12/07/12 07:18
(http://www.azcheta.com/)

Ден четвърти на ХХХI Софийски международен панаир на книгата

Ето, че дойде и четвъртият ден от Панаира на книгата, а с него и краят на работната седмица. Петък е, минали са цели пет дни в работа и (може би) скучно битово ежедневие. Не му мислете много, а посетете НДК. Хора, книги, лудница – доброто настроение и усмивката на уста са гарантирани. А ето и какво ви очаква днес.

Денят, естествено, започва на щанда на почетните гости Унгария, които сякаш са довели цяло съзвездие от популярните си автори специално за Панаира. Първото събитие на 7 декември ще започне от 14 часа, когато на щанд #А1 ще имате възможност да се запознаете с автора Дьорд Рощаш-Фаркаш, който ще представи стихосбирката си „Песента на скиталеца”. От 17 часа пък ще се проведе среща с Петър Чухов и издателя Дьорд Сонди, които ще ни разкажат за хайку антологията „Различна тишина”.

Освен звезди обаче, унгарците продължават да изненадват и впечатляват със сериозността си, водейки своите най-талантливи млади писатели. От 15 до 16 часа ще можете да си поговорите с Бенямин Тибор Сабо, писател и редактор, и Янош Чепреги, писател и популярен блогър. Модератор на събитието ще бъде Мартон Месарош, виден университетски преподавател.

Раздаването на автографи продължава от 17 часа, този път с родни автори. Тогава писателят Павел Павлов лично ще представи книгата си „Светослав Тертер – орел сред гарвани” на издателство „Изкуства”. Половин час по-късно, от 17:30, „Жанет 45” ще срещнат читателите си с режисьора Людмил Тодоров, който ще разкаже за новата си книга „Разкази”. По същото време на щанда на „Персей” проф. Симеон Хаджикосев ще представи мемоарната си книга „Което е било и ще бъде”.

Пет следобед е явно много харесван от издателствата час, защото пак тогава „Анубис и Булвест” също са насрочили представянето на новата книга на журналиста от БНР Румен Стоичков „Преди забравата”. Книгата включва 75 репортажа, предизвикващи обществени дискусии за забравените от властите и бъдещето на културното и историческо наследство у нас и в чужбина.

От 18 до 19 часа в Мраморното фоайе издателство „Делакорт” ще срещнат читателите си с Калофер Русев, който ще  представи две своеобразни продължения на първата си книга “Рицари и вълци”“Котка на фона на свастика” и “Медальонът – между Орфей и Иисус”. Трилогията представлява рядко срещано съчетание на криминалния жанр с българската история и фолклор.

Денят не може да мине, разбира се, без поредния артистичен завършек от страна на унгарците. Този път, от 19 до 20 часа, посетителите ще имат възможността да слушат концерта на саксофониста Виктор Тот и състава Роуд Сикс Сакс.

От 20 часа пък, в Мраморното фоайе, асоциация „Българска книга” ще връчи Годишните награди на АБК „Бронзов лъв”. Очаквахте първите отзиви от победителите само в „Аз чета”.

Планирайте и следващите си дни на Панаира - с пълната културна програма за 2012 г. тук.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване