Thalloderma Shop
01/28/17 09:33
(http://ivo.bg/)

Едно в три, вместо обратното

На конгрес ( едва) днес! Това успяха да постигнат след два неуспешни опита за обединение партиите от Реформаторския блок. Твърде късно. Или вярват, че никога не е късно ( за резил- не им го пожелавам).

(Ре)капитулацията е: “Да,България” не иска общо явяване на изборите с “Нова република”, която е разочарована от това. А пък Реформаторите- или онова, което остана от тях след опустошителното им пребиваване във властовата сянка на Борисов, се скупчват на конгрес.

Да, България има нужда от реформатори за една Нова република. Можеше да е три в едно, но…

Парадоксът е, че не лявото им пречи, нали така. То би трябвало да ги обединява като мотивиращ за общи действие противник на дясното, либералното, консервативното- както искате го наречете, но да е с обратен знак на лявото.

Различията им минават през отношението към ГЕРБ в битката за (почти) едни и същи избиратели. Е, кой е тогава противникът, който пречи на обединението?

Би трябвало обединяващата пречка да е идиотизмът, произтичащ от миналото несвършено, свързано с Партията, осигуряваща нерез за всяка (свине)майка.

Оруел  е преписал от нашата действителност сюжета на “Фермата” , в която нерезите управляват. По-лошото е, че не можем да загърбим този сюжет и живеем в едно реформирано, но не напълно ТКЗС, вместо да кажем ДА на една Нова република. Получава ни се нещо като Нова република България, нещо като НРБ.

 

Нерез

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване