Испанец измъчи Гришо на старта в Маями

http://petel.bg/Ispanets-izmachi-Grisho-na-starta-v-Mayami__66452

Мнозина очакваха лесен двубой за Григор Димитров в сблъсъка му с Алберт Монтанес от втори кръг на Мастърса в Маями, но в действителност се...

Политическа подкрепа за усилята на гражданите за европейско демонтиране на лъжата

http://ivo.bg/2014/03/22/%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%b5%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bf%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d1%83%d1%81%d0%b8%d0%bb%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d1%80/

IMG_7594Усилията на гражданската съпротива срещу доминиращото над българската столица агресивно наследство от съветския колониализъм дадоха резултат. Получиха първа по рода си политическа подкрепа през това хилядолетие.

Ще бъде интересно да се види сега, дали ГЕРБ ще се възползват да се присъединят към този пробив на демократичността в дългогодишното увъртане около каузата за освобождаване от лъжата за “освобождението” като фундамент на целия фалш на т.н. преход от комунизъм към …Путинизъм .

Идват избори. Би било много европейско!

ПОЗИЦИЯ на общинските съветници от Синята коалиция в СОС

21.03.2014

 Относно: Идеята паметникът на съветската армия да бъде демонтиран и

преместен от Княжеската градина

Подкрепяме категорично идеята паметникът на съветската армия да бъде демонтиран и преместен от Княжеската градина. Тази позиция сме защитавали без колебание и във връзка с нейното осъществяване сме предприели следните инициативи:

  • По наше предложение и доклад Столичният общински съвет взе решение, с което бе върнато историческото име на Княжеската градина, която несправедливо почти 60 години бе наричана Градина на паметника на съветската армия.
  • По наше предложение Столичният общински съвет взе решение за провеждане на конкурс с международно участие за проектиране и реконструкция на Княжеската градина.На публичното обсъждане на заданието за конкурса за проектиране и реконструкция на Княжеската градина, с активното участие на общински съветници от Синята коалиция и граждани, бе наложено в заданието да не се изисква категоричното запазване на паметника, като условие пред екипите, които ще се включат в конкурса.
  • Общински съветници от Синята коалиция публично са заемали нееднократно позицията, че паметникът трябва да бъде демонтиран и преместен от Княжеската градина

Заявяваме, че всяка публична проява на Инициативния комитет на ГИДПСА, във връзка с реализиране на неговата кауза, ще бъде подкрепена от общинските съветници от Синята коалиция.

Княжеската градина е живо свидетелство за стремежа на поколения българи към независима и европейска държава и тя трябва да продължи да се развива в духа, завещан от нейните първостроители!

 

БНТ плати васален данък на Путин за “баланс” на европейската позиция на Плевнелиев

http://ivo.bg/2014/03/22/%d0%b1%d0%bd%d1%82-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%b2%d0%b0%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%8a%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%b7%d0%b0-%d0%b1%d0%b0/

Предполагам, че това е някаква хитроумна схема за баланс на важните мнения, която БНТ избра тази вечер…

Сергей Михеев, генерален директор на руския център за политическа конюнктура, се оказа задочен опонент на българския президент Росен Плевнелиев, който едва ли е очаквал това.

Достатъчно дълго съм бил в този телевизионен „бизнес”, за да знам, колко важно е за госта в студиото да има ако не единствената, то поне последната дума, вместо да позволява някой да говори срещу него след него.За това право се бори всеки медийно грамотен гост в студиото и се отказва от него само по принуда.

И знам също, че единствено нещо много важно може да накара домакините да допуснат точно това да се случи на българския президент в БНТ.

Имаме доказателство до каква степен се налага да бъдем сервилни спрямо руското влияние върху България, за да бъде нахранено то с контрамръвка по логиката на контрапотестите през лятото на миналата година: щом Плевнелиев е срещу аншлуса на Крим, задължително трябва да дадем контрадумата след това на рафинираната руска пропаганда да го затапи!

След като Плевнелиев, единственият български политик на значима позиция в държавата, осмеляващ се да противоречи на Кремъл, изговори стандартната за Европа критика срещу руската инвазия в Крим, от екрана на държавната телевизия тази вечер потече типичната невъздържана кремълска пропаганда с елементи на заклеймяване на нашата ( българска и европейска дори) „неосведоменост” за същината на”националсоциалистическия, фашисткия” и т.н. преврат в Киев, който бил единствената причина за аншлуса на Крим.

Самият Путин твърдеше до неотдавна, че става дума вътрешен украински спор, но в студиото на “Панорама” той бееше лишен киевската визия за събитията.Създаде се впечатление за дискусия, макар и без застъпване, между българския президент и един от говорителите на Путин.

Ако размахването на пръст от страна Михеев беше просто една от гледните точки ( а не единствената и доминиращата), представени в рамките на дискусия, вероятно нямаше да направи впечатление нейната монолитност и безалтернативност. Но тя се оказа опонираща на интервюто на българския президент. Оказа се нещо като компенсация, като извинение пред петата колона в България, че си позволяваме да имаме поне един управляващ с ясна проевропейска позиция срещу действията на Путин.

Българският президент Росен Пленвелиев срещу шефа на руския център за политическа конюнктура Сергей Михеев!

Именно в този ред- последният има последната дума.

На проевропейската позиция на българския държавен глава беше противопоставена като също толкова валидна по място и тежест чисто руска шовинистична тирада на московския коментатор. В нея нямаше и помен от опит за посочване на негативите от анексирането на Крим, които вече практически тресат руската империя като последица от соловата, напълно отречена от целия свят акция на Путин.

В Русия има и други коментатори. Но от БНТ избраха пропагандата на типичен „хипнотизатор” от Путинската школа, който с немигащ поглед внушава върховенството на своята истина от последна инстанция.

Пардон- не на своята, а на „тяхната”.

Никой коментатор в свободна страна, ако претендира да е свободен, а не рупор на властта, не би си помислил и за миг да говори в множествено число от името на народа и държавата . Но за руските храненици на властта тази „малка подробност” е песъчинка от дълбините на имперския океан.

Ето защо Михеев през цялото време говореше в първо лице множествено число: „ние няма да позволим”!

Каквато им е политологията, толкова са им независими и медиите.

Жалкото е, че и българският „флагман” на телевизионната журналистика, в лицето на „Панорама”, се оказа на подобно ниво, плащайки васалния данък на руската официозна версия, изпаднала в практически пълна световна изолация, но не и тук, където е приоритетна за подвластните на властта медии.

Направиха 360-градусова снимка на Млечния път

http://petel.bg/Napraviha-360-gradusova-snimka-na-Mlechniya-pat__66440

360-градусова снимка портрет на Млечния път направиха учени от университета на Уисконсин. Фотосът хвърля нова светлина върху...

Моята самота

http://prit4ite.blogspot.com/2014/03/moiata-samota.html

Бил ден на поезията щото. По ключови думи и няколко бързи асоциации това ми изплува в съзнанието, че даже успях да открия и списанието, което не е за вярване. 
Защо точно то? Защото, макар да не съм поет, някога, сравнително наскоро се намерих в него. То това е и всичката поезия - да не си поет/ът, но да се намериш в стиховете/му.
Честит ден!

Самотата ми завърши Училището за отличници.
Прилежна е, не закъснява.
Присъдиха и ордени, награди.

Моята самота 
е посещавана.
През нея минават няколко хиляди читатели.
Записват я.
Зачеркват.
Уморена е да управлява като Фридрих Велики.

Вече си има свои възпитаници.
Плахи роби.
Моята самота е публична.
Лежи в кафез на дъното
с изтръгнати криле от тишина.

Ева Липска
сп. "Панорама" 1/1990

Екзистенциално: Не пукнах и тази седмица, но, както се казваше в един стар виц, опитите продължават. ... Пък и тя не е свършила още. :)

Моята самота

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/JTvzU/~3/E9ylUJ3veDg/moiata-samota.html

Бил ден на поезията щото. По ключови думи и няколко бързи асоциации това ми изплува в съзнанието, че даже успях да открия и списанието, което не е за вярване. 
Защо точно то? Защото, макар да не съм поет, някога, сравнително наскоро се намерих в него. То това е и всичката поезия - да не си поет/ът, но да се намериш в стиховете/му.
Честит ден!

Самотата ми завърши Училището за отличници.
Прилежна е, не закъснява.
Присъдиха и ордени, награди.

Моята самота 
е посещавана.
През нея минават няколко хиляди читатели.
Записват я.
Зачеркват.
Уморена е да управлява като Фридрих Велики.

Вече си има свои възпитаници.
Плахи роби.
Моята самота е публична.
Лежи в кафез на дъното
с изтръгнати криле от тишина.

Ева Липска
сп. "Панорама" 1/1990

Екзистенциално: Не пукнах и тази седмица, но, както се казваше в един стар виц, опитите продължават. ... Пък и тя не е свършила още. :)

Най-богатият европеец с имотна империя за 10 млрд. долара

http://petel.bg/Nay-bogatiyat-evropeets-s-imotna-imperiya-za-10-mlrd--dolara---__66438

Амансио Ортега Гаона, който е четвъртият най-богат човек в света и най-богатият европеец - благодарение на компанията си Inditex, без много...

ПИК! Екшън в София! Наркобосът Геле Черния вади пистолет и влачи с колата си човек 150 м! (снимка)

http://petel.bg/PIK--Ekshan-v-Sofiya--Narkobosat-Gele-CHerniya-vadi-pistolet-i-vlachi-s-kolata-si-chovek-150-m---snimka-__66451

Около 18:00 часа в столичния квартал "Овча купел" се е разиграл истински екшън с участието на наркобос от София. Това съобщава читател на...

Пощите ще печелят от куриерски услуги

http://petel.bg/Poshhite-shhe-pechelyat-ot-kurierski-uslugi__66436

Български пощи очакват 14 % ръст на приходите си от куриерски услуги наблагодарение на мерките, коитоправителството предприема....

Субсидират тютюнопроизводителите с 100 млн. лв.

http://petel.bg/Subsidirat-tyutyunoproizvoditelite-s-100-mln--lv-__66435

Тютюнопроизводителите ще получат обещаните 100 млн. лв. национални доплащания, съобщи председателят на Националната асоциация на...

В Габрово отварят първия интерактивен музей на Балканите

http://petel.bg/V-Gabrovo-otvaryat-parviya-interaktiven-muzey-na-Balkanite-__66432

Първият интерактивен музей на Балканите отваря врати в Габрово. Изграждането му е финансирано със средства по проект за обновяване на...

Туберкулоза плъзна в българско училище

http://petel.bg/Tuberkuloza-plazna-v-balgarsko-uchilishhe__66450

Цяла община изпадна в паника заради туберкулоза в училище. Родителите бият тревога за опасност от епидемия. Община Хайредин се намира в...

Предполагаемите останки от малайзийския самолет вероятно са потънали

http://petel.bg/Predpolagaemite-ostanki-ot-malayziyskiya-samolet-veroyatno-sa-potanali__66431

Засечените от сателити предполагаеми останки от изчезналия малайзийски самолет, не могат да бъдат открити. по думите на австралийския...

Запазиха разпоредбата 50% от плажовете да са със свободен достъп

http://petel.bg/Zapaziha-razporedbata-50--ot-plazhovete-da-sa-sas-svoboden-dostap--__66446

Комисията по регионална политика и местно самоуправление обсъди част от работния доклад за второ четене на общ законопроект за...

Българин осъден на 6 г. затвор за внасяне на 3 кг хероин във Великобритания

http://petel.bg/Balgarin-osaden-na-6-g--zatvor-za-vnasyane-na-3-kg-heroin-vav-Velikobritaniya__66449

Българин е осъден на 6 години затвор в град Кентърбъри, в британското графство Кент, съобщава Kent online. Присъдата е издадена срещу Христо...

Лудогорец се завърна от Испания. Трима фенове посрещнаха шампионите на летище Варна (снимки)

http://petel.bg/Ludogorets-se-zavarna-ot-Ispaniya--Trima-fenove-posreshhnaha-shampionite-na-letishhe-Varna--snimki-__66447

Фото Румен Сарандев  Лудогорец се прибра от Испания, където снощи изгуби от Валенсия с 0:1 и отпадна от Лига Европа. Шампионите кацнаха в...

Тъпо, товарищи

http://reduta.bg/v2/article/%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BE-%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%89%D0%B8

Хората на Сергей Станишев (лидер и на европейските социалисти) за пореден път играят двойна игра- ще кажем на електората каквото очаква да чуе, пък в Брюксел ще кажем каквото трябва. Междувременно, ще оставим хората да се плюят на русофили и русофоби и ще пуснем една димка за Кърджали, та да не си врат медиите гагата в „Южен поток”. Който май се оказа единственото нещо, способно да обедини всички в парламента.

За разлика от Борисов, аз не съм „крадец” на квоти, нито пък си имаме президент

http://bulgarski.pogled.info/news/53316/Za-razlika-ot-Borisov-az-ne-sam-kradets-na-kvoti-nito-pak-si-imame-prezident

/Поглед.инфо/ Пресцентърът на ДПС разпространи коментар на лидера на ДПС Лютви Местан„по повод на интервюто на Бойко Борисов в ПИК, че е готов да предостави цялата си квота от 6-ма членове на ЦИК на управляващите, но пак ще ги победи на изборите.

Над 96% е покритието на цифровата телевизия в България

http://petel.bg/Nad-96--e-pokritieto-na-tsifrovata-televiziya-v-Balgariya-__66444

Над 96 процента е покритието на цифровата телевизия у нас, съобщи във Велико Търново заместник-министърът на транспорта и цифровите...

41-годишен от Русе е бил зад волана на цистерната, смазала мотоциклетист във Варна

http://petel.bg/41-godishen-ot-Ruse-e-bil-zad-volana-na-tsisternata--smazala-mototsikletist-vav-Varna-__66445

Тежкият автомобил, зад волана на който бил 41-годишният русенец Ю.Д., жител на Бургас,  започнал маневра за ляв завой в посока...

И Делян Добрев като министър е подкрепил строежа в Карадере

http://bulgarski.pogled.info/news/53315/I-Delyan-Dobrev-kato-ministar-e-podkrepil-stroezha-v-Karadere

/Поглед.инфо/ Министърът на икономиката, енергетиката и туризма от правителството на ГЕРБ Делян Добрев е подкрепил инвестиционните намерения на “Madara Bulgarian Property Fund” за строеж на ваканционен комплекс в местността Карадере.

Новата ЦИК се събра за първи път - нямаше изненади за бойкот

http://bulgarski.pogled.info/news/53314/Novata-TSIK-se-sabra-za-parvi-pat-nyamashe-iznenadi-za-boikot

/Поглед.инфо/ ЦИК е надпартиен орган и ще работи като такъв, декларира председателят на КомисиятаИвилина Алексиева при представянето на новия състав, който започва да работи от днес, съобщи БНР.

Българофоби вече зоват Путин за “освобождаване” от ЕС

http://ivo.bg/2014/03/21/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%be%d1%84%d0%be%d0%b1%d0%b8-%d0%b2%d0%b5%d1%87%d0%b5-%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%b7%d0%b0-%d0%be%d1%81%d0%b2%d0%be%d0%b1/

“Президентът Росен Плевнелиев в момента стои като кулата в Пиза, а тя е наклонена към страната на ГЕРБ. Бойко Борисов се дължи като доносник спрямо България. Това заяви лидерът на БСП и европейските социалисти Сергей Станишев”.( Vesti.bg)

Като автор на книгата „Премиер на РъБъ” с главен антигерой Бойко Борисов- заради което герберолюбивите ми сънародници ме попържат доста в собствения ми блог, съм имунизиран срещу подозрения за подпазвачество към лидера на ГЕРБ. Горният коментар на Сергей Станишев обаче е толкова долен от фактологическа гледна точка, че съм провокиран да реагирам с риск да бъда запозрян несправедливо във внезапен пристъп на симпатия към  Бойко Борисов.

Истината е, че с доноси срещу България масирано се занимава руската пропаганда и нейните адепти в България. Писал съм за това, но спестих имената, за да не бъда упрекван, че „правя списъци”.

Московските душмани на България не жалят сили и средства по обругаването на европейска България за целите на внушението, че членството в Европейския съюз носи бедност, нещастие и деградация. Машината на Путин по отвратителен начин си служи с примери от България, обилно онагледявани от небезизвестни българи, които се жалват един през друг от западното иго в България.

Във филма „ България умира тихо”, произведен по поръчка на кремълския гьобелсов център РИСИ ( Руски институт за стратегически изследвания) от мненията на известни русофили в България, гарнирани с всичко най-гадничко, което може да се каже и покаже за съвременна България, нашата страна е представена като окаяна европейска дупка, деградирала до това състояние поради откъсването й от СССР.

Сред доносниците, участващи в тази надпревара по очернянето на България, са социолозите Андрей Райчев и Кънчев Стойчев, журналистите Валери Найденов и Иво Христов, политиците Румен Овчаров, Ангел Джамбазки и Красимир Каракачанов…И нито един руснак не е ползван в тази пропагандна боза, в която също няма нито едно различно мнение по въпроса. Явно така са преценили за по-ударно посланието за пропадналата под европейско робство България.

Станишев, шеф на европейската ПЕС, би трябвало да се възмути от това, ако наистина милееше за България и нейния европейски път.

Или от това ( публикувам му на руски характерен пропаганден донос на българин за руска медия , за да схване по-добре):

73% жителей Болгарии поддерживают воссоединение Крыма с Россией

20 марта 2014

Болгарское информационное агенство “Фокус” провело опрос читателей на тему: “Должна ли Болгария признать результаты референдума в Крыму”?

По результатам опроса, 72,86% полагают, что Болгария должна признать итоги референдума;  23, 96% ответили отрицательно, и остальные не определились с позицией.

Руководитель Неправительственной организации “Едины за Болгарию” Димитр Здравков так прокомментировал для ИА REX итоги опроса:

“Позиция властей Болгарии и народа Болгарии абсолютно диаметральны. Болгары с огромным интересом и надеждой следят за развитием ситуации на Украине. Многие видят в России освободителя от ЕвроСоюза, который довел страну до нищеты и демографической катастрофы. Я только что вернулся из России, и поражен теми позитивными переменами, которые в ней происходят. Если Путин нашел лекарство от коллапса для России, то не мог бы он поделиться этим лекарством с болгарами? А мы активно поддержим его действия.  Действительно, большинство болгар считает, что референдум в Крыму – это начало новой эры для мировой политики. Если власти Болгарии этого не понимают, то они идут против интересов собственного народа”.

Видните русофили в България вече открито призовават Путин да “освободи” България от ЕвроСъюза, но явно и това не пречи на др. Станишев и компанията му  зле маскирани на европейци управляващи съветофили.

Не знам колко наклонен към Борисов е президентът Плевнелиев, но че Станишев е склонен да приписва другиму наклонностите на собствените си съмишленици българофоби, е видно от факта, че няма нищо против те безнаказано да ругаят тъкмо европейската ориентация на България, за която той е отговорник на върха на евросоциализма, откъдето вероломството на Москва е видно за истинските европейци, но не пробива някак си през замъглените от сълзливите митове за дружбата очила на българското социалистическо съветолюбие.

 

 

 

 

 

Първият пролетен уикенд - до 24°

http://petel.bg/Parviyat-proleten-uikend---do-24--__66442

През нощта над страната ще е ясно и почти тихо. Минималните температури ще са от 2° до 7°, в София около 2°. През деня ще е слънчево и топло. В...

20-годишен е мотористът, който загина на бул. "Цар Освободител" (Снимки)

http://petel.bg/20-godishen-e-motoristat--koyto-zagina-na-bul--TSar-Osvoboditel--Snimki-__66439

Юлия Георгиева Фото Румен Сарандев 20-годишен моторист загина на място в зверска катастрофа на бул. „Цар Освободител“ в близост до...

Мечката от зоопаркa в Добрич се качи на високо дърво. Вижте я как слиза (видео)

http://petel.bg/Mechkata-ot-zooparka-v-Dobrich-se-kachi-na-visoko-darvo--Vizhte-ya-kak-sliza--video----__66441

Вижте мечката Берна от Добрич как се забавлява след зимния си сън. От dobrich24.com са я видели, покачена на едно високо дърво. Вижте как слиза обратно:   

Пет деца са изоставени през миналия месец във Варна

http://petel.bg/Pet-detsa-sa-izostaveni-prez-minaliya-mesets-vav-Varna__66434

Пет деца са изоставени през миналия месец във Варна. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Ана Конукова, началник на Отдела за закрила на...

Друмева v/s Каркасон или за нивото на българския конституционализъм

http://www.eurochicago.com/2014/03/drumeva-vs-karkason/

В публикацията се прави паралел между изказвания и начини на мислене на български и френски специалисти по конституционно право, що се отнася до правата на френската и на българската диаспора да участват в политическия живот съответно на Франция и на България. Примерите за това са взети от скорошна дискусия в българското Народно събрание, във връзка с чл. 65 от конституцията, касаещ двойното гражданство, и от интервю и пресконференция в София преди време на виден френски специалист по конституционно право.

Шумахер отслабнал с 20 кг в комата, тежи само 55

http://petel.bg/SHumaher-otslabnal-s-20-kg-v-komata--tezhi-samo-55__66430

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е загубил 20 килограма за почти три месеца, откакто беше поставен в състояние...

20 г. след смъртта на Кърт Кобейн откриха нови снимки от самоубийството му

http://petel.bg/20-g--sled-smartta-na-Kart-Kobeyn-otkriha-novi-snimki-ot-samoubiystvoto-mu__66428

Близо 20 години след самоубийството на вокалиста на "Нирвана" Кърт Кобейн, полицията в Сиатъл откри 4 нови снимки от мястото на смъртта му,...

Зверска катастрофа на Околовръстното във Варна. Има загинал. Очаквайте подробности!

http://petel.bg/Zverska-katastrofa-na-Okolovrastnoto-vav-Varna--Ima-zaginal--Ochakvayte-podrobnosti-__66427

Тежка катастрофа е станала преди минути на Околовръстното във Варна. Има загинал човек. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА В PETEL.BG!

Стрелецът от Лясковец все още не знае, че е убил човек

http://petel.bg/Streletsat-ot-Lyaskovets-vse-oshhe-ne-znae--che-e-ubil-chovek__66425

Стрелецът от Лясковец остав аарестуван на болнично легло. Петко Савов все още не бил осъзнал и осмислил, че е застрелял полицая Емил...

На Балканите може да се появи нова държава - Република Сръбска

http://petel.bg/Na-Balkanite-mozhe-da-se-poyavi-nova-darzhava---Republika-Srabska__66424

С времето на картата на света може да се появи нова независима държава - Република Сръбска. Сега тя е част от Босна и Херцеговина, пише...

Шофьор уби със 100 км/ч младеж в Княжево и се изкара луд

http://petel.bg/SHofor-ubi-sas-100-km-ch-mladezh-v-Knyazhevo-i-se-izkara-lud__66420

20-годишен младеж загина в столичния квартал Княжево, пометен от бясно каращ автомобил. Трагедията се е разиграла миналия петък на ул....

Над 100 гимнастички от 23 клуба се пускат в „Руми и Албена“

http://petel.bg/Nad-100-gimnastichki-ot-23-kluba-se-puskat-v----Rumi-i-Albena---__66421

Над 100 състезателки ще участват в  международния турнир по художествена гимнастика „Руми и Албена“. Традиционната проява е събота и...

Издирват 18-годишна сирийка

http://petel.bg/Izdirvat-18-godishna-siriyka__66422

Шесто РУП-СДВР издирва Хунаф Шейх Набу Баракат. Тя е родена през 1995г. в Алеп, Сирия, по националност е сирийка, със сирийско  гражданство. У...

Гонзо надъхва „моряците” за бой над ЦСКА 

http://petel.bg/Gonzo-nadahva----moryatsite----za-boy-nad-TSSKA--__66419

Тренировка и традиционното възстановяване проведоха днес футболистите на Черно море. Всички налични играчи взеха участие в заниманието,...

Евакуираха хора сред взривове и горящи танкове в Кривой рог (видео)

http://petel.bg/Evakuiraha-hora-sred-vzrivove-i-goryashhi-tankove-v-Krivoy-rog--video-__66417

Танкове горяха като факли в украинския град Кривой рог. Инцидентът е станал във военна част, съобщава сайтът krnews.ua. По информация на...

Местан се жалва от Плевнелиев с писмо до европейските институции

http://bulgarski.pogled.info/news/53312/Mestan-se-zhalva-ot-Plevneliev-s-pismo-do-evropeiskite-institutsii

/Поглед.инфо/ Пресцентърът на ДПС разпространи писмо на формалния лидер на партията Лютви Местан, в което той се оплаква на институции извън страната от президента Росен Плевнелиев.

Волейболистките на Спартак се класираха за държавното (снимки)

http://petel.bg/Voleybolistkite-na-Spartak-se-klasiraha-za-darzhavnoto--snimki-__66413

Волейболистките до 13 години на Спартак се класираха за финалите на държавното първенство, след като записаха две победи и загуби на...

Путин подписа законите за Крим и Севастопол

http://petel.bg/Putin-podpisa-zakonite-za-Krim-i-Sevastopol__66414

Президентът на Руската Федерация Владимир Путин подписа закона за присъединяването на Крим и Севастопол в състава на Русия. Церемонията...

Продадените акции на ЦСКА до момента надхвърлиха 60 хил.

http://petel.bg/Prodadenite-aktsii-na-TSSKA-do-momenta-nadhvarliha-60-hil-__66415

От днес тече IPO-то на Професионален футболен клуб ЦСКА АД-София(PFC). До момента в 488 сделки са закупени 60 886 бр. акции на фиксираната за  IPO-то...

Борисов иска строги санкции, а не половинчати

http://bulgarski.pogled.info/news/53311/Borisov-iska-strogi-sanktsii-a-ne-polovinchati

/Поглед.инфо/ Ако има санкции те трябва да са строги и крайни, иначе е по-добре да няма. Половинчати санкции само ще ударят България.

ЕС се отказва от банковата тайна за страните членки

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/53310/ES-se-otkazva-ot-bankovata-taina-za-stranite-chlenki

/Поглед.инфо/ Страните от Европейския съюз се споразумяха на своята среща на върха да обменят информация за банкови клиенти и техните доходи, с което фактически се отказват от банковата тайна на територията на ЕС.

Котка изяде любимия паун на пакистанския премиер

http://petel.bg/Kotka-izyade-lyubimiya-paun-na-pakistanskiya-premier__66411

Любимият паун на пакистанския премиер Наваз Шариф беше изяден от...котка, предаде ИТАР-ТАСС. Нелепият инцидент не остана без последици –...

Круизите масово избягват Крим

http://petel.bg/Kruizite-masovo-izbyagvat-Krim__66412

Няколко круизни компании промениха маршрутите си в Черно море, за да избегнат пристанищата Одеса, Севастопол и Ялта, пише...

Наталия Гуркова роди тайно

http://petel.bg/Nataliya-Gurkova-rodi-tayno__66408

Носителката на титлата "Мис България 1998" Наталия Гуркова роди тайно второ детенце на съпруга си Джордже. Оказва се, че новината за втория...

Дядо със счупен череп издъхна в болница

http://petel.bg/Dyado-sas-schupen-cherep-izdahna-v-bolnitsa__66409

80-годишният И.Т. от Белица почина в болницата в Разлог. Той е издъхнал около 23.45 ч. в четвъртък. Два часа по-рано от Спешен център подали...

Варненският губернатор: Прокурорите не живеят в Нова Зеландия, да се произнесат за колите в Салтанат

http://petel.bg/Varnenskiyat-gubernator--Prokurorite-ne-zhiveyat-v-Nova-Zelandiya--da-se-proiznesat-za-kolite-v-Saltanat__66410

Областният управител на Варна Иван Великов обвини местната община, че „превратно тълкува и прилага закона”, и призова прокуратурата да...

Президентът разчита на анти-ДПС настроенията

http://bulgarski.pogled.info/news/53309/Prezidentat-razchita-na-anti-DPS-nastroeniyata

/Поглед.инфо/ "Президентът действа заради анти-ДПС настроенията в България. Той иска да чуе ръкоплясканията точно на тези настроения. И това е опасна игра", каза току-що от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан.

Къртица е издала информация за операцията в Лясковец

http://bulgarski.pogled.info/news/53308/Kartitsa-e-izdala-informatsiya-za-operatsiyata-v-Lyaskovets

/Поглед.инфо/ Бисер Миланов-Петното и Бойко Борисов са се срещали по повод преписка за заплаха за убийство.

Френският съд: Ако жена кара с високи токчета, да се счита за нарушение

http://petel.bg/Frenskiyat-sad--Ako-zhena-kara-s-visoki-tokcheta--da-se-schita-za-narushenie__66407

Ако на жените се случва да шофират с високи токчета, във Франция това се таксува като нарушение на Закона за движение по пътищата, съдейки...

Скандал на тренировка на Кличко (видео)

http://petel.bg/Skandal-na-trenirovka-na-Klichko--video-__66405

Бившият американски боксьор Шенън Бригс предизвика скандал по време на тренировката на световния шампион Владимир Кличко във Флорида. ...

Областният събира партии и коалиции за избирателна комисия

http://petel.bg/Oblastniyat-sabira-partii-i-koalitsii-za-izbiratelna-komisiya__66406

Веселин Златков Областният управител на Варна Иван Великов свиква представителите на основните политически сили на първа среща за...

Комшии откриха убит 80-годишен мъж в локва кръв

http://petel.bg/Komshii-otkriha-ubit-80-godishen-mazh-v-lokva-krav__66402

80-годишен мъж е открит в локва кръв в Белица. Сигналът за инцидента е получен в Спешния център в Разлог снощи. Възрастният мъж е намерен от...

Тронът от култовия "Игра на тронове" идва във Варна

http://petel.bg/Tronat-ot-kultoviya-Igra-na-tronove-idva-vav-Varna__66403

Тронът, за който в Game of Thrones се водят кървави битки на живот и смърт, пристига в България в началото на април. Феновете на безпрецедентно...

Христо Стоичков вика за Пиронкова в Маями

http://petel.bg/Hristo-Stoichkov-vika-za-Pironkova-v-Mayami__66404

Христо Стоичков донесе късмет на Цветана Пиронкова в мача й срещу Сорана Кърстя (Румъния) от втория кръг на силния турнир в Маями. Снощи...

Водещият Димитър Цонев: Напуснах bTV за 10 минути

http://petel.bg/Vodeshhiyat-Dimitar-TSonev--Napusnah-bTV-za-10-minuti__66398

Димитър Цонев взел решение да напусне bTV само за 10 минути. Това разкрива водещият в ексклузивно интервю за "Поверително от NL" пред дъщеря...

Байерн срещу Манчестър Юнайтед на 1/4-финалите в Шампионската лига. Вижте всички двойки

http://petel.bg/Bayern-sreshhu-Manchestar-YUnayted-na-1-4-finalite-v-SHampionskata-liga--Vizhte-vsichki-dvoyki__66399

Жребият за 1/4-финалите на Шампионската лига противопостави два испански отбора – Атлетико (Мадрид) и Барселона. Освен това ще има...

"Каубой" стреля с боен пистолет по камион

http://petel.bg/Kauboy-strelya-s-boen-pistolet-po-kamion__66400

"Каубой" от Ямбол стреля по движещ се камион с боен пистолет. По чудо няма пострадали. Камионът обаче е надупчен на три места. Екшънът се...

Стрелецът от Лясковец постоянно питал за майка си, ще проговори като се стабилизира

http://petel.bg/Streletsat-ot-Lyaskovets-postoyanno-pital-za-mayka-si--shhe-progovori-kato-se-stabilizira__66397

Стрелецът от Лясковец Петко Петков постоянно питал адвоката за майка си. Това каза защитникът му адвокат Димитър Димитров след...

Димитър Цонев: Напуснах bTV за 10 минути

http://petel.bg/Dimitar-TSonev--Napusnah-bTV-za-10-minuti__66398

Димитър Цонев взел решение да напусне bTV само за 10 минути. Това разкрива водещият в ексклузивно интервю за "Поверително от NL" пред дъщеря...

Истеричното гражданско общество

http://semkiibonbonki.blogspot.com/2014/03/blog-post.html

Мълчах си дълго време, защото хич не ми харесваше всичко около мен. Предизборната кампания и жалките избори. Последвалия изблик на истеричното гражданско общество. Тук отварям скоба - имаше 3 дена, в които то породи надежда, че че струва нещо - когато изхвърли Пеевски. Оттам нататък стана театрално представление. Властта си назначаваше безсрамни назначения, а т.нар.гражданско общество, самообозначило се като протести се занимаваше с циркове - балерини пред масовките, имитации на революцията от 1848 г с оголената гръд от картината на Дьолакроа, пиано пред парламента. Кво да си говорим...Властта си правеше каквото си иска, протестърите си правеха същото.Имаше и няколко опити за имитация на истински протест - белия автобус - чудя се за кого бе по-смешен.
А можеше да бъде и по-различно.В началото на протеста имаше и много леви. Срещу Пеевски бяха и левите. И когато наглостта на властта стигна дотам да назначи за министър, нарушавол системно френските закони, протестиращите - левите и десните, можеха да го изхвърлят и него. Но десните вече бяха отсекли линията - с лозунга "Червени боклуци". Защо бе? Протестът бе срещу олигархията. Защо трябваше да гоните читавите червени? С това сами убихтне смисъла на протеста. Защото той възникна не срещу БСП, а срещу олигархията.

Майка, дъщеря, бебе и баба живеят в стая под наем, трябват им памперси и хладилник

http://petel.bg/Mayka--dashherya--bebe-i-baba-zhiveyat-v-staya-pod-naem--tryabvat-im-pampersi-i-hladilnik__66394

Виолета Гурнакова Стойка Илиева от Пазарджик живее с майка си и двете си деца без хладилник в един хол под наем в държавно жилище. За...

Спасиха 33-годишен самоубиец в Бургас

http://petel.bg/Spasiha-33-godishen-samoubiets-v-Burgas__66395

33-годишен самоубиец вися от моста над ж.п. линиите, в посока от ул. Индустриална към центъра на Бургас, за ужас на преминаващите шофьори...

МАГАРИИТЕ НА РУСКИЯ ТРОЯНСКИ КОН В ЕВРОПА

http://asenov2007.wordpress.com/2014/03/21/%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f-%d1%82%d1%80%d0%be%d1%8f%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%bd-%d0%b2-%d0%b5%d0%b2%d1%80/

Радио SBS, Мелбърн, Австралия – разговор на Фили Лангдмън с Пламен Асенов, политически коментатор на SBS за България

Към сайта SBS на български: http://www.sbs.com.au/yourlanguage/bulgarian/

/Диана/ След референдума в Крим, кризата в Украйна се задълбочава. Апелите на Запада към Москва нямат ефект, а наложените санкции предизвикват само ирония в Кремъл. В България пък управляващите социалисти все повече се дистанцират от общата европейска позиция. По темата слушаме Пламен Асенов.

Анализатори вече прогнозираха, че откъсването на Крим от Украйна и анексирането му от Русия ще предизвика ефект на доминото, като стимулира подобни процеси и в други региони. Кой обаче можеше да предвиди, че първо ще се пропука най-взривоопасната точка – ивицата Газа. Както писа сайтът „Палестински информационен център”, там живеят около 50 хиляди руснаци, предимно рускини, женени за палестинци. Те казват, че се чувстват застрашени от Израел и, тъй като разчитат на обещанието, че Москва „ще защитава своите граждани, независимо къде се намират”, започват подготовка за провеждане на референдум в Газа, с искане тя също да се присъедини към Русия.

Нелепо ли ви се струва? Нелепо е, но това е положението. Да се готви Австралия. Май пингвините на остров Филип скоро ще припознаят руските си корени, ще проведат референдум и ще се обърнат към Путин да включи острова в Русия.

Изобщо не съжалявам за това лирическо отклонение, защото колко сериозен може да бъде един коментар, при положение, че предметът му е история, препълнена с абсурди.

Така или иначе – лесната прогноза от миналата седмица се сбъдна и в двете си посоки. Първо, Русия анексира Крим и придоби завинаги единствената си южна морска база – Севастопол, като разигра видимо отдавна подготвена военна операция под прикритие, съпроводена с истински пропаганден цирк пред света и собствените си граждани. При това и в двете посоки операцията продължава. Второ, предупрежденията на Запада, че ако това наистина се случи, ще последват тежки санкции, се оказаха точно толкова беззъби, колкото си изглеждаха по начало.

Санкцията със замразените авоари и забраната двайсетина чиновници да пътуват в свободния свят за Путин и компания е смешна, те сами казват, че се отнасят с ирония към нея. Ето как за пореден път демократичният Запад се оказа неспособен да защити не само мира в света и принципите на международното право, но и самия себе си от диктаторски апетити. Надявам се, че това няма да продължи дълго и светът скоро ще намери единство и сила, за да се противопостави на руските апетити. Сигурен съм, че все повече хора осъзнават необходимостта от сериозни мерки срещу агресивната руска политика, включително прилагане на икономически, политически и всякакви други механизми за изолиране на страната и създаване на санитарен кордон около нея, за да се защити демокрацията. Страхувам се обаче, че точно в момента, с това ляво и открито проруско управление в България, страната върви в обратната посока.

Доказателствата са много и нови се трупат всеки ден. В началото на украинската криза българските социалисти в типичен стил просто мълчаха и чакаха накъде ще задуха вятърът. Те не само не заявиха официална позиция, но избягваха и лични мнения, въпреки настойчивите въпроси. Нещо повече, лидерът на българските социалисти Сергей Станишев не обели дума дори в Брюксел, по време на голям форум на Партията на европейските социалисти, чиито лидер е също. Евросъюзът обаче се активизира и поне изпълнителната власт тук нямаше как да продължи с мълчанието. Външният министър Кристиян Вигенин отиде на посещение в Киев, където каза, че България е за запазване на териториалната цялост на Украйна и няма да признае референдума в Крим. Последва вой срещу Вигенин – първо от Атака, а после от страна и на самата БСП, която нарече своя собствен външен министър „ястреб”. Социалистите излязоха с декларация за кризата, в която тонът спрямо Русия е по-мек от памук, спрямо Украйна – строг, а Крим изобщо не се споменава. И не се споменава, защото иначе ще трябва да се осъди руската агресия, а това българските социалисти, тясно обвързани с Москва, не могат да си позволят. Те дори, струва ми се, не могат и да си го представят. Така че избраха принципа: няма човек, в случая – няма полуостров, няма проблем.

Ден по-късно нещата се изясниха още. Когато Евросъюзът обяви санкциите, по телевизията социалистическият лидер Станишев каза, че „по отношение на санкциите срещу Русия, България не трябва да бъде сред „ястребите”. Той даде да се разбере, че по-далеч от сегашната беззъба европейска позиция официална София не е готова да отиде и се опита да обясни това с два фактора, които нарече „специфични български интереси” – българското малцинство, което живее в Украйна и силната зависимост на икономиката ни от руските енергийни доставки и руските туристи. Според Станишев, при по-сериозни мерки срещу Русия, България ще пострада първа и най-силно от всички страни-членки на Евросъюза.

И двата тези аргумента нямат реална стойност. Водещи икономисти вече излязоха с анализи, според които в чисто икономически план страната няма да пострада чак толкова сериозно от санкции, а опасностите, свързани с енергийната зависимост, са основно политически. Впрочем, тук трябва да се напомни, че това е зависимост, за която самоотвержено са работили поколения социалисти, като сегашните управляващи не правят изключение с упорството си за строеж на „Южен поток” и АЕЦ „Белене”. Второто възражение на аргументите, размахвани от Сергей Станишев като плашило, е още по-лесно – всеизвестно е, че правата на българското малцинство в Украйна биха били много по-добре защитени при едно проевропейско и демократично управление там, отколкото при марионетна или чисто руска диктаторска и олигархична власт.

Така или иначе обаче, когато стане въпрос за Русия, в България гласът на разума губи стойност и потъва във вълни от безумни клишета, предразсъдъци и преки политически, икономически и психологически зависимости. И това засега попречи Парламентът да излезе с обща декларация по темата за руската агресия в Украйна. В предложените три текста общото е едно – твърдението, че България е за запазване териториалната цялост на Украйна. Само в декларацията на ГЕРБ обаче това е обвързано пряко с непризнаване на референдума в Крим и присъединяването му към Русия. В декларациите на БСП и Атака нищо такова няма, от тях излиза, че хем сме за териториалната цялост на Украйна, хем тя трябва да се реализира без Крим. Левицата препоръчва също Европа да не налага повече санкции срещу Русия, а ако наложи, България да не ги подкрепи. Въпреки че общата парламентарна декларация засега се отложи, нищо не пречи и без нея при следващите обсъждания на темата за санкции в Брюксел, българските социалисти да заемат открито анти-европейска позиция и да саботират европейското единство. Дори очаквам това, с други думи – очаквам България, най-преданият руски троянски кон в Европа и НАТО, съвсем скоро да покаже цялата магария, на която е способен.

Професионално наблюдавам политическите процеси тук вече близо 35 години, но в момента имам усещането, че страната никога досега не е била толкова далеч от своя собствен цивилизационен избор и никога – толкова близо до пълния си провал не само като демократична европейска държава, но и като държава изобщо.

Забележка:

Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com


Опорните точки на Путинизма в България се клатят

http://ivo.bg/2014/03/21/%d0%be%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%82%d0%be%d1%87%d0%ba%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0-%d0%b2-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8/

Случката с агресивното поведение на украински противници на Москва, които нахлуха в телевизионно студио и малтретираха журналист, моментално се превърна в новата опорна точка на защитниците на Москва. Както се бяха умълчали за безобразията на проруския режим на Янукович, изведнъж видяха възможност да пийнат един коктейл Молотов и с радостна възбуда да очернят всичко, което има нещо общо с оранжевата революция в Украйна, боядисана в червено с кръвта на жертвите на режима.

Номерът е стар като болшевизма.

Загрижените  за украинското свободно слово местни пропагандатори мълчаха, когато техният парламентарен съюзник налиташе на бой на граждани и полицаи в Бургас. Мълчаха и преди, когато той се беше проявил по подобен начин и срещу журналист недалеч от Народното събрание, където буташе и полицай, опитващ се да ограничи агресията му.

Същият Сидеров нееднократно е нахлувал в разни редакции с бандата си, състояща се от имунизирани срещу ухапванията на закона с депутатски серум негови дежурни придружители в подобни набези. Тормозил е по този начин БТВ, Нова тв, дори и БНТ – да не говорим за  някакъв си в. „168 часа”.

Не си спомням червената пропаганда да е ронила сълзи за нетърпимо явление Сидеров, чиято парламентарна кариера през 2005-та започна още от първия миг на победоносната му пресконференция в НДК в София със заплахи към журналистите.

Все пак другарят им по оръжие е върл русофил и в днешно време дори е сочен за пример от самия генерал Решетников, директор на гьобелсовия руски институт за пропаганда РИСИ ( Руския институт за стратегически изследвания) като най-милия на Москва политик в България.

Същият институт бълва помия срещу България и я поднася за кльопане под формата на клипчета, в които нашата страна се о(т)писва като пример за европейски провал, пъшкащ под европейското иго. Това също не възмущава другарите български русофили. Напротив, те участват дейно със свой принос в тази наистина антибългарска кампания, давайки в тези клипчета под наем своите физиономии в заклеймяването на българската бедност, която била  резултат от съвременния западен колониализъм.

Невръстен червен коментатор днес си къса рубашката за поруганото свободно слово в Украйна и изригва с предположението,че при подобен случай на насилие в едно телевизионно студио западните медии биха писали много повече ( от самия него) по въпроса, ако ставаше дума за Русия.

Е, щом иска да става дума за Русия, нека да е така.

Понеже коментаторът е невръстен и вероятно си мисли, че това му дава право да е неосведомен, но легитимен в обобщенията си, уведомявам го: в Русия на Путин не просто притискат силово журналистите със заплахи, но и ги убиват като псета ( използвам израза на Николай Малинов, вожда на русофилското движение, в което въпросният коментатор членува,  опониращите на русофилството в България са псета).

Русия е сред световните рекордьори по убийства на журналисти- при това не във фронтови условия. От десетилетие-две империята е не слиза от водещите места в световната класация по този показател.

Да, това възмущава Запада. Уверих се лично в Брюксел, където преди две години бях поканен на конференция на Европейски парламент, посветена на проблемите на свободното слово в Русия и гравитиращите около нея малки подобия на постсъветски демокрации.

Нещо повече, ако има в съвременния свят държава, която да се е опозорила не просто със силови, а с масови полицейски акции срещу медии, това е тъкмо Русия. Специалните части на Путин ОМОН буквално превзеха в началото на това хилядолетие с брутална сила офисите и студията на руските телевизионни канали, които не се харесваха на господаря на Кремъл. След това отнетата собственост бе връчена на послушни негови протежета.

Изобщо, новата опорна точка на пропагандистите у нас, възмутени от протиповоставянето на украинците на Путин, е поредната им издънка в отчаяния опит да защитят изпадналия в световна изолация агресивен руски режим. Но поне не е фалшификация самият факт, документиран от камерите. Което не може да се каже за другите им опорни точки.

Днес укринските власти съобщиха например, че е установена самоличността на маскираните снайперисти, за които руската агентура организира слух с внушението, че били някакви западни провокатори. Засега се знае вече, че са украински граждани. Какво ще правят другарите у нас, които така се бяха вкопчили в подхвърлената им от руските специалисти по масовите заблуди лъжа, когато тя се спука окончателно, както лъжата на Путин с немигащ поглед, че маскираните войници ( и кораби, самолети, и т.н.) не били руски, а били местни, самоотрбаняващи се ( макар никой да не ги е нападал) сили.

Как какво ще правят- ще си лъжат пак, както СССР лъжеше десетилетия за масовото зверство срещу поляците в Катин, приписвайки го на германците.

Като става дума за нацизма и за аналогиите с него, използвани като опорна точка лично от Путин срещу Украйна, забележително е как се прероди в първи антисемит самият Волен Сидеров, който започна русофилската си публична кариера с антисемитски телевизионни изстъпления, издадени после и на хартия с претенция за литература.  Насилих се да изгледам негов безкраен монолог по собствения му телевизионен канал в деня на т.н. референдум в Киев- повярвах на очите си, това си беше той! Но на ушите ми не им се вярваше, защото беше възмутен от нечии чужд антисемитизъм- мним или не, но антисемитизъм, какъвто Сидеров изповядваше толкова невъздържано до неотдавна.

Впрочем, има хора, чиято загриженост за проявите на  антисемитизъм по дефиниция не подлежи на съмнение. Наричт се евреи. Ето какво мислят те в САЩ за пропагандната теза, внушаваща антисемитски характер на украинския бунт срещу корумпирания проруски режим на Янукович.

В писмо на председателя на International Council of Jewish Parliamentarians (ICJP), американският конгресмен Елиът Енгел, се опровергават руските обвинения, че украинската опозиция била антисемитска и заплашвала местните рускоговорящи, включително евреите.

 

 

 

Washington, D.C. ― Eliot L. Engel, a member of the U.S. House of Representatives (D-NY), chairperson of the International Council of Jewish Parliamentarians (ICJP), today released an open letter to his ICJP colleagues to dispel any rumors of the anti-Semitic nature of the Ukrainian opposition.  

Dear Colleagues,

Like you, I have been following the events in Ukraine with great concern.  The Russian military conquest of Crimea has sent a chill throughout Europe, and I know we all stand with the people of Ukraine during these difficult times.

As Chair of the International Council of Jewish Parliamentarians, I have paid particularly close attention to the situation facing the Jewish community in Ukraine.   With that, I would like to bring to your attention a few items I feel are important and may illuminate our understanding of Ukraine’s still large Jewish community.  The first is an  open letter to Russian President Vladimir Putin from an array of respected Ukrainian Jewish leaders debunking Mr. Putin’s accusations that the rights of the Russian speaking community, including the Jewish community, have been trampled on.  The second is  a similar statement signed by several religious leaders in Ukraine, including a Rabbi.  Third  is a pair of updates from the NCSJ, a leading organization that advocates on behalf of Jews in Russia, Ukraine, and throughout Eurasia, stating that there has not been a pattern of violence against Jews during the current crisis in Ukraine, but that monitoring must continue.

As Jewish parliamentarians, it is important that we continue to advocate on behalf of Jewish communities around the world, especially now in Ukraine, and I look forward to working with you to ensure that concerns of Jews in the countries we represent and elsewhere are heard.

Sincerely,

Eliot L. Engel
Chairman, ICJP

 

Американският парламентарист декларира, че организацията на евреите, която оглавява, ще продължава да наблюдава обстановката в Украйна, но до момента няма основания да смята, че там се оказва натиск върху еврейската общност.

Тук на лъжците обаче краката може да са къси, но езиците им ще се скъсат да лъжат, за да се изкарат повече евреи и от евреите, ако така иска от тях бащицата от Кремъл.

 

 

 

 

Кметът на Тетевен е отстранен от длъжност

http://petel.bg/Kmetat-na-Teteven-e-otstranen-ot-dlazhnost__66392

Съдът отстрани от длъжност кмета на Тетевен Милен Милев и неговия заместник Детелин Пърлев, съобщи бТВ. Двамата са обвинени в длъжностно...

Потвърдено: Млякото в ЦДГ "Слънце" - с миша отрова!

http://petel.bg/Potvardeno--Mlyakoto-v-TSDG-Slantse---s-misha-otrova-__66393

Химическата експертиза потвърди: млякото в ЦДГ "Слънце" в Асеновград е замърсено със субстанция на препарат срещу гризачи. Това каза пред...

"Дни на класическата китара" се провеждат във Варна

http://petel.bg/Dni-na-klasicheskata-kitara-se-provezhdat-vav-Varna__66389

За 27-ма поредна година във Варна ще се проведе традиционния музикален фестивал „Дни на класическата китара” от днес до 23 март. В трите...

Тихомир Желев: Срещу Черно море зарядът в мен е по-особен

http://petel.bg/Tihomir-ZHelev--Sreshhu-CHerno-more-zaryadat-v-men-e-po-osoben__66390

Двубоят с Черно море тази събота се явява с по-специално значение за състезателя на Берое Тихомир Желев. Той и Николай Колев са юноши на...

Новата BG икономика: В Холандия сглобяват варненски ключалки

http://petel.bg/Novata-BG-ikonomika--V-Holandiya-sglobyavat-varnenski-klyuchalki-__66391

Ако има критерии за успял по нормален път предприемач, то варненецът Кольо Колев със сигурност ги покрива. Десетилетия той следва...

Елате на 49-ти Пролетен фестивал за музика и танци от Балканите и Източна Европа!

http://www.eurochicago.com/2014/03/49-spring-festival-tickets/

Купете си билети тук и посетете традиционния и най-дълго провеждания наш музикално-танцов фестивал в Чикаго! Фестивалните дни продължават от 28 до 30 март 2014 г. (петък, събота и неделя) в Чикагския университет с адрес...

Старица даде 850 лева за две кутии с вафли

http://petel.bg/Staritsa-dade-850-leva-za-dve-kutii-s-vafli__66386

Седемдесет и една годишна жена от бургаския комплекс "Зорница" е поредната жертва на телефонни измамници. Възрастната жена е била...

Екшън в Кривой рог: Евакуират хора сред взривове и горящи танкове (видео)

http://petel.bg/Ekshan-v-Krivoy-rog--Evakuirat-hora-sred-vzrivove-i-goryashhi-tankove--video-__66384

Танкове горяха като факли в украинския град Кривой рог. Инцидентът е станал във военна част, съобщава сайтът 0564, цитиран от Блиц. По...

Убиха журналист и семейството му в Кабул

http://petel.bg/Ubiha-zhurnalist-i-semeystvoto-mu-v-Kabul__66385

Журналист на агенция "Франс прес" е бил убит в Кабул заедно със съпругата и двете си деца при нападение на талибаните в афганистанската...

Абдулах Гюл се обяви в Twitter срещу блокирането му

http://petel.bg/Abdulah-Gyul-se-obyavi-v-Twitter-sreshhu-blokiraneto-mu__66382

Турският президент Абдулах Гюл обяви в Twitter, че е против блокирането на социалната мрежа, наложено тази сутрин от премиера Реджеп Тайип...

България завърши на 25-о място в Европа, Лудогорец е 104-и

http://petel.bg/Balgariya-zavarshi-na-25-o-myasto-v-Evropa--Ludogorets-e-104-i__66383

България завърши на 25-о място сезона в Европейските клубни турнири с коефициент 15.625 точки. Лудогорец, Левски, Берое (Стара Загора) и Ботев...

Ако ще има закон за медиите, той трябва да е за всички

http://bulgarski.pogled.info/news/53307/Ako-shte-ima-zakon-za-mediite-toi-tryabva-da-e-za-vsichki

/Поглед.инфо/ Тези дни Петър Волгин отново разбуни духовете с предаването си „Деконструкция”. Стана обект и на специално внимание от СЕМ, с оценки, които разтревожиха доста журналисти. За това какво мисли той за състоянието в българските медии, дали е необходимо да има закон, който да ги вкарва определени рамки, и дали журналистите у нас се чувстват свободни да споделят това, което ги вълнува, Петър Волгин каза за сайта на СБЖ.

Фарсът обсъждене на проекта за нов Наказателен кодекс

http://www.eurochicago.com/2014/03/farsat-obsazhdene-na-proekta-za-nov-nakazatelen/

Този ФАРС, наречен с гръмката дума „обсъждане“, не бе нищо друго освен отбиване на номера, че нещо се прави заедно с гражданите и, че въобще има някакъв напредък по отношение желанието на управниците да извършат промени в правосъдната ни система. Напълно идиотски и необясним бе регламентът на всяка от участващите граждански организации да бъде дадена думата само за три минути да каже своите забележки, без право на коментар или реплика - време, недостатъчно тези, които години са работили задълбочено, дори да изчетат своите забележки. Една трета от времето за „обсъждане“ бе буквално изядено от безсмислени речи на модератора, министъра на правосъдието, съставителят на проекта и председателя на Правната комисия. Направи впечатление и неуважението към гражданите, демонстрирано с празните места, предвидени за членовете на Правната комисия и табелките пред тях.

Тенисист падна за 28 минути и влезе в историята

http://petel.bg/Tenisist-padna-za-28-minuti-i-vleze-v-istoriyata__66381

Младият австралийски тенисист Бърнард Томич записа антирекорд, след като претърпя най-бързата загуба в историята на АТР. Обикновено...

Москва си иска 16 млрд. долара от Киев

http://petel.bg/Moskva-si-iska-16-mlrd--dolara-ot-Kiev__66380

Украйна трябва да върне 16 млрд. долара на Русия, обяви руският премиер Димитрий Медведев. По думите му двустранните споразумения, по което...

5 странни конспиративни теории

http://petel.bg/5-stranni-konspirativni-teorii__66377

Също като повечето хора, нашият екип така и не може да се насити на конспиративни теории. Мотото ни в тази насока е "Колкото по-откачена е,...

Решението: Убийте хейтърите с ... мълчание!

http://petel.bg/Reshenieto--Ubiyte-heytarite-s-----malchanie-__66378

YEP.BG Всеки потребител на интернет се е сблъсквал с онази „интересна” социална прослойка, която е вечно недоволна и готова да обижда,...

Хванаха шофьор на "Мерцедес" с фалшива книжка

http://petel.bg/Hvanaha-shofor-na-Mertsedes-s-falshiva-knizhka__66373

37-годишен шофьор от Въглен е бил заловен да кара автомобил „Мерцедес“ с фалшива книжка, съобщават от полицията. Той бил спрян за проверка...

Все повече варненци страдат от рак на дебелото черво

http://petel.bg/Vse-poveche-varnentsi-stradat-ot-rak-na-debeloto-chervo__66374

Заболеваемостта от рак на дебелото черво значително се е увеличила през последните години. Това сподели пред Moreto.net д – р Руска Стоянова,...

Рецепта на деня: Мъфини с кори за баница,праз лук и извара (сирене)

http://petel.bg/Retsepta-na-denya--Mafini-s-kori-za-banitsa-praz-luk-i-izvara--sirene-__66375

Необходими продукти Продукти за 12 бр. 200 – 250 г кори за баница (половин пакет) 250 г извара (150 сирене) 1 ч. л. сол (ако изварата е безсолна) 150...

Първолак се бори за живота си, след като го блъсна 18-годишен с мотопед

http://petel.bg/Parvolak-se-bori-za-zhivota-si--sled-kato-go-blasna-18-godishen-s-motoped__66376

Седемгодишно момче е с опасност за живота, след като беше блъснато от 18-годишен мотопедист в Софийско. Това съобщиха от ОД на...

Дядо краде скеле на парник

http://petel.bg/Dyado-krade-skele-na-parnik__66369

В полицията в Кула е образувана преписка по жалбата на жител от Грамада, пише Tribali.info. Той се оплакал, че е изчезнала металната конструкция...

30 приятели на Отвертката на протест в Дупница срещу освобождаването на Карастоянови

http://petel.bg/30-priyateli-na-Otvertkata-na-protest-v-Dupnitsa-sreshhu-osvobozhdavaneto-na-Karastoyanovi__66370

Около 30 приятели на убития преди десет дни Николай Радев – Отвертката от Дупница, се събраха тази сутрин на площад „Свобода” в града в...

Полицията намери нови снимки от смъртта на Кърт Кобейн

http://petel.bg/Politsiyata-nameri-novi-snimki-ot-smartta-na-Kart-Kobeyn__66371

Кърт Кобейн, offnews.bg Полицията в Сиатъл е открила нови доказателствени материали за смъртта на фронтмена на Нирвана Кърт Кобейн,...

Кукери в Ямбол

http://patepis.com/?p=46500

 „Ямбол е градът!“ пееше преди време един местен рапър – е, той няма как да знае, че Ямбол е и град на един кукерски фестивал, който днес ще посетим заедно с Теодора. Приятно четене:

Кукери в Ямбол

В нашата страна фестивалите и празниците са придобили едно не особено привлекателно лице за мен – китайски играчки, овехтели стрелбища и димящи скари-бири.  Плюс неприветлива навалица. Все въздишах по разни чуждоземски събития и се тюхках, че у нас са по-различни. Постепенно обаче – снимка тук, разказ там из нета започнаха да оборват тази ми представа. Та когато една приятелка, близка по дух и сърце ми сподели линк към Кукерландия  в Ямбол - http://www.kukerlandia.com/index.php - трепнах и реших веднага от името на семейството – там сме.

Кукери, Ямбол

Кукерски фестивал, Ямбол

Кукери, Ямбол

Кукери, Ямбол

Бабата все пак е изпълнена с грижовност

Този празник е поне от 2012 и вече поредни три години се организира в малката община в Източна България.  Представя се мало и голямо и атмосферата е много непринудена, щура, ужасно шумна. Да сте чули 10тина мъжаги да скачат с по 10 звънци на кръста (имаше  по повече и от двете)  ? Оглушително е, за сведение.

Кукери, Ямбол

Бляскави кукери дефилират

Кукери, Ямбол

Булчето се грижи за детето

Кукери, Ямбол

Весели момчета забавляват децата по улиците

Та  събрахме се с приятели, натоварихме се на едно ПТС (авторът има предвид МПС ;) – бел.Ст.) и хванахме пътя към Ямбол баш на 8-ми март и Тодоровден . Мрачен беше денят, дали щото  целия Фейсбук беше пълен с хейт към Женския празник, дали щото дамите  нещо се сърдеха, а може би и от времето (лятото не е така). Опита се някак да ни стресне един облак, прироси, ама ние сме тръгнали за

Ямбол, България

Ямбол на кукерски фестивал

и изобщо не му мигнахме на атмосферното условие. Пристигнахме в малкия град, а там – от вратата за краката. Още стъпили-нестъпили на пешеходната зона, ей насреща ни една цветна група карнавали репетираха  на паважа за дефилето пред журито.

Кукери, Ямбол

Винце за хората

Кукери, Ямбол

Гръцка група многобройна и колоритна

Кукери, Ямбол

Гръцка жизнерадостна булка

Кукери, Ямбол

Гръцки свекър

Защото

Кукерландия

е шествие на кукерски групи от близки и далечни села и градове, дори с международно участие. Групите минават с музика и звънтяща стъпка през площада, спират пред масата на замръзналото жури – показват обичаи и нрави за плодородие, берекет , гонеха злите сили. Булки и младоженци от всякакъв калибър, попове, мечки и феерия фантазна. Рояк фотографи бягаха нагоре-надолу, наляво-надясно, снимаха като луди.   Наоколо хора, без страх от студ, женски празници и претенции на март месец за дъжд. Наоколо имаше димящи скари, вино, имаше занаятчии – ножове се продаваха на юначаги, грънци на баби и млади скопосници, захарен памук, захаросани ябълки, картонени маски, имаше прекрасни изделия на приложници, художници. Чичо рекламираше някакво супер-модерно-технологично ренде и всякаква домакинска техника.  И китайски куклета и камиончета имаше, обаче те никак не впечатляваха.

Кукери, Ямбол

Дефиле ‘от котюр

Кукери, Ямбол

Е, най-накрая се намесва добродетелта

Кукери, Ямбол

Елегантността не е порок

По улиците едни такива жизнерадостни  хора,  кукери оставили тежките  маски, пийваха, хапваха – веселяха се.  Ние с тях. Гледам по едно време, двама зачервени младежи с пояси от звънци и шарени потури,  дебнат девойчетата и се закачат с тях – танцуват им, смеят се, дърпат ги за косите нежно.  Момите пищят и бягат, ама така – срамежливата.  Смех!

В крайна сметка, аз останах най-доволна – не само по чужбинско става хубаво, ние го можем също.  Де да бяхме  по-често  отпуснати и непринудени за празници и делници.

Кукери, Ямбол

Закачат девойчетата…

Кукери, Ямбол

и баничка

Кукери, Ямбол

и облича девойчетата

Кукери, Ямбол

И хапват сладко-сладко

И тъй като денят бе пълен с какво ли не, най-хубаво е картинно и нагледно да се представим пред светът.

 П.П. Фестивалът е отворен – може да се види от всеки на място, билети няма, танците, парада, сценките, звънтенето – всичко става на пешеходните улици, пред театъра, пред читалището и където може.  Много хубаво.

Автор: Теодора Миткова

Снимки: авторът

 Още снимки

Кукери, Ямбол

Сее берекет: Колкото пшеничени зърна – толкова златна пара

Кукери, Ямбол

Словенска група. Представиха венецианска история лош Казанова невинни девойки и спасяващата добродетел

Кукери, Ямбол

Словенско венецианската дяволица

Кукери, Ямбол

Срамежливо булче с игриви очички и респектиращ младоженец с два попа за сигурност

Кукери, Ямбол

Сърдита много ядосана венецианска матрона

Кукери, Ямбол

Фотограф от словенската група

Кукери, Ямбол

Фотографите също се забавляват

Кукери, Ямбол

Цветни

Кукери, Ямбол

Част от румънска кукерска група

Кукери, Ямбол

Червен страшен гявол

Кукери, Ямбол

Червендалеста булка с яка ръка

Кукери, Ямбол

Чудесни маски

Кукери, Ямбол

Казанова и дяволицата са разочаровани

Кукери, Ямбол

Казанова лъже и маже – те танци му играят

Кукери, Ямбол

Как се мие това

Кукери, Ямбол

Красиви маски

Кукери, Ямбол

Кукерите се подкрепят

Кукери, Ямбол

Кукерско хоро

Кукери, Ямбол

Македонска група

Кукери, Ямбол

Малките кукерчета са в почивка преди следващото представление

Кукери, Ямбол

Малко кукерче – да го хруснеш

Кукери, Ямбол

Мечи танци

Кукери, Ямбол

Опропастено девойче от Венеция

Кукери, Ямбол

Орачите орат

Кукери, Ямбол

Посетителите на фестивала не забелязваха студа

Кукери, Ямбол

Прекрасно сладко и сериозно кукерче

Кукери, Ямбол

Ритъм

Кукери, Ямбол

Румънсите бабички са серт част от румънската група

Кукери, Ямбол

Румънците репетират

 

Други разкази свързани с Другата България – на картата:

Другата България

Григор Димитров започва тази вечер участието си в Маями

http://petel.bg/Grigor-Dimitrov-zapochva-tazi-vecher-uchastieto-si-v-Mayami__66367

Най-добрият български тенисистГригор Димитров стартира участието си на Мастърса в Маями тази вечер срещу испанеца Алберт Монтанес....

Наглец, паркирал на пешеходна пътека, удря шамари на общински служители, вдигнали Фиата му

http://petel.bg/Naglets--parkiral-na-peshehodna-pateka--udrya-shamari-na-obshhinski-sluzhiteli--vdignali-Fiata-mu__66368

30-годишният бургазлия Антон Кушинов се разбесня на наказателния паркинг на ул. „Оборище” 90 в Бургас, удрял шамари и заплашвал с убийство...

Извадиха тумор без капка кръв

http://petel.bg/Izvadiha-tumor-bez-kapka-krav__66365

Уролозите от боница "Токуда" извадиха голям тумор от бъбрека на 73-годишен мъж Лекарите са измъкнали 10-сантиметровото образувание без...

"Гугъл" се прекланя пред Аертон Сена

http://petel.bg/Gugal-se-preklanya-pred-Aerton-Sena__66366

Днес се навършват 54 години от рождението на легендарния пилот от "Формула 1" Аертон Сена. Бразилецът е смятан за един от най-добрите...

Мачът с евроизборите е решен предварително

http://bulgarski.pogled.info/news/53306/Machat-s-evroizborite-e-reshen-predvaritelno

/Поглед.инфо/ В Европа винаги се дава толерантност на опозицията. На нас ни се полага ако не председател, то поне зам.-председател на ЦИК. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в телефонно включване в сутрешния блок на Нова тв.

Майката, която гледа детето си с 35 лева, ще получи еднократна финансова помощ от социалните

http://petel.bg/Maykata--koyato-gleda-deteto-si-s-35-leva--shhe-poluchi-ednokratna-finansova-pomoshh-ot-sotsialnite__66364

Антоанета Саралиева, която гледа детето си с 35 лева на месец, ще получи еднократна финансова помощ от социалните служби, съобщи bTV....

Действията на президента са глупав партиен слугинаж

http://bulgarski.pogled.info/news/53305/Deistviyata-na-prezidenta-sa-glupav-partien-sluginazh

/Поглед.инфо/ Някъде бяха определили действията на президента като партиен слугинаж, аз бих добавил глупав партиен слугинаж. Тук нямаш никакви основания да правиш това действие.

#TwitterisblockedinTurkey – few tips

http://ruslantrad.com/2014/03/21/twitterisblockedinturkey-tips/

Twitter was shut down officially in Turkey. If you`re interested to used Twitter without access to the website or applications, these tips will help you. First, Twitter provide access via SMS: If you are in Turkey, you can send tweets using SMS. Avea and Vodafone text START to 2444. Turkcell text START to 2555. 1. Change your DNS to 8.8.8.8 http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Public_DNS 2. Download Hola, it is free https://hola.org/ 3. Install Zenmate to Chrome https://zenmate.io/home 4. Use a free VPN solution http://www.hotspotshield.com/ 5. You can use Twitter with SMS http://support.twitter.com/groups/54-mobile-apps/topics/225-sms/articles/14014-twitter-via-sms-faqs 6. Iphone https://itunes.apple.com/us/app/free-vpn-onavo-protect/id577491499?mt=8 7. Android Повече [...]

Жена наръга продавачка в магазин и избяга

http://petel.bg/ZHena-naraga-prodavachka-v-magazin-i-izbyaga__66361

Задържаха 33-годишна жена, нападнала с нож продавачка в хранителен магазин във видинското село Ново село, съобщиха от полицията във Видин....

Светът се взира в дъното на Индийския океан - търсенето на полет 370 продължава

http://petel.bg/Svetat-se-vzira-v-danoto-na-Indiyskiya-okean---tarseneto-na-polet-370-prodalzhava__66362

Международното издирване на изчезналия самолет в южната част на Индийския океан продължава втори ден. Усилията на екипите са насочиха на...

Махат знаците на входовете на Салтанат, но забраната остава

http://petel.bg/Mahat-znatsite-na-vhodovete-na-Saltanat--no-zabranata-ostava__66363

Гаро Одабашян, Веселин Златков Въпреки определението на Върховния административен съд, спиращ кметската забрана за достъп на коли до...

Пилешки хапки с ориз и шафран

http://www.babapena.com/?p=5566

Продукти за 4 порции:
400г пилешко месо
1ч.ч. ориз
½ ч.л. сол
бялата част на стрък праз лук
1с.л. свинска мас
шафран на прах

Приготвяне:
Пилешкото се реже на хапки. Оризът се премива. Празът се реже на ситно. В тиган се слага супена лъжица свинска мас. Съдът се поставя на включен котлон. Празените парченца се прехвърлят в тигана, щом загрее мазнината. Намаля се степента на сила на котлона. Добавят се три супена лъжица вода. Тиганът се похлупва, за да може лукът да се запържи и задуши. В тавичка се разпределя премитият ориз и хапки месо. Между пилешкото се слага праз. Ястието се поръсва със сол. Полива се с течността от запържването и се доливат две и половина чаени чаши топла вода. Пече се на умерена фурна, половин час. Изважда се, за да се поръси равномерно с шафран. Количеството е една щипка. Яденето се допича още петнадесетина минути.

 


Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Без вода около базар "Левски", Траката и Свети Никола

http://petel.bg/Bez-voda-okolo-bazar-Levski--Trakata-i-Sveti-Nikola__66359

Без вода до 15:00 часа ще остане районът на базар "Левски". Части от местностите "Траката" и "Св. Никола" ще бъдат на сухо до 18:00 часа, пише "Дарик". Спиранията се налагат заради отстраняване на аварии, съобщават от ВиК-Варна.

Нощен екшън: Три патрулки гонят разярен съпруг от София до Перник

http://petel.bg/Noshhen-ekshan--Tri-patrulki-gonyat-razyaren-saprug-ot-Sofiya-do-Pernik__66360

Бесен перничанин стана причина за щура нощна гонка по пернишките улици и шосето към София с участието и на три патрулки. В крайна сметка...

Минималната заплата би трябвало да е 1800 лева, сочат експертни сметки

http://petel.bg/Minimalnata-zaplata-bi-tryabvalo-da-e-1800-leva--sochat-ekspertni-smetki__66358

Минималната работна заплата у нас трябва да стане 1800 лева, показват експертни разчети на социалното министерство. Те бяха представени...

Лудогорец каца от Валенсия във Варна

http://petel.bg/Ludogorets-katsa-ot-Valensiya-vav-Varna__66354

Валенсия приключи снощи европейската си епопея за сезон 2013/2014, а днес разградчани се прибират от Испания. Както често се случваше досега, шампионите ще кацнат на летище Варна. Това ще стане в 16,30 ч. В неделя тимът има мач с Литекс.

Шумахер вече тежи едва 55 килограма

http://petel.bg/SHumaher-veche-tezhi-edva-55-kilograma__66355

Михаел Шумахер е загубил близо една четвърт от теглото си откакто е в състояние на изкуствена кома. Става ясно, че за три месеца...

Мая Манолова: Действителността надмина кошмарите ми

http://petel.bg/Maya-Manolova--Deystvitelnostta-nadmina-koshmarite-mi__66356

Острието на БСП, депутатът Мая Манолова, обвини президентът Росен Плевнелиев в пристрастност."Той е първият президент, който си позволява...

Съпруга бие 300 км, за да кръшне. Лавина от разводи заради Фейсбук

http://petel.bg/Sapruga-bie-300-km--za-da-krashne--Lavina-ot-razvodi-zaradi-Feysbuk__66348

Жена ми по цял ден чука на компютъра, напълно е занемарила съпружеските си задължения, оплакал се мъж от Ботевград в мотивите си за развод,...

Варненска певица учи на фолклор българчета в Лос Анджелис

http://petel.bg/Varnenska-pevitsa-uchi-na-folklor-balgarcheta-v-Los-Andzhelis__66350

Виолета Гурнакова „Кой казва, че сме бедни? Богати сме, и то духовно, благодарение на нашия фолклор. До мен достигнаха нечувани песни,...

Бивш кмет на Дупница: Всички плащаха такса "спокойствие" на Галеви

http://petel.bg/Bivsh-kmet-na-Dupnitsa--Vsichki-plashhaha-taksa-spokoystvie-na-Galevi__66351

Година и половина след изчезването на Братя Галеви стилът им на управление все още работи в Дупница. През май 2012 година Пламен Галев и...

В ефир: Бойко Борисов скастри припряната Ани Цолова

http://petel.bg/V-efir--Boyko-Borisov-skastri-pripryanata-Ani-TSolova__66352

Ако не бързате да говорите, ще ме чуете, сопна се Бойко Борисов по телефона на водещата в Нова телевизия Ани Цолова, която бързаше да си...

Почерпен шофьор катастрофира и уби 17-годишната си спътница

http://petel.bg/Pocherpen-shofor-katastrofira-i-ubi-17-godishnata-si-spatnitsa__66353

17-годишно момиче е загинало при катастрофа, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Враца. Вчера, около 21:00 часа в село Синьо бърдо, Община...

Истината за Украйна

http://svetoven.pogled.info/news/53304/Istinata-za-Ukraina

/Поглед.инфо/ Настоящата статия е превод на публикацията в личния блог на помощник-секретаря на Министерството на финансите за икономическа политика по времето на американския президент Роналд Рейгън и ко-фаундър на т.нар. Рейгънова икономика - Пол Крейг Робъртс. Отдавна се канех да напиша нещо за Украйна, но все нямах време - е изпревариха ме, че и от САЩ. Ако това не ви отнесе главата не знам кое.

ЕС вкара още 12 души в "черния списък" заради Украйна, но се въздържа от икономически санкции

http://petel.bg/ES-vkara-oshhe-12-dushi-v-cherniya-spisak-zaradi-Ukrayna--no-se-vazdarzha-ot-ikonomicheski-sanktsii__66343

Европейският съюз не постигна съгласие за налагане на икономически санкции срещу Русия заради ситуацията в Украйна, само замрази...

Реплика: Равносметка за важното и истинското

http://petel.bg/Replika--Ravnosmetka-za-vazhnoto-i-istinskoto__66344

Юлия Георгиева Прегледът на печелившите събития в отделните категории в проекта „Събитие на Варна за 2013 г.“ е своеобразно обобщение на...

Мишо Венков: ЦСКА си е ЦСКА, но излизаме за победа

http://petel.bg/Misho-Venkov--TSSKA-si-e-TSSKA--no-izlizame-za-pobeda__66345

Левият бек на Черно море Мишо Венков, който пропусна последните 2 мача заради травма, вече е почти готов и ще е на линия за предстоящото...

Русия ратифицира присъединяването на Крим

http://petel.bg/Rusiya-ratifitsira-prisaedinyavaneto-na-Krim__66346

На извънредно заседание Съветът на Руската Федерация (горната камара на парламента) ратифицира договора за приемане на Крим и...

Наши щангисти изгоряха с допинг

http://petel.bg/Nashi-shhangisti-izgoryaha-s-doping__66347

Скандалът с щангистите на Азербайджан вече придоби официалност - Международната федерация по вдигане на тежести (МФВТ) обяви на сайта си,...

Стефан Данаилов: В болницата ми предложиха да съм кралят в “Хамлет”

http://petel.bg/Stefan-Danailov--V-bolnitsata-mi-predlozhiha-da-sam-kralyat-v----Hamlet---__66341

Любимецът на поколения българи Стефан Данаилов се завърна след няколко месеца отсъствие в пленарна зала. Депутатът от Коалиция за...

Снайперистите, стреляли на Майдана, били украински граждани

http://petel.bg/Snayperistite--strelyali-na-Maydana--bili-ukrainski-grazhdani__66342

Украинската Генерална прокуратура е установила самоличността на снайперистите, стреляли по активисти на Майдана по време на...

Синоптици: Температурите падат рязко в началото на април

http://petel.bg/Sinoptitsi--Temperaturite-padat-ryazko-v-nachaloto-na-april__66340

Фалшивата пролет, която ни радва през последните дни, съвсем скоро ще бъде заменена от студ и дъжд, а температурите рязко ще се сринат,...

Турция забрани Туитър

http://svetoven.pogled.info/balkani/news/53303/Turtsiya-zabrani-Tuitar

/Поглед.инфо/ Турция забрани безплатната социална мрежа и микро-блог услуга Туитър.

30 катастрофи във Варна за денонощие

http://petel.bg/30-katastrofi-vav-Varna-za-denonoshhie__66338

30 катастрофи са регистрирани на територията на Варна през изминалото денонощие, съобщиха от полицията, пише "Днес Плюс".  При пътните инциденти са нанесени материални щети по автомобилите. Няма пострадали хора.

3D икона цери в прокълнато село

http://petel.bg/3D-ikona-tseri-v-prokalnato-selo__66337

Уникална за страната ни триизмерна икона се пази в храм "Св. Георги" в дупнишкото село Самораново. Иконата изобразява Бог Отец, Син и...

Поне дърво на годината спечелихме

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/53302/Pone-darvo-na-godinata-spechelihme

/Поглед.инфо/ Старият бряст в Сливен спечели надпреварата сред 9 държави

Янко Стоименов: Възможно е изчезналият самолет да е потънал

http://petel.bg/YAnko-Stoimenov--Vazmozhno-e-izcheznaliyat-samolet-da-e-potanal__66335

Потенциално е възможно изчезналият самолет Боинг 777 да се е приводнил или да е бил приводнен и да е потънал в неговата цялост. Това заяви...

Ердоган спря Twitter на турците

http://petel.bg/Erdogan-sprya-Twitter-na-turtsite__66336

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган блокира достъпа до Twitter от територията на страната и заплаши да направи същото с Facebook и Youtube....

Зевзеци искат да се присъединим към Монако

http://bulgarski.pogled.info/news/53301/Zevzetsi-iskat-da-se-prisaedinim-kam-Monako

/Поглед.инфо/ Зевзеци спретнаха фейсбук групата "За Присъединяване На България Към Княжество Монако". Тя набира скорост и вече е подкрепена от 5000 души.

Ухапване от комар може да завърши фатално

http://zdraven.pogled.info/news/53300/Uhapvane-ot-komar-mozhe-da-zavarshi-fatalno

/Поглед.инфо/ Комарите през тази пролет може да ни заразят с опасни тропически болести.

Крадци копаха цял месец 50 фута тунел до банкомат в Манчестър

http://petel.bg/Kradtsi-kopaha-tsyal-mesets-50-futa-tunel-do-bankomat-v-Manchestar__66333

Крадци прокопаха тунел, дълъг петдесет фута (около 15 м) под сграда в околностите на Манчестър, за да изпразнят банкомат и да ошушкат парите...

Трус от 2.5 по Рихтер край Благоевград

http://petel.bg/Trus-ot-2-5-po-Rihter-kray-Blagoevgrad__66334

Слаб земен трус с магнитуд 2.5 по Рихтер е регистриран в 01:47 часа на 21 март близо до границата с Гърция на около 142 км югоизточно от София, в...

Луд с брадва тормози цял квартал в София

http://petel.bg/Lud-s-bradva-tormozi-tsyal-kvartal-v-Sofiya__66332

Психично болен мъж тероризира цял столичен квартал, а съседите му от блок 42 в жк "Лагера" живеят в постоянен страх и ужас. Хората не смеят...

Ученици от Видин: Нашият парламент е като джунгла!

http://bulgarski.pogled.info/news/53299/Uchenitsi-ot-Vidin-Nashiyat-parlament-e-kato-dzhungla

/Поглед.инфо/ Парламентът ни е джунгла. Потресени сме. Това заявиха отличниците от видинската гимназия "Цар Симеон Велики", след като изгледаха на живо скандалите в пленарна зала.

Издъхна младата жена, която не искаха да приемат в болница заради неплатени здравни осигуровки

http://petel.bg/Izdahna-mladata-zhena--koyato-ne-iskaha-da-priemat-v-bolnitsa-zaradi-neplateni-zdravni-osigurovki__66330

26-годишната Добринка Крумова от жк „Бистрица” в Дупница издъхна вчера след продължително боледуване. Младата жена за 6 месеца се стопи...

Нов СССР! Русия взима и Монголия, май доброволно

http://petel.bg/Nov-SSSR--Rusiya-vzima-i-Mongoliya--may-dobrovolno__66331

След като Русия е на път да си вземе части от Украйна и спекулациите, че може да прибере и Молдова, анализатори в руската преса припомниха,...

Украинската криза разпна България

http://bulgarski.pogled.info/news/53298/Ukrainskata-kriza-razpna-Balgariya

/Поглед.инфо/ Не бих искал да съм на мястото на българските политици при взимането на решения по украинската криза. От една страна, те трябва да бъдат верни на своите съюзнически отношения - политически към ЕС и военни - към НАТО. От друга, на тях им е ясно, че ако някой ще претърпи тежки загуби от санкции срещу Русия, които да доведат до нова икономическа криза, това е България.

След семинара на Българо-американската асоциация за Obamacare

http://www.eurochicago.com/2014/03/seminar-obamacare/

Как да останат хем сити големите звезди от банкови и застрахователните сфери, хем живи и болните хора под тях - това е един не лек въпрос, когато става дума за планини от пари. Това беше и темата на един семинар-дискусия, която беше организирана от Българо-американската асоциация (БАА) в Чикаго

Възможни смущения в електрозахранването във Виница и село Николаевка

http://petel.bg/Vazmozhni-smushheniya-v-elektrozahranvaneto-vav-Vinitsa-i-selo-Nikolaevka__66328

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия от енергоразпределителното дружество...

Треньорът на Валенсия се впечатли от играч на Лудогорец

http://petel.bg/Trenorat-na-Valensiya-se-vpechatli-ot-igrach-na-Ludogorets-__66329

Наставникът на Валенсия Хуан Антонио Пици похвали Лудогорец за играта му във втория мач между двата отбора от осминафиналите на Лига...

Страници: 1 | 2

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване