03/06/13 23:20
(http://socialevo.net/)

Първи поглед над Sony Xperia Tablet Z

Sony Xperia Tablet Z на пазара през април

Първи поглед над Sony Xperia Tablet Z

Вероятно най-красивото устройство на MWC тази година беше Xperia Tablet Z.

Японската компания наистина се е постарала с устройството в опит да грабне дял от пазара на мобилни услуги. Той е с гланцов черен панел, 10.1-инчов дисплей, невероятно тънък (6.9 милиметра), лек (495 грама) и най-вече елегантен.

Таблетът може да оцелее при потапяне в плитки води, за разлика от своя предшественик Xperia Tablet S.

Освен заради външната му красота има още 99 други причини, поради които можем да обикнем този таблет и дисплеят е на върха на списъка. Sony има 1920 х 1200 пиксела LCD дисплей с добри цветове, жизнени и свежи изображения, въпреки че не изглежда да се справя много добре на ярка светлина. Основната му камерата е с 8.1-мегапикселов сензор – бяхме силно впечатлени от качеството на улавяне, което е по-добро, отколкото при iPad 4 – плюс 2.2-мегапикселова предна камера, която е идеална за тези, които използват онлайн услуги като Skype.

Под капака характеристиките включват 32GB вградена памет, 2GB оперативна памет, Wi-Fi и 3G/4G способност, както и мощен четириядрен 1.5GHz Snapdragon процесор, който наистина се усеща по време на работа с Xperia Tablet Z. Плъзнете пръст с леко докосване и Tablet Z веднага реагира – не успяхме да срещнем никакво забавяне на устройството, въпреки че все още е твърде рано да се каже, тъй можахме да си поиграем с него само 45 минути.

Tablet Z работи с операционната система на Google Android 4.1 Jelly Bean, която в момента се използва от няколко устройства, включително Samsung Galaxy S III.

Все пак забелязахме няколко незначителни проблема. Повърхността на таблета е податлива на зацапване, така че ще изисква постоянна поддръжка, а липсата на светкавица на основната камера подсказва, че няма да прави перфектни изображения на слабо осветени места.

Снимка: Sony

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване