12/08/11 11:27
(http://www.azcheta.com/)

Ден трети на ХХХ Софийски международен панаир на книгата

На осми декември, Студентския празник, панаирът на книгата продължава с пълна пара. Едновременно на няколко места ще се провеждат събитията, така че от изключителна важност е да бъдете максимално информирани кои са те, за да изберете най-интересното за вас.

И така... от 15 ч. на Полуетаж “Изток” в НДК Федя Филкова и Андрей Ловсин ще представят Европейска мрежа за литература и книги "Традуки". Срещата ще бъде с участието на авторите Алек Попов, Георги Господинов и Русанка Ляпова, които ще четат откъси от свои произведения.

Веднага след края на събитието, на същото място ще започне представяне на книгата на Анета Иванова-Радко Стоянчова „ГЛАС". Официално то започва в 17.00, когато издателството Дамян Яков ще представи книгата, която започва с един SMS, който прелива в стотици страници. Защото се оказва, че "изразяването на себе си в даден момент е всъщност акт на безкрайност - безконечен път на себетърсене и изпитателно себеузнаване. А това винаги е и пътят на ЛЮБОВТА".

Отново в 17 ч., но на щанда на ИК „Персей”, ще започне срещата с Евтим Евтимов и Романьола Мирославова - първата им съвместна книга с любовна лирика „Младо вино”. Точно 30 минути по-късно пък е срещата с Милен Русков, авторът на "Джобна енциклопедия на мистериите", "Захвърлен в природата", "Възвишение". Заповядайте на щанда на издателство „Жанет 45" - №78.

Книжарница  „Хеликон", бул. Витоша отново от 17.30ч. ще започне срещата със сръбските писателите Радослав Петкович и Ласло Блашкович. Час по-късно - от 18.30 ч. в книжарницата, издателство Сиела ще представи "Приказки за злояди деца" от Красимир Дамянов. Сам авторът на книгата никога не е губил апетита си. Kогато бил малък, съседите го наемали да „разяжда” децата им. Някои от тях днес са влиятелни хора.

Начало

О 18 до 20 ч. издателство Рива и проф. Божидар Кунчев ще представят "Стрела от тръстика" от Любомир Канов. Събитието ще проведе на Полуетаж “Изток” на НДК. Точно в 18.00 отново на щанда на „Персей" ще бъде представена книгата на Александрина Железова, „Кръв”, сочена за първи български роман в традицията на „Здрач” и „Дневниците на вампира”.

За втора поредна вечер и хотел „Хилтън" ще бъде домакин на част от програмата на Панаира на книгата. В 19.00 часа там ще започне лекцията на френския социолог Мишел Мафезоли на тема “Базисни форми на постмодерността", а на 9-ти декември ще се проведе срещата с автора, но къде и кога ще научите... в следващата публикация!
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване