Таско Ерменков: Четири града с кметове на ГЕРБ ще получат 80% от парите за саниране

http://www.cross.bg/efektivnost-grada-ermenkov-1454789.html

/КРОСС/ „Не съм съгласен, че мерките за енергийна ефективност ще намалят потреблението на електро- или на каквато и да е енергия", заяви народният представител от ПГ „БСП лява България" Таско Ерменков в интервю за Нова телевизия. „Статистиката, с която разполагам, показва, че макар да сме страна с най-ниска енергийна ефективност, от гледна точка на бита, българското семейство е на последно място по енерговъоръженост, като електроуреди на глава от населението в Европа. Ако говорим, че ще постигнем нещо с тези мерки, то ще се нарича увеличаване на енергийния комфорт", допълни той и обясни: „Грубо казано, вместо да стоим с палто в хола, защото сме си спрели парното поради липса на пари в други две стаи, ще имаме възможност със същите средства, може би леко увеличени, да си пуснем парното и в другите две стаи". Думата „саниране" не е точна, по-правилно е да се каже „обновяване на жилищния фонд с мерки за енергийна ефективност". „Енергийна ефективност" означава ефективно използване на енергията, но за да използваш ефективно нещо, трябва да го имаш", отбеляза той. Според Ерменков тази програма е обърната с главата на долу

Каква можеше да е Русия на президента Борис Немцов

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/kakva-mojeshe-da-e-rusiia-na-prezidenta-boris-nemcov-190165/

Критиките на бившия любимец на Елцин спрямо Владимир Путин доведоха до най-ужасната си развръзка, пише в анализ Bloomberg

Плевнелиев: В декларацията на ЕК за раждането на Европейския енергиен съюз, Югоизточна Европа е стратегически приоритет

http://pik.bg/плевнелиев-в-декларацията-на-ек-за-раждането-на-европейския-енергиен-съюз-югоизточна-европ-news291200.html

Плевнелиев: В декларацията на ЕК за раждането на Европейския енергиен съюз, Югоизточна Европа е стратегически приоритет

В декларацията на ЕК за раждането на Европейския енергиен съюз, Югоизточна Европа е стратегически приоритет. Това заяви в предаването „Събота 150” по БНР президентът Росен Плевнелиев.

„Всеки път, когато Русия и Украйна спорят, България може да пострада и трябва да променим това. През 2008 година видяхме как Русия и Украйна се караха и на нас ни спряха газта. Можем да постигнем тази цел само чрез ЕК и благодарение на зараждащия се нов Европейски енергиен съюз, но зависи и от нас. Кой ни пречеше в отминалите вече 7 години да си направим газовите връзки с Гърция, с Румъния и с всички останали държави, да либерализираме пазара, да дадем възможност на други доставки?”, попита той. Според него сме на прав път, но можем и по-ефективни да бъдем.

„Със сигурност и в бъдеще отново ще има конфликти. Все някой с някого ще спори, но аз съм обнадежден, защото ние успяхме да наложим, ние България, правителството, президента, министрите с това, което успяхме да постигнем в последния месец – европейски енергийни министри в България, комисарят по енергетика в България, вицепрезидентът на енергийния съюз в България. Ние успяхме да постигнем нещо много важно”, коментира Плевнелиев.

„Ако погледнете внимателно в декларацията на ЕК за раждането на Европейския енергиен съюз, там Югоизточна Европа е стратегически приоритет. Там се говори за спешност на действията в Югоизточна Европа”, подчерта държавния глава и добави, че това означава, че сме защитили националния интерес. „Ще очакваме през следващите месеци и години резултати, обясни президентът. Който и да спори в бъдещето, имайки три независими доставчици на газ, ние ще спим спокойно”, поясни той.

Росен Плевнелиев подчерта, че държава като България няма достатъчно ресурси, за да може да изпълни всички желания и проекти и именно поради този факт, именно поради ограничеността на бюджетите и на публичните средства, с които разполагаме за инвестиции, трябва да имаме приоритети, а най-смислените от тях трябва да дойдат първи и трябва да бъдат осъществени. „За мен най-смисленият приоритет в областта на енергетиката е енергийната диверсификация. По същият начин са либерализация и енергийната ефективност. В Енергийният съюз, обявен от ЕК вчера, най-важното изречение е ефективност преди всичко. Тук означава, че България е на прав път, но можехме да бъдем по-бързи”, каза още президента Росен Плевнелиев.

Чистачки и огняри станаха бодигардове в училищата

http://pik.bg/чистачки-и-огняри-станаха-бодигардове-в-училищата-news291199.html

Чистачки и огняри станаха бодигардове в училищата

Чистачки и огняри изпълняват функциите на бодигардове в училищата по селата на община "Родопи". След като почистят, хигиенистките хвърлят метлите и заемат позиции на портала. Тези функции изпълняват и огнярите. Такава е ситуацията в Крумово, пише "Марица".

Със заповед на директора охраната на възпитаниците на училището е възложено на чистачката и огняря, обясни кметът на селото Румяна Самоковарева. Това стана ясно по време на една от сесиите в общината, на която съветниците трябваше да се запознаят с финансовия отчет на общинска фирма "Родопи 2004" ЕООД, която се занимаваше с охраната, но е обявена в ликвидация.

Проверка установи, че в много от селските училища дори липсва охрана. Не знам някой да охранява децата в училището, а и няма необходимост от такава, при нас е спокойно, обясни кметицата на Брани поле Златка Манолова. За гардове не знаеше и кметът на Първенец. Според Георги Стаменов засега не е имало инциденти. Училищата са на делегирани бюджети. Всяко само за себе си решава как да осигури охраната на децата, обясни кметът на Родопи инж. Пламен Спасов.

Той обясни, че като кмет няма никакъв досег до тези средства, нито право да разполага с тях. Най-малкият опит да посегна към тях, би ме изпратило на прокурор, обясни градоначалникът. Спасов уточни, че общинската фирма „Родопи 2004” отдавна е в ликвидация. Закриването е било обявено още по времена на предишното ръководство на общината.

Президентът дойде на старта в Банско, коментира убийството на Немцов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4627625

Президентът Росен Плевнелиев дойде да гледа старта на световната купа по ски в Банско.  Той се обяви твърдо за построяването на втори кабинков лист в курорта, защото това само може да помогне на българския туризъм. Той сподели, че световната купа е най-добрата реклама която може да се направи за България.
Президентът Росен Плевнелиев дойде да гледа старта на световната купа по ски в Банско. Той се обяви твърдо за построяването на втори кабинков лист в курорта, защото това само може да помогне на българския туризъм. Той сподели, че световната купа е най-добрата реклама която може да се направи за България.

Мач "Спартак 1918" - "Банско" няма да има

http://www.moreto.net/novini.php?n=281594

Мачът "Спартак 1918" - "Банско", от ХVІ кръг на първенството в "Б" група, предвиден за днес- 28 февруари, от 14 ч., няма да се състои, съобщиха от клуба. Стана известно, че ръководството на клуба не е успяло да се споразумее за подписване на минимум 4 професионални договора с футболисти, както е изискването в наредбата на БФС.

Четири ученика от Бургас стигнаха до финала за стипендия от 500 000 долара

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/sTVj0YNmUhY/

Четири бургаски ученици достигнаха до финалния кръг, който ще излъчи носителят на стипендията на фондация „Кроношпан” за четиригодишно обучение в американския университет за предприемачи „Бабсън Колидж”. До най-важния етап на селекцията достигнаха общо 17 момчета и момичета от шест европейски държави.
Ваня Панчева, Данаил Кънчев и Зехра Абрахим от Английска езикова гимназия и връстничката им Силвия Станева от Търговската гимназия в Бургас бяха избрани измежду всички кандидати заедно с още тринайсет зрелостници от България, Босна и Херцеговина, Полша, Словакия, Унгария и Румъния.
Кандидатурите за стипендията бяха разгледани от фондация „Кроношпан”. Претендентите вече издържаха успешно изпитните нива „САТ” и „Тойфел”, като разходите по тестовете бяха поети от „Кроношпан”.
Достигналите до финалния кръг вече проведоха онлайн събеседване с вицепрезидента по приема в „Бабсън Колидж” г-жа Кортни Минден.
Очаква се в първите дни на месец март да бъде обявен и победителят в надпреварата за 2015 год. Окончателният избор ще бъде направен от управата на учебното заведение.
Babson College, където стипендиантът на фондация „Кроношпан” ще учи в следващите четири години, неизменно е класиран в топ 20 на американските образователни институции в сферата на икономиката.
През учебната година 2013 – 2014 в колежа са подали документи над 6 000 кандидати, които са се конкурирали за 500 свободни места. 23% от студентите са чужденци от 67 държави
Това, че четирима ученици от Бургас достигнаха до това ниво, е голямо признание не само за потенциала им, но и за качеството на образованието в града- коментира изп. директор на „Кроношпан България” Николай Банков.
Той призна, че с колегите си ще се радват да предложат на четиримата бургаски ученици възможности за професионално развитие в компанията.

Обидно малко зрители гледаха 8:0 за "Левски" над "Хасково"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4627630

Максимум 1000 зрители бяха на стадион
Максимум 1000 зрители бяха на стадион "Георги Аспарухов", за да гледат рекордната победа за "Левски" в това първенство. В първия шампионатен мач под ръководството на новия си треньор Стойчо Стоев "сините" разнебитиха изпадащия "Хасково" с 8:0. Две от новите попълнения - Емил Нину и Лукаш Гикевич, се отчетоха с голове, а третото - Ливан Абди,

Прегрупиране в парламента няма, отсече Цачева

http://news.ibox.bg/news/id_359613966

Тзата, че става дума за поемане на нов дълг била дълбоко погрешна

Полицай простреля мъж в София

http://www.mediapool.bg/politsai-prostrelya-mazh-v-sofiya-news231170.html

Мъж е нападнал с нож полицейски екипи в столичния квартал „Зона Б-5”, след което е бил прострелян, съобщи пресцентърът на МВР. Инцидентът е станал към 23.40 часа в петък. Два автопатрула на полицията са отишли по сигнал за семеен скандал. Там били нападнати от 38-годишен мъж, който е криминално проявен и регистриран за наркотици. При опит да бъде задържан, мъжът напада полицаите с нож. Вторият автопартул, който е чакал на улицата го пресреща, като мъжът отново се насочва към полицаите с нож. Един от полицаите произвежда изстрел със стоп патрон, с който леко ранява нападателят. Пострадалият е откаран в болница, без опасност за живота. Няма пострадали служители на полицията.

Цачева: Няма прегрупиране на политическите сили в парламента

http://www.cross.bg/tzacheva-parlamenta-politicheskite-1454788.html

/КРОСС/ „Няма прегрупиране на политическите сили в парламента", заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева в интервю за Нова тeлевизия.  Начинът, по който се води парламентарният диалог, изключва възможността за стратегическо партньорство между ДПС и правителството на Бойко Борисов. „Дълбоко погрешна Бе тезата, че става дума за поемане на нов дълг. Това е необходимото и възможното, което трябваше да се случи, за да поеме държавата глътка въздух, да осигури изключително важни за бизнеса и българските граждани плащания. Голямата драма дойде от това, че още в началото не стана ясно, че тази сума се поема за тригодишен период, каза Цачева в коментар на поетия нов заем в размер на 16 млрд. лева.

Арестуваха бургаски дилър с 6 кила марихуана

http://www.bnews.bg/article-130377

Арестуваха бургаски дилър с 6 кг марихуана. 28-годишният мъж е скрил тревата в бидони и буркани.

Близо 12 000 души празнуват имен ден в Бургас

http://burgas.actualno.com/Blizo-12-000-dushi-praznuvat-imen-den-v-Burgas--news_459636.html

11 998 жители на област Бургас празнуват своя имен ден днес, на Тодоровден, съобщиха от ТЗ „ГРАО”-Бургас, предаде "Фокус". За града имениците са 6015. Най-многобройни са...

Каратанчева не успя да стигне до финал в Акапулко

http://www.mediapool.bg/karatancheva-ne-uspya-da-stigne-do-final-v-akapulko-news231169.html

Втората ракета на женския ни тенис Сесил Каратанчева не успя да се класира за финала на престижния тенис турнир в Акапулко. Българката, която влезе в основната схема като „щастлив губещ“ от квалификациите, загуби от швейцарката Тимеа Башчински с 2:6, 4:6 след 1 час и 40 минути. Сесил Каратанчева започна убедително, но пропиля възможността да спечели срещата. Успехът на втората ни ракета в Мексико й донесе 124 точки за световната ранглиста, както и 11 300 долара от наградния фонд. Съперничка на Бачински на финала ще бъде французойката Каролине Гарсия, която се класира без игра след отказа на Мария Шарапова по медицински причини.  

Първо в 24 часа: Умишлен палеж на лифт на Банско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4627616

През нощта, в 3 и половина, е запален трансформаторът на лифта на писта
През нощта, в 3 и половина, е запален трансформаторът на лифта на писта "Чалин Валог" в Банско, съобщи Иван Обрейков, маркетинг-директор на консеционера "Юлен". Пожарът е умишлен след като е използвана запалителна течност. В момента тече разследване като полицията преглежда всички записи от камерите в ски зоната.

Светослав Крумов: 12 администрации контролират търговията на дребно с лекарства

http://econ.bg/Новини/Светослав-Крумов-12-администрации-контролират-търговията-на-дребно-с-лекарства_l.a_i.659405_at.1.html

12 администрации упражняват контрол върху търговията на дребно с лекарства. Това става ясно от наръчник „Административен контрол върху търговията на...

Зюганов: Неприятелите на Русия вече използват създалата се ситуация за своите цели

http://www.cross.bg/zyuganov-nemtzov-razsledva-1454787.html

/КРОСС/ Убийството на опозиционния политик Борис Немцов трябва да се разследва колкото се може по-бързо, защото неприятелите на Русия вече използват създалата се ситуация за своите цели и това може де има последствия, които отиват твърде далече, заяви лидерът на Комунистическа партия на Руската федерация Генадий Зюганов. Според него убийството на Немцов, извършено тази нощ в центъра на Москва, трябва да се разглежда "като жестока кървава провокация против нашата страна и срещу всеки гражданин на Руската федерация". "Трябва да се прояви оперативност, да се привлекат най-талантливите сили и спешно да се разследва това престъпление", посочи Зюганов. Той приведе редица примери от историята, когато големи конфликти са започвали след "на вид частни инциденти". "Явно санкциите не са достатъчни, необходими са кървави жертви, за да се предизвикат безредици в центъра на Москва", отбеляза той. Лидерът на руските комунисти каза, че през цялата си политическа кариера нито веднъж не се е срещал с Немцов, с когото са били на коренно различни позиции, но отдаде дължимото на неговата откритост и на куража му като политик./БТА  

Samsung представя новия Galaxy S6, какво да очакваме (снимки)

http://offnews.bg/news/n_1/n_469013.html

На 1 март в Барселона южнокорейската компания Samsung ще представи тазогидшния си топ модел смартфон. Очаквано името на новото устройство ще бъде Galaxy S6 като продължение на успешната им "S" серия.  Въпреки че до преди седмица феновете на компанията бяха в неведение как би изглеждал новият модел, преди дни започнаха да изтичат снимки в интернет пространството.  Това, което знаем до момента, е че S6 ще има в два варианта - обикновен и "Edge", като вторият ще бъде с извит отстрани екран, като познатият вече Note 4 Edge. Изтекли в нета снимки на Galaxy S6 до момента:  Мобилен оператор "случайно пусна тази снимка: Това, което можем да очакваме като технически характеристики от смартфона, са 20-мегапикселова камера, 3 гигабайта рам, 32 гигабайта вградена памет, предна камера 5 мегапиксела, 5-инчов екран, последният Android 5.0 Lollipop и безжично зареждане. OFFNews ще предаде на живо от Барселона представянето на най-очаквания смартфон тази година. Журналистът Александър Александров ще съобщи за нас най-интересните и любопитни моменти не само от представянето на Galaxy S6, а и от цялото технологично изложение в Барселона.

Как наша камериерка в Канада, получи $1 млн. наследство

http://petel.bg/Kak-nasha-kamerierka-v-Kanada--poluchi--1-mln--nasledstvo__103059

Българка, която живее от 16 години в Канада стана богата наследница, след като получи 1 милион долара от германката Гертруд Ебервайн ....

"Абсурдно е да се поставя цел за точен брой осъдени за корупция"

http://offnews.bg/news/n_1/n_469009.html

Правен абсурд е поставянето на цел в борбата с корупцията точен брой осъдени за корупция, но осъдени трябва да има. Това обяви вицепремиерът Меглена Кунева пред радио К2 по повод обсъдения вчера от правителството доклад на междуведомствената работна група, създадена в началото на годината, която анализира антикорупционните и предлага насоки за превенция и противодействие на корупцията. Покрай този доклад се появи информация, че бъдещото звено за борба с корупцията има за цел да осъди и вкара в затвора поне 20-30 осъдени корумпирани от високите етажи на властта. "Имам амбицията до средата на годината да заработи единният орган за борба с корупцията. Този орган, който ще оптимизира работата на сегашната Комисия за конфликт на интереси, ще може да проверява имуществото на лицата по високите етажи на властта, да отчита несъответствие между доходите им и стандарта им на живот, да осъществява задълбочени проверки и да налага административни санкции", обясни днес Кунева.  По думите й предстои сложната задача - намирането на достатъчно смели, независими и почетени хора, които да оглавят и да заработят в комисията. Кунева посочи, че България може да използва опита на други страни в профилирането на тези хора и посочи, че се водят разговори с онези държави, които са показали добри резултати в антикорупцията. Кунева уточни, че основен орган в борбата с корупцията по наказателна линия ще бъде съвместното звено между прокуратурата, ДАНС и МВР, което именно ще трябва да събира такива доказателства.  Вицепремиерът коментира и дебатите и гласуването по дълга през изтеклата седмица. По думите й в крайна сметка дебатите са били конструктивни, станала е ясна позицията на правителството, че ратификацията е необходима. На въпрос за промененото решение на ДПС в края на дебатите, Кунева каза, че няма нищо лошо, когато се постига широко политическо съгласие по важни за страната тема и заяви, че очаква такова за законите за съдебната реформа. Тя е категорична, че Реформаторският блок не участва в политически сделки. "Новината за убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов е шокираща. Страна, която не може да опази светлите си и критични умове, е в дълбока демократична криза", каза в заключение Меглена Кунева.

Пребиха Доктора в Пловдивския затвор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4627607

Пловдивският зъболекар Александър Господинов, който бе осъден на 5 години затвор за палеж на 3 автомобила, е бил пребит жестоко в ТПО-Смолян - поделение на пловдивския затвор, където лишените от свобода лежат присъдите си при по-лек режим, съобщи TrafficNews.bg. Доктора е станал жертва на рецидивистите Хамди Карагерен -Шарения,
Пловдивският зъболекар Александър Господинов, който бе осъден на 5 години затвор за палеж на 3 автомобила, е бил пребит жестоко в ТПО-Смолян - поделение на пловдивския затвор, където лишените от свобода лежат присъдите си при по-лек режим, съобщи TrafficNews.bg. Доктора е станал жертва на рецидивистите Хамди Карагерен -Шарения,

Т. Ерменков: Всичко е наопаки в програмата за саниране

http://frognews.bg/news_86910/

Програмата за саниране е обърната с главата надолу. Трябваше първо да се направят обследвания на съответните блокове, да се види какво е фактическото състояние в момента, колко са изключени, колко работят, какво е потреблението. Тогава щеше да говорим за кампания, сега става дума за някаква кампанийност.

Близо 12 000 души празнуват на Тодоровден в Бургаско

http://pik.bg/близо-12-000-души-празнуват-на-тодоровден-в-бургаско-news291190.html

Близо 12 000 души празнуват на Тодоровден в Бургаско

11 998 жители на област Бургас празнуват своя имен ден, съобщиха за Радио „Фокус” от ТЗ „ГРАО”-Бургас. За града имениците са 6015. Най-многобройни са празнуващите с името „Тодор”.

Те са 5102 за областта и 2364 за града. Близо 1500 са мъжете с имената Теодор и Божидар в цялата област. Сред дамите най-много са тези, които носят името Тодора – 2399 за областта и 1161 за града. Малко по-малко са жените с името Теодора – 1608 за областта и 891 за града. Празнуват още и Тошо, Божидара и Дора.

Турция ще строи трети тунел под Босфора

http://www.mediapool.bg/turtsiya-shte-stroi-treti-tunel-pod-bosfora-news231168.html

Турция ще изгради трети автомобилен и железопътен тунел под пролива Босфора, за да свърже европейската и азиатската част на Истанбул. Това обяви турският премиер Ахмет Давутоглу. Случайно или не, новината идва четири месеца преди парламентарните избори, коментира АФП. Съоръжението ще бъде с дължина 6.5 километра. То ще бъде на три нива - две за автомобили и едно за влакове и метро. Прогнозната му стойност е 3.1 млрд. евро. Плановете са третият тунел да е готов през 2020 г., каза турският премиер. Проектът ще се реализира чрез публично-частно партньорство и за това няма да струва нищо на турските данъкоплатци, каза министърът на транспорта Лютфи Елван. "С този мегапроект ние ще построим нов Истанбул. Това е предвестникът на "нова Турция", заяви Ахмет Давутоглу. Първият железопътен тунел под Босфора, който е първият в света тунел, свързващ два континента, бе открит през октомври 2013 г. Втори тунел под Босфора, предназначен за автомобили, е в строеж, като плановете са да бъде пуснат в експлоатация през 2016 г. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който ръководи страната от 2003 г. насам, увеличи през последните години грандиозните градоустройствени проекти в Истанбул. Сред тях са изграждането на трети мост над Босфора е на трето летище в Истанбул,, което се предвижда да бъде най-голямото в света. Ердоган нареди наскоро да бъде задействан и друг от неговите т.нар. „щури“ проекти – за изграждането на канал, който да свързва Черно с Мраморно море. Противниците на Ердоган редовно критикуват неговата грандомания и го обвиняват в авторитарен и ислямистки уклон.

Обследват опасна дига на река Вит

http://pik.bg/обследват-опасна-дига-на-река-вит-news291188.html

Обследват опасна дига на река Вит

Областният управител на Плевен Ралица Добрева ще назначи комисия за проверка на опасна дига на река Вит, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Сигналът за съоръжението е подаден от кмета на община Долна Митрополия. Според него състоянието му е оценено като опасно, защото в един от застрашените участъци на река Вит дигата е ерозирала. 

Ако се допусне скъсване на предпазното съоръжение могат да бъдат наводнени земеделски земи и да бъдат засегнати кладенци за питейни води на ВиК. Наблизо се намира летище "Долна Митрополия" и мотопистата до него. Мястото е посетено лично от областния управител на Плевен, който предприема мерки за решаване на възникналия проблем, се посочва от пресцентъра.

"В Русия трябва да се живее дълго" и още 9 цитата от Борис Немцов

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/02/28/2482183_v_rusiia_triabva_da_se_jivee_dulgo_i_oshte_9_citata_ot/?ref=rss


Руският опозиционен лидер Борис Немцов бе застрелян в гърб на броени метри от стените на Кремъл. Това стана в петък вечерта малко преди неделния опозиционен марш. Предлагаме ви 10 цитата от един от дългогодишните и колоритни политици на Русия:

1. В Русия трябва да се живее дълго. И, ако може, щастливо. Но главното е, да се живее дълго. Борбата с Путин не е спринт, а маратон. За маратон са готови само онези, които вярват силно, а такива има малко. Аз имам един проблем - не искам да...

Светът осъди разстрела на Немцов в Москва

http://news.ibox.bg/news/id_1374040513

Световни лидери и официални лица осъдиха убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов. Българският дипломат номер 1 заявява, че страната ни очаква, че руските власти ще проведат независимо разследване и извършителите на този престъпен акт ще бъдат привлечени под отговорност. Президентите на САЩ и Франция определиха убийството като брутално и отвратително. Московчани оставят цветя и палят свещи на мястото на разстрела.

Каспаров: Борис е застрелян с 4 куршума - по един за всяко от децата, които оставя

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4627601

„Съкрушен съм от новината за бруталното убийство на моя дългогодишен опозиционен колега Борис Немцов. Застрелян 4 пъти – по един куршум за всяко от децата, които оставя“. Това написа в Туитър акаунта си минути след съобщението за убийството на Немцов в Москва опозиционният лидер и бивш световен шампион по шахмат Гари Каспаров.
„Съкрушен съм от новината за бруталното убийство на моя дългогодишен опозиционен колега Борис Немцов. Застрелян 4 пъти – по един куршум за всяко от децата, които оставя“. Това написа в Туитър акаунта си минути след съобщението за убийството на Немцов в Москва опозиционният лидер и бивш световен шампион по шахмат Гари Каспаров.

Каспаров: Борис е застрелян с 4 куршума - по един за всяко от децата, които оставя

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4627597

„Съкрушен съм от новината за бруталното убийство на моя дългогодишен опозиционен колега Борис Немцов. Застрелян 4 пъти – по един куршум за всяко от децата, които оставя“. Това написа в Туитър акаунта си минути след съобщението за убийството на Немцов в Москва опозиционният лидер и бивш световен шампион по шахмат Гари Каспаров.
„Съкрушен съм от новината за бруталното убийство на моя дългогодишен опозиционен колега Борис Немцов. Застрелян 4 пъти – по един куршум за всяко от децата, които оставя“. Това написа в Туитър акаунта си минути след съобщението за убийството на Немцов в Москва опозиционният лидер и бивш световен шампион по шахмат Гари Каспаров.

Митници получават достъп до данните на МВР

http://www.cross.bg/mitnicharite-dostup-zadulzhenieto-1454786.html

/КРОСС/ Служители на Агенция „Митници" ще имат достъп до данните на МВР, като наред с това ще се увеличат правата им при разследване на измами и задържане на заподозрени, предвиждат подготвени от Министерството на финансите промени в Закона за митниците. Служители на МВР и на Агенция „Митници" ще обменят данни чрез достъп до автоматизираните им информационни системи, гласи проектът. С промените в закона митничарите ще могат да извършват оперативно-издирвателна дейност, когато става въпрос за контрабанда или за продажба на акцизни стоки без бандерол, пише „Стандарт". Ще могат да правят и разследвания, свързани с акцизи и ДДС. Наред с това митничарите ще може конвоират лицата, на които е постановено задържане до 72 часа заради подозрение в контрабанда или търговия с акцизни стоки без бандерол. В момента митничарите могат да задържат заподозрените, но само за 24 часа. С промените в закона значително ще се ускори и събирането на приходите в хазната. Решенията на митничарите, с които се определя размера на задължението към бюджета ще служат и за основание за принудително събиране. А самото плащане на задължението ще трябва да стане в срок от 10 дни, дори то да бъде обжалвано. В момента митниците първо издават решение за определяне на задължението, а след това и втори документ - постановление за принудително събиране, като и двата подлежат на обжалване

Франсоа Оланд осъди разстрела на Борис Немцов

http://svetoven.pogled.info/news/62769/Fransoa-Oland-osadi-razstrela-na-Boris-Nemtsov

/Поглед.инфо/ Френският президент Франсоа Оланд осъди разстрела на руския опозиционен лидер Борис Немцов, наричайки го "отвратително убийство".

Цачева вярва в стабилността на управлението

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/02/28/2482181_cacheva_viarva_v_stabilnostta_na_upravlenieto/?ref=rss


Председателят на Народното събрание Цецка Цачева вярва в стабилността на четворната коалиция, която управлява и смята, че няма ново прегрупиране на политическите сили в парламента. Това тя коментира пред Нова тв, след въпрос дали ДПС, които подкрепиха гласуването на 16 млрд. лв. дълг, се превръщат в стратегически партньор.
 
"Начинът, по който водим диалога с четирите парламентарни групи, които формираме мнозинството, изключва това, за което твърдите. Няма ново прегрупиране на...

Москва и Анкара подписват за "Турски поток" през второто тримесечие

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/moskva-i-ankara-podpisvat-za-turski-potok-prez-vtoroto-trimesechie-190162/

600 км от новия газопровод ще минават по стария маршрут на "Южен поток", припомни руският енергиен министър Александър Новак

Жителите на варненско село се притесняват от поголовна сеч

http://www.moreto.net/novini.php?n=281591

Жителите на Долище алармираха за поголовна сеч в горите край селото. Десетки тежкотоварни коли с дървесина минават всеки ден през населеното място. Хората са притеснени, че се обезлесяват цели райони. Според тях това е и една от причините за честите наводнения в село.

Кунева: До средата на годината ще заработи единният орган за борба с корупцията

http://www.cross.bg/kyneva-koryptziyata-organ-1454784.html

/КРОСС/ Имам амбицията до средата на годината да заработи единният орган за борба с корупцията. Този орган, който ще оптимизира работата на сегашната Комисия за конфликт на интереси, ще може да проверява имуществото на лицата по високите етажи на властта, да отчита несъответствие между доходите им и стандарта им на живот, да осъществява задълбочени проверки и да налага административни санкции. Това обяви днес в ефира на Радио К2 вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева. За да заработи този орган, до края на месец март да бъде приета детайлната стратегия по антикорупция, заедно с план за действие с ясен времеви график, а след това много бързо да бъдат приети законите и законовите промени, които да разчистят терена и да сложат ред в борбата с корупцията, посочи Кунева. По думите й след това следва по-сложната задача, а именно намирането на достатъчно смели, независими и почетени хора, които да оглавят и да заработят в комисията. Кунева посочи, че България може да използва опита на други страни в профилирането на тези хора и посочи, че се водят разговори с онези държави, които са показали добри резултати в антикорупцията. Тя определи като правен абсурд поставянето на цел в борбата с корупцията точен брой осъдени за корупция, но беше категорична, че осъдени трябва да има, ако са налице безспорни доказателства за извършено престъпление

Петро Порошенко: Не мога да повярвам че Борис е убит

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4627579

Президентът на Украйна Петро Порошенко изрази своите съболезнования към близките и семейството на убития руски опозиционер Борис Немцов, предаде ТАСС.  „Шокиран съм. Борис е убит. Не мога да повярвам в това. Убеден съм, че убийците ще бъдат наказани рано или късно. Светла му памет“, написа Порошенко в своя блог.
Президентът на Украйна Петро Порошенко изрази своите съболезнования към близките и семейството на убития руски опозиционер Борис Немцов, предаде ТАСС. „Шокиран съм. Борис е убит. Не мога да повярвам в това. Убеден съм, че убийците ще бъдат наказани рано или късно. Светла му памет“, написа Порошенко в своя блог.

10 причини да дадем почивка на смартфона си

http://sciencelogy.actualno.com/10-prichini-da-dadem-pochivka-na-smartfona-si--news_459621.html

С появата на какви ли не приложения в последните години започнахме да разчитаме на мобилните си устройства още повече. Прехвърлили сме малки части от живота си на смартфона в името на ефективността ...

Заплашвали Немцов заради позицията му за "Шарли Ебдо"

http://europe.actualno.com/Zaplashvali-Nemcov-zaradi-pozicijata-mu-za-Sharli-Ebdo--news_459633.html

Руският опозиционен лидер Борис Немцов е получавал заплахи заради позицията си относно разстрела в редакцията на списание „Шарли ебдо“ във Франция. Това стана ясно от изявление на ...

Гърция се стреми към засилване на връзките с Русия

http://europe.actualno.com/Gyrcija-se-stremi-kym-zasilvane-na-vryzkite-s-Rusija--news_459634.html

Гърция насочва погледа си към Русия. Водят се преговори за изключване на гръцките аграрни продукти от руското ембарго. Гръцкият външен министър категорично подкрепя засилване на отношенията с Москва, ...

Днес се празнува Тодоровден

http://www.mediapool.bg/dnes-se-praznuva-todorovden-news231167.html

Днес е църковният празник Тодоровден.Той се отбелязва в първата събота на Великденските пости, като датата, както и тази на Великден, се определя по лунния календар. Именен ден празнуват Тодор, Тодорка, Теодор, Теодора, Божидар, Богдана, Найден. Почитането на християнския светец Тодор от българите исторически е засвидетелствано още през ранното Средновековие, обединявайки култа към Светите Великомъченици Теодор Стратилат и Теодор Тирон. В  иконографията светецът е представен като ездач на бял кон и змееборец. Според легендите император Юлиан Отстъпник (332-363 г.) решил да се подиграе с християните, като ги застави да ядат идоложертвена храна по време на Великия пост. Затова той наредил на градоначалника на Цариград да напръска тайно с кръв от идолски жертви всички постни храни на пазара и християните, като ядат, макар и без да знаят, да се осквернят и да бъдат подиграни и обявени за езичници. Градоначалникът направил, каквото му било заповядано. Но свети Теодор Тирон се явил на цариградския архиепископ Евдоксий и му известил за нареденото от император Юлиан, заръчвайки му да предупреди християните през тази седмица да не вземат никаква храна от пазара, а да си приготвят коливо – жито. Предупредени, християните не взели никакви храни от пазара и затова всяка година светецът се споменава с благодарност. Тодоровден се празнува главно за здравето на конете и затова епразник на коневъдството и на конния спорт. При изгрев слънце мъжете сплитат опашките и гривите на конете, украсяват ги с мъниста, с пискюли и цветя и ги отвеждат на водопой. Жените замесват обредни хлябове, като дават от тях и на конете. Варят и жито, което се благославя в църковния храм. После идва ред на любимото на всички българи конно състезание – кушията. Победителят в нея се награждава, като конят получава обикновено юзда, а неговият стопанин – риза или кърпа. Спечелилият надбягването обикаля с коня си всички домове, за да честити празника. Навсякъде го посрещат радушно и поят коня му с вода. Празникът е известен и с имената Тодорова събота, Конски Великден, Тудорица. Обредната трапеза за празника включва пита с мая, леща и супа от гъби. 

Горбачов: Смъртта на Немцов е опит за дестабилизация на ситуацията в Русия

http://www.cross.bg/gorbachov-opit-sityatziyata-1454783.html

/КРОСС/ Бившият президент на СССР Михаил Горбачов смята, че смъртта на опозиционера Борис Немцов, който бе убит в събота през нощта в центъра на Москва, е опит за дестабилизиране на ситуацията в Русия, предаде Газета ру. „Престъплението на московския мост - убийството на Борис Немцов, е опит за усложняване на ситуацията, може би дори за дестабилизация на положението в страната и укрепване на опозицията", каза Горбачов. „В момента е трудно да се каже коя страна го е направила. Не трябва да бързаме с изводите", категоричен бе бившият президент на СССР.  

Вижте килърите на Борис Немцов!

http://www.bnews.bg/article-130376

Убийците на Борис Немцов са избягали от мястото на инцидента със скорост от 60 км/ч.

Берл Лазар: Евреите в Русия се чувстват много по-уютно

http://www.cross.bg/rysiya-evreite-lazar-1454785.html

/КРОСС/ Главният равин на Русия Берл Лазар смята, че евреите, живеещи в рамките на Руската Федерация живеят по-комфортно, от колкото тези в Европа, защото нивото на антисемитизъм в страната е много по ниско, отколкото това в западните страни. „За разлика от Европа, където случаите на антисемитски прояви зачестяват, в Русия евреите могат да се чувстват уверено" - е казал равина на конгреса на Федерациите на еврейските общини в Русия (ФЕОР), който се проведе в четвъртък в Москва. По неговите думи Руската еврейска общност е една от най-сплотените и най-добрите в света: много активна и добре приета в страната. По неговите думи има малко места по света, където еврейската община е така добре организирана, както в Русия. Б. Лазар също така смята, че евреите в Русия имат възможността да живеят пълноценен културно-религиозен живот, без да се стесняват от своя произход. "Ние имаме прекрасни отношения с представителите на другите религии. За последните години възникна истинска дружба и взаимна любов, като съвместно изпълняваме много проекти. Основна заслуга за това принадлежи на държавната политика за междуконфесионална отвореност и диалог. За съжаление никъде по света не е така." - e отбелязал също равина Източник: www.interfax-religion.ru  

Изтичането на замърсени води в езерото Сребърна е преустановено

http://www.cross.bg/ezeroto-sreburna-vodi-1454782.html

/КРОСС/ Изтичането на фекални води в езерото Сребърна е преустановено - това е установила последната проверка от началото на тази седмица февруари, разпоредена от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, съобщава БНР. Констатирано е, че е прекъсната връзката между попивната яма към Помпена станция-2 и резервата, което е спряло изтичането на замърсени води в езерото. В езерото няма мъртви птици, замърсяването е било локално и временно. Заради неизпълнено предписание за допълнителни технически мерки, на Община Силистра е препоръчано да състави Акт за административно нарушение. От екоинспекцията в Русе са подали сигнал и до други компетентни органи заради незаконна експлоатация на канализационната мрежа на село Сребърна.

Адв. Хаджигенов: Лесно е да си роб, трудно е да си гражданин

http://frognews.bg/news_86909/

Свидетели сме на брутална политическа репресия. Само дето у нас не убиват още показно като в Русия, но и няма нужда. Защото прокуратурата постига това много успешно, само дето убива и мачка психически.

Путин: Убийството на Немцов е силна провокация!

http://www.cross.bg/nemtzov-pytin-moskva-1454781.html

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин е бил незабавно информиран за убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов в центъра на Москва, предаде агенция "Интерфакс". "Това жестоко убийство по всичко изглежда като поръчково и има изключително провокативен характер в навечерието на марша на опозицията на 1 март", е подчертал президентът, цитиран от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков. Председателят на руската опозиционна партия ПАРНАС беше застрелян с четири куршума в петък вечер (27 февруари) в Москва. Говорителката на Външно министерство Елена Алексеева съобщи, че убиецът е стрелял не по-малко от 7-8 пъти. Немцов и жената, с която е бил (украинският модел 23-годишната Анна Дурицкая), са идвали от храма "Василий Блажени". Дурицкая е единственият свидетел на убийството на Немцов, която осъмна в следственния отдел, където даде показания. Путин е поръчал да го държат в течение на разследването. Той е изразил и дълбоките си съболезнования на близките на Немцов.  

Ранен е бандит, нападнал полицаи с нож в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_469004.html

38-годишен мъж нападна с нож полицай и беше ранен от стоп патрон в София, съобщиха от МВР.  Инцидентът е станал късно снощи в столицата. В полицията е получен сигнал за семеен скандал. След като отиват на мястото, служителите попадат на агресивния криминално проявен мъж, който ги напада с нож. Единият от полицаите е стрелял във въздуха със стоп патрон, който обаче от рикошета засяга нападателя. Пострадалият е в болница без опасност за живота.

И вторият супергигантски слалом в Банско се провали заради мъглата

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/02/28/2482173_i_vtoriiat_supergigantski_slalom_v_bansko_se_provali/?ref=rss


И вторият супергигантски слалом от Световната купа за жени в Банско се провали. Мъглата отново попречи надпреварата да се проведе по план.

След мъгливия петък състезателките в алпийските ски очакваха първия си старт от Световната купа на българска земя. Днес денят започна по-добре, но впоследствие мъглата се завърна и оказа влияние върху супергигантския слалом, започнал в 11.15 ч.

Общо 13 участнички успяха да направят спусканията си, като най-бърза беше италианката Елена...

НА ЖИВО: Новият старт на Супер Г в Банско е насрочен за 14.00 ч.

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/02/28/2482173_na_jivo_noviiat_start_na_super_g_v_bansko_e_nasrochen/?ref=rss


След мъгливия петък състезателките в алпийските ски очакваха първия си старт от Световната купа в Банско. Днес денят започна по-добре, но впоследствие мъглата се завърна и оказа влияние върху супергигантския слалом, започнал в 11.15 ч.

Към момента след 13 стартирали най-бързо финишира италианката Елена Куртони. Фаворитките в дисциплината ще стартират между 16-и и 22-и номер.

Състезанието два пъти беше прекъснато заради мъглата. Очаква се в 13.30 ч. супергигантският слалом...

НА ЖИВО: Супергигантският слалом в Банско отново е прекъснат заради мъгла

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/02/28/2482173_na_jivo_supergigantskiiat_slalom_v_bansko_otnovo_e/?ref=rss


След мъгливия петък състезателките в алпийските ски са готови за първия си старт от Световната купа в Банско. Днес времето е по-хубаво и не се очаква да има проблеми с провеждането на супергигантския слалом, чието начало е в 11.15 ч.

Фаворитките в дисциплината ще стартират между 16-и и 22-и номер, определи жребият.

Американката Линдзи Вон е първа в класирането с 280 точки. Основната ѝ съперничка в борбата за Малката купа е Ана Фенингер, като австрийката изостава с осем...

НА ЖИВО: Супергигантският слалом в Банско продължава след мъглата

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/02/28/2482173_na_jivo_supergigantskiiat_slalom_v_bansko_produljava/?ref=rss


След мъгливия петък състезателките в алпийските ски са готови за първия си старт от Световната купа в Банско. Днес времето е по-хубаво и не се очаква да има проблеми с провеждането на супергигантския слалом, чието начало е в 11.15 ч.

Фаворитките в дисциплината ще стартират между 16-и и 22-и номер, определи жребият.

Американката Линдзи Вон е първа в класирането с 280 точки. Основната ѝ съперничка в борбата за Малката купа е Ана Фенингер, като австрийката изостава с осем...

Невероятно! Фънки кара смарт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4626414

Колата фотьойл - така приятелите на Димитър Ковачев-Фънки наричат любимия му автомобил. За града музикантът и съсобственик на “София мюзик ентърпрайсис” си е купил малък, двуместен “Смарт”.  Иначе при пътувания извън София се вози в “Ауди Q7”. На фона на джипа другата изглежда като детска играчка. Но Фънки е доволен, защото е бърза,
Колата фотьойл - така приятелите на Димитър Ковачев-Фънки наричат любимия му автомобил. За града музикантът и съсобственик на “София мюзик ентърпрайсис” си е купил малък, двуместен “Смарт”. Иначе при пътувания извън София се вози в “Ауди Q7”. На фона на джипа другата изглежда като детска играчка. Но Фънки е доволен, защото е бърза,

НА ЖИВО: Супергигантският слалом за жени в Банско

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/02/28/2482173_na_jivo_supergigantskiiat_slalom_za_jeni_v_bansko/?ref=rss


След мъгливия петък, състезателките в алпийските ски са готови за първия си старт от Световната купа в Банско. Днес времето е по-хубаво и няма да има проблеми с провеждането на супергигантския слалом.

Фаворитките в дисциплината ще стартират между 16-и и 22-и номер, определи жребият.

Американката Линдзи Вон е първа в класирането с 280 точки. Основната ѝ съперничка в борбата за Малката купа е Ана Фенингер, като австрийката изостава с осем точки. Трета е Лара Гут от Швейцария...

Проверяват директорката на гимназията в Провадия

http://petel.bg/Proveryavat-direktorkata-na-gimnaziyata-v-Provadiya__103058

Злоупотреби с пари по европейска програма. Крадат ли учители парите на ученици провери екип на Нова телевизия. В професионалната...

Убийството на Немцов – краят на една илюзия

http://www.mediapool.bg/ubiystvoto-na-nemtsov-krayat-na-edna-ilyuziya-news231166.html

Показният разстрел на един от водачите на руската опозиция само на метри от Кремъл оттеква болезнено и шокира не само Русия, но и целия свят. С него беше премината една червена линия, която отделяше управлението на президента Путин от най-мрачните страници в най-новата история на Русия - периода на Сталин. Борис Немцов беше трън в очите на мнозина крайни националисти, които доразвиха главния идеологически постулат в сегашната кампания за оцеляване на режима на Путин - Родината в опасност - в догма и послание към фанатиците да защитават до смърт своя Месия. Немцов не можеше да бъде спрян с арести от полиция или със съдебен произвол - прекалено голяма фигура беше за да бъде накаран да замълчи. Той действително беше първоначалния избор на Елцин за негов заместник, но в последствие службите наложиха своя избраник Путин. Немцов, заедно с Касянов, Рижков и Милов бяха заемали най-високи постове във властта и като такива знаеха механизмите, които движат Кремъл. Дейността на Борис по разобличаване на Путиновата политика в Украйна и безпределната му тревога за разкъсване на историческите връзки между два братски народа нямаше как да не бъдат наказани от някой, който стреля в Украйна в защита на сепаратистите и комуто Немцов пречи. Фронтовата линия на битките в Източна Украйна минава и през Москва - и там стрелят и убиват хора. Да, малко вероятно е Путин лично да е дал нареждане за убийството на Немцов. Както беше и за Литвиненко или за Ана Политковская. За това си има неформали, полувоенни, организирана престъпност и служби, който пазят режима. Но руският президент носи пряка отговорност за възраждането на крайните форми на руския национализъм, за възраждането на духа и похватите от времето на Сталин, за потискането на инакомислието, за разгръщане на омразата и разделението, за насаждането на атмфосфера на терор и безвластие, за пренебрегване на елементарни човешки права и свободи - и всичко в името на оцеляването на Путин. Ако дълго и упорито насаждаш омраза, насилие и недоверие към външния свят, то неусетно те започват да преливат около теб, прерастват в недоверие, насилие и омраза към ближния и съседа. И един ден някой започва да убива. Най-големият кошмар на Владимир Путин е, че в стремежа си да се огради отвсякъде от заплахите на Майдана и на демократичната опозиция, той насърчи създаването на различни неформални и полувоенни структури като обществен буфер срещу опозицията. Тези сили не могат да бъдат постоянни държани под контрол защото в екзалтацията си по доказване на своята лоялност към Вожда и "защита на Родината от майдановци" те винаги могат да прекрачват границата и поемат нещата в свои ръце. Затова днес Путин не може да се измъкне с дежурното обяснение, че някой го провокира - тази система и режим са създадени изключително и само за да обслужват оставането му на власт. Бъдете сигурни, че скоро ще бъде намерен някой дежурен виновен, който да поеме отговорността за разстрела. Но никой разследващ няма да се осмели да стигне до истинския морален убиец и поръчителите. Не изключвам и други крайности в отчаяните опити за информационно противодействие за да се снеме личната отговорност на първия човек в Кремъл за убийството на една от най-ярките фигури на политическия небосклон на Русия в последните двадесет и пет години. Борис Немцов беше всичко, което Путин не бе - ерудиран, харизматичен, висок във всякакъв смисъл човек. От тук нататък Русия няма да бъде същата. Дългото сбогуване на руския президент с властта ще бъде болезнен, неравен и частично обратим, но неизбежен процес. Убийството на Немцов не е последното - много хора още ще загубят своя живот и в Русия и извън нея - защото царете в Кремъл, особено тези с власт и пари, никога не си тръгват доброволно. 100 години след 1917 изглежда Русия върви към нова революция.

Цецка Цачева: Няма прегрупиране в парламента

http://www.moreto.net/novini.php?n=281592

За Народното събрание това беше тежка седмица. Спорове на висок тон, на моменти – до риск от физическа разправа в пленарната зала. За напрежението, за 16-те милиарда, за обвиненията, че ГЕРБ пазарува подкрепа, за всичко останало – Цецка Цачева говори пред Диана Найденова в "Карай направо”.

АБВ ще иска оставката на министър Горанов

http://www.cross.bg/petkov-mlrd-ministur-1454780.html

/КРОСС/ АБВ иска оставката на финансовия министър Владислав Горанов, обяви заместник-председателят на партията Румен Петков в интервю за Нова телевизия. Причината е гласуваният дълг от 16 млрд. лв., който в последния момент се оказал с 2 млрд. лв. по-малко. „В резултат на много сериозния натиск, който АБВ и нашата парламентарна група оказа върху правителството и министъра на финансите, имаме декларация от трибуната на Народното събрание, че не се говори за 16 млрд. лева. Ангажиментът, който финансовият министър пое, е, че 2 милиарда ще бъдат редуцирани от тегленето за покриване на кредита. Това е логиката на президента Първанов. Той счита, че това нещо трябваше да бъде скрепено със съответните промени в ратификационния договор, който беше внесен в НС. Не е нормално в продължение на 20 дни да обясняваш на парламентарните политически сили, на обществото, че дългът е този и нито стотинка по-малко", заяви Петков. Георги Първанов е нужен на партията, каза Петков в коментар на и заявеното от бившия президент намерение да подаде оставка. „Били сме прави от самото начало, че дългът не надвишава 10 млрд. лв. и неслучайно министър Горанов каза от парламентарната трибуна „минимум 2 милиарда". Очевидно вижда резервите и заложените буфери. Ще искаме няколко неща - първо, много сериозен контрол - както върху тегленето, така и върху разходването на дълга", допълни Петков

Игри с дълга, игри на честта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4626748

Стрес тестът с
облигациите показа
колко непоклатимо
е управлението
КАТО чух, че Георги Първанов е подал оставка, не се изненадах. Нито пък си помислих, че има вариант да си тръгне наистина. Просто до следващия месец ще се изписва “председател на АБВ в оставка”, след което ще бъде ритуално помолен от своите да остане.
Но то така и се правиь
Стрес тестът с облигациите показа колко непоклатимо е управлението КАТО чух, че Георги Първанов е подал оставка, не се изненадах. Нито пък си помислих, че има вариант да си тръгне наистина. Просто до следващия месец ще се изписва “председател на АБВ в оставка”, след което ще бъде ритуално помолен от своите да остане. Но то така и се правиь

Украински модел е била свидетел на убийството на Немцов

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/02/28/2482167_ukrainski_model_e_bila_svidetel_na_ubiistvoto_na_nemcov/?ref=rss


Свидетел на разстрела на руския опозиционен лидер Борис Немцов е станала украинката Анна Дурицкая, която е модел от Украйна.

Тя е на 23 години и според нейни предишни изявление е имала близки отношения с Немцов, което веднага даде повод в руските медии да се появи и версия за убийство от ревност.

В момента с момичето, което не е ранено, разговарят следователи и психолози.

Благодарение на показанията ѝ е установена последователността на събитията.
Според...

Разбиха депо за лека дрога в Бургас, разследват 28-годишен за пласиране

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4627545

6 кг марихуана бе намерена в дома на 28-годишен бургазлия, той е задържан за 24 часа.

Количеството и начинът на съхраняване насочват към версията, че жилището е използвано като своеобразно депо, смятат криминалисти.

 При обиска на апартамента, който се анмира в един от бургаските комплекси са открити четири полиетиленови торби
6 кг марихуана бе намерена в дома на 28-годишен бургазлия, той е задържан за 24 часа. Количеството и начинът на съхраняване насочват към версията, че жилището е използвано като своеобразно депо, смятат криминалисти. При обиска на апартамента, който се анмира в един от бургаските комплекси са открити четири полиетиленови торби

Спипаха 25-годишен да шофира без книжка

http://pik.bg/спипаха-25-годишен-да-шофира-без-книжка-news291171.html

Спипаха 25-годишен да шофира без книжка

Полицаи от РУ-Луковит са спрели за проверка лек автомобил "Опел Астра" управляван от неправоспособен и криминално проявен 25-годишен мъж от Луковит.

При извършената справка е установено, че водачът има наложено административно наказание за същото деяние от м.март 2014год. По случая е образувано бързо производство.

Влюбен младеж нае цяло кино за "50 нюанса сиво"

http://pik.bg/влюбен-младеж-нае-цяло-кино-за-50-нюанса-сиво-news291170.html

Влюбен младеж нае цяло кино за "50 нюанса сиво"

Младеж наел цял киносалон в София, за да изгледа на спокойствие с гаджето си "50 нюанса сиво", пише "Телеграф".

Момчето искало да изненада дългогодишната си приятелка и за целта откупило всички места в залата за около 1000 лева. Девойката дори не подозирала какво я чака, докато не влезли в салона и се оказали съвсем сами, а на една от седалките я очаквал голям букет цветя. Служители в столичните кина разказват, че това не е първият случай, при който гаджета или семейства се усамотяват в по-малки салони, като ги наемат само за себе си. Някои двойки се решавали на този харч, за да гледат любим филм, който вече не фигурира в афиша.

Почти всеки месец имало запитвания и заявки за такова преживяване. Някои кина разполагали и със специални ВИП зали, които са идеални за усамотяване.

Освен за изненада на любимия, не били редки случаите, в които родни фирми искали да организират частна киновечер на своите служители или да им проведат важно обучение. Тогава се наемали по-големи зали. Обикновено работодателите подготвяли филмите, които да се излъчват.

Версии за разстрела на Немцов: Аборт на любовницата му Дурицкая или пари от спонсори

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4627572

Следователите работят по три версии на убийство руския политик Борис Немцов. Според първата е възможно килърите да мъстят за аборт, направен от неговата любовница. Според данни на полицията Анна Дурицкая скоро е летяла от Москва до Швейцария, за да направи аборт, съобщава Life News.  Втората версия е,
Следователите работят по три версии на убийство руския политик Борис Немцов. Според първата е възможно килърите да мъстят за аборт, направен от неговата любовница. Според данни на полицията Анна Дурицкая скоро е летяла от Москва до Швейцария, за да направи аборт, съобщава Life News. Втората версия е,

Версии за разстрела на Немцов: Аборт на любовницата му Дурицкая или пари от спонсори

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4627570

Следователите работят по три версии на убийство руския политик Борис Немцов. Според първата е възможно килърите да мъстят за аборт, направен от неговата любовница. Според данни на полицията Анна Дурицкая скоро е летяла от Москва до Швейцария, за да направи аборт, съобщава Life News.  Втората версия е,
Следователите работят по три версии на убийство руския политик Борис Немцов. Според първата е възможно килърите да мъстят за аборт, направен от неговата любовница. Според данни на полицията Анна Дурицкая скоро е летяла от Москва до Швейцария, за да направи аборт, съобщава Life News. Втората версия е,

Спасителната програма за Гърция изтича

http://www.cross.bg/programa-gurtziya-partnyorite-1454779.html

/КРОСС/ Днес е последният ден от спасителната програма за Гърция. Правителството на Алексис Ципрас се споразумя с партньорите от Европейския съюз миналата седмица за удължаване на програмата за финансова помощ за Гърция, но самият гръцки парламент все още не е дал зелена светлина за сделката. Споразумението предизвика недоволство в самата СИРИЗА и обвинения от някои членове от левия фланг, че правителството не спазва предизборните си обещания, включително да сложи край на омразната спасителна програма с ЕС и МВФ на стойност 240 млрд. евро. В петък германският Бундестаг одобри удължаването на спасителната програма с голямо мнозинство. По време на дебатите преди вота финансовият министър Волфганг Шойбле, който преди изразяваше съмнения дали на Гърция може да се вярва, обеща, че на Атина няма да бъде позволено да изнудва партньорите си в Еврозоната.  

Под знака на патриотизма, Баба Марта и Денят на жената ще преминат повечето събития в Перник през месец март - вижте какво предстои да се случи в Перник

http://www.zapernik.com/obshtestvo/pod-znaka-na-patriotizma-baba-marta-i-denyat-na-jenata_37447/

Под знака на патриотизма, Баба Марта и Денят на жената ще преминат повечето събития в Перник през месец март. Вече започнаха да се осъщестявяват редица инициативи, свързани с Родолюбието, а улица Търговска бе залята от мартенички. Но това не е всичко.

По повод 3-ти март – Националният празник на България – Община Перник организира „Час по родолюбие“. Събитието ще се проведе във всички училища в общината. Инициативата е под патронажа на кмета на Перник инж....

Продължава

Немцов 10 дни преди разстрела: Боя се, че Путин ще ме убие

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/02/28/2482144_nemcov_10_dni_predi_razstrela_boia_se_che_putin_shte/?ref=rss


Десет дни преди да бъде смъртоносно прострелян от четири куршума на Москворецкия мост в центъра на руската столица, Борис Немцов казва, че се бои, че Путин може да го убие. 

В разговор с изданието "Собеседник" на 10 февруари той изразява опасенията си, че

може да бъде наказан от руския президент за опозиционните си изказвания

Немцов е един от острите критици на режима на Путин и на случващото се с Крим и случващото се в Украйна. 

От снощи блиц...

МВнР осъди убийството на Немцов

http://frognews.bg/news_86908/

България остро осъжда убийството на видния руски опозиционен лидер и бивш вицепремиер на Русия Борис Немцов, се посочва в изявление на външния министър Даниел Митов по повод убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Нямало прегрупиране в парламента

http://bulgarski.pogled.info/news/62767/Nyamalo-pregrupirane-v-parlamenta

/Поглед.инфо/ "Няма прегрупиране на политическите сили в парламента". Това заяви в интервю за Нова тв председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Няма прегрупиране в парламента /Да разбираме ли, че от началото са си така?-б.р/

http://bulgarski.pogled.info/news/62767/Nyama-pregrupirane-v-parlamenta-Da-razbirame-li-che-ot-nachaloto-sa-si-taka-b-r

/Поглед.инфо/ "Няма прегрупиране на политическите сили в парламента". Това заяви в интервю за Нова тв председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Каратанчева отпадна в полуфиналите в Акапулко, Шарапова се отказа

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/02/28/2482162_karatancheva_otpadna_v_polufinalite_v_akapulko/?ref=rss


Българската тенисистка Сесил Каратанчева и фаворитката Мария Шарапова приключиха участието си в турнира в Акапулко. Софиянката беше отстранена в полуфиналите след 2:6, 4:6 срещу Тимеа Бачински от Швейцария.

Шарапова изобщо не излезе на корта за мача си с Каролин Гарсия. Рускинята обяви пред медиите, че има стомашен проблем. "Съжалявам, че трябва да се оттегля. Започнах много силно турнира и се надявах да се възстановя за мача си, но за съжаление нямах достатъчно време", каза...

Хандбално дерби ще се проведе днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=281582

Голям мач в хандбала се очертава днес от 14,30 ч. във Варна. Един срещу друг излизат отборите на домакините от Спартак и Фрегата (Бургас). И двата тима са с равен брой точки - по 18 и заемат първо и второ място във временното класиране.

Оперираха Бойко Борисов!

http://petel.bg/Operiraha-Boyko-Borisov-__103057

Премиерът Борисов е претърпял операция. Борисов е бил опериран в болница Лозенец тази сутрин, съобщава "24 часа".Отново е скъсъл минискус, и...

Протест срещу решението на НС за нов външен дълг

http://www.cross.bg/protest-sreshty-reshenieto-na-ns-za-nov-vunshen-dulg-1454778.html

/КРОСС/ По обяд от сградата на Българската народна банка ще тръгне протестно шествие срещу „решението на Народното събрание за нов външен дълг от 16 млрд. лв. и заробващата политика на БНБ и правителството", съобщава БНР. Протестът е граждански и на него не може да бъдат издигани знамена на политически партии, предупреждават организаторите.

Цачева скочи: Няма договорки между ГЕРБ и ДПС

http://www.bnews.bg/article-130374

Шефката на парламента Цецка Цачева отрече да има договорки между ГЕРБ и ДПС.

Георг Георгиев: Mладежката организация на ГЕРБ е единствената, която има представители във всички власти в България

http://pik.bg/георг-георгиев-mладежката-организация-на-герб-е-единствената-която-има-представители-във-в-news291164.html

Георг Георгиев: Mладежката организация на ГЕРБ е единствената, която има представители във всички власти в България

Председателят на МГЕРБ и депутат Георг Георгиев, народният представител от ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков присъстваха на отчетно – изборното събрание на младежката структура на партията в Радомир.  Гости на събитието бяха представителите на НИС на МГЕРБ Моника Димова и Михаела Иванова, организационният секретар на ГЕРБ-Перник Владислав Караилиев,  областният координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев, областният координатор на ЖГЕРБ-Перник Милена Миланова, кметът на Радомир Пламен Алексиев, членове на партията и общински съветници.

На събранието беше направен  отчет и анализ за дейността на общинската структура на МГЕРБ за периода 2011-2014  и бяха начертани основните направления за робота  за 2015 година. Членовете на МГЕРБ в Радомир направиха номинации за ръководство на общинската структура.  За общински координатор бе избран Борислав Иванов.

Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев изтъкна, че в условия, в които другите младежки организации към политически партии изпитват сериозен дефицит да имат членската си маса, МГЕРБ увеличава своята.   „Това показва, че сме сме интегрална част от една силна и голяма партия, каквато е ГЕРБ и че младите хора припознават в наше лице възможност да се развиват. Ние показваме, че в България има млади хора, които намират в себе си сили и смелост да променят и искат да работят за по-доброто бъдеще на страната ни“, каза Георгиев. Той допълни, че младежката организация на ГЕРБ е единствената, която има представители във всички власти в България. „Имаме народни представители, общински съветници, кметове и евродепутати. Няма друга младежка политическа организация в страната ни, която да може да се похвали със същото“, изтъкна председателят на МГЕРБ. 

Народният представител д-р Вяра Церовска поздрави младежите за положените усилия и им благодари за това, че са отговорни за бъдещето на страната си. „Младежката структура на ГЕРБ е изключително силна, тъй като се състои от хора пълни с  амбиция и свежи сили за работа. Те вярват в идеите и каузата на нашата партия – да направим България по-добро място за живот. Това са бъдещите лидери на страната ни!“, каза д-р Церовска. 

Убийството на Боби Белята - заради криминален бизнес или лична вражда

http://crime.actualno.com/Ubijstvoto-na-Bobi-Beljata---zaradi-kriminalen-biznes-ili-lichna-vrajda-news_459629.html

Две са версиите, по който работят разследващите убийството на Борис Борисов, известен като Боби Белята. Първото направление е интереси в криминалния бизнес, второто е лични мотиви между криминално ...

Митов: България остро осъжда убийството на Борис Немцов

http://offnews.bg/news/n_1/n_469000.html

България остро осъжда убийството на видния опозиционен лидер и бивш вицепремиер на Русия Борис Немцов. Това гласи изявление на външния министър Даниел Митов  по повод убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов снощи в Москва "Изразяваме искрени съболезнования на семейството и близките на загиналия. Очакваме, че руските власти ще проведат независимо разследване и извършителите на този престъпен акт ще бъдат привлечени под отговорност", се казва още в изявлението на външния ни министър. Немцов е застрелян вчера късно вечерта в центъра на руската столица, докато се разхождал със свои гости от Москва. Руският президент Владимир Путин , върху който падат подозренията за убийството, го определи като "поръчка и провокация". Президентът на САЩ Барак Обама осъди показния разстрел на опозиционер в центъра на Москва и призова за бързо и прозрачно разследване. Убийството беше извършено навръх организирания за 1 март голям опозиционен протест. Той ще се превърне в траурно шествие в памет на убития политик.

Полицията откри три светли коли, минали по моста след убийството на Немцов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4627558

Издирени са колите със светъл цвят, които са минали по моста в централната част на Москва след убийството на Борис Немцов. Информацията към момента е, че те нямат общо с инцидента, съобщава LifeNews. Според оперативна информация убийците на Борис Немцов са избягали от мястото на покушението с бял автомобил, най вероятно "Форд".

И районът около Свободния университет остава без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=281590

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникналa авария, без вода ще останат абонатите в района на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" до 16 часа. Припомняме, че по-рано днес без вода остана и районът на ресторант "Камелия" и хотели "Бриз" до 16 часа.

Борис Немцов бе застрелян в Москва. Владимир Путин: Това е провокация

http://www.cross.bg/nemtzov-boris-ybiiistvoto-1454777.html

/КРОСС/ Руският опозиционен деец Борис Немцов бе застрелян с четири куршума на Големия каменен мост в Москва в нощта срещу събота. По данни на полицията няколко души са станали свидетели на убийството.  На местопрестъплението веднага пристигна руският вътрешен министър Владимир Колоколцев. Разследването е под личния контрол на президента Владимир Путин, съобщи агенция „Интерфакс". Според руския президент това събитие „носи белезите на поръчково убийство и прилича на провокация". Убийството на Немцов става в навечерието на предстоящия на 1 март в Москва поход срещу войната в Украйна, един от организаторите на който бе Немцов, добавя ВВС Владимир Путин е наредил на ръководителите на Следствения комитет на Руската федерация, на Министерството на вътрешните работи и на Федералната служба за сигурност да създадат следствена група и да държат хода на разследването под личния си контрол, заяви говорителят на президента Дмитрий Песков. Путин изрази дълбоките си съболезнования на роднините и близките на трагично загиналия Борис Немцов, добави Песков. Руският вицепремиер в периода 1997-98 г., както и губернатор на Нижни Новгород Борис Немцов бе застрелян в центъра на Москва в 23.15 ч. местно време в нощта срещу събота, докато се разхождал с млада жена по Големия каменен мост, на 200 м от Кремъл. По предварителни данни неизвестен нападател от автомобил е стрелял не по-малко от седем-осем пъти по Борис Немцов, съобщава ТАСС

Полицията откри три светли коли, минали по моста след убийството на Немцов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4627556

Издирени са колите със светъл цвят, които са минали по моста в централната част на Москва след убийството на Борис Немцов. Информацията към момента е, че те нямат общо с инцидента, съобщава LifeNews. Според оперативна информация убийците на Борис Немцов са избягали от мястото на покушението с бял автомобил, най вероятно "Форд".

Само Добрич продължава да почита паметта на жертвите от влака

http://dobrudjatv.net/%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%87-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%8a%d0%bb%d0%b6%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%bc%d0%b5/

Архиерейският наместник отец Иван Дойчев отслужи панихида в памет на жертвите във влака София – Кардам. В 10.30 часа в храм „Свети Георги“ близките им се събраха за поредна година, за да запалят свещ в памет на нелепо загиналите Валерия Желева, Антоанета Тодорова, Даниел Вичев […]

Преустановено е изтичането на фекални води в езерото „Сребърна"

http://pik.bg/преустановено-е-изтичането-на-фекални-води-в-езерото-„сребърна-news291161.html

Преустановено е изтичането на фекални води в езерото „Сребърна"

Последната проверка на езерото "Сребърна", извършена на 23 февруари 2015 г., в изпълнение на заповед на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, е установила, че е преустановено изтичането на фекални води. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

На 16 и 18 февруари 2015 г. са извършени проверки на състоянието на канализационната мрежа и на двете помпени станции. Установено е, че саваците към аварийните шахти са отворени и водите, които влизат в Пречиствателната станция се отвеждат гравитачно, към изградените по проект попивни езера. Направен е опит да се затворят саваците, но той е бил неуспешен, тъй като са корозирали. На Община Силистра е дадено предписание да се затворят саваците към аварийните шахти. Взети са и проби в четири точки.

Извършената последна проверка е установила, че е прекъсната връзката между попивната яма към Помпена станция-2 и резервата, с което е преустановено изтичането на замърсени води в езерото "Сребърна".

Експертите са установили, че не е изпълнено предписанието за затваряне на саваците към Помпени станция -1, Помпена станция -2 и Помпена станция в Пречиствателната станция за отпадни води. За неизпълнение на даденото предписание, е отправена покана към кмета на Община Силистра за съставяне на Акт за установяване на административно нарушение.

Пречиствателните съоръжения не са въведени законно в експлоатация

Изграждането на канализация и пречиствателна станция на с. Сребърна са реализирани със средства от държавния бюджет. Съоръженията са изградени, но не са предадени за стопанисване на общината и не са въведени в експлоатация, отбелязаха от МОСВ. Поради съмнения, че се ползват, е уведомена Регионалната дирекция за национален строителен контрол - Силистра за предприемане на мерки по компетентност. РИОСВ - Русе е сезирала и други компетентни органи за установяване на незаконната експлоатация на канализационната мрежа на с. Сребърна.

Няма мъртви екземпляри, замърсяването е локално и временно

При извършените проверки и огледа в резервата, експертите не са установили наличие на мъртви птици, риби, водни организми или визуална промяна във вида на езерото, информираха от МОСВ. Замърсяването има локален характер, с временна продължителност на въздействие и ще се отстрани след изпълнение на дадените предписания, отбелязват специалистите. Това се потвърждава и от резултатите на взетите за изследване четири водни проби - от попивната яма, от точката на изтичане на води от ямата във водата, от езерото и от мястото, където се осъществява годишният физико-химичен мониторинг.

Анализът показва, че пробите от езерото и от точката за мониторинг отговарят на нормите по изследваните показатели. Пробите от попивната яма и от мястото на вливане показват, че има наличие на органично замърсяване, но то е по-ниско от нормите за заустване на отпадъчни води от канализационната мрежа без пречиствателна станция.

Състоянието на водите в езерото се следят чрез извършвания от Изпълнителната агенция по околна среда хидробиологичен и физико-химичен мониторинг, съобщиха още от МОСВ.

Изкуственият интелект на Google се научи да играе на видео игри

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/02/28/2480749_izkustveniiat_intelekt_na_google_se_nauchi_da_igrae_na/?ref=rss


Платформата за изкуствен интелект на Google е успяла да се научи да играе на видео игри. При това, след малко практика, тя е успяла да побеждава някои от тях, т.е. да ги "превърта", съобщава онлайн изданието ZDNet.

Това е част от разработката на Google DeepMind, която цели да провери възможностите на изкуствения си интелект. За целта са били използвани 49 класически игри за Atari 2600, включително Breakout, River Raid, Boxing и др. Резултатът е бил повече от впечатляващ. DeepMind...

АБВ ще иска оставката на финансовия министър

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/02/28/2482165_abv_shte_iska_ostavkata_na_finansoviia_ministur/?ref=rss


АБВ иска оставката на финансовия министър Владислав Горанов, обяви заместник-председателят на партията Румен Петков пред Нова тв, цитиран от агенция "Фокус". Причината е гласуваният дълг от 16 млрд. лв., който в последния момент се оказал с 2 млрд.лв. по-малко.

"В резултат на много сериозния натиск, който АБВ и нашата парламентарна група оказа върху правителството и министъра на финансите, имаме декларация от трибуната на Народното събрание, че не се говори за 16 млрд. лева,...

BlackBerry напуска постепенно руския пазар

http://www.investor.bg/telekomunikacii/457/a/blackberry-napuska-postepenno-ruskiia-pazar-190161/

Руските партньори на компанията спират да продават смартфони на корпоративни клиенти

Заробващият заем от 16 млрд. лв е най-голям в историята на България

http://bulgarski.pogled.info/news/62766/Zarobvashtiyat-zaem-ot-16-mlrd-lv-e-nai-golyam-v-istoriyata-na-Balgariya

/Поглед.инфо/ „Хората трябва ясно да знаят, че условията по дълга от 16 млрд. лв за нас са заробващи и тепърва българите ще го научават.” Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в предаването „Панорама” по БНТ.

България осъжда убийството на Немцов, обяви Даниел Митов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/02/28/2482153_bulgariia_osujda_ubiistvoto_na_nemcov_obiavi_daniel/?ref=rss


България остро осъжда убийството на видния руски опозиционен лидер и бивш вицепремиер на Русия Борис Немцов. Това се посочва в изявление на външния министър Даниел Митов по повод убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

"Изразяваме искрени съболезнования на семейството и близките на загиналия. Очакваме, че руските власти ще проведат независимо разследване и извършителите на този престъпен акт ще бъдат привлечени...

МВнР: България остро осъжда убийството на Борис Немцов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4627539

България остро осъжда убийството на видния руски опозиционен лидер и бивш вицепремиер на Русия Борис Немцов. Това се посочва в изявление на външния министър Даниел Митов по повод убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. „Изразяваме искрени съболезнования на семейството и
България остро осъжда убийството на видния руски опозиционен лидер и бивш вицепремиер на Русия Борис Немцов. Това се посочва в изявление на външния министър Даниел Митов по повод убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. „Изразяваме искрени съболезнования на семейството и

САЩ не мислят да вадят Куба от списъка на страните - терористи

http://www.moreto.net/novini.php?n=281588

На преговорите между САЩ и Куба не се обсъжда въпросът за изваждането на Хавана от списъка на страните, които спонсорират тероризма, каза пред журналисти държавният секретар Джон Кери. Куба настоява, преди да възстанови отношенията си с Вашингтон, да бъде зачеркната от списъка, в който фигурира от 1982 г.

МВнР: България остро осъжда убийството на Борис Немцов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4627534

България остро осъжда убийството на видния руски опозиционен лидер и бивш вицепремиер на Русия Борис Немцов. Това се посочва в изявление на външния министър Даниел Митов по повод убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. „Изразяваме искрени съболезнования на семейството и
България остро осъжда убийството на видния руски опозиционен лидер и бивш вицепремиер на Русия Борис Немцов. Това се посочва в изявление на външния министър Даниел Митов по повод убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. „Изразяваме искрени съболезнования на семейството и

Гледайте трейлъра на "Племето"

http://offnews.bg/news/n_1/n_468767.html

Зашеметяващият дебют на украинския режисьор и сценарист Мирослав Слабошпицки е сред акцентите в програмата на тазгодишния Международен София филм фест. „Племето”, удостоен с Голямата награда от Седмицата на критиката в Кан’14, носител на Европейската филмова награда за Откритие на 2014, както и на приза за най-добър сценарий от фестивала в Сан Пауло’14, за най-добър режисьор от МФФ Солун’14 и още 9 награди от различни филмови форуми по света е сред най-коментираните творби на отминалата 2014. Създаден с въображение и изобретателност, филмът на Мирослав Слабошпицки предлага на зрителите един радикален кинопоглед – „Племето” е брутален разказ за взаимоотношенията в пансион за подрастващи глухи, където действат жестоките природни закони, задвижени в ситуация на оцеляване. Актьорите са непрофесионалисти и пресъздават историята без думи, без диалог или дублаж, само с езика на жестовете. Тийнейджърът Сергей е новият в училището, който се сблъсква с обичайните предизвикателства на първоначалната интеграция. Той бързо се окопитва при навлизането си в един свят на престъпност и проституция и успява да намери своето място, като усвоява тънкостите на обирите и сбиванията, на подкупите и секса. И точно когато се изкачва във вътрешната „йерархията”, се оказва влюбен в едно от момичетата, практикуващи най-древния занаят – Ана.

С благотворителен концерт подпомагат хората с редки болести

http://www.klassa.bg/News/Read/article/249278_%D0%A1+%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD+%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%80%D1%82+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%82+%D1%85%

 Първият победител в „България търси талант“ Богдана Петрова и световните шампиони по модерни танци Василена Шопова и Виктор Алеков са част от програмата на благотворителния спектакъл, който пловдивчани и гостите на града ще могат да гледат на 1 март 2015 г. от 17:00 часа в Дома на културата „Борис Христов”.

Концертът е по случай Деня на редките болести и се организира от Сдружение „Защо доброволец?” със съдействието на Община Пловдив, Националния алианс на хората с редки болести и Асоциацията на студентите медици – Пловдив.

В програмата ще се включат още „Трио Персенк”, сестри Андрееви, Тео Батуров, малката Вивиан, Марио Меров, „Ера балет” Пловдив и „Галаксико” Димитровград.

Билетите ще се продават на място преди концерта – цената за възрастни е 5 лева, а за децата входът е свободен. Всички закупени билети ще участват в томбола, голямата награда е изненада за двама, съобщават организаторите.

Средствата, събрани от спектакъла, ще подпомогнат изграждането на първия в страната Дневен център за хора с редки болести в Пловдив.

Заповядайте на концерта на 1 март, благородни хора, заедно да се повеселим, да приветстваме Баба Марта и заедно да помогнем на страдащите, канят от Сдружение „Защо доброволец?”.

 

Криминално проявен нападна полицаи с нож, те го простреляха

http://pik.bg/криминално-проявен-нападна-полицаи-с-нож-те-го-простреляха-news291155.html

Криминално проявен нападна полицаи с нож, те го простреляха

Мъж е нападнал с нож полицейски екипи в столичния квартал „Зона Б-5”. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал към 23.40 часа.

Два автопатрула на полицията са отишли по сигнал за семеен скандал, където са били нападнати от 38-годишен мъж, който е криминално проявен и регистриран за наркотици.

При опит да бъде задържан, мъжът напада полицаите с нож. Вторият автопартул, който е чакал на улицата го пресреща, като мъжа отново се насочва към полицаите с нож. Един от полицаите произвежда изстрел със стоп патрон, с който леко ранява нападателят. Пострадалият е откаран в болница, без опасност за живота. Няма пострадали служители на полицията, предаде Фокус.

Британски туристически портал рекламира родопското Орехово

http://www.klassa.bg/News/Read/article/249277_%D0%91%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BB+%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D

 „Първото нещо, което трябва да направите, когато пристигнете в Орехово, е просто да вдишате дълбоко, тъй като въздухът там е толкова свеж, че можете да почувствате как дробовете ви се отварят, за да поемат кислорода!!! Планинските гледки са достатъчна причина да посетите селото, но то е и изходен пункт за множество туристически пътеки, исторически местности и природни забележителности - пещерни и скални. Тук ще видите открита пералня на няколко века. Ще стъпите върху древен римски път, построен върху още по-античен – тракийски. Тук ще ви посрещнат не с фалш и тренирано обслужване, а с приятелство и истинско желание, част от традициите на региона, които се предават от поколения. Ако се потопите в начина на живот и културата дори може да преоткриете красотата и чистотата в себе си.“

Тези вълнуващи слова са само малка част от публикуваната днес презентация на родопското село Орехово в британския портал www.newdestinationsnetwork.com. New Destination Network – NDN е мрежа за световен туризъм и инвестиции, проект съфинансиран от английското правителство, за изграждането на първата по рода си организация, която свързва туристическата индустрия, държавните органи и реалния турист, която открива и презентира непознати дестинации.

Представянето на Орехово е изключително вълнуващо, написано с много топло чувство, явно в отговор на сърдечното гостоприемство, което е получил авторът в Родопите. Преди да публикува информацията, създателят на NDN, посети селото за 3 дни в края на миналата седмица. Майк Бляк долетя специално от Англия по покана на Поля и Борис Кърневи от къща за гости „Конакът“, с които се запознал по време на 4-тата международна среща за туроператори (IMT Пловдив), организирана от Община Пловдив миналата година. Той се заинтересувал от селския туризъм, предлаган в Орехово. Синът на Кърневи Георги, който работи в Лондон, организирал визитата. 

„Голям брой от хората, които пътуват редовно, знаят най-известните места, но сега искат да намерят различни дестинации. Ние се стремим да открием нови интересни градове, места и региони, за да ги добавим към разрастващата се мрежа“, обясни мистър Бляк на среща със Сдружението по туризъм в село Орехово и кметицата Павлина Петкова. По време на срещата стана ясно, че в селото има 13 къщи за гости и къщи със стаи под наем.

Специална програма подготвиха от Сдружението за английския гост – показаха му природни забележителности като Чудните мостове, водопадите Скакалото, Костен камък и Дуплево, каньона Цирикова църква, обсерваторията в Рожен. Бляк бе очарован от искреното гостоприемство, с което го посрещнаха не само домакините му в „Конакът“, но и в къщите „Карина“, „Рая“ и „Вила на върха“, където нахрани кон и няколко агънца.

Освен, че напълниха очите му с красотата на планината, ореховци развълнуваха и душата му с родопските песни на самодейния състав към читалище „Родопско бъдеще“. Каба гайдата на Митко, чутните гласове на двете сестри Екатерина и Иванка Андрееви и Любен Маданков, печелели не веднъж златни медали по надпявания,  накараха мистър Бляк, пременен в българска народна носия, да затропа българско хоро, чийто стъпки хвана от раз. Потомъкът на древните келти показа, че не само е умел танцьор, но и ценител на вкусните ястия и питиета. Ето как описва той кулинарните си изживявания: „Здравословната храна, отглеждана и приготвена на място, е важна част от престоя ви в невероятно очарователната дестинация. Има ястия, които са уникални, можеш да опиташ само в Орехово и никъде другаде по света“, подчертава мистър Бляк.   

Англичанинът презентира в британския портал толкова ярко и убедително вълшебството на Родопите, че кара и българите да отворят очите си за уникалната красота, сред която живеят.  

Путин: Убийството на Немцов е поръчково и провокация

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ubijstvoto-na-boris-nemcov/putin-ubijstvoto-na-nemcov-e-porychkovo-i-provokaciia-6032412

Според говорителя на руския президент в политически план Немцов не е представлявал никаква заплаха за Путин

Путин: Убийството на Немцов е поръчково и провокация

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/putin-ubijstvoto-na-nemcov-e-porychkovo-i-provokaciia-6032412

Според говорителя на руския президент в политически план Немцов не е представлявал никаква заплаха за Путин

Цачева: Имаме добър диалог с АБВ

http://frognews.bg/news_86907/

Голямата драма за дълга дойде от начина, по който предложението за заема беше внесено от Министерски съвет. В почивката се състоя среща с Горанов с всички парламентарни сили и тогава той обеща да не харчи 2 млрд. лева от новия дълг.

5 лесни правила за здраве и младост

http://www.klassa.bg/News/Read/article/249275_5+%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5+%D0%B8+%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82

 Човек обикновено сам си причинява проблемите, лесно е да си увредим организма, трудно е да го излекуваме, да го възстановим. Това казва Иван Гарабитов, заслужил треньор по борба и известен последовател на йога, създател на уникалната българска методика за здравословно отслабване и подмладяване, помогнала на хиляди да си върнат нормалното тегло.

Гарабитов препоръчва 5 правила, които ако спазваме ще бъдем здрави и изпълнени със сила, енергия и младост. 

Първо правило: Правилното дишане – когато, някой вдишва и издишва през устата, той е болен. Няма ли кислород, няма живот.

Второ правило: Правилното мислене - ако постоянно мислим, че няма спасение от болестта, няма как да оздравеем. Алчността, завистта, злобата правят хората нещастни, те убиват човека.

Трето правило: Правилното пиене на вода – тя е лекарство, ако се приема 45-50 минути преди и след хранене и отрова по време на хранене, защото разрежда стомашните сокове и започва нарушаване на обмяната на веществата. Тогава идват и болестите.

Четвърто правило: Правилното хранене – здравословна храна, в малки дози, по няколко пъти на ден, без преяждане.

Пето правило: Правилното спортуване – не е въпроса да натоварим организма изведнъж. Съветвам всички, които спортуват - бавно да бързат, това е най-бързото израстване.

Гарабитов съветва също редовно да се пречиства организма на духовно и физическо ниво. Изхвърлянето на отровите от тялото възстановява нарушените процеси и органи. Има данни, че хората преди са живеели по 120 - 180 години. Защо и ние да не го постигнем, задава риторичния въпрос Иван Гарабитов.

 

Лазаров: Работи се по две основни направления за убийството на Борис Борисов - Белята

http://petel.bg/Lazarov--Raboti-se-po-dve-osnovni-napravleniya-za-ubiystvoto-na-Boris-Borisov---Belyata__103053

По случая за убийството на Борис Борисов -Белята се работи по две основни направления - криминален бизнес, интереси в криминалния бизнес и...

Истерия във фейсбук: Защо всички питат „Какъв цвят е тази рокля?“

http://petel.bg/Isteriya-vav-feysbuk--Zashho-vsichki-pitat----Kakav-tsvyat-e-tazi-roklya----__103054

Мемето „Какъв цвят е тази рокля?“ илюстрира по особено добър начин как работят нашите мозъци, пише МениджърНюз. Наистина – погледнете...

Задръстванията вече започнаха

http://petel.bg/Zadrastvaniyata-veche-zapochnaha__103055

Задръстванията по пътищата вече започнаха. Зрители на Нова телевизия изпратиха в рубриката "Моята новина" снимки и видео материал на тапата, която се е образувала по „Цариградско шосе” на изхода от София към магистрала "Тракия”.  

Откраднатата рокля на Лупита Нионго от „Оскар”-ите бе върната

http://showbusiness.actualno.com/Otkradnatata-roklja-na-Lupita-Niongo-ot-Oskar-ite-be-vyrnata-news_459604.html

След като бе открадната преди дни, впечатляващата рокля, с която актрисата Лупита Нионго се появи на тазгодишните награди „Оскар”, бе върната в същата хотелска стая, от която изчез...

Плевнелиев: България може да пострада при всеки руско-украински спор

http://politics.actualno.com/Plevneliev-Bylgarija-moje-da-postrada-pri-vseki-rusko-ukrainski-spor-news_459624.html

При всяко напрежение между Русия и Украйна България може да пострада. Трябва да променим това, заяви президентът Росен Плевнелиев пред БНР. "Можем да постигнем тази цел само чрез ЕК и благодарен...

"Солидарна България" поиска отмяна на решението за заема

http://business.actualno.com/Solidarna-Bylgarija-poiska-otmjana-na-reshenieto-za-zaema--news_459627.html

В отворено писмо до президента, Министерски съвет, финансовото министерство и парламентарно представените партии лявото движение "Солидарна България" призова да бъде отменено решението за из...

В Благоевград подпомагат гладуващи семейства

http://pik.bg/в-благоевград-подпомагат-гладуващи-семейства-news291154.html

В Благоевград подпомагат гладуващи семейства

В Благоевград инициираха дарителска кампания кампания "Приятели, наши връстници гладуват. Да спрем това!".

Събират се дълготрайни пакетирани храни, съобщават от общинския пресцентър.

Кампанията е до 15 април. Даряват се помощи за семейства в нужда от общината.

Приемат се пакетирани, сухи хранителни продукти в срок на годност - ориз, брашно, олио, макарони, захар, консерви, бисквити, вафли и други дълготрайни хранителни продукти.

Пакетите се събират в сградата на Общинската администрация, стая 516. Дарените храни ще се предоставят на Православния център, където продуктите ще бъдат разпределени и предадени на нуждаещи се семейства в Благоевград.

Организатори на кампанията са Общински съвет по наркотични вещества, Младежки общински съвет по наркотични вещества и Православен информационен център.

Борисов си играе с милиардите като стой, та гледай

http://www.bnews.bg/article-130373

„Някой трябва да поиска оставката на Горанов, за това, че той си играе с милиардите като стой, та гледай – два милиарда отгоре, два милиарда отдолу… , заяви лидерът на АБВ Георги Първанов.

Сигнал от читател: Хлебарки заливат пернишката болница, хигиената нулева

http://www.zapernik.com/obshtestvo/signal-ot-chitatel-hlebarki-zalivat-pernishkata-bolnica-higienata-nuleva_37522/

Моля представете договора за обезпаразитяване

В единствената болница, която остана в Перник и региона с многопрофилна дигностика и лечение, нощно време излизат рояци от хлебарки и тормозят болните. Положението е абсурдно!!! На фона на всичкото от горе - са назначени роми за санитарки, които да се грижат за хигиената. Както се казва "хигиена нулева".

Новите управници в Перник е редно да се отчетат пред гражданите и да ни информират защо на фона на тази безработица и липса на свободни работни места се назначават нагли и...

Продължава

Външно министерство: България остро осъжда убийството на Немцов

http://pik.bg/външно-министерство-българия-остро-осъжда-убийството-на-немцов-news291153.html

Външно министерство: България остро осъжда убийството на Немцов

България осъжда остро убийството на видния руски опозиционен лидер и бивш вицепремиер на Русия, заявява българският външен министър Даниел Митов по повод покушението на Борис Немцов.

Изразяваме искрени съболезнования на семейството и близките на загиналия и очакваме, че руските власти ще проведат независимо разследване и извършителите на този престъпен акт ще бъдат привлечени под отговорност, посочва Митов.

Американци осиновиха българче с увреждания

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4627525

Американско семейство от малко провинциално градче на щата Охайо са осиновили 7-годишно момиченце от Хасково в детска церебрална парализа. То било забелязано от американската двойка, която търсела да осинови българче.  Самото осиновяване станало в края на 2014 година и детето вече при новото си семейство.
Американско семейство от малко провинциално градче на щата Охайо са осиновили 7-годишно момиченце от Хасково в детска церебрална парализа. То било забелязано от американската двойка, която търсела да осинови българче. Самото осиновяване станало в края на 2014 година и детето вече при новото си семейство.

Американци осиновиха българче с увреждания

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4627529

Американско семейство от малко провинциално градче на щата Охайо са осиновили 7-годишно момиченце от Хасково в детска церебрална парализа. То било забелязано от американската двойка, която търсела да осинови българче.  Самото осиновяване станало в края на 2014 година и детето вече при новото си семейство.
Американско семейство от малко провинциално градче на щата Охайо са осиновили 7-годишно момиченце от Хасково в детска церебрална парализа. То било забелязано от американската двойка, която търсела да осинови българче. Самото осиновяване станало в края на 2014 година и детето вече при новото си семейство.

„Тракия икономическа зона“ e първия в България Район за целенасочена подкрепа от държавата

http://www.klassa.bg/News/Read/article/249274_%E2%80%9E%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%8F+%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0%E2%80%9C+e+%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%8F+%D0%B2+%D0%91%D1%

 „Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/ се обособи като първия в България Район за целенасочена подкрепа от държавата / РЦПД/. Решението за това взе днес, 27 февруари 2015 г., Областният съвет за развитие, свикан от областния управител на Пловдив Розалин Петков. За предложението на 2-те сдружения - „Клъстер проектиране и строителство” и „Клъстер информационни и комуникационни технологии Пловдив” гласуваха 50 представители на 18 общини, общински съвети, Търговско-промишлената камара, работодателски организации, Стопанската асоциация, синдикати. 

 
„Така проектът приема институционална форма, която се осъществява в рамките на Закона за регионалното развитие“, обясни инж. Пламен Панчев. Председателят на УС на „Клъстер проектиране и строителство” посочи, че Районът за целенасочена подкрепа ще позволи на местните общини заедно с частната инициатива да кандидатстват за финансиране от национални и европейски публични източници за развитието на инфраструктурата и на проекти, разработвани в РЦПД.
 
Териториалният обхват на Района обхваща общините, подписали миналата година Меморандума за развитие на ТИЗ - Пловдив, Асеновград, Калояново, Куклен, Марица, Първомай, Раковски, Родопи, Стамболийски.
 
Кметовете на посочените населени места станаха членове на създадената постоянна секторна комисия на РЦПД „Тракия икономическа зона“, председателствана от Георги Пилев, заместник областен управител.
 
„След създаването на РЦПД ще се актуализират и коригират общинските планове за развитие, както и областната стратегия“, коментира Ема Дочкова, главен юрисконсулт „Областна  администрация“ – Пловдив.
 
Инж. Панчев посочи, че Законът за регионалното развитие дава възможност за съвестно финансиране от държавния бюджет и ЕС. „Ние и до момента получаваме голяма подкрепа от държавата, но институционализирането на проекта ТИЗ прави тази помощ прозрачна и регламентирана“.
 
Според д-р Ивайло Старибратов за първи път инициативата не е от държавата, а идва отдолу – от бизнеса и общините. „С осъществяваното на РЦПД ще можем да обърнем сериозно внимание и на квалификацията на работната ръка, така нужна на заводите около Пловдив“, подчерта председателят на УС на „Клъстер информационни и комуникационни технологии Пловдив”.
 
„Днешното решение е следствие на доброто развитие на региона. Държавата трябва да даде свобода на общините, за да могат да взимат решения и да бъдат по-гъвкави“, смята инж. Иван Тотев. Кметът на Пловдив посочи и актуалната тематика за града - образователната система. „Община Пловдив и 2-та клъстера подемаме инициатива за преминаване от държавата към общината на 4 професионални училища, които да имат учебни планове, съобразени с търсенето на кадри в ТИЗ“, конкретизира градоначалникът.

Заблестете в нощта на 8 март с Tom Novy и грандиозно светлинно шоу

http://www.klassa.bg/News/Read/article/249273_%D0%97%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B5+%D0%B2+%D0%BD%D0%BE%D1%89%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+8+%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82+%D1%81+Tom+Novy+%D0%B8+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%B

 Зала Sofia Event Center в Paradise Center отваря врати в навечерието на 8 март, за да посрещне най-бляскавото парти, посветено на Деня на жената – “Glow in the dark” с участието на световноизвестния DJ Tom Novy. Събитието, организирано от Symbol Media Group и FlyEvents, стартира в 23:00 ч. на 7 март.

 

Най-големите хитове на Tom Novy, дългогодишен резидент на клуб Space Ibiza, като TAKE IT и YOUR BODY ще звучат, придружени от впечатляващ танцов спектакъл, а самите гости ще могат да допринесат за незабравимото светещо шоу. Затова приканваме всички да вземат със себе си целия си блясък – светещ грим, бижута и аксесоари, за да може заедно да “заблестим в тъмното”.

 

Специални светлинни ефекти в залата ще допринесат за това всеки един да се чувства неизменна част от партито, а кулминацията на блестящата еуфория ще бъде появата на ANDROMEGA. Придружен от професионални танцьори, мега роботът ще взриви залата с незабравимо шоу. Комбинация от LED светлини, пушек, лазери и пиротехника ще пренесе гостите в друга вселена, в която всеки ще може да блести със собствена светлина.

 

За да допринесе за доброто настроение, от Цюрих ще пристигне DJ Alex Mallios, а от българска страна откриването на вечерта е поверено на DJ Diass. 

За 72 години - четири първи копки на съдебната палата във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=281578

Четири първи копки досега са направени на съдебната палата във Варна, но и досега сградата не е построена. Варна е един от първите градове в България със свой съд, но и с редица неосъществени проекти за собствена сграда. Още през 1937 г.

Петков: АБВ подкрепя Първанов за поисканата оставка на Горанов

http://offnews.bg/news/n_1/n_468992.html

Ръководството на АБВ и парламентарната група на партията застават зад поисканата от лидера им Георги Първанов оставка на финансовия министър Владислав Горанов. Това е било обсъдено на вчерашната работна среща на ръководството и групата на АБВ в централата на партията, съобщи зам.-председателят на партията Румен Петков в интервю за Нова телевизия днес. Той уточни, че вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин не е присъствал на работната среща и не може от негово име да каже дали подкрепя или не оставката на колегата му Горанов в кабинета. Гласуването в парламента на поискания от Горанов 16 млрд. лв. нов външен дълг за следващите години предизвика криза в партията на Първанов. След като във вторник той беше категоричен, че парламентарната група на АБВ няма да подкрепи дълга, в сряда неговите депутатите изненадващо обърнаха позицията си и гласуваха единодушно "за". Това предизвика Георги Първанов да обяви, че на следващия Национален съвет ще подаде оставка като председател на младата партия. В интервю за "Шоуто на Слави" по bTV в петък вечерта Първанов призова за оставката на Горанов. Петков повтори днес тезата, че финансовият министър Владислав Горанов е свали заема с 2 млрд. лева след натиск от АБВ. "Ние явно излязохме прави в нашите твърдения, че заема може съвсем спокойно да бъде 10 млрд. лева. АБВ ще бъде гарант за правилното разходване на този дълг. Ще има много ясни правила. За нас участието в правителството не е самоцел. Трябва да имаме коректни правила на комуникация", каза за пореден път тази седмица зам.-председателят на АБВ.

Вижте предполагаемите убийци на Немцов, избягали с 60 км/ч (ВИДЕО)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4627515

Килърите на Борис Немцов са избягали от мястото на инцидента със скорост от 60 км/ч. Разследващите имат кадри на на предполагаемите убийци на Борис Немцов, публикувани от Russia Tomorrow. Автомобил със светъл цвят, в който може да са били килърите, е бил забелязан на мястото на убийството на политика.

Вижте предполагаемите убийци на Немцов, избягали с 60 км/ч (ВИДЕО)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4627510

Килърите на Борис Немцов са избягали от мястото на инцидента със скорост от 60 км/ч. Разследващите имат кадри на на предполагаемите убийци на Борис Немцов, публикувани от Russia Tomorrow. Автомобил със светъл цвят, в който може да са били килърите, е бил забелязан на мястото на убийството на политика.

DAYO и RAWLAND подгряват партито на The Herbaliser и RODNEY P в София

http://www.klassa.bg/News/Read/article/249272_DAYO+%D0%B8+RAWLAND+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+The+Herbaliser+%D0%B8+RODNEY+P+%D0%B2+%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F

 Родната формация DAYO e бандата, която ще подгрее дългоочакваното парти The Herbaliser DJ set feat. Rodney P на 20-ти март в любимия SOFIA LIVE CLUB!

 Групата изгрява на българската музикална сцена през октомври 2014 г. и е в състав Божидар Василев (тромбон), Васил Вутев (барабани), Евден Димитров (бас) и Михаил Филипов (клавишни). Името им означава ''Радостта пристига'', а иновативният и смел поглед върху музиката, прави звученето им нетрадиционно – комбинация от хип-хоп бийтове с живи инструменти.

Силно рамо, от българска страна, ще удари и DJ Rawland, добре познат с участията си в редица столични клубове, който ще застане зад грамофоните веднага след взривяващото участие на британските звезди.

Тандемът от глас и творец, Jake Wherry и хип-хоп легендата Rodney P, обещава шеметно музикално представяне, от което ще си тръгнете с широка усмивка и изтъркани от танци подметки.

БИЛЕТИ за събитието на цена от 15 лева, могат да бъдат закупени на място в клуба и от http://eventyard.net/sofialiveclub. Цената в деня на партито ще е 20 лева.

Европейски доклад анализира грижата за децата в 8 държави от ЕС

http://www.klassa.bg/News/Read/article/249271_%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4+%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0+%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+

 Кампанията „Да отворим врати за децата на Европа“ обяви публикуването на нов доклад , направен след консултация с граждански организации, нейни национални координатори от 8 държави-членки на ЕС. Това са България, Естония, Гърция, Унгария, Латвия, Литва, Полша и Румъния. Документът разглежда как тези държави-членки на ЕС са използвали Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕИСФ), за да осъществят реформи в системите за закрила на децатa с фокус подкрепа на семействата и прекратвяване на грижата в институции.

 

 

Координатор на кампанията за България е Национална мрежа за децата.

 

Резултатите от консултацията показват обнадеждаваща тенеднция. Процесът на деинституционализация остава инвестиционен приоритет и е изрично посочен в Споразуменията за партньорство и Оперативните програми в 8-те страни, участващи в изследването, с изключение на Гърция.

 

България и Румъния като цяло са страните, които са удовлетворени от поставения фокус  върху деинституционализацията в Споразуменията за партньорство и Оперативните програми на ЕС.

 

По отношение на процеса на деинституционализация в България, към момента основните проекти, финансирани със средства от европейските структурни фондове приключват. Ако не се адресират възникналите нужди при тяхното изпълнение, както и предизвикателствата, изведени от ежегодните мониторингови доклади, направените реформи ще останат разпокъсани интервенции без устойчиви и цялостни резултати, включително могат да доведат до спиране на реформите със сериозен риск за благосъстоянието на децата и семействата.

 

Като приоритетна мярка в тази посока, Национална мрежа за децата предлага да бъде включена процедура за „Осигуряване на съпътстващо и надграждащо обучение, супервизия и подкрепа“  на изгражданите в момента услуги по проект „Детство за всички“ и Проект „Посока: семейство“, насочени към подкрепа на процеса на деинституционализация и развиване на алтернативни услуги и грижи за деца и младежи с увреждания като центрове за настаняване от семеен тип, защитени жилища и др.

 

Организациите – членове на Мрежата за децата се застъпват и за незабавно стартиране на процеса по актуализация на Плана за действие към Визията за деинституционализация на децата в Р България, с оглед разработване и приемане на нови цели, дейности и мерки за тяхното изпълнение в широка консултация с родители, неправителствени организации, местни власти и други заинтересовани страни и обвързване на пилотните проекти, които ще се финансират през новия програмен период, с приоритетите изведени в новия/актуализиран План за действие, който да продължи процеса на деинституционализация за постигане на предвидвиденото във Визията до пълното закриване на всички институции за деца в България до 2025 г.

 

В останалите 6 държави са налице притеснения относно ограничения подход към процеса на деинституционализация в Споразуменията за партньорство и Оперативните програми на ЕС.

 

Новият доклад  на кампанията „Да отворим врати за децата на Европа“ призовава Европейската комисия да приеме политическа позиция, която да увеличи вниманието и анагжираността на държавните-членки към реформи в процеса на деинституционализация. Необходимо е тя да подчертае как преминаването към услуги на общинско ниво и семейна грижа ще допринесат за по-доброто усвояване на публичните средства в дългосрочен план.

 

Европейските средства са много подходящи да подкрепят тези разходи за преход в политиките за грижа. След приключване на процеса на деинституционализация, цялото бреме на публичните разходи ще бъде равно или дори по-малко от това за грижи в система от институции, но с много по-големи ползи за децата и семействата.

 

За кампанията „Да отоврим врати за децата на Европа“:

 

Кампанията „Да отоврим врати за децата на Европа“ има за цел да подобри качеството на живот на децата и младите хора в риск от влизане или напускане на институционална грижа в цяла Европа чрез насърчване на преминаването от институционална към грижа, основаваща се на семейството, наречена  още деинституционализация. Чрез координирани застъпнически действия на национално и европейско ниво тя се стреми да подкрепя реформите, които ще предотвратят раделянето на децата с техните семейства и ще предложат качествени алтернативи. „Да отоврим вратите за децата на Европа“ се ръководи от Юрочайлд и Надежда и домове за децата.

 

Национални координатори на кампанията:

 

Националните координатори на кампанията са граждански организации, които я ръководят на национално ниво.

 

Проучването беше проведено сред националните координатори на кампанията: България – Национална мрежа за децата, Естония - Igale Lapsele Pere, Гърция – Център за изследвания (Roots Research Center), Унгария – Асоциация за семейства, деца и младежи (Family, Child, Youth Association), Латвия – СОС Детски селища (SOS Childrens Villages), Литва - СОС Детски селища  Литва  (SOS Childrens Villages), Румъния – Надежда и Домове за децата (Hope and Homes for Children).

 

Кампанията също се провежда в 4 страни, извън ЕС – Босна и Херцеговина, Сърбия, Молдова и Украйна. Тъй като тези страни не са бенефициенти на ЕСИФ, консултацията на проучването не включва техните национални координатори. Въпреки това ценни уроци могат да бъдат научени от Инструментите за пред-присъединяване (IPA) и Еврпейски инструмент за съседство (ENI).

Мъж нападнал с нож полицейски екипи в столичен квартал

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4627499

Мъж е нападнал с нож полицейски екипи в столичния квартал „Зона Б-5”. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал към 23.40 часа. Два автопатрула на полицията са отишли по сигнал за семеен скандал, където са били нападнати от 38-годишен мъж, който е криминално проявен и регистриран за наркотици.
Мъж е нападнал с нож полицейски екипи в столичния квартал „Зона Б-5”. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал към 23.40 часа. Два автопатрула на полицията са отишли по сигнал за семеен скандал, където са били нападнати от 38-годишен мъж, който е криминално проявен и регистриран за наркотици.

Дачков: Убийството на Немцов може да е организирано от украинските нацисти

http://pik.bg/дачков-убийството-на-немцов-може-да-е-организирано-от-украинските-нацисти-news291157.html

Дачков: Убийството на Немцов може да е организирано от украинските нацисти

Путин, който в момента има 85% реален рейтинг и никаква вътрешна опозиция не може да представлява за него риск, понася най-големи щети от това убийство. Той би имал най-малкия мотив да го поръча. Това пише Явор Дачков в "Гласове". Ето какво пише още журналистът:

"Самото убийство прилича на копие на майданските провокации, когато наемници-снайперисти стреляха по полицаите и протестиращите, за да ескалират напрежението и да принудят Янукович, който вече се бе съгласил на предсрочни избори, да избяга, за да се осъществи преврат. Това убийство е опит за преврат срещу Владимир Путин и може да е организирано както от вътрешната му опозиция от олигарси, засегнати от икономическата блокада, така и от Петро Порошенко и украинските нацисти, с любезното съдействие на американските служби.

Щатите няма да мирясат, докато не унищожат Русия или я доведат до състоянието, когато Немцов й беше вицепремиер. Дали ще успеят? По-вероятно - да, като гледам безскрупулния начин, по който действат", завършва Дачков.

Автосалон за фермери на изложението „Агра 2015“ в Пловдив

http://www.klassa.bg/News/Read/article/249270_%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BD+%D0%B7%D0%B0+%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE+%E2%80%9E%D0%90%D0

 Автомобилен салон за фермери е една от новостите на Международната селскостопанска изложба „Агра 2015“, която ще се проведе от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив. Посетителите ще видят автомобили с висока проходимост и по-голямо място за товари, както и нови модели джипове. Наред с това имат възможност да спечелят атрактивни  награди.

            Фейслифтът на „Ауди Q3“ идва в Пловдив с обновен външен вид,  увеличена мощност и намален разход на гориво. Той бе представен през януари тази година на салона в Детройт, САЩ, а в Германия се продава от февруари. Елегантният джип е включен в експозицията на „Порше интер ауто“, заедно с версиите  Q5 и Q7 и модела „Ауди А5-спортбек“. 

            Пикап от ново поколение представя „Агри-М“. „Исузу Д-макс“ е комфортен и бърз като джип, но с възможност да превозва по-големи товари, поясниха от компанията.

            Специално пригоден за пчелари е пикапът „Стийд профешънал“ на „Литес моторс“. Той има оборудване за пренасяне на кошери и други приспособления за специфични дейности.  Българският автомобилен производител демонстрира и базовия модел на пикапа - „Стийд 5“, който вози до 1100 килограма и минава през всякакви терени. Посетителите ще видят лекия автомобил „Грейт Уол Волвекс С 30“ и джипа „Грейт Уол Н 6“. Специално за „Агра“ сме подготвили оферти за закупуване на изплащане без първоначална вноска и бонуси, достигащи до 6000 лева, казаха изложителите.

            Новият „Форд рейнджър“ е хитовият експонат на „Мото пфое“. Той е тестван на  трудни терени при екстремни температури и има разширено товарно пространство. Фирмата също предлага промоционални оферти.

            Улеснение за фермерите  е и първият в света електрически товарач, направен по иновативна германска технология, който показва „Агритоп“. Той се използват във ферми, конюшни, обори, складове за плодове и зеленчуци. Спестява близо 48% от разходите за енергия, тъй като работи  с  батерия. 

            Освен с новости от автомобилостроенето, посетителите на „Агра 2015“ ще се запознаят с иновации за земеделието, животновъдството, биопроизводството и други сектори на селското стопанство, представени от фирми от 24 държави.

            Гостите имат възможност да получат и подарък, като попълнят анкетна карта за проучване на тяхното мнение за изложбата.  Наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив, са: мотофреза 1G-75, резачка McCulloch модел CS 340 и пръскачка CASE I 3W-3F. Имената на тримата печеливши ще бъдат обявени на 8 март.

            Тогава приключва мегафорумът на агробизнеса, храните, виното и туризма, включващ 7 изложения: „Агра“, „Винария“ - за лозарство и винарство,  „Фудтех“ - за храни и хранително-вкусовата индустрия, „БиоАгра“, „Апи България“ - за пчеларство, „Хорека Пловдив“ - за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, и „Вкусовете на Италия“. Билетът, даващ достъп до всички прояви, струва 3 лева, а за ученици, пенсионери инвалиди – 2 лева. 

Международната сценична копродукция „Balkan Dance Reality Show” с премиера в София

http://www.klassa.bg/News/Read/article/249269_%D0%9C%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D1%81%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F+%E2%80%9

 На 05 и 06 март от 19:30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща”, българската публика ще е първата, която ще има шанса да гледа „Balkan Dance Reality Show.Едновременно автори и участници са двама от най-разпознаваемите на международната сцена български артисти в полето на съвременния танц и пърформанс - Ива Свещарова и Вили Прагер – и колегите им от Хърватска и Германия - Соня Преград и Розe Беерман. Техен драматургичен консултант е Ангелина Георгиеваа въздействащата звукова среда е дело на един от най-добрите съвременни сценични композитори – Емилиян Гацов-Елби.  „Balkan Dance Reality Show” е първият случай, в който всички те работят съвместно. След софийската си премиера, проектът, който се осъществява заедно с най-мащабната мрежа за подкрепа на съвременния танц в Европа, „Life Long Burining ще бъде представен във Франция, Германия и Хърватска.

 

Извървели различни професионални пътища, четиримата артисти ползват за отправна точка на своя пърформанс именно разбирането, че всеки от тях идва от различно място, формирало практиката му, а сценичната им среща е възможност да я видят в нова светлина. Те избират темата за родните за по-голямата част от екипа Балкани като своеобразна „зона за игра”, абстракция, която да превърнат във въображаемо пространство и реалити шоу.  Авторите на пърформанса едновременно са и участници във собственото си шоу, или казано на езика на реалити форматите са и продуцентите, и конкуриращите се изпълнители. Така те по неочакван начин поставят въпросите за това какво е произведение на изкуството днес, как се създава, какъв е залогът, как се оценява и как авторите му мислят за него. И какво, в крайна сметка, е „реалност” в едно реалити шоу?

В началото на артистичната биография както на Ива Свещарова, така и на Вили Прагер стоят експерименталните театрални класове „4ХС” и специалност “Синтетично сценично изкуство” в Пловдивския университет. По-късно Ива завършва магистратура „ Хореография и пърформанс“ в новаторския Институт за приложно театрознание в Гисен, Германия, заедно с Розе Беерман. Вили пък продължава образованието си в престижната програма “Соло/Танц/Авторство” в Университета за изкуства в Берлин, където учи заедно със Соня Преград. В различни конфигурации четиримата често си сътрудничат и по отделни сценични проекти, но какво става, когато обединят сили и заедно се качат на сцената, ще разберат само зрителите на „Balkan Dance Reality Show.

Дербитата от кръга в А група остават "на тъмно" за абонатите на "Булсатком"

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/02/28/2482146_derbitata_ot_kruga_v_a_grupa_ostavat_na_tumno_za/?ref=rss


Абонатите на "Булсатком" няма да могат да гледат най-интересните срещи от първия пролетен кръг в българското първенство. Операторът все още не е постигнал споразумение с "Нова броудкастинг груп" за платения пакет "Диема екстра".

"Литекс" посреща шампиона "Лудогорец" днес следобед, а в неделя водачът ЦСКА гостува на "Локомотив" (София). Двата мача ще бъдат предавани по новия платен канал "Диема спорт".

От "Булсатком" и "Нова броудкастинг груп" определиха преговорите в петък...

МВнР: България осъжда остро убийството на Борис Немцов

http://www.cross.bg/nemtzov-ybiiistvoto-boris-1454776.html

/КРОСС/ България осъжда остро убийството на видния руски опозиционен лидер и бивш вицепремиер на Русия Борис Немцов, заявява българският външен министър Даниел Митов по повод убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов. Изразяваме искрени съболезнования на семейството и близките на загиналия и очакваме, че руските власти ще проведат независимо разследване и извършителите на този престъпен акт ще бъдат привлечени под отговорност, посочва Митов.

MySuccess.bg in Education – Аз и бизнесът! събра над 300 студенти

http://www.klassa.bg/News/Read/article/249268_MySuccess.bg+in+Education+%E2%80%93+%D0%90%D0%B7+%D0%B8+%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%8A%D1%82%21+%D1%81%D1%8A%D0%B1%D1%80%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%B4+300+%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B

 Над 300 студенти от 3 и 4 курс в различни университети от София и страната взеха участие в петото издание на MySuccess.bg.in Education 2015 – Аз и бизнесът! Форумът се организира от списание ENTERPRISE с любезното домакинство на Студентски съвет УНСС и с партньорство с Business club УНСС.

 

Студентите имаха възможност да разберат от топ мениджъри от водещи компании в България как се прави бизнес, какви са трудностите и предизвикателствата, с които са се сблъскали по пътя към успеха, както и да научат какви са предимствата на образование в кариерното развитие.

 

Своя професионален опит пред студентите споделиха Димитър Димитров, изпълнителен директор на Софарма Трейдинг АД, д-р Красимира Чемишанска, изпълнителен директор на Амджен България, и Христо Илиев, основател и собственик на AG Capital. Всички те дадоха ценни съвети на младите за това как се гради успешна кариера. Те разказаха за стълбите, които са изкачили, за да стигнат до позициите, на които са в момента, и разкриха какви са бъдещите им проекти.

 

Димитър Димитров призова студентите да бъдат търпеливи, да не изпреварват събитията и да бъдат целенасочени, за да постигнат успех в начинанията си. Със своя личен пример д-р Чемишанска ги посъветва да не спират да се развиват, да учат и да посрещат нови предизвикателства, защото проактивните действия водят до резултат.

Основателят на AG Capital Христо Илиев посъветва, че постоянното учене и трупане на нови знания са посоката, която младите трябва да следват, за да бъдат конкурентноспособни на пазара. „Ако не се променяте с него, няма да успеете”, изтъкна той.

 

Втората част от събитието беше истинско предизвикателство за студентите. В рамките на различни workshops (работилници) компаниите Амджен, Софарма Трейдинг, УниКредит Булбанк и Метрореклама предложиха разнообразни казуси за разрешаване.  Близо 30% от аудиторията се включи в създаването на работни групи, които презентираха своите решения.

 

Казусът на Софарма Трейдинг – „Изграждане на проектна академия в Софарма Трейдинг”, събра най-голям брой участници. УниКредит привлече студентите с темата „Топ работодател сред опитните специалисти”, а казусът на Амджен – „Предложете нов, иновативен подход за създаване на нов биологичен продукт”, се превърна в истинско предизвикателство за младите хора. Метрореклама организираха своеобразен щанд, на който представиха стажантската си програма.

 

MySuccess.bg in Education 2015 се проведе с подкрепата на Амджен България, Студентски съвет УНСС, NESCAFÉ, Domino's Pizza, 9 Academy, AIESEC и Бизнес клуб УНСС.

 

Официална страница на форума: http://education15.mysuccess.bg/

Убийството на Немцов е опит за преврат срещу Путин

http://www.bnews.bg/article-130372

Владимир Путин, който в момента има 85% реален рейтинг и никаква вътрешна опозиция не може да представлява за него риск, понася най-големи щети от това убийство.

Теми и гости в ефира

http://www.cross.bg/tema-gost-nikolaii-1454775.html

/КРОСС/ Нова телевизия, „Събуди се" Тема: Какво раздели първите мъже в партията АБВ? Гост: Румен Петков Тема: Когато залата се превърне в арена Гост: Цецка Цачева Тема: Санирането тръгва, въпросите остават. Кой колко ще плаща за да е по-топло у дома? Тема: Търсят се... маратонки за 14-годишна рекордьорка. Нова телевизия, „На светло" с Л. Кулезич Тема: Кой раздава картите в стаята на „Патриотичен фронт"?Гост: Валери Симеонов Тема: „Протестна мрежа" под ударите на НАП и прокуратуратаГости: Константин Павлов, Николай Стайков, Асен Генов и адвокат Николай Хаджигенов Тема: Послание до Бога срещу наводненията в БългарияГост: Израелският изпълнител Ави Бенеди ВTV, „Тази събота" Тема: Обстановката в УкрайнаГости: Журналистът Георги Тотев и фоторепортерът Георги Кожухаров  

Румен Петков: АБВ иска оставката на Владислав Горанов

http://www.moreto.net/novini.php?n=281587

Ръководството на АБВ иска оставката на Владислав Горанов и това решение се взе на заседание на Националния съвет на партията. Финансовият министър свали заема с 2 млрд. лева след наш натиск. Това обяви Румен Петков, зам.-председател на АБВ пред Нова телевизия.

Новият Head & Shoulders Instant Relief ви дава резултати, които можете да видите и почувствате веднага Защото животът не чака

http://www.klassa.bg/News/Read/article/249267_%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82+Head+%26+Shoulders+Instant+Relief+%D0%B2%D0%B8+%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%2C+%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE+%D0%BC%D0%B

 Съществуват моменти в живота, когато трябва бързо да си възвърнем увереността. Независимо дали сте фрийрънър, който се готви да скочи върху покрива на сграда, предстои ви важно интервю за работа или труден изпит -  в тези ситуации няма място за колебания.

Head & Shoulders разбира, че дори секунда колебание може да съсипе нашата самоувереност и  да ни попречи да дадем най-доброто от себе си. На пръв поглед дребни неща като пърхот и раздразнен, сърбящ скалп са онова, което най-често ни дърпа назад. Заради тях рискуваме да изпуснем  уникалните възможности, които ни предлага животът, а не бива да го правим!

Новият Head & Shoulders Instant Relief 2в1 шампоан и балсам осигурява резултати, които можете да видите и почувствате върху косата и скалпа си при това незабавно. Формулата му, вдъхновена от спортната медицина, съдържа технология при допир (On-Contact), която осигурява едновременно незабавно и дълготрайно облекчение на дискомфорта  на скалпа.

Незабавните резултати се дължат на комплекса Thermo-Cooling Activator, който се активира от водата под душа. Когато влезе в контакт с кожата на главата, комплексът  създава незабавно облекчаващо охлаждане. Благодарение на уникалната комбинация от мента и чаено дърво, Head & Shoulders Instant Relief успокоява скалпа и моментално намалява  сърбежа.

В допълнение, технологията при допир (On-Contact) удължава ефекта на 100%* свобода от пърхот, осигурен от доказаната съставка против пърхот на Head & Shoulders – комплекса  ZPT (цинк пиритион). При контакт със скалпа и себума тя моментално активира  мощна MicroZinc формула, която помага на ZPT комплекса да достигне там, където има най-голяма нужда от него, за да елиминира основната причина за сърбежа – пърхота, и да осигури здрав скалп и красива коса за по-дълго. Формулата има двойно действие и се грижи ZPT комплексът да остане на мястото си, за да действа ефективно през целия ден.

Д-р Джим Шварц, Главен учен на Head & Shoulders, обобщава как действа формулата за незабавно облекчение: Head & Shoulders Instant Relief включва в състава си комплекса  Thermo-Cooling Activator, който осигурява незабавно облекчение на скалпа.  Формулата му съдържа и Zinc Booster технология – уникална комбинация от цинк пиритион и цинков карбонат, която се активира  при контакт и благодарение на която съставките действат три пъти по-бързо отколкото при останалите шампоани**, за да ви осигури резултати, които можете да видите – до 100%* свобода от пърхот.“

Със своята водеща роля в науката за скалпа и разработването на продукти за грижи за скалпа през последните 50 години, Head & Shoulders оптимизира ZPT формулата в продължение на десетилетия, за да осигури ефективни решения срещу различните причинители на пърхота.

Новият Head & Shoulders Instant Relief 2в1 шампоан и балсам незабавно облекчава дискомфорта на скалпа , за да посрещнете всички предизвикателства на живота – без колебание!

*при редовна употреба

**в сравнение с формула с 1% ZPT 

Идеални мерки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4626771

Идеалните жени на планетата ни радват с идеални мерки, идеалните правителства – също. И ако при дамите за златно сечение се смята съотношението между бюст-талия-ханш в заветните 90/80/90 сантиметра, то идеалните за едно правителство мерки са 16/16/30. 16 милиарда лева заем, 16 години по-дълъг живот, 30 корумпирани чиновници и министри в затвора.
Идеалните жени на планетата ни радват с идеални мерки, идеалните правителства – също. И ако при дамите за златно сечение се смята съотношението между бюст-талия-ханш в заветните 90/80/90 сантиметра, то идеалните за едно правителство мерки са 16/16/30. 16 милиарда лева заем, 16 години по-дълъг живот, 30 корумпирани чиновници и министри в затвора.

Възстановяваме съборените носещи стени заради санирането

http://pik.bg/възстановяваме-съборените-носещи-стени-заради-санирането-news291147.html

Възстановяваме съборените носещи стени заради санирането

Собственици на жилища, които са избили носещи стени, ще трябва да ги вдигнат отново за своя сметка, ако сградата ще се санира. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в отговор на въпрос как ще се санират блоковете, където има избити носещи стени от собствениците.

„Трябва да се възстановят. Който е нарушил умишлено вътрешната конструкция на сградата, трябва да плати за укрепването. Програмата за енергийна ефективност на многофамилни сгради няма да финансира възстановяване и укрепване на умишлено избити стени”, каза още министърът. Тя съобщи за сериозен напредък на Програмата за енергийна ефективност на жилищни сгради.

Лавинообразно се създават сдружения на собствениците с цел подновяване на сградите, в които живеят, като броят на сдруженията е вече над 800. Сключени са над 120 договора между общини и сдружения на собственици. 101 са подадените заявления в Българската банка за развитие за финансиране на проектите, а 40 са сключените с финансовата институция договори, обясни Павлова.

Междувременно стана ясно, че през ноември Световната банка ще представи анализите за въвеждане на електронната тол система за преминаване по магистралите и републиканската пътна мрежа, съобщи министър Лиляна Павлова. Министерският съвет одобри вчера подписаното на 13 февруари изменение на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между Агенция „Пътна инфраструктура” и Световната банка и предложи на Народното събрание да го ратифицира. Допълнителното споразумение дава възможност да се разработи цялостна визия за въвеждането на електронната система за събиране на пътни такси. Освен предварителен анализ банката трябва да направи подробен работен план, съобщава в. Монитор.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване