07/21/17 09:02
(http://vasvalch.com/)

Най-интересните тенденции в маркетинга и социалните медии

statistics

Тази седмица ми върви на статистики. Което никак не е лошо, защото числата помагат да преценим докъде сме стигнали и къде са конкурентите ни. Този път ще хвърлим око на 2 доклада – за разлика от този на Mary Meeker, те са „едва“ по 50-тина страници.

State of Inbound 2017

На първо място, любимият ми State of Inbound на HubSpot. Честно казано, промените тук се движат с бавно темпо и за да видите основните трендове, най-добре е да сравните данните с предишни години – вижте данните от 2016 и 2015.

Фокус върху SEO, разочарование от органичния обхват в социалките

Тази година топ приоритет на маркетолозите е SEO. Вероятно причината за това са все по-динамичните промени, които видяхме през последната година – и не само. Промените от страна на Google ни карат постоянно да сме нащрек. Ето и останалите приоритети на маркетолозите:

На тема маркетинг тактики, много специалисти смятат, че традиционните рекламни канали са силно надценен канал. Все пак broadcast-медиите не ни дават възможност за детайлно таргетиране и персонализация на посланието. Тези данни съответстват на спадащите инвестиции в печат, радио и телевизия, които отбелязват от KPCB. Тъжното е, че много маркетолози използват и дигиталните канали по същия начин, въпреки техните възможности. Вероятно затова 11% смятат, че и тази тактика се надценява. Приятна новина е, че 13% вече не разчитат на органичния трафик в социалните медии. Отдавна знаем, че безплатен reach няма, вече това става и масово вярване.

Когато няма точни измерители, усещането за ефективност е различно

Тъй като данните се предоставят от създателите на термина „inbound marketing“ HubSpot, повечето статистики целят да покажат, че inbound маркетингът е ефективен. Маркетолозите, които използват такива тактики, оценяват по-високо ефективността на маркетинг усилията в компанията, ще вкарат повече бюджет в inbound – това не е новина 
					
					<a href=

Публикувана на 07/21/17 09:02 http://vasvalch.com/state-of-inbound-social-industry-report/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване