01/09/11 14:07
(http://ruslantrad.com/)

10 убити при сблъсъци с полицията в Тунис

Снимка: AFP

Тунизийските власти отговориха на американския призив за сдържаност…с истински куршуми. Редица протестиращи бяха убити миналата нощ – сигурни жертви са 10 души, а за още толкова не се знае нещо.

Повечето пътища се контролират от полиция, макар и армията да е мобилизирана в южните области на страната, главно около правителствени сгради. По всичко личи, че режимът на Бен Али ще използва истински куршуми, за да спира протестиращите, като последна мярка пред още по-голямото недоволство.

Al Jazeera споменава, че в Тала, близо до алжирската граница, четирима души са били убити, след като полицията открива огън по тълпа. Правителствената сграда, намираща се в близост е подпалена от демонстрантите.

Сайтът nawaat разпространи някои ужасяващи сцени от нощните сблъсъци в Тала. Активисти съобщават и за сблъсъци в град Касерин, където са били убити други четирима души – Мунир Мбарки, Рауф Бузиди, Салех Фриди и Мохамед Асуади. Според AFP 12-годишно дете е починало след изстрел в главата.

В град Мекнаси (област Сиди Бузид), се съобщава за двама загинали – Шихаб Алиби и Юсеф Фитури. Междувременно Тунизийският търговски съюз, смятан за близък до правителството, изглежда започва да подкрепя протестиращите. Няколко стотин члена на съюза застанаха в едноминутно мълчание в столицата на Тунс, за да покажат съпричастие към убитите. Цитиран от AFP, зам.-генералния секретар Абид Бриги, заяви:

“Ние подкрепяме исканията на хората от Сиди Бузид и вътрешните райони на страната. Противоестествено е да се осъди това движение, не е нормално да бъде отговорено с куршуми.”

Enhanced by Zemanta
Публикувана на 01/09/11 14:07 http://ruslantrad.com/?p=7346
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване