06/02/12 08:33
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №17

17

Сигурна съм, че това го бяхте забравили. Аз също – последното издание на “Топ няколко” е от края на март. Затова преместваме рубриката в събота, когато има повече време за обобщения. Знам, че и вие наваксвате с новините през уикенда, така че сигурно ще е от полза. Запретвам ръкави и днес ще изчистя всички материали, които съм събрала през последните 2 месеца. Ще си говорим за мобилен маркетинг, социални медии, е-магазини, SEO и доверие в рекламата. Да започваме!

  1. Мобилни: изследване сред британците показва, че 62% от смартфон потребителите не искат да четат коментари и новини от марки в социалните медии. И преди да се хванем за косите и да се самообречем на професионален крах, да погледнем какво се случва на практика. Въпреки че само 23% казват, че искат да комуникират с марки, на практика 43% всъщност взаимодействат с марки. Данните са интересни именно с това, че показват как се различават нагласите от действията.
  2. Star Wars: споделям този пост най-вече заради geek-щината, но уроците в него са актуални и наистина могат да бъдат приложени към социалните медии. Ще прочетете защо само силата ви не е достатъчна, за да ви спаси, както и от кого трябва да учите уроците по пътя към успеха.
  3. SEO: тъй като в момента започвам да разучавам SEO малко по-обстойно, харесвам постовете, които ми показват, че имам сериозни пропуски в образованието. Такава е и презентацията за 10-те SEO мита на SEOmoz. Най-важното: съдържание, съдържание, съдържание.
  4. Магазини: ако търсите какво не е наред в е-магазина ви, KISS metrics ще ви помогнат с някои често пренебрегвани елементи, които пък са жизнено важни за вашите клиенти. Информацията трябва да е точна, ясна и нагледна, за да подпомогне вашите онлайн продажби.
  5. Социални медии: ето поредната инфографика за демографията и поведението в социалните медии. За мен тук бе интересно разминаването между общия брой потребители и активните месечни посещения – явно голямата потребителска база не е най-важното. Facebook и Pinterest изяждат най-много от времето ни, а социалните медии са женско царство, с изключение на Google+ и LinkedIn.
  6. Реклама: Nielsen изнесоха данни от тяхното глобално изследване за доверието на потребителите в различни форми на реклама. С най-голямо доверие се ползват препоръките от приятел и онлайн ревютата. Изненадва ме фактът, че дори добре таргетираните контекстуални реклами при търсене и рекламите в социални медии се ползват с много по-ниско доверие, отколкото традиционните рекламни формати офлайн. Явно все още битува схващането, че щом компанията може да си позволи бюджет за телевизионна реклама, то продуктите й са успешни.
  7. Facebook: Mashable публикуваха нова селекция с добри практики в Timeline представянето на брандове. Деветте съвета са полезни, дори и повечето мениджъри вече да са запознати с тях.

Видеото днес е от TED и касае една от често срещаните страници в интернет – тази с грешка 404. Рени Глийсън говори интересно и с чудесни примери за това как дефектът може да стане ефект, а грешката да провокира усмивка:

Приятен уикенд!

___
снимка: Leo Reynolds



Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга №15
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга №14
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга №13

Публикувана на 06/02/12 08:33 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/o3wE2l2el-o/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване