Прашките на Давид

„Публикуваме текста с известни съкращения”, пишат извинително вестниците, когато редактират някоя статия, поместена в съкратен вид.
В същия дух и аз помествам извадка от едно поръчково интервю с известно отвращение. И с извинение, че съм написал няколко статии за в. „Ретро” , макар и преди да бъде купен за нуждите на Бойко Борисов и неговата кампания- предизборната.
Обърнете внимание на класиката в зададените отговори, в които на ухажвания платец се задават удобни за отиграване игриви въпроси от рода на „ за Вас има малко тайни в държавата”, с което на наивния читател се внушава очакването Яне Янев да ни разкрие самата свещена истина от името на достоверен, но неназован източник, макар да е ясно, че е говорител на поръчителите Борисов и Цветанов.
В. Ретро:
- За вас има малко тайни в държавата. Съществува ли частен ГДБОП, който разработва досиета на политици, които ще бъдат пуснати в употреба преди изборите, за което алармират от легия „Антимафия”?
– Нямам такава информация. Но подобни структури съществуват вече 23 години и всеки, който е бил на власт, се изкушава да направи такива. Така че дали има една или няколко частни структури тип ГДБОП, това е въпрос на прокуратурата и би следвало тя да си свърши работата.
– Твърдите, че в 42-ото НС ще имате минимум 20 депутати. Бихте ли станали част от кабинет, в който отново министър-председател ще е Бойко Борисов?
– Моите прогнози са, че ГЕРБ и РЗС имат потенциал да сформират в следващото 42-ро НС дясно консервативно правителство, в което задължително трябва да има и гражданска квота. И ние сме гарант за това. РЗС може да бъде контрапункт на ГЕРБ и да започнем сигурни стъпки за приемането на нова българска конституция”.
Да преброим абсурдите:

1. За Янев нямало тайни в държавата. Обаче е тайна за него дали съществува частен ГДБОП.
2. За Яне Янев нямало тайни в държавата. Обаче, макар да няма „такава информация”, той знае, че „подобни структури съществуват вече 23 години”.
3. Яне Янев нямал такава информация. Макар обаче да имало малко тайни за него в държавата същият знае, че ВСЕКИ, който е бил на власт, се изкушава да си направи частен ГДБОП.Т.е. това се отнася и до ГЕРБ, с която той ( четете по-долу) няма нищо против да прави коалиция.
4. Яне Янев има информация, че се има с ГЕРБ достатъчно, за да сключат коалиционен брак ( признанието звучи като компромат срещу ГЕРБ). Нещо повече, РЗС щяла да е гарант за гражданска квота в такъв тандем, с което намеква, че от ГЕРБ няма да са много съгласни с такова навеждане, но той ще принуди Голиат като един Давид с прашки.
5. Яне Янев се вижда едновременно като коалиционен партньор на ГЕРБ и като „контрапункт” на своите гербаджийски поръчители.
6. Янев Янев смята, че като коалиционен партньор, но и едновременно контрапункт на ГЕРБ, може да започне „сигурни стъпки” по приемане на нова българска конституция- като контра на ГЕРБ.
Абсурдите, когато са наистина абсурдни до кикот, са като вицовете: нямат нужда от коментар.

Б. Чеков: Катастрофата е следствие, не причина

Наистина съм стъписан от заяждания между нашите емигранти. Преди 1989 година се деляхме на две ясни групи: тези, които ходят в посолството, и тези, които не ходят. Сега чрез интернет новата емиграция комуникира с българи от цял свят и вместо да върви към обединение, се роим на групи и групички. Всеки е по-велик от другия. Поне самочувствие повече не ни липсва. За реални икономически или политически реализации много-много не се говори, но мненията са категорични и не търпят противоречие. Изобщо на Запад България разполага с армия от всезнайковци. След последните заявки на протестиращите в София изглежда, че и там въображението взима надмощие над реалността.

Гугъл харесва България и вече дава в реално време трафик информация и задръстванията в София

За какво става въпрос за тези, които не знаят – информация в реално време за трафика в столицата, задръстванията и зоните със затруднено предвижване. Червено – задръстване, жълто – затруднен трафик, зелено всичко е наред. След Street View – Google Maps, България получи още една от услугите на Гугъл. Това стана възможно след като през [...]

Село Бутан, октомври 1944 г.

И какво става след 9-ти септември? Тръгват лумпени по къщите на по-заможните и ги задържат. И една нощ ги извеждат край с. Бутан, където има дълбока животинска яма - такова е било изискването, там да се изхвърлят умрели животни, за да не се разнасят болести. Хвърлят ги полуживи и върху тях хвърлят слама, и ги запалват. Тъй като ямата е близко до селото, цяла нощ са се носили писъците на жертвите и ВСИЧКИ ОТ СЕЛОТО СА ЗНАЕЛИ ЗА ТОВА, НО НИКОЙ ДО 1990 ГОДИНА НЕ Е ГОВОРИЛ ОТ СТРАХ. И аз го научих тогава и няма да ви казвам какво щях да направя на пасмината, която е участвала. Поставих си за цел да разбера кои са - защото бях сигурен, че са от този край. До 1992 г. нищо не успях да открия, освен начините на задържане и някои от участвалите в задържането, но мен ме интересуваха точно тези, които са извършили зверството. След като се върнах за първи път от САЩ, съдбата ми поднесе всичко като на поднос, може би за да ми подскаже, че отмъщението не е решение и че зло със зло не се изтрива.

Къде е новият български интелектуалец?

На протестите, разтърсили България в началото на годината, имаше какви ли не хора – млади и стари, агресивни и миролюбиви, добре облечени и зле облечени, студенти, работници, служители в държавния и в частния сектор… Това, което обаче ми направи най-силно впечатление, беше не присъствието, а отсъствието. Отсъствието от протестите на един много знаков типаж. Нямаше го Новия Български Интелектуалец (НБИ). Говоря за едни хора, които много добре познавате. А ги познавате, защото постоянно ги дават по телевизията. Те участват във всички предавания и умно обясняват какво става в държавата, защо става, какво би трябвало да става и поради какви точно причини най-важното така и не става. Имам предвид не само дежурните социолози и политолози, но и всички онези преподаватели в СУ и НБУ, които толкова обичат да ни разясняват нещата от живота. Това са хора образовани, с дипломи от престижни университети, постоянни участници във важни международни срещи в Лондон, Брюксел и Вашингтон.

Десет указания за пенсионното планиране (Част 1)

В повечето случаи, използването на 401K е най-лесният и бърз начин да умножите пенсионните си спестявания. В много от случаите компанията, за която работите, ще Ви даде допълнителна сума, която всеки път, когато Вие вкарате пари в пенсионния си план, и те ще вкарат за Вас определена сума. Допълнително към това имате право да приспаднете данъците, които дължите на заплатата си (tax-deduction) със сумата, която сте вкарали във фонда си, и отгоре на това всички печалби не са обложени с данък, докато не използвате парите си. И дори тогава процентът на данък, който ще плащате, ще е много по-малък, докато сте пенсионер.

за слуха според който съм изтъргувала детето си


сега, сутринта, благородството ми ме напусна. полагам голямо усилие да не псувам и мразя всеобщата идиотия и липса на всякакво чувство какво е позволено и какво не, на всякакво ниво, особено в "моите" среди, средите родили този слух. твърде много хора, твърде много интелектуалци, са не по-малко изтрещели и не по-малко ограничени от най-простия българин. думата "интелектуалци" тук е загубила всякаква стойност. за да си такъв не е достатъчно да си начетен, но не е моя работа да давам оценки. мога да се помоля на бог да ми даде сили да забравя, това е единственото, което мога да направя за хората, които ме подозират, че съм направила сделка с детето си. че съм продала радина на въло радев. 
от 8 годишна възраст отгледах радина сама, без ничия помощ. преди това дядовците и бабите помагаха, след това, в америка, бяхме оставени сами на себе си. не съм и искала пари от никой. исках само да се махна от гнусната среда в която живеех и в която не исках радина да расте. същата среда, която сега продължава да нищи дали въло не ми е платил за да я родя. не очаквах, че 30 години по-късно това ще продължава да ви занимава, отрепки нещастни. погнусете се от себе си, друг съвет нямам за вас.

"жълто" ли е да отговарям на подобни неща? не, жълто, от най-гадното и злонамерено,  е да се измислят подобни версии за живота ми, и да бъдат разпространявани, и да продължават да бъдат тема на разговор. 
ако не вярвате на мен, питайте дъщеря ми, питайте и баба й, жени радева. попитайте ги "дали въло радев ми е платил за да родя радина":).
помияри винаги ще има, а аз имам задължението да кажа веднъж истината публично, тук, а после да оставя помиярите да я подмятат като отдавна изглозган кокал. 

Неподредено

Нищо никога не е подредено. Животът ти не е праволинеен, котката не е послушна, бойлерът понякога загрява по-бавно. Междувременно, нямаш идея какво се случва около теб или вътре в теб. Нищо никога не е подредено.

супа

Правиш планове под общата идея, че ако направиш достатъчно много, статистически някои от тях ще се изпълнят. Живееш хаотично, както подобава на балканския ти произход и бохемската ти душа. Не спираш на едно място, не изчакваш до утре, не се сдържаш да кажеш директно нещо, което е осенило поразхвърляния ти ум.

салата

И всъщност, така е по-хубаво. Подреденото е стерилно, скучно и бездушевно. Най-хубавите неща в живота не са подредени и не биха били същите, ако някой реши да ги подреди. Ти плуваш в хаоса, радваш му се, губиш се за малко в него, за да се намериш по-цяла и пълнокръвна. Не разбираш хората, които подреждат бюрата си на излизане от офиса.

плаж

Да, понякога малко подреденост ти липсва. Да, често ти се иска да знаеш какво ще се случва с теб след месец или година, кога ще спре да ти липсва нещо, което чувстваш за изначално твое. Но истината е, че нищо никога не е подредено. Най-забавните, най-вкусните, най-магнетичните и най-любимите неща и хора са неподредени. И понякога така трябва да бъде.

дете

Вдъхновено от стерилната чудатост на The Art of Cleanup от Ursus Wehrli.

Постът Неподредено е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Революцията, от която се нуждаем

Независимо къде съм ходила или ще ходя, никоя страна не може да измести България от сърцето ми! Колкото и да ни превъзхождат други нации, те нямат шанса да ги обикна така, както обичам своя изстрадал народ. Но споделям всички тези неща, за да вземем доброто, защото е за наша полза! Като изключим факта, че България е Република, а Швейцария – Конфедерация (кантоните имат доста по-голяма автономност в сравнение с областите), в законите съществени различия нямаме. Що се отнася до мисленето, отношението и поведението у хората обаче, разликата е тотална – като ...

Поне не отказвай другите да вършат добро!

Безполезното лукавство

Един мароканец от град Раба, който се казвал Бен Сад, имал една кобила, прочута в цялата страна с хубостта си и силата в надпрепусканията. Един водач на арабско племе от околностите на града силно желаел да я притежава. Той предложил на стопанина значителна сума, за да я купи, но Бен Сад на никаква цена не се съгласявал, защото това животно било неговата гордост.
Водачът на арабското племе, като видял предложенията си отблъснати, решил да си послужи с лукавство, за да стане господар на кобилата.
Бен Сад през една вечер, яхнал своята кобила, преминавал през една тясна и пуста долинка, която била близо до града. Изведнъж се зачул плачлив глас.
- Помогни ми, - умолително викал гласът. - Ако ти си истински верующ, смили се над мен нещастника.
Бен Сад се спрял и се огледал наоколо. Край пътя забелязал да седи един покрит с дрипи човек, който изглеждал изтощен от глад и умора.
- Какво искаш, братко? - попитал го той. - С какво бих могъл да ти бъда полезен?
- Уви! - отговорил непознатият, - аз пътувам отдалеч. Вярвах, че ще стигна в града преди настъпването на нощта, но умората и глада толкова ме изтощиха, че не ми е възможно да ходя. Аз съм вече загубен, ако ти не ме вземеш на своя кон.
- Добре, бедни братко, качи се зад мен. Аз ще те закарам в града, където ще бъдеш мой гост.
- Уви! аз съм много слаб, за да мога сам да се кача на седлото.
Бен Сад бил човек с много милостиво сърце. Той слезнал от коня и настанил нещастника. Непознатият се покачил на седлото, ударил коня с петата си и се впуснал в галоп, като викал:
- Аз съм този, комуто отказа много пъти да продадеш кобилата. Сега аз съм и господар. Сбогом, Бен Сад!
Бен Сад отначало бил отчаян. Щом познал водача на арабското племе, веднага се провикнал:
- Слушай, о, арабски предводителю! Ти взе кобилата на този, който искаше да ти направи добро. Пази я! Но между своето племе не се хвали за това си дело, за да не би добрите хора да се откажат да бъдат милостиви и да вършат добрини на нещастните. Само това те моля.
Водачът на арабското племе, като чул тези думи, силно се развълнувал. Спрял се, слезнал от кобилата и я върнал на Бен Сад, като му казал:
- Извини ме! Моята страст ме направи безумен. Не искам лошата ми постъпка да служи за пример и да пречи на хората да си помагат взаимно.

Ш. Гюйон

Приказката е от една книжка със стария правопис и затова изказът е такъв. Позволих си само няколко думички да подменя. Беше по-уместно да я сканирам, но нямам време за капризите на скенера, по-бързо я препечатах. По-натам ще кача цялата книжка в библиотечката.
Приятен уикенд на всички!


Борил Богоев – за e-mail маркетинга

Борил Богоев

Борил Богоев

Социалните мрежи набират скорост, има ли място и за e-mail марктинг?

Социалните мрежи не са конкурент на имейл маркетинга като комуникационен канал. Двата маркетингови инструмента могат да се използват много добре заедно, комбинирайки позитивите си и правейки опит да неутрализират негативите. Имейл маркетингът е един от най-ефективните методи за провеждане на качествена комуникация с голяма аудитория и за него винаги има място в маркетинг микса на една организация.

Нещо повече, според мен съчетаването на социалните мрежи с имейл маркетинг е една много мощна комбинация, която – използвана правилно – може да умножи резултатите и в двата канала.

Има ли добри Български примери за имейл маркетинг? Къде е границата между e-mail маркетинг и спам?

Примерите за качествен и добър имейл маркетинг, използващ максимално възможностите на този комуникационен канал са твърде малко на фона на широко разпространените неефективни практики. Въпреки това, има такива. За радост или за съжаление, примерите са с колеги от бранша, а не с представители на малкия и среден бизнес. Много ми се иска, обаче, това да се превърне в масова практика, а не в нещо, което се прави само от малък кръг професионалисти.

Темата „СПАМ“ е много чувствителна и се оказва, че всеки има собствено мнение за това кое е спам и кое – не. Чувал съм много изказвания на познати, клиенти, приятели, които наричат всяко получено рекламно (търговско) съобщение „спам“. Аз съм твърдо против това мнение и съм го казвал неведнъж. Да се идентифицира всяко търговско съобщение като „спам“ практически означава имейл маркетингът да се отрече като средство за комуникация между фирмите (доставчиците на продукти и услуги) и хората (потребителите).

Аз имам две лични дефиниции за „спам“ – законова и бизнес такава. Въпреки, че не си спомням някъде в Закона за електронна търговия да е посочена думата „СПАМ“, там – макар и доста противоречиво – са дефинирани условията, на които трябва да отговаря едно търговско съобщение, за да бъде изпратено до получателите си. Ще разкажа подробно за тези изисквания в своята лекция на Social Me Workshop #10.

От друга страна, аз съм на мнение, че спазването на буквата на закона не е достатъчно. Дори да се спазят всички изисквания и да сме „чисти“ пред ЗЕТ, сигурен съм, че отново нашите имейл кампании могат да бъдат определени като „спам“ от техните получатели. Именно затова съм твърд почитател, последовател и практикуваш на подхода Double Opt-In. При него аз предоставям на потенциалните си получатели възможността да се запишат в моя имейл списък, за да получат определена информация (бюлетин, електронна книга, имейл обучителен курс и др.), от която имат нужда в даден момент. След регистрацията, те получават съобщение, където е необходимо, с кликване да потвърдят, че наистина желаят да получат дадената информация.

Ето, вече имам двукратно потвърждение от бъдещите получатели на моите съобщения – първо собственоръчно са попълнили формата за регистрация и второ – потвърдили са съзнателно с кликване на мишката.

Какво следва от тук нататък? Изпращам им само тази информация, за която са се абонирали. Не им изпращам реклами на други фирми. Не предоставям имейл адресите и друга информация на други субекти. Въобще, възприемам така регистрираните списъци като моя аудитория, която ми е дала разрешение да комуникирам с нея.

И последният важен елемент – винаги предоставям възможност на абонатите на моя имейл списък да се отпишат от него (с едно кликване, а не със сложна процедура) и повече да не получават от мен информация по дадената тема.

Ето този подход аз наричам „НЕ-СПАМ“ или качествен, правилен и „чист“ във всяко отношение имейл маркетинг подход. Абонатите са се записали сами, получават само тази информация, за която са се абонирали и – ако в даден момент им стана досаден – могат лесно да се отпишат.

Какви се недостатъците на e-mail маркетинга? Как могат да се избегнат?

Въпреки, че е много ефективен инструмент, имейл маркетингът има и недостатъци, с които е необходимо постоянно да се борим. Ето двата най-сериозни – според мен – проблема, с които се сблъкваме непрекъснато:

Не всички изпратени писма достигат до получателите си. Това се получава по различни причини, но не можем да избегнем този ефект напълно. Понякога причината е в невалидни имейл адреси, които имаме в списъка си. В този случай, нашата задача е да проверяваме и поддържаме базата си данни качествена и актуална. В други случаи проблемът се състои в това, че сървърът на получателя – по някаква причина – решава че писмото ни е спам и го изпраща в Junk папката. Тук имаме доста по-малък контрол над ситуацията. Най-широко разпространената практика е да уведомяваме абонатите предварително да маркират нашите съобщения като „НЕ-Спам“, да добавят адреса ни в White списъци и т.н.

 • Имейл маркетингът има негативна репутация сред широкия кръг от потребители. Както споменах, много хора възприемат всяко търговско съобщение като спам и това се отразява негативно върху репутацията на имейл маркетинга като цяло. Това, което можем да направим тук е много – да използваме само добрите практики, да ги популяризираме (нещо, което се опитвам активно да правя от две години насам) и да наказваме (с всички, допустими от закона средства) използването на лошите практики в тази област. Глупаво е губим един много добър маркетингов инструмент, заради неумението да го използваме качествено.

Кои са новите тенденции в e-mail маркетинга?

Наблюдавайки сегашното ниво на развитие и очакваните технологични и концептуални новости в тази област, мога да изтъкна няколко важни тенденции, които вече набират мощ:

По-качествена персонализация. Интеграцията със социалните медии и системи и инструменти за customer profiling ще дава все по-добра персонализация и таргетиране на нашите кампании, което ще доведе до по-висока удовлетвореност на получателите, както и до по-добри резултати от тези кампании.

„Мобилизация“. Все повече кампаниите ще бъдат съобразявани с мобилните устройства и ще се подготвят по такъв начин, че да могат да бъдат възприемани по-ефективно в такава среда и в „мобилна ситуация“.

Маркетинг автоматизация. Очаквам и у нас да започнат все по-сериозно да навлизат интегрирани системи за управление и автоматизация на маркетинговите дейности, които активно използват имейл маркетинга като инструмент.

Double Opt-In. Докато в световен маща Double Opt-In вече е утвърдена като стандартна (и дори – единствена приемлива) бизнес практика, у нас положението е доста по-различно. Смятам, че нашата лична, българска тенденция ще бъде все повече да възприемаме тази практика (най-малкото, защото е по-ефективна и по-коректна към клиентите) и все повече да загърбваме спама.

Издайте ни малко новини “от кухнята”, какво да очакваме на Social me workshop № 10?

Не бих искал да издавам нищо, защото се надявам да изненадам (приятно) присъстващите на юбилейното издание на Social Me Workshop.

Искам само да споделя, че голяма част от слайдовете на моята презентация ще бъдат брутално откровени и скандално илюстративни. Предварително се извинявам на по-чувствителните участници в семинара и много се радвам, че презенстацията ми няма да подлежи на контрол от страна на СЕМ. 

Визитка: Борил Богоев

Визитка: Борил БогоевБорил Богоев е онлайн предприемач, консултант и лектор. Работи в областта на дигиталните технологии и маркетинг от 1999 г. През последните 12 години се занимава с уеб дизайн, афилиейт маркетинг, блогове на българския и англоезичния пазар, интернет маркетинг, консултации, “лекторстване” и писане. Управител е на Webface Consult и автор на онлайн курсовете Летящ старт в Интернет маркетинга, Десет навика за върхова продуктивност, Email Kama Sutra. Съавтор е в Блогопедия и горд притежател на Ph.D. по бизнес модели в Интернет. Силно вярва в силата на интернет маркетинга и неговият неизчерпаем потенциал за превръщането на всеки бизнес в успешно начинание.

 

Vine с подобрения – споделяне и вграждане на клипчета

6-секундни видео туитове с Vine от Twitter!

Vine с подобрения - споделяне и вграждане на клипчета

Помните ли Vine? Излезе версия 1.0.7. С обновлението идва една дългоочаквана екстра – споделянето на чужди Vine клипчета в Twitter и Facebook, както и улесненото им (донякъде) вграждане в страница.

До вчера най-лесният начин да покажа някой Vine тук щеше да е да го намеря в Twitter и да вградя туита тук. Вече е много по-лесно. Донякъде, де. Ако искате да споделите собствения си Vine или някой, който ви е допаднал особено, щракате върху този бутон и избирате “Share this post”, а след това “Embed”.

Ще се зареди екрана на Mail за изпращане на писмо с линк, който води до страничка като тази за съответното клипче. Там си избирате каква да е ширината на екрана (600px, 480px, 320px), както и как точно да изглежда – семпло или ето така:

И това е всичко. Можеше и да е доста по-просто, но тъй като Vine е най-вече мобилно приложение (както беше и с Instagram в началото), засега толкова. Ще очакваме повече в бъдеще.

При споделянето на чужди клипчета обаче има една уловка – авторът вече трябва да го е споделил в Twitter, Facebook или друга социална мрежа, както отбелязват от The Next Web. Ако още не сте го пробвали, свалете го от iTunes и се позабавлявайте. Учудващо е с колко много странни неща могат да направят хората за 6 секунди.

Newsfeeder – най-креативните публикации на търговски марки във Facebook

Untitled

Newsfeeder - най-креативните публикации на търговски марки във Facebook

Виновниците за днешната статия са The One Club, организация с нестопанска цел, която съществува, за да насърчава върхови постижения в рекламата и дизайна във всичките му форми. Същата организация, която спонсорира престижните One Show Awards, тази седмица представи Newsfeeder.com – уеб сайт, който ще показва най-креативните публикации на търговски марки във Facebook. Newsfeeder предоставя възможност да потърсите творчески проекти, публикувани във Facebook Pages, а след това ги сортира в няколко категории, включващи агенция, марка, най-нови проекти, най-коментирани, най-харесвани и най-споделяни. Създаден от The One Club със стратегическото партньорство и техническата помощ на Facebook Studio, целта на Newsfeeder е да подчертае най-добрата работа на тези,  които влияят в тази сравнително нова, но впечатляваща медия. Newsfeeder също така е и форум за креативни професионалисти, които могат да видят и да коментират най-добрите проекти, споделяни в най-голямата сцена от социалните медии.

Newsfeeder подпомага нарастващото влияние на Facebook публикациите в страниците на различните търговски марки и паралелно с това оказва влияние върху творческата общност. Много от най-известните имена в областта на криейтива участват, включително Ted Royer, изпълнителен творчески директор на Droga5, Rob Reilly, главен творчески директор на CP + B, Nick Law, международен главен творчески директор в R/GA, и още много други.

И в случай че все още се съмнявате в уникалността на Newsfeeder, ви приканваме да го посетите още сега. Възползвайте се максимално от миговете на вдъхновение, защото те са онази движеща сила, която прави светa по-красив 

снимки: Newsfeeder 

Facebook тества нов бутон “Post-From-Any-Page”

Facebook all Over the World

Facebook тества нов бутон "Post-From-Any-Page"

Напоследък Facebook не спира да се променя. Всяко подобрение е с цел ние да бъдем улеснени и всяка минута в мрежата да бъде по-приятна. Наскоро стана ясно, че предстои промяна на Timeline. Менията на хората са противоречиви дали това е по-добре, или не, но с всичко ново е така, докато свикнем. Сега се тества нов бутон “Post-From-Any-Page”.

Сега се тества нов бутон "Post-From-Any-Page".

Тук вече съм убедена, че различни мнения няма да има. Този бутон позволява да публикувате директно на своя Timeline, независимо в коя страница се намирате и какво разглеждате. Намира се в горната дясна страна на всяка страница във Facebook. Нужно е само да кликнете върху него и да публикувате това, което желаете.

Този бутон позволява да публикувате директно на своя Timeline, независимо в коя страница се намирате и какво разглеждате.

Понеже е в горната лента, можете да изказвате мнение и да поствате дори когато сте в друг профил. Обикновено това е невъзможно, защото трябва или да сте в собствената си страница, или в началната, за да актуализирате състоянието си, както споделят колегите от mashable, които са забелязали промяната. Новата функция е видяна в страница, но все още се очаква да бъде включена към новата визия на Facebook.

Снимки: mashable, socialmeep

Сталин и Хитлер, открийте разликите

Хитлер е строял социализъм. И Сталин е строял социализъм. Хитлер е смятал своя път към социализма за единствено правилния, а всички останали пътища за извращение. И Сталин е смятал своя път към социализма за единствено правилния, а всички останали пътища — за отклонение от генералната линия. Хитлер е имал четиригодишен план. Сталин — петгодишни. Главните [...]

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване