Безредици белязаха първия протест срещу СИРИЗА в Атина

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/bezredici-beliazaha-pyrviia-protest-sreshtu-siriza-v-atina-6032348

Сблъсъците идват в навечерието на гласуването в германския парламент дали да се предостави финансова помощ на Гърция

Шок! Варненка роди близнаци, дадоха й само едното бебе!

http://pik.bg/шок-варненка-роди-близнаци-дадоха-й-само-едното-бебе-news290574.html

Шок! Варненка роди близнаци, дадоха й само едното бебе!

Младо семейство подозира лекари, че са откраднали за продан новороденото им бебе. Скандалната история се е случила във Варна преди няколко месеца. В началото на миналата година семейството, което вече има три хлапета, разбира, че чака близнаци. Димит­ричка и Веселин Аргирови се жалват, че след раждането им в МБАЛ “Света Анна” получават само едното дете. Обяснението на персонала за другото е, че се е родило мъртво, което според родителите е невъзможно. Те подозират, че вероятно детето им е станало обект на криминална търговия с бебета, пише "Монитор".

Родителите се опират на редовната ехография до края на бременността като бъдещата майка е преглеждана общо 8 пъти от четирима различни специалисти. Всички те са единодушни, че бебетата са две момчета и са живи и здрави.

До момента на раждането, когато им дават само едно дете. За майката новината, че другото е мъртво, идва шоково минути след като излиза от упойката от раждането. Показали за секунди починалото дете само на бащата, докато той бил в състояние на шок след новината. Часове след раждането Веселин Аргиров подава жалба до полицията и здравните власти. От медицинския одит, националната и районната здравноосигурителна каса потвърждават разминаването - изследванията недвусмислено показват две живи бебета, а не само едно. Образувано е наказателно производство срещу лекуващия лекар, което трябва да установи какво се е случило с втория близнак. Аку­шер­ката, която е следила Димит­ричка през целия период на бременността й, е повече от категорична, че бебетата са две - виждала ги е, чувала е сърдечните им тонове. Жената е с 30-годишен стаж, а освен нея още трима специалисти са видели същото.


Чудесна Сесил е на 1/2-финал в Акапулко!

http://www.bnews.bg/article-130300

Каратанчева за втори път в кариерата си ще играе на полуфинал на турнир на УТА след надпреварата в Патая Сити през февруари 2010 година.

Депутатите от АБВ не знаели, че Първанов бил против заема

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4625119

Депутатите от АБВ не подозирали, че, гласувайки „за” новия заем в размер на 16 млрд. лв., действат в противовес с мнението на лидера си Георги Първанов. Това обяви пред bTV народният представител Иван Иванов. По думите му уважението към Първанов в редиците на партията е огромно и ще остане такова.
"Вносителят на предложението за дълга обеща от
Депутатите от АБВ не подозирали, че, гласувайки „за” новия заем в размер на 16 млрд. лв., действат в противовес с мнението на лидера си Георги Първанов. Това обяви пред bTV народният представител Иван Иванов. По думите му уважението към Първанов в редиците на партията е огромно и ще остане такова. "Вносителят на предложението за дълга обеща от

Министрите решават за Банско

http://www.cross.bg/bansko-zasedanie-grypa-1454647.html

/КРОСС/Министрите ще проведат отложеното си от сряда заседание. Заради напрегнатите дебати по приемането на ратификацията за 16 милиарда лева външен дълг, заседание не се проведе, а всички министри пристигнаха спешно в парламента.  Очаква се на днешното заседание на Министерски съвет да стане ясно решението от доклада за концесията на ски-зона Банско. По нареждане на премиера Бойко Борисов беше сформирана междуведомствена група, която да разреши казуса. Многократно жители на Банско излизаха на протест с искане за строежа на втори лифт. В същото време няколко институции посочиха, че има нарушения на концесията. Екозащитници пък категорично се противопоставиха на идеята да се построи ново съоръжение. Преди дни те изпратиха и писмо до премиера с аргументите си. Докладът на междуведомствената група трябваше да стане ясен още на 15 февруари, но срокът беше удължен с 10 дни.

Депутатите от АБВ не знаели, че Първанов бил против заема

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4625112

Депутатите от АБВ не подозирали, че, гласувайки „за” новия заем в размер на 16 млрд. лв., действат в противовес с мнението на лидера си Георги Първанов. Това обяви пред bTV народният представител Иван Иванов. По думите му уважението към Първанов в редиците на партията е огромно и ще остане такова.
Депутатите от АБВ не подозирали, че, гласувайки „за” новия заем в размер на 16 млрд. лв., действат в противовес с мнението на лидера си Георги Първанов. Това обяви пред bTV народният представител Иван Иванов. По думите му уважението към Първанов в редиците на партията е огромно и ще остане такова. "Вносителят на предложението за дълга обеща от

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/02/27/2480826_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Шепа "недоволни граждани" протестират срещу Ципрас

http://svetoven.pogled.info/balkani/news/62732/SHepa-nedovolni-grazhdani-protestirat-sreshtu-TSipras

/Поглед.инфо/ Около 450 души се събраха в центъра на гръцката столица Атина за участие в първия протест срещу новото правителство на премиера Алексис Ципрас.

Вестниците пишат...

http://www.cross.bg/purvanov-ministur-dans-1454646.html

/КРОСС/24 часа съобщава, че правителството ще създаде специално звено, чиято цел е 30 високопоставени политици и чиновници, замесени в корупция, да влязат в затвора. Спецзвеното ще се състои поне от 200 прокурори, следователи и данъчни инспектори. Вестникът допълва, че в документа, който ще бъде гледан от кабинета днес се твърди, че има 158 хиляди случая на корупция през миналата година, но в полицията има само 150 сигнала. "Европейската комисия поставя България под специален мониторинг", гласи водещото издание на Дума, която отбелязва в подзаглавие, че Брюксел е притеснен от макроикономическите дисбаланси и заплашва със санкции. "Брюксел критикува остро банковия надзор на БНБ" е заглавието на Капитал дейли по същата тема."Вътрешният министър влиза в остър сблъсък с премиера за ДАНС и ДАТО", прогнозира вестник Сега по повод обявената готовност на министър Веселин Вучков да предложи след празниците нов главен секретар на МВР и да започне процедури за смяната на шефовете на ДАНС и Държавната агенция "Технически операции". "На въпрос на "Сега" дали плановете на вътрешния министър ще се осъществят, премиерът Борисов отговори кратко "Не", пише вестникът.Заплахата на Георги Първанов да подаде оставка като лидер на АБВ, след като парламентарната група подкрепи емитирането на нов заем, е водеща тема за днешните вестници

Застреляният снощи в Казичане е приятелят на издирвания от Интерпол Таки Боби Белята

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4625115

Намереният застрелян снощи край езерото в Казичане е Борис Борисов, известен като Боби Белята - близък на издирвания от Интерпол Христофорос Аманатидис-Таки, научи "24 часа".
От пресцентъра на МВР към момента потвърждават единствено, че има застрелян мъж на 39 години, но засега не разкриват самоличността му.  Цялата история четете тук.
Намереният застрелян снощи край езерото в Казичане е Борис Борисов, известен като Боби Белята - близък на издирвания от Интерпол Христофорос Аманатидис-Таки, научи "24 часа". От пресцентъра на МВР към момента потвърждават единствено, че има застрелян мъж на 39 години, но засега не разкриват самоличността му. Цялата история четете тук.

Брюксел поставя България под наблюдение заради КТБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=281462

Икономиката на България страда от прекомерни дисбаланси, които изискват решителни политически действия и специално наблюдение. Това се казва в прессъобщение на ЕК, която задълбочи процедурата за икономически дисбаланси по отношение на България, Франция и Германия, като ги премести в по-тежки категории в шестстепенната скала за оценка.

Надбягване в подкрепа на хората, принудени да бягат от домовете си

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2015/02/27/2480622_nadbiagvane_v_podkrepa_na_horata_prinudeni_da_biagat/?ref=rss


На 1 март Борисовата градина ще бъде обагрена в бяло и червено от участниците в благотворително събитие, които ще бягат, тичат или вървят по краткото трасе около парка в подкрепа на Проект "Бежанци".
  Под заглавието "Баба Марта бързала", надбягването ще отбележи традиционния празник, на който българите си разменят мартеници с пожелания за здраве и щастие през годината. Участниците ще получат костюми, с които да се пременят като традиционните герои Пижо и Пенда, а финиширалите ще бъдат...

Дончева не изключва решението на ПГ на АБВ за дълга да е взето със съгласието на Първанов и Петков

http://www.cross.bg/doncheva-tatyana-petkov-1454645.html

/КРОСС/Оставката на Георги Първанов е театър. Като подаде оставка и ако му я приемат, тогава ще коментираме, заяви в студиото на Нова телевизия Татяна Дончева, лидер на „Движение 21". Според нея лидерът на АБВ, както и Румен Петков, са от категорията политици - играчи и определено играят сложна игра, „зад кадър има много действия по отношение на други сюжети". Изобщо не изключвайте, че това решение е взето със съгласието на Първанов и Румен Петков, заяви Дончева. Тя е убедена, че парламентарна група на АБВ не е фриволна в поведението си, а трите водещи фигури - Първанов, Петков и Калфин - не биха си позволили да направят някакви самостоятелни решения. Татяна Дончева определи поведението на АБВ при гласуването на дълга като дискредитиращо. А що се отнася до самия дълг, тя коментира, че финансовият министър Владислав Горанов няма аргументи. Начинът, по който Влади Горанов и Менда Стоянова го обясниха, или по-точно не го обясниха, дълга, подклади паниката и страховете, коментира тя. Според Татяна Дончева следващият български президент трябва да бъде избран без ДПС. Но ДПС ще направи всичко възможно той да бъде избран с тяхната подкрепа и ще искат да осребрят. ДПС до последно ще играе тънко, на ръба на изкуствената засада, коментира тя. Лидерът на „Движение 21" отхвърли сблъсък между Росен Плевнелиев и Бойко Борисов по време на изборите

Северна Корея разработва балистична ракета, достигаща САЩ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4625108

Северна Корея разработва нова балистична ракета на подводница, която ще бъде потенциална ядрена заплаха не само за Източна Азия, но и за САЩ, съобщава японската агенция Киодо.
Твърдението е на началника на Стратегическото командване на САЩ адмирал Сесил Хейни. Според него Пхенян разработва и нова балистична ракета,
Северна Корея разработва нова балистична ракета на подводница, която ще бъде потенциална ядрена заплаха не само за Източна Азия, но и за САЩ, съобщава японската агенция Киодо. Твърдението е на началника на Стратегическото командване на САЩ адмирал Сесил Хейни. Според него Пхенян разработва и нова балистична ракета,

Линдзи Вон за "Дневник": Кариерата ми е изцяло зависима от коляното

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/02/27/2481029_lindzi_von_za_dnevnik_karierata_mi_e_izcialo_zavisima/?ref=rss


Четирикратната носителка на Световната купа по ски алпийски дисциплини Линдзи Вон направи впечатляващо завръщането през този сезон след почти две години отсъствие заради контузии. Тя отново се превърна в най-сериозната заплаха за конкурентките в скоростните дисциплини, а в Кортина д'Ампецо подобри рекорда за най-много победи за Световната купа. Вон се надява да направи решителна крачка за спечелването на купата в супергигантския слалом по време на двете състезания в тази дисциплина в Банско...

Поредният гаф на CNN

http://www.cross.bg/snimkata-vladimir-pytin-1454635.html

/КРОСС/ Телевизия Си Ен Ен се извини за показването на снимката на руския президент Владимир Путин на фона на информация, че британските медии са успели да установят личността на човека, обезглавил заложници на ислямистката групировка „Ислямска държава”, съобщи „РИА Новости”. Заради проблем със сървъра по време на извънредната новинарска емисия случайно се е заредила снимката на Владимир Путин, подготвена за следващия сюжет. Образът на президента на Руската федерация се появи след облечения в черно терорист и остана няколко секунди на екраните.

Северна Корея разработва балистична ракета, достигаща САЩ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4625104

Северна Корея разработва нова балистична ракета на подводница, която ще бъде потенциална ядрена заплаха не само за Източна Азия, но и за САЩ, съобщава японската агенция Киодо.
Твърдението е на началника на Стратегическото командване на САЩ адмирал Сесил Хейни. Според него Пхенян разработва и нова балистична ракета,
Северна Корея разработва нова балистична ракета на подводница, която ще бъде потенциална ядрена заплаха не само за Източна Азия, но и за САЩ, съобщава японската агенция Киодо. Твърдението е на началника на Стратегическото командване на САЩ адмирал Сесил Хейни. Според него Пхенян разработва и нова балистична ракета,

Илиана Йотова: Оставката на Първанов е премислен ход

http://frognews.bg/news_86846/

Не вярвам Георги Първанов да подаде оставка, каза българският депутат в Европарламента Илияна Йотова по БНТ. Йотова припомни как обявилият за оттеглянето си лидер на АБВ заяви за оставка след изборите за законодателен орган на изпълнителна власт на Европейския съюз след като водената от бившия президент не получи нито едно място в ЕП.

Боби Белята е разстреляният снощи край Казичене

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4625105

Мъж на име Борис Борисов, известен като Боби Белята, беше застрелян снощи в София, съобщава БНР. Тялото на Борисов, който е криминално проявен, е открито близо до Казичене.
За разстрела на мъж край езерото съобщи снощи "Труд онлайн".
Сигналът за инцидента е получен снощи около 21.30 от познат на застреляния Борис Борисов.
Мъж на име Борис Борисов, известен като Боби Белята, беше застрелян снощи в София, съобщава БНР. Тялото на Борисов, който е криминално проявен, е открито близо до Казичене. За разстрела на мъж край езерото съобщи снощи "Труд онлайн". Сигналът за инцидента е получен снощи около 21.30 от познат на застреляния Борис Борисов.

Почти 8000 лева е заплатата на Плевнелиев

http://bulgarski.pogled.info/news/62731/Pochti-8000-leva-e-zaplatata-na-Plevneliev

/Поглед.инфо/ Президентът Росен Плевнелиев получава заплата от 7893 лева. Държавният глава взима 5772 лева плюс допълнително 2121,60 лева за придобит трудов стаж и професионален опит.

Ивайла Бакалова заживя в Дубай

http://www.bnews.bg/article-130288

Мис България 2005 - Ивайла Бакалова, окончателно се премести да живее в Дубай!

Ген. Атанасов: Цяла една партия, която е участвала в протестите, е била разработвана и е бил подслушван Касим Дал

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4625100

"Цяла една партия, която е участвала в протестите, е била разработвана и е бил подслушван Касим Дал". Това обяви пред bTV депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов. "Ние информирахме служебния министър Георги Близнашки за това и е извършена проверка от инспектората на МВР. Наказани са 4-има служители,
"Цяла една партия, която е участвала в протестите, е била разработвана и е бил подслушван Касим Дал". Това обяви пред bTV депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов. "Ние информирахме служебния министър Георги Близнашки за това и е извършена проверка от инспектората на МВР. Наказани са 4-има служители,

Трима загинаха при стрелба в Южна Корея

http://asia.actualno.com/Trima-zaginaha-pri-strelba-v-Ujna-Koreja-news_459385.html

Въоръжен мъж застреля трима души, преди да се самоубие в жилище в град недалече от столицата на Южна Корея Сеул. Това е вторият подобен инцидент в рамките на два дни, съобщи Асошиейтед прес, позовавай...

Чудовищни злоупотреби в дом за деца във Велинград

http://blagoevgrad.actualno.com/Chudovishtni-zloupotrebi-v-dom-za-deca-vyv-Velingrad-news_459393.html

Момиче и неговият брат близнак повече от месец живеят във финансирания с европари Център за настаняване от семеен тип във Велинград. Общо 15 деца с проблеми са настанени там. Две от тях са неподвижни,...

Вън чалгарщината от паркингите

http://actualno.actualno.com/Vyn-chalgarshtinata-ot-parkingite-news_459389.html

Джигитстването по българските пътища явно вече не е достатъчно, та много българи го пренасят и когато паркират. Вече става и направо мода да се паркира на места за инвалиди, особено в моловете &nd...

Шефът на НЗОК: Парите за болниците няма да се намаляват с по 5% месечно

http://healthy.actualno.com/Shefyt-na-NZOK-Parite-za-bolnicite-njama-da-se-namaljavat-s-po-5-mesechno--news_459391.html

Парите за болнична помощ са доста повече от бюджета за 2014 година. Въпреки това те са по-малко от реално изплатените пари на болниците за миналата година. Това обясни изпълнителният директор на НЗО...

В Брюксел загрижени за заплахите за арестуване на Зоран Заев в Македония

http://balkani.actualno.com/V-Bruksel-zagrijeni-za-zaplahite-za-arestuvane-na-Zoran-Zaev-v-Makedonija-news_459395.html

Партията на европейските социалисти (ПЕС) е сериозно загрижена заради заплахите за арест на лидера на опозицията в Македония Зоран Заев. Това е заявил евродепутатът Ричард Хоуит, предаде македонското ...

Персоналът на Дом „Гергана“ във Варна брани управителя си с отворено писмо

http://www.moreto.net/novini.php?n=281435

С отворено писмо работещите в Дома за Стари хора „Гергана“ и в Дома за възрастни с физически увреждания решиха да защитят управителя Филип Щерев, който е заплашен от уволнение заради обвинения за смъртта на пациентка, научи Moreto.

CNN показа Путин вместо снимката на джихадист

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4625095

Представител на телевизионния канал Си Ен Ен поднесе извинения, след като телевизията показа снимка на руския президент Владимир Путин при съобщаването на новината, че е установена самоличността на боеца от "Ислямска държава", известен като Джихадиста Джон. По думите на прессекретаря на телевизията фотографията била заредена случайно поради грешка

Ген. Атанасов: Цяла партия, участвала в протестите, е била разработвана

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4625091


"Цяла една партия, която е участвала в протестите, е била разработвана и е бил подслушван Касим Дал". Това обяви пред bTV депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов. "Ние информирахме служебния министър Георги Близнашки за това и е извършена проверка от инспектората на МВР. Наказани са 4-има служители,

Колко е сложно да започнеш работа в Apple

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/02/27/2480477_kolko_e_slojno_da_zapochnesh_rabota_v_apple/?ref=rss


Като най-голямата и скъпа компания в света - Apple, е притегателна сила за хиляди хора, които виждат фирмата като идеалното място за работа. За да се увери, че в крайна сметка ще избере точните хора, Apple е развила доста сложна система за одобрение на кандидатите, съобщава онлайн изданието Information-age.

Повечето кандидати започват да се подготвят още преди да са подали документи в Apple. Например дизайнерът на потребителски интерфейси Луис Абрю. Миналата година той е прекарал...

CNN показа Путин вместо снимката на джихадист (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4625090

Представител на телевизионния канал Си Ен Ен поднесе извинения, след като телевизията показа снимка на руския президент Владимир Путин при съобщаването на новината, че е установена самоличността на боеца от "Ислямска държава", известен като Джихадиста Джон. По думите на прессекретаря на телевизията фотографията била заредена случайно поради грешка

Сложен процес за одобрение очаква кандидатите за работа в Apple

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/02/27/2480477_slojen_proces_za_odobrenie_ochakva_kandidatite_za/?ref=rss


Като най-голямата и скъпа компания в света - Apple, е притегателна сила за хиляди хора, които виждат фирмата като идеалното място за работа. За да се увери, че в крайна сметка ще избере точните хора, Apple е развила доста сложна система за одобрение на кандидатите, съобщава онлайн изданието Information-age.

Повечето кандидати започват да се подготвят още преди да са подали документи в Apple. Например дизайнерът на потребителски интерфейси Луис Абрю. Миналата година той е прекарал...

Робърт де Ниро се разсеял за 6,4 млн. долара данъци

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/robyrt-de-niro-se-razseial-za-64-mln.-dolara-danyci-6032347

Данъчната служба на САЩ му изпратила покана да плати на стар адрес и актьорът се забавил да уреди дълга си

По 400 - 500 коли напускат София на минута

http://pik.bg/по-400---500-коли-напускат-софия-на-минута-news290576.html

По 400 - 500 коли напускат София на минута

Между 400 и 500 автомобила в минута ще напускат столицата днес заради струпването на 4 почивни дни. Такива са очакванията на „Пътна полиция”. Задръствания и засилен трафик се очакват в цялата страна, съобщи Би Ти Ви. По този повод се ограничава движението на камиони - днес от 16 до 20 часа и на 3 март от 14 до 20 часа, магистралите и първокласните пътища са забранени за тежкотоварните автомобили над 12 тона.

Заради очакванията за голям брой пътуващи БДЖ пуска допълнителни вагони - от днес до 4 март включително, железницата предоставя около 9000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната.

Боби "Белята" е застрелян в Казичене

http://www.mediapool.bg/bobi-belyata-e-zastrelyan-v-kazichene-news231107.html

Криминално проявният Боби "Белята" е бил застрелян в Казичене в четвъртък вечерта. Той е приближен на издирвания Христофорос Аманитидис-Таки, съобщи бТВ. Около 21 часа в четвъртък млад мъж е потърсил помощ в бензиностанция край околовръстния път в квартал Казичене. Той съобщил на полицията, че наблизо има прострелян мъж в автомобил. Убитият е криминално проявен. По неофициална информация на бТВ се казва Борис Борисов. Известен е като Боби "Белята". Смятан е за един от най-близките на наркобоса Христофорос Аманатидис-Таки, който е обявен за международно издирване. Двамата са приятели от детските години в столичния квартал "Люлин". Боби "Белята" бе разследван за участие в групата на Таки за наркоразпространение. Той има издадена условна присъда за взривяване на автомобила на бизнесмена Самер Абдулатиф. Борисов е участвал и в автомобилни състезания. Работата на полицията по разплитането на случая продължава. Очаква се в петък да бъде направен повторен оглед на местопрестъплението.

Боби Белята е застрелян в Казичане

http://www.mediapool.bg/bobi-belyata-e-zastrelyan-v-kazichane-news231107.html

Криминално проявният Боби Белята е бил застрелян в Казичане в четвъртък вечерта. Той е приближен на издирвания Христофорос Аманитидис-Таки, съобщи бТВ. Около 21 часа в четвъртък млад мъж е потърсил помощ в бензиностанция край околовръстния път в квартал Казичене. Той съобщил на полицията, че наблизо има прострелян мъж в автомобил. Убитият е криминално проявен. По неофициална информация на бТВ се казва Борис Борисов. Известен е като Боби Белята. Смятан е за един от най-близките на наркобоса Христофорос Аманатидис-Таки, който е обявен за международно издирване. Двамата са приятели от детските години в столичния квартал "Люлин". Боби Белята бе разследван за участие в групата на Таки за наркоразпространение. Той има издадена условна присъда за взривяване на автомобила на бизнесмена Самер Абдулатиф. Борисов е участвал и в автомобилни състезания. Работата на полицията по разплитането на случая продължава. Очаква се да бъде направен повторен оглед на местопрестъплението днес.

Боби Белята е застрелян в Казичне

http://www.mediapool.bg/bobi-belyata-e-zastrelyan-v-kazichne-news231107.html

Криминално проявният Боби Белята е бил застрелян в Казичане в четвъртък вечерта. Той е приближен на издирвания Христофорос Аманитидис-Таки, съобщи бТВ. Около 21 часа в четвъртък млад мъж е потърсил помощ в бензиностанция край околовръстния път в квартал Казичене. Той съобщил на полицията, че наблизо има прострелян мъж в автомобил. Убитият е криминално проявен. По неофициална информация на бТВ се казва Борис Борисов. Известен е като Боби Белята. Смятан е за един от най-близките на наркобоса Христофорос Аманатидис-Таки, който е обявен за международно издирване. Двамата са приятели от детските години в столичния квартал "Люлин". Боби Белята бе разследван за участие в групата на Таки за наркоразпространение. Той има издадена условна присъда за взривяване на автомобила на бизнесмена Самер Абдулатиф. Борисов е участвал и в автомобилни състезания. Работата на полицията по разплитането на случая продължава. Очаква се да бъде направен повторен оглед на местопрестъплението днес.

Близък на криминалния бос Таки е убит в София

http://www.mediapool.bg/blizak-na-kriminalniya-bos-taki-e-ubit-v-sofiya-news231107.html

Приближен на криминално проявения Христофорос Аманитидис-Таки е бил убит снощи в столичния квартал Казичане, съобщи бТВ. Около 21 часа в четвъртък млад мъж е потърсил помощ в бензиностанция край околовръстния път в квартал Казичене. Той съобщил на полицията, че наблизо има прострелян мъж в автомобил. Убитият е криминално проявен. По неофициална информация на бТВ се казва Борис Борисов. Известен е като Боби Белята. Смятан е за един от най-близките на наркобоса Христофорос Аманатидис-Таки, който е обявен за международно издирване. Двамата са приятели от детските години в столичния квартал "Люлин". Боби Белята бе разследван за участие в групата на Таки за наркоразпространение. Той има издадена условна присъда за взривяване на автомобила на бизнесмена Самер Абдулатиф. Борисов е участвал и в автомобилни състезания. Работата на полицията по разплитането на случая продължава. Очаква се да бъде направен повторен оглед на местопрестъплението днес.

Татяна Дончева захапа АБВ: "Първанов и Петков обикновено играят сложна игра"

http://petel.bg/Tatyana-Doncheva-zahapa-ABV--Parvanov-i-Petkov-obiknoveno-igrayat-slozhna-igra__102927

„Когато подаде оставка и му я приемат, тогава ще коментирам. Изчакайте до април месец”. Така лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева...

Шефът на ФБР идва да разплете шпионски скандал у нас?

http://petel.bg/SHefat-na-FBR-idva-da-razplete-shpionski-skandal-u-nas-__102928

Директорът на ФБР Джеймс Коми идва, за да разреши шпионски скандал у нас. Пробита е системата за национална сигурност, част от...

Кабинетът обсъжда мерките за противодействие на корупцията в страната

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/02/27/2481184_kabinetut_obsujda_merkite_za_protivodeistvie_na/?ref=rss


Министерския съвет се събира днес, след като заседанието му в сряда бе отложено заради гласуването на ратификацията на договора с четири банки за поемането на дълг от 8 млрд. Евро.

Очаква се на заседанието да бъдат разгледани докладите за междуведомствената група, която трябваше да анализира антикорупционните политики и да предложи мерки за противодействие на корупцията в страната.

Докладът посочва слабости, свързани с липсата за механизъм за цялостна координация и...

Мачовете в Серия А ще започват 15 минути по-късно заради кризата в "Парма"

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/02/27/2481134_machovete_v_seriia_a_shte_zapochvat_15_minuti_po-kusno/?ref=rss


Мачовете от предстоящия през уикенда 25-и кръг на италианското футболно първенство ще започнат с 15-минутно закъснение в знак на солидарност към изпадналия в тежка финансова криза "Парма". По този начин играчите от останалите отбори решиха да направят жест към своите колеги, които не са получавали пари от началото на сезона.

Преди седмица домакинският мач на "Парма" срещу "Удинезе" беше отложен, тъй като ръководството на клуба нямаше средства да плати за охрана. 

В неделя...

Ген. Атанасов: За подслушване са наказани Гребенаров и още трима висши полицаи

http://frognews.bg/news_86845/

Не съм говорил, че протестът е бил подслушван. Бяха прилагани специални разузнавателни средства за подслушване, което е друго. Не отделни протестиращи са подслушвани, а цяла партия, чиито членове участваха в протестите. Беше подслушван Касим Дал. За това са наказани 4 служители на МВР, шефа на националната полицията Гребенаров и още трима под него. Това заяви пред bTV депутатът и шеф на комисия в парламента генерал Атанас Атанасов.

400-500 автомобила в минута напускат София днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4625073

Между 400 и 500 автомобила в минута ще напускат столицата днес заради струпването на 4 почивни дни. Такива са очакванията на „Пътна полиция”,посочва bTV. Задръствания и засилен трафик се очакват в цялата страна.
По този повод се ограничава движението на камиони - днес от 16 до 20 часа и на 3 март от 14 до 20 часа,
Между 400 и 500 автомобила в минута ще напускат столицата днес заради струпването на 4 почивни дни. Такива са очакванията на „Пътна полиция”,посочва bTV. Задръствания и засилен трафик се очакват в цялата страна. По този повод се ограничава движението на камиони - днес от 16 до 20 часа и на 3 март от 14 до 20 часа,

Каратанчева на полуфинал в Акапулко

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4625060

Българското представяне на турнира по тенис в Акапулко се разви по изненадващ начин.
Десетият в света, трети в схемата и миналогодишен шампион Григор Димитров отпадна безславно още в третия кръг от №169 в света Райън Харисън, на Сесил Каратанчева вече е на полуфинал.
Бившата казахстанка, която наскоро си върна българския паспорт,
Българското представяне на турнира по тенис в Акапулко се разви по изненадващ начин. Десетият в света, трети в схемата и миналогодишен шампион Григор Димитров отпадна безславно още в третия кръг от №169 в света Райън Харисън, на Сесил Каратанчева вече е на полуфинал. Бившата казахстанка, която наскоро си върна българския паспорт,

Осем шанса да харесваме България повече

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/02/27/2480962_osem_shansa_da_haresvame_bulgariia_poveche/?ref=rss


И в новата година "Дневник" и платформата за доброволчество TimeHeroes.org ще представят редовна селекция от хубави каузи, които търсят своите доброволци. Текстовете са написани от екипа на TimeHeroes.

Всеки ден спрягаме глагола харесвам с отрицателната частица "не" поне по няколко пъти. Много феномени и проявления на нашата среда заслужават тази оценка и с времето броят им става все по-голям. Заедно с това нехаресване и недоволство тегне и едно силно усещане за безпомощност,...

Руският хуманитарен конвой тръна към Донбас

http://www.cross.bg/oblast-ministerstvoto-granitzata-1454634.html

/КРОСС/ Поредният руски хуманитарен конвой се е отправил към границата с Украйна, предаде РИА Новости. Колоната се състои от над 170 товарни автомобила на министерството на извънредните ситуации на Русия (МИС). В 04,00 часа местно време те са напуснали Донския спасителен център на министерството в Ростовска област и са се отправили към границата. Камионите превозват 1,8 тона хуманитарни товари, 80% от които хранителни продукти. Освен това в най-пострадалите от сраженията градове в Донецка и Луганска област ще бъдат доставени медикаменти, стоки от първа необходимост, книги и учебни пособия за учениците и студентите.

Кой е застреляният при Казичене Боби Белята?

http://www.bnews.bg/article-130299

Пореден разстрел на човек от криминалния контингент шокира България в четвъртък вечер.

Кабинетът с цел: 30 корумпирани от властта в затвора

http://www.moreto.net/novini.php?n=281459

20-30 влезли в сила ефективни присъди за корупция по високите етажи на властта. Тази цел е поставена в доклад, озаглавен “Стратегически насоки за борба с корупцията”, който днес Министерският съвет ще разгледа по предложение на вицепремиера Меглена Кунева.

"Не изключвайте възможността АБВ да е подкрепила дълга със съгласието на Първанов"

http://offnews.bg/news/n_1/n_468367.html

Става дума за театър. Не изключвайте възможността това решение на АБВ за подкрепа на новия външен дълг да е взето със съгласието на Първанов и Румен Петков, но да трябва да бъде дадено обяснение на обществото. Така лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева коментира изявлението на лидера на АБВ Георги Първанов, че ще подаде оставка на националния съвет на партията през април, защото не е съгласен с факта, че депутатите на АБВ са гласували "за" дълга от 8 милиарда евро след като цяла седмица от партията обясняваха, че ще гласуват "против". Първанов обяви, че не бил знаел за това. "И Георги Първанов, и Румен Петков са от категорията на политиците играчи - ловки, манипулатори. Впечатлението от парламентарната група на АБВ не е, че има ярки фигури, които да я водят, а че водещите фигури са Калфин и Първанов и че групата не би могла да направи самостоятелни решения. Петков е бил по време на гласуването в парламентарната група", заяви Дончева пред Нова тв. Тя беше скептична, че наистина ще се стигне до оттеглянето на Първанов: "Изчакайте до април да видим. Простият рисърч, който направих, показва, че на това са се хванали хванали хора, които гледат сутрешния блок между кафето, банята и кухнята и чуват с периферията. 50:50 това е театър". "Петков и Първанов обикновено играят сложна игра и обикновено тя не е това, което се представя на публиката. Пред нея беше казано: "Няма да подкрепим", а зад кадър имаше много искания по отношение на Борисов, на министри и когато не се разберат, могат да играят политически покер до последно. Изчакайте националния съвет. Тази парламентарна група не е фриволна в поведението си, дори когато там има хора, които разбират", заяви още лидерът на "Движение 21". Тя бе категорична, че гласуването на ПГ за дълга е дискредитирало АБВ. Татяна Дончева се обяви категорично против вземането на нов дълг от 8 милиарда евро, прокаран от кабинета чрез финансовия министър Владислав Горанов. "Това не е добро решение. Горанов няма никакви аргументи за това. От две седмици той ходи от студио в студио, за да отправя нападки. Кои дефицити ще финансира? Как ще планирате дефицити? Знаете ли след една година по това време колко няма да ви стига заплатата и какъв харч няма да направите? България имаше период от няколко години, в които имаше излишъци, какво планираше тогава? Дефицитът е бъдещо несигурно събитие. Как се държи България - като човек, който взема кредит или бърз кредит, за да си купи айфон? Ако българската държава иска да бъде разумна, трябва да вложи няколко милиарда в инвестиционна програма. А тези пари от новия дълг над необходимите за рефинансиране на стария дълг са за да има възможност да се похарчат в дребни инфраструктурни проекти или да се излеят в пясъка между местните избори и изборите за президент. Горанов трябва да каже за какво му е тази разлика", заяви Татяна Дончева. По думите й, за да се преодолее задкулисната власт, "следващият президент трябва да бъде избран без ДПС". Тя бе категорична, че преди кампанията Плевнелиев и Борисов може да са един срещу друг, но по време на кампанията ще бъдат заедно. Тя коментира и исканията за кадрови промени на върха в специалните служби и МВР. "Ако Борисов иска да махне Писанчев и Лазаров, има причина. Сигурна съм, че не се съмнява в професионалната недостатъчност на тези хора. А ако се спъва, също има причина", заяви Дончева. 

Ще се проведе отложеното от сряда заседание на Министерски съвет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4625068

От 11:00 часа ще се проведе отложеното от сряда заседание на Министерски съвет. Министрите ще разгледат докладите за Междуведомствената група. Тя е създадена да анализира антикорупционните политики в България.   Освен това тя трябва да предложи мерки за противодействие на корупцията. Тези мерки ще бъдат включени в подготвената антикорупционна
От 11:00 часа ще се проведе отложеното от сряда заседание на Министерски съвет. Министрите ще разгледат докладите за Междуведомствената група. Тя е създадена да анализира антикорупционните политики в България. Освен това тя трябва да предложи мерки за противодействие на корупцията. Тези мерки ще бъдат включени в подготвената антикорупционна

БДЖ пуска допълнителни вагони за празниците

http://offnews.bg/news/n_1/n_468344.html

Българските държавни железници осигуряват допълнителни вагони за 114 влака през празничните дни по повод националния празник на България - 3 март. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните почивни дни. През периода 27 февруари - 4 март включително националният железопътен превозвач ще предостави около 9000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 15 бързи влака със задължителна резервация и 99 бързи влака. При купуване на билети за отиване и връщане могат да се ползват от 10% до 30% наотстъпка. Клиентите на БДЖ могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете през празничните дни от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната.

Сесил Каратанчева достигна до полуфинала в Акапулко

http://www.mediapool.bg/sesil-karatancheva-dostigna-do-polufinala-v-akapulko-news231106.html

Българката Сесил Каратанчева достигна до полуфинала на тенис турнира в Акапулко след драматична победа над пуерториканката Моника Пуиг с 2:6, 7:6 (7), 6:4. Срещат продължи 2.25 минути и премина през 13 пробива и постоянни обрати. По пътя към полуфинала Каратнчева спаси три мачбола. Българкта влезе в основната схема на турнира като „щастлив губещ“ заради контузията на Даниела Хантухова.   Каратнчева, която заема 158-ото място в световната ранглиста, стигна едва за втори път в кариерата си до полуфинал в турнир на Женската тенис асоциация (WTA). Предишният беше през 2010 г. в Тайланд, но под флага на Казахстан. В опит да се класира за първия финал в кариерата си Каратанчева ще се изправи срещу поставената под номер 5 Тимеа Бачински от Швейцария. В другия полуфинал ще играят Мария Шарапова и Каролин Гарсия.

Теменужка Петкова, министър на енергетиката: Майсторът на енергийните проверки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4624504

Финансови одити - именно с тях заплаши държавните и частни енергийни дружества енергийният министър Теменужка Петкова с идването си на власт преди повече от 100 дни. Изглеждащата на пръв поглед тиха и скромна жена изпълни заканата си. Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) от орган, подчинен  на Министерството на финансите, се превърна в
Финансови одити - именно с тях заплаши държавните и частни енергийни дружества енергийният министър Теменужка Петкова с идването си на власт преди повече от 100 дни. Изглеждащата на пръв поглед тиха и скромна жена изпълни заканата си. Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) от орган, подчинен на Министерството на финансите, се превърна в

Москва ще помогне на Новорусия с доставките на газ и чака предплата от Киев

http://www.cross.bg/dostavkite-donbas-obemi-1454633.html

/КРОСС/ Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Русия оказва помощ на Донбас в достатъчно големи обеми, и при необходимост може да разгледа въпроса за безплатна доставка на синьо гориво в региона. „Не мога да в момента да коментирам газовите доставки. Несъмнено тези въпроси ще се разглеждат извънредно в случай на необходимост. Но това, че Русия оказва помощ в достатъчно големи обеми, също е очевиден факт“, каза Песков. „Наличието на хуманитарна катастрофа вече е признато от ОССЕ и, разбира се, енергийната блокада не само ще задълбочи тази хуманитарна катастрофа, но и ще я направи чудовищна“, каза прессекретарят на руския президент, отговаряйки на въпрос, готова ли е Русия да окаже безплатна помощ с доставянето на газ в Югоизточна Украйна. По-рано Владимир Путин определи като геноцид решението на Киев да прекрати доставките на газ в Донбас. „В тези региони живеят около 4,5 млн. души: представете си, че тези хора останат без газоснабдяване през зимата. Не стига, че там вече има глад, и ОССЕ констатира, че има хуманитарната катастрофа, но да ги оставим и без газоснабдяване“, възмути се руският лидер. Вчера „Газпром“ изрази готовност да изведе от рамките на текущите взаимоотношения с „Нафтогаз Украйна“ доставките на газ в Донбас. Това съобщи пред телевизия „Россия 24“ официалният представител на руската компания Сергей Куприянов

Три години след наводнението в село Бисер: ясно е кой е отговорен, разследването продължава

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/02/27/2481057_tri_godini_sled_navodnenieto_v_selo_biser_iasno_e_koi/?ref=rss


Три години след скъсването на стената на язовир "Иваново", от който вълна заля цялото село Бисер и уби 11 души, вече е установено кой е отговорен, но разследването все още продължава. Перспективите то да приключи скоро не са съвсем добри, научи "Дневник".

В момента се извършват множество следствени действия за оценяване щетите на абсолютно всички пострадали, заявиха от Районната прокуратура Пловдив. Оттам прогнозираха, че разследващите ще се занимават с тази дейност "още много дълго...

Вместо коментар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4624660

ВМЕСТО КОМЕНТАР
Два актуални вица по парламентарното гласуване на договора за обслужване на дълг и последвалото сътресение в АБВ.
“Щом изгледал телевизионното интервю на Георги Първанов, в което той обяснява, че ще даде оставка, тъй като депутатите на АБВ са гласували за външния дълг, премиерът Бойко Борисов се обърнал към вицепремиера Румяна
ВМЕСТО КОМЕНТАР Два актуални вица по парламентарното гласуване на договора за обслужване на дълг и последвалото сътресение в АБВ. “Щом изгледал телевизионното интервю на Георги Първанов, в което той обяснява, че ще даде оставка, тъй като депутатите на АБВ са гласували за външния дълг, премиерът Бойко Борисов се обърнал към вицепремиера Румяна

Москов представя визията на екипа си за реформи в здравеопазването

http://www.cross.bg/foryma-zdraveopazvaneto-predstaviteli-1454643.html

/КРОСС/Министърът на здравеопазването Петър Москов ще представи визията на екипа си за промени в здравния сектор. Във форума в столицата ще се включат представители на фармацевтичната промишленост, болнични директори и представители на пациентите. Как да се осигури възможно най-качествената здравна грижа и как ресурсите в системата да се разпределят най-справедливо. Това е един от въпросите, които ще разискват представителите на властта, на бизнеса, на изпълнителите и на потребителите в здравеопазването. Участие във форума ще вземе и евродепутатът Андрей Ковачев, който преди месец оглави група евродепутати, ангажирани с проблемите на достъпа до качествени здравни грижи на територията на целия Европейски съюз. Националната пациентска организация ще се включи във форума и със специална информационна акция, посветена на международния ден на редките болести - 28 февруари.  

Застреляният снощи в Казичане е приятелят на Таки Боби Белята

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4625065

Намереният застрелян снощи край езерото в Казичане, за когото
Намереният застрелян снощи край езерото в Казичане, за когото "24 часа" съобщи, е Борис Борисов, известен като Боби Белята - близък на издирвания от Интерпол Христофорос Аманатидис-Таки, научи "24 часа". От пресцентъра на МВР към момента потвърждават единствено, че има застрелян мъж на 39 години, но засега не разкриват самоличността му.

Първи международен турнир по художествена гимнастика за купата на СОК „Камчия“

http://www.moreto.net/novini.php?n=281348

Първият международен турнир по художествена гимнастика за купата на Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ ще се проведе на 27 и 28 февруари в многофункционалната спортна зала на комплекса. Официалното откриване ще бъде на 27 февруари от 13 ч.

Илияна Йотова: Без Георги Първанов няма да има АБВ

http://pik.bg/илияна-йотова-без-георги-първанов-няма-да-има-абв-news290568.html

Илияна Йотова: Без Георги Първанов няма да има АБВ

"Тази партии, които подкрепиха взимането от заема от 16 млрд. лв., показа още веднъж, че сме били прави в нашата позиция. А ние от самото начало сме на една позиция", каза в сутрешния блок на БНТ евродепутатът от БСП Илияна Йотова. 

"Ако Първанов не е начело на АБВ, просто няма АБВ", категорична е Илияна Йотова. Първановата партия останала елитарна партия. "В АБВ има два типа хора. Такива, които смятат, че Георги Първанов може да бъде техен водач. А другите  са разочаровани от БСП", казва Йотова. Според нея много трудно хората на АБВ по места щели да разберат какво е накарало депутатите на Първанов да подкрепят тегленето на заема. Тя самата щяла да ги попита тези дни. 

БСП все още не била готова за местните избори. 

Си Ен Ен илюстрира „Ислямска държава“ с Путин

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/si-en-en-iliustrira-isliamska-dyrzhava-s-putin-6032346

Телевизията поднесе извиненията си на руския президент, станалото се дължало на грешка във видеосървъра – снимката на Путин била за следващия репортаж

Преп. Прокопий Декаполит изповедник (Малко повечерие)

http://www.cross.bg/prokopiii-dekapolit-ikonite-1454642.html

/КРОСС/Преп. Прокопий Декаполит изповедник (Прежд. лит.) (Вечерта Малко повечерие с Богородичен акатист I статия)  Житие на св. преподобни Прокопий Декаполит и преподобни Василий сподвижник Прокопиев Преподобни Прокопий бил от Десетоградие (Декаполис), около Галилейско море (Палестина), поради което бил наречен Декаполит. От младост той се отдал на постнически и други подвижнически трудове, чрез които сърцето се очиства и духът се издига към Бога. Когато настанало гонение против иконите от страна на император Лъв Исаврянин (717-741 г.)Речник Прокопий се вдигнал в защита на иконите, като доказвал, че иконопочитанието не е идолопоклонство, понеже християните знаят, че кланяйки се пред иконите, те не се кланят на мъртва материя, а на живите светци, които са изобразени на иконите. Поради това Прокопий зверски бил мъчен, бит и с желязо стърган. Когато след смъртта на Лъв Исаврянин иконите били поставени отново в църквите, Прокопий се върнал в своя манастир, където прекарал останалите си дни в мир. В дълбока старост той се преселил в небесното царство, където съзерцава ангелите и светците, чиито ликове почитал на земята. Заедно със свети Прокопий се подвизавал с духовен подвиг и страдал ученикът му Василий, чиято памет се празнува на 28 февруари

Масон бие брат заради шефа на взривения завод в Миджур

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4625058

Висш масон преби брат заради маневри на Великия майстор Валери Митков, собственик на взривения завод "Миджур" в Горни Лом. Великият церемониал майстор на Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари на България се нахвърлил вчера с юмруци върху викария на канцеларията на Великата ложа, който е и Майстор на стол, пише "Стандарт".
Висш масон преби брат заради маневри на Великия майстор Валери Митков, собственик на взривения завод "Миджур" в Горни Лом. Великият церемониал майстор на Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари на България се нахвърлил вчера с юмруци върху викария на канцеларията на Великата ложа, който е и Майстор на стол, пише "Стандарт".

Масон бие брат заради шефа на взривения завод в Миджур

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4625050

Висш масон преби брат заради маневри на Великия майстор Валери Митков, собственик на взривения завод
Висш масон преби брат заради маневри на Великия майстор Валери Митков, собственик на взривения завод "Миджур" в Горни Лом. Великият церемониал майстор на Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари на България се нахвърлил вчера с юмруци върху викария на канцеларията на Великата ложа, който е и Майстор на стол, пише "Стандарт".

Дългът ни за 2016 г. и 2017 г. може да не е този, който сега изчисляваме

http://bulgarski.pogled.info/news/62730/Dalgat-ni-za-2016-g-i-2017-g-mozhe-da-ne-e-tozi-koito-sega-izchislyavame

/Поглед.инфо/ До известна степен дори съм учуден, че в работния доклад на ЕК се посочват толкова малко неща, които от Брюксел са забелязали като притеснителни в българската икономика и финанси. Ние като експерти го правим от доста време. И от сегашния документ можем даже да сме доволни.

Вторият кръг преговори между САЩ и Куба започва без първоначалния ентусиазъм

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/02/27/2480763_vtoriiat_krug_pregovori_mejdu_sasht_i_kuba_zapochva/?ref=rss


Днес във Вашингтон започва вторият кръг на преговори за възстановяване на дипломатическите отношения между САЩ и Куба. Два месеца, след като беше обявено началото на разведряването между двете държави, вече липсва първоначалният ентусиазъм, разказва "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

Мнозина кубинци са осъзнали, че са в началото на дълъг процес, който едва ли скоро ще облекчи скоро ежедневните им проблеми.

Мечтите за американски продукти в магазините в Хавана, и лесни...

Този, който отваря училище, затваря затвор

http://www.cross.bg/zatvarya-ychilishte-zatvor-1454641.html

/КРОСС/Виктор Юго (1802-1885) - френски поет, белетрист, драматург, есеист: Този, който отваря училище, затваря затвор.

Забранява се за 3 месеца износа на дървесина. Мораториумът стартира от 6 април

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4624707

Почти единодушно депутатите от парламентарната комисия по земеделие гласуваха вчера да се въведе 3-месечна забрана за износ на дървесина. Предстои решението да бъде гласувано в пленарна зала. То предвижда забраната да влезе в сила от 6 април, за да имат износителите около 1 месец да прекратят дългосрочните си договори.
Почти единодушно депутатите от парламентарната комисия по земеделие гласуваха вчера да се въведе 3-месечна забрана за износ на дървесина. Предстои решението да бъде гласувано в пленарна зала. То предвижда забраната да влезе в сила от 6 април, за да имат износителите около 1 месец да прекратят дългосрочните си договори.

Вторият кръг преговори между САЩ и Куба започват без първоначалния ентусиазъм

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/02/27/2480763_vtoriiat_krug_pregovori_mejdu_sasht_i_kuba_zapochvat/?ref=rss


Днес във Вашингтон започва вторият кръг на преговори за възстановяване на дипломатическите отношения между САЩ и Куба. Два месеца, след като беше обявено началото на разведряването между двете държави, вече липсва първоначалният ентусиазъм, разказва "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

Мнозина кубинци са осъзнали, че са в началото на дълъг процес, който едва ли скоро ще облекчи скоро ежедневните им проблеми.

Мечтите за американски продукти в магазините в Хавана, и лесни...

Правителството решава как да пребори корупцията

http://www.cross.bg/koryptziyata-doklada-merki-1454640.html

/КРОСС/Отложеното от сряда заседание на правителството е насрочено за днес. Министрите ще разгледат доклада на междуведомствената група, която е създадена да анализира антикорупционните политики у нас и да предложи мерки за противодействие на корупцията. Тези мерки ще бъдат включени в подготвяната антикорупционна стратегия, която трябва да бъде готова до месец, В изводите на доклада, изготвен от междуведомствената работна група, се посочват слабости, свързани с липсата на механизъм за цялостна координация и контрол. Посочва се, че на практика не се контролират декларациите за имуществено състояние. Има и законодателни пропуски, които пречат на противодействието. За да се преодолеят слабостите, се предлага изграждането на ефективна система за контрол от антикорупционните органи, внедряване на система за интегритет на държавни служители, разработване на антикорупционни планове за високорискови сектори. В доклада се предлагат конкретни мерки по осем приоритета, които да залегнат в готвената актуализирана стратегия за превенция и противодействие на корупцията.  

Каратанчева стигна полуфиналите в Акапулко след три спасени мачбола

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/02/27/2481176_karatancheva_stigna_polufinalite_v_akapulko_sled_tri/?ref=rss


Българката Сесил Каратанчева спаси три мачбола и оцеля в много луд мач с пуерториканката Моника Пуиг, за да се класира на полуфиналите в турнира в Акапулко. 25-годишната тенисистка сечели с 2:6, 7:6 (7), 6:4 в двубой, който продължи 2.25 часа и премина през 13 пробива и постоянни обрати в резултата. 

Каратанчева можеше дори да не бъде в турнира, тъй като отпадна в третия кръг на квалификациите. Тя обаче влезе в основната схема като "щастлив губещ" заради контузията на Даниела...

Демонстранти се сблъскаха с полицията в Атина в първите протести срещу СИРИЗА

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/02/27/2481174_demonstranti_se_sbluskaha_s_policiiata_v_atina_v/?ref=rss


Десетки облечени в черно демонстранти се сблъскаха с полицията в центъра на Атина в четвъртък, разбивайки витрини, хвърляйки петролни бомби и изгаряйки няколко автомобила в първите антиправителствени протести след идването на власт на СИРИЗА преди месец, предаде "Ройтерс".

Около 450 крайнолеви демонстранти излязоха на улицата в Атина, за да протестират срещу коалиционното правителство на премиера Алексис Ципрас, което постигна споразумение с партньорите от Европейския съюз миналата...

Каратанчев стигна полуфиналите в Акапулко след три спасени мачбола

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/02/27/2481176_karatanchev_stigna_polufinalite_v_akapulko_sled_tri/?ref=rss


Българката Сесил Каратанчева спаси три мачбола и оцеля в много луд мач с пуерториканката Моника Пуиг, за да се класира на полуфиналите в турнира в Акапулко. 25-годишната тенисистка сечели с 2:6, 7:6 (7), 6:4 в двубой, който продължи 2.25 часа и премина през 13 пробива и постоянни обрати в резултата. 

Каратанчева можеше дори да не бъде в турнира, тъй като отпадна в третия кръг на квалификациите. Тя обаче влезе в основната схема като "щастлив губещ" заради контузията на Даниела...

Рождениците днес

http://www.cross.bg/rozhdenitzite-dnes-1454639.html

/КРОСС/Атанас Пенев, вокалист на Б.Т.Р. Валентин Ангелов, художник и дизайнер Владимир Митрушев, бивш депутат Димитър Гочев, юрист, заместник-председател на Съюза на юристите, бивш конституционен съдия и съдия в Европейския съд за правата на човека в Страсбург Доц. Ева Волицер, актриса и преподавател по актьорско майсторство Мехмед Дикме, министър на земеделието в правителството на НДСВ Румен Луканов, тв водещ

Депутатът от АБВ Иван Иванов: Оказа се, че Георги Първанов не е знаел за нашето решение да подкрепим заема

http://pik.bg/депутатът-от-абв-иван-иванов-оказа-се-че-георги-първанов-не-е-знаел-за-нашето-решение-да-п-news290565.html

Депутатът от АБВ Иван Иванов: Оказа се, че Георги Първанов не е знаел за нашето решение да подкрепим заема

"Проведохме оперативно заседание, обсъдихме обстановката. И решихме, че са настъпили обстоятелства, които ни позволяват да подкрепим тегленето на заема", каза в сутрешния блок на Би Ти Ви депутатът от АБВ Иван Иванов. Той не пожела да уточни дали народните представители от парламентарната група са знаели, че Георги Първанов е против.

"Оказа се, че Георги Първанов не е знаел за нашето решение. А ние разчитаме на него. Дали е подал оставка, трябва да каже националният съвет на АБВ", поясни Иван Иванов. 

"Никой не възразява на тегленето на кредит. Дори опозицията, като изключим най-крайната. Георги Първанов каза, че няма друг начин при така стеклите се обдстоятелства да не подаде оставка. Ще го цитирам - той не нямало как да каже на жената отсреща, защо парламентарната група е гласувала по този начин", каза Иван Иванов.

Доверието на парламентартаната група на АБВ към Георги Първанов оставало. 

Врачките станаха психолози

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4625042

Врачки, нумероложки и ходжи се записват да учат психология в университети, за да придобият повече професионална тежест и нови знания и умения за манипулиране на жертвите си, разкрива преподавател в търновския университет. Притежаващите свръхестествени способности обикновено били жени на възраст над 35-40 години.
Врачки, нумероложки и ходжи се записват да учат психология в университети, за да придобият повече професионална тежест и нови знания и умения за манипулиране на жертвите си, разкрива преподавател в търновския университет. Притежаващите свръхестествени способности обикновено били жени на възраст над 35-40 години.

Предстоящи събития в страната за 27 януари

http://www.cross.bg/zala-provede-sofiya-1454638.html

/КРОСС/*** София. От 9 ч. ще се проведе редовно заседание на Народното събрание. *** София. От 11 ч. ще се проведе заседание на Министерски съвет. *** София. От 9 ч. в Зала „София" на Гранд-хотел „София" ще се проведе дискусия на тема „Енергийна сигурност и потенциал за енергийна диверсификация - Проектът 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй". *** София. От 9 ч. в конферентна зала хотел „Шипка" ще се проведе семинар „Подбор на персонала и интервюиране". *** София. От 10.30 ч. в хотел „Радисън" ще се състои здравен форум под надслов „Полезни политики, достъпни решения, модерни терапии". Сред участниците ще бъдат и министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, председателят на националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев и народният представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. *** София. От 11 ч. в парк-хотел „Москва" ще се проведе Второ Общо събрание на Национална асоциация на ресурсните учители. *** София. В 11 ч. в Националния пресклуб на БТА Българската Хънтингтън асоциация ще дадае пресконференция по повод на Международния ден на редките болести - 28 февруари. *** София. От 12 ч. пред Президентството Младежкото обединение на БСП-София организира протест срещу вземането на заем от 16 млрд. лева *** София. В 12 ч

Преглед на печата - 27 февруари

http://www.moreto.net/novini.php?n=281449

Решението на ЕК да постави България под специално наблюдение и опасността от нови наказателни процедури са сред темите на петъчните вестници. „Европейската комисия (ЕК) реши да постави България и няколко други държави в Европейския съюз в процедура за прекомерни макроикономически несъответствия.

Застреляха 39-годишен мъж в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_468345.html

39-годишен мъж е намерен застрелян снощи в столичния квартал "Казичене". За случая съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът е получен към 21:50 часа на телефон 112. На мястото на инцидента са изпратени полицейски екипи, които са извършели оглед на мястото и са установили самоличността на мъжа. Предстои да бъде извършен втори оглед. Полицията издирва извършителя. По непотвърдена информация убитият е Борис Борисов , по известен в наркосредите като Боби Белята. Близкият до издирвания за наркотрафик Христофор Аманатидис - Таки е открит с куршум в главата в кола край бензиностанция. Той е разследван за участие в групата на Таки за наркоразпространение, а преди години е получил и условна присъда за взривяване на автомобил на бизнесмен. През 2002 г. беше задържан по подозрение, че е взривил автосервиз в столицата.

14 въздушни удари са нанесени по "Ислямска държава" в Сирия и Ирак

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/02/27/2481177_14_vuzdushni_udari_sa_naneseni_po_isliamska_durjava_v/?ref=rss


Водената от САЩ коалиция е нанесла 14 въздушни удара срещу бойци на "Ислямска държава" в Сирия и Ирак от сряда сутринта насам. Това съобщи командването на обединените сили, цитирано от агенция Ройтерс.

Пет въздушни удара са били нанесени в Сирия. Те са били насочени срещу обекти в района на град Хасака и бойни позиции край Кобане.

В Ирак са били нанесени девет удара край градовете Фалуджа, Мосул, Асад и други населени места. Сред целите са били сгради, превозни средства и...

Стоян Александров: Дългът ни за 2016 г. и 2017 г. може да не е този, който сега изчисляваме

http://pik.bg/стоян-александров-дългът-ни-за-2016-г-и-2017-г-може-да-не-е-този-който-сега-изчисляваме-news290585.html

Стоян Александров: Дългът ни за 2016 г. и 2017 г. може да не е този, който сега изчисляваме

 До известна степен дори съм учуден, че в работния доклад на ЕК се посочват толкова малко неща, които от Брюксел са забелязали като притеснителни в българската икономика и финанси. Ние като експерти го правим от доста време. И от сегашния документ можем даже да сме доволни. Друг е въпросът как трябва да тълкуваме изводите в доклада на фона на предстоящия нов дълг от 8 млрд. евро.

 Еднозначен отговор няма. Първо, част от новоемитирания заем е за финансиране на старо задължение. Няма нищо, което да се обяснява тук. Единствено – при какви условия ще се емитира новия дълг. Анализирайки състоянието на пазарите би трябвало да постигнем по-евтино финансиране, отколкото плащаме сега по стария дълг. Но доклади като днешния на ЕК в определена степен ни създават проблеми, защото в техните изводи се забелязва определено недоверие към страната.

 Това означава, че се повишава риска да се инвестира в България в т.ч. и когато се купуват държавни облигации и може да даде минимално отражение на цената, по която бихме получили финансирането. Що се касае до втората част на заема - там имаме същински нов дълг, тъй като става въпрос за финансиране на бюджетни дефицити. В бюджета за 2015 г. е предвидена съответната сума, която трябва да бъде осигурена. Дефицитите, както знаете, се запълват от два източника – единият е приватизация, другият – емисия на ценни книжа. Ценните книжа условно можем да разделим на две – едната част е външен, а другата – вътрешен дълг. Така че можем да финансираме част от дефицита на външните пазари, можем и чрез вътрешните пазари. Въпросът е как ще се прецени целесъобразността.

 Позволявам си да кажа, че вътрешният ни дълг е по-страшен от външния. Затова, ако някой смята, че е по-добре да задлъжняваме на вътрешния пазар, ще му кажа, че това не е по-малко опасно в сравнение с дълга навън. Защото при ситуация на външно задлъжняване, както е при Гърция, или както бяхме ние след Лукановия мораториум, какво следва? Сядаме на масата за преговори – плачем, хленчим, молим да ни опростят заема или да го преструктурират и част от него просто изчезва. Спомнете си, че когато сключихме брейди сделката с Лондонския клуб де факто постигнахме една редукция близо 50% – директно опрощаване, преструктуриране и т.н. Но ... от вътрешния дълг няма как да се избяга. Да, можеш да изпуснеш духа от бутилката, т.е. инфлацията. Но кой в крайна сметка плаща – пак клетият българин, обикновеният данъкоплатец. Твърде е възможно в тази сума от 16 млрд. лв., за която правителството искаше парламентът да се съгласи като емисионна програма, в нея да е включена част и от вътрешния дълг. С идеята да го трансформират във външен. Защо не го съобщи финансовият министър ли? Ами, не всичко се казва. Дори и в семейния живот малките лъжи са за предпочитане пред голите истини... Не твърдя това, предполагам, евентуално, че може да съществува и такава опция. Друга възможност е с част от тези пари да си откупим дълг, който падежира и след 2017 г. – с подставени лица, ако това ще ни излезе по-евтино. Предполагам, че може да са залегнали и някакви резерви, точно в духа на този доклад на ЕК. В случай че, както обещахме, поканим външни експерти да направят оценка на активите на банките у нас и ако се окаже, че одитът не е много лицеприятен – какво правим? Нали трябва да има някой, който да ги спасява, защото едва ли ще бъде повторен сценария с КТБ. Ако утре се наложи да се спаси една банка като й се налее ликвидност, тогава не можеш да тичаш на пазарите, трябва просто да имаш тази готовност. Такива неща не се коментират в публичното пространство.

 Защото всеки може да ги изтълкува както му е изгодно, някои дори панически. Журналистите са прави, че министърът на финансите говореше с недомлъвки, даваше уклончиви отговори на вашите въпроси. Но друг е въпросът, че ако не в пряк ефир, той можеше да събере поне политическите ръководители на закрито заседание и да им обясни: това е реално рефинансирането на стария дълг, това е преструктурирането на вътрешен във външен дълг, това е аванс за други цели при определени обстоятелства, ако не дай боже се случат и т.н. А те как ще говорят със своите депутати е друг въпрос, но съм убеден – такива анализи не са за пред широката публика. Защото пазарите само това чакат... Дали правителството ще се справи с тези задачи? Мисля, че тези инструменти са отработени технологии. Забелязахте дори, че не само четирите банки при последния заем ще бъдат дилъри на бъдещи емисии, там се ратифицираха договори и с други институции и банки. Наистина това е дълга процедура, с много ангажирани страни, но при положение, че стане събитието хикс?

 Пък ако няма емисия и те отпадат от веригата. Друг е въпросът, че дългът ни за 2016 г. и 2017 г. може да не е този, който сега изчисляваме. Може да дойдат нови политици, може сегашните да се вразумят и да кажат – не, няма да харчим повече, отколкото създаваме и се отказваме от бюджетните дефицити. Тогава просто ще отпадне необходимостта от емитиране на допълнителен дълг. Ние сега трябва да мислим как да излезем от дефлацията, а то е свързано с държавни разходи, което означава, че няма да търсим балансиран бюджет, а нова политика в областта на разходите и да инвестираме там, където ще има възвръщаемост, в работеща икономика.

Досие: Понякога заспиват и командирът, и помощникът в самолетите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4618707

Пилотските смени са все по-дълги
Бихте ли се качили в самолета си, ако знаете, че командирът е спал 3-4 часа предишната нощ? Или пък че влиза в пилотската кабина, за да ви вози, скапан след 10-12 часа полети преди вашия? А какво ще кажете, ако докато подремвате на седалката си в самолета, същото правят и пилотите?
Пилотските смени са все по-дълги Бихте ли се качили в самолета си, ако знаете, че командирът е спал 3-4 часа предишната нощ? Или пък че влиза в пилотската кабина, за да ви вози, скапан след 10-12 часа полети преди вашия? А какво ще кажете, ако докато подремвате на седалката си в самолета, същото правят и пилотите?

Президентът със 7893 лв. заплата

http://petel.bg/Prezidentat-sas-7893-lv--zaplata__102922

Президентът Росен Плевнелиев получава по 7893 лева заплата на месец. Това стана ясно от отговор на „Дондуков“ 2 на въпрос на „Преса“ по...

Врачките се юрнаха да следват психология

http://petel.bg/Vrachkite-se-yurnaha-da-sledvat-psihologiya__102923

Врачки, нумероложки и ходжи се записват да учат психология в университети, за да придобият повече професионална тежест и нови знания и...

Спартак 1918 пред изхвърляне в „А“ окръжна група. Мач с Банско вероятно няма да има

http://petel.bg/Spartak-1918-pred-izhvarlyane-v----A----okrazhna-grupa--Mach-s-Bansko-veroyatno-nyama-da-ima__102924

Спартак 1918 е пред изхвърляне в „А“ окръжна група, тъй като утре най-вероятно мач с Банско няма да има. За petel.bg Антон Фажев обяви, че...

Поваля ни нов вид вирус

http://petel.bg/Povalya-ni-nov-vid-virus__102926

Нов вид вирус ни поваля. Той започва много по-сериозно и ужасяващо от досегашните. Новият вирус е от рода на така наречените...

Кабинетът с цел: 30 корумпирани от властта в затвора

http://pik.bg/кабинетът-с-цел-30-корумпирани-от-властта-в-затвора-news290584.html

Кабинетът с цел: 30 корумпирани от властта в затвора

20-30 влезли в сила ефективни присъди за корупция по високите етажи на властта. Тази цел е поставена в доклад, озаглавен "Стратегически насоки за борба с корупцията", който днес Министерският съвет ще разгледа по предложение на вицепремиера Меглена Кунева. Документът е подготвен от работна група, водена от зам.-министъра на вътрешните работи Филип Гунев, и върху него през март трябва да бъде написана цялостна антикорупционна стратегия на България, пише "24 часа". Целта за 20-30 корумпирани властници, които да бъдат вкарани в затвора, е поставена пред ново специално звено, което да разследва всички политици, министри, висши чиновници, шефове на агенции.

 Ще се занимава единствено със случаи, при които щетите за бюджета надхвърлят 1 000 000 лв. или поисканият подкуп е над 100 000 лв., е записано в документа, който ще обсъждат министрите. Създаването на такова звено бе предложено първоначално от главния прокурор Сотир Цацаров, а сега е възприето и от правителството. За да бъдат постигнати резултати и да се гарантира независимост на новата структура, ръководството ѝ ще бъде редовно атестирано за постигнатите резултати. Ако поставените цели не бъдат изпълнени, шефовете на звеното ще бъдат сменени. В новата структура ще участват поне 200 прокурори, следователи, оперативни работници от МВР и данъчни инспектори от НАП, предвиждат стратегическите насоки. Идеята е да бъдат сформирани постоянни екипи, които да могат да работят самостоятелно на територията на цялата страна. Новото звено ще отчита пред Народното събрание два пъти годишно постигнатите резултати. Предвидено е да има 6 регионални структури, които да се занимават с корупция на властта, но в размери, по-малки от лимитите на националното звено.

 Според стратегията Комисията за конфликт на интереси трябва да получи правомощията да разследва и анализира имуществените декларации на политиците и висшите чиновници, за да може да се откроят неправомерно забогателите участници във властта. В България липсва звено, което да се занимава с необяснимото богатство, констатира анализът на работната група, водена от Филип Гунев. За да стане това, ще е нужна промяна на Наказателнопроцесуалния кодекс. В България няма влязла в сила нито една присъда по делата от висок обществен интерес, констатират от работната група. През 2013 г. например под специален надзор от прокуратурата са били 21 дела за тежки престъпления и корупция. От тях едва 6 въобще са стигнали до съда, а по останалите още няма никакво движение. 39 са институциите, които би трябвало да борят корупцията в различните сфери на икономиката, политиката и управлението на страната. При това в тази бройка не са включени инспекторатите, които всички министерства, общини и агенции трябва да имат.

Кабинетът решава за втори лифт на Банско

http://offnews.bg/news/n_1/n_468346.html

Очаква се днес да стане ясно решението от доклада за концесията на ски-зона Банско. Този въпрос трябваше да бъде разгледан от Министерския съвет на последното му заседание в сряда, но ратификацията на договорите по външния дълг доведе до отлагането му. Темата ще се разгледа днес на заседание на МС. Въпросът предизвика ожесточени спорове между природозащитници и защитници на проекта и жители на Банско, довели и до протести в Банско в подкрепа на втория лифт. Заради полемиката премиерът Бойко Борисов сформира междуведомствена група, която да реши казуса. Тази сутрин икономистът Владимир Каролев и Андрей Ковачев от „Зелените" влязоха в остър спор "за" и "против" изграждането на втори лифт в курорта в студиото на Нова. Каролев категорично се обяви "за" изграждането. С втори лифт няма да се чака два часа. Ако човек не отиде в 8 ч. сутринта, ще чака два часа. Решението е втора кабинка. Защо не искате? Защото така ви е кеф! Толкова си вярвате, че ще си посегнете", заяви Каролев на Ковачев, който пък се усъмни, че икономиста има математически способности. "Ако се направи втори лифт, районът ще се пренасити с хора. Това ще доведе до необходимостта от изграждане на още писти", заяви Ковачев.

Заплатата на Плевнелиев скочи на 7893 лева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4625029

Президентът Росен Плевнелиев получава бомбастичната за страната заплата от 7893 лева, пише
Президентът Росен Плевнелиев получава бомбастичната за страната заплата от 7893 лева, пише "Преса", като се позовава на отговор от "Дондуков" 2 по закона за достъп до обществена информация, подписан от главния секретар Росен Кожухаров. Държавният глава взима 5772 лв. плюс допълнително 2121,60 лева за придобит трудов стаж и професионален опит.

27 февруари в историята

http://www.cross.bg/zavurshva-bulgariya-aleksandur-1454637.html

/КРОСС/1531 г. - Осем немски князе и 11 града сформират Лига в защита на учението на Мартин Лутер. 1551 г. - Иван Грозни открива Стоглавия събор, ограничаващ правата на духовенството.1599 г. - Джордано Бруно е преместен от Венеция в съда в Рим.1687 г. - Управляващият Япония Цунаеши забранява на поданиците си консумацията на риба, стриди и птици.1795 г. - Правителството на Франция обявява временно затваряне на театрите.1814 г. - Състои се премиерата на 8-ата симфония на Бетховен.1825 г. - Публикувана е първата глава на "Евгений Онегин" на Александър Пушкин.1854 г. - В състояние на умопомрачение немският композитор Роберт Шуман извършва неуспешен опит за самоубийство.1870 г. - Със султански ферман е учредена Българската екзархия, възприета от властта за официален представител на българския народ в Османската империя.1879 г. - Изработен е мемоар на Учредителното събрание против Берлинския договор изпратен до Великите сили.1882 г. - В Русия за първи път е разрешено използването на телефоните от частни лица.1890 г. - Дадена е амнистия за престъпления на чиновниците между 9 август 1886 г. и 2 август 1887 г.1897 г. - В Русе се състои първата кинопрожекция у нас, наблюдавана от 200 зрители.1900 г. - Във Обединеното кралство е създадена Лейбъристката партия.1900 г. - Създаден е футболният клуб „Байерн" (Мюнхен).1904 г. - Създаден е футболният клуб „Бенфика" (Лисабон).1907 г

Татяна Дончева: Първанов играе, дефицитът е бъдещо несигурно събитие

http://politics.actualno.com/Tatjana-Doncheva-Pyrvanov-igrae-deficityt-e-bydeshto-nesigurno-sybitie-news_459362.html

Изчакайте до април месец – като подаде оставка, където трябва и като му я приемат, тогава ще коментирам. Това заяви лидерът на Движение 21 Татяна Дончев по адрес на заявлението на Георги Пър...

Откриха череп и кости в Морската градина в Бургас

http://crime.actualno.com/Otkriha-cherep-i-kosti-v-Morskata-gradina-v-Burgas-news_459370.html

Сметосъбирачи намерили човешки кости и череп близо до хотел в Морската градина на Бургас. Сигналът за открити в близост до хотел "Парк" в Морската градина човешки кости и череп е подаден о...

Робърт Де Ниро е обвинен в укриване и неплащане на данъци

http://showbusiness.actualno.com/Robyrt-De-Niro-e-obvinen-v-ukrivane-i-neplashtane-na-danyci-news_459374.html

Американската кинозвезда Робърт де Ниро е обвинен в укриване и неплащане на данъци за 6,4 млн. долара, съобщи Foxnews. Данъчните инспектори от Ню Йорк предупредиха Де Ниро, че върху един от апартамен...

Дълговата шашмалогия

http://viewpoint.actualno.com/Dylgovata-shashmalogija-news_459089.html

Най-накрая – свърши се. Купища обяснения, думи, подскоци, манипулации, демагогия, истини, примесени с лъжи и вече си имаме посреднически договор за теглене на външен дълг от до 16 млрд. лева...

Русия предупреждава: Още няма плащане за газа от Украйна

http://europe.actualno.com/Rusija-preduprejdava-Oshte-njama-plashtane-za-gaza-ot-Ukrajna-news_459375.html

"Все още няма авансово плащане за газ от Украйна", заяви руският министър на енергетиката Алекандър Новак, предаде БГНЕС. Според Новак украинската страна е превела 15 милиона долара, които ...

Кралев отрича, че днес правителството ще решава за Банско

http://blagoevgrad.actualno.com/Kralev-otricha-che-dnes-pravitelstvoto-shte-reshava-za-Bansko-news_459369.html

Случаят "Банско" трябва да се разглежда рационално, а не емоционално. Днес нищо не предстои, нямаше такава точка в дневния ред и на отложеното заседание на Министерския съвет в сряда (25 фев...

Румънската рецепта срещу корупцията

http://balkani.actualno.com/Rumynskata-recepta-sreshtu-korupcijata-news_459380.html

Те са новите супер-звезди в Румъния - "ловците", които разследват и вкарват зад решетките облажили се политици и чиновници. Хората се радват, че най-сетне правосъдието действа срещу корумп...

Чакаме тапите - София се изнася заради 4-те дни

http://www.bnews.bg/article-130297

Заради очакванията за голям брой пътуващи БДЖ пуска допълнителни вагони.

Сивата икономика владее черквите

http://frognews.bg/news_86844/

Сивата икономика владее черквите в България от притвора до върха на камбанарията и напира да влезе в олтара. Българската православна църква масово не плаща осигуровки на клисари, продавачи на свещи, псалти и прочие. От това бюджетът на държавното обществено осигуряване е ощетен със 150 079 080 лв. за последните 14 години.

"Астон Мартин" представя суперавтомобил за пистови състезания

http://www.dnevnik.bg/skorost/2015/02/27/2480866_aston_martin_predstavia_superavtomobil_za_pistovi/?ref=rss


Британският производител на луксозни автомобили "Астон Мартин" ще представи в Женева "Вулкан" – нов модел, подходящ за пистови състезания. Колата има купе от въглеродни влакна, а мощността на дванадесетцилиндровия атмосферен двигател е над 800 конски сили.

"Вулкан" със задно предаване, а спирачките на "Брембо" са с керамични елементи и дискове с размер 380 мм отред и 340 мм отзад. Гумите са с размер 345/30 x19, разработка на "Мишлен".

Окачването е със суперспортни...

Телевизионно утро

http://www.cross.bg/tema-gost-gosti-1454636.html

/КРОСС/Нова телевизия, „Здравей, „България" Тема: За заема, който тегли държавата, скритите коалиции и оставките в политиката Гост:  Татяна Дончева Тема: Платени ли са българските природозащитници, за да протестират срещу втория лифт на Банско? Гост:  Владимир Каролев срещу Андрей Ковачев от „Зелените" Тема: Защо Фики Стораро паркира като инвалид? И още - как да се приберем без проблеми за празниците? Тема: Ще има ли отново български златни медали от големите първенства? Гост:  Красен Кралев, министър на спорта Тема: Борбата на едно възрастно семейство с ТЕЛК и бюрокрацията Тема: Мъжете или жените са по-добри шофьори? Гости:  Богдана и Симеон от БГ Радио Тема: Новите филми тази седмица   БНТ, „Денят започва" Тема: Защо залавянето на наркотици става все по-трудно за митничарите? Кои са най-новите дизайнерски дроги, които примамват тийнейджърите? Тема: За политическите надлъгвания в България и ЕС Гост:  Илиана Йотова, член на Европейския парламент Тема: Как крадци измамиха момиче с умствена изостаналост да изтегли кредити

Разстреляната в САЩ манекенка – сръбкиня, избягала от войната в Косово

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4625038

Брутално убитата в САЩ манекенка от риалити шоуто „Следващият топ модел на Америка” Мириана Пухар, е родена в Сърбия. Тя и семейството й избягали в Щатите по време на войната в Югославия, пише сръбският „Блиц”.  Мириана е родена на 27 юли 1995 година в Сремска Митровица. Семейството й бяга по време на бомбардировките при войната в Косово през 2005
Брутално убитата в САЩ манекенка от риалити шоуто „Следващият топ модел на Америка” Мириана Пухар, е родена в Сърбия. Тя и семейството й избягали в Щатите по време на войната в Югославия, пише сръбският „Блиц”. Мириана е родена на 27 юли 1995 година в Сремска Митровица. Семейството й бяга по време на бомбардировките при войната в Косово през 2005

Разстреляната в САЩ манекенка – сръбкиня, избягала от войната в Косово

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4625020

Брутално убитата в САЩ манекенка от риалити шоуто „Следващият топ модел на Америка” Мириана Пухар, е родена в Сърбия. Тя и семейството й избягали в Щатите по време на войната в Югославия, пише сръбският „Блиц”.  Мириана е родена на 27 юли 1995 година в Сремска Митровица. Семейството й бяга по време на бомбардировките при войната в Косово през 2005
Брутално убитата в САЩ манекенка от риалити шоуто „Следващият топ модел на Америка” Мириана Пухар, е родена в Сърбия. Тя и семейството й избягали в Щатите по време на войната в Югославия, пише сръбският „Блиц”. Мириана е родена на 27 юли 1995 година в Сремска Митровица. Семейството й бяга по време на бомбардировките при войната в Косово през 2005

Луиза Григорова щяла да напуска страната заради любов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4624548

ЖЪЛТИНИТЕ
Луиза Григорова била на път да побърка близките си, пише жълт сайт. Причината била, че младата актриса решила да заживее в чужбина заради любов. Тя имала връзка с латиноамериканец и двамата искали да живеят извън България.
Потърсихме Луиза Григорова и ето какво каза тя.
Лъжа е, разбира се. Няма такова нещо.
ЖЪЛТИНИТЕ Луиза Григорова била на път да побърка близките си, пише жълт сайт. Причината била, че младата актриса решила да заживее в чужбина заради любов. Тя имала връзка с латиноамериканец и двамата искали да живеят извън България. Потърсихме Луиза Григорова и ето какво каза тя. Лъжа е, разбира се. Няма такова нещо.

Проучване: 50% от седмокласниците не знаят как се кандидатства

http://pik.bg/проучване-50-от-седмокласниците-не-знаят-как-се-кандидатства-news290562.html

Проучване: 50% от седмокласниците не знаят как се кандидатства

Близо половината ученици от 7 клас в столицата, за които през май предстоят изпити за кандидатстване в гимназия, всъщност не са наясно с реда и условията за прием в бъдещите си училища. Горе-долу в тези граници варира и процентът на децата, които всъщност не са наясно от какви школа точно им предстои да избират, въпреки че става въпрос за бъдещата им професия. Това става ясно от проучване на Центъра за кариерно развитие към регионалния просветен инспекторат в столицата.

Едва 51% от запитаните ученици заявяват, че са наясно с процедурата по кандидатстване и условията, за да бъдат приети в гимназия. 26% са посочили, че информацията им по въпроса е непълна. 23 на сто, или горе-долу всеки пети ученик, твърди, че не е наясно с процеса, който му предстои. Сред учениците, дали отговор "не", са предимно деца от районите Красно село, Възраждане, Овча купел, Красна поляна и Банкя. Практиката показва, че всяка година има ученици и родители, които не са наясно с образуването на баловете, начина на кандидатстване и класиране, затова и редовно се появяват кандидат-гимназисти, подали списък с над 100 желани училища, при положение, че системата обикновено класира до около 20-то желание, пише "Стандарт".

Основният проблем при избора на учениците се състои в това, че те не са наясно с предлаганите от школата в техния район профили и професии. 50% от децата знаят какви профили се предлагат от училищата в региона, 31% са запознати "горе-долу". Отново всеки пети е в неведение с възможностите на школата, от които му предстои да избере.

Любопитното е, че учениците са малко по-наясно с това какво предлагат професионалните гимназии - 62% от запитаните твърдят, че са наясно с това какви професии дават техникумите в близост до дома им. 18% обаче не са запознати с това. Едва 61% от седмокласниците вече са си направили конкретни планове къде и как ще кандидатстват. 28% все още се колебаят върху кое училище ще падне изборът им. В пълно неведение тъне всеки десети ученик, на който явно му е все тая какво бъдеще ще избере. Интересното е обаче, че на въпрос какво училище биха избрали, ако кандидатстват днес, най-много ученици са посочили "професионална гимназия". Това влиза в противоречие с изградената от години представа, че мнозинството от децата в столицата се борят да влязат в профилирани школа с изучаване на чужд език. 42% от запитаните биха избрали техникум, ако кандидатстването бе днес. В полза на гимназията са гласували 20%. Останалите са посочили спортни училища или такива по изкуствата, а 11% не знаят на какво би паднал изборът им. На въпрос от каква допълнителна информация се нуждаят, за да си изберат училище, 36% са посочили "за приема", а 35% - за предлаганите професии.

Най-важното от Варна във вчерашния 26 февруари

http://www.moreto.net/novini.php?n=281411

И здравните инспектори във Варна се вдигат на протест заради съкращения Здравните инспектори във Варна имат готовност да протестират ако Министерството на здравеопазването реализира намерението си за намаляване на щатния състав с 10 процента.

Разстреляха авера на наркобоса Таки - Боби Белята

http://pik.bg/разстреляха-авера-на-наркобоса-таки---боби-белята-news290559.html

Разстреляха авера на наркобоса Таки - Боби Белята

Авер на прочутия наркобоса Христофорос Аманитидис-Таки бе разстрелян показно снощи. Борис Борисов, известен с прякора Боби Белята, бил убит в автомобила си до езерото "Казичене", според полицията. 

Разчистване на сметки в наркобизнеса е основната версия, по която работи полицията, научи ПИК. Проверяват се и други причини за показното убийство, включително и лична саморазправа. 

Боби Белята е известен на полицията като човек от "бандата на чуковете". Приживе той се смяташе за най-прпиближения човек на Таки, който пък е известен като най-големия трафикант на кокаин у нас.

Боби Белята е автомобилен състезател. Преди години той беше арестуван с Боян Харалампиев - Митничаря по обвинение, че двамата са заложили бомба в столичен автосервиз. Те бяха освободени под гаранция, тъй като откритите по ръцете им следи от барут били от бомби за риболов.

 

 

Мъж е застрелян снощи в София

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/02/27/2481171_muj_e_zastrelian_snoshti_v_sofiia/?ref=rss


39-годишен мъж е бил застрелян снощи в столичния кв. Казичене. 

Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 малко преди 22 ч. Мъжът е намерен в автомобил край пътя. На мястото са изпратени полицейски екипи, които са извършели оглед, съобщиха от МВР пред "Фокус". Предстои днес на местопрестъплението да бъде извършен повторен оглед.

Самоличността на убития е установена.

По непотвърдена информация мъжът е Борис Борисов - приближен на издирвания за наркотрафик...

Застреляха Боби Белята в Казичене

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/zastreliaha-bobi-beliata-v-kazichene-6032345

Борис Борисов е известен на полицията. Той бил свързван с т.нар „банда на чуковете“, а освен това се смята, че е бил приближен на Таки

Започват стартовете за Световната купа в Банско с първия Супер-Г

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/02/27/2481161_zapochvat_startovete_za_svetovnata_kupa_v_bansko_s/?ref=rss


Битката за малкия кристален глобус в супергигантския слалом при жените ще се разрази с пълна сила днес, когато бъде даден стартът на състезанията в Банско.

Програмата от Световната купа по ски алпийски дисциплини предвижда два броя Супер-Г на българска територия, първият от които започва в 12 часа. Това е отложеното състезание от Бад Клайнкирхайм през януари.

Разликата между лидерките Линдзи Вон и Анна Фенингер е само осем точки и именно те двете ще са основните фаворитки...

Облачно и дъждовно ще е днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4625012

Времето ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, по-значителни и на повече места в южната половина от страната. Почти без валежи ще остане в Североизточна България и по поречието на р.Дунав. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен - от изток, североизток. Максималните температури ще са между 9°и 14°.
Времето ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, по-значителни и на повече места в южната половина от страната. Почти без валежи ще остане в Североизточна България и по поречието на р.Дунав. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен - от изток, североизток. Максималните температури ще са между 9°и 14°.

Борбата с корупцията ще нищи днес "Борисов 2"

http://frognews.bg/news_86843/

Отложеното от сряда заседание на правителството е насрочено за днес. Министрите ще разгледат доклада на междуведомствената група, която е създадена да анализира антикорупционните политики у нас и да предложи мерки за противодействие на корупцията.

Анелия и Емилия стопиха ледовете

http://www.bnews.bg/article-130249

Двете певици, които дълги години, водят тиха война, застанаха една до друга за снимка.

Откриха черна дупка с 12 млрд. пъти по-голяма маса от тази на Слънцето

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4625010

Астрономи откриха черна дупка, която има 12 млрд. пъти по-голяма маса от тази на Слънцето. Това откритие може да оспори теорията относно това как са се образували черните дупки.  Смята се, че супер голямата черна дупка се е образувала преди 875 млн. години, след Големия взрив. тя е най-голямата черна дупка, която е била откривана за периода,
Астрономи откриха черна дупка, която има 12 млрд. пъти по-голяма маса от тази на Слънцето. Това откритие може да оспори теорията относно това как са се образували черните дупки. Смята се, че супер голямата черна дупка се е образувала преди 875 млн. години, след Големия взрив. тя е най-голямата черна дупка, която е била откривана за периода,

Откриха черна дупка с 12 млрд. пъти по-голяма маса от тази на Слънцето

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4625008

Астрономи откриха черна дупка, която има 12 млрд. пъти по-голяма маса от тази на Слънцето. Това откритие може да оспори теорията относно това как са се образували черните дупки.  Смята се, че супер голямата черна дупка се е образувала преди 875 млн. години, след Големия взрив. тя е най-голямата черна дупка, която е била откривана за периода,
Астрономи откриха черна дупка, която има 12 млрд. пъти по-голяма маса от тази на Слънцето. Това откритие може да оспори теорията относно това как са се образували черните дупки. Смята се, че супер голямата черна дупка се е образувала преди 875 млн. години, след Големия взрив. тя е най-голямата черна дупка, която е била откривана за периода,

Ангел Найденов: Бих се радвал, ако Първанов се върне в БСП

http://petel.bg/Angel-Naydenov--Bih-se-radval--ako-Parvanov-se-varne-v-BSP__102920

Не знам дали Георги Първанов би се върнал в БСП. Това каза депутатът от червената партия Ангел Найденов пред ТВ7. На въпрос дали би се...

Каратанчева се класира на 1/2-финалите в Акапулко

http://petel.bg/Karatancheva-se-klasira-na-1-2-finalite-v-Akapulko-__102921

Сесил Каратанчева се класира на 1/2-финала на турнира в Акапулко, Мексико. Българката победи трудно Моника Пуиг (Пуерто Рико) на 1/4-финала с...

Пътна обстановка в страната - 27 февруари

http://www.moreto.net/novini.php?n=281434

Ограничения за товарни автомобили: С цел осигуряване на по-висока безопасност, ще се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника целогодишно за периода на официалните празници: последния работен ден преди празници – от 18:00 часа до 21:00 часа и последния почивен /празничен/ ден – от 14:00 часа до 20:00 часа.

Покойница остава жива по документи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4624394

40 дни след смъртта си 95-годишна жена от шуменското село Върбяне остава жива по документи. Причината - близки сигнализирали джипито и поискали съобщение за смърт за Димитра Цекова след погребението й. Д-р Сияна Георгиева е категорична, че без да видиш покойния човек, документ не се издава и случаят е парадокс в практиката й.
40 дни след смъртта си 95-годишна жена от шуменското село Върбяне остава жива по документи. Причината - близки сигнализирали джипито и поискали съобщение за смърт за Димитра Цекова след погребението й. Д-р Сияна Георгиева е категорична, че без да видиш покойния човек, документ не се издава и случаят е парадокс в практиката й.

Нова версия: Р. Петков дръпнал килимчето под Първанов

http://frognews.bg/news_86842/

Румен Петков привиквал през час проф. Борислав Борисов и Кирил Цочев от ръководството на парламентарната група на АБВ. Той им свеждал какви действия да се предприемат във всяка една ситуация.

Дузпи и драма в Истанбул: Бешикташ изхвърли Ливърпул

http://www.bnews.bg/article-130295

Двата състава бяха безпогрешни от бялата точка, докато дойде реда на Ловрен, който трябваше да изпълни петата дузпа за Ливърпул.

Сблъсъци в Гърция заради протест срещу Сириза

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4625000

Протестиращи с черни маски влязоха в сблъсъци с полицията в центъра на Атина, предаде Reuters. Протестиращите са счупили витрините на магазини и са опожарили няколко автомобила по време на първата антиправителствена демонстрация, откакто лявата партия Сириза пое властта преди месец.  Около 450 крайно десни протестиращи се стекоха по улиците на
Протестиращи с черни маски влязоха в сблъсъци с полицията в центъра на Атина, предаде Reuters. Протестиращите са счупили витрините на магазини и са опожарили няколко автомобила по време на първата антиправителствена демонстрация, откакто лявата партия Сириза пое властта преди месец. Около 450 крайно десни протестиращи се стекоха по улиците на

Плевнелиев: Силовите политици не правят институциите силни

http://pik.bg/плевнелиев-силовите-политици-не-правят-институциите-силни-news290914.html

Плевнелиев: Силовите политици не правят институциите силни

В света и особено в нашия регион се изправяме пред различни кризи, но началото на всяка една криза се корени в нарушаването на правилата и погазването на върховенството на закона.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев в изказването си на конференцията на авторитетния Център за европейски политически изследвания, в Брюксел. По думите му, Европейският съюз не се състои от фондове или от спазването на определени изисквания, а е проект за мир.

"Мирът обаче не е просто отсъствието на война, мирът се изразява в спазването на човешките права и на принципа на върховенство на закона", посочи президентът Плевнелиев. По думите му, ако Европейската комисия не съблюдава върховенството на закона, не наказва неспазването на правилата, Европейският съюз ще изгуби своята посока. Според държавния глава историята е доказала, че не политиците, които използват сила, а силните институции са тези, които създават промяната.

"Силните" мъже всъщност оказват обратен ефект, защото те обезсилват институциите", заяви Плевнелиев. По думите на президента, обществото се нуждае от справедливост и от спазване на правилата, които са валидни за всички. "А те се гарантират от силните институции", подчерта Плевнелиев. Той посочи, че за хората от Югоизточна Европа, които познават добре режима на комунизма, Европа е символ на права, на равенство, свобода и общи правила. Плевнелиев направи съпоставка между посттоталитарното развитие на Полша и Украйна.

"Преди 25 г. Украйна беше по-богата страна от Полша, но избра руския модел – олигархична икономика, чийто двигател не са малките и средни предприятия, и без спазване на принципа на върховенство на закона. Полша избра съвършено различен подход, прилагайки смели реформи.

Сега Полша е пет пъти по-богата от Украйна благодарение на върховенството на закона и спазването на правилата", заяви президентът. Европа не бива да чака кризите да ескалират, защото когато те попаднат в новинарския поток, е късно за действия, призова още българският президент. "Има много примери за това как Европейската комисия действа решително и показа пътя на положителната промяна", отбеляза президентът, като посочи за пример Румъния, която преодоля институционалната криза отпреди две години и сега е поела "по правилния път".

Държавният глава припомни и гражданските протести преди две години в България срещу назначението на медиен олигарх за председател на ДАНС. "ЕК се вслуша внимателно в призивите на хората и в техните идеи и подкрепи гражданското общество, което е про- демократично и проевропейско", посочи още президентът.

Пътищата са предимно сухи, на места има мъгли

http://news.ibox.bg/news/id_641697262

Температурите са в интервала от -3° до 10°, времето над страната е облачно

Ген. Атанасов: Цяла партия, участвала в протестите, е била разработвана

http://politics.actualno.com/Gen-Atanasov-Cjala-partija-uchastvala-v-protestite-e-bila-razrabotvana-news_459361.html

"Цяла една партия, която е участвала в протестите, е била разработвана и е бил подслушван Касим Дал", заяви пред bTV депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов. "Ние информи...

Великото преселение започна: 500 коли на час напускат София

http://society.actualno.com/Velikoto-preselenie-zapochna-500-koli-na-chas-napuskat-Sofija-news_459367.html

София започна да се изнася от рано тази сутрин. Между 400 и 500 автомобила на час ще напуснат столицата днес. Задръстванията ще бъдат по-тежки както сутринта, така и през целия ден. За да се улесни ...

Миков иска от Плевнелиев вето на закона за заем от 16 млрд. лв.

http://frognews.bg/news_86841/

Председателят на НС на БСП Михаил Миков е изпратил писмо до президента Росен Плевнелиев с искане да върне за ново разглеждане закона за заем от 16 млрд. лв., който бе гласуван на второ четене в парламента.Ако това не бъде сторено БСП ще сезира Конституционния съд или ще се обърне към министър-председателя, за да наложи той "премиерско" вето.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване