Ясни са на кого са помещенията с опасни вещества в Плевен

Те били бивши лаборатории на Изпълнителната агенция по лозата и виното

    


Анелия Клисарова: Допълнителните 100 млн. лв. за образование ще бъдат разпределени публично

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова е поканила във вторник всички студенти, които желаят, на среща за обсъждане на бъдещето на висшето образование. Това съобщи самата тя пред БНТ.

„Всеки може да протестира, да изразява гражданска позиция, въпросът е как да го прави така, че да не нарушава правата на другите Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова е поканила във вторник всички студенти, които желаят, на среща за обсъждане на бъдещето на висшето образование. Това съобщи самата тя пред БНТ. „Всеки може да протестира, да изразява гражданска позиция, въпросът е как да го прави така, че да не нарушава правата на другите", каза

С месец се удължава срокът за заключение по казуса в мина "Ораново"


С месец се удължава срокът за представяне на експертно заключение за причините, довели до инцидента през юли с четирима загинали миньори в мина "Ораново" в Симитли, съобщиха от Окръжна прокуратура - Благоевград, цитирана от БТА.

От обвинението уведомяват, че на 30 октомври 2013 г. е постъпило писмо от координатора на екипа от вещите лица по назначената по досъдебното производство комплексна техническа експертиза с искане за удължаване срока за представяне на експертно заключение....

3 коли изгоряха в град Елена

Причините са в процес на установяване.

Три концепции за Mitsubishi в Токио

/КРОСС/ С цели три концептуални разработки ще се представи Mitsubishi на домашния автомобилен салон в Токио този месец. GC-PHEV (Grand Cruiser) представя визията на компанията за следващо поколение голям SUV. Автомобилът е с хибридно задвижване от електромотор и V6 3.0 литра, а трансмисията 8-степенна автоматична.XR-PHEV (Cross Runner) е компактен SUV, екипиран с малък двигател с директно впръскване и турбо - 1,1 литра, също екипиран с електрически мотор.Concept AR (Active Runabout) пък е визия за следващо поколение MPV, което според компанията предлага маневреност на SUV и просторен салон на ван. Задвижването е хибридно и идентично с XR-PHEV. Салонът е изработен във форма на какавида, което осигурява върхов комфорт, обещават Mitsubishi, пише autobild.bg.

Индийските булки се отказват от златния блясък

В резултат на икономическата криза среброто ще бъде алтернатива на златото на много от индийските сватби

    


Митове и ползи за кафето

/КРОСС/ Понякога сме принудени да избягваме кофеина, дари заради здравето си или други убеждения. Това ни принуждава да откажем кафето. Кофеин обаче се съдържа не само в черните изпечени негови зърна, но и в листата на чая, колата, какаото, енергийните напитки, някои декорации за сладкиши, медикаменти, в това число най-употребяваните - при настинка и обезболяващи, и в различни средства за отслабване. Преди да се откажем от кафето само заради този му „недостатък" е добре да имаме предвид следните факти...   1. Кофеинът ни прави зависими Кофеинът е вид стимулиращо средство за мозъка, което означава, че редовната му употреба му води до физическа зависимост. За разлика обаче от наркотичните средства кофеинът не влияе на поведението ни, физическото здраве, социалния ни живот и пр. Ако се откажете от кафето от раз, което сте приемали с години рано сутрин, то е най-вероятно най-много да изпитате симптоми като главоболие, умора, тревожност, раздразнителност, потиснато настроение и затруднения да се концентрирате за ден-два. Това обаче няма да ви принуди да изпадате в други зависимости, да поглъщате повече храна, да посегнете към алкохола и пр.   2. Кофеинът води до инсомния, когато... Кофеинът , за щастие, в работния ден, се поема бързо от организма. Обработва се основно от черния дроб. И също толкова бързо се изхвърля от тялото. Обикновено се отделя за 5-7 часа, което и ни налага в следобедите да се ободрим отново с чаша по-слабо кафе

Пиронкова: В момента се играе най-добрият тенис за всички времена


Българската тенисистка Цветана Пиронкова заяви, че е разочарована от резултатите си през сезона. Състезателната година за нея завърши със загубата от Саманта Стосър в Турнира на шампионките в София.

Пловдивчанката напусна турнира след три загуби. В мачовете си в "Арена Армеец София" тя успя да спечели само един сет срещу рускинята Елена Веснина.

"Не съм доволна от резултатите си тази година. Мисля, че достатъчно говорихме на тази тема. Радвам се, че годината приключи с...

Военните моряци почитат паметта на загиналите за свободата на България

Представителни части на Военноморските сили ще участват днес, на Архангелова /мъжка/ задушница, в ритуал, с който ще почетат паметта на загиналите за свободата на България. От 11.00 часа пред „Паметника на загиналите офицери, подофицери и войници във войните 1912-1918 г.

МИЕ участва в деловата програма на туристическата борса в Лондон

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев ще участва в деловата програма на Световното туристическо изложение World Travel Market 2013 (WTM) в Лондон, съобщиха от МИЕ.

Светла Иванова рови в мръсното бельо на попфолка

Светла Иванова е изкушена от света на попфолка и той ще е тема на новата й книга. Певицата-писателка се заканва изказът й да бъде безпардонен, а обратите в сюжета - шокиращи.

Външно предупреждава българите в Гърция за национална стачка на 6 ноември

Протест в Гърция, Снимка: БГНЕС, архив

Външно министерство предупреди българите в Гърция за национална стачка в страната на 6 ноември.

По информация на посолството на България в Атина предстои 24-часова общонационална стачка, организирана от двата най-големи синдиката Общогръцката конфедерация на трудещите се /ГСЕЕ/ и Синдикатът на държавните служители /АДЕДИ/. Очаква се към стачкуващите да се присъединят още Синдикатът на преподавателите /ОЛМЕ/ и Общогръцката федерация на моряците/ПНО/, съобщават от министерството.

Протестът е в подкрепа както на работниците, така и на безработните. Той ще се проведе в центъра на Атина, което ще затрудни движението в цялата гръцка столица. Очаква се да бъдат блокирани всички пристанища на територията на Гърция, допълват от МВнР.

От министерството препоръчват на българските граждани, планиращи пътуване до Гърция
или пребиваващи временно или постоянно в страната, по възможност да избягват централните части на гръцката столица и други места с по-голямо струпване на протестиращи граждани.

Пътуващите в този период е добре да избягват и използването на морски транспорт в деня на стачката и да организират пътуването си преди или след 6 ноември, допълват от МВнР.

Статията "Външно предупреждава българите в Гърция за национална стачка на 6 ноември" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Европейски шпионски агенции работили заедно за масово следене

Разкритията са въз основа на документи, предоставени от Едуард Сноудън, показват, че  европейски шпионски агенции са работели заедно за масово следене, твърди "Гардиън".  Основната част от наблюдението се извършва чрез директно прехващане на оптични кабели и разработване на тайни отношения с телекомуникационни компании.  Всяка една от службите в Германия, Испания и Швеция е разработила свои собствени методи за масово наблюдение на телефонния трафик и интернет. Това става в тясно сътрудничество с британската агенция за електронен шпионаж.  Междувременно шест големи американски технологични компании поискаха от Конгреса засилен контрол върху Агенцията за национална сигурност. Гугъл, Епъл, Майкрософт, Фейсбук, Яху и АОЛ са изпратили писмо до комисиите по правосъдие в Ка...

Стрелецът от Лос Анджелис очаквал да бъде убит

Мъжът, който откри вчера стрелба на летището в Лос Анжелис, носел със себе си писмо с антиправителствено съдържание и очаквал да бъде убит, съобщава РИА Новости. „У него беше намерена бележка с антиправителствено съдържание. От нея се разбира, че е очаквал да бъде убит. В края на текста на бележката е написано съкращението НСР. Според следователите тя означава Нов световен ред.", заяви представител на полицията.

Цяла Армения без електричество

Цялата територия на Армения остана без електричество в 10,15 ч., предаде Газета.Ру. В столицата Ереван прекъсването на тока продължило 10 минути.

Заека: Когато прокуратурата те нарочи за виновен - получаваш присъда

София /КРОСС/ Моята лична истина е, че нито съм присъствал, нито съм участвал в убийството на Мирослава. Това каза пред Нова телевизия осъденият на 25 години затвор на първа инстанция Марио Любенов- Заека.Имаше много експертизи, на ДНК, на автомобилни гуми, на джиесеми, които установиха че съм бил на 15 км от мястото на престъплението. Всички свидетели казват, че не са ме виждали. С изключение на показанията на Стойчо Стоев-Чочо, добави той. Заека призна, че е бил изключително учуден, когато са му връчили обвинителния акт. До последно вярвах, че няма да ми напишат обвинителен акт. Бях учуден, когато ми го връчиха. 20 страници, в които показанията на Стойчо са 95% от всичко. В България имало симбиоза между прокуратура и съд и когато прокуратурата те нарочи за виновен, неминуемо получаваш присъда. Медийните дела никога не завършват с оправдателна присъда, каза още той. Според него целият случай е изграден от пробойни, които по някакъв начин се допълват и си противоречат. Направих самопризнания лично, не под натиск, каза още осъденият за убийството на Мирослава. В първия ден на ареста бях оставен в една празна стая с полиграф и след като ми обясниха защо съм там и продължиха с физическия тормоз, аз лично помолих да седна на полиграфа, но ми бе отказано, обясни Любенов.

thingCHARGER може да зарежда няколко устройства без да губим свободен контакт


Всеки път, когато трябва да зареждаме мобилните си устройства, което пък се случва твърде често, трябва да жертваме един контакт. Създателите на thingCHARGER смятат, че са намерили интересно решение на проблема.

Тяхното зарядно се включва към контакта като всяко друго, но освен това дава два допълнителни контакта, а самото устройство се зарежда на собствен порт в горната част на thingCHARGER. Освен това джаджата работи на модулен принцип. Това позволява да бъдат свързани две или три...

Националната електрическа компания е най-печелившото гръцко предприятие

Компанията за бизнес информация и консултантски услуги ICAP представи 500-те най-печеливши гръцки предприятия, въз основа на публикуваните им баланси за финансовата 2012

прочети повече

Заека: Аз лично помолих да седна на полиграф

Истината за мен е, че не съм участвал в това убийство. Не съм бил там. Имаше много експертизи, на ДНК, на автомобилни гуми, на джиесеми, които установиха че съм бил на 15 км от мястото на престъплението. Това каза пред Нова телевизия осъденият на 25 години затвор на първа инстанция за убийството на Мирослава от Перник Марио Любенов - Заека

Истината за мен е, че не съм участвал в това убийство. Не съм бил там. Имаше много експертизи, на ДНК, на автомобилни гуми, на джиесеми, които установиха че съм бил на 15 км от мястото на престъплението. Това каза пред Нова телевизия осъденият на 25 години затвор на първа инстанция за убийството на Мирослава от Перник Марио Любенов - Заека

Ал. Йорданов: Време е народът да се яви на поправителен

София /КРОСС/ Категорично подкрепям българските студенти в техния протест. Мисля, че винаги, когато младите хора протестират, е хубав ден за демокрацията. Това заяви пред Нова телевизия председателят на 36-ото Народно събрание Александър Йорданов.Според него в момента студентите държат изпит по гражданско достойнство. „България стана член на Европейския съюз, но българинът не само, че не живее като европеец - като доходи и стандарт на живот, а и като среда, в която може да се реализира. Истината е, че у нас повече успява организираната посредственост", подчерта Александър Йорданов.Председателят на 36-ото Народно събрание отбеляза, че студентите са заострили вниманието на цялото българско общество към „моралната недостатъчност на времето, в което живеем, към нечестността" - нещо, за което им благодари.Йорданов отправи съвет към партиите и политиците, определящи се като опозиция на сегашното правителство - да намерят път за своето разбирателство, единодействие и поставяне на общо искане за оставка, вместо да използват студентският протест за „премерване на политически мускули".„Младите поставиха на политиците постамента на отговорността. Нека сега политиците да стъпят на него и да вземат правилните решения", призова Александър Йорданов

Европейските шпионски агенции следяли заедно

"Гардиън" цитира документи, предоставено от Едуард Сноуден, според които разузнавателните служби на Германия, Франция, Испания и Швеция са работили заедно с британската

23-годишен католик е стрелецът в LA

Нападателят, открил стрелба и убил 1 човек на международното летище в Лос Анджелис, е носел антиправителствени материали. Пол Антъни Чанча бил възпитаник на католическо училище и показвал разочарованието си от политика на американското правителство.

Прокуратурата усилено събирала документи по делото „Мишо Бирата"

Прокуратурата усилено събира документи по делото „Мишо Бирата", предстоят ред разпити и други действия. Това заяви зам.-градският прокурор Роман Василев, цитиран от „Преса". „Има много неща да се правят преди разследването да приключи и да се повдигнат обвинения.

Изпращат архива на Македоно-Одринската организация в ултрамодерна сграда

Архивът на Македоно-Одринското революционно движение на стойност 300 хиляди лева, който община Благоевград закупи за 50 хиляди, ще се помести в ултрамодерна сграда, съобщи „struma.bg”. 

Местната управа в града е решила да построи експоцентър, където ще се поместят не само архивните документи,  но и изложбен център и конферентни зали. Сградата ще Архивът на Македоно-Одринското революционно движение на стойност 300 хиляди лева, който община Благоевград закупи за 50 хиляди, ще се помести в ултрамодерна сграда, съобщи „struma.bg”. Местната управа в града е решила да построи експоцентър, където ще се поместят не само архивните документи, но и изложбен център и конферентни зали. Сградата ще

Алексис с 5 гола в последните 5 мача

Чилиецът има 7 гола през кампанията

    


Отвлечените в Ливан германци – пуснати, а после арестувани за наркотрафик

Двамата германци, за които бе съобщено, че са отвлечени в долината Бекаа, източен Ливан, бяха освободени няколко часа по-късно. Впоследствие обаче полицията ги арестува за трафик на дрога, предаде ливанската осведомителна агенция NNA.

Обръщение на Ранобудните студенти по случай 1 Ноември

ОБРЪЩЕНИЕ
на Ранобудните студенти
към всички български граждани

Уважаеми преподаватели,
любими наши родители,
скъпи сънародници!

Честит Ден на народните будители! Ние, студентите, избрахме да го отпразнуваме по най-добрия възможен начин – събудихме се! Събудете се и вие! Общият ни дом има нужда от нашите общи усилия. Налага се не просто всички да се отърсим от дълбок сън, а и да вложим огромни усилия, за да си върнем България.
Страната ни е в ръцете на хора, които не могат да бъдат по-далеч от каквото и да било пробуждане. Законодателната и изпълнителната власт са в ръцете на цинични лица, които не се свенят от безпринципни съюзявания и раздели, нито от абсурдни и нецивилизовани решения; те най-сетне дори не се срамуват да признават открито, че зад собствения им авторитет винаги има и друг, както и че не биха отказали подкрепа даже от криминални среди.
Съдебната власт често се оказва парализирана. Органите на сигурността биват карани да изпълняват несвойствени задачи. Извършват се възмутителни и немотивирани кадрови промени във всички институции. Начело на правителството стои човек, който нарича недоволството на българските учители „седянка“. В Народното събрание заседават лица, които смятат, че на избирателя не е нужно образование, не са нужни перспективи. В същото Народно събрание се намират даже лица, които нямат правото да бъдат там. Не съществува реална опозиция. Демокрацията у нас действително е вече само фасадна. И единственият отговор на тези факти е прословутото: „не ми пука“. На нашите предполагаемо законни, но напълно нелегитимни парламентаристи не им пука, когато самата основа на законността е пропукана. Не им пука нито за бедността, нито за образованието, нито за правото, нито за достойнството, собствеността и сигурността на гражданите.
Интересува ги само оставането на власт. Защото те живеят само чрез нея и само за нея. Минимални отстъпки пред здравия разум правят единствено при най-недвусмислено изразен гняв. Лесният, безотговорен популизъм е последният им опит за какъвто ида било контакт със Суверена. Над четиримесечни протести не оказват ефект върху безсрамието на хората, узурпирали управлението. През това време цялото обществено тяло линее и всички ние биваме всекидневно ощетявани и унижавани от тези, които би трябвало да служат на общия, а не на личния си интерес.
Живеем в безнаказана лъжа. Живеем и в самодоволна безпросветност. За нас, студентите, това положение е нетърпимо. Ние, бъдещите хора на науката, поколението, което сега навлиза в живота, биваме съветвани да емигрираме и заплашвани с насилие, когато даваме воля на справедливото си възмущение.
Затова днес, в Деня на будителите, ние, Ранобудните студенти, се обръщаме към всички български граждани: събудете се! Станете от сън! Стига търпение! Стига мълчание! Призоваваме всички лица и организации към ефективна общонационална стачка.
Да живее България!

Ние, студентите

София, 1 ноември 2013

 

The post Обръщение на Ранобудните студенти по случай 1 Ноември appeared first on Noresharski.com.

Заека: Експертиза доказа, че съм бил на 15 км от мястото на престъплението

Истината за мен е, че не съм участвал в това убийство. Не съм бил там. Имаше много експертизи, на ДНК, на автомобилни гуми, на джиесеми, които установиха че съм бил на 15 км от мястото на престъплението. Това каза пред Нова телевизия осъденият на 25 години затвор на първа инстанция за убийството на Мирослава от Перник Марио Любенов - Заека

Истината за мен е, че не съм участвал в това убийство. Не съм бил там. Имаше много експертизи, на ДНК, на автомобилни гуми, на джиесеми, които установиха че съм бил на 15 км от мястото на престъплението. Това каза пред Нова телевизия осъденият на 25 години затвор на първа инстанция за убийството на Мирослава от Перник Марио Любенов - Заека

Забавиха с месец заключението за инцидента в „Ораново”

/КРОСС/ Удължиха с месец срока за представяне на експертно заключение за причините, довели до инцидента в мина „Ораново", при който през месец юли тази година загинаха четирима миньори, съобщиха от Окръжна прокуратура - Благоевград.От прокуратурата уведомяват, че на 30 октомври 2013 г. е постъпило писмо от координатора на екипа от вещите лица по назначената по досъдебното производство комплексна техническа експертиза с искане за удължаване срока за представяне на експертно заключение. Наблюдаващите делото прокурори, след преценка за основателността на направеното искане, са удължили срока с един месец, т. е. до 1 декември 2013 г. Като основание за това са посочени необходимост от провеждане на повторни огледи в рудника и на терените на повърхността, геоложка картировка и маркшайдерско заснемане на повърхността над рудника, както и обработка и анализ на допълнителни материали за изследвания в рудника. Установените сложни геолого-тектонски условия в района на рудника и оценка на значителния брой фактори, влияещи върху безопасността на провеждания въгледобив, е друго основание за удължаването на срока за представяне на експертното заключение.

15 тежки катастрофи за едно денонощие

София /КРОСС/ През изминалото денонощие на територията на страната са станали 15 тежки пътнотранспортни произшествия с 22-ма ранени, от които един е с опасност за живота. За района на столицата са станали 122 леки и 3 тежки катастрофи с трима ранени.

Нов тайфун наближава китайското крайбрежие

Китайският национален център за прогнозиране на времето повиши на "оранжева" степента за опасност на тайфуна Кроса, който продължава да набира мощ.

Октай Енимехмедов подкрепи студентите с отворено писмо

Октай Енимехмедов изпрати отворено писмо до протестиращите студенти

Нападателят на Ахмед Доган Октай Енимехмедов изпрати отворено писмо, с което подкрепи протеста на студентите. 

Отвореното писмо беше споделено на 1 ноември във Facebook от брата на Октай Метин Енимехмедов. 

Ето и текста на отвореното писмо на Енимехмедов:

Открито писмо до ранобудните студенти…

от Октай Енимехмедов (политически затворник)

Млади българи юнаци, колеги, студенти, достойни граждани на Република България. Вие, които се опълчвате срещу наглостта и безотговорността на управниците в държавата, вие, които имате морално право да протестирате, вие сте гордостта на тази страна!

Съпричастен съм към вашите действия и Ви подкрепям безрезервно. Надявам се все повече будни граждани да се присъединят към вашата съпротива, която чувствам като своя лична кауча.

Ръководени от личните си убеждения, това е нашият шанс да изразим желанията си пред очите на света, че нашите намерения са чисти и единственото, което желаем е един по-добър и достоен начин на живот тук в собствената ни страна.

Колкото до нашите политици, нека това е Будно Гражданско Общество (БГО) бъде техният коректив за техните действия.

Бъдещето на България, бъдещето на света е в нас младите. Да превърнем Родината си в едно по-добро място за живеене.

Бог да благослови България и нейният народ!

С надежда за едно по-добро бъдеще: Октай Енимехмедов.

По време на делото срещу него за нападението на Ахмед Доган Енимехмедов заяви, че иска оставката на правителството на Пламен Орешарски. “Вашето правителство е надвиснало като черен облак над страната. Вие трябва да подадете оставка, за да изгрее слънце над България”, обърна се Енимехмедов към председателя на ДПС Лютви Местан от съдебната трибуна.

Статията "Октай Енимехмедов подкрепи студентите с отворено писмо" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Японски изстребител атакува руски самолет

Според властите, руският самолет за радио електронно разузнаване Ил-20 е прелетял близо до островите, които са обект на териториален спор между Токио и Сеул.

Прокурор Роман Василев: Ще разчепкаме аферата за Мишо Бирата докрай

Заместник-градският прокурор Роман Василев коментира, че се събират усилено документи по делото "Мишо Бирата". Той поясни, че предстоят разпити и други действия, но че по случая ще се стигне до края.

Предимно слънчево време с максимални температури между 15° и 20°, прогнозират синоптиците


Преди обяд в низините и котловините днес ще има ниска облачност или мъгла, а около обяд видимостта ще се подобри, облачността ще намалее и след пладне над почти цялата страна ще бъде слънчево. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи агенция "Фокус".

Максималните температури ще са между 15° и 20°, в югозападните райони и на места в Предбалкана до 22°-23°.  В София максималните температури ще са около 19°.
...

Разделят допълнителните 100 млн. лв. за образование публично

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова заяви пред БНТ, че е поканила във вторник всички студенти, които желаят, на среща за обсъждане на бъдещето на висшето образование.  „Всеки може да протестира, да изразява гражданска позиция, въпросът е как да го прави така, че да не нарушава правата на другите", каза министър Клисарова. Тя изтъкна, че студентите от други университети, които подкрепят окупацията на СУ „Св. Климент Охридски", водят нормален учебен процес и за разлика от колегите си няма да имат проблеми с провеждането на сесиите.  Предстоят ни изключително важни неща и тях трябва да обсъждаме заедно, каза министърът на образованието. По тази причина тя е изпратила писма до ректорите, в чиито университети има протести, да уведомят студентите ...

Бербатов става капитан на Фулъм

Българинът ще носи лентата в отсъствието на контузения Бреде Хангеланд

    


Варненчета изнасят "Урок по родолюбие"

Днес от 14:00 ч. в Концертна зала на Младежкия дом КТ "Палечко" при ОДК-Варна ще представи своя Урок по родолюбие. Събитието е посветено на Деня на Народните будители. Поетичния спектакъл "Любя, тача и милея словото будителско" е по текстове на К.

И. Михайлова: Отметната е основната работа по екологичната оценка на Южен поток

Проектът има одобрение от експертен съвет към МОСВ, обясни министърът на околната среда

    


Истинският мач на един бивш наркозависим


Идва един момент в живота, в който не се издържа... Въпросът е дали ще умра, или ще живея. Сега се уча да живея. Това са думи на 33-годишния Григор М., преодолял зависимостта си от наркотици.

Според службата на ООН за наркотиците близо 250 000 души в България редовно взимат наркотици. Много често обществото проявява незаинтересованост, без хората да се замислят какви усилия се изискват, за да бъде прекъсната зависимостта.

Колцина успяват да се освободят? Няма официална...

Москов: Борим се Статевци и Деляновци да не определят бъдещето на България

София /КРОСС/ Разказът, че в момента няма алтернатива, е фалшивият разказ на тези, които искат на всяка цена да останат на власт. Това каза пред Нова телевизия Петър Москов от Реформаторския блок. Цял живот се боря с хора като този човек, чиито родители са го кръстили Стати (ректорът на УНСС Стати Статев, който бе цитиран да казва на протестиращи студенти: "Като не ви харесва в България, емигрирайте"). Стати не е човекът, който ще управлява и ще казва какво ще се случва. Борим се срещу това Статевци и Деляновци да не определят бъдещето на България. ГЕРБ имаха възможност да се преборят със Статевците и Деляновците, но не го направиха. Аз съм баща на малко дете и искам то да живее в държава с нормални правила, подчерта Москов.Той добави, че между ГЕРБ и Реформаторите има различия в политиките. Например те участваха в покушението с мораториума върху продажба на чужденци, срещу което ние сме против. Бойко Борисов първо разстреля Договора ни за присъединяване към Европейския съюз, а после отиде в Брюксел и пледира невменяемост, посочи той.От своя страна Румяна Бъчварова заяви, че е невъзможно е да има коалиция между Реформаторския блок и ГЕРБ преди да са насрочени избори. В този момент е важно, че има два десни политически субекта и всеки един от тях се бори за влияние и се опитва да докаже своята теза, заяви тя.

Космато бебе в семейство на върколаци в Индия

Космато момиченце се роди в Индия, предаде Daily mail. Детето е най- новият член на семейството върколаци. Те живеят в Мадхавнагар, централна Индия. 

22- дневното бебе е наследило редкия ген в семейството, познат като Синдром на върколака. 


































Космато момиченце се роди в Индия, предаде Daily mail. Детето е най- новият член на семейството върколаци. Те живеят в Мадхавнагар, централна Индия. 22- дневното бебе е наследило редкия ген в семейството, познат като Синдром на върколака.

Архивът на Македоно-Одринската организация отива в ултрамодерна сграда

Архивът на Македоно-Одринското революционно движение на стойност 300 хиляди лева, който община Благоевград закупи за 50 хиляди, ще се помести в ултрамодерна сграда, съобщи „struma.bg”. 

Местната управа в града е решила да построи експоцентър, където ще се поместят не само архивните документи,  но и изложбен център и конферентни зали. Сградата ще Архивът на Македоно-Одринското революционно движение на стойност 300 хиляди лева, който община Благоевград закупи за 50 хиляди, ще се помести в ултрамодерна сграда, съобщи „struma.bg”. Местната управа в града е решила да построи експоцентър, където ще се поместят не само архивните документи, но и изложбен център и конферентни зали. Сградата ще

В Албания няколкостотин души се отровиха с канабис

Близо 700 души бяха настанени в болница в Албания със симптоми за отравяне с канабис, предава Би Би Си.

15 тежки катастрофи за денонощието

22 ранени, от които 1 с опасност за живота,

Октомври най-кървавият месец в Ирак от април 2008 г.

Октомври е бил най-кървавият месец в Ирак от април 2008 г., като жертвите до вчера са били около 1000. За това алармира правителствто на страната и призовава международната общност да предприеме незабавни действия за ограничаването на тероризма.

В Индия се роди бебе-върколак /снимки/

/КРОСС/ В Индия се роди необикновено дете. Тялото на малкото момиченце е напълно покрито с косми. Детето е най-новият член на семейството върколаци, което живее в Мадхавнагар, централна Индия. Бебето , което е на 22 дни, е наследило рядък ген, който съществува в семейството й, който води до разстройство, познато като синдром на върколака, пише The Daily Mail. 26-годишната майката на новороденото момиченце казва, че се страхува за бъдещето на дъщеря си. Но в същото време тя е категорична, че ще обича детето си. Дъщеря й, които все още си няма име, е една от няколко стотинте души в света , които са родени с подобен синдром. За съжаление , лекарите все още не са намерили лечение за това заболяване.

Читателски Дневник: Поглед отвътре, или какво се случва в окупирания Софийски университет


Публикуваме писмото на Рада Иванова, както се е подписала, изпратено до редакцията. Тя е прекарала няколко дни в окупирания Ректорат, като уточнява, че разказва за преживяванията си в първите дни на окупацията и на тази седмица.

Аз съм студент от Софийския университет "Св. Климент Охридски" и подкрепям студентската окупация. Участвах в окупирането на Журналистическия факултет. В Ректората съм всеки ден от петък (27 октомври), когато окупацията беше обявена за безсрочна.
...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване