Екарисажите заплашват със спиране на работа

http://econ.bg/Новини/Екарисажите-заплашват-със-спиране-на-работа_l.a_i.591493_at.1.html

Екарисажите заплашват, че ще спрат работа. Причината е, че държавата не им е плащала от началото на годината. „Досега не сме спрели работа заради...

В новия сезон на „Как се прави: автомобили на мечтите” ще разберем как се произвеждат мечтаните коли

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246351_%D0%92+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F+%D1%81%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD+%D0%BD%D0%B0+%E2%80%9E%D0%9A%D0%B0%D0%BA+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%3A+%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%

 На 3-и ноември, понеделник, от 19:00 ч. започва вторият сезон на поредицата „Как се прави: автомобили на мечтите”. Присъединете се към легендарния екип на „Как се прави”, който отива в рая на автомобилите, за да разкрие какви са тайните в производството и дизайна на невероятните машини. От Мазерати, през Ауди R8, Морган Аеро Коуп до Порше 911, екипът обикаля света, за да посети страните, където се произвеждат мечтаните автомобили. Всеки един епизод разкрива какво се крие под капака на колите и какви са особеностите на невероятния им екстериор. Ще получим безпрецедентен достъп до фабриките и тестовите лаборатории, които са неразделна част то създаването на автомобилите.

Благодарение на поредицата ще проследим всички подробности от производствения процес на спиращата дъха Бугати Вейрон и Катерам 7, английския състезателен автомобил, превърнал се в класика. Първият епизод на предаването представя една от най-леките и достъпни супер коли в света, иконата на автомобилното инженерство - Алфа Ромео 4C. Спортният автомобил се отличава с карбонов монокок, характерен за най-екзотичните спортни автомобили. Общата му маса е под тон, което му позволява да ускори до 100 км/ч. за по-малко от 4.5 секунди. Какви са тайните на инженерите при изработката на това бижу ще разберем в новата поредица „Как се прави: автомобили на мечтите” по Discovery Channel.

КАТ: От началото на годината във Варна и региона са загиналите при катастрофи 37 души

http://www.moreto.net/novini.php?n=269089

От началото на годината броят на общо регистрирани произшествия във Варна и областта е 3385, като 572 от тях са тежки, с 37 загинали и 725 ранени. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна главен инспектор Драгомир Ганчев, началник отдел „Пътен контрол” в КАТ.

Миков: Парламентарната комисия за КТБ беше загуба на време

http://offnews.bg/news/n_1/n_410877.html

„Какво стана вчера в бюджетната комисия? Поредната загуба на време. Комисията реши, че е добре парламентът да приеме законопроекта. Това ли е работа на комисията? Каза: да се съберат правителството и банката и да решават проблемите на КТБ. Какво страхотно решение." Това коментира лидерът на БСП Михаил Миков пред bTV по повод вчерашното решение на Комисията по бюджета и финансите в парламента. Миков коментира, че вчерашното решение е БНБ и правителството "да се съберат и да решат проблема на КТБ". "Как да подкрепяш решения, които звучат смешно? Запълване на публичния интерес – това стана вчера на комисия", коментира председателят на БСП. Миков е на мнение, че оздравяване на банката ще има, ако има желаещи да инвестират и да поемат управлението. Той е на мнение, че ако това не се случи, ще се отиде към процедура на несъстоятелност. "Въпросът е да става ясно, а не да надничат чужди интереси”, коментира по този повод Миков. Той каза, че БСП ще уточни утре позицията си по повод законопроекта „Пеевски-Цонев” на заседание на партията.  „Редица отговори не са дадени, законопроектът не решава проблемите с оздравяването на банката. Той решава въпросите с публичността на тези, които са имали отношения с тази банка. Това е основната му цел. Ние имаме въпроси, на които трябва да се отговори”, каза лидерът на БСП. Миков коментира и цялостната ситуация около КТБ, като подчерта, че голяма част от въпросите, които се коментират, са зададени преди 3-4 месеца. Председателят на БСП отново подчерта, че избирателите са поставили БСП в опозиция. Той обаче коментира, че е очевидно, че се формира проправителствено мнозинство вдясно. „Историята се повтаря, фрагментацията продължава", каза още Миков. Той подчерта, че бъдещето на страната зависи от политиката, която ще прокарва мнозинството в Народното събрание и че при всички положения една дясна политика ще се възприеме трудно от българския народ. Миков отново застана зад тезата, че след изборите не е имало възможност за съставяне на широка коалиция, тъй като тя се прави с голeми партньори, каквито според него ГЕРБ и БСП не са. По повод идването на председателя на ЕНП Жозеф Дол в България вчера и „съветите” му към ГЕРБ Миков коментира, че „като че ли не е много уважително за националното ни политическо самочувствие”. Миков посочи, че в БСП има вътрешнопартийно напрежение, както и такова "отвън навътре": „Проблемът е опити за властови участия, за разместване на управлението на партията, за компрометиране на един или друг, чието място се смята, че може да се заеме от някого".

Вижте автомобила, в който загина Захари Паунов (снимка)

http://pik.bg/вижте-автомобила-в-който-загина-захари-паунов-снимка-news244012.html

Вижте автомобила, в който загина Захари Паунов (снимка)

Колата, с която е катастрофирал загиналият режисьор Захари Паунов, ще бъде огледана отново утре от експерти, пише "24 часа".

Ще бъдат извършени няколко експертизи, между които и автотехническа, казаха разследващи.

Припомняме, че и двете въздушни възглавници в хондата на Паунов са се задействали по време на удара.

Въпреки че режисьорът е бил с предпазен колан, той е загинал при инцидента.

Колата бе открита днес сутринта в мочурливо дере край Каблешково, по пътя за Ахелой.

Очаква се утре да стане ясна точната причина за смъртта на режисьора, който 12 дни бе в незвестност и се издирваше. Едва след аутопсията ще се разбере дали режисьорът е издъхнал вследствие на травма от катастрофата или е поучил сърдечен удар или инфаркт.

Според непотвърдена информация той вече имал един прекаран инфаркт.
Очаква се утре близки на Паунов да извършат разпознаване на тялото. Както съпругата му обясни пред "24 часа" тя пътува за Бургас утре заедно със сина си.

Писмо разкрива истината за загадъчната смърт на братя словаци в Родопите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4398092

Ръкописен текст, за който се смята, че е предсмъртно писмо, може да разкрие причината за самоубийството на двама братя словаци, научи "Труд". В края на септември м.г. младите мъже бяха открити обесени в бивак край родопското село Загражден.
Разследващите отказват да оповестят съдържанието на посланието, преди да се докаже с експертиза на почерка, Ръкописен текст, за който се смята, че е предсмъртно писмо, може да разкрие причината за самоубийството на двама братя словаци, научи "Труд". В края на септември м.г. младите мъже бяха открити обесени в бивак край родопското село Загражден. Разследващите отказват да оповестят съдържанието на посланието, преди да се докаже с експертиза на почерка,

Израел отзова посланика си в Швеция

http://news.ibox.bg/news/id_816723155

След признаването на Палестина за държава от страна на Стокхолм

Ръст на инвестициите на пазара на луксозни имоти

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246350_%D0%A0%D1%8A%D1%81%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BB%D1%83%D0%BA%D1%81%D0%BE%D0%B

 Нова възможност за инвестиция предлагат от консултантската компания в сектора на луксозните имоти Unique Estates. Предложението на компанията за покупка на елитен апартамент, който има сигурен договор за наем се предпочита от все повече финансово стабилни български семейства. Тенденцията е нова за пазара, но през двата месеца, в които предложението е активно, среща сериозен интерес.

 

В сряда вечерта екипът на Unique Estates представи пред клиенти и медии Апартмънт Хаус София (Apartment House Sofia) http://aphouse-sofia.com/, на веригата хотели Lion, който е един от малкото функциониращи апартаментни комплекси в София. Сградата се развива успешно от години и част от апартаментите, обявени за продажба, имат 5, дори 10-годишни договори с наематели. Това на практика гарантира на инвеститорите сигурни постоянни приходи от наем, което е от огромно значение за купувачите и за краткия срок, през който е на пазара, 1/3 от имотите в сградата вече са продадени.

 

„Цените на апартаментите започват от 77 000 евро – отговарят напълно на очакванията на купувачите и това води до вземането на бързи решения. Особено като се има предвид, че това не са просто апртаменти, а място с пълна обслужваща инфраструктура – денонощна рецепция, 24-часова охрана, видео наблюдение, включително и на паркоместата”, коментира Весела Илиева, изпълнителен директор на Unique Estates. “Договорите на наемателите са средно срочни – между 1 и 3 години, а има имоти и с договори за над 5 години. Клиентите могат да достигнат доходност над 5 %. Оказа се, че след банковата криза все повече семейства със стабилни доходи търсят алтерантивни подходи за запазване на спестяванията си и ние им го предложихме”, допълва Илиева.

 

По думите й нестабилността на банките и въпросителните около гарантирането на депозитите са активизирали сериозно средния сегмент от клиенти – тези, които имат бюджет 150 – 200 000 евро. Това е сегмент от пазара, който дава стабилност, понеже поведението на тези групи е прогнозируемо. Половината от купувачите на имоти в Апартмънт Хаус
 София (Apartment House Sofia) http://aphouse-sofia.com/ инвестират сигурно парите си, докато останалите биха искали да живеят там заедно със семействата си.

 

“От година активно говорим за търснето на по-добър стандарт на живот от страна на мениджърите на високи позиции, които имат стабилни доходи и ясна перспектива за бъдещото си кариерно развитие”, коментира Красимир Ангелов, мениджър Корпоративни клиенти в Unique Estates.„Виждаме ги и като активни купувачи в Апартмънт Хаус София (Apartment House Sofia),, привлечени от пазарните цени и възможностите за качествен живот в комплекса”, допълва той.

 

Собствениците на жилища в комплекса имат допълнителен разход от 1.2 лв. за кв.м. на месец за такса поддръжка. Тя включва обслужването и поддръжката на общите части и гарантира спокойствието на собственици и наематели.

 

Пазарът на луксозни имоти през последната година показва ръст, който според консултантите от Unique Estates се дължи на по-добрите възможности за инвестиция на спестените средства, които той дава. Постоянната политическа и финансова криза у нас води до предпазливост на клиентите в най-високия сегмент на пазара. През последните месеци милионните сделки се забавят, основно заради общата несигурност и очакването за развръзка на политическите събития.

 

Тази ниша успешно се компенсира от все по-големия брой сделки в средния за луксозния пазар сегмент – апартаменти със средна цена от 220 000 евро и къщи от 350 – 450 000 евро. Независимо от динамиката в търсенето, ценовите нива остават без промени. Очакванията на Unique Estates са до края на годината този сегмент от пазара на недвижими имоти да регистрира ръст в рамките на 15 до 20% спрямо предходната 2013 г. 

Швеция призна държавата Палестина

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/shveciia-prizna-dyrzhavata-palestina-6026234

Шведското правителство трябва да осъзнае, че отношенията в Близкия изток са нещо по-сложно от това да сглобиш мебел от шведската верига ИКЕА, коментира вънщният министър на Израел

Ужас в София: Страшно домашно куче нахапа момиче!

http://www.bnews.bg/article-120477

Домашно куче полу питбул нахапа 18-годишно момиче в столичния квартал "Надежда"!

Европейските борси продълиха печелившата си серия

http://www.investor.bg/evropa/334/a/evropeiskite-borsi-prodyliha-pechelivshata-si-seriia-182892/

След като в целия ход на сесията се колебаеха, в крайна сметка водещите индекси приключиха трета поредна сесия на зелено

1645 милиардери има в света, през 2009 са били наполовина

http://www.moreto.net/novini.php?n=269137

Милиардерите по света до март тази година са 1645, а само преди пет години, през 2009, са били почти наполовина - 793. Проучване на международната конфедерация "Оксфам" (Oxfam) показва, че 85 от най-богатите хора притежават същото количество пари като по-бедната половина от населението на Земята.

Москва: ЕС писмено да гарантира газа за Украйна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4398011

Проблемът с газовите доставки на Русия за Украйна няма да се реши, докато ЕС не гарантира, че Киев ще ги предплати.
С този резултат вчера сутринта бяха прекъснати тристранните преговори в Брюксел, целящи да отпушат преди зимата руския газ за украинците и транзита за Европа.
Представители на Москва, Киев и Евросъюза заседаваха до 4 ч призори срещу Проблемът с газовите доставки на Русия за Украйна няма да се реши, докато ЕС не гарантира, че Киев ще ги предплати. С този резултат вчера сутринта бяха прекъснати тристранните преговори в Брюксел, целящи да отпушат преди зимата руския газ за украинците и транзита за Европа. Представители на Москва, Киев и Евросъюза заседаваха до 4 ч призори срещу

Централната банка отрече да е получавала оферта от Оманския фонд за КТБ

http://econ.bg/Новини/Централната-банка-отрече-да-е-получавала-оферта-от-Оманския-фонд-за-КТБ_l.a_i.591475_at.1.html

От Българската народна банка (БНБ) не знаели за офертата на Оманския фонд за оздравяване на Корпоративна търговска банка (КТБ). По-рано през деня...

Защитихме пред ЕК полицентричния модел за развитие на регионите

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246349_%D0%97%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%85%D0%BC%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4+%D0%95%D0%9A+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB+

 Благодаря на общините за оказаната помощ при справяне с бедствената обстановка в страната след обилните валежи от сняг и дъжд през миналия уикенд”. Това заяви вицепремиерът по икономическата политика и министър на регионалното развитие  и инвестиционното проектиране Екатерина Захариева на среща с Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. Участие взеха кметове и представители на 28-те общини от 4-то ниво, съгласно Оперативна програма „Региони в растеж“, зам.-министърът на регионалното развитие д-р Йорданка Чобанова, зам.-главният директор на Главна дирекция "Програмиране на регионалното развитие" Иван Попов, Марина Бракалова – зам.-министър на земеделието и храните и експерти от аграрното министерство.

Пред представителите на местната власт вицепремиерът подчерта, че общините са се справили много по-добре  в регионите с усложнена метеорологична обстановка. „ Още веднъж доказахте, че местните власти и кметовете са най-близо до хората и са в основата населението да се чувства добре. Затова съм убедена, че държавата трябва да работи така, че да подпомага общините, а не обратното“, каза г-жа Захариева.

На срещата бяха дискутирани мерките, предприети от служебното правителство по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. и преговорите с ЕК по отношение на броя на градовете, които ще могат да усвояват средства от нея. Вицепремиерът увери кметовете, че МРР  е в постоянен диалог с ЕК за постигане на целите, според Националната концепция за пространствено развитие до 2030г. „Постигнахме голям успех при преговорите, защото България успя да убеди ЕК да подкрепи полицентричния модел на развитие. Така се дава шанс на малките и средните градове да се развиват“, заяви вицепремиерът. Тя допълни, че за градовете от 4-то ниво ще са допустими проекти за енергийна ефективност, подобряване на градската среда и инвестиционната активност, подкрепа за общинската социална и образователна инфраструктура. Те ще се избират на конкурсен принцип. Вицепремиерът обърна внимание, че ще са допустими проектите, които водят до решаване на демографската криза и създаване възможности за развитие на икономиката  и разкриване на  работни места.

Зам.-министърът на регионалното развитие д-р Йорданка Чобанова подчерта на срещата, че европейските ни партньори настояват не просто да инвестираме в градовете, а да адресираме специфични проблеми в по-малките населени места, които да доведат до запазване на младите хора, мерки за заетост , справяне с демографските проблеми, интегриране на малцинствата и др. Тя добави, че инвестициите трябва да са интегрирани и свързани.

На срещата бе представен и финансовият инструмент „Водено от общността местно развитие“. Той се приема много добре от ЕК, като мярка за подобряване на условията на живот и инвестициите в регионите.

Кметовете използваха възможността на срещата да благодарят за усилията на вицепремиера Екатерина Захариева по отношение на успешното сътрудничество и постигнатите резултати. Най-важният от тях за общините е регламентирането в методологията за определяне на финансови корекции при изпълнение на проекти, финансирани от оперативните програми.“Безкрайна е благодарността за усилията, които положихте, защото така се вкарва ред в системата, а не безкрайни дела, които ощетяват финансово общините“, посочиха от НСОРБ.

Румъния ни изпреварвала с много в "правосъдие и вътрешни работи"

http://politics.actualno.com/Rumynija-ni-izprevarvala-s-mnogo-v-pravosydie-i-vytreshni-raboti-news_57791.html

Румъния вече много изпреварва България в реформите на правосъдието и вътрешните работи, което ще има политически последствия. Това стана ясно от думите на служебния министър на правосъдието Христо Ива...

Цацаров: КТБ е чисто присвояване

http://politics.actualno.com/Cacarov-KTB-e-chisto-prisvojavane--news_57792.html

Дупката в Корпоративна търговска банка /КТБ/ в размер на 4,2 милиарда лева е свидетелство за безстопанственост и присвоявания, извършени пред благосклонния поглед на висши длъжностни лица, които е ...

Цветан Василев се оплаква от фалшиви профили

http://politics.actualno.com/Cvetan-Vasilev-se-oplakva-ot-falshivi-profili--news_57789.html

Във връзка с появата на редица мои фалшиви профили в различни социални мрежи, искам да подчертая, че правя своите коментари и изразявам позицията си онлайн единствено чрез личния си сайт www.vassilev....

15,8 млн. лв. в бюджета на Балчик от продадени акции

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4397898

15 836 265 лева са влезли в бюджета на Балчик от продажбата на акции в “Албена” АД. Това стана ясно от отчета за изпълнението на бюджета на общината за деветмесечието, който бе приет от общинския съвет на Белия град.
Общината реши да продава участието си в курорта още миналата година, но процедурата бе задвижена през това лято. 15 836 265 лева са влезли в бюджета на Балчик от продажбата на акции в “Албена” АД. Това стана ясно от отчета за изпълнението на бюджета на общината за деветмесечието, който бе приет от общинския съвет на Белия град. Общината реши да продава участието си в курорта още миналата година, но процедурата бе задвижена през това лято.

Американска звезда отвори място за Салпаров

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4398146


Най-добрият американски волейболист Матю Андерсън направи изненадваща услуга на Теодор Салпаров. Нападателят шокира ръководството на “Зенит” и феновете си със съобщението, че прекратява временно кариерата си. Андерсън напусна руския шампион и не е ясно дали въобще повече ще се състезава. С напускането си обаче той освободи квота за чужденец в Най-добрият американски волейболист Матю Андерсън направи изненадваща услуга на Теодор Салпаров. Нападателят шокира ръководството на “Зенит” и феновете си със съобщението, че прекратява временно кариерата си. Андерсън напусна руския шампион и не е ясно дали въобще повече ще се състезава. С напускането си обаче той освободи квота за чужденец в

Спипаха 100 Кила с кока

http://www.bnews.bg/article-120448

100 Кила дал 2 бона рушвет за да не бъде арестуван.

Оздравяване или фалит за КТБ? (Обзор)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4397938

Да бъде ли оздравена КТБ или да бъде обявена във фалит? Ето мненията на един икономист и трима политици по въпроса. 

Георги Ангелов, икономист:
ЕС прехвърля
тежестта от държавата
към акционерите
И в други страни са имали проблеми с банки. Обикновено се действа бързо и банките се спасяват с пари от държавния бюджет. Да бъде ли оздравена КТБ или да бъде обявена във фалит? Ето мненията на един икономист и трима политици по въпроса.  Георги Ангелов, икономист: ЕС прехвърля тежестта от държавата към акционерите И в други страни са имали проблеми с банки. Обикновено се действа бързо и банките се спасяват с пари от държавния бюджет.

Средни пръсти и удар от фен за Рибери

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4398142


Франк Рибери бе изненадан в гръб от нахлул фен на “Хамбургер” при успеха на “Байерн” с 3:1 като гост в среща от II кръг на турнира за купата на Германия. В продължението на мача запалянкото се промъкна между стюардите и влезе на терена. Той удари с шала си Рибери в опита си да му го сложи. Когато афектираният футболист се опита да му каже нещо, Франк Рибери бе изненадан в гръб от нахлул фен на “Хамбургер” при успеха на “Байерн” с 3:1 като гост в среща от II кръг на турнира за купата на Германия. В продължението на мача запалянкото се промъкна между стюардите и влезе на терена. Той удари с шала си Рибери в опита си да му го сложи. Когато афектираният футболист се опита да му каже нещо,

40 икони бяха представени в Холандия от Варненският музей

http://www.moreto.net/novini.php?n=269126

За първи път част от иконната колекция на РИМ – Варна беше представена пред холандска публика в съвместна изложба с един от най-големите специализирани музеи в Европа – този в Реклингхаузен. Изложбата беше открита на 25 октомври в град Дордрехт, в присъствието на кметовете на Дордрехт, Реклингхаузен, зам.

"168 часа": Би Ти Ви и "Нова" в битка за спорта, зарязват BG сериалите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4398107

Златните години на българските сериали очевидно отминаха безвъзвратно. Големите конкуренти Би Ти Ви и Златните години на българските сериали очевидно отминаха безвъзвратно. Големите конкуренти Би Ти Ви и "Нова" предпочетоха да не харчат луди пари за родна продукция и в момента наддават за спортни събития, които са далеч по-евтини, но за сметка на това се радват на висок зрителски интерес. "Производството на един сериал е дълъг,

Съдът решава в петък делото за боядисаните скулптури пред централата на БСП

http://www.mediapool.bg/sadat-reshava-v-petak-deloto-za-boyadisanite-skulpturi-pred-tsentralata-na-bsp-news226635.html

Софийският районен съд (СРС) ще произнесе в петък решението си по делото за боядисаните скулптури на партизани пред централата на БСП на столичната ул. "Позитано", по което подсъдими са активистът на "Протестна мрежа" Асен Генов и Цветелина Сърбинска.   Двамата са обвинени в хулиганство за надписите "БКП - позор" и "Кой" върху композицията.   Генов и Сърбинска бяха задържани през ноември м.г., след като полицейски патрул ги бе забелязал в района заедно с други четирима души.   Прокуратурата ги обвинява в хулиганство, предлагайки на съда да бъдат освободени от наказателна отговорност и да им бъдат наложени глоби по чл. 78А от Наказателния кодекс. Генов и Сърбинска заявиха пред СРС в четвъртък, че поемат отговорността за политическия акт, извършен с написването на въпросните надписи, но не и, че те са физическите им автори.   Защитата им представи доказателства, че паметникът "Партизани" на практика е безстопанствен, тъй като не се води ничия собственост. Не представлява и паметник на културата. Освен това бе посочено, че комунистическият режим на БКП, чийто наследник е БСП, е обявен за престъпен със закон още през 2000 г. и акцията няма как да е неуважителна за обществото, както твърди прокуратурата.   "Всяка дейност, акция или изявление, осъждащи комунистическия режим като престъпен не могат да бъдат неуважителни за обществото", заяви пред съда Асен Генов и поиска да бъде оправдан. Цветелина Сърбинска пък заяви, че произлиза от семейство, репресирано от комунистите и "това беше един акт – отговор на подмяната на историята".   Адвокатът на Генов – Иво Беров, подчерта, че в предложението на прокуратурата за налагане на глоби са цитирани показания на трима полицаи, според които те забелязали "шест лица с тъмни дрехи, шапки и качулки и същите стояли пред този паметник". Според юриста това показва, че вината на подсъдимите не е доказана, дори и съдът да приеме, че акцията представлява хулиганство, а не политически акт.   Защитникът на Сърбинска – Атанас Атанасов от Реформаторския блок, пък посочи, че "неуважение към обществото е, че днес продължават да съществуват символи на комунистическия режим, а не обратното". По думите му в случая става въпрос за политически протест и съдът би се злепоставил, ако обяви Генов и Сърбинска за виновни.

Григор преди загубата си от Мъри: 2014 г. е най-добрият ми сезон

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4397984

Григор Димитров отпадна в осминафиналите от турнира по тенис в Париж от сериите "Мастърс" с награден фонд 3,45 млн. евро след 3:6, 3:6 срещу Анди Мъри (Великобритания). 
Българинът бе безпомощен срещу по-опитния съперник, който контролираше събитията от началото на мача.
Загубата нулира и шансовете на Григор да се бори за влизане във финалния тур Григор Димитров отпадна в осминафиналите от турнира по тенис в Париж от сериите "Мастърс" с награден фонд 3,45 млн. евро след 3:6, 3:6 срещу Анди Мъри (Великобритания). Българинът бе безпомощен срещу по-опитния съперник, който контролираше събитията от началото на мача. Загубата нулира и шансовете на Григор да се бори за влизане във финалния тур

Резервите на Русия намалели с $4,7 млрд. за седмица

http://www.vesti.bg/pari/rezervite-na-rusiia-namaleli-s-47-mlrd.-za-sedmica-6026232

В последните седмици Руската централна банка харчи милиарди долари за намеси на пазара в подкрепа на рублата, чиято цена продължава да се срива

Малък самолет се разби в САЩ, две жертви

http://www.vesti.bg/novini/malyk-samolet-se-razbi-v-sasht-dve-zhertvi-6026233

Най-малко двама души загинаха, след като малък самолет се разби в сграда на летище в американския щат Канзас, съобщи летище Уичита Мид-континънт.

БНБ отрече за оферта от Оманския фонд

http://www.bnews.bg/article-120476

БНБ отрече появила се информация за това, че в централната банка е постъпила оферта от Консорциума на Оманския фонд за поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка.

Яхяга отмени посещението си в Сърбия

http://balkani.actualno.com/Jahjaga-otmeni-poseshtenieto-si-v-Syrbija-news_57788.html

Косовската президентка Атифете Яхяга заяви, че няма да посети Белград в събота, където трябваше да присъства на тристранна среща с премиерите на Сърбия и Албания Александър Вучич и Еди Рама. Тя за...

"Боко Харам" уби десетки при превземането на нигерийски град

http://news.ibox.bg/news/id_1894759083

Въпреки сключеното примирие с правителството, групировката продължава атаките

Миков: Не виждам смисъл да се удължава срокът за КТБ

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/10/30/2410088_mikov_ne_vijdam_smisul_da_se_uduljava_srokut_za_ktb/?ref=rss


Не виждам сериозни мотиви за удължаване на срока, в който да се вземе решение за КТБ, защото винаги стои големият въпрос какво правихме 6 месеца. това заяви в ефира на БиТиВи лидерът на БСП Михаил Миков. Той посочи, че по тази причина е настоявал да се разсекретят стенограмите на срещата при президента в началото на лятото. Големите въпроси се зададоха тогава и си останаха там, допълни той.

Опитът политиците да продължават да коментират без достатъчно информация е част от димната...

Видео: Египет разчиства буферна зона до Газа

http://www.dnevnik.bg/video/2014/10/30/2409831_video_egipet_razchistva_buferna_zona_do_gaza/?ref=rss


Египет изсели жителите на сгради по границата с Ивицата Газа и ги взриви, за да създаде буферна зона с управляваната от ислямистите от "Хамас" територия.

От сряда започна принудителното опразване на района след като в петък на Синайския полуостров в две нападения бяха убити поне 33 служители на сигурността. По границата с Израел бе обявено извънредно положение. Районът на нападенията е отдалечен и безлюден, но стратегически важен, защото е разположен между Израел и Газа, от...

Загиналият режисьор Захари Паунов е бил с колан, ще има експертиза и на колата

http://www.moreto.net/novini.php?n=269151

Режисьорът Захари Паунов, който бе открит мъртъв в дере до Каблешково, е шофирал хондата си с обезопасителен колан. Това е показал огледът на трупа на място. Оперативно-следствена група днес сутринта е огледала колата преди да бъде измъкната от дерето по пътя от Каблешково към Ахелой със специална техника и с помощта на Службата по аварийна безопасност.

Законът за КТБ е опит да се очисти името на Пеевски

http://offnews.bg/news/n_1/n_410775.html

Промените в Закона за кредитните институции, които са внесени от депутатите Йордан Цонев и Делян Пеевски , са по-скоро една пиар акция и опит за замитане на следите, отколкото някакво желание на двамата вносители да решат каквото и да е във връзка с възникналата ситуация около Корпоративна търговска банка  (КТБ). В закона няма предложение за пазарно решение на проблема с КТБ . Даже самите вносители признават, че той не е предназначен за решаването на проблема с банката, защото се изискват други инициативи. Ако внимателно се прочете законът, ще се види, че там се говори за преструктуриране на банки. В българското законодателство няма дефиниция какво означава преструктурирана банка, т.е. или трябва да се направи препратка към някакъв бъдещ закон, който евентуално да дефинира тази дефиниция, или в този смисъл, в който той е представен по-скоро създава двуяко разбиране и може да доведе до некоректно тълкуване. Неразбираемо е как хора, които в общественото съзнание са свързани с настоящата ситуация с КТБ, директно визирам г-н Делян Пеевски , за когото е ясно, че има контакти с Цветан Василев и че чрез неговата банка се финансираха много от проектите на г-н Пеевски, неговата майка и свързани лица твърдят, че нямат нищо общо с нея и че този закон ще покаже, че той наистина не е свързан с банката. За мен това е несериозно. Наистина може да няма отпуснати кредити от КТБ директно на него, които да го свързват с банката, но по никакъв начин няма как да се премахне тази връзка между тях двамата, защото тя е публично известна и може да бъде потвърдена от много хора. От една страна, приемането на този закон е опит да се очисти името на г-н Пеевски , опит за индулгенция на неговите действия във връзка с кризата с КТБ. От друга страна, той по-скоро има пиар ефект, защото вниманието се насочва към един законопроект. Той ще отклони вниманието на обществото и народните представители, защото те ще бъдат принудени да се занимават с него. В същото време сериозните проблеми, свързани с източването на банката и скритите зависимости, които съществуват там и които няма как да бъдат дефинирани и осветени със закон, защото те затова са и скрити, ще останат нерешени и няма да бъдат осветени. Ако се чете внимателно законопроектът, законът изисква всички лица, които отговарят на изискванията на Закона за разкриване на имущество в Сметната палата да бъдат осветени и да се каже дали имат съответно някакви отношения с банката в несъстоятелност. Законът обаче не спира до там. Той казва още, че всички лица, които са отговаряли на изискванията на закона за разкриване на такава информация в миналото, независимо, че в момента не заемат държавни постове, трябва да разкрият своето финансово състояние и да отговорят дали някога във времето или в настоящия момент са имали взаимоотношения с банката. Това е една огромна група хора, огромен масив от данни. Натоварват се изключително много държавните органи да проследяват тези връзки. Прави впечатление, че това е поредният закон, писан на крак и набързо с някаква задна цел, а не с цел да реши някакъв конкретен съществуващ проблем. Кой има полза от отнемането на лиценза на КТБ? Много хора са замесените и не може да бъде посочен конкретен човек или група. Определени хора имат интереси и за тях е изгодно отнемането на лиценза. Дори бих казал, че тези хора лично помежду си са в недружелюбни отношения, но в случая техните интереси съвпадат. Това са хора, които не биха желали да върнат кредитите, които са взели и искат да се прикрият. От друга страна, това са хора, които по някаква причина, неизвестна на обществото, желаят да отстранят Цветан Василев, да му отнемат бизнеса и да му попречат да защити позицията си за КТБ. След отнемането на лиценза банката изпада в несъстоятелност. В нея влизат квестори и започва осребряване на масата на несъстоятелността. Въпросът е, че мотивите на тези хора, които ще събират тази маса на несъстоятелността са различни от мотивите, които биха движили акционерите на банката, които са нейни собственици и които са пряко заинтересовани тя да продължи да работи. Едни чиновници, които са заинтересувани само от това да получат заплатата си навреме, едва ли ще стигнат докрай и ще съберат тази маса на несъстоятелността, за разлика от акционерите, които трябва да управляват банката дори и в несъстоятелност, борейки се да приберат всеки лев. По този начин те биха защитили собствените си интереси. Докладът на БНБ Вниманието на обществото не трябва да бъде отклонявано с пикантерии от лошия модел на управление. Важните неща не трябва да остават на заден план, а вместо тях трябва да се концентрираме върху баналното и несъщественото. Такъв смисъл има и докладът, който беше внесен от БНБ в Народното събрание. Той не предлага нищо, а описва какво се е случило. По-скоро оправдава БНБ, че си е свършила работата, отколкото да показва в дълбочина същинските проблеми. А ние знаем кои са тези проблеми. Основният проблем, за който трябва да се говори е, че в България съществува непрозрачен мафиотски модел на управление на активи на определени предприятия и структури в страната. Това е същността на проблема. А всичко останало е просто фасада, която отвлича общественото внимание. Юлиан Войнов е икономист, член е на разширения Национален съвет на коалиция "Десните". Текстът му бе публикуван от агенция БГНЕС

Президентът кани на консултации АБВ и Атака

http://offnews.bg/news/n_1/n_410859.html

Утре президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с АБВ и „Атака“, съобщава пресцентърът на държавния глава. За консултации са поканени от 14 часа представителите на парламентарната група на АБВ и от 16 часа - представителите на парламентарната група на "Атака". Съгласно изискванията на Конституцията, президентът провежда консултации с парламентарно представените политически сили, преди да връчи мандат на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях. На предварителните разговори, проведени на „Дондуков“ 2 на 15 октомври, Плевнелиев и парламентарните сили постигнаха съгласие консултациите да се проведат последователно с всяка една от парламентарните групи. Очаква се държавният глава да връчи мандата за съставяне на нов кабинет след 5 ноември, но все още не е ясно точно кога ще се случи това.

Обрат! БНБ: Не е постъпила оферта от Консорциума на Оманския фонд за КТБ

http://pik.bg/обрат-бнб-не-е-постъпила-оферта-от-консорциума-на-оманския-фонд-за-ктб-news244002.html

Обрат! БНБ: Не е постъпила оферта от Консорциума на Оманския фонд за КТБ

БНБ отрече появила се информация за това, че в централната банка е постъпила оферта от Консорциума на Оманския фонд за поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка.

От БНБ съобщиха за БНТ, че водят интензивна кореспонденция с фонда и когато получат оферта незабавно ще огласят параметрите й. Възможно е оферта за КТБ да е подадена във финансовото министерство, но от пресцентъра на ведомството не отговориха на запитването ни по темата.

Междувременно председателят на временната бюджетна комисия Менда Стоянова заяви, че има инвеститор, който иска да вложи в КТБ 1 милиард евро.

БНБ: Не е постъпила оферта от Консорциума на Оманския фонд за КТБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4398120

БНБ отрече появила се информация за това, че в централната банка е постъпила оферта от Консорциума на Оманския фонд за поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка.
От БНБ съобщиха за БНТ, че водят интензивна кореспонденция с фонда и когато получат оферта незабавно ще огласят параметрите й. БНБ отрече появила се информация за това, че в централната банка е постъпила оферта от Консорциума на Оманския фонд за поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка. От БНБ съобщиха за БНТ, че водят интензивна кореспонденция с фонда и когато получат оферта незабавно ще огласят параметрите й.

За такса спокойствие корумпираните плевенски даяджии остават зад решетките

http://www.bnews.bg/article-120475

Апелативният съд във Велико Търново остави окончателно в ареста за корупция шефа на ДАИ - Плевен Николай Николов, заместника му Георги Мъцин и Илко Илиев - собственик на транспортна фирма.

4 месеца затвор за мъж извозвал незаконно дърва в Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=269125

За незаконно извозване на дърва, Районен съд – Варна наложи ефективно наказание на 35-годишен мъж, научи Moreto.net. На 11 март тази година 35-годишния С. Иванов отишъл с кон и каруца в землището на квартал „Аспарухово” и събрал от горския фонд на ДГС – Варна, без да притежава редовно писмено позволително, половин кубик дърва от вида „габър”.

Ето я колата, в която загина режисьорът Захари Паунов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4398112

Колата, с която е катастрофирал загиналият режисьор Захари Паунов, ще бъде огледана отново утре от експерти, научи 24 часа.
Ще бъдат извършени няколко експертизи, между които и автотехническа, казаха разследващи.
Както 24 часа по-рано писа, и двете въздушни възглавници в хондата на Паунов са се задействали по време на удара. Колата, с която е катастрофирал загиналият режисьор Захари Паунов, ще бъде огледана отново утре от експерти, научи 24 часа. Ще бъдат извършени няколко експертизи, между които и автотехническа, казаха разследващи. Както 24 часа по-рано писа, и двете въздушни възглавници в хондата на Паунов са се задействали по време на удара.

Хансон: ЕЦБ не трябва да бърза с покупки на държавни облигации

http://www.investor.bg/evropa/334/a/hanson-ecb-ne-triabva-da-byrza-s-pokupki-na-dyrjavni-obligacii-182891/

Трябва да се даде време на вече пуснатите мерки да се разпространят в реалната икономика и да покажат своя ефект, смята централният банкер

Видео: "Практричните" сгъваеми мебели на Петър Захаринов

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/30/2409888_video_praktrichnite_sguvaemi_mebeli_na_petur_zaharinov/?ref=rss


Какво е бъдещето на обзавеждането? Според архитектът Петър Захаринов, един от създателите на мебелите-пъзели "Практрик", то определено е свързано с естествени материали и леснопреносими, мултифункционални вещи... а защо не и просто с картон и тиксо.

С проекта си (все още в производствена "бета версия") TapeFlips, представен миналия месец в секцията DIY на списанието Designboom, той показва как картонени плоскости, залепени по определен начин, дават безброй варианти за домашно...

Обвинение към авиодиспечера заради Маржьори

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/obvinenie-kym-aviodispechera-zaradi-marzhiori-6026230

Седем години затвор грозят авиодиспечера на московското летище "Внуково" Александър Круглов

БНБ: Не е постъпила оферта от Консорциума на Оманския фонд за КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4398115

БНБ отрече появила се информация за това, че в централната банка е постъпила оферта от Консорциума на Оманския фонд за поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка.
От БНБ съобщиха за БНТ, че водят интензивна кореспонденция с фонда и когато получат оферта незабавно ще огласят параметрите й. БНБ отрече появила се информация за това, че в централната банка е постъпила оферта от Консорциума на Оманския фонд за поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка. От БНБ съобщиха за БНТ, че водят интензивна кореспонденция с фонда и когато получат оферта незабавно ще огласят параметрите й.

В парламента става горещо! Скандалната депутатка Ана Баракова се влюби в секси колега! Вижте по кого изгаря!

http://pik.bg/в-парламента-става-горещо-скандалната-депутатка-ана-баракова-се-влюби-в-секси-колега-вижте-news243940.html

В парламента става горещо! Скандалната депутатка Ана Баракова се влюби в секси колега! Вижте по кого изгаря!

Най-ексцентричната депутатка в новия парламент Ана Баракова се влюби, пише vsekiden.

На вчерашното заседание блондинката-люспа от „България без цензура“ не спря да зяпа стоящия близо до нея ММА боец Борислав Иглев от същата партия. Баракова деликатно го следваше и в кулоарите, но красавецът не й обърна и грам внимание. Иначе хубавката учителка се показва като един от най-дисциплинираните народни избраници. Тя сяда в пленарната зала още преди регистрацията в 09,00 часа и не я напуска плътно до почивката в 11,00 часа.

Досега не е взела думата за изказвания, но и първите дни на новоконституирания парламент са пълни с процедурни правила и избистряне на членове на временните комисии. Баракова обаче доверила на парламентарни служители, че е готова да се впусне в ораторство от трибуната, когато в залата се обсъжда наболял за обществото проблем.

Междувременно брат й Благовест разкри, че тя е изключително силно момиче и ще успее да пребори клюките и подмятанията по неин адрес. Цялото семейство на Баракова гледало по телевизията откриването на Народното събрание. „Аничка е борец, мъжко момиче и ще успее да се пребори. Майка се просълзи от радост, когато я видяхме в Народното събрание“, каза Благовест. Той е убеден, че ако някой си позволи да посегне на сестра му, целият народ щял да скочи. Фамилия Баракови обаче не разчитала на заплатата на Ани и не било редно тя да храни роднините си, въпреки че брат й е безработен – още си търсел подходящата работа, която да си струва парите.

Ана била единствената висшистка в семейството и затова всички много се гордели с нея. Майката Силвия е пенсионерка, а бащата на депутатката е починал преди няколко години. Освен за прехраната, семейството разчитало и на готварските умения на блондинката – мусаката й била истински специалитет, но самата тя обичала най-много кисели краставички.

Александър Тонев е наказан за седем мача заради расизъм

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/30/2410090_aleksandur_tonev_e_nakazan_za_sedem_macha_zaradi/?ref=rss


Атакуващият полузащитник на "Селтик" Александър Тонев беше признат за виновен по обвиненията в расистки обиди срещу бранителя на "Абърдийн" Шей Лоугън. 

Българският национал е наказан от Шотландската футболна асоциация да не игра в следващите седем мача на своя отбор. 

Очаквайте подробности! 


Швеция призна Палестина

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4398045

Швеция официално призна Палестина, съобщи Ройтерс. Тя е първата държава в Европа, която прави това. “Страните - членки на ЕС, потвърдиха още през 2009 г., че са готови да признаят Палестинската държава, когато моментът е подходящ. Ние сме готови да поведем”, каза Марго Валстром, външен министър на Швеция. Швеция официално призна Палестина, съобщи Ройтерс. Тя е първата държава в Европа, която прави това. “Страните - членки на ЕС, потвърдиха още през 2009 г., че са готови да признаят Палестинската държава, когато моментът е подходящ. Ние сме готови да поведем”, каза Марго Валстром, външен министър на Швеция.

Метрото стига до летището през април

http://www.mediapool.bg/metroto-stiga-do-letishteto-prez-april-news226634.html

Софийското метро ще стигне до летището през април следващата година, каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която в четвъртък провери хода на строежа на метростанцията до аерогарата. Инспекцията установи, че по линията до летището са извършени 72 процента от дейностите, а метростанцията ще бъде покрита до края на ноември. "Тази метростанция ще е лицето, което ще види всеки влизащ в София”, каза кметът. Тя обясни, че по проект в салона на станцията ще има статуята на Орфей, четири живи дървета и пейки, които трябва да карат пътниците да се чувстват уютно. "Най-важното е, че бързият и удобен градски транспорт стига до летището”, каза Фандъкова. Тя допълни, че по метролъча до Бизнеспарка в "Младост 4" е изпълнена около 60 процента от работата и се работи по компенсирането на забавени заради лошото време дейности, за да може около 20 ноември да се пусне движението в изцяло реконструирания участък на бул. "Александър Малинов". През следващата година ще бъде ремонтирана и останала част от булеварда, информира кметът Фандъкова. Тя каза, че до края на ноември ще приключи и ремонтът по ул. "Обиколна" в жк "Дружба".

Андреа с хранително натравяне

http://www.bnews.bg/article-120460

Андреа преяла с червен хайвер в Москва и се натровила

Икономист: Могат да изплатят гарантираните влогове в КТБ в края на ноември

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4398103

Изплащането на гарантираните влогове в КТБ може да се случи в края на ноември или в началото на декември. Това заяви за Фокус Петър Ганев, икономист в Института за пазарна икономика.
„До края на месеца трябва да се публикуват отчетите, които да вземат под внимание одитния доклад, което означава, че капиталът на банката става отрицателен и в Изплащането на гарантираните влогове в КТБ може да се случи в края на ноември или в началото на декември. Това заяви за Фокус Петър Ганев, икономист в Института за пазарна икономика. „До края на месеца трябва да се публикуват отчетите, които да вземат под внимание одитния доклад, което означава, че капиталът на банката става отрицателен и в

Икономист: Могат да изплатят гарантираните влогове в КТБ в края на ноември

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4398098

Изплащането на гарантираните влогове в КТБ може да се случи в края на ноември или в началото на декември. Това заяви за Фокус Петър Ганев, икономист в Института за пазарна икономика.
„До края на месеца трябва да се публикуват отчетите, които да вземат под внимание одитния доклад, което означава, че капиталът на банката става отрицателен и в Изплащането на гарантираните влогове в КТБ може да се случи в края на ноември или в началото на декември. Това заяви за Фокус Петър Ганев, икономист в Института за пазарна икономика. „До края на месеца трябва да се публикуват отчетите, които да вземат под внимание одитния доклад, което означава, че капиталът на банката става отрицателен и в

Апелативните съдии си дадоха 24 часа да помислят за присъда на Вальо Топлото

http://www.moreto.net/novini.php?n=269145

Софийският апелативен съд ще се произнесе утре - 31 октомври, по делото за безстопанственост срещу ексшефът на софийската "Топлофикация" Валентин Димитров (Вальо Топлото). Припомняме, на първа инстанция Димитров бе осъден на три години затвор по това обвинение и оправдан по обвинение за сключване на договори, нанесли щети на "Топлофикация".

Паралелната банкова система възлизала на 75 трилиона долара през 2013

http://www.vesti.bg/novini/paralelnata-bankova-sistema-vyzlizala-na-75-triliona-dolara-prez-2013-6026231

Паралелната банкова система, известна като "сенчесто банкиране", е продължила да нараства през миналата година, достигайки около 75 трилиона долара, сочат последните данни на Съвета за финансова стабилност, публикувани днес.

Симеонов: Контролът в правителството ще е у подписалите програмата

http://politics.actualno.com/Simeonov-Kontrolyt-v-pravitelstvoto-shte-e-u-podpisalite-programata-news_57787.html

Контролът в правителството ще се осъществява от лидерите на политическите партии, подписали програмата за управление. Това каза Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт, предаде Фокус. То...

Политолози: Оформящото се правителство няма да има дълъг живот

http://pik.bg/политолози-оформящото-се-правителство-няма-да-има-дълъг-живот-news243998.html

Политолози: Оформящото се правителство няма да има дълъг живот

Прекалено много се говори публично за преговорите за съставяне на правителство. По три – четири пъти на ден имаме новини „ще има правителство“ и „няма да има правителство“. Не мисля, че е много сериозен процесът, ако ще продължаваме да гадаем по този начин. Това каза в интервю за БНР политологът Огнян Минчев.

"Необходимо е без външна и публична намеса, без слухове и клюки, хората, които правят правителство, да седнат да уточнят какво искат, искат ли го наистина и когато постигнат някакъв резултат, тогава да ни го съобщят. Очевидно разногласията протичат главно по оста ГЕРБ – Реформаторски блок", коментира Минчев след края на срещата в Народното събрание между двете партии и Патриотичния фронт, на която се постигна съгласие за коалиционно споразумение за ново правителство.

"За ГЕРБ новата формула е правителство на малцинството, съставено от ГЕРБ и Реформаторския блок плюс подкрепата, но не и включването на други партньори като Патриотичния фронт и евентуално АБВ. За Реформаторския блок формулата си остава създаване на управляващо мнозинство, т.е. за тях формулата "правителство на малцинството" с допълнителна подкрепа все още не е приемлива. Интересното е, че ГЕРБ доста радикално промени своята позиция. Допреди вчера ГЕРБ не просто искаше да сдаде управляващото мнозинство, но не бяха съгласни с позицията на Патриотичния фронт.

Сега ГЕРБ категорично не желае участието на Патриотичния фронт, а иска само подкрепата им", обясни той. "Ако има правителство, то не може да бъде с особено голям хоризонт, когато говорим за правителство с гъвкава парламентарна подкрепа. Ако се преследва някаква стабилна формула, пък макар и за една или две години, би следвало да се търси едно по-стабилно мнозинство.

Не е задължително това мнозинство да бъде на изключително широка основа. В България е необходимо да се правят ключови неща, много спешни мерки за овладяване на кризата на българската държава, на икономиката, на финансовата система", каза още Минчев. Политологът Татяна Буруджиева заяви:

"Трябва да има правителство. Забавянето на формирането му е малко неочаквано и е важно да се случи това правителство. Формулата е правителството на малцинство. Онова, което се опитват да модифицират в момента от предходния кабинет, е, че вместо подкрепата, която да гарантира по-стабилно мнозинство в парламента, бе очаквана или заявена от конкретната партия, тук се търси подписване на споразумение.

„Златният пръст“ на единия се сменя със „златния пръст“ на другия", категорична беше тя. Според Буруджиева животът на кабинета по представената днес формула от ГЕРБ и Реформаторския блок би бил сравнително кратък. "Може би заради това Реформаторският блок търси по-устойчива формула на кабинета, за да има по-дълъг хоризонт. Тази широка подкрепа ще се базира на споразумение, което ще е твърде общо. Струва ми се, че Патриотичният фронт бяха доста уморени по време на преговорите. Изнервянето се получи от присъствието на г-н Жозеф Дол", завърши тя.

МВР спипа 1422 нарушители на скоростта за 24 часа

http://frognews.bg/news_79261/

1422 нарушения на скоростния режим са установени по време на 24-часовата операция „24 часа контрол на скоростта", проведена в страната за първи път, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Г. Марков: Душманите на Бойко да признаят-той е политикът на прехода

http://frognews.bg/news_79256/

Не очаквах такава бърза развръзка, но същинските преговори по Конституция предстоят при държавния глава, заяви по БНТ бившият конституционен съдия Георги Марков и юридически консултант на ГЕРБ.

"Купи ми, мамо, кран", или какъв е проблемът на децата с рекламите

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/10/30/2409291_kupi_mi_mamo_kran_ili_kakuv_e_problemut_na_decata_s/?ref=rss


"Миниатюрно куче с памперс, който се оцветява в лилаво, ако го потопиш във вода. Това беше най-желаната играчка за дъщеря ми преди известно време. Както и за всичко деца около нея. Преодолях се, взех нелепото животинче, но се появи нов бленуван обект - грозновата кукла с огромна глава и вампирски дрескод, която всички приятелки имаха. Те обаче бяха цяла колекция, която "трябваше" да бъде събрана. Сега пазаруваме от един определен супермаркет, за да съберем милозливи карти за албум. Пластмасата...

Утре казват присъдата на Вальо Топлото

http://frognews.bg/news_79259/

Софийският апелативен съд ще се произнесе утре - 31 октомври, по делото за безстопанственост срещу ексшефът на софийската "Топлофикация" Валентин Димитров (Вальо Топлото).

4 години затвор за непълнолетен, изнасилил 12-годишно дете

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4398059

4 години затвор получи 17-годишният Димитър Митов от Стара Загора заради това, че изнасилил 12-годишно момиче, съобщава „Дарик”.
Митов се призна за виновен,  за това, че на 17 юни на обяд, в района на Чадър могила, е изнасилил непълнолетното дете. Момичето е отивало да търси свои приятели в парк 4 години затвор получи 17-годишният Димитър Митов от Стара Загора заради това, че изнасилил 12-годишно момиче, съобщава „Дарик”. Митов се призна за виновен,  за това, че на 17 юни на обяд, в района на Чадър могила, е изнасилил непълнолетното дете. Момичето е отивало да търси свои приятели в парк "Бранителите на Стара Загора".

4 години затвор за 17-годишен, изнасилил малолетна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4398085

4 години затвор получи 17-годишният Димитър Митов от Стара Загора заради това, че изнасилил 12-годишно момиче, съобщава „Дарик”.
Митов се призна за виновен,  за това, че на 17 юни на обяд, в района на Чадър могила, е изнасилил непълнолетното дете. Момичето е отивало да търси свои приятели в парк "Бранителите на Стара Загора". 4 години затвор получи 17-годишният Димитър Митов от Стара Загора заради това, че изнасилил 12-годишно момиче, съобщава „Дарик”. Митов се призна за виновен,  за това, че на 17 юни на обяд, в района на Чадър могила, е изнасилил непълнолетното дете. Момичето е отивало да търси свои приятели в парк "Бранителите на Стара Загора".

"168 часа": Изобилие от позлата, барок и "Версаче" в дома на Бат Сали (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4398069

Изобилие от позлата, барок и Изобилие от позлата, барок и "Версаче" видя "168 часа" в дома на депутата от ДПС Александър Методиев - Бат Сали, който взриви Кюстендил и Дупница, след като стана депутат с гласовете от Турция. Докато стотици дупничани и кюстендилци блокираха главния път към Гърция и Народното събрание в центъра на столицата,

Русия си върна контрола над приватизирана петролна компания

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/30/2410079_rusiia_si_vurna_kontrola_nad_privatizirana_petrolna/?ref=rss


Руската държава получи одобрение от Московския арбитражен съд да си върне дела в петролна компания в Башкирия, която се контролира от арестувания преди няколко седмици милиардер Владимир Евтушенков.

Според съдиите "Башнефт" е била продадена незаконно на местните власти в началото на века, след което те са ги продали на финансовата корпорация "Система" на Евтушенков чрез "неправилна приватизация".

Ако адвокатите на "Система" не обжалват, след един месец 86.7% от "Башнефт"...

Зелена вълна на БФБ

http://econ.bg/Новини/Зелена-вълна-на-БФБ_l.a_i.591429_at.1.html

Зелена вълна характеризира индексите на Българската фондова борса (БФБ) по време на днешната търговия. Най-голям скок отчете индексът SOFIX, който...

Шест години затвор за ученика, убил младеж с джобно ножче

http://frognews.bg/news_79258/

Шест години затвор при първоначален общ режим за Мирослав Димитров, който уби с джобно ножче Мишел Коцев преди 7 месеца, постанови Плевенският окръжен съд. Тъй като е непълнолетен, осъденият ще изтърпи наказанието в поправителен дом в Бойчиновци, каза шефът на 5-членния съдебен състав Емил Банков.

КНДР поставя чужденци под карантина заради ебола

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ebola/kndr-postavia-chuzhdenci-pod-karantina-zaradi-ebola-6026229

Параноичната реакция на Пхенян изненадва, защото прочутата със своята затвореност страна, по принцип не допуска много хора от други държави, коментира АП

410 000 лв. ще струва ремонтът на етаж от Тубдиспансера във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=269133

410 000 лв. ще струва преустройството на втория етаж на Тубдиспансера на ул. „Мануш войвода“ 11а в отделение за лечение на пациенти със специфични белодробни заболявания. В сумата са включени и разходите за проекти и строителен надзор.

Плевнелиев очаква новото правителство да се заеме с ясни реформи

http://www.mediapool.bg/plevneliev-ochakva-novoto-pravitelstvo-da-se-zaeme-s-yasni-reformi-news226633.html

България ще има правителство в следващите две седмици, каза президентът Росен Плевнелиев на съвместната пресконференция с президента на Австрия Хайнц Фишер в отговор на въпрос и коментар на австрийски журналист, че австрийски инвеститори като ЕВН се оплакват от недостатъчно правна сигурност в България. Президентът изрази увереност, че новото правителство ще бъде правителство, което ще проведе ясни и ефективни реформи в няколко сектора, и допълни, че всяка една от тези реформи създава по-силни институции. Дали ще бъде реформа в сектор "Сигурност", в правосъдие и върховенство на закона, електронно управление, образование, пенсии и здравеопазване, всяка една от тези реформи ще подкрепи българските институции, посочи президентът. Ако политиците се обединят, ако успеем да излезем на едно по-високо ниво на стабилност - както политическа, така и институционална, България има силен потенциал за много повече инвестиции и много по-силен икономически ръст, каза още Плевнелиев. Той обаче посочи, че дори и в ситуация на тежка политическа нестабилност, в която се намираме, българската икономика продължава да расте - през тази година вероятно ще имаме ръст от 1.5 процента, а за следващата година се планира растеж от 1.8 процента. Президентът каза, че реформата в енергетиката не може да бъде отлагана повече и ние съзнаваме това много добре. Проблемите в българската енергетика и на чуждестранни инвеститори в българската енергетика са, че регулаторът е политически зависим и че в България в последните десет години няма честен дебат за този сектор и неговите приоритети. Плевнелиев отбеляза стартираната от служебното правителство инициатива за енергийния борд и посочи, че тя променя изцяло подхода в българската енергетика. "Защото е много лесно да се сочи една или друга международна фирма, защо сочим към тях, а не посочим българските държавни компании и монополи, които са неефективни и непрозрачни и които също допринасят за ситуацията в българския енергиен сектор", каза Плевнелиев. Ако се засили идеята за енергиен борд, ако бъде довършена стратегията в енергийния сектор и се изпълнява, българските институции само след една-две години ще бъдат със съвсем друга перспектива , смята той.

Анди Мъри попари шансовете на Григор за Лондон

http://www.bnews.bg/article-120474

Българската ракета №1 Григор Димитров загуби срещу Анди Мъри в двубой от 3-ия кръг на Мастърса в Париж.

Българският “Урок” очаква приз в Токио

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4398034

Най-награждаваният през последните месеци български игрален филм - “Урок” на Кристина Грозева и Петър Вълчанов, е на път да спечели пореден приз. Във вторник той бе показан в конкурсната програма на Международния кинофестивал в Токио и е сред фаворитите на публиката.
“Урок” кандидатства за участие в нашия конкурс и бе избран, преди още да... Най-награждаваният през последните месеци български игрален филм - “Урок” на Кристина Грозева и Петър Вълчанов, е на път да спечели пореден приз. Във вторник той бе показан в конкурсната програма на Международния кинофестивал в Токио и е сред фаворитите на публиката. “Урок” кандидатства за участие в нашия конкурс и бе избран, преди още да...

Григор Димитров загуби от Анди Мъри

http://frognews.bg/news_79257/

Григор Димитров загуби от Анди Мъри с 3:6, 3:6 в осминафиналите на мастърс турнира в Париж. Българинът допусна ранни пробиви в двата сета.

Младоженец изостави булката си пред олтара, не харесал грима й

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4398038

Младоженец изостави булката си пред олтара, защото не хареса грима й, съобщава dailytimes.com.pk, позовавайки се на Yahoo News reports.
Китаецът Гуо Чайен бил толкова неприятно изненадан, като видял бъдещата си жена, гримирана като баба на сватбата им, че я оставил пред олтара.
26-годишната му избраница Куинг Као избрала специален застаряващ грим, Младоженец изостави булката си пред олтара, защото не хареса грима й, съобщава dailytimes.com.pk, позовавайки се на Yahoo News reports. Китаецът Гуо Чайен бил толкова неприятно изненадан, като видял бъдещата си жена, гримирана като баба на сватбата им, че я оставил пред олтара. 26-годишната му избраница Куинг Као избрала специален застаряващ грим,

Младоженец остави булката си пред олтара, защото не харесал грима й

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4397985

Младоженец изостави булката си пред олтара, защото не хареса грима й, съобщава dailytimes.com.pk, позовавайки се на Yahoo News reports.
Китаецът Гуо Чайен бил толкова неприятно изненадан, като видял бъдещата си жена, гримирана като баба на сватбата им, че я оставил пред олтара.
26-годишната му избраница Куинг Као избрала специален застаряващ грим, Младоженец изостави булката си пред олтара, защото не хареса грима й, съобщава dailytimes.com.pk, позовавайки се на Yahoo News reports. Китаецът Гуо Чайен бил толкова неприятно изненадан, като видял бъдещата си жена, гримирана като баба на сватбата им, че я оставил пред олтара. 26-годишната му избраница Куинг Као избрала специален застаряващ грим,

Българският учен, създал "умната" хартия, вкара чип и в памперса

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4395704

Български учен, който нашумя с революционното си откритие на т.нар. умна хартия като убиец на фалшивите пари и документи, търси път през "долината на смъртта". "Така й казват в Америка и в нея попадат изобретения с реална стойност, които не могат да стигнат до пазара и да прескочат разстоянието от лабораторията до готово състояние за внедряване", Български учен, който нашумя с революционното си откритие на т.нар. умна хартия като убиец на фалшивите пари и документи, търси път през "долината на смъртта". "Така й казват в Америка и в нея попадат изобретения с реална стойност, които не могат да стигнат до пазара и да прескочат разстоянието от лабораторията до готово състояние за внедряване",

Григор няма да играе в Лондон, след поражение от Мъри в Париж

http://www.moreto.net/novini.php?n=269147

Григор Димитров се прости с надеждите си за участие на финалния тенис турнир в Лондон. Българинът беше победен от Анди Мъри с 3:6, 3:6 на турнира от сериите „Мастърс” в Париж. Мачът беше от осминафиналите на надпреварата и беше изключително важен и за двамата тенисисти.

7 мача наказание за наш национал заради расизъм

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4398018

Българският национал Аександър Тонев бе наказан за 7 мача за расистки обиди, съобщи Българският национал Аександър Тонев бе наказан за 7 мача за расистки обиди, съобщи "Скай спортс". Бившият нападател на ЦСКА бе обвинен от Шей Логан (“Абърдийн”) за расистки обиди по време на мач от първенството на 15 септември. Делото трябваше да се проведе на 9 октомври, но бе отложено. Тонев бе даден под наем за един сезон през лятото на гранда

Анди Мъри разби Григор Димитров в Париж

http://www.mediapool.bg/andi-mari-razbi-grigor-dimitrov-v-parizh-news226632.html

Българският тенисист Григор Димитров загуби с 2:0 сета (3:6,3:6) от британеца Анди Мъри в 1/8-финален мач на турнира от сериите "Мастърс" в Париж. Мачът продължи само час и десет минути. Загубата означава, че българинът няма да играе на турнира на най-добрите осем за годината в Лондон. В този мач Анди Мъри обаче бе безгрешен. Първите два гейма от мача завършиха без проблем за сервиращите. В третия гейм Димитров поведе с 40:15, но загуби концентрация и допусна първия пробив в мача. Така се стигна до 5:3 гейма, когато нашият тенисист отново не беше достатъчно съсредоточен и отново загуби сервирането си, а с това и първия сет. Началото на втория сет също бе неуспешно за Димитров. Анди Мъри с 3:0 гейма, след като спечели двата си сервис гейма на нула, а между тях осъществи пробив. След час игра българинът трябваше да сервира за оставане в мач при 2:5 във втория сет и се справи. След това обаче не успя да пробие Мъри и така мача завърши.

БАБХ организира граждански контрол върху качеството на храните

http://www.moreto.net/novini.php?n=269144

Жив гущер в кутия със зелена салата. Салам пълен не с месо, а с опаковката на друг колбас. Десетки подобни сигнали получаваме в платформата "Аз, репортерът" на bTV. Агенцията по безопасност на храните започва подобна рубрика в своя уебсайт от 3 ноември.

Григор Димитров загуби от Анди Мъри

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4398007

Григор Димитров загуби от Анди Мъри с 3:6, 3:6 в осминафиналите на мастърс турнира в Париж.
Българинът допусна ранни пробиви в двата сета. Поставеният под номер 9 в основната схема Димитров записа четвърта загуба от съперника на ниво професионален тенис от шестте им мача до момента. Двамата тенисисти бяха преки конкуренти в „битката за Лондон”, Григор Димитров загуби от Анди Мъри с 3:6, 3:6 в осминафиналите на мастърс турнира в Париж. Българинът допусна ранни пробиви в двата сета. Поставеният под номер 9 в основната схема Димитров записа четвърта загуба от съперника на ниво професионален тенис от шестте им мача до момента. Двамата тенисисти бяха преки конкуренти в „битката за Лондон”,

Михаил Миков: Кирил Добрев да се прави на паднал от Луната – не е честно

http://pik.bg/михаил-миков-кирил-добрев-да-се-прави-на-паднал-от-луната-–-не-е-честно-news243992.html

Михаил Миков: Кирил Добрев да се прави на паднал от Луната – не е честно

Като формиране на проправителствено мнозинство определи Михаил Миков резултатите от тристранната среща между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. „Трябва да се работи върху формиране на правителство. Тежестта, отговорността за това е върху Борисов“, каза председателят на БСП в предаването „Лице в лице“ на Би Ти Ви.

„При всички случаи една дясна политика трудно ще бъде възприета от българските граждани. Въпреки че подкрепиха на изборите десни партии“, смята той. „Нямаше никакъв сигнал от ГЕРБ, че са готови да отстъпят от дясната си политика. И правилно те си тръгнаха после да търсят други партньори“, коментира той преговорите на БСП с ГЕРБ. 

Миков каза още, че разговорът му с председателя на ЕНП Жозеф Дол вчера е бил само в посока анализ на изборните резултати и очертаващите се перспективи. Той беше категоричен, че върху него не е оказван никакъв натиск. „Върху мен натиск нямаше, защото влязох с ясна позиция, че ние сме в опозиция и няма аргументи, които да я променят“, каза той. Въпреки това той коментира поведението на Дол като „не много уважително за националното ни самочувствие“. 

На въпроса дали предложението към него да бъде председател на Народното събрание Миков отговори: „Във всеки случай отказах сериозно. Няма да коментирам, смятам, че беше изключително сериозно“. 

По темата за КТБ лидерът на БСП отказа да заеме позиция „за“ или „против“ оздравяването й. „Оздравяване ще има, ако има желаещи да инвестират, да покрият задължения на банката и да поемат управлението. Ако няма, ще се отиде към другата процедура – процедура по несъстоятелност и разпродажба на активи. Големият въпрос е всичко това да става прозрачно, ясно“, заяви той. 

„КТБ е ключ към 12% от българската икономика – важен, интересен, ключ към който може да погледне един или друг икономически играч“, изтъкна Миков. По отношение на удължаването на надзора в банката той заяви: „Не виждам сериозни мотиви за удължаване на този срок. Защото винаги стои този въпрос – а какво правихме 6 месеца“. Той определи вчерашното заседание на бюджетната комисия в парламента като „поредната загуба на време“.

Лидерът на БСП коментира и напрежението в партията между т.нар. млади и стари. „Проблемът е по-скоро наистина в опити за властови участия, опити за разместване“, смята той. Миков изтъкна, че млади хора има в ръководството на партията – в Изпълнителното бюро и на всички равнища. „Но не всички млади хора превръщат междупоколенческите отношения в кауза на вътрешнопартийна битка“, добави той.

Според него напрежението между Георги Кадиев, Кирил Добрев и др. от една страна и Димитър Дъбов от друга, е „битка за завладяване на позиции в ръководството на БСП“. Той определи поведението на младите като неприемливо. „Не само начина, по който се вреди на БСП, а защото много от твърденията са некоректни“, обясни Миков.

„Когато си народен представител четвърти мандат, да наричаш колегите си „фараони“, е некоректно. За Кирил Добрев говоря. Сега изведнъж да се правиш на паднал от Луната и на голям революционер не е честно“, заяви той. 

„Нека да оставим тази излишно експонирана разправия. Промени в БСП ще има. Те ще се случат не само на национално равнище, те ще се случат на всички равнища и трябва да се случат“, каза Миков. Той изтъкна, че всички недоволни в партията са били поставени в листите тъкмо от нея. „Така са преценили неговите другари в градската организация. Аз какво трябваше да направя? Да го преместя по-напред ли?“, попита той по адрес на Георги Кадиев. 

Израел отвори отново Площада на джамиите в Ерусалим

http://asia.actualno.com/Izrael-otvori-otnovo-Ploshtada-na-djamiite-v-Erusalim-news_57786.html

Израелските власти обявиха, че са решили да отворят отново Площада на джамиите (наричан от евреите "Храмовия хълм") в Източен Ерусалим, в навечерието на голямата петъчна молитва, съобщиха АФ...

Въвеждат нов ред за спортните домакинства

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4398003

Ограничаване на домакинствата на големи шампионати и прекратяване възможността на двойно финансиране са заложените цели в новата “Програма за финансово подпомагане на дейности по провеждане на домакинства на международни спортни състезания в България”, утвърдена от спортния министър Евгения Раданова. Очаква се новите правила да оптимизират условият Ограничаване на домакинствата на големи шампионати и прекратяване възможността на двойно финансиране са заложените цели в новата “Програма за финансово подпомагане на дейности по провеждане на домакинства на международни спортни състезания в България”, утвърдена от спортния министър Евгения Раданова. Очаква се новите правила да оптимизират условият

Плевнелиев: Реформата в енергетиката не може да се отлага

http://www.vesti.bg/pari/biznes/plevneliev-reformata-v-energetikata-ne-mozhe-da-se-otlaga-6026228

България е енергиен център, но когато се работи на тъмно и на парче се получава резултатът, който имаме, каза президентът

ГЕРБ и Реформаторския блок са готови да подпишат коалиционно споразумение

http://econ.bg/Новини/ГЕРБ-и-Реформаторския-блок-са-готови-да-подпишат-коалиционно-споразумение_l.a_i.591401_at.1.html

Партия ГЕРБ е готова да подпише коалиционно споразумение с Реформаторския блок. Това обяви Румяна Бъчварова след срещата с тях и Патриотичния фронт....

Григор Димитров загуби от Анди Мъри

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4398000

Григор Димитров загуби от Анди Мъри с 3:6, 3:6 в осминафиналите на мастърс турнира в Париж. Българинът допусна ранни пробиви в двата сета. Поставеният под номер 9 в основната схема Димитров записа четвърта загуба от съперника на ниво професионален тенис от шестте им мача до момента. Двамата тенисисти бяха преки конкуренти в „битката за Лондон”, Григор Димитров загуби от Анди Мъри с 3:6, 3:6 в осминафиналите на мастърс турнира в Париж. Българинът допусна ранни пробиви в двата сета. Поставеният под номер 9 в основната схема Димитров записа четвърта загуба от съперника на ниво професионален тенис от шестте им мача до момента. Двамата тенисисти бяха преки конкуренти в „битката за Лондон”,

Шест години затвор за ученика, убил младеж с нож в сърцето

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4397950

Шест години затвор при първоначален общ режим за Мирослав Димитров, който уби с джобно ножче Мишел Коцев преди 7 месеца, постанови Плевенският окръжен съд. Тъй като е непълнолетен, осъденият ще изтърпи наказанието в поправителен дом в Бойчиновци, каза шефът на 5-членния съдебен състав Емил Банков.
На 29 март т.г. ученикът Мирослав, на 17 г. Шест години затвор при първоначален общ режим за Мирослав Димитров, който уби с джобно ножче Мишел Коцев преди 7 месеца, постанови Плевенският окръжен съд. Тъй като е непълнолетен, осъденият ще изтърпи наказанието в поправителен дом в Бойчиновци, каза шефът на 5-членния съдебен състав Емил Банков. На 29 март т.г. ученикът Мирослав, на 17 г.

Напусна ни актьорът Георги Велев

http://pik.bg/напусна-ни-актьорът-георги-велев-news243991.html

Напусна ни актьорът Георги Велев

На 29 октомври 2014 г., на 75 годишна възраст, почина почетният гражданин на Стара Загора актьорът Георги Велев, съобщиха от общината.

"Нека се поклоним дълбоко пред делото на един голям актьор, общественик и човек, пред дългогодишната му всеотдайност, пред предаността му и любовта към театъра, към културата и изкуството на Стара Загора и го изпратим за последен път с нашите горещи аплаузи!", се посочва в съболезнователния адрес на община Стара Загора.

Метрото вози до летището от април 2015

http://www.bnews.bg/article-120471

В салона на метростанцията до летището ще се издига статуя на Орфей, ще има и четири живи дървета.

Областният управител на Варна: Липсата на средства е основен проблем при подготовката за зимните условия

http://www.moreto.net/novini.php?n=269129

Областният управител на Варна свика работно съвещание на Областния щаб за готовността на областта за работа при зимни условия. Пред Радио „Фокус” – Варна областният управител Стоян Пасев заяви, че участниците в съвещанието са докладвали за готовността на структурите, които ръководят, предприемането на превантивни действия с цел да се намалят последствията за населението и да се осигури ефективно функциониране на инфраструктурата на областта при усложнена зимна обстановка.

Цитат на деня: Засегнати сме от европееца Дол, който преразказва глупости на 60 циганина

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/10/30/2410074_citat_na_denia_zasegnati_sme_ot_evropeeca_dol_koito/?ref=rss


"Засегнати сме от поведението на европееца Дол, който не си е направил труда да се запознае с нашата програма и просто преразказва едни глупости, който са му написали 60 циганина в една петиция."

Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов след първата обща среща между формацията му, ГЕРБ и Реформаторския блок, на която успяха да стигнат до съгласие за политическата формула на следващото управление. Изказването му е във връзка с вчерашното изказване на...

БОК събра спортната слава на юбилей

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4397971

Българският олимпийски комитет (БОК) събра спортната слава на родината за официалното посрещане на 90-ия си рожден ден. Олимпийската централа направи пищен, но непринуден купон в столичния хотел “Кемпински Зографски”.
Над 300 гости уважиха празника на БОК, сред които бяха почти всички велики български спортисти, колеги и приятели на комитета от ст Българският олимпийски комитет (БОК) събра спортната слава на родината за официалното посрещане на 90-ия си рожден ден. Олимпийската централа направи пищен, но непринуден купон в столичния хотел “Кемпински Зографски”. Над 300 гости уважиха празника на БОК, сред които бяха почти всички велики български спортисти, колеги и приятели на комитета от ст

Загиналият режисьор е бил с колан, ще има експертиза и на автомобила

http://pik.bg/загиналият-режисьор-е-бил-с-колан-ще-има-експертиза-и-на-автомобила-news243985.html

Загиналият режисьор е бил с колан, ще има експертиза и на автомобила

Режисьорът Захари Паунов, който бе открит мъртъв в дере до Каблешково, е шофирал хондата си с обезопасителен колан. Това е показал огледът на трупа на място.

Оперативно-следствена група днес сутринта е огледала колата преди да бъде измъкната от дерето по пътя от Каблешково към Ахелой със специална техника и с помощта на Службата по аварийна безопасност.

Криминалистите са отчели и факта, че защитните въздушни възглавници също са се задействали, пише "24 часа".

От разпространено от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи съобщение става ясно също така, че през последните дни са предприети мащабни действия по издирването на Паунов.

Въпреки че няма съмнение в самоличността на жертвата, ще бъдат извършени и допълнителни експертизи, за да се установи категорично, че намереният в колата е Паунов, твърдят още от полицията.

Автомобилът ще остане на разположение на следствените органи до края на образуваното вече досъдебно производство. Назначена е и задължителната в такива случаи автотехническа експертиза.

Световната банка осигури спешно 100 млн долара за Ебола

http://www.moreto.net/novini.php?n=269138

Световната банка осигури спешно 100 милиона долара в подкрепа на здравните работни, борещи се с Ебола в Западна Африка. Парите са нужни за изпращане на още медицински персонал в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне, където болестта уби близо 5000 души.

Парамов пред Фрог: Не трябва да се допуска фалит на КТБ, Искров ни пробутва приказки за наивници

http://frognews.bg/news_79255/

Не трябва в никакъв случай да се допуска фалит на КТБ. Това каза пред Фрог нюз финансовият експерт Кольо Парамов.

Видео: Владимир Кличко обяви, че е готов за мача си с Пулев

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/30/2410070_video_vladimir_klichko_obiavi_che_e_gotov_za_macha_si/?ref=rss


Световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Владимир Кличко подгря феновете си две седмици преди защитата на титлите си срещу Кубрат Пулев на 15 ноември.

Украинецът публикува кратко видео от подготвителния си лагер в Австрийските Алпи, в което потвърждава участието си в мача, който веднъж вече отложи поради контузия.

"Здравейте, фенове на Кличко! Подготвям се за мача с Кубрат Пулев на 15 ноември в Хамбург. Остават ми още няколко спаринга и на 15 ноември...

6 г. затвор за младеж, убил момче на 19 години

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/6-g.-zatvor-za-mladezh-ubil-momche-na-19-godini-6026227

​Мирослав Димитров бе признат за виновен за това, че е извършил убийството умишлено по особено жесток начин

Всяко бебе в Димитровград - с минимална заплата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4397933


Еднократна помощ от 1 минимална заплата ще получи всяко новородено бебе в Димитровград през 2015 г. Това реши общинският съвет на заседанието си в четвъртък при приемането на бюджета за догодина.
Според кмета Иво Димо за тази цел ще са нужни между 15 000 и 20 000 лв. "Общината може да си позволи тези пари", каза градоначалникът. Еднократна помощ от 1 минимална заплата ще получи всяко новородено бебе в Димитровград през 2015 г. Това реши общинският съвет на заседанието си в четвъртък при приемането на бюджета за догодина. Според кмета Иво Димо за тази цел ще са нужни между 15 000 и 20 000 лв. "Общината може да си позволи тези пари", каза градоначалникът.

Плевнелиев: ДКЕВР е политически зависим, реформата не може да чака

http://www.bnews.bg/article-120473

Реформата в сектор „Енергетика” не може да бъде отлагана повече. Това каза на съвместен брифинг с австрийския президент Хайнц Фишер президентът Росен Плевнелиев.

Загиналият режисьор бил с колан, чака се експeртиза

http://frognews.bg/news_79254/

Режисьорът Захари Паунов, който бе открит мъртъв в дере до Каблешково, е шофирал хондата си с обезопасителен колан. Това е показал огледът на трупа на място.

БАБХ въвежда нови правила за етикетите

http://pik.bg/бабх-въвежда-нови-правила-за-етикетите-news243984.html

БАБХ въвежда нови правила за етикетите

Нови по - ясни за разбиране правила за етикиране влизат в сила от 13 декември 2014. Върху новите етикети ще трябва да бъдат изписани всичи съставки, дори и веществата, които причиняват алергии и непоносимост.

Задължително е да бъдат посочени по открояващ се начин и с подходящ шрифт, съобщи директорът на Областна дирекция „Безопасност на храните“ в Сливен д-р Пламен Пенчев, информира "Дарик".

От декември 2016 година ще бъде изписана и енергийната стойност, количествата мазнини, наситени мастни киселини, въглехидрати, захари, белтъци, сол и други, поясни д-р Пенчев.

Новите етикети трябва да присъстват не само върху храните в магазините, но и в ресторантите, при доставки и кетъринг.

Съгласно действащите в момента нормативни разпоредби за мляното месо е необходимо на етикета да е изписано „процентно съдържание на мазнини под или съотношението между колаген и месен протеин“, обясни още специалистът.

Престъпността в България и Гърция

http://www.grreporter.info/Prestpnostta_v_Blgariya_i_Grciya/16325

Събрахме в инфографика основни показатели по темата за престъпността в двете балкански държави

прочети повече

С нова наредба, Община Варна ще отпуска еднократни помощи

http://www.moreto.net/novini.php?n=269135

От 2015 година община Варна ще отпуска еднократни помощи по нова наредба и по нов начин. Това гарантира пред съветниците от комисията „Социални дейности и жилищна политика” началникът на отдел „Социални услуги и проекти” Таня Василева.

Повишено потребление на ток в Западна България

http://society.actualno.com/Povisheno-potreblenie-na-tok-v-Zapadna-Bylgarija-news_57781.html

Заради рязкото застудяване в края на миналата седмица консумацията на ток в Западна България на 25 и 26 октомври се е увеличила средно с 24 на сто в сравнение с предходните дни, съобщават от ЧЕЗ. Най...

Руски астрономи откриха потенциално опасен астероид

http://cosmos.actualno.com/Ruski-astronomi-otkriha-potencialno-opasen-asteroid-news_57783.html

Единствената в Русия мрежа от роботи-телескопи "Мастер", създадена от руски специалисти, откри потенциално опасен астероид, мощността на взрива на който при евентуален сблъсък със Земята 100...

БНБ: Няма оферта за КТБ от Оманския фонд

http://business.actualno.com/BNB-Njama-oferta-za-KTB-ot-Omanskija-fond-news_57784.html

БНБ отрече информацията за това, че е постъпила оферта от Консорциума на Оманския фонд за поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка, предаде БНТ. От БНБ съобщиха, че водят интензивна...

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/10/30/2410062_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите във вечерната емисия:

- Повече от два часа продължава срещата на ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

- Поне седем депутатски имунитета ще поиска главният прокурор в началото на 43-тото НС. 

- 51 страни са подписали споразумението за автоматичен обмен на информация и вдигане на банковата тайна, срещу...

Президентът: Енергийната реформа не може да бъде отлагана повече

http://frognews.bg/news_79253/

Реформата в сектор „Енергетика” не може да бъде отлагана повечe, каза на съвместен брифинг с австрийския президент Хайнц Фишър в „Гербовата зала“ на Президентството на Република България президентът Росен Плевнелиев.

Миков: КТБ е ключ към българската икономика

http://frognews.bg/news_79250/

Очевидно вдясно се формира проправителствено мнозинство и мандатът ще бъде консумиран, заяви по БТВ Михаил Миков, лидер на БСП. Десницата носи отговорността да състави правителство, в това няма нищо ненормално, добави той.

За 24 часа спипаха 1422 шофьори да фучат с висока скорост

http://www.bnews.bg/article-120472

По време на акцията “24 часа контрол на скоростта” са били установени 1422 нарушения на скоростния режим.

“Топлофикация-София” има мазут за една седмица

http://econ.bg/Новини/-Топлофикация-София-има-мазут-за-една-седмица_l.a_i.591374_at.1.html

„Топлофикация-София“ разполага с резерв от мазут за една една седмица. Това обяви столичния кмет Йорданка Фандъкова по отношение на информацията за...

Над 80 държави подписаха договор за обмен на банкови тайни за данъчни цел

http://www.moreto.net/novini.php?n=269050

През 2017 година банковата тайна в близо 80 държави по света ще отпадне и финансовите институции ще могат автоматично да обменят информация за сметките на своите клиенти. За това се споразумяха участниците в Глобалния форум за прозрачност и обмен на информация за данъчни цели, който се проведе в Берлин.

Тримесечната печалба на Shell скочи с 24%

http://www.investor.bg/evropa/334/a/trimesechnata-pechalba-na-shell-skochi-s-24-182888/

Англо-холандският производител на петрол избра бившия президент на Bank of America Чарлз Холидей за нов ръководител

На 70% е завършена работата по строителството на метрото до летището

http://econ.bg/Новини/На-70-е-завършена-работата-по-строителството-на-метрото-до-летището_l.a_i.591373_at.1.html

  Голяма част от дейностите по строителството на метрото до летище „София“ са вече изпълнени. Строителите са завършили участъка на 70%, а до...

Почина актьорът Георги Велев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4397894

На 75-годишна възраст почина почетният гражданин на Стара Загора актьорът Георги Велев, съобщиха от Община Стара Загора.
На 29 октомври 2014 г., на 75 годишна възраст почина почетният гражданин на Стара Загора и дългогодишен директор на театър "Гео Милев" актьорът Георги Велев.
"Нека се поклоним дълбоко пред делото на един голям актьор, На 75-годишна възраст почина почетният гражданин на Стара Загора актьорът Георги Велев, съобщиха от Община Стара Загора. На 29 октомври 2014 г., на 75 годишна възраст почина почетният гражданин на Стара Загора и дългогодишен директор на театър "Гео Милев" актьорът Георги Велев. "Нека се поклоним дълбоко пред делото на един голям актьор,

Почина актьорът Георги Велев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4397879

На 75-годишна възраст почина почетният гражданин на Стара Загора актьорът Георги Велев, съобщиха от Община Стара Загора.
На 29 октомври 2014 г., на 75 годишна възраст почина почетният гражданин на Стара Загора и дългогодишен директор на театър На 75-годишна възраст почина почетният гражданин на Стара Загора актьорът Георги Велев, съобщиха от Община Стара Загора. На 29 октомври 2014 г., на 75 годишна възраст почина почетният гражданин на Стара Загора и дългогодишен директор на театър "Гео Милев" актьорът Георги Велев. "Нека се поклоним дълбоко пред делото на един голям актьор,

Първо в "Труд": Ето колата, в която загина режисьорът Захари Паунов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4397878

Автомобилът "Хонда Сивик", в който е пътувал Захари Паунов, сега е пред РУП-Поморие.
Предстои техническа експертиза да установи каква е причината за катастрофата.
Режисьорът, който изчезна на 18 октомври, бе открит днес мъртъв в мочурище край Каблешково.
Колата излязла от пътя и се забила в дърво.
Не е ясно каква е причината за катастрофата. Автомобилът "Хонда Сивик", в който е пътувал Захари Паунов, сега е пред РУП-Поморие. Предстои техническа експертиза да установи каква е причината за катастрофата. Режисьорът, който изчезна на 18 октомври, бе открит днес мъртъв в мочурище край Каблешково. Колата излязла от пътя и се забила в дърво. Не е ясно каква е причината за катастрофата.

В. Димитров: БНБ отказа да изпълнява оздравителните си правомощия за КТБ

http://frognews.bg/news_79252/

Има смисъл да се разкриват кредитополучателите и да се проследи пътят на парите. Има лоша синергия между лош мениджмънт на банката и недостатъчно добър банков надзор, позволил да се създаде усещането, че акционерите са привилегировани. Затова се получи усещането за специална банка, а това е лоша надзорна практика, заяви по ТВ Европа бившият шеф на Сметната палата Валери Димитров.

Световната банка отпусна още $100 млн. за борба с ебола

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ebola/svetovnata-banka-otpusna-oshte-100-mln.-za-borba-s-ebola-6026226

През следващите 60 дни да се изолират и лекуват 70% от предполагаемите заразени и да бъдат погребани 70% от починалите от болестта

Русия и Украйна са постигнали "базова договореност" за доставките на газ

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/30/2410006_rusiia_i_ukraina_sa_postignali_bazova_dogovorenost_za/?ref=rss


Русия и Украйна са постигнали "базова договореност" за възобновяване на доставките на руски газ през зимата, заяви министърът на енергетиката Алексаднър Новак, цитиран от РБК.

Новак заяви, че предстои изготвянето на пакет документи, сред които и допълнително споразумение към действащия договор между "Нафтогаз" и "Газпром". В документите ще бъдат отразени "техническите подробности, свързани с доставките на газ, механизмите за потвърждение на заявките и процедурите за изпълнението...

Полицията потвърди: Тялото открито край Ахелой е на режисьора Захари Паунов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/30/2410061_policiiata_potvurdi_tialoto_otkrito_krai_aheloi_e_na/?ref=rss


Кинорежисьорът Захари Паунов, който на 18 октомври бе обявен за изчезнал във Варна бе открит мъртъв колата си след катастрофа край Ахелой. Новината бе потвърдена днес следобед от директора на Областната дирекция на полицията в Бургас Георги Костов.

Колата на Паунов е била открита в дере на около 20 м. от пътното платно, след като пътничка в автобус я забелязала.

Захари Паунов бе обявен за издирване, след като преди 13 дни се обадил на съпругата си Ирена Муратова, че тръгва...

Заловиха 40-годишен мъж обирал къщи във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=269073

Около 22:30 часа на 28 октомври неизвестно лице е направило опит да проникне през терасата в частен дом, намиращ се на бул. "Васил Левски". След проведени оперативно – издирвателни дейности е установен и задържан извършителят – Р.

Само в zaPernik.com! Янакиева се опитала да говори с ГЕРБ

http://www.zapernik.com/politika/samo-v-zapernik-com-yanakieva-se-opitala-da-govori-s-gerb_35333/

Екскметицата Росица Янакиева се е опитала да говори с местната структура на ГЕРБ Перник кой да бъде назначен за кмет на Перник, научи zaPernik.com.

Росица Янакиева е опитала да проведе среща - разговор с лидера на ГЕРБ Перник д-р Вяра Церовска. Пред zaPernik.com д-р Церовска каза, че още в самото начало на разговора помежду им, казала на Янакиева, че за кмет на Перник ще бъде предложен Иван Иванов. Церовска казала, че ГЕРБ има визия за града, която смята за нужно да...

Продължава

ГЕРБ: Няма коалиция с ДПС, искаме да дадем шанс на инвеститора за КТБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/30/2409929_gerb_niama_koaliciia_s_dps_iskame_da_dadem_shans_na/?ref=rss


Ден след като бюджетната комисия в парламента прие предложение на ГЕРБ за законодателни промени, с които да задължават Българската народна банка (БНБ) да оздравява Корпоративна търговска банка (КТБ), от партията на Бойко Борисов обявиха, че няма да позволят оздравяване на банки с публични средства. С поправките просто искали да принудят централната банка да спази закона и да дадат шанс на потенциалния инвеститор.

"Спекулациите за плаващо мнозинство ГЕРБ –ДПС са смешни", заяви пред...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване