01/14/11 06:53
(http://krokotak.com/)

Лимонени резенчета в захарен сироп

Лимонени резенчета в захарен сироп – мисля, че няма да има дете, което да откаже толкова  сладки витамини през зимата. Поне моето дете, което не обича лимони, изяде половин буркан, докато беше на гости при своята нова  приятелка – Люба. Рецептата е руска, затова я получих в този вид:

Измийте добре няколко лимона и ги нарежете. Подредете последователно лимоните, като покривате с много захар. Така се редуват, докато се напълни буркана.

Когато е готов, бурканът се слага в хладилника за най-малко 24 часа. От време на време се разклаща/разбърква, за да може сокът от лимоните добре да се смеси със захарта и лимоните станат сладки. По този начин лимоните могат да стоят дълго време в хладилника и да имате прекрасни лимонени резенчета, пълни с витамини.

Така си приготвяли в Русия лимончетата за чай, но дъщеря ми много ги хареса и само така, без чая:). Могат да се използват и за плодова салата.

Вижте още:

Публикувана на 01/14/11 06:53 http://krokotak.com/2011/01/limoneni-rezentcheta-v-zaharen-sirop/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване