Любимци в новините: постоянни и променливи величини

Наблюдението на новинарските сайтове от юли до началото на ноември 2012 г. регистрира няколко интересни нюанса в медийното отразяване на политическия живот. От една страна се запазиха устойчиви стари тенденции, от друга – започнаха да се оформят нови особености в присъствието на политическите субекти в новините. Какво показват детайлите? Първенецът Борисов: ...

Публикувано на 11/18/12 16:20

Проблемите на словесностите и писменостите

Написването на статията е провокирано от продължаващото неосъзнаване от властите, на острата обществена и тяхна потребност от нормиране – реформиране на словесностите и писменостите.

Детско ТВ студио в Българско Чикаго

За всички малки и големи деца в Чикаго отваря врати Детско Студио „ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ” Заповядайте на прослушване, за да изберем заедно най-подходящата и желана от вас ПРОФЕСИЯ: - за водещи и репортери – БЪРБОРКО - за ТВ оператори - СРЪЧКО - за сценографи - МОЛИВКО - за тонрежисьори - ДжИ- ДжЕЙ - за режисьори - ВСЕЗНАЙКО

Търсете ме на www.zaprehoda.blog.bg

Когато преди години се запалих по блоготворчеството, открих този блог, за да споделям своите размисли по актуални политически въпроси. Отделно в www.zaprehoda.blog.bg започнах да описвам спомени от последните 20 години. От двата бло...

Борисов девалвира триумфалната марка

Обединителните тенденции в синьото пространство тръгнаха на бързи обороти. За няколко дни публични жестове един към друг в това отношение направиха естествените лидери на тази оздравителна вълна Иван Костов и Надежда Нейнски, която днес получи мандат за преговори за формиране на нова партия. Правата й в това отношение са делегирани в Пловдив на форум на масово напускащите СДС привърженици на обявеното в петък Гражданското сдружение „Национален съюз „Единство”.

Злобните коментари на неприятно изненаданите стари и нови врагове показаха, че май са силно и неприятно изненадани от тази тенденция. Но най-измамен ще се окаже самият силов архитект на партийното рушене, предизвикал неволно ново партийно строителство там, където вярваше, че камък върху камък няма да остави, ако не броим дяланите ( по негов образ и подобие) камъни от кариерата в СДС.

Победата на Борисов от 15 май, когато изгерби синята коалиция, ще се окаже пирова. Не е известно цар Пир да е настъпил два пъти мотиката и да е допуснал нова победа, която да унищожи армията му- победоносна, но ликвидирана. Но Борисов го направи, като впрегна силиците на своите протежета далеч над възможностите им в непосилната задача да творят история с номинацията на президента Стоянов, взривила окончателно статуквото в СДС.
Каквото и да докосне Бойко Борисов с вълшебната си бухалчица, то заприличва на гербер- не е цвете за мирисане, а направо „ухаещ” на популизъм дубликат. Успехът му с герберизацията на СДС обаче е на път да стана илюстрация на това, че дори и бруталните политически инженери трябва да внимават, какво си пожелават.

Защото самоувереността на политически алхимик, който може да превърне в злато всеки камък ( който си е тежал на мястото досега),е на път да му изиграе лоша шега. Борисов си пожела „марката СДС” като пореден трофей на одрана партия, чиято препарирана глава да му намигва угоднически от стената и …го получи.

Дали обаче това е добре за неговата колекция от рога и копита? Или този път си е направил погрешно сметката, катализирайки отдавна назряващ процес, който нямаше да роди обнадеждаващи за традиционния десен избирател обединителни тенденции без да бъде извървян докрай пътят на разпада, на който акушира грубиянски самият Борисов?

Вълшебната бухалчица на Бойко може и да върши работа при разбиването на противникови политически глави, но определено не е хирургически скалпел, който знае кога да спре да реже от чуждото партийно месо и сега опря до кокала. Тя така халоса остатъчната СДС, че партията се разпадна до степен да остане само марката- онази, до която той се домогваше. Така Борисов ще си получи- с изпразнено от личности и съдържание- агонизиращо подобие на някогашното синьо величие. Толкова изпразнено наистина, че вече се налага да бъдат търсени за поръчките наемници от ариегарда на националистическата „Атака”!

Без да иска Борисов стимулира по парадоксален начин съпротивителните сили на набелязаните за претопяване в неговия казан сини политици, около които вече ври и кипи вълна от обединителни процеси. Както си го знаем, той като нищо ще си го припише като за(слуга), но за тази „услуга” няма слуга, който да му благодари. Готовите да му (у)служат остават да крепят „марката”, а те едва ли са особено щастливи да наблюдават собственото си олекване на политическия кантар и преоценяването на личната им електорална значимост.

Да му е честита марката- никак не е триумфална, но за девалвацията й Борисов допринесе сам!

Филмират "Джонатан Стрейндж и мистър Норел"

BBC ще направи минисериал по "Джонатан Стрейндж и мистър Норел" от Сузана Кларк, съобщи специализираният сайт за фентъзи и фантастика Tor.com.

Историята, която се развива в една алтернативна Англия от 19 в. по време на Наполеоновите войни, ще бъде пресъздадена от британската телевизия в мини сериал. Романът ще бъде адаптиран за телевизията от Питър Харнес, а за режисьор е избран Тоби Хейнс.

Предвиденото излизане на малък екран засега е 2013 г. Засега все още няма трейлър, но ще ви държим в течение.

Преди броени дни ВВС анонсираха още една планирана екранизация - по "Вакантен пост" на Джоан Роулинг.

Т.нар. фискална скала е заплаха за САЩ и света

Директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард изрази притесненията си от фискалната скала, срещу която в момента американските лидери търсят решение, предаде АФП. По думите на Лагард, комбинацията между по-високи данъци и съкращения на разходите, която се задава през януари, може да унищожи растежа на САЩ. Терминът за фискалната скала (fiscal cliff) е въведен от директора на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке и с него се означава прогнозираното голямо понижение на бюджетния дефицит на САЩ през 2013 г. чрез серия от увеличения на данъците и съкращаване на разходи, които влизат в сила автоматично от следващата година.

Фидосова променя избирателната система с процедурни шашми

Нарушавайки правилника на Народното събрание, при липса на кворум правната комисия под ръководството на Искра Фидосва (ГЕРБ) тихомълком промени избирателната система в България. В петък на извънредно заседание на комисията, на което "случайно" не бяха допуснати журналисти, народните представители отнеха правото на избирателите да преподреждат кандидат-депутатите в партийните листи чрез т.нар. преференциално гласуване.

Празнична лекция за студенти

Есента на 1960 г. тръгнах за София да уча медицина. Но преди това една година не бях нито в университета, нито в казармата – правих бисквити във фабрика „Толбухин“, сега „Победа“, бившата „Чальовски“ в Бургас. Петър Петров, мой братовчед, известен в града с прякора Мозъка, ни въведе – мен и приятелите Наско (Атанас Георгиев) и Шивача (Кирил Шивачев) – в живота на интелектуалната бохема на града. На обед сядахме в „Кошарата“ на „Интера“ – вътрешното сепаре вдясно, вечер – в ресторанта и бара на хотел „Приморец“ или в „Морското казино“, на което баща ми беше управител. Като ме виждаше с тези интелигентни юнаци, баща ми навярно се е стреснал и като тръгвах за София, ми даде една табелка – на син фон с червени, калиграфски изписани букви ясно се четеше: „ЗА КАКВО СЪМ ДОШЪЛ ТУК?“. Когато приятелите те викат да пиете, прочети какво пише на табелката, отговорът е „Да уча, не да пия!“

Албумът "Piano" на Henri-Pierre Noel - 30 години по-късно



Пианото е любимият ми музикален инструмент. Но не това е причината да обичам този албум. Истинската причина ще разберете, след като натиснете бутона play малко по-долу. Това, което ме плени в тази плоча, е разнообразието от стилове, събрано в нея, свързващият елемент между които е един-единствен: пианото.


Пианистът Henri-Pierre Noel е роден в Хаити и когато се премества в Канада, носи със себе си и тропическите влияния на острова. Записва два албума в края на 70-те: “Piano” и “One More Step”, и в тях се смесват Kompa Funk звученето, характерно за родината му, със съвременните северноамерикански джаз и диско. Те са издадени в силно ограничени тиражи и днес са скъпоценни за колекционерите на грамофонни плочи.

Henri-Pierre Noel е интересен музикант, който използва пианото по един много перкусионен и синкопиран начин, почти като барабани. Тази техника съвсем естествено внася диско и афро-фънк елементи в неговия уникален фюжън. Noel е действащ музикант и днес, живее в Монреал, а шефът на лейбъла Wah Wah 45s Dom Servini научава за него от канадските диджеи Kobal, Moonstarr и Andy Williams. Резултатът е преиздаденият албум Piano, който излезе на 26 ноември на 180-грамов винил и компактдиск.

Ето тук можете да прочетете кратко интервю със самия Henri-Pierre Noel по повод преиздаването на Piano. А ако сте пропуснали 185-ото издание на радио шоуто 45 оборота в минута, можете да го чуете сега - включва 4 парчета от този албум.

„Палестинците искат държава без мир“

Вестник Ди Велт Израелският премиер Бенямин Нетаняху посети Берлин за традиционните правителствени консултации Израел – Германия. Вечерта преди заседанието по покана на Ангела Меркел двамата вечеряха в ограничен кръг в канцлерството. От самата среща навън не проникнаха никакви новини. Но още в понеделник, на конгреса на ХДС в Хановер, чух „в кулоарите“, че „Ангела е [...]

Sony преустановява производството на касетофони от догодина

За съвременния потребител касетофоните отдавна изглеждат като анахронизъм или спомен от близкото минало. Въпреки това компанията Sony и до днес продължава да произвежда такива устройства, които продава дори на вътрешния пазар на Япония. Очевидно обаче търсенето им вече е намаляло дотолкова, че ръков...

Две големи награди Бронзов лъв тази година

Две издания си разделиха тази година Голямата награда Бронзов лъв на АБК за издателски проект на 2012, връчена в петък вечер в Мраморното фоайе на НДК. "Царството на славяните" на Мавро Орбини от изд. Дамян Яков и "Шах-наме: книга за царете" на Абулгасем Фердоуси от изд. ЕМАС заслужено получиха аплодисментите на колегите от гилдията и две 10-килограмови бронзови статуетки.

Победителите бяха определени от експертно жури в състав проф. Греди Асса, Иван Христов, Иглика Василева, проф. Кирил Гогов, Марин Бодаков, Мариян Кенаров, Рада Шарланджиева, Стойко Василев. Двете книги призьори бяха избрани от общо 18 проекта, подадени от 11 издателства. 

По традиция на церемонията се връчват и журналистически призове за най-значимите книги, издадени у нас през годината. Този път журито за проект раздаде общо 6 грамоти в категорията. За проект с най-голяма обществена значимост журналистите определиха превода на "Великите трагедии" на Шекспир, дело на проф. Александър Шурбанов, за изд. Изток-Запад. Специална награда за подход към детската книга получи изд. Точица за "Тетрадка за приказки". Бронзов лъв и за изд. Стигмати за преводи на световни поети в поредицата "Стигматики". Специално отличие и за изд. Милениум за "Жестокото присъствие на времето". Награда и за Жанет 45 за издаването на книгата, посветена на Стефан Кънчев. Журналистическо отличие получи и изд. Дамян Яков за "Царството на славяните" на Мавро Орбини.

Фотогалерия от събитието можете да видите тук.

Софийският международен панаир на книгата и връчването на наградите "Бронзов лъв" се осъществява с медийното партньорство на Българската национална телевизия, Българското национално радио, вестник „Стандарт”, „Аз чета”, bTV радио, радио „Джаз ФМ”, „Енджой”, „Зи рок”, „Мелъди”, „Класик ФМ”, Actualno.com, iWoman, fakti.bg.

Вижте какво казаха призьорите по време на церемонията в петък вечер:

Ден пети на ХХХI Софийски международен панаир на книгата

Първият почивен ден от тазгодишния Панаир на книгата. А е и 8-ми декември, празникът на всички студенти, така че наздраве за всички празнуващи! А останалите – нека се приготвят за един дълъг, хубав уикенд в книжен НДК!

Както подобава за по традиция най-посещавания ден от цялото събитие, организаторите са се постарали събота да бъде наистина интригуваща. Програмата започва рано, от 10 часа сутринта, в Мраморното фоайе, когато „Анубис” представят музикалното шоу за деца – „Бръмбо търси приятели”. Представлението ще бъде изпълнено с много игри, музика и забавления за малчуганите, а участие ще вземат детската вокална група  „Пим-Пам“, децата от ОДЗ № 84 „Детелина“ – София, композитора Борис Карадимчев и автора на текстовете Борислав Мирчев.

Забавленията за деца продължават от 11 часа отново в Мраморното фоайе, когато издателство „Дамян Янков” и сайтът "Детски книги" (www.detskiknigi.com) организират "Муминтролско парти" за всички, които обичат Туве Янсон и нейните герои - муминтролите и техните приятели. Освен шоу децата ще могат да поговорят с преводача на серията, да хапнат канелени сладки и пай, да участват в интересни игри и да спечелят страхотни награди! (Всичко за партито - тук)

Страхотният ден продължава от 12 часа, когато „Жанет 45” са приготвили среща с всеобщия любимец Стефан Цанев, авторът на „Български хроники”, който ще се срещне с феновете си и ще раздава автографи. Не пропускайте да се запознаете с един от най-големите съвременни български писатели.
Но срещата с български знаменитости в литературата не свършва до тук. Пак от 12 часа, на щанда на „Сиела”, всички фенове ще имат възможността да се запознаят и получат автограф от хумориста Иво Сиромахов.
И отново от 12 часа, но на щанда на „Персей”, ще се проведе среща с Анна Данаилова, наричана още „руската Агата Кристи”. Тя ще представи новия си роман – „Зад гърба ми – вратите на ада”.

За първи път за цялото събитие пренебрегнати няма да останат и феновете на сериозната фантастика, който по принцип никак не липсват. От 13 часа, на щанда на „ИнфоДар”, ще се проведе среща-разговор на тема „Братя Стругацки и българските им читатели”, с водещ Юрий Илков. Издателство „ИнфоДар” посвещава и организира тази среща в памет на Борис Стругацки, който почина преди по-малко от месец.

От 14:30 пък „Жанет 45” отново организират среща с голям български творец. Милен Русков ще се срещне с почитателите на „Възвишение” и ще раздава автографи на Щанд N 307, а това е човек с когото си струва да се запознаете! Издателство „Сиела” обаче не изостават и са подготвили среща с красивата Людмила Филипова, която ще се види с феновете си от 15 часа.
А докато вие се запознавате с любимите си писатели, отново от 15 часа на щанда на издателство „Изкуства”, ще можете да оставите децата си, за да се запознаят с поетите Ангелина Жекова и Дядо Пънч, които ще представят новата си книга „Таласъмската кратунка и Гатанки за возене”. Специално участие ще вземе детската вокална група „Смехоранчета”.

Пак от 15 часа издателство „Кибеа” ви канят на събитие, предназначено за всички фенове на астрологията и зодиите. Какво представлява духовната астрология и по какво се различава от ясновидството? Мога ли да променя съдбата си, или всичко е предопределено от звездите? Как астрологията е свързана с Кармата и миналите животи? На тези и още много въпроси ще отговора Гал Сасон.

Издателите явно са решили събота да бъде денят за най-известни български писатели, защото от 17 часа „Сиела” са приготвили двойна среща с авторите Калин Терзийски и Светла Иванова. Има и допълнителен стимул – за всеки закупен диск с йога на Светла Иванова получавате подарък – мече от клипа й „Някъде там”!

Разбира се, това не е всичко. През целия ден ще имате възможност да се запознаете с автори като Деян Енев, Бойко Ламбовски, Стела Даскалова, Золтан Егреши и много други. А кога точно – вижте тук.

Събота ще има два завършека. Единият от 19 часа в Мраморното фоайе, когато издателство „Дамян Яков” ще представят най-новото издание в луксозната си поредица - Златна Костова и нейните стихове, събрани в книгата "Врабче в черупка", чието първо ревю беше в "Аз чета". И вторият, отново от 19 часа, организиран, разбира се, от Унгарския културен институт, който ще се проведе в сатиричния театър „Алеко Константинов”. Там ще бъде изиграна постановката „Спанак с картофи” с участието на автора Золтан Егреши и преводачката Габриела Хаджикостова.

Безспорно събота ще бъде най-мащабният, организиран и изпълнен със събития ден.  Ако представленията за най-малките, различните дискусии и запознанство с чуждестранни автори, срещите с автори като Стефан Цанев, Иво Сирамахов, Любомира Филипова, Калин Терзийски и разбира се, всички онези хиляди книги, които чакат вас, не са достатъчна причина, за да отидете в събота до НДК – то не знам какво би било. :) 

Планирайте и неделния ден на Панаира още сега - с пълната културна програма за 2012 г. тук.

Легенда за Биби ханъм

Според преданието джамията "Биби ханъм" в Самарканд е построена от любимата жена на Тимур в чест на победоносния му поход в Индия.
Архитектът, който ръководел строежа, безумно се влюбил в красивата царица и се бавел с издигането на главната арка. Тимур трябвало да пристигне скоро и Биби ханъм настоявала да завършат в най-кратък срок. Архитектът поискал висока цена, за да изпълни желанието и - да му позволи да я целуне. Биби ханъм заповядала да му донесат боядисани яйца.
- Счупи ги и ги опитай - казала тя. - Само отвън са различни, а отвътре всички са еднакви. Мога да ти дам която робиня поискаш, за да удовлетворява желанията ти.
В отговор архитектът поръчал да донесат два еднакви бокала. Единият бил пълен с вода, другият - с бяло вино.
- Виж тези бокали - казал той на царицата. - Ако изпия единия - няма да изпитам нищо, ако изпия другия - ще ме изгори. Такава е любовта!
Биби ханъм се видяла принудена да приеме условието и му позволила да я целуне по бузата. Но целувката му била толкова страстна и гореща, че оставила розов белег на бузата и. (Според някои версии позволила да я целуне през възглавничка, която целувката му прогорила.) 
Тимур бил възхитен от подаръка на жена си, но не могъл да не забележи предателското петно на бузата и. Заповядал да убият дръзкия съблазнител и да го погребат в подземното помещение, където поместил библиотеката си.

При копиране на материали от блога, посочвайте източник! А ако публикацията ви е харесала, бъдете любезни да ползвате бутоните за гласуване! Благодаря!

Студентският празник за първи път се отбелязва в България през 1903 г.

Студентският празник - 8-ми декември, за първи път се отбелязва в България през 1903 г., като празник на единствения тогава в Княжество България университет - Висшето училище, след решение на Академичния съвет от 30 ноември 1902 г. В решението се определя честването да бъде на 8 декември - в Деня на Свети Седмочисленици (на 25 ноември по стар стил) - един от които е и Свети Климент Охридски.

Маскарадът “Американска подкрепа на опозицията” – втора част

Продължаваме публикуването на откъси от “Глава Шеста. Легитимистичното политическо мислене на българите в посткомунистическия период след 1989 г.” от книгата на проф. Янко Н. Янков-Вельовски “ЛЕГИТИМНИТЕ ОСНОВИ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ”.

AirDroid – едно полезно приложение за собствениците на Android устройства

Едно полезно приложение за собствениците на Android устройства

Всички обичаме таблетите и сматфоните си, но понякога трябва да свършим толкова много само от едно екранче и ограничен размер на дисплея. Нямаше ли да е страхотно, ако можехме да имаме достъп до всичките данни на Android устройството си през настолен компютър или лаптоп? С AirDroid може.

AirDroid ви позволява да свържете своето Android устойство през настолен компютър, на който можете да достигнете файлове, получавате SMS-и, инсталирате и деинсталирате приложения, управлявате пакети данни към своя Android… И при това безжично.

За да започнете да използвате AirDroid, първо трябва да се уверите, че вашият настолен компютър или лаптоп са в една и съща безжична мрежа с Android устройството ви. От Android устройството свалете и инсталирайте AirDroid от Google Play. След това стартирайте приложението. От компютъра си отворете web.airdroid.com или IP адреса, показан на екрана на Android-а. Вече можете да се логнете и да сканирате QR кода или да въведете 6-цифрения код. След като сте се свързали успешно, ще видите доста иконки и информация, свързана с вашето устройство.

Вече можете да кликнете на коя да е иконка, за да започнете да управлявате своя Android.

 Вече можете да кликнете на коя да е иконка, за да започнете да управлявате своя Android.

 

Разполагате със следните функции :

  • Съобщения – създаване, получаване и изпращане
  • Музика – управление и качване
  • Контакти – управление
  • Приложения – инсталиране и управление
  • Мелодии – управление и настройки
  • Най-чести контакти – показва ви с кого контактувате най-често
  • Файлове – управление на файлове както при свързване с компютър
  • Видео – управление, разглеждане и ъплоудване
  • Скрийншот – позволява да направите снимка на това, което в момента се вижда на екрана на Android-a
  • Повиквания – информация и управление на повикванията
  • Снимки – управление и ъплоудване на снимки на Андроида 

Нова функция за Skype – видео съобщения

Нова функция за Skype - видео съобщения

Развитието на интернет технологиите дава възможност на уеб разработчиците да създават полезни приложения от нови поколения, предназначени за  крайния потребител. В тази посока е избрал да работи и екипът на Skype, като бъдещите им планове са насочени към пускането на следващата грандиозна функция, която ще постави едно ново начало в комуникацията между интернет потребителите. За нея споменават The Verge.

Новият проект на Microsoft ще позволява на потребителите на Skype да си оставят видео съобщения – един умен ход от страна на Microsoft във войната за лидерство в света на дигиталното бъдеще.

Въпреки че от компанията все още не са дали официално потвърждение на този слух, информацията за новата услуга изтече от актуализираните условия за ползване на програмата, качени в официалния сайт на Skype. В последните точки от правилата са разкрити няколко детайла около услугата, която ще бъде достъпна за потребителите, използващи новата версия на Skype, предназначена за Windows 8. Skype абонатите очевидно ще бъдат в състояние да записват и изпращат кратки видео съобщения до други потребители на програмата.

В последните точки от правилата са разкрити няколко детайла около услугата, която ще бъде достъпна за потребителите, използващи новата версия на Skype, предназначена за Windows 8.

Новата функция ще бъде предоставена за ползване на потребителите на платената услугата “Premium”. Нейната такса  е $6.99 на месец, като клиентите могат да получат отстъпки от цената със сключването на тримесечен или едногодишен договор. Добрата новина е, че от компанията са помислили и за своите клиенти, които не използват платените услуги на платформата. Те също ще могат да записват видео съобщения, но ще имат наложен лимит върху броя съобщения, които могат да изпратят. Няма да има такова ограничение за получените съобщения.

В новите условия за ползване на софтуера се споменава също така, че абонатите на Premium услугата не трябва да се притесняват кога „срокът на годност” на техните послания ще изтече, защото такъв няма да има. Различни са условията, разбира се, за неабонираните потребители на услугата, за които видео съобщенията ще бъдат валидни само в рамките на 90 дни.

Все още не става ясно кога точно ще стартира официално услугата, но актуализираните условия потвърждават, че това рано или късно ще се случи.

Снимки: Skype

Над половин милиард потребители ползват Google+

Над половин милион потребители ползват Google+

При обявяването на Google+ Communities Вик Гундотра от Google съобщи последните данни за Google+ в официалния блог на компанията. Според предоставените данни Google+ има над 500 милиона регистрирани потребители. Пак според официалните данни от тях 135 милиона са активните потребители, които ползват Google+ всеки месец.

Не без гордост Вик Гундотра каза, че:

Google+ e най бързо растящата мрежа.

Наскоро Google съобщиха, че през месец септември са надхвърлили 400 милиона регистрирани потребители на Google+, а също така и че месечно над 100 милиона потребители ползват Google. Това означава, че само за 3 месеца към Google+ са се присъединили над 100 милиона нови потребители, а активно ползващите Google+ са нараснали с над 35 милиона. Това хич не е зле. Факт е, че мрежата на Google се разраства. Обявявайки тези данни, Вик Гундотра сподели със задоволство и за пускането на Google Communities (oбщности) и на Snapseed за Android и iOS устройства на своята стена в Google+.

към Google+ са се присъединили над 100 милиона нови потребители

В същото време трябва да се отбележи, че Facebook потребителите, които ползват активно социалната мрежа, са над 1 милиард. Това е много повече от Google+ и те имат още много хляб да изядат, за да се доближат. Нова мрежа са, отскоро, това трябва да им се признае. В същото време и Twitter не изостават, като минаха над 140 милиона активни потребители още в началото на годината. Така че има още много да се направи от екипа на Google+, за да привлекат тези, които още не го ползват. А дали ще успеят от Google остава да видим.

Над половин милион потребители ползват Google+

Над половин милион потребители ползват Google+

При обявяването на Google+ Communities Вик Гундотра от Google съобщи последните данни за Google+ в официалния блог на компанията. Според предоставените данни Google+ има над 500 милиона регистрирани потребители. Пак според официалните данни от тях 135 милиона са активните потребители, които ползват Google+ всеки месец.

Не без гордост Вик Гундотра каза, че:

Google+ e най бързо растящата мрежа.

Наскоро Google съобщиха, че през месец септември са надхвърлили 400 милиона регистрирани потребители на Google+, а също така и че месечно над 100 милиона потребители ползват Google. Това означава, че само за 3 месеца към Google+ са се присъединили над 100 милиона нови потребители, а активно ползващите Google+ са нараснали с над 35 милиона. Това хич не е зле. Факт е, че мрежата на Google се разраства. Обявявайки тези данни, Вик Гундотра сподели със задоволство и за пускането на Google Communities (oбщности) и на Snapseed за Android и iOS устройства на своята стена в Google+.

към Google+ са се присъединили над 100 милиона нови потребители

В същото време трябва да се отбележи, че Facebook потребителите, които ползват активно социалната мрежа, са над 1 милиард. Това е много повече от Google+ и те имат още много хляб да изядат, за да се доближат. Нова мрежа са, отскоро, това трябва да им се признае. В същото време и Twitter не изостават, като минаха над 140 милиона активни потребители още в началото на годината. Така че има още много да се направи от екипа на Google+, за да привлекат тези, които още не го ползват. А дали ще успеят от Google остава да видим.

Българският хелзинкски комитет срещу кандидатурата за главен прокурор на Сотир Цацаров защото провеждал “твърда наказателна политика” срещу престъпността

Доказателствата колко е вярно казаното в предишната статия от господин Хърсев, продължават да валят и днес. Българският хелзинкски комитет реши, че съдия Цацаров не е подходящ за Главен прокурор защото … много упорито и строго се бори срещу престъпността и наказва тежко бандитите. Тези хора стават от нагли по-нагли. Нахалството им е безгранично, а поведението [...]

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване