06/26/12 17:19
(http://www.klassa.bg/)

Еврото пропадна пред японската валута

Еврото пропадна до най-ниската си стойност за повече от седмица срещу японската валута, съобщи „Блумбърг“. Причината за това са аукционите за дълг в Испания и Италия, на които разходите по заемите са се увеличили при продажбите на дългови инструменти. Това стана на фона на опасенията, че срещата на върха на Европейския съюз през тази седмица няма да успее да разреши кризата с държавните дългове. Единната валута поевтиня и спрямо зелените пари, след като предишния ден достигна двуседмично дъно. Доларът отслаби позицията си пред йената, след като се очаква доклад, който да потвърди прогнозите на икономистите, че потребителското доверие в САЩ през юни е надолу за четвърти пореден месец. Австралийската валута засили курса си срещу повечето основни конкуренти.
Пропадането на еврото е резултат на продължителната загуба на инвеститорско доверие в политиката на Европейския съюз и съмнението, че лидерите ще действат успешно срещу кризата, коментира Лий Хардман, валутен стратег в Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd., Лондон. За съжаление все още изглежда, че условията ще се влошат, преди те дадат по- решителен политически отговор, допълни експертът.
Еврото понижи стойността си с 0.6 на сто до равнище от 99.07 йени, след като докосна дори ниво от 98.92 йени. Това беше най-слабият му курс след 18 юни. Предишния ден пропадането му беше от 1.5%, което е най-сериозният спад след 30 май. Единната валута отслаби позициите си с 0.2% до 1.2485 долара, след като достигна 1.2471 долара предния ден - своеобразно дъно след 12- юни. Щатските пари поевтиняха с 0.4 на сто до 79.34 йени.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване