02/03/12 09:57
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №13

13Дойде фаталното издание на седмичното обобщение с интересни постове “Топ няколко”. Тъй като 13 ми е любимо число, тук ще включа и капка любофффф. А сега, сериозно. Тази седмица ще си говорим за измерване, прогнози за бъдещето, добри съвети за кариера, стари и нови звезди сред социалните платформи, както и за това как да създаваме качествено съдържание. Да започваме!

  1. Измерване: и тази седмица Social Media Explorer радват с нещо полезно – няколко интересни идеи за измерването. Според тях трябва да мерим clicks per follower, да се сравняваме с компании от нашия калибър и да разчитаме на интересния сюжет в комуникацията, за да задържим вниманието на феновете.
  2. Facebook: как се поддържа страница със сезонен характер – от SocialEvo. Темата е специализирана, но разпределението на активност по периоди е много интересно. Мисля си, че може да се използва и в смисъла на “комуникационната дупка” от една кампания до следващата.
  3. Вътрешни комуникации: има много различни мнения за степента, в която работодателите да толерират използването на социални медии от работното място. Тук ще видите едно добро обобщение на различни подходи, техните плюсове и минуси.
  4. Pinterest:новата надежда на социалните медии Pinterest вече генерира трафик почти колкото Twitter и Google. Данните от Shareaholic показват, че тази година вероятно ще е годината на Pinterest, също както през 2011 всички погледи бяха обърнати към Foursquare. Интересно ми е да дочакам креативните маркетинг идеи в новата платформа, но като потребител съм изключително доволна от Pinterest и препоръчвам горещо!
  5. Прогнози: една изостанала прогноза за новата година идва от Katie Paine. Някои от идеите ми направиха сериозно впечатление – напр. точка 7, според която няма да има нова голяма социална платформа като Facebook или Twitter – здравей, Google+?!
  6. Съдържание: 15 експерта споделят съветите си как да създавате качествено съдържание. Припокриване няма, затова и селекцията ми се хареса. Можете да свалите съветите и като PDF – полезно за обучаване на колеги.
  7. Кариера: много добро обобщение на съвети за млади PR-практици идва от PR Daily. Мисля, че всичките са доста полезни, а повечето са ми помагали и на мен. Един от личен опит: не забравяйте да си разпечатате медия-лист ;)

Стига толкова, време е за видеото тази седмица. Тъй като меметата са ми много интересни, а PR-ът ми е стара любов, Stuff PR People Say ми хареса. Определено мога да се разпозная в доста от изразите и ще си помисля как да ги огранича.

Приятен уикенд!

___
снимка: chrisinplymouth



Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга №7
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга №11
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга

Публикувана на 02/03/12 09:57 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/2fENjt7Qoh4/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване