Закриват 48 от 71 клиники по инвазивна кардиология

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549754

От съществуващите 71 клиники по инвазивна кардиология в страната, 48 ще бъдат закрити. За това алармираха от Центъра за защита на правата в здравеопазването, откъдето посочват, че в националната здравна карта, изготвена по идея на ресорния министър Петър Москов, е заложено в България да останат само 23 инвазивни кардиологии. Здравната карта може да се използва за закриване на болници, смятат специалисти Това са клиниките, в които се диагностицират и лекуват заболявания на съдовете на сърцето, както и инфаркти и тро...

Адвокатът на държавата по "царските" дела Ирен Савова: Дворците на Симеон и горите в Рила са държавни

http://www.klassa.bg/News/Read/article/263837_%D0%90%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BF%D0%BE+%22%D1%86%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5%22+%D0%B4%D0%B5%D0%BB

 Наричат я „адвокатът на държавата”, защото тя от години се бори за връщане на придобитите по реституция от Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок български имоти. Тези дни Софийският апелативен съд потвърди първоинстанционното решение на Софийски окръжен съд и осъди царските особи да върнат на държавата двореца „Ситняково” – бивш летен ловен дворец на цар Фердинанд. Делото за „Ситняково” е първото от петте „царски” дела, които държавата печели на втора инстанция. Съдебният спор продължи 5 години и съдържа над 2000 страници с документи.
Продължава битката и за двореца „Врана”. Както и за горите в Рила и др. Журналист от „ШОУ” разговаря с адвокат Ирен Савова. 


40_Iren_Savova2.jpg- Адвокат Савова, вие и екипът ви тези дни постигнахте огромен успех – СГС постанови решение, с което призна, че стопанство „Врана” никога не е било собственост на бившето царско семейство. Бихте ли ни казали повече по това дело?
- Делото за собствеността върху имотите, включени в състава на стопанство „Врана”, се води от 2008 г. и е образувано по искове на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок срещу държавата чрез Министерството на регионалното развитие, „Врана” ЕАД и Министерството на земеделието и храните. 

Наследниците на Борис III претендират, че са собственици на над 1400 дка, разположени в съседство на двореца и парка „Врана”, на входа на гр. София. С Решение на СГС исковете на Симеон Сакскобургготски и Мария-Луиза Хробок са отхвърлени, а те самите са осъдени да платят на държавата разноски от над 700 000 лева. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд. 

- Защо се получи това забаяне – от 2008 г. до днес?
- Както много пъти досега съм имала повод да кажа, тези дела са с особена правна и фактическа сложност. По делото бяха разпитани повече от десет свидетели, шест вещи лица работиха по изготвяне на експертните заключения, задачите към експертите многократно бяха разширявани и допълвани, писмените доказателства са няколко тома. Делото действително изисква много усилия, за да бъде разгледано задълбочено и в крайна сметка да бъде решено правилно и справедливо. 

Въпреки огромния брой доказателства, събрани до 2011-а, когато моят екип започна работа по това дело, процесът на доказване продължи. Ще ви дам пример – в подкрепа на тезите ни по делото представихме бюджети на Царство България, на Върховното правителство и на Интендантството, ведомости за заплати, платежни документи, касаещи периода от Освобождението до 1944 г. 

Представяте си за какъв огромен обем документи става дума, които съдът трябваше да анализира подробно, за да възприеме тезата ни, че за строежа и поддръжката на имотите, ползвани от царската династия, са харчени средства от държавния бюджет. Вещите лица анализираха над 150 отделни документа за собственост – местоположение, граници, отразяване в планове и пр., за да дадат в крайна сметка отговор на въпроса има ли идентичност между имотите, за които се твърди, че са придобити от бившите монарси, и тези, които днес се претендират от наследниците на царската фамилия.

- Върховният касационен съд най-накрая се произнесе по казуса с „Кричим”, че Интендантството на цивилната листа е държавна институция и именно то е придобивало и стопанисвало имотите. Един въпрос, в който се включиха дори историци – имаше доста противоречиви мнения. Защо, след като вече се знае какъв субект е Интендантството, споровете за „Врана”, „Царска Бистрица”, „Ситняково” и „Саръгьол” се проточват? 
- Казусът по делото за двореца „Ситняково” предстои да се разгледа от ВКС. За двореца „Царска Бистрица” и „Саръгол” Софийският окръжен съд също прие, че са държавни и сега делата се разглеждат от Софийския апелативен съд. Делата за горите в Рила и двореца с парка „Врана” предстои да бъдат решени. Това са трудни дела, наистина изискват вещина и време.

- Ще ви задам един въпрос като към един от най-уважаваните юристи в държавата: Какъв е вашият прочит за есемесите между ВСС и премиера?
- Членовете на ВСС трябва да са юристи с високи професионални и нравствени качества. Доколкото мога да чета и да възприемам текстове на български език, въпросното съобщение е написано от член на ВСС до премиера и всякакви други интерпретации с Яне Янев и членове на администрацията олекотяват още повече институциите при опит за замазване на един такъв скандал. Защото несъмнено това е скандал. 

Скандал е член на ВСС – по презумпция професионалист с висок морал – да е едновременно в ролята на доносник и интригант. Разнася информация, при това – невярна. Подобно поведение не само че не е етично и морално, но е силно укоримо. И тъй като не могат да се поставят под един знаменател всички членове на ВСС, достойните хора трябва да направят всичко възможно да стане публично известно името на човека, който опозори институцията по този начин. В противен случай петното ще лежи върху всички членове, което е съвсем незаслужено.

- Как бихте коментирали есемеса от министър-председателя към председателя на ВКС?
- Мисля, че министър-председателят недвусмислено даде да се разбере, че е един от най-информираните хора в държавата. 

- А какво мислите за скандала с „двете каки“, който тресе съдебната система...
- Знаете ли, връщам се назад в миналото и се опитвам да си спомня за подобни скандали с участие на магистрати. Не си спомням за такива. Това, което се случва напоследък, предизвиква у мен гняв и възмущение. Този скандал илюстрира колко ниско е паднало нивото от гледна точка на професионализъм, ако щете дори като изказ, като начин на мислене, да не говорим за очевидните корупционни практики и схеми на политически зависимости. 

Подобни скандали напълно обезверяват хората по отношение на работата на съда. И това е едно от нещата, за които много ме боли. 

Защото вярвам, че в съдебната система работят изключително достойни, умни и подготвени хора. Смятам, че по-голямата част от магистратите са хора с изключително висок морал. Заради тях и заради обществото санкциите спрямо онези, които петнят съдебната система трябва да са изключително строги - безкомпромисно и безапелационно да бъдат отстранявани. Гражданите трябва да имат вяра в съдебната система. Институциите трябва да имат авторитет. А политиците трябва да стоят далеч. В съдебната система няма място за политика. Всичко това е изключително важно, за да функционира правовата държава. 

- Вярвате ли в реформата на съдебната система?
- Работейки в системата в широк смисъл, защото ние, адвокатите, сме част от нея, имаме доста по-различно виждане за реформи от мисленето на политиците. Има огромни различия във вижданията ни за реформа. Ако политиците търсят начин да яхнат съдебната система, то нашите виждания за реформа са насочени към това как да се оптимизира работата на институциите. Отново ще дам пример - Районният съд в София. Знаете ли колко е натовареността на един районен съдия, който по презумпция има най-малък юридически стаж в системата? 

Съдия в СРС изписва на месец решения по повече от 20-30 дела, без да броим частните производства, дежурствата, откритите съдебни заседания, чисто административната работа. Затова има случаи с години да се чака произнасяне по дело в СРС. Но никой не се интересува от този очевиден проблем, никакви предложения не се дискутират в тази посока, никакви мерки не се вземат. Това е един малък пример, но илюстрира ясно разликата във вижданията на хората, които се занимават с право, и тези, които се занимават с приказки за реформи. 






Едно интервю на Еми МАРИЯНСКА 

Павел Попандов попиля Дългия

http://www.klassa.bg/News/Read/article/263836_%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BB+%D0%9F%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%B2+%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D1%8F+%D0%94%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B8%D1%8F

 Мнозина учени, актьори, поети и хора на изкуството са възмутени от мутренските закани на шоумена Слави Трифонов към собственика на Агенция ПИК и в. "Ретро" Недялко Недялков. Редакцията на ПИК е залята от коментари и писма на интелектуалци и обикновени граждани, които осъждат простащината на почувствалия се за недосегаем учиндолски шут.
В четвъртък Дългия бе призован на разпит в СДВР, но въпреки това продължи с гнусните провокации от екрана на Би Ти Ви.
Ден по-късно поетът Недялко Йорданов се обърна към Трифонов и го попита защо се гаври със сина му, а не казва нито дума за Ицо Петрофф, който обяви на пресконференция за гей миналото му и разкри, че се е подвизавал в хомосексуалните среди с прозвището Славуца.

Ето коментар по темата пред ПИК на легендарния български актьор Павел Попандов.

- Г-н Попандов, как ще коментирате заплахите, които Слави Трифонов отправи към Недялко Недялков?
- Гледах "Шоуто на Слави" в четвъртък вечерта. Възмутен съм и поразен от диалога между Слави Трифонов и Иво Сиромахов.

- Как си обяснявате обстоятелството, че Трифонов продължи да се гаври, въпреки че бе разпитан от СДВР? Има ли се той за недосегаем?
- Разбрах, че Трифонов е отправил мафиотски знак към Недялков, като е изпратил в редакцията на ПИК 20 червени карамфила. Това още повече засилва моето възмущение. Смятам, че Слави Трифонов е недостоен човек с нисък морал. 
В тази връзка заявявам пред Вас, че оттеглям подписа си в подкрепа на референдума, който той иска да предизвика. 
В началото приех намеренията му за чисти и затова изразих своята подкрепа, но няма как да го подкрепям в момента, като виждам какво е сега неговото поведение.
Не може човек с такива морални устои да иска иницииране на референдум. 

- Редно ли е ректорите на университети из България да дават трибуна на човек като Слави Трифонов, който се среща със студенти, за да ги агитира за референдума? 
- Разбира се, че това не е редно, защото в съвременния свят има достатъчно начини да се прокламира подобно начинание. Всичко това трябва да става на доброволни начала от страна на противниците или сподвижниците на референдума. 
Не може в учебни заведения да бъдат организирани подобни прояви.

Едно интервю на Ивайло КРАЧУНОВ

Първанов: Турски емисари обикалят страната, ще информирам Борисов

http://frognews.bg/news_106596/Parvanov-Turski-emisari-obikaliat-stranata-shte-informiram-Borisov/

Представители на турската държава се намесват у нас, емисари обикалят страната и се стремят да обърнат към "правата вяра" хората. Това каза президентът Георги Първанов по НТВ.

Почина едно от децата, болни от грип, в добричката болница

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549753

Почина едно от децата от социален дом, които бяха настанени в болницата в Добрич в изключително тежко състояние. Смъртта е причинена от усложнения след заразяване със „свински грип", съобщава Нова телевизия. Преди дни шест деца от ЦНСТ в Добрич бяха настанени в Детско отделение на МБАЛ, като две от тях бяха с опасност за живота. Едното е починало, а другото продължава да се бори за живота си. Децата са с тежки неврологични увреждания, всички са от закрития Дом в Крушари. България е пред грипна епидемия, заяви държавният здравен инспектор д-р Ан...

Спират преминаването на ТИР-ове през Кулата за неопределено време

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549751

За неопределено време се преустановява пропускането на товарни автомобили през ГКПП-Кулата, съобщават от МВР. Според получената в ГД "Гранична полиция" информация, от 17.30 часа днес за неопределено време е преустановено пропускането на товарни автомобили през ГКПП-Кулата. От 17 до 22.30 часа е въведена забрана и за преминаването на всички моторни превозни средства през ГКПП Илинден-Ексохи. Очаква се след 22.30 блокадата да отпадне до 10.00 часа утре....

Георги Първанов: Турски емисари шетат из Южна България

https://www.24chasa.bg/Article/5285112

Турски емисари шетат из територията на Южна България, обяви президентът Георги Първанов пред Нова телевизия.
Турски емисари шетат из територията на Южна България, обяви президентът Георги Първанов пред Нова телевизия. "Представителите на турската държава шестват из южните краища на България и мачкат наши сънародници - български турци, ако щете и активисти на ДПС. Сега се върви по структури по места, за да се обръщат в "правата вяра".

Хайки на КАТ за неправилно паркиране

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5285170

КАТ завардва столичните заведения заради нагло паркиране. Причината е, че в последните дни от Пътна полиция отчитат бум на този вид нарушения, както и на сигналите от гражданите за неправилно спрели автомобили, съобщи бТВ.
В такива случаи глобата е фиш до 50 лева. Когато нарушителят не е санкциониран на място, а колата е репатрирана,
КАТ завардва столичните заведения заради нагло паркиране. Причината е, че в последните дни от Пътна полиция отчитат бум на този вид нарушения, както и на сигналите от гражданите за неправилно спрели автомобили, съобщи бТВ. В такива случаи глобата е фиш до 50 лева. Когато нарушителят не е санкциониран на място, а колата е репатрирана,

Георги Първанов: Турски емисари щъкат из Южна България

http://www.klassa.bg/News/Read/article/263835_%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8+%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B8+%D1%89%D1%8A%D0%BA%D0%B0%D1%82+%D0%B8%D0

 Президентът Георги Първанов обяви в ефира на предаването "Комбина" по Нова телевизия,че турски емисари шетат из територията на Южна България.
"Представителите на турската държава шестват из южните краища на България и мачкат наши сънародници - български турци, ако щете и активисти на ДПС. Сега се върви по структури по места, за да се обръщат в "правата вяра". Аз питам къде е българската държава?", каза 
Първанов. 
След това допълни,че тези хора, които са атакувани от емисарите на турската държава, в повечето случа имат роднини в самата държава Турция. "Нали си представяте това какъв лост за въздействие върху техните роднини в България е, които - някои от тях са на важна работа.Ако аз съм управител на N-ската област, а моите деца са в Турция, върху мен би могъл да се окаже сериозен натиск точно с мотива за грижа за роднините ми в Турция ", допълни политикът. 

След това президентът поясни ,че той е на страната на българските интереси и те съвпадат с позицията, която бе изразена преди време от Ахмед Доган. Аз винаги съм уважавал Лютви Местан, но това, което той направи, за мен няма как да бъде оправдано", допълни Първанов. 
В края на разговора той каза ,че неговата формация АБВ ще има своя кандидат за президентските избори, но отказа да каже дали това ще е самият той. 

Цитат на деня: Като "парен каша духа", реалният сектор не е ентусиазиран да харчи

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/07/2700448_citat_na_denia_kato_paren_kasha_duha_realniiat_sektor/?ref=rss


"Това е една тенденция и в еврозоната, и в света за изключително ниски лихви. Това е начинът централните банки да кажат на реалния сектор: "Потребявайте, инвестирайте, взимайте кредити, харчете парите". Реалният сектор обаче, понеже е предпазлив и "парен каша духа", в годините след кризата отказва да бъде толкова ентусиазиран."

Така банкерът Левон Хампарцумян коментира пред Би Ти Ви обявения от Българската народна банка (БНБ) нулев основен лихвен процент. По думите му това е по-скоро...

След ноември - край на лихвоточките в Пловдив

https://www.24chasa.bg/Article/5284538

Комисията по жилищно-спестовни влогове в Пловдив приключва работа в края на ноември, съобщи нейната председателка Ангелина Топчиева. Дотогава правоимащите могат да подават заявления за изплащане на компенсации. За да получат пари, дългогодишните спестители трябва да са включени в списъците и да са извършили покупките на своите имоти.Комисията по жилищно-спестовни влогове в Пловдив приключва работа в края на ноември, съобщи нейната председателка Ангелина Топчиева. Дотогава правоимащите могат да подават заявления за изплащане на компенсации. За да получат пари, дългогодишните спестители трябва да са включени в списъците и да са извършили покупките на своите имоти.

Джулия Робъртс с български сандали

https://www.24chasa.bg/Article/5284733

Джулия Робъртс даде интервю в шоуто на американската телевизионна водеща Елън Дедженеръс по Ен Би Си, а за участието си избра да обуе черни сандали с тънък ток и тънки кожени каишки около глезена - това е моделът “Роан” от по-стара колекция на българския дизайнер Георги Методиев. Кадър от участието на актрисата от предаването публикува в профила Джулия Робъртс даде интервю в шоуто на американската телевизионна водеща Елън Дедженеръс по Ен Би Си, а за участието си избра да обуе черни сандали с тънък ток и тънки кожени каишки около глезена - това е моделът “Роан” от по-стара колекция на българския дизайнер Георги Методиев. Кадър от участието на актрисата от предаването публикува в профила

Рекламират Кюстендил и Велико Търново в Разград

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549749

Два билборда от кампанията на Министерството на туризма за насърчаване на вътрешния туризъм вече са поставени в Разград. Билбордовете от инициативата „България ви очаква“ са до Лъвов мост откъм страната на таксиметровата стоянка. От едната страна на постамента е рекламата на „Звук и светлина“ във Велико Търново, а от другата на крепостта „Хисарлъка“ край Кюстендил. Кампанията на Министерството на туризма бе обявена в края на миналата година. Държавното ведомство е поръчало изработката на 40 билборда с културно-исторически забележителности, кои...

Поморие чества 138 години от Освобождението си с изложба на бойни знамена /видео/

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/DHncFctfub8/

Храм „Рождество на Пресвета Богородица” събра поморийци, дошли да почетат 138 – години от Освобождението на Анхиало. На 07.02.1878 г. 2-ри ескадрон на XIII драгунски полк на Военния орден, начело с командира майор Колонжаевски, освобождава града. Благодарствен молебен в памет на загиналите за Освобождението на България от турско робство и по повод 138 г. от Освобождението на Поморие отслужиха свещеноиконом Иван и протоиерией Борис под съпровода на Църковен хор „Благовестие” с диригент Йорданка Туджарова. Сред присъстващите бяха кметът Иван Алексиев, председателят на Общински съвет Адам Адамов, общински съветници, представители на политически партии и граждани.
След службата се състоя литийно шествие до Паметната плоча на участниците в Освобождението на България , където бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност.
На 26.01 / 7.02./ 1878 г. ІІ ескадрон на ХІІІ драгунски полк на Военния орден, начело с командира на ескадрона майор Колонжаевски, изпратен от полк. Лермонтов, освобождава Анхиало. Освободителите подпомогнали провеждането на гражданско управление. Учредено било и Анхиалско-Месемврийско окръжие. Взети били мерки за охрана на складовете и крайбрежната ивица. Въпреки сключеното примирие, в околностите на Анхиало продължавали да слизат от Балкана и да безчинстват черкези и башибозушки хайки.За да се предпазят от техните набези, жителите на Анхиало намирали укритие в импровизирани окопи. За да прогонят нередовната турска войска, която стигнала до гр. Каблешково и с. Каменар, местните анхиалци пращат двама конници до Бургас, с молба да бъде изпратена помощ. С усилените гарнизони в Анхиало и Месемврия, и с помощта на местното население са прогонени черкези и башибозук.
По-късно, във фоайето на НЧ “Просвета 1888”, слово за Освобождението на Поморие произнесе Димитър Ницов, уредник в Исторически музей – Поморие.
Невероятен интерес предизвика изложбата на знамена “Лермонтови – освободители и съзидатели”, предоставена от РИМ-Бургас . Специално за експозицията точни копия на бойни знамена предостави и Националният военноисторически музей. Самарското знаме, бойното знаме на 24-ти Черноморски пехотен полк и знамето на Стиляна Параскевова, считано за първообраз на българския национален флаг, са някои от открояващите се национални светини.
Кметът Иван Алексиев сподели пред присъстващите, че много рядко тези знамена напускат Националният военноисторически музей, благодари на общинския съветник Никодим Стоянов за съдействието на изложбата и честити празника на всички поморийци.
Изложбата е открита до 09.02.2016 г.

ПИК TV: Варна отбелязва 116 години от смъртта на Капитан Петко Войвода

http://pik.bg/пик-tv-варна-отбелязва-116-години-от-смъртта-на-капитан-петко-войвода-news481589.html

ПИК TV: Варна отбелязва 116 години от смъртта на Капитан Петко Войвода

116-та годишнина от кончината на Капитан Петко Войвода отбелязваме днес - 7 февруари. Тракийско дружество "Капитан Петко Войвода"-Варна организира заупокойна молитва и поднасяне на венци на старите варненски гробища.

Петко Киряков Калоянов (Петко Каракирков), известен като Капитан Петко войвода е български хайдутин и революционер. Роден е на 6 декември 1844 г. в Доган Хисар (днес Гърция). Посвещава живота си на освобождението на българските тракийски земи и обединението им с България. Спечелва прозвището си капитан на о. Крит заради организаторските си качества и храброст.

През месец май 2011 година, Петко Кирков Киряков - Капитан Петко Войвода бе удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Варна".

Разяснителни листовки за вируса зика се раздават на карнавала в Рио

http://www.bnews.bg/article-147783

Ден след началото на карнавала представители на регионалното министерство на здравеопазването са раздавали листовки сред участниците в празненствата на прочутия плаж Копакабана.

Общинският съвет във Велинград иска безлихвен заем от МФ заради 18 млн.лв. дългове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5285110

Общинският съвет във Велинград ще проведе в понеделник от 10 часа извънредно заседание с дневен ред от една единствена точка - гласуване на искане до финансовия министър Владислав Горанов за отпускане на безлихвен заем от републиканския бюджет за сметка на изравнителната субсия за второто полугодие на 2016 г
Искането е входирано от кмета д-р
Общинският съвет във Велинград ще проведе в понеделник от 10 часа извънредно заседание с дневен ред от една единствена точка - гласуване на искане до финансовия министър Владислав Горанов за отпускане на безлихвен заем от републиканския бюджет за сметка на изравнителната субсия за второто полугодие на 2016 г Искането е входирано от кмета д-р

Седмицата започва със слънце

http://frognews.bg/news_106595/Sedmitsata-zapochva-sas-slantse/

Новата седмица започва със слънце. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максималните - между 6° и 11°.

Утре минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максималните - между 6° и 11°

https://www.24chasa.bg/Article/5285090

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще се понижи. През нощта над страната ще преобладава ясно време. От запад облачността, предимно средна и висока, ще се увеличава и утре ще бъде разкъсана, по-значителна над Западна България. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°,Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще се понижи. През нощта над страната ще преобладава ясно време. От запад облачността, предимно средна и висока, ще се увеличава и утре ще бъде разкъсана, по-значителна над Западна България. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°,

Австрия: Затваряме границите, ако Турция не си вземе мигрантите

http://www.cross.bg/faiiman-reshenie-tyrtziya-1497270.html

/КРОСС/Австрия ще затегне контрола по границите си, ако Турция не приеме обратно бежанците. Това заяви австрийският канцлер Вернер Файман в интервю за в. "Естерайх". Той обясни, че през миналата година страната е помогнала на много мигранти, но сега не може да приеме още 100 000 бежанци. "Ако Турция изрази желание сама да защитава границите си и се стигне до ситуация да идват 10 000 вместо 20 000 бежанци, това няма да бъде никакво решение на проблема. Тогава ще се наложи да пристъпим към изпълнението на План Б. Това нещо не го искаме, но ще бъдем длъжни да подсигурим нашите граници", каза още Файман. Заради сложната ситуация се налага въвеждането на нова техническа система за управление на граничните пунктове- не само в Шпилфелд на границата със Словения, както и на други места, през които преминават бежанците. Файман изтъкна, че очаква решение от Анкара след срещата на Съвета на ЕС на 18-ти февруари. "Защитата на вътрешните граници е само едно извънредно решение, но ние трябва да сме готови за това", смята канцлерът на Австрия.  

Кобрата влезе в роля на Чаплин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5285108

Кубрат Пулев и съотборникът му от „Зауерлад” Джак Кулкай решиха да разпуснат от тежките боксови тренировки. Двамата се превъплътиха в актьори в забавно видео, в което имитират героите от нямото кино. Боксьорите танцуват по подобие на Чарли Чаплин и се справят доста успешно.
 Кобрата тренира за мача с Дерек Чисора за европейската титла в супертежка
Кубрат Пулев и съотборникът му от „Зауерлад” Джак Кулкай решиха да разпуснат от тежките боксови тренировки. Двамата се превъплътиха в актьори в забавно видео, в което имитират героите от нямото кино. Боксьорите танцуват по подобие на Чарли Чаплин и се справят доста успешно. Кобрата тренира за мача с Дерек Чисора за европейската титла в супертежка

Испанец си тръгна с E 82 450 от турнира в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5285107

Испанецът Роберто Баутиста Агут, който бе водач в схемата, спечели първото издание на тенис турнир Garanti Koza Sofia Open в зала "Арена Армеец". На финала ибериецът срази сърбина Виктор Троицки с 6:3, 6:4. И двамата имаха по една титла за сезона, но за първи път се срещнаха на корта. Агут е по-убедителен в този сблъсък и заслужено спечели.

Предлагат площад на името на д-р Желю Желев

http://offnews.bg/news/n_1/n_623737.html

Площадът пред столичния храм "Св. Александър Невски" да бъде кръстен на първия ни президент д-р Желю Желев(1990 – 1997).  Това предлагат едни от първите лица на СДС у нас проф. Михаил Неделчев и Петко Симеонов. Предложението им не е от името на политическа партия, съобщи Нова тв. Д-р Желю Желев почина на 79-годишна възраст на 30 януари 2015 г. 

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов оглави бизнес организация

http://www.dnevnik.bg/biznes/2016/02/07/2700447_bivshiiat_zemedelski_ministur_miroslav_naidenov_oglavi/?ref=rss


Бившият министър на земеделието в първия кабинет на Бойко Борисов – Мирослав Найденов, е новият председател на Съюза за стопанска инициатива, съобщи "Медиапул". Той е избран на проведено вчера (6 февруари) редовно общо събрание на работодателската организацията.

Бившият земеделски министър ще замени на поста сегашния ръководител финансиста Стефан Софиянски. От организацията отбелязват, че Найденов има намерение оглавената от него организация да стане омбудсман на малкия и среден...

Баутиста Агут триумфира в първото издание на тенис турнира на АТП в София

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/07/2700446_bautista_agut_triumfira_v_purvoto_izdanie_na_tenis/?ref=rss


Роберто Баутиста Агут триумфира в първото издание на тенис турнира на АТП от сериите 250 с награден фонд 453 000 евро, който се проведе през изминалата седмица в София.

Поставеният под №1 едно в основната схема испанец не допусна изненада и във финала се наложи с 6:3, 6:4 над сърбина Виктор Троицки.

За Баутиста Агут това е общо чевърта титла на сингъл в неговата кариера и втора през този сезон след успеха в Оукланд. Троицки остава с три титли, като и той също вече грабна...

Нана заляла с боя колата на жена заради неправилно паркиране (Видео)

https://www.24chasa.bg/Article/5285085

Тв водещата Нана Гладуиш заляла колата на жена с боя, защото тя била паркирала не където трябва. За малкия екшън призна самата Нана пред Нова телевизия.
Тв водещата Нана Гладуиш заляла колата на жена с боя, защото тя била паркирала не където трябва. За малкия екшън призна самата Нана пред Нова телевизия. "Аз съм борбен човек и не понасям неправдите. Когато човек е спрял на твоето място за паркиране със служебен абонамент и ти я питаш "Какво правиш?Как не те е срам" и тя те напсува на майка в

Намушкаха мъж на метростанцията в "Младост 3"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5285086

Мъж е бил намушкан в района на спирката на метрото в столичния квартал "Младост 3", съобщи бТВ. Поне седем полицейски патрула са отцепили района. По първоначална информация извършителите са двама души от ромски произход.
Те се издирват към момента. Раненият мъж е откаран в болница.
Очаквайте подробности!
Мъж е бил намушкан в района на спирката на метрото в столичния квартал "Младост 3", съобщи бТВ. Поне седем полицейски патрула са отцепили района. По първоначална информация извършителите са двама души от ромски произход. Те се издирват към момента. Раненият мъж е откаран в болница. Очаквайте подробности!

100 години: Баща ми юбиляр

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5284663

Баща ми Емил Каменов, професор, ръководител на катедрата по епидемиология в Медицинската академия в София, навършва 100 години днес. Навярно е първият лекар-професор у нас, достигнал тази надпатриаршеска възраст. Събитие, заслужаващо обществено внимание.
 Родното его е таквоз, че видни нашенци се легитимират като „Баща ми в мен”.
Баща ми Емил Каменов, професор, ръководител на катедрата по епидемиология в Медицинската академия в София, навършва 100 години днес. Навярно е първият лекар-професор у нас, достигнал тази надпатриаршеска възраст. Събитие, заслужаващо обществено внимание. Родното его е таквоз, че видни нашенци се легитимират като „Баща ми в мен”.

Треньорката: Най-силният коз на ансамбъла ни е рутината

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5285088

„Най-силното оръжие на нашия ансамбъл е рутината - заяви за „Код спорт“ старши треньорът Ина Ананиева. - Отборът е граден 7 години, имат много състезания зад гърба си. Радвам се, че след олимпиадата в Лондон не се отказаха и може би и затова после станаха и световни шампиони.”
 Тя отново призна, че този състав след игрите Рио 2016 ще прекрати
„Най-силното оръжие на нашия ансамбъл е рутината - заяви за „Код спорт“ старши треньорът Ина Ананиева. - Отборът е граден 7 години, имат много състезания зад гърба си. Радвам се, че след олимпиадата в Лондон не се отказаха и може би и затова после станаха и световни шампиони.” Тя отново призна, че този състав след игрите Рио 2016 ще прекрати

Дете почина от грип в Добрич

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549748

Още една жертва на грипа у нас. Почина едно от децата от социален дом, които бяха настанени в болницата в Добрич в изключително тежко състояние. Смъртта е причинена от усложнения след заразяване със „свински грип", допълва Нова телевизия. Две деца са в критично състояние след усложнения от грип...

Наследник на Ботев живее в пълна мизерия

http://frognews.bg/news_106594/Naslednik-na-Botev-jivee-v-palna-mizeriia/

Наследник на Ботев живее в пълна мизерия. Той се казва Иван Пейчев и е на 90 години. Бил е оператор в киното, по-късно - пазач на Светия синод.

Грипът взе още един детски живот у нас

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/gripyt-vze-oshte-edin-detski-zhivot-u-nas-6049607

България е пред грипна епидемия, прогнозира държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев

Още едно дете почина от „свински грип“

http://frognews.bg/news_106593/Oshte-edno-dete-pochina-ot-svinski-grip/

Почина едно от децата от социален дом, които бяха настанени в болницата в Добрич в изключително тежко състояние. Смъртта е причинена от усложнения след заразяване със „свински грип”, съобщи НТВ.

Спират преминаването на ТИР-ове през Кулата за неопределено време

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549747

За неопределено време се преустановява пропускането на товарни автомобили през ГКПП-Кулата, съобщават от МВР. Според получената в ГД "Гранична полиция" информация, от 17.30 часа днес за неопределено време е преустановено пропускането на товарни автомобили през ГКПП-Кулата. От 17 до 22.30 часа е въведена забрана и за преминаването на всички моторни превозни средства през ГКПП Илинден-Ексохи. Очаква се след 22.30 блокадата да отпадне до 10.00 часа утре. Към момента през ГКПП Златоград, Ивайловград и Капитан Петко войвода трафикът е нормален. Изто...

Още едно дете почина от грип в болница в Добрич

https://www.24chasa.bg/Article/5285065

Още една жертва на грипа у нас. Почина едно от децата от социален дом, които бяха настанени в болницата в Добрич в изключително тежко състояние. Смъртта е причинена от усложнения след заразяване със „свински грип”, предаде Нова тв. 
Преди дни шест деца от социалните центрове в Добрич бяха настанени в болницата в града като две от тях бяха сОще една жертва на грипа у нас. Почина едно от децата от социален дом, които бяха настанени в болницата в Добрич в изключително тежко състояние. Смъртта е причинена от усложнения след заразяване със „свински грип”, предаде Нова тв.  Преди дни шест деца от социалните центрове в Добрич бяха настанени в болницата в града като две от тях бяха с

Иван Иванов при Лампард, Пирло и Виля

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5285070

Иван Иванов е на път да стане съотборник на славните Франк Лампард, Андреа Пирло и Давид Виля. Централният защитник започна проби в „Ню Йорк Сити“ и вече направи първа тренировка. Клубът завърши шести в последното първенство на САЩ и също като „Манчестър Сити“ е собственост на концерн от Абу Даби. Явно затова Иванов мина медицински прегледи при
Иван Иванов е на път да стане съотборник на славните Франк Лампард, Андреа Пирло и Давид Виля. Централният защитник започна проби в „Ню Йорк Сити“ и вече направи първа тренировка. Клубът завърши шести в последното първенство на САЩ и също като „Манчестър Сити“ е собственост на концерн от Абу Даби. Явно затова Иванов мина медицински прегледи при

Международните превозвачи обвиняват България за ситуацията по границата с Гърция

http://society.actualno.com/mejdunarodnite-prevozvachi-obvinjavat-bylgarija-za-situacijata-po-granicata-s-gyrcija-news_522483.html

Международните превозвачи обвиниха институциите в България за липсата на адекватна реакция при създалата се ситуация по границата ни с Гърция заради протестите на фермерите от южната ни съседка. Въпреки частичното пропускане на тежкотоварни автомобили на граничния пункт ”Кулата-Промахон” колоната от чакащи на наша територия камиони е над 6 километра. От няколко дни нашите шофьори настояват за промяна на пропускателния режим с оглед извънредната ситуация. Според тях повечето от про

Нова бежанска вълна залива Турция

http://www.mediapool.bg/nova-bezhanska-valna-zaliva-turtsiya-news245256.html

Нова бежанска вълна се е струпала край турско-сирийската граница и ситуацията заплашва да се превърне в хуманитарна катастрофа. През последните дни на турската граница са пристигнали около 15 хиляди души, съобщи турският премиер Ахмед Давутоглу, но според източници от ООН бежанците от последните дни са двойно повече, около 30 хиляди души. Давутоглу посочи, че сирийците  са избягали от северния град Алепо, където правителствените сили на Башар Асад започнаха мащабна офанзива с подкрепата на руските самолети. Проправителствените сирийски сили са обкръжили напълно местност северно от Алепо, като по този начин са пресекли основната пътна артерия от града към Турция. Турското правителство прогнозира, че от региона на Алепо ще пристигнат общо около 70 хил. бежанци. Турската ислямистка благотворителна фондация "Човешки права и свободи" съобщи, че изгражда нов бежански лагер в Сирия близо до границата с Турция, където се планира да бъдат настанявани бежанците, а не на турска територия. Турция определено се задъхва под бремето на сирийските бежанци, чийто брой е достигнал 2 млн.700 х.души, посочи вчера президентът Реджеп Таип Ердоган. ЕС ще отпусне на Турция 3 млрд.евро  финансова помощ, срещу ангажимента Анкара да осигури намаляване на бежанския поток към Европа.Предвижда се приносът на България да е в размер на 5,9 млн. евро. Германският канцлер Ангела Меркел пристига в понеделник в Турция за разговори по мигрантската криза.

Нова бежанска върна залива Турция

http://www.mediapool.bg/nova-bezhanska-varna-zaliva-turtsiya-news245256.html

Нова бежанска вълна се е струпала край турско-сирийската граница и ситуацията заплашва да се превърне в хуманитарна катастрофа. През последните дни на турската граница са пристигнали около 15 хиляди души, съобщи турският премиер Ахмед Давутоглу, но според източници от ООН бежанците от последните дни са двойно повече, около 30 хиляди души. Давутоглу посочи, че сирийците  са избягали от северния град Алепо, където правителствените сили на Башар Асад започнаха мащабна офанзива с подкрепата на руските самолети. Проправителствените сирийски сили са обкръжили напълно местност северно от Алепо, като по този начин са пресекли основната пътна артерия от града към Турция. Турското правителство прогнозира, че от региона на Алепо ще пристигнат общо около 70 хил. бежанци. Турската ислямистка благотворителна фондация "Човешки права и свободи" съобщи, че изгражда нов бежански лагер в Сирия близо до границата с Турция, където се планира да бъдат настанявани бежанците, а не на турска територия. Турция определено се задъхва под бремето на сирийските бежанци, чийто брой е достигнал 2 млн.700 х.души, посочи вчера президентът Реджеп Таип Ердоган. ЕС ще отпусне на Турция 3 млрд.евро  финансова помощ, срещу ангажимента Анкара да осигури намаляване на бежанския поток към Европа.Предвижда се приносът на България да е в размер на 5,9 млн. евро. Германският канцлер Ангела Меркел пристига в понеделник в Турция за разговори по мигрантската криза.

Пет родни села откъснати от цивилизацията - автобусите към тях спряха работа

http://www.cross.bg/prevozvachi-selo-sela-1497265.html

/КРОСС/Пет села във врачанско станаха напълно изолирани от цивилизацията, след като беше спрян общественият транспорт към тях. Автобусните фирми се отказали, защото били на загуба, съобщи Нова ТВ. Хората от петте села не могат да стигнат без личен транспорт нито до областния, нито до общинския си център, въпреки че са на не повече от 20 километра и от Враца, и от Криводол. Парадоксално е, че най-отдалеченото село е само на 3 километра от главен път Е-79 - т.е. от маршрута на всички автоуси между Враца, Монтана и Видин. Хората го наричат "трасето от цивилизацията до пустошта". "Нямаме автобуси поради простата причина, че частните превозвачи не желаят да извършват тази услуга понеже не е рентабилна", заяви Ивайло Диманов, кмет на село Ботуня. Автобусните превозвачи се отказали от линиите заради нелегални превозвачи, които подбивали цените и „крадели" пътниците. Години никой не успял да се справи с тях. А като по ирония на съдбата село Ботуня започва с автобусна спирка и завършва с автобусна спирка. Те обаче служат само за да лепят хората некролози върху тях. Предстои общинските съвети на Враца и Криводол да намерят общо компромисно решение кой и как ще доплаща загубите на някоя транспортна форма, която би се наела да превозва хората. Разпратени са няколко покани, а договорът ще бъде сключен пряко дори без конкурс до провеждането на такъв.  

Хампарцумян: Българите са събрали 500 млн. лв. за един месец и са ги дали на банките

https://www.24chasa.bg/Article/5285051

Българите са събрали 500 млн. лв. за един месец и са ги дали на банките. Това е темп, който през последните месеци е доста устойчивБългарите са събрали 500 млн. лв. за един месец и са ги дали на банките. Това е темп, който през последните месеци е доста устойчив".Това обясни пред bTV банкерът Левон Хампарцумян допълни: "Това са едни събрани пари, една голяма част от тях са вече използвани от банките за кредити, защото вие оставяте парите са на депозит за шест месеца,

Осъден на смърт иракчанин намери убежище в България

http://petel.bg/Osaden-na-smart-irakchanin-nameri-ubezhishhe-v-Balgariya__144195

България даде убежище на иракчанин, осъден на смърт в държавата си заради хомосексуализъм, предава Нова тв. От пет месеца 24-годишният ...

Рекорд за „Барса“ след скандали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5285062

„Барселона“ изравни клубния рекорд от 28 поредни мача без загуба във всички турнири след 2:0 срещу „Леванте“ навън в 23-тия кръг в Испания. Победата е десета поредна за водача, но дойде след перипетии. Още в 3-тата минута съдийският екип неправилно даде засада при гол на Лионел Меси. Съдбата се реваншира пред каталунците в 21-вата,
„Барселона“ изравни клубния рекорд от 28 поредни мача без загуба във всички турнири след 2:0 срещу „Леванте“ навън в 23-тия кръг в Испания. Победата е десета поредна за водача, но дойде след перипетии. Още в 3-тата минута съдийският екип неправилно даде засада при гол на Лионел Меси. Съдбата се реваншира пред каталунците в 21-вата,

Испанец №1 на турнира в София

https://www.24chasa.bg/Article/5285061

Испанецът Роберто Баутиста Агут спечели историческото първо издание на турнира по тенис Garanti Koza Sofia Оpen, който се проведе в столичната зала “Арена Армеец”. Поставеният под номер 1 в схемата състезател се справи 6:3, 6:4 с Виктор Троицки.
27-годишният Агут, който е 18-и в световната ранглиста, вече има 4 титли от веригата АТР.Испанецът Роберто Баутиста Агут спечели историческото първо издание на турнира по тенис Garanti Koza Sofia Оpen, който се проведе в столичната зала “Арена Армеец”. Поставеният под номер 1 в схемата състезател се справи 6:3, 6:4 с Виктор Троицки. 27-годишният Агут, който е 18-и в световната ранглиста, вече има 4 титли от веригата АТР.

Ердоган иска САЩ да избират между Анкара и кюрдите

http://www.mediapool.bg/erdogan-iska-sasht-da-izbirat-mezhdu-ankara-i-kyurdite-news245255.html

Вашингтон да избере кой да му е партньор – Турция или кюрдите, призова турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който се ядоса в неделя пред журналисти от визитата специалния пратеник на американския президент Барак Обама за международната антиджихадистка коалиция Брет Макгърк при бойците от Частите за защита на народа (YPG), които контролират сирийския град Кобане. "Той посети Кобане по време на женевските преговори и бе награден с почетен знак от така наречения генерал на кюрдите. Как да му се доверим? Кой от нас е вашият партньор: аз или терористите в Кобане?", попита държавният глава на Турция, която се обяви против присъствието на кюрдски представители на конференцията в Женева. YPG са въоръжените бойци от Партията на демократичното единство – сирийските кюрди. С помощта на водената от САЩ международна коалиция те успяха след ожесточени боеве преди година да си върнат от Ислямска държава град Кобане, намиращ се близо до турската граница. Анкара им отказа помощ, смятайки ги за сирийския клон на ПКК (Кюрдската работническа партия), която води въоръжена борба от 1984 г. в самата Турция. Сега Ердоган заяви, че за Турция Партията на демократичното единство и ПКК са едно и също и този въпрос ще бъде повдигнат пред международните организации. След като признавате ПКК за терористична организация, в списъка трябва влезе и Партията на демократичното единство, заяви турският президент, цитиран от турски медии и АФП. Турското правителство се опасява американската военна подкрепа да не позволи на сирийските кюрди, които вече контролират голяма част от северна Сирия по протежение на турско-сирийската граница, да разширят допълнително влиянието си на запад. Ердоган посочва, че в момента има намаляване на доверието между Анкара и Вашингтон заради подкрепата на САЩ за сирийските кюрди, но в същото време от американска страна имало смекчаване на позицията за създаването на зона за сигурност в Северна Сирия. Според него САЩ са започнали да вярват в този проект. По думите му Турция е готова да участва в създаването на такава зона на сигурност и със защитено въздушно пространство не само в 98-километровия участък между градовете Азез и Джараблус, но и на по-голяма територия. Каза на Обама, че може да увеличим тазци зона и с помощта на страни-донори да построим там нов град", каза още Ердоган.

„Кафявите журналисти“ Крумова и Щърбева удариха дъното

http://www.bnews.bg/article-147786

Коментарите на отвратени от нивото българската журналистика зрители започнаха още по време на излъчването на "Комбина" и към този час не стихват.

Заради филм взривиха автобус в центъра на Лондон

https://www.24chasa.bg/Article/5285030

Червен двуетажен автобус беше взривен в центъра на Лондон, показва SkyNews. Обезпокоени от случилото се, много жители на британската столица споделиха в социалните мрежи снимки и видео, показващи експлозията и последствията от нея.
Оказа се обаче, че става дума за сцена от филм с Джеки Чан и Пиърс Броснан.Червен двуетажен автобус беше взривен в центъра на Лондон, показва SkyNews. Обезпокоени от случилото се, много жители на британската столица споделиха в социалните мрежи снимки и видео, показващи експлозията и последствията от нея. Оказа се обаче, че става дума за сцена от филм с Джеки Чан и Пиърс Броснан.

Съдът отмени продажбата на Чифте баня в Кюстендил

http://frognews.bg/news_106592/Sadat-otmeni-prodajbata-na-CHifte-bania-v-Kiustendil/

Административният съд в Кюстендил отмени решението на Общинския съвет за продажбата на Чифте баня, като го определи за незаконосъобразно.

Папагали от джунглата на изложба в Разград

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549745

До края на февруари в конферентната зала на хотел „Централ“ е подредена интересна изложба. 16 папагала от цял свят могат да видят посетителите. Пъстрите птици са най-интересни за децата. Експозицията вече е представяна във Варна, Русе, Плевен, Стара Загора и Добрич, всъщност обаче папагалите са си разградски – разказа единият от организаторите Мирослав Пъшев. Надсловът й е „Добре дошли в джунглата“.

Осем двойки влюбени се венчават на Свети Валентин и на 29 февруари в Пловдив

http://pik.bg/осем-двойки-влюбени-се-венчават-на-свети-валентин-и-на-29-февруари-в-пловдив-news481571.html

Осем двойки влюбени се венчават на Свети Валентин и на 29 февруари в Пловдив

Влюбени двойки решиха да се венчаят на две от специалните дати този месец в Пловдив. Четири двойки ще си кажат „да” в Деня на влюбените 14 февруари и още четири на 29 февруари, който съществува само веднъж на 4 години, когато годината е високосна, предадеTNS.bg.

„Записванията започнаха от рано за тези дати”, съобщиха от общинското предприятие „Радостни обреди” в Пловдив.
14 е в неделя, а 29 в понеделник. За деня, който съществува само във високосна година, каквото е 2016, желание да сключат брак са изявили Димитър и Екатерина, Иво и Анна, Десислава и Мурай и Васил и Александра.

„Искахме датата да е запомняща се и по тази причина избрахме именно 29 февруари”, обясниха двойките избора си. При една от тях първата крачка за сключването на брак е направила дамата.

Интерес към 14 и 29 февруари се наблюдава и в градовете София и Варна, но в Пловдив броят на двойките, които искат да се венчаят тогава е най-голям.

Другата специална дата, на която се очакват голям брой младоженци е 16.06.2016 година. Засега само една двойка е изявила желание да сключи брак на тази дата в Пловдив.

Ван Гаал изригна заради Специалния

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5285032

Луис ван Гаал пощуря срещу журналистите за пореден път, като нареди монолог заради заглавията, свързващи Жозе Моуриньо с поста му.
Мениджърът на „Манчестър Юнайтед“ нарече слуховете за преговори между клуба и Специалния „неуважителни и измислени“.
„Как си мислите, че се чувствам? - повиши тон Ван Гаал. - Чета вестници, чете ги и семейството ми.
Луис ван Гаал пощуря срещу журналистите за пореден път, като нареди монолог заради заглавията, свързващи Жозе Моуриньо с поста му. Мениджърът на „Манчестър Юнайтед“ нарече слуховете за преговори между клуба и Специалния „неуважителни и измислени“. „Как си мислите, че се чувствам? - повиши тон Ван Гаал. - Чета вестници, чете ги и семейството ми.

15 коли потънаха в езеро (ВИДЕО)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549744

15 коли потънаха в езеро в Уисконсин, след като са били паркирани върху леда, покрил водата. Много шофьори паркирали именно там по време традиционен фестивал. Според организаторите на събитието собствениците паркирали автомобилите си върху леда на свой риск. Десет от колите са с по-сериозни щети. Няма пострадали при инцидента. Видео: Ruptly  ...

Черна серия! Втори скиор пострада тежко в Банско, животът му е в опасност заради множество кръвоизливи

http://pik.bg/черна-серия-втори-скиор-пострада-тежко-в-банско-животът-му-е-в-опасност-заради-множество-к-news481600.html

Черна серия! Втори скиор пострада тежко в Банско, животът му е в опасност заради множество кръвоизливи

Черен е днешният ден за скиорите в Банско. След като, румънец се преби и загина под връх Тодорка, англичанин пострада много тежко. В момента той е в болницата в Разлог. Животът му е в опасност заради множеството кръвоизливи, получени пре падането и силните удари.

Днес е много тежко положението в Банско, според БЧК.  Само за около два часа пиковите моменти между 12 ч.  и 14 ч. станали над 25 инциденти на ски пистите. От БЧК предупреждават, че в момента заради слънчевото време снегът е тежък и затова не трябва да се кара бързо. 

Димитър Танев, РБ: Фатално са забавени процедурите за одобрение на учебниците

http://www.cross.bg/ychebnitzite-tanev-dimitur-1497260.html

/КРОСС/Фатално са забавени процедурите за одобрение на учебниците. Има и огромно закъснение по отношение и на подготовката на Държавните образователни стандарти. Трябва да се приемат 19 стандарта, а има одобрени 2-3. Това каза в ефира на „Неделя 150" по БНР Димитър Танев, заместник-председател на „Движение България на гражданите" и на бюджетната комисия в парламента, народен представител от Реформаторския блок. Издателите да внесат проектите на учебниците по-рано от месец август е възможно решение според Танев, като той обърна внимание, че особено за първи клас няма драстични разлики в съдържанието, което е благоприятен фактор. По думите му, ако се разчита учебниците да се представят около крайния срок 9 август, то това ще предопредели липсата на учебници за 15 септември. Димитър Танев, който в мандата на Даниел Вълчев беше главен секретар на МОН, подчерта, че в никакъв случай не трябва да се говори за отлагане на влизането в сила на Закона за предучилищното и училищното образование и определи такава хипотеза като лош политически знак и лош знак за образователната система, като добави, че не може и да е знак от управляващото мнозинство. Новият министър ще положи усилия и като политик, и като ресорен министър законът да се приложи, категоричен бе Танев, посочвайки, че това се случва в ситуация, при която нито времето за подготовка, нито за отпечатване и разпространение на учебниците е достатъчно

Второ дете почина от грип у нас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5285028

Второ дете почина от усложнения от грип. След като тригодишно момиченце издъхна в Стара Загора, вчера в добричката болница е починало още едно дете. Както Труд писа, в сряда две деца от Центровете за настаняване от семеен тип бяха приети за лечение с тежка форма на грип.
Едното от тях е починало в събота вечерта,
Второ дете почина от усложнения от грип. След като тригодишно момиченце издъхна в Стара Загора, вчера в добричката болница е починало още едно дете. Както Труд писа, в сряда две деца от Центровете за настаняване от семеен тип бяха приети за лечение с тежка форма на грип. Едното от тях е починало в събота вечерта,

В инфекциозна клиника в Пловдив се борят за живота на 20 деца с тежък грип

https://www.24chasa.bg/Article/5284521

Има риск да развият енцефалит,  казва проф. Мариана Стойчева
Двадесет деца от Пловдив са в инфекциозната клиника на университетската болница Има риск да развият енцефалит,  казва проф. Мариана Стойчева Двадесет деца от Пловдив са в инфекциозната клиника на университетската болница "Св. Георги" заради тежко протичащ грип. Най-малките са по на годинка. Повечето са с интоксикация, повръщане и диария, а някои и със световъртеж. "Увеличават се случаите на усложнения от грипа.

Предлагат площад в София да бъде кръстен на Желю Желев

http://petel.bg/Predlagat-ploshhad-v-Sofiya-da-bade-krasten-na-ZHelyu-ZHelev__144194

Площадът пред храм-паметника „Александър Невски” да носи името на покойния президент Желю Желев. Идеята е на Михаил Неделчев и Петко Сим...

Без ТИР-ове през Кулата за неопределено време

http://pik.bg/без-тир-ове-през-кулата-за-неопределено-време-news481646.html

Без ТИР-ове през Кулата за неопределено време

За неопределено време се преустановява пропускането на товарни автомобили през ГКПП-Кулата. Според получените в ГД „Гранична полиция“ информация, от 17.30 часа днес за неопределено време е преустановено пропускането на товарни автомобили през ГКПП-Кулата.

От 17 до 22.30 часа е въведена забрана и за преминаването на всички моторни превозни средства през ГКПП Илинден-Ексохи. Очаква се след 22.30 часа блокадата да отпадне до 10.00 часа в утрешния ден. Към момента (18.00 часа – бел. ред.) през ГКПП Златоград, Ивайловград и Капитан Петко войвода трафикът е нормален.

Загиналата при тежката катастрофа на Е-79 в петък оставя три момчета сираци

https://www.24chasa.bg/Article/5285010

Тежката катастрофа, която стана на международния път Е 79 в петък вечерта, остави три момченца сираци. При ужасния удар на място загина майка им Елеонора П. на 31 години. В неделя почерненото семейство и цялото село Смоляновци изпратиха младата жена в последния й път. Без майка си ще растат трите момченца на 9,8 и 6 годинки, предаде Конкурент.бг.Тежката катастрофа, която стана на международния път Е 79 в петък вечерта, остави три момченца сираци. При ужасния удар на място загина майка им Елеонора П. на 31 години. В неделя почерненото семейство и цялото село Смоляновци изпратиха младата жена в последния й път. Без майка си ще растат трите момченца на 9,8 и 6 годинки, предаде Конкурент.бг.

Volkswagen ще обезщети щедро пострадалите от емисионните измами

http://europe.actualno.com/volkswagen-shte-obezshteti-shtedro-postradalite-ot-emisionnite-izmami-news_522482.html

Германският производител на автомобили "Volkswagen" ще предложи щедри пакети от обезщетения за около 600 хиляди американски собственици на дизелови автомобили, чийто софтуер е бил манипулиран да показва при технически преглед, че изхвърля по-ниски от реалните парникови емисии. Все още обаче не е решено дали на пострадалите да им бъде предложена парична компенсация, обратно изкупуване на автомобила, подмяната му с нов и поправка на колата като се инсталира "честен" софтуер, предаде Ройтер

Русия осъди изстреляната от КНДР ракета-носител с изкуствен спътник

http://svetoven.pogled.info/news/71357/Rusiya-osadi-izstrelyanata-ot-KNDR-raketa-nositel-s-izkustven-spatnik

/Поглед.инфо/ Министерството на външните работи на РФ осъди изстрелването на ракетата-носител от КНДР, съобщава ТАСС в неделя (7 февруари).

Адвокат съди сираче за над 33 000 лв.

http://www.bnews.bg/article-147787

На последното заседание по спора състав на Окръжния съд в Пазарджик не отсъдил в полза на ищеца.

Миков не изключва избори 2 в 1 още тази година

http://frognews.bg/news_106591/Mikov-ne-izkliuchva-izbori-2-v-1-oshte-tazi-godina/

Лидерът на БСП Михаил Миков не изключва възможността през тази година изборите да са две в едно - за президент и предсрочни парламентарни.

"Лудогорец" победи БАТЕ с 3:0 в поредната си контрола в Турция

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/07/2700441_ludogorec_pobedi_bate_s_30_v_porednata_si_kontrola_v/?ref=rss


"Лудогорец" записа още един силен мач в зимната си подготовка, след като победи с категоричното 3:0 БАТЕ (Борисов) в седмата си контрола от лагера в Турция.

Възпитаниците на Георги Дерменджиев играха много агресивно и разнообразно в атака, с което заслужиха напълно победата си. 

Най-добрият на терена за българския шампион безспорно бе Вандерсон, който вкара първите две попадения и асистира на Кафу за третото. 

След спокойни начални минути играта се отвори и...

Виж Сардиния и преяж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5282238

Най-истинската кухня на Сардиния е точно там, където няма курортисти. Специалните ястия на острова принадлежат към континенталната, а не към морската кухня - прасе, свиня или глиган на шиш. Тъй като суровината е уникална, защото месото се взема от генетично чисти островни породи, всяко местно печено има забележителни вкусови достойнства.
Най-истинската кухня на Сардиния е точно там, където няма курортисти. Специалните ястия на острова принадлежат към континенталната, а не към морската кухня - прасе, свиня или глиган на шиш. Тъй като суровината е уникална, защото месото се взема от генетично чисти островни породи, всяко местно печено има забележителни вкусови достойнства.

Георги Първанов: На страната на Доган съм, турски емисари обикалят страната

http://offnews.bg/news/n_1/n_623736.html

Ахмед Доган имаше национално-отговорна позиция, но сега представители на турската държава се намесват у нас, емисари обикалят страната и се стремят да обърнат към "правата вяра" хората. Включително и със заплахи, заради роднините им в Турция. Сезирам държавата ни, че се случват нередни неща в смесените региони. Това заяви лидерът на АБВ и екс президент Георги Първанов по Нова тв. Той допълни, че до часове ще информира премиерът Бойко Борисов за данните, които има.  Аз съм на страната на българския интерес, а той съвпада с казаното от Ахмед Доган, заяви Първанов попитан на чия страна е битката Доган - Местан.  Първата ми среща с живеещите в Лондон сънародници бе преди 20 години. Но защо се впечатлявате от срещата на премиера - и на събрания у нас се задават много неудобни въпроси. Препоръчвам на министър-председателя и на другите политици да бъдат подготвени и да поддържат повече връзки с тези хора, каза още Първанов.  Не може да се подменя 150 години по-късно това, което са мислели нашите възрожденци. Може би трябва да сложим звездичка в нашите текстове и под линия да обясним "Под робство нашите възрожденци за разбирали съжителство", коментира Първанов скандала в образованието, довел до смяната на просветния министър.  Липсата на перспектива е причината, поради която хората напускат България. Инициирах промяна в законодателството хора, които живеят в чужбина, да могат да се кандидатират за президент.  АБВ няма да предизвика предсрочни избори, увери Първанов. 

Русия: Ръстът на напрежението в Сирия се дължи на безразсъдството на НАТО

http://svetoven.pogled.info/news/71356/Rusiya-Rastat-na-naprezhenieto-v-Siriya-se-dalzhi-na-bezrazsadstvoto-na-NATO

/Поглед.инфо/ Официалният представител на Министерството на отбраната на РФ генерал-майор Игор Конашенков нарече глупост разсъжденията на Столтенберг, че ръстът на напрежението в Сирия се дължи на руското присъствие там, предава агенция ТАСС в неделя (7 февруари).

Елен Колева е влюбена в Калин Терзийски

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/elen-koleva-e-vliubena-v-kalin-terzijski-6049606

Пред камерата тя и Терзийски говориха за отношенията помежду си, за проблемите на Калин с алкохола, за случващото се в страната и за това какви са повечето българи

“Под прикритие” тръгва през март в праймтайма на БНТ

https://www.24chasa.bg/Article/5284816

След спекулациите за старта на новия пети сезон на сериала, от БНТ потвърдиха с промовидео, че той тръгва през март. Снимките по него започнаха миналото лято на Черноморието, после се пренесоха в столицата и все още вървят. Нови герои ще се появат в “Под прикритие”, а вече познатите ще са сменили позицииите си.След спекулациите за старта на новия пети сезон на сериала, от БНТ потвърдиха с промовидео, че той тръгва през март. Снимките по него започнаха миналото лято на Черноморието, после се пренесоха в столицата и все още вървят. Нови герои ще се появат в “Под прикритие”, а вече познатите ще са сменили позицииите си.

"Кулата" под безсрочна блокада въпреки обещанията на гърците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5284996

За неопределено време се преустановява пропускането на товарни автомобили през ГКПП "Кулата", съобщиха от пресцентъра на МВР. 
Според полученaта в ГД „Гранична полиция“ информация, от 17.30 часа днес за неопределено време е преустановено пропускането на товарни автомобили през ГКПП „Кулата”. Както Труд писа,
За неопределено време се преустановява пропускането на товарни автомобили през ГКПП "Кулата", съобщиха от пресцентъра на МВР.  Според полученaта в ГД „Гранична полиция“ информация, от 17.30 часа днес за неопределено време е преустановено пропускането на товарни автомобили през ГКПП „Кулата”. Както Труд писа,

Бежанец изнасилил 10-годишно дете във Виена

http://www.moreto.net/novini.php?n=313003

Австрийската полиция съобщи, че е задържала иракски бежанец за изнасилване на 10-годишно дете в плувен комплекс във Виена. Престъплението е било извършено в края на миналата година. Престъпникът е пристигнал в Австрия на 13-ти септември миналата година.

Завърналите се от Антарктида: Горди сме, свършихме си работата

http://pik.bg/завърналите-се-от-антарктида-горди-сме-свършихме-си-работата-news481569.html

Завърналите се от Антарктида: Горди сме, свършихме си работата

Престоя ни в Антарктика мина много добре. Свършихме си работата. Това заяви дерматологът проф. Николай Цанков, който заедно с колегите си от предпоследната група от 24-та Национална антарктическа експедиция, се завърна на родна земя. Проф. Цанков обясни, че се е занимавал с проект за изследване на кожата - нейната влажност, омазненост и релеф и как се променят те при екстремните климатични условия. Резултатите повтарят това, което имах по-миналата година и сега ще ги публикувам”, каза той. Относно това дали ще се върне обратно в базата ни в Антарктика, той посочи, че пътуването до ледения континент е било подарък от Господ. „Имам щастието да видя Антарктика девствена все още, тези, които отидат след 30 години няма да завят това нещо”, смята проф. Цанков. Дерматологът сподели, че хората там са много интересни. „Това е едно много голямо достижение за България. Чувствам се горд, че съм българин, защото толкова години след освобождението ни от турско робство, ние само губим територия, а сега усвоихме една територия”, коментира той. Доволен, че е свършил всичко, което е предвидил в началото е и геодезистът доц. Борислав Александров. „Успяхме да картографираме тази част, която беше зададена като задача от Агенцията по геодезия и картография и кадастър, макар и с много трудности и много тежки премеждия. Живи сме, здрави сме, добре сме”, заяви при кацането на летище София доц. Александров. Относно премеждията Александров обясни, че те са били лошото време, когато са се прибирали, снежна буря, падане от лодката, с която са минавали от кораба до брега и други. Александров обаче със сигурност ще се включи и в екипа за следващата експедиция до българската база на ледения континент. „Много е хубаво. Там е истинско място. Върши се смислена работа и ние сме много доволни от това, което направихме. За първи път беше направено това картографиране с дрон, заснехме и част от океанското дъно и беше нещо много невероятно”, обясни той. По време на престоя си в българската база „Св. Климент Охридски“ на остров Ливингстън геодезистите успяха, с помощта на дрон, да заснемат недостъпни участъци като основа за съставянето на прецизна топографска карта. На ледения континент остават десет полярника, сред които е екипът млади геолози, които довършват научния си проект. До края на месеца всички ще имат нелеката задача да консервират постройките и съоръженията за предстоящата тежка антарктическа зима и ще се завърнат на родна земя през първата десетдневка на месец март.

Има нездраво любопитство на медиите към Реформаторите, смята депутат от партията на Кунева

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/07/2700437_ima_nezdravo_ljubopitstvo_na_mediite_kum_reformatorite/?ref=rss


Интересът на медиите към случващото се в Реформаторския блок е засилен повече от интереса към останалите партии, смята депутатът Антони Тренчев ("Движение България на гражданите") в интервю за "Беновска пита" по Канал 3. Според него този интерес към процесите между партиите в Блока е нездрав.

"Дори в ГЕРБ има различни течения", посочи той, но отказа да уточни за какви противоречия знае в коалиционния партньор.

Попитан дали Реформаторския блок се разпада, след като ДСБ обяви, че излиза в опозиция, той каза, че няма проблеми. "Поне половината от структурите не искат нито да се излиза нито от властта. ДСБ как ще преценят как да го направят ще се разбере на конгреса им през март", каза още Антони Тренчев. След това щяло да се разбере, че Реформаторският блок и управляващото мнозинство продължава напред. По думите и преди ДСБ да напусне, в някои от гласуванията в пленарната зала Реформаторският блок не е подкрепял ГЕРБ.

Депутатът от партията на Меглена Кунева коментира и срещата на премиера Бойко Борисов с българската диаспора в Лондон по-рано тази седмица. "Ако мен ме питате, маниерът на задаване на въпросите не беше красив, но се зададоха резонни въпроси", каза той и уточни, че може да има ръст в приходите заради пресичането на каналите за контрабанда, но нямало "жив хванат контрабандист". "Това ми се струва интересно. Не знам за осъден."

Антони Тренчев добави, че точно затова трябва да се приеме антикорупционен закон. По думите му в момента се провеждали преговори с парламентарните групи, за да се събере подкрепа, каквато до момента не успя на два пъти. Законът щял да бъде внесен до три месеца в деловодството на Народното събрание.

Радиоактивно изтичане сее паника

http://www.bnews.bg/article-147785

Тревожно високо съдържание на радиоактивност било засечено в 3 контролни кладенеца около АЕЦ-а.

"Фолксваген" ще обезщети щедро пострадалите от емисионните измами

http://www.mediapool.bg/folksvagen-shte-obezshteti-shtedro-postradalite-ot-emisionnite-izmami-news245254.html

Германският производител на автомобили "Фолксваген" (Volkswagen) ще предложи щедри пакети от обезщетения за около 600 хиляди американски собственици на дизелови автомобили, чийто софтуер е бил манипулиран да показва при технически преглед, че изхвърля по-ниски от реалните парникови емисии. Все още обаче не е решено дали на пострадалите да им бъде предложена парична компенсация, обратно изкупуване на автомобила, подмяната му с нов и поправка на колата като се инсталира "честен" софтуер, предаде Ройтерс, цитирайки германския вестник "Франкфурт Алгемайне Цайтунг" (ФАЦ). През декември "Фолксваген" помоли компанията "Фийнберг" да администрира компенсационната програма на автомобилопроизводителя. "Фийнберг" има опит с разпределянето на обезщетенията за пострадалите от терористичните атаки в САЩ на 11 септември 2001 г. и за петролния разлив в Мексиканския залив при пожара на сондата "Дийп Харайзън" на "БиПи". В петък "Фолксваген" отложи публикуването на финансовите си резултати за 2015 г. и срещата на акционерите на компанията, тъй като все още не може да определи  точните загуби от емисионния скандал. Четири месеца след разразяването на скандала в САЩ, който след това се пренесе и в Европа, обаче автоконцернът не може да получи разрешение от американските власти за ремонта на засегнатите автомобили. Чак след това може да стартира компенсационната програма. "Ръцете ми са вързани, докато "Фолксваген" и властите не преодолеят различията си", посочва пред ФАЦ Кенет Фийнберг от компанията, която ще управлява компенсационния механизъм. Той посочва, че целта е да се постигна споразумение с повече от 90 процента от пострадалите от измамата собственици на автомобили. Фийнберг дава пример,че 97 на сто от семействата на жертвите и ранените от атентата на 11 септември са приели направените им оферти за обезщетяване. Около 90 процента  от засегнатите от разлива на "БиПи" в Мексиканския залив също са се съгласили с отправените им предложения. Според Фийнберг в този случай дори ще е по-лесно, защото става въпрос за чист бизнес, а не за емоции като при загубата на хора.

3700 пловдивски общинари чакат премии

https://www.24chasa.bg/Article/5284530

Пловдивските общинари чакат поредния транш надбавки, които им се полагат на всяко тримесечие. Пловдивските общинари чакат поредния транш надбавки, които им се полагат на всяко тримесечие. "В края на март ще видим какви са икономиите и евентуално тогава ще раздадем допълнително материално стимулиране", казаха от финансовата дирекция в градската управа. Надбавките ще са до 300 лева за администрацията и до 200 за бюджетните предприятия.

Самомасажът - начин на употреба

http://www.cross.bg/natisnete-vezhdite-slepoochiyata-1497259.html

/КРОСС/Каквито и терапии за лице да сте планирали през идващата седмица, в неделя можете да направите самомасаж вкъщи - това е една от най-резултатните процедури за красота. Тя подобрява кръвообращението, елиминира отоците, тонизира епидермиса, влияе благотворно върху общото състояние на организма. И повишава настроението. Така че заделете 15-20 минути, в които красотата и енергията ще са в собствените ви ръце. След тях лицето ви бъде като ново. Трябва обаче да сте напълно спокойни - без постоянно да поглеждате дисплея на подвижния си телефон или да тичате до домашния компютър или таблета, за да проверите писмата от последните мигове. Първо, направете бърз преговор на посоките. При челото - от средата към слепоочието. Очите - от вътрешния към външния ъгъл за горния клепач, обратно за долния. Носът - от основата към върха и обратно. Бузите - от ъгълчетата на устните към ушите. Брадичката - от нейния център по дължината на долните челюсти към меката част на ушите. Горната устна - от средата й към ноздрите и горната ушите. Второ - спестете агресията в движенията си. Не разтягайте и не разтривайте ожесточено лицето си, за да не травмирате епидермиса и за да спестите излишните бръчици. Трето - никакъв масаж или самомасаж, ако са ви сполетели гнойни пъпки, пекли сте се на плажа или край басейна до зачервяване или пък сте получили някакво временно възпаление. И още нещо - ако имате проблем с окосмяването, докато не го преборите, забравете за какъвто и да било масаж

Калин Терзийски с тежка изповед за проблемите с алкохола (ВИДЕО)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549742

"Абсолютна истина е. Аз отново пия", каза Калин Терзийски пред Нова телевизия. "Аз съм един от най-четените български писатели. Сега трябва да се обяснявам защо пия, а с не какво съм направил за България. Никой не направи нищо за Калин Терзийски. Обиколих България 20-25 пъти, за да просветителствам. Абсол...

На „Шерба“: БСП поиска оставката на кабинета „Борисов“

http://petel.bg/Na----SHerba-----BSP-poiska-ostavkata-na-kabineta----Borisov----__144192

Стотици хора се стекоха за поредна година в местността „Шерба“ край село Гроздьово  за да почетат паметта на загиналите антифашисти от ...

Металът от паметника при НДК на скрап, фигурите - в музея

http://petel.bg/Metalat-ot-pametnika-pri-NDK-na-skrap--figurite---v-muzeya__144193

 Даринка Илиева: 24 часа снимка: Булфото, архив Скулпторът с нова жалба въпреки решението на ВАС, дело би забавило демонтажа Нова жа...

Ердоган гневен на САЩ заради кюрдите

http://svetoven.pogled.info/news/71355/Erdogan-gneven-na-SASHT-zaradi-kyurdite

/Поглед.инфо/ Турският президент Реджеп Ердоган реагира остро на подкрепата на САЩ за кюрдите в Сирия, които припознава като съюзници на кюрдските бунтовници в самата Турция. Той прикани Вашингтон да избира между него и тях.

Челси се спаси с късен гол срещу Манчестър Юнайтед

http://football.actualno.com/chelsi-se-spasi-s-kysen-gol-sreshtu-manchestyr-unajted-news_522485.html

Отборът на Манчестър Юнайтед не успя да запази възходящата си линия, след като изпусна в последната минута първа победа след цели 9 мача суша срещу Челси. Това се случи при гостуването на "червените дяволи" на "Стамфорд Бридж" - 1:1. Единственото попадение за Юнайтед в много напечената среща падна в 61-вата минута и беше дело на Джеси Лингаард. Той изигра прекрасно ситуация, в която получи топката с гръб към вратата в наказателното поле след скоростна атака по левия фланг, извъртя се много умел

"Лудогорец" с класика срещу "БАТЕ"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549743

"Лудогорец" постигна класическа победа с 3:0 срещу "БАТЕ"-Борисов в последната си контрола от подготвителния лагер на отбора в Анталия. Разградчани доминираха над своя съперник, като можеха да постигнат и по-убедителна победа. "Лудогорец" поведе в резултата в 19-та минута, когато Вандерсон направи добър рейд, след което с удар от границата на наказателното поле на "БАТЕ" изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Черник. Владислав Стоянов се прояви сигурно в 30-та минута, когато отрази удар на Пик. "БАТЕ" имаше невероятна възможнос...

Наследник на Христо Ботев живее в мизерия

http://offnews.bg/news/n_1/n_623735.html

В края на дните си, един възрастен мъж води битка, за да докаже кръвната си връзка с революционера Христо Ботев. Той се казва Иван Пейчев и е на 90 години. Бил е оператор в киното, по-късно - пазач на Светия синод, съобщи Нова тв.  Той е правнук на лелята на Ботев – на сестрата на Ботьо Петков. От повече от 20 години обаче води битка, за да докаже кръвната си връзка с революционера. Иван живее в пълна мизерия, в апартамент, пълен с хлебарки.

Без ток утре във Варна и областта ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=312999

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 8 февруари са възможни смущения на електрозахранването в няколко района на Варна, научи Moreto.net. Ето пълният списък: - от 09:00 ч. до 17:00 ч.

"Наполи" и "Ювентус" продължиха борбата за титлата с трудни победи

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/07/2700436_napoli_i_juventus_produljiha_borbata_za_titlata_s/?ref=rss


Фаворитите за титлата в Серия А - "Наполи" и "Ювентус" продължиха преследването, след като записаха победи съответно с 1:0 и 2:0 срещу двама от новаците в мачове от 24-ия кръг.

Лидерът от Неапол все пак задържа първото си място и продължава да води с две точки пред шампиона, който е в серия от 14 поредни победи.

"Наполи" се затрудни много при домакинството си на новака "Карпи", но десет минути след началото на второто полувреме Рафаело Бианко получи втори жълт карто и...

Брайън Мей от “Куин”: Сънувам, че с Фреди Меркюри разговаряме за наши си неща

https://www.24chasa.bg/Article/5281789

- Българската публика ви чака от години, а сега в рамките на 3 месеца ще дойдете 2 пъти, което е невероятно. Вие самият имате ли някакви очаквания за това, което ще се случи в България, г-н Мей?
Брайън Мей: Точно миналата седмица се срещнах с българи, които бяха страхотни,
с тях говорихме за
България и вече,
честно казано,- Българската публика ви чака от години, а сега в рамките на 3 месеца ще дойдете 2 пъти, което е невероятно. Вие самият имате ли някакви очаквания за това, което ще се случи в България, г-н Мей? Брайън Мей: Точно миналата седмица се срещнах с българи, които бяха страхотни, с тях говорихме за България и вече, честно казано,

Закриха 15 лекарски кабинета в Монтанско

http://pik.bg/закриха-15-лекарски-кабинета-в-монтанско-news481566.html

Закриха 15 лекарски кабинета в Монтанско

Затворени са 15 лекарски кабинета в селата на община Монтана. Само в 8 от 23 населени места има здравни пунктове. През миналата година затвориха медицинските кабинети в Липен, Долно Белотинци, Николово, Трифоново, Благово, Безденица, Войници, Винище, Горна Вереница, Клисурица, Студено буче и Славотин. Част от пунктовете не работят, защото докторите са отказали да плащат наемите, определени от общинския съвет, предаде Конкурент.бг.

Наемите са ниски, коментират финансистите, но въпреки това лекарите не искат да ги плащат. За кабинета в Габровница докторът плаща 58 лв. на месец, а медикът в Горно Церовете пък брои по 51 лв. В Смоляновци, където има лекарски и зъболекарски кабинети наемите са още по-ниски. Стоматологът дава само по 28 лв. месечно.

Закриването на пунктовете не оставя хората без лични доктори, но ги затруднява. Сега те пътуват до общинския център за рецепти и прегледи, което е свързано с повече разходи и време.

Пловдивският матрополит анатемосва лично йогата!

http://www.bnews.bg/article-147784

Народното събрание изразиха остра реакция срещу включените в матурата за 12-ти клас като текстове и въпроси върху системата йога.

Калин Терзийски се нахвърли в ефир на Йордан Радичков и Николай Хайтов (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/5284921

"Аз дадох възможност на българската литература да бъде нещо по-различно от Йордан Радичков и Николай Хайтов. Аз дадох възможност отново да има българска литература. Познавах се с Хайтов и донякъде с Радичков. Това бяха едни слуги на един режим, който аз не мога да понасям. Те правеха свирки на Живков",

Ахмед Ахмедов: „Не очакваме отлив от ДПС към Местан“

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549741

„Няма напуснали ДПС в Разградско в посока към евентуалната формация на Лютви Местан, нито очакваме да има“. Така областният председател на ДПС и депутат от област Разград Ахмед Ахмедов отговори на въпрос има ли отлив от партията на Доган към бъдещата политическа формация. Според Ахмедов, който присъства на всичките 5 проведени досега общински конференции на ДПС в Лудогорието, структурите на партията са стабилни. „ДПС няма спиране, след приключването на едни избори, започва подготовката за следващите, винаги сме в кондиция, според календара идв...

Сирийската армия напредва към турската граница

http://svetoven.pogled.info/iztok/news/71354/Siriiskata-armiya-napredva-kam-turskata-granitsa

/Поглед.инфо/ Подкрепяна от руската авиация, сирийската армия напредна днес по посока на контролирания от бунтовниците град Тал Рифаат, намиращ се на двадесетина километра от границата с Турция, продължавайки офанзивата си в провинция Алепо, предаде АФП, като се позовава на информация от Сирийски център за наблюдение на правата на човека.

Отсякоха незаконно 150 бели бора край Рибново

http://frognews.bg/news_106590/Otsiakoha-nezakonno-150-beli-bora-krai-Ribnovo/

150 иглолистни дървета бял бор са били отсечени незаконно на територията на „Държавно горско стопанство Гърмен“. Контрабандният добив е бил разкрит от контролно звено на Югозападното държавно предприятие в района на село Рибново, съобщи БНР.

Китайските туристи в Южна Корея предпочитат все повече местните марки

http://www.investor.bg/na-pyt/349/a/kitaiskite-turisti-v-iujna-koreia-predpochitat-vse-poveche-mestnite-marki-210807/

Световните луксозни брандове остават на заден план на фона на по-ниските разходи на китайците по време на път

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов стана бизнес лидер

http://www.cross.bg/naiidenov-borisov-biznes-1497285.html

/КРОСС/Бившият земеделски министър от първия кабинет на ГЕРБ Мирослав Найденов бе избран за председател на Съюза за стопанска инициатива. Така той смени досегашния му ръководител - финансиста Стефан Софиянски. Това е станало на редовно общо събрание на организацията в събота. Найденов бе един от най-доверените хора на премиера Бойко Борисов. Той стана част от скандала с изтеклия запис през април 2013 г. от разговор в дома на Борисов в Банкя. В разговора участва и бившият градски прокурор на София Николай Кокинов и се обсъжда саботаж на водено срещу Найденов дело за корупция, принуда и престъпление по служба. По случая бе заведено дело, Найденов стана защитен свидетел и отношенията му с Борисов се развалиха. Бившият агроминистър създаде партия БАСТА, а през февруари 2015 г. разследването срещу него бе прекратено, припомня Медиапул Сега Найденов се връща в публичния живот с намерение оглавената от него бизнес организация да стане омбудсман на малкия и среден бизнес и отново да влезе в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Съюзът за стопанска инициатива има амбицията да бъде мощен изразител на интересите на бизнеса у нас и да се бори за активна представителност и присъствие на своите членове в обществения живот на страната, посочват от организацията по повод промените в ръководството.  

Дават на прокурор горски стражари

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549740

Незаконна сеч на 150 иглолистни дървета на територията на „ДГС Гърмен” в участък, охраняван от горски стражар от района, разкри мобилно звено на Югозападното държавно предприятие. Проверката, извършена по сигнал на жител от община Гърмен с твърдения за злоупотреби, потвърди, че отрязаните дървета от бял бор са без контролна горска марка и без позволително за сеч. Обемът на незаконно добитата дървесина се изчислява на 64 кубически метра лежаща маса.Това е второ нарушение в рамките на пет месеца в територии, за опазването на които отговаря горски...

ПЪРВО в ПИК! Връщат ни към наследника на СССР. Организация ще работи за присъединяването ни към Евразийския съюз на Путин

http://pik.bg/първо-в-пик-връщат-ни-към-наследника-на-ссср-организация-ще-работи-за-присъединяването-ни--news481618.html

ПЪРВО в ПИК! Връщат ни към наследника на СССР. Организация ще работи за присъединяването ни към Евразийския съюз на Путин

България да бъде присъединена към Евразийския съюз - това е целта на прасно регистрирано сдружение. То носи името "Евразийска България". Сдружението е факт след три години работа на неговите организатори, главно действащи чрез "Фейсбук". За регистрацията съобщи двигателят на сдружението, адвокатът Рангел Бараков, на страницата "За членство на България в Евразийския съюз".

Новото сдружение си поставя на първо време осем цели:

1.Развитие и отстояване принципите на Българо-славянското културно-историческо духовно единство и наследство с всички славянски народи и държавите от Общност на независимите държави (ОНД);
2.Възстановяване, задълбочаване и заздравяване на културните, исторически и духовни връзки между Република България и Руската Федерация във всички сфери на обществения, политически и икономически живот.
3.Популяризирането на идеите на Евразийска икономическа общност и Митническия съюз с цел откриване на нови възможности пред българският бизнес, наука и култура.
4.Сдружението ще работи за превода и издаването на български език на творчеството на руски историци, социолози, публицисти и анализатори, в това число и на редица български автори на съответните чужди езици в Чужбина.
5.Утвърждаване и популяризиране на традиционните български национални ценности - морал, семейни ценности, традиции, обичаи, занаяти и тяхното популяризиране сред младите хора както в България, така и в чужбина;
6.Стимулиране развитието на просветните, културни и спортни дейности;
7.Популяризиране и отстояване институцията на традиционното семейство и запазване чистотата на Българския език.
8. Активна дейност и сътрудничество с граждански структури и организации с цел, засилване ролята на Гражданското Общество като регулатор на всички обществени, политически и икономически процеси в България.

Евразийският съюз е икономически съюз, който се създава чрез договор, подписан на 29 май 2014 г. между лидерите на Беларус, Казахстан и Русия. Путин обяви, че в него ще влязат всички бивши съветски републик с изключение на прибалтийските. Проектът включва присъединяване на Индия, Китай и Иран.

Радиоактивно изтичане сее паника в Ню Йорк

https://www.24chasa.bg/Article/5284919

Радиоактивни материали изтекоха в подпочвените води под ядрена централа северно от Ню Йорк, като предизвикаха паника в града, съобщиха американските медии.
Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо нареди пълно разследване на инцидента в централата в Бюканън, намираща се на около 70 км северно от Манхатън.Радиоактивни материали изтекоха в подпочвените води под ядрена централа северно от Ню Йорк, като предизвикаха паника в града, съобщиха американските медии. Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо нареди пълно разследване на инцидента в централата в Бюканън, намираща се на около 70 км северно от Манхатън.

Арестуваха иракчанин за изнасилване на дете във Виена

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5284909

Австрийската полиция задържа иракски бежанец, изнасилил 10-годишно дете в плувен комплекс във Виена. Престъплението е било извършено в края на миналата година.
Престъпникът е пристигнал в Австрия на 13-и септември миналата година. Пред полицията той е казал, че е "извършил престъплението поради спешни сексуални нужди", съобщават местните медии,
Австрийската полиция задържа иракски бежанец, изнасилил 10-годишно дете в плувен комплекс във Виена. Престъплението е било извършено в края на миналата година. Престъпникът е пристигнал в Австрия на 13-и септември миналата година. Пред полицията той е казал, че е "извършил престъплението поради спешни сексуални нужди", съобщават местните медии,

Заподозрени джихадисти са арестувани в Испания

http://www.mediapool.bg/zapodozreni-dzhihadisti-sa-arestuvani-v-ispaniya-news245253.html

Испанската полиция арестува най-малко седем души в градовете Валенсия и Аликанте и в испанския анклав Сеута в Мароко за предполагаеми връзки с джихадистките групировки "Ал Кайда" и "Ислямска държава", наричана и ДАЕШ в арабския свят, предаде Франс прес, цитирана от БТА в неделя. "Четирима от арестуваните имат испанско гражданство и са от сирийски, йордански и марокански произход", се съобщава в изявление на полицията. Двама други са със сирийско или мароканско гражданство. Националността на седмия арестуван не се уточнява. Той е задържан малко по-късно, около 10:30 местно време (9:30 ч. по Гринуич) при операция, която още не е приключила. Арестите са извършени след разследване, започнало през 2014 г. за "структурата в чужбина на терористичните ислямистки организации Фронт Ан Нусра и Даеш ", обясни полицията. Тези структури имат за цел да снабдяват организациите с необходимото за терористичната им дейност, добавя полицията, без да разкрива подробности.

Арести в Испания на заподозрени за връзки с "Ал Кайда" и ДАЕШ

http://www.mediapool.bg/aresti-v-ispaniya-na-zapodozreni-za-vrazki-s-al-kaida-i-daesh-news245253.html

Испанската полиция арестува най-малко седем души в градовете Валенсия и Аликанте и в испанския анклав Сеута в Мароко за предполагаеми връзки с джихадистките групировки "Ал Кайда" и "Ислямска държава", наричана и ДАЕШ в арабския свят, предаде Франс прес, цитирана от БТА в неделя. "Четирима от арестуваните имат испанско гражданство и са от сирийски, йордански и марокански произход", се съобщава в изявление на полицията. Двама други са със сирийско или мароканско гражданство. Националността на седмия арестуван не се уточнява. Той е задържан малко по-късно, около 10:30 местно време (9:30 ч. по Гринуич) при операция, която още не е приключила. Арестите са извършени след разследване, започнало през 2014 г. за "структурата в чужбина на терористичните ислямистки организации Фронт Ан Нусра и Даеш ", обясни полицията. Тези структури имат за цел да снабдяват организациите с необходимото за терористичната им дейност, добавя полицията, без да разкрива подробности.

Лекоатлет живее с по една баничка на ден (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/5284891

Момче от ромската махала в Добрич започва да тренира лека атлетика на 20 години, но това не му пречи вече да има големи постижения и много медали. Историята на Йордан Петров бе показана от репортер на Момче от ромската махала в Добрич започва да тренира лека атлетика на 20 години, но това не му пречи вече да има големи постижения и много медали. Историята на Йордан Петров бе показана от репортер на "Нова телевизия". Спортистът тренира въпреки че често се случва да яде само по една баничка на ден.

Нана заляла колата на жена с боя заради неправилно паркиране

http://petel.bg/Nana-zalyala-kolata-na-zhena-s-boya-zaradi-nepravilno-parkirane__144190

Тв водещата Нана Гладуиш заляла колата на жена с боя, защото тя била паркирала не където трябва. За малкия екшън призна самата Нана пред ка...

Хайки на КАТ за неправилно паркиране

http://petel.bg/Hayki-na-KAT-za-nepravilno-parkirane-__144191

снимка: Булфото, архив КАТ завардва столичните заведения заради нагло паркиране. Причината е, че в последните дни от Пътна полиция отчит...

Раздават разяснителни листовки за зика на карнавала в Рио

http://america.actualno.com/razdavat-razjasnitelni-listovki-za-zika-na-karnavala-v-rio-news_522476.html

Властите в Рио де Жанейро са решили да се възползват от традиционните карнавални шествия из града, за да разпространят информация за методите за борба с вирусите, които причиняват болестите денга и зика. Ден след началото на карнавала представители на регионалното министерство на здравеопазването са раздавали листовки сред участниците в празненствата на прочутия плаж Копакабана. Кампанията на здравните власти е под наслов "Десет минути спасяват живот". Целта й е местното население да бъде убеде

Второ дете почина от грип у нас

http://society.actualno.com/vtoro-dete-pochina-ot-grip-u-nas--news_522481.html

Второ дете почина от усложнения от грип. След като тригодишно момиченце издъхна в Стара Загора, в добричката болница е починало още едно дете. В сряда две деца от Центровете за настаняване от семеен тип бяха приети за лечение с тежка форма на грип. Едното от тях е починало в събота вечерта, съобщи завеждащият на детското отделение д-р Йовчо Йовев пред „Нова добруджанска трибуна". То е било с доказана проба за H1N1, популярен като свински грип. Медикът припомня, че децата са от бившия до

Франция ограничава кръводаряването заради зика

http://www.moreto.net/novini.php?n=312998

Граждани, които се връщат от страни, където е установено наличието на вируса Зика, ще могат да даряват кръв едва след като изтече 28-дневен срок от пристигането им във Франция. Решението обяви днес министърът на здравеопазването на Френската република Марисол Турен, предаде ТАСС.

Вежди: Рисувам между две срещи

http://www.cross.bg/vezhdi-largoto-iiokohama-1497284.html

/КРОСС/Вежди Рашидов съвършено неочаквано преди ден получи пратка от Страната на изгряващото слънце - прекрасни картички с неговите изваяни и нарисувани кентаври. Името на скулптурите и на акварелите са написани на български и на японски. Репродукциите са на творбите, които големият художник показа при изключителен успех през 2012-а в единствения на планетата Музея на конната цивилизация в Йокохама. Тогава критици, колекционери, меценати и обикновени ценители се прехласнаха по пластиките и акварелите на световния артист. "Преди близо половин век нарисувах първия си Кентавър - това мощно създание ме съпътства от тогава. А в Йокохама подредих нещата си в залата, където по темата са излагали най-големите - от древните гърци, през Тулуз-Лотрек до Марино Марини", уточнява днес министърът на културата. Вежди не спира да рисува - въпреки денонощните си държавни ангажименти, въпреки проектите, които финализира с лекота, въпреки временния си физически дискомфорт. Напоследък се чуди дали пък да не си върже червен конец против уроки - работи като звяр, но все се намира по някой, който да му завижда. Миналата седмица е "надраскал" върху канцеларските листове страхотни физиономии. "Особено се вдъхновявам в Ларгото - всеки ден слизам там, за да видя до къде са стигнали в навечерието на откриването. Там срещам изумителни хора - не можете да си представите какъв калейдоскоп, какво излъчване, какви очи... Като че ли ме преследват. Не мога да се отърва от тях

Арести в Испания за връзки с джихадистки организации

http://www.bnews.bg/article-147782

Двама други са със сирийско или мароканско гражданство. Националността на седмия арестуван не се уточнява.

Бежанец изнасилил момченце в Австрия

http://offnews.bg/news/n_1/n_623734.html

Полицията във Виена е арестувала иракски гражданин, който е изнасилил десетгодишно местно момче.  Инцидентът се е случил през декември в плувен басейн в австрийската столица. Полицията съобщава, че 20-годишният иракчанин е завлякъл детето от басейна към съблекалните, където го е изнасилил. Детето, което е било ранено по време на нападението, е съобщило за това на спасителя в басейна, който незабавно е съобщил на полицията. Междувременно изнасилвачът, вместо да напусне местопрестъплението, е продължил да се забавлява, скачайки във водата, когато полицията пристига, пише India Times, цФокус.  Мъжът казал на полицията, че изведнъж е почувствал „сексуална нужда“, защото не бил правил секс от четири месеца. Той имал деца и жена, останали в Ирак, сега ще бъде съден за изнасилване и за блудство с малолетни.

Забълекар: Има родители, които водят децата си, за да им поставяме силанти на зъбите

http://pik.bg/забълекар-има-родители-които-водят-децата-си-за-да-им-поставяме-силанти-на-зъбите-news481555.html

Забълекар: Има родители, които водят децата си, за да им поставяме силанти на зъбите

 Има родители, които водят децата си, за да им поставяме силанти на зъбите,  каза д-р Ангел Тюфекчиев, стоматолог от Благоевград, предаде "Фокус". „Според мен това е много важно, защото при първите постоянни зъби, които поникват в детската уста, първите кътници, така наречените шестгодишници, минерализацията завършва около една или две години от тяхното поникване“, каза стоматологът. По думите му, това е доста дълъг период, в който може да се развие кариес по тези фисури, тъй като те не са минерализирани напълно, по-податливи са на кариеси и затова е желателно да се силанизират, за да могат да се съхранят, тъй като децата са още малки шест годишни, при някои може да не е изграден този навик за редовно и старателно четкане на зъбите. Д-р Тюфекчиев заяви, че силантите са изцяло безвредни и повечето така са устроени, че около две години се изтриват от само себе си при дъвкателната функция. „При малките деца, които са с млечни зъби много бързо се развиват процесите, много често от кариеси идват с по-бедна симптоматика, но се оказват по-големи проблемите, така наречените пулпити и се налага девитализиране на зъбите, но това не е толкова сериозно“, допълни д-р Тюфекчиев. По думите му, най-важното е да не се чака момента в който при детето да започнат сериозни болки и при най-малкото оплакване, което отправя към родителя да се потърси стоматологична помощ. Той завърши с думите, че в устната кухина тези процеси не минават от само себе си, а напротив отлагането им във времето води до тяхното задълбочаване. 

Фенове на “Шалке 04” раниха 23-ма полицаи

https://www.24chasa.bg/Article/5284889



23-ма полицаи са били ранени в Гелзенкирхен при сблъсъци с хулигани от агитката на местния “Шалке 04” след победата с 3:0 над “Волфсбург” в 20-ия кръг на Бундеслигата.
Инцидентът станал на гарата в града, докато служителите на реда ескортирали запалянковците на гостите. Там по тях са били хвърляни камъни и бутилки, 23-ма полицаи са били ранени в Гелзенкирхен при сблъсъци с хулигани от агитката на местния “Шалке 04” след победата с 3:0 над “Волфсбург” в 20-ия кръг на Бундеслигата. Инцидентът станал на гарата в града, докато служителите на реда ескортирали запалянковците на гостите. Там по тях са били хвърляни камъни и бутилки,

ЕС: Турция да пусне бежанците по границата (обзор)

https://www.24chasa.bg/Article/5284893


Реджеп Ердоган обеща да отвори браздата, ако няма друг изход

Европейският съюз призова Турция да пусне десетките хиляди бежанци, блокирани откъм Сирия на границата ѝ при град Килис, след като избягаха от боевете около обсадения град Алепо, предадоха световните агенции.
Върховният представител на ЕС за външната политика Федерика Могерини заяви, Реджеп Ердоган обеща да отвори браздата, ако няма друг изход Европейският съюз призова Турция да пусне десетките хиляди бежанци, блокирани откъм Сирия на границата ѝ при град Килис, след като избягаха от боевете около обсадения град Алепо, предадоха световните агенции. Върховният представител на ЕС за външната политика Федерика Могерини заяви,

ОАЕ готови да изпратят войска срещу ИД в Сирия

http://www.mediapool.bg/oae-gotovi-da-izpratyat-voiska-sreshtu-id-v-siriya-news245252.html

Властите на Обединените арабски емирства  (ОАЕ) обявиха неделя готовност за изпратят сухопътни войски в Сирия за участие в борбата с терористичната организация "Ислямска държава", провеждат от международна коалиция, предаде Ройтерс. Според външния министър на страната Анвар Гаргаш настоящата кампания срещу ИД предвижда използването на наземна сила. "Ние говорим за военни сили, които да оглавяват сухопътно придвижване, и такива, които да им оказват подкрепление", обясни той. по думите му не става въпрос за "хиляди военни", а и позицията на САЩ по този въпрос е важно условия за действие от страна на ОАЕ. Преди време готовност да изпратят свои войски в Сирия обявиха и Бахрейн и Саудитска Арабия. Съветникът на саудитския военен министър Ахмед Асири бе заявил, че страната му е готова да участва със свои войници при провеждането на наземна операция в Сирия, която да е съгласувана с ръководената от САЩ международна коалиция. Сирийските власти обаче заявиха, че всяко навлизане на чужди войски на територията на страната без съгласието на Дамаск ще се счита за "акт на агресия", на който ще се противопоставят с всички сили. "Тъжно ми е да го кажа, но те (чуждите военни) ще се върнат в къщи в ковчези", заяви в събота външният министър на Сирия Валид Муаллем.

Миков заговори за избори 2 в 1 тази година

http://www.cross.bg/mikov-izbori-politiki-1497283.html

/КРОСС/Лидерът на БСП Михаил Миков не изключва възможността през тази година изборите да са две в едно - за президент и предсрочни парламентарни. Възможността обаче за предсрочни избори и смяна на управлението, според лидера е „доколко българите ще продължат да търпят такъв тип управление на безпътица и дали в конструкцията на управлението може да се постигне стабилност. Миков оценява политическия процес от последните седмици като напрегнат. Според него управляващата в момента коалиция е нестабилна и не се крепи на принципи и политики, а върху разпределение на власт. Предстоят много трусове в различни сфери, предрече още Миков. Според него през април ще има сериозно напрежение в здравеопазването. Тогава стотици българи, които си плащат редовно вноските, няма да могат да получават навременна медицинска помощ. По думите му предстои и ескалация на напрежението в системата на образованието. За предстоящите избори за президент Миков каза, че кандидатите на БСП ще бъдат обсъждани и обявени след конгреса на партията в началото на май. Според него до тогава основната задача за БСП е да се стегне организационно и в рамките на отчетно-изборната кампания да бъдат обсъдени политики, които да са алтернатива на днешното управление. За президентските избор ще си партнираме с всеки, който очертае ясна политика, която съвпада с нашите виждания за необходимата лява алтернатива, каза Миков

Бежанец изнасилил 10-годишно дете във Виена

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549739

Австрийската полиция съобщи, че е задържала иракски бежанец за изнасилване на 10-годишно дете в плувен комплекс във Виена. Престъплението е било извършено в края на миналата година. Престъпникът е пристигнал в Австрия на 13-ти септември миналата година. 17-годишен афганистанец арестуван за изнасилване по време на карнавала в Кьолн Пред полицията той казал, че е извършил престъплението, "поради спешни сексуални нужди", съобщават местните медии, които се позовават на докладите на разследващите органи. Той съж...

Бежанец изнасили 10-годишно момче в Австрия

http://frognews.bg/news_106589/Bejanets-iznasili-10-godishno-momche-v-Avstriia/

Иракски бежанец изнасили 10-годишно момче в Австрия, пише India Times, цитиран от "Фокус".

Номинираха кметове за Управителния съвет на Сдружението на общините от Северозапада

https://www.24chasa.bg/Article/5284877

Избрани са четирима, които ще представят Северозападния регион на страната в Управителния съвет на Националното сдужение на общините в Република България. Това стана на провелото се на 5 -ти и 6-ти февруари събрание в Плевен.
Номинирани са Донка Михайлова кмет на Троян, Златко Живков - кмет на Монтана,Избрани са четирима, които ще представят Северозападния регион на страната в Управителния съвет на Националното сдужение на общините в Република България. Това стана на провелото се на 5 -ти и 6-ти февруари събрание в Плевен. Номинирани са Донка Михайлова кмет на Троян, Златко Живков - кмет на Монтана,

Франция ограничава кръводаряването заради вируса Зика

http://www.cross.bg/zika-virysa-frantziya-1497281.html

/КРОСС/Френските граждани, връщащи се от страни, където е установено наличието на вируса Зика, ще могат да даряват кръв, едва след като изтече 28-дневен срок. Решението обяви днес френската министърка на здравеопазването на Марисол Турен, цитирана от ТАСС. Вземат се мерки, за да се провери, че кръвта на донорите не е заразена с вируса Зика. Въвежда се правилото всеки човек, върнал се от регион, където вирусът е разпространен, да изчака 28 дни, преди да дава кръв като донор. Франция е третата страна, която въвежда ограничения в кръводаряването. Досега това направиха Канада и Великобритания.  

Малък преврат в кюстендилската адвокатура

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5284878

Румен Антимов оглави адвокатската колегия в Кюстендил, стана ясно в късния следобед вчера. Той спечели балотажа с другия претендент, защитника на Братя Галеви - Емил Велинов.
Според тайния вот за Антимов са гласували 101 човека, а за Велинов – 91. "Не малък, а истински преврат в гилдията", оцени ставащото един от доайените на местното адвокатско
Румен Антимов оглави адвокатската колегия в Кюстендил, стана ясно в късния следобед вчера. Той спечели балотажа с другия претендент, защитника на Братя Галеви - Емил Велинов. Според тайния вот за Антимов са гласували 101 човека, а за Велинов – 91. "Не малък, а истински преврат в гилдията", оцени ставащото един от доайените на местното адвокатско

Радарите за превишена скорост утре - 8 февруари, във Варненска област

http://www.moreto.net/novini.php?n=312957

Служители на пътната полиция ще следят утре - 8 февруари, за превишена скорост във Варненска област, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 09:30ч.-10:30ч. Път I-9 с. Приселци, б-я Ергос - посока Бургас 11:10ч.-12:00ч.

Утре минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максималните - между 6° и 11°

http://petel.bg/Utre-minimalnite-temperaturi-shhe-sa-mezhdu-minus-5---i-0----maksimalnite---mezhdu-6---i-11--__144189

илюстрация: Синоптик Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще се понижи. През нощта над страната ще п...

300 редки китари отиват на търг

http://www.investor.bg/novini/346/a/300-redki-kitari-otivat-na-tyrg-210879/

Част от тях са принадлежали на Елвис Пресли, Ерик Клептън и Тони Мотола

Продължава набирането на творби за участие в конкурса за поезия „Дамян Дамянов"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549591

Продължава набирането на творби за участие в Шести национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов" . В него могат да се включат поети от цялата страна, издали стихосбирки през предходната година, но не по-късно от 01 март 2016 г. Наградата „ Дамян Дамянов " се присъжда за постижения в областта на поетичното творчество на автори, участвали в Националния конкурс за поезия „Дамян Дамянов" и издали стихосбирка през предходната година, но не по-късно от 1-ви март на текущата година. Отличието е придружено от почетен диплом, плакет и парична премия в ра...

Георги Добрев оглави Пазарджишката адвокатска колегия

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549737

Георги Добрев е новоизбраният председател на Адвокатската колегия в Пазарджик. Той е досегашен секретар на колегията. Избран е на балотаж днес с гласовете на 126 членове на организацията, а опонентът му Тако Ангелов получава 92 гласа. Резултатите бяха оповестени в ранния следобед. В Адвокатския съвет са избрани още Йордан Кожухаров, Венцислав Левичаров, Иван Главчев, Стоян Бабачев, Мария Николова и Ждан Хаджийски.   До втория тур се стигна, след като миналата неделя нито един от петимата претенденти за новия мандат не спечели изискваните 50% пл...

В Русия хванаха избягал тигър (видео)

http://www.bnews.bg/article-147781

Тигърът изглеждал уплашен и не показал агресия към хората, които го простреляли с упойващи стрелички.

Времето на 8 февруари: Облачно и по-хладно

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549738

През нощта над страната ще преобладава ясно време. От запад облачността, предимно средна и висока, ще се увеличава и утре ще бъде разкъсана, по-значителна - над Западна България. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, максималните - между 6 и 11 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще се понижи. Над планините облачността ще бъде разкъсана, по-значителна - в масивите от Западна България, но без валежи. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Максималн...

"Арсенал" се върна на победния път с два гола за минута срещу "Борнемут"

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/07/2700419_arsenal_se_vurna_na_pobedniia_put_s_dva_gola_za_minuta/?ref=rss


"Арсенал" се наложи с 2:0 при гостуването си на "Борнемут" в мач от 25-ия кръг на английското първенство, след като вкара две попадения в рамките на една минута в средата на първата част.

Така "топчиите" прекъснаха серията си от четири поредни мача без победа в първенството и запазиха изоставането си от лидера "Лестър" на пет точки. С успеха играчите на Арсен Венгер събраха 48, колкото има и вторият "Тотнъм", но с по-добри показатели, и изпревариха "Манчестър сити", който е с 47. ...

Вадят оцелели от развалините в Тайван, земетресение разлюля и Токио

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5284859

Спасители извадиха живи млад мъж и бебе изпод руините на рухналата жилищна сграда в Тайван. Те са оцелели повече от 24 часа след силното земетресение, разтърсило острова. Към момента продължават да издирват над 130 души, за които се смята, че да под развалините на сградата.
Двадесетгодишният младеж е идентифициран от местните медии като Хуан
Спасители извадиха живи млад мъж и бебе изпод руините на рухналата жилищна сграда в Тайван. Те са оцелели повече от 24 часа след силното земетресение, разтърсило острова. Към момента продължават да издирват над 130 души, за които се смята, че да под развалините на сградата. Двадесетгодишният младеж е идентифициран от местните медии като Хуан

Луис Енрике спечели победа №80 начело на “Барса” само в 100 мача

https://www.24chasa.bg/Article/5284873



 
В своя мач №100 начело на “Барселона” бившият ас на тима Луис Енрике записа победа №80 с каталунския гранд.
Във Валенсия гостите надвиха с 2:0 местния “Леванте”. Давид Наваро от домакините си вкара автогол в 21-ата мин. В продължението на двубоя Луис Суарес оформи крайния резултат. Това бе 20-и негов гол в изминалите 23 кръга на Примера   В своя мач №100 начело на “Барселона” бившият ас на тима Луис Енрике записа победа №80 с каталунския гранд. Във Валенсия гостите надвиха с 2:0 местния “Леванте”. Давид Наваро от домакините си вкара автогол в 21-ата мин. В продължението на двубоя Луис Суарес оформи крайния резултат. Това бе 20-и негов гол в изминалите 23 кръга на Примера

К. Терзийски: Докато Пеевски и Борисов смучат всичко, народът ще е беден и нещастен

http://frognews.bg/news_106588/K-Terziiski-Dokato-Peevski-i-Borisov-smuchat-vsichko-narodat-shte-e-beden-i-neshtasten/

Никой не направи нищо за Калин Терзийски, каза той по НТВ. Обиколих страната за да просветителствам. Българите са невежи и жалки идиоти. Трябва да се направи революция и тя трябва за започне от вас.

Нашите от Антарктида: Свършихме си работата

http://www.cross.bg/aleksandrov-kontinent-bulgarskata-1497280.html

/КРОСС/В Антарктида си свършихме работата, престоят ни мина много добре, обясни дерматологът проф. Николай Цанков, който заедно с колегите си от предпоследната група от 24-та Национална антарктическа експедиция, се завърна на родна земя. Той разказа пред БГНЕС, че се е занимавал с проект за изследване на кожата - нейната влажност, омазненост и релеф и как се променят те при екстремните климатични условия. Резултатите повтарят това, което имах по-миналата година и сега ще ги публикувам", каза той. Относно това дали ще се върне обратно в базата ни в Антарктика, той посочи, че пътуването до ледения континент е било подарък от Господ. „Имам щастието да видя Антарктика девствена все още, тези, които отидат след 30 години няма да завят това нещо", смята проф. Цанков. Дерматологът сподели, че хората там са много интересни. „Това е едно много голямо достижение за България. Чувствам се горд, че съм българин, защото толкова години след освобождението ни от турско робство, ние само губим територия, а сега усвоихме една територия", коментира той. Доволен, че е свършил всичко, което е предвидил в началото е и геодезистът доц. Борислав Александров. „Успяхме да картографираме тази част, която беше зададена като задача от Агенцията по геодезия и картография и кадастър, макар и с много трудности и много тежки премеждия. Живи сме, здрави сме, добре сме", заяви при кацането на летище София доц. Александров

Нашите от Антарктика: Свършихме си работата

http://www.cross.bg/aleksandrov-bulgarskata-ekspeditziya-1497280.html

/КРОСС/В Антарктида си свършихме си работата, престоят ни мина много добре, обясни дерматологът проф. Николай Цанков, който заедно с колегите си от предпоследната група от 24-та Национална антарктическа експедиция, се завърна на родна земя. Той разказа пред БГНЕС, че се е занимавал с проект за изследване на кожата - нейната влажност, омазненост и релеф и как се променят те при екстремните климатични условия. Резултатите повтарят това, което имах по-миналата година и сега ще ги публикувам", каза той. Относно това дали ще се върне обратно в базата ни в Антарктика, той посочи, че пътуването до ледения континент е било подарък от Господ. „Имам щастието да видя Антарктика девствена все още, тези, които отидат след 30 години няма да завят това нещо", смята проф. Цанков. Дерматологът сподели, че хората там са много интересни. „Това е едно много голямо достижение за България. Чувствам се горд, че съм българин, защото толкова години след освобождението ни от турско робство, ние само губим територия, а сега усвоихме една територия", коментира той. Доволен, че е свършил всичко, което е предвидил в началото е и геодезистът доц. Борислав Александров. „Успяхме да картографираме тази част, която беше зададена като задача от Агенцията по геодезия и картография и кадастър, макар и с много трудности и много тежки премеждия. Живи сме, здрави сме, добре сме", заяви при кацането на летище София доц. Александров

Жестока трагедия! Загиналата при зверското меле на Е-79 остави три деца сирачета! Вижте подробности около зверската катастрофа, в която загинаха двама души (снимки)

http://pik.bg/жестока-трагедия-загиналата-при-зверското-меле-на-е-79-остави-три-деца-сирачета-вижте-подр-news481572.html

Жестока трагедия! Загиналата при зверското меле на Е-79 остави три деца сирачета! Вижте подробности около зверската катастрофа, в която загинаха двама души (снимки)

Тежката катастрофа, която стана на международния път Е 79 в петък вечерта, остави три момченца сираци. При ужасния удар на място загина майка им Елеонора П. на 31 години. В неделя почерненото семейство и цялото село Смоляновци изпратиха младата жена в последния й път. Без майка си ще растат трите момченца на 9,8 и 6 годинки, предаде Конкурент.бг.

Втората жертва на катастрофата е 28-годишният Виктор В. Той бил зад волана на „Фолксваген”-а, който се заби в холандския ТИР на шосето между селата Смоляновци и Винище. И Виктор е от Смоляновци. Той ще бъде погребан след няколко дни. Майката на младия мъж работи в чужбина и я чакат да се прибере, за да го изпрати.

В автомобила имало още двама – Цветелин Д. на 26 години и 21-годишната Ася З.

Компанията пътувала към Монтана. Местните разказват, че почти през целия ден Виктор не се отделял от чашката. Към 22 часа решил, че тръгва към Монтана, за да купи пици. Доста хора се опитали да го спрат, но Виктор бил категоричен, че тръгва. И не тръгнал сам, а натоварил още трима души в колата, която се превърна в негов ковчег.

Според данните на полицията ударът е бил неизбежен, макар че белгиецът, управлявал ТИР-а, е опитал да извие волана и да избегне удара. 

Всичко станало за секунди, разказал пред полицаите белгиецът. Той пътувал към Видин, когато видял срещу себе си да лети лека кола, която изпреварва друг ТИР. 55-годишният шофьор се опитал да се прибере с камиона максимално вдясно, но трагедията се случила.

Ударът бил толкова силен, че леката кола изхвърчала в канавката, а ТИР-ът се преобърнал. При сблъсъка лявата страна на „Фолксваген”-а била помляна. Елеонора седяла зад шофьора. Жената издъхнала на място. Загинал и Виктор. Цветелин и Ася оцелели и като по чудо.

Заради тежкия инцидент международният път остана затворен близо 18 часа. Преобърнатият ТИР с холандска регистрация, управляван от белгиеца, превозвал платове. Возилото трябваше да бъде разтоварено и стоката да се прехвърли в друг камион, за да могат крановете да го вдигнат от пътното платно. Служители на митница Лом са присъствали на претоварването на стоката. Платовете са натоварени в ТИР с българска регистрация и наш шофьор е продължил към крайната цел. Белгиецът е разпитан и освободен. От полицията в Монтана разследват случая. Черната статистика сочи, че през миналата година по пътищата в област Монтана живота си са загубили 20 души.

Според Алена: Кунева може да разклати кабинета през април и септември

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5283560

- Астропортрет на новия просветен министър от Светлана Тилкова-Алена
- Реформаторката е избрана прибързано, можело е да има по-подходящ кандидат
Ето какво предвижда астропортретът на Меглена Кунева, след като бе избрана и за министър на образованието, изготвен от астролога Светлана Тилкова - Алена специално за читателите на „Труд“.
- Астропортрет на новия просветен министър от Светлана Тилкова-Алена - Реформаторката е избрана прибързано, можело е да има по-подходящ кандидат Ето какво предвижда астропортретът на Меглена Кунева, след като бе избрана и за министър на образованието, изготвен от астролога Светлана Тилкова - Алена специално за читателите на „Труд“.

Миро: Трябва да откажа цигарите (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/5284852

„Трябва да се откажа от тютюнопушенето. Започнах да удължавам времето до всяка следваща цигара, да си свивам цигарите сам”. Това каза в студиото на „Трябва да се откажа от тютюнопушенето. Започнах да удължавам времето до всяка следваща цигара, да си свивам цигарите сам”. Това каза в студиото на "Комбина" в "Нова телевизия" поппевецът Миро. И сподели още: „Аз вътрешно съм на 19 години”.  Той изпя на живо песента си „Има смисъл” специално за всички, които в този момент се намираха в мола,

Мирослав Найденов стана шеф на ССИ

http://offnews.bg/news/n_1/n_623733.html

Бившият земеделски министър от първия кабинет на ГЕРБ Мирослав Найденов стана председател на Съюза за стопанска инициатива. Той е избран на общо събрание на организацията в събота.  Съюзът за стопанска инициатива има амбицията да бъде мощен изразител на интересите на бизнеса у нас и да се бори за активна представителност и присъствие на своите членове в обществения живот на страната, посочват от организацията по повод промените в ръководството.

От 17:00 ч. се преустановява пропуска през "Илинден-Eксохи"

http://offnews.bg/news/n_1/n_623732.html

От 17:00 часа днес се преустановява пропускането на моторни превозни средства през ГКПП Илинден, съобщиха от пресцентъра на МВР. От "Гранична полиция" информират, че днес от 17 до 22:30 часа ще бъде прекратено пропускането на всички моторни превозни средства през ГКПП Илинден-Ексохи. Очаква се след 22.30 блокадата да отпадне до 10:00 часа в утрешния ден. Към момента през ГКПП Кулата, Златоград, Ивайловград и Капитан Петко войвода трафикът е нормален.

Появата на синтетични истерии пречи на реалната ни работа, ядосва се Дончев

http://www.moreto.net/novini.php?n=312996

ГЕРБ има най-голям интерес от предсрочни избори, но ние крепим стабилността в страната. Това заяви в интервю за БНТ вицепремиерът Томислав Дончев. Според него е нормално не всички да са доволни. Дончев коментира, че понякога появата на синтетични истерии пречи на реалната работа.

Невероятната история на Лиля Брик! Жената вамп или музата на Маяковски (СНИМКИ)

http://www.bnews.bg/article-147754

В живота на всеки велик поет има една жена, която вдъхновява творческите му пориви. Още от деца ни учиха в училище, че такава муза за Маяковски е Лиля Брик (Лили Юриевна Каган). Тя е дъщеря на адвоката Юрий Каган. Майка й е Елена Берман, родена в Рига, завършила Московската консерватория. Сестра й Елза е по-малка с 5 години.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване