Любо Пенев "духна супата" като треньор на националния отбор

http://frognews.bg/news_80676/

Треньорът Любослав Пенев е освободен като треньор на националния отбор от изпълкома на БФС. Против него са гласували и част от колегите му, заедно с които отстранихме Франция на път за САЩ-94.

Бранимир Ботев остава заместник-министър на туризма

http://www.moreto.net/novini.php?n=271391

Премиерът Бойко Борисов назначи Бранимир Ботев за заместник-министър на туризма. Това е трети кабинет, в който Ботев ще заема този пост. Той беше избран през юли 2013 г. за заместник-министър на икономиката и енергетиката с ресор „Туризъм” от правителството на Пламен Орешарски след консултации с бранша.

Прокуратурата не откри данни за насилие спрямо племенника на президента

http://www.cross.bg/litza-blagoevgrad-plevneliev-1440570.html

/КРОСС/ Прокуратурата в Благоевград отказа да образува досъдебно производство поради липса на достатъчно данни за причиняване на лека телесна повреда от полицаи при изпълнение на служебните им задължения спрямо племенника на президента Росен Плевнелиев - Станислав.При проверката прокурорът не е установил роднината на държавния глава да е пречел на органите на реда да си свършат работата. Той обаче е констатирал, че са нарушени законови и подзаконови нормативни актове, които регламентират дейността по задържане на лица и гарантират пълноценно упражняване на правата им. При задържането на Станислав Плевнелиев, който е диабетик, полицейските служители не са осигурили извършване на преглед от медицинско лице и не са му предоставили възможност за своевременно осъществяване на връзка с адвокат и свой близък.С цел предотвратяване на бъдещи пропуски и нарушения от страна на полицаите от ОД МВР - Благоевград прокурорът е изготвил предложение до полицейския директор Васил Митов. То е да се обърне внимание на служителите за стриктно спазване на законовите и подзаконовите нормативни актове при задържането на лица и гарантиране на правата им. Ще трябва да се създаде и необходимата организация за провеждане на учебно занятие за изучаване на Закона за МВР, както и на инструкцията за оборудване на помещенията за настаняване на задържани лица в структурите на МВР и реда в тях и Етичният кодекс за поведение на държавни служители в МВР

Кунева да отговаря за силовите ведомства? Няма логика!

http://www.bnews.bg/article-122300

Странно и нелогично нарече социологът Юрий Асланов решението на премиера Бойко Борисов да разпредели за наблюдение и контрол силовите министерства на вицепремиера Меглена Кунева.

Прокуратурата препоръча на полицията да си ограмоти служителите заради младия Плавнелиев

http://pik.bg/прокуратурата-препоръча-на-полицията-да-си-ограмоти-служителите-заради-младия-плавнелиев-news251897.html

Прокуратурата препоръча на полицията да си ограмоти служителите заради младия Плавнелиев

Районна прокуратура- Благоевград няма да образува дознание по случая със задържането на президентския племенник Станислав Плевнелиев, защото тяхната проверка също както и полицейската, не е открила достатъчно данни за упражнено физическо насилие над него, пише "24 часа".

Но за сметка на това пък е открила редица пропуски в действията на служителите на реда и е направила писмени препоръки към началника на ОД на МВР в Благоевград. Една от тях е да организира обучителен семинар за служителите, на който да им се прочетат отново документите и нормативните актове как се прави арест и да им се напомни етичния кодекс за поведение на държавните служители.

Прокуратурата е наравила проверка един път по свое самосезиране по случая и втори път, защото Станислав Плевнелиев е подал жалба за упражнено насилие над него при арест в полицията.

Били са разпитани 12 лица, изискани и приложени са по надлежния ред оптичен носител, съдържащ файл от видеозапис, изготвен на 15.10.2014 г., имащ отношение към задържането на Станислав Плевнелиев, както и справка ведно с оптичен носител, предоставен от Дирекция "Национална система 112" за проведени телефонни разговори на 15.10.2014 г., непосредствено след освобождаване на Станислав Плевнелиев от сградата на 01 РУП Благоевград.

Данни за насилие няма, но наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура е констатирал данни, сочещи на нарушение на законови и подзаконови нормативни актове, регламентиращи дейността по задържане на лица, гарантиращи пълноценно упражняване на правата им.

При задържането на Станислав Плевнелиев, полицейските служители не са осигурили извършване на преглед от медицинско лице и не са му предоставили възможност за своевременно осъществяване на връзка с адвокат и свой близък. Припомняме, че 22 -годишният младеж бе задържан заради отказ да подпише акт, че е минал на червен светофар с колата си на кръстовище в Благоевград.

Дават обезщетение за 504 животни, умрели от "син език" в Разград

http://pik.bg/дават-обезщетение-за-504-животни-умрели-от-син-език-в-разград-news251908.html

Дават обезщетение за 504 животни, умрели от "син език" в Разград

 За 504 животни ще бъде получено обезщетение за болестта „син език” в област Разград. Това е броят на отпадналите животни поради заболяването, съобщи д-р Ибрахим Яхов, директор на Областната дирекция по безопасност на храните, предаде "Фокус". 105 стопани са подали заявления, като документите са обработени и изпратени в София.

Към средата на настоящата седмицата са получени само за двама фермери, очакват се и на останалите, посочи д-р Яхов. Създадена е организация средствата за обезщетение да бъдат преведени по банков път на стопаните. Цената се определя в зависимост от килограмите на съответното животно, като се очаква за овца фермерите да получат от 140 до 160 лв. 59 са огнищата на „син език” в областта. 

ПЕС изрази солидарност с БСП във връзка с политическите събития в страната

http://www.cross.bg/partiya-bulgariya-pravitelstvoto-1440569.html

/КРОСС/ ПЕС изразява дълбокото си безпокойство от последните политически събития в България.Осъждаме факта, че създадено след предсрочните парламентарни избори правителство в България е силно зависимо от политическа формация, известна със своите националистки, античовешки, антиевропейски и ксенофобски възгледи. Тази подкрепа е основана на официално споразумение между Патриотичния фронт и водещата партия в правителството - ГЕРБ, член на ЕНП.Освен това, включването в правителството на новосъздадената партия АБВ, представяща се за лявоцентристка, поражда притеснения и разрушава доверието на българския народ в политическия процес като цяло.ПЕС ще наблюдава отблизо развитието на ситуацията в България и е готова да реагира остро на всяко действие или решение на правителството, което е несъвместимо с европейските ценности и европейските ангажименти на страната.ПЕС окуражава Българската социалистическа партия, българските социалдемократи и Коалиция БСП лява България да останат верни на политическата си платформа и да се позиционират като европейска и социална алтернатива на новосъздаденото правителство по конструктивен и отговорен начин.

Видео: От 325-метрова кула Бразилия ще следи климата в Амазония

http://www.dnevnik.bg/video/2014/11/20/2423113_video_ot_325-metrova_kula_braziliia_shte_sledi_klimata/?ref=rss



Бразилия изгражда наблюдателна кула насред амазонската джунгла, от която ще извършва наблюдения за промените в климата,

С височина от 325 метра това ще е най-голямото подобно съоръжение в света, когато бъде завършена в края на годината, разказва Иминг Ву от "Ройтерс".

"На този етап от строителството сме монтирали две трети от кулата и това много ни радва", казва Антониу Манжи, изследовател от Националния институт за изследвания на Амазония.

Специалистите...

Лейди Гага покани 110 приятели на боулинг

http://www.bnews.bg/article-122312

Гага наела целия боулинг център за партито си, а за гостите имало червено вино и уиски.

Проведе се кампания “Не на войната по пътищата”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/yKexvGcO6IM/

12

От 17 ноември  в продължение на цяла седмица ОУ”Хр.Ботев”- Поморие, съвместно с МКБППМН   и Община Поморие и РУ проведоха няколко мероприятия в памет на жертвите от катастрофи :

-Всеки час на класа,І –VІІІ, клас през седмицата  бе посветен  на възпоменание на  жертвите от катастрофи;

-Уредена бе  изложба  от рисунки , посветени на темата.

-Учениците от  І  до  ІV  клас проведоха открито занятие „Учим се да пресичаме заедно.Ученици обучават ученици;

- Учениците от ІІ б клас изработиха табло  под наслов  „ Не на войната по пътищата”

-  Четвъртокласниците , с класен ръководител Ива Николова  заедно с полицаи от РУ –гр.Поморие, представители на Общината и МКБППМН  раздаваха флаери с послания  към  шофьорите  за безопасно шофиране.

-Беседа-разговор  за поведението на учениците като участници в движението по пътищата  между служители на РУ на МВР- Поморие и  седмокласниците.

                                             Ден на толерантността            

   ОУ”Христо Ботев”-Поморие отбеляза и деня  на толерантността  с   интересна проява – спектакъла „От старата ракла на баба” с драматизация на приказката   „ Дърварят  и змията”. Учениците от Vа , поканиха на представлението  си Vб клас и им подариха  красива рисунка. Това бе жест на подадена приятелска ръка. Тържество подготвиха и ІІІ б клас.

 

                                                                           Основно училище „Христо Ботев”-Поморие

БФС освободи Пенев, следващият селекционер ще е българин

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/20/2423291_bfs_osvobodi_penev_sledvashtiiat_selekcioner_shte_e/?ref=rss


Селекционерът на националния отбор по футбол Любослав Пенев беше уволнен. Членовете на изпълнителния комитет на БФС са взели единодушно решението.

Вицепрезидентът Йордан Лечков заяви, че отборът няма резултати и това е довело до смяната на треньора. Засега няма яснота кой ще води България занапред.

"Едно по едно", каза Лечков. По думите му изпълнителният комитет вероятно ще се събере на следващо заседание на 15 януари.

Президентът на БФС Борислав Михайлов...

Варненски ученици се разписаха на олимпиада по експериментална физика

http://www.moreto.net/novini.php?n=271376

Трима възпитаници на Математическата гимназия във Варна са в петицата на първата олимпиада по експериментална физика, която се проведе в София в началото на месеца. Участниците от варненското школо са от 10-ти и 11-ти клас. Десетокласникът Косьо Николов е завоювал второто място, а единайсетокласниците Павел Попов и Димитър Линов са постигнали с резултатите си четвърто и пето място, научи Moreto.

Цитат на деня: Трябва да сторим всичко да няма цветна революция в Русия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/20/2423285_citat_na_denia_triabva_da_storim_vsichko_da_niama/?ref=rss


"В съвременния свят екстремизмът се използва като геополитически инструмент за преначертаване сферите на влияние. Виждате до какви трагични последици доведе вълната от т.нар. цветни революции. За нас това е поука и предупреждение. Трябва да сторим всичко необходимо, така че нищо подобно да не се случва никога в Русия."

Тези думи на руския президент Владимир Путин цитира "Ройтерс", като допълва, че те са произнесени на среща с консултативния Съвет за сигурност към президента. В тях...

Делото за фалита на КТБ е спряно

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/20/2423279_deloto_za_falita_na_ktb_e_spriano/?ref=rss


Софийският градски съд е спрял производството по несъстоятелността на Корпоративна търговска банка (КТБ) заради жалба във Върховния административен съд (ВАС) от мажоритарния собственик на банката – "Бромак" на Цветан Василев.

Дружеството се оплаква от отнемането на лиценза на банката от БНБ. Това съобщиха от Софийския градски съд (СГС).

Това означава, че процесът, насрочен за 24 ноември, ще бъде спрян, преди да е започнал, до приключване на спора във ВАС.
...

Дарио Фо посвети пиеса на Мария Калас

http://www.grreporter.info/Dario_Fo_posveti_piesa_na_Mariya_Kalas/16432

Книгата със заглавие „Една забравена Калас”, която е написал с покойната си вече съпруга Франка Раме наскоро се превърна в театрална пиеса и премиерата й се очаква на 28 ноември в театър „Arcimboldi” в Милано.

прочети повече

Спряха делото за несъстоятелност на КТБ

http://www.cross.bg/nesustoyatelnost-deloto-bromak-1440568.html

София /КРОСС/ Съдът спря делото за несъстоятелност на КТБ. На 19 ноември Софийският градски съд е уведомен за постъпила жалба от "Бромак" ЕООД във ВАС срещу акта на БНБ за отнемане лиценза на Корпоративна търговска банка. Това съобщиха от съда.Съгласно Закона за банковата несъстоятелност в тези случаи производството подлежи на спиране до приключване на административно-правния спор, допълват от съда. "Бромак" ЕООД е собственост на банкера Цветан Василев, който е собственик на КТБ. Той е в Белград, където очаква делото за екстрадиция по молба на българските органи. Василев е обвиняем за източването на КТБ и е пуснат за международно издирване.  

Джон Бренън обмисля мащабна реформа на ЦРУ

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/20/2423283_djon_brenun_obmislia_mashtabna_reforma_na_cru/?ref=rss


Директорът на ЦРУ Джон Бренън обмисля цялостни организационни промени в агенцията. Те могат да включват разпускане на отделните шпионски и аналитични отдели, които съществуват вече десетилетия, за да се създадат хибридни единици за отделни региони и заплахи за сигурността на САЩ. Това съобщи вестник Washington Post, позовавайки се на бивши и настоящи представители на разузнавателната служба.

Резултатът от предложението по своя смисъл би имитирал структурата на Центъра за борба с...

Братът на президента: Прокуратурата потвърди жалбата ни, освен упражненото насилие

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4437692

"Проверката на Районната прокурата в Благоевград потвърди всичко, което сме писали в жалбата, освен за упражненото физическо насилие. Доказа се , че синът ми Станислав не е прегледан от лекар и не са му дали да се обади по телефона на адвокат или на близък от семейството", това каза пред "24 часа" Румен Плевнелиев,

Шумахер е парализиран и общува само с очи, твърди близък на семейството

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/20/2423275_shumaher_e_paraliziran_i_obshtuva_samo_s_ochi_tvurdi/?ref=rss


Михаел Шумахер е парализиран и може да комуникира само чрез премигване с очи, твърди бившият пилот от Формула 1 и близък приятел на семейството Филип Щрайф.

Според него седемкратният световен шампион е в инвалидна количка, има проблеми с паметта и говора заради тежкия удар в главата при падането си със ски в Мерибел през декември и прекараната половин година в кома.

"Той се подобрява, но всичко е относително. Много е трудно. Той не може да говори. Също като мен и той е в...

Финито на парламентарното миткане от група в група

http://frognews.bg/news_80675/

Депутатите окончателно сложиха край на парламентарното номадство, като приеха на второ четене тестове от Правилника за дейността и работата на 43-ото Народно събрание.

Микробус, пълен с пътници, заседна в локва на русенски булевард

http://pik.bg/микробус-пълен-с-пътници-заседна-в-локва-на-русенски-булевард-news251902.html

Микробус, пълен с пътници, заседна в локва на русенски булевард

Mикробус, пълен с пътници, е заседнал в локва по бул. „Тутракан“ в Русе.

Сигнал за инцидента е подаден в 06,38 часа тази сутрин, съобщават от пожарната. Возилото е пропаднало в огромна локва, образувала се следствие на продължителните валежи през нощта на пътното платно в района на Свободна зона - Русе. До  пристигане на изпратения екип от Втора РСПБЗН хората са успели да напуснат автомобила. Няма пострадали.

Само за 28 часа в Русе са паднали близо 59 литра на кв. метър. Валежите ще спрат едва утре, казаха от хидрометеорологичната служба.

Путин: Екстремизмът се използва като геополитически инструмент

http://www.cross.bg/pytin-revolyutzii-rysiya-1440567.html

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин призова да се вземат предвид поуките от цветните революции в другите страни, за да не се повтори подобен сценарий и в Русия. „В съвременният свят екстремизмът се използва като инструмент на геополитиката и преразпределение на сферите на влияние. Ние виждаме до какви трагични последици доведе вълната от така наречените "цветни революции", какви сътресения изпитаха и изпитват хората от страните, които преминаха през безотговорни експерименти на скрита, а понякога и груба външна намеса в техния живот", отбеляза Путин. „Ние сме длъжни да направим всичко необходимо това никога да не се случи в Русия", добави той. По-рано Путин, по време на среща с участниците в клуба на дискусия "Валдай", изрази мнение, че авторите на теорията за "контролирания хаос" и цветните революции вече не разбират какво да правят, тъй като "духът" е излязъл от бутилката.

Жалби на "Бромак" и вложител спират делото за фалита на КТБ

http://www.mediapool.bg/zhalbi-na-bromak-i-vlozhitel-spirat-deloto-za-falita-na-ktb-news227429.html

Софийският градски съд (СГС) вероятно ще спре производството по несъстоятелността на "Корпоративна търговска банка" (КТБ) заради постъпила при тях жалба от мажоритарния собственик на капитала на банката – дружеството "Бромак" на Цветан Василев, срещу отнемането на лиценза на банката от БНБ. Това стана ясно от съобщение на СГС в четвъртък. Междувременно от Върховния административен съд (ВАС) коментираха пред Mediapool, че при тях е постъпила само жалба от името на Орлин Кунев, който е вложител в КТБ. По неофициална информация той има блокирани 1 млн. лв. Молбата за прекратяване на производството по несъстоятелност на банката от името на "Бромак" предстои да бъде придвижена от СГС към ВАС. По неофициална информация в БНБ има постъпили и други жалби от заинтересовани лица срещу отнемането на лиценза на КТБ на 6 ноември 2014 г. При това положение Софийският градски съд, съгласно чл. 11, ал. 6 от Закона за банковата несъстоятелност, трябва да спре делото по несъстоятелността на КТБ до приключване на административно-правния спор. Ходът бе очакван, след като и акционери, и кредитори на банката обявиха, че ще обжалват вземането на лиценза на банката. Справка в деловодството на СГС показва, че по насроченото за понеделник дело за несъстоятелността на КТБ е постъпила и молба от "Родуим кепитъл кредит мастър фънд лимитид", чийто интерес не е ясен, а "Бромак" иска назначаване на особен представител в рамките на делото. От СГС поясниха, че към момента делото не е спряно, тъй като преди това трябва да бъдат депозирани становища от двете страни по казуса. Ако това не стане факт в петък, заседанието на съда, насрочено за понеделник, ще бъде проведено и едва след това делото по несъстоятелността на КТБ ще бъде спряно до решаването на спора във ВАС. Не е ясно обаче колко ще продължи спорът във Върховния административен съд, където решението на тричленния състав може да се обжалва пред петчленка и обикновено производствата траят повече от година.

Жалба на "Бромак" спира делото по несъстоятелността на КТБ

http://www.mediapool.bg/zhalba-na-bromak-spira-deloto-po-nesastoyatelnostta-na-ktb-news227429.html

Софийският градски съд (СГС) вероятно ще спре производството по несъстоятелността на "Корпоративна търговска банка" (КТБ) заради постъпила във Върховния административен съд жалба от мажоритарния собственик на капитала на банката – дружеството "Бромак" на Цветан Василев, срещу отнемането на лиценза на банката от БНБ. Това стана ясно от съобщение на СГС в четвъртък. При това положение съдът, съгласно чл. 11, ал. 6 от Закона за банковата несъстоятелност, трябва да спре делото по несъстоятелността на КТБ до приключване на административно-правния спор. Ходът бе очакван, след като и акционери, и кредитори на банката обявиха, че ще обжалват вземането на лиценза на банката. От СГС поясниха, че към момента делото не е спряно, тъй като преди това трябва да бъдат депозирани становища от двете страни по казуса. Ако това не стане факт в петък, заседанието на съда, насрочено за понеделник, ще бъде проведено и едва след това делото по несъстоятелността на КТБ ще бъде спряно до решаването на спора във ВАС. Не е ясно обаче колко ще продължи спорът във Върховния административен съд, където решението на тричленния състав може да се обжалва пред петчленка и обикновено производствата траят повече от година.

Делото за несъстоятелността на КТБ е спряно

http://www.mediapool.bg/deloto-za-nesastoyatelnostta-na-ktb-e-spryano-news227429.html

Софийският градски съд спря производството по несъстоятелността на "Корпоративна търговска банка" (КТБ) заради постъпила във Върховния административен съд жалба от мажоритарния собственик на капитала на банката – дружеството "Бромак" на Цветан Василев, срещу отнемането на лиценза на банката от БНБ, съобщиха от СГС в четвъртък. При това положение съдът, съгласно чл. 11, ал. 6 от Закона за банковата несъстоятелност, спира делото по несъстоятелността на КТБ до приключване на административно-правния спор. Първото заседание по делото за КТБ, на което се очакваше да бъдат назначени синдици, които да се разполагат с активите на банката, бе насрочено за 24 ноември, но очевидно няма да се състои. При това положение не е ясно кога може да приключи спора във ВАС, където решението на тричленния състав може да се обжалва пред петчленка и обикновено производствата траят повече от година.

МОСВ: Речните нива в страната продължават да се покачват вследствие на дъжда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4437704

Речните нива в по-голямата част от страната ще продължат да се повишават, вследствие на прогнозираните количества валежи от дъжд и оттичането на реките, алармират от МОСВ, цитирани от БГНЕС.
Данните се отнасят за днес и за утре – 21 ноември. По-съществени ще бъдат повишенията във водосборите на реките в централната и източната част на Дунавския Речните нива в по-голямата част от страната ще продължат да се повишават, вследствие на прогнозираните количества валежи от дъжд и оттичането на реките, алармират от МОСВ, цитирани от БГНЕС. Данните се отнасят за днес и за утре – 21 ноември. По-съществени ще бъдат повишенията във водосборите на реките в централната и източната част на Дунавския

България на второ място в Европа по брой на пушещи ученички

http://offnews.bg/news/n_1/n_420280.html

България е на второ място в Европа по брой на момичетата, които пушат в училище. Това заяви пред „Фокус“ д-р Гергана Гешанова от гражданската инициатива „България без дим“. Тенденцията е за слабо намаляване на броя на пушачите. В същото време обаче се наблюдава по-тревожна тенденция – за увеличаване на броя на пушачите сред младите хора, учениците и особено сред момичетата, посочи д-р Гешанова. Това е една лоша тенденция, защото това са бъдещи майки, това са млади хора, които тепърва ще оформят своя организъм, коментира тя. Гешанова е категорична, че трябва да се промени начинът, по който се рекламира пушенето. Тютюневата индустрия добре си върши работата, защото произвежда луксозни, елегантни цигари, слимове с чудесни аромати, което създава интерес у младите хора. Създава се идея, че това е нещо много атрактивно, интересно и допустимо. И те не съзнават какво всъщност предизвиква тютюнопушенето, особено в тази крехка възраст, подчерта д-р Гешанова. По думите й е крайно време да започне да действа националната програма за превенция на тютюнопушенето, за да могат хората да направят информиран избор дали да пушат или не. Забраната за пушене на закрито не се спазва, въпреки опитите на РЗИ. Това само показва, че трябва промяна в закона, с която да се въведат по-сериозни санкции, които да стреснат собствениците и управителите на заведения, каза още д-р Гешанова.

България е на първо място в Европа по детска бедност

http://www.moreto.net/novini.php?n=271387

23 години след ратифицирането на Конвенцията за правата на детето България е на първо място в Европа по детска бедност, а нивото на смъртност сред децата е почти двойно над средното за европейските държави. Тези проблеми бяха поставени от ръководството на Националната мрежа за децата по време на конференция, посветена на 25 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Заради случая Плевнелиев прокуратурата препоръча полицията да си ограмоти служителите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4437689

Районна прокуратура- Благоевград няма да образува дознание по случая със задържането на президентския племенник Станислав Плевнелиев, защото тяхната проверка също както и полицейската, не е открила достатъчно данни за упражнено физическо насилие над него.
Но за сметка на това пък е открила редица пропуски в действията на служителите на реда и е Районна прокуратура- Благоевград няма да образува дознание по случая със задържането на президентския племенник Станислав Плевнелиев, защото тяхната проверка също както и полицейската, не е открила достатъчно данни за упражнено физическо насилие над него. Но за сметка на това пък е открила редица пропуски в действията на служителите на реда и е

32-годишен мъж обра 2 апартамента в центъра на Варна. Отива в затвора

http://petel.bg/32-godishen-mazh-obra-2-apartamenta-v-tsentara-na-Varna--Otiva-v-zatvora__91155

Три години затвор наложи районният съд във Варна на 32-годишен мъж за два последователна обира на апартаменти в центъра на града. Кражбата...

ГЕРБ – Несебър: Липсва важна информация, свързана с приемането на докладни в ОбС

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/rUWAjwS1HTA/

Информацията, свързана с докладни, която се предоставя преди и по време на заседанията на общинския съвет, става все по-оскъдна. Това заявиха общинските съветници от ГЕРБ – Несебър по време на проведеното днес редовно заседание. В докладните записки липсват подробни описания на местонахождението на гласуваните от тях общински земи или имоти, които подлежат на продажба или отдаване под наем, към някои от предложенията няма приложени скици, а по други – не са направени необходимите пояснения за отпускане на суми, наемане на персонал или за какво точно ще бъдат изразходвани гласуваните средства.

По точка 4 от дневния ред днес, свързана промяна в числеността на персонала на администрацията и в дейностите към Община Несебър, бе предложено да се увеличат за пореден път бройките персонал в БКС – Община Несебър – 11 щатни бройки в гр. Обзор и 11 – в Свети Влас. По тази точка Аристид Каравидов от групата съветници на ГЕРБ постави конкретен въпрос – колко точно са служителите, работещи в БКС  и каква е сумата, която се отделя за този персонал?

„Ясен и конкретен отговор на въпроса ми нямаше. Получихме единствено оправдание, че такава информация можело да се получи само по определените населени места, след като бъде подадено официално запитване към дадената институция. Логично, при липса на детайлна информация групата съветници от ГЕРБ гласувахме против предложението“, коментира Аристид Каравидов.

Подобна бе и ситуацията при обсъждането докладна, в която бе гласуван окончателният годишен план на бюджет 2013 г. и отчет на бюджета за 2013 г. на Община Несебър. Тук председателят на групата общински съветници на ГЕРБ – Несебър Станислав Цанев заяви, че цялата група няма да подкрепи това решение.

„За пореден път ние не получаваме отговори на зададените от нас въпроси, информацията, която достига до нас като общински съветници става все по-оскъдна и на практика се получава така, че ние всъщност гласуваме нещо, за което нямаме пълна яснота. Не се изяснява на нас и на жителите на община Несебър как точно се обслужва този бюджет, кои суми за какво се разходват, някои от тях се пренасочват от едни обекти на други, но защо – няма конкретика. В капиталовата програма се извършват постоянни корекции в приходната и разходната част на бюджета, но не е ясно и точно обяснено какво точно налага да се стигне до такава процедура. Така за един и същ обект се гласуват по няколко пъти средства, без ние да знаем защо точно се извършва това. Не на последно място, нашето мнение не се цени по никакъв начин от останалите колеги” , заяви Станислав Цанев. Той и колегите му от ГЕРБ категорично гласуваха „против“  докладната.

 

Филип Златанов: Няма престъпление в това, което съм извършил

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4437695

"Нямам очаквания, тъй като само съдът има право да постанови решение". Това каза Филип Златанов на излизане от съдебната зала пред журналисти, съобщи „Фокус”.
Златанов благодари на своите адвокати, за това че са приели да го защитават. „Това са моите защитници - адвокат Ирен Савова и адвокат Красимир Манов. "Нямам очаквания, тъй като само съдът има право да постанови решение". Това каза Филип Златанов на излизане от съдебната зала пред журналисти, съобщи „Фокус”. Златанов благодари на своите адвокати, за това че са приели да го защитават. „Това са моите защитници - адвокат Ирен Савова и адвокат Красимир Манов.

МОСВ: Речните нива продължават да се покачват

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4437693

Речните нива в по-голямата част от страната ще продължат да се повишават, вследствие на прогнозираните количества валежи от дъжд и оттичането на реките, алармират от МОСВ, цитирани от БГНЕС.
Данните се отнасят за днес и за утре – 21 ноември. По-съществени ще бъдат повишенията във водосборите на реките в централната и източната част на Дунавския Речните нива в по-голямата част от страната ще продължат да се повишават, вследствие на прогнозираните количества валежи от дъжд и оттичането на реките, алармират от МОСВ, цитирани от БГНЕС. Данните се отнасят за днес и за утре – 21 ноември. По-съществени ще бъдат повишенията във водосборите на реките в централната и източната част на Дунавския

Върху монетата от 2 лв. бил използван светския образ на Паисий Хилендарски

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/11/20/2423263_vurhu_monetata_ot_2_lv_bil_izpolzvan_svetskiia_obraz/?ref=rss


Изображението на Паисий Хилендарски върху монетата от 2 лева, която ще влезе в обращение от 2015 г., както и това върху банкнотата, не представлява каноничен образ, използван от Българската православна църква, а е стилизиран светски образ (без нимб).

Това съобщиха от БНБ след като тази сутрин зрител на "Нова телевизия", обяви, че явно става дума за грешка в дизайна на монетата и даде за пример това, че върху 1 лев и изписано "Свети Иван Рилски".

От централната банка...

Какво не знаем за ... тоалетните

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/kakvo-ne-znaem-za-...-toaletnite-6027794

Световната организация на тоалетните (да, има такава) е основана на 19 ноември 2001 г.

„Бромак“ блокира делото за фалита на КТБ!

http://www.bnews.bg/article-122311

Софийски градски съд е уведомен за постъпила жалба от „Бромак“ ЕООД във ВАС срещу акта на БНБ за отнемане на лиценза на Корпоративна търговска банка (КТБ).

43-ото НС ще има 22 постоянни комисии

http://www.cross.bg/komisiya-dkevr-komisii-1440566.html

София /КРОСС/ 22 постоянни комисии ще работят в 43-ото Народното събрание, решиха депутатите с приемане на текстове от проекта на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание. Комисиите бяха гласувани със 123 за, 8 против, 7 въздържал се, а за да напреднат с работата по правилника депутатите удължиха днешното си работно време до 17.00 часа.Постоянните комисии ще са по икономическа политика и туризъм; енергетика; бюджет и финанси; правни въпроси; регионална политика, благоустройство и местно самоуправление; външна политика; отбрана; вътрешна сигурност и обществен ред; земеделието и храните; по труда, социалната и демографската политика; образование и наука; по въпросите на децата, младежта и спорта; здравеопазване; околна среда и води; транспорт, информационни технологии и съобщения; култура и медии; по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите; по вероизповеданията и правата на човека; за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика; по европейските въпроси и контрол на европейските фондове; за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения; за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).Спорове в пленарна зала предизвика създаването на комисията за наблюдение на ДКЕВР. Опозицията се обяви против постоянна комисия за държавния регулатор

Набелязани са превантивни мерки за недопускане на инфлуенца по домашните птици в Бургаска област

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/KwJOSRa_t7w/

На 20.11. т. г. в сградата на областна администрация в Бургас под ръководството на заместник областния управител на област Бургас Евгени Врабчев се проведе редовно заседание на Областната епизоотична комисия.

На основание чл.47, ал.1 и ал.2 и чл.117 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и в ъв връзка със заповед № РД 11-1824/18.11.2014 г. на Изпълнителния директор на БАБХ, членовете на комисията запознаха зам. областния управител с констатирани огнища на Инфлуенца по птиците в Кралство Холандия, Федерална Република Германия и Великобритания.

Във връзка с това комисията обсъди спешни превантивни епизоотични мерки за предотвратяване възникване на заболяването на територията на Бургаска област. И по-конкретно в следните направления:

Извършване на съвместни проверки с представители на орнитоложките дружества, ловно – рибарските дружества и държавните лесничейства за наличие на болни или умрели диви мигриращи или синантропни птици. Осъществяване  на постоянен ветеринарномедицински контрол за спазване на мерките за био – сигурност в птицевъдните обекти. Провеждане на периодични клинични прегледи и сондажни вирусологични изследвания на домашни и диви птици.

В изготвената нарочна заповед на Областния управител по този повод се казва още, че собствениците и управителите на птицевъдни обекти и „задни дворове“ се задължават да не допускат:

- излизането на птиците извън дворовете на стопаните;

- да не допускат контакт между птици, живеещи в дивата природа и домашни птици.

В заповедта се указват и необходимите конкретни действия, които собствениците и управителите на птицевъдни обекти и „задни дворове“ трябва да осъществяват при съхраняване в закрити помещения на фуража, с който се изхранват птиците, както и за създаване на условия за разделно отглеждане на домашните патици и гъски от други видове домашни птици;

Необходимо е също така собствениците и управителите на птицевъдни обекти в случай на отклонение в здравословното състояние на отглежданите от тях птици или при завишена смъртност да уведомяват незабавно обслужващия обекта ветеринарен лекар или кмета на населеното място.

Според специалистите от областната епизоотична комисия не трябва да се създава психоза сред населението по повод т. нар. „птичи грип” защото консумацията на пилешко месо след термична обработка не крие никакви опасности за хората.

 

Вандали потрошиха улични лампи в Несебър

http://nessebar.actualno.com/Vandali-potroshiha-ulichni-lampi-v-Nesebyr-news_61440.html

Вандали са потрошили улични осветителни стълбове в Южния парк и на ул. "Морска" в Несебър. Сигналът за щетите е подаден от гражданин, който се разхождал по алеите край морето и "оста...

ТУ-Габрово чества 50-годишнина

http://gabrovo.actualno.com/TU-Gabrovo-chestva-50-godishnina-news_61442.html

Днес започнаха проявите по повод отбеляазването на 50-годишнината от създаването на Техническия университет в Габрово. Началото беше дадено с празничен водосвет, молебен за здраве и тържествен академ...

Изпълкомът изгони Любо Пенев от националния отбор

http://bgfootball.actualno.com/Izpylkomyt-izgoni-Lubo-Penev-ot-nacionalnija-otbor-news_61446.html

Любослав Пенев вече не е селекционер на националния отбор по футбол. Това реши днес Изпълнителният комитет към Българския футболен съюз на своето заседание. Членовете на Изпълкома са били единодушни в...

Заповедата за арест на Асандж в Швеция остава в сила

http://europe.actualno.com/Zapovedata-za-arest-na-Asandj-v-Shvecija-ostava-v-sila-news_61445.html

Искът на основателя на сайта WikiLeaks Джулиан Асандж за отмяна на шведската заповед за ареста му за разпит относно 6 сексуални престъпления бе отхвърлен. В съдебното решение е записано: "Апелати...

Задържаха трима служители на ДФ "Земеделие" във Варна

http://crime.actualno.com/Zadyrjaha-trima-slujiteli-na-DF-Zemedelie-vyv-Varna-news_61448.html

При специализирана акция на ДАНС във Варна са обискирани домовете на трима служители на Държавен фонд "Земеделие". Областната дирекция на МВР е оказала съдействие със свои екипи, информира Б...

Бюрото по труда в Ямбол с инициатива към младите хора

http://yambol.actualno.com/Buroto-po-truda-v-Jambol-s-iniciativa-kym-mladite-hora-news_61451.html

Дирекция "Бюро по труда" в Ямбол обяви "Седмица на отворените врати" за безработни младежи до 29-годишна възраст от региона. Информацията съобщи директорът на Бюрото Татяна Чанкова...

Федерер излиза срещу Франция за Купа Дейвис

http://tennis.actualno.com/Federer-izliza-sreshtu-Francija-za-Kupa-Dejvis-news_61452.html

Първата ракета на Франция Жо-Вилфред Цонга и втората на Швейцария Стан Вавринка ще се изправят един срещу друг в първия мач на сингъл от финала на Купа Дейвис между отборите на Франция и Швейцари...

Actualno.com представя "Такси": Втора серия - контролът

http://society.actualno.com/Actualnocom-predstavja-Taksi-Vtora-serija---kontrolyt--news_61146.html

В първата серия от поредицата, която може да откриете тук, Ви запознахме със законовите разпоредби и изисквания относно таксиата. В следващите няколко реда може да се запознаете с нещо не по-малко важ...

Парламентарна подкомисия ще ограничава монополите

http://politics.actualno.com/Parlamentarna-podkomisija-shte-ogranichava-monopolite-news_61455.html

Към Комисията по икономическа политика и туризъм се създава постоянно действаща подкомисия за наблюдение на дейността в областта на защитата на потребителите и ограничаването на монополите. Това гласу...

Знаеш, че си българин когато...

http://curious.actualno.com/Znaesh-che-si-bylgarin-kogato-news_61456.html

„Помогнаха на Бай Ганю да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия – и всички рекоха, че бай Ганю е вече цял европеец.“ Така започва ...

Заради племенника на Плевнелиев МВР ще трябва да учи що е то арест

http://blagoevgrad.actualno.com/Zaradi-plemennika-na-Plevneliev-MVR-shte-trjabva-da-uchi-shto-e-to-arest-news_61458.html

Племенникът на президента Росен Плевнелиев - Станислав, ще трябва да се обърне дикретно към съда - независимо български или чужд, ако иска да потърси отговорност за полицейско насилие. Причината - Рай...

Сърбия договори милиарден заем от МВФ

http://balkani.actualno.com/Syrbija-dogovori-miliarden-zaem-ot-MVF-news_61460.html

Международният валутен фонд (МВФ) отпусна на Сърбия стендбай кредит в размер на около един милиард евро. Той е първият от 2012 година насам и ще подкрепи програмата за възстановяване на икономиката,...

След едно десетилетие Китай ще оспорва ядрената мощ на САЩ

http://asia.actualno.com/Sled-edno-desetiletie-Kitaj-shte-osporva-jadrenata-mosht-na-SASht-news_61462.html

Китай развива сериозно ядрените си оръжейни мощности, сочи доклад на Американо-китайската комисия по икономика и сигурност на правителството на САЩ, съобщи "Взгляд". Според авторите на до...

БНБ намери оправдание за Паисий - да не го гледаме по канон, а светски

http://business.actualno.com/BNB-nameri-opravdanie-za-Paisij---da-ne-go-gledame-po-kanon-a-svetski-news_61465.html

След като стана ясно, че в готвения дизайн на новата монета от 2 лева с изображението на Паисий Хилендарски има пропуск, Българска народна банка веднага намери оправдание. То е следното - изображениет...

Облачно със слаб дъжд утре по Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=271367

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания. Временни разкъсвания на облачността ще има над Южна България и северозападните райони. Ще се задържи ветровито – с умерен и временно силен северозападен, в Източна България – северен вятър.

Съдът спря делото "КТБ"

http://offnews.bg/news/n_1/n_420274.html

Съдът спря делото за несъстоятелност на Корпоративна търговска банка (КТБ). Причината е жалба на мажоритарния собственик на банката - "Бромак" ЕООД, собственост на Цветан Василев . Жалбата е постъпила на 19 ноември във Върховния административен съд срещу решението на Управителния съвет на БНБ, с което той отне лиценза на КТБ. Решението за отнемането на лиценза бе взето на 6 ноември. С това бе задвижена и процедурата по изплащането на гарантираните депозити (до 196 000 лева, които не са по договори, предвиждащи индивидуални лихвени условия) на вложителите в банката. Те трябва да бъдат изплатени от Фонда за гарантиране на влоговете и изплащането трябва да започне на 4 декември. Софийският градски съд е бил уведомен за жалбата на 19 ноември, се казва в прессъобщение на СГС. Съгласно Закона за банковата несъстоятелност в тези случаи производството подлежи на спиране до приключване на административно-правния спор, допълват от съда.

"Д.П" от тефтера на Златанов мистериозно се е превърнал в "10"

http://www.mediapool.bg/dp-ot-teftera-na-zlatanov-misteriozno-se-e-prevarnal-v-10-news227428.html

Скандалът около изчезналия тефтер на Филип Златанов навлиза в нова фаза заради съмнения, че някой в прокуратурата е преправил записаните в него инициали "Д.П.", превръщайки ги в съвсем безобидното и неразбираемо "10". В сряда бТВ показа ксерокопията на всички страници от тефтера, които са им предоставени от депутата от БСП Кирил Добрев. Той на свой ред е обяснил на медията, че ги има от прокуратура. Добрев бе председател на анкетната комисия "Филип Златанов" в предишния парламент. Първите снимки на тефтера бяха направени от фоторепортерите от слайдовете, които прокуратурата прожектира на шумната пресконференция веднага след избухването на скандала "Златанов". Снимка "Капитал" На един от слайдовете съвсем ясно се виждат инициалите Д.П., за които има множество предположения, че стои депутатът от ДПС Делян Пеевски. Текстът от тефтера е: "Е. Димитров. Внимаваме; първо да се съгласува с И.Ф. и Д.П. Да се видят само дружествата; - м.д. да се пусне?" От ксерокопията, с които разполага бившият председател на анкетната комисия "Златанов", се вижда друго. Текстът вече е: "Е. Димитров. Внимаваме; първо да се съгласува с И.Ф. И 10" Тефтерите на Филип Златанов са в прокуратурата от началото на разследването миналата година. Преди седмица заместник-председателят на Софийския апелативен съд Петя Шишкова обясни, че съдът пет пъти е искал тефтерите от прокуратурата, но винаги е получавал отказ. Дори и когато тефтерите са били при вещите лица, наблюдаващ прокурор е бил длъжен да упражнява контрол и да внимава да не се унищожават доказателствата. В коментар пред "Дневник" защо има преправяне в тефтера, от прокуратурата заявиха, че Златанов не е осъден заради тефтерите му, а заради действията си, и отказаха коментар. Единственият начин от държавното обвинение да се защитят е да покажат ксерокопията на тефтерите, с които разполагат. Ако и там "Д.П." се е превърнал в десятка, то това би създало още една версия за изчезването на тефтерите. Сега няма как да се види какво фигурира в оригиналите и дали има преправяния и там. Извън това преди няколко месеца стана ясно, че прокуратурата е укрила няколкото страници, на които освен инициалите "Д.П.", фигурира и името на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Филип Златанов: Надявам се да чуя присъда невинен по всички обвинения

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4437678

"Нямам очаквания, тъй като само съдът има право да постанови решение". Това каза Филип Златанов на излизане от съдебната зала пред журналисти, съобщи „Фокус”. Златанов благодари на своите адвокати, за това че са приели да го защитават. „Това са моите защитници - адвокат Ирен Савова и адвокат Красимир Манов.

Бранимир Ботев остава заместник-министър на туризма

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/YIaySIlXAMk/

Премиерът Бойко Борисов назначи Бранимир Ботев за заместник-министър на туризма, съобщиха от правителствената пресслужба.

Бранимир Ботев е определен през м. юли 2013 г. за заместник-министър на икономиката и енергетиката с ресор „Туризъм” след консултации с бранша.

Москов с приоритети спешна помощ и детско здраве

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/moskov-s-prioriteti-speshna-pomosht-i-detsko-zdrave-6027793

До края на месеца здравният министър ще внесе в Министерския съвет план за здравна реформа

Цитат на деня: Реформаторите предадоха "Протестна мрежа", като се наредиха на депутатските кресла

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/11/20/2423257_citat_na_denia_reformatorite_predadoha_protestna_mreja/?ref=rss


Явно съм наивна да си мисля, че споразумението на четворната коалиция има само писмена част. Очевидно има задкулисна част, която кара Реформаторите да гласуват срещу това, за което говореха доскоро. Мисля да информирам "Протестна мрежа" за действията на тези, заедно с които вчера бяха на улицата. Предадохте това, за което говорехте на улицата, в момента, в който се наредихте на депутатските кресла."

Така Мая Манолова от БСП се обърна към Реформаторския блок при обсъждането на...

Къщи и ниви под вода в Априлово

http://frognews.bg/news_80674/

Няколко къщи и земеделски земи са наводнени в село Априлово, община Попово.Водата е нахлула преди часове в долната част на селото и до момента е наводнила 8-10 къщи, каза кметът на населеното място Сергей Стоянов.

Кунева: Правосъдната реформа и влизането в Шенген трябва да се разглеждат през икономическите ползи за страната

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/IsO4eUJGd-I/

Правосъдната реформа, добрите резултати по Механизма за сътрудничество и оценка и влизането в Шенген трябва да се разглеждат през ползите за икономиката на България, през растеж и работни места. Това заяви днес вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева на среща с Н.Пр. посланика на Кралство Великобритания Джонатан Алън.

Г-жа Кунева очерта приоритетите на новото правителство, като подчерта, че кабинетът има амбициозна програма, която съвпада с очакванията на обществото за реформи в ключови сектори. Тя посочи, че очаква напредъкът на България да бъде отразен в доклада на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и оценка, който трябва да бъде оповестен през януари догодина.

Една от основните теми на разговора беше българското председателство на ЕС през 2018г. България и Великобритания са заедно в тройката председатели в рамките на година и половина и се предвижда да имат много съвместни проекти по темата. Официално в България подготовката за председателството започва от 2015г.

В хода на разговора беше обсъдено и сътрудничеството между двете държави по отношение на международните заплахи и засилването на институциите.

 

Д-р Щонова се появила пред мъжа си гола, само по ролкови кънки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4437667

Д-р Неделя Щонова, която има рубрика в "Преди обед", се появила пред мъжа си гола, само по ролкови кънки. Това разказва съпругът й арх. Валентин Маринов в интервю пред "Марица".
"Когато става дума за любов от пръв поглед, както е при нас, тези неща се помнят. Веднъж беше написала на спалнята с рози "ТВОЯ”. Д-р Неделя Щонова, която има рубрика в "Преди обед", се появила пред мъжа си гола, само по ролкови кънки. Това разказва съпругът й арх. Валентин Маринов в интервю пред "Марица". "Когато става дума за любов от пръв поглед, както е при нас, тези неща се помнят. Веднъж беше написала на спалнята с рози "ТВОЯ”.

Жозеф Дол пожела успешен нов мандат на премиера Бойко Борисов

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/2Ty25F5MmPI/

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол поздрави министър-председателя Бойко Борисов за положителния вот на българския парламент в подкрепа на неговото ново правителство и встъпването му в длъжност като премиер.

„Вие сте първият човек, заемал този пост два пъти в модерната история на България. Това е знак, че българските граждани оценяват постиженията на първото Ви правителство и вярват във Вашите способности да се справите с многобройните предизвикателства, които предстоят, включително икономическото възстановяване, разбира се, но също така и необходимите реформи в сферата на правовата държава, борбата с корупцията и политическата стабилност в България“, казва в поздравлението си г-н Дол. Той пожелава успешен нов мандат на г-н Борисов.

„На Вас бе поверена много трудната задача да оглавите коалиционно правителство на малцинството в един изключително важен момент за страната Ви. Моля, бъдете уверен, че може да разчитате на пълната подкрепа на ЕНП в това отношение“, допълва Жозеф Дол.

 

Спират делото за несъстоятелност на КТБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4437662

На 19 ноември Софийски градски съд е уведомен за постъпила жалба от "Бромак" ЕООД във ВАС срещу акта на БНБ за отнемане на лиценза на Корпоративна търговска банка (КТБ), съобщиха от съда.
Съгласно чл. 11, ал. 6 от Закона за банковата несъстоятелност в тези случаи производството подлежи на спиране до приключване на административно-правния спор, На 19 ноември Софийски градски съд е уведомен за постъпила жалба от "Бромак" ЕООД във ВАС срещу акта на БНБ за отнемане на лиценза на Корпоративна търговска банка (КТБ), съобщиха от съда. Съгласно чл. 11, ал. 6 от Закона за банковата несъстоятелност в тези случаи производството подлежи на спиране до приключване на административно-правния спор,

Съдът спря делото за фалита на КТБ

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/sydyt-spria-deloto-za-falita-na-ktb-6027792

Производството по фалита на банката ще бъде спряно до решаване на административно правния спор между БНБ и "Бромак" ЕООД

Спират делото за несъстоятелност на КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4437660

На 19 ноември Софийски градски съд е уведомен за постъпила жалба от На 19 ноември Софийски градски съд е уведомен за постъпила жалба от "Бромак" ЕООД във ВАС срещу акта на БНБ за отнемане на лиценза на Корпоративна търговска банка /КТБ/. Съгласно чл. 11, ал. 6 от Закона за банковата несъстоятелност в тези случаи производството подлежи на спиране до приключване на административно-правния спор, посочват от съда.

ГЕРБ също предлага да се облагат лотариите и бингото

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/11/20/2423239_gerb_sushto_predlaga_da_se_oblagat_lotariite_i_bingoto/?ref=rss


Ден след като парламентът отхвърли предлаганите от депутата от БСП-Лява коалиция" Георги Кадиев промени в Закона за хазарта, от името на ГЕРБ е внесен друг проект, който предвижда сходни промени. Най-важната от тях е, че се предвижда лотарийните игри, кено, бинго и разновидностите им също да плащат такса.

През тази година те не я плащаха заради пропуски в данъчните закони, промени в които бяха приети през декември 2013 г.

В предлаганите текстове се предвижда организаторите...

Д-р Щонова се появила пред мъжа си гола, само по ролкови кънки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4437639

Д-р Неделя Щонова, която има рубрика в Д-р Неделя Щонова, която има рубрика в "Преди обед", се появила пред мъжа си гола, само по ролкови кънки. Това разказва съпругът й арх. Валентин Маринов в интервю пред "Марица". "Когато става дума за любов от пръв поглед, както е при нас, тези неща се помнят. Веднъж беше написала на спалнята с рози "ТВОЯ”.

Депутатите сложиха край на „политическото номадство”

http://www.moreto.net/novini.php?n=271384

Депутат, който е напуснал или е бил изключен от парламентарна група, ще бъде народен представител, „нечленуващ в парламентарна група”. Той няма да може да заявява принадлежност или да бъде приет за член на друга парламентарна група.

Дроните са летателни апарати като хеликоптерите, обяви регулатор в САЩ

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/20/2423248_dronite_sa_letatelni_aparati_kato_helikopterite_obiavi/?ref=rss


Американският регулатор Национален борд за транспортна сигурност (NTSB) постанови, че дроните са летателни апарати като хеликоптерите и самолетите. Поради това използващите ги трябва да следват Федералната авиационна администрация (FAA).

Случаят засяга пазар за безпилотни доставки на пратки в размер на предполагаемите 13 милиарда долара годишно, който се очаква да заработи от догодина.

Позицията е изказана във връзка с дело, по което Рафаел Пиркър бе освободен от плащане...

Папа Франциск: Бог винаги прощава, но земята – не, обуздайте алчността си

http://pik.bg/папа-франциск-бог-винаги-прощава-но-земята-–-не-обуздайте-алчността-си-news251886.html

Папа Франциск: Бог винаги прощава, но земята – не, обуздайте алчността си

Папа Франциск предупреди, че планетата земя няма да прости злоупотребата с ресурсите й в името на печалби и предупреди световните лидери да обуздаят алчността си и да помогнат на гладните, съобщи АФП.

"Бог винаги прощава, но земята – не", каза аржентинският папа пред Втората международна конференция по прехраната (CIN2) в Рим. "Грижете се за земята, така че тя да не реагира с разрушение", предупреди главата на Римокатолическата църква представители от 190 държави, които се събраха за конференцията, организирана от Агенцията на ООН за прехрана и земеделие (ФАО) и Световната здравна организация (СЗО).

77-годишният папа, който е твърд защитник на бедните и потиснатите, заяви, че светът обръщал твърде малко внимание на гладните. Докато броят на недохранените хора е намалял с над 50% в последните две десетилетия, през 2014 г. около 805 милиона души все още страдат.

"Болезнено е също така да виждаме, че борбата с глада и недохранването е възпрепятствана от пазарни приоритети, първенството на печалбата, които превръщат храната в стока като всяка друга, обект на спекулации, най-вече на финансови спекулации", каза папа Франциск. "Гладът остава в ъгъла на улицата... и настоява за здравословна диета. Ние настояваме за достойнство, не за подаяние", допълни той.

Макар че поздрави работата на ФАО и СЗО във връзка с приемането на "Римската декларация за прехраната" и "Рамката за действие", папата призова хората, създаващи "правила и технически мерки" да не забравят за гладния човек, "борещ се за оцеляване". "Нахранете гладните, спасете живота на планетата", призова папа Франциск в края на речта си, която беше посрещната с аплодисменти на крака.

Два милиарда души страдат от недостиг на хранителни вещества като витамин А, желязо и цинк, състояние, известно като "скрит глад", а 42 милиона деца и 500 милиона възрастни са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване.

Над 50 хиляди лева събраха депутатите за благотворителни каузи от първата си заплата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/20/2422380_nad_50_hiliadi_leva_subraha_deputatite_za/?ref=rss


Преди три седмици една млада жена предизвика депутатите да дарят първата си заплата за лечението на 9-годишния Слави от Бургас, който е с тежка форма на детска церебрална парализа. Около 50 депутати откликнаха в първите три дни след призива и още толкова в последствие, а идеята се превърна в кампания не само за едно дете, а за няколко различни хора и каузи в нужда.

Засега 36 народни представители потвърдено са дарили обещаните средства за момчето от Бургас, съобщи инициаторката на...

"Киа К900" стана международен автомобил на годината

http://www.dnevnik.bg/skorost/2014/11/20/2423140_kia_k900_stana_mejdunaroden_avtomobil_na_godinata/?ref=rss


"Киа К900" е новият международен автомобил на годината, обявиха на изложението в Лос Анджелис организаторите на конкурса от списания Road & Travel Magazine. Журито било впечатлено от дизайна на колата, лукса в нея, пътното поведение и добрата цена.

Моделът на "Киа" се справи с конкуренцията на достигналите до финала БМВ i3, "Хюндай Дженезис", "Мазда" 6 и "Киа Соул" EV. Автомобилът с междуосие над три метра, оборудван с V6 и V8 бензинови мотори, не се предлага на европейските...

Присъдата на Златанов ясна до месец

http://www.cross.bg/zlatanov-komisiyata-konflikt-1440565.html

София /КРОСС/ Присъдата срещу бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов ще бъде ясна до един месец. По време на пледоариите прокуратурата поиска ефективна присъда от 3 години и 6 месеца за бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси. Това бе и присъдата, наложена от Златанов от първата инстанция - Софийския градски съд. Тогава обаче прокуратурата поиска 3 години условна присъда с 5-годишен изпитателен срок заради чистото му съдебно минало. В пледоариите си защитата отрече да е бил упражняван политически натиск върху решенията на Комисията за конфликт на интереси.Пред апелативните съдии Филип Златанов помоли да бъде оправдан по всички обвинения.    

Мая Манолова заплаши РБ, че ще ги обади на Протестна мрежа

http://offnews.bg/news/n_1/n_420258.html

Мая Манолова заплаши Реформаторския блок, че ще информира Протестна мрежа, че са забравили това, за което са протестирали пред парламента, в момента, в който са седнали на депутатските кресла. Повод за това стана обсъждането и гласуването на Комисията за контрол над службите за сигурност към Народното събрание. "Може ли един борец за прозрачност да иска мнозинството да контролира само себе си чрез мнозинство в тази комисия", обърна се Манолова към депутатите от Блока. Тази комисия вече няма да се сформира на паритетен принцип - всички групи имат еднакъв брой депутати в комисията, а ще се сформира като другите комисии - най-много представители ще има най-голямата парламентарна група. Патриотичният фронт е предложил във временната комисия за правилника да се впише паритетния принцип, но после са оттеглили предложението. Това означава управляващите да контролират себе си, възмути се Манолова и направи забележка на РБ, че не гласуват срещу това. Десислава Атанасова контрира с факта, че в началото на миналия парламент председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика стана лидерът на "Атака" Волен Сидеров , който не се слави с много етично поведение, а с това, че се бие по аерогарите. Господа Реформатори, не й обръщайте внимание, тя няма право да говори за демокрация, обяви Атанасова. Тя изживява катарзис, когато сменя ролята от управляващ в опозиция. Името на Сидеров, който не е в залата, стана да защити младият националист Илиян Тодоров : "Беше най-нормалното и винаги беше най-нормалното тази комисия да се дава на опозицията, а не на тези които управляват. Виждам, че сте се превърнала и в съдия, вече давате присъди кой кого бил, кого не бил. Не коректно, в момента правите внушения, които са абослютно погрешни. Точно в тази комисия на г-н Сидеров, г-жо Атанасова, имаше сигнали за вашия мъж, ако не се лъжа и за обществени поръчки за няколко милиона лева. И това го има в прокуратурата.

„Видекс” поема издръжката на сираче от взрива в Горни Лом

http://petel.bg/---Videks----poema-izdrazhkata-na-sirache-ot-vzriva-v-Gorni-Lom__91150

Фирма „Видекс", собственик на завода за боеприпаси в село Горни Лом, в който при взрив на 1 октомври т.г. загинаха 15 души, поема издръжката...

Баща на две деца от Айтос се бори за живота си, трябват спешно 20 хил. лева, за да тупти сърцето му

http://petel.bg/Bashha-na-dve-detsa-ot-Aytos-se-bori-za-zhivota-si--tryabvat-speshno-20-hil--leva--za-da-tupti-sartseto-mu__91151

За да живее Цветомир се нуждае от поставяне на електрокардиостимулатор 35-годишният айтозлия Цветомир Станчев е баща на две малки деца....

Над 20 подкупа за 19 дни взели чиновници от фонд „Земеделие”

http://petel.bg/Nad-20-podkupa-za-19-dni-vzeli-chinovnitsi-ot-fond----Zemedelie---__91152

Повече от 20 подкупа за 19 дни са получили две служителки на варненската дирекция на фонд „Земеделие”, които са арестувани при операция на...

Взривопасен облак се е образувал над газстанция във Варна

http://petel.bg/Vzrivopasen-oblak-se-e-obrazuval-nad-gazstantsiya-vav-Varna__91153

При почистване на резервоар с газ на газстанция, намираща се на ул. “Янко Мустаков” във Варна е възникнал инцидент вчера в 14:20ч.Поради...

Северна Корея поздрави Борисов за преизбирането му за премиер

http://petel.bg/Severna-Koreya-pozdravi-Borisov-za-preizbiraneto-mu-za-premier__91154

Севернокорейският премиер Пак Пон Джу е изпратил поздравително писмо до Бойков Борисов по случай преизбирането му за...

Световният боксов съвет дава зелена светлина на Кличко към абсолютната титла

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/20/2423249_svetovniiat_boksov_suvet_dava_zelena_svetlina_na/?ref=rss


Световният боксов съвет (WBC) прие радушно желанието на Владимир Кличко да се бие за световната титла в тежката категория. Това е единственият от четирите пояса, който липсва на украинеца.

Ако го спечели, той ще стане абсолютен световен шампион. "Пътят пред Владимир е чист", каза президентът на съвета Маурисио Сюлейман.

"Владимир е истинска икона в бокса и WBC напълно ще подкрепи обединителен мач", добави той.

Президентът на организацията припомни, че досега...

Виенският класически оркестър ще пренесе духа на Коледа в няколко български града

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/11/20/2423230_vienskiiat_klasicheski_orkestur_shte_prenese_duha_na/?ref=rss


Виенският класически оркестър (Vienna Classic Orchestra) ще гостува за първи път у нас, за да донесе духа на традиционните виенски коледни концерти в няколко български града, съобщават организаторите от ArtBg. Той ще обиколи Велико Търново, София, Пловдив, Бургас, Варна и Добрич между 5 и 17 декември.

Оркестърът е воден от известния австрийски диригент Даниел Каваца. Всички музиканти в класическата група са завършили във Виена и работят във Виенската филхармония и други големи...

До месец става ясна присъдата на Филип Златанов

http://pik.bg/до-месец-става-ясна-присъдата-на-филип-златанов-news251876.html

До месец става ясна присъдата на Филип Златанов

До един месец ще стане ясна присъдата на Филип Златанов, предаде „Фокус”.

По-рано прокуратурата поиска ефективната присъда от 3,5 години затвор, постановена от Софийски градски съд, да остане.

В пледоариите си защитата отрече да е бил упражняван политически натиск върху решенията на Комисията за конфликт на интереси.

Пред апелативните съдии Филип Златанов помоли да бъде оправдан по всички обвинения.

Папа Франциск: Световните лидери да обуздаят алчността си и да помогнат на гладните

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4437635

Папа Франциск предупреди, че планетата земя няма да прости злоупотребата с ресурсите й в името на печалби и предупреди световните лидери да обуздаят алчността си и да помогнат на гладните, съобщи АФП.
"Бог винаги прощава, но земята – не", каза аржентинският папа пред Втората международна конференция по прехраната (CIN2) в Рим. Папа Франциск предупреди, че планетата земя няма да прости злоупотребата с ресурсите й в името на печалби и предупреди световните лидери да обуздаят алчността си и да помогнат на гладните, съобщи АФП. "Бог винаги прощава, но земята – не", каза аржентинският папа пред Втората международна конференция по прехраната (CIN2) в Рим.

Ликвидираха един от лидерите на „Ислямска държава”

http://www.cross.bg/ybit-mosyl-durzhava-1440564.html

/КРОСС/ Лидер на радикалната група "Ислямска държава" е убит при въздушен удар в град Мосул в северната част на Ирак. Това съобщи „Ройтерс", позовавайки се на местни жители и източници в медицинските служби на града.Според очевидци, Радван Талеб ас Хамдуни, лидерът на групировката в Мосул, е бил убит заедно с шофьора си след бомбардировка в западната част на града.Миналата седмица ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров заяви, че е убит друг командир на джихадистите - Тархан Батирашвили.

Последното издание на "Българската Коледа" е събрало над 2 млн. лева

http://www.mediapool.bg/poslednoto-izdanie-na-balgarskata-koleda-e-sabralo-nad-2-mln-leva-news227427.html

Над 2 млн. лева са събрани от последното издание на "Българската Коледа” 2013/2014, съобщи президентът Росен Плевнелиев в четвъртък в Александровска болница, където бяха представени резултатите от 11-ото издание на кампанията. Мотото на последната кампания под патронажа на държавния глава беше "За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух". С близо 950 000 лева от събраните средства е било подкрепено лечението и рехабилитацията на 524 деца. 81 от тях страдат от вродена глухота и притежават имплантирана кохлеарна система, която се нуждае от подмяна и поддръжка. Осигурени са били лекарства за 72 деца на стойност над 220 000 лв, а 347 деца са били подпомогнати за рехабилитация за 276 000 лева. Плевнелиев изрази увереност, че с помощта на "Българската Коледа" подкрепените деца ще водят един по-добър и достоен живот. Над 1.2 млн. лева са били дарени за закупуване на медицинска апаратура за 30 лечебни заведения в цялата страна за ранна диагностика и лечение на зрителни и слухови увреждания за областните болници и е била закупена високоспециализирана апаратура за университетските болници в София, Стара Загора, Пловдив, Плевен и Варна. Сред постигнатите резултати в кампанията президентът отбеляза и приетата през тази година промяна в клиничната пътека за деца с нефротичен синдром, което дава възможност да бъде осигурена медикаментозната им терапия. Плевнелиев отбеляза, че в последните десет години тези деца са разчитали единствено на "Българската Коледа" за осигуряване на жизнено необходимите им лекарства, а с промяната от юли лекарствата се осигуряват от НЗОК. Остават и предизвикателства, сред които държавният глава посочи въвеждането на скрининг за очни заболявания и на неонатален слухов скрининг, въпроса с финансирането на подмяната и поддръжката на кохлеарната система за децата с импланти и изрази увереност, че ще бъде предприето необходимото за тяхното решаване.

MUTE за опозицията! ГЕРБ взе контрола над службите!

http://www.bnews.bg/article-122307

Зам.-шефът на парламента Димитър Главчев успя да накара Мая Манолова да замълчи, но благодарение на техническата възможност да йс пре микрофона.

Повече бебета във Варна спрямо миналата година

http://www.moreto.net/novini.php?n=271383

От началото на годината до момента във Варненско са се родили 4306 бебета. За същия период на миналата година новородените са били 4177. Общо през 2013 проплакалите пеленачета в областта са били 4655. Варна се нарежда на трето място по раждаемост в страната, научи Moreto.

Украйна призна, че няма пари да построи стена с Русия

http://www.cross.bg/rysiya-proekta-ykraiina-1440563.html

/КРОСС/ Украинските власти признаха, че не разполагат със средства за изграждането на стена, разделяща Украйна от Русия. Въпреки това, обаче властите в Киев не се отказват от проекта, пише РТ. Съветникът на украинския президент Юрий Бирюков поясни, че заграждението ще бъде издигнато, но в голяма степен то ще представлява примитивна конструкция. „На практика ще построим каквото искаме, само че, първо, нямаме достатъчно средства за това. Трябват пари, които са колосални инвестиции за строителството на тези заграждения”, каза Бирюков. По-рано украинският премиер Арсений Яценюк съобщи, че проектът „Стена” към този момент се осъществява за сметка на държавния бюджет. Реализацията на проекта ще отнеме три години. Според Яценюк, изграждането на стената ще позволи на Украйна да ускори интеграцията на страната с НАТО. Неотдавна украинският премиер информира, че за създаването на укрепленията и системите за контрол на границата с Русия помощ на Киев оказват международните партньори, които „на безвъзмездна основа ще заделят 500 млн. гривни – $38,5 млн”. Лидерът на партия „Баткивщина” Юлия Тимошенко определи проекта като неефективен и предположи, че той може да бъде използван с цел източване на пари от бюджета.

Папа Франциск: Бог винаги прощава, но земята – не, обуздайте алчността си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4437624

Папа Франциск предупреди, че планетата земя няма да прости злоупотребата с ресурсите й в името на печалби и предупреди световните лидери да обуздаят алчността си и да помогнат на гладните, съобщи АФП.
Папа Франциск предупреди, че планетата земя няма да прости злоупотребата с ресурсите й в името на печалби и предупреди световните лидери да обуздаят алчността си и да помогнат на гладните, съобщи АФП. "Бог винаги прощава, но земята – не", каза аржентинският папа пред Втората международна конференция по прехраната (CIN2) в Рим.

Бранимир Ботев става заместник-министър на туризма в новото министерство

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/branimir-botev-stava-zamestnik-ministyr-na-turizma-v-novoto-ministerstvo-184166/

В кабинета на Пламен Орешарски Ботев отговаряше за сектора в рамките на Министерството на икономиката и енергетиката

Производството в Китай удари шестмесечно дъно

http://econ.bg/Новини/Производството-в-Китай-удари-шестмесечно-дъно_l.a_i.611661_at.1.html

Производството в някои китайски компании удари шест-месечното дъно, показва изследване. Според предварителни данни на британската банка HSBC, които...

Протест с плюшени мечета пред парламента

http://frognews.bg/news_80672/

Родители на деца, чиито права са нарушени, протестираха пред Народното събрание, като издигнаха грамада от плюшени играчки. Днес се навършват 25 години, откакто България ратифицира Конвенцията на ООН за защита правата на децата.

Приятелката на легендата в плуването Майкъл Фелпс си призна, че се е родила момче

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4437627

Приятелката на най-титулувания плувец Майкъл Фелпс си призна в социалните мрежи, че се е родила момче, съобщи bTV. Преди 41 години Лиан Чандлър се е родила като бебе от мъжки пол с името Дейвид Рой Фитч.
"По времето, когато вече можех да ходя и да говоря, за мен стана ясно, че съм момиче и се обличах като такова. Приятелката на най-титулувания плувец Майкъл Фелпс си призна в социалните мрежи, че се е родила момче, съобщи bTV. Преди 41 години Лиан Чандлър се е родила като бебе от мъжки пол с името Дейвид Рой Фитч. "По времето, когато вече можех да ходя и да говоря, за мен стана ясно, че съм момиче и се обличах като такова.

Wosh МС: Радина яко яде шамари от Деян Донков

http://www.bnews.bg/article-122305

Рапърът Уош МС довери, че бившата му приятелка - актрисата Радина Кърджилова действително си пати от шамарите на настоящия й любим Деян Донков.

Състоянието на пострадалия в „Лукойл” работник се влошава

http://www.cross.bg/voda-totev-lykoiil-1440562.html

/КРОСС/ В много тежък шок е изгореният работник на "Лукойл Нефтохим" Златин Тотев, който беше откаран с 90% изгаряния в Клиниката по изгарянията към ВМА - Варна, съобщи зам.- директорът й д-р Ивайло Въжаров. 50-годишният мъж беше попарен от гореща вода и пара от тръбопровод, той е монтьор, нает от фирма АКЗ. „Има влошаване на състоянието му въпреки усилията, които полагат специалистите в клиниката. Изгарянията са по цялото тяло на 50-годишния мъж и прогнозата на лекарите не е оптимистична. Златин Тотев е настанен в „Реанимация" и е под непрекъснато наблюдение", каза д-р Ивайло Въжаров.Изпускането на горещата вода е станало при демонтаж на ел. задвижка. Инцидентът не е станал по време на производствена авария, а е трудова злополука, пише flagman.bg.

ХИЛЯДИ СЛУЖИТЕЛИ В СЛУЖБИТЕ -КОНТРОЛ ПО ХРАНИТИ-АГРОМНИ СРЕДСТВА СЕ ЗАПЛАЩАТ ОТ БЮЖЕТА, ОТ НАС ВСИЧКИ, А ПАРИ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ПРОСВЕТА И ДРУГИ ПАРИ НЯМА, ЗАЩО?????????

http://www.zapernik.com/obshtestvo/hilyadi-slujiteli-v-slujbite-kontrol-po-hraniti-agromni-sredstva-se-zaplashtat_35938/

с храната ни троват, а контрал по храните с тлъсти заплати + рушвете=висока смрътност къс живот и висока заболяемост

УВАЖАЕМИ БРАТЯ БЪЛГАРИ, НА 18.11.2014 БЯХ В МАГАЗИНА НА ВЕРИГАТА МАГАЗИНИ НА НЕМСКАТА ФИРМА КАУФЛАНД ТА ТАМ СЕ СРЕЩНАХ С ЕДИН ПРИЯТЕЛ. ТОЙ МИ ПОКАЗА ДВА ВИДА САЛАМИ НА ЦЕНА 2.99 ЛЕВА ЗА ЕДИН КИЛОГРАМ. ЕДИНИЯ Е С ИМЕ КАМЧИЯ, И ВТОРИЯ ХАМБУРГСКИ САЛАМ.

КАМЧИЯ ОСВЕН ТОВА ИМЕ ИМАШЕ И ДРУГ ПРИМАМЛИВО ИЗПИСВАНЕ, -ВКУСЪТ КОИТО ПОМНЯ-...АКО СТЕ В СЪСТОЯНИЕ ПРОЧЕТЕТЕ ДРЕБНИТЕ ОПИСАНИЯ. ДРУГИЯ ХАМБУРГСКИ В ПО СВЕТЛА ОПАКОВКА, ПРОИЗВОДИТЕЛ ГР БАТАНОВЦИ ДАЛИ НЕ Е ГОРДОСТ ОТ...

Продължава

До месец става ясна присъдата на Филип Златанов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4437611

До един месец ще стане ясна присъдата на Филип Златанов, предаде „Фокус”.
По-рано прокуратурата поиска ефективната присъда от 3,5 години затвор, постановена от Софийски градски съд, да остане.
В пледоариите си защитата отрече да е бил упражняван политически натиск върху решенията на Комисията за конфликт на интереси. До един месец ще стане ясна присъдата на Филип Златанов, предаде „Фокус”. По-рано прокуратурата поиска ефективната присъда от 3,5 години затвор, постановена от Софийски градски съд, да остане. В пледоариите си защитата отрече да е бил упражняван политически натиск върху решенията на Комисията за конфликт на интереси.

До месец става ясна присъдата на Филип Златанов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4437606

До един месец ще стане ясна присъдата на Филип Златанов, предаде „Фокус”.
По-рано прокуратурата поиска ефективната присъда от 3,5 години затвор, постановена от Софийски градски съд, да остане.
В пледоариите си защитата отрече да е бил упражняван политически натиск върху решенията на Комисията за конфликт на интереси. До един месец ще стане ясна присъдата на Филип Златанов, предаде „Фокус”. По-рано прокуратурата поиска ефективната присъда от 3,5 години затвор, постановена от Софийски градски съд, да остане. В пледоариите си защитата отрече да е бил упражняван политически натиск върху решенията на Комисията за конфликт на интереси.

Германия може да разреши фракинга

http://www.investor.bg/evropa/334/a/germaniia-moje-da-razreshi-frakinga-184162/

Федералното правителство е напът да смекчи правилата за спорния метод за добив на газ

Жените на отговорни постове са склонни към депресия

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/zhenite-na-otgovorni-postove-sa-sklonni-kym-depresiia-6027790

Дамите, в чиито задължения влиза да назначават и уволняват хора, както и да правят повишения, са подложени на по-голям стрес, установиха учените от университета на Тексас

Трагедия! Токов удар уби жена, докато се къпе

http://pik.bg/трагедия-токов-удар-уби-жена-докато-се-къпе-news251881.html

Трагедия! Токов удар уби жена, докато се къпе

Жена на 46 г., стана жертва на токов удар в банята, докато се къпела, пише "Труд".

Ветеринарният лекар д-р Гинка Станчева била открита мъртва с душ в ръка в жилището си в Шумен.

В продължение на няколко дни тя не отговаряла на мобилния си телефон и близки отишли да я търсят във вторник вечерта.

Открили я в банята, където течала вода. Жената държала душ-слушалката, имала обгаряния по ръката и в областта на гърдите.

Техническа експертиза ще установява как е станал инцидента. Възможно е неизключен бойлер да е причина за токовия удар.

Лекарката има дъщеря, преди години загубила съпруга си в катастрофа.


Приятелката на легендата в плуването Майкъл Фелпс се е родила момче

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4437609

Приятелката на най-титулувания плувец Майкъл Фелпс си призна в социалните мрежи, че се е родила момче, съобщи bTV. Преди 41 години Лиан Чандлър се е родила като бебе от мъжки пол с името Дейвид Рой Фитч.
Приятелката на най-титулувания плувец Майкъл Фелпс си призна в социалните мрежи, че се е родила момче, съобщи bTV. Преди 41 години Лиан Чандлър се е родила като бебе от мъжки пол с името Дейвид Рой Фитч. "По времето, когато вече можех да ходя и да говоря, за мен стана ясно, че съм момиче и се обличах като такова.

Затлъстяването струва на света колкото въоръжените конфликти

http://www.moreto.net/novini.php?n=271381

В световен мащаб цената на затлъстяването се равнява на тази на тютюнопушенето и на въоръжените конфликти във воюващите страни. Наднорменото тегло струва дори повече от алкохолизма и климатичните промени. Това сочи изследване на глобалния институт McKinsey, цитирано от BBC.

"Игрите на глада" и в театъра

http://www.cross.bg/glada-igrite-chast-1440561.html

/КРОСС/ Студиото, което създаде филмите по едноименните романи на Сюзън Колинс - Lionsgate, обяви, че планира театрална версия на „Игрите на глада". След огромния успех на трилогията книги и филми по целия свят, продуцентите смятат, че естественото развитие на бранда е той да се превърне в театрална пиеса. За премиерата на постановката в Лондон през 2016 г. ще бъде построен специален театър в близост до стадиона Уембли. В момента Lionsgate водят преговори и с холандски компании, с които да поставят заедно пиесата „Игрите на глада". Продуцент на грандиозния спектакъл ще бъде носителят на награда „Тони" Робин де Левита. Създателите на култовата поредица филми вярват, че геният на Левита в съчетание с изключително иновативни технологии, ще осигурят уникално изживяване за феновете.Тази седмица излезе и пълният саундтрак към филма. Песните бяха подбрани и подредени от младата новозеландка Лорд, която е и изпълнител на основното парче. Албумът превзе социалните мрежи, а критиците са единодушни, че изборът на младата певица е брилянтен.Феновете от цял свят тръпнат в очакване за премиерата на „Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I". Звездите от филма вече обиколиха няколко държави, в които представиха третата част от култовата поредица. Очаква се филмът да подобри досегашния рекорд по приходи през първия уикенд в Щатите за тази година. Той се държи от „Трансформърс: Ера на изтребление" със $100 милиона

Родители издигнаха грамада от плюшени играчки пред парламента

http://pik.bg/родители-издигнаха-грамада-от-плюшени-играчки-пред-парламента-news251879.html

Родители издигнаха грамада от плюшени играчки пред парламента

Родители на деца, чиито права са нарушени, протестираха пред Народното събрание, като издигнаха грамада от плюшени играчки, предаде БНР.

Днес се навършват 25 години, откакто България ратифицира Конвенцията на ООН за защита правата на децата. Ето какво искат родителите: "Идеята е такава, че институциите не спазват самата Конвенция. Това е апел към тях в крайна сметка да се замислят и да почват да спазват закона, защото много семейства имат нуждата от подкрепа. Примерно децата няма как да отидат на детска градина.

Другото е отнемането на деца, проблемът с незаконното присвояване на деца, припознаването от чужди родители. Също, не на последно място, е проблемът с извеждането от семействата на децата". "Трудно е да ми приемат детето в детска градина, при положение, че го гледам абсолютно сама. Трябва да работя, а за да работя, той трябва да бъде на детска градина. Към която и институция да съм се обърнала към този момент, дори не ми отговарят".

"Законите не се спазват и тука идва другият голям проблем - с контролните органи. Допускат престъпления по служба. Замазват се очите на потърпевшите с едни абсолютно фиктивни проверки". Протестът бе организиран от Асоциацията за детско развитие "Член 24".

Според инициаторите на акцията, макар България да е подписала конвенцията, то у нас все още има случаи на неспазване на детските права. Любомир Данков от Асоциацията коментира: "С тази инициатива ние не се обръщаме към държавните институции, защото очевидно е безсмислено да молим държавата да спазва закона, защото конвенцията – това е също закон, който трябва да се спазва.

Обръщаме се към гражданите, които трябва да четат тази конвенция и да търсят правата си – своите и на своите деца. Твърде много са направленията, в които не се работи както трябва, като се започне от образование, има незаконни осиновявания, продажба на деца, незаконни отнемания на деца от родителя, с цел усвояване на 


Бунев: Продажбата на "Товарни превози" няма да помогне много за оправянето на БДЖ

http://www.cross.bg/prevozi-tovarni-bynev-1440560.html

Софи я/КРОСС/ В БДЖ все още има напрежение заради завръщането на Владимир Владимиров в холдинга. Това заяви пред БНР Петър Бунев от Синдиката на железничарите към КНСБ. Той посочи, че са имали среща с новото ръководство на дружеството и там са били обсъдени идеите за реформа в железниците. Бунев подчерта обаче, че тези идеи са от повече от 4 години, но нито една от тях не се е случила. Синдикатът на железничарите към КНСБ е против приватизацията на "БДЖ - Товарни превози" и ще действа по всички начини тя да не стане, категоричен бе той. "БДЖ-Товарни превози" е нормално търговско дружество и то може да работи съвсем нормално. Продажбата му няма да помогне толкова за оправянето на БДЖ. Цената, която ще се вземе, ще бъде прекалено ниска, така че едва ли би покрила нещо кой знае какво от задълженията на БДЖ, независимо че те доста намаляха. Видя се, че те от 715 вече са около 560 млн. Това не са кой знае какви задължения. /.../ На практика, ако гледаме като паричен поток, то си е на печалба или може да излезе много бързо на печалба. Имам отчета за 9-месечието - не е по-различна загубата от 8 милиона, която е била през 2013-а, и сега през 2014-а. За сметка на това имаме ръст на товарите с 5%, имаме ръст на производителността на труда, имаме намаляване на задълженията от 124 млн. на 109. Има една цифра, която винаги може да бъде намалена - това са амортизациите. При положение че имаш 8 млн. загуба, а 16 млн

Авиопревозвач предлага нощувка в просторен самолетен апартамент

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4437603

Холандският национален авиопревозвач пусна обява за жилище озаглавена "просторен самолетен апартамент". Компанията отдава под наем огромен пътнически самолет, преработен в луксозно място за живеене, пише "Дейли мейл".
Самолетът е предвиден за четирима души като всеки има по две спални, а общият брой на баните е осем. Холандският национален авиопревозвач пусна обява за жилище озаглавена "просторен самолетен апартамент". Компанията отдава под наем огромен пътнически самолет, преработен в луксозно място за живеене, пише "Дейли мейл". Самолетът е предвиден за четирима души като всеки има по две спални, а общият брой на баните е осем.

Чобанов: ДПС не се опитва да клати управляващата коалиция

http://www.cross.bg/chobanov-sityatziya-aktyalizatziyata-1440559.html

София /КРОСС/ ДПС изобщо не се опитва да клати управляващата коалиция. Напротив - всяко наше действие и решение е основано на принципни положения, които защитаваме като политическа сила и парламентарна група. Това заяви пред БНР бившият финансов министър и депутат от ДПС Петър Чобанов. За подкрепата на партията за заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, той обясни, че това е било принципна позиция, че независимо от името и вярата на човека, важни са неговите качества, независимо от политическата му принадлежност.Не виждам никаква провокация. Това е отстояване на тези неща, които са основа като цяло за съществуването на движението, т.е. принципни постановки, от които няма как ние да се отклоним, а напротив - показваме, че ги защитаваме.Ние сме прекалено сериозна политическа сила, за да се говори толкова лековато за нас, че дразним когото и да било, категоричен бе Чобанов. Относно подкрепата на ДПС за плоския данък, той припомни, че по време на тройната коалиция партията е била един от основните радетели и причината да бъде въведен този данък. Според него положителните ефекти от плоския данък продължават да са налице и степента на икономическо развитие изисква да имаме такъв данък.Ние показахме, че не сме опозиция заради самата опозиция, а когато трябва да се защити публичният интерес и бюджетните приходи, ние го направихме и демонстрирахме това свое поведение, подчерта депутатът

Кунева ще координира МВР и военното министерство, Томислав Дончев - финансите

http://pik.bg/кунева-ще-координира-мвр-и-военното-министерство-томислав-дончев---финансите-news251869.html

Кунева ще координира МВР и военното министерство, Томислав Дончев - финансите

Бойко Борисов разпредели между четиримата вицепремиери функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет.

Заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова ще координира работата на министрите на образованието и науката, на културата, на здравеопазването, на младежта и спорта и на туризма. Тя ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавна агенция „Архиви“, Комисията за регулиране на съобщенията, Националния статистически институт и Националната агенция за оценяване и акредитация.

Заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева ще наблюдава дейността на министрите на външните работи, на правосъдието, на отбраната и на вътрешните работи. Тя ще координира работата на държавните агенции за метрологичен и технически надзор, за българите в чужбина и за бежанците, на Държавна агенция „Технически операции“, на Агенцията за ядрено регулиране, Патентното ведомство и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев ще наблюдава дейността на министрите на финансите, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката, на енергетиката, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните и на околната среда и водите. Той ще осъществява взаимодействието с Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, с Държавната комисия за стоковите борси и тържищата и с Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

В ресора на вицепремиера по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин са Държавната агенция за закрила на детето, Националният компенсационен жилищен фонд и Националната агенция за професионално образование и обучение.

Министър-председателят Бойко Борисов лично ще наблюдава дейността на Държавна агенция „Национална сигурност“ и на Държавната комисия по сигурността на информацията.

Правят търговете при провеждането на обществени поръчки електронни

http://econ.bg/Новини/Правят-търговете-при-провеждането-на-обществени-поръчки-електронни_l.a_i.611653_at.1.html

Според икономическият министър Божидар Лукарски законодателни промени в Закона за обществени поръчки са абсолютно задължителни. По негови думи...

Авиокомпания предлага нощувка в просторен самолетен апартамент

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4437579

Холандският национален авиопревозвач пусна обява за жилище озаглавена Холандският национален авиопревозвач пусна обява за жилище озаглавена "просторен самолетен апартамент". Компанията отдава под наем огромен пътнически самолет, преработен в луксозно място за живеене, пише "Дейли мейл". Самолетът е предвиден за четирима души като всеки има по две спални, а общият брой на баните е осем.

Най-новата варненска театрална традиция събира за пети път почитателите на Мелпомена

http://www.moreto.net/novini.php?n=271385

Най-новата варненска театрална традиция събира за пети път почитателите на Мелпомена в V Коледни театрални седмици. Устремното начало бе поставено на 15 ноември с Европейската нощ на театрите, съобщиха организаторите за Moreto.net.

Проф. Мария Миланова, шеф на клиниката по кардиология в Пирогов: Анаболи и добавки заради фитнеса вдигат мерника на сърцето

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4437275

- Проф. Миланова, кои са основните симптоми за това, че човек има сърдечна недостатъчност? - При сърдечната недостатъчност винаги има съпътстващо сърдечно заболяване. В този случай независимо от нормалното камерно пълнене сърцето не е способно да изтласка необходимото количество кръв, за да задоволи метаболитните нужди на тъканите. - Проф. Миланова, кои са основните симптоми за това, че човек има сърдечна недостатъчност? - При сърдечната недостатъчност винаги има съпътстващо сърдечно заболяване. В този случай независимо от нормалното камерно пълнене сърцето не е способно да изтласка необходимото количество кръв, за да задоволи метаболитните нужди на тъканите.

Тефтерчето остава с присъда 3,5 г. затвор

http://www.bnews.bg/article-122306

Софийски апелативен съд ще се произнесе в едномесечен срок с решение по делото срещу Филип Златанов, станал известен като Тефтерчето.

Борисов назначи Бранимир Ботев за заместник-министър на туризма

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4437592

Бранимир Ботев бе назначен за заместник-министър на туризма със заповед на премиера Бойко Борисов.
Ботев бе на този пост в министерството на икономиката и енергетиката от юли 2013 до 14 ноември 2014.
На 11 ноември новият министърът на туризма Николина Ангелкова обеща пред представителите на туристическите асоциации, Бранимир Ботев бе назначен за заместник-министър на туризма със заповед на премиера Бойко Борисов. Ботев бе на този пост в министерството на икономиката и енергетиката от юли 2013 до 14 ноември 2014. На 11 ноември новият министърът на туризма Николина Ангелкова обеща пред представителите на туристическите асоциации,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване