди за 3000 лв. за нанесена обида и морални щети, че се е усъмнил публично в девствеността й. Повод за тъжбата и безпрецедентния съдебен процес е репликата на Славов по време

Дончев за думите на Валери Симеонов: Не е добро начало да бъде формирана коалиция на малцинството

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4397800

"Не съм имал възможност да чуя казаното от него. Ако действително буквално е казано същото, това не е добро начало на опита да бъде формирана коалиция на малцинството с по-широка парламентарна подкрепа". Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ на брифинг в парламента във връзка с изказването на Валери Симеонов, че Жозеф Дол е говорил глупости,

Гърция и Италия може да се окажат троянския кон във финансова стабилност на ЕС

http://www.bnews.bg/article-120458

Резултатите от теста разкриха, че общата капиталова дупка на банките, които не са успели да покрият минимално изискваното съотношение на капитала от 5.5%, е 24.6 млрд. евро в края на 2013 година.

Удавилите се в язовир двама рибари били солидно почерпени

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4397584

Двамата мъже от стражишкото с. Виноград, намерени удавени в язовир край селото, са се черпили, докато чакали в мрежите им да влезе риба, научи Двамата мъже от стражишкото с. Виноград, намерени удавени в язовир край селото, са се черпили, докато чакали в мрежите им да влезе риба, научи "24 часа". 38-годишният Веселин Пенчев и година по-младият Митко Христов оставят 6 деца сираци. Двамата влезли навътре във водоема по тъмно с гумена лодка, за да вадят хвърлени мрежи и изчезнали в мътните

Потребителите ще контролират по-успешно храните чрез нов сайт

http://www.dnevnik.bg/biznes/potrebiteli/2014/10/30/2409917_potrebitelite_shte_kontrolirat_po-uspeshno_hranite/?ref=rss


Гражданите ще могат да подават много по-лесно сигнали за опасни храни и да участват в създаването на потребителски рейтинги  на заведения и магазини. Такива възможности са предвидени в обновения сайт на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ), който ще заработи от понеделник.  

Убедени сме, че държавният орган сам по себе си няма как да покрие сто процента от контрола на храните, коментира директорът на агенцията Пламен Моллов и изтъкна, че потребителите са много важни в...

Сезонът на Григор Димитров приключи с кошмарна загуба от Мъри

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/30/2409925_sezonut_na_grigor_dimitrov_prikljuchi_s_koshmarna/?ref=rss


Григор Димитров допусна тежко поражение с 3:6, 3:6 от Анди Мъри и отпадна в третия кръг на последния за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" - в Париж. 

Поражението сложи край на сезона за българския тенисист, след като доуби минималните му шансове да се класира за финалите на АТП в Лондон. 

Димитров, който ще приключи сезона под номер 11 в световната ранглиста, изигра един от най-слабите си мачове през цялата година. Кошмарен обаче беше не толкова резултатът, колкото...

НА ЖИВО: Григор Димитров губи със сет и пробив във втория срещу Анди Мъри

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/30/2409925_na_jivo_grigor_dimitrov_gubi_sus_set_i_probiv_vuv/?ref=rss


Григор Димитров и Анди Мъри се изправят един срещу друг в двубой от третия кръг на последния за годината турнир от сериите "Мастърс" - в Париж. 

И за двамата срещата ще има ключово значение за амбициите им да се класират за финалите на АТП в Лондон.

Ако българският тенисист запише трета поредна победа срещу шотландеца, ще запази надежди да заеме последното място, даващо право на участие в надпреварата на осемте най-добри през годината. Евентуално поражение ще сложи край на...

НА ЖИВО: Григор Димитров загуби първия сет срещу Анди Мъри

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/30/2409925_na_jivo_grigor_dimitrov_zagubi_purviia_set_sreshtu/?ref=rss


Григор Димитров и Анди Мъри се изправят един срещу друг в двубой от третия кръг на последния за годината турнир от сериите "Мастърс" - в Париж. 

И за двамата срещата ще има ключово значение за амбициите им да се класират за финалите на АТП в Лондон.

Ако българският тенисист запише трета поредна победа срещу шотландеца, ще запази надежди да заеме последното място, даващо право на участие в надпреварата на осемте най-добри през годината. Евентуално поражение ще сложи край на...

НА ЖИВО: Григор Димитров срещу Мъри в решителна битка за финалите на АТП

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/30/2409925_na_jivo_grigor_dimitrov_sreshtu_muri_v_reshitelna/?ref=rss


Григор Димитров и Анди Мъри се изправят един срещу друг в двубой от третия кръг на последния за годината турнир от сериите "Мастърс" - в Париж. 

И за двамата срещата ще има ключово значение за амбициите им да се класират за финалите на АТП в Лондон.

Ако българският тенисист запише трета поредна победа срещу шотландеца, ще запази надежди да заеме последното място, даващо право на участие в надпреварата на осемте най-добри през годината. Евентуално поражение ще сложи край на...

Тежките наказания не намаляват употребата на наркотици, сочи изследване

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/30/2409923_tejkite_nakazaniia_ne_namaliavat_upotrebata_na/?ref=rss


Няма доказателства, че налагането на забраните за употреба и притежание на наркотични вещества със сила води до снижаване на употребата им, твърди изследване на министерството на вътрешните работи на Великобритания, цитирано от "Гардиън".

Изследването разглежда законодателството по отношение на личното притежание на наркотични вещества на различни държави, като според британското издание ще сложи край на политическата реторика, според която единственото решение на проблема с...

Vodafone: Унгария трябва да се откаже от данъка върху интернет

http://www.investor.bg/web/456/a/vodafone-ungariia-triabva-da-se-otkaje-ot-danyka-vyrhu-internet-182879/

Въвеждането му ще бъде пагубно за потребителите, доставчиците на услуги и конкурентоспособността на страната, твърди директорът на Vodafone Hungarу

Денонощната акция по контрол на скоростта засече 1422 нарушения

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/30/2409926_denonoshtnata_akciia_po_kontrol_na_skorostta_zaseche/?ref=rss


По време на първата по рода си акция в страната по денонощен контрол на скоростните режими, проведена на 28 и 29 октомври, са засечени 1422 нарушения, съобщиха от пресцентъра на МВР. 619 водачи са превишили ограничения със скорост над 20 км/ч, като са им съставени актове, е 797 са глобени с фиш.

В хода на акцията "24 часа контрол на скоростта" са констатирани и 1130 нарушения други нарушения на Закона за движение по пътищата и 10 криминални престъпления. От МВР отчитат, че по време...

Цветан Василев: Профилите ми в социалните мрежи са фалшиви

http://frognews.bg/news_79249/

Във връзка с появата на редица мои фалшиви профили в различни социални мрежи, искам да подчертая, че правя своите коментари и изразявам позицията си онлайн единствено чрез личния си сайт www.vassilev.bg., обърна внимание банкерът Цветан Василев.

БФС остави Левски без публика само за 1 мач

http://www.bnews.bg/article-120470

БФС глоби с 20 000 лева Левски и "сините" ще трябва да играят един домакински мач пред празни трибуни.

МВР откри загинал мъж, проверява дали е режисьорът Захари Паунов

http://www.dnevnik.bg/morski/2014/10/30/2409912_mvr_otkri_zaginal_muj_proveriava_dali_e_rejisyorut/?ref=rss


МВР съобщи, че е открило в катастрофирал автомобил край Каблешково тялото на загинал човек, за който се установява дали е на режисьора Захари Паунов.

Преди ден съпругата му съобщи, че от няма няма вести вече 12 дни.

От министерството съобщават, че след предприети мащабни действия за издирване тази сутрин в дере край Каблешково е видян автомобил.

"При извършената проверка е установено, че автомобилът е «Хонда Сивик», със софийска регистрация. В купето му е...

БАБХ обвини МЗХ, че не дава пари за екарисажите

http://offnews.bg/news/n_1/n_410802.html

Българската агенция по безопасност на храните обвини Министерството на земеделието, че нарочно не се дават средства за нуждите на екарисажите във Варна и Шумен. От началото на тази година БАБХ е задлъжняла на двата екарисажа с близо 7 млн. лева. Тази година работата в специализираните предприятия е била в пъти повече от предходните години заради бума на болестта "син език", която погуби хиляди животни у нас. На пресконференция днес директорът на БАБХ Пламен Моллов заяви, че МЗХ има в отделна за екарисажите сметка 10 млн. лева, но те не достигат до Агенцията и до местата за унищожаване на животински трупове. Моллов твърди, че е написал поне десет доклада до агроведомството, които са останали без резултат. Той дори каза, че не може да потвърди дали парите са налични действително по сметките или са изхарчени за нещо друго, пише БНР. От 1 ноември екарисажите във Варна и Шумен заплашиха, че ще преустановят работа, а Моллов предупреди, че това може да доведе до епидемия от болести. Ситуацията е изключително обезпокоителна, коментира директорът на Агенцията по храните и допълни: Има резервни варианти, които обаче дори не искам да коментирам. Според запознати, единственият вариант е загробване на умрелите животни на място. Това обаче е временно решение на проблема. Малко след пресконференцията от МЗХ отрекоха да има 10 млн. лева заложени целеви средства, които да бъдат отпуснати на БАБХ. Оттам оправдаха липсата на разплащане с това, че пари за екарисажите не са били планирани при разписването на бюджета на БАБХ.  От МЗХ заявиха пред OFFNews, че при следващата актуализация на бюджета ще бъдат поискани пари за пълно разплащане с екарисажите.

Пиронкова разчита на Цибулкува да запази шансовете ѝ за полуфинал в София

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/30/2409928_pironkova_razchita_na_cibulkuva_da_zapazi_shansovete/?ref=rss


Цветана Пиронкова все още има шансове да се класира за полуфиналите в Турнира на шампионките, но ще трябва да разчита на помощ и от Доминика Цибулкова.

Българката претърпя две загуби в първите си два мача от словашката тенисистка и Андреа Петкович.

Пловдивчанката все още може да преодолее групата си, като за целта има нужда тази вечер от 20.45 часа Цибулкова да победи Петкович в два сета в последния им мач от първата фаза на турнира.

Тогава Пиронкова вече ще...

Патриотите: Европееца Дол преразказа глупостите на 60 цигани

http://frognews.bg/news_79248/

Засегнати сме от поведението на европееца Дол, който не си е направил труда да се запознае с нашата програма и просто преразказва едни глупости, които са му написали 60 цигани в петиция.

Собственикът на "Сторай" Константин Стоилов: Хората, останали без мебели, да си ги търсят от Арон

http://www.moreto.net/novini.php?n=269121

От Moreto.net успяхме да се свържем с Константин Стоилов, собственик на мебелния магазин, от който десетки варненци си поръчаха мебели "Арон", но не са получили и до днес. - Г-н Стоилов, бихте ли коментирали възникналата ситуация? - Тази ситуация се получи във връзка търговски с взаимоотношения между фирмата ни (Сторай ЕООД) с доставчика ни – ОМК (Обединена мебелна компания ООД).

Калифорния въведе задължителна карантина за пристигащите от Западна Африка

http://www.moreto.net/novini.php?n=269082

Калифорния въведе тридневна задължителна карантина за всички пътници, пристигащи от Западна Африка и контактували с болни от Ебола. Здравните власти на щата решиха всички, които идват от засегнатите от епидемията страни, задължително да преминават изследвания.

Фандъкова: Пускаме метрото до летището през април

http://www.vesti.bg/bulgaria/fandykova-puskame-metroto-do-letishteto-prez-april-6026222

Очаква се около 20 ноември да бъде пуснато движението в изцяло реконструирания участък на бул. "Александър Малинов", съобщи кметът на София

Световната банка отпуска още 100 милиона долара за борба с ебола

http://econ.bg/Новини/Световната-банка-отпуска-още-100-милиона-долара-за-борба-с-ебола-_l.a_i.591332_at.1.html

Още 100 млн. долара за борба с епидемията от ебола отпуска Световната банка. Средствата ще отидат, за да се ускори разполагането на чуждестранен...

"Ислямска държава" проявява завидна политическа обиграност като свирепостта на бойците й

http://www.mediapool.bg/islyamska-darzhava-proyavyava-zavidna-politicheska-obigranost-kato-svirepostta-na-boitsite-y-news226628.html

Рушейки крехкото единство на съседните държави джихадистите простират влиянието си далеч отвъд пределите на Сирия и Ирак.   Откакто радикалните тоталитаристи от "Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ) нахлуха в съзнанието на света с мълниеносното си нахлуване от Сирия в Ирак, на тях се гледаше до голяма степен със смесица от ужас и възхищение.   Свирепостта на бойците, които сменят нетрадиционни и конвенционални способи на воюване; новото явление – джихадистка групировка, която е добре въоръжена, разполага със самостоятелно финансиране и е способна да оглави масово движение на недоволни сунити; хитрият медиен и пропаганден подход наред със сатанинския и брутален религиозен екстремизъм - всички тези страни ИДИЛ бяха надлежно отбелязани.   Това, което остана недостатъчно проучено, е политическата вещина на джихадистите, даваща им все повече възможност да рушат крехкото единство на съседните страни, докато разширяват влиянието си отвъд заграбените от тях територии в Сирия и Ирак.   ИДИЛ ожесточено блъска по вратите на съседите - Ливан, Турция и донякъде Йордания, а евентуално и Саудитска Арабия.   Въпреки че групировката може да бъде отблъсната с военни средства, тя може да продължи да трупа политически дивиденти, като всява страх и се възползва от разделението. Не й е необходимо да троши врати, а само да изчака от другата страна да се появят разломи.   "Те изглежда са изчели всичко", казва западен представител със задълбочени познания за Сирия и Ирак и няма предвид Корана или Хадиса (устни предания за заветите и делата на пророка Мохамед и неговите последователи), а Мао Цзедун и Франц Фанон.   Подобно на предишни версии на джихадизма, ИДИЛ може с течение на времето да падне в собствения си капан и да се саморазруши. Засега обаче групировката е сложен, смъртоносен коктейл.   Обсадата на сирийския кюрдски град Кобане, например, на границата с Турция, често бива характеризирана като стратегическа или като символична. Все още не е ясно обаче какво налага воините на халифата на ИДИЛ да пожертват живота на около 500 души от своите, за да завземат точно този участък по дългата 1300 км турска граница със Сирия и Ирак. Те превърнаха Кобане в символ, но атакувайки го, забиха клин между неоислямистките управници в Турция и турското кюрдско малцинство.   В Ливан, където раните от верската война от 1975-1990 г. още не са зараснали, разпространяването на джихадизма може да бъде още по-директно. През август джихадистите щурмуваха сирийската граница, навлизайки в ливанския сунитски град Арсал. Тежките сражения между армията и сунитските ислямистки радикали продължават в друг ливански град - Триполи. Ливанската армия, в оперативно сътрудничество с Хизбула (подкрепяно от Иран шиитско полувоенно движение, което се бие на страната на режима на Асад в Сирия и разполага с политически кръг у дома) изглежда способна да се справи. Цената обаче е отчуждаването на сунитите - нещо, което е политически изгодно за ИДИЛ.   ИДИЛ ще продължи да се опитва да се свърже с местните радикали и със симпатизантите си сред милионите сунитски бежанци в Турция, Ливан и Йордания (където известен духовен водач от Ал Каида, Абу Мохамад ал Макдиси, един от идеолозите на джихадизма, беше арестуван в понеделник за подстрекаване срещу ръководената от САЩ "кръстоносна" коалиция против ИДИЛ, към която Йордания се присъедини). Салафитският фундаментализъм отдавна зрее в йордански градове като Зарка и Маан и бе благодатната почва за раждането на ИДИЛ.   "Не се притеснявам, че Да'еш (арабския акроним на ИДИЛ) ще проникне през границите ни. Безпокоя се от това, което вече е в страната ни", казва водещ бизнесмен в Аман.   Възползвайки се от чувството на сирийските сунити, че са предадени, а на сунитите в Ирак, че са лишени от права, ИДИЛ експлоатира фантасмагоричната идея, че сунитите по света - милиард и триста милиона от общо милиард и шестстотин милиона мюсюлмани - са по определен начин онеправдано малцинство. За да се противодейства политически на това описание, е необходимо силно сунитско водачество. Вместо това виждаме, че Западът отново се плъзва към зоната си на комфорт - оказването на подкрепа на сунитските авторитарни управления. Водеща сред тях е Саудитска Арабия, с която ИДИЛ споделя уахабитски доктрини като тази, че шиите са идолопоклоннически вероотстъпници и че те са запълнили вакуума в сунитското водачество с петродолари и злостен фанатизъм.   По БТА.

Пак хакнаха сайта на културното министерство

http://offnews.bg/news/n_1/n_410823.html

Сайтът на Министерството на културата отново стана жертва на хакери. Групата, отговорна за хакването, се нарича  Dz Informatics Mafia.  Те се хвалят на Фейсбук страницата си със своя успех, като са написали лаконично "Българското правителство...", и дават линк към сайта на културното министерство. Предишният пост на хакерите е от 28 август, когато те са блокирали и американски правителствен сайт, който все още не функционира. Мотото на групата е "Живей за нищо - умри за нещо". На страницата им могат да бъдат видени снимки, които призовават за свобода на Палестина.  На 19 септември сайтът на МК отново беше хакнат, като авторите на атаката оставиха послание, според което те са алжирски хакери, които призовават за свобода за Палестина и всички мюсюлмани. Все още не се знае дали двете нападения имат връзка, но имената и посланията и при двете са сходни. "Това е съобщение от Team Dz, алжирски хакери... Свобода за Палестина и всички мюсюлмани", написаха тогава те в съобщението, което излизаше на заглавната страница. В него се казваше още, че в сайта е проникнато, защото практически защитата му е нулева. "Хакването не е престъпление. Хакването е изкуство", завършваше съобщението.

Mасов гроб с жертви на "Ислямска държава" е открит в Ирак

http://www.mediapool.bg/masov-grob-s-zhertvi-na-islyamska-darzhava-e-otkrit-v-irak-news226627.html

Масов гроб с телата на 150 души от сунитско племе, противопоставили се на сунитските джихадисти от "Ислямска държава" (ИД), бе открит в Ирак, съобщи Ройтерс.   Според източници от иракските сили за сигурност бойци от радикалната групировка отвлекли мъжете от селата им около град Рамади. Снощи ги избили и заровили телата им.   Очевидци съобщиха за друг подобен случай с членове на същото племе, албу нимир. Труповете на 70 негови представители били открити погребани край град Хит, в населяваната от сунити западна провинция Анбар. Засега от службите за сигурност в Ирак няма коментар на това твърдение.   Повечето от жертвите край Хит са бойци от сунитската милиция Сахва, която се сражава с ИД.   Племенни шейхове от албу нимир съобщиха, че двете групи избити са измежду повечето от 300 мъже на възраст от 18 до 55 години, взети в плен през тази седмица от бойци на джихадистката групировка.

Шефът на "Епъл" обяви, че е гей

http://www.mediapool.bg/shefat-na-epal-obyavi-che-e-gei-news226626.html

Изпълнителният директор на "Епъл" (Apple) Тим Кук обяви публично своята хомосексуална ориентация. Декларацията му бе направена с есе, публикувано в изданието "Бизнес Уик". По-рано тази седмица Кук подгря публиката с призив към властите в родния му щат Алабама да гарантират правата на малцинствените групи в обществото. "Горд съм да бъда гей и считам, че това е сред най-великите дарове, които Господ ми е дал“, пише Кук. "Много от колегите ми в "Епъл" знаят, че съм гей, но това не се отрази по никакъв начин на отношението им към мен“, разказва шефът на компанията. Той допълва, че сексуалната му ориентация му е помогнала да разбере много по-добре какво означава да си малцинство и какви са проблемите на малцинствата. "Това ме накара да съм по-съпричастен, да живея живота си по-пълноценно. Беше трудно и неудобно на моменти, но това ми даде увереност да бъда себе си, да следвам собствения си път и да се издигна над несгодите и тесногръдието. Това направи и кожата ми дебела като на носорог, което пък е още по-удобно, когато си директор на "Епъл", пише в есето си Кук. Той посочва, че никога не е крил ориентацията си, а просто не я е афиширал публично. Сега обаче е дошъл този момент, а основната мотивация на Кук е била да помогне на другите. "Макар да не съм крил сексуалността си, досега не бях я разкривал публично. Не се смятам за активист, но си давам сметка, че желанието ми личният ми живот да бъде неприкосновен ме е възпирало да направя нещо значимо. Следователно ако разгласяването, че шефът на "Епъл" е гей, може да помогне на някои хора, които се затрудняват да приемат, че са хомосексуални, да подкрепи други, които се чувстват самотни, или да вдъхнови трети, които настояват за равни права с хетеросексуалните, вероятно си заслужава да направиш подобно признание", казва още той.

Майката на Отварачката се гушка с младо гадже

http://www.bnews.bg/article-120417

Всеки път се спира на все по-млад левент, издават запознати с любовния ѝ живот.

Читател: Отвратен съм от наглото паркиране на всички "селски" тарикати във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=269096

Читател на Moreto.net ни изпрати снимка, на която се вижда, голям джип паркирал в две клетки на паркинг. Той е възмутен от наглото париране, заемащо място за два автомобила, тъй като по това време в търговския център, където се развива действието, не е имало достатъчно места за паркиране.

Валери Симеонов за Дол: Засегнати сме, преразказва глупости, които са му написали 60 циганина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4397772

"Засегнати сме от поведението на европееца Дол, който не си е направил труда да се запознае с нашата програма и просто преразказва едни глупости, който са му написали 60 циганина в една петиция". Това заяви на брифинг съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, цитиран от "Фокус".
„Не сме особено доволни от поведението на г-н Борисов, "Засегнати сме от поведението на европееца Дол, който не си е направил труда да се запознае с нашата програма и просто преразказва едни глупости, който са му написали 60 циганина в една петиция". Това заяви на брифинг съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, цитиран от "Фокус". „Не сме особено доволни от поведението на г-н Борисов,

ГЕРБ и РБ правят кабинет. Патриотите ги подкрепят в парламента

http://www.cross.bg/gerb-pravitelstvo-sporazymenie-1437595.html

/КРОСС/За двупартийно правителство са готови ГЕРБ и реформаторите. За мнозинство в парламента, скрепено с писмено споразумение, ще разчитат на Патриотичния фронт. Програмни приоритети ще бъдат подкрепяни и от АБВ евентуално, без двете формации да участват в кабинета, обяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ.  Очаква се споразумението между трите партии да бъде подписано до началото на следващата седмица, а после да се пристъпи към съставяне на правителство, в което отговорността да си поделят ГЕРБ и Реформаторският блок. Радан Кънев обясни този формат като реформаторско мнозинство в Народното събрание. Той потвърди, че целта е до края на следващата седмица да бъде съставен кабинет.  Кънев съобщи, че е обсъдена възможността за подписване на политическо споразумение за реформаторско мнозинство в Народното събрание, което да застане зад обща правителствена програма, като това може да стане след като е готова програмата. След подписване на споразумение и уточняване на мнозинството, много бързо би следвало да се стигне до проект за правителство на България, който да бъде подкрепен от това мнозинство, а възможно е и от други политически сили, които не участват в него, добави той и уточни: ГЕРБ и Реформаторския блок ще предложат управленска програма, отразяваща приоритетите на Патриотичния фронт и около нея ще структурираме политическо мнозинство. След това ще бъде предложена структура и състав на правителство

Симеонов отговаря на Дол: Преразказва глупости, който са му написали 60 циганина

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4397756

"Засегнати сме от поведението на европееца Дол, който не си е направил труда да се запознае с нашата програма и просто преразказва едни глупости, който са му написали 60 циганина в една петиция". Това заяви на брифинг съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, цитиран от "Фокус". „Не сме особено доволни от поведението на г-н Борисов,

"Топлофикация - София има резерви от мазут, но те ще стигнат само за седмица

http://society.actualno.com/Toplofikacija---Sofija-ima-rezervi-ot-mazut-no-te-shte-stignat-samo-za-sedmica-news_57769.html

„Топлофикация” има определени задължения към „Булгаргаз”, но има да получава от НЕК почти два пъти по-голяма сума. Председателят на общинския съвет има в понеде...

Бюджетирането с основна роля при финансовото управление

http://www.investor.bg/video/419/a/biudjetiraneto-s-osnovna-rolia-pri-finansovoto-upravlenie-182729/

Кои са основните предизвикателства пред компаниите, когато решават дали да използват информационни системи и технологии в своята дейност?

БНР с три награди от БАН

http://www.cross.bg/bnr-s-tri-nagradi-ot-ban-1437594.html

/КРОСС/Българското национално радио получи три награди от Българската академия на науките. Председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров връчи на генералния директор на обществената медия Радослав Янкулов отличителен знак на Председателя, почетен плакет „145 г. БАН" и грамота за заслуги и принос за отбелязването на 145 г. от създаването на Храма на знанието. „Отличията, които получава БНР, приемам като признание за усилията ни да реализираме нещата, към които ни води БАН", каза г-н Янкулов пред членовете на Висшия съвет на обществото на академиците. Обсъдени бяха възможности за съвместни предавания в ефира на радиото, за вечната битка за правилността на българския език, за инициативи в областта на културата, за възстановяването на хубави национални традиции, за всички възможни начини за издигането на културния и обществен живот, без които е невъзможен всякакъв напредък.

Туристите в Турция отново на рекордно ниво

http://www.vesti.bg/novini/turistite-v-turciia-otnovo-na-rekordno-nivo-6026221

Приходите от туризъм в Турция са се увеличили с 11% през третото тримесечие на 2014 г., достигайки рекордно високото ниво от 12,9 милиарда долара.

ЕС отпусна 4 млн. евро за енергийни проекти на България

http://www.moreto.net/novini.php?n=269080

Държавите-членки на Европейски съюз се договориха да отпуснат 647 милиона евро в подкрепа на ключови приоритетни инфраструктурни проекти в областта на енергетиката, съобщиха от Европейската комисия. Основната част от средствата се предоставят за проекти в газовия сектор и за пренос на електроенергия в региона на Балтийско море и в Източна и Югоизточна Европа.

КЗК заподозря "Аурубис" в ценови злоупотреби и забранено споразумение с КЦМ

http://www.mediapool.bg/kzk-zapodozrya-aurubis-v-tsenovi-zloupotrebi-i-zabraneno-sporazumenie-s-ktsm-news226625.html

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) подозира базираното в Пирдоп предприятие за преработка на медни концентрати и вторични продукти "Аурубис България", че е извършило злоупотреби с ценообразуването и че е в забранено споразумение с "Комбината за цветни метали" (КЦМ) в Пловдив. Това съобщиха от антимонополния орган в четвъртък, след като ден по-рано стана ясно, че са извършвали проверка в офисите на фирмата в Пирдоп. Това било предприето като част от проучванията на КЗК по преписка, образувана след искане на "Агрополихим“ Девня. Компанията твърди, че "Аурубис" и КЦМ-Пловдив нарушават Закона за защита на конкуренцията. Смята се, че "Аурубис" е злоупотребявала при определянето на цените на сярната киселина, който е една от преработваните от нея суровини. Целта на проверката на място беше да се потърсят преки и косвени доказателства за евентуално извършено нарушение. Служителите на КЗК са иззели документи на хартия и компютърни данни. Събраната информация предстои да бъде анализирана включително и чрез специализирана форенсик лаборатория. В случай, че събраните доказателства потвърдят наличието на нарушение, КЗК ще предяви на ответните дружества твърдения за извършени нарушения.

ГЕРБ и РБ са готови за коалиция

http://frognews.bg/news_79247/

Готови сме да подпишем коалиционно споразумение с Реформаторския блок. То ще бъде придружено от разработени програми и приоритети, за които търсим по-широка подкрепа. Поканата към ПФ беше да видим тяхното разбиране за тяхната формула и възможността да подкрепят правителство без да участват в него. Имаме общи виждания с ПФ, както и уверение, че те ще подкрепят това споразумение, но без участие в управлението.

Агенцията по храните откри над 8000 л фалшив оцет

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/agenciiata-po-hranite-otkri-nad-8000-l-falshiv-ocet-6026220

Става въпрос за химичен оцет, който може да бъде изключително опасен за здравето, обясни директорът на контролния орган Пламен Моллов

Цветан Василев няма профили в социалните мрежи

http://www.cross.bg/mrezhi-vasilev-falshivi-1437593.html

/КРОСС/Не вярвайте на потребители с име Цветан Василев в социалните мрежи. Особено, ако лицето е уж мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка. Защото те са фалшиви. Във връзка с появата на редица мои фалшиви профили в различни социални мрежи, искам да подчертая, че правя своите коментари и изразявам позицията си онлайн единствено чрез личния си сайт, уточнява Василев на www.vassilev.bg. Към настоящия момент нямам регистрации в социалните мрежи. Опитите на някои от създателите на фалшиви профили да ми приписват скандални мнения и твърдения приемам като поредната преднамерена провокация, която има за цел да компрометира оздравяването на КТБ АД, коментира Василев. 

ГЕРБ обяви готовност за коалиционно споразумение с реформаторите

http://news.ibox.bg/news/id_1579994585

Партията на Бойко Борисов и Реформаторите са си дали срок до понеделник или вторник другата седмица да подготвят въпросната програма за управление и да я обсъдят

ГЕРБ и Реформаторите вървят към коалиция, Фронтът ще подкрепя програма

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/30/2409899_gerb_i_reformatorite_vurviat_kum_koaliciia_frontut/?ref=rss


ГЕРБ и Реформаторският блок вървят към сключване на коалиционно споразумение, което ще бъде придружено от още един документ, наричан програма, която ще бъде подкрепяна и от други формации. Сред тях засега е Патриотичният фронт и с голяма вероятност АБВ, като изключени са ДПС, "Атака" и партията на Николай Бареков.

Това се разбра от изказванията на представителите на ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт след първата обща среща, която проведоха в парламента. На нея...

Спукаха от подигравки емблемата на Русия 2018

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4397710

Логото на следващото световно беше представено от космоса
Pусия представи емблемата на световното през 2018 г., на което е домакин, и веднага стана обект на масирани подигравки в целия интернет.
За основа на логото бе взета купата, която се връчва на всеки шампион от 1974 г. насам. Подобен бе и символът на тазгодишния мондиал в Бразилия, Логото на следващото световно беше представено от космоса Pусия представи емблемата на световното през 2018 г., на което е домакин, и веднага стана обект на масирани подигравки в целия интернет. За основа на логото бе взета купата, която се връчва на всеки шампион от 1974 г. насам. Подобен бе и символът на тазгодишния мондиал в Бразилия,

Дъждовно време утре до обед, през уикенда - слънце

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4397706

Времето тази нощ ще бъде дъждовно. На много места ще превалява, но след обяд валежите ще спрат. От север облачността ще започне да се разкъсва и намалява. В Дунавската равнина ще духа слаб северозападен, а в Източна България – умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните – между 9° и 14°. Времето тази нощ ще бъде дъждовно. На много места ще превалява, но след обяд валежите ще спрат. От север облачността ще започне да се разкъсва и намалява. В Дунавската равнина ще духа слаб северозападен, а в Източна България – умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните – между 9° и 14°.

Утре до обед дъжд, през уикенда - слънце

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4397685

Времето тази нощ ще бъде дъждовно. На много места ще превалява, но след обяд валежите ще спрат. От север облачността ще започне да се разкъсва и намалява. В Дунавската равнина ще духа слаб северозападен, а в Източна България – умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните – между 9° и 14°. Времето тази нощ ще бъде дъждовно. На много места ще превалява, но след обяд валежите ще спрат. От север облачността ще започне да се разкъсва и намалява. В Дунавската равнина ще духа слаб северозападен, а в Източна България – умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните – между 9° и 14°.

Утре вземат проби от морската вода във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=269102

Басейнова дирекция за Черноморски район - Варна ще извърши демонстрационно пробонабиране от морските води по повод Международния ден на Черно море, научи Moreto.net. Съвместно с Регионалната лаборатория при Изпълнителна агенция по околна среда ще бъдат взети проби от крайбрежни морски води, които ще се анализират по четири физико - химични елементи за качество: разтворен кислород, соленост, pH и температура.

След тристранната среща: 2-партиен кабинет от ГЕРБ и РБ и мнозинство в парламента

http://offnews.bg/news/n_1/n_410813.html

2-партийно правителство на ГЕРБ и РБ с мнозинство в парламента, скрепено с писмено споразумение. Споразумението засега ще бъде подписано от ПФ, може и други да се присъединят. За това са се разбрали на тристранната среща представители на ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичният фронт. Очаква се споразумението между трите партии да бъде подписано до началото на следващата седмица, а  после да се пристъпи към съставяне на правителство, в което отговорността да си поделят ГЕРБ и Реформаторите. Очаквайте подробности!

1422 нарушения при "24 часа контрол на скоростта"

http://www.cross.bg/skorostta-kontrol-narysheniya-1437592.html

/КРОСС/1422 нарушения на скоростния режим са констатирани по време на проведената вчера и днес полицейска операция "24 часа контрол на скоростта". На 619 водачи е съставен акт, а на 797 - фиш. В хода на акцията са констатирани и 1130 нарушения на Закона за движение по пътищата и 10 криминални престъпления. По време на операцията на територията на страната са намелели пътно-транспортните произшествия в страната. За периода са станали 190 леки и 2 тежки пътни инциденти. Трима души са загинали и 25 са ранени. Полицейската операция "24 часа контрол на скоростта" се провежда за първи път в България. Подобни тематични операции се провеждат в редица водещи европейски държави, сред които Германия, Белгия и Ирландия. Ангажирани бяха 694 полицейски служители. В акцията бяха включени всички видове технически средства за контрол на скоростта, както мобилните камери, така и радарни измерители, както и 14 от новите системи за нощно измерване на скоростта.На имейл - safetyroads@mvr.bg, открит по инициатива на пътна полиция само за няколко дни постъпиха над 70 сигнала от граждани, които посочиха конкретни места, определени като рискови по отношение на скоростта.

Оманският фонд с официална оферта за спасяването на КТБ

http://econ.bg/Новини/Оманският-фонд-с-официална-оферта-за-спасяването-на-КТБ_l.a_i.591299_at.1.html

Оманският фонд е изпратил официална оферта за оздравяването на Корпоративна търговска банка (КТБ), съобщава БГНЕС. През последния месец консорциум, в...

Без ток във Варна и областта утре ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=269116

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 31 октомври - петък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 08:30 ч. до 17:00 ч. - местност “Боровец – юг” - източната част от страната на местност ”Ракитника”.

Радан Кънев: Изгледите са за мнозинство

http://frognews.bg/news_79246/

Напредваме много за реализиране на възможността за подписване на споразумение за създаване на европейско реформаторско мнозинство зад обща правителствена програма. Това каза в парламента Радан Кънев.

Любовта на Алисия променила Ники Михайлов

http://www.bnews.bg/article-120423

Явно Алисия вярва, че любовта ѝ е променила в положителна насока Ники Михайлов.

Ваканции и неучебни дни за учебната 2014/2015 година

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/60I547RVqL8/

Начало и край на ваканциите с изключение на лятната през учебната 2014/2015 година:
31.10.2014 г. – 02.11.2014 г. вкл. – есенна ваканция
24.12.2014 г. – 04.01.2015 г. вкл. – коледнаваканция
31.01.2015 г. – 03.02.2015 г. вкл. – зимнаваканция
02.04.2015 г. – 13.04.2015 г. вкл. – пролетнаваканция за І-ХІ клас
08.04.2015 г. – 13.04.2015 г. вкл.   пролетнаваканция за ХІІ клас

Неучебни дни:
20.05.2015 г. – ДЗИ по български език и литература и НВО в VII клас по български език и литература;
22.05.2015 г. – Втори ДЗИ и НВО в VII клас по математика.

Начало на втория учебен срок на учебната 2014/2015 година: 04.02.2015 г.

Край на втория учебен срок на учебната2014/2015година:
14.05.2015 г. – XII клас (13 учебни седмици)
21.05.2015 г. – I клас (13 учебни седмици )
29.05.2015 г. – II-IV клас (14 учебни седмици)
15.06.2015 г. – V–VIII клас (16 учебни седмици )
30.06.2015 г. – VIII клас (18 учебни седмици за паралелки с прием след завършен седми клас с интензивно изучаване на чужд език)
30.06.2015 г. – IX-XI клас (18 учебни седмици )

Бъчварова: Готови сме да подпишем с реформаторите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4397671

Готови сме да подпишем коалиционно споразумение с Реформаторския блок. Това заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ, съобщи БГНЕС.
Това споразумение ще бъде придружено от разработени програми и приоритети, за които търсим по-широка подкрепа. Поканата към ПФ беше да видим тяхното разбиране за тяхната формула и възможността да подкрепят правителство без да Готови сме да подпишем коалиционно споразумение с Реформаторския блок. Това заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ, съобщи БГНЕС. Това споразумение ще бъде придружено от разработени програми и приоритети, за които търсим по-широка подкрепа. Поканата към ПФ беше да видим тяхното разбиране за тяхната формула и възможността да подкрепят правителство без да

Радан Кънев: Има възможност за подписване на политическото споразумение

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4397679

"Обсъждахме и напреднахме много за подписване на политическо споразумение в следващото Народно събрание, което да застане зад общо управление", заяви Радан Кънев от Реформаторският блок на брифинг в парламента след края на тристранната среща с представители на ГЕРБ и Патриотичния фронт.
„Има възможност за подписване на такова. "Обсъждахме и напреднахме много за подписване на политическо споразумение в следващото Народно събрание, което да застане зад общо управление", заяви Радан Кънев от Реформаторският блок на брифинг в парламента след края на тристранната среща с представители на ГЕРБ и Патриотичния фронт. „Има възможност за подписване на такова.

Young Fathers изненадващо спечелиха наградата Mercury 2014

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/30/2409813_young_fathers_iznenadvashto_specheliha_nagradata/?ref=rss


Базираната в Единбург хип-хоп група Young Fathers спечели наградата Mercury за 2014 г. за най-добър британски или ирландски запис в последните 12 месеца, предаде Би Би Си. 

Албумът им на име Dead изпревари останалите 11 конкурента от автори като Деймън Олбърн, Bombay Bicycle Club, които бяха фаворити според букмейкърите, както и набиращата все по-голяма популярност изпълнителка FKA Twigs.

Носителите на наградата, която има и парично измерение на стойност 20 хил. паунда,...

Бъчварова: Готови сме да подпишем с реформаторите (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4397657

Готови сме да подпишем коалиционно споразумение с Реформаторския блок. Това заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ.
Това споразумение ще бъде придружено от разработени програми и приоритети, за които търсим по-широка подкрепа. Поканата към ПФ беше да видим тяхното разбиране за тяхната формула и възможността да подкрепят правителство без да участват в Готови сме да подпишем коалиционно споразумение с Реформаторския блок. Това заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ. Това споразумение ще бъде придружено от разработени програми и приоритети, за които търсим по-широка подкрепа. Поканата към ПФ беше да видим тяхното разбиране за тяхната формула и възможността да подкрепят правителство без да участват в

Радан Кънев: Напреднахме много по политическото споразумение

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4397655

"Обсъждахме и напреднахме много за подписване на политическо споразумение в следващото Народно събрание, което да застане зад общо управление",  заяви Радан Кънев от Реформаторският блок на брифинг в парламента след края на тристранната среща с представители на ГЕРБ и Патриотичния фронт. „Има възможност за подписване на такова.

"Арон": Предявате претенциите си към търговеца

http://www.moreto.net/novini.php?n=269111

Втори ден десетки граждани стоят в магазина за мебели на фирма "Сторай", чиито персонал и собственик, само до миналия петък са ги убеждавали, че всичко с поръчаните от тях мебели "Арон", на която марка "Сторай" е била франчайз за Варна, е наред.

Lenovo официално придоби Motorola за 2,9 млрд. долара

http://econ.bg/Новини/Lenovo-официално-придоби-Motorola-за-2-9-млрд-долара_l.a_i.591296_at.1.html

Технологичният гигант Lenovo финализира сделката по придобиването на Motorola Mobility. Закупуването стана факт в началото на годината, когато Google...

Крос променя движението на 2 рейса в Пловдив в събота

http://plovdiv.actualno.com/Kros-promenja-dvijenieto-na-2-rejsa-v-Plovdiv-v-sybota-news_57764.html

Движението по улица „Гладстон” в участъка от кръстовището с ул.”Преслав” до кръстовището с ул. „Петко Д. Петков” ще бъде затворено за час в...

Пловдив привлича сериозен интерес от страна на аутсорсинг индустрията

http://plovdiv.actualno.com/Plovdiv-privlicha-seriozen-interes-ot-strana-na-autsorsing-industrijata-news_57766.html

5000 нови работни места ще се разкрият в аутсорсинг сектора в Пловдив през следващите 3 години. Това обяви кметът Иван Тотев по време на мащабен IT и аутсорсинг бизнес форум, който се проведе днес. Ан...

Анди Мъри сложи край на сезон 2014 за Григор Димитров

http://tennis.actualno.com/Andi-Myri-sloji-kraj-na-sezon-2014-za-Grigor-Dimitrov-news_57724.html

Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи сезон 2014 по доста лош начин, след като Анди Мъри го прегази в Париж. Димитров загуби с 3:6, 3:6, като най-лошото беше, че от самото начало на ...

Тест за зрелостта на Румъния

http://balkani.actualno.com/Test-za-zrelostta-na-Rumynija-news_57767.html

Премиерът на Румъния Виктор Понта е фаворит за президентските избори, които ще се проведат в неделя на фона на опасенията, че ако бъде избран за държавен глава, това може да попари напредъка в рефор...

Шефът на „Епъл“ призна, че е гей

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/lica/shefyt-na-epyl-prizna-che-e-gej-6026218

„Макар никога да не съм отричал сексуалната си ориентация, никога досега не съм я обявявал публично. Така че нека да съм ясен: горд съм, че съм гей“, заяви Тим Кук

Манджуков искал да стане мажоритарен собственик на ЦСКА

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/30/2409871_mandjukov_iskal_da_stane_majoritaren_sobstvenik_na_cska/?ref=rss


Членът на надзорния съвет на ЦСКА Петър Манджуков има желание да стане мажоритарен собственик на клуба, пише "Стандарт".

Според информацията бизнесменът е отправил предложение към главния акционер Александър Томов. Целта на Манджуков е да събере 51% от акциите, като в момента има 7.62%.

Плановете му са във финансирането на ЦСКА той да бъде подкрепян от двама свои чуждестранни партньори.

Томов е бил на посещение в Лондон, което породи няколко предположения....

Ватиканът представи нова система, която да предпазва стенописите на Микеланджело

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/10/30/2409847_vatikanut_predstavi_nova_sistema_koiato_da_predpazva/?ref=rss


Ватиканът представи нова високотехнологична система, която да предпазва стенописите на Микеланджело в Сикстинската капела. Тя използва последните разработки в сферата на климатизацията, пречистването на въздуха и управлението на светлината, съобщава агенция Reuters.

Основен проблем за стенописите е постоянно увеличаващият се поток от туристи. С влизането си в Сикстинската капела те внасят и много прах. В комбинация с телесната топлина и издишания въглероден диоксид това създава...

Валери Симеонов: Нищо фатално не е станало

http://frognews.bg/news_79245/

Преди да се говори за правителство настояваме да се обединим около програма. Дали ще бъде наречена програма за спасение на България, важното е колкото може повече партии в парламента да бъдат обединени. Продължаваме преговорите по съгласуване на програмите.

Правителство от две партии и мнозинство от три

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/pravitelstvo-ot-dve-partii-i-mnozinstvo-ot-tri-6026217

ГЕРБ и РБ готови да подпишат коалиционно споразумени; поканата към ПФ била, за да се види възможността да подкрепят правителство без да участват в него

Кънев: Сериозно напреднахме за реформаторско мнозинство

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/kynev-seriozno-naprednahme-za-reformatorsko-mnozinstvo-6026217

„Когато се състави програма, ще говорим за формата на управление. Доволни сме, че стратегията, която предлагахме, беше приета”, обясни Валери Симеонов след среща на ГЕРБ, РБ и ПФ

Срещата ГЕРБ, РБ и ПФ приключи с напредък в преговорите

http://www.cross.bg/programa-gerb-kunev-1437591.html

/КРОСС/Приключи срещата ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Тристранката се проведе в стаята на парламентарната група на ГЕРБ. На срещата присъстваха лидерите на Реформаторския блок - Меглена Кунева, Радан Кънев, Божидар Лукарски, Корман Исмаилов и Николай Ненчев. От страна на „Патриотичния фронт - НФСБ и ВМРО" участие взеха Валери Симеонов и Валентин Касабов. Целта на срещата бе за съставяне на кабинет в рамките на 43-то Народно събрание. Такова обаче все още няма. Проведохме преговори, напреднахме много сериозно за възможността за подписване на споразумение за създаване на европейско реформаторско мнозинство зад обща правителствена програма. Има възможност за подписване на такова споразумение след като е готова програмата и много бързо след това да се стигне до съставяне на кабинет, коментира пред журналисти Радан Кънев. Направихме с ГЕРБ програма, която е съобразена с програмата на ПФ и ще я предложим за подписване, коментира още Радан Кънев. Общият документ трябва да отразява приоритетите и ще е гарант за политическите сили, допълни той. Разговорът е успешен, става дума за формиране на мнозинство в парламента за подкрепа на правителствена програма, обясни още Кънев. Готови сме да подпишем коалиционно споразумение с РБ, заяви от своя страна Румяна Бъчварова от ГЕРБ. „Това споразумение ще бъде придружено от разработени програми и приоритети, за които търсим по-широка подкрепа

Оманският фонд официално е подал оферта за КТБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=269112

Оманският фонд официално е подал оферта за Корпоративна търговска банка /КТБ/, научи БГНЕС. Консорциум на Оманския фонд е подал оферта за поставената под особен надзор КТБ. Кризата около банката избухна в края на юни. Тогава КТБ се обърна към БНБ с молба за помощ и беше поставена под специален надзор.

Йелън апелира за многообразие на икономическите идеи

http://www.investor.bg/sasht/337/a/ielyn-apelira-za-mnogoobrazie-na-ikonomicheskite-idei-182875/

Според председателя на Фед е необходим обществен дебат за състоянието на икономическата професия

Казват утре причината за смъртта на режисьора Захари Паунов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4397610

Останките на режисьора Захари Паунов са откарани в съдебна медицина към МБАЛ - Бургас.
Трупът е доста разложен, но времето на смъртта може да се установи след оглед и аутопсия, съобщиха запознати.
Степента на трупно разложение зависи от много фактори - климатичните условия, при които тялото е престояло, също са много важни, Останките на режисьора Захари Паунов са откарани в съдебна медицина към МБАЛ - Бургас. Трупът е доста разложен, но времето на смъртта може да се установи след оглед и аутопсия, съобщиха запознати. Степента на трупно разложение зависи от много фактори - климатичните условия, при които тялото е престояло, също са много важни,

М. Стоянова: Инвеститор е готов да вложи 1 млрд. лв. в банковата ни система

http://frognews.bg/news_79244/

Искаме да дадем време и шанс на този, който иска да налее пари в нашата банкова система, за да не го изгоним. В момента в България има инвеститор, който обикаля няколко пъти БНБ, Министерство на финансите и други институции. Заявил е намерение да инвестира 1 млрд. евро в българската банкова система и в случая КТБ.

БНБ бави разчетите за КТБ, за да даде шанс на крупен инвеститор

http://www.cross.bg/investitor-banka-stoyanova-1437590.html

/КРОСС/В момента в България има инвеститор. Той обикаля Българска народна банка (БНБ), Министерство на финансите и други институции и е готов да инвестира 1 млрд. евро в Корпоративна търговска банка (КТБ). Това каза на брифинг в парламента народният представител от ГЕРБ Менда Стоянова, председател на временната парламентарна комисия по бюджет и финанси, която вчера реши да премахне законовото изискване за обявяване на банката във фалит пет дни след откриване на отрицателния й капитал. „Време за този инвеститор няма", подчерта Стоянова и се зарече, че единствената цел на народните представители е да дадат време и шанс на този, който иска да инвестира в нашата банкова система. „Искаме да дадем възможност още малко време БНБ да си свърши работата", добави народната представителка от ГЕРБ. Именно заради това временната парламентарна бюджетна комисия дава срок на Централната банка от три не работни, а календарни, дни от приемането на законовите промени и в пленарна зала за това БНБ да предостави разчети, подкрепени с финансови обосновки, за макроикономическия ефект и ефекта за държавния бюджет от цялата криза „КТБ". „Тогава можем да вземем решение", каза Стоянова.   

Менда Стоянова: Инвеститор иска да вложи 1 млрд. евро в КТБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4397594

Какво лошо виждате в приетия вчера на бюджетна комисия текст? Искаме просто да дадем време на БНБ да си свърши работата. Искаме да не изгоним инвеститора, който желае да налее 1 млрд. евро в КТБ и да спасим предприятията, работниците в тях, общините и болниците.
Това заяви председателят на временната бюджетна комисия Менда Стоянова в кулоарите на Какво лошо виждате в приетия вчера на бюджетна комисия текст? Искаме просто да дадем време на БНБ да си свърши работата. Искаме да не изгоним инвеститора, който желае да налее 1 млрд. евро в КТБ и да спасим предприятията, работниците в тях, общините и болниците. Това заяви председателят на временната бюджетна комисия Менда Стоянова в кулоарите на

Валери Симеонов: Настояваме преди да се говори за правителство да се обединим около една програма

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4397590

Ние настояваме преди да се говори за правителство да се обединим около една програма. Да ще бъде наречена програма за спасение на България, важното е колкото може повече партии в парламента да бъдат обединени. Продължаваме преговорите по съгласуване на програмите. Това заяви на брифинг съпредседателят на Патриотичният фронт Валери Симеонов, Ние настояваме преди да се говори за правителство да се обединим около една програма. Да ще бъде наречена програма за спасение на България, важното е колкото може повече партии в парламента да бъдат обединени. Продължаваме преговорите по съгласуване на програмите. Това заяви на брифинг съпредседателят на Патриотичният фронт Валери Симеонов,

През по-голямата част от деня утре над Черноморието ще бъде предимно облачно

http://www.moreto.net/novini.php?n=269114

През нощта и утре до обяд все още на много места ще превалява, но след обяд валежите ще спрат. От север облачността ще започне да се разкъсва и намалява. В Дунавската равнина ще духа слаб северозападен, а в Източна България – умерен северен вятър.

Екоминистърът: Няма разрешение за проучване за газ и нефт в Добруджа, има само работен проект

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/10/30/2409842_ekoministurut_niama_razreshenie_za_prouchvane_za_gaz_i/?ref=rss


Решението на Министерството на околната среда и водите от август 2014 г. за търсене и проучване на нефт и природен газ при Вранино е само на ниво работен проект, в който не се предвижда извършване на полеви действия и проучвания, няма и внесено все още инвестиционно намерение. Това увери министърът на екологията Светлана Жекова от трибуната на парламента по време на изслушване в пленарната зала в четвъртък.

По думите й именно въпросното решение от 26 август и поставените в него...

Валери Симеонов: Настояваме преди да се говори за правителство да се обединим около една програма (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4397572

Ние настояваме преди да се говори за правителство да се обединим около една програма. Да ще бъде наречена програма за спасение на България, важното е колкото може повече партии в парламента да бъдат обединени. Продължаваме преговорите по съгласуване на програмите. Това заяви на брифинг съпредседателят на Патриотичният фронт Валери Симеонов, Ние настояваме преди да се говори за правителство да се обединим около една програма. Да ще бъде наречена програма за спасение на България, важното е колкото може повече партии в парламента да бъдат обединени. Продължаваме преговорите по съгласуване на програмите. Това заяви на брифинг съпредседателят на Патриотичният фронт Валери Симеонов,

ГЕРБ и РБ правят двупартийно правителство

http://www.bnews.bg/article-120467

ГЕРБ и реформаторите са пред подписване на коалиционно споразумение. Тва може да стане и в началото на следващата седмица, но нищо не есигурно, защото, както и от ГЕРБ поясниха, всичко е динамичен процес. На днешната тройна среща с патриотите те са се уговорили и за обща програма, в която да участват и трите артии и така Фронта да ги крепи в парламента. Не е изключен и вариант 2 + 2, но не е са говорили засега с друга партия, уточниха хората на Бойко Борисов. Той самият пропусна преговорите.

Безработицата в Германия с неочакван спад през октомври

http://www.investor.bg/novini/130/a/bezraboticata-v-germaniia-s-neochakvan-spad-prez-oktomvri-182873/

Текущата икономическа несигурност не се отразява на трудовия пазар, отбелязват от Федералната агенция по труда

Васил Щонов: Топлофикациите да изплащат задълженията си към „Булгаргаз”, за да се гарантират доставките на природен газ

http://www.cross.bg/dostavkite-stranata-shtonov-1437589.html

/КРОСС/ „Почти всички топлофикации не са изплатили задълженията си към „Булгаргаз" ЕАД. Това са търговски взаимоотношения между дружествата. Задълженията трябва да се изплащат редовно, за да бъдат гарантирани доставките на природен газ", каза служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов по повод писмото на „Булгаргаз" до топлофикационните дружества, свързано с пристъпване към ограничаване на подаваните количества газ. Последствия за потребителите в страната няма да има. „Булгаргаз" ще продължи да доставя природен газ. В момента се водят преговори с голяма част от топлофикациите в страната, за да се осигури навременно плащане. По този начин дружеството ще разполага с достатъчно средства, за да осигури доставките, посочи Щонов и увери, че прекъсвания на доставките за потребителите няма да има. Намалението на налягането на входа на газопреносната мрежа в страната се дължи на технически проблеми. За да се компенсира недостигът на количества, от Чирен се добиват между 1 и 2 млн. куб. м дневно. Ако дневният добив от Чирен е повече от 4,1 млн. куб. м, топлофикациите ще преминат към работа на мазут. Кризисният щаб към Министерството на икономиката и енергетиката следи ситуацията внимателно, отбеляза енергийният министър.  

Иран поиска незабавна отмяна на санкциите, за да има споразумение за ядрената програма

http://www.mediapool.bg/iran-poiska-nezabavna-otmyana-na-sanktsiite-za-da-ima-sporazumenie-za-yadrenata-programa-news226624.html

Иран иска незабавната отмяна на всички наложени от Запада санкции, за да сключи споразумение за ядрената си програма, предаде Франс прес.   Председателят на Комисията по външни отношения на иранския парламент Алаедин Буруджерди заяви, че предвижданата от САЩ постепенна отмяна на санкциите е неприемлива за Техеран. "Ако искате да се постигне окончателно споразумение на 24 ноември, то трябва да предвижда незабавна отмяна на санкциите", подчерта той.   24 ноември е предвиден като краен срок за сключването на историческо споразумение, което да гарантира мирния характер на иранската ядрена програма. В замяна Иран ще получи постепенна отмяна на западните санкции, които задушават икономиката му, според дипломатически източници.   В понеделник запознат с проблемите европейски дипломат заяви, че шансовете да бъде спазен крайният срок са слаби. Двете страни изглежда са сближили позициите си за ядрения реактор с тежка вода в Арак и за броя на инспекциите на иранските ядрени обекти. Позициите по иранските мощности за обогатяване на уран за ядрените централи обаче се различават силно.

Менда Стоянова: Инвеститор иска да вложи 1 млрд. евро в КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4397570

Какво лошо виждате в приетия вчера на бюджетна комисия текст? Искаме просто да дадем време на БНБ да си свърши работата. Искаме да не изгоним инвеститора, който желае да налее 1 млрд. евро в КТБ и да спасим предприятията, работниците в тях, общините и болниците.
Това заяви председателят на временната бюджетна комисия Менда Стоянова в кулоарите на Какво лошо виждате в приетия вчера на бюджетна комисия текст? Искаме просто да дадем време на БНБ да си свърши работата. Искаме да не изгоним инвеститора, който желае да налее 1 млрд. евро в КТБ и да спасим предприятията, работниците в тях, общините и болниците. Това заяви председателят на временната бюджетна комисия Менда Стоянова в кулоарите на

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване