04/10/13 15:20
(http://socialevo.net/)

Тийнейджърите все по-малко във Facebook! “Социална сряда”

Тиндейджърите все по-малко във Facebook

Рубриката „Социална сряда“ е гордо спонсорирана от фирма Social Me, предлагаща практични и работещи решения за фирмите, които искат да популяризират дейността си онлайн, да привлекат бързо голям брой потребители към страниците си и да спечелят вниманието на по-голяма част от аудиторията чрез една от най-големите социални мрежи в света – Facebook.

Тиндейджърите все по-малко във Facebook

Днес в рубриката “Социална сряда” ще ви предоставим едно интересно изследване на Piper Jaffray, което засяга тийнейджърите в САЩ. Поради липсата на адекватни данни за България решихме да погледнем отвъд океана и разберем какво вълнува най-много младите в света на социалните мрежи. Проучването е проведено сред 5200 тийнейджъра, които са на средна възраст между 16 и 18 години. Те са от средната и висша класа по доходи, а данните са събрани по електронен път.

Първите данни, които правят впечатление в изследването на Piper Jaffray, показват, че тийнейджърите започват бавно да се отдръпват от най-популярната социална мрежа. В сравнение с пролетта на 2012 г., през тази на 2013 г. виждаме спад с около 10% в значимостта на Facebook за този таргет. Приятно впечатление правят обаче тенденциите, показващи възход на употребата на Twitter и Instagram. Ясно личи, че тийнейджърите започват да обръщат внимание на социални мрежи, които до този момент отстъпваха значително на Facebook. Дали брандовете не загубват лека-полека интереса на тези млади потребители във Facebook? Време ли е за други подходи към тях или всичко това, което се върши в момента, дава ясен резултат?

Социални мрежи

Социалната мрежа на Google, Google+, също бележи ръст от около 2% в сравнение с есента на 2012 г. Социалки като Reddit, StumbleUpon и Flickr обаче показват как немощно изостават и нямат сили да ангажират вниманието на този таргет от потребители.

Последните данни, изложени от Piper Jaffray, демонстрират, че все повече тийнейджъри в САЩ започват да закупуват iPhone-и, а причината за това е, разбира се, появата на iPhone 5. Над 51% от тях притежават таблети в сравнение с 44% през есента на 2012 г. В същото време смартфоните с операционна система Android се очаква да заемат пазарен дял от 23% сред младите, докато това число бе 22% през 2012 г. 

Цялото проучване на Piper Jaffray можете да намерите благодарение на SocialMe и рубриката “Социална сряда”.

Снимка: Facebook

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване