Пускат фонтаните в столичните паркове

http://www.cross.bg/teatur-narodniya-park-1459265.html

/КРОСС/Девет общински фонтана ще радват столичани за Великден. На 9 април ще заработят шадраваните пред Народния театър и президентството, на площад „Бански", двата в парка „Заимов", в градината „Буката", в Южния парк, в район „Изгрев" и в Банкя. Поддържащата ги фирма „Искър сървиз" има срок до 8 април да ги подготви за пускане, съобщи за „Преса" зам.-кметът Ирина Савина. Нито един няма да заработи, без да му е направено преди това щателно елзамерване, което да покаже, че е безопасен. Камери ще следят за нарушители около фонтаните в Южния парк, на пл. „Бански" и пред Народния театър, каза Краси Димитров, шеф на дирекция „Сигурност". Общината ще даде 120 000 лв. за поддръжката им т.г. От кметството казаха, че след направените им през последните 2 г. ремонти те харчат вече с 20% по-малко вода и с 15% по-малко ток.  

Янаки Стоилов: Бедните ли трябва да бъдат най-ощетени?

http://www.cross.bg/stoilov-yanaki-grazhdani-1459266.html

/КРОСС/ „Бедните ли са тези, които трябва да бъдат най-ощетени?", попита зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов от парламентарната трибуна по повод предложението на БСП да бъде включено в седмичната програма тълкувателен закон към Закона за доходите на физическите лица. „Това практически е последната възможност НС да изясни съдържанието на въпросния текст, за да могат около 300 хиляди, по груби сметки, български граждани, които подлежат на данъчно облагане, да възстановят около 400 лв. от годишния си доход", допълни той. Стоилов апелира към залата да го подкрепи, защото в противен случай това би означавало, че работят срещу тези 300 хиляди български граждани. Янаки Стоилов подчерта, че се предвиждат българските пенсионери да получат великденски надбавки. „Засегнатите от този законопроект са всъщност работещите бедни. Нека спънки от данъчната администрация и неясноти в закона да не попречат на гражданите, които имат необлагаемите доходи по чл. 13 от закона, както и всички допълнителни приходи за физически лица, като лихви, обезщетения или неустойки, да не бъдат засегнати от неправилното прилагане на тази мярка", призова социалистът. „Твърди се, че приходите в бюджета са с над 800 млн. лв. повече в началото на тази година

Първанов: Формите на взаимодействие в коалицията са неработещи

http://pik.bg/първанов-формите-на-взаимодействие-в-коалицията-са-неработещи-news308842.html

Първанов: Формите на взаимодействие в коалицията са неработещи

Формите за взаимодействие вътре в коалицията са неработещи. Това обяви лидерът на АБВ Георги Първанов.

Попитан за вчерашната отлична оценка, която премиерът Бойко Борисов постави на Ивайло Калфин Първанов, Първанов посочи, че тя предполага подкрепа по пенсионната реформа, предложена от Калфин. Трудното тепърва предстои, каза лидерът на АБВ. Той подозира, че ще има обструкции ще има и опити да бъдат оспорени или отхвърлени някои негови идеи.

"Реалната проверка на това доколко здрава е коалицията ще бъде тогава, когато се гласува всеки един от законопроектите по пенсионната реформа вътре в пленарна зала. Първанов коментира, че това обаче не е единственият критерий за тяхното отношение към правителството и посочи, че зависи и от това как работят другите сектори. Според лидера на АБВ "ако продължи този срив в енергетиката, продължат тези недалновидни действия на отбраната и външната политика, това нищоправене в икономиката", те ще поставят много остри въпроси в близките дни. Попитан какво значи в близките дни, Първанов обясни, че това означава да седнат представители на АБВ и на ГЕРБ на достатъчно високо ниво и да разговарят така както са го направили при съставянето на правителството.

Първанов каза, че за тях е важно правителството да е стабилно и това, което правят не е за да го съборят, а да го оздравят. "България да има едно не просто стабилно, а работещо управление. Искаме да видим същото и от страна на други колеги", коментира той. 

Увековечиха авторите на „Бургаски вечери“

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Io7aNrL0QZo/

Бургас е възпят в много песни, но една от тях е по-специална. За мнозина изпълнението на “Бургаски вечери” е като отваряне на кутия с хиляди спомени. Автор на текста на този шлагер е бургаският поет Иван Ванев, а музиката е на композитора Иван Коларов. И двамата вече не са сред нас. За тях и песента им ще напомня паметна плоча, която вече е поставена пред входа на Летния театър в Бургас. Предложението за увековечаването на двамата автори е на общинския съветник Георги Манев и е прието единодушно от местния парламент. Плочата е изработена от бургазлията Атанас Стоянов.
Шлагерът “Бургаски вечери” се ражда през 1961 година. Иван Ванев, който написва текста, по професия е стругар в корабостроителния завод в Бургас. Въпреки успеха на песента, той не е издавал своите стихове и не създава друг хит. На Никулден през 2007 година Ванев включва празничното осветление на Бургас по покана на кмета Димитър Николов.
Иван Коларов е роден на 23 октомври 1948 година в Бургас. Той е един от създателите на първата рок група в града – “Корали”. Коларов работи усилено в театъра. Негова музика е звучала в спектаклите на всички бургаски професионални и самодейни трупи, на сцените на театрите във Варна, Сливен, Пазарджик и София. На 22 декември 1987 година композиторът на “Бургаски вечери” е открит прострелян на работното си място в металургичния комбинат в Дебелт. Официалната версия за смъртта му е самоубийство.
Иван Ванев и Иван Коларов са почетни граждани, а прекрасната им песен бургазлии винаги ще свързват с емоционалното изпълнение на Ева и Гого, с когото също се разделихме неотдавна, за съжаление.

Десетки коли осъмнаха с изпотрошени стъкла във Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688969

Поне 10 автомобила са осъмнали тази сутрин с изпотрошени стъкла в района на Образцов дом във Варна, съобщи "Петел".
Чистачки метат стъклата по ул. "Радко Димитриев" във Варна. На мястото на инцидента с пострадалите коли вече има само една с разбито предно стъкло.
Целият район е известен с малкото свободни паркоместа.
Поне 10 автомобила са осъмнали тази сутрин с изпотрошени стъкла в района на Образцов дом във Варна, съобщи "Петел". Чистачки метат стъклата по ул. "Радко Димитриев" във Варна. На мястото на инцидента с пострадалите коли вече има само една с разбито предно стъкло. Целият район е известен с малкото свободни паркоместа.

КЗК: Основната цел на цифровизацията не е постигната

http://www.cross.bg/razprostranenie-myltipleksi-programi-1459264.html

/КРОСС/Избраният модел на преминаване от аналогово към изцяло наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване е довел до отлив на интереса към него, както и че не е налице достатъчно телевизионно съдържание, което да се разпространява чрез изградените мултиплекси. Това съобщават от Комисията за защита на конкуренцията след като са направили оценка на съответствието с правилата на конкуренцията на разпоредби от ЗРТ, ЗЕС и ЗАПСП. КЗК приема, че очакваното засилване на междуплатформената конкуренция между медиите в резултат на цифровизацията не е настъпило, нито са навлезли нови участници на този пазар въпреки увеличения капацитет за пренос и излъчване на радио и телевизионно съдържание. В резултат на това според КЗК може да се твърди, че не е постигната в очакваната степен основната цел на цифровизацията, а именно - ефективно и ефикасно използване на радиочестотния спектър, осигуряване на по-добро качество и програмно разнообразие в полза на потребителите

На 117 години почина най-възрастният човек в света според "Гинес"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/04/01/2503853_na_117_godini_pochina_nai-vuzrastniiat_chovek_v_sveta/?ref=rss


Мисао Окава, призната от Книгата на Гинес за най-възрастния обитател на планетата, е починала рано тази сутрин на 117-годишна възраст, предадоха ДПА и ТАСС. Японката е родена на 5 март 1898 г. в семейството на собственик на магазин за кимона в Осака. Тя е починала в медицинско заведение в същия град.

През февруари 2013 г., когато е на 114 години, "Гинес" я признава за най-старата жена в света. През август следващата година, след смъртта 117-годишният японец Дзироемон Кимура, тя е...

Руски психолог: Психично болен може да е убил Анна и сина й Никита

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688939

В разправата с рускинята Анна Леонтиева и сина й Никита може да е замесен психично болен човек, смятат руски психолози, цитирани от Нюзру.
"Може да се предположи, че ако бе убито само едно дете, тогава става дума за убийство от афект. Но когато е убита и разчленена още една жена, тогава не бива да се изключва,
В разправата с рускинята Анна Леонтиева и сина й Никита може да е замесен психично болен човек, смятат руски психолози, цитирани от Нюзру. "Може да се предположи, че ако бе убито само едно дете, тогава става дума за убийство от афект. Но когато е убита и разчленена още една жена, тогава не бива да се изключва,

Варненец натроши стъклата на десетина коли в центъра

http://www.moreto.net/novini.php?n=284804

30-годишен мъж е заловен от полицията във Варна, след като натрошил стъклата на десетина коли в центъра на града. Автомобилите са били паркирани на ул. „Радко Димитриев“. От Областната дирекция на МВР съобщиха за Moreto.net, че сигнал за случая е постъпил в 6 часа сутринта.

Пеевски: Да ме проверяват колкото пъти искат, по-ровен човек от мене няма

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688993

Според мен г-н Василев се опитва да отклони и много да не елементизира спора, че е между мен и него. Нямаме спор. Да си отговаря пред държавата, да обяснява защо прехвърля тези активи по 1 евро. С мен той няма друга тема. Това каза депутатът от ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти на въпрос какъв е неговият отговор на интервюто на основният
Според мен г-н Василев се опитва да отклони и много да не елементизира спора, че е между мен и него. Нямаме спор. Да си отговаря пред държавата, да обяснява защо прехвърля тези активи по 1 евро. С мен той няма друга тема. Това каза депутатът от ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти на въпрос какъв е неговият отговор на интервюто на основният

Изпотрошиха стъклата на десетки коли във Варна (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688946

Поне 10 автомобила са осъмнали тази сутрин с изпотрошени стъкла в района на Образцов дом във Варна, съобщи
Поне 10 автомобила са осъмнали тази сутрин с изпотрошени стъкла в района на Образцов дом във Варна, съобщи "Петел". Чистачки метат стъклата по ул. "Радко Димитриев" във Варна. На мястото на инцидента с пострадалите коли вече има само една с разбито предно стъкло.   Целият район е известен с малкото свободни паркоместа.

Депутатите не приеха предложението за данъчно облекчение на родители

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688958

Предложението на ПФ за допълнително данъчно облекчение на родители беше отхвърлено, съобщи „Фокус”. Промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица бяха отхвърлени със 67 гласа „за”, 2 „против”, 105 се въздържаха. Парламентарните групи на БСП, ПФ, БДЦ и „Атака” гласуваха „за”.
Вносителите от ПФ посочват,
Предложението на ПФ за допълнително данъчно облекчение на родители беше отхвърлено, съобщи „Фокус”. Промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица бяха отхвърлени със 67 гласа „за”, 2 „против”, 105 се въздържаха. Парламентарните групи на БСП, ПФ, БДЦ и „Атака” гласуваха „за”. Вносителите от ПФ посочват,

Анархисти нахлуха в двора на гръцкия парламент

http://www.grreporter.info/anarkhisti-nakhlukha-v-dvora-na-grtskiya-parlament/17069

Полицията се намеси веднага, задържани са 20 души, като епидемия се разрастват окупациите на обществени сгради

прочети повече

Депутатите не приеха предложението за данъчно облекчение на родители

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688938

Предложението на ПФ за допълнително данъчно облекчение на родители беше отхвърлено, съобщи „Фокус”. Промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица бяха отхвърлени със 67 гласа „за”, 2 „против”, 105 се въздържаха. Парламентарните групи на БСП, ПФ, БДЦ и „Атака” гласуваха „за”.
Вносителите от ПФ посочват,
Предложението на ПФ за допълнително данъчно облекчение на родители беше отхвърлено, съобщи „Фокус”. Промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица бяха отхвърлени със 67 гласа „за”, 2 „против”, 105 се въздържаха. Парламентарните групи на БСП, ПФ, БДЦ и „Атака” гласуваха „за”. Вносителите от ПФ посочват,

Съдии от Варна: Административният съд в града се управлява скрито и манипулативно

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/04/01/2503658_sudii_ot_varna_administrativniiat_sud_v_grada_se/?ref=rss


На заседанието си днес, Висшият съдебен съвет (ВСС) ще разгледа жалбите на десет съдии от Административния съд във Варна за начина, по който се управлява институцията.

Още преди два месеца те разпространиха като открити писма два сигнала за това, че председателят на съда Тинка Косева им оказва натиск и поискаха да бъде извършена проверка, която да установи, дали принципът за случайно разпределение на делата там е бил нарушаван, с което е създавана атмосфера на напрежение и...

Цветан Василев: Ня#КОЙ се уплаши!

http://econ.bg/Новини/Цветан-Василев-Ня-КОЙ-се-уплаши-_l.a_i.664926_at.1.html

Банкерът Цветан Василев разпространи ново писмо чрез официалния си сайт по повод спекулациите, излезли в медийното пространство след последното му...

Делян Пеевски: Не се притеснявам, да отварят всички сейфове

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688914


"Изобщо не се притеснявам, да отваря всички сейфове", това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски по повод интервюто на Цветан Василев от преди дни. Пеевски е категоричен, че няма спор между него и Василев и обяви, че няма да дава отговор на интервюто на Василев. "Според мен г-н Василев се опитва да отклони и много да елементаризира спора,

"Амнести": Екзекуциите по света намаляват, но смъртните присъди се увеличават

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/04/01/2503845_amnesti_ekzekuciite_po_sveta_namaliavat_no_smurtnite/?ref=rss


Притеснително голям брой държави използват смъртното наказание, за да се справят с реални или потенциални заплахи за националната сигурност, свързани с тероризъм, престъпност или вътрешнополитическа нестабилност. Това сочи доклад на "Амнести интернешънъл" за смъртното наказание по света през 2014 г.

Броят на смъртните присъди през миналата година се е увеличил с близо 500 в сравнение с 2013 г., което е увеличение от 28%, най-вече заради случаите в Египет и Нигерия. Там се наблюдава...

Какво крият мъжете и жените в телефоните си

http://curious.actualno.com/Kakvo-krijat-myjete-i-jenite-v-telefonite-si-news_465357.html

Американско проучване, проведено сред 1000 мъже и жени, даде ясна представа за информацията, която представителите на двата пола ревниво крият в телефоните си. Според крайните резултати от анкетите 1...

Концерт на DJORDJANO в София взриви Фейсбук

http://curious.actualno.com/Koncert-na-DJORDJANO-v-Sofija-vzrivi-Fejsbuk-news_465373.html

Почти е невъзможно да не сте чували за DJORDJANO - един противоречив образ в интернет пространството, който стана известен покрай своите изпълнения, станали хитове по доста особени критерии. Преди ня...

Производствената активност на Китай с неочаквано голям ръст през март

http://econ.bg/Новини/Производствената-активност-на-Китай-с-неочаквано-голям-ръст-през-март_l.a_i.664925_at.1.html

Производствената активност на Китай е отчела неочаквано голям ръст през март, показват статистическите изчисления за изминалия месец. Индексът на...

AC/DC забиват във втората вечер на Spirit Of Burgas

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688933

AC/DC  ще участват във втората вечер на Spirit Of Burgas, съобщава "Дарик", позовавайки се на свои източници.
До самия ден на техния гиг ще остане в пълна тайна къде ще спят австралийците, по кое време ще се появят в Бургас, коя ще бъде подгряващата група за тях и ще се срещнат ли с фенове зад сцената
Целия текст четете
AC/DC  ще участват във втората вечер на Spirit Of Burgas, съобщава "Дарик", позовавайки се на свои източници. До самия ден на техния гиг ще остане в пълна тайна къде ще спят австралийците, по кое време ще се появят в Бургас, коя ще бъде подгряващата група за тях и ще се срещнат ли с фенове зад сцената Целия текст четете

AC/DC забиват във втората вечер на Spirit Of Burgas

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688907

AC/DC  ще участват във втората вечер на Spirit Of Burgas, съобщава
AC/DC  ще участват във втората вечер на Spirit Of Burgas, съобщава "Дарик", позовавайки се на свои източници. До самия ден на техния гиг ще остане в пълна тайна къде ще спят австралийците, по кое време ще се появят в Бургас, коя ще бъде подгряващата група за тях и ще се срещнат ли с фенове зад сцената Целия текст четете

Приключи първият етап на процеса срещу Джохар Царнаев

http://www.moreto.net/novini.php?n=284800

В опит да избегне смъртна присъда Джохар Царнаев не отрече вината си. Първият етап от процеса срещу бостънския атентатор приключи с изслушването на встъпителните пледоарии на защитата и обвинението. Приключи първият етап от делото срещу бостънския атентатор Джохар Царнаев.

WhatsApp за Android вече поддържа гласови обаждания

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/04/01/2503814_whatsapp_za_android_veche_poddurja_glasovi_obajdaniia/?ref=rss


Новата версия на WhatsApp за Android вече поддържа и гласови обаждания. Функцията е достъпна безплатно.

Новата версия на приложението идва и обновен интерфейс. Функцията за гласови обаждания е отделена в собствен таб, като позволява на потребителите да организират и проверяват извършените и пропуснатите повиквания.

От компанията допълват, че до няколко седмици услугата ще се предлага и за iOS. WhatsApp не се наема с точен срок.

Приложението има над 700 млн....

Кадиев попиля Борисов и Орешарски! Вижте скандалните определения!

http://www.bnews.bg/article-132409

Орешарски никога не разбра, че е премиер. Чобанов никога не разбра, че е министър на финансите.

Проф. Валерия Фол става манекенка за един ден

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688116

Проф. Валерия Фол - един от най-известните български траколози, за един ден ще стане манекенка. Тя ще дефилира на ревю-спектакъла “Равноденствие”, след като получава поканата на дизайнера Денислав Трандев-DeFF да бъде една от 12-те успели жени на модния подиум.
Младежът замисля в дебютната си колекция да покаже тоалети за 12-те зодиакални знака,
Проф. Валерия Фол - един от най-известните български траколози, за един ден ще стане манекенка. Тя ще дефилира на ревю-спектакъла “Равноденствие”, след като получава поканата на дизайнера Денислав Трандев-DeFF да бъде една от 12-те успели жени на модния подиум. Младежът замисля в дебютната си колекция да покаже тоалети за 12-те зодиакални знака,

Милиардерът Андрю Гети е намерен мъртъв в дома си

http://www.mediapool.bg/miliarderat-andryu-geti-e-nameren-martav-v-doma-si-news232420.html

Внукът на основателя на американската петролна компания "Гети ойл" (Getty oil) Дж. Пол Гети е бил намерен мъртъв в дома си в Холивуд хилс в района на Лос Анжелос, съобщиха световните агенции. Смъртта на Андрю Гети най-вероятно се дължи на естествени причини или на нещастен случай. Асошиейтед прес се позовава на съдебни медици и на членове на семейството. Четиридесет и седем годишният Гети бе намерен мъртъв в банята на дома си. Първоначално бе съобщено, че има "подозрителни обстоятелства" около смъртта му и че се разпитват свидетели, включително бивша приятелка на покойния. По-късно се появи информация, че той от няколко месеца не се е чувствал добре и е трябвало утре да посети личния си лекар. Андрю Гети е един от внуците на Жан Пол Гети - американски петролен магнат, един от първите доларови милиардери и известен колекционер на произведения на изкуството, основател на музеи, носещи неговото име. Друг от внуците му - Джон Пол Гети Трети, като тийнейджър бе отвлечен в Рим. Похитителите отрязаха ухото му и го изпратиха на вестник, за да принудят семейството на плати откуп. Твърди се, че отначало фамилията не искала да плаща. След пет месеца в плен 16-годишният тогава наследник бе освободен срещу 2.7 милиона долара.

Ексобластният на Варна Добрин Митев се е върнал в България, след като изтекла давността на присъдата му

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688923

Бившият областен управител на Варна Добрин Митев се намира в България от няколко седмици, съобщи Дарик. Заедно със своето семейство той е пристигнал тайно в родината си, след като прекара близо 12 години в Нова Зеландия, където се укриваше от правосъдието. Ексгубернаторът е решил да се завърне, понеже вече е изтекла давността на наказанието му.
Бившият областен управител на Варна Добрин Митев се намира в България от няколко седмици, съобщи Дарик. Заедно със своето семейство той е пристигнал тайно в родината си, след като прекара близо 12 години в Нова Зеландия, където се укриваше от правосъдието. Ексгубернаторът е решил да се завърне, понеже вече е изтекла давността на наказанието му.

Ексобластният на Варна Добрин Митев се е върнал в България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688906

Бившият областен управител на Варна Добрин Митев се намира в България от няколко седмици, съобщи Дарик. Заедно със своето семейство той е пристигнал тайно в родината си, след като прекара близо 12 години в Нова Зеландия, където се укриваше от правосъдието. Ексгубернаторът е решил да се завърне, понеже вече е изтекла давността на наказанието му.
Бившият областен управител на Варна Добрин Митев се намира в България от няколко седмици, съобщи Дарик. Заедно със своето семейство той е пристигнал тайно в родината си, след като прекара близо 12 години в Нова Зеландия, където се укриваше от правосъдието. Ексгубернаторът е решил да се завърне, понеже вече е изтекла давността на наказанието му.

Премахват Достоевски, Толстой и Булгаков от учебната програма в Русия?

http://www.cross.bg/tolstoii-programa-ychilishte-1459263.html

/КРОСС/От Комисия към руския парламент и Руския книжен съюз оповестиха плановете да „патриотизират" литературата, съобщава „Mосковски комсомолец". Депутатът Ярослав Нилов предложи да се отстранят от учебната програма творбите на Достоевски, Толстой и Булгаков. Същият Нилов в началото на месец март настоя режисьорът Тимофей Кулябин да бъде обвинен в углавно престъпление заради обида към вярващите, нанесена им със спектакъла му „Танхойзер". „Училищните програми трябва кардинално да се преразгледат - каза депутатът. - За 9 и 10 клас сложните философски теми идват твърде рано. Рано и трудно е да изучаваш на тази възраст „Война и мир", „Престъпление и наказание", Булгаков... Разборът им в училище внушава у тийнейджърите мислите и идеите на техните учители". Според „Московски комсомолец" позицията на Нилов идва, за да подкрепи твърдението на племенника на руския президент Роман Путин - председател на Руския академичен фонд, че и той не е чел „Война и мир" в училище. През декември 2014 г. руският министър на културата Владимир Meдински също изрази мнение, че „Престъпление и наказание" на Фьодор Достоевски, „Анна Каренина" на Лев Толстой и „Какво да се прави" на Николай Чернишевски трябва да се изтеглят от учебната програма

Би Би Си уволни всички водещи на Топ Гиър

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688915

Би Би Си уволни всички водещи на прочутото предаване Top Gear („Топ Гиър”). След Джереми Кларксън - човекът, който стоеше в основата на суперуспешната поредица, от култовото автомобилно издание си тръгват и Джеймс Мей и Ричард Хамънд.
Техните договори също не бяха продължени. Сега двамата очакват предложения от конкурентни медии.
Би Би Си уволни всички водещи на прочутото предаване Top Gear („Топ Гиър”). След Джереми Кларксън - човекът, който стоеше в основата на суперуспешната поредица, от култовото автомобилно издание си тръгват и Джеймс Мей и Ричард Хамънд. Техните договори също не бяха продължени. Сега двамата очакват предложения от конкурентни медии.

Би Би Си уволни всички водещи на Топ Гиър

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688891

Би Би Си уволни всички водещи на прочутото предаване Top Gear („Топ Гиър”). След Джереми Кларксън - човекът, който стоеше в основата на суперуспешната поредица, от култовото автомобилно издание си тръгват и Джеймс Мей и Ричард Хамънд.
Техните договори също не бяха продължени. Сега двамата очакват предложения от конкурентни медии.
Би Би Си уволни всички водещи на прочутото предаване Top Gear („Топ Гиър”). След Джереми Кларксън - човекът, който стоеше в основата на суперуспешната поредица, от култовото автомобилно издание си тръгват и Джеймс Мей и Ричард Хамънд. Техните договори също не бяха продължени. Сега двамата очакват предложения от конкурентни медии.

L'instant е "Ресторант на годината" на "Бакхус"

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/04/01/2503390_linstant_e_restorant_na_godinata_na_bakhus/?ref=rss


"Ресторант на годината 2014, Бакхус, Acqua Panna&S.Pellegrino" за 2014 г. в традиционния конкурс на списание "Бакхус" е L'instant. Това стана известно на церемония снощи. Френското заведение в центъра на София се представя с пресни и сезонни продукти, на които акцентира в кухнята си.

Призът бе спечелен в конкуренция с "Преди 10", който е носител на тази награда от миналогодишното издание на конкурса, DiWine, Rosé, Бургас, Lazy и Chef's.
  В категория "Авторска кухня" наградата...

Първият интернет магазин в света стартира на днешна дата в България през 1985г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=284799

На днешната дата преди 30 години стартира първият интернет магазин в света и то не къде да е, а в социалистическа България. На сайта за първи път се предлагат най-новите български компютърни системи, гордост на социалистическа България - Правец 82 и Правец 16, със страхотни 14’’ черно-бели монитори, процесор Intel 8088 - 4,77MHz, памет 64Kb, с 5.

Отпуснаха пари за ликвидиране на свлачището в Долни Воден

http://pik.bg/отпуснаха-пари-за-ликвидиране-на-свлачището-в-долни-воден-news308828.html

Отпуснаха пари за ликвидиране на свлачището в Долни Воден

947 000 лв. отпусна Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане за ликвидиране на свлачището в квартал Горни Воден на Асеновград.

Тръгнало още през есента след проливните дъждове, то се разпростря върху 10 дка и лиши жителите на квартала от единствения им път. Всички опити да бъде финансирано възстановяването на терена до сега пропадаха. Други 117 000 лв. пък са отпуснати за почистване на коритото на река Въча в участъка от град Кричим до едноименния язовир.

Територията е извън регулацията на града, затова държавата отпуска средства за тая цел. Спешно се ремонтират в момента и поддалите диги на река Марица край селата Трилистник и Катуница. Камъните, паднали на пътя Асеновград- Смолян, отиват за тяхното укрепване.

Цветан Василев да отвори всички сейфове, призова Пеевски

http://news.ibox.bg/news/id_1888763192

Цветан Василев, по мнението на Делян Пеевски трябва да отговаря пред държавата защо прехвърля активи за по едно евро. С мен той няма друга тема, заяви той

НС отхвърли идеята на Патриотите за нови данъчни облекчения за родители

http://offnews.bg/news/n_1/n_483603.html

Депутатите отхвърлиха проекта на Патриотичния фронт, който предвижда данъчни облекчения за родители без право на детски добавки. "За" предложението гласуваха само вносителите, БСП, "Атака", БДЦ и няколко депутати от АБВ.  Проектът на ПФ предвижда от данъчната основа на физическите лица, включително и едноличните търговци, да бъдат приспадани по 2 400 лева за първо дете, 4 800 за второ дете и 6 000 лева за трето и всяко следващо дете. Условието за това облекчение е родителят да не получава семейни помощи за деца. В момента право на детски имат семействата, в които доходите са до 350 лв. на човек. Добавка от 35 лв. на месец се изплаща на около 800 хил. деца, а родителите на около 500 хил. деца нямат право на детски. За работещите родители е прадвидено данъчно облекчение за тази година, но то е минимално - 20 лв. на дете. Становището на Министерството на финансите, че предложените от Патриотите промени ще струват на бюджета твърде много - 261 млн. лв., и би могло да се случи само при увеличаване на данъците. Според Димитър Байрактаров мярката ще струва много по-малко - около 60-70 млн. лв., и освен това тя е насочена към хората, които пълнят бюджета. Той напомни, че финансовият министър Владислав Горанов отчете 850 млн. лв. повече приходи за първото тримесечие и заяви, че тези допълнителни приходи са събрани благодарение на Патриотичния фронт. "Многокротно сте казвали, че Патриотичният фронт подкрепя правителството, но не участва в него и не може да си приписвате заслугите на това правителство", отговори му Менда Стоянова. Тя призова Патриотите да се държат отговорно към държавата и ги посъветва да предложат отново законопроекта, когато се обсъждат параметрите на Бюджет 2016 г. Петър Славов от РБ призова предложението на ПФ да се преразгледа в края на тази година и да бъде прието, ако параметрите на бюджета го позволяват. По думите му работещите българи живеят с усещането, че няма държава и затова не плащат данъци, а подобно данъчно облекчение ще ги стимулира да си декларират доходите. Искрен Веселинов от ПФ призова другите партии да подкрепят проекта на първо четене и да се обсъдят параметрите между първо и второ четене. Той уточни, че средната класа в момента е дискриминирана от факта, че не получават детски добавки.

С министерски самолет транспортират Алиса до Русия

http://www.bnews.bg/article-132407

Преди ден Алиса бе изписана от неврохирургията на бургаската МБАЛ, сега се възстановява на друго място.

Отварят ВУЗ в Казанлък

http://www.cross.bg/kazanluk-kostadinov-grada-1459262.html

/КРОСС/През учебната 2016-2017 г. Казанлък ще има ВУЗ. Обещанието даде зам.-министърът на образованието проф. Костадин Костадинов. Според него разкриването на ВУЗ в Казанлък е начин за развиването на икономиката и подобряване качеството на живот. Кметът на града Галина Стоянова гарантира, че има всички предпоставки това да се случи. Вчера Костадинов се срещна с представители на бизнеса и училищата в града, за да уточнят от какви специалности има нужда региона. Проучвания по темата сочат, че до момента е изразено мнението, че има нужда от инженерни специалности, както и такива от фармацевтичната сфера и козметика.    

И част някои варненски курорти останаха без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=284802

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникналa авария, без вода ще останат абонатите от к.к."Св.Св.Константин и Елена", част от местност "Манастирски рид" , част от местност "Ален мак" , и част от к.

Почина милиардерът Андрю Гети

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688859

47-годишният милиардер Андрю Гети, внукът на основателя на американската петролна компания „Гети ойл“ Жан-Пол Гети, е бил намерен мъртъв в дома си в Холивуд хилс, Лос Анджелис, съобщава losangeles.cbslocal.com.
Гети най-вероятно е починал от естествена смърт или при нещастен инцидент, съобщават от полицията.
47-годишният милиардер Андрю Гети, внукът на основателя на американската петролна компания „Гети ойл“ Жан-Пол Гети, е бил намерен мъртъв в дома си в Холивуд хилс, Лос Анджелис, съобщава losangeles.cbslocal.com. Гети най-вероятно е починал от естествена смърт или при нещастен инцидент, съобщават от полицията.

Почина милиардерът Андрю Гети

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688893

47-годишният милиардер Андрю Гети, внукът на основателя на американската петролна компания „Гети ойл“ Жан-Пол Гети, е бил намерен мъртъв в дома си в Холивуд хилс, Лос Анджелис, съобщава losangeles.cbslocal.com.
Гети най-вероятно е починал от естествена смърт или при нещастен инцидент, съобщават от полицията.
47-годишният милиардер Андрю Гети, внукът на основателя на американската петролна компания „Гети ойл“ Жан-Пол Гети, е бил намерен мъртъв в дома си в Холивуд хилс, Лос Анджелис, съобщава losangeles.cbslocal.com. Гети най-вероятно е починал от естествена смърт или при нещастен инцидент, съобщават от полицията.

Каналът Варна-Русе ще е от полза, според бизнеса

http://www.moreto.net/novini.php?n=284780

Полза от плавателен канал между Варна и Русе ще има за бизнеса в града ни. Това каза пред вестник „Черно море“ председателят на Варненската търговско-индустриална камара Иван Табаков. Положително становище за съоръжението бе дадено и по време на съвместното заседание на Регионалния съвет за развитие на Североизточния район към областния управител на Варна, добави Табаков.

Нешка Робева и Влади Варгала „забъркват“ нов комедиен спектакъл

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688889

„Веднъж, разхождайки се из небесните владения на своя баща, се срещнали Крилатият и Рогатият. И както от памтивека се случва заспорили. Дали любовта или парите са по-силни. Пари – любов, любов – пари, наддумвали се те, докато в спора не се намесил като арбитър баща им – Създателят.“
Повече за новия спектакъл чети тук.
„Веднъж, разхождайки се из небесните владения на своя баща, се срещнали Крилатият и Рогатият. И както от памтивека се случва заспорили. Дали любовта или парите са по-силни. Пари – любов, любов – пари, наддумвали се те, докато в спора не се намесил като арбитър баща им – Създателят.“ Повече за новия спектакъл чети тук.

Питейният язовир на Монтана и Враца прелива

http://pik.bg/питейният-язовир-на-монтана-и-враца-прелива-news308824.html

Питейният язовир на Монтана и Враца прелива

Питейният язовир "Среченска бара" в Стара планина, от който се водоснабдяват Монтана, Враца, Берковица, Вършец и още 25 по-малки селища от северозападна България, се напълни от дъждовете и снеготопенето и вече прелива, съобщиха от ВиК-Монтана.

Във водохранилището има 15,5 милиона кубически метра вода, което гарантира снабдяването на двата областни града и останалите селища в близката половин година.

Заради засушаването през 2011-2013 година в Монтана и Враца имаше нощен режим на водата през зимните месеци, а язовира бе спаднал по 3,5 милиона кубически метра.

Нешка Робева и Влади Варгала „забъркват“ нов комедиен спектакъл

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688882

„Веднъж, разхождайки се из небесните владения на своя баща, се срещнали Крилатият и Рогатият. И както от памтивека се случва заспорили. Дали любовта или парите са по-силни. Пари – любов, любов – пари, наддумвали се те, докато в спора не се намесил като арбитър баща им – Създателят.“
„Разбъркай го – да се оправи“ е заглавието на най-новия
„Веднъж, разхождайки се из небесните владения на своя баща, се срещнали Крилатият и Рогатият. И както от памтивека се случва заспорили. Дали любовта или парите са по-силни. Пари – любов, любов – пари, наддумвали се те, докато в спора не се намесил като арбитър баща им – Създателят.“ „Разбъркай го – да се оправи“ е заглавието на най-новия

Гръцкият икономически министър очаква окончателно споразумение с кредиторите от ЕС и МВФ през следващата седмица

http://www.cross.bg/statakis-atina-sporazymenie-1459260.html

/КРОСС/ През следващата седмица Гърция трябва да постигнат споразумение със своите партньори от Еврозоната и Международния валутен фонд относно пакета с реформи, което ще помогне за размразяване на останалите средства по настоящата спасителна програма, заяви днес гръцкият икономически министър Георгиос Статакис. Мисля, че преговорите ще доведат до споразумение през следващата седмица. Споразумението ще бъде факт преди православния Великден, каза Статакис в интервю за гръцката телевизия Skai TV. През миналата седмица Атина представи списък с реформи на своите официални кредитори в опит да покаже, че се ангажира да спазва финансова дисциплина и е достойна за спешна финансова помощ, за да посрещне предстоящата през април серия дългови плащания. Списъкът с предложените от Атина реформи беше представен през уикенда на т. нар. Брюкселска група (която замени досегашната „Тройка") и включва приходи от приватизация през тази година за 1,5 млрд. евро, в това число и дългосрочен договор за отдаване под наем на 14 регионални летища и продажба на най-голямото гръцко пристанище в Пирея. Статакис добави, че правителството не планира да продаде целия държавен дял в размер на 67% от пристанището в Пирея, но ще търси джойнт венчър с частни инвеститори при което властите в Атина да запазят своя дял в компанията. Надделява идеята, че ние няма да пристъпим към приватизация на държавния мажоритарен дял от 67%, което би означавало пълна приватизация на пристанище Пирея

Над километър мантинела бяха откраднати от път към прохода Витиня

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/04/01/2503833_nad_kilometur_mantinela_biaha_otkradnati_ot_put_kum/?ref=rss


Мантинели с обща дължина 1.1 километра, струващи близо 48 000 лева, са били откраднати от пътя между село Горно Камарци и прохода Витиня, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Стоманената предпазна ограда е изчезнала в участъка непосредствено над селото.

Областно пътно управление – София, е сезирало за кражбата полицията. От ОД на МВР - София. От АПИ напомнят, че разполагат с ограничени финансови ресурси и премахването на предпазните огради от недобросъвестни граждани...

Стилиян Петров вдъхнови благотворителна кауза на маратона в Лондон

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/04/01/2503825_stiliian_petrov_vduhnovi_blagotvoritelna_kauza_na/?ref=rss


Английският футболист Лий Хендри ще организира благотворителна акция в подкрепа на борбата с левкемията по време на Лондонския маратон. Той е бил вдъхновен за тази инициатива от бившия си съотборник в "Астън Вила" Стилиян Петров, който беше диагностициран с коварната болест през 2012 г., а в началото на тази обяви, че се е преборил с нея. 

Хендри ще участва в един от най-популярните маратони, който ще се състои на 26 април, а целта му е да набере средства за кампанията "Лек за...

Мъж от Нова Загора с опасност за живота след нападение с нож

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688880

26-годишен мъж от Нова Загора е с опасност за живота след нападение с нож, съобщиха от ОД на МВР – Сливен. Новозагорски криминалисти са задържали 31-годишен мъж, който се е опитал да се укрие, след като е нападнал с нож и ранил свой съсед.   Инцидентът е станал вчера, малко след 19.30 часа, в новозагорския квартал “Шести”.
26-годишен мъж от Нова Загора е с опасност за живота след нападение с нож, съобщиха от ОД на МВР – Сливен. Новозагорски криминалисти са задържали 31-годишен мъж, който се е опитал да се укрие, след като е нападнал с нож и ранил свой съсед. Инцидентът е станал вчера, малко след 19.30 часа, в новозагорския квартал “Шести”.

Цяло лято ще ремонтират "Витошка"

http://www.bnews.bg/article-132406

Тази сутрин строителни заграждения отделят ремонтните дейности от обновената част на булеварда.

26-годишен мъж от Нова Загора с опасност за живота след нападение с нож

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688867

26-годишен мъж от Нова Загора е с опасност за живота след нападение с нож, съобщиха от ОД на МВР – Сливен. Новозагорски криминалисти са задържали 31-годишен мъж, който се е опитал да се укрие, след като е нападнал с нож и ранил свой съсед.   Инцидентът е станал вчера, малко след 19.30 часа, в новозагорския квартал “Шести”.
26-годишен мъж от Нова Загора е с опасност за живота след нападение с нож, съобщиха от ОД на МВР – Сливен. Новозагорски криминалисти са задържали 31-годишен мъж, който се е опитал да се укрие, след като е нападнал с нож и ранил свой съсед. Инцидентът е станал вчера, малко след 19.30 часа, в новозагорския квартал “Шести”.

Губернаторът Хорошавин подарил "Лексус" на компаньонка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688876

Управникът на Сахалинска област Александър Хорошавин толкова се впечатлил от услугите на красива компаньонка, че й подарил... "Лексус". 27-годишната Александра Медведская се сдобила със скъпото возило, след като придружавала само два дни височайшия си благодетел. Lifenews.ru публикува копие от договора за покупко-продажбата на "Лексус NX200T".
Управникът на Сахалинска област Александър Хорошавин толкова се впечатлил от услугите на красива компаньонка, че й подарил... "Лексус". 27-годишната Александра Медведская се сдобила със скъпото возило, след като придружавала само два дни височайшия си благодетел. Lifenews.ru публикува копие от договора за покупко-продажбата на "Лексус NX200T".

SOFIX се върна към ръста през март

http://www.investor.bg/analizi/361/a/sofix-se-vyrna-kym-rysta-prez-mart-192129/

Акциите на 12 компании в индекса поскъпнаха, като на пет от тях с двуцифрени проценти

Ремонтират магистралите до летните отпуски

http://petel.bg/Remontirat-magistralite-do-letnite-otpuski__106764

До началото на август проблемните участъци по магистралите "Хемус" и "Тракия" ще бъдат ремонтирани. Това стана ясно от думите на министъра...

Снимка на читател от Варна! И джип на цифрова телевизия е сред потрошените до Образцов дом

http://petel.bg/Snimka-na-chitatel-ot-Varna--I-dzhip-na-tsifrova-televiziya-e-sred-potroshenite-do-Obraztsov-dom__106765

И джип на фирма за цифрова телевизия е сред потрошените снощи на улица "Радко Димитриев" във Варна. Както първи "Петел" писа, прозорците...

"Фолксваген" и "Опел" изгоряха във Варна

http://petel.bg/Folksvagen-i-Opel-izgoryaha-vav-Varna__106768

*снимката е илюстративна Два автомобила са горели миналата нощ във Варна. В около 22,15 часа е подаден сигнал за пламнал „Фолксваген”,...

Какво ще стане, ако всички пчели умрат?

http://petel.bg/Kakvo-shhe-stane--ako-vsichki-pcheli-umrat-__106769

Obekti.bg Пчелите изпълняват ключова роля на нашата планета. Някои дори твърдят, че ако те изчезнат, човечеството неминуемо ще ги последва....

Престрелка в Горна Оряховица! Върви спецакция срещу телефонни измамници

http://petel.bg/Prestrelka-v-Gorna-Oryahovitsa--Varvi-spetsaktsiya-sreshhu-telefonni-izmamnitsi__106771

Роднина на правосъдния министър Христо Иванов залови телефонни измамници. При спецакция, която тече и в момента в Горна Оряховица, беше...

Общинска полиция ще пише и фишове за неправилно паркиране

http://petel.bg/Obshhinska-politsiya-shhe-pishe-i-fishove-za-nepravilno-parkirane__106772

Служителите на Общинска полиция вече  могат да издават и фиш за неправилно паркиране на автомобили по тротоари и пътни артерии. Това...

Таня Асенова и ХК Локомотив са №1 на Варна за март (снимки)

http://petel.bg/Tanya-Asenova-i-HK-Lokomotiv-sa----1-na-Varna-za-mart--snimki-__106773

Шампионката на България по тенис на маса Таня Асенова бе определена за Спортист №1 на Варна за месец март. Лидерката на СКТМ "Комфорт"...

От последните минути! Изчезна надписът на община Варна! (Снимка на читател)

http://petel.bg/Ot-poslednite-minuti--Izchezna-nadpisat-na-obshhina-Varna---Snimka-na-chitatel-__106761

Някой обърна ли внимание, че надписът на община Варна, който стои гордо от десетилетия в момента го няма? Това пита наш читател, който...

Борисов: Създадохте ми ядове, няма как да спазим договора за 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй"

http://petel.bg/Borisov--Sazdadohte-mi-yadove--nyama-kak-da-spazim-dogovora-za-7-i-blok-na-AETS-Kozloduy__106774

Проектът за 7 блок на АЕЦ "Козлодуй" с "Уестингхаус" по така предложената схема и подписани споразумения от предишното правителство ние не...

Министър разкри колко яде Бойко

http://petel.bg/Ministar-razkri-kolko-yade-Boyko__106775

Ако познавате премиера, щяхте да знаете, че той яде само веднъж на ден - на вечеря. Това заяви транспортният министър Ивайло Московски,...

Големи части от Варна остават без вода

http://pik.bg/големи-части-от-варна-остават-без-вода-news308821.html

Големи части от Варна остават без вода

Голяма част на Варна ще остане без вода утре. Това съобщиха за "Фокус" от ВиК.

Без вода ще бъдат абонатите в района заключен в карето - бул. "Христо Ботев", бул. "Мария Луиза", бул. "8-ми Приморски полк", бул. "Цар Освободител", бул. "Приморски", ул. "Девня" - до Аспарухов мост. Причината е извършване на ремонт и реконструкция на подземната инфраструктура в централната градска част. Водоподаването ще бъде преустановено от 9.00 до 21.00 часа.
Диспечерът във водоснабдителното дружество допълни, че дежурните екипи са в готовност да реагират при възникване на нови аварии на територията на града.

Губернаторът Хорошавин подарил "Лексус" на компаньонка, била с него 2 дни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688864

Управникът на Сахалинска област Александър Хорошавин толкова се впечатлил от услугите на красива компаньонка, че й подарил...
Управникът на Сахалинска област Александър Хорошавин толкова се впечатлил от услугите на красива компаньонка, че й подарил... "Лексус". 27-годишната Александра Медведская се сдобила със скъпото возило, след като придружавала само два дни височайшия си благодетел. Lifenews.ru публикува копие от договора за покупко-продажбата на "Лексус NX200T".

Скромните и стеснителни мъже са по-добри любовници

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/skromnite-i-stesnitelni-myzhe-sa-po-dobri-liubovnici-6033921

Скромните и алтруистични господа инвестирали много повече време в близкия човек до себе си и това правело любовното изживяване много по-силно

Близо 30 автори четат на децата за Похода на книгите – вижте пълния списък

http://www.cross.bg/knigite-pohodut-knigi-1459242.html

/КРОСС/Близо 30 от най-харесваните съвременни български автори ще се включат като посланици на четенето в четвъртото издание на националната кампания „Походът на книгите". Организатори за поредна година са Асоциация "Българска книга" и Българска Библиотечно-информационна асоциация, а сайтовете „Аз чета" и „Детски книги" са основни медийни партньори. Официалният старт на четвъртото издание на "Походът на книгите" и Национален маратон на четенето ще бъде даден в четвъртък, 2 април, от 11 ч. в Детско-юношески отдел на Столична библиотека. В допълнения списък с автори, които през първите дни на месеца ще четат на децата от столични училища и детски градини, личат имената на Иван Христов, Теодора Димова, Катя Атанасова, Радостина Николова, Стефан Иванов, Златна Костова, Белослава Димитрова, Радослав Чичев, Благовеста Пугьова, Петя Кокудева, Кристин Димитрова. Във втората половина на Похода децата ще имат възможност да чуят откъси от любими детски книги, прочетени от Надежда Радулова, Владимир Зарев, Федя Филкова, Иван Ланджев, Захари Карабашлиев, Богдан Русев, Екатерина Йосифова, Йордан Ефтимов, Яна Пункина, Мирослав Христов, Александър Шпатов, Емилия Дворянова, Тодора Радева, Зорница Христова, Марин Бодаков, Васил Георгиев, Елена Алексиева

Първанов: Цветан Василев не е искал протекции от мен

http://www.moreto.net/novini.php?n=284785

"Не съм стоял на опашки, за да се срещам с Цветан Василев, ако е имало официални срещи, то е било да се обсъжда ситуацията в икономиката”, каза в студиото на „Здравей, България” лидерът на АБВ и президент на България между 2002 и 2007 г.

Всеки ще завиди на Джокович за тези две прости действия

http://curious.actualno.com/Vseki-shte-zavidi-na-Djokovich-za-tezi-dve-prosti-dejstvija-news_465353.html

С масаж и НБА разпусна Новак Джокович след изтощителния мач с Александър Дългополов от тенис турнира в Маями. Сърбинът оцеля след 6-7(3), 7-5, 6-0 и се класира за четвъртфиналите. "Не обичате...

Утре пускат метрото до летището, пътуването цял ден ще е безплатно

http://sofia.actualno.com/Utre-puskat-metroto-do-letishteto-pytuvaneto-cjal-den-shte-e-bezplatno-news_465361.html

От 2 април столичното метро ще се движи до летище София. Влаковете ще бъдат пуснати в 13.00 часа и до полунощ пътниците по новата отсечка ще пътуват безплатно. Ще има промяна в схемата на движение на...

Аржентински прокурори отново искат разследване на президента Кирхнер

http://america.actualno.com/Arjentinski-prokurori-otnovo-iskat-razsledvane-na-prezidenta-Kirhner-news_465363.html

Аржентински прокурори отново ще обжалват решението на съда в страната, според което президента Кристина Кирхнер няма връзка с прикриване на разследване на бомбен атентат, съобщава агенция Ройтерс, ...

Задръствания в центъра на Варна заради ремонти

http://varna.actualno.com/Zadrystvanija-v-centyra-na-Varna-zaradi-remonti-news_465359.html

Центърът на Варна е блокиран от ремонтни дейности, предава БГНЕС. В морската ни столица в момента се работи по три булеварда едновременно. Центърът също се ремонтира. Затворени са булевардите "8...

Новата магистрала "Струма" при Дупница се пропука

http://kustendil.actualno.com/Novata-magistrala-Struma-pri-Dupnica-se-propuka-news_465367.html

Последното открито трасе на автомагистрала "Струма" след Дупница се пропука само година и осем месеца след откриването му. Пукнатина, плъзнала през аварийната лента и двете пътни платна,...

Войната в Йемен няма да свърши скоро

http://analysis.actualno.com/Vojnata-v-Jemen-njama-da-svyrshi-skoro-news_465355.html

Авиацията на Саудитска Арабия и нейните съюзници продължава да бомбардират позициите на хуситите (бел. ред. - шиитските бунтовници). Но и сега е ясно, че бомбардирането на неконвенциални групи от възд...

Палестина официално се присъдени към МНС

http://asia.actualno.com/Palestina-oficialno-se-prisydeni-kym-MNS--news_465371.html

Палестинската автономия официално стана член на Международния наказателен съд (МНС) днес, предаде БГНЕС. С членството си в съда автономията ще може да заведе дело срещу Израел за извършването на пре...

Не можем да потвърдим договора с Westinghouse, заяви Борисов

http://business.actualno.com/Ne-mojem-da-potvyrdim-dogovora-s-Westinghouse-zajavi-Borisov-news_465372.html

България не може да поеме този ангажимент и да потвърди договора с американския технологичен гигант Westinghouse за изграждане на нова ядрена мощност. Това стана ясно от думите на министър-председател...

Пеевски: Цветан Василев претопля стари манджи

http://offnews.bg/news/n_1/n_483616.html

"Цветан Василев претопля стари манджи" - така депутатът от ДПС Делян Пеевски коментира пред журналисти в парламента интервюто на банкера от преди няколко дни. В изказването си Василев обяви, че Пеевски е поискал безвъзмездно активи на банката, а след отказа на банкера е предизвикал кризата в КТБ. Депутатът отказа да отговори на интервюто, но заяви, че не е притискал никого за прехвърляне на акции. Според Пеевски Василев се опитва да отклони вниманието и да прави внушения за спора между двамата. Той беше категоричен, че спор между двамата няма. Според него банкерът трябва да отговаря пред държавата защо прехвърля активи за по едно евро. "С мен той няма друга тема", заяви още депутатът. Той заяви, че не разбира защо Цветан Василев се притеснява за живота си. "Питайте него , от мен със сигурност няма от какво да се притеснява", подчерта той. Пеевски беше категоричен, че не се притеснява от това, че бившият му партньор ще отвори сейфовете с тайни за политико-икономическия елит. "Изобщо не се притеснявам, да отваря всички сейфове", призова Пеевски. Според него редно е Цветан Василев да се върне в България, за да отговори на всички въпроси. Депутатът заяви, че в момента банкерът излъчвал послания, незнайно към кого. Пеевски коментира и желанието на съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев да бъде проверен от компетентните органи отново. "Не се притеснявам. Да ме проверяват, колкото искат, мисля, че по-ровен човек от мен няма в тази държава, категоричен бе Пеевски.

Аутотехника Херц рент-а-кар за България официално придобива още 3 рент-а-кар бранда към портфолиото си – THRIFTY, DOLLAR и FIREFLY

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688886

Популярни американски брандове за Рент-а-кар вече и с представителства в България от 1 април 2015
Аутотехника ООД, официален представител на Hertz rent-a-car за България, обявява присъединяването към портфолиото си на още 3 (три) американски бранда за рент-а-кар –Thrifty Car Rental, Dollar и FireFly.
Популярни американски брандове за Рент-а-кар вече и с представителства в България от 1 април 2015 Аутотехника ООД, официален представител на Hertz rent-a-car за България, обявява присъединяването към портфолиото си на още 3 (три) американски бранда за рент-а-кар –Thrifty Car Rental, Dollar и FireFly.

Аутотехника Херц рент-а-кар за България официално придобива още 3 рент-а-кар бранда към портфолиото си – THRIFTY, DOLLAR и FIREFLY

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688865

Популярни американски брандове за Рент-а-кар вече и с представителства в България от 1 април 2015
Аутотехника ООД, официален представител на Hertz rent-a-car за България, обявява присъединяването към портфолиото си на още 3 (три) американски бранда за рент-а-кар –Thrifty Car Rental, Dollar и FireFly.
Популярни американски брандове за Рент-а-кар вече и с представителства в България от 1 април 2015 Аутотехника ООД, официален представител на Hertz rent-a-car за България, обявява присъединяването към портфолиото си на още 3 (три) американски бранда за рент-а-кар –Thrifty Car Rental, Dollar и FireFly.

Порочен кръг от архитекти пречи на културния туризъм

http://www.cross.bg/krepostite-arhitekti-dyma-1459258.html

/КРОСС/Изпитвам истински ужас, че съдбата на българското културно наследство кой знае защо е поверена на архитекти. Нямам нищо против тях, когато става дума за съвременна, но не и за древна архитектура. Става дума за спора между историци и археолози, от една страна, и архитекти - от друга, по повод желанието на много общини да имат културно-исторически обект, който да използват за туризъм, коментира пред "Труд" директорът на НИМ проф. Божидар Димитров.  Архитектите са групирани около Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН). Историците пък обикновено са консултанти на общините.Общините се насочиха основно към крепостите, тъй като древни крепости са имали почти всички селища в България. Просто отбраната през средните векове е била организирана така. При идването на турците крепостите са били разрушени. Общините правилно прецениха, че със стърчащи основи не могат да привличат туристи. Никой няма да дойде да гледа жалки остатъци от минало величие. Затова решиха, възползвайки се от щедри европейски програми, да възстановят крепостите си до определено ниво или изцяло.Архитектите твърдят , че не бива да се възстановяват крепостите, защото международните документи, които сме подписали, забранявали това и че не били запазени никакви свидетелства точно как са изглеждали крепостите и как са изграждани.Дълго време смятах, че това са просто лъжи, произнесени от "експертите", за да защитят тезата си

Иззеха 120 килограма нелегален тютюн в Сливен

http://pik.bg/иззеха-120-килограма-нелегален-тютюн-в-сливен-news308815.html

Иззеха 120 килограма нелегален тютюн в Сливен

Полицията в Сливен иззе 120 килограма нелегален тютюн, съобщиха от ОД на МВР. На 31 март в хода на специализирана операция служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” в Сливен спрели за проверка лек автомобил “Форд Фиеста”, управляван от 66-годишен мъж от Сливен, информира "Фокус"

В автомобила е пътувал и 52-годишен мъж от село Нейково. При проверката полицейските служители намират в автомобила 12 торби с нарязан тютюн, без акцизен бандерол. Общото тегло на иззетия тютюн е 120 килограма, собственост на мъжа. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Нина Николина и Калин Вельов с втора песен като група

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688135

“Ерген Деда” е второто парче на PENDARA Ethno Project - групата на Нина Николина, Калин Вельов, Екатерина Ангелова. Музиката на песента е на Калин Вельов и Борислав Бояджиев - диджей Борче, и представлява микс от фолклорни, кубински и ориенталски ритми. Вокалите изпълняват двете певици. Скоро им предстоят няколко изяви в чужди държави,
“Ерген Деда” е второто парче на PENDARA Ethno Project - групата на Нина Николина, Калин Вельов, Екатерина Ангелова. Музиката на песента е на Калин Вельов и Борислав Бояджиев - диджей Борче, и представлява микс от фолклорни, кубински и ориенталски ритми. Вокалите изпълняват двете певици. Скоро им предстоят няколко изяви в чужди държави,

Китай: Тайван е добре дошъл в AIIB, стига да е с „подходящо“ име

http://www.investor.bg/aziia/336/a/kitai-taivan-e-dobre-doshyl-v-aiib-stiga-da-e-s-podhodiashto-ime-192130/

Пекин не признава Тайван за отделна страна, но явно е склонен да я допусне в ръководената от него банка като Тайпе, Китай

София се сдоби с шеговит герб за 1 април

http://www.cross.bg/sofiya-gerb-sreda-1459257.html

/КРОСС/Във връзка с избирането на София за най-добър град за живеене и с днешния ден на шегата от групата на комиците "Sofia Laughs" дават една малко по-различна гледна точка върху живота и заобикалящата среда в столицата. Те разпространиха шеговит герб на столицата, чиято концепция е дело на Борислав Тодоров, а изпълнението - на Петър Чучулигов. „Чуждите комици, които ни гостуват в София често ни задават неудобни въпроси и ни посочват аспекти от заобикалящата ни среда, с които ние отдавна сме свикнали и не забелязваме. Налага ни се да търсим за себе си и за тях отговори на въпроси като „Защо само двете най-горни кубета на „Александър Невски" са позлатени, а долните зеленясват?" и „Този Мерцедес е спукал гума в дупката на пътя или просто е паркирал в нарушение?", споделят комиците. „За наше и ваше забавление направихме саркастичен колаж на герба на София с нейните актуални символи", обясняват те. За по-голям ефект шеговитият герб трябва да се сравни с оригиналния.  

Риана: Нямам време за любов

http://www.bnews.bg/article-132367

Риана иска да намери истинската любов, но няма време.

Бареков пред ПИК: Футболните права бяха подписани за 5 млн. лева, но затруднената обстановка в ТВ7 попречи да бъдат изплатени

http://pik.bg/бареков-пред-пик-футболните-права-бяха-подписани-за-5-млн-лева-но-затруднената-обстановка--news308814.html

Бареков пред ПИК: Футболните права бяха подписани за 5 млн. лева, но затруднената обстановка в ТВ7 попречи да бъдат изплатени

"Моя заслуга е да бъде подписан договор за футболните права на стойност 5 млн. лева през 2013 г. Тогава бях изпълнителен директор на ТВ7. Договорът, обаче не се изпълни заради усложнената обстановка в ТВ7, но той беше коректно подписан", заяви пред ПИК Николай Бареков.

Повод за думите му е интервюто на Кирил Домусчиев пред ПИК, в което той казва, че Цветан Василев е пробвал да открадне футболните права за смешната сума от 1.4 млн. лева, а острие на атаката е бил Николай Бареков.

"Продължавам да смятам г-н Домусчиев за добър мой познат. С него сме се виждали културно и възпитано. Договорът за тв правата беше подписан в гранд-хотел "София". Благодарение на парите от от първия траш по договора  много клубове продължиха да съществуват в А-група", посочи Бареков.

Очертават се разногласия по предложената пенсионна реформа

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/ochertavat-se-raznoglasiia-po-predlojenata-pensionna-reforma-192127/

Проблемите на солидарния пенсионен фонд не могат да се компенсират само с мерките на правителството, каза Даниела Петкова

Москва е най-задръстеният град в Европа, Истанбул води в световен мащаб

http://www.dnevnik.bg/skorost/2015/04/01/2503824_moskva_e_nai-zadrusteniiat_grad_v_evropa_istanbul_vodi/?ref=rss


Руската столица Москва е най-задръстеният град в Европа през миналата година, а в световен мащаб най-кошмарен е трафикът в Истанбул, това сочи проучване на производителя на навигационни системи "ТомТом" (TomTom). Индексът обхваща 218 градове в 36 страни, като за пръв път има информация за Китай, Румъния, Саудитска Арабия и Сингапур. Наблюдението не е обхванало нито един български град, сочи справка на страницата на "ТомТом".

В Европа руската столица Москва е начело на класацията за...

Бюджетът е на излишък от 250 млн.лева към края на март

http://www.mediapool.bg/byudzhetat-e-na-izlishak-ot-250-mlnleva-kam-kraya-na-mart-news232419.html

Финансовото министерството отчете много добро изпълнението на бюджета за първото тримесечие, защото реализираният излишък е в размер на 250 млн. лева. За сравнение резултатът за първите три месеца на 2014 година бе дефицит от 874.7 млн. лв. Това е първият път от 2009 година насам, когато държавата излиза на плюс през първите три месеца на годината, обобщават от министерството. По предварителни данни приходите за първото тримесечие на годината по консолидираната фискална програма възлизат на 7.78 млрд. лв. или 25.6% от предварителните разчети. Номинално това е с 1.2 млрд. лв. повече спрямо първото тримесечие на 2014 г. Основен принос за по-високите постъпления имат увеличените приходи от данъци, по-високите постъпления от осигуровки и възстановените средства от ЕК. По оперативните програми и селската програма Европейската комисия е възстановила на България към края на първото тримесечие 530 млн. лв., което е с около 260 млн. лв. повече от постъпленията за първото тримесечие на 2014 година. Вече беше съобщено, че от социални и здравни вноски приходите в хазната са с близо 251 млн. лв. повече спрямо същия период на 2014 г. Предварителни данни за данъчните постъпления към края на март все още няма. Разходите за първите три месеца на годината са 7.53 млрд. лв. или 22.9% от годишния план. Те са сходни с тези от първото тримесечие на миналата година.

Балетен концерт "Не на шега" ще изнесат възпитаници на НУИ "Добри Христов"-Варна днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=284725

Тази вечер от 19 часа, в рамките на ХVІ Великденски музикален фестивал – Варна 2015, възпитаниците на НУИ «Добри Христов», специалност класически танц, ще се представят с голям балетен концерт, под игривия наслов «Не на шега». Това съобщиха организаторите за Moreto.

Теодора Духовникова: Ставам зла, засегнат ли децата и мъжа ми

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688843


Не сменям театъра за никакъв филм, категорична е талантливата актриса
Да поддържаш актрисата в себе си е адски трудно. Това е тревожност на една особена порода - несресана, рошава, която не се самонаблюдава, а експериментира, казва звездата на Народния театър Теодора Духовникова, която можем се опишем само с няколко думи - талантлива,
Не сменям театъра за никакъв филм, категорична е талантливата актриса Да поддържаш актрисата в себе си е адски трудно. Това е тревожност на една особена порода - несресана, рошава, която не се самонаблюдава, а експериментира, казва звездата на Народния театър Теодора Духовникова, която можем се опишем само с няколко думи - талантлива,

Теодора Духовникова: Ставам зла, засегнат ли децата и мъжа ми

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688831


Не сменям театъра за никакъв филм, категорична е талантливата актриса
Да поддържаш актрисата в себе си е адски трудно. Това е тревожност на една особена порода - несресана, рошава, която не се самонаблюдава, а експериментира, казва звездата на Народния театър Теодора Духовникова, която можем се опишем само с няколко думи - талантлива,
Не сменям театъра за никакъв филм, категорична е талантливата актриса Да поддържаш актрисата в себе си е адски трудно. Това е тревожност на една особена порода - несресана, рошава, която не се самонаблюдава, а експериментира, казва звездата на Народния театър Теодора Духовникова, която можем се опишем само с няколко думи - талантлива,

Д. Атанасова: Никой няма да пътува до Белград за среща с Василев

http://www.cross.bg/atanasova-komisiya-vasilev-1459255.html

/КРОСС/ Водещ: Корпоративна търговска банка - това е темата, която обещахме. Оттук нататък за състоянието на банката, за резултатите от проверките, които продължават да текат - Десислава Атанасова - председател временната парламентарна комисия за източване на КТБ в студиото. Да започнем от там, че вчера се проведе изслушването на Банковия надзор на БНБ за КТБ и това, което чухме, че и управляващи и опозиция търсят повече информация. Банковият надзор отново понесе тежки обвинения за кризата с банката. Призив дойде от г-жа Атанасова към Цветан Василев, писмо му написахте. Нали така или го призовахте просто публично да бъде изслушан, да се яви? Бойко Борисов същото направи.  Десислава Атанасова: По-скоро в обратен ред. Г-н Василев ми написа писмо чрез адвоката си, че вследствие на мои интервюта той желае да се появи в комисията и да дава обяснения. Затова и го поканих. Когато е в България, може да заповяда. Нашите заседания са публични. Винаги се обявяват достатъчно дълго време, така че човек да може да си направи програмата за деня и да присъства. Мисля, че за всички ще е важно да чуем и неговата гледна точка, защото според мен, с отворени писма или с интервюта по определени медии нищо няма да се постигне

Агент 007 да бъде жена?

http://www.cross.bg/bond-dzheiims-sledvashtiyat-1459256.html

/КРОСС/Паралелно с началото на предизборната кампания в Обединеното кралство тръгна и допитване кой да бъде следващият Джеймс Бонд, като едно от предложенията е революционно: Агент 007 да бъде жена. Интересното е, че първият, който гласно изрази такова желание, беше един от кандидатите за поста на министър-председател на страната в следващите общи избори - Ед Милибанд, отбелязват наблюдатели. В интервю за местна радиостанция лидерът на лейбъристите реши да сподели виждането си за бъдещето на Джеймс Бонд. "Струва ми се, че следващият агент 007 може да бъде отличната британска актриса Розамунд Пайк", каза Милибанд. Думите му подхванаха местни вестници, които дадоха началото на оживен дебат по въпроса дали жена може да бъде следващият Бонд. По-голямата част от медиите са склонни да вярват, че в поредицата от филми отдавна е необходима промяна и активно насърчават читателите да говорят по този въпрос в социалните мрежи. Медиите припомнят, че по-рано за следващ Джеймс Бонд във Великобритания спрягаха актьора Идрис Елба за първия чернокож агент 007. 

Транспортират утре до Москва малката Алиса, ще се възстанови напълно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688828

Специаленият самолет на руското Министерство на извънредните ситуации се очаква да кацне на бургаското летище утре, с него до Москва ще бъде евакуирана 4-годишната Алиса Дикарева, която оцеля след падане от 5-ти етаж на 17 март. Нейната майка Александра Наний обаче загина.
Преди ден Алиса бе изписана от неврохирургията на бургаската МБАЛ,
Специаленият самолет на руското Министерство на извънредните ситуации се очаква да кацне на бургаското летище утре, с него до Москва ще бъде евакуирана 4-годишната Алиса Дикарева, която оцеля след падане от 5-ти етаж на 17 март. Нейната майка Александра Наний обаче загина. Преди ден Алиса бе изписана от неврохирургията на бургаската МБАЛ,

Кънев: Тревожна е реакцията на главния прокурор

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/kynev-trevozhna-e-reakciiata-na-glavniia-prokuror-6033919

Съпредседателят на Реформаторския блок похвали НАП за запора върху акциите на БТК, но не е доволен от отказа на Цацаров Пеевски да бъде разследван

Над 19 хил. души в света живеят със смъртни присъди

http://www.vesti.bg/sviat/nad-19-hil.-dushi-v-sveta-zhiveiat-sys-smyrtni-prisydi-6033916

Над 1000 от произнесените миналата година са били в Египет и Нигерия, сочи статистика на "Амнести интернешънъл"

Наши студенти може да учат безплатно в Холандия

http://news.ibox.bg/news/id_1057587628

Условието е родителите да получават под 90 000 лева годишно и да завършат до 10 г.

Руските пенсии у нас ще се изплащат от 3 април

http://www.cross.bg/ryskite-pensii-y-nas-shte-se-izplashtat-ot-april-1459254.html

/КРОСС/Националният осигурителен институт (НОИ) информира, че на 3 април 2015 г. по банков път ще бъдат изплатени руските пенсии за първото тримесечие на годината на пенсионерите, живеещи в България. След известно забавяне от страна на Пенсионния фонд на Руската Федерация (ПФРФ) при предоставянето на списъците с лицата, получаващи руски пенсии у нас, данните вече са на разположение на НОИ от 26 март и в момента се извършва подготовка по изплащането на сумите в посочения срок. НОИ напомня на всички лица, които са получили решение от ПФРФ за отпускане на пенсия и все още не са представили в института документ за разкрита в български лева разплащателна или лична банкова сметка, че е необходимо да го направят, за да могат да получат пенсията си.  

Кевин Дюрант претърпя трета операция за сезона

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/04/01/2503815_kevin_djurant_preturpia_treta_operaciia_za_sezona/?ref=rss


Звездата на "Оклахома сити тъндър" Кевин Дюрант претърпя успешна операция на дясното стъпало. Процедурата беше извършена в болницата за специални операции в Ню Йорк, а 26-годишният баскетболист ще се възстановява между четири и шест месеца. 

Това е третата интервенция на стъпалото, на която Дюрант се подлага през този сезон. Първата беше в края на октомври, а възстановяването му продължи до декември. Той се завърна на игрището, но през февруари отново се оперира.

Очакваше...

Легендарните AC/DC забиват на "Spirit of Burgas"!

http://pik.bg/легендарните-ac/dc-забиват-на-spirit-of-burgas-news308808.html

Легендарните AC/DC забиват на "Spirit of Burgas"!

Иконите AC/DC са хедлайнърите на втората вечер на възродения „Spirit Of Burgas”, информира "Дарик". До самия ден на техния гиг ще остане в пълна тайна къде ще спят австралийците, по кое време ще се появят в Бургас, коя ще бъде подгряващата група за тях и ще се срещнат ли с фенове зад сцената

На запитване какъв е хонорарът на легендарната банда и повече подробности получихме рязък отказ от организаторите, които се позоваха на клаузи в подписания преди два дни договор. Заради огромния интерес концертът вероятно ще бъде на стадион „Лазур” а не на територията на „Спирит”, на Централния плаж.

Софийското метро: от утре с 31 станции и 36 км линии

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688852

Все по-бързо, все по-далече, все повечеТака може да се резюмира напредъкът по строителството на Софийското метро с подкрепата Оперативната програма „Транспорт“ през последните няколко години. Краткият преглед на цифри и факти говорят категорично за това. Изграждането на подземната железница в столицата стартира в началото на март през далечната
Все по-бързо, все по-далече, все повечеТака може да се резюмира напредъкът по строителството на Софийското метро с подкрепата Оперативната програма „Транспорт“ през последните няколко години. Краткият преглед на цифри и факти говорят категорично за това. Изграждането на подземната железница в столицата стартира в началото на март през далечната

Софийското метро: от утре с 31 станции и 36 км линии

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688830

Все по-бързо, все по-далече, все повече
Така може да се резюмира напредъкът по строителството на Софийското метро с подкрепата Оперативната програма „Транспорт“ през последните няколко години. Краткият преглед на цифри и факти говорят категорично за това. Изграждането на подземната железница в столицата стартира в началото на март през далечната
Все по-бързо, все по-далече, все повече Така може да се резюмира напредъкът по строителството на Софийското метро с подкрепата Оперативната програма „Транспорт“ през последните няколко години. Краткият преглед на цифри и факти говорят категорично за това. Изграждането на подземната железница в столицата стартира в началото на март през далечната

От 2016 г. се въвежда GPS за всички камиони, превозващи дървесина

http://www.cross.bg/durvesina-iznos-programa-1459252.html

/КРОСС/ За трети пореден път в рамките на по-малко от месец, дърводобивни фирми ще протестират срещу тримесечния мораториум за износ на дървесина. Те твърдят, че въпреки обещанието на депутатите за отмяна на забраната властта все още отказва диалог с бранша. Забраната за износ на дървесина влезе в сила от 10 март с аргумент, че така ще се спре незаконната сеч. Браншът смята, че мораториумът е безмислен, защото износът нелегално продължава и в момента, а забраната е удар върху светлия бизнес, който търпи загуби и съкращава работни места. Повече от 1300 души вече са останали без работа. Претърпените загуби за 20 дни се оценяват на близо 8 млн. лв., изчисляват фирмите. От бранша недоволстват, че мораториумът е наложен, след като са минали 1/3 от тръжните сесии за годината и 12 млн. лв. вече са вложени в дървесина, предназначена за износ, като в момента тя е блокирана и не може да се реализира нито на външния, нито на вътрешния пазар. След предишните два протеста на фирмите-износители, депутати обещаха, че ще свалят забраната предсрочно, стига агроведомството да подготви промените в Закона за горите. Днес въпросните промени трябва да се публикуват за обществено обсъждане

УНИКАЛНО!!! СЕНЗАЦИОННО!!! Открити са потресаващи причини да се усмихваме

http://www.moreto.net/novini.php?n=284794

Мистерията на причините да се усмихваме са били разкрити вчера, съобщиха за Moreto.net анонимни лица. 1 април се отбелязва като Ден на шегата и хумора, Moreto.net желае на всички читатели повече поводи за усмивки. Често се усмихваме без да се замисляме, защото усмивката е естествена реакция да споделим щастието си с другите.

Петя Крънчева е подбирала съдебните си заседатели в нарушение на закона

http://www.mediapool.bg/petya-krancheva-e-podbirala-sadebnite-si-zasedateli-v-narushenie-na-zakona-news232418.html

Петя Крънчева е била единственият наказателен съдия в Софийския градски съд (СГС), който е работил с неслучайно подбрани съдебни заседатели. Това е един от резултатите от проверката в съда, която трябва да бъде представена в сряда пред Висшия съдебен съвет, научи Mediapool. Подобна практика е незаконна, тъй като чл.72 ал.2 от Закона за съдебната власт гласи, че всеки съдебен състав съдебните заседатели се определят чрез жребий. По информация на Mediapool в някои съдилища извън София съдебните заседатели също не се подлагат на случаен подбор, а си работят със съдиите, с които са свикнали. В ключовия СГС, който гледа дела с голям обществен интерес и трябва да задава стандарти в правораздаването, тази незаконна практика обаче се е поддържала само от съдия Петя Крънчева. Това няма как да е ставало без знанието на предишното ръководство, защото системата за случайното разпределение на делата “Лоу чойс“ има опция за случайно разпределение на съдебните заседатели. За системата "Лоу чойс" отговорност носеше друг бивш заместник-председател – Богдана Желявска. По ирония Петя Крънчева остана единственият заместник-председател на СГС, посочен от стария шеф на съда Владимира Янева, който не е подал оставка. Съдебните заседатели са неразделна част от съдебния състав при първоинстанционните наказателни дела в окръжните съдилища и има равен глас със съдията при определянето на присъдата. Макар да се случва много рядко, присъдите могат да се постановят само с техните гласове, тъй като те формират мнозинство в съдебните състави. Това е наложило и записването на законовата норма за тяхното разпределение на случаен принцип. Проверка на сайта "Биволь" от началото на февруари пося съмнения, че именно съдебните заседатели на Петя Крънчева не се разпределят случайно. Справка в системата на Софийския градски съд показва, че съдийката предпочита да формира съдебен състав със заседателите Маргарита Коларска и Илина Колева, както и с двойката Маргарита Коларска и Найден Иванов. Още тогава сайтът изчисли, че математическата вероятност математическата вероятност Маргарита Коларска да се падне в 24 от 27 дела на съдия Крънчева при реално случайно разпределение сред 250 възможни съдебни заседатели е едно на 1 229 295 586 637 710 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000. Проверката в СГС започна заради съдийските бунтове през декември. Тогава друг символ на порочното управление в съда Богдана Желявска определи като “клевети и хули“ обвиненията срещу нея, шефката и Владимира Янева и Петя Крънчева, че се манипулиране на случайното разпределение на делата в съда. Заради поредица скандали около СГС за системата за случайно разпределение на делата, включително и съмненията около избора на съдията по делото за несъстоятелността на КТБ, съдии от СГС поискаха оставките на цялото ръководство. Оставките бяха подадени (с изключение на тази на Петя Крънчева), но след избухването на аферата “Червей“. ВСС и преди се е занимавал със съдия Крънчева. След публикация в Mediapool през юли 2012 година започна проверка срещу нея за манипулиране на датите на делата с цел да прикрие тяхното забавяне. Проверката не доведе до наказания.

Вече ще се движим с 90 км./ч. по магистралите "Тракия" и "Хемус"

http://econ.bg/Новини/Вече-ще-се-движим-с-90-км-ч-по-магистралите-Тракия-и-Хемус-_l.a_i.664922_at.1.html

Ограниченията на скоростта за определени отсечки от магистралите "Тракия" и "Хемус" до 90 км./ч. влизат в сила от днес (1 април). Преди време от...

Продължава разследването за разпространение на радикален ислям у нас

http://www.cross.bg/ahmed-ideologiya-radikalen-1459253.html

/КРОСС/Продължава разследването за разпространение на радикален ислям у нас. Вчера още 8 души бяха арестувани с обвинения за проповядване на радикалната идеология. Задържаните са от Пловдив, Пазарджик и Асеновград. Те са обвинени за участие в група, която проповядва антидемократична идеология и за пропаганда за война. При подобна акция в края на ноември бяха задържани общо 27 души, сред които и водачът на мюсюлманите в пазарджишката ромска махала Ахмед Муса Ахмед. Има ли българска следа по пътя на джихадистите, които заминават от Европа, за да се бият на страната на "Ислямска държава".  

Кристина Патрашкова става част от екипа на „Папараци”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688824

Известната журналистка Кристина Патрашкова е новото лице, част от екипа на Николета Лозанова в телевизионния таблоид „Папараци”, което се излъчва всяка неделя от 22:00 часа по bTV. Всяка седмица тя ще представя по една знакова фигура от хайлайфа на държавата, а първият й събеседник в предаването на 5 април е поп певецът Миро.
Известната журналистка Кристина Патрашкова е новото лице, част от екипа на Николета Лозанова в телевизионния таблоид „Папараци”, което се излъчва всяка неделя от 22:00 часа по bTV. Всяка седмица тя ще представя по една знакова фигура от хайлайфа на държавата, а първият й събеседник в предаването на 5 април е поп певецът Миро.

Кристина Патрашкова става част от екипа на „Папараци”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688819

Известната журналистка Кристина Патрашкова е новото лице, част от екипа на Николета Лозанова в телевизионния таблоид „Папараци”, което се излъчва всяка неделя от 22:00 часа по bTV. Всяка седмица тя ще представя по една знакова фигура от хайлайфа на държавата, а първият й събеседник в предаването на 5 април е поп певецът Миро.
Известната журналистка Кристина Патрашкова е новото лице, част от екипа на Николета Лозанова в телевизионния таблоид „Папараци”, което се излъчва всяка неделя от 22:00 часа по bTV. Всяка седмица тя ще представя по една знакова фигура от хайлайфа на държавата, а първият й събеседник в предаването на 5 април е поп певецът Миро.

36 катастрофи за денонощието във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=284778

32-годишна пътничка в лек автомобил е пострадала вчера в катастрофа на бул. „Трети март“, съобщиха за Дарик от полицията. Пътничката е с леки наранявания, прегледана е от специалист и е изписана за домашно лечение. Общо 36 катастрофи са регистрирани в КАТ Варна за изминалите 24 часа.

Има ли поддържаща уличното осветление фирма в Перник?

http://www.zapernik.com/obshtestvo/ima-li-poddurjashta-ulichnoto-osvetlenie-firma-v-pernik_37984/

Има ли поддържаща уличното осветление фирма в Перник? И ако има, може ли да обърне внимание на сигналите на граждани за кв. "Ралица" и кв. "Тева"? Над автогарата улиците "Ст. Заимов", "Мальовица", "Петрохан", често и "Стара планина" са си в мрак. Сигналите за проблеми в кв. "Тева" се появяват поне един път в седмицата. Близки ми споделиха и за ул. "Рашо Димитров" в кв. "Изток". Сигурна съм, че не са...

Продължава

Анна Леонтиева взела заем от "подозрителни емигранти"

http://offnews.bg/news/n_1/n_483605.html

Жестоко убитата в България Анна Леонтиева е взела пари назаем от „подозрителни емигранти". Това съобщава руската телевизия НТВ, цитирана от Фокус. В свой материал медията посочва, че преди смъртта си рускинята е заела пари от емигранти, но не става ясно кога се е случило това, нито дали те живеят в България. В опит да изясни обстоятелствата около смъртта на руската гражданка телевизията повдига ред въпроси, като например защо Леонтиева се е установила в България и защо роднините й в Русия не са подали сигнал при изчезването й. Българските служби преди дни установиха, че детето се казва Никита Леонтев. Родено е в Санкт Петербург, но е живяло в град Перм, Русия. Криминалистите работят по версията, че откритите части от тяло на жена на 2 март край пътя за тракийското светилище Беглик Таш са именно на Ана Леонтева. Два дни по-късно са намерени и череп без долна челюст, лакътна кост и 6 поясни прешлена. Според съдебни медици те са на млада жена, висока около 170 см. Тя е била облечена със скъпи маркови дрехи и обувки. Направените до момента ДНК експертизи обаче не доказват по категоричен начин, че именно тя е майката на детето. Установен е и бащата на 5-годишния Никита. Той е руски гражданин. За него в масивите на "Гранична полиция" няма никакви данни да е влизал на територията на България.

Екатерина Захариева: Ужасих се от данните за управлението на КТБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688816

Още от 2008 г. службите за сигурност са имали информация, че Корпоративна търговска банка не е съвсем стабилна, но защо не са реагирали още тогава? Това попита началникът на Кабинета на държавния глава и бивш служебен вицепремиер Екатерина Захариева пред bTV.
„Сега е моментът държавата да покаже, че институциите работят,
Още от 2008 г. службите за сигурност са имали информация, че Корпоративна търговска банка не е съвсем стабилна, но защо не са реагирали още тогава? Това попита началникът на Кабинета на държавния глава и бивш служебен вицепремиер Екатерина Захариева пред bTV. „Сега е моментът държавата да покаже, че институциите работят,

Пловдив е специален град, който е докоснат от съдбата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688257

Пловдив всяка година участва с голям ентусиазъм в този конкурс, в който цари олимпийският дух. Пловдив е специален град, докоснат от съдбата през годините.
Днес, когато пътувах насам, се чудихме в коя категория Пловдив може да бъде отличен - там са първият хор, първата художествена изложба, първият градоустройствен план.
Пловдив всяка година участва с голям ентусиазъм в този конкурс, в който цари олимпийският дух. Пловдив е специален град, докоснат от съдбата през годините. Днес, когато пътувах насам, се чудихме в коя категория Пловдив може да бъде отличен - там са първият хор, първата художествена изложба, първият градоустройствен план.

САЩ: Информацията за споразумения по всички аспекти на въпроса за иранската ядрена програма е невярна

http://www.cross.bg/iranskata-aspekti-yadrena-1459251.html

/КРОСС/ САЩ опровергаха информацията, че са постигнати споразумения по всички ключови аспекти относно нормализирането на въпроса за иранската ядрена програма, предаде РИА „Новости". „Не са постигнати споразумения във всички аспекти", заяви високопоставен чиновник от американската делегация в Лозана. „Информацията, че са постигнати споразумения по всички ключови аспекти относно нормализирането на въпроса за иранската ядрена програма, не отговаря на истината", заяви от дипломат, участващ в преговорите.Американският президент Барак Обама е уведомен относно резултатите от преговорите по иранската ядрена програма. „Президентът Обама проведе видеоразговор с членовете на неговия екип по националната сигурност, за да бъдат обсъдени преговорите с Иран. Държавният секретар Джон Кери и министърът на енергетиката Ърнест Мониц информираха президента за техущото състояние на нещата", заяви говорителят на САЩ Бернадет Мийхен.

Църквата "Св. Атанас" в Мало Конаре е вкопана 1 метър в земята

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688783

В инициативата на
В инициативата на "24 часа"- "Снимайте църквата до вас" се включи и Стоимен Спасов, бивш кмет на с. Мало Конаре /1999 г. - 2007 г./.Поздравявам Ви за прекрасната инициатива да направите карта на българската духовност. Изпращам Ви снимки и кратък материал за църквата "Св. Атанас" в с. Мало Конаре, община Пазарджик, област Пазарджишка.

Локви и кал около новите метростанции

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/lokvi-i-kal-okolo-novite-metrostancii-6033917

Дали премиерът Бойко Борисов ще посмее да заведе председателя на ЕК, за да се увери лично как се облагородяват пространствата около новите станции, пита зрител на Нова ТВ

Премиерът заприлича на Тодор Живков - пуска шеги и журналистите се смеят угоднически

http://www.cross.bg/borisov-raiichev-faktite-1459250.html

/КРОСС/Свидетели сме на поредното пренареждане на матрицата, което доказва, че краят на прехода у нас все още не е дошъл. Този извод направи политологът Кирил Аврамов. Заедно с политическия психолог доц. Антоанета Христова и социолога Андрей Райчев в сутрешния блок на ТВ7 Аврамов коментира срещата Борисов - Василев. Каква е истината за КТБ и сделките, които предизвикаха поредната доза „специални" закони, както и кои са десетте най-големи лъжи в политиката, се опитаха да разнищят специалистите. Постепенно се срива едно много лошо наследство, което ни остана от 1989-а година и което стопира прехода, каза доц. Христова. Премиерът заприлича на Тодор Живков сред студентите. Пуска шеги, журналистите се смеят угоднически, сменя темата, за да не отговори на зададения въпрос. Той е майстор на това извъртане, коментира Андерй Райчев. По думите му, вместо да каже какво са си говорили двамата с Цветан Василев в продължение на 120 минути, Борисов пуснал думата „гараж" и отклонил въпроса. Така и ние не стигнахме до фактите, допълни той. Ние въобще не знаем фактите. Лъжат ни пряко в очите като балъци, посочи Райчев. Борисов е силен, това е безспорен факт, проблемът е неготовността на България да направи някакви реформи. Правителството не прави реформи, защото ги е страх от населението, допълни социологът.

Отличиха най-добрите в БГ модата за 2015 г.

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/otlichiha-naj-dobrite-v-bg-modata-za-2015-g-6033918

София Борисова за пореден път грабна наградата за дизайнер на годината, а Кирил Чалъков стана моден гримьор

Чобанов: Чобанов не спеше!

http://frognews.bg/news_88720/

Нормално е да съм се виждал с Цветан Василев заради КТБ, но на конкретен обяд не съм ходил. Нямало е как да зная какво се случва в КТБ, тъй като не съм овластен за това.

Екатерина Захариева: Ужасих се от данните за управлението на КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688814

Още от 2008 г. службите за сигурност са имали информация, че Корпоративна търговска банка не е съвсем стабилна, но защо не са реагирали още тогава? Това попита началникът на Кабинета на държавния глава и бивш служебен вицепремиер Екатерина Захариева пред bTV.
„Сега е моментът държавата да покаже, че институциите работят,
Още от 2008 г. службите за сигурност са имали информация, че Корпоративна търговска банка не е съвсем стабилна, но защо не са реагирали още тогава? Това попита началникът на Кабинета на държавния глава и бивш служебен вицепремиер Екатерина Захариева пред bTV. „Сега е моментът държавата да покаже, че институциите работят,

Започва вторият ремонт на бул. "Витоша"

http://pik.bg/започва-вторият-ремонт-на-бул-витоша-news308796.html

Започва вторият ремонт на бул. "Витоша"

От днес започва ремонта на втората отсечка на столичния булевард "Витоша" от улица "Солунска" до "Алабин". Работници започнаха да премахват старите трамвайни релси от булеварда още преди дни.

Тази сутрин строителни заграждения отделят ремонтните дейности от обновената част на централния софийски булевард. Реконструкцията на единствения пешеходен булевард в столицата ни ще продължи цяло лято. 

Йорданка Фандъкова: София е най-добрият град, но имаме още много работа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688431

- Г-жо Фандъкова, София е най-добрият град за живеене. Само Бургас е печелил 3 пъти. Защо победихте морето?
- София безспорно е най-добрият град за получаване на качествено образование, добра кариера, правене на бизнес, социален и културен живот. Такива са реалностите и това го показва изборът на хората, които идват да работят тук.
- Г-жо Фандъкова, София е най-добрият град за живеене. Само Бургас е печелил 3 пъти. Защо победихте морето? - София безспорно е най-добрият град за получаване на качествено образование, добра кариера, правене на бизнес, социален и културен живот. Такива са реалностите и това го показва изборът на хората, които идват да работят тук.

Спипаха надрусан тийнейджър зад волана

http://pik.bg/спипаха-надрусан-тийнейджър-зад-волана-news308795.html

Спипаха надрусан тийнейджър зад волана

18-годишен младеж / К.В. /, който управлява лек автомобил след употреба на наркотично вещество - амфетамин, са установили служители на реда. Започнато е досъдебно производство в РУ Кюстендил, информира "Дарик"

Кражби на авточасти от работилница в Кюстендил и на- електрожен, 80 метра кабел и удължители от гараж в Дупница, са заявени през последните 24 часа в ОД МВР- Кюстендил.

Срязани са гумите на лек автомобил "Тойота" в Бобов дол. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, работата по установяване на извършителите продължава в районните управления.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване