Преименуват спирки в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4436844

Преименуват се спирки в столицата, обслужващи автобусни линии № 12, 14 и 119, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Спирките по автобусно линии №12, 14 и 119 на бул.”Владимир Вазов” ще бъдат преименувани в съответствие с новите наименования на улици и обекти.
Преименуват се съответно: 1.Двупосочна спирка с код 1579 „Сервиз Изток” за Преименуват се спирки в столицата, обслужващи автобусни линии № 12, 14 и 119, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Спирките по автобусно линии №12, 14 и 119 на бул.”Владимир Вазов” ще бъдат преименувани в съответствие с новите наименования на улици и обекти. Преименуват се съответно: 1.Двупосочна спирка с код 1579 „Сервиз Изток” за

Даверов обяви случаят с боя за рекламен трик

http://www.mediapool.bg/daverov-obyavi-sluchayat-s-boya-za-reklamen-trik-news227405.html

Писателят Владо Даверов обяви случаят с боя за рекламен трик, на който журналистите са се хванали. На 13 ноември издателят на Даверов съобщи, че той е бил пребит от трима неизвестни пред дома му в столичния квартал "Люлин".  "Добре съм, не съм бил пребит, имаше опит за нападение, не знам откъде дойде тази дивотия", каза днес Владо Даверов пред Нова телевизия. Хващайки се за подхвърлена реплика от водещите, той няколко пъти със смях повтори: "Това е рекламен трик и вие се хванахте, ха да видим сега какво ще ми кажете". Преди този изненадващ финал, писателят обясни, че е имало мимолетна любителска акция, в която "малко е бил наранен". Даверов няма предположения защо му се случило всичко. "Нямам нищо, което да показва, че поводът е книга. Минаха покрай мене и изчезнаха. Нито съм пребит, нищо ми няма", каза още писателят, като се похвали, че като плевенчанин е "отнесъл много бой през живота си". Според издателя му Огнян Младенов обаче Даверов се шегува за трика, като около 21.30 часа на 12 ноември му се е обадил и му е казал, че е бил пребит. Именно Младенов след това разпространява новината в медиите. Той повтори версия, че писателят е бил нападнат пред блока си от трима души и е ударен с бокс и с тръба. Счупен му е носът. Нищо не е откраднато, уточни тогава Младенов.

Преименуват спирки в София

http://pik.bg/преименуват-спирки-в-софия-news251696.html

Преименуват спирки в София

Преименуват се спирки в столицата, обслужващи автобусни линии № 12, 14 и 119, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Спирките по автобусно линии №12, 14 и 119 на бул.”Владимир Вазов” ще бъдат преименувани в съответствие с новите наименования на улици и обекти.

Преименуват се съответно: 1.Двупосочна спирка с код 1579 „Сервиз Изток” за автобусни линии 12, 14 и 119 се преименува на „Разклона за кв.”Враждебна”; 2.Двупосочна с код 1581 „Сервиз Изток” (обслужваща автобусни линии №№ 78 и 119 и намираща се на бул.”Вл.Вазов”) на „Разклона за кв.”Враждебна”; 3.Двупосочна с кодове 1580 и 1583 „Сервиз Изток” (обслужваща автобусни линии №№78, 118 и 119 и намираща се на бул.”Ботевградско шосе”) 4.Двупосочна с кодове 1768 и 1769 „По желание” за автобуси №№ 90 и 118 намираща се на път №1 преди магистрала „Хемус” – на „Пътен възел Яна”; 5.Двупосочна с кодове 0065 и 0066 „Ул.202” за автобуси №№ 79 и 309 – на „Бул.”История славянобългарска” 6.Спирка с код 0691 „Ж.к.стефан Караджа” (крайна и начална за автобусни линии №№ 85 и 285) на „Ж.к. Хаджи Димитър”

Френски вестник: Ирина Бокова е в най-изгодна позиция за генерален секретар на ООН

http://pik.bg/френски-вестник-ирина-бокова-е-в-най-изгодна-позиция-за-генерален-секретар-на-оон-news251699.html

Френски вестник: Ирина Бокова е в най-изгодна позиция за генерален секретар на ООН

Настоящият генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова е в най-изгодна позиция за генерален секретар на ООН, пише френският вестник „Фигаро". Според вестника Бокова е еднакво удобна и за американците, и за руснаците, а също ще има подкрепата и на Париж, защото говори френски и е застъпник на франкофонията.

„Следващият генерален секретар на ООН е естествено да бъде от Източна Европа, единствената от петте "регионални групи", чийто представител не е ръководил ООН от създаването й в Сан Франциско през 1945 г.", пише „Фигаро". Вестникът изброява няколко имена като кандидатури за поста, сред които, освен определената като в най-изгодна позиция Бокова, са и президентът на Литва Далия Грибаускайте и бившият президент на Словения Данило Тюрк.

„Днешният многополюсен свят вече не може да си позволи лукса да има генерален секретар на ООН, който да е фантом. Той трябва да бъде висша класа дипломат. Ето защо се заговори за промяна във висшите среди, които се интересуват от международни отношения. В Ню Йорк на 5 ноември 2014 г. широка коалиция от неправителствени организации е отправила апел към всички страни-членки на ООН под името "1 за 7 милиарда", за "прозрачен, честен, приобщаващ процес" за избор на следващия генералния секретар. Те призоваха да не се използват скрити средства, а да се приложат установените правила", пише „Фигаро".

Според вестника, за съжаление, много време ще е необходимо да се запълни пропастта между Запада и Русия. „В международните отношения само за десет дни могат да се развалят отношения, а за тяхното възстановяване са необходими десет години. Без съмнение, това ще бъде най-голямото предизвикателство за следващия генерален секретар на Организацията на обединените нации, било то мъж или жена", отбелязва „Фигаро".

Вестникът пише, че на срещата на Г-20 в Бризбейн, Австралия, е отсъствал „естественият медиатор по време на големи международни кризи - генералният секретар на Организацията на обединените нации". „Той говори само за климатичните промени!", възкликва „Фигаро" и цитира спомените на американския посланик на САЩ в ООН Джон Болтън, според когото през 2006 г., когато са избирали генерален секретар на ООН, Съединените щати са направили избора си според два критерия - да е от страна съюзник на САЩ и да бъде "слаб", като Съветът за сигурност е предложил името на бившия корейски външен министър Бан Ки-мун на Общото събрание и той е избран без проблем.

Експерт: Почеркът в тефтера е на Златанов, съмнявах се за Фидосова

http://www.bnews.bg/article-122270

Почеркът в тефтера е на Филип Златанов, обясни пред Софийски апелативен съд експертът Валери Костадинов.

Министърът на образованието и науката се срещна с Н.Пр. Шаул Камиса Раз

http://www.cross.bg/obrazovanieto-holokosta-naykata-1440478.html

/КРОСС/Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев се срещна с Н.Пр. Шаул Камиса Раз, извънреден и пълномощен посланик на Държавата Израел в България, и г-жа Саусан Хасон, заместник-ръководител на дипломатическата мисия на Държавата Израел, отговарящ за въпросите на образованието и културата, за да обсъдят съвместни инициативи по българо-израелското сътрудничество в областта на образованието и науката. Министър Танев подчерта, че като директор на „Центъра за еврейски изследвания" към Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски" познава историята на българо-еврейските връзки и оценява значението им. На срещата бе обсъдена възможността да бъде продължена практиката български учители от средните училища да участват в летния курс по темата за Холокоста, организиран от мемориалния център „Яд Вашем"- Йерусалим, като се предвижда това да се превърне в ежегодна практика. След летния курс ще се проведе и конференция с участието на учителите и експерти от „Яд Вашем", които да запознаят българската общественост с начина на съвременното преподаване на Холокоста като световен проблем. Обсъдено бе и българското членство в Международния алианс за възпоменание на Холокоста. Тази година България участва за пръв път в неговите ежегодни конференции като се планира българско участие в годишната конференция на Алианса по възпоменание на Холокоста, която ще се състои в периода 30.11-5.12.2014 г. в гр

Радан Кънев: Ултиматумът на ПФ е много притеснителен

http://www.moreto.net/novini.php?n=271327

„Ултиматумът на Патриотичния фронт е много притеснителен за нас”, заяви в студиото на „Здравей, България” Радан Кънев от Реформаторския блок. Валери Симеонов постави ултиматум на правителството да оттегли зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов иначе оттегля подкрепата си за кабинета.

Михаил Миков към БХРА: Вашите усилия са част от бъдещето на България

http://www.cross.bg/hotel-bulgariya-mihail-1440477.html

/КРОСС/„Вашите усилия са част от бъдещето на България, които носят не само гордост и патриотизъм, но и предоставят поминък за много хора в страната ни". Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по време на Годишните награди за 2014 г. на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Той бе официален гост на събитието, организирано от асоциацията в хотел „София хотел Балкан". „Щом една неправителствена организация оцелява толкова години и е надживяла толкова правителства, очевидно тя е полезна за България", каза председателят на БСП пред събралите се представители на хотелиерския и ресторантьорски бранш. Михаил Миков изрази благодарност за поканата и пожела успех на всички в бранша. Той поднесе и награда в категория „Четиризвезден ваканционен хотел на 2014 г." на Калоян Николов, маркетинг директор на „Виктория груп", собственик на хотел „Роял парк", в.к. Елените.  

Младежкият културен център в Бургас чества 40-та си годишнина

http://burgas.actualno.com/Mladejkijat-kulturen-centyr-v-Burgas-chestva-40-ta-si-godishnina-news_61348.html

Започват тридневните чествания на 40-годишния юбилей на Младежкия културен център в Бургас. През целия ден отворени за посетители ще бъдат експозициите на мозайки, батик, стъклописи, рисунки и други т...

Избраха новата "Мисис Свят 2014"

http://curious.actualno.com/Izbraha-novata-Misis-Svjat-2014-news_61349.html

Конкурсът "Мисис Свят 2014" приключи, а победителка стана участничката от Беларус Марина Алексейчик, която впечатли журито с присъствие, красота и личностни качества. За финала на конкур...

Филип Златанов взе да забравя кога си е виждал за последно тефтерчетата

http://crime.actualno.com/Filip-Zlatanov-vze-da-zabravja-koga-si-e-vijdal-za-posledno-tefterchetata-news_61350.html

Има основания за отвод на Валери Костадинов – вещото лице, изготвило експертиза за почерка на един от тефтерите на Златанов. Това заявиха от защитата на Филип Златанов на днешното заседан...

ПФ ще чака до седмица отговор на казуса "Исмаилов"

http://politics.actualno.com/PF-shte-chaka-do-sedmica-otgovor-na-kazusa-Ismailov-news_61351.html

До седмица премиерът Бойко Борисов ще даде отговор на Патриотичния фронт за бъдещето на Орхан Исмаилов в Министерството на отбраната. "Г-н Борисов ни изслуша внимателно и пое ангажимент да даде ...

Вече по-лесно ще се отчуждава земя за магистрали

http://society.actualno.com/Veche-po-lesno-shte-se-otchujdava-zemja-za-magistrali-news_61354.html

Промени в Закона за държавната собственост приеха на първо четене в пленарна зала депутатите от управляващото мнозинство в 43-ото Народно събрание, предаде БГНЕС. Вносител на поправките е служебнот...

Лекият суров петрол се търгува под 75 долара за барел

http://econ.bg/Новини/Лекият-суров-петрол-се-търгува-под-75-долара-за-барел_l.a_i.611410_at.1.html

Лекият суров петрол (West Texas Intermediate) се търгуваше под 75 долара за барел, след като материалните запаси от суровината в САЩ се повишиха през...

Корман Исмаилов: Скандалът е в името - че не е Иван, а е Орхан

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4436817

Скандалът е в името, че не е Иван, а е Орхан. Тази реакция беше очаквана, живеем в безпочвена и неадекватна политическа реалност. Това заяви в сутрешния блок на TV7 председателят на Народна партия Скандалът е в името, че не е Иван, а е Орхан. Тази реакция беше очаквана, живеем в безпочвена и неадекватна политическа реалност. Това заяви в сутрешния блок на TV7 председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов по повод назначението на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната, което разгневи ПФ.

Корман Исмаилов: Скандалът е заради името - че е Орхан, а не Иван

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4436828

Скандалът е в името, че не е Иван, а е Орхан. Тази реакция беше очаквана, живеем в безпочвена и неадекватна политическа реалност. Това заяви в сутрешния блок на TV7 председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов по повод назначението на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната, което разгневи ПФ. Скандалът е в името, че не е Иван, а е Орхан. Тази реакция беше очаквана, живеем в безпочвена и неадекватна политическа реалност. Това заяви в сутрешния блок на TV7 председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов по повод назначението на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната, което разгневи ПФ.

Цачева: Трябва закони, които трайно да гарантират закрила на децата от риск

http://frognews.bg/news_80647/

Нека в деня, в който отбелязваме 25 години от Конвенцията за правата на детето заедно потвърдим, че пред български парламент стоят предизвикателството и отговорността да приемаме закони и да правим необходимите законодателни промени, които трайно да гарантират закрила на децата от риск, достъп до качествено образование и здравеопазване, достъп до правосъдие, подкрепа на семействата и гарантиране на равни възможности за развитие на всички български деца, каза председателят на народното събрание Цецка Цачева в парламента, предаде Фокус.

Ремонтът на ДКС най-после стартира. Стойността му е 9,8 милиона лева

http://petel.bg/Remontat-na-DKS-nay-posle-startira--Stoynostta-mu-e-9-8-miliona-leva__91087

Александър Дечев, снимки: Румен Сарандев Ремонтът на Двореца на културата и спорта във Варна най-после започна. Днес кметът Иван Портних...

Двореца отново приема Световната волейболна лига през 2015 г.

http://petel.bg/Dvoretsa-otnovo-priema-Svetovnata-voleybolna-liga-prez-2015-g-__91089

Александър Дечев Дворецът на културата и спорта във Варна ще бъде домакин на няколко значими спортни събития през 2015 г., след като бъде...

КНСБ иска нова политика по доходите

http://petel.bg/KNSB-iska-nova-politika-po-dohodite__91090

КНСБ е разочарована от липсата на разбиране, че плоският данък влияе негативно върху задълбочаването на бедността, съобщават от...

Варна 2017 ще стимулира младите да развиват бизнес

http://petel.bg/Varna-2017-shhe-stimulira-mladite-da-razvivat-biznes__91091

„Основната цел на Варна като Европейска младежка столица през 2017 г. ще е социалното предприемачество и развитието на бизнес от младите...

Радан Кънев: Ултиматумът на ПФ е много притеснителен

http://petel.bg/Radan-Kanev--Ultimatumat-na-PF-e-mnogo-pritesnitelen__91093

„Ултиматумът на Патриотичния фронт е много притеснителен за нас”, заяви в студиото на „Здравей, България” Радан Кънев от...

Иван Портних: Победата е за всички варненци. Чака ни много работа

http://petel.bg/Ivan-Portnih--Pobedata-e-za-vsichki-varnentsi--CHaka-ni-mnogo-rabota__91094

Александър Дечев Кметът на Варна Иван Портних поздрави всички жители на града с успешната кандидатура на града за Европейска младежка...

Професор ли е Николай Овчаров?

http://www.cross.bg/ovcharov-nikolaii-slavyanski-1440476.html

/КРОСС/Професор ли е Николай Овчаров? Този въпрос поставя в статия за в. „Десант" Димитър Делийски. В анализа, озаглавен „За костите на Самуил и „лъжливото Овчарче" авторът предполага, че археологът вероятно не притежава професорска титла, защото в биографията си Овчаров е посочил, че я е получил в Международния славянски университет в Москва. А такъв не съществува в руската столица, има в Харков. В Москва се намира Международният славянски институт, но в него няма специалност история, в която българинът да е станал професор. Факултетите там са по психология, чужди езици, икономика, право, дизайн, актьорство и вокални изкуства. В първата част на статията Делийски коментира откриването на костите на цар Самуил и връщането им в България. Във втората става дума за Николай Овчаров. „... Друг един археолог, роден във Велико Търново, обявил се за професор, от години поругава старобългарската крепост Перперак. Първата му работа беше да я погърчи, като я нарече Перперикон... Става дума за самоназовалия се „български Индиана Джоунс" Николай Овчаров, който непрестанно се изявява по медиите. В периода 6-10 октомври той шокира вярващите християни, скандализирайки най-светите им естетически чувства, като, наврял се в един разкопан гроб, избълва новината, че разкритите скелети на майка с дете в ръцете изразявали образа на св

Доха ще бъде домакин на световното по лека атлетика през 2019 година

http://www.moreto.net/novini.php?n=271181

Катар получи още едно световно първенство, въпреки че вече няколко години текат спорове заради атмосферните условия в страната и домакинството на Мондиал 2022 по футбол. Международната федерация по лека атлетика обяви домакина на световното първенство през 2019 г.

FUNCITY обявява конкурс за младежки инициативи в чест на Варна – Европейска младежка столица 2017

http://www.moreto.net/novini.php?n=271323

Варна ще бъде Европейска младежка столица през 2017 г.! Градът ни има 2 години подготовка, в които да развие достатъчно младежки дейности в защита на спечеления приз. Община Варна вече работи по въпроса като финансира младежки проекти единствено в подкрепата развитието на Варна като Европейска Младежка Столица.

Протестна мрежа: Назначението на Флоров е недопустимо

http://noresharski.com/protestna-mrezha-naznachenieto-na-florov-e-nedopustimo/

Протестна мрежа напомня: Назначаване на служители, за които има съмнения за нерегламентирани контакти с лица от престъпния свят, е недопустимо.

Такова е предложението Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” да бъде оглавена от Станимир Флоров, който е разследван за подкуп и за когото има множество публикации в медиите, повдигащи съмнения за използване на служебно положение за покровителстване на заподозрени за контрабанда и наркотрафик.

С оглед на безспорно неработещата ни съдебна система и система за сигурност, налагането на фигури със спорна репутация на държавни постове подкопава допълнително доверието в институциите, без значение дали назначеният се казва Пеевски, Танов, Флоров или Цветанов.

Протестна мрежа
20 ноември 2014

The post Протестна мрежа: Назначението на Флоров е недопустимо appeared first on Noresharski.com.

Протестна мрежа: Назначението на Флоров е недопустимо

http://noresharski.com/protestna-mrezha-naznachenieto-na-florov-e-nedopustimo/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=protestna-mrezha-naznachenieto-na-florov-e-nedopustimo

Протестна мрежа напомня: Назначаване на служители, за които има съмнения за нерегламентирани контакти с лица от престъпния свят, е недопустимо.

Такова е предложението Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” да бъде оглавена от Станимир Флоров, който е разследван за подкуп и за когото има множество публикации в медиите, повдигащи съмнения за използване на служебно положение за покровителстване на заподозрени за контрабанда и наркотрафик.

С оглед на безспорно неработещата ни съдебна система и система за сигурност, налагането на фигури със спорна репутация на държавни постове подкопава допълнително доверието в институциите, без значение дали назначеният се казва Пеевски, Танов, Флоров или Цветанов.

Протестна мрежа
20 ноември 2014

The post Протестна мрежа: Назначението на Флоров е недопустимо appeared first on Noresharski.com.

Alibaba продава облигациите си до часове?

http://www.investor.bg/web/456/a/alibaba-prodava-obligaciite-si-do-chasove-184126/

Според първоначалните индикации записванията надхвърлят планирания размер на емисията

Данъците не може да са инструмент за решаване на социални проблеми, смята Менда Стоянова

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/11/20/2422875_danucite_ne_moje_da_sa_instrument_za_reshavane_na/?ref=rss


Данъчната система трябва да бъде неутрална, тя не може да бъде инструмент за решаване на социални проблеми, заяви по БНТ председателят на временната комисия по бюджет и финанси и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова. Според нея е недопустимо да се променя на парче един данък.

"Ако се въведе прогресивно подоходно облагане с необлагаем минимум, това означава, че се нарушава балансът в данъчната система, т.е. 811 млн. по-малко приходи ще постъпят", обясни Стоянова.

Депутатът каза...

Игор Стрелков: Русия я чака война, срещу нас е цялата западна цивилизация

http://www.cross.bg/rysiya-strana-polychiha-1440474.html

/КРОСС/ Русия я чака война. Тя може и да не бъде в най-ожесточената си форма, но ще се наложи да се воюва, в това число и с оръжие. Въобще не се съмнявам в това. Няма да ни оставят на мира, ще се опитат да ни накажат за това, че се опитахме да се измъкнем от мястото, което ни е предопределено във впряга, който тегли света към глобална катастрофа, към пълно морално, а следователно, и по-нататъшно падение. ...Русия, руският народ не го обичат именно затова, защото ние се стремим да бъдем различни от това, което ни е предписано. Даже, нас не ни долюбват повече от когото и да било в света именно затова, защото у нас, въпреки всички изпитания, на цялата вакханалия от началото на XX век, се е съхранило много по-добре истинското разбиране на християнските ценности, отколкото където и да било въобще.Всъщност аз смятам, че Русия - е единствената голяма християнска страна, която остана в света, способна да възроди християнството, въпреки всички свои репресии. И в ценностите на значителна част от населението на Русия християнските ценности продължават да играят голяма роля, и властта се отнася към това с внимание. Самият факт на съществуване на мощна страна, която не се вписва напълно в прибързано строящият се нов световен ред, е недопустим от гледната точка на строителите на този ред.Самият факт, че Русия, все още не възродена, има шанс да се възроди като суверенна държава, за тях е неприемлив

Манолова: Разправиите в коалицията са театър

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4436722

Не искам да коментирам разправиите в коалицията. Според мен това е по-скоро театър. Това заяви пред журналисти на влизане в сградата на Народното събрание депутатът от „БСП – лява България” Мая Манолова, относно отношенията между ГЕРБ и Патриотичен фронт, цитирана от Фокус.
На въпрос, как ще завърши това, Манолова отговори: „Без да гръмне пушката, Не искам да коментирам разправиите в коалицията. Според мен това е по-скоро театър. Това заяви пред журналисти на влизане в сградата на Народното събрание депутатът от „БСП – лява България” Мая Манолова, относно отношенията между ГЕРБ и Патриотичен фронт, цитирана от Фокус. На въпрос, как ще завърши това, Манолова отговори: „Без да гръмне пушката,

Манолова: Разправиите в коалицията са по-скоро театър

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4436712

Не искам да коментирам разправиите в коалицията. Според мен това е по-скоро театър. Това заяви пред журналисти на влизане в сградата на Народното събрание депутатът от „БСП – лява България” Мая Манолова, относно отношенията между ГЕРБ и Патриотичен фронт, цитирана от Фокус.
На въпрос, как ще завърши това, Манолова отговори: „Без да гръмне пушката, Не искам да коментирам разправиите в коалицията. Според мен това е по-скоро театър. Това заяви пред журналисти на влизане в сградата на Народното събрание депутатът от „БСП – лява България” Мая Манолова, относно отношенията между ГЕРБ и Патриотичен фронт, цитирана от Фокус. На въпрос, как ще завърши това, Манолова отговори: „Без да гръмне пушката,

Тибетските капки помагат при много здравословни проблеми

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4436061

Древните рецепти от лечителите на китайските императори дават резултати „3 в1”: 1.Помагат за отстраняване на конкретен здравословен проблем + 2.Цялостно пречистват организма + 3.Мощно подсилват имунната система.
За първи път у нас се приготвят оригиналните Тибетски капки от книгата „Императорската лечебница”. Древните рецепти от лечителите на китайските императори дават резултати „3 в1”: 1.Помагат за отстраняване на конкретен здравословен проблем + 2.Цялостно пречистват организма + 3.Мощно подсилват имунната система. За първи път у нас се приготвят оригиналните Тибетски капки от книгата „Императорската лечебница”.

Тибетските капки помагат при много здравословни проблеми

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4436154

Древните рецепти от лечителите на китайските императори дават резултати „3 в1”: 1.Помагат за отстраняване на конкретен здравословен проблем + 2.Цялостно пречистват организма + 3.Мощно подсилват имунната система.
За първи път у нас се приготвят оригиналните Тибетски капки от книгата „Императорската лечебница”. Древните рецепти от лечителите на китайските императори дават резултати „3 в1”: 1.Помагат за отстраняване на конкретен здравословен проблем + 2.Цялостно пречистват организма + 3.Мощно подсилват имунната система. За първи път у нас се приготвят оригиналните Тибетски капки от книгата „Императорската лечебница”.

Златанов притеснен за тефтера си, не го е виждал от 1,5 г.

http://www.bnews.bg/article-122267

Бившият председател на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов призна преди заседанието на САС пред журналисти, че е притеснен за делото. Той бе осъден на първа инстанция на 3 години и половина затвор за престъпление по служба.

НЛО над "Кремиковци"?

http://www.cross.bg/nlo-nad-kremikovtzi-1440505.html

/КРОСС/Мъж видял НЛО над столичния квартал "Кремиковци" преди около месец, пише "24 часа, като се позовава на проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания и технологии на БАН. Очевидецът сам се обадил на учения, който от години се занимава с тази проблематика. Закарал го с кола до мястото, където висяла летящата чиния. "Беше много смутен и притеснен", разказва проф. Филипов пред изданието. Имало и други хора по време на странното явление, но те не видели нищо. Според мъжа диаметърът на чинията бил 400-500 метра. Самият учен е виждал НЛО два пъти в живота си - като ученик през 1967 г. и през 1989 г., кагато се връщал със съпругата си от морето. Втория път Сливенският Балкан бил огрян от неонова светлина.    

Манолова за казуса „Исмаилов“: Театър, пушката няма да гръмне!

http://www.bnews.bg/article-122268

Не искам да коментирам разправиите в коалицията. Според мен това е по-скоро театър, заяви Мая Манолова преди началото на днешното заседание на Народното събрание.

Експертът на съда по делото "Златанов" не знае за втори тефтер

http://www.mediapool.bg/ekspertat-na-sada-po-deloto-zlatanov-ne-znae-za-vtori-tefter-news227404.html

Експертът Валери Костадинов, назначен от Софийския апелативен съд (САС) да направи изследване на оригиналите на тефтерите на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов по делото му за престъпление по служба, не е знаел за наличието на втори тефтер. Това заяви самият Костадинов пред съда в четвъртък. Експертът обясни, че по време на досъдебното производство на него му е бил предоставен само един черен бележник, на който той си направил ксерокопие.  Въпреки изчезването на тефтерите вещото лице Костадинов е успяло да направи експертиза на написаното в единия тефтер благодарение на направеното ксерокопие. Нещо повече - Костадинов решил да прояви самоинициатива и на своя глава изследвал дали бившият депутат от ГЕРБ Искра Фидосова е писала в тефтера. Експертизата обаче показала, че тефетерът е списван само от едно лице - Филип Златанов. Експертът не можа да обясни защо е свързал инициалите И.Ф. с Искра Фидосова, а не е свързал, например, инициалите Б.Б. с Бойко Борисов или Ц.Ц. с Цветан Цветанов. В крайна сметка апелативните съдии не приеха като доказателство по делото новата експертиза, направена от Костадинов, заради обяснението му, че тя е правена по ксерокопие. Интересен момент от разпита му бе твърдението на Костадинов, че по време на досъдебното производство по това дело той всъщност бил правил експертиза на оригинала на единия тефтер. тъй като досега съдът смяташе, че оригиналът изобщо не е изследван, на Костадинов бе предявен протокол от първата му експертиза, в който той е удостоверил с подписа си, че тя е извършена на "ксерокопие от ксерокопието". След като видя този документ, експертът уточни, че се е подписал без да обърне внимание, че в протокола са посочени ксерокопия, а не оригинал. След това на Филип Златанов му прилоша и той поиска пауза преди да даде обяснения в края на процеса на втора инстанция. Бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов беше осъден на три години и половина затвор за престъпление по служба на първа инстанция. Преди около две седмици стана ясно, че и двата тефтера на Златанов, иззети от разследващите, са изчезнали от колата на вещото лице, което пък бе ангажирано от столичното следствие да им направи паралелна графологична експертиза във връзка с разследването срещу Златанов за престъпление по служба, което бе отделено от съдебното му дело и все още се намира в досъдебна фаза. Те са се намирали у пенсионирания експерт и бивш служител на тайните комунистически служби Стефан Бенчев. Той получил задача от Столичната следствена служба да направи експертиза на оригиналите на тефтерите на 30 септември. Тази задача е възложена пет дни след като Апелативният съд е поръчал на вещото лице Валери Костадинов да направи експертиза на тефтерите, но неясно защо от прокуратурата му е предоставен само един. Тефтерите изчезнаха мистериозно на 5-ти ноември, когато Бенчев оставил автомобила си, който бил със спукана гума, за да потърси помощ на бул. "Монтевидео" в София. Той подава жалба чак на следващия ден, като първоначално от прокуратурата твърдяха, че не е казал на полицията какво точно е изчезнало. Впоследствие обаче стана ясно, че Бенчев се е обадил на Столичното следствие, за да уведоми за изчезналите доказателства. Защо прокуратурата и следствието решават да се активизират в работата си по случая, точно когато и съдът иска тефтерите, остава загадка. Заради твърдението на експерта Стефан Бенчев, че той е уведомил разследващите за липсата, главният прокурор Сотир Цацаров назначи проверка на столичното следствие. Очаквайте подробности.

Експерт по делото Златанов не знае за втори тефтер

http://www.mediapool.bg/ekspert-po-deloto-zlatanov-ne-znae-za-vtori-tefter-news227404.html

Експерт по делото срещу бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов не е знаел за наличието на втори тефтер. Това заяви вещото лице Валери Костадинов, назначено от Софийския апелативен съд (САС) да направи експертиза на тефтерите, по време на заседанието по делото за престъпление по служба срещу Златанов в четвъртък. Експертът обясни, че по време на досъдебното производство на него му е бил предоставен само един черен бележник, на който той си е направил ксерокопие.  Въпреки изчезването на тефтерите вещото лице Костадинов е успяло да направи експертиза на написаното в единия тефтер благодарение на направеното ксерокопие. Нещо повече Костадинов решил да прояви самоинициатива и и на своя глава изследвал дали бившият депутат от ГЕРБ Искра Фидосова е писала в тефтера. Експертизата обаче показала, че тефетерът е списван само от едно лице Филип Златанов. Експертът не можа да обясни защо е свързал инициалите И.Ф. с Искра Фидосова, а не е свързал например инициалите Б.Б. с Бойко Борисов или Ц.Ц. с Цветан Цветанов. Бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов беше осъден на три години и половина затвор за престъпление по служба на първа инстанция.  Малко преди започването на делото на втора инстанция стана известно, че основното доказателство – тефтерите на Златанов със записките „кой да се удари“ са изчезнали. Те са се намирали у пенсионирания експерт и бивш служител на тайните комунистически служби Стефан Бенчев. Той получил задача от Столичната следствена служба да направи експертиза на оригиналите на тефтерите на 30 септември. Тази задача е възложена пет дни след като Апелативния съд е поръчал на вещото лице Валери Костадинов да направи експертиза на тефтерите, но неясно защо от прокуратурата му е предоставен само един. Тефтерите изчезнаха мистериозно на 5-ти ноември, когато Бенчев оставил автомобила си, който бил със спукана гума, за да потърси помощ на бул. "Монтевидео" в София. Той подава жалба чак на следващия ден, като първоначално от прокуратурата твърдяха, че не е казал на полицията какво точно е изчезнало. Впоследствие обаче стана ясно, че Бенчев се е обадил на Столичното следствие, за да уведоми за изчезналите доказателства. Защо прокуратурата и следствието решават да се активизират в работата си по случая, точно когато и съда иска тефтерите, но очевидно не ги получава към момент остава загадка. Заради твърдението на експерта Стефан Бенчев, че той е уведомил разследващите за липсата, главният прокурор Сотир Цацаров назначи проверка на столичното следствие. Очаквайте подробности

Без тефтери съдът гледа делото срещу Филип Златанов

http://www.mediapool.bg/bez-tefteri-sadat-gleda-deloto-sreshtu-filip-zlatanov-news227404.html

За четвъртък е насрочено заседание на Софийския апелативен съд (САС) по делото срещу бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Той е обвинен в престъпление по служба и на първа инстанция беше осъден на 3.5 години. Не е ясно дали ще има заседание на съда, защото днес трябва да бъде представена, поисканата от съда, експертиза на оригиналите на двата тефтера на Златанов. Миналата седмица обаче стана ясно, че тези веществени доказателства са били откраднати. Липсата им обаче може да не създаде проблем. Сайтът "Дефакто" писа, че назначеният от съда експерт Валери Костадинов (различен от този определен от следствието) е успял да направи експертиза, за която да може да говори в съда. Изчезналите тефтери са се намирали у пенсионирания експерт Стефан Бенчев, който на 30 септември е получил задача от Столичната следствена служба да направи експертиза на оригиналите на тефтерите. Това изследване е по второ досъдебно производство срещу Златанов, отново за престъпление по служба, започнало в началото на годината и няма нищо общо с поръчаната на 25-ти септември експертиза от САС на вещото лице Валери Костадинов. Тефтерите изчезнаха на 5-ти ноември, докато Бенчев оставил автомобила си, който бил със спукана гума, за да потърси помощ на бул. "Монтевидео". Той подава жалба чак на следващия ден, като първоначално от прокуратурата твърдяха, че той не е казал на полицията какво точно е изчезнало. Впоследствие обаче стана ясно, че Бенчев се е обадил на Столичното следствие, за да уведоми за изчезналите доказателства. Защо прокуратурата и следствието решават да се активизират в работата си по случая, точно когато и съда иска тефтерите, не е все още известно. Заради твърдението на експерта Стефан Бенчев, че той е уведомил разследващите за липсата, главният прокурор Сотир Цацаров назначи проверка на столичното следствие.

Ревизоро: Акт ще платя, но рушвети няма да давам

http://www.cross.bg/petrov-depytatut-kola-1440475.html

/КРОСС/МВР трябва да се изчисти из корен, заяви депутатът от парламентарната група на „Българския демократичен център" Росен Петров. Петров и колегата му от от Патриотичния фронт Емил Димитров коментираха темата МВР в студиото на Нова телевизия след скандалния клип, разпространен в интернет, с полицай, който взима подкуп от шофьор, заради който органите се самосезираха и започна разследване. Служителят на полицията бе установен и привикан на разпити.  „Полицаят няма какво да губи в момента, той не чувства, че има престижна професия, хората не изпитват уважение към полицията. Аз съм сигурен, че по веригата има отчитане и нагоре", каза Росен Петров „Ако полицаите усетят натиск, няма да взимат рушвети", смята той. МВР се нуждае от сериозна реформа, смята депутатът. Според него трябва да има инструкция на МВР, в която да се опише как точно се спира кола на пътя. "Във всяка полицейска кола може да се монтира камера", коментира още Росен Петров. "Не трябва да смятаме, че сегашният вътрешен министър е виновен за всички проблеми, които 50 000 души персонал могат да създадат във времето или са създали до момента, но не е логично навсякъде да се раздадат камери". Това заяви от своя страна депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро. Той разказа, че по време на изборите е спрян от служител на Пътната полиция. Пристига един и започва: „Или 20 лева ще ми дадеш, или фиш, или акт"

Скандалът е в името - че не е Иван, а е Орхан, смята Корман Исмаилов

http://pik.bg/скандалът-е-в-името---че-не-е-иван-а-е-орхан-смята-корман-исмаилов-news251694.html

Скандалът е в името - че не е Иван, а е Орхан, смята Корман Исмаилов

Скандалът е в името, че не е Иван, а е Орхан. Тази реакция беше очаквана, живеем в безпочвена и неадекватна политическа реалност.

Това заяви в сутрешния блок на TV7 председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов по повод скандалното назначаване на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. Заради това Патриотичният фронт заплаши да оттегли подкрепата си към кабинета на Бойко Борисов. При провела се снощи среща между ГЕРБ и Патриотите в Министерски съвет съпредседателят на коалицията Валери Симеонов заяви, че ще изчака Бойко Борисов да вземе решение относно назначаването на Орхан Исмаилов и за пореден път подчерта, че не могат да приемат назначаването на представители на партии, изградени на етнически принцип или пък на такива, за които има много основателни съмнения, че обслужват външни интереси.

Това са внушения и абсолютни лъжи, заяви Исмаилов, цитиран от News7, и категорично отрече неговата партия да е огледален образ на ДПС. Според него проблемът е в етническата неприязън и можем да очакваме ескалация на тази конфронтация. "Името няма никакво значение. Нас ни притеснява кой го излъчва и какво стои зад това", заяви по телефона от Брюксел зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Исмаилов няма никакво основание да се оттегля, категоричен е Корман Исмаилов. Целият Реформаторски блок застава зад него, категоричен бе той. По думите му това разномислие не може да разклати коалицията, а само неизпълнението на заложената програма.

Росен Петров: Хората не уважават полицията

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/rosen-petrov-horata-ne-uvazhavat-policiiata-6027752

Депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро смята, че е нелогично да се раздават камери навсякъде

Варненската митрополия организира концерт за Деня на християнското семейство

http://www.moreto.net/novini.php?n=271311

Във връзка с празника „Въведение Богородично” – Ден на християнското семейство и младеж, Варненска и Великопреславска митрополия организира празнична програма, научи Moreto.net. Тази вечер от 18.00 часа, в концертната зала на Градската художествена галерия ще се състои Тържествен концерт.

Бившият главен мюфтия: Когато няма друг начин прибягваме до клетви, както при Стефан Гроздев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4436703

Бившият главен мюфтия Недим Генджев коментира произнесената вчера от него клетва срещу съдия Стефан Гроздев пред Нова телевизия. Според него, това не е прецедент и когато няма други начини, се прибягва и до Божието наказание.
„Стефан Гроздев се позова на едно фалшиво решение и въз основа на това регистрира главен мюфтия, Бившият главен мюфтия Недим Генджев коментира произнесената вчера от него клетва срещу съдия Стефан Гроздев пред Нова телевизия. Според него, това не е прецедент и когато няма други начини, се прибягва и до Божието наказание. „Стефан Гроздев се позова на едно фалшиво решение и въз основа на това регистрира главен мюфтия,

Филип Златанов: Не съм виждал никакви тефтерчета от миналата година

http://offnews.bg/news/n_1/n_420079.html

"Не съм виждал никакви тефтерчета от миналата година", каза Филип Златанов пред журналисти преди началото на заседанието по делото в апелативния съд. Той отказа да отговори на въпроса дали разпознава изнесените от прокуратурата страници като част от негови записки Златанов каза единствено, че е притеснен за изхода на делото защото е "обикновен човек". Делото тръгна на втора инстанция в апелативния съд в София. На първа инстанция Златанов получи ефективна присъда от 3 години и 6 месеца затвор. Очаквайте подробности. 

Бившият главен мюфтия: Наложи се да направим клетвата срещу Стефан Гроздев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4436685

Бившият главен мюфтия Недим Генджев коментира произнесената вчера от него клетва срещу съдия Стефан Гроздев пред Нова телевизия. Според него, това не е прецедент и когато няма други начини, се прибягва и до Божието наказание.
Недоволството на Генджев срещу Стефан Гроздев е заради решение на Апелативния съд в София от април 2011 г. Бившият главен мюфтия Недим Генджев коментира произнесената вчера от него клетва срещу съдия Стефан Гроздев пред Нова телевизия. Според него, това не е прецедент и когато няма други начини, се прибягва и до Божието наказание. Недоволството на Генджев срещу Стефан Гроздев е заради решение на Апелативния съд в София от април 2011 г.

Писателят Владо Даверов: Не са ме били, това е рекламен трик и вие се вързахте

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4436700

Писателят Владо Даверов не е бил бит с бокс и тръби, а просто е имало опит за нападение срещу него. Това разказа самият той чрез телефонно включване пред Нова телевизия.
Той трябваше да дойде лично в студиото, но поради „здравословни проблеми” не се появи.
„Това е чист рекламен трик и вие се вързахте”, Писателят Владо Даверов не е бил бит с бокс и тръби, а просто е имало опит за нападение срещу него. Това разказа самият той чрез телефонно включване пред Нова телевизия. Той трябваше да дойде лично в студиото, но поради „здравословни проблеми” не се появи. „Това е чист рекламен трик и вие се вързахте”,

Росен Петров: По изборите катаджия ме спря и ми каза: 20 лева или акт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4436695

МВР трябва да се изчисти из корен. Това коментира по Нова телевизия депутатът от парламентарната група на „Българския демократичен център” Росен Петров.
„Полицаят няма какво да губи в момента,той не чувства, че има престижна професия, хората не изпитват уважение към полицията. Аз съм сигурен, че по веригата има отчитане и нагоре”, каза още той. МВР трябва да се изчисти из корен. Това коментира по Нова телевизия депутатът от парламентарната група на „Българския демократичен център” Росен Петров. „Полицаят няма какво да губи в момента,той не чувства, че има престижна професия, хората не изпитват уважение към полицията. Аз съм сигурен, че по веригата има отчитане и нагоре”, каза още той.

Владо Даверов: Не съм бит, беше рекламен трик

http://offnews.bg/news/n_1/n_420077.html

"Добре съм. Не съм бил пребит. Имаше опит за нападение. Не знам откъде дойде тази дивотия." Това заяви пред Нова телевизия писателят  Владо Даверов . "Това е рекламен трик и вие се хванахте, ха да видим сега какво ще ми кажете", каза още Даверов в края на разговора, в отговор на реплики от водещите. На 13 ноември вечерта издателят му  Огнян Младенов  се обади в редакцията на OFFNews, за да съобщи, че Даверов е бил пребит пред дома му в ж.к. "Люлин" от трима души. На помощ му се притекъл таксиметровия шофьор, който го откарал до дома му. В резултат нападателите счупили ръката на шофьора. Пред OFFNews от СДВР отрекоха да има подаден сигнал или жалба за подобен инцидент. Преди признанието  Даверов заяви, че имало мимолетна любителска акция, в която "малко е бил наранен". Въпросната акция нямала нищо общо с книгите му. "Минаха покрай мен и изчезнаха. Нито съм пребит, нищо ми няма", каза писателят.

Купете си вестник Труд - вече и със sms

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4436871

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

57% от българските деца са пасивни пушачи вкъщи

http://pik.bg/57-от-българските-деца-са-пасивни-пушачи-вкъщи-news251686.html

57% от българските деца са пасивни пушачи вкъщи

57% от българските деца са изложени на пасивно тютюнопушене в дома си.

Тревожният факт съобщават от  Здравното министерство в Международния ден без тютюнопушене, който по традиция отбелязваме всеки трети четвъртък от месец ноември.

Мотото на тазгодишната кампания ще бъде: „Мамо, татко не пушете,здравето ми запазете!", а усилията й ще бъдат насочени към младите хора, родителите и децата, с цел ограничаване на пасивното тютюнопушене.

От министерството призовават всеки пушач на този ден да се опита да положи началото на отказване от тютюнопушенето, като го направи в името на собственото си здраве и на здравето на близки и приятели, които присъстват в обкръжението му като пасивни пушачи

 

Росен Петров: По изборите катаджия ме спря и ми каза: 20 лева или акт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4436658

МВР трябва да се изчисти из корен. Това коментира по Нова телевизия депутатът от парламентарната група на „Българския демократичен център” Росен Петров.
„Полицаят няма какво да губи в момента,той не чувства, че има престижна професия, хората не изпитват уважение към полицията. Аз съм сигурен, че по веригата има отчитане и нагоре”, каза още той. МВР трябва да се изчисти из корен. Това коментира по Нова телевизия депутатът от парламентарната група на „Българския демократичен център” Росен Петров. „Полицаят няма какво да губи в момента,той не чувства, че има престижна професия, хората не изпитват уважение към полицията. Аз съм сигурен, че по веригата има отчитане и нагоре”, каза още той.

Цветанов ще участва в Ню Йорк в Годишната среща на най-голямата еврейска организация „Хабат“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4436682

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заминава на работно посещение в Съединените американски щати. В Ню Йорк Цветанов ще бъде специален гост на Годишната среща на най-голямата еврейска организация „Хабат“.
По време на форума бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи ще бъде награден със Символ Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заминава на работно посещение в Съединените американски щати. В Ню Йорк Цветанов ще бъде специален гост на Годишната среща на най-голямата еврейска организация „Хабат“. По време на форума бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи ще бъде награден със Символ

Писателят Владо Даверов: Никой не ме е бил, това е чист рекламен трик и вие се вързахте

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4436681

Писателят Владо Даверов не е бил бит с бокс и тръби, а просто е имало опит за нападение срещу него. Това разказа самият той чрез телефонно включване пред Нова телевизия.
Той трябваше да дойде лично в студиото, но поради „здравословни проблеми” не се появи.
„Това е чист рекламен трик и вие се вързахте”, Писателят Владо Даверов не е бил бит с бокс и тръби, а просто е имало опит за нападение срещу него. Това разказа самият той чрез телефонно включване пред Нова телевизия. Той трябваше да дойде лично в студиото, но поради „здравословни проблеми” не се появи. „Това е чист рекламен трик и вие се вързахте”,

"Патриотите" атакували зам-министъра на отбраната само защото е предложен от партията на Исмаилов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/20/2422871_patriotite_atakuvali_zam-ministura_na_otbranata_samo/?ref=rss


Ако заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов беше предложен от друга партия в "Реформаторския блок", а не от протурската "Свобода и достойнство" на Корман Исмаилов, нямаше да имаме нищо против него, каза по "Нова телевизия" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той все пак уточни, че не коалицията "Патриотичен фронт", а партията на Валери Симеонов е поставила ултуматума за смяната му или оттегляне на подкрепата за правителството.

Според Каракачанов как ще се развие ситуацията...

62-годишният Мики Рурк излиза на ринга в Москва срещу 29-годишен съперник

http://www.cross.bg/ryrk-profesionalniya-aktyor-1440473.html

/КРОСС/ Известният холивудски актьор Мики Рурк ще се боксира в Москва на 28 ноември, предаде "Гласът на Русия". Съперник на 62-годишния актьор ще бъде 29-годишният американец Елиът Сеймур. Боксьорите ще изиграят 5 рунда по 2.,5 минути. Рурк е професионален боксьор, започнал е да се занимава с този спорт на 12 години. Той се завърна на професионалния ринг през 1991 г., а последната му среща беше през 1994 г. На професионалния ринг Рурк е изиграл общо 8 срещи, като от тях е спечелил 6, а две е завършил с равен.    

Цветанов ще участва в Ню Йорк в Годишната среща на най-голямата еврейска организация „Хабат“

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4436674

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заминава на работно посещение в Съединените американски щати. В Ню Йорк Цветанов ще бъде специален гост на Годишната среща на най-голямата еврейска организация „Хабат“.
По време на форума бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи ще бъде награден със Символ Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заминава на работно посещение в Съединените американски щати. В Ню Йорк Цветанов ще бъде специален гост на Годишната среща на най-голямата еврейска организация „Хабат“. По време на форума бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи ще бъде награден със Символ

Мики Рурк ще се боксира в Москва

http://www.cross.bg/ryrk-miki-ring-1440473.html

/КРОСС/ Известният холивудски актьор Мики Рурк ще се боксира в Москва на 28 ноември, предаде «Гласът на Русия». Съперник на 62-годишния актьор ще бъде 29-годишният американец Елиът Сеймур. Боксьорите ще изиграят 5 рунда по 2.,5 минути. Рурк е професионален боксьор, започнал е да се занимава с този спорт на 12 години. Той се завърна на професионалния ринг през 1991 г., а последната му среща беше през 1994 г. На професионалния ринг Рурк е изиграл общо 8 срещи, като от тях е спечелил 6, а две е завършил с равен.    

Китайското производство се забавя до 6-месечно дъно

http://www.investor.bg/novini/130/a/kitaiskoto-proizvodstvo-se-zabavia-do-6-mesechno-dyno-184124/

В основата на свиването на активността са слабият ценови натиск и ниското използване на капацитета

Без “Черен петък” тази година в България

http://www.moreto.net/novini.php?n=271321

Световната мания за предпразнично пазаруване с големи отстъпки - т.нар. “Черен петък”, ще заобиколи България тази година. Традиционното вече и у нас явление няма да се проведе в пълния си блясък в последния петък на ноември - 28-и, научи “24 часа”.

Борисов във фейсбук:Щастлив съм, Варна стана Европейска младежка столица 2017!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4436664

Изключително съм щастлив за това, че преди минути град Варна спечели надпреварата и бе избран за Европейска младежка столица 2017! Това написа във фейсбук профила си лидерът на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов.
Освен това, днес в Европейския парламент София вече официално получи наградата си за Европейска столица на спорта за 2018 година, Изключително съм щастлив за това, че преди минути град Варна спечели надпреварата и бе избран за Европейска младежка столица 2017! Това написа във фейсбук профила си лидерът на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов. Освен това, днес в Европейския парламент София вече официално получи наградата си за Европейска столица на спорта за 2018 година,

Maybach се завърна на пазара

http://www.investor.bg/premieri/445/a/maybach-se-zavyrna-na-pazara--184102/

Емблемата на луксозната марка обозначава върховата версия на Mercedes-Benz S-Class

60 години дипломатически отношения с Индия

http://www.cross.bg/indiya-bulgariya-delhi-1440472.html

/КРОСС/С тържествена церемония в Софийския университет България отбеляза 60 години от установяването на дипломатически отношения с Индия. През последните години двете страни задълбочават сътрудничеството си в областта на науката и високите технологии. България е най-големият приятел на Индия, каза преди години Иднира Ганди пред камерата ни в Делхи. А на въпроса защо, ни отговори - защото за българите Индия не е просто гола статистика. Няма може би спогодба или договор, неподписан между двете страни. Няма малък или голям международен форум, на който да не сме на една позиция, но близостта ни е от векове. Още от времената, когато сме преминавали през тези земи някои сигурно са оставали. А изследователите тук търсят началото на нашата днешна цивилизация. Много българи са свързали съдбата си с Индия и винаги се връщат към нея. Имаме едни от най-добрите познавачи на тази древна земя, една от четирите най-силни икономики в света. Ще успеем ли да открием себе си между нашите евро ритми и новите - на този световен лидер. Раджеш Кумар Сачдева, посланик на Индия каза: 60 години отношенията ни са наистина сърдечни, традиционни, зрели. Но имаме голям потенциал в бъдеще. Особено в науката, информационните и високите технологии. За мен на първо място са инвестициите. Ще разпростираме търсенията си в цяла България с нови проекти. Индия и България имат отношения, които се коренят в историята

Стоянова: ПФ няма право на вето върху назначенията на кабинета

http://frognews.bg/news_80645/

Патриотичният фронт категорично отказа да участва в правителството. Коалиционното споразумение беше подписано от ГЕРБ и Реформаторския блок. ПФ не са в коалицията, а подкрепят само политиките, макар че вчера постъпиха по друг начин. По тази причина те не могат да поставят вето върху назначенията в кабинета, каза по БНТ Менда Стоянова от ГЕРБ.

Американците одобряват гейовете, но не и показността

http://america.actualno.com/Amerikancite-odobrjavat-gejovete-no-ne-i-pokaznostta-news_61333.html

Мнозинството граждани на САЩ подкрепят гей браковете, но това не означава, че те непременно одобряват навика на някои от тях да се афишират прекалено демонстративно, гласи резултатът от допитване д...

Банско с масирана рекламна кампания преди началото на зимния сезон

http://blagoevgrad.actualno.com/Bansko-s-masirana-reklamna-kampanija-predi-nachaloto-na-zimnija-sezon-news_61336.html

Община Банско взе участие в две туристически изложения през последната седмица, които се проведоха в Гърция и Румъния, съобщиха от пресцентъра на общината. Със собствен щанд общината се включи в най-...

Жертвите на ебола вече са 5420

http://africa.actualno.com/Jertvite-na-ebola-veche-sa-5420-news_61339.html

Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че от края на декември 2013 г. до момента 5420 души са починали от ебола общо в осемте засегнати държави. Това са жертвите от общо 15 145 случая на заразен...

Показваме в Лувъра тракийските си съкровища

http://society.actualno.com/Pokazvame-v-Luvyra-trakijskite-si-sykrovishta-news_61343.html

Съкровища за поне 165 милиона евро ще покаже България в Лувъра. Това е общата застрахователна оценка на иначе безценните за страната ни културно-исторически паметници, които ще изложим догодина в Пари...

Германското екоминистерство: Правете секс на тъмно

http://europe.actualno.com/Germanskoto-ekoministerstvo-Pravete-seks-na-tymno-news_61346.html

Министърът на околната среда на Германия Барбара Хендрикс, меко казано, е една от най-незабележимите фигури на черно-червения кабинет, пише сп. „Шпигел”. Тя избягва участието си в ...

Иво Прокопиев: Бих помолил Lafka, ако няма крайна нужда, да не рекламира в "Капитал"

http://offnews.bg/news/n_1/n_420036.html

Чувствителносттта към рекламата на Lafka във в. "Капитал" е преувеличена. Реклама на Lafka има и в bTV, и в Нова телевизия. Не съм чул, че bTV се е "гушнала с Делян Пеевски". Така съиздателят на "Капитал" Иво Прокопиев коментира пред bTV полемиката около появилата се реклама на Lafka във вестника. "Имаме основен принцип - много строго разделение между рекламна политика и съдържанието във вестника. Рекламодателите не могат по никакъв начин да му влияят. Винаги е имало рекламодатели, които са си мислели, че могат да го правят. Но редакционната политика на "Капитал" няма да се промени - нито по отношение на Lafka, нито по отношение на Делян Пеевски", заяви Прокопиев. В отговор на въпрос той заяви, че сумите, с които са платени двете рекламни карета на Lafka, са "незначителни". "Съвсем незначителен размер са тези суми. Нула цяло, нула и нещо процента от общите приходи", каза той. "Бих помолил ДПС да не хвали "Капитал" и бих помолил Lafka, ако няма крайна нужда, да не рекламира в "Капитал", призова Прокопиев. Той коментира още, че "ДПС е холдинг с две крила - политическо и икономическо", от който страдат всички българи. "Това е моделът КОЙ - той съсипва всички институции в държавата", каза още Прокопиев.

Борисов: Варна стана Европейска младежка столица 2017! Щастлив съм

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4436656

Изключително съм щастлив за това, че преди минути град Варна спечели надпреварата и бе избран за Европейска младежка столица 2017! Това написа във фейсбук профила си лидерът на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов.
Освен това, днес в Европейския парламент София вече официално получи наградата си за Европейска столица на спорта за 2018 година, Изключително съм щастлив за това, че преди минути град Варна спечели надпреварата и бе избран за Европейска младежка столица 2017! Това написа във фейсбук профила си лидерът на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов. Освен това, днес в Европейския парламент София вече официално получи наградата си за Европейска столица на спорта за 2018 година,

Ралица Василева се разделя със Си Ен Ен

http://www.mediapool.bg/ralitsa-vasileva-se-razdelya-sas-si-en-en-news227403.html

Водещата на "Си Ен Ен Интернешънъл" Ралица Василева напуска телевизията. Раздялата идва след 23 години работа за световния новинарски канал. Василева съобщи новината в профила си в Туитър. В социалната мрежа тя публикува снимки от последния си работен ден в медията и благодари на зрителите за оказаната й подкрепа през годините. Василева не посочва мотивите за напускането си. Наскоро компанията "Търнър Броудкастинг" освободи 10% от всички свои служители по целия свят, включително и в централата си в Атланта. Съкращенията са част от мерките на медийната група за намаляване на разходите. Василева започва професионалната си кариера през 1987 г. в английската редакция на БНР като преводач от английски език и диктор, а по-късно става и репортер. От 1990 г. е водещ и репортер в БНТ. През 1991 г. заминава на стаж в Си Ен Ен с 20 долара в джоба и син на 7 години. Телевизионният канал харесва репортажите й и я канят на специализация, а през 1992 г. вече е на работа като водещ на предаването "CNN World Report" - единственият в света форум за международни телевизионни журналисти, чрез който те могат да представят новини от своята страна пред глобалната аудитория на Си Ен Ен. През дългата си кариера Василева е отразявала конфликтите в бившаЮгославия, Близкия изток, както и прехода в Русия и мирното споразумение в Северна Ирландия. Ралица Василева е водила за Си Ен Ен отразяването на кризата с оръжейните инспекции на ООН в Ирак, атентатите от 11 септември в САЩ, войната срещу тероризма и военната офанзива в Афганистан и много други. Интервюирала е много видни световни лидери, сред които бившите държавни секретари на САЩ Хенри Кисинджър и Мадлин Олбрайт, бившият съветски лидер Михаил Горбачов, премиерът на Израел Бенямин Нетаняху, бизнес предприемачите Тед Търнър и Ричард Брансън.

Владо Даверов: Никой не ме е бил, това е рекламен трик

http://www.bnews.bg/article-122265

"Въобще не съм бил пребит, не знам откъде дойде тая дивотия", заяви изненадващо по телефона за Нова тв писателят Владо Даверов.

Кметът Иван Портних за Варна2017: Справедливостта възтържествува

http://web.barometar.net/65827/

Kметът Иван Портних поздрави всички варненци с титлата Европейска младежка столица. Победата на българския град бе обявена снощи в румънския град Клуж-Напока. Морската столица спечели в съревнование с градовете Кашкайш от Португалия, Галуей от Ирландия и Перуджа от Италия. „В крайна сметка справедливостта възтържествува. Варна беше единственият български град, който участваше в тази надпревара. Това [...]

Гледай Полша, реформирай образованието: Или как поляците за броени години стигнаха до първите места по грамотност в Европа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4436119


„Като учител с 30 годишен опит, аз не виждам основание за промяна“ - тази реплика и до ден днешен се чува при коментари на учители от Полша за бъдещето на образованието им. А ето и репликата, която използват над 6000 български педагози, които трябва да отидат на преквалификация: „Не искам, аз съм пред пенсия и няма за кога“. „Като учител с 30 годишен опит, аз не виждам основание за промяна“ - тази реплика и до ден днешен се чува при коментари на учители от Полша за бъдещето на образованието им. А ето и репликата, която използват над 6000 български педагози, които трябва да отидат на преквалификация: „Не искам, аз съм пред пенсия и няма за кога“.

Административния съд във Варна обявява Ден на отворени врати утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=271310

Днес - 20 Ноември 2014г. Административен съд – Варна за пореден път организира Ден на отворени врати, научи Moreto.net. На събитието са поканени ученици и преподаватели от Варненска търговска гимназия "Георги Раковски”, с които съда работи по образователни проекти по програмата Джуниър Ачийвмънт.

Започват проверки за изправността на радарите и дрегерите

http://www.cross.bg/izpolzvat-dregerite-proverki-1440471.html

/КРОСС/Агенцията по метрологичен и технически надзор започва проверки за изправността на радарите и дрегерите, които използват служителите на "Пътна полиця". Това заяви в "Денят започва" Атанас Ваклинов от Агенцията. В сутрешния блок на БНТ той призова всички граждани, които имат съмнения, че уредите, които катаджиите използват не отчитат верните резултати, да подават сигнали.  

Ричард Клайдерман свири в НДК на 15 декември

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4435831

Ричард Клайдерман се завръща у нас, за да изнесе поредния си концерт в България. Френският пианист, чието истинско име е Филип Паже, ще свири в зала 1 на НДК на 15 декември. Гостуването му е по повод 20-годишния юбилей на Класик ФМ радио.
Прочутият артист ще представи смесица от класика, популярни песни и филмова музика. Ричард Клайдерман се завръща у нас, за да изнесе поредния си концерт в България. Френският пианист, чието истинско име е Филип Паже, ще свири в зала 1 на НДК на 15 декември. Гостуването му е по повод 20-годишния юбилей на Класик ФМ радио. Прочутият артист ще представи смесица от класика, популярни песни и филмова музика.

Даверов: Не съм бил пребит, беше рекламен трик

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/20/2422865_daverov_ne_sum_bil_prebit_beshe_reklamen_trik/?ref=rss


"Добре съм, не съм бил пребит, имаше опит за нападение, не знам откъде дойде тази дивотия", каза по "Нова телевизия" писателят Владо Даверов. Хващайки се за подхвърлена реплика от водещите, той няколко пъти със смях повтори: "Това е рекламен трик и вие се хванахте, ха да видим сега какво ще ми кажете".

Преди този изненадващ финал, писателят обясни, че е имало мимолетна любителска акция, в която малко е бил наранен. Даверов няма предположения защо му се случило всичко това. "Нямам...

Моремечтатели

http://www.dnevnik.bg/na_put/2014/11/20/2418013_moremechtateli/?ref=rss


"Фата Моргана" е катамаран - 12 метров, 13-годишен, марка "Леопард", построен през 2001г. в Южна Африка. 

За Драгомира, Иво и дъщеря им Мая "Фата Моргана" е дом. На вода. Вече почти две години - откакто 38-годишните варненци, понастоящем канадски граждани, продават цялото си имущество, загърбват досегашния си живот и тръгват да плават из океана с децата си. В началото са четирима, но след това 17-годишният им син Виктор се връща "на земя", за да продължи да учи. 

Наумили...

Пребиха зверски мъж в Симитли

http://pik.bg/пребиха-зверски-мъж-в-симитли-news251678.html

Пребиха зверски мъж в Симитли

37-годишен мъж бе превърнат в боксова круша, след като около 21:00 часа снощи е бит в град Симитли от група мъже.

37-годишният Венцислав Б. от Симитли е жестоко пребит. Екип на ФСМП - Симитли е транспортирал пострадалият до Спешно приемно отделение на МБАЛ - Благоевград с мозъчен хематом, след което по спешност е транспортиран до ВМА-София. Мъжът не е осигурен, често е участник в сбивания.

Трудният му характер и пиянството накарал преди време майка му да се хвърли под влака.

Полицията работи по изясняване на инцидента.

"Ако хората теглят една майна на РБ, теглят една майна и на Радан Кънев"

http://offnews.bg/news/n_1/n_420061.html

"Ако има нещо, което да кара хората да вярват, че на конгрес ще изберат мен за лидер на Реформаторския блок, то това е, защото съм доказал, че нося отговорност. Сега ако някой тегли една майна на Блока, тегли една майна и на Радан Кънев." Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод бъдещ конгрес на Блока за избор на председател на формацията. Кънев коментира и интервю на Даниел Вълчев за лидерството на Блока с думите "не знам защо е толкова изнервен, като не е в политиката". Лидерът на ДСБ определи като "притеснителен" ултиматумът на ПФ към правителството за оттеглянето на Орхан Исмаилов като зам.-министър на отбраната. „Имах разговори с представители на Патриотичния фронт. Очевидно ще трябва да имаме още”, заяви Кънев. Той защити Орхан Исмаилов, като човек с изключителна визитка за тази позиция, изключителен професионалист. „Искам да подчертая, че той е безпартиен. Не е вярно, че е бил човек на ДПС”, заяви Кънев. „Не виждаме друг грях, освен че е с турско име”. По думите му това, че искат да изолират ДПС от властта, не означава, че изолират българските турци. „Напротив, ние искаме те да бъдат част от властта без посредници”, заяви Кънев. Той отказа да коментира варианта дали ще оттеглят Орхан Исмаилов, ако съдбата на правителството бъде заложена на карта. „В тази трудна коалиция ще има много такива ултимативни ситуации”, коментира Кънев. Лидерът на ДСБ коментира и до сега само появилото се в медиите предложение Станимир Флоров да поеме ДАИ. "Струва ми се, че само му търсят работа. Оставя горчив вкус, но не мисля, че е нещо трагично".

Красимир Каракачанов: Проблемът с Исмаилов не е това, че той носи турско име

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4436633

"Срещата ни с премиера Бойко Борисов не беше по тъмно, а в 19,30 часа. Няма нищо лошо малко след края на работния ден да се проведе разговор с министър - председателя", коментира в ефира на Нова телевизия лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
"Ние от Патриотичния фронт изразихме нашите съображения. Поставихме въпроса за Орхан Исмаилов. "Срещата ни с премиера Бойко Борисов не беше по тъмно, а в 19,30 часа. Няма нищо лошо малко след края на работния ден да се проведе разговор с министър - председателя", коментира в ефира на Нова телевизия лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. "Ние от Патриотичния фронт изразихме нашите съображения. Поставихме въпроса за Орхан Исмаилов.

Каракачанов: Проблемът с Исмаилов не е това, че той носи турско име

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4436623

"Срещата ни с премиера Бойко Борисов не беше по тъмно, а в 19,30 часа. Няма нищо лошо малко след края на работния ден да се проведе разговор с министър - председателя", коментира в ефира на Нова телевизия лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. "Ние от Патриотичния фронт изразихме нашите съображения. Поставихме въпроса за Орхан Исмаилов.

45 години навърши хорът на Варненските момчета и младежи

http://petel.bg/45-godini-navarshi-horat-na-Varnenskite-momcheta-i-mladezhi-__91082

"45 години изминаха от 19 ноември 1969 година, когато се състои първата репетиция на хора на момчетата, създаден от професор Марин Чонев...

Пенев се отметна, постави ново условие към БФС

http://petel.bg/Penev-se-otmetna--postavi-novo-uslovie-kam-BFS__91084

Любослав Пенев постави ново условие към Българския футболен съюз. Предстои смяна на треньора на националния отбор. Пенев категорично...

Спартаклии подновиха тренировки

http://petel.bg/Spartaklii-podnoviha-trenirovki__91086

Както Petel.bg прогнозира футболистите на Спартак 1918 подновиха тренировки. В момента Иван Маринов провежда предпоследното занимание преди...

Каракачанов: Проблемът с Орхан Исмаилов не е това, че той носи турско име

http://pik.bg/каракачанов-проблемът-с-орхан-исмаилов-не-е-това-че-той-носи-турско-име-news251682.html

Каракачанов: Проблемът с Орхан Исмаилов не е това, че той носи турско име

"Срещата ни с премиера Бойко Борисов не беше по тъмно, а в 19.30 часа. Няма нищо лошо малко след края на работния ден да се проведе разговор с министър - председателя", коментира в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия Красимир Каракачанов.

"Ние от Патриотичния фронт изразихме нашите съображения. Поставихме въпроса за Орхан Исмаилов. Нашата цел не е да клатим правителството и да го събаряме. Просто изказахме мнението си", добави той.

"Разговорът ни с Борисов продължи час и половина, от които само 15 минути сме отделили за Исмаилов", поясни Каракачанов.

Той добави, че изобщо проблемът с Исмаилов не е това, че той носи турско име. Каракачанов обяви, че протестират от ПФ заради участието на партии във властта, които са създадени на етническа основа.

"Не оспорвам по никакъв начин качествата и достойнствата на Орхан Исмаилов", коментира отново той. Каракачанов съобщи, че по време на разговорите с Борисов са обсъдени и въпросите с цената на тока и битовата престъпност.


Менда Стоянова: ПФ отказаха да участват в правителството, нямат право да налагат вето върху назначенията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4436625

Патриотичният фронт категорично отказа да участва в правителството. Коалиционното споразумение беше подписано от ГЕРБ и Реформаторския блок. ПФ не са в коалицията, а подкрепят само политиките, макар че вчера постъпиха по друг начин. По тази причина те не могат да поставят вето върху назначенията в кабинета. Патриотичният фронт категорично отказа да участва в правителството. Коалиционното споразумение беше подписано от ГЕРБ и Реформаторския блок. ПФ не са в коалицията, а подкрепят само политиките, макар че вчера постъпиха по друг начин. По тази причина те не могат да поставят вето върху назначенията в кабинета.

Крисия стана 101-вото чудо на България

http://bulgarski.pogled.info/news/60029/Krisiya-stana-101-voto-chudo-na-Balgariya

/Поглед.инфо/ Завръщането на Крисия Тодорова в Разград дни след като 10-годишната певица превзе подиума на Евровизия в Малта, се превърна в празник, пише в. "Стандарт".

14-годишна с осми опит за самоубийство в Благоевград

http://pik.bg/14-годишна-с-осми-опит-за-самоубийство-в-благоевград-news251680.html

14-годишна с осми опит за самоубийство в Благоевград

8-годишно момиче от Благоевград е транспортирано тази нощ за "Пирогов" с 12% изгаряния, след като се заляло с вряла вода, съобщи БГНЕС.

Към 21,30 часа 8-годишната Кристияна се заляла с гореща вода в банята. Момичето е с 10-12% изгаряния по едната ръка и страничната част на гръдния кош. Инцидентът е станал поради невнимание. Към 22,30 часа момичето е транспортирано до клиниката по изгаряния в "Пирогов", получените изгаряния са от втора степен.

14-годишно момиче пък е прието в реанимацията на МБАЛ-Благоевград след 8-ми опит за самоубийство. Снощи тийнейджърката се е нагълтала с медикаменти, след направените й промивки и вливания е настанена в ОАРИЛ.

 

В Япония се провеждат тестове на скоростен влак, който се движи с 500 км в час

http://www.moreto.net/novini.php?n=271316

Central Japan Railway (CJR) провежда тестове на скоростен влак на магнитни възглавници, който развива скорост от 500 километра в час. В изпитанията са включени и 100 доброволци, които се намират на борда на влака в момента, в който той се движи с фантастичната за наземно возило скорост.

Менда Стоянова: Патриотите нямат право да налагат вето върху назначенията на кабинета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4436621

Патриотичният фронт категорично отказа да участва в правителството. Коалиционното споразумение беше подписано от ГЕРБ и Реформаторския блок. ПФ не са в коалицията, а подкрепят само политиките, макар че вчера постъпиха по друг начин. По тази причина те не могат да поставят вето върху назначенията в кабинета. Патриотичният фронт категорично отказа да участва в правителството. Коалиционното споразумение беше подписано от ГЕРБ и Реформаторския блок. ПФ не са в коалицията, а подкрепят само политиките, макар че вчера постъпиха по друг начин. По тази причина те не могат да поставят вето върху назначенията в кабинета.

България се включва в борбата на ЕС с нелоялната търговия

http://econ.bg/Новини/България-се-включва-в-борбата-на-ЕС-с-нелоялната-търговия_l.a_i.611371_at.1.html

България ще се включи в борбата с нелоялните търговски практики на Европейския съюз. Страната ни ще подкрепи инициативата на Съюза за изменения в...

Владимир Путин призова към сближаване между Русия и Северна Корея

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/20/2422604_vladimir_putin_prizova_kum_sblijavane_mejdu_rusiia_i/?ref=rss


Руският президент Владимир Путин призова към задълбочаване на връзките между Русия и Северна Корея с цел подобряване на регионалната сигурност, предаде "Ройтерс". Това стана ден след като Путин прие Чхуе Рьон-хе, личния пратеник на севернокорейския ръководител Ким Чен-ун.

Висши севернокорейски ръководители рядко посещават Москва, но КНДР се опитва да привлече Москва към опозицията на резолюция на ООН, която предлага на световната организация да изправи режима в Пхенян пред...

Софийската опера и балет с премиера на "Самсон и Далила"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4435837

Историята за влюбения Самсон, който е предаден от любимата си Далила, ще бъде разказана на сцената на Софийската опера и балет за първи път на 11 декември.
Тогава ще бъде премиерата на прочутата опера на Камий Сен-Санс. В ролята на главните герои са мецосопраното Надя Кръстева и тенорът Ендрик Вотрих. Те ще се редуват в спектаклите със Историята за влюбения Самсон, който е предаден от любимата си Далила, ще бъде разказана на сцената на Софийската опера и балет за първи път на 11 декември. Тогава ще бъде премиерата на прочутата опера на Камий Сен-Санс. В ролята на главните герои са мецосопраното Надя Кръстева и тенорът Ендрик Вотрих. Те ще се редуват в спектаклите със

Тефтера Златанов започна да ми прилича на Садо мазо

http://bulgarski.pogled.info/news/60028/Teftera-Zlatanov-zapochna-da-mi-prilicha-na-Sado-mazo

/Поглед.инфо/ На 8 март в тефтера Златанов пишело да се удари Е.Д. (вероятно Емил Димитров), ударът дошъл след 1 месец, стана ясно от прочитане на бележника в Би Ти Ви.

Патриотичният фронт няма да събаря правителството преди зимата

http://www.mediapool.bg/patriotichniyat-front-nyama-da-sabarya-pravitelstvoto-predi-zimata-news227402.html

Патриотичният фронт няма намерение да събаря правителството в навечерието на зимата. Това стана ясно след срещата на лидерите на НФСБ Валери Симеонов и на ВМРО Красимир Каракачанов с премиера Бойко Борисов в сряда вечерта. Поводът за срещата беше неприемливото за патриотите назначение на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната от квотата на Реформаторския блок. Макар да нямат свои представители в правителството, парламентарната група на Патриотичния фронт подкрепя управлението, като против него гласува единствено Велизар Енчев. "Подхождаме изключително отговорно, отговорни патриоти сме и точно защото сме такива не можем да си позволим своеволно да разрушаваме това крехко мнозинство в парламента", заяви Симеонов сред срещата с Борисов. На въпрос дали ще оттеглят подкрепата си от правителството, ако Исмаилов остане на поста си Симеонов заяви, че ще изчакат решението на премиера по случая. След това предстои да се свика колективния орган на коалицията, за да се вземе решение. "Решения не взима нито Валери Симеонов, нито Красимир Каракачанов", каза лидерът на НФСБ. Патриотичният фронт не е поставял условия на премиера относно избора на Орхан Исмаилов, но е представил "някои материали" по думите на Каракачанов. Той посочи, че "това лице на това място не е приемливо" за нас. В същото време ДПС защити назначението на Орхан Исмаилов с аргумента, че той има компетенциите да заема поста и не трябва само заради това, че не се казва Иван да бъде отстранен.  Орхан Исмаилов никога не е бил член на ДПС и НПСД, каза Корман Исмаилов. Той посочи, че зам.-министърът на отбраната е бил водач на листа на Реформаторския блок от гражданската квота в Търговище и се е представил добре.   Време за размисъл на премиера "Ние дойдохме да си кажем мнението и изразихме своето становище. Премиерът пожела да получи време, за да се запознае със случая, да го проучи и да ни отговори. Условия не сме поставяли, още по-малко ултиматуми", каза Красимир Каракачанов след срещата. Той уточни, че Бойко Борисов не е разговарял по въпроса с Реформаторския блок по въпроса и точно за това е пискал и е получил време за да се запознае с проблема. Каракачанов уточни, че назначението на Орхан Исмаилов е заело "не повече от 15-ина минути" разговора им с премиера. След като Борисов обещал да провери въпроса и да им отговори се преминало към обсъждането на други въпроси - проучванията за конвенционален газ, за това, че идва зимата и трябва да се помисли за промени в ДКЕВР, каза Каракачанов. "Трябва да се помисли за това как да се гарантират интересите на българските граждани по отношение цената на тока, ревизията в енергетиката – говорехме по много аспекти от управлението", допълни той. Патриотичният фронт имат амбицията да оглавята парламентарната комисия по енергетика. Няма разцепление в Патриотичния фронт Съпредседателите на Патриотичния фронт отрекоха слуховете за разцепление в политическата организация. "Това, че имаме нюанси, или че в даден момент по даден казус единият е по-емоционален, а другият по-въздържан не означава, че може да се разделим", каза Каракачанов. По думите му те са "най-принципната коалиция, която съществува в българския парламент". "Ние сме български патриоти, обединени на базата на своята кауза", каза още Каракачанов.

Ули Хьонес може да поднови работа в "Байерн" през януари

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/20/2422868_uli_hyones_moje_da_podnovi_rabota_v_baiern_prez_ianuari/?ref=rss


Бившият президент на "Байерн" (Мюнхен) Ули Хьонес, който излежава ефективна присъда за укриване на данъци, може да се върне на работа в клуба още през януари, заяви неговият заместник на поста Карл Хопфнер.

Баварците вече са оформили трудов договор според изискванията на закона, който позволява излизането през деня от затвора при добро поведение.

Така след подписването му и при одобрение от властите Хьонес ще има възможност да излиза от затвора "Ландсберг" всяка сутрин, да...

Борисов: Изключително съм щастлив, че Варна бе избранa за Европейска младежка столица 2017

http://web.barometar.net/65825/

Изключително съм щастлив за това, че град Варна спечели надпреварата и бе избран за Европейска младежка столица 2017! Това е написал във Фейсбук профила си лидерът на ПП ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов. Освен това, днес в Европейския парламент София вече официално получи наградата си за Европейска столица на спорта за 2018 година, [...]

16 лева банкова такса за 32 лева превод към КАТ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4436613

Изключително високи са банковите такси, които са принудени да плащат собственици на автомобили при смяна на номера или при заплащане на каквато и да е услуга, извършена в КАТ Бургас, съобщава Нова тв.
Преди няколко дни Енчо Георгиев отишъл в КАТ- Бургас, за да регистрира на свое име закупения от него автомобил-втора ръка и да смени Изключително високи са банковите такси, които са принудени да плащат собственици на автомобили при смяна на номера или при заплащане на каквато и да е услуга, извършена в КАТ Бургас, съобщава Нова тв. Преди няколко дни Енчо Георгиев отишъл в КАТ- Бургас, за да регистрира на свое име закупения от него автомобил-втора ръка и да смени

57% от българските деца са пасивни пушачи вкъщи

http://www.bnews.bg/article-122263

Мотото на тазгодишната кампания ще бъде: „Мамо, татко не пушете,здравето ми запазете!".

Банков рекет в Бургас - таксата за превод е 50% от дължимата сума

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4436597

Изключително високи са банковите такси, които са принудени да плащат собственици на автомобили при смяна на номера или при заплащане на каквато и да е услуга, извършена в КАТ Бургас, съобщава Нова тв.
Преди няколко дни Енчо Георгиев отишъл в КАТ- Бургас, за да регистрира на свое име закупения от него автомобил-втора ръка и да смени Изключително високи са банковите такси, които са принудени да плащат собственици на автомобили при смяна на номера или при заплащане на каквато и да е услуга, извършена в КАТ Бургас, съобщава Нова тв. Преди няколко дни Енчо Георгиев отишъл в КАТ- Бургас, за да регистрира на свое име закупения от него автомобил-втора ръка и да смени

Той нямал връзка с Кадиев. Би помолил "Лафка" да не рекламира в изданията му!

http://bulgarski.pogled.info/news/60027/Toi-nyamal-vrazka-s-Kadiev-Bi-pomolil-Lafka-da-ne-reklamira-v-izdaniyata-mu

/Поглед.инфо/ "Не съм си видял още името в тефтера Златанов, но от него се вяижда, че в-к "Дневник" е сред враговете". Това каза пред Би Ти Ви Иво Прокопиев.

Горов: АБВ се превръща в патерица на ГЕРБ

http://www.cross.bg/danuk-gorov-stoyanova-1440470.html

/КРОСС/Народното събрание отхвърли на първо четене законопроектите на БСП и на "Атака", които предлагаха плоският данък да бъде заменен с прогресивен. За проекта на "Атака" се обявиха 41 народни представители , десетима бяха против, а четирима се въздържаха. Подкрепа за проекта на БСП дадоха 62-ма депутати, 112 гласуваха против, а един се въздържа. След вчерашните дебати в пленарната зала днес темата коментираха отново депутатите Менда Стоянова, ГЕРБ, и Димитър Горов, БСП - лява България, в студиото на БНТ. Трябва да променим цялата система, ако искаме да променим нещо, категорична бе Менда Стоянова - председател на Временната комисия по бюджет и финанси и депутат от ГЕРБ. Ако мине законът на БСП, се нарушава балансът в системата, данъчната система трябва да бъде неутрална, смята тя.  Плоският данък е по-справедлив, понеже стимулира хората да работят повече, да имат собствен бизнес и тези хора ще измъкнат икономиката нагоре, аргументира позицията на управляващите тя.  Според Менда Стоянова тези хора са на светло, които са на сиво, не плащат никакъв данък и за тях няма значение плосък ли е, или прогресивен. Трябва да привличаме инвестиции, да имат висока квалификация, ако се въведе прогресивен данък, именно тези хора ще са обложени допълнително, а това е ценностно различие, каза още Стоянова

Той нямал връзка с Кадиев. Би помолил "Лафка" да не рекламира в изданията ми!

http://bulgarski.pogled.info/news/60027/Toi-nyamal-vrazka-s-Kadiev-Bi-pomolil-Lafka-da-ne-reklamira-v-izdaniyata-mi

/Поглед.инфо/ "Не съм си видял още името в тефтера Златанов, но от него се вяижда, че в-к "Дневник" е сред враговете". Това каза пред Би Ти Ви Иво Прокопиев.

Даверов: Побоят беше рекламен трик! Издателят: Жив бой!

http://frognews.bg/news_80640/

Добре съм, въобще не съм бил пребит, това беше опит за нападение, заяви по НТВ писателят Владо Даверов. Той говори за първи път, след като се появи информация, че е бил пребит малко след 10-ти ноември. Нищо не ми се е случило; това беше мимолетна любителска акция; нищо ми няма, увери той.

Кънев: Единственият грях на Исмаилов е турското име

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/kynev-edinstveniiat-griah-na-ismailov-e-turskoto-ime-6027750

Радан Кънев от Реформаторския блок заяви, че ултиматумът, който поставя Патриотичният фронт е много притеснителен

Радан Кънев: Орхан Исмаилов не е човек на ДПС

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/radan-kynev-orhan-ismailov-ne-e-chovek-na-dps-6027750

Радан Кънев от Реформаторския блок заяви, че ултиматумът, който поставя Патриотичният фронт е много притеснителен

Трайков намекна, че поръчка от тефтерчето "Златанов" е попречила да влезе в кабинета

http://offnews.bg/news/n_1/n_420027.html

Министърът на икономиката в първия кабинет "Борисов" Трайчо Трайков намекна, че поръчка от тефтерчето на бившия шеф на Комисията за за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов е попречила той да бъде включен във второто правителство, оглавявано от Бойко Борисов. Трайков е един от хората, срещу които има политическа поръчка да бъде ударен, става ясно от запис в тефтерчето. Впоследствие той е обвинен в конфликт на интереси  при даването на концесия на "Каолин" край Силистра, защото имал 278 акции в "Каолин" и е внесъл в МС предложение за предоставяне на концесията на компанията, което е било одобрено. По негов адрес в тефтерчето пишеше "Трайчо да се движи". Комисията излезе с решение, че той е в конфликт на интереси на 16 август 2012 г. Решението падна и на двете инстанции в съда. Ето какво каза Трайков пред bTV днес по повод делото в контекста на сформирането на ново правителство:  "Сигналът при мен бе приключен за рекордно време - два месеца. Обжалвах и решението падна и на двете инстанции. Съдът обяви решението си в деня, след като беше обявен съставът на правителството сега, само един ден по-късно. А ако комисията се е произнесла срещу някого, че има конфликт на интереси, той не може да заема публична длъжност". Днес Трайков, който е член на Гражданския съвет на Реформаторския блок, препоръча тефтерчетата на Златанов да бъдат изложени и засегнатите да имат достъп до тях - така, както засегнатите от Държавна сигурност имат достъп до архивите чрез Комисията по досиетата. По същество тези тефтерчета са доноси, а големият проблем на тази комисия е, че тя е използвана като политическа бухалка. Трайков коментира и "изчезването" на тефтерчетата, което станало чрез кражба от автомобила на вещото лице. Трайков нарече кражбата "смешна" и коментира: "Вижте на какво се крепи правосъдието в България - на това дали на някой ще му ограбят колата". Той даде да се разбере, че не е оптимист за изхода от делото срещу Златанов: "Колко време имитираха, че са готови да стигнат до дъното на този казус? Осъдиха Златанов на първа инстанция. В решителния момент всичко ще се счупи и забрави". Друг от "героите" в тефтерчето - Емил Димитров (Емо Фаса) заяви също в студиото на bTV, че е учуден, че тефтерчето изчезнало "толкова късно". Делото срещу Филип Златанов в Софийския апелативен съд е насрочено за днес, 20 ноември. Той е обвинен в престъпление по служба и на първа инстанция беше осъден на 3.5 години затвор. Днес трябваше да бъде представена експертиза на оригиналите на двата тефтера на Златанов. Същите тези тефтери бяха обявени за изчезнали миналата седмица от вещото лице Стефан Бенчев. По-късно проверка на OFFNews показа, че той е бил щатен служител в 6-то управление на бившата Държавна сигурност.

Момиченце е с тежки изгаряния, 14-годишна с осми опит за самоубийство в Благоевград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4436605

8-годишно момиче от Благоевград е транспортирано тази нощ за "Пирогов" с 12% изгаряния, след като се заляло с вряла вода, съобщи БГНЕС.
Към 21,30 часа 8-годишната Кристияна се заляла с гореща вода в банята. Момичето е с 10-12% изгаряния по едната ръка и страничната част на гръдния кош. Инцидентът е станал поради невнимание. 8-годишно момиче от Благоевград е транспортирано тази нощ за "Пирогов" с 12% изгаряния, след като се заляло с вряла вода, съобщи БГНЕС. Към 21,30 часа 8-годишната Кристияна се заляла с гореща вода в банята. Момичето е с 10-12% изгаряния по едната ръка и страничната част на гръдния кош. Инцидентът е станал поради невнимание.

Дете е с тежки изгаряния, 14-годишна с осми опит за самоубийство в Благоевград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4436595

8-годишно момиче от Благоевград е транспортирано тази нощ за 8-годишно момиче от Благоевград е транспортирано тази нощ за "Пирогов" с 12% изгаряния, след като се заляло с вряла вода, съобщи БГНЕС. Към 21,30 часа 8-годишната Кристияна се заляла с гореща вода в банята. Момичето е с 10-12% изгаряния по едната ръка и страничната част на гръдния кош. Инцидентът е станал поради невнимание.

Менда Стоянова: Патриотичният фронт нямат право да налагат вето върху назначенията на кабинета

http://pik.bg/менда-стоянова-патриотичният-фронт-нямат-право-да-налагат-вето-върху-назначенията-на-кабин-news251674.html

Менда Стоянова: Патриотичният фронт нямат право да налагат вето върху назначенията на кабинета

Ако искаме да променим нещо, трябва да променим цялата система. Данъчната система трябва да бъде неутрална, а не инструмент за решаване на социални проблеми. Това каза пред камерите на БНТ Менда Стоянова от ГЕРБ.

Приходите от плоския данък растат непрекъснато от 2007 година. Този данък е справедлив, защото подпомага хората, които правят икономиката и бизнеса им е светло. В сивата икономика им е все едно дали данъка е плосък или прогресивно-подоходен. Дясното икономическо мнозинство се видя вчера. Изненадана съм малко как гласуваха от Патриотичния фронт и АБВ. Когато водехме преговорите с тях, плоският данък беше една от точките, по които спорихме най-много.

Тогава се разбрахме, че ремонт на данъчната система няма да се прави на парче, а цялостно. За това се изненадах, че вчера гласуваха "за" за законопроекта на БСП. Трябва да водим повече разговори, за да не се изненадваме, както вчера, обясни Стоянова. ПФ категорично отказаха да участват в правителството. Коалиционното споразумение беше подписано от ГЕРБ и Реформаторския блок. ПФ не са в коалицията, а подкрепят само политиките, макар че, вчера постъпиха по друг начин.

По тази причина те не могат да поставят вето върху назначенията в кабинета. Не можах да разбера техните мотиви за оттеглянето на Орхан Исмаилов, освен това, че не е християнин. Всички четири партии, които формират това мнозинство, трябва да осъзнаят своята отговорност. Това са първите търкания, които ще се напаснат и ще си понесем отговорността, категорична беше Менда Стоянова.

Чудя се на наглостта на БСП. Тя няма край. Те направиха един кух бюджет в приходната му част, а сега обвиняват всеки друг и най-вече служебното правителство, че нещата не вървели. По-важен е бюджет 2015, защото чрез него ще се определят бъдещите политики на кабинета.

Работя непрекъснато с Владислав Горанов и той ме уверява, че в новия бюджет няма да има кухи приходи. Бюджет 2015 ще бъде много труден. Трябва да вървим към намаляване на разходите. Ще има стягане на коланите, но трябва да преценим в кои сфери, поясни Стоянова.


Преглед на варненския печат - 20 ноември

http://www.moreto.net/novini.php?n=271309

Храна за децата в градините ще има. Общината застава зад директорите на детските заведения, пише на първа страница вестник Черно море като цитира директора на дирекция “Образование” Лилия Христова. Според директора на дирекция “Финанси и бюджет” Стефка Господинова новите поправки в Закона за обществените поръчки предвиждат кметовете на населените места да сключват централизиран договор за хранене на децата във всички градини.

Пореден абсурд: 16 лв. банкова такса за 32 лв. превод към КАТ

http://pik.bg/пореден-абсурд-16-лв-банкова-такса-за-32-лв-превод-към-кат-news251672.html

Пореден абсурд: 16 лв. банкова такса за 32 лв. превод към КАТ

За поредния абсурд сигнализираха граждани в рубриката „Моята новина“ на сутрешния блок на Нова телевизия. Изключително високи са банковите такси, които са принудени да плащат собственици на автомобили при смяна на номера или при заплащане на каквато и да е услуга извършена в КАТ Бургас.

Преди няколко дни Енчо Георгиев отишъл в КАТ- Бургас, за да регистрира на свое име закупения от него автомобил-втора ръка и да смени регистрационните табели.

Изчакал търпеливо на опашката, за да му дойде реда и платил такса от почти 50 на сто от сумата, която трябва да преведе на МВР.

„Банковата такса в полза на тази банка беше 16 лева, а цялата сума, която дадох за талона и за номерата беше 32 лева и 90 стотинки”, обясни Енчо Георгиев. „Тази банка е монополист.

Когато дойдеш, преди да платиш на банката сваляш си предния регистрационен номер, даваш си двата талона с номера на гишето и тогава плащаш.И ако решиш да отидеш при друга банка, за да платиш, ти не можеш да използваш собствения си автомобил, понеже си без номера и без талон”, коментира още той.

По информация на Нова телевизия от една седмица на територията на КАТ- Бургас работи нова банка.

От пресцентъра на МВР уточниха, че договорът с финансовата институция е сключен след като са приключили наемните отношения с друга банка.

От там силовото ведомство увериха, че нямат правомощия да се месят в таксите, които банката налага на своите клиенти.  


Исмаилов е голям професионалист, няма да го сменим

http://www.bnews.bg/article-122264

Орхан Исмаилов е изключителен професионалист в тази сфера и в сферата на сигурността, той е безпартиен и си е на мястото. Това заяви в студиото на Нова тв един от лидерите в Реформаторсикя блок Радан Кънев.

Камера следи нивото на Марица на всеки час

http://pik.bg/камера-следи-нивото-на-марица-на-всеки-час-news251671.html

Камера следи нивото на Марица на всеки час

Първата в страната видеокамера за следене на нивото на реките е монтирана в Пловдив на моста "Герджика" над Марица, съобщи доц. Ерам Артинян от филиала на НИМХ в града. Апаратурата заснема на всеки час 10-секундни клипове, с помощта на които специалистите изчисляват повърхностната скорост в течението на реката. От получените данни пък се прави оценка за дебита.

В момента Марица е далеч от критичното си ниво, твърди доц. Артинян. Дъждовете в региона ще продължат до събота сутринта, но няма да причинят наводнения. Синоптиците прогнозират, че за денонощие в Пловдивско ще паднат около 8 л /кв. м. По-силни ще са валежите в Родопската област - до 40-50 литра.
В пловдивския филиал на НИМХ от вчера официално заработи система за предупреждение на наводнения по р. Арда. Според специалистите тя дава възможност 5 дни по-рано да се прогнозира бедствието по данни, получени от общо 25 хидрометрични и метеорологични станции. Три от тях са инсталирани на язовирите "Кърджали", "Студен кладенец" и "Ивайловград".

"Има три нива на предупреждение, които съответстват на висока вода с повтаряемост 2, 20 и 100 години. Най-рисковото е последното", обясни доц. Артинян.
По думите му Арда е най-проблемната река в България, тъй като в източната част на басейна й горската растителност е по-рядка. По тази причина водата от интензивните валежи много бързо се стича по речните русла и причинява разливи. До такъв се е стигнало през 2005 г. в Смолян, когато Арда е текла по улиците на града. На следващата година пък е вдигнала нивото си с 11, 5 метра, но метеоролозите предварително били предупредили за голямата вълна.

25 години Конвенция за правата на детето

http://www.cross.bg/detzata-detza-pravata-1440468.html

/КРОСС/На 20 ноември 1989 г., преди точно 25 години, Организацията на обединените нации (ООН) приема историческата Конвенция за правата на детето. Това е най-широко признатият документ в историята на човешките права, ратифицирана от 194 страни по света. "Тази дата не е просто един ден, а Конвенцията не е просто един документ. Това е денят, в който светът е направил своето обещание към децата по света: че ще неправи всичко до силите и възможностите си да утвърди и засили спазването на правата им", отбелязват от Детския фонд на ООН - УНИЦЕФ. Това обещание не е само към някои деца, а към всички, и не е предназначено да гарантира някои от правата им, а всичките - да живеят и да растат, да учат, да бъдат чути, да достигнат пълния си потенциал на развитие, да бъдат защитавани от дискриминация и насилие. "От 1989 г., когато бе приета Конвенцията за правата на детето, е налице огромен напредък по цял свят, включително в някои от най-бедните държави - като най-забележимото постижение е стремежът да се подсигури общодостъпно основно образование за всички деца. Това е предпоставка за нов свят на надеждата и възможностите за милиони деца по света", пише в есе по повода генералният директор на организацията за образование и наука на ООН - ЮНЕСКО Ирина Бокова, цитирана от "Дневник". По думите й обаче има и още много работа по това да се осигури качествено образование за всички деца по света

25 години Конвенция за правата на детето

http://www.cross.bg/detza-detzata-pravata-1440468.html

/КРОСС/На 20 ноември 1989 г., преди точно 25 години, Организацията на обединените нации (ООН) приема историческата Конвенция за правата на детето. Това е най-широко признатият документ в историята на човешките права, ратифицирана от 194 страни по света. "Тази дата не е просто един ден, а Конвенцията не е просто един документ. Това е денят, в който светът е направил своето обещание към децата по света: че ще неправи всичко до силите и възможностите си да утвърди и засили спазването на правата им", отбелязват от Детския фонд на ООН - УНИЦЕФ. Това обещание не е само към някои деца, а към всички, и не е предназначено да гарантира някои от правата им, а всичките - да живеят и да растат, да учат, да бъдат чути, да достигнат пълния си потенциал на развитие, да бъдат защитавани от дискриминация и насилие. "От 1989 г., когато бе приета Конвенцията за правата на детето, е налице огромен напредък по цял свят, включително в някои от най-бедните държави - като най-забележимото постижение е стремежът да се подсигури общодостъпно основно образование за всички деца. Това е предпоставка за нов свят на надеждата и възможностите за милиони деца по света", пише в есе по повода генералният директор на организацията за образование и наука на ООН - ЮНЕСКО Ирина Бокова, цитирана от "Дневник". По думите й обаче има и още много работа по това да се осигури качествено образование за всички деца по света

Осман Октай: Ако бях на Симеонов, бих предложил друг турчин на мястото на Орхан Исмаилов

http://www.cross.bg/oktaii-ismailov-osman-1440469.html

/КРОСС/Ще бъде ли отстранен зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов се очаква да стане ясно днес. Според бившия член на ДПС Осман Октай в този спор между Реформаторския блок и Патриотичния фронт не става въпрос, че Исмаилов е турчин, а по-скоро, че е кадър на политическа формация, която има остро противопоставяне на Партиотичния фронт. Казусът не трябва да се разглежда от етническа старна, смяна Октай.  В създалата се ситуация той вижда опит на Касим Дал да се реваншира пред Доган. Те са от едно село, лежали са заедно в затвора. След като ДПС са имали министър на отбраната, защо да няма и той, посочи Осман Октай в интервю за БНР.  Ако съм на мястото на Симеонов, бих предложил друг турчин на мястото на Орхан Исмаилов, те имат много кадри, смачкани от мафията на управлениеето на ДПС, каза още Осман Октай.   

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване