03/05/13 00:00
(http://socialevo.net/)

Sony Xperia Z взриви пазара още през първите си часове

Sony Xperia Z взриви пазара още през първите си часове

Sony Xperia Z взриви пазара още през първите си часовеSony Xperia Z е уникален смартфон и интересът към него неслучайно е огромен.

“Виждали сме наистина добри предварителни поръчки.” – каза маркетинговият директор на Xperia Макдугъл в интервю по време на Mobile World Congress.

Имахме налични първоначални бройки в Берлин, Германия, в магазина на Sony и ги продадохме за два часа. Във Франция продадохме в един ден от нашия онлайн магазин повече мобилни устройства, отколкото сме продавали за 12 седмици.

Смартфонът Xperia Z, който стартира продажбите си в Япония през миналия месец и в момента е достъпен в 60 страни, се продава за 649 евро. Той е част от маркетинговия натиск на японската компания за по-голямо присъствие на пазара на мобилни устройства. Телефонът е изправен пред силна конкуренция от страна на вече установени устройства от Apple и тези на Samsung. Продажбите на мобилни телефони Sony през четвъртото тримесечие са достигнали 1.7%, в сравнение с 22.7% на Samsung и Apple 9.2% според отчети на Gartner.

Също така в Барселона Sony представи таблета Xperia Z като устойчив на прах и вода. Само 6.9 мм тънък и с тегло 495 грама, Tablet Z разполага с 10,1-инчов с висока разделителна способност дисплей и ще излезе на пазара тази пролет. Таблетът ще бъде директно предизвикателство към Apple, които доминират на пазара на таблети от висок клас със своя iPad въпреки по-малките и по-евтини Android-базирани таблети, които също заемат част от пазарния дял.

“Мнозина са се опитвали и не са успели да се конкурират с iPad в класа на 10-инчовите таблети и на пръв поглед е трудно да се каже как Sony се надява да постигне това.” – каза медийният анализатор Дейвид Маккуин.

Снимка: Sony

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване