03/09/12 09:25
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №15

15

Седмицата почти свърши, а новини определено има. Все повече интересни неща се случват покрай новите страници, а останалата част от интернет-пространството никак даже не остава длъжна. Затова тази седмица ще си поговорим за много социални медии, измерване на ROI, Facebook Ads и новия Timeline, както и за PR и viral видеа. За пръв път в седмичното обобщение има видео от TED – а щом презентацията е на човек от YouTube, определено трябва да се види. Да започваме!

  1. Инфографика: полезна обобщена информация за Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Pinterest и още доста от водещите социални медии. Тук ще намерите описание на платформата, информация за аудиторията и най-добрите начини за комуникация с потребителите. Като цяло, готин cheat sheet към момента.
  2. Facebook: промените винаги изискват по-сериозен преглед – затова вече си имаме готино обобщение на размерите за брандинг в новите Timeline страници. Винаги си търся такава информация, когато подготвям нов дизайн, затова сигурно и на вас ще ви бъде полезно.
  3. Реклама: потребителите помнят по-добре социални реклами, показва изследване на Nielsen. Всъщност запомнянето на Facebook Ads със social-обвързаност е 55% по-високо от обикновените реклами. Това показва само едно – вашите фенове са най-големият ви капитал!
  4. Измерване: новите гледни точки за измерването на ROI винаги са ми интересни. Ако и за вас е така, погледнете поста на Social Media Today – внасят доста интересни идеи. Накратко: мерете дългосрочната възвращаемост на потребителите, стойността на новите клиенти и импресиите. Вижте още в поста.
  5. PR:връзките с обществеността вече си имат ново определение. Инициативата на PRSA отне известно време, но вече може да се похвалим с нещо по-модерно, което набляга на диалогичността и взаимната полза. #PRDefined помогна за доста обширно обсъждане на професията и нейните функции. Пътят напред включва още обсъждания, така че от теория определението да се превърне в практика.

Видеото тази седмица е по-дълго, но много интересно. Мениджърът на YouTube Кевин Алока обясни на TEDxYouth защо видеата се разпространяват вирусно. Основният извод? Дайте на публиката възможност да участва и надгражда, дайте им нещо неочаквано или направете така, че видеото ви да се разпространи от известни лица (звезди или opinion leaders). Алока дава интересни примери и показва данни за разпространението, които подкрепят тезата му. Затова и презентацията е особено полезна за маркетолози:

Приятен уикенд!

___
снимка: beckycaplice



Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга №11
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга №8
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга №13

Публикувана на 03/09/12 09:25 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/exuCnlpjqzY/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване