Свързаните с ИД ще бъдат съдени и в България

http://politics.actualno.com/Svyrzanite-s-ID-shte-bydat-sydeni-i-v-Bylgarija-news_62821.html

Министрите на външните и вътрешните работи подготвят законодателно предложение, чрез което да стане възможно осъждането на български граждани с връзки с „Ислямска държава”. Информ...

След 20 дни издирваната Моника се появи от Плевен

http://frognews.bg/news_81210/

Издирваната от полицията 22-годишна Моника Петрова от Белене е открита жива и здрава в Плевен. Момичето е дало обяснения в полицията, след което е било освободено.

И ДАНС показа снимки и видео от акцията в Пазарджик

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/27/2427989_i_dans_pokaza_snimki_i_video_ot_akciiata_v_pazardjik/?ref=rss


Близо 24 часа след слайдшоу пресконференцията на прокуратурата от акцията срещу привърженици на "Ислямска държава" и няколко часа, след като Реформаторския блок поиска оставката на председателя на агенцията Владимир Писанчев, от ДАНС разпространиха снимки и видео от операцията.

Резултатът от нея е над 20 задържани и седем души с повдигнати обвинения за участие и ръководена на група за проповядване на антидемократична идеология и пропагандиране на война. Те все още са в ареста, като...

Осиновено в САЩ момиче се завръща да помага на други деца

http://frognews.bg/news_81211/

Българско момиче, изоставено от майка си преди 19 години и осиновено от американско семейство, се завръща в България и решава да помага на други изоставени деца тук.

Откриха труп на сириец край Малко Търново

http://pik.bg/откриха-труп-на-сириец-край-малко-търново-news254732.html

Откриха труп на сириец край Малко Търново

Труп на сирийски бежанец е открит край малкотърновското село Звездец. Тялото било забелязано от служител на Горското стопанство в гората край селото. Мъжът бил на видима възраст около 30 години и по всяка вероятност е починал от измръзване. От два дни в района има около три сантиметра сняг.

Горският е алармирал веднага органите на реда, съобщава BurgasInfo.com. 

Направеният оглед е потвърдил народността на починалия, както и причината за смъртта му. Според източници от полицията бежанецът е бил част от голяма група, която е изоставила тялото му, след като е починал, и поела в посока към созополското село Индже войвода. До това заключение разследващите стигнали от следите, които били около трупа.

Кабинетът емитира краткосрочен дълг за 1,6 млрд. лв. в началото на седмицата

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/kabinetyt-emitira-kratkosrochen-dylg-za-16-mlrd-lv-v-nachaloto-na-sedmicata-184619/

Посредством два аукциона МФ ще попълни недостига във Фонда за гарантиране на влоговете преди изплащането на гарантираните депозити в КТБ

Кадровиците на Темида пренаредиха конкурс в полза на "наши момчета"

http://www.mediapool.bg/kadrovitsite-na-temida-prenarediha-konkurs-v-polza-na-nashi-momcheta-news227705.html

Чрез пренареждане в класирането на конкурс за прокурори в Софийската градска прокуратура (СГП) синът на члена на Висшия съдебен съвет Незабравка Стоева и братът на шефа на столичното следствие Петьо Петров – Пепи Еврото получиха нови по-високи позиции в съдебната система. В четвъртък ВСС гласува назначението в СГП на Радослав Стоев и на Емил Петров. Конкурсът за назначаване на прокурори в окръжните прокуратури е обявен на 12 ноември миналата година. Свободните щатни бройки са общо 57, като 21 от тях са в Софийската градска прокуратура. Явяват се общо 282-ма кандидати, сред които и Радослав Стоев и Емил Петров. Събеседването с кандидатите е проведено през юли тази година. На 31 юли на сайта на ВСС е публикувано класирането. От него става ясно, че Радослав Стоев и Емил Петров не успяват да се класират за СГП, защото са съответно на 22-ро и 23-то място. Те са първа и втора резерва. Пет дни по-късно ресорната комисия във ВСС взема решение да ревизира практиката за класиране на кандидатите, което се оказва в полза на двете резерви. Промяната е свързана с преценката на ранга и позицията на кандидатите. По старата система преценката се прави към момента на класирането. По новата рангът на кандидатите се прави към момента на подаването на документите за участие в конкурсите. По първата система Радослав Стоев и Емил Петров остават 22-и и 23-и, защото за няколкото месеца от подаването на документи до момента на класирането, техни конкуренти са получили по-висок ранг в съдебната система. Така двамата са били изпреварени. Промяната на методиката обаче пренарежда класирането и те успяват да влязат в бройката на 21 нови градски прокурори. По време на заседанието в четвъртък мнозинство във ВСС утвърди назначенията. Само членовете на съвета Юлия Ковачева и Камен Иванов заявиха, че не са съгласни с промяната на практиката и пренареждането на списъците с кандидатите. Иванов заяви, че така ВСС създава противоречива практика. Председателят на ресорната комисия във ВСС Милка Итова обясни единствено, че по въпроса за конкурса ще се произнесе Върховният административен съд.

МФ прогнозира 0,8% ръст на икономиката за 2015 г.

http://www.vesti.bg/pari/finansova-politika/mf-prognozira-08-ryst-na-ikonomikata-za-2015-g-6028160

В актуализацията на макроикономическата прогноза на МФ е заложена и оценка на ефекта от невъзстановяване на част от негарантираните депозити в КТБ върху икономическия растеж

В Чехия сметките за ток поевтиняват

http://offnews.bg/news/n_1/n_423005.html

Сметките за ток в Чешката република ще поевтинеят с около 3,5% през следващата година, съобщава Радио Český rozhlas. Чешкият енергиен регулатор намали с 1,2% тарифата, а контролираната от държавата част от цената на електричеството е малко над половината от крайната стойност, която плащат домакинствата. В крайната стойност обаче влизат и данъците, както и търговската, тоест нерегулираната цена. Така и ожесточената конкуренция между производителите също се отразява положително. Поевтиняването ще позволи на чешките семейства да спестят няколкостотин крони от сметката за тока (100 CZK = 7.09 BGN), отбелязва Český rozhlas. Към момента средната месечна сметка за ток в гарсониера в Прага е около 460 крони.

Брокери очакват засилване на интереса към луксозните жилища в големите градове

http://www.moreto.net/novini.php?n=272146

Засилване на интереса към покупка на нови луксозни жилища с добра локация в големите градове с цел отдаване по наем очакват от ръководството на Националното сдружение за недвижими имоти. Сдружението представи анализ на състоянието на жилищния пазар.

Цветан Цветанов: Моето съкращение е Цв. Цв., не съм Ц. Ц.

http://offnews.bg/news/n_1/n_423191.html

„Моето съкращение трябва да бъде Цв. Цв. Аз не се разпознавам под инициалите Ц. Ц.“. Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пред бТВ в отговор на въпрос дали се разпознава сред инициалите в тефтерчето на бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. "Можем само да предполагаме, но не можем да говорим категорично кой се крие зад инициалите", допълни Цветанов. Цветанов изрази и мнението си, че единствените, които не са заинтересовани от изчезването на тефтерчетата на Златанов, са ГЕРБ и президентът, защото целият скандал е имал за цел срине реномето на ГЕРБ. Цветанов смята, че Писанчев не отговаря на профила за ръководител на ДАНС. "Видя се, че Писанчев не познава материята и естеството на работа в ДАНС. Имаше конкретни въпроси и само от обща култура един председател на ДАНС, който е чел и има понятие от работата, можеше да отговори, въпреки че не е разполагал с конкретни цифри, но можеше да даде конкретни насоки", коментира Цветанов по повод действията на Писанчев при проведената тази седмица акция на ДАНС срещу разпространение на радикален ислям и връзки с „Ислямска държава”. Бившият вътрешен министър изрази мнението си, че днешното заседание на Народното събрание е трябвало да бъде открито, защото "трябваше да се види, че нямаше отговори на въпросите които зададохме, това показва, че ДАНС е спало през последната година". "Видя се, че Писанчев не познава материята и естеството на работа в ДАНС. Имаше конкретни въпроси и само от обща култура един председател на ДАНС, който е чел и има понятие от работата, можеше да отговори, въпреки че не е разполагал с конкретни цифри, но можеше да даде конкретни насоки", подчерта Цветанов. Според Цветанов ДАНС е загърбила основната си функция, която е контраразузнаването, защото се е изместил "центърът с полицейските функции, които се възложиха на агенцията". Той смята, че трябва да се извършат спешни законодателни промени, за да бъде прекратена тази тенденция. Цветанов отхвърли обвиненията, че не е подходящ за член на парламентарната комисия за СРС-тата . Според него е съвсем резонно присъствието му именно тази комисия, защото е бил вътрешен министър и вицепремиер. „Бихте ли ми казали текста, по който за съм обвинен за подобно незаконно подслушване? Няма какво да излезе от подобни твърдения“, коментира Цветанов.

Откриха издирваната Моника в Плевен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4449499

Издирваната от полицията 22-годишна Моника Петрова от Белене е открита жива и здрава в Плевен, съобщи plevenutre.bg. Момичето е дало обяснения в полицията, след което е било освободено.
Проблеми в личния живот са подтикнали Моника към това да се скрие от роднините си и да ги хвърли в паника. 
Младото момиче бе в неизвестност от 6 ноември 2014 Издирваната от полицията 22-годишна Моника Петрова от Белене е открита жива и здрава в Плевен, съобщи plevenutre.bg. Момичето е дало обяснения в полицията, след което е било освободено. Проблеми в личния живот са подтикнали Моника към това да се скрие от роднините си и да ги хвърли в паника.  Младото момиче бе в неизвестност от 6 ноември 2014

Откриха издирваната Моника в Плевен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4449490

Издирваната от полицията 22-годишна Моника Петрова от Белене е открита жива и здрава в Плевен, съобщи plevenutre.bg. Момичето е дало обяснения в полицията, след което е било освободено.
Проблеми в личния живот са подтикнали Моника към това да се скрие от роднините си и да ги хвърли в паника. 
Младото момиче бе в неизвестност от 6 ноември 2014 Издирваната от полицията 22-годишна Моника Петрова от Белене е открита жива и здрава в Плевен, съобщи plevenutre.bg. Момичето е дало обяснения в полицията, след което е било освободено. Проблеми в личния живот са подтикнали Моника към това да се скрие от роднините си и да ги хвърли в паника.  Младото момиче бе в неизвестност от 6 ноември 2014

Столипиново брани ходжа: Не е терорист, не пие, не пуши, комар не играе...

http://www.bnews.bg/article-122924

Ерджан е много кротко момче – не пие, не пуши, комар не играе, защото е грях. Това твърдят съседите на задържан в Столипиново ходжа по време на акцията на ДАНС в началото на седмицата.

Брандао бе осъден на един месец затвор заради удара срещу Тиаго Мота (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/27/2427946_brandao_be_osuden_na_edin_mesec_zatvor_zaradi_udara/?ref=rss


Бразилският нападателят на "Бастия" Брандао беше осъден на един месец затвор и глоба от 20 хиляди евро, след като удари с глава и счупи носа на Тиаго Мота от ПСЖ. Инцидентът се разигра минути след  победата на парижани с 2:0 през миналия сезон.

Френски прокурор поиска състезателните права на бразилския нападател да бъдат спрени за осем месеца, но съдът във френската столица призова за осъдителна присъда с лишаване от свобода.

Според френските медии, адвокатите на Брандао...

Арсений Яценюк ще бъде премиер и в новото украинско правителство

http://offnews.bg/news/n_1/n_423202.html

Досегашният премиер на Украйна Арсений Яценюк ще бъде министър-председател и в новото украинско правителство. Върховната Рада прие предложението Яценюк да остане на премиерския пост. „За“ предложението гласуваха 341 от общо 450 депутати. Президентът Петро Порошенко подписа предложението за управляваща коалиция, оглавявана от Яценюк. При мен за подпис дойдоха ръководителите на петте фракции. Според Конституцията президентът има право на 15 дни, в които да реши дали да приеме предложението. На мен ми трябваха 15 секунди в тази ситуация, коментира Порошенко. Яценюк отговори в същия тон по време на изказването си от парламентарната трибуна. Господин президент, давам ви ръката си: всичко, което казахте при встъплението си, е наша обществена отговорност. Въпреки разменените думи се оказа, че двама депутати от блока на Петро Порошенко са гласували против Яценюк, а други двама са се въздържали, отбелязаха украинските медии. Всички останали депутати от партиите, влизащи в състава на управляващата коалиция са гласували „за“ предложението Яценюк отново да бъде премиер.

ЕК пак разколебана за България и Румъния в Шенген

http://frognews.bg/news_81209/

Съветът на ЕС все още се колебае относно присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Европейската комисия напълно подкрепя включването на двете държави в зоната за безвизово пътуване, се казва в последния доклад на ЕК за състоянието на Шенген.

Даниел Митов: Русия трябва да промени поведението си, "Ислямска държава" е основна заплаха за България

http://pik.bg/даниел-митов-русия-трябва-да-промени-поведението-си-ислямска-държава-е-основна-заплаха-за--news254729.html

Даниел Митов: Русия трябва да промени поведението си, "Ислямска държава" е основна заплаха за България

"По официалните дипломатически канали не е пристигало никакво запитване за разполагане на американска военна техника в България. Не искам да коментирам спекулации. В България ще се провеждат съвместни военни учения със сили на САЩ и други държави членки на НАТО."

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на външните работи Даниел Митов. "Включването на България в Европейския банков надзор и съюз ще е приоритет за правителството. Това ще означава още по-голяма сигурност за банковата система у нас и изключването на втори случай, като КТБ. България трябва да направи всичко възможно, за да извървим пътя до Европейския банков надзор", обясни Митов.

"Основните заплахи за България са "Ислямска държава" и кризата в Украйна. България е част от политическата коалиция срещу ИД. Изпратихме оръжие на кюрдите, които се бият срещу джихадистите в Ирак. Тези хора са обикновени главорези. Те нямат нищо общо с исляма. Аз даже не искам да използвам термина "Ислямска държава", за да не ги инициираме с каквато и да е държава", разкри външният министър.

"Не приемам критиките, че съм антируски настроен. Аз съм обърнат само към националните интереси. Санкциите срещу Русия целят да възпрат действията на Москва в Украйна. Анексирането на Крим и Донецк са недопустими за 21 век. Русия трябва да промени поведението си. Българската външна политика е по-независима, отколкото е била до момента. Разбира се ние сме член на НАТО и ЕС и трябва да спазваме определени правила на тази общност, но имаме свободата да взимаме сами решенията си", завърши Митов. 

Европейската комисия не се реши да присъедини България и Румъния към Шенген

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4449481

Съветът на ЕС все още не може да вземе решение за присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Европейската комисия напълно подкрепя включването на двете държави в зоната за безвизово пътуване, се казва в последния доклад на ЕК за състоянието на Шенген.
От май до октомври тази година миграционният натиск върху българските Съветът на ЕС все още не може да вземе решение за присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Европейската комисия напълно подкрепя включването на двете държави в зоната за безвизово пътуване, се казва в последния доклад на ЕК за състоянието на Шенген. От май до октомври тази година миграционният натиск върху българските

Партията на унгарците напусна управляващата коалиция в Румъния

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/11/27/2428051_partiiata_na_ungarcite_napusna_upravliavashtata/?ref=rss


Управляващата коалиция в Румъния се разцепи, след като партията на етническите унгарци обяви, че напуска правителството след загубата на президентските избори от настоящия премиер от социалистическата партия Виктор Понта, съобщи Ройтерс.

Напускането на Демократичния съюз на унгарците в Румъния (ДСУР) ще ослаби подкрепата за правителството на Понта, но въпреки това той продължава да има 60% мнозинство в парламента.

През 2016 г. ще се проведат парламентарни избори, а...

Мика Зайкова: Бюджет 2015 е дупка в кутия на пица

http://frognews.bg/news_81208/

Бюджет 2015 не е просто "постна пица, а дупка в кутията на пицата". – Това каза икономистът Мика Зайкова от КТ "Подкрепа".

Европейската комисия пак не се реши да присъедини България и Румъния към Шенген

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4449474

Съветът на ЕС все още не може да вземе решение за присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Европейската комисия напълно подкрепя включването на двете държави в зоната за безвизово пътуване, се казва в последния доклад на ЕК за състоянието на Шенген.
От май до октомври тази година миграционният натиск върху българските Съветът на ЕС все още не може да вземе решение за присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Европейската комисия напълно подкрепя включването на двете държави в зоната за безвизово пътуване, се казва в последния доклад на ЕК за състоянието на Шенген. От май до октомври тази година миграционният натиск върху българските

Министри обещаха пълна подкрепа в подготовката за Варна`2017

http://www.moreto.net/novini.php?n=272168

Пълна подкрепа при подготовката на Варна за домакинството като Европейска младежка столица през 2017 година обещаха министрите на младежта и спорта и на регионалното развитите и благоустройството Красен Кралев и Лиляна Павлова. Това стана на среща с кмета Иван Портних, с екипа, работил по кандидатурата на Варна, с представители на младежки НПО и с доброволци, научи Moreto.

„Нотр дам“ получила коледна елха от... Русия

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/notr-dam-poluchila-koledna-elha-ot...-rusiia-6028157

Посланикът на Русия във Франция обяснил, че това няма нищо общо с политиката или с проблемната сделка с продажбата на френски хеликоптероносач за Русия

Ути събра 101 рецепти в новата си книга

http://www.cross.bg/retzepti-kniga-vkysni-1441597.html

/КРОСС/ 101 рецепти от предаването „Животът е вкусен" по БНТ събра в едноименната си нова книга Ути Бъчваров. Топкулинарят, чието едночасово реалити е на екрана на националната телевизия всяка събота, ще представи книгата със зрелищно шоу и вкусни емоции. Началото на кулинарната фиеста е тази събота, 29 ноември, в 12 ч. в столичен мол. Там тв кулинарят ще пристигне с гигантски тиган, направен от стар локомотив. В него ще приготви екзотичното ястие „пиле самба", от което ще могат да опитат всички гости на премиерата. „Любимото ястие е храна за тялото и душата, а приготвянето на трапезата е удоволствие и за домакина, и за гостите. Ние, българите, обичаме вкусните традиционни гозби и те са в сърцето на всяка една къща. В новата си книга предлагам 101 бързи, лесни и вкусни рецепти от сезон 2014 г., но те не са само рецепти, а и емоции. „Животът е вкусен" е моят начин да подкрепя чрез екрана на БНТ кулинарните традиции на България", сподели Ути. Всеки от гостите на премиерата ще може да закупи книгата с отстъпка и автограф от автора.  

Слави Бинев – креативност без граници

http://www.mediapool.bg/slavi-binev-kreativnost-bez-granitsi-news227704.html

Освен реализиран спортист, бизнесмен и политик, настоящият депутат от Патриотичния фронт Слави Бинев, който оглави комисията по култура и медии, се изявява с нестандартни творчески идеи. Като тази през 2011 г., когато в качеството си на евродепутат от "Атака" обедини в единна честитка и единен поздравителен адрес трите мартенски празника – 1 март (Баба Марта), 3 март (Ден на Освобождението и национален празник на България) и 8 март (Ден на жената).     Нестандартният подход за представяне на трите цифри заедно, както и съчетанието на патриотичните идеи с еротично изображение бяха приветствани от тогавашните му съмишленици от "Атака". Картичката бе публикувана в профила на Бинев във Фейсбук и на личната страница на евродепутата между снимки с Жозе Мануел Барозу и Михаил Горбачов. През същата година Слави Бинев зарадва публиката с друга честитка – за Коледа, на която той и фамилията му позират в жива картина, маскирани като Дядо Коледа, Снежанка и други коледни герои.    

Столични сгради се превръщат в огледала от CD-та

http://www.bnews.bg/article-122917

Фасади на сгради в София ще се превърнат в огромни огледала с помощта на бракувани компактдискове.

Даниел Митов: Част сме от коалицията срещу ИД

http://frognews.bg/news_81207/

Включването на България в банковия съюз трябва да се задейства. Има си процедури, през които трябва да се мине. Така няма да се повтори казуса с КТБ, заяви външният министър Даниел Митов в „Лице в лице”.

Най-красивите очи са на Елизабет Тейлър

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4448950

"През целия си живот съм имала късмет. Всичко ми беше дадено - хубост, слава, богатство, награди, любов." Тези думи са на екранната богиня с повече от 50 филма, 2 награди "Оскар" и състояние възлизащо на повече ит 350 млн. Цената, която плаща са разбитите бракове, пристрастеността към алкохола и тежки заболявания като рак на кожата и тумор на

Най-красивите очи са на Елизабет Тейлър

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4448985

"През целия си живот съм имала късмет. Всичко ми беше дадено - хубост, слава, богатство, награди, любов."  Тези думи са на екранната богиня с повече от 50 филма, 2 награди "Оскар" и състояние възлизащо на повече ит 350 млн. Цената, която плаща са разбитите бракове, пристрастеността към алкохола и тежки заболявания като рак на кожата и тумор на "През целия си живот съм имала късмет. Всичко ми беше дадено - хубост, слава, богатство, награди, любов." Тези думи са на екранната богиня с повече от 50 филма, 2 награди "Оскар" и състояние възлизащо на повече ит 350 млн. Цената, която плаща са разбитите бракове, пристрастеността към алкохола и тежки заболявания като рак на кожата и тумор на

Паметна плоча на "Левски" беше открита в метростанция "Васил Левски" (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/27/2428041_pametna_plocha_na_levski_beshe_otkrita_v_metrostanciia/?ref=rss


Паметна плоча в чест на стогодишния юбилей на "Левски" беше открита днес в метростанция "Стадион Васил Левски". Тя се намира на около петдесет метра от мястото, където е бил първият стадион на футболния клуб.

Това е игрище "Левски", което е построено през 1926 г. и обновено изцяло през 1934 г. Съоръжението е било в близост до стадион "Юнак" и се е намирало точно между "Орлов мост" и националния стадион "Васил Левски".

60-килограмовата гранитна плоча, носеща юбилейната...

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/11/27/2427962_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето съдържанието на вечерната емисия. 

-  Депутатите избраха ръководство на 12 парламентарни комисии.
- Проверката на Висшия съдебен съвет е открила нередности в процедурата по разпределението на делото за несъстоятелност на КТБ.
- Очаквано Европейският парламент отхвърли вота на недоверие към Европейската комисия.
- Един британец е...

Столипиново защитава задържан от ДАНС

http://frognews.bg/news_81205/

„Столипиново” се надига в защита на задържания при акцията на ДАНС Ерджан Смаил, съобщава „Марица”.

"Лудогорец": В Мадрид ще се борим до последно

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/27/2428036_ludogorec_v_madrid_shte_se_borim_do_posledno/?ref=rss


"Лудогорец" заяви, че ще преследва до последно възможностите си да се класира за участие в Европа и през пролетта. А те минават през задължително спечелване поне на точка срещу "Реал" (Мадрид) в шестия си мач в групите на Шампионската лига.

"На 9 декември предстои изключително трудна задача срещу "Реал" (Мадрид) на "Сантияго Бернабеу". "Лудогорец" ще направи всичко по силите си, за да се представи добре в този невероятно труден мач. Класата на съперниците в групата и тежките двубои...

Красен Кралев: След 6 до 10 години ще върнем спорта там, където беше преди 20 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/27/2428040_krasen_kralev_sled_6_do_10_godini_shte_vurnem_sporta/?ref=rss


След 6 до 10 години ще върнем българския спорт там, където му беше мястото преди 20 години, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, цитиран от сайта на ведомството.

Той обясни, че политиката на министерството ще бъде преориентирана от високото спортно майсторство към масовия спорт.

Според него това ще бъде постигнато с приемането на нов Закон за спорта, в който ще залегне различна система за финансиране на спортните организации.

"С него ще бъдат...

Изплатени са над 2,1 млн. лева обезщетения за „син език“

http://econ.bg/Новини/Изплатени-са-над-2-1-млн-лева-обезщетения-за-син-език-_l.a_i.616112_at.1.html

Над 2 милиона и 100 хиляди лева обезщетение за болестта „син език” са изплатени на стопаните до 25 ноември. Това заяви министърът на земеделието и...

Няма номинации за председател на Върховния касационен съд

http://www.cross.bg/predsedatel-raiikovska-izbor-1441596.html

/КРОСС/ Няма издигнати кандидати за председател на Върховния касационен съд, стана ясно на днешното заседание на Висшия съдебен съвет, съобщава Defakto.bg. Днес бе първата дата за номиниране на наследник на Лазар Груев. Следващата възможност е на 4 декември. Вотът е насрочен за 29 януари догодина. При първи опит за избор на нов председател на ВКС кандидатите за поста станаха ясни в самото начало - това бяха двете заместнички на Груев Павлина Панова и Таня Райковска. Сега обаче процедурата очевидно ще се развие по друг начин и членовете на ВСС до последно ще държат магистратите в напрежение по въпроса кого ще номинират за съдия № 1. Междувременно кадровиците избраха Таня Райковска за и.д. председател на ВКС. Ако и този опит за избор се провали, Райковска ще изпълнява длъжността до избирането на титуляр, когато и да е това.  

Провалите на американското здравеопазване и уроците за България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4449418

С междинните избори в САЩ през ноември стана ясно: популярността на Обама е под морското равнище; много демократически кандидати тръбяха в кампаниите си, че „не са Обама“. Но при все разочарованието от растящото неравенство и сбърканата външна политика, „Обамакеър“ – здравната реформа, ако и скромна по замисъл, е вече успех. Засега непризнат от кор С междинните избори в САЩ през ноември стана ясно: популярността на Обама е под морското равнище; много демократически кандидати тръбяха в кампаниите си, че „не са Обама“. Но при все разочарованието от растящото неравенство и сбърканата външна политика, „Обамакеър“ – здравната реформа, ако и скромна по замисъл, е вече успех. Засега непризнат от кор

Мая Манолова нямало да цепи БСП, най-много да излезе от ръководството

http://www.moreto.net/novini.php?n=272137

Аз съм последният човек, който ще отиде в друга формация, ще прави друга формация или ще работи срещу БСП. Това каза депутатът от БСП лява България Мая Манолова пред журналисти в парламента. „В БСП няма разцепление. Аз съм последният човек ,който ще тръгне да цепи БСП, но процесите, които се случват трайно, не ме удовлетворяват.

Адмирал: Отговорът ни за американските танкове е не

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/admiral-otgovoryt-ni-za-amerikanskite-tankove-e-ne-6028158

"Ако от американска страна поискат от нас да разположат на наша територия танкове и други бронирани превозни средства, на този етап отговорът ни е "не", заяви пред БГНЕС вицеадмирал Румен Николов, началник на отбраната

Столипиново се надига в защита на задържания от ДАНС Ерджан Смаил

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4449445

„Столипиново” се надига в защита на задържания при акцията на ДАНС Ерджан Смаил, съобщава „Марица”. Съседите на 33-годишния мъж от ул. „Правда” днес започнаха подписка в негова подкрепа, която смятат да внесат до всички държавни органи.
Има някаква грешка. Ерджан е много кротко момче – не пие, не пуши, комар не играе, защото е грях, „Столипиново” се надига в защита на задържания при акцията на ДАНС Ерджан Смаил, съобщава „Марица”. Съседите на 33-годишния мъж от ул. „Правда” днес започнаха подписка в негова подкрепа, която смятат да внесат до всички държавни органи. Има някаква грешка. Ерджан е много кротко момче – не пие, не пуши, комар не играе, защото е грях,

Столипиново се надига в защита на задържан при акцията на ДАНС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4449451

„Столипиново” се надига в защита на задържания при акцията на ДАНС Ерджан Смаил, съобщава „Марица”. Съседите на 33-годишния мъж от ул. „Правда” днес започнаха подписка в негова подкрепа, която смятат да внесат до всички държавни органи.
Има някаква грешка. Ерджан е много кротко момче – не пие, не пуши, комар не играе, защото е грях, „Столипиново” се надига в защита на задържания при акцията на ДАНС Ерджан Смаил, съобщава „Марица”. Съседите на 33-годишния мъж от ул. „Правда” днес започнаха подписка в негова подкрепа, която смятат да внесат до всички държавни органи. Има някаква грешка. Ерджан е много кротко момче – не пие, не пуши, комар не играе, защото е грях,

Черният петък се превръща в глобално явление на един клик разстояние

http://www.investor.bg/web/456/a/cherniiat-petyk-se-prevryshta-v-globalno-iavlenie-na-edin-klik-razstoianie-184610/

Американската традиция за пазаруване с големи намаления се разпространява по целия свят благодарение на интернет

Федун: "Лукойл" ще издържи и при цена на петрола от 25 долара за барел

http://www.investor.bg/evropa/334/a/fedun-lukoil-shte-izdyrji-i-pri-cena-na-petrola-ot-25-dolara-za-barel-184618/

Ниската цена на суровината ще свие реализацията на новите проекти, смята вицепрезидентът на компанията Алексей Федун

Цитат на деня: Моите инициали са Цв. Цв.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/11/27/2428023_citat_na_denia_moite_iniciali_sa_cv_cv/?ref=rss


Моите инициали са Цв. Цв.  ЦЦ не знам кой го твърди.

Това заяви пред Би Ти Ви Цветан Цветанов на въпроса дали се припознава в инициалите ЦЦ в тефтерчето на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Попитан дали вярва, че Д.П. е преправено на 10, той заяви: "Би могло да се предположи на база това, което се създаде като голям шум в обществото. Но отговор трябва да дадат компетентните органи".

Жените срещу Ердоган в Турция: Равни сме с мъжете!

http://www.bnews.bg/article-122923

Жените и мъжете имат равни права, пишат в отговор жените и добавят, че Турция вече изостава в международните индекси от гледна точка на равенството между половете.

Селски кметове се опъват за продажбата на земя

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4449235

Кметове на сливенски села се обявиха срещу намеренията на градската община да продава парцели от техните землища, без да има полза за хората в малките населени места. Това стана на последното заседание на местния парламент, когато беше разгледано предложението на кмета Кольо Милев (БСП) за поредна продажба на общински земеделски земи по селата. Кметове на сливенски села се обявиха срещу намеренията на градската община да продава парцели от техните землища, без да има полза за хората в малките населени места. Това стана на последното заседание на местния парламент, когато беше разгледано предложението на кмета Кольо Милев (БСП) за поредна продажба на общински земеделски земи по селата.

Цветанов: Писанчев не отговаря на профила за шеф на ДАНС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4449424

Шефът на ДАНС Владимир Писанчев може би действително не отговаря на профила и задълбочеността на работата на Агенцията. Това заяви пред bTV бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в отговор на въпрос дали ГЕРБ ще поиска оставката на Писанчев.
По думите на Цветанов заседанието днес на парламента е трябвало да бъде открито, за да се види, Шефът на ДАНС Владимир Писанчев може би действително не отговаря на профила и задълбочеността на работата на Агенцията. Това заяви пред bTV бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в отговор на въпрос дали ГЕРБ ще поиска оставката на Писанчев. По думите на Цветанов заседанието днес на парламента е трябвало да бъде открито, за да се види,

9 415,8 млн. евро държавен дълг към края на октомври, отчете МФ

http://pik.bg/9-4158-млн-евро-държавен-дълг-към-края-на-октомври-отчете-мф-news254718.html

9 415,8 млн. евро държавен дълг към края на октомври, отчете МФ

Държавният дълг към края на октомври възлиза на 9 415,8 млн. евро, съобщиха от пресцентъра на Министерство на финансите. Вътрешните задължения са в размер на 3 896,1 млн. евро, а външните - в размер на 5 519,7 млн. евро.

В края на отчетния период делът на държавния дълг към Брутния вътрешен продукт /БВП/ по прогнозни данни възлиза на 22,8 процента, като делът на външния държавен дълг е 13,4 на сто, а на вътрешния държавен дълг е 9,4 на сто от БВП. В структурата на държавния дълг в края на периода вътрешните задължения заемат дял от 41,4 процента, а външните - от 58,6 цяло на сто.

Плащанията по държавния дълг през септември възлизат на 427,8 млн. лева. Във валутната композиция на плащанията от началото на годината най-съществен е делът на тези в лева - 81,4 процента, следван от 13,6 процента на деноминираните в евро, 4,6 процента на плащанията в щатски долари и 0,3 процента - в японски йени. Държавногарантираният дълг през септември 2014 г. достига до 348,1 млн. евро, от които 23,7 млн. евро са вътрешните държавни гаранции, а съотношението държавногарантиран дълг/БВП е в размер на 0,8 процента.

С над 7 млн. повече за образование в актуализирания бюджет на Варна за 2014

http://www.moreto.net/novini.php?n=272156

Ръст от повече от 7 млн. лв. бележи актуализираният бюджет на Варна за 2014 г. в сферата на образованието. Това стана ясно на днешното заседание на ресорната комисия към местния парламент. Актуализираният бюджет на Варна за 2014 г.

Цветан Цветанов: Видя се, че Писанчев не познава естеството на работата в ДАНС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4449411

Шефът на ДАНС Владимир Писанчев може би действително не отговаря на профила и задълбочеността на работата на Агенцията. Това заяви пред bTV бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в отговор на въпрос дали ГЕРБ ще поиска оставката на Писанчев.
По думите на Цветанов заседанието днес на парламента е трябвало да бъде открито, за да се види, Шефът на ДАНС Владимир Писанчев може би действително не отговаря на профила и задълбочеността на работата на Агенцията. Това заяви пред bTV бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в отговор на въпрос дали ГЕРБ ще поиска оставката на Писанчев. По думите на Цветанов заседанието днес на парламента е трябвало да бъде открито, за да се види,

ОПЕК няма да намали добива на петрол, цената на Brent спадна под 75 долара

http://www.cross.bg/dolara-barel-petrol-1441595.html

/КРОСС/ Цената на суровия петрол от бенчмарковия сорт Brent намаля до нов четиригодишен минимум след като на срещата на петролния картел ОПЕК бе взето решение на този етап да не бъде намаляван добивът с цел задържане на цената, съобщи агенция Reuters. Това е правилното решение, каза министърът на петрола на Саудитска Арабия Али ал-Наими в отговор на въпрос дали картелът е трябвало да намали добива си. Фючърсите Brent загубиха 2,50 долара за барел до цена от 75,25 към 17 ч., но през деня стойността им достигна 74,36 долара за барел - най-ниската от август 2010 година. Американският петрол WTI поевтиня с 2,19 долара, до 71,50 за барел. Основният фактор при вземането на решението е Саудитска Арабия, чиито големи валутни резерви й позволяват да устои на ниските цени и да запази пазарния си дял при настоящия обем на производството. Страните от Персийския залив засега предпочитат да поддържат ниските цени, които ощетяват най-вече по-малките износители, като Венецуела и Иран, които няма да са в състояние да балансират бюджетите си при цена под 100 долара за барел. Външният министър на Венецуела Рафаел Рамирес е напуснал срещата видимо ядосан и е отказал да коментира решението, съобщи Reuters. Основният фактор за спада в цените от юни насам беше увеличаването на добива на шистов петрол в САЩ и свитото търсене на редица големи икономики, най-вече Китай

Фермерите ще получат 1.4 млрд. лв. директни плащания през 2015 г.

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/11/27/2428008_fermerite_shte_poluchat_14_mlrd_lv_direktni/?ref=rss


Директните плащания за българските фермери догодина ще бъдат общо в размер на 1.4 млрд. лева. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева в Пловдив при откриването на агросеминара "Зърнопроизводството - национални и европейски предизвикателства" на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), цитирана от БТА.

Всичко, което се полага на българските земеделски производители, ще бъде изплатено в срок, като се предвижда директните плащания да бъдат преведени...

Индекси в червената зона на БФБ

http://econ.bg/Новини/Индекси-в-червената-зона-на-БФБ_l.a_i.616155_at.1.html

Почти всички индекси на Българската фондова борса (БФБ) завършиха днешната търговия в червената зона. Най-голям спад от 33% отчете CGIX. Той достигна...

Цветанов: ДАНС участва в срива на КТБ

http://frognews.bg/news_81203/

Писанчев не познава работата си. Имаше въпроси, на които не можа да отговори за акцията в Пазарджик и други градове. Трябваше поне от обща култура да може. Писанчев не отговаря на изискванията и на профила на ДАНС, заяви Цветан Цветанов в предаването "Лице в лице".

Карлос Слим става основен акционер в испанската FCC

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/karlos-slim-stava-osnoven-akcioner-v-ispanskata-fcc-184612/

Компанията ще вдигне капитала си с 1 млрд. евро, за да продължи да изпълнява плана по преструктурирането на дълговете си

ОПЕК взе решение да не намалява добива на петрол, Brent спадна под 75 долара

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/11/27/2428010_opek_vze_reshenie_da_ne_namaliava_dobiva_na_petrol/?ref=rss


Цената на суровия петрол от бенчмарковия сорт Brent намаля до нов четиригодишен минимум, след като на срещата на петролния картел ОПЕК се взе решение на този етап да не бъде намаляван добивът с цел задържане на цената, съобщи агенция "Ройтерс".

Запитан дали според него картелът е трябвало да намали добива си, министърът на петрола на Саудитска Арабия Али ал-Наими отговори "Това е правилното решение".

Фючърсите Brent загубиха 2.50 долара за барел до цена от 75.25 към 17:00...

Ето ръководствата на избраните днес 12 парламентарни комисии

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4449383

Ето избраните досега ръководства на постоянни комисии:
1. Комисия по правни въпроси – председател Данаил Кирилов (ГЕРБ), зам.-председатели Десислава Атанасова (ГЕРБ), Мая Манолова (БСП) и Четин Казак (ДПС)
2. Комисия по регионална политика – председател Найден Зеленогорски (РБ) и зам.-председатели Николай Нанков (ГЕРБ), Дора Янкова (БСП), Ето избраните досега ръководства на постоянни комисии: 1. Комисия по правни въпроси – председател Данаил Кирилов (ГЕРБ), зам.-председатели Десислава Атанасова (ГЕРБ), Мая Манолова (БСП) и Четин Казак (ДПС) 2. Комисия по регионална политика – председател Найден Зеленогорски (РБ) и зам.-председатели Николай Нанков (ГЕРБ), Дора Янкова (БСП),

Цветанов става член на комисията за контрол над СРС-та

http://www.moreto.net/novini.php?n=272160

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, станал известен с незаконното подслушване, отново хваща микрофон и слушалки. Сегашният председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветанов ще бъде член на комисията за контрол над службите и използването на специални разузнавателни средства, предаде репортер на БГНЕС.

Инженер тръшна 3 глигана за минути

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4449277

Три диви прасета на един излет отстреля инж. Румен Ангелов от ловната дружинка на монтанското село Георги Дамяново. Тройната слука спечели куп похвали и титлата майстор-стрелец на авджията.
Ангелов е бивш зам.-кмет на Монтана, а от година управлява най-големия европейски проект на областният град. На последния излет, когато се събрали 20 ловци, Три диви прасета на един излет отстреля инж. Румен Ангелов от ловната дружинка на монтанското село Георги Дамяново. Тройната слука спечели куп похвали и титлата майстор-стрелец на авджията. Ангелов е бивш зам.-кмет на Монтана, а от година управлява най-големия европейски проект на областният град. На последния излет, когато се събрали 20 ловци,

Турска бизнес делегация проучи пазара в България

http://frognews.bg/news_81202/

Турска бизнес делегация бе на посещение в България с цел проучване на българския пазар и създаване на контакти.

Откриха нарушения, свързани с делото за КТБ

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/otkriha-narusheniia-svyrzani-s-deloto-za-ktb-6028156

Има сериозни съмнения за манипулация и трябва да се вземат мерки, обяви Калин Калпакчиев от Висшия съдебен съвет (ВСС)

Загина директорът на Enel Румъния

http://www.cross.bg/enel-energie-kasani-1441594.html

/КРОСС/ Директорът на две румънски енергийни предприятия, собственост на италианската Enel, e загинал, след като е паднал от покрива на сграда в центъра на Букурещ, където се намира офисът му. Полицията ще разследва смъртта на 41-годишния италианец Матео Касани, директор на Enel Energie и Enel Energie Muntenia. „Има подозрения, че той може да е паднал от покрива на 4-етажната сградата. Получихме сигнал, че на тротоара, до сградата на Enel, лежи мъртъв човек", каза пред Reuters говорител на полицията в Букурещ. Компанията потвърди за смъртта на Касани, но не даде повече подробности. „Не знаем обстоятелствата около инцидента, властите са започнали разследване", пише в изявление на фирмата. През последните 10 години Касани е заемал редица мениджърски позиции в румънския бизнес на Enel. Enel Energie снабдява с електричество Западна Румъния и някои югоизточни райони близо до Черно море или около 1,45 милиона клиенти. Energie Muntenia снабдява с ток основно Букурещ и има 1,1 милиона клиенти.  

Левски без Гонзо за дербито в събота

http://www.bnews.bg/article-122921

"За самоволно навлизане на терена, на основание чл.34, ал.1 , т.6, ДК наказва г-н Георги Иванов – ст. треньор на ПФК Левски с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и с глоба в размер на 500 лева", пише в сайта на БФС.

Одитор Силвия Пенева се спаси с цесия за 2,5 млн. в КТБ

http://frognews.bg/news_81201/

Силвия Пенева, управляващ съдружник в "Делойт Одит", е уредила прехвърляне на личния си влог от 2,5 млн. лева чрез цесия, докато е била на проверка в КТБ.

4000 жени и деца са били жертви на домашно насилие от началото на годината

http://pik.bg/4000-жени-и-деца-са-били-жертви-на-домашно-насилие-от-началото-на-годината-news254705.html

4000 жени и деца са били жертви на домашно насилие от началото на годината

За последната година организациите от "Алианс за защита от насилие, основано на пола" са предоставили услуги на над 4000 пострадали от домашно насилие предимно жени и деца чрез управляваните от тях  консултативни и кризисни центрове и телефонни линии, пише fakti.bg.

Предоставен е временен подслон на над 1000 жени и деца в кризисните центрове на организациите от Алианса. Чрез организациите членове на Алианса са заведени и по-голямата част от делата в страната по Закона за защита от домашното насилие, като са инициирани и подпомогнати производствата по около 700 случаи по закона. Много от случаите на насилие основано на пола, по които нашите организации са осъществили  интервенция през последната година, са комплексни случаи - съчетание на домашно насилие,  сексуално насилие и дори с трафик на жени и момичета, съобщиха от Алианса.

"Наш приоритет е последователното отстояване и защитата на правата на жертвите на насилие и решаване на случаите в сътрудничеството с партньорските организации и в координация с институциите. В интерес на тази защита членовете на Алианса развиват и осъществяват и програми за работа с извършители на насилие", заявяват от Алианса.

Пострадалите от домашно насилие и от другите форми на насилие основано на пола в България се нуждаят от засилена защита на техните права и подкрепа от страна на държавата на всички етапи от тяхното възстановяване. Ето защо от организациите от Алианса, настояват за следното:

- Извеждане като приоритет и незабавно предприемане на стъпки за подписване и ратифициране от България на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие;

- Приемане на промени в законодателството за признаване на всички услуги, необходими за подкрепа и възстановяване на пострадалите от насилие основано на пола, разкриване и подкрепа от държавата на тези услуги, предоставяни от неправителствените организации;

- Приемане на нов Наказателен кодекс, спешно приемане на промени в действащия НК за засилена защита и наказване на домашно насилие, сексуално насилие и други форми на насилие основано на пола;

-  Последователно, навременно и в интерес на правата на пострадалите прилагане  на механизмите за финансиране от и чрез държавата на дейности за защита от домашно насилие и насилие основано на пола, като схемата за финансиране чрез бюджета на Министерство на правосъдието, Норвежкия финансов механизъм, Структурните фондове на ЕС;

- Осигуряване на най-ранен етап на правна помощ на пострадалите от насилие основано на пола, включително на жертвите на трафик;

- Осигуряване на подкрепа за програми за най-уязвими групи в риск и пострадали от домашно насилие и други форми на насилие основано на пола, като жени и деца от малцинствата, както и такива с увреждания и мигранти;

- Приемане на законодателство и политики за последователна борба с дискриминацията и стереотипите основани на пола.

Организациите от "Алианс за защита от насилие, основано на пола" , като членове на най-голямото обединение на активни неправителствени организации в България в тази област, застават зад призива на тазгодишната кампания „16 дни срещу насилието по отношение на  жените”.

Всички организации от Алианса за защита от насилие, основано на пола" работят упорито и от години за защита предимно на жени и деца от насилие и престъпления като: домашно насилие, сексуално насилие, сексуален тормоз, трафик, насилствени бракове и всякакви форми на насилие „в името на честта”, преследване.

Бивши български офицери взимат заплати по 2500 долара, за да воюват в Донецк

http://pik.bg/бивши-български-офицери-взимат-заплати-по-2500-долара-за-да-воюват-в-донецк-news254706.html

Бивши български офицери взимат заплати по 2500 долара, за да воюват в Донецк

Бивши кадрови офицери от армията ни се уредили със заплата от 2500 долара, за да се бият на страната на опълченците. Със същото месечно възнаграждение са и наемниците, които отиват да служат на властите в Киев.

"Цял живот съм се обучавал да се бия, сега, на 50 години ми се отвори шансът да приложа теорията на практика. Пък и такива пари не можеш да получиш никъде. По-добре ли е да си жив и в мизерия, при такъв шанс? Ако те застрелят, ще умреш и толкоз", казва запасен офицер-кашик от Велико Търново. "От началото на кризата руските медии на няколко пъти обявиха, че българи се бият на страната на Киев, но повечете са в редиците на сепаратистите", добави той. Цитираният от радио "Дойче веле" руски военен експерт Владислав Шуригин обаче признава, че българи се бият на страната на опълченците заедно със сърби и поляци.

От средата на август Варна се превърна в основен сборен пункт за наемници за двете страни на сраженията в Украйна. В супермаркетите в града често могат да се видят групи от по 3-4 млади здрави момчета, които обикалят по рафтовете за евтина българска водка и бира в пластмасови шишета. Повечето от тях са скандинавци и германци, които изчакват в частни квартири транспорт до Приднестровието и Одеса. Вербуваните на страната на бунтовниците пък пътуват с товари кораби до Керч и Новоросийск.

"В града е пълно с млади цивилни американци. Вечер влизат по двойки в заведенията край плажа, пият по едно малко и бързо си тръгват", свидетелстват сервитьори. През юни на някоко пъти на Морска гара се появи украински речен пасажерски кораб, на чийто борд се качваха остригани яки мъже. "Каквото и да стане, руснаците ще си вземат тяхното", коментира офицер от плаватения съд пред клечащите за сафрид местни рибари.

Кралев във Варна: Ще търсим средства за ремонт на спортния комплекс „Черно море“

http://www.moreto.net/novini.php?n=272155

Максимални усилия ще бъдат положени са намирането на средства за ремонт на спортния комплекс „Черно море“, защото това е стратегически важно за развитието на спорта във Варна. Това каза в морската столица спортният министър Красен Кралев, предаде репортер на Moreto.

Глобиха с 300 бона общината в Благоевград

http://pik.bg/глобиха-с-300-бона-общината-в-благоевград-news254702.html

Глобиха с 300 бона общината в Благоевград

С 300 000 лева е санкционирана Община Благоевград за проекти, реализирани при предишни мандати. Това съобщи кметът на града д-р Атанас Камбитов, цитиран от "Фокус". Най-голяма такава парична санкция на общината е в размер на над 2 млн. лева.

Повечето глоби са за нередности в процедурата на проекти от преди десет години, когато кметът на общината е бил Костадин Паскалев. 

Бракониери в крачка: Горски намериха части от благороден елен

http://www.bnews.bg/article-122916

Трофей, кожа и крайници на благороден елен са били открити при направена рутинна проверка в региона на село Лозево.

Директорът на Enel в Румъния е загинал при падане от покрива на сграда

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/27/2427996_direktorut_na_enel_v_rumuniia_e_zaginal_pri_padane_ot/?ref=rss


Директорът на две румънски енергийни предприятия, собственост на италианската Enel, e загинал, след като е паднал от покрива на сградата, където се намира офиса му, в центъра на Букурещ.

Полицията ще разследва смъртта на 41-годишния италианец Матео Касани, директор на Enel Energie и Enel Energie Muntenia. "Има подозрения, че той може да е паднал от покрива на 4-етажната сградата. Получихме сигнал, че на тротоара, до сградата на Enel, лежи мъртъв човек", каза пред "Ройтерс" говорител...

ЕС санкционира още 13 физически и пет юридически лица заради Украйна

http://www.cross.bg/yuridicheski-litza-fizicheski-1441593.html

/КРОСС/ Европейският съюз добави 13 физически и пет юридически лица, предимно участници в организирането на изборите в Донбас, към черния си списък със санкции заради Украйна, предадоха AFP и ТАСС, позовавайки се на дипломатически източници. Решението е взето на заседание на постоянните представители на страните от ЕС в Брюксел. Според Евросъюза произведените в Донецката и Луганската народни републики президентски и парламентарни избори са компрометирали споразумението за прекратяване на огъня от Минск. Имената на санкционираните физически и юридически лица ще станат известни в събота, когато ще бъдат публикувани в Официалния вестник на ЕС.  

Велико Търново ще съдейства на Световната банка за стратегия за подпомагане на България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4449381

Община Велико Търново ще съдейства на Световната банка при изготвяне на стратегия за подпомагане на България. Това стана ясно днес след среща на зам.-кмета по икономическо развитие Снежана Данева с постоянния представител на Световната банка в България господин Антъни Томпсън, съобщиха от пресслужбата. Община Велико Търново ще съдейства на Световната банка при изготвяне на стратегия за подпомагане на България. Това стана ясно днес след среща на зам.-кмета по икономическо развитие Снежана Данева с постоянния представител на Световната банка в България господин Антъни Томпсън, съобщиха от пресслужбата.

Има съмнения за нарушения при разпределяне делото за фалита на КТБ

http://frognews.bg/news_81200/

Съмненията за нарушения в процедурата по разпределение на делото за фалита на КТБ са основателни, стана ясно от заседание на Висшия съдебен съвет, на което бяха обсъдени резултатите от проверката на процедурата по избор на съдия-докладчик по делото.

Ръст на имиграцията на българи към Великобритания

http://www.moreto.net/novini.php?n=272159

Близо 32 000 българи и румънци са имигрирали във Великобритания през последната година или 6% от общата миграция на Острова от страни в ЕС. Това показват данните на националната статистика за миграцията във Великобритания. През 2013-а броят на имигриралите българи и румънци в страната е бил много по-малко - 18 000 души.

Контролът върху подземните богатства ще е в енергийното министерство

http://www.mediapool.bg/kontrolat-varhu-podzemnite-bogatstva-shte-e-v-energiynoto-ministerstvo-news227702.html

Контролът върху подземните богатства, провеждането на конкурси за разрешителни за търсене и проучване на суровини и метали, както и издаването на концесии за добив ще се извършват от Министерството на енергетиката (МЕ). Това става ясно от публикувания за обществено обсъждане проект на устройствения правилник на ведомството заедно с тези на министерствата на икономиката и на туризма след разделянето на трите ресора в отделни структури. Така енергийният министър и дирекция "Природни ресурси и концесии“ в неговото ведомство ще определят и провеждат политиката по използването на подземните богатства. По тяхно предложение ще се обявяват конкурсите за търсене и проучване на подземни богатства, ще регистрира находищата и търговските открития и ще дава концесиите за добив на суровини и метали. Ведомството ще е това, което ще следи дали се изпълняват договорите за концесии и плащат ли се таксите от концесионерите. То ще отговаря и за хидроенергийните концесии. Енергийното министерство ще държи Националния геоложки фонд, Националното скалнофондово хранилище и специализираните информационни системи за данните от геоложките изследвания. То също така ще следи как се управляват отпадъците на минната индустрия. Решението подземните богатства да се поемат от енергийното ведомство среща одобрението на минния бранш, стана ясно в четвъртък след среща на енергийния министър Теменужка Петкова с представители на Българската минно-геоложка камара. "В продължение на 15 години ние се борихме активно това да се случи и настояваме да остане така“, казва председателят на Управителния съвет на камарата Лъчезар Цоцорков, цитиран в съобщение на Министерството на енергетиката. В отговор Петкова заявява, че това е и нейната визия за развитието на отрасъла. "Това е необходимо, за да бъде секторът предвидим и устойчив“, казва тя и се аргументира с европейската практика, според която разрешенията, концесиите и контролът върху използването на всички подземни богатства са на едно място. До 2010 г. контролът върху подземните богатства бе разхвърлян между три министерства – на икономиката и енергетиката, на регионалното развитие и на околната среда. При първия кабинет на ГЕРБ обаче бе взето решение цялата дейност да бъде съсредоточена в тогавашното Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. При сегашното разделяне на мегаведомството на три бе обсъждано дали концесиите на подземните богатства да не се разделят отново, но от публикувания устройствен правилник на МЕ става ясно, че тази идея не е намерила поддръжници. Държавата и минният бранш са декларирали взаимно, че ще си сътрудничат, става ясно още от прессъобщението. Двете страни са се обединили и около становището, че е необходимо скорошно приемане на Национална стратегия за устойчиво развитие на минната индустрия в България, която ще даде дългосрочна визия на политиките за подкрепа на бизнеса в този сектор. Проект на такъв документ се дискутира повече от две години и дори бе подложен на обществено обсъждане, но така и не бе внесен за одобрение в Министерския съвет.

2500 долара вземат наши офицери в Донецк. От Варна тръгват наемниците за Украйна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4449222

Бивши кадрови офицери от армията ни се уредили със заплата от 2500 долара, за да се бият на страната на опълченците. Със същото месечно възнаграждение са и наемниците, които отиват да служат на властите в Киев.
Бивши кадрови офицери от армията ни се уредили със заплата от 2500 долара, за да се бият на страната на опълченците. Със същото месечно възнаграждение са и наемниците, които отиват да служат на властите в Киев. "Цял живот съм се обучавал да се бия, сега, на 50 години ми се отвори шансът да приложа теорията на практика.

Утре времето ще е облачно

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4449356

Утре над Дунавската равнина и източните райони ще има ниска облачност. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над много райони от Южна България.
Ще е почти тихо с максимални температури в Северна България - между 2° и 5°, в Южна - между 5° и 10°, в София 7°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и Утре над Дунавската равнина и източните райони ще има ниска облачност. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над много райони от Южна България. Ще е почти тихо с максимални температури в Северна България - между 2° и 5°, в Южна - между 5° и 10°, в София 7°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и

Надзорният съвет на Здравната каса прие бюджета на институцията за 2015 г.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4449370

След редица извънредни заседания, днес Надзорният съвет на Здравната каса прие бюджета на институцията за следващата година, в който се предвиждат с 325 млн. лв. повече от предвидените за тази година, съобщи Дарик.
Единствено представителите на работодателите в съвета са гласували против предложения бюджет, а вероятната причина е фактът, След редица извънредни заседания, днес Надзорният съвет на Здравната каса прие бюджета на институцията за следващата година, в който се предвиждат с 325 млн. лв. повече от предвидените за тази година, съобщи Дарик. Единствено представителите на работодателите в съвета са гласували против предложения бюджет, а вероятната причина е фактът,

Бюджета на НЗОК за 2015 г. е с 325 млн. лв. повече от предвидените за тази година

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4449349

След редица извънредни заседания, днес Надзорният съвет на Здравната каса прие бюджета на институцията за следващата година, в който се предвиждат с 325 млн. лв. повече от предвидените за тази година, съобщи Дарик.
Единствено представителите на работодателите в съвета са гласували против предложения бюджет, а вероятната причина е фактът, След редица извънредни заседания, днес Надзорният съвет на Здравната каса прие бюджета на институцията за следващата година, в който се предвиждат с 325 млн. лв. повече от предвидените за тази година, съобщи Дарик. Единствено представителите на работодателите в съвета са гласували против предложения бюджет, а вероятната причина е фактът,

ОПЕК запази производствения си таван, петролът потъна с над 6%*

http://www.investor.bg/surovini/365/a/opek-zapazi-proizvodstveniia-si-tavan-petrolyt-potyna-s-nad-6-184616/

Както казах по-рано, производството няма да бъде понижено, заяви петролният министър на Саудитска Арабия

ОПЕК запази производствения си таван, петролът потъна с над 7%*

http://www.investor.bg/surovini/365/a/opek-zapazi-proizvodstveniia-si-tavan-petrolyt-potyna-s-nad-7-184616/

Както казах по-рано, производството няма да бъде понижено, заяви петролният министър на Саудитска Арабия

Българката, за която говорят "Гардиън", NYT и цял свят

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/bylgarkata-za-koiato-govoriat-gardiyn-nyt-i-cial-sviat-6028155

"Нейната деликатна, замечтана роля на Мими беше напълно завършена", пише критикът Закари Уолф във в. "Ню Йорк Таймс"

ОПЕК запази производствения си таван, петролът потъна с 4,2%*

http://www.investor.bg/surovini/365/a/opek-zapazi-proizvodstveniia-si-tavan-petrolyt-potyna-s-42-184616/

Както казах по-рано, производството няма да бъде понижено, заяви петролният министър на Саудитска Арабия

Реал Мадрид премахна кръста от логото си заради мюсюлманите

http://offnews.bg/news/n_1/n_423137.html

Испанският футболен тим Реал Мадрид премахна традиционния християнски кръст от официалната емблема на клуба, след като сключи доходоносен тригодишен договор за 3,5 милиарда долара с Националната банка на Абу Даби, съобщи "Гардиън". Емблемата е била създадена през 1931 г. и оригинално в нея присъства християнски кръст, поставен на върха на короната, който обаче сега е премахнат, за да не обиждат мюсюлманската чувствителност. Оригиналният дизайн с кръста ще продължи да се използва в Европа. Испанският спортен вестник Маrca разкритикува решението на отбора, като го описа като свидетелство, че "клубът би се лишил от аспект от своята идентичност в преследване на нови фенове". Според еврейския вестник Algemeiner това е само първият ход от поредица такива, предвидени да се привлекат арабски спонсори. Миналият месец Реал подписа сделка с Международната петролна инвестиционна компания, която е притежание на монархията на ОАЕ.

Андрей на Бориса се гушка с друга

http://www.bnews.bg/article-122915

Непозната девойка седна без задръжки в скута на продуцента Андрей Арнаудов. Опосумът, който уж е гадже на моделката Бориса Тютюнджиева, вилня без нея в столичен клуб.

Утре времето ще е облачно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4449310

Утре над Дунавската равнина и източните райони ще има ниска облачност. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над много райони от Южна България.
Ще е почти тихо с максимални температури в Северна България - между 2° и 5°, в Южна - между 5° и 10°, в София 7°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и Утре над Дунавската равнина и източните райони ще има ниска облачност. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над много райони от Южна България. Ще е почти тихо с максимални температури в Северна България - между 2° и 5°, в Южна - между 5° и 10°, в София 7°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и

Зверство! Бракониери застреляха 5 благородни елена край Севлиево

http://pik.bg/зверство-бракониери-застреляха-5-благородни-елена-край-севлиево-news254701.html

Зверство! Бракониери застреляха 5 благородни елена край Севлиево

5 благородни елена са убили бракониери тази сутрин край село Батошево, съобщи шефът на Регионалната дирекция по горите в Търново инж.Николай Николов. На мястото в гората горски и полиция открили 4 от животните - два женски екземпляра с два приплода. Преди да бъдат надушени, бракониерите успели да извлачат и натоварят в автомобил петото животно, съобщи "24 часа".

Горски чул изстрелите около 7 часа и предотвратил избиването на цялото стадо елени на територията на Ловно стопанство "Росица". При започнала акция на полицията, РУГ и Северното централно държавно предприятие в къща в село Горна Росица е разкрита незаконна кланица за преработка на дивечово месо. Задържан е единият от бракониерите, а другият се укрива.

Според неофициална информация къщата в края на селото се ползвала от местен арендатор, който от няколко години обработвал земеделски земи в района. Той е и издирваният втори бракониер.

В незаконният цех са открити още части, кожи и вътрешности от животни. Експертиза предстои да установява дали става дума за дивеч.
"Иззети са гилзи от местопрестъплението, намерено е оръжие, работят най-добрите криминалисти от управлението в Севлиево и авторите на това брутално деяние този път няма да се измъкнат", каза шефът на горското предприятие в Габрово инж.Иван Недков.

Върховната рада преизбра с огромно мнозинство Яценюк

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/vyrhovnata-rada-preizbra-s-ogromno-mnozinstvo-iaceniuk-6028154

Кандидатурата на Яценюк бе подкрепена от 341 депутати при само двама против и седмина въздържали се

Размерът на държавните помощи за зърнопроизводство няма да се променя

http://www.cross.bg/taneva-tova-razmerut-1441592.html

/КРОСС/ Размерът на държавните помощи за зърнопроизводство ще се запази и през следващата година, каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева при откриването на Четвъртия агросеминар на Националната асоциация на зърнопроизводителите в Пловдив. Държавна помощ ще има за намалената акцизна ставка върху горивата, компенсирането на загуби за напълно пропаднали площи заради природни бедствия, преотстъпването на корпоративен данък и за насърчаване използването на висококачествени семена, допълни Танева. Сред най-важните задачи пред МЗХ министър Танева посочи стартирането на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 в началото на 2015 г. с мярката за инвестиции в земеделските стопанства. По думите й, министерството ще работи за балансирано развитие на всички производства и за облекчаване администрирането на подпомаганията. Министър Танева посочи, че приоритет на МЗХ ще е и актуализацията на законодателството за поземлените отношения. „Това ще бъде дълъг процес, който ще стимулира развитието на наистина модерно земеделие", обясни Танева. Тя подчерта, че през декември ще бъдат платени средствата за агроекология, необлагодетелстваните райони и Натура 2000, а през януари - и директните плащания. Министър Танева припомни, че бюджетът за директни плащания за 2015 г. е повече от 1,4 млрд лева

Европейската мрежа за марки и дизайни в помощ на бизнеса

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4449343

Обектите на индустриалната собственост – изобретения, полезни модели, марки, промишлени дизайни и географски означения са нематериалните активи, които допринасят неизменно за успеха на всеки бизнес, който борави с тях.
Ако до скоро използването на индустриалната собственост като инструмент за развитие на бизнеса се считаше за привилегия само на Обектите на индустриалната собственост – изобретения, полезни модели, марки, промишлени дизайни и географски означения са нематериалните активи, които допринасят неизменно за успеха на всеки бизнес, който борави с тях. Ако до скоро използването на индустриалната собственост като инструмент за развитие на бизнеса се считаше за привилегия само на

Забраниха ровенето в кофите за боклук на Неапол със заповед

http://europe.actualno.com/Zabraniha-roveneto-v-kofite-za-bokluk-na-Neapol-sys-zapoved-news_62806.html

Кметът на Неапол Луиджи де Маджистрис издаде днес заповед. С нея се забранява ровенето в уличните кофи за смет и търговията с добитите по този начин отпадъци Санкцията за нарушителите е глоба от 50...

Полицейска операция по широкообхватен метод ще бъде извършена във Варна утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=272149

На територията на гр. Варна, утре, 28 ноември 2014 г., ще се проведе специализирана полицейска операция по широкообхватния метод. Пунктът за проверка ще бъде разположен на ул. „Девня”, в отсечката между бул. „Република” и ул. „Атанас Москов”, в крайна дясна пътна лента, между 08:00 и 20:00 часа, съобщиха от полицията за Moreto.

Екатерина Аврамова ще плува за Турция без разрешение от България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4449350

Становище на Българска федерация плувни спортове
Относно смяната на гражданството на Екатерина Аврамова

Българска федерация плувни спортове (БФПС) на 21 октомври 2014 г. бе уведомена официално от Международната федерация по плувни спортове (ФИНА), че Екатерина Аврамова е получила състезателни права за Република Турция съобразно всички изисквани Становище на Българска федерация плувни спортове Относно смяната на гражданството на Екатерина Аврамова Българска федерация плувни спортове (БФПС) на 21 октомври 2014 г. бе уведомена официално от Международната федерация по плувни спортове (ФИНА), че Екатерина Аврамова е получила състезателни права за Република Турция съобразно всички изисквани

Бюджетът на НЗОК за 2015 г. ще е 3,155 млрд. лв.

http://frognews.bg/news_81199/

Надзорният съвет на Здравната каса прие проектобюджета на касата за следващата година, който е в размер на 3 милиарда 155 милиона лева. Обсъдени са били и предложенията на министъра на здравеопазването, с които да се осигури изпълнението на този бюджет и да се повиши контролът.

Европейската мрежа за марки и дизайни в помощ на бизнеса

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4449338

Обектите на индустриалната собственост – изобретения, полезни модели, марки, промишлени дизайни и географски означения са нематериалните активи, които допринасят неизменно за успеха на всеки бизнес, който борави с тях.
Ако до скоро използването на индустриалната собственост като инструмент за развитие на бизнеса се считаше за привилегия само на Обектите на индустриалната собственост – изобретения, полезни модели, марки, промишлени дизайни и географски означения са нематериалните активи, които допринасят неизменно за успеха на всеки бизнес, който борави с тях. Ако до скоро използването на индустриалната собственост като инструмент за развитие на бизнеса се считаше за привилегия само на

Проф. Овчаров пред Фрог: Слави Бинев е с нормално интелектуално съдържание

http://frognews.bg/news_81198/

Оказва се, че избирането на Слави Бинев за шеф на парламентарната комисия по култура не е проблем за нашите творци. Според тях фактът, че довчерашният евродепутат разбира повече от спорт, отколкото от изкуство не е пречка за културата.

Борисов се среща с вицепрезидента на ЕК Кристалина Георгиева

http://pik.bg/борисов-се-среща-с-вицепрезидента-на-ек-кристалина-георгиева-news254692.html

Борисов се среща с вицепрезидента на ЕК Кристалина Георгиева

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с вицепрезидента на ЕК Кристалина Георгиева. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Срещата ще се състои на 28 ноември, със заместник-председателя на Европейската комисия и комисар по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева. Двамата ще обсъдят представения от Комисията План за инвестиции, чиято цел е възстановяването на растежа в Европа и създаването на работни места.

Станишев към Македония: Братя, само с декларации не става!

http://www.cross.bg/makedoniya-opozitziyata-stanishev-1441591.html

/КРОСС/ Добросъседските отношения между България и Македония са въпрос на политическа воля от двете страни, заяви заместник-председателят на Съвместния комитет за парламентарно сътрудничество ЕС-Република Македония Сергей Станишев Станишев на заседание на комитета в Страсбург. „България е първата страна, признала Македония, винаги сме подкрепяли присъединяването й към Европейския съюз и НАТО. Като премиер защитих членството на Македония в НАТО през 2008 година. На Балканите всички сме едно семейство, но усилията трябва да са взаимни", припомни Станишев. На двустранна среща Станишев призова македонския вицепремиер Фатмир Бешими за скорошно подписване на Договора за приятелство и сътрудничество между България и Македония: „Трябва да покажем политическа воля, а не да търсим оправдания, защото причини за отлагане винаги ще се намерят. Ставаме свидетели на медийни кампании срещу страната ни. Необходими са ясни договорни отношения, за да уреждаме въпросите помежду си по демократичен начин". На 27 април в Македония имаше предсрочни парламентарни избори. Основната опозиционна партия Социалдемократически съюз на Македония взе решение да не участва в новосформирания парламент, поради съмнения в манипулация на изборните резултати. По същата причина в Съвместния комитет ЕС-Македония няма представители на опозицията

Бракониери застреляха 5 благородни елена край Севлиево

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4449295

Разкриха нелегален цех за преработка на дивечово месо
 5 благородни елена са убили бракониери тази сутрин край село Батошево, съобщи шефът на Регионалната дирекция по горите в Търново инж.Николай Николов. На мястото в гората горски и полиция открили 4 от животните - два женски екземпляра с два приплода. Разкриха нелегален цех за преработка на дивечово месо 5 благородни елена са убили бракониери тази сутрин край село Батошево, съобщи шефът на Регионалната дирекция по горите в Търново инж.Николай Николов. На мястото в гората горски и полиция открили 4 от животните - два женски екземпляра с два приплода.

Берен Саат мъртвопияна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4448905

Берен Саат, позната като Бихтер от Берен Саат, позната като Бихтер от "Забраненията плод" и Фатамгюл от "Пепел от рози" направи голям гаф.  Носителката на наградата "Най-добра турска актриса" бе заснета от папараци да криволичи на излизане от голямо нощно заведение в Инстанбул. Цялата история и още интересни четива ще намерите във вестник "ТВ

Берен Саат мъртвопияна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4448929

Берен Саат, позната като Бихтер от "Забраненията плод" и Фатамгюл от "Пепел от рози" направи голям гаф.   Носителката на наградата "Най-добра турска актриса" бе заснета от папараци да криволичи на излизане от голямо нощно заведение в Инстанбул.  Цялата история и още интересни четива ще намерите във вестник "ТВ Берен Саат, позната като Бихтер от "Забраненията плод" и Фатамгюл от "Пепел от рози" направи голям гаф.  Носителката на наградата "Най-добра турска актриса" бе заснета от папараци да криволичи на излизане от голямо нощно заведение в Инстанбул. Цялата история и още интересни четива ще намерите във вестник "ТВ

Лихвите по кредитите продължават да вървят надолу

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/lihvite-po-kreditite-prodyljavat-da-vyrviat-nadolu-184598/

Нормативните промени от лятото изглежда дават резултат, защото годишният процент на разходите по всички видове кредити намалява

24 млн. лв. глоба за некачествено строителство на пътища с европейски пари

http://www.moreto.net/novini.php?n=272143

Изпълнителна агенция "Одит на средствата от Европейския съюз" при Министерството на финансите продължава да настоява за санкция в размер на 24 млн. лв. по Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013. Това става ясно от отговор на Министерството на транспорта до БГНЕС.

В Турция арестуваха убиецa на сръбския баскетболен фен

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/27/2427975_v_turciia_arestuvaha_ubieca_na_srubskiia_basketbolen/?ref=rss


Турската полиция е арестувала предполагаемия убиец на сръбския фен, който беше намушкан с нож в сърцето при сбиване преди баскетболния мач между "Галатасарай" и "Цървена звезда" от Евролигата на 21 ноември.

Сред седемте души, които са били задържани във вторник във връзка с фаталния инцидент, един е бил идентифициран като човека, който е наръгал 25-годишния Марко Ивкович. Арестите бяха осъществени след прегледите на охранителните камери на залата.

Около 400 фенове на...

Валентин Петров: ДАНС проспа 5-6 години

http://frognews.bg/news_81197/

Аз бих казал, че акцията на ДАНС е не малко закъсняла, а много закъсняла, защото за ислямски фундаментализъм се говори много отдавна и не само се говори, ние виждаме какво се случва. Това каза бившият шеф на полицията Валентин Петров по „Фокус”.

Все още няма решение за членството на България и Румъния в Шенген

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/vse-oshte-niama-reshenie-za-chlenstvoto-na-bylgariia-i-rumyniia-v-shengen-184608/

ЕК има готовност да ни помогне при преговори за отпадане на визовия режим с Австралия, САЩ, Канада, Япония и Бруней

Фермерите ще получат 1,4 млрд. лева през 2015 година

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4449271

Закъснението на Оперативна програма Закъснението на Оперативна програма " Развитие на селските райони" бе една от най- дискутираните теми на открития днес в Пловдив Национален агросеминар на Националната асоциация на зърнопроизводителите. От трибуната министър Десислава Танева призова производителите, които имат готови проекти, да побързат,

Георги Иванов: Не може "Левски" да бъде спонсор на БФС (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/27/2427983_georgi_ivanov_ne_moje_levski_da_bude_sponsor_na_bfs/?ref=rss


Треньорът на "Левски" Георги Иванов-Гонзо изрази недоволството си от решенията на дисциплинарната комисия. Той изтъкна, че други клубове се разминават по-леко, когато дойде време за наказания.

Специалистът е със спрени права за един мач заради опита си да попречи на атака на Йордан Христов от "Ботев".

"Явно пак лични интереси обслужват някои хора от футболния съюз. "Левски" не може да бъде спонсор на БФС и всеки кръг да има наказания, дори когато ги няма. Сега си говорихме...

Депутатите определиха 12 постоянни комисии към Народното събрание

http://econ.bg/Новини/Депутатите-определиха-12-постоянни-комисии-към-Народното-събрание_l.a_i.616096_at.1.html

Депутатите определиха председателите и членовете на 12 постоянни комисии към Народното събрание (НС). Предстои по време на заседанието в петък да...

Фермерите ще получат 1,4 млрд. лева през 2015 година

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4449289

Закъснението на Оперативна програма " Развитие на селските райони" бе една от най- дискутираните теми на открития днес в Пловдив Национален агросеминар на Националната асоциация на зърнопроизводителите.
От трибуната министър Десислава Танева призова производителите, които имат готови проекти, да побързат, Закъснението на Оперативна програма " Развитие на селските райони" бе една от най- дискутираните теми на открития днес в Пловдив Национален агросеминар на Националната асоциация на зърнопроизводителите. От трибуната министър Десислава Танева призова производителите, които имат готови проекти, да побързат,

NYTimes: Няколко олигарси управляват българските медии

http://offnews.bg/news/n_1/n_422927.html

Няколко олигарси контролират медийните компании в България, редовно класирана на последно място в ЕС в Индекса на медийна свобода. Сред тях е и Делян Пеевски, чиято Нова българска медийна група е тясно свързана с правителства, контролирани от няколко партии. Медийната група уж е управлявана от майка му, макар че опонентите на депутата от ДПС твърдят, че той държи реалната власт. Това пише New York Times в материал, озаглавен "Олигарси от Източна Европа изкупуват медии". Американското издание отбелязва, че из цяла Източна Европа местните олигарси и инвестиционни групи, някои от тях непосредствено свързани с политическото ръководство на своите страни, купуват вестници и медийни компании. А това предизвика сериозно притеснение сред журналистите за свободата на печата. Става дума само за един от процесите в Източна Европа, които повдигат въпроси за напредъка към западните стандарти за демокрация и свобода на словото, четвърт век след падането на Берлинската стена. Подобно на ситуацията в Русия, и в цяла Източна Европа има нарастващо безпокойство за потенциално опасна концентрация на властта в ръцете на хора, които са успели да придобият богатство, политическо влияние и все повече разширяват контрола в медиите, пише NYT. В Словакия, например, германска медийна компания продаде значителен дял от последния сериозен и независим национален вестник на влиятелна инвестиционна група, която преди време беше цел на журналистически разследвания на същото издание. Главният редактор, който заемаше поста през последните 8 години, подаде оставка. Четирима от заместниците му го последваха. Както и 50 от общо 80 души в редакцията. В Чехия пък селскостопанският магнат Анджей Бабис не само притежава най-голямата издателска къща в страната, а и няколко ключови медии. В момента Бабис е министър на финансите в правителството. В Унгария, освен държавната собственост на голяма част от новинарските медии, изключително приближени фигури до премиера Виктор Орбан контролират значителна част от медийния пазар, отбелязва New York Times.

Бургаските миньори пак заплашват със стачкa

http://pik.bg/бургаските-миньори-пак-заплашват-със-стачкa-news254690.html

Бургаските миньори пак заплашват със стачкa

Бургаските миньори от мина "Черно море" пак заплашват със стачка.

В четвъртък те обявиха готовност да започнат поредния си протест под земята. Причина отново са неизплатените им заплати. Миньорите не са получавали трудови възнаграждения близо два месеца.

"Обявили сме стачна готовност, но ще изчакаме още няколко дни, защото имаме уверението, че до края на деня (б.р. - четвъртък) ще ни преведат поне една от дължимите заплати. Ако не се случи, ще преминем към стачни действия под земята", заяви лидерът на КНСБ в мината Чавдар Миколашев, информира "Стандарт". Той уточни, че колегите му настояват още да се запази действащия в момента параграф 4 и да не се вдигат стажът и възрастта при пенсиониране. През последната година миньорите от рудника край Бургас стачкуваха два пъти ефективно под земята заради неизплатени заплати. Последният им протест бе в навечерието на парламентарните избори. Тогава над 40 миньори от нощната смяна отказаха да напуснат галериите и прекараха близо 24 часа под земята. Много от тях колабираха и бяха откарани с линейки в болницата, но миньорите постигнаха целта си и получиха на куп неизплатените им възнаграждения.

 

Подкупно ченге в затвора? По-рядко от слънчево затъмнение

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4449284

При сега действащия Наказателен кодекс и вече 15-годишната имитация на борба срещу корупцията подкупно ченге в български затвор или на борсата на труда е много по-рядко явление дори от слънчевото затъмнение. Даже, прочитайки това, всеки астроном може с право сериозно да се засегне, защото слънчевите затъмнения се наблюдават между 2 и 5 пъти в При сега действащия Наказателен кодекс и вече 15-годишната имитация на борба срещу корупцията подкупно ченге в български затвор или на борсата на труда е много по-рядко явление дори от слънчевото затъмнение. Даже, прочитайки това, всеки астроном може с право сериозно да се засегне, защото слънчевите затъмнения се наблюдават между 2 и 5 пъти в

Арсений Яценюк пое премиерския пост в новото украинско правителство

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/27/2427972_arsenii_iacenjuk_poe_premierskiia_post_v_novoto/?ref=rss


Украинският президент Петро Порошенко подписа предложението за управляваща коалиция, оглавявана от досегашния премиер от партия "Народен фронт" Арсений Яценюк, съобщи "Украинская правда".

Новият състав на Върховната рада подкрепи избора на Яценюк за премиер с 341 гласа от общо 450 депутати. Порошенко обяви, че лидерът на коалицията се е обърнал към него с молба да внесе кандидатурата на Яценюк.

"При мен за подпис дойдоха ръководителите на петте фракции. Конституцията дава...

Идея за опозиционно движение зрее в БСП

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/27/2427914_ideia_za_opozicionno_dvijenie_zree_v_bsp/?ref=rss


Вътрешната опозиция в БСП замисля да се обособи в движение в рамките на партията, научи "Дневник". За инициатори се сочат бившият зам.-председател на парламента и председател на партийната контролна комисия Мая Манолова и депутатът Георги Кадиев. Идеята е в ранен етап и първата битка на опозиционерите ще е дали ще успеят да наложат през Националния съвет свикване на вътрешнопартиен референдум.

БСП има нужда от голяма промяна и голяма реформа, ако иска да бъде модерна партия от ХХI...

Пациентски организации искат лекарствата за онкоболни да останат в здравната каса

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2014/11/27/2427971_pacientski_organizacii_iskat_lekarstvata_za_onkobolni/?ref=rss


Български пациентски форум иска да се прилагат по-гъвкави модели на договаряне на лекарствата за онкологично болните пациенти. Пациентски организации са притеснени да не се върне централизирано договаряне на лекарствата през здравното министерство, защото според тях това ще доведе до фатални забавяния на лечението. 

Причината е, че лекарите ще останат без възможност да избират с кои медикаменти ще лекуват своите пациенти. От пациентските организации уточняват, че са обезпокоени от...

Пациенски организации искат лекарствата за онкоболни да останат в здравната каса

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2014/11/27/2427971_pacienski_organizacii_iskat_lekarstvata_za_onkobolni/?ref=rss


Български пациентски форум иска да се прилагат по-гъвкави модели на договаряне на лекарствата за онкологичноболните пациенти. Пациентски организации са притеснени да не се върне централизирано договаряне на лекарствата през здравното министерство, защото според тях това ще доведе до фатални забавяния на лечението. 

Причината е, че лекарите ще останат без възможност да избират с кои медикаменти ще лекуват своите пациенти. От пациентските организации уточняват, че са обезпокоени от...

Да спасим живота на Жана от Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=272124

Жанета Врачева е с диагноза хронична бъбречна недостатъчност от 3 години. Провежда й се перитонеална диализа. Включена е в списъка на чакащите за бъбречна трансплантация от трупен донор в България. Наскоро научава за т.нар. „кръстосана трансплантация”, която се извършва в болница „Гази Осман паша”, Истанбул.

Една добра идея за парти около Коледа

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/edna-dobra-ideia-za-parti-okolo-koleda-6028153

Коледното издание на фестивала за електронна музика ще проведе на 27 декември в зала „Арена Армеец“

Станишев към Македония: "Братя, само с декларации не става!"

http://frognews.bg/news_81195/

На 26 и 27 ноември по време на пленарната сесия в Страсбург се проведе заседание на Съвместния комитет за парламентарно сътрудничество ЕС-Република Македония. В изказването си заместник-председателят на Комитета от страната на ЕС Станишев подчерта, че добросъседските отношения между България и Македония са въпрос на политическа воля от двете страни и припомни:

Бизнесът: Единният орган за управление на подземните богатства трябва да остане в министерството

http://www.cross.bg/sektor-energetikata-bogatstva-1441589.html

/КРОСС/ Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обсъди състоянието на минния сектор с представители на Българската минно-геоложка камара.  Разговорът е част от поредицата срещи с професионалисти от различни сектори в енергетиката, чиято цел е детайлната картина на проблемите в сектора. Представителите на камарата са единодушни за запазването на Единния орган за управление на подземните богатства в рамките на ресорното министерство. „В продължение на 15 години се борим активно това да се случи и настояваме да остане така", посочи председателят на Управителния съвет на камарата Лъчезар Цоцорков. В отговор министър Петкова заяви, че това съвпада с нейната визия за развитието на отрасъла. „Това е необходимо, за да бъде секторът предвидим и устойчив", каза тя. Аргумент за подобно решение е и европейската практика, според която разрешенията, концесиите и контролът върху използването на всички подземни богатства са на едно място. В България промяна в тази посока бе направена през 2010 г., когато управлението на подземните богатства, разпокъсано в четири различни ведомства, бе съсредоточено в рамките на тогавашното Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Държавата може да разчита на целия експертен потенциал на камарата при формиране и отстояване на политиките в минния сектор, стана ясно още по време на срещата

"Реал" свали кръста от емблемата си заради договор с банката на Абу Даби

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/27/2427963_real_svali_krusta_ot_emblemata_si_zaradi_dogovor_s/?ref=rss


"Реал" (Мадрид) премахна кръста от емблемата си като част от договора си с Националната банка на Абу Даби.

Християнският кръст обичайно е разположен върху корона в горната част на логото на испанския клуб. В този вид емблемата на белите е от 1920 г., след като крал Алфонсо XIII става патрон на клуба.

За да не бъдат засегнати мюсюлманите в Обединените арабски емирства, се е наложила промяната, твърди "Марка".

"Реал" подписа тригодишен договор с банката през...

Еврозоната е незавършена и трябва да бъде укрепена, обяви Драги

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/11/27/2427965_evrozonata_e_nezavurshena_i_triabva_da_bude_ukrepena/?ref=rss


Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги заяви, че европейският валутен съюз остава "незавършен" и има нужда да бъде укрепен чрез по-добър надзор на икономическата политика на неговите членки, предаде Асошиейтед прес.

Въпреки устойчивостта си валутният съюз "все още е незавършен", се посочва в речта на Драги в Хелзинки.

По думите му 18-те страни членки на валутния съюз са се споразумели да не се спасяват взаимно чрез фискални трансфери, както се прави...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване