03/05/13 14:26
(http://www.klassa.bg/)

БДЖ - Товарни превози разпродали техника на смешни цени

БДЖ – Товарни превози е разпродавал като за последно имущество на смешни цени, съобщиха от komentator.bg. Търгът за продажба на 55 превозни средства на компанията е обявен на 15.11.2012 – няколко часа преди да бъде официално обявена втората процедура за приватизация на компанията, а е проведен дванадесет дена по късно.
Железничарите са скандализирани от цените, на която са извършени продажбите. Специализиран противопожарен автомобил „Шкода Кароса“, собственост на Фериботния комплекс във Варна е бил продаден за 3700 лева. „Този автомобил бе в идеално техническо състояние – само на 18 хиляди километра – оборудван и обслужен, през цялото време е съхраняван в гараж. Купувачите просто дойдоха с една туба дизел и го подкараха. А само преди 3 години от ръководството на комплекса му сложиха чисто нови гуми, за което платиха 8000 лева.“, обясни служител в комплекса. Самата машина тежи 18 тона, като дори да бъде предадена за скрап, тя би струвала около 9-10 хиляди лева. Подобни цени под цената за скрап са били и на голяма част от останалата техника.
Междувременно от инициативния комитет на протестиращите публикуваха информация във Фейсбук, че са обезпокоени от ускорените срокове за продажба на „БДЖ – Товарни превози“, като според тях се прави всичко възможно предприятието да бъде приватизирано „по бързата процедура“ в рамките на сегашния парламент. Те обявиха, че са против приватизацията на предприятието и че ще искат детайлно разследване на всички разпоредителни сделки в него.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване