Отбелязваме Архангелова задушница

Отбелязваме Архангелова задушница. Снимка: БГНЕС, архив

Днес отбелязваме една от трите Големи Задушници – Архангелова (мъжка) задушница.

Тя се отбелязва винаги в съботата преди празника на Св. Архангел Михаил, който се чества на 8 ноември. На този ден православните християни отдават почит на мъртвите и на всички офицери и войници, загинали за България, както и на всички паднали в редовете на Българската армия.

На Архангелова задушница изразяваме вярата си в безсмъртието на душата и възкресението на мъртвите. По традиция се посещават гробовете на починали близки. Освен това се раздават сладкиши, бонбони, плодове, вино и др.

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Росен Плевнелиев ще присъства на панихидата във военния Мавзолей-костница на Централните софийски гробища. На панихидата ще присъстват още министърът на отбраната Ангел Найденов, началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, висши офицери, военнослужещи от Столичния гарнизон, членове на военнопатриотичните съюзи.

Панихиди в памет на загиналите ще бъдат отслужени още в Пловдив, Плевен, Асеновград, карлово, Варна, Бургас, Добрич.

Заради Архангелова задушница в София се разкриват допълнителни линии на градския транспорт от 8 до 16 часа на трамвай номер 1А от кв. „Иван Вазов“ до „Орландовци“ и 7А от „Борово“ до „Орландовци“.

Разкрити са и временни автобусни линии за Централните гробища и Малашевските гробища – по линии с номера 18А, 79А, 86А и 90А.

За гробищен комплекс „Бакърена фабрика“ са предвидени автобусни линии 108А – от „Люлин 5“ до ул. „Бели Дунав“, и 83А, който тръгва от „Хладилника“.

Статията "Отбелязваме Архангелова задушница" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Шварценегер и Сталоун - фаворити на българската публика

"Невъзможно бягство" с тяхно участие оглави бокс офиса ни

    


Виенско колело в Ню Йорк за $320 милиона

Властите в Ню Йорк окончателно одобриха проект за изграждане на най-високото виенско колело в света, което се очаква да привлича милиони посетители годишно, съобщи АФП. Височината на съоръжението на източния бряг на Стейтън айланд ще е 192 м, а цената - $320 млн. Неговите 36 гондоли ще побират 1440 души. Властите в Ню Йорк окончателно одобриха проект за изграждане на най-високото виенско колело в света, което се очаква да привлича милиони посетители годишно, съобщи АФП. Височината на съоръжението на източния бряг на Стейтън айланд ще е 192 м, а цената - $320 млн. Неговите 36 гондоли ще побират 1440 души.

Венцеслав Кисьов: Ламбо ми намери лечителка. В края на ноември ще се види отива ли си болестта

- Как сте, професоре?
- Хм, държа се. Бих искал да съм по-добре, но да не дразня Бога - ходя, движа се, пиша, боря се, пътувам и даже вземам часовете си в Благоевград. 
- Закриването на “Сълза и смях” ли ви взе здравето?
- Огромна част от лекарите казват, че отрицателният стрес е една от причините. Преживях закриването на театър “Сълза и смях” - Как сте, професоре? - Хм, държа се. Бих искал да съм по-добре, но да не дразня Бога - ходя, движа се, пиша, боря се, пътувам и даже вземам часовете си в Благоевград. - Закриването на “Сълза и смях” ли ви взе здравето? - Огромна част от лекарите казват, че отрицателният стрес е една от причините. Преживях закриването на театър “Сълза и смях”

Къде ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.
 
Мобилни камери:
бул."Цв. Лазаров" – бензиностанция "Еко"
 
бул. "Хр. Колумб"-сервиз "Рено"
 
бул."Ас. Йорданов"-с/у зала...

Един убит и шестима ранени при стрелбата в Лос Анджелис

Извършителят, който откри огън на летището е идентифициран

    


Ченко-Откаченко и Левски искат в "Сървайвър"

Ченко-Откаченко и Левски са сред кандидатите за участие в предстоящия “Сървайвър”, съобщиха от Би Ти Ви вчера. Човекът с екзотичния прякор е българо-виетнамец, а вторият мъж - с фамилия на национален герой, иска да участва в състезанието, за да спечели наградата и да я дари на деца в нужда. Техни конкуренти са още пенсиониран водолаз от Ченко-Откаченко и Левски са сред кандидатите за участие в предстоящия “Сървайвър”, съобщиха от Би Ти Ви вчера. Човекът с екзотичния прякор е българо-виетнамец, а вторият мъж - с фамилия на национален герой, иска да участва в състезанието, за да спечели наградата и да я дари на деца в нужда. Техни конкуренти са още пенсиониран водолаз от

НВО пуска 1500 часа филми по мобифона

Над милион фенове на сериала Game of Thrones са изтеглили нелегално началото на третия му сезон само в първите 24 часа след премиерата му. 

Това поставя нов рекорд според статистиката на блога TorrentFreak, който също така определя сериала на HBO като най-краденото тв шоу за миналата година. Нелегалната популярност на сериала, базиран на Над милион фенове на сериала Game of Thrones са изтеглили нелегално началото на третия му сезон само в първите 24 часа след премиерата му. Това поставя нов рекорд според статистиката на блога TorrentFreak, който също така определя сериала на HBO като най-краденото тв шоу за миналата година. Нелегалната популярност на сериала, базиран на

Масово следене и в Европа, разкриват документи на Сноудън

Клапър намекна, че е престорено привидното възмущение на ЕС

    


Двама арестувани в Китай след експлозия в цех за фойерверки

Китайската полиция е задържала двама души, след като 11 загинаха, а 17 бяха ранени при експлозия във фабрика за фойерверки, съобщи агенция "Синхуа".

Религиозен календар за 2 ноември

Св. мчци Акиндин, Пигасий, Елпидифор, Анемподист (Задушница)
  Св. мъченици Акиндин, Пигасий, Анемподист, Елпидифор и Афтоний били християни и служели в царския дворец при персийския цар Сапор. Заради отказа им да се отрекат от вярата си след жестоки мъчения били публично изгорени.









Св. мчци Акиндин, Пигасий, Елпидифор, Анемподист (Задушница) Св. мъченици Акиндин, Пигасий, Анемподист, Елпидифор и Афтоний били християни и служели в царския дворец при персийския цар Сапор. Заради отказа им да се отрекат от вярата си след жестоки мъчения били публично изгорени.

Архангелова задушница е

Отдаваме почит към паметта на мъртвите

    


Гърците бесни от нов имотен данък

Хиляди гърци протестираха в Атина срещу плановете на правителството да въведе нов данък върху имуществото. Парламентът трябва да гласува следващата седмица предложения за замяна на извънредния данък върху имотите, който бе включен в сметките за тока, с постоянен налог. Единният данък ще се прилага диференцирано за земеделски земи и за градски Хиляди гърци протестираха в Атина срещу плановете на правителството да въведе нов данък върху имуществото. Парламентът трябва да гласува следващата седмица предложения за замяна на извънредния данък върху имотите, който бе включен в сметките за тока, с постоянен налог. Единният данък ще се прилага диференцирано за земеделски земи и за градски

Палатки антитотевки в Пловдив

Палатков лагер бе разпънат в градинката пред община Пловдив в петък с искане за оставката на кмета Иван Тотев (ГЕРБ). Симпатизанти на гражданското движение "България без цензура" разпънаха подвижните конструкции, след като откриха първия си офис на ул. "Константин Ирeчек" и издигнаха огромен транспарант на най-високата част на Тунела в центъра на
Палатков лагер бе разпънат в градинката пред община Пловдив в петък с искане за оставката на кмета Иван Тотев (ГЕРБ). Симпатизанти на гражданското движение "България без цензура" разпънаха подвижните конструкции, след като откриха първия си офис на ул. "Константин Ирeчек" и издигнаха огромен транспарант на най-високата част на Тунела в центъра на

Катастрофа остави цял квартал без ток в Казанлък

Катастрофа остави цял квартал в Казанлък без ток, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Скандал за АЕЦ на прием на японския император

Скандал за АЕЦ “Фукушима” избухна по време на есенния прием на император Акихито, предаде ИТАР-ТАСС.
Депутатът от горната камара на парламента Таро Ямамото връчил лично на монарха писмо, в което е описана опасната ситуация около авариралата през 2011 г. централа и облъчените с радиация работници. Императорът взел писмото, но веднага го предал Скандал за АЕЦ “Фукушима” избухна по време на есенния прием на император Акихито, предаде ИТАР-ТАСС. Депутатът от горната камара на парламента Таро Ямамото връчил лично на монарха писмо, в което е описана опасната ситуация около авариралата през 2011 г. централа и облъчените с радиация работници. Императорът взел писмото, но веднага го предал

Бербатов капитан срещу "Юнайтед"

Димитър Бербатов ще изведе с капитанската лента "Фулъм" срещу "Манчестър Юнайтед" в днешния двубой от Висшата лига. Треньорът Мартин Йол не е свалил доверието от българина въпреки многото критики през последните седмицил Бербатов беше нападнат остро заради играта си при заубата с 0:2 в миналия кръг от "Саутхемптън". От началото на сезона българинът Димитър Бербатов ще изведе с капитанската лента "Фулъм" срещу "Манчестър Юнайтед" в днешния двубой от Висшата лига. Треньорът Мартин Йол не е свалил доверието от българина въпреки многото критики през последните седмицил Бербатов беше нападнат остро заради играта си при заубата с 0:2 в миналия кръг от "Саутхемптън". От началото на сезона българинът

Мораториумът за земята влезе в Конституционния съд

Депутати от ДПС начело с юриста Четин Казак внесоха в Конституционния съд искането си да се обяви за противоконституционно решението на парламента, с което възложи на правителството да удължи мораториума за продажба на земя на граждани от ЕС.
Под искането са се подписали всички 36 избраници от ДПС и 19 от левицата. Сред тях са Мартин Захариев, Дим Депутати от ДПС начело с юриста Четин Казак внесоха в Конституционния съд искането си да се обяви за противоконституционно решението на парламента, с което възложи на правителството да удължи мораториума за продажба на земя на граждани от ЕС. Под искането са се подписали всички 36 избраници от ДПС и 19 от левицата. Сред тях са Мартин Захариев, Дим

Дрогба носи нова победа на "Галатасарай"

Дидие Дрогба донесе нова победа на "Галатасарай". Големият голмайстор от Кот д"Ивоар откри резултата при успеха на шампионите с 2:1 срещу "Коняспор". Второто попадение за "Галатасарай" вкара най-добрият турсик футболист в момента Бурак Ялмъз. Но първото попадение в мача беше във вратата на "сараите". Негов автор стана Реджеп Айдън.

Дидие Дрогба донесе нова победа на "Галатасарай". Големият голмайстор от Кот д"Ивоар откри резултата при успеха на шампионите с 2:1 срещу "Коняспор". Второто попадение за "Галатасарай" вкара най-добрият турсик футболист в момента Бурак Ялмъз. Но първото попадение в мача беше във вратата на "сараите". Негов автор стана Реджеп Айдън.

"Борусия" унищожи "Щутгарт" с 6 гола

Европейският вицешампион "Борусия" (Дортмунд) унищожи "Щутгарт" с 6:1 на свой терен в Бундеслигата. Три гола за гранда вкара полският нападател Роберт Левандовски, който по последна информация е силно желан от "Барселона".

Головият екшън започна от гръка Сократис Папастасопулос и беше продължен от Марко Ройс. Габонският ексцентрик Пиер-Емерик Об Европейският вицешампион "Борусия" (Дортмунд) унищожи "Щутгарт" с 6:1 на свой терен в Бундеслигата. Три гола за гранда вкара полският нападател Роберт Левандовски, който по последна информация е силно желан от "Барселона". Головият екшън започна от гръка Сократис Папастасопулос и беше продължен от Марко Ройс. Габонският ексцентрик Пиер-Емерик Об

"Барса" се измъчи в дербито на Каталуния

"Барселона" едва победи с 1:0 "Еспаньол" в дербито на Каталуния. Единствения гол в мача вкара чилийския нападател Алексис Санчес. Очаквано шампионите имаха доста повече положения, но не успяха да ги реализират. Голът падна чак в 68-ата минута. От началото на сезона "Барса" има само победи и едно реми. Останалите мачове в кръга от Примера дивисион с "Барселона" едва победи с 1:0 "Еспаньол" в дербито на Каталуния. Единствения гол в мача вкара чилийския нападател Алексис Санчес. Очаквано шампионите имаха доста повече положения, но не успяха да ги реализират. Голът падна чак в 68-ата минута. От началото на сезона "Барса" има само победи и едно реми. Останалите мачове в кръга от Примера дивисион с

Властта с нов подход за лекарствата

Реформи, които се отлагат през последните 2-3 мандата, ще са приоритет на правителството за 2014 г. Това обяви премиерът Пламен Орешарски в Сливен след среща с кметове и управници от областта.
Един от приоритетите е здравеопазването и се предвижда нов подход в политиката за назначаване на лекарства, обяви Орешарски. Реформи, които се отлагат през последните 2-3 мандата, ще са приоритет на правителството за 2014 г. Това обяви премиерът Пламен Орешарски в Сливен след среща с кметове и управници от областта. Един от приоритетите е здравеопазването и се предвижда нов подход в политиката за назначаване на лекарства, обяви Орешарски.

ЕС натиска за нов вид ГМО

Нов вид генномодифицирана царевица може да бъде разрешена за засаждане в ЕС, ако Еврокомисията и държавите членки не се споразумеят за нейната забрана, съобщиха вчера европейски източници, цитирани от Ройтерс и Франс прес.
На 26 септември съдът на ЕС разпореди, че комисията е “бавила необосновано” процедурата за обсъждане на молба за разрешаване Нов вид генномодифицирана царевица може да бъде разрешена за засаждане в ЕС, ако Еврокомисията и държавите членки не се споразумеят за нейната забрана, съобщиха вчера европейски източници, цитирани от Ройтерс и Франс прес. На 26 септември съдът на ЕС разпореди, че комисията е “бавила необосновано” процедурата за обсъждане на молба за разрешаване

Скенери по границата ще ловят цигари

Контрабандните цигари ще се ловят по границите ни със скенери. Идеята е всички камиони, които влизат в страната, да минават през рентгеновия апарат, за да се вижда какъв е товарът им. За това се договориха вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и финансовият министър Петър Чобанов.
Някои от скенерите ще бъдат мобилни и ще се поставят и в Контрабандните цигари ще се ловят по границите ни със скенери. Идеята е всички камиони, които влизат в страната, да минават през рентгеновия апарат, за да се вижда какъв е товарът им. За това се договориха вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и финансовият министър Петър Чобанов. Някои от скенерите ще бъдат мобилни и ще се поставят и в

Данъчните в акция за касови бележки

НАП започва проверки в цялата страна дали обекти за продажби на дребно издават касови бележки. Броят на магазините, които ще бъдат посетени, е около 1000. Те са селектирани, защото анологични търговски обекти в съседство отчитат в пъти по-големи обороти от техните.                                        

НАП започва проверки в цялата страна дали обекти за продажби на дребно издават касови бележки. Броят на магазините, които ще бъдат посетени, е около 1000. Те са селектирани, защото анологични търговски обекти в съседство отчитат в пъти по-големи обороти от техните.

Двама германски граждани бяха отвлечени в Ливан

Двама германски граждани бяха отвлечени в долината Бекаа, източен Ливан, от неизвестни въоръжени лица, които искат откуп за освобождаването им. Това съобщи официалната ливанска агенция NAA.

Сириец се пали пред Колизея

24-годишен сириец се е самозапалил в близост до Колизея в Рим пред очите на стотици ужасени туристи, предаде АФП. 
Мъжът, идентифициран с инициалите Б. С., имал шведски паспорт, но е със сирийски произход. Полицаи успели да го изгасят и го отвели в болница с 33% изгаряния по лицето, гърдите и ръцете. 24-годишен сириец се е самозапалил в близост до Колизея в Рим пред очите на стотици ужасени туристи, предаде АФП. Мъжът, идентифициран с инициалите Б. С., имал шведски паспорт, но е със сирийски произход. Полицаи успели да го изгасят и го отвели в болница с 33% изгаряния по лицето, гърдите и ръцете.

Нападателят на летището в Ел Ей е влязъл въоръжен

Установена е личността на мъжа, който вчера откри стрелба на летището в Лос Анджелис, при което уби един човек и рани още няколко. Това е 23-годишният Пол Чянсиян от Ню Джърси, който живее в района на Ел Ей. Това съобщи Си Ен Ен, цитирайки члена на Конгреса Лорета Санчес.

Външно вече има правила за даване на ордени

Външното ни министерство вече има критерии, по които ще се решава кой чужд посланик с изтичащ мандат ще получава български орден и кой - не. Това става ясно от стенограмата от последното правителствено заседание, разпространена вчера.
"Изработихме много ясни правила, които да елиминират до минимум субективния елемент при предложенията за награждав Външното ни министерство вече има критерии, по които ще се решава кой чужд посланик с изтичащ мандат ще получава български орден и кой - не. Това става ясно от стенограмата от последното правителствено заседание, разпространена вчера. "Изработихме много ясни правила, които да елиминират до минимум субективния елемент при предложенията за награждав

Англия скочи срещу българите

"Новият ни кръстоносен поход, за да накараме правителството да запази контрола върху британския трудов пазар срещу имиграцията от Румъния и България, получи изумителна подкрепа", написа британският вестник "Дейли експрес". Според изданието от всяка част на Великобритания пристигали електронни подписи в подкрепа на инициативата срещу българи

10 французи превантивно лекувани срещу бяс заради коте

Петима души във Франция са лекувани превантивно срещу бяс, след като са били в контакт с котенце, което е умряло от тази болест.

Десет французи превантивно лекувани срещу бяс заради коте

Петима души във Франция са лекувани превантивно срещу бяс, след като са били в контакт с котенце, което е умряло от тази болест.

Филм с Александрина Пендачанска като Саломе

Филм с Александрина Пендачанска ще участва в Киномания. Режисьор на документалната лента “Да разкриеш Саломе” е съпругът на голямата оперна прима - Найо Тицин. Филмът ще бъде прожектиран на 15 ноември в кино “Одеон”. Той показва работния процес по създаването на една от най-красивите и провокативни постановки на операта “Саломе” на Рихард Щраус. В Филм с Александрина Пендачанска ще участва в Киномания. Режисьор на документалната лента “Да разкриеш Саломе” е съпругът на голямата оперна прима - Найо Тицин. Филмът ще бъде прожектиран на 15 ноември в кино “Одеон”. Той показва работния процес по създаването на една от най-красивите и провокативни постановки на операта “Саломе” на Рихард Щраус. В

Спряха война между ромските кланове Графините и Братята

“Циганската любов изгаря за миг, но омразата е вечна.” Това казаха вчера полицаи от Областна дирекция-София, участвали в предотвратяването на кървав сблъсък между два ромски клана в Долна баня. 
Враждата между фамилиите тлеела от години, разказаха запознати с драмата. Единият род се наричал Графините по прякора на 52-годишния тартор Графа... “Циганската любов изгаря за миг, но омразата е вечна.” Това казаха вчера полицаи от Областна дирекция-София, участвали в предотвратяването на кървав сблъсък между два ромски клана в Долна баня. Враждата между фамилиите тлеела от години, разказаха запознати с драмата. Единият род се наричал Графините по прякора на 52-годишния тартор Графа...

Предимно слънчево

Прогноза за времето за 2 ноември, събота В сутрешните часове над низините и Източна България ще има ниска облачност или мъгла, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Около обяд видимостта ще се подобри, а облачността ще намалее, с изключение на Черноморието, и в следобедните часове над почти цялата страна ще бъде слънчево. Над планинските райони през целия ден ще бъде слънчево. Почти тихо време. Максимални температури между 15° и 20°, в югозападните райони и на места в Предбалкана до 22-23°. В София около 19°....

МГЕРБ – Сливен дари книги на две читалища

Младежката организация на ГЕРБ-Сливен дари книги на читалищата в селата Мечкарево и Гавраилово по случай 1 ноември – Ден на будителя. В Мечкарево книгите получи лично кметът Георги Стоянов, а в Гавраилово – представител на читалището. Искахме на този ден да помогнем на читалищата, за които знаем, че нямат големи библиотеки и винаги имат нужда от допълване на своя фонд, споделиха младежите. Те отделиха книгите от личните си библиотеки. Сред заглавията са „Евгени Онегин” на Пушкин, „Великата Рилска пустиня” на Вазов, „Новият завет” и други произв...

Днес е Архангелова задушница

Днес, 2  ноември е Архангелова - мъжка задушница. Отбелязва се в съботата преди празника на Свети Архангел Михаил - 8 ноември. Тя е една от трите Големи Задушници, които православните християни отбелязват през годината. В този ден във всеки православен храм се извършва специално богослужение - Литургия за упокой и Обща панихида, която се отбелязва като Задушница. Архангеловата задушница е израз на вярата ни в безсмъртието на душата и във възкресението на мъртвите. Живите отдават почит и признание на покойниците като правят помен - възпоминание,...

Вижте програмата за полуфиналите в Турнира на шампионките

След изиграването на последните мачове от двете групи на Турнира на шампионките в София, стана ясна и програмата за полуфиналите на надпреварата. Благодарение на успеха в два сета Саманта Стосър над Цветана Пиронкова, австралийката си гарантира първото място в своята група. Втора остана Ана Иванович, която също ще играе полуфинал. Елена Веснина и Цветана Пиронкова напускат турнира. От другата група – „Сердика”, за полуфинал се класират Симона Халеп и Анастасия Павлюченкова. Ализе Корне и Елина Свитолина приключиха с участието си. Програма за по...

"Барселона" постигна много трудна победа в дербито с "Еспаньол"


С попадение на Алексис Санчес в 68-ата минута "Барселона" победи "Еспаньол" с 1:0 в първи мач от дванадесетия кръг на Примера дивисион.

С успеха в каталунското дерби шампионите събраха 34 точки и запазиха първото място. Преди останалите двубои от кръга "Барселона" има преднина от четири точки пред "Атлетико" (Мадрид) и девет точки пред "Реал" (Мадрид). 

Футболистите на Херардо Мартино стигнаха до победата изключително трудно. През целия двубой отбраната на "Еспаньол"...

Пиронкова: Не бях готова

Българската тинисистка Цветана Пиронкова заяви след последния си двубой от Турнира на шампионките, който се провежда в столичната зала „Арена Армеец“, че не е била готова за двубоя си срещу Саманта Стосър. Българката записа трета загуба в надпреварата. Ето какво заяви Пиронкова след мача си, цитирана от tennis24.bg „Във втория сет влезнах в мача. В началото ми беше много трудно. Тя има различна игра от Елена и Ана и ми отне време да се наглася към стила й. През целия ден не се чувствах добре физически и това оказа влияние. Според мен в момента ...

Skoda Octavia vRS: Универсален боец (тест драйв)

Идва във версии лифтбек и комби; с две трансмисии – „ръчка“ и автоматик; предлага се с два двигателя – бензинов и дизелов, но по-важното: това са същите агрегати като в Golf GTI и GTD. И да не забравя – използва плотформата на последните два... само че не е „хот-хеч“. Това е един универсален автомобил, на който обаче се отдават и високите скорости. Все пак е най-бързата Skoda... Леката атлетика, кралицата на спорта, има своята кралска дисциплина. Спринтът винаги е този, който привлича най-голям интерес. Всичко свършва за 9 секунди, а накрая публиката е в екстаз след поредната демонстрация на превъзходство от страна на Юсейн Болт. От друга страна, винаги съм се питал какъв е смисълът на десетобоя. В рамките на 2 дни десетобойците се подлагат на дес...

Яница и Глория напуснаха X Factor

За втора поредна седмица решаващ беше вотът на зрителите, тъй като журито не успя да стигне до единодушно решение кой да си тръгне

Какво да ни обедини, кажете?

Какво да ни обедини, кажете?
Спорим на маса пред бутилка вино-
за хляб, деца и политика. Спрете!
СЪЕДИНЕНИЕТО е Родина.
Не всеки вярва във религия, във себе си и във лотария.
Обезверяваме. Но стига!
ВЯРАТА е тя - България!
За нас е срам да се надяваме.
Отчаяни сме. Пред децата ни.
И продавача на НАДЕЖДА няма го.
А Тя живее във сърцата ни!
Как мразим всичко! И телата си.
Тъй неспособни да обичаме....

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване