11/21/10 14:05
(http://www.gorichka.bg/)

Модераторите на форум Храна: Йордан Жечев и Маги Малеева

Доброто настроение, въпросите към лекторите и глупавите смешки на форумите, които организираме са винаги отговорност на модераторите. За това, когато ги каним за модератори, гледаме да са хора, на които да може да се разчита.

moderatori

За форум Храна сме изключително щастливи да представим тандема “Данчо - Маги”, съставен от Йордан Жечев и Магдалена Малеева, които през целия дълъг форумен ден ще са плътно на сцената и ще имат грижата да не скучаете.

За Маги най-вероятно вече сте чували, за Данчо най-вероятно също, но ако трябва на кратко да ги представим, ето как бихме го направили:
бивша тенисистка и настоящ рекламист.

maleevajechev

Зададохме им и няколко въпроса:

Горичка: Имаш ли специално отношение към храната? Ако да: в какво се изразява то?
Йордан: В това да се тръшкам, ако не ми е вкусно, да прекарвам часове с къркорещ стомах чакайки нещо да се досготви, да карам приятели да пътуваме до незнамкъде, за да отидем в незнамсикойси ресторант.
Маги: Имам да. Ужасно мразя да ям изкуствени неща и колкото по обработвани толкова по-зле. Често ям неща без никакви добавени овкусители и се изненадвам как сме забравили вкуса на естествената храна.

Как избираш менюто си?
Йордан: По това кое ще ми е най-вкусно.
Маги: Ако съм навън понякога ям дори месо и десерт, но това е много рядко. Ако в някой ресторант се предлагат био неща, избирам тях. Гледам да ям това, което е в сезон.

Какви храни избягваш и какви предпочиташ?
Маги: Нещо което наистина не понасям са детските бисквити пълни с хидрогенерирани мазнини. Избягвам всичко което е вредно, което не значи че понякога не го чм-бяло брашно, захар, пържено, преработано, ицветено. Никога не ям пиле. Предпочитам-набрано от градината или купено от биомаг:)
Йордан: Така и не се научих да обичам най-морските неща като стриди, например, както и не се възпитах да обичам бира. Давам част от кутрето си за добро парче телешко с хубава чаша вино.

Можеш ли да изброиш абсолютно всичко, което си ял и пил вчера?
Йордан: Ментов чай с мед, разкиснато овче сирене, Скарабарски шкембе чорба и наденички с гарнитура пържени картофи и зеле, сладолед Snickers, пилешки гърди печени с кисело мляко и къри, няколко кока-коли, няколко капучино-та, вода и чаша червено вино. А, и няколко мандарини.
Маги: Доядох мюслито на децата за закуска, обядвах кус кус със зеленчуци и спанак, вечерях риба и няколко пържени картофа със салата от рукола. Преди да легна обаче минах край шкафа с бисквитите и изядох не една, а четири.

Имаш ли любим филм (книга, цитат…) свързан с храненето или храната?
Йордан: Филмът “Big Night“.
Маги: In defence of food на Майкъл Полан, Food Inc.

Защо сеем без да мислим какво ще жънат?
Маги: Проблемът на нашето време. Поради най-различни фактори сме научени да мислим абсолютно краткосрочно сякаш сме единствените и няма никой след нас.
Йордан: Защото ни се разминава.

(не е вярно, че за снимките е използван фотошоп)

Форум Храна е на 27 ноември 2010 година.

Регистрирай се.

Публикувана на 11/21/10 14:05 http://blog.gorichka.bg/?p=2721
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване