Крупен обир! Откраднаха близо 50 000 евро и злато от частен дом край Монтана

http://pik.bg/крупен-обир-откраднаха-близо-50-000-евро-и-злато-от-частен-дом-край-монтана-news392318.html

Крупен обир! Откраднаха близо 50 000 евро и злато от частен дом край Монтана

48 000 евро и около 121 грама златни бижута са откраднати от частен дом в село Мърчево, област Монтана, съобщиха от ОД На МВР-Монтана.

Вчера между 01:30 часа и 08:30 часа от частен дом в село Мърчево, собственост на 39-годишна жена с инициали Е.Т. от същото село, са свалени 4 керемиди от покрива и през отвор на таванската хоризонтална конструкция е проникнато в дома, откъдето са отнети 48 000 евро в банкноти и различен брой и вид златни бижута с общ грамаж около 121 грама, които са се намирали в помещенията на къщата.

Повредите и нанесената щета са в процес на изясняване. Местопроизшествието е посетено от оперативно-следствена група на РУ Монтана. По случая е образувано досъдебно производство.

Европейската комисия готви нов план за бежанците другата седмица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4956239

Европейската комисия ще изложи следващата седмица нов план за разпределяне на бежанците между своите страни членки, както и  правила за ускоряване на депортациите на нежелани имигранти, съобщи еврокомисарят по въпросите на миграцията Димитрис Аврамопулос в интервю за агенция Ройтерс.
Предвиждат се нови системи за обработка на исканията за убежище
Европейската комисия ще изложи следващата седмица нов план за разпределяне на бежанците между своите страни членки, както и  правила за ускоряване на депортациите на нежелани имигранти, съобщи еврокомисарят по въпросите на миграцията Димитрис Аврамопулос в интервю за агенция Ройтерс. Предвиждат се нови системи за обработка на исканията за убежище

Спряха влаковете под Ламанша заради мигранти

http://www.moreto.net/novini.php?n=300231

Мигранти отново блокираха движението на влакове под Ламанша между Франция и Великобритания. Те са били забелязани от френската страна на тунела - между неговия вход и гарата на град Кале. Отменени са пет влака, четири от които е трябвало да потеглят от Франция.

БСП: С щедри обещания управляващите запазиха необяснимо мълчание по важни за България въпроси

http://www.cross.bg/mikov-bulgariya-reforma-1479252.html

/КРОСС/С критики към управляващите започнаха работа след ваканцията депутатите от БСП. „Бе обещана съдебна реформа, слава Богу - и тя неприключила. Започнала мажорно и все водевилно развиваща се към своя финал. Защото не може да е реформа подмяната на лицата във ВСС и това да доведе до повече справедливост в наказателния, гражданския процес, до повече скорост на правораздаване, до повече усещане на българските граждани, че българският съд с гарантирана независимост съди в полза на българския гражданин, а не на този, който има повече пари", заяви от парламентарната трибуна лидерът на червените Михаил Миков, който прочете декларация на групата в чачалото на есенната сесия на НС. Обещаната реформа в образованието - Слава Богу, че и тя още не е завършила. Не може оскъдните ресурси да се пренасочват и към частните училища, допълни той. С щедри обещания управляващите запазиха необяснимо мълчание по много важни за България въпроси, по които ние ще продължаваме да настояваме за отговори. Санкциите срещу Русия и атаките за българската икономика. Компенсациите на България, на българските граждани от икономическите последици, свързани със санкциите срещу Русия", каза Михаил Миков. Началото на четвъртата сесия има един знак, който показва отношението към НС. Посрещнати бяхме с домати - това е израз на отношение към НС, което материализира излъганата надежда на българите, заяви Миков. Една година е достатъчна, за да си дадем равносметка за изминалия период

Внесоха подписка и контраподписка в МС заради Божидар Димитров

http://offnews.bg/news/n_1/n_553767.html

Подписка с искане за пенсионирането на Божидар Димитров като директор на Националния исторически музей и контраподписка в негова защита бяха внесени в Министерския съвет днес, съобщи агенция "Фокус". Първата подписка , инициирана от проф. Ивайло Дичев, започна през първата половина на август. Аргументите за исканото пенсиониране на родения през 1945 г. Димитров са, че той: "- Обижда научната общност с недоказани твърдения и небивалици - Обижда националното чувство с търгашеското си отношение към наследството, превръщано в бутафория за пред туристи - Обижда вярващите християни с езически измишльотини - Обижда публичния морал с гордостта си от това, че е бил сътрудник на Държавна сигурност, с конюнктурната смяна на политически убеждения, с грубиянското си поведение в медиите." Към момента към нея онлайн са се присъединили 2470 души. При внасянето й в Министерски съвет подписите са били 2460. Втората подписка, започнала в отговор на първата, имала "3600 души, с 1200 повече", подчертава агенция "Фокус". Тя е инициирана от Петко Колев от "Тангра Танакра", който заявил пред агенцията, че защитавал Димитров защото искал "нещата в България да се случват". "Да бъдем малко по-толерантни в отрицанието си и да подпомагаме позитивното", зове той. Контраподписката е внесена от името на фондациите "Приморско" и "Таргра Танакра". "Очакваме, че МС и министър Рашидов ще вземат правилното решение и ще оставят Божидар Димитров да ръководи музея, защото бих ви призовал да си помислите кой ще е този директор, който пълноценно да замести Божидар Димитров. Вероятно има 2-3 такива личности", каза Колев.

НИМ излезе с позиция за внесената подписка за пенсионирането на проф. Божидар Димитров

http://pik.bg/ним-излезе-с-позиция-за-внесената-подписка-за-пенсионирането-на-проф-божидар-димитров-news392315.html

НИМ излезе с позиция за внесената подписка за пенсионирането на проф. Божидар Димитров

Националният исторически музей (НИМ) излезе с позиция във връзка с подписката, която беше внесена по-рано в Министерски съвет, за пенсионирането на проф. Божидар Димитров, дългогодишен директор на музея.

"Както е известно двама професори от СУ "Климент Охридски" внесоха в МС подписка с искането за пенсионирането на Божидар Димитров - директор на НИМ. В нея за около месец са се подписали 2460 подписа. Седмица по-късно две фондации ("Тангра Танакра" и "Приморско") започнаха две подписки в защита на проф. Божидар Димитров. Паралелно ред институции и граждани се подписваха на отделни подписки. Общият брой на подписалите се е около 3600 души, т.е. с около 1200 повече. Подписките ще продължат до 1 октомври и разликата е стане още по-голяма", се посочва в материала.

В позицията се посочват и мотивите за искането за отстраняването на Димитров: "Обижда научната общност с недоказани твърдения; Обижда вярващите християни с езически измишльотини; Гордее се с това, че е бил сътрудник на ДС; Има търгашеско отношение към наследството, превръщано в бутафория пред туристите".

От НИМ уточняват, че в подписката почти няма имена на историци и духовници, почувствали се обидени от "недоказани твърдения" и "езически измишльотини". "Докато в подписките "За проф.Божидар Димитров" стоят имената на 200 академици, професори, доценти от БАН и БАНИ, директори на Регионални музеи, митрополити и епископи, игумени на манастири, десетки свещеници", се допълва в позицията. "И още нещо опасно има в тази подписка срещу проф.Божидар Димитров. Очевидно той трябва да бъде наказан за "мнение в историята", посочват още от НИМ.

 

Няма "след Пеевски"

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/09/02/2601991_niama_sled_peevski/?ref=rss


Народното събрание отваря днес врати за новия политически сезон - есенната сесия, и можем да предположим как ще изглеждат първите въпроси, с които журналистите ще пресрещнат и преследват депутатите от всички партийни разцветки.

"Пеевски става безнесмен и медиен магнат, това ще направи ли ДПС приемлива за сътрудничество и ще предизвика ли политически промени?"

Може да се предположи и как ще изглеждат новините с отговорите:  депутати ще нижат напоително приказки пред...

Intel представи новите си процесори Skylake

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/09/02/2601975_intel_predstavi_novite_si_procesori_skylake/?ref=rss


Intel представи шестото поколение на гамата процесори Intel Core, което носи кодовото име Skylake. Амбицията на компанията е новите чипове да се използват за възможно най-голямо разнообразие от устройства.

Процесорите ще се предлагат за всичко от компактни таблети до гейминг компютри от най-висок клас. Компанията изтъква и колко по-мощни са новите чипове. Тя твърди, че чрез тях Windows 10 зарежда четири пъти по-бързо спрямо сегашните най-масови процесори. Новите модели за лаптопи...

НИМ: Нещо опасно има в подписка срещу Б. Димитров

http://frognews.bg/news_97088/NIM-Neshto-opasno-ima-v-podpiska-sreshtu-B-Dimitrov/

Националният исторически музей излезе с позиция във връзка с подписката, която беше внесена по-рано в МС, за пенсионирането на Божидар Димитров, дългогодишен директор на музея.

СИРИЗА води само с 1% пред "Нова демокрация" преди изборите в Гърция на 20-и септември

http://www.cross.bg/siriza-demokratziya-tzipras-1479251.html

/КРОСС/Партията на бившия премиер Алексис Ципрас - СИРИЗА - води с едва един процент пред основната опозиционна партия "Нова демокрация" в нагласите преди предсрочните избори в Гърция, които ще се проведат на 20-и септември, показват резултати от последно проучване на общественото мнение. През август Ципрас подаде оставка, след като неговото правителство успя да договори нова тригодишна спасителна програма за 86 млрд. евро с международните кредитори от Европейския съюз и МВФ и обяви провеждането на предсрочни избори в страната, надявайки се по този начин да "прочисти" СИРИЗА от крайнолевите членове, които са против новата финансова помощ и разчитайки да спечели убедително мнозинство, за да формира самостоятелен стабилен кабинет. Резултатите от последните проучвания на общественото мнение в Гърция обаче показват, че разликата между СИРИЗА и "Нова демокрация" продължава да се топи и вече е едва около 1%, след като през май партията на бившия премиер Ципрас водеше убедително с цели 15% пред основния си конкурент в лицето на гръцката десница. Според проучване на агенция Pulse за телевизионния канал Actiocn 24, цитирано от БНР, СИРИЗА се ползва с доверието на 26% от гръцките избиратели, докато за "Нова демокрация" биха гласували 25%, като повече от две-трети от запитаните заявяват, че са били разочаровани от седеммесечното управление на бившия премиер Ципрас

Задържаха мъж, докато полива нива с канабис (снимки)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4956225


28-годишният М.Н. от град Грамада е задържан, докато поливал нива с канабис. Двамата му съучастници успели да избягат и в момента се издирват, съобщиха от полицията във Видин.
Към 20,30 ч във вторник униформените предприели акция в землището на Грамада, на около 8 км южно от града, в непосредствена близост до река Видбол. На площ от около 100 кв.
28-годишният М.Н. от град Грамада е задържан, докато поливал нива с канабис. Двамата му съучастници успели да избягат и в момента се издирват, съобщиха от полицията във Видин. Към 20,30 ч във вторник униформените предприели акция в землището на Грамада, на около 8 км южно от града, в непосредствена близост до река Видбол. На площ от около 100 кв.

Пожарът край село Тешево е локализиран

http://news.ibox.bg/news/id_1287569549

Мястото се наблюдава от 30-тина пожарникари и горски служители

В Бургас има недостиг на лекарства за астма, ревматологични, кардиологични заболявания, както и за някои видове инсулини

http://pik.bg/в-бургас-има-недостиг-на-лекарства-за-астма-ревматологични-кардиологични-заболявания-както-news392316.html

В Бургас има недостиг на лекарства за астма, ревматологични, кардиологични заболявания, както и за някои видове инсулини

Има недостиг на скъпоструващи лекарства, предназначени за лекуване на астма, кардиологични и ревматологични заболявания, както и някой видове инсулин. Това каза за  „Фокус” Христо Бургазлиев, председател на Съюза на фармацевтите в Бургас. „Това са животоспасяващи лекарства, на които количествата на пазара са минимални и трудно се разпределят между нуждаещите се аптеки. Причината за това е реекспортът на лекарства извън България”, обясни Бургазлиев. Той допълни, че тези „скъпоструващи лекарства” се изпълняват по протоколи и пациентът не плаща за тях. Производителите са получили право да реекспортират дадените медикаменти от нашата страна към други държави членки на ЕС. „Голяма част от тези скъпоструващи лекарства в нашата страна струват в пъти по-ниско в левовата си равностойност, от тези, които се продават на цена в евро в други държави. Групи от организации се занимават само и единствено с това, такъв тип медикаменти да се изнасят в страни от ЕС и да се печели от съответния марж. По този начин в нашата страна тези, които се нуждаят от този тип медикаменти остават без тях”, каза още председателят на съюза на фармацевтите в Бургас.

Той обясни, че някои складове са въвели квоти на различни аптеки. „Много строго производителите и вносителите искат от складовете на едро пациенти с протоколи да доказват, че съществуват, а не са фиктивни документи, с които тези медикаменти да се изнасят извън граница”, каза Бургазлиев. Той обясни, че в закона е била приета доста обемиста документация, за да се доказва нуждата дадения медикамент да се изнесе. Този текст обаче е бил оборен и не е влязъл в закона. „С въведената поправка на закона, за доказването на целесъобразността на износа на определени медикаменти, щеше да се ограничи безконтролното изнасяне. Сега начинът, по който се изнасят, се води законен и нашите пациенти страдат”, смята той. Председателят на съюза на фармацевтите в Бургас се обяви категорично за контрол на износа на тези скъпоструващи медикаменти.

Бургазлиев обясни, че ако даденото лекарство липсва на пазара, единствено лекар би могъл да реши, дали пациентът да приема друго с подобно действие.

На въпрос дали проблемът с липсата на някой ваксини е решен, той обясни, че този проблем е бил свързан с търга за обществените поръчки на Министерството на здравеопазването. „Знам, че това беше един от проблемите да закъснеят доставките и цената. Но мисля, че в момента, поне при нас, по отношение на ваксини не е имало проблем”, допълни фармацевтът.

Осъдиха на 22 месеца условно и 2500 лв. глоба канадец, отглеждал канабис у нас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4956224

1 година и 10 месеца условно даде Районният съд във Велико Търново за 26-годишния канадец Александър С., обвинен, че култивирал канабис в селски двор. Чужденецът ще трябва да плати и 2500 лева глоба.
Александър си купил къща в с. Стефан Стамболово, община Полски Тръмбеш, но прекарвал там само летните месеци.
В началото на септември м.г.
1 година и 10 месеца условно даде Районният съд във Велико Търново за 26-годишния канадец Александър С., обвинен, че култивирал канабис в селски двор. Чужденецът ще трябва да плати и 2500 лева глоба. Александър си купил къща в с. Стефан Стамболово, община Полски Тръмбеш, но прекарвал там само летните месеци. В началото на септември м.г.

Веселин Маринов прави конкурс за млади певци в родния Полски Тръмбеш

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4955721

Певецът е патрон на надпяването, което ще е на 4, 5 и 6 септември. Идеята, концепцията и името на феста - “Полските щурчета”, са изцяло на популярния изпълнител. Сцената с декорите, на която ще се състезават 63 деца от певчески школи от цялата страна, е предоставена безвъзмездно от певеца. На родния си град той подарява и логото на конкурса по
Певецът е патрон на надпяването, което ще е на 4, 5 и 6 септември. Идеята, концепцията и името на феста - “Полските щурчета”, са изцяло на популярния изпълнител. Сцената с декорите, на която ще се състезават 63 деца от певчески школи от цялата страна, е предоставена безвъзмездно от певеца. На родния си град той подарява и логото на конкурса по

Подписки ”за” и ”против” пенсионирането на Божидар Димитров

http://web.barometar.net/81467/

Две подписки в подкрепа и против оставането на Божидар Димитров на поста директор на Националния исторически музей (НИМ) бяха внесени в Министерския съвет. Подписката с искането за пенсионирането на Димитров, инициирана от университетските преподаватели Ивайло Дичев и Калин Янакиев, беше внесена със събрани 2460 подписа. Петицията обаче беше внесена в Министерския съвет без коментар пред […]

ВМРО сезира главния прокурор за съмнителни адресни регистрации Вх. поща x

http://www.cross.bg/registrirani-vmro-bansko-1479250.html

/КРОСС/Заместник-председателят на Националната контролна комисия на ВМРО - Българско национално движение Карлос Контрера внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с извършвани регистрации по постоянен и настоящ адрес на територията на община Банско. Повод за сигнала е информацията, че само за една година - от 1 юли 2014 г. до 30 април 2015 г., в населените места в общината са регистрирани 658 души. Не е ясно колко са регистрирани в предходни периоди. Според Контрера твърде вероятно е да се касае за пореден случай на изборни гимнастики и технологии. Подобни практики и техники са характерни за малките общини и населени места, където и няколко гласа може да бъдат решаващи за избора на определен кандидат за кмет или общински съветник. Ситуацията се усложнява и от факта, че на настоящите избори населените места с над 100 души също ще избират кмет, което прави борбата за всеки глас кървава и жестока. Внесох сигнала от името на ВМРО, защото имаме основателни съмнения, че тези над 600 души са регистрирани в община Банско с цел изборен туризъм в ползва на определен кандидат. Тези гласове са значителна тежест. При 8000 гласували на миналите местни избори си направете сметката каква е тази цифра, ако тези 658 души са организирани да гласуват в ползва на един кандидат и една партия. Те кардинално може да променят и съотношението в Общинския съвет. Да не говорим, че част от хората са регистрирани в селата, където ще има избор на кметове

Чакат 400 декара слънчоглед да узрее, за да покрие борча на длъжник

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4956210

Кредитори чакат 400 декара слънчоглед да узрее, за да го оберат и така да си приберат парите от длъжник.Реколтата е в местностите Чиликлик и Башконак в землището на горнооряховското село Стрелец. 
До странната сделка се стигнало след като се оказало, че това е най-ценното нещо, което борчлията има.Заради това кредиторите се надяват реколтата да е
Кредитори чакат 400 декара слънчоглед да узрее, за да го оберат и така да си приберат парите от длъжник.Реколтата е в местностите Чиликлик и Башконак в землището на горнооряховското село Стрелец.  До странната сделка се стигнало след като се оказало, че това е най-ценното нещо, което борчлията има.Заради това кредиторите се надяват реколтата да е

Борисов: Започваме добив на газ в Черно море

http://web.barometar.net/81465/

Топ новина долетя преди минути от парламентарния блиц-контрол. „Започваме добив на газ в акваторията на Черно море в блок „Хан Аспарух”. Утре имам среща с концесионерите на газовите находища. Доколкото знам те вече са поръчали машините и скоро почват проучване и добив. Румъния от години добиват газ. Румъния има 10-12 % вносен газ“. Това обяви […]

Листата на прясното зеле са супер лек!

http://frognews.bg/news_97087/Listata-na-priasnoto-zele-sa-super-lek!/

Листата на прясното зеле приличат на магнит, който изтегля болестите от човешкото тяло.

Зверско меле между ултраси на "Левски" и ЦСКА край столично училище! Летят камъни и павета, малки деца едва не пострадаха!

http://pik.bg/зверско-меле-между-ултраси-на-левски-и-цска-край-столично-училище-летят-камъни-и-павета-ма-news392300.html

Зверско меле между ултраси на "Левски" и ЦСКА край столично училище! Летят камъни и павета, малки деца едва не пострадаха!

Страхотно меле се е разиграло вчера вечерта в столчния квартал "Хаджи Димитър". Фенове на ЦСКА и "Левски" са спретнали уговорен бой помежду си.

Група от около 15 души от сектор "Г" се изсипала край 42 ОУ, за да търси местното подразделение на агитката на "Левски". "Хаджи Димитър бойс" обаче изненадали "натрапниците" с канонада и ги подгонили към последната спирка на автобусите 285 и 85 на ул. "Уошбърн" преди ул. "Резбарска", информира "Стандарт".

Ултрасите на двата отбора били въоръжени до зъби с боксове, метални тръби и бухалки за бейзбол, а картинката била страшна. Последната част от битката се разиграла пред очите на майки и деца, които се намирали в близката градинка. "Червените" успяли да се изтеглят като се качиха на автобус, а "сините" потрошили стъклата му с камъни.

Като по чудо никой не е пострадал. Инцидентът обаче изправя косите на жителите в "Хаджи Димитър", които се молят случката да не се повтаря повече.

 Полицията обаче така и не се появила на мястото на инцидента.

Бенажец се скри под капака на автомобилен двигател

http://offnews.bg/news/n_1/n_553774.html

Испанската полиция се натъкна на двама имигранти в критично състояние, след като опитали да минат границата в опасно за живота прикритие.  Първият от тях е открит под предния капак на автомобил, в близост до двигателя. Мъжът бил дехидратиран и пред задушаване. Вторият бежанец е открит под задната седалка на автомобила със същите симптоми. Според местни медии двамата мъже са от Гвинея. Те са откарани спешно за лечение в болница.  Мъжете са прекарани през ферибот от Мароко към Испания. И двамата са марокански граждани.Те са арестувани заедно с шофьора на автомобила.  При подобен случай преди седмица, загинаха 71 души, които останаха затворени и изоставени от трафиканти в каросерията на камион край Австрия. По случая има задържани българи.

Евробаскет 2015 по Diema Sport и Diema Sport2

http://www.vesti.bg/bulgaria/medii/evrobasket-2015-po-diema-sport-i-diema-sport2-6042013

Общо 17 мача от първенството ще бъдат излъчени в преки предавания по Diema Sport, Diema Sport 2 и Nova Sport

Кирил Йорданов: Ще ме подкрепят варненци

http://www.moreto.net/novini.php?n=300221

Варненци знаят, че не приключих това, с което влязох в мандата си. Ще ме подкрепят различни политически сили и варненци. Това каза Кирил Йорданов, който отново влиза в битката за града, в предаването „Тази сутрин”. Кирил Йорданов подаде оставка през 2013 година, след като Пламен Горанов се самозапали по време на варненските протести за цената на тока.

Сидеров: Мараба, аркадашлар! България си отива!

http://frognews.bg/news_97086/Siderov-Maraba-arkadashlar!-Balgariia-si-otiva!/

С "мараба, аркадашлар", започна речта си в НС лидерът на Атака Волен Сидеров заради програмата на БНР на турски език. Според него за местните избори имало договорка кой по-голям кокал да захапе от властта.

Общините получават 732 хил. лв. по националната програма „На училище без отсъствия”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Kiu0Bnx9iqc/

Правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 732 790 лв. по бюджетите на общини. Средствата се отпускат от бюджета на МОН за финансиране на дейности по националната програма „На училище без отсъствия”. Те ще послужат за изплащане на реално взети часове от учители и възпитатели, които заместват през първия учебен срок своите отсъстващи колеги.
„На училище без отсъствия” е една от 10-те национални програми за развитие на средното образование, финансирани от правителството. Тя е свързана с необходимостта от засилване на механизмите за отчетност, наблюдение и контрол по отношение на регистриране на отсъствията на учениците. За реализиране на целите, свързани с осигуряване на условия за непрекъснат образователно-възпитателен процес и намаляване на отсъствията от училище, се прилагат две мерки – „Без отсъствие” и „Без свободен час”.

Патриотите искат увеличаване на средствата за МВР

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4956201

ПГ на Патриотичния фронт ще продължи своята последователна работа по изпълнение на своята предизборна програма и в предстоящия политически сезон. Това се посочва в декларация за приоритетите през новата пленарна сесия, прочетена от парламентарната трибуна от председателят на групата Валери Симеонов, съобщи „Фокус”.
ПГ на Патриотичния фронт ще продължи своята последователна работа по изпълнение на своята предизборна програма и в предстоящия политически сезон. Това се посочва в декларация за приоритетите през новата пленарна сесия, прочетена от парламентарната трибуна от председателят на групата Валери Симеонов, съобщи „Фокус”.

Дейвид Варод с проект за киностудио в Димитровград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4955729

“Идеята е за многократно по-голямо студио, отколкото това в Бояна. Начинанието ще бъде джойнт венчър с още 3 големи студиа от световен мащаб”, каза Варод. Продуцентът има намерение да създаде и академия към киностудиата. По думите му тя щяла да бъде насочена към тв продукции, които в момента били по-стабилни от филмовите.
“Идеята е за многократно по-голямо студио, отколкото това в Бояна. Начинанието ще бъде джойнт венчър с още 3 големи студиа от световен мащаб”, каза Варод. Продуцентът има намерение да създаде и академия към киностудиата. По думите му тя щяла да бъде насочена към тв продукции, които в момента били по-стабилни от филмовите.

Патриотичният фронт иска увеличаване на средствата за МВР

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4956206

ПГ на Патриотичния фронт ще продължи своята последователна работа по изпълнение на своята предизборна програма и в предстоящия политически сезон. Това се посочва в декларация за приоритетите през новата пленарна сесия, прочетена от парламентарната трибуна от председателят на групата Валери Симеонов, съобщи „Фокус”.
ПГ на Патриотичния фронт ще продължи своята последователна работа по изпълнение на своята предизборна програма и в предстоящия политически сезон. Това се посочва в декларация за приоритетите през новата пленарна сесия, прочетена от парламентарната трибуна от председателят на групата Валери Симеонов, съобщи „Фокус”.

„Аз съм Гошко хубавеца” в Етнографски музей Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ZcWFJwqMkfg/

goshko-hubavetsa-v-burgas-01Мъжкият свят в началото на 20-ти век е тема на гостуващата изложба от РИМ-Търговище, която ще се открие в бургаскияЕтнографскимузей на 2 септември (сряда) от 17:30 часа под съпровода на стари градски песни.
„Аз съм Гошко хубавеца” представя градския мъж от ново време (края на ХIХ в. и нач. на XX в.) в неговата среда – на улицата и заведенията покрай нея – бръснарницата, кафенето или кръчмата, шивашкия салон или фотоателието.
Изложбата дава възможност на посетителя да се потопи в атмосферата на стария град, в романтиката на онези „мъжки времена”, когато да си джентълмен или кавалер е въпрос най-вече на чест и достойнство, чиито герой е и Гошко Хубавеца от едноименната стара градска песен. Мъжката суетност е представена под формата на ежедневни навици, облекло и аксесоари.
Посетителите от всички възрастови групи могат да се докоснат, запознаят или припомнят типично мъжките занаяти на бръснаря, шивача, кръчмаря, ваксаджията чрез възстановки, които дават възможност да бъдат експонирани различни интересни и позабравени мъжки дрехи, тоалетни принадлежности, ежедневни атрибути като бастун, броеница, чадър, табакера, лула, цигаре, часовник, дори жартиери и шушони.

България - Холивуд на Източна Европа

http://www.investor.bg/novini/346/a/bylgariia-holivud-na-iztochna-evropa-201584/

"Ню Бояна филм" предлага модерни съоръжения на ниски цени, разказва водещо световно списание за филмови професионалисти

Градусът се вдига, най-високите температури ще са в парламента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4955533

Вайкахме се, че имаме парламент с цели осем явни партии и поне още толкова на второ четене. Обаче не можем да отречем едно: парламентът пак стана интересното място в политиката. По времето на първия Борисов не беше. Парламентът тогава беше ехо на Борисов. После, при Орешарски, по-интересно беше около парламента, а не в него.
Вайкахме се, че имаме парламент с цели осем явни партии и поне още толкова на второ четене. Обаче не можем да отречем едно: парламентът пак стана интересното място в политиката. По времето на първия Борисов не беше. Парламентът тогава беше ехо на Борисов. После, при Орешарски, по-интересно беше около парламента, а не в него.

Стефан Командарев снима нов филм - “Съвместимост”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4955724

За 24 часа в шест софийски таксита се случват 6 истории. Всички те са обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот. Това - съвсем схематично, е сюжетът на новия филм на режисьора и продуцент Стефан Командарев (“Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, “Съдилището”). Филмът е нискобюджетен.
За 24 часа в шест софийски таксита се случват 6 истории. Всички те са обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот. Това - съвсем схематично, е сюжетът на новия филм на режисьора и продуцент Стефан Командарев (“Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, “Съдилището”). Филмът е нискобюджетен.

Мълния уби български шофьор на паркинг във Франция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4956198

Мълния погуби български шофьор на камион на крайпътен паркинг във Франция в понеделник вечерта, съобщиха френски медии. Името на загиналия засега не се съобщава.
35-годишният мъж излязъл бос от кабината на камиона и малко след това го ударила гръмотевицата.
Пожарникарите, пристигнали на място, не успели да го реанимират.
Мълния погуби български шофьор на камион на крайпътен паркинг във Франция в понеделник вечерта, съобщиха френски медии. Името на загиналия засега не се съобщава. 35-годишният мъж излязъл бос от кабината на камиона и малко след това го ударила гръмотевицата. Пожарникарите, пристигнали на място, не успели да го реанимират.

Трагедията става по-голяма! Тялото на Христо Василев забелязано от моста в Бургас

http://petel.bg/Tragediyata-stava-po-golyama--Tyaloto-na-Hristo-Vasilev-zabelyazano-ot-mosta-v-Burgas__125283

Снимки: Флагман.бг Тялото на 24-годишния Христо Василев е забелязано в морето от полицаи на моста в Бургас. Мъртвото вълнение обаче пречи...

В Бургас временно ограничават автомобилното движение край храма – укрепват основите му

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/140kD-y5lTQ/

thumb_6f90b958be5c0cd0d6f0bcaeddd7f385Община Бургас съобщава, че от 3 септември /четвъртък/ временно се затваря за движение и паркиране на автомобили уличката от дясната страна на храм “Св. Св. Кирил и Методий”, която води към Етнографския музей. Същото важи за едното платно на “Славянска” – от източната страна на сградата.

Това се налага заради старта на строителни дейности, свързани с укрепване на земната основа под църквата. Община Бургас се извинява за причиненото временно неудобство. Със следващо съобщение ще бъде оповестено кога блокираните площи могат да се ползват отново.

Фестивалът на пясъчните скулптури в Бургас ще е с ново работно време през септември

http://pik.bg/фестивалът-на-пясъчните-скулптури-в-бургас-ще-е-с-ново-работно-време-през-септември-news392298.html

Фестивалът на пясъчните скулптури в Бургас ще е с ново работно време през септември

Фестивалът на пясъчните скулптури ще бъде с ново работно време през месец септември. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Желаещите да го посетят всеки ден от 09:00 до 21:00 часа. Мястото е вече добре познато - Приморски парк до Конна база. Тазгодишното осмо издание на фестивала „На сафари с фотоапарат” показва мащабни фигури на най-интересните представители на фауната като кенгуру, африкански слонове, лъвове, папагали и др.

Цените на билетите са: 1 лв. за учащи и пенсионери, 2 лв. за групово посещение и 3 лв. за възрастни. Децата и хората с увреждания ще могат да разглеждат пясъчните фигури при вход свободен.
Фестивалът ще бъде отворен за посещения до 30 септември.

Тази година Ел Ниньо може да бъде най-силният в историята

http://www.dnevnik.bg/zelen/klimat/2015/09/02/2602029_tazi_godina_el_ninyo_moje_da_bude_nai-silniiat_v/?ref=rss


Тази година климатичното явление Ел Ниньо може да бъде едно от най-силните в историята, заявиха експерти от Световната метеорологична организация (СМО) на пресконференция във вторник, предаде "Ройтерс".

Климатичните модели и експертите предполагат, че температурата на повърхностните води в източната част на Тихия океан може да е с повече от 2 градуса по-висока от средната, което може да превърне Ел Ниньо в най-силното откакто се водят измервания.

Обикновено, топлия въздух...

Започнаха записванията за Турнир по шахмат „Поморие 2015”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/znu-ro76XWM/

shahТурнир по шахмат „Поморие 2015” ще се проведе в града ни в дните от 4 до 6 септември. Стартът му ще бъде съпътстван от техническата конференция, която ще се състои на 04.09.2015 /петък/ от 13 часа в зала „Делта” на хотел „Сънсет Ризорт”.
„Поморие 2015” дава възможност на всеки, който обича стратегическите съждения и има състезателен дух, да демонстрира способностите си за концентрация и комбинативно мислене. Организаторите са се погрижили да осигурят купи, медали и грамоти за достойните победители.
Право на участие имат всички желаещи шахматисти, притежаващи ELO 2200. Участието може да бъде заявено по време на техническата конференция или на някой от следните телефони: 0897 457 791 – Георги Бонев, 0885 907 720 – Стоян Стоянов.
Турнирът се организира от Община Поморие със съдействието на хотел „Сънсет Ризорт” и Спортен клуб „Атлет”. Спортното събитие ще премине под патронажа на кмета на Община Поморие Иван Алексиев.
Община Поморие Ви кани на партия шах!

Миков: Съдебната реформа върви към своя край

http://offnews.bg/news/n_1/n_553749.html

Не може да бъде реформа подмяната на лицата във ВСС и това да доведе до повече усещане на българските граждани, че българският съд съди в полза на обикновения гражданин, а не на този, който има повече пари. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков от парламентарната трибуна в началото на новия политически сезон. По думите му съдебната реформа върви към своя край. "Доматите материализираха излъганата надежда на българите за положителна промяна", така той коментира малобройният протест пред парламента тази сутрин. По думите му година по-късно принципите и основанията на тази коалиция остават неясни почти за никого. Той посочи, че във всяка парламентарна сесия участниците в мнозинството са различни. “Тази есен сигурно ще продължи да бъде така и това не може да издига авторитета на Народното събрание”, обяви лидерът на столетницата. Миков не спести критиките си и за здравната реформа, която по мнението му разделила пациентите на две - такива, чиито заболявания са социално значими, и на такива с незначими заболявания. "БСП е против начина, по който кабинетът смята да прави приватизация", категоричен беше социалистът. "Левицата е против и предложенията за образователна реформа и финансиране на частните училища и детски градини. За една година правителството неглижира демографската криза", изтъкна Миков. Лидерът на БСП коментира и предстоящите местни избори в края на октомври. "За нас изборите не са боксов мач. Много партии използват спортни сравнения, особено със спортове с повече кръв. Това доведе до спад в доверието на гражданите към управлението, включително и към местната власт", заяви той. Според Миков в местната власт трябва да има повече политика, отколкото мускули и атракции.

Над 7 млн. лв. инвестират концесионерите за добив на подземни богатства

http://business.actualno.com/Nad-7-mln-lv-investirat-koncesionerite-za-dobiv-na-podzemni-bogatstva-news_493235.html

Инвестиции за над 7 милиона лева ще бъдат направени за добив или проучване на подземни богатства. Това съобщиха от информационната служба на Министерски съвет. На днешното си заседание предоставянето одобри три концесии за добив и пет разрешения за проучване на подземни богатства. „Стоун Локъл Груп“ ООД получи концесия за добив на варовици от находище „Камен дол“ край с. Смирненски в община Ветово. За 35-годишния срок на концесията се очаква постъпленията от концесионни

Детската Евровизия обедини 13 български града в обща кампания

http://music.actualno.com/Detskata-Evrovizija-obedini-13-bylgarski-grada-v-obshta-kampanija-news_493234.html

Детска Евровизия обедини 13 български града в кампанията #Откривай България. Инициативата на БНТ е посветена на предстоящото 13-то издание на песенния конкурс и името й е в съзвучие с мотото на тазгодишното събитие - #discover. На 26-ти септември /събота/ художници и деца от Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ловеч, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен ще нарисуват една от забележителностите на населените места, в които живеят. Това ще бъде тяхн

Ясно е кой влиза в ОИК в Асеновград

http://asenovgrad.actualno.com/Jasno-e-koj-vliza-v-OIK-v-Asenovgrad-news_493233.html

След решение на Централната избирателна комисия бяха определени още четири населени места в община Асеновград, в които ще се избират кметове на кметства. Това са селата Бачково, Долнослав, Патриарх Евтимово и Жълт камък, съобщава кореспондентът ни от Асеновград. Официално бяха оповестени и имената на членовете на Общинската избирателна комисия в Асеновград за местни избори 2015. Определено е тя да изпълнява и функциите на районна избирателна комисия по произвеждането на националния референдум.

Кораб с над 1700 бежанци пристигна в гръцкото пристанище Пирея

http://balkani.actualno.com/Korab-s-nad-1700-bejanci-pristigna-v-gryckoto-pristanishte-Pireja-news_493231.html

Кораб с 1749 бежанци на борда акостира на гръцкото пристанище Пирея. Очакват се още 2500 да пристигнат до утре, съобщава BBC. Новопристигналите са част от други няколко хиляди, успели да стигнат до гръцкия бряг. Тази седмица до Гърция са достигнали 23 452 бежанци, 77% от тях от Сирия, 15% от Афганистан и 5% от Ирак. Гърция настоява за помощ, за да се справи с потока от бежанци по бреговете си. Гърция е основна дестинация за бежанци от Близкия изток, които продължават пътя си най-вече през

Концертът на Ерос Рамацоти в София изцяло разпродаден

http://music.actualno.com/Koncertyt-na-Eros-Ramacoti-v-Sofija-izcjalo-razprodaden-news_493230.html

Концертът на Ерос Рамацоти в София, който ще разтърси Арена Армеец на 26 септември, е изцяло разпродаден един месец преди грандиозното събитие, съобщиха организаторите от Жокер Медия. Билетът за шоуто се оказа най-горещият пас за гостуване на международна звезда тази година у нас, като седящите места бяха разграбени от феновете още в началото на лятото. Събитието в София е част от световното турне Perfetto World Tour, което започва на 12 септември с концерт на стадиона в Римини (Италия) и продъ

Залезът на Земята от борда на МКС

http://cosmos.actualno.com/Zalezyt-na-Zemjata-ot-borda-na-MKS-news_493136.html

Снимка на залеза на Земята, направена от борда на Международната космическа станция, е публикувана на сайта на НАСА. Автор на снимката е астронавтът Скот Кели, който е заснел тънка, осветена от слънчевата светлина ивица от атмосферата на нашата планета на 31 август. В дясната горна част се виждат очертанията на слънчевите батерии на МКС.

ООН: Ивицата Газа до 2020 г. ще стане непригодна за живот

http://asia.actualno.com/OON-Ivicata-Gaza-do-2020-g-shte-stane-neprigodna-za-jivot-news_493229.html

Конференцията на ООН за търговия и развитие (УНКТАД) алармира в свой доклад, че при запазване на сегашните тенденции в социално-икономическите и хуманитарни сфери, Ивицата Газа до 5 години ще стане непригодна за живот, предаде Regnum. Експертите от УНКТАД подчертават, че трите войни, бушували в последните три години, както и осемте години икономическа блокада, са довели към ужасни условия на живот в анклава. „В Газа не стига електричеството, питейната вода, разрушени са много болници&ldq

Асеновград чества Съединението с различни събития

http://asenovgrad.actualno.com/Asenovgrad-chestva-Syedinenieto-s-razlichni-sybitija-news_493227.html

Сто и тридесет години ни делят от паметния ден 6-ти септември, когато за първи път българите показват на света, че са способни сами да осъществят своя идеал за обединение. Сто и тридесет години си припомняме имената на участниците в акта на Съединението и черпим национално самочувствие от техните дела. В чест на празника са подредени съхранените късчета памет за дейците на Съединението от Конушка околия във фотодокументална изложба. Нейното откриване ще се състои в 17.30 ч. на 03.09.15 г. в зали

Радан Кънев изброи политическите приоритети на Реформаторите и ГЕРБ

http://politics.actualno.com/Radan-Kynev-izbroi-politicheskite-prioriteti-na-Reformatorite-i-GERB-news_493222.html

Общи приоритети, които съвпадат - това е мотото, под което ГЕРБ и Реформаторският блок ще работят през новия сезон, увери лидерът на ДСБ Радан Кънев. Кънев посочи, че декларации в парламента на коалиционните партньори не били съгласувани, но изброи как по важност виждат нещата ГЕРБ и Реформаторите относно предстоящата работа. На първо място това е гласуването на конституционните промени в рамките на настоящия парламентарен сезон, при продължаващ диалог с опозиционните партии, който прави таков

Дело на шофьори срещу Uber може да промени бизнес модела на компанията

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/09/02/2602032_delo_na_shofyori_sreshtu_uber_moje_da_promeni_biznes/?ref=rss


Съдът в Калифорния даде ход на колективен иск на шофьори, които обвиняват американската компания за споделени превози "Юбер" (Uber), че не ги е категоризирала като служители, а като самонаети работници. Ако делото бъде решено в тяхна полза, това ще застраши един от стожерите на икономическия модел на Юбър, оценявана на 50 милиарда долара, пише БТА. Първоначално в процеса "О'Конър срещу Юбер текнолъджис" участват само четирима шофьори, които през 2013 г. дадоха компанията на съд с искане да им...

Мъж и жена изгоряха на "Тракия"

http://www.bnews.bg/article-140987

Не могат да разпознаят овъглените тела, колата им се блъснала в табела и се запалила.

Българи в Брюксел събират подписи в подкрепа на електронното гласуване

http://www.moreto.net/novini.php?n=300217

В Брюксел днес започва събиране на подписи в подкрепа на референдума. "Подкрепете инициативата за въвеждане на дистанционно гласуване по електронен път при провеждане на изборите и референдумите в България! Елате и се подпишете!".

Б отбор поема София от 21-ви, СОС няма да заседава извънредно заради Кадиев

http://offnews.bg/news/n_1/n_553701.html

Б-отбор поема властта в столицата от 21 септември. Кметът на София Йорданка Фандъкова и районните кметове излизат в отпуск за предизборната кампания. Заместник-кметове ще управляват града до края на октомври и по районите, тъй като след промените в изборния закон постовете им станаха избираеми.  Със сигурност общинарите ще имат заседание на 17 септември - деня на София, след което ще се разпуснат тържествено. Дали обаче ще се провежда извънредно, на "Московска" 33 решават днес. Да се свика такова поиска депутатът и бивш общински съветник от БСП Георги Кадиев, който настоява да се промени Общия устройствен план на София, приет 2009 г., заради строеж в местността "Погребите". Промените на ОУП на столицата обаче се гласуват от Министерски съвет, затова най-вероятно извънредно заседание няма да има, научи OFFNews. Като общински съветник два мандата Кадиев е можел да реагира на всичко това стотици пъти, не предизборно, обясняват от ГЕРБ. През миналата година СОС е стартирал процедура по изменение в ОУП с цел защита на зелени площи. Стотици декари от паркивете стават частни терени между 1998 и 2002 г с решение на Общинския съвет, подкрепени от БСП. ГЕРБ има политическа група от 2007 г и едно от първите решения е спиране на заменките, мотивират се от партията на Бойко Борисов в общината.  На "Московска" 33 вече тестват и новите избирателни секции, които ще влязат в класните стаи за гласуването на 25 октомври. 

ПФ: България да настоява за разпределяне отговорността и тежестта на бежанския поток между всички държави в ЕС

http://www.cross.bg/front-simeonov-bulgariya-1479249.html

/КРОСС/Със скромни постижения, които обаче дават една добра тенденция, характеризира изминалия период от работата на Народното събрание Валери Симеонов, председател на ПГ „Патриотичен фронт". Сред плюсовете той отбеляза Декларацията, осъждаща геноцида над Арменския народ, извършен в началото на 20-ти век, зад която се обединиха всички национално отговорни партии, с изключение на ДПС, "чийто представители не само не подкрепиха декларацията, а демонстративно напуснаха пленарната зала в минутата за отдаване на почит на жертвите", припомни Симеонов в декларация от името на парламентарната група. Наред с това той напочни и за 7-те искания към управляващите и подкрепящите ги партии По всяка от тези точки в предложения едномесечен срок бе констатирано задоволително изпълнение с изключение на въпросите за чието решаване бе необходим по голям период от време, а именно справянето с битовата престъпност, завършването на защитното съоръжение по границата с Турция и завършване реформите в Енергетиката, посочи Симеонов. Той призова за ускоряване на изграждането на защитното съоръжение по границата с Турция, като най-сериозна мярка срещу емигрантите. Необходима е промяна и на законодателството с цел увеличаване на санкциите срещу трафика на хора. Ново и изключително сериозно предизвикателство пред България е огромната бежанска вълна, заливаща Европа и в частност нашата южна граница

ДПС: България се нуждае от нова формула на властта и местният вот ще го потвърди

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/02/2602030_dps_bulgariia_se_nujdae_ot_nova_formula_na_vlastta_i/?ref=rss


България се нуждае от управление на развитието и нова формула на властта и местните избори ще го потвърдят, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в декларация за новата сесия на парламента.

Той отново акцентира на това, че в управлението има антисистемна, антиевропейска партия, която не може да генерира развитие. "Думата стабилност не може да замести думата развитие. Стабилността не е самоцел, а само средата, в която следва да се разгърне политика на развитие", обясни Местан и добави, че...

Задържаха един човек при полицейска акция срещу разпространението на наркотици в Сливен

http://pik.bg/задържаха-един-човек-при-полицейска-акция-срещу-разпространението-на-наркотици-в-сливен-news392297.html

Задържаха един човек при полицейска акция срещу разпространението на наркотици в Сливен

Един човек е задържан при полицейска акция срещу разпространението на наркотици в Сливен, съобщиха от Областната дирекция на МВР. През изминалата седмица служителите от РУ-Сливен проведоха полицейска операция с цел превенция, контрол и противодействие на престъпността относно употребата, разпространението и притежаването на наркотични вещества.

За времето от 00,00 ч. на 25 август до 00,00 часа на 31 август на територията на община Сливен са проверени 256 лица, от които 84 са криминално проявени, 29 автомобила и 15 питейни заведения, компютърни зали, заложни къщи и др. Разкрити са 2 престъпления за притежаване на наркотични вещества и е задържано едно лице.

Радан Кънев: Политиката на компромиси и преговори е възможна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4956186

Отминалата сесия доказа, че политиката на компромиси и преговори е възможна. Това се казва в декларацията на ПГ на Реформаторския блок, прочетена от съпредседателя на парламентарната група Радан Кънев, съобщи
Отминалата сесия доказа, че политиката на компромиси и преговори е възможна. Това се казва в декларацията на ПГ на Реформаторския блок, прочетена от съпредседателя на парламентарната група Радан Кънев, съобщи "Фокус". "От първия ден на 43-то НС е ясно, че това Народно събрание ще бъде или терен на съгласието,

Радан Кънев: Отминалата сесия доказа, че политиката на компромиси и преговори е възможна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4956191

Отминалата сесия доказа, че политиката на компромиси и преговори е възможна. Това се казва в декларацията на ПГ на Реформаторския блок, прочетена от съпредседателя на парламентарната група Радан Кънев, съобщи "Фокус".
"От първия ден на 43-то НС е ясно, че това Народно събрание ще бъде или терен на съгласието,
Отминалата сесия доказа, че политиката на компромиси и преговори е възможна. Това се казва в декларацията на ПГ на Реформаторския блок, прочетена от съпредседателя на парламентарната група Радан Кънев, съобщи "Фокус". "От първия ден на 43-то НС е ясно, че това Народно събрание ще бъде или терен на съгласието,

Нов пожар горя край село Фролош

http://pik.bg/нов-пожар-горя-край-село-фролош-news392295.html

Нов пожар горя край село Фролош

Три пожара са гасили екипи на противопожарните служби в областта, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Пожарите са причинени поради небрежност и материални загуби не са допуснати.

Снощи в 20:55 ч. е получен сигнал за низов пожар в гората над с. Фролош. В гасенето са участвали екип на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”-Рила и служители на горските стопанства от Рила и Невестино, както и доброволци от селото. Пожарът е обхванал площ от 5 дка, локализиран е.

Настимир Ананиев: РБ ще настоява явното гласуване във ВСС да влезе в конституционинте промени

http://www.cross.bg/ananiev-sudebnata-nastimir-1479248.html

/КРОСС/Реформаторският блок ще настоява явното гласуване при вземането на решения във ВСС да влезе между първо и второ четене на конституционните промени. Това съобщи в ефира на Нова Настимир Ананиев, заместник-председател на "Движение България на гражданите" от РБ. За нас, от Реформаторския блок, основен приоритет е и антикорупционният закон, който се гледа в четвъртък, съобщи Ананиев, като посочи като акценти в работата на Реформаторите законите, свързани със съдебната реформа - Законът за съдебната власт, за електронното правосъдие, ГПК и Наказателния кодекс, както и за образованието и лечебните заведения.Призовавам всички колеги, включително от опозицията, да подкрепят съдебната реформа, апелира Ананиев. Попитан за Пеевски, той каза, че публичното очакване е да се оттегли, което е лично решение. На въпрос за състоянието на управляващата коалиция Ананиев отговори, че е стабилна и обясни, че на Съвета за развитие РБ ще постави въпроса за подобряване на комуникацията между партньорите и ясни приоритети на мнозинството за следващия политически сезон, като РБ отдавна е посочил ключовите реформи, зад които застава.  

Реформаторите, Патриотите и БДЦ на Ковачки пред разпад, задават се предсрочни избори

http://www.bnews.bg/article-140986

Трите парламентарни групи са като скарани семейства, които не се разделят единствено заради общата квартира.

Най-малко 17 души са взети за заложници в Багдад

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4956171

Въоръжени терористи в сряда са взели за заложници най-малко 17 турски граждани, работещи за компания, която строи футболен стадион в квартала Садр в северната част на иракската столица, съобщава AFP, цитирана от
Въоръжени терористи в сряда са взели за заложници най-малко 17 турски граждани, работещи за компания, която строи футболен стадион в квартала Садр в северната част на иракската столица, съобщава AFP, цитирана от "Фокус". По думите на полковник от багдадската полиция, 17-те турци са били качени в ремаркета на камиони от облечени в черно въоръжени

Нивото на Дунав се понижи в началото на българския участък

http://pik.bg/нивото-на-дунав-се-понижи-в-началото-на-българския-участък-news392290.html

Нивото на Дунав се понижи в началото на българския участък

Нивото на Дунав се понижи в началото на българския участък. При Ново село понижението за последното денонощие е с 19 см., водният стоеж е 54 см., съобщиха от местната Хидрометереологична станция.

При Видин понижението е с 18 см, нивото на реката е 145 см. При Лом отново е регистриран спад от 4 см, водният стоеж е 112 см. До края на българския участък на реката нивото се понижава със стойности от 2 до 11 см. Температурата край Ново село на водата на река Дунав е 24.8°.

Кошмарните задръствания в Пловдив продължават

http://pik.bg/кошмарните-задръствания-в-пловдив-продължават-news392288.html

Кошмарните задръствания в Пловдив продължават

Втори ден участък от булевард „Цар Борис ІІІ Обединител” продължава да в затворен. Причината е авариен ремонт на магистрален водопровод пред ПУ „Паисий Хилендарски”. Първоначално ремонтът беше обявен само в рамките на вчерашния ден, но за никой не е изненада, че сроковете не са спазени.

В района се образува кошмарно задръстване, сигнализира TrafficNews.bg. Трафикът се пренасочва през малките улички, а маршрутът на градския транспорт е промрнен.

"Юнайтед" на свой ред обвини "Реал" за проваления трансфер на Де Хеа

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/02/2602021_junaited_na_svoi_red_obvini_real_za_provaleniia/?ref=rss


Ръководството на "Манчестър юнайтед" обвини колегите си от "Реал" (Мадрид) за проваления трансфер на Давид де Хеа. Английският клуб отговори на вчерашните обвинения на мадридчани и обяви на свой ред, че испанците не са изпълнили сроковете. В същото време "червените дяволи" изразиха задоволство, че вратарят ще остане на "Олд трафорд". 

Двата клуба постигнаха споразумение, като белите трябваше да платят 29 милиона паунда и да изпратят на "Олд трафорд" Кейлор Навас. Испанската...

Китай се бори с изтичането на капитали

http://www.investor.bg/aziia/336/a/kitai-se-bori-s-iztichaneto-na-kapitali-201583/

Финансовият регулатор и силите за сигурност в страната увеличават усилията си срещу агентите за незаконни трансфери на средства

Правителството промени капиталът на ВиК Варна

http://web.barometar.net/81463/

Правителството реши едновременно да се намали и да се увеличи капиталът на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД със стойността на сгради и ВиК съоръжения към намиращата се пречиствателна станция в местността „Клисе баир“ в с. Тополи. Активите, за които е извършена рехабилитация, реконструкция и модернизация, се прехвърлят безвъзмездно на община Варна. Това става във […]

Кошмар на "Тракия". Двама изгоряха неузнаваемо

http://frognews.bg/news_97085/Koshmar-na-Trakiia-Dvama-izgoriaha-neuznavaemo/

Двама души изгоряха до неузнаваемост при тежка катастрофа на магистрала "Тракия" в района на Чирпан тази сутрин, още не могат да ги разпознаят.

Лютви Местан: С тази формула на властта развитие няма (Обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4956159

България се нуждае от управление на развитието и нова формула на властта, местните избори ще потвърдят категорично тази наша теза. Това се посочва в декларация за приоритетите през новата пленарна сесия, прочетена от парламентарната трибуна от председателят на ДПС Лютви Местан, съобщи „Фокус”
„Думата стабилност не може да замести думата развитие.
България се нуждае от управление на развитието и нова формула на властта, местните избори ще потвърдят категорично тази наша теза. Това се посочва в декларация за приоритетите през новата пленарна сесия, прочетена от парламентарната трибуна от председателят на ДПС Лютви Местан, съобщи „Фокус” „Думата стабилност не може да замести думата развитие.

Местан: България се нуждае от управление на развитието и нова формула на властта

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4956164

България се нуждае от управление на развитието и нова формула на властта, местните избори ще потвърдят категорично тази наша теза. Това се посочва в декларация за приоритетите през новата пленарна сесия, прочетена от парламентарната трибуна от председателят на ДПС Лютви Местан, съобщи „Фокус”
„Думата стабилност не може да замести думата развитие.
България се нуждае от управление на развитието и нова формула на властта, местните избори ще потвърдят категорично тази наша теза. Това се посочва в декларация за приоритетите през новата пленарна сесия, прочетена от парламентарната трибуна от председателят на ДПС Лютви Местан, съобщи „Фокус” „Думата стабилност не може да замести думата развитие.

Туристическите корабчета във Варна отчитат спад на туристи

http://pik.bg/туристическите-корабчета-във-варна-отчитат-спад-на-туристи-news392281.html

Туристическите корабчета във Варна отчитат спад на туристи

Туристическите корабчета, които са една от най-големите и достъпни летни атракции през лятото във Варна, отчитат спад на клиенти този сезон, предаде БГНЕС.

Тази година във варненската акватория са регистрирани 47 плавателни съдове за сезонен превоз, докато миналата година техният брой е бил 65. Липсата на интерес към морски разходки не е пряко свързана с намалелия поток от туристи, а по-скоро със сравнително високите цени на забавлението. Двучасовата разходка с т. нар. пиратски кораб може са струва над 100 лева за едно четиричленно семейство. Билетите за възрастен са 28-30 лв., а за малчуганите – 20-24 лв. Срещу тази сума туристите получават двучасова разходка на борда на пиратски кораб, пиратска анимация, маскарад с пиратски костюми, аниматори, игри и развлечения. 

Още варненци остават без вода днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=300225

Абонатите между улиците "Витко Христов", "Свобода", "Г.Пеячевич" и "Орлово гнездо" ще бъдат без вода днес до 13 часа. Това съобщиха за Moreto.net от ВиК-Варна. По-рано без вода останаха: На сухо до 9 до 17 часа ще са абонатите от бл.

Данаил Папазов показа на варненци тракийски боен кораб

http://web.barometar.net/81461/

Данаил Папазов заведе 55 варненци до Болата днес. Те имаха възможността да разгледат копието на тракийския боен кораб от Бронзовата епоха, който в момента е на морския бряг. Това бе наградата им за участието в организираните от Гражданската инициатива „Живот за Варна“ турнир по шахмат и надпреварата „Кулинарно изкушение“, които се проведоха вчера. Варненската група […]

Миков: Слава Богу, реформите на управляващите не са завършени

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/02/2602002_mikov_slava_bogu_reformite_na_upravliavashtite_ne_sa/?ref=rss


"Слава Богу, реформата не е завършила" - така лидерът на БСП Михаил Миков определи реформите на управляващите в съдебната система, образованието и здравеопазването, а по останалите проблеми, сред които демографската криза, етническото напрежение и бежанците, просто имало мълчание. Пълен неуспех били и промените в енергетиката, които довели само до увеличаване на цената на тока на всекиго по нещо.

Миков прочете декларация на парламентарната група на БСП от трибуната на Народното...

5/35 - две тегления, двоен шанс за печалби

http://pik.bg/5/35---две-тегления-двоен-шанс-за-печалби-news392278.html

5/35 - две тегления, двоен шанс за печалби

Една от най-обичаните игри на Български спортен тотализатор несъмнено е „Тото 2 – 5/35“, донесла на печелившите в нея над 11 700 000 лева само за последните осем месеца.

Почти във всеки тираж участниците печелят петици – общо 314 е броят на петиците от началото на годината за общо над 2 820 000 лв. Само в 4 от общо 70 тиража дотук няма позната петица в нито едно от двете тегления, а от общо 140 тегления от началото на тази година само в 28 от тях участниците не успяват да познаят печелившите комбинации.

Един от редовните печеливши в играта безспорно е пловдивчанинът Веселин Иванов, който в 62 тираж си спечели 10 347 лева от петица, а месец и половина по-рано – други 13 110 лева. По неговите думи само в 2 тиража от началото на годината не е печелил нищо. Освен на постоянство, той залага и на играта със системи – практика, която очевидно му се отблагодарява.

Сред другите късметлии през последните няколко месеца са Георги Иванов от Дупница с печалба от 24 800 лева, Петър Филев от София – 23 514 лева, Иван Стоянов от Перник – 11 809 лева, и още много други.

Варненските данъчни продават каруци за 80 лева

http://www.moreto.net/novini.php?n=300220

С продажбата на 8 каруци са се заели служителите на Националната агенция за приходите (НАП), във Варна, установи репортерска проверка на Moreto.net в сайта на институция. Превозните средства ще бъдат продадени на таен търг на 10 септември, става ясно от обявата на приходната агенция.

Двама изгоряха на магистрала "Тракия", не могат да ги разпознаят

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4956157

Двама души изгоряха до неузнаваемост при тежка катастрофа на магистрала
Двама души изгоряха до неузнаваемост при тежка катастрофа на магистрала "Тракия" в района на Чирпан тази сутрин, още не могат да ги разпознаят. Това съобщи за "24 часа" говорителят на ОДМВР в Стара Загора Ивелин Иванов. Хората намериха смъртта си в лек автомобил "Опел Зафира", собственост на 38-годишен мъж от София,

Продуцент смята да направи в Димитровград филмово студио, по-голямо от това в Бояна

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/09/02/2601982_producent_smiata_da_napravi_v_dimitrovgrad_filmovo/?ref=rss


Филмовият продуцент Дейвид Варод има намерение да направи филмово студио във Димитровград, което да е по-голямо от притежаваното от него в Бояна, съобщи БНТ. При посещението си в града вчера, той обявил, че идеята е в него да работят хора от региона.

Има дори планове да се направи академия, в която да се обучават младежи, за нуждите на киностудиото. Варод смята, че Димитровград има добро стратегическо положение, защото е близо до Турция.

Според продуцента, въпреки кризата...

Изкъртиха първата буква на VARNA, но по-интересно е какво са заснели камерите

http://petel.bg/Izkartiha-parvata-bukva-na-VARNA--no-po-interesno-e-kakvo-sa-zasneli-kamerite__125281

Снимки: Румен Сарандев Веселин Златков Една от буквите на надписа „VARNA 2017“, поставен в центъра на града в чест на титлата Европейска...

Лесно и вкусно! Пърженица с чушки и картофи

http://petel.bg/Lesno-i-vkusno--Parzhenitsa-s-chushki-i-kartofi__125280

Сварете и обелете картофите, след което още горещи ги пасирайте. Нарежете чушките и ги сложете да се запържат с малко олио в тиган. Когато...

Нова драма в момента на плажа! Спасители и водолази търсят 24-годишно момче край моста в Бургас

http://petel.bg/Nova-drama-v-momenta-na-plazha--Spasiteli-i-vodolazi-tarsyat-24-godishno-momche-kray-mosta-v-Burgas__125282

Спасители и водолази търсят 24-годишен софиянец край моста в Бургас.  Изчезналият млад мъж е Христо Василев от София, съобщи Бургасинфо. На...

Симеонов: ДПС е най-вредната политикомафиотска структура у нас

http://frognews.bg/news_97084/Simeonov-DPS-e-nai-vrednata-politikomafiotska-struktura-u-nas/

Има определени, макар и скромни постижения, заяви в НС съпредседателят на ПФ Валери Симеонов. И посочи декларацията за признаване геноцида над арменците, гласувана без ДПС, която била "най-вредната политикомафиотска структура през последните 20 години у нас". ПФ пък поставили основни приоритети, сред които премахмане на незаконни постройки в Гърмен, мерки за преодоляване на битовата престъпност и в енергетиката.

Путин играе хокей, познайте чий обор печели (видео)

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/putin-igrae-hokej-poznajte-chij-obor-pecheli-video-6042010

В президентския отбор се включиха имена като Павел Буре, Вячеслав Фетисов, Александър Овечкин и Евгений Малкин

Путин играе хокей, познайте чий отбор печели (видео)

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/putin-igrae-hokej-poznajte-chij-otbor-pecheli-video-6042010

В президентския отбор се включиха имена като Павел Буре, Вячеслав Фетисов, Александър Овечкин и Евгений Малкин

Живко Миланов се завърна в "Левски", подписа до края на годината

http://bgfootball.actualno.com/Jivko-Milanov-se-zavyrna-v-Levski-podpisa-do-kraja-na-godinata-news_493212.html

Бившият играч на "Левски" Живко Миланов се завърна в тима след 6-годишно отсъствие. Миланов е подписал договор със "сините" до края на календарната година, съобщиха от клуба. За представителния тим на Левски има общо 175 мача и 10 гола. Миланов е трикратен шампион на България с екипа на Левски, като  има в актива си още три купи на страната и три суперкупи. През 2009г. играчът напусна "Герена", след като „сините“ го трансферираха в румънския Васлуй.

Това са най-чистите плажове в България (СНИМКИ)

http://curious.actualno.com/Tova-sa-naj-chistite-plajove-v-Bylgarija-SNIMKI-news_493198.html

Това са най-чистите и най-добре поддържани плажни ивици по Черноморието ни. Те са отличени със син флаг. Екосертификатът се присъжда при покриването на над 30 критерия, сред които чистота и качество на водите, поддържане на пясъка, обезопасяване и други. Созопол Харманите Намира се в южната част на градчето, в посока Каваците. Покрит е със ситен пясък, а големината на плажната ивица е над 14 000 кв. м. Обособени са както платена зона с шезлонги и чадъри, така и свободна част. Предлагат се

"Атака" готви протест пред щаба на НАТО

http://politics.actualno.com/Ataka-gotvi-protest-pred-shtaba-na-NATO-news_493220.html

"Атака" стяга протест пред щабквартирата на НАТО в София утре, когато официално ще се открие офиса. Протестът ще е в четвъртък от 10:30 ч. Националистите призоваха всички граждани да подкрепят протеста за излизане на страната ни от пакта. НАТО задейства щабовете си в 6 страни членки в централна и източна Европа, за да подсили отбраната си на фона на руските действия в Украйна. "НАТО официално задейства днес интегрирани щабове в Литва, Латвия, Естония, Полша, България и Румъния", обяви по-ра

БСП внесе документи в ЦИК за участие в местните избори

http://politics.actualno.com/BSP-vnese-dokumenti-v-CIK-za-uchastie-v-mestnite-izbori-news_493217.html

БСП внесе необходимите документи и събраните подписи в ЦИК, с което се регистрира за участие в предстоящите местни избори, предаде "Фокус". Депутатът на БСП Атанас Мерджанов внесе документите и  заяви пред журналисти, че партията е събрала 10 000 подписа за регистрация и има сериозни и силни традиции в местната власт и местното самоуправление. "Ние сме решени да участваме сериозно и твърдо на тези избори. Готвим се за това много отдавна, а над 85% от нашите кандидати за кметове на общини

Миков: Доматите по парламента са оценка за работата ни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4956147

Началото на четвъртата сесия има един знак, който показва отношението към Народното събрание. Посрещнати бяхме с домати - това е израз на отношение към НС, което материализира излъганата надежда на българите
Началото на четвъртата сесия има един знак, който показва отношението към Народното събрание. Посрещнати бяхме с домати - това е израз на отношение към НС, което материализира излъганата надежда на българите". Това се казва в декларацията на ПГ на "БСП лява България", прочетена от лидера на БСП Михаил Миков, съобщи "Фокус".

Лидерът на БСП Михаил Миков: Доматите по парламента са оценка за работата ни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4956150

Началото на четвъртата сесия има един знак, който показва отношението към Народното събрание. Посрещнати бяхме с домати - това е израз на отношение към НС, което материализира излъганата надежда на българите". Това се казва в декларацията на ПГ на "БСП лява България", прочетена от лидера на БСП Михаил Миков, съобщи "Фокус".
Началото на четвъртата сесия има един знак, който показва отношението към Народното събрание. Посрещнати бяхме с домати - това е израз на отношение към НС, което материализира излъганата надежда на българите". Това се казва в декларацията на ПГ на "БСП лява България", прочетена от лидера на БСП Михаил Миков, съобщи "Фокус".

Задържаха софиянец за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси в Кюстендил

http://pik.bg/задържаха-софиянец-за-незаконно-притежание-на-оръжие-и-боеприпаси-в-кюстендил-news392275.html

Задържаха софиянец за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси в Кюстендил

Полицията в Кюстендил задържа 64-годишен мъж от София за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Кюстендил.

Процесуално-следствените действия са осъществени в имота му в село Рашка Гращица. 2 пистолета, револвер, ловна пушка, пълнители за пистолети,патрони от различен калибър. М.А. ще остане в полицейския арест 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

БЧК наема жилища за настаняване на бежанци

http://www.moreto.net/novini.php?n=300218

БЧК наема жилища за настаняване на бежанци, като с европейски средства осигурява плащането на месечния наем. Марияна Стоянова - ръководител на мигрантската служба към Червения кръст поясни в "Преди всички", че проектът не обхваща всички мигранти, а само хора, които вече са получили статут на бежанец или хуманитарна закрила, което означава, че имат право да пребивават в страната, получават лични документи.

БЧК наема жилища! Ще настанява бежанци в тях

http://pik.bg/бчк-наема-жилища-ще-настанява-бежанци-в-тях-news392273.html

БЧК наема жилища! Ще настанява бежанци в тях

БЧК наема жилища за настаняване на бежанци, като с европейски средства осигурява плащането на месечния наем. Марияна Стоянова - ръководител на мигрантската служба към Червения кръст поясни пред БНР, че проектът не обхваща всички мигранти, а само хора, които вече са получили статут на бежанец или хуманитарна закрила, което означава, че имат право да пребивават в страната, получават лични документи. 

Бройката във всички центрове на Агенция за бежанците е между 700 и 800 човека, които повече от няколко месеца имат този статут, но нямат финансова възможност да излязат на външен адрес. 

Центровете са за новите пристигащи и за да се освободи приемателен капацитет ЕК отпуска определени средства на Агенция за бежанците и в случая тази възможност агенцията прехвърля на нас, за да може хората да излязат на външни адреси, пояснява тя.

Кънев: На миндера на властта ли ще сядаме или ще ставаме успешна държава?

http://frognews.bg/news_97082/Kanev-Na-mindera-na-vlastta-li-shte-siadame-ili-shte-stavame-uspeshna-darjava/

Ясно е от първия ден на това НС, че то или ще е терен на съгласието, или ще вървим към нови избори. Уменията за преговори от първия ден бяха предпоставка за защита на националната сигурност на държавата, заяви в НС Радан Кънев от РБ.

Димитров: Горивата са скъпи, защото има пречки пред вноса

http://www.vesti.bg/dimitrov-gorivata-sa-skypi-zashtoto-ima-prechki-pred-vnosa-6042009

"Без акциза и ДДС-то, цената на дизела вчера е била втората най-висока в ЕС. Тя е с 22 стотинки над средната за ЕС", посочи депутатът

ГЕРБ: Без промени в Изборния кодекс преди вота

http://offnews.bg/news/n_1/n_553720.html

ГЕРБ няма да подкрепят промени в Изборния кодекс преди провеждането на местните избори на 25 октомври. Това заяви зам.-председателят на партията и председател на ПГ Цветан Цветанов от парламентарната трибуна в декларация по повод началото на новия политически сезон. "Местният вот е безспорно важно събитие от календара на новия политически сезон. Той обаче не бива да се натоварва със скрит политически контекст. Развихрянето на предизборна истерия би било крайно неудачно и направо опасно спрямо ключовия момент, в който се намират реформите в държавата. Поддържането на тонуса на „перманентна кампания” е израз на политическо безсилие и е крачка назад от политическия консенсус по националните приоритети", каза той и призова новият политически сезон „да премине под знака на осъществените реформи, а не под знака на бламирането им". Според Цветанов хората нямали нужда от зрелища, подобни „спектакли“ водели до омраза и отчуждение. За ГЕРБ задача №1 за новия политически сезон е приемането на промените в конституцията с цел съдебна реформа, които бяха договорени преди лятната ваканция. Сред водещите приоритети на управляващите щяло да бъде и "подържането на високо ниво на национална сигурност". "Бежанците, които преминават през съседни на България страни правят тази задача първостепенна“, каза той и призова за търсенето на европейска помощ и открито говорене по темата, за да не се създава усещането, че темата е табу. Според него България се е съхранила като „остров на финансова и политическа стабилност в региона“ благодарение на Народното събрание и правителството. Цветанов похвали премиера и правителството за борбата им с корупцията: "Успешен пример в тази посока, който вече доказахме и практически, е борбата с контрабандата и сивата икономика. Лично с волята и разпореждането на премиера Бойко Борисов бяха формирани специални смесени екипи от представители на държавните институции, които разследват всички сигнали за контрабанда и нередности, касаещи ощетяването на бюджета и държавата". Единствената осъществена до момента реформа от планираните от кабинета – социалната, Цветанов определи като „пропита от философията на възможното“. Цветанов коментира и напрежението в някои ромски квартали през последните месеци и заяви, че причините за него са политически.

ГЕРБ натискат за приемане на промените в Конституцията

http://news.ibox.bg/news/id_1194558150

Промените в Конституцията обаче са възможни при консенсус между политическите формации в парламента, напомни Цветан Цветанов

Нима войната се пренесе и в Киев?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4955509

Кървавата баня пред
парламента - терористичен
акт, вероятно дори
и опит за преврат

СЛЕД кървавите сблъсъци пред парламента в Киев президентът Петро Порошенко осъди остро насилието на украинските националисти, което беше насочено предимно срещу силите на реда. “Това беше една антиукраинска акция”, заяви той.
Кървавата баня пред парламента - терористичен акт, вероятно дори и опит за преврат СЛЕД кървавите сблъсъци пред парламента в Киев президентът Петро Порошенко осъди остро насилието на украинските националисти, което беше насочено предимно срещу силите на реда. “Това беше една антиукраинска акция”, заяви той.

Григор Димитров срещу Кукушкин за място в третия кръг на US Open

http://offnews.bg/news/n_1/n_553722.html

Григор Димитров излиза срещу Михаил Кукушкин късно тази вечер. Двамата ще спорят за място в третия кръг на Откритото първенство на САЩ на корт №17. Днешният мач ще е третият между българина и тенисиста от Казахстан. През март 2012 г., на турнира в Маями, победата бе за Григор, но месец по-късно, в Монте Карло, Кукушкин взе реванш. 27-годишният Кукушкин в момента заема 53-ата позиция в световната ранглиста, където българинът е №17. Двубоят от втория кръг между Димитров и Кукушкин е третият в програмата на корта за днешния ден. Първият мач започва в 18 ч. българско време. 24-годишният Димитров се класира за втория кръг след победа над Матю Ебдън от Австралия, а Кукушкин - след победа над отказалия се в третия сет Йен-Хсун Лу от Тайван. В женския турнир на турнира от Големия шлем и двете ни представителки - Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева - отпаднаха в първия кръг.

Чували ли сте за ямката? Вижте и как балансира (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/chuvali-li-ste-za-iamkata-vizhte-i-kak-balansira-video-6042008

Заради уникалността и игривостта си, това чудато животно предизвика голям интерес сред посетителите. А какво е ямка, вижте:

Чували ли сте за фоса? Вижте и как балансира (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/chuvali-li-ste-za-fosa-vizhte-i-kak-balansira-video-6042008

Заради уникалността и игривостта си, това чудато животно предизвика голям интерес сред посетителите. А какво е фоса, вижте:

Месеци след земетресенията, Непал не е похарчил нищо от международната помощ

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/02/2602006_meseci_sled_zemetreseniiata_nepal_ne_e_poharchil/?ref=rss


Два месеца след като чужди държави и международни агенции обещаха 4.1 милиарда долара помощи за възстановяване на Непал след унищожителното земетресение, правителството не е направило нищо, за да получи парите или да започне реконструкция на пострадалите райони, предаде "Ройтерс".

ООН изчислява, че почти три милиона души са пострадали от земетресенията през април и май - около 10 процента от населението на хималайската нация - които се нуждаят от подслон, храна и основни медицински...

Петролът продължава негативната си тенденция и в сряда

http://www.investor.bg/surovini/365/a/petrolyt-prodyljava-negativnata-si-tendenciia-i-v-sriada-201578/

Цените на "черното злато" се понижиха с около 2% в Азия след новината за по-високите от очакванията петролни запаси в САЩ

Местан: Анти-ДПС нагласата е истерия, но не и програма за управление

http://frognews.bg/news_97081/Mestan-Anti-DPS-naglasata-e-isteriia-no-ne-i-programa-za-upravlenie/

Началото на новата сесия съвпада с края на първата година от управлението Борисов 2. Най-честата мантра е, че управлението е стабилно, въпросът е кой как разбира стабилността, заяви в НС лидерът на ДПС Лютви Местан.

Две оранжерии за отглеждане на канабис разкриха полицаи от Пазарджик и Монтана

http://press.mvr.bg/NEWS/news150902_02.htm

Над 20 кг от наркокултурата са иззети при операции в пазарджишкото с. Синитово и в Монтана

Федерер с летящ старт на US Open , Мъри отстрани Кириос в четири сета

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/02/2601996_federer_s_letiasht_start_na_us_open_muri_otstrani/?ref=rss


Роджър Федерер премина с лекота през първия кръг на US Open. Петкратният шампион даде само пет гейма на Леонардо Майер от Аржентина и постигна комфортна победа с 6:1, 6:2, 6:2 само за 1 час и 17 минути. 

34-годишният швейцарец, който е поставен под №2 в турнира, пласира 12 аса, загуби само 16 точки при свой сервис и реализира шест пробива от девет възможности. В същото време той допусна много малко грешки - 13, а печелившите удари бяха 29, докато съперникът му направи само 13 уинъра...

ГЕРБ няма да подкрепи промени на изборното законодателство в последния момент

http://www.cross.bg/gerb-promeni-konsensys-1479246.html

/КРОСС/Предстоящият политически сезон ще бъде белязан от съдбовни политически действия и реформи за страната, предвижда управляващата партия ГЕРБ.  Задача номер 1 във вътрешно-политически план е да се финализира работата по договорените преди парламентарната ваканция промени в Конституцията, касаещи съдебната реформа, посочиха в своята декларация управляващите като подчертаха, че промени в Конституцията се възможни само при консенсус между политическите формации в парламента и заявиха подкрепа на мнението на правосъдния министър, че е постигнат "изключително добър междинен резултат", тъй като вече има предпоставки съдебната реформа да мине на следващо ниво. Разбира се усилията ни за реформиране на съдебната система е категорично свързана и с продължаването на борбата с корупцията. Ето защо още тази седмица Народното събрание ще разгледа на първо четене и Законопроекта за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности. От ПГ на ГЕРБ сме уверени, че тези усилия трябва да продължат в посока засилване на нетолерантността към корупцията по всички нива в държавата и обществото, подчерта Цветан Цветанов.  Той посочи като успешен пример в тази посока борбата с контрабандата и сивата икономика. Към днешна дата приходите за държавата са с над 2 млрд. лв. в сравнение със същия период миналата година, а очакванията за 2015 година са държавата да събере близо 800 млн. лв. само от ДДС повече от 2014 година

ГЕРБ иска новия сезон да е под знака на реформи, а не на бламиране (допълнена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/02/2602005_gerb_iska_noviia_sezon_da_e_pod_znaka_na_reformi_a_ne/?ref=rss


Иска ми се новият сезон да мине под знака на осъществени реформи, а не под знака на бламирането им. Обречени сме да бъде единни, ако твърдим, че работим отдадено и в полза на обществения интерес. Това заяви преседателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация за откриването на новата сесия на Народното събрание.
 
Предоящият политически сезон ще бъде белязан от съдбовни политически действия за страната, ще стане ясно кой работи за реформи и кой е против, каза...

Рехав протест посреща депутатите, арестуваха Босия за хвърляне на домати (Обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4956041

10-ма са се събрали пред Народното събрание, за да протестират срещу съдебната реформа. Гражданите са от обществения съвет за правосъдие. 
10-ма са се събрали пред Народното събрание, за да протестират срещу съдебната реформа. Гражданите са от обществения съвет за правосъдие.  "Да не се залъгваме с фалшиви реформи. Истината е съдии и прокурори да носят отговорност за своите решения. Ако имаме читава съдебна система, ще има пари за всичко",

Варненец: Нямаме подходяща дума да определим това паркиране в центъра на града (снимка)

http://pik.bg/варненец-нямаме-подходяща-дума-да-определим-това-паркиране-в-центъра-на-града-снимка-news392263.html

Варненец: Нямаме подходяща дума да определим това паркиране в центъра на града (снимка)

Снимка на паркирал автомобил на кръстовището на ул. "Шипка" изпрати очевидец до "Петел".

Пикапът е спрял пред светофара, като е заел цялата дясна лента.

"Това е в 08:45 сутринта, когато всички отиваме на работа. Тази улица е много натоварена, как може да спре така? Направих му забележка, но ми каза, че съм луд".

Съдейки по тубите с вода в багажника, вероятно водачът е спрял по работа.

Нешка Робева и Влади Въргала ще радват варненци

http://www.moreto.net/novini.php?n=300219

„Разбъркай го – да се оправи“ е заглавието на най-новия завладяващ комедиен спектакъл на Нешка Робева и Влади Въргала. Под режисурата на Въргала „Разбъркай го – да се оправи“ „забърква“ сатира, комични и драматични ситуации, които се преплитат с майсторското танцовото изкуство на момчетата и момичетата от трупата „Нешанъл Арт“.

Цветан Цветанов: Приоритет номер 1 е промяната в конституцията (Обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4956109

Първи приоритет на новия политически сезон е промяната в конституцията. Това заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.
И изреди и останалите акценти - борбата с корупцията и контрабандата, здравеопазването и грижата за болните деца. Като успех на кабинета
Първи приоритет на новия политически сезон е промяната в конституцията. Това заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. И изреди и останалите акценти - борбата с корупцията и контрабандата, здравеопазването и грижата за болните деца. Като успех на кабинета "Борисов" по втория пункт Цветанов посочи,

Задача №1 за ГЕРБ през новия политически сезон: Финализиране на промените в Конституцията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4956111

"Предстоящият политически сезон ще бъде белязан от съдбовни политически действия и реформи в страната. Благодарение на усилията на Народното събрание и на правителството, България успя да се съхрани като остро на финансовата и политическата стабилност в региона". Това се посочва в декларация за приоритетите през новата пленарна сесия,
"Предстоящият политически сезон ще бъде белязан от съдбовни политически действия и реформи в страната. Благодарение на усилията на Народното събрание и на правителството, България успя да се съхрани като остро на финансовата и политическата стабилност в региона". Това се посочва в декларация за приоритетите през новата пленарна сесия,

Американец пита: Кои сте вие българите, от този свят ли сте? Отговорът на Павел го разплака

http://petel.bg/Amerikanets-pita--Koi-ste-vie-balgarite--ot-tozi-svyat-li-ste--Otgovorat-na-Pavel-go-razplaka__125279

Илюстрация Булфото, *Оригинално заглавие: Произход на българските думи за роднини   Автор: Павел Серафимов   "Петел" подкрепя SPAROTOK -...

Осем са в ареста след масовото меле в „Шекер махала” в Пловдив

http://petel.bg/Osem-sa-v-aresta-sled-masovoto-mele-v----SHeker-mahala----v-Plovdiv__125278

Фамилиите Самуилови и Юмерови са сътворили среднощното меле в пловдивската „Шекер махала” снощи. Както "Петел" съобщи, бързата реакция...

Първа версия: Изпепелените в колата на АМ "Тракия" са съпрузи

http://petel.bg/Parva-versiya--Izpepelenite-v-kolata-na-AM-Trakiya-sa-sapruzi__125277

Снимка: Булфото, архив Двата трупа, които са намерени тази нощ на автомагистрала „Тракия” са толкова изпепелени, че са неузнаваеми,...

Реформаторите очакват промени в съдебната реформа, ДПС искат единна позиция за бежанците

http://www.cross.bg/bulgariya-reditza-temi-1479245.html

/КРОСС/Новият парламентарен сезон започва днес. С каква нагласа се връщат на работа независимият народен представител Велизар Енчев, депутатът от Реформаторския блок Петър Славов и колегата им ДПС Илия Илиев? Наистина смятам, че предстои един горещ политически сезон, в който още от началото ще започне разискването по важни за държавата теми. На първо място бих поставил очакваните промени в конституцията и съдебната реформа. Естествено има и редица други важни за хората проблеми и теми и се надявам Народното събрание да се заеме сериозно и с тяхното разглеждане и решаване, каза в студиото на ТВ7 Петър Славов от Реформаторския блок. Една от тези теми е относно цените на горивата и ние още миналата седмица внесохме два въпроса с колегата Мартин Димитров по тази тема. Важна тема е също така и тази относно акцизите и данъчните складове, както и промените в състава на КЗК, добави Славов. Надявам се всички тези действия да доведат до промяна и цените на горивата в България да не са с 40 стотинки по-скъпи отколкото е цената в останалата част от Европа. Получавам редица сигнали от граждани и ще ви дам пример - не е логично гръцка верига бензиностанции, която обаче има и такива в България, нелогично е 10 километра цената на горивата в тях да е с 30-40 стотинки по-малка отколкото е дори в техните собствени клонове в България. Нормално е хората в този случай да протестират и да задават въпроси защо това се случва

Утре очакват Бербатов в Солун

http://www.grreporter.info/utre-ochakvat-berbatov-v-solun/17836

34-годишният български ас ще подпише едногодишния си договор с ПАОК в четвъртък, когато се очаква да му бъдат направени и необходимите медицински изследвания

прочети повече

Правителството одобри сливането на смешната помощ в София и Софийска област

http://sofia.actualno.com/Pravitelstvoto-odobri-slivaneto-na-smeshnata-pomosht-v-Sofija-i-Sofijska-oblast-news_493213.html

Правителството одобри сливането на центровете за спешна медицинска помощ в София и Софийска област, съобщиха пресслужбата на Министерски съвет. Със структурни промени, предложени от Министерството на здравеопазването, в системата на здравеопазването се обединяват ЦСМП-Софийска област и ЦСМП-София. Целта е да се подобри достъпът на населението до своевременна и качествена спешна медицинска помощ, по-ефективно използване на ресурсите на двата центъра и подобряване на организацията на обслужване н

Лудогорец уволни дисциплинарно Рибейро

http://bgfootball.actualno.com/Ludogorec-uvolni-disciplinarno-Ribejro-news_493210.html

"Лудогорец" уволни дисциплинарно старши треньора Бруни Рибейро, съобщиха от клуба. От Разград се опитаха да се споразумеят с Рибейро за прекратяване на договора, но това така и не стана. Португалецът беше отстранен след загубата на тима от Черно море за Суперкупата. За негов заместник беше избран Едуард Ераносян. Ето и цялото съобщение, публикувано на сайта на "Лудогорец": След многократни неуспешни опити за финализиране на преговорите за прекратяване на договора по взаимно съгласие със старш

Намериха 21-годишният мъж, който се изгуби около Черни връх преди 4 дни

http://society.actualno.com/Nameriha-21-godishnijat-myj-kojto-se-izgubi-okolo-Cherni-vryh-predi-4-dni-news_493207.html

Планинските спасители намериха 21-годишния мъж, който се изгуби преди 4 дни в района на Черни връх. Това съобщи Христо Григоров, председател на Българския червен кръст, пише "Фокус". „Момчето е намерено, в добра кондиция. В момента го свалят от планината в БЧК”, съобщи той. По думите му, 21-годишният младеж е намерен към 12 часа от планинските спасители на ПСС към БЧК. 21-годишният младеж се е изгубил на 30 август в района около Черни връх и днес е четвъртият ден от неговото издирв

15-годишен бургазлия създаде уникално приложение за телефон

http://goodnews.actualno.com/15-godishen-burgazlija-syzdade-unikalno-prilojenie-za-telefon-news_493175.html

15-годишно момче създаде приложението Newsroom Bulgaria с помощта, на което достигате всички най-важни новини. Източниците, които използва приложението са: Actualno.com, Dnes.bg, Vesti.bg, OFFnews.bg, Capital.bg и dnevnik.bg. Иван Бориславов е ученик в Търговската гимназия в Бургас. Самият той споделя, че целта на приложението е да направи четенето на новини много по-лесно като обединява статии от големите електронни медии в България на едно място. Така не се налага потребителят да тегли много

Миков: Доматите показаха излъганата надежда на българите за промяна

http://frognews.bg/news_97080/Mikov-Domatite-pokazaha-izlaganata-nadejda-na-balgarite-za-promiana/

Има един знак от тази сутрин за отношението към НС, посрещнаха ни с домати, заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Михаил Миков. Това материализира излъгана надежда на българите за положителна промяна. Честната равносметка не е радостна за България, констатира той.

Паркиране по пернишки! Нахалник спря на място за майки с деца...и не само това

http://pik.bg/паркиране-по-пернишки-нахалник-спря-на-място-за-майки-с-децаи-не-само-това-news392256.html

Паркиране по пернишки! Нахалник спря на място за майки с деца...и не само това

Перничанин паркира безцеремонно на паркомясто за майки с деца. И не само това, но зае две места.

Нахалникът е заснет от Христо Дипчиков, който изпрати фотосите до „Мироглед“. Случката се е разиграла вчера около 19 ч. пред един от хипермаркетите в Перник.

Паркирането на места за майки с деца или инвалиди е сред най-честите нарушения пред големите магазини. В 90% от случаите на определените паркоместа спират не тези, за които са предназначени.

Пожар изпепели къща в търновското село Самоводене

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4956098

Мощен пожар унищожи втория етаж на къща и 150 кв.м покривна конструкция във великотърновското село Самоводене. За щастие няма жертви и пострадали, информирата от МВР. 20 часа след стихията на място все още има пожарна, която доизгася тлеещите останки.  Сигнал за инцидента бил подаде от съседи в 12.40 ч. във вторник.
Мощен пожар унищожи втория етаж на къща и 150 кв.м покривна конструкция във великотърновското село Самоводене. За щастие няма жертви и пострадали, информирата от МВР. 20 часа след стихията на място все още има пожарна, която доизгася тлеещите останки. Сигнал за инцидента бил подаде от съседи в 12.40 ч. във вторник.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване