03/25/13 03:00
(http://socialevo.net/)

Google+ в полза на вашия бизнес

google-plus-business-page

Имате ли вече профил в Google+? Социалната мрежа на Google почти навърши две годинки. През това време стана повече от ясно, че присъствието там може да донесе много ползи – и на нас като потребители, и на бизнеса. Ето как Socialmediatoday обобщават възможностите през бизнеса в Google+.

 

Google+ страниците

Там всеки бизнес може да представи своите продукти и услуги по един неподправен и близък до начина на комуникация на клиентите си начин. Поддържайте страницата си винаги актуална, защото вашите потенциални клиенти могат да я намерят доста лесно, често по-лесно и от вашия собствен сайт.

 

Google+ кръгове

Позволяват ви да подредите своите последователи в различни групи. От вас зависи по какъв признак ще ги разпределите. Важното е, че по този начин можете да насочвате към тях точно определени съобщения. Когато някой ви добави към кръговете си, в отговор вие можете да го добавите веднага, тъй като разгласяването и окуражаването на хората да ви добавят е основен компонент, за да започнете разговори с онези от тях, които искат да се свържат с вас. Можете дори да вземете бадж за сайта си, така че да улесните хората да ви добавят в кръга с любимите си компании например.

 

Споделяне

Google+ страниците ви помага да изграждате по-задълбочени взаимоотношения с клиентите, като споделяте мисли, връзки, снимки и други неща с подходящите хора в подходящото време. Как да започнете да разговаряте с хората, привлечени в страницата ви? Можете да използвате потока си, за да публикувате подходящо съдържание, включително снимки и видеоклипове, и дори да ангажирате последователите си директно, като им задавате въпроси, предизвикващи дискусии. Можете да направите публикациите си обществени, така че хората да ги намират чрез търсене, или да използвате кръговете, за да създавате конкретни съобщения за конкретни последователи.

 

Google+ Hangouts

Hangouts ви позволява да провеждате видеоразговори с едно кликване с клиенти и колеги. Можете да получавате отзиви за продукти лице в лице, да помагате на клиенти да решават проблеми или само да ги опознавате по-добре. Или пък да си сътрудничите с намиращи се далеч колеги по споделени документи в реално време – всичко това по лесен за използване видеочат с високо качество.

 

Популяризиране

Има много начини да популяризирате сайта си и страницата си в Google+: от самостоятелното популяризиране с Google+ Direct Connect и значката на проекта до подпомагането на други хора да ви препоръчват с бутона +1. Включването на логото на Google+ в маркетинговите Ви материали, насочването на потребителите към опцията да ви следят в Google+ и използването на други медийни канали за уведомяване на хората, че сте в платформата, също са отлични начини да увеличите броя на последователите си.

 

Измерване

Разберете каква е активността ви в Google+ – какво говорят хората за бизнеса ви, колко означения с +1 получава той и как те се отразяват на трафика ви. Възползвайте се от всичко, което може да е само в плюс за вашия бизнес. Понякога малките неща са от значение…

http://www.youtube.com/watch?v=ozxfUtgySlo

Снимка: digitaloraganics

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване