ПФ ще преговаря днес с ГЕРБ и Реформаторите

http://offnews.bg/news/n_1/n_410560.html

В 14 ч. ще има тристранни преговори за евентуална коалиция между Патриотичния фронт, ГЕРБ и Реформаторския блок в парламента. Това съобщи в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на ПФ Валери Симеонов . Подобни тристранни преговори поискаха от Реформаторския блок след лидерската среща във вторник в НС, след която лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде заявка за правителство на малцинството на ГЕРБ и РБ. Реформаторите обаче поставиха условия в коалицията да се включи и ПФ. Нашата позиция не е мръднала и на сантиметър, категоричен беше Симеонов. На въпрос как ще отговори на критиките на председателя на ЕНП Жозеф Доу към две точки от програмата на ПФ - децата на 6 години да се явяват на изпит по български език и родителите им да бъдат санкционирани, ако малките не знаят езика, и в Южна България да бъдат разположени бази с ракети "земя-земя", Симеонов отговори: "Последната ми грижа е този човек, който има явен дефицит на възпитание. Видяхте къде е сложил ръката си при разговора с Фандъкова ( Йорданка Фандъкова - кмет на София), видяхте, че той най-безцеремонно си позволява да се меси във вътрешните работи на чужда държава и да дава съвети на на един евентуално бъдещ министър-председател, а сега председател на група". Очаквайте подробности!

Прокуратурата подхвана случая с осакатения от бомба бултрас

http://pik.bg/прокуратурата-подхвана-случая-с-осакатения-от-бомба-бултрас-news243851.html

Прокуратурата подхвана случая с осакатения от бомба бултрас

Прокуратурата започна разследване на инцидента, при който самоделна бомбичка взриви ръката на футболен фен преди мача между Ботев и Локомотив.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщи говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев, информира "Дарик". Делото е за изработване и съхранение на взривни вещества и пиротехнически изделия без необходимото разрешение. На този етап е рано да се говори за повдигането на обвинения, уточни прокурорът.

21-годишният Кристиян загуби част от ръката си по време на подготвка за пловдивското дерби. Няма опасност за привърженика на „Ботев". Лекува се с антибиотици в клиниката по ортопедия на Университетската болница „Свети Георги". Очаква се лечението му да продължи около 14 дни.

Пациентът и близките му отказват контакти с медиите.

Добруджанец дари 10 хил. датски крони за изграждане паметника на ген. Иван Колев

http://pik.bg/добруджанец-дари-10-хил-датски-крони-за-изграждане-паметника-на-ген-иван-колев-news243853.html

Добруджанец дари 10 хил. датски крони за изграждане паметника на ген. Иван Колев

Левовата равностойност на датските крони е 2541 лева. Дарителят е Захари Иванов Златев, пише dobrichonline.bg.

На поредното заседание на Управителния съвет на Сдружението с нестопанска цел „Изграждане в град Добрич на паметник на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 година” стана ясно, че този месец в сметката на сдружението са постъпили 10 000 крони от добруджанец живеещ в Дания.

Общата сума в сметката на сдружението в момента е 22 742 лв.

На заседанието, ръководено от неговия председател проф. Георги Марков, бяха представени новите трима членове на Управителния съвет – бизнесменът Йордан Апостолов, директорът на РИМ Добрич Костадин Костадинов и журналистът Ангел Радилов.

Предложението на Георги Чунчуков  за сформиране на експертна група, която да анализира детайлите по т. 2, 4 и 5 от прогнозните стойности за изграждане на паметника, с цел намаляване на размера им не бе прието.

Членовете на Управителния съвет приеха 5 нови заявления за членство в сдружението.

Веселин Бончев предложи да бъде изработен отделен сайт на сдружението, да бъдат направени срещи с цел набиране на средства с областния управител, общинските съветници, Ротари клуб, Лайънс клуб, Майчина грижа, да се организират  благотворителни концерти с добрички певци и други. 

Дефлацията в еврозоната е опасно близо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4395736

Списание “Икономист” публикува коментар, който обръща сериозно внимание върху опасностите, които идват от задаващата се дефлация в еврозоната. В статия, озаглавена “Еврозоната: най-големият икономически проблем в света”, се посочва, че световната икономика не е в добра форма.
Според изданието най-голямата икономическа заплаха за момента идва от Списание “Икономист” публикува коментар, който обръща сериозно внимание върху опасностите, които идват от задаващата се дефлация в еврозоната. В статия, озаглавена “Еврозоната: най-големият икономически проблем в света”, се посочва, че световната икономика не е в добра форма. Според изданието най-голямата икономическа заплаха за момента идва от

Преговорите за руския газ за Украйна продължават

http://www.moreto.net/novini.php?n=269046

Преговорите в Брюксел за руския газ за Украйна ще продължат и днес. Информацията бе съобщена от говорителя на „Газпром" Сергей Куприянов. Той потвърди, че тристранните преговори по газа между Русия, Украйна и Европейската комисия не са успели да достигнат очаквания резултат.

Вампири възкръсват в Bedroom Premium Club

http://www.bnews.bg/article-120415

По традиция за поредна година най-добрият клуб организира необикновен Хелоуин, като сега той ще бъде посветен на митичните герои от миналото.

Товарите по мрежата на ЧЕЗ – с 24% по-високи през уикенда

http://www.cross.bg/mrezhata-bulgariya-zapadna-1437535.html

/КРОСС/ Рязкото застудяване на територията на Западна България, настъпило на 24 октомври, доведе до нарастване на товарите по мрежата на ЧЕЗ през почивните дни - 25 и 26 октомври, средно с 24% в сравнение с предходните дни. Най-голямо увеличение бе регистрирано в неделя - с 29%. „Значително се увеличиха товарите по електроенергийната система в Западна България през уикенда, което доведе до аварийни прекъсвания в част от големите населени места, където мрежата не е проектирана да издържа отопление на ток. Призоваваме клиентите в студените дни да използват разумно отоплителните уреди, за да не се стига до претоварване на мрежата и да не се смущава техният уют", каза Ясен Тодоров, директор „Управление на мрежата" в „ЧЕЗ Разпределение България" АД. Освен, че създават предпоставки за увеличаване на аварийността, нарасналите товари означават и увеличаване на консумацията на ток. По-голямото потребление съответно ще се отрази върху месечните сметки на клиентите на ЧЕЗ. Статистиката на компанията показва, че през октомври консумацията на електроенергия по мрежата на ЧЕЗ нараства средно с 18% спрямо септември, а през ноември - с 28%. През септември 2014 г. потреблението на битовите клиенти на ЧЕЗ на територията на Западна България бе средно 178 кВтч, което е по-малко в сравнение с регистрираните 187 кВтч през септември миналата година

Главният прокурор ще поиска имунитетите на поне седем депутати

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/30/2409513_glavniiat_prokuror_shte_poiska_imunitetite_na_pone/?ref=rss


До десет дни главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска поне седем имунитета на депутати, каза той в отговор на въпросите на журналисти по време на заседанието на Висшия съдебен съвет днес. Той не назова имена, но от думите му стана ясно, че сред тях със сигурност ще бъдат Цветан Цветанов и Волен Сидеров.

Журналистите успяха да разберат също, че ще се иска и имунитета на един евродепутат, като най-вероятно това е бившият лидер на БСП Сергей Станишев. Сред засегнатите от мярката...

Арестуваха полицай, поискал да помирише краката на мотористка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4396782

Пътен полицай бе отстранен от работа за това, че пожелал да подуши краката на спряна от него мотористка, пише Пътен полицай бе отстранен от работа за това, че пожелал да подуши краката на спряна от него мотористка, пише "Дейли мейл". Инцидентът станал в Хюстън, Тексас. 26-годишният пътен полицай Патрик Куин спрял моторист за проверка. Под каската обаче се оказала млада жена. Куин се престорил, че претърсва мотоциклета, като подхвърлил пакетче марихуана.

ЕС дава 4,3 млн. евро за български енергийни проекти

http://econ.bg/Новини/ЕС-дава-4-3-млн-евро-за-български-енергийни-проекти_l.a_i.590929_at.1.html

България ще получи 4,3 млн. евро за проучвания и възможности за строителство на енергийни проекти. Това стана ясно, след като страните от ЕС се...

Главчев: Коалиция между ДПС и ГЕРБ няма да има

http://pik.bg/главчев-коалиция-между-дпс-и-герб-няма-да-има-news243852.html

Главчев: Коалиция между ДПС и ГЕРБ няма да има

Коалиция между ДПС и ГЕРБ няма да има и това ясно се вижда от провежданите разговори. Искам да кажа, че ГЕРБ остава последователна и не е променила програмата си. Това коментира в кулоарите на парламента Димитър Главчев, депутат от ГЕРБ.

Ние искаме БНБ да си влязат във функциите по закон. БНБ до сега не е предприела всички необходими действия и от тук насетне да започне да си ги предприема по закон. Нищо повече не искаме, коментира още той темата КТБ, предаде Новини.бг.

Смисълът на предложението е БНБ да си свърши работата. Това беше наше предложение за проекторешение. Не можем да носим отговорност за това кой го е подкрепил.

Това не е одит. Нищо, че са одиторски фирми. Това е консултантска услуга. Не представлява нито одит, нито преглед по смисъла на международните одиторски стандарти. Това не е одит. Това е оценка на активите на КТБ, коментира още Главчев.


Бойко Борисов слага край на Реформаторския рекет

http://www.zapernik.com/bulgariya/boiko-borisov-slaga-krai-na-reformatorskiya-reket_35320/

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще предложи правителство на малцинството, ако не получи подкрепата на Реформаторския блок, съобщи ПИК.

По този начин Борисов ще сложи край на рекета, на който най-голямата парламентарно представена партия е подлагана през последните седмици от хората на Кънев, Кунева и Иван Костов.

Сутрин т.нар. Реформатори се събуждат с едни предложения за кабинет, следобед им идват други идеи, а вечерта са на коренно различно мнение.

Кунева и Кънев ту искат...

Продължава

АИКБ: Проектът за бюджета за 2015 година закъснява

http://www.vesti.bg/novini/aikb-proektyt-za-biudzheta-za-2015-godina-zakysniava-6026179

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) подкрепя данъчната стабилност при ниски равнища на данъчните ставки.

Мъж ходи по въже между небостъргачи на живо по "Дискавъри"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4395557

Ник Валенда - първият човек, който се разходи над Гранд каньон по въже, сега ще се опита да премине по въже между два небостъргача в Чикаго. И опасната му каскада ще бъде излъчена на живо по Ник Валенда - първият човек, който се разходи над Гранд каньон по въже, сега ще се опита да премине по въже между два небостъргача в Чикаго. И опасната му каскада ще бъде излъчена на живо по "Дискавъри" в понеделник в 2 ч през нощта. Над десет камери по земя и в небето ще следят движенията на Валенда в една от най-ветровитите части на Чикаго.

Необичайно активизиране на руски бойни самолети стресира Европа

http://offnews.bg/news/n_1/n_410572.html

19 руски бойни самолети вдигнаха под тревога военновъздушните сили на НАТО и няколко европейски държави. На 28 октомври германски изтребители, които охраняват въздушното пространство над балтийските държави в операцията на НАТО Baltic Air Policing, са били вдигнати под тревога и пратени да прехванат прелитащи над Балтийско море два руски изтребителя МиГ-31 , два Су-34 , един Су-27 и други два Су-24 . На следващия ден три големи групи руски самолети прелетели „на ръба на въздушното пространство на НАТО", като били засечени и проследени от системи за бърза реакция при опасност от Северна Европа и Турция, твърди специализираното издание The Aviationist. Около 3.00 часа сутринта радарите на НАТО засекли и проследили осем руски самолета, прелитащи във формация над Северно море в международното въздушно пространство. Норвежки изтребители F-16 идентифицирали самолетите като четири стратегически бомбардировача Ту-95 и четири танкера за презареждане във въздуха. В момента, в който бойната формация  била засечена, шест от самолетите сменили курса обратно към Русия. Руснаците обаче показали мускули, след като два от бомбардировачите им продължили да се движат в западна посока покрай норвежкия бряг. Два руски бомрадировача били засечени и западно от Португалия. Същият ден други да два Ту-95 и два изтребителя са прелетели и над Черно море . Следобяд радари засекли други седем руски самолета край Прибалтика - два руски изтребителя МиГ-31, два Су-34, един Су-27 и други два Су-24, вероятно същите, засечени предишния ден. „Това значително присъствие на руски самолети показва необичайно ниво на активност над европейското въздушно пространство“, се казва в официално съобщение на НАТО. Според представители на НАТО в нито един от случаите руските самолети не са заявили летателните си планове и не са осъществили радиовръзка с въздушния контрол или властите. Това поставя под сериозен риск гражданската авиация, тъй като въздушният контрол не може да засече бойните самолети и да даде гаранции, че маршрутите на гражданските самолети няма да се засекат с пътя на руската авиация. От руското Министерство на отбраната обясниха, че не са нарушили международните разпоредби и въздушното пространство на европейски държави. 

Цацаров: На поне пет народни представители ще бъде поискан имунитетът

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4396783

В момента се извършва проверка на всички народни представители за образувани висящи дела от общ характер. В зависимост от резултатите от тези проверка, ще бъдат направени съответните искания. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Фокус.
Със сигурност имунитетът ще бъде поискан на двама депутати, обясни Цацаров. В момента се извършва проверка на всички народни представители за образувани висящи дела от общ характер. В зависимост от резултатите от тези проверка, ще бъдат направени съответните искания. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Фокус. Със сигурност имунитетът ще бъде поискан на двама депутати, обясни Цацаров.

Джордж Клуни, Скарлет Йохансон и Тилда Суинтън се включват в новата комедия на братя Коен

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/30/2409435_djordj_kluni_skarlet_iohanson_i_tilda_suintun_se/?ref=rss


Новият филмов проект на многократните носители на "Оскар" Джоел и Итън Коен - комедия за златната ера на Холивуд - ще включи Джордж Клуни, Скарлет Йохансон и Тилда Суинтън, съобщава "Ройтерс".

"Хайл, Цезар!" ще излезе през февруари 2016 г. и ще проследява ден от живота на така наречения "фиксър" от Холивуд на 50-те години - човек, който оправя личните проблеми и замазва скандалите на звездите, нещо средно между пресагент, телохранител и момче за всичко, което не се съобразява с...

Африка ще произвежда повече газ от Русия до 2040 г.

http://econ.bg/Новини/Африка-ще-произвежда-повече-газ-от-Русия-до-2040-г-_l.a_i.590918_at.1.html

Субсахарска Африка ще измести Русия като глобален газов доставчик до 2040 година, сочат данните на Международната агенция по енергетика (IEA). Това...

Африка ще произвежда повече газ от Русия до 2040 г.

http://econ.bg/Новини/Африка-ще-измести-Русия-като-глобален-газов-доставчик-до-2040-г-_l.a_i.590918_at.1.html

Субсахарска Африка ще измести Русия като глобален газов доставчик до 2040 година, сочат данните на Международната агенция по енергетика (IEA). Това...

Мечтай! Ако една мечта пресече ума ти, тя ще пресече и живота ти

http://www.cross.bg/preseche-zhivota-mechtaii-1437534.html

/КРОСС/Луис Ривера - мексикански писател: Мечтай! Ако една мечта пресече ума ти, тя ще пресече и живота ти.

Валери Симеонов: Имаме среща днес от 14 часа с ГЕРБ и Реформаторите. Позицията ни е непроменена

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4396785

Днес сме поканени в 14.00 часа на преговори с ГЕРБ и с Реформаторския блок и ще отидем, съобщи пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО Валери Симеонов.
Той допълни още, че срещата ще се проведе в стаята на ПГ на ГЕРБ в Народното събрание. Валери Симеонов коментира още, Днес сме поканени в 14.00 часа на преговори с ГЕРБ и с Реформаторския блок и ще отидем, съобщи пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО Валери Симеонов. Той допълни още, че срещата ще се проведе в стаята на ПГ на ГЕРБ в Народното събрание. Валери Симеонов коментира още,

Цацаров ще поиска имунитета на най-малко петима депутата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4396765

В момента се извършва проверка на всички народни представители за образувани висящи дела от общ характер. В зависимост от резултатите от тези проверка, ще бъдат направени съответните искания. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Фокус.
Със сигурност имунитетът ще бъде поискан на двама депутати, обясни Цацаров. В момента се извършва проверка на всички народни представители за образувани висящи дела от общ характер. В зависимост от резултатите от тези проверка, ще бъдат направени съответните искания. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Фокус. Със сигурност имунитетът ще бъде поискан на двама депутати, обясни Цацаров.

Bayer вдигна годишната си прогноза

http://www.investor.bg/evropa/334/a/bayer-vdigna-godishnata-si-prognoza-182847/

Фармацевтичната компания отчете 13% ръст на печалбата през третото тримесечие

Откриват зимния сезон в Банско на 13 декември

http://pik.bg/откриват-зимния-сезон-в-банско-на-13-декември-news243844.html

Откриват зимния сезон в Банско на 13 декември

"Град Банско е готов за зимния сезон", зарадва всички почитатели на зимните спортове кметът на Банско Георги Икономов.

Официалното откриване на сезона ще бъде на 13 декември, като в момента се провеждат последни приготовления, за да може градът да посрещне туристите, каза още кметът.

"В момента се работи по водния цикъл и правим всичко възможно засегнатите улици да бъдат асфалтирани, за да не се пречи на зимния туристически сезон. Имахме и малки проблеми с пътя до Банско от Симитли, но те също се решават. Очакваме и кръгът от световната купа по ски, който ще се проведе в Банско на 28 февруари и 1 март, да привлече повече туристи. Тогава ще имаме супер гигантски слалом и спускане на жени, което ще бъде изключително атрактивно състезание", разказа Икономов.

Икономов допълни, че курортът за поредна година ще ангажира командировани полицаи, които да следят за спазването на обществения ред. Кметът изрази мнението, че политическата нестабилност се отразява на всички общини, като по думите му има тежки проблеми, които могат да бъдат решени само чрез работещо правителство.

"Всеки иска спокойствие, стабилност и най-вече работещ парламент, защото има тежки проблеми, които може да се разрешат единствено чрез работещи парламент и правителство. Служебното правителство също свърши своята работа, но неговите ресурси и възможности са ограничени", допълни Икономов.

Кметът назова и друг проблем, с който трябва да се заеме новото правителство, а именно да се осигурят средства от бюджета за поддръжка на пътната мрежа през зимния сезон, тъй като в райони като Банско това е от изключително значение.

 Източник: standartnews.com

Прокуратурата иска имунитета на 8 депутати

http://offnews.bg/news/n_1/n_410563.html

Главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска имунитета на поне осем депутати от новия парламент заради висящи дела. Списъкът е съставен след проверка на държавното обвинение за хора с дела, избрани в 43-тото Народно събрание. Сред депутатите са Цветан Цветанов , който има три висящи дела в съда, Волен Сидеров - с едно дело в съда, както и Сергей Станишев . Проверката продължава, може да изскочат още случаи, твърдят обвинители, цитирани от "Преса".  Цветанов, Сидеров, Станишев сами се отказаха от имунитета си в 42-ото НС, за да бъдат разследвани и съдени. Сега обаче са придобили нова защита срещу наказателно преследване и затова се налага прокуратурата отново да изпрати нови искания за отпадане на имунитета им. И тримата дотук декларираха, че са готови отново да се откажат от него.

Джамбазки: Сделки на АЛДЕ и ЕНП да запазят ДПС на власт

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/dzhambazki-sdelki-na-alde-i-enp-da-zapaziat-dps-na-vlast-6026175

"Очевидно трудно ще има подпис под нашата програма от ГЕРБ и съответно няма как да говорим за коалиция", каза евродепутатйт от ПФ

ЕС отпуска 4 млн.евро за инфраструктурни проекти за енергетиката на България

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/10/30/2409516_es_otpuska_4_mlnevro_za_infrastrukturni_proekti_za/?ref=rss


Държавите членки на Европейския съюз се договориха в сряда да отпуснат 647 милиона евро в подкрепа на приоритетни инфраструктурни проекти в областта на енергетиката, предаде Представителството на Европейската комисия у нас. Основната част от средствата се предоставят за проекти в газовия сектор и за пренос на електроенергия в региона на Балтийско море и в Източна и Югоизточна Европа.

Сред одобрените проекти са и 5 обекта в България за над 4 милиона евро. Европейските средства ще...

Бакалов: 1,2 млн. лева струва охраната по южната ни граница

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4396763

От началото на август усилията на МВР са насочени срещу каналджийството по границата, обясни министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов по време на изслушване пред Народното събрание, съобщи Дарик.
Около 1,2 милиона лева на месец струва на държавата охраната по южната ни граница, допълни още вътрешният министър. От началото на август усилията на МВР са насочени срещу каналджийството по границата, обясни министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов по време на изслушване пред Народното събрание, съобщи Дарик. Около 1,2 милиона лева на месец струва на държавата охраната по южната ни граница, допълни още вътрешният министър.

Във Варна ще се състои открита среща с проф. Пламен Марков

http://www.moreto.net/novini.php?n=268866

На 5 ноември от 16 часа на Сцена Филиал ще се състои открита среща с главния режисьор на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” и професор в НАТФИЗ Пламен Марков. 21 студенти от неговия клас пристигат специално за събитието от София, за да се запознаят с начина на работа във Варненския драматичен театър, евентуална сцена за бъдещите им професионални изяви, съобщиха от Варненския театър за Moreto.

“Зайците” в парламента – нагиздени, нелепи и нахални

http://frognews.bg/news_79214/

Издънката на уродливата ни изборната система, станала известна като казуса 13/13 - Барековата Анна Баракова, несъмнено е едно от най-озадачаващите лица в 43-ото Народно събрание. Нагиздената пловдивска учителка по биология влезе в сградата с надпис „Съединението прави силата” сякаш с идеята да промени националния девиз на България на „Независимостта прави силата”. Времето ще покаже дали ще се справи сама, след като тя бе първият депутат, който стана независим още в деня на клетвата на 43-ото Народно събрание.

Факултетът по журналистика на СУ отбелязва 40-годишнина

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/fakultetyt-po-zhurnalistika-na-su-otbeliazva-40-godishnina-6026173

"Медиите не бива да забравят, че работят за своите потребители, аудитории, публики", заяви Теодора Петрова - декан на ФЖМК

Прецаканите! Кои могат да останат без заплати по Коледа, заради запорираните сметки на Община Перник?

http://www.zapernik.com/obshtestvo/precakanite-koi-mogat-da-ostanat-bez-zaplati-po-koleda-zaradi_35314/

Работниците в Двореца на културата, младежките домове в Перник, оркестрите на града, като "Орфей", част от общинските предприятия могат да останат без заплати, ако Община Перник е в състояние на запорирани сметки, заради дългове, натрупани по време на управлението на кметицата Росица Янакиева.

Така реално, хората гласували за АБВ - основно от общинския апарат останаха прецакани. Кметицата мина на по-висока заплата, а те са застрашени да останат без заплати по...

Продължава

Дисквалифицират участник в Survivor заради безпрецедентна измама

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4396748

Тази вечер в Survivor от 21:30 часа по bTV враговете на Острова на прокудения ще се събудят прегърнати. Със смях и закачки на интимни теми, те ще се подготвят за предстоящия дуел. Победителят ще има правото да избере стратегия - дали да се завърне на острова или в племето. Но независимо от изхода на играта, Тази вечер в Survivor от 21:30 часа по bTV враговете на Острова на прокудения ще се събудят прегърнати. Със смях и закачки на интимни теми, те ще се подготвят за предстоящия дуел. Победителят ще има правото да избере стратегия - дали да се завърне на острова или в племето. Но независимо от изхода на играта,

Патриотите се срещат днес от 14 часа с ГЕРБ и Реформаторите с непроменена позиция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4396747

Днес сме поканени в 14.00 часа на преговори с ГЕРБ и с Реформаторския блок и ще отидем, съобщи  пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО Валери Симеонов.
Той допълни още, че срещата ще се проведе в стаята на ПГ на ГЕРБ в Народното събрание. Валери Симеонов коментира още, Днес сме поканени в 14.00 часа на преговори с ГЕРБ и с Реформаторския блок и ще отидем, съобщи  пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО Валери Симеонов. Той допълни още, че срещата ще се проведе в стаята на ПГ на ГЕРБ в Народното събрание. Валери Симеонов коментира още,

Увеличават се цените в добивната промишленост през септември

http://www.vesti.bg/novini/uvelichavat-se-cenite-v-dobivnata-promishlenost-prez-septemvri-6026178

Индексът на цените на производител на вътрешния пазар през септември 2014 г. е с 0.2% над равнището от предходния месец.

ДЖЕЗАБЕЛ: Мъртвите се връщат от отвъдното

http://cinema.actualno.com/DJEZABEL-Myrtvite-se-vryshtat-ot-otvydnoto-news_57685.html

Млада жена се завръща в бащината си къща, където ще се възстановява от трагичен инцидент. При тежка катастрофа е загубила годеника си, а самата Джезабел остава инвалид. Не й остава нищо друго, освен д...

Абас: Затварянето на джамията "Ал Акса" е равнозначно на война

http://politics.actualno.com/Abas-Zatvarjaneto-na-djamijata-Al-Aksa-e-ravnoznachno-na-vojna-news_57690.html

Затварянето на джамията "Ал Акса" от страна на Израел за всички посетители след убийството на един израелец е равносилно на "обявяване на война", заяви палестинският президент Ма...

Една сериозна причина да не сте скъперник

http://curious.actualno.com/Edna-seriozna-prichina-da-ne-ste-skypernik-news_57688.html

Скъперниците са по-стресирани хора и по-често са обхванати от чувство за безпокойство, отколкото щедрите, установи австралийско проучване, пише Daily mail. Екип специалисти по човешко поведение, воде...

BACK2BASICS за втори път през ноември

http://music.actualno.com/BACK2BASICS-za-vtori-pyt-prez-noemvri-news_57691.html

Точно месец след дебютното издание на BACK2BASICS, партито ще върне хип-хоп духа в ROOM 1 на YALTA CLUB на 8 ноември. Второто поред събитие отново ще постави на пиедестал музиката, като остави зад све...

Пловдив влага 6 млн. лв. догодина в ремонт на кварталните улици

http://plovdiv.actualno.com/Plovdiv-vlaga-6-mln-lv-dogodina-v-remont-na-kvartalnite-ulici-news_57689.html

Приблизително 6 млн. лева ще бъдат вложени догодина в ремонт на квартални улици. Сметките се подготвят отсега. Свободните средства от общинския бюджет този път се насочват към по-малките улици. През ...

Сидеров: Не знам защо КТБ трябва да се оздравява

http://politics.actualno.com/Siderov-Ne-znam-zashto-KTB-trjabva-da-se-ozdravjava--news_57692.html

Не виждам никаква логика да ходя да се консултирам с президента, който по конституция е длъжен да даде мандата на най-голямата сила. Това заяви пред журналисти в НС лидерът на Атака Волен Сидеров, ...

"Звук и светлина" за Деня на будителите

http://society.actualno.com/Zvuk-i-svetlina-za-Denja-na-buditelite-news_57694.html

Аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина” ще бъде излъчен по повод 1 ноември – Ден на народните будители от 19.00 часа. Това съобщиха от ...

В Широка лъка са против изграждането на център за умствено изостанали хора

http://society.actualno.com/V-Shiroka-lyka-sa-protiv-izgrajdaneto-na-centyr-za-umstveno-izostanali-hora-news_57695.html

Жителите на смолянското село Широка лъка единодушно са против изграждането на център за умствено изостанали хора. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян кметът на населеното...

Виж кой спечели двойна покана за концерта на Таря Турунен

http://music.actualno.com/Vij-koj-specheli-dvojna-pokana-za-koncerta-na-Tarja-Turunen-news_57696.html

Georgi Terziev e човекът, който ще види нежното сопрано Таря Турунен този понеделник (3 ноември – б.а) на живо, в зала „Универсиада”. Освен това, той ще може да вземе и п...

Смолянско село от години е без лекар

http://society.actualno.com/Smoljansko-selo-ot-godini-e-bez-lekar-news_57698.html

Смолянското село Мугла е без лекар от години. Въпреки че мястото е обявено, никой кандидат за лекар не се е обаждал, не е попитал и не иска да заеме това място, каза кметът на селото Даниела Кубинска...

Избират утре новия кмет на Перник

http://politics.actualno.com/Izbirat-utre-novija-kmet-na-Pernik-news_57697.html

Общинският съвет в Перник ще избира утре новият кмет на общнината. Това ще се случи на извънредно заседание на местния парламент. Пристигнало е тълкувателно писмо от ЦИК относно казуса за избор на км...

Обявиха номинациите за най-стилните британци

http://www.cross.bg/moda-modelut-deiivid-1437533.html

/КРОСС/Съпругата на актьора Джордж Клуни Амал Аламудин и актьорът и режисьор Ралф Файнс са водещите имена в номинациите за най-стилни британци за тази година.  10 мъже и 10 жени се състезават за наградата на Британския моден съвет, която ще бъде връцена на 1 декември.  Сред номинираните дами тази година са още: моделите Кара Делевин, Кейт Мос, актрисите Ема Уотсън, Хелън Мирън, Кийра Найтли и певицата Рита Ора. Сред най-стилните господа са актьорът Идрис Елба, моделът Дейвид Ганди и Дейвид Бекъм. Наградата ще отиде при този, който "най-добре въплъщава духа на британската мода и е международен посланик на Лондон като водеща столица на креативната мода". Най-стилните британец и британка ще бъдат избрани чрез гласуване на сайта на кампанията BritishFashionAwards.com. Всеки гласувал ще участва в томбола с награда два билета за церемонията по връчването на наградите. Гласуването приключва на 5 ноември. Минали години с престижното модно отличие бяха удостоени певеца Хари Стайлс от бой бандата "One Direction" и моделът Алекса Чънк.

Бакалов: 1,2 млн. лева струва охраната по южната ни граница

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4396742

От началото на август усилията на МВР са насочени срещу каналджийството по границата, обясни министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов по време на изслушване пред Народното събрание, съобщи Дарик.
Около 1,2 милиона лева на месец струва на държавата охраната по южната ни граница, допълни още вътрешният министър. От началото на август усилията на МВР са насочени срещу каналджийството по границата, обясни министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов по време на изслушване пред Народното събрание, съобщи Дарик. Около 1,2 милиона лева на месец струва на държавата охраната по южната ни граница, допълни още вътрешният министър.

Безпрецедентна измама в Survivor, дисквалифицират участник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4396737

Тази вечер в Survivor от 21:30 часа по bTV враговете на Острова на прокудения ще се събудят прегърнати. Със смях и закачки на интимни теми, те ще се подготвят за предстоящия дуел. Победителят ще има правото да избере стратегия - дали да се завърне на острова или в племето. Но независимо от изхода на играта, Тази вечер в Survivor от 21:30 часа по bTV враговете на Острова на прокудения ще се събудят прегърнати. Със смях и закачки на интимни теми, те ще се подготвят за предстоящия дуел. Победителят ще има правото да избере стратегия - дали да се завърне на острова или в племето. Но независимо от изхода на играта,

Нараства производството на безоловен бензин през август 2014 г.

http://www.vesti.bg/novini/narastva-proizvodstvoto-na-bezoloven-benzin-prez-avgust-2014-g-6026177

През август 2014 г. спрямо юли 2014 г. нараства производството на безоловен бензин - с 4.1% до 153 хил. т и дизелово гориво - със 7.5% до 187 хил. т., съобщиха от НСИ.

Шойгу: Министерството на отбраната приема мерки за ограничаване на желаещите да служат по контракт

http://www.cross.bg/kontrakt-slyzhba-otbranata-1437532.html

/КРОСС/ Руската армия е принудена да предприеме мерки за ограничаване на желаещите да служат, които говори за увеличаване на престижа на военната служба в Русия. Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на изявление на руския министър на отбраната ген. Сергей Шойгу. „Ние още през септември започнахме да ограничаването, защото големият поток от желаещи (да служат) в армията, не може да не ни радва. Ние на практика, можехме още през септември да изпълним плана за тази година и дори частично за следващата”, заяви Шойгу по време на заседание на Обществения съвет при Министерството на отбраната. По думите на министъра, престижът и популярността на контрактната военна служба е достигнала до такова ниво, че хората прибягват до различни уловки, за да служат в армията. Във връзка със създалата се ситуация е необходимо да бъде обърнато внимание не на количеството служещи, на тяхното „качество”, заяви Шойгу. Началникът на Националния център за управление на отбраната на Русия генерал-лейтенант Михаил Мизинцев добави, че през 2014 г. на служба по контракт са били приети повече от 70 хил. граждани. „За първи път броят на военнослужещите по контракт на длъжностите сержанти и войник, превиши броя на наборниците”, отбеляза той. „Планът за Въоръжените сили за военнослужещи по контракт е изпълнен на 94,1 % от планираното за 2014 г.”, уточни Мизинцев

Добрата новина! Асен Ошанов пребори рака

http://pik.bg/добрата-новина-асен-ошанов-пребори-рака-news243842.html

Добрата новина! Асен Ошанов пребори рака

Един от най-доверените съветници на Симеон Сакскобургготски – Асен Ошанов, пребори рака, който го измъчваше от две години.

Юристът, основен двигател на делата по връщането на царските имоти у нас, се измъчваше от поражения върху гръбначния мозък.

Ошанов научил за диагнозата си, но имало и окуражаващ момент – състоянието му не изисквало операция, съобщава "Уикенд“. 

Възпалението засегнало способността на юриста да ходи. След лечение в чужбина с инжекции обаче той успял да оздравее и сега само малкият му дървен бастун напомня за заболяването.

Ошанов почете премиерата на автобиографичната книга на Симеон Сакскобургготски „Една необикновена съдба“. Той бе посрещнат изключително радушно както от десетките бивши депутати и министри от НДСВ, така и от самия Симеон. 

Трима джихадисти минали през София, за да се присъединят към терористите от "Ислямска държава"

http://www.zapernik.com/bulgariya/trima-djihadisti-minali-prez-sofiya-za-da-se-prisuedinyat-kum_35319/

Кюрдски новинарски канал показа видео, разпространено от армията на Сирийски Кюрдистан, в което трима джихадисти разказват как са минали през София, за да се присъединят към терористите от "Ислямска държава", пише Всеки ден. Клипът е от 27 септември, само дни след като от българското МВР съобщиха, че са върнали 12 души, предполагаеми джихадисти от нашата граница.

Тримата заловени са от марокански произход. Двама от тях имат белгийско гражданство, а третият е с френско.

От видеото...

Продължава

Бедственото положение в Габрово е отменено

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4396733

Отменено е бедственото положение в Габрово. Това каза за „Фокус” кметът на Габрово Таня Христова. „С изключение на едно от населените места, за което имах информация, че се работи и все още не беше възстановен токът, на всички останали места има електрозахранване. Разбира се, продължава да има отделни абонати, които нямат ток, Отменено е бедственото положение в Габрово. Това каза за „Фокус” кметът на Габрово Таня Христова. „С изключение на едно от населените места, за което имах информация, че се работи и все още не беше възстановен токът, на всички останали места има електрозахранване. Разбира се, продължава да има отделни абонати, които нямат ток,

ГЕРБ, Реформаторите и Патриотичният фронт с първа обща среща за кабинета (обновена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/30/2409488_gerb_reformatorite_i_patriotichniiat_front_s_purva/?ref=rss


Преговорната група на ГЕРБ, лидери на партии от Реформаторския блок и съпредседателите на Патриотичния фронт днес ще проведат първа тристранна среща за сформирането на следващо правителство, потвърди "Дневник" от източници от трите формации.

Разговорът ще се проведе в 14 ч. в Народното събрание. Поканата към Фронта е била устна. В преговорната група на ГЕРБ участват евродепутатът Томислав Дончев и народните представители Румяна Бъчварова и Менда Стоянова. Най-вероятно участие от...

Отменено е бедственото положение в Габрово

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4396725

Отменено е бедственото положение в Габрово. Това каза за „Фокус” кметът на Габрово Таня Христова. „С изключение на едно от населените места, за което имах информация, че се работи и все още не беше възстановен токът, на всички останали места има електрозахранване. Разбира се, продължава да има отделни абонати, които нямат ток, Отменено е бедственото положение в Габрово. Това каза за „Фокус” кметът на Габрово Таня Христова. „С изключение на едно от населените места, за което имах информация, че се работи и все още не беше възстановен токът, на всички останали места има електрозахранване. Разбира се, продължава да има отделни абонати, които нямат ток,

Visa надмина пазарните очаквания

http://www.investor.bg/web/456/a/visa-nadmina-pazarnite-ochakvaniia-182845/

Акциите поскъпнаха с над 4% след анонсираната програма за обратно изкупуване на акции за 5 млрд. долара

Тройна среща: Патриотите и реформаторите отиват при ГЕРБ

http://www.bnews.bg/article-120421

Новите консултации ще са в 14 часа в партийната стаичка на Бойко Борисов. Все още няма яснота дали той самият ще присъства, тъй като малко след 10 часа той се изнесе от парламента.

Иван Алексиев към Кабланд: 9 години ви чакаме, това е класическа схема на измама

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/t815EfxBKCg/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Община Поморие гласува с „против” отчета на „Кабланд” ООД за 2013 г. Дружеството проведе общото си годишно заседание на 29.10.2014 г. и на него присъстваха кметът Иван Алексиев, председателят на Общинския съвет д-р Милена Енева, собственикът на „ЕнДжиБи Кънсълтинг” Никълъс Галахар, управителят Дарио Томалети, финансистът Георги Гурковски, заместник-кметовете на Поморие и общински съветници.

Дружеството е създадено през 2005 г. с партньори  Община Поморие и фирма „ЕнДжиБи Кънсълтинг”. Община Поморие участва с апортна вноска на близо 2000 дка земя в местността „Хижата” – Каблешково, където инвеститорите трябва да построят модерен голф комплекс.

Девет години по-късно, строежът не е започнал. Финансовият отчет на дружеството показва, че приходите му са 0 лв., а загубите над 2 млн. лв.

Относно свършеното през 2013 г.: взети са решения за промяна на трасетата на електрозахранването и водопровода, което изисква изготвяне на нови проекти, стартиране на нови процедури, допълнителни разходи и допълнителна загуба на време.

„Дружественият  договор позволява инвестиционният проект да се влачи във времето. Искаме да променим договора и да работим законосъобразно. Вече девета година се въртим в един порочен кръг. От ваша страна няма желание за реализиране на проекта. Няма разумен човек, който да ви повярва, че искате да финализирате този проект. Това е класическа схема на измама.” – заяви кметът Иван Алексиев.

Той обясни, че през 2004 г. общинският съвет е взел решение малко над 1400 дка от земите да бъдат продадени чрез търг, което е отменено през 2005 г. и ОС дава съгласие да се учреди дружеството, в което община Поморие да апортира над 1900 дка, оценени на 277 хил. лв. „Това е схема, в която участват и двете страни на дружеството и, от която страдат само жителите на град Каблешково и на Община Поморие.” – допълни кметът.

Tomaleti-Kabland

Джамбазки: ЕНП и АЛДЕ правят сделки, за да запазят ДПС във властта

http://www.cross.bg/dzhambazki-front-programa-1437531.html

/КРОСС/ „Сътрудничеството на АЛДЕ и ЕНП в Европарламента не прекъсва. Само тук се правят на врагове. Тези хора правят някакви сделки, за да запазят ДПС във властта", каза зам.-председателят на ВМРО и представител на „Патриотичен фронт" Ангел Джамбазки в интервю за Нова телевизия. „Те обаче започват да се навират в нашите вътрешни работи. Много бих искал да заведа г-н Дол в село Мечка да поживее малко там и тогава да ми говори за патриотизъм, национализъм и ксенофобия", допълни той. „Ако ГЕРБ в бъдещото управление не направят полезните за държавата неща, ние ще бъдем коректив. Очевидно е, че ГЕРБ трудно ще сложи подпис под нашата програма, и съответно, няма как да говорим за коалиция. И на Борисов не му е лесно, но въпросът не е дали му писва. Ако стане невъзможно, ще има нови избори. Ние нямаме проблем с това, но не е полезно за хората. Няма ли подписи под програма, няма да има безусловна подкрепа", категоричен е Джамбазки. „Позицията на „Патриотичен фронт" по темата КТБ не е претърпяла промени от изборите досега - незабавно да бъдат възстановени гарантираните влогове на хората и ако някой иска да спасява нещо, това да бъде за частна сметка. Ние дори не сме сигурни колко пари липсват от банката", посочи Джамбазки.

Консумацията на ток се увеличила заради рязкото понижаване на температурите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4396727

Рязкото застудяване на територията на Западна България, настъпило на 24 октомври, доведе до нарастване на товарите по мрежата на ЧЕЗ през почивните дни - 25 и 26 октомври, средно с 24% в сравнение с предходните дни. Най-голямо увеличение бе регистрирано в неделя – с 29%. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ. Рязкото застудяване на територията на Западна България, настъпило на 24 октомври, доведе до нарастване на товарите по мрежата на ЧЕЗ през почивните дни - 25 и 26 октомври, средно с 24% в сравнение с предходните дни. Най-голямо увеличение бе регистрирано в неделя – с 29%. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ.

Р. Петров към МВР-шефа: Ще се възстанови ли държавната граница в истинския ѝ вид?

http://www.bnews.bg/article-120420

Бакалов призна, че Росен Петров е прав за това, че то не може да спре нарушителите и има нужда и от мобилни групи, които да реагират.

Проф. Михаил Константинов: Тройка ГЕРБ , РБ и ПФ излизат като аритметика, но е идеологически тюрлюгювеч

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4395754

Двупартиен кабинет е единствената възможна формула в тази ситуация, с тематична подкрепа от всички останали партии без “Атака”, обяви Бойко Борисов след срещата на лидерите на групи в парламента във вторник.
Малко след това обаче реформаторите поискаха и трети партньор - Патриотичния фронт.
Ако стане коалиция с Реформаторския блок, ще внеса нея, Двупартиен кабинет е единствената възможна формула в тази ситуация, с тематична подкрепа от всички останали партии без “Атака”, обяви Бойко Борисов след срещата на лидерите на групи в парламента във вторник. Малко след това обаче реформаторите поискаха и трети партньор - Патриотичния фронт. Ако стане коалиция с Реформаторския блок, ще внеса нея,

Мрежата на ЧЕЗ се натовари с 24% през уикенда

http://frognews.bg/news_79213/

Рязкото застудяване на територията на Западна България, настъпило на 24 октомври, доведе до нарастване на товарите по мрежата на ЧЕЗ през почивните дни - 25 и 26 октомври, средно с 24% в сравнение с предходните дни. Най-голямо увеличение бе регистрирано в неделя – с 29%.

Шотландия без право на вето при излизане на Великобритания от ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=269057

Британският премиер Дейвид Камерън не подкрепя искането на Шотландия за право на вето при излизане от ЕС. "Ние сме една страна и затова се наричаме Обединено кралство. Дали да останем, или излезем от ЕС, ще се реши на единен референдум от британските граждани.

Гърция предоставя фрегата и подводница на Кипър

http://www.grreporter.info/Grciya_predostavya_fregata_i_podvodnica_na_Kipr/16323

Ясен сигнал към Турция да прекрати незаконните проучвания в изключителната икономическа зона на Кипър и да прояви уважение към суверенните права на страната отправиха вчера от Никозия министрите на външните работи на Гърция, Египет и Кипър

прочети повече

Призраците на 100 партии витаят в парламента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4396011

Агонията на нашенската неолиберална демокрация стигна своя връх. Аналози с разделението и противопоставянето могат да се намерят само от времето на завладяването на страната ни от османските турци. 50 партии в парламента, скупчени в 8 политически субекта, трябва да се разберат за правителство. 
В някои от тях хората са събирани от кол и въже. Агонията на нашенската неолиберална демокрация стигна своя връх. Аналози с разделението и противопоставянето могат да се намерят само от времето на завладяването на страната ни от османските турци. 50 партии в парламента, скупчени в 8 политически субекта, трябва да се разберат за правителство. В някои от тях хората са събирани от кол и въже.

Консумирали сме с 24% повече ток след рязкото понижаване на температурите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4396711

Рязкото застудяване на територията на Западна България, настъпило на 24 октомври, доведе до нарастване на товарите по мрежата на ЧЕЗ през почивните дни - 25 и 26 октомври, средно с 24% в сравнение с предходните дни. Най-голямо увеличение бе регистрирано в неделя – с 29%. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ. Рязкото застудяване на територията на Западна България, настъпило на 24 октомври, доведе до нарастване на товарите по мрежата на ЧЕЗ през почивните дни - 25 и 26 октомври, средно с 24% в сравнение с предходните дни. Най-голямо увеличение бе регистрирано в неделя – с 29%. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ.

Пострадалите в Аспарухово ще получат пакети с храни по Коледните празници

http://pik.bg/пострадалите-в-аспарухово-ще-получат-пакети-с-храни-по-коледните-празници-news243837.html

Пострадалите в Аспарухово ще получат пакети с храни по Коледните празници

Пострадалите от наводнението във варненския кв. „Аспарухово” ще получат по Коледните празници пакети с храни, осигурени от кампанията на БЧК „Заедно на Коледа”. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Милена Сиракова, от червенокръстката организация.

Тя посочи че акцията се провежда ежегодно във Варна. В нея са включени социално слаби, самотно живеещи и други граждани, на които се раздават хранителни пакети. Сиракова посочи, че тази година акцентът на кампанията ще падне върху хората пострадали от наводнението през месец юни в кв. „Аспарухово”.

Към момента все още не е ясен точният брой на хората, на които ще бъдат раздадени пакети, като списъкът ще бъде изготвен до началото на месец декември. Пакетите включват основните хранителни продукти, сред които варива, олио, брашно, спагети и др. Освен това за хората в неравностойно положение ще се проведе и спектакъл организиран от БЧК и други социални институции в града.

Икономист: Капиталът в КТБ АД може да се попълни без пари от бюджета

http://econ.bg/Новини/Икономист-Капиталът-в-КТБ-АД-може-да-се-попълни-без-пари-от-бюджета_l.a_i.590898_at.1.html

Капиталът в “Корпоративна търговска банка“ АД (КТБ АД) може да бъде попълнен без нито един лев от бюджета. Това заяви икономистът Венцеслав...

Иззеха повече от 10 кг канабис в Петрич

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4396680

Голямо количество канабис е иззето при операция на ДАНС в община Петрич, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.
На 21 и 22 октомври 2014 г. на територията на община Петрич, област Благоевград, служители на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Петрич са провели специализирана операция за пресичане на Голямо количество канабис е иззето при операция на ДАНС в община Петрич, съобщиха от пресцентъра на ДАНС. На 21 и 22 октомври 2014 г. на територията на община Петрич, област Благоевград, служители на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Петрич са провели специализирана операция за пресичане на

Швеция признава днес палестинската държава

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/30/2409480_shveciia_priznava_dnes_palestinskata_durjava/?ref=rss


 Лявоцентристкото правителство в Швеция ще признае официално Палестинската държава днес, съобщи външният министър Марго Валстром, цитирана "Ройтерс". Тя е първата страна в Европа, която прави това.

Премиерът и лидер на социадемократите Стефан Лофвен обяви това си намерение още по време на първата си реч като министър-председател, което привлече критиките на САЩ и Израел.

"Признаването на Палестина е в името на по-доброто бъдеще на региона, който прекалено отдавна е...

Крими клиент преби адвоката на Митьо Очите

http://www.bnews.bg/article-120416

Бургаският адвокат Станко Кралев, защитник на Митьо Очите, е бил нападнат и ударен по главата от неизвестен мъж.

Академици отправиха към Борисов предложение за реформа

http://pik.bg/академици-отправиха-към-борисов-предложение-за-реформа-news243836.html

Академици отправиха към Борисов предложение за реформа

ГЕРБ начело с Бойко Борисов проведоха среща с Академичен и индустриален клуб „Добри Желязков – Фабрикаджията“ в кабинета на Борисов в парламента, предаде Novini.bg.

Припомняме, това е втората среша на академиците и хората на Бойко Борисов. Предишната беше преди 2 седмици в централата на партията. Един от съпредседателите на клуба и председател на БАН акад. Стефан Воденичаров заяви след втората среща, че са били представени конкретни предложения за административна реформа.

Целта на клуб „Добро Желязков“ е да помогне на държавата, за да може бизнесът да заработи. Дали предложенията ще бъдат приети от ГЕРБ на този етап акад. Воденичаров не може да каже, но подчерта: „Важното е, че слушат“.

Не сме обсъждали казуса "КТБ", ние предлагаме решения само по отношение административната реформа, отбеляза още той. На събитието присъства и Сашо Дончев.


Има опасност от достигане на критични норми на реките във Великотърновска област

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4396684

Има опасност нивата на реките във Великотърновска област да достигнат критичните си норми. Това съобщи Фокус, позовавайки се на Хидрометеорологичната обсерватория в града.
Към момента нивата са на половина от критичната точка, но покачването им продължава поради непрестанните валежи и високите температури, които топят снежната покривка. Има опасност нивата на реките във Великотърновска област да достигнат критичните си норми. Това съобщи Фокус, позовавайки се на Хидрометеорологичната обсерватория в града. Към момента нивата са на половина от критичната точка, но покачването им продължава поради непрестанните валежи и високите температури, които топят снежната покривка.

Опасност от преливане на реките във Великотърновска област

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4396665

Има опасност нивата на реките във Великотърновска област да достигнат критичните си норми. Това съобщи Фокус, позовавайки се на Хидрометеорологичната обсерватория в града.
Към момента нивата са на половина от критичната точка, но покачването им продължава поради непрестанните валежи и високите температури, които топят снежната покривка. Има опасност нивата на реките във Великотърновска област да достигнат критичните си норми. Това съобщи Фокус, позовавайки се на Хидрометеорологичната обсерватория в града. Към момента нивата са на половина от критичната точка, но покачването им продължава поради непрестанните валежи и високите температури, които топят снежната покривка.

Бушонираха адвоката на Митьо Очите

http://frognews.bg/news_79212/

Станко Кралев, който е адвокат на Митьо Очите, е бил нападнат тази сутрин около 8,00 часа. Инцидентът е станал на ул. „Шейново”, близо до сградата на Областната дирекция на МВР в Бургас. Висок мъж е връхлетял върху юриста, ударил го е веднъж в областта на главата, след което е избягал.

Задържаха над 10 кг канабис в Петрич

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4396668

Голямо количество канабис е иззето при операция на ДАНС в община Петрич, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.
На 21 и 22 октомври 2014 г. на територията на община Петрич, област Благоевград, служители на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Петрич са провели специализирана операция за пресичане на Голямо количество канабис е иззето при операция на ДАНС в община Петрич, съобщиха от пресцентъра на ДАНС. На 21 и 22 октомври 2014 г. на територията на община Петрич, област Благоевград, служители на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Петрич са провели специализирана операция за пресичане на

Шефът на БАН на среща с Борисов: Ограничителни режими пречат на нормалния стопански живот

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4396670

Съществуват изключително много ограничителни режими и актове, които пречат на нормалния стопански живот. Това каза в парламента председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров след среща между него, председателят на Българската стопанска камара Сашо Дончев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи „Фокус”. Съществуват изключително много ограничителни режими и актове, които пречат на нормалния стопански живот. Това каза в парламента председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров след среща между него, председателят на Българската стопанска камара Сашо Дончев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи „Фокус”.

Христо Иванов: Не може да се говори за обостряне на ситуацията с бежанците

http://pik.bg/христо-иванов-не-може-да-се-говори-за-обостряне-на-ситуацията-с-бежанците-news243831.html

Христо Иванов: Не може да се говори за обостряне на ситуацията с бежанците

Не може да се говори за обостряне на ситуацията с бежанците, въпреки че има постоянно засилване на миграционния натиск. Това  каза вицепремиерът и министър на правосъдието Христо Иванов по време на изслушване за предприетите мерки от страна на  Министерския съвет по проблемите със засилващия се миграционен натиск към България.

Към средата на октомври в седемте териториални поделения на ДАП са настанени 3298 лица при общ капацитет 6000 души. Процентът  на запълване на съществуващия капацитет е 55 процента, посочи вицепремиерът и допълни ,че все още имаме капацитет да поемем  увеличаващия се натиск. Той посочи, че 408 лица са настанени на външни адреси за собствена сметка. От настанените в страната ни 2505 души, т.е 76 процента, са сирийски граждани.

Следващата най-голяма група са гражданите на Афганистан - 461 лица или 14 на сто, а гражданите  от Ирак са 120 лица или 4 процента. Децата са 1076, като непридружените малолетни и непълнолетни са 89. От тях 261 деца са записани да изучават български език, а  записаните в училище са 45, необхванатите 472 деца. високият процент необхванати лица се дължи на факта, че докато мигрантите са в процедура по определяне на статута няма законово основание тези деца да посещават училище, обясни Иванов.

Той поясни, че  от друга страна голяма част от новопристигналите са се насочили към други дестинации и не се възползват от предложените на децата им образователни възможности. От януари до октомври 2014 г. 6766 души са потърсили закрила от нас, като на 3320 е предоставен статут на бежанци, а на 1695 -  хуманитарен статут. Дадени са 366 отказа, а 1539 производства са прекратени, обясни министърът.

Той даде за сравнение миналата  година, когато закрила са потърсили 7144 лица, бежански статут са получили 183, хуманитарен - 2279, отказите са 354, а  прекратените производства 824. Само до 29 октомври т.г. над 1800 човека са подали молба за закрила, посочи министърът.

Сондажите за газ в Черно море започват в края на 2015 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=269059

Във втората половина на 2015 г. френската енергийна компания Total ще започне да сондира с цел търсене на въглеводороди в блока "Хан Аспарух" в Черно море, съобщи Пол Секстън, мениджър по въпросите на добива в Total E&P България, цитиран от БГНЕС.

Румен Гечев: КТБ е в неспасяемо състояние

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/rumen-gechev-ktb-e-v-nespasiaemo-systoianie-182839/

При всяка криза в определена банка БНБ ще трябва да налива пари там, заяви Корман Исмаилов

Агонията на поп Кръстьо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4396276

След като оцелява при поне три покушения, поп Кръстьо в крайна сметка е пощаден. Смъртната му присъда е заменена с доживотен позор. Предателството на Левски съсипва живота му, всеобщото презрение го поставя в изолацията на чумавия заедно със семейството му. Попът е окаян, изтерзан и низвергнат. Той обаче не е безволев, нито слаб. След като оцелява при поне три покушения, поп Кръстьо в крайна сметка е пощаден. Смъртната му присъда е заменена с доживотен позор. Предателството на Левски съсипва живота му, всеобщото презрение го поставя в изолацията на чумавия заедно със семейството му. Попът е окаян, изтерзан и низвергнат. Той обаче не е безволев, нито слаб.

Разкаянието на Диего

http://books.actualno.com/Razkajanieto-na-Diego-news_57678.html

„С нюх и умение Боряна Дукова ни предлага още една историческа загадка на бързи обороти“ Асен Блатечки Боряна Дукова умело вплита исторически факти във впечатляваща криминална м...

Стартира дарителската Операция „Жълти стотинки“ 2014

http://society.actualno.com/Startira-daritelskata-Operacija-Jylti-stotinki-2014-news_57674.html

За пета поредна година VIVACOM Fund стартира благотворителната Операция „Жълти стотинки“ заедно с повече от 20 партньори от различни бизнес сектори. Националната дарителска инициат...

Сидеров не се спира: Жозеф Дол е далавераджия

http://politics.actualno.com/Siderov-ne-se-spira-Jozef-Dol-e-dalaveradjija-news_57676.html

Председателят на "Атака" Волен Сидеров не спира с атаките срещу дошлия вчера на посещение в България лидер на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол.   "Дол е далавераджи...

"Истории от големия двор" - нова поредица български книжки за деца

http://books.actualno.com/Istorii-ot-golemija-dvor---nova-poredica-bylgarski-knijki-za-deca------news_57675.html

На пазара вече е първата книжка от най-новата поредица български книжки за деца - „Истории от големия двор“. Книгите са с красиви цветни илюстрации, а историите разпалват детските ...

Убийства с инициали

http://books.actualno.com/Ubijstva-s-iniciali-news_57681.html

След близо 40 години легендарният детектив Еркюл Поаро се завръща! Световноизвестна английска писателкa вдъхва нов живот на любимия ни герой в романа „Убийства с инициали“. След пр...

Бакалов склонен да остане министър срещу определени условия

http://crime.actualno.com/Bakalov-sklonen-da-ostane-ministyr-sreshtu-opredeleni-uslovija-news_57677.html

Ако ми бъде предложено да остана министър, аз ще си поставя моите искания. Това заяви пред журналисти в парламента служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов. Той беше изслушан по темата ...

96 нарушители заловени след акция във Варна

http://varna.actualno.com/96-narushiteli-zaloveni-sled-akcija-vyv-Varna-news_57684.html

Днес приключи акцията „24 часа контрол на скоростта“, която се проведе на 29 и 30 октомври на територията на страната В рамките на денонощие беше осъществен постоянен контрол на с...

След десет дни ще е ясно кои депутати е взел Цацаров на мушка

http://politics.actualno.com/Sled-deset-dni-shte-e-jasno-koi-deputati-e-vzel-Cacarov-na-mushka-news_57679.html

За двама депутати се знае със сигурност, че ще им бъде поискан имунитетът, освен това мисля, че ще се стигне до искания, свързани с не по-малко от 5 народни представители. Исканията ще бъдат направе...

Kакво научаваме за себе си, когато всичко е на път да се разпадне?

http://books.actualno.com/Kakvo-nauchavame-za-sebe-si-kogato-vsichko-e-na-pyt-da-se-razpadne-news_57682.html

Дъглас Петерсен е срамежлив младеж, който успява да съблазни красивата Кони благодарение на прекрасното си чувство за хумор. Години по-късно те живеят относително щастливо в предградията на Лондон с...

Ford Kuga с най-мощния дизел и повече модерни технологии

http://cars.actualno.com/Ford-Kuga-s-naj-moshtnija-dizel-i-poveche-moderni-tehnologii-news_57680.html

Ford Kuga се сдоби със значителни промени, вкл. най-мощния дизелов двигател досега. Подобренията в гамата дизелови и бензинови двигатели на Kuga включват по-ниски СО2 емисии. Kuga се предлага с по-мо...

Не ни натрапвайте безмозъчния Хелоуин!

http://actualno.actualno.com/Ne-ni-natrapvajte-bezmozychnija-Helouin-news_57683.html

Тук не става въпрос за ограничен национализъм, който по инерция отрича всичко чуждо. Да оставим настрана, че Хелоуин е абсолютно чужд, католически, наложен от американската култура празник. Той прос...

БСП е против оздравяването на КТБ с публични пари

http://politics.actualno.com/BSP-e-protiv-ozdravjavaneto-na-KTB-s-publichni-pari-news_57686.html

БСП лява България е против оздравяването на КТБ с публични пари. Това заяви в Народното събрание Мая Манолова, предаде БГНЕС. Манолова подчерта, че от левицата са за това законът да бъде приложен и ...

Банско ще открие зимния сезон на 13 декември

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/30/2409458_bansko_shte_otkrie_zimniia_sezon_na_13_dekemvri/?ref=rss


Банско ще открие официално зимния сезон на 13 декември, като обещанията са пътят до курорта да е ремонтиран, а улиците в града - асфалтирани, каза по радио "Фокус" кметът Георги Икономов. Той допълни, че приключват работите по водния цикъл на града и се прави всичко възможно засегнатите улици да бъдат асфалтирани, за да не се пречи на зимния туристически сезон.

Пътят до Банско от Симитли, част от който пропадна при проливните дъждове на 24 октомври, също се ремонтира ударно. И тази...

ДПС: Държавната помощ за КТБ е политически въпрос

http://www.cross.bg/reshenie-bankata-pomosht-1437530.html

/КРОСС/ „Оздравяването на Корпоративна търговска банка минава задължително през държавна помощ. Това е политически въпрос. Трябва да се реши дали държавата е готова да даде половината от тези 4 милиарда, при условие, че един инвеститор вече е обещал, че останалите 2 милиарда ще бъдат покрити. Това е много важно решение и трябва да бъде обсъдено в по-широк формат", каза пред журналисти в Народното събрание Алиосман Имамов от ДПС. „На всички вчера стана ясно, че оздравяването на банката минава задължително през държавна помощ. Това е политически въпрос", посочи той. „Трудно стават тези неща с решения, необходими са промени в законите, ако някой има някаква идея", каза председателят на БСП Михаил Миков в коментар на решението на временната бюджетна комисия за оздравяване на КТБ. Не виждам как с решение, и то на комисия, което няма особена правна сила, може да се променят законови разпоредби, обясни той. „Доколкото ми е известно, това е изявление на акционерите на банката. Те са изразили такова намерение . Следва Управителния съвет на БНБ да провери какви са истинските възможности и съответното решение да бъде взето на база на това заявление", каза говорителят на БСП Атанас Мерджанов в коментар на вчерашното решение за КТБ и на средствата, необходими за оздравяване на банката.

Алпинисти съдират кожи на пенсионери в Силистра, мамят ги в квадратурата

http://www.bnews.bg/article-120330

Силистренци масово стават жертва на на некоректни изпълнители на ремонтни дейности и саниране на сгради.

Шефът на БАН пред Борисов: Ограничителни режими пречат на стопанския живот

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4396659

Съществуват изключително много ограничителни режими и актове, които пречат на нормалния стопански живот. Това каза в парламента председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров след среща между него, председателят на Българската стопанска камара Сашо Дончев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи „Фокус”. Съществуват изключително много ограничителни режими и актове, които пречат на нормалния стопански живот. Това каза в парламента председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров след среща между него, председателят на Българската стопанска камара Сашо Дончев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи „Фокус”.

Важно за поморийци! Обсъждат бъдещето на града до 2020 година в читалище “Просвета”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/kWuOvSc0TV0/

Общественото обсъждане на проекта „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Поморие” за периода 2014 – 2020 година, ще се проведе на 31 октомври, петък, от 18:00 часа в читалище „Просвета“

Проектът на Интегрирания план може да видите ТУК

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие /ИПГВР/ на град Поморие е средносрочен планов документ за периода 2014 – 2020 година, който съдържа конкретни параметри за развитието на града, конкретни инвестиционни предложения и конкретна ресурсна обезпеченост за изпълнението му. ИПГВР на град Поморие представлява съвкупност от проекти, действия и инвестиционни намерения, които ще се прилагат в рамките на строителните граници на града. Той интегрира политики и обединява разнородни участници за тяхното съвместно провеждане, като допринася за реализацията на визията, целите и стратегията за развитие на град Поморие.
“Всеки, който желае да изрази своето мнение и да сподели идеите си за развитието на града, може свободно да участва в публичното обсъждане. Вашето мнение е важно за нас, затова Ви каним да го споделите. Само така можем да направим нашия град по-добро място за живеене! Надяваме се на Вашето присъствие и активно участие!”, призовават от Община Поморие

Изтегли като файл (PDF, 6.94MB)

 

Общественото обсъждане се провежда в рамките на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  BG161РО001/5-03/2013/008 от 10.07.2013 г. за проект Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Поморие ”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Джамбазки: ЕНП и АЛДЕ правят сделки, за да запазят ДПС във властта

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4396652

„АЛДЕ и ЕНП в Европарламента непрекъснато си сътрудничат. Само тук се правят на врагове. Тези хора си правят някакви сделки, за да запазят ДПС във властта”, каза пред Нова ТВ зам.-председателят на ВМРО и представител на Патриотичния фронт Ангел Джамбазки.
„Те обаче започват да се навират в нашите вътрешни работи. „АЛДЕ и ЕНП в Европарламента непрекъснато си сътрудничат. Само тук се правят на врагове. Тези хора си правят някакви сделки, за да запазят ДПС във властта”, каза пред Нова ТВ зам.-председателят на ВМРО и представител на Патриотичния фронт Ангел Джамбазки. „Те обаче започват да се навират в нашите вътрешни работи.

Известен бургаски адвокат е бил нападнат и пребит тази сутрин

http://www.cross.bg/napadnat-chovek-sytrin-1437529.html

/КРОСС/Известният бургаски адвокат Станко Кралев е бил нападнат и пребит тази сутрин близо до Областната дирекция на МВР, зад спортната площадка на училище "Иван Вазов". Нападението е било видяно от охранителя на училището, предаде БНР. За инцидента потвърди говорителят на полицията Цветелина Рандева: "Нападнат е човек, но просто към момента няма как да дадем повече информация, защото се извършват процесуално-следствени действия.Около 8.00 часа сутринта се развива инцидентът, като по думите на потърпешвия, е нападнат от един човек, но не е установено все още с какво е извършен ударът. Дали се касае за метален прът, за бухалка, или пък с юмрук. Един-единствен удар е нанесен в областта на главата. В момента пострадалият е в болница".

Шефът на Нова ТВ с тежки обвинения към bTV

http://web.barometar.net/65558/

Изпълнителният директор на Нова телевизия Дидие Щосел отвори нова страница в телевизионните войни у нас. Той обяви bTV за номер 2 на пазара, като се позовава на данните от рейтингите на компрометираната в световен мащаб пийпълметрична агенция „Нилсен“ и Фейсбук. Обвини и конкурентната медия, че копира съдържанието на Нова тв, вместо да създава собствена оригинална [...]

БСП за решението за КТБ: Трудно ще стане!

http://www.bnews.bg/article-120414

Ако някой има някаква идея не виждам как и то с решение на комисия, като то няма особена правна сила могат да се променят законови разпоредби. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков по повод вчерашното решение на бюджетната комисия, с което едва ли не ще се задължи БНБ да оздрави КТБ.

НАТО отчете повишена активност на руски военни самолети над Европа

http://www.moreto.net/novini.php?n=269058

Руски бойни самолети са провели въздушни маневри около Европа тази седмица в такъв мащаб, който не е отчитан от Студената война, съобщава Асошиейтед прес. От НАТО обявиха, че повече от две дузини руски изтребители са били прихванати и проследени във вторник и сряда - необикновено висока активност, която според Алианса може да застраши преминаването на пътнически самолети.

Масови безредици в Мексико заради похитени студенти

http://www.mediapool.bg/masovi-bezreditsi-v-meksiko-zaradi-pohiteni-studenti-news226591.html

Масови безредици избухнаха в мексиканския щат Гереро по време на протеси по повод похитените в края на септември студенти, съобщават световните информационни агенции. Демонстрантите използваха правителствен автомобил, за да разбият портата на резиденцията на управляващите в щата. В протеста се включиха учители и възпитаници на много местни учебни заведения. Студентите бяха похитени в края на септември, когато в град Игуала полиция и криминални банди нападнаха студентска демонстрация. Тогава на място загинаха шестима души.

Джамбазки: ЕНП и АЛДЕ правят сделки, за да запазят ДПС във властта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4396638

„АЛДЕ и ЕНП в Европарламента непрекъснато си сътрудничат. Само тук се правят на врагове. Тези хора си правят някакви сделки, за да запазят ДПС във властта”, каза пред Нова ТВ зам.-председателят на ВМРО и представител на Патриотичния фронт Ангел Джамбазки.
„Те обаче започват да се навират в нашите вътрешни работи. „АЛДЕ и ЕНП в Европарламента непрекъснато си сътрудничат. Само тук се правят на врагове. Тези хора си правят някакви сделки, за да запазят ДПС във властта”, каза пред Нова ТВ зам.-председателят на ВМРО и представител на Патриотичния фронт Ангел Джамбазки. „Те обаче започват да се навират в нашите вътрешни работи.

Трима души загинаха в тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла

http://www.mediapool.bg/trima-dushi-zaginaha-v-tezhka-katastrofa-na-patya-ruse-byala-news226590.html

Трима души загинаха в тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла, а други двама младежи са в болница с опасност за живота. Инцидентът е станал на права отсечка, в дъждовно време, като най-вероятната причина е превишена скорост. Лек автомобил "Пежо 305" с ловешка регистрация се е движил от Русе в посока Бяла. На прав участък колата е излязла от пътя и се е ударила в крайпътно дърво малко след 20.00 часа на около 2 км от разклона за село Екзарх Йосиф. На място са загинали шофьорът, седящият до него пътник на предната седалка и един от пътниците отзад. Извиканите две линейки от Две могили и Бяла са откарали в русенската болница другите двама пътници – младежи на 20 и 24 години от град Троян. Причините за инцидента тепърва ще се изясняват. Около 22.00 часа на същия път станаха още две по-леки произшествия заради дъжда. Катастрофата стана точно в деня, когато се провежда специализираната полицейска операция за контрол на скоростта под наименованието "Сигурни пътища". Едно от най-опасните места в района е именно пътят Русе-Бяла от началото на годината досега са станали над 160 катастрофи.

Камерън се провали в опита за закон за референдум за ЕС

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/10/30/2409436_kamerun_se_provali_v_opita_za_zakon_za_referendum_za_es/?ref=rss


Коалиционните партньори в правителството на Дейвид Камерън, блокираха гласуването на закон за провеждането през 2017г. на референдум "За" или "Против" членството на Великобритания в ЕС, предаде Ройтерс,

С този закон Камерън целеше да гарантира провеждането на обещания референдум и да направи стъпки към договарянето на нови условия за членството на Великобритания в Съюза. Според Либерал-демократите на Ник Клег и опозиционната Лейбъристка партия гласуването на подобен закон би имало...

Едни набързо нахвърляни думи, които се подредиха в рими ,раждайки стих породен от "приятната" атмосфера , благодарение на красиво разхвърляни боклуци и преливащи кофи за смет

http://www.zapernik.com/obshtestvo/edni-naburzo-nahvurlyani-dumi-koito-se-podrediha-v-rimi-rajdaiki_35318/

Едно не до там Ентелегентно стихотвоторение ,за едно не до там Ентелегентно управление!

Къде са мургавите лели?

Отдавна гледам не са мели.

Преливат кофите за смет.

И питам - ИМАМЕ ЛИ КМЕТ?

Къде е наш*та мила Берта?

Знам- бута се в парламента.

А Перник пак потъва в смет

И питам - ИМАМЕ ЛИ КМЕТ?

Б боклук затъваме сега...

Дано затрупа го снега!

Автор: Перничанка по съдба

Едни ньбързо нахвърляни думи, които се подреха в рими ,раждайки стих породен от "приятната" атмосфера , благодарение на красиво разхвърляни боклуци и преливащи кофи за смет)

http://www.zapernik.com/obshtestvo/edni-nuburzo-nahvurlyani-dumi-koito-se-podreha-v-rimi-rajdaiki_35318/

Едно не до там Ентелегентно стихотвоторение ,за едно не до там Ентелегентно управление!

Къде са мургавите лели?

Отдавна гледам не са мели.

Преливат кофите за смет.

И питам - ИМАМЕ ЛИ КМЕТ?

Къде е наш*та мила Берта?

Знам- бута се в парламента.

А Перник пак потъва в смет

И питам - ИМАМЕ ЛИ КМЕТ?

Б боклук затъваме сега...

Дано затрупа го снега!

Слави Бинев пред ПИК: За мен не е важно какво иска Борисов. Ние сме патриоти и искаме да защитим интересите на хората

http://pik.bg/слави-бинев-пред-пик--news243812.html

Слави Бинев пред ПИК: 
За мен не е важно какво иска Борисов. Ние сме патриоти и искаме да защитим интересите на хората

Патриотичният фронт бе изключен от коалицията за съставяне на правителство след срещата на председателя на ЕНП Жозеф Дол с Бойко Борисов. Мотивите на евролидера бяха, че националистически партии не могат да участват в управлението на една демократична страна. Потърсихме депутата от Патриотичния фронт Слави Бонев за коментар.

Интервю на Албена Борисова

- Изненада ли ви това решение,  господин Бинев?

- За изненада не може да се говори. Никой уважаващ себе си политик няма да допусне лидер от друга страна да му казва какво да прави с вътрешната си политика. Това е недопустимо. 

- Не бяхте ли изненадани от това, че ви отстраниха толкова бързо?

- Как можеш да отстраниш някого, който не се е хвърлял на пода да бъде включван в коалиция. Нас ни поканиха на разговори. Имахме общи позиции. 

- Казахте: "Ние в тройки не участваме"....

- Да.  За мен не е важно какво иска Борисов. Ние сме патриоти и искаме да защитим интересите на хората. В този ред на мисли, предложили сме програма и ще подкрепим всеки, който също я подкрепи. В нея са включени проблемите на обществото ни. За нас няма значение кой ще изпълнява тази програма, важното е да я изпълнява. 

- На тази цена ли бихте приели, ако все пак отново ви поканят да участвате в управленска коалиция?

- Ние искаме програмно правителство. И да, трябва да има договорка, че нашите програмни интереси съвпадат. Не става дума за постове.  Жалко е, че в България има хора, които нямат собствена позиция и затова позволяват на други да им диктуват какво да правят. 

 

Две малолетни деца потрошили с камъни чисто нови автобуси в София

http://www.mediapool.bg/dve-maloletni-detsa-potroshili-s-kamani-chisto-novi-avtobusi-v-sofiya-news226589.html

Две деца на по 10 и 15 години са били установени от полицията във връзка с няколко инциденти с изпочупени с камъни автобуси от градския транспорт в София, съобщи Нова телевизия в четвъртък. За осем дни са пострадали шест возила по линията 102 в един и същ район – между Малинова долина и Студентски град. Автобусите са от последната доставка. "По автобусите са хвърляни камъни, като само в едно от превозните средства са намерени седем камъка. През това време в автобусите е имало пътници, но за щастие те не са пострадали", разказа Владимир Коцев, зам.-директор на столичния автотранспорт. Той уточни, че нанесените щети за на обща стойност за над 20 000 лева. Други подобни инциденти до момента не е имало.

Биха адвоката на Митьо Очите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4396629

Известният бургаски адвокат Станко Кралев е бил нападнат и пребит тази сутрин близо до Областната дирекция на МВР, зад спортната площадка на училище "Иван Вазов". Нападението е било видяно от охранителя на училището, предаде БНР.
За инцидента потвърди говорителят на полицията Цветелина Рандева: "Нападнат е човек, Известният бургаски адвокат Станко Кралев е бил нападнат и пребит тази сутрин близо до Областната дирекция на МВР, зад спортната площадка на училище "Иван Вазов". Нападението е било видяно от охранителя на училището, предаде БНР. За инцидента потвърди говорителят на полицията Цветелина Рандева: "Нападнат е човек,

Гечев: КТБ не може да се спаси, всичко е PR!

http://www.bnews.bg/article-120413

КТБ е неспасяема, а опитът за оздравяването ѝ е PR на най-голямата партия, смята депутатът Румен Гечев.

Такси блъсна линейка в центъра на Варна!

http://www.bnews.bg/article-120412

Такси се блъсна в линейка на кръстовището пред сградата на Община Варна.

България дава по 1,2 млн. лева на месец за охрана на границата

http://pik.bg/българия-дава-по-12-млн-лева-на-месец-за-охрана-на-границата-news243822.html

България дава по 1,2 млн. лева на месец за охрана на границата

Около 1,2 милиона лева на месец струва на държавата охраната по южната ни граница, заяви вътрешният министър Йордан Бакалов в Народното събрание.По думите му от началото на август усилията на МВР са насочени срещу каналджийството по границата.

„В момента на южната ни граница има толкова полицаи, колкото в цяла една област. И това създава проблеми във вътрешността на страната и оттам респективно вече няма как да се пазят хората от полицията в малките населени места. Имайте предвид, че до 30 юни 2015 г. южната ни граница ще бъде под 100-процентово наблюдение. Така че виждате, че решенията не са лесни, но трябва да решите какво искаме", каза още Йордан Бакалов.

Ден на отворените врати в Институтът по океанология по случай Международния ден на Черно море

http://www.moreto.net/novini.php?n=269024

На 31 октомври Институтът по океанология “Проф. Фр. Нансен“ – БАН - Варна традиционно организира Ден на отворените врати, посветен на Международния ден на Черно море 31 октомври, който е част от поредица събития, с които Институтът тази година отбеляза 145 – та годишнина от създаването на Българската Академия на науките.

"Булгаргаз" намалява с 50% доставките на газ за топлофикациите

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/bulgargaz-namaliava-s-50-dostavkite-na-gaz-za-toplofikaciite-182836/

Чака ни режим на топлоподаването и на електрическата енергия, ако бъдат спрени доставките на природен газ от Русия, коментира експерт

НАТО в повишена готовност заради странни маневри на руската бойна авиация

http://www.mediapool.bg/nato-v-povishena-gotovnost-zaradi-stranni-manevri-na-ruskata-boina-aviatsiya-news226588.html

НАТО е в повишена тревога заради необичайно голяма активност на руската военна авиация над Атлантическия океан, Северно, Черно и Балтийско море.   Самолети на алианса са излитали на четири различни места на мисии за прехващане срещу четири групи руски военни самолети, които били "на маневри от голям мащаб".   Норвежки, британски, португалски, германски и турски изтребители са били вдигнати във въздуха в отговор на действията на маневрите на бомбардировачи Ту-95, изтребители МиГ-31 и други руски военни самолети.   НАТО съобщи, че не е имало нарушаване на въздушното пространство на алианса, за разлика от миналата седмица, когато руски шпионски самолет за кратко навлезе в Естония, но отбеляза,че толкова голям брой полети за един ден са рядкост през последните години.   Най-големите маневри са били засечени в сряда сутринта, когато четири стратегически бомбардировача "Ту-95" са прелетели над Норвежко море, придружавани от четири самолета цистерни. Те са били проследени от норвежки изтребители "Ф-16". После шест от самолетите са се отправили обратно към Русия, а два "Ту-95" са тръгнали на юг над Северно море, където са били прехванати от британски изтребители "Тайфун". По-късно португалски "Ф-16" са ги засекли в Атлантическия океан, откъдето те са поели към родината си.   При друг случай в сряда следобед два "Ту-95", придружавани от два изтребителя, са били прехванати от турската авиация над Черно море.   Седем руски самолета са били засечени във вторник и сряда над Балтийско море. В тяхното проследяване първия ден са се включили германската и датската авиация, както и самолети от нечленуващите в НАТО Швеция и Финландия, а на следващия ден португалски "Ф-16" са засекли подобна група изтребители и бомбардировачи.   НАТО заяви, че е имало над 100 такива прехващания на руски самолети от началото на годината, което е около три пъти повече в сравнение с 2013 г., преди да се разрази конфронтацията между Запада и Русия заради ситуацията в Украйна.   На този фон руският военен флот изстреля успешно от акваторията на Баренцово море междуконтинентална балистична ракета "Булава" към полигон на полуостров Камчатка. Ракетата е била изстреляна от атомната подводница "Юрий Долгоруки" от позиция под водата. Бойните глави на комплекса са достигнали успешно целевия полигон в Камчатка.  

НАТО е в повишена тревога заради активност на руската авиация

http://www.mediapool.bg/nato-e-v-povishena-trevoga-zaradi-aktivnost-na-ruskata-aviatsiya-news226588.html

НАТО се намира в състояние на повишена тревога заради засилена активност на руската бойна авиация през последните дни, съобщават в четвъртък световните информационни агенции. Самолети на алианса са излитали на четири различни места на мисии за прехващане срещу четири групи руски военни самолети, които били "на маневри от голям мащаб" във въздушното пространство над Балтийско, Северно и Черно море, предават Франс прес и Асошиейтед прес, позовавайки се на официално съобщение. Норвежки, британски, португалски, германски и турски изтребители са били вдигнати във въздуха в отговор на действията на маневрите на бомбардировачи Ту-95, изтребители МиГ-31 и други руски военни самолети. Не са били регистрирани инциденти. Маневрите на руските военни самолети обаче са били необичайни по своя мащаб. НАТО е продължавала да следи някои от тях вчера следобед, допълва БТА.

ГЕРБ консултира с БАН и БСК философията на административната реформа

http://www.cross.bg/reforma-gerb-rezhimi-1437527.html

/КРОСС/ Съществуват изключително много ограничителни режими и актове, които пречат на нормалния стопански живот, каза председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров след среща в парламента с председателите на Българската стопанска камара Сашо Дончев и на ГЕРБ - Бойко Борисов. „ГЕРБ искат да се запознаят с едно окончателно предложение от името на академичния клуб и индустриалците и да започне обсъждане", каза акад. Воденичаров в отговор на въпрос за готовността на ГЕРБ да преразгледат тези режими. 2200 регулатора, регистрационни и всякакви други режими тормозят българските предприемачи, посочи Сашо Дончев. „В последните десетина дни политическите партии водят консултации помежду си и една от темите е административната реформа. Бяхме поканени от г-н Борисов да чуе нашето мнение за съдържанието, което да вложим в понятието „административна реформа". Разговорът беше продължение на предишната ни среща. Мисля, че в началото на следващата седмица ще може да кажем повече конкретни неща по тази тема", посочи той.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване