Google+ стана на 2 годинки!

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/6VTlVqwr3mQ/google-stana-na-2-godinki-434285

myplusstory

Колко бързо минава времето. Само преди две години на 28 юни стартира Google+. Спомням си с какъв голям интерес очаквахме социалната мрежа на Google и колко крайни бяха реакциите – позитивни и негативни. Постепенно Google+ се вписа успешно с уеб услугите на Google, стана повод за изчезването на други (Google Reader) и се превърна в едно много уютно местенце. И по официални данни е на второ място сред социалните мрежи по брой потребители.

Google отпразнуват рождения ден с две неща. Първото е обновлението на Google+ инструментите, които поставяме на сайтовете си. В това число са баджовете и бутоните за следване. Баджовете идват с доста повече възможности за настройване. Ето го и нашия нов бадж. Бързо да ни добавите в кръговете си!

 


Баджовете могат да се използват не само за представяне на страници и профили, но и за общностите – нещо, което чакахме от много време. Повече за новостите можете да прочетете и в официалния им блог.

Втората им изненада е кампанията #MyPlusStory. С нея те провокират потребителите на социалната мрежа да споделят своята история – това, с което Google+ е променило живота им, направил го е по-хубав, по-свързан и полезен. Очакваме там да прочетем доста интересни неща.

Честит рожден ден, Google+!

Facebook с нови мерки в рекламата в социалната мрежа

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/pnXzL9yUTfg/facebook-s-novi-merki-v-reklamata-v-socialnata-mreja-434294

Полезно: 9 съвета за повишаване на ангажираността във Facebook

Facebook с нови мерки в рекламата в социалната мрежа

Преди дни интернет обиколи един скрийншот, на който се виждаше банер на Nissan, задаващ въпроса “Ами сега?”. А вляво беше публикация на политическа тема покрай настоящото ни правителство. Сега си представете подобна случка, но с негативен ефект върху рекламиращата компания. Пред такава ситуация са изправени Facebook.

От началото на другата седмица те започват да ограничават рекламите, които се показват вдясно от страници и групи с неподходящо съдържание. Мерките ще засегнат страници и групи, които иначе не нарушават условията на Facebook, но поради една или друга причина съдържанието, което се публикува на тях, не се приема добре от рекламодателите. Последните просто не искат тяхното послание да грее до провокативни и неподходящи за всички възрасти например материали. Facebook споделят, че в началото процесът ще е ръчен, но скоро щели да получат помощ от ръката на автоматизацията.

Като всяка дигитална платформа, и ние няма да сме перфектни, но ще ставаме все по-добри. Ще продължим да работим агресивно по въпроса съвместно с рекламодателите.

Шуреите на свети Петър

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/JTvzU/~3/nHl40dVwcLc/shureite-na-sveti-petyr.html

:) Нещо по-алтернативно ми се прииска за утрешния празник. Не че въобще не прилича на нашите тази приказка, но все пак малко повече е подсилен религиозния елемент.

Един старец имал трима сина и една дъщеря. Дошъл един ден момък да се сватосва за дъщерята. Като се венчали, я отвел от бащиния дом. Младоженецът пожелал младата му булка нищо да не взима от къщи, защото той бил самият свети Петър и не му приличало да държи у себе си вещи от дома на грешник.
Младата жена била доволна от живота, само едно я огорчавало: мъжът и бил пастир, от сутрин до вечер прекарвал с овцете и нито ден у дома. Дошъл един ден да я види най-големия и брат и тя му се оплакала. Решил той да и помогне и като си дошъл зетя късно през нощта, му рекъл:
– Сестра ми се оплака, че нито ден не си прекарал у дома, откакто сте се оженили. Дай утре аз да изкарам овцете, а ти си остани вкъщи.
Свети Петър се съгласил. На заранта, като изпращал шурея си със стадото, му заръчал за миг да не се отделя от овцете: където те – там и той; когато спрат, и той да спре; когато тръгнат към къщи, и той с тях да се прибира. 
Тръгнали овцете към пасбището, шуреят подире им. Вървели, вървели, стигнали до брега на широка река. А през реката вместо мост била сложена сребърна сабя с острието нагоре, наточена като бръснач. Овцете се качили на моста и преминали, но пастирът се уплашил. Седнал на брега под едно дърво и така прекарал целия ден. Вечерта, като овцете се върнали, тръгнал подире им и се прибрал в дома на сестра си. Свети Петър го попитал:
– Как мина денят?
– Добре – отвърнал шуреят.
– До самото пасбище ли отиде с овцете?
– Да – излъгал онзи.
– И какво видя по пътя?
– Нищо особено.
Свети Петър казал на жена си, че брат и не става за овчар и го отпратил.
На другия ден се явил средният брат, историята се повторила, отпратили и него. Накрая дошъл най-малкият. Излязъл и той с овцете, стигнал до реката, над която наместо мост сабя стояла. Като минали овцете по сабята, и момчето си рекло:
– Щом овчиците, твари божии, преминаха без вреда по острието на сабята, значи и аз трябва да мога.
И само като сложил крака си отгоре, сабята се превърнала в истински мост. Преминал спокойно над реката. Продължил нататък и видял два големи камъка, които се удряли един в друг с такава сила, че хвърляли огнени искри. Но овцете тръгнали спокойно помежду им и момъкът подире им. След това видял два лъва, които се биели така стръвно, че си късали един друг парчета месо. Но овцете минали и между тях, момъкът ги последвал. После минали край една хубава, зелена поляна, където пасели коне, толкова мършави, че ребрата им се броели. А след нея край суха, прегоряла трева, от която пощипвали  красиви, охранени коне. Стигнали до място, обхванато от огън с такива високи пламъци, все едно светът се е подпалил. Овцете минали и през огъня, момчето и то с тях. Накрая се озовали в чудна градина, където овцете спрели и захванали да пасат. В градината имало красиви розови храсти, щедро обсипани с разцъфнали рози. Младият пастир решил да набере букет за сестра си. Късал, късал цветя, сложил ги в шапката си и отишъл за още. Върнал се, гледа в шапката, а там пет рози останали. Ядосал се и се развикал:
– Ах, проклети овце! И розите сте опасли.
Отишъл да набере още, върнал се и пак само пет рози в шапката намерил. Така няколко пъти, докато овцете не поели към къщи и трябвало да ги последва и той.
Като се прибрали, свети Петър разпитал и него – къде са го завели овцете и видял ли е нещо интересно. Момъкът му разказал всичко, както си е било. Свети Петър останал много доволен и му обяснил, че овцете са душите на праведниците, реката със сребърната сабя – Йордан, където Йоан кръстил Исус, камъните и лъвовете – несговорчиви съседи, които не спират да се ругаят, мършавите коне на тучна ливада – богаташи, които са се къпали в разкош и все не им е стигало, охранените коне на изгоряла поляна – хора, които са се задоволявали с малко, огънят – чистилището, градината – раят, а петте рози – петте рани на Исус Христос.
След като казал това, свети Петър измил краката на жена си и на шурея си, сложил ги на дланите си и се издигнал с тях на небето.

бразилска приказка

Кой пие, кой плаща и кой гладува

http://de-zorata.de/blog/2013/06/28/plashtane-i-gladuvane/

ColumbusМилен Радев

Вероятно всеобщата мизерия в България доведе до един всеобщ феномен, който учудва гледащия отвън.

Става дума за ширещата се склонност почти първосигнално да се допуска, че всеки, който каже или напише нещо публично, или прояви каквато и да е нестандартна обществена активност е платен.

“На него някой му плаща” е най-често спряган израз, който боде очите на опитващия се да следи българските дела.

Десетки хиляди излезли на улицата да протестират? – Някой им плаща! тръби правителството на националния резил. А bg-нетът му приглася.

Няколко дузини се събрали да подпишат някаква си харта? – Веднага някакви Аноним-стващи антиглобалисти са наясно: Сорос или Световният еврейски конгрес им плащат!

И читави интелигентни хора се присъединяват : Хартата са платени комунистически агенти! На чия хранилка са тези хартаджии….?

И на никого не му минава през ум, че може и да са просто събрали се по собствен почин автентични розово-червени съглашатели и релативисти. Не! Някой трябва да им е платил…!

Вчера вече констатирах неспособността на нашата интернетна публичност (поне на тази част от нея, която мен ме интересува) в мнозинството си да разбере гладуващия по нравствени причини гражданин Едвин Сугарев.  Да прояви емпатия към постъпката и съдбата му. Да се сепне и замисли. Да прочете нещо от стотиците му публицистични страници от последните години преди да зачатка невъобразими по своята подлост компютърни словосъчетания…

Писах, че за мен тази неспособност и общото ирационално озлобление, с което наглед нормални хора се нахвърлят върху него за да го ръфат, са тъжен признак на всеобщо подивяване.

Споменатото по-горе друго масово явление от подобен род настройва не по-малко печално: неспособността да си представиш, че някой може да прави нещо, да напише, да подпише, да изрече, да се ангажира… без да му е било платено за това…

Един непреднамерен поглед назад обаче ще ни поучи, че всичко значимо, всичко трайно и истински ново е резултат на мисли, а не на плащане.

Убежденията и идеите. Те са, които движат нещата.

Пък даже и когато са погрешни…


Тъжната съдба на шахматните пешки.

http://feedproxy.google.com/~r/komitata/~3/1vvZLaNs2BM/blog-post_28.html

Понякога в тоя блог си пробвам късмета да правя прогнози за това, което ни чака в бъдеще. Веднага след изборите предрекох бляскаво политическо бъдеще на „Атака“ и на нейния лидер Волен Сидеров.

Нямаше къде да сбъркам, си мислех аз – Атака може да играе много по–правдоподобно ролята на опозиция в парламента от ГЕРБ и така, стъпка по стъпка, натрапвайки на публиката сравнението между дезориентирания Борисов и целенасочения Сидеров, на час по лъжичка да поглъща електората на Борисов (или поне по–неориентираната част от него) така, както боа поглъща сърничка. На Сидеров просто му остава лесната задача да реве като магаре от парламентарната трибуна и от медиите и да бие по един зад врата на Борисов всеки път, когато Борисов допусне грешка, а Борисов и без друго прави повече грешки от верни стъпки откакто е опозиция в новия парламент.

Днес се вижда отчетливо, че това бъдеще е погребано и не бих казал, че ми е много жал за тази прогноза.

За щастие бях сбъркал и като бях извадил от сметките и активната средна класа, решавайки че завинаги е потънала във вътрешната емиграция на професията и семейството.

Добре, но къде сбърках? Очевидно сбърках, смятайки че Волен Сидеров и Атака имат работещ инстинкт за самосъхранение. Че кой се самоубива така, прибързано, на гола поляна, при доста позитивни изгледи за бъдещето?

Ето тук е и грешката ми – не е правилно да се разчита на тези инстинкти, както не е правилно да се разчита на инстинкта за самосъхранение у шахматната пешка. Тя, наистина може да се превърне в царица (накъдето беше тръгнал и Сидеров), но главната фигура в неговата игра – невидимият владетел, който дърпа конците му, пожела да го принесе в жертва още в първите ходове на играта.

Така че Сидеров няма да бъде първа политическа сила в следващия парламент, а може дори и да не влезе в него.

Втората ми грешка е свързана със оценката ми на вероятността за самоубийството на БСП и ДПС. Стойчо често казва, че БСП са идеалната опозиция и това е вярно – те са една компетентна и доста активна парламентарна опозиция (с лоши идеи, но това е друг въпрос) и след като се мариноваха четири години в опозиция, очаквах че, преминали през опозиционния катарзис (да, нарочно го употребих  ;)) ще могат да лавират и да прокарват интересите си доста по–добре между формалните претенции на европейските партньори и що–годе добрия тон в политиката.

Но, изненада! И БСП, и ДПС се държат така, като че ли нямат четвъртвековен опит в демократично избран парламент и управленски опит от няколко мандата, провеждайки същата самоубийствена политика на шахматната пешка.

„Защо? Защо им трябваше на баир лозе?“ – се питахме заедно с приятелите ми, докато „поздравявахме“ от площада най–късо управлявалия неслужебен кабинет след промените.

Отговорът, изглежда, е същият – защото не политиците взимат решенията, а конците се дърпат от други кабинети, които нямат проблеми да жертват по някоя фигура в голямата игра. Тоест, теорията, която колегата Генов изложи в студиото на bTV, че всичко опира до краденето от контрабанда, европейски пари и държавни поръчки, а политиката е второстепенна, изглежда най–вярна.

Ситуацията с управляващата тройна коалиция изглежда толкова нещастно, колкото пристрастен комарджия, при който са довтасали дебеловратите кредитори с написаните на ръка записи на заповед.

Можем да запишем в учебниците по история и най–бездарно пропиляната изборна победа в новата история на България след най–бездарното и безотговорно падане от власт на кабинета „Борисов“.

Какво ще се случи сега?

Както при всяка криза – хоризонтът на прогнозите е много къс. Всеки ден се случва нещо ново и неочаквано. За съжаление, проточилите се протести могат да доведат до тежка радикализация на опозицията и до потъване на рационалните и конструктивни опозиционни гласове, което изглежда е и целта на управляващите.

Но аз съм по–скоро оптимист, че правителството вече е дало оставка, само още не е решило как да се оттегли, запазвайки най–много позиции и минимизирайки щетите.

Така че, да се готвим за избори и дано този път се получи по–добре.







Цацаров, самосезирай се! Купил си парцел в София за 3065 лева … отвратително

http://www.extremecentrepoint.com/archives/14142

През 2012 година, Главен прокурор Сотир Цацаров си купил парцел в София за 3065 лева. Вие такава цена чували ли сте да има в столицата? Да сте виждали нещо подобно по обяви или да познавате дилър с подобни оферти? Не, разбира се. Парцелите в София струват стотици пъти повече. Затова ние питаме: Има ли връзка [...]

The post Цацаров, самосезирай се! Купил си парцел в София за 3065 лева … отвратително appeared first on ExtremeCentrePoint.

Германският Бундестаг на закрито заседание обсъди ситуацията в България. Немският депутат Гунтер Крихбаум иска България да бъде лишена от глас в ЕС докато не възстанови демокрацията

http://www.extremecentrepoint.com/archives/14139

Германия е силно обезпокоена от ситуацията в България. Евродепутат пък заплаши, че заради потъпкването на демократични принципи в България ще иска да се задейства член 7 от Лисабонския договор – временното отнемане на правото на глас на държава в ЕС. Комисията по европейските въпроси към германския Бундестаг обсъди при затворени врата последното развитие на събитията [...]

The post Германският Бундестаг на закрито заседание обсъди ситуацията в България. Немският депутат Гунтер Крихбаум иска България да бъде лишена от глас в ЕС докато не възстанови демокрацията appeared first on ExtremeCentrePoint.

Защо за Бога заменихме Неподкупните с Отвратителните?!?

http://www.extremecentrepoint.com/archives/14136

  Всъщност ние не ги заменихме защото те спечелиха изборите, но след това Отвратителните направиха заговор и свалиха Неподкупните. След това направиха отвратително правителство, назначиха отвратителен председател на ДАНС, отвратителни заместник министри, отвратителният Сидеров започна да ходи с пистолет в Народното събрание, отвратителният Станишев се припозна като победител, отвратителният комунист Кутев реабилитира класовата борба, отвратителният [...]

The post Защо за Бога заменихме Неподкупните с Отвратителните?!? appeared first on ExtremeCentrePoint.

Бойко Борисов: Нали аз бях диктатор, нали командвахме медиите, помните ли тези лъжи?

http://www.extremecentrepoint.com/archives/14135

„Нали аз бях диктатор, нали командвахме медиите, помните ли тези лъжи – когато строяхме магистрали, пречиствателни станции, булеварди, болници, и във Варна, в най-тежката криза – казаха, че съм диктатор. Аз си отидох на втория ден и казах – нека народът да се произнесе на изборите и народът, за първи път в нашата история, ни [...]

The post Бойко Борисов: Нали аз бях диктатор, нали командвахме медиите, помните ли тези лъжи? appeared first on ExtremeCentrePoint.

С кръв я взеха, без кръв няма да я дадат. Тройната фашистка хунта от БСП, Атака и ДПС започна с полицейски терор и репресии

http://www.extremecentrepoint.com/archives/14134

Изглежда Сергей Станишев е решил да наложи фашистки терор в страната. През февруари бяхме свидетели на националсоциалистически преврат организиран от Атака, БСП и ДПС с активното съдействие на фашизираната Главна прокуратура. Тогава Бойко Борисов, наричан от тях “диктатор” и “тоталитарен лидер”, не само че не пусна полицията срещу протестиращите, но и подаде оставка когато насилието [...]

The post С кръв я взеха, без кръв няма да я дадат. Тройната фашистка хунта от БСП, Атака и ДПС започна с полицейски терор и репресии appeared first on ExtremeCentrePoint.

Намаления в Surfdome и Shore

http://shteki.com/?p=771&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d0%25bd%25d0%25b0%25d0%25bc%25d0%25b0%25d0%25bb%25d0%25b5%25d0%25bd%25d0%25b8%25d1%258f-%25d0%25b2-surfdome-%25d0%25b8-shore

Английските сайтове за сърф и скейт дрехи и аксесоари – Surfdome.com и Shore.co.uk също не остават назад с намаленията. В surfdome.com разпродажбата е до 50% и включва над 15 000 намалени дамски, мъжки и детски дрехи аксесоари. Тук ще намерите много летни предложения за бански, чехли, шорти, шапки! Другият подобен онлайн магазин – shore.co.uk също …

Прочетете повече »

Намаления в Surfdome и Shore

http://shteki.com/?p=771

Английските сайтове за сърф и скейт дрехи и аксесоари – Surfdome.com и Shore.co.uk също не остават назад с намаленията. В surfdome.com разпродажбата е до 50% и включва над 15 000 намалени дамски, мъжки и детски дрехи аксесоари. Тук ще намерите много летни предложения за бански, чехли, шорти, шапки! Другият подобен онлайн магазин – shore.co.uk също …

Прочетете повече »

Златната рибка, която изпълнява 3 желания:)

http://krokotak.com/2013/06/zlatnata-ribka-koyato-izpalnyava-3-zhelaniya/

   Хем е морско, хем вълшебно:) Искали ли сте поне веднъж тя да съществува? Вярвахте ли до последно...

Болен ли е Волен?

http://rumiborisova.blogspot.com/2013/07/blog-post.html

Заради постоянните изцепки на лидера на партия „Атака” Волен Сидеров, много хора го мислят за болен. Трудно е да се каже със сигурност, че това е така, защото много хора, които го познават по-отблизо твърдят обратното.

По прозорливи наблюдатели твърдят, че просто е много добър актьор, но като непрофесионалист е влязъл в роля и не може да излезе от нея.

Само през вчерашния ден след ултиматума на Станишев „Атака” подкрепи коалицията с ДПС, като преди това провали заседанието на парламента заради липса на кворум. След заседанието на парламента, където дойде въоръжен с полицейска палка, Сидеров пое на бойно шествие из центъра на София. Първо блокира Орлов мост в посока хотел “Плиска” със свои съпартийци и сподвижници, а към 15 ч нахлу в сградата на БНТ на ул. “Сан Стефано” 29, където прекара около час, за да обясни пред медиите след това, че говорил с Анкова и Бойко Василев за “агресивното предаване на протестите” от националната медия.

Междувременно в нета се появиха много коментари. Само няколко от тях:

* хипотеза: аткачалката вилнее, за да се отцепят няколко души от групата му – възмутени уж от него и ще се опитат да крепят кворума – а той ще ходи с пластмасова маса над главата и ще се прави на националист – да видим, ако е това е много отчаян ход – така бсп няма да имат проблем, че ги подкрепя атака – което за пес е голяма драма.

* Питат Волен Сирлиц колко прави 4х4? Волен Сирлиц много добре знае колко прави 4 по 4, но не отговаря – чака потвърждение от Москва.

* Волен Сирлиц решил да се пошегува със Сергей Мюлер: - Сергей, знаете ли, че аз всъщност съм съветски агент? - Не! – пошегувал се и Сергей. * Лютви Местан благодарил на Волен: “Евала, аферим, машала, товаришч!” Предложени са два отговора: Стараюсь, товарищ полковник – скромно ответил Волен Щирлиц и Москва на сълзи не вярва, а Волен за комисионни работи, та не ми плямпай с празни ръце! Анадънму?!

Лятна разпродажба в Schuh

http://shteki.com/?p=767&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d0%25bb%25d1%258f%25d1%2582%25d0%25bd%25d0%25b0-%25d1%2580%25d0%25b0%25d0%25b7%25d0%25bf%25d1%2580%25d0%25be%25d0%25b4%25d0%25b0%25d0%25b6%25d0%25b1%25d0%25b0-%25d0%25b2-schuh

Стартираха разпродажбите и в онлайн магазина за обувки – schuh.eu! В сайта се предлагат обувки на много известни фирми като Adidas, Converse, Camper, Diesel, Fila, Fred Perry, Hush Puppies, Iron Fist, Keds, Nike, New balance, Reebok, Reef, Circa, Toms, Ted Baker, UGG, Vans, Timberland и много други. На сайта се предлагат обувки и от тяхна …

Прочетете повече »

Лятна разпродажба в Schuh

http://shteki.com/?p=767

Стартираха разпродажбите и в онлайн магазина за обувки – schuh.eu! В сайта се предлагат обувки на много известни фирми като Adidas, Converse, Camper, Diesel, Fila, Fred Perry, Hush Puppies, Iron Fist, Keds, Nike, New balance, Reebok, Reef, Circa, Toms, Ted Baker, UGG, Vans, Timberland и много други. На сайта се предлагат обувки и от тяхна …

Прочетете повече »

Печени гъби и зеленчуци

http://www.babapena.com/?p=4585

Продукти за 4 порции:
400г пресни гъби
500г домати
2 тиквички
2 моркова
1ч.л. сол
2ч.л. машерка
1к.ч. мазнина

Приготвяне:
Гъбите се измиват на течаща вода. Срязват се надлъжно на две. Останалите зеленчуци се почистват и измиват. Морковите и тиквичките се режат напречно напололовина и след това на тънки плочки, а доматите- на кръгове. Всички продукти се мажат с мазнина.  Поръсват се със сол и мащерка  Скара или грил- тиган се мажат с олио. Зеленчуците се пекат и от двете страни. Готовите се редят в плато. Всеки си сервира. Поливат се със сметаново сосче.


Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Начин да се превърнеш в мъченик

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/JTvzU/~3/SAnLgYVdSJ4/nachin-da-se-prevyrnesh-v-mychenik.html

Учителят харесвал обикновените хора и се отнасял с недоверие към тези с претенции за праведност. На ученик, който дошъл да поговорят за брака, дал такъв съвет:
– Само не се жени за светица.
– Защо? – озадачил се ученикът.
– Защото е единственият сигурен начин да се превърнеш в мъченик.

Антъни де Мело

На четири колела до Края на Европа (2): Лисабон, Кабо да Рока и Порто

http://patepis.com/?p=41045

< Днес заедно с ще стигнем до най-западната точка на Европа – Кабо да Рока в Португалия. До него стигнахме след посещението на  Андора, през Барселона и Мадрид до Монсанто Приятно четене:

На четири колела до Края на Европа

Кабо да Рока, Португалия и всичко, което се случи и видяхме до там (Андора, Испания и Португалия)

част втора

Лисабон, Кабо да Рока, Порто, Сантяго де Компостела и Билбао

Ден 9

Лисабон!

В Португалия веднага авто парка се приближи до нашия като години на производство и разнородност на МПС-тата. Е, руски класики не се мяркаха, но всичко останало беше налице. И така града е пръснат на няколко хълма, има и равнинна част, има си и голяма река. Абе бая е хубав, а със старинния трамвай, който катери из стръмните улички атмосферата се допълва.  

Трамвай – Лисабон, Португалия

 

Мост – Лисабон, Португалия

  Изключително много прилича на Сан Франциско в щатите. Дори има и мост, който е досущ като Golden Gate. Разходката ни започва от един от хълмовете, където се намираме. Само след 10 минути ходене и се разкрива чудна гледка от една от терасите на града. В съседство се вижда и крепостта Сейнт Джордж (подозирам, че все пак се казва Свети Георги на португалски – бел.Ст.), която е неизменна спирка на всеки турист.  

Крепост Свети Георги – Лисабон, Португалия

Река Тежу – Лисабон, Португалия

Котка – Лисабон, Португалия

Лендровър – Лисабон, Португалия

Лисабон, Португалия

Ситроен – Лисабон, Португалия

Улица – Лисабон, Португалия

Площад – Лисабон, Португалия

  Плаща се вход, но пък гледката към ниските части на града и река Тежу си струва. Има и много пауни, които бродят из двора на крепостта и огласят с шумните си крясъци. След известно време прекарано тук слязохме в крайбрежната част и се отправихме към

Паметника на първооткривателите и после към кулата Белем

 

Кулата Белем – Лисабон, Португалия

 

Паметник на първооткривателите – Лисабон, Португалия

  Оказа се, че мащабът на картата, която имахме ни изигра шега и походихме около 2-3 часа до там, но пък разходката по крайбрежната алея е приятна, а за колело е супер, за който има. Опитахме и местен рибен специалитет, който не беше лош. Имаше и рок концерт, който смущаваше иначе спокойната част на града. Залезът започна да наближава и обагри делтата на Тежу в червеникави краски. Явлението щеше да е още по-красиво от някой от хълмовете, така че ако някой идва насам може да си планира така времето. На връщане към центъра хванахме влакче, за което не успяхме да си купим билет и минахме гратис. Оказа се обаче, че за да излезеш от гарата ти трябва билета и се наложи да правим циркове, за да излезем. След залез слънце отидохме до най-близката тераса да изпием по една бира, да направим нощни снимки на града и да се полюбуваме на осветения град.  

Нощен Лисабон, Португалия

  Ден 10 Тръгнахме към

Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа)

Намира се на 30-40 км от Лисабон и е сборище на пътешественици от близо и далеч.  

Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа)

 

Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа)

  Мястото представлява висока скала с фар и каменна плоча, която удостоверява къде се намираш. Растителността в района е много интересна и различна, а гледката към океана – мащабна и величествена, не ти позволява да отлепиш поглед. Слизането от тук до водата е свързано с известни усилия, време и умения на планинска коза, но пък накрая усилията се възнаграждават като стъпиш на каменистия плаж. Поседяхме известно време там да послушаме плисъка на вълните и да хапнем някакви налични по раниците храни. Не ми се тръгваше от това място. Самото име е притегателно – западния край на Европа, но няма как. После ти остава щастието, че си бил тук, че си се докоснал макар и за малко до това красиво кътче.  

Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа)

Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа)

Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа)

Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа)

Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа)

Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа)

Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа)

  [geo_mashup_map] [geo_mashup_location_info]

Върнахме се в Лисабон,

за да се качим на градския лифт, който минава по една част от плажната ивица. Намира се в новата част на града близо до лисабонския аквариум. Та повозихме се на лифта и в късния следобед отворихме платната в посока старата столица – Порто, която отстои на около 330 км от Лисабон (по спомен май бяха толкова). Пътят до там е пуста магистрала с непрекъснато изкачване или спускане. Почти нямаше равно трасе. Разбира се и заваля. Време беше. Дъждът ни следваше неизменно почти през цялото пътуване, но за щастие предимно докато пътувахме. Привечер в

Порто

времето беше кофти и не ставаше за вечерна разходка. Оставихме я за следващия ден. Ден 11 За късмет времето беше подходящо за опознаване на града. Облачно, но без валежи. Отправихме се като начало към старата жп гара, която беше уникална по рода си със своите стени, облицовани с изрисувани плочки.  

Порто, Португалия

Порто, Португалия

Порто, Португалия

 

Цялата гара беше произведение на изкуството

и туристическа атракция. Който отиде там да не я пропуска. После пътя сам си води към старата част до реката с известните разноцветни къщички, които са символ на града заедно с прочутото вино „Porto“. Имаше какви ли не плавателни съдове с реклами на вино.  

Порто, Португалия

  Голяма гордост е за местните. Много е приятно да седнеш до реката и просто да гледаш как се движат тихите води на фона на стария град на отсрещния хълм. Времето минава неусетно.  

Порто, Португалия

Порто, Португалия

Порто, Португалия

Порто, Португалия

Порто, Португалия

Порто, Португалия

Порто, Португалия

  Разходихме се още из стария град, накупихме няколко килограма плодове на учудващо ниски цени и след консумацията на голяма част от тях потеглихме на север към Испания   Очаквайте продължението  

Автор: Любомир Петров

Снимки: авторът

    Други разкази свързани с Португалия – на картата: За подробности кликайте на заглавието

Нанси Немеш, Microsoft: обществото и технологиите могат да еволюират по-бързо от нашата способност да се адаптираме

http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/lLuy55_Mbj8/

Нанси Немеш има над 15 години опит в сферата на IT и потребителската електроника. Работила е в Европа, Канада, САЩ, Южна Африка. В момента е отговорна за маркетинга към крайни потребители на Microsoft в Централна и Източна Европа. Успях да й задам няколко въпроса след провеждането на ICEEfest 2013, който се проведе на 6 и 7 юни в Букурещ под организацията на ThinkDigital.

nancy-nemesБихте ли описали позицията си в повече детайли?
Работя в Регионалната централа за Централна и Източна Европа, която е базирана в Мюнхен, Германия. В момента Microsoft преминава в нова ера с фокус на устройства и услуги, а моята роля е да помогна на компанията в този преход. Аз напътствам партньорите ни как да привличат интерес за нови продукти, подготвям комуникационните ни канали, определям подходящото позициониране в ценово отношение и фокус ползите за потребителите.

Как действа компания като Microsoft в толкова разнообразен регион, какъвто е ЦИЕ? Колко голяма е автономността на локалните комуникационни звена и до каква степен е централизиран потокът на корпоративни съобщения?
Стараем се да използваме балансиран подход между глобален, регионален и локален маркетинг. Глобалният ни екип познава добре локалните пазари и развива тесни връзки с локалните маркетинг екипи. Регионът на ЦИЕ, например, е част от глобалния ни „Северен клъстър“. Имаме също азиатски и латиноамерикански клъстър – всички те са обособени на базата на културни и поведенчески изследвания.
Регионът на ЦИЕ също е разделен на регионални клъстери, базирани на културни различия, обем и потенциал на пазара. България, например, е част от клъстера Южни Балкани. Глобалните, регионалните и локалните зони за влияние на нашите екипи са ясно разграничени, така че да се увеличи ефективността.
Имаме екипи в корпоративната централа в Редмънд, които предоставят насоки за продуктовата стратегия, творчески препоръки и централизирани ресурси. В регионалната централа в Мюнхен използваме тези насоки, за да създадем насоки на регионално ниво, което позволява на нашите пазари да се възползват най-пълно от глобалната информационна база. След това нашите партньори в отделните държави допълват тези активности като запазват конкретните локални нужди и културни специфики.

В профила ви в Twitter споменавате, че обичате „SoLoMo” (Social Local Mobile). Кои са водещите дигитални тенденции в момента?
:) Всъщност, SoLoMo наистина са трите ми основни сфери на интерес и в тях виждам голям потенциал за развитие в следващите години.
На първо място сред дигиталните тенденции е това, че потребителите изземват контрола от марките, вече няма еднопосочна комуникация. Потребителят иска да се намира в центъра на всички бизнес решения и именно социалните медии създават силен диалог, чрез който се създават силно персонализирани продукти и потребителски изживявания, базирани на внимателно изслушване нуждите на потребителите.
На второ място рекламата премества фокуса си от демография към поведенческо таргетиране. Рекламата, базирана на възрастта, доходите, пола или образованието на потребителите бързо еволюира в реклама, базирана на психографията, лайфстайла, поведението и страстите на потребители, които имат сходни интереси, без значение от демографските знаци. Ето тук познанията на локално ниво ще са ключови.
И трето, мобилната технология доминира… Потребителите приемат съдържание по много различен начин от преди. Ето защо границите между екраните се размиват – от телевизионните екрани през компютърните монитори до дисплеите на таблетите. Потребителите търсят начин едновременно да правят няколко неща на което и да е устройство, което ползват в момента – независимо къде са или кога го използват.

В Източна Европа все още смятаме, че изоставаме от световните дигитални тенденции. Смятате ли, че тук имаме същите тенденции като на Запад, но те се случват по-бавно или сте на мнение, че потребителите тук имат напълно различни дигитални навици от тези в други региони?
Регионът на ЦИЕ доста бързо възприема новите тенденции. Може би има малко забавяне в нивото на усъвършенстване – например, Twitter и Pinterest още не са толкова масови, но забелязвам много креативност и динамика на пазара.

Какво е най-интересното откритие за характера на потребителите, което научихте по време на работата си с Microsoft?
Едно от водещите неща е, че обществото и технологиите могат да еволюират по-бързо от нашата способност да се адаптиране (в смисъла на Дарвиновата адаптация). Това може би е ключово, за да се разбере идеята „Digital Darwinism”. Трябва да се присъединим към новото поколение (поколението Алфа, „дигиталните туземци“), да построим мост към следващото поколение. Трябва да сме сериозни и последователни в търсенето не само на отговори за въпросите Какво, Кога и Защо. Да сме любопитни и да се замислим дълбоко Как…

Постът Нанси Немеш, Microsoft: обществото и технологиите могат да еволюират по-бързо от нашата способност да се адаптираме е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Споерд учените 'Вояджер-1' все още не е напуснал Слънчевата система

http://www.spacenewsbg.com/news/28/June/2013/3390

Американските учени за първи път са публикували и анализирали данниет събрани от сондата 'Вояджер-1' в пределите на хелиопаузата, условна граница на Слънчевата система, и са потвърдили , че сондата засега не е излязла в междузвездното пространство, това се говори в три статии публикувани в списание Science.

Връчване на „Български награди за уеб” 2013 в снимки

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/scoTE_PZzLc/vrachvane-na-vbalgarski-nagradi-za-ueb-2013-v-snimki-434152

Връчване на „Български награди за уеб" 2013 в снимки

Връчване на „Български награди за уеб" 2013 в снимки

Снощи бяха връчени наградите в конкурса „Български награди за уеб”. Събитието организирано за поредна година от Българската Уеб Асоциация и се проведе в Парадайс Център.

Конкурсът „Български награди за уеб” бе организиран за пета поредна година от Българска уеб асоциация (BWA).

Той бе разделен на четири части:

•Браншови награди за уеб
•Медийни награди за уеб
•Професионални награди за уеб
•Маркетинг награди за уеб

В тазгодишното издание на конкурса „Български награди за уеб” 2013 за финал се класираха 95 интересни уеб проекта. Най-голям брой финалисти имаше в Браншови и Професионални награди за уеб, съответно 34 и 35. За всяка от групите журито бе различно и бе съставено съответно от представители на бизнеса, медиите и професионалистите в уеб.

Основната цел на конкурса е да поощри професионализма в уеб, като стимулира добрите практики. Конкурсът беше активно популяризиран сред медии, представители на бизнеса, държавни институции и фирми, свързани с ИКТ сектора.

Ето и снимки от връчването на наградите:

Слънчевият телескоп IRIS успешно е изведен на орбита

http://www.spacenewsbg.com/news/28/June/2013/3389

Американският слънчев телеско IRIS успешно е изведен на орбита в рамките на последния от запланираните стартове на ракетата Pegasus XL, по информация от НАСА.

Игнорирай Блъсков, медийният баща на Пеевски и Сидеров

http://ivo.bg/2013/06/28/%d0%b8%d0%b3%d0%bd%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%b9-%d0%b1%d0%bb%d1%8a%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%b9%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b1%d0%b0%d1%89%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf/

Без видима причина Българският медиен съюз изстреля на 29 март тази година заклеймяваща декларация срещу „група български журналисти на свободна практика”, т.е. срещу пишещи (предимно безплатно и по принуда) в интернет публицисти.

На практика шефовете на въпросния съюз Делян Пеевски, Светлана Шаренкова , Петьо Блъсков, Тошо Тошев нападнаха безадресно, но ясно като мишена тъкмо свободните български журналисти с обвинението, че разваляли (предполагаемо) добрата представа за българските медии и дори въвличали западните посланици в тази дейност!

Сега, когато парламентарният шеф Михаил Миков размахва пръст, а неговият работодател Волен Сидеров полицейска палка срещу медийната свобода, имам въпрос: къде са да се възмутят „баровците” Пеевски, Шаренкова, Блъсков и Тошо Тошев?
Мълчат съучастнически.
Изключение прави бащата на медийния цинизъм в България Петьо Блъсков, пред когото младият Пеевски е като невинно пионерче по отношение на „приноса” в опростачването на българските медии, а чрез тях- и на захранването с вестникарски силаж, с който тъпче нещастно българско население повече от две десетилетия.

По ясни само на продуцентите на телевизионните предавания причини Блъсков обикаля неспирно телевизионните студия и раздава „правосъдие” в типичния за него циничен стил на всезнаещ съдник. Той сипе презрение към протестиращите и заклеймява президента Плевнелиев, но не „забелязва” изстъпленията на своя храненик Волен Сидеров, чиито медийни изстъпления датират именно от времето, когато работеше за Блъсковия в. „Монитор”.

Разликите в манталитета между Пеевски, Сидеров и Блъсков са невидими, но ако има между тях някой, който има право да претендира за родоначалник на този наложен от вече почти четвърт век агресивен популизъм, това е именно Блъсков. Срещу него обаче никой не протестира: тъкмо напротив, все повече го рекламират във всевъзможни телевизии.

Опитах се да разбера, дали този феномен с преливането на Блъсков от телевизионните екрани не се дължи на пистата, прокарвана към въпросните телевизии от един друг циник, рекламния бос Красимир Гергов, който оприличи работата на една телевизия като „плод зеленчук”. Намирисва именно на нещо такова. Но тези далавери са сред най-големите тайни на задкулисието, за които по традиция у нас остават слепи прокурорите и следователите.

Докато всички са се вторачили към гръмоотводите Сидеров и Пеевски , всъщност ни пробутват онзи, който даде „първа космическа” на истериите на Сидеров и произведе куп популистки медии, които продаде след това на …майката на Пеевски, а сега вече действа и със сина й в рамките на въпросния Български медиен съюз. Същият прокарва в момента в телевизионния ефир тезите на Пеевски, който уж е отстранен от публичността след гигантския скандал около името му.

Време е за бойкот по „турски”- както направиха гражданите в Турция спрямо медийните манипулации, игнорирайки съответните медии. Пък ако ще „турско да стане”!

ДВЕ ПОСОКИ КЪМ ЕДНА ТОЧКА

http://asenov2007.wordpress.com/2013/06/28/%d0%b4%d0%b2%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%be%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d0%be%d1%87%d0%ba%d0%b0/

Радио SBS, Мелбърн, Австралия – разговор на Фили Лангдмън с Пламен Асенов, политически коментатор на SBS за България

/Фили/ Продължават масовите протести с искане за оставка на социалистическото правителство в България. Известният поет и общественик Едвин Сугарев обяви безсрочна гладна стачка със същото искане, а има и други индикации, че предстои ситуацията да се изостри чувствително. Темата на деня обсъждаме с Пламен Асенов.

- Пламен, продължава ли ескалацията на напрежението и докъде смяташ, че ще се стигне по този път?

- Този път е двупосочен, Фили, но се вижда, че и двете посоки свършват в една точка. Тя е там, където правителството или си отива сега, докато протестите са мирни, или, като всяко друго ляво българско управление през последните 59 години, си тръгва по-късно, прогонено с камъни. И в двете посоки скорошният край на кабинета Орешарски е гарантиран. Съмнявам се дали управляващите могат да погледнат откъм забавната страна на нещата, но те вече нямат шанс да получат дори тази своеобразна утеха – ако бяха подали оставка преди три дни, щяха да счупят българския политически рекорд за най-бързо провалил се кабинет, поставен от второто правителство на Андрей Луканов. Днес вече е късно за това, но все още могат да бъдат втори в тази антикласация.

- С други думи, Пламен, смяташ, че моментът за диалог, за прояви на разум и компромиси от двете страни, е напълно отминал?

- Да, Фили, границата е пресечена. Тя бе пресечена още в първите дни, но сякаш управляващите пропуснаха да забележат това или се направиха на разсеяни. Сега обаче, като обяви гладна стачка с искане за оставката на премиера Пламен Орешарски, поетът Едвин Сугарев ясно обозначи тънката червена линия, за да я виждат всички. В сряда той каза, че няма да отстъпи при никакви обстоятелства и, преди да ме попиташ, Фили, ще кажа две неща. Първото е, че, доколкото познавам Едвин – да, вярвам напълно в неговата упоритост и вътрешна готовност да стигне до край. Второ – силно се надявам, че няма да му се наложи да стигне до край и управляващите ще си тръгнат преди това.

- Пламен, не е ли твърде крайно това решение от страна на Сугарев – все пак в страната се развива един общ политически процес, в който вероятно неговото присъствие и неговите думи биха били многократно по-ценни, отколкото еднократната му смърт?

- Тук вече всякакви гласове се чуват по повод гладната стачка, Фили, включително мнозина споделят и тази логика, която е напълно резонна и валидна. Както и другата, която е масово разпространена – че представителите на управляващата тройна коалиция са прекалено недостойни фигури и не заслужават саможертвата на личност като Едвин. Засега аз поне не искам да задълбавам в темата. Достатъчно е да кажа, че такъв си е самият Едвин, това негово решение го характеризира доста добре като човек, творец и обществена фигура. Така че може би в момента е най-добре да се спрем точно върху обществения ефект, който тази гладна стачка ще има или върху темата как тя се вписва в по-общия процес, който тече.

- Добре, вече стана дума, че гладната стачка по свой начин поставя ясна граница и показва на цялото общество, че връщане назад няма. Какво още?

- Тя маркира също моментът на своеобразна ескалация на обществения протест, Фили, който продължава вече 15-ти ден, но не може да продължи безкрайно. В първите дни се правеха опити сред протестиращите да се вкарат провокатори, да има конфликти с различна интензивност и мащаб, като по този начин да се разколебаят участниците или се стигне до легитимно прилагане на полицейска сила за овладяването на протеста. Този план обаче не сработи, хората започнаха сами да изолират провокаторите и да настояват полицията да си свърши работата, като ги респектира, затова тактиката се промени. Напоследък управляващите, вероятно подведени от съвършено мирния характер на протеста и, макар да знаят, че така не става, се държат, сякаш казват – вие си протестирайте спокойно, пък ние през това време ще си управляваме. Е, в политиката така наистина не става. Затова в сряда нещата се промениха още веднъж, след като улицата започна да обсажда Парламента и Едвин обяви гладната стачка. Този трети етап, Фили, според мен може да се нарече точно „началото на края” за съвместното управление на БСП, ДПС и партия Атака.

- Колко дълъг може да бъде обаче този край?

- Управляващите нямат полезен ход и очаквам още тези дни да решат – или да им кажат  собствените им социолози и политолози – че единственият шанс да запазят възможност за поне прилично представяне на следващите извънредни избори, е да си тръгнат, без да усложняват нещата. В противен случай не само ще бъдат свалени, но и поне в две партии – БСП и Атака, вътрешните проблеми ще излязат на преден план и могат да ги доведат дори до разцепление, ако не и до пълен разпад. Според мен решението за оставка на правителството трябва да се случи в близките дни, максимум до седмица, иначе ситуацията ще се влоши изключително.

- Добре, Пламен, но, къде на шега, къде наистина – как да вярвам на прогнозата ти, когато преди известно време ти прогнозира друго – че кабинетът Орешарски може да изкара пълен мандат.

- Ако върнем записа, Фили, със сигурност съм казал това с уговорка – възможно е кабинетът да изкара пълен мандат, ако не върши много големи глупости. Е, свършиха ги. Наистина, аз смятах, че лявото управление, поне докато се окопае здраво във властта, ще стъпва тихо като мишка и ако се провали, то ще е, първо – по-късно, второ – в други сфери, например икономика или финанси. Оказа се, че те направиха огромните глупости още в самото начало и то на ниво персонални решения и първи законодателни промени. Как иначе да оценим избора на задкулисния финансов и медиен бос Делян Пеевски за шеф на ДАНС, назначението и светкавичното уволнение на няколко неподходящи зам.-министри, избора на Волен Сидеров за шеф на етичната комисия в Парламента. Как да оценим наистина бързо взетите мерки за връщане на агентите на ДС в дипломацията, за смесването на контраразузнавателни и полицейски функции в агенцията за сигурност. За такива неща няма разумно обяснение. Лошото е, че в някои случаи дори ирационалните обяснения се оказват безсилни. За сметка на това се надявам да видим съвсем логичен и напълно рационален край на цялата тази оперета със съвместното управление на БСП, ДПС и Атака.

И също се надявам тя да си остане оперета докрай, а да не се превърне в драматична опера.

Забележка:

Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, всеки ден могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com


Мобилтел запазва лидерската си позиция в сектор Телекомуникации според класацията „Капитал 100”

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/nTXZ8Pdt0vE/mobiltel-zapazva-liderskata-si-poziciya-v-sektor-telekomunikacii-spored-klasaciyata-vkapital-100v-434147

Мобилтел запазва лидерската си позиция в сектор Телекомуникации според класацията „Капитал 100”

Мобилтел запазва лидерската си позиция в сектор Телекомуникации според класацията „Капитал 100”

Мобилтел запазва лидерската си позиция в сектор Телекомуникации според класацията „Капитал 100”.

В нейното седмо издание Мобилтел за поредна година е на първо място в сектор Телекомуникации.

„Радостни сме от факта, че за поредна година Мтел запазва водещата си позиция на телеком пазара. Това е знак за стабилността на компанията и признание за това, че се радваме на доверие и лоялност от страна на клиентите си. Знаем, че доверието между партньори и приятели трябва да бъде взаимно. Затова ще продължим да инвестираме ресурси в осигуряването на най-доброто качество, както и в иновативни продукти и услуги за тях. Ще продължим да бъдем един от най-големите инвеститори и в още една област – тази на корпоративната социална отговорност”,

каза по повод постигнатия резултат в класацията „Капитал 100” Мартин Липауц, главен директор „Маркетинг”.

Той получи отличието от Томас Пфане, ръководител на икономическия отдел в немското посолство.

Почивки в Албена и отстъпки на гориво за лоялните клиенти на VIVACOM

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/8OlhBoBG1QA/pochivki-v-albena-i-otstapki-na-gorivo-za-loyalnite-klienti-na-vivacom-434141

igra1

Почивки в Албена и отстъпки на гориво за лоялните клиенти на VIVACOM

Безплатни почивки в Албена и отстъпки за гориво ще получават лоялните клиенти на VIVACOM през юли. Телекомът ще раздаде 21 петдневни All Inclusive почивки за двама в черноморския курорт. За да участват в разпределението на петдневните ваканции, клиентите на оператора трябва да регистрират номера на своята валидна VIVAClub карта, която ги идентифицира като лоялни потребители на VIVACOM, в сайта на телекома, не по-късно от 10 юли. Томбола ще определи онези 21 души сред тях, които ще почиват безплатно в Албена.  

Заради по-масовото използване на личните автомобили в летния сезон,  през целия юли VIVAClub картата ще осигурява на своите притежатели и до 7 стотинки отстъпка за всеки литър гориво при зареждане на бензиностанции, собственост на ПЕТРОЛ. Ексклузивните отстъпки варират в зависимост от нивото на лоялната карта между 5 и 7 стотинки на литър заредено светло гориво и между 4 и 6 стотинки за газ пропан бутан.

Точните правила на играта за разпределение на безплатните почивки в Албена са публикувани тук. Отстъпките за гориво важат за всички притежатели на валидни VIVAClub карти, като повече информация може да се намери на www.vivacom.bg/VivaClub.

Грандиозно аниме събитие на 6 юли в София

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/88_qogfvM5s/grandiozno-anime-sabitie-na-6-yuli-v-sofiya-434135

Грандиозно аниме събитие на 6 юли в София

Грандиозно аниме събитие на 6 юли в София

За осма поредна година, AnimeS-bg.com организира грандиозно аниме събитие, което ще събере аниме фенове, геймъри и K-pop танцьори от цялата страна. Интерпред или още известен като Световен Търговски Център на България, ще приюти посетителите на рождения ден на 6 юли (събота) от 11:00 часа

Грандиозното събиране на аниме фенове привлече вниманието на сериозни спонсори и партньори, които ще допринесат за покачването на адреналина по време на мероприятието.

На разположение ще бъдат три зали, като в главната зала Ви очаква сцена с 12 метров кино екран. В нея ще се проведе дългоочакваното косплей шоу, K-pop dance battle, презентации, както и награждаването на победители от различни турнири, конкурси и томболите. Косплей шоуто включва фенове с костюми от анимета и игри, които ще разиграват атрактивни сценки.

В останалите две зали, ще се провеждат гейминг турнирите по Tekken Tag Tournament 2 (PS3), StarCraft 2 (PC) и League of Legends (PC). Също така, в тях ще може да се насладите на множество други игри като Magic the Gathering, „Игра на тронове“ (Game of Thrones), World of Warcraft TCG, Yu-Gi-Oh, Go, технологични демонстрации и много други.

Организаторите на събитието са подготвили много награди под формата на томболи за всички посетители, изложбени щандове, торта за 300 човека и още много други награди и изненади.

Билетите за събитието ще се продават на място, а цените им са 10 лв. Децата под 14 годишна възраст са с вход свободен!

За повече информация може да следите събитието във фейсбук или темата във форума на сайта.

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване