Арабин кла касиерка в центъра на София

Арабин нападна с нож 20-годишна касиерка на хранителен магазин в центъра на София. Чужденецът влязъл в бакалията малко след 2 часа през нощта и се опитал да задигне оборота и взел 300 лева.

Александър Бахаров от ФСБ след 3 х10 години: Избрах Мюнхен заради нивото на култура и манталитета

От първо лице

Роден съм през февруари 1953 в София. На 5-годишна възраст започнах да свиря на цигулка и от 1961-ва посещавах Детската музикална школа към Музикалната гимназия на "Оборище" 5.
До 1969 г. живеех на улица "Джовани Горини", където също живееха братята Бънди и Вачо от "Бъндараците", и през лятото висях по къси гащи по прозорците на читалище "Алеко Константинов", за да ги гледам и слушам как репетират (предимно Джими Хендрикс).
1965 г. Смених цигулката с виолончело заради ръста ми.
1967 г. Бях приет в Музикалната гимназия със специалност "Контрабас" (пак заради ръста ми).
1968 г. Първа рок-група (не си спомням имахме ли име)
1971 г. Втора група – за 6 месеца "Славините" с Боти Панов, Веселин Кисьов и Едмонд Демирджиян
1972 г. Трета група – второто издание на "София Експрес" с Константин Цеков, Димитър Христов (Митко Пейджа) - китара и Никита Котленко - барабани
1972 г. Завърших Музикалната гимназия и бях приет в Музикалната академия с "Контрабас", след което следват 2 черни години от живота ми в родната казарма (аз съм убеден пацифист), където също през втората година имах група, в която от време на време Кристиян Бояджиев (беше ми съвойник) свиреше на дайре и триангел. Единственият плюс през тези 2 години бяха новосъздадените приятелства с моя по-късен кумец (сега известен архитект) Стефан Минчев, Димитър Станчев (бизнесмен), Вася Николов, Криси и много други интелигентни хора.
1974 г. Музикална академия с "Контрабас" до 1978 г.
1976 г. Женитба с първата ми съпруга Спасина (колежка пианистка от академията)
1976 г. Създаде се ФСБ и за периода 1976-1983 няма да пиша подробности, защото са познати.
1978 г. Ражда се първият ми син Петър
1983 г. Започва германският период в живота ми
1984-1988 г. Музикант и тон-режисьор в 3 студия в Мюнхен
1988-1995 г. Работа в "Свободна Европа" като продуцент-модератор
1991 – Втори брак с германката Илона, през 1994-та се ражда вторият ми син Андреас-Симеон
От 1999 досега съм щатен тон-режисьор в баварската телевизия (Bayerischer Rundfunk/ Fernsehen).

- Във видеоклипа “ФСБ история 1” (http://vbox7.com/play:8ceb3102) казвате: “Музикантът – това не е професия, ами проклятие, защото от това човек не може да се отърве”. За бездуховността на шоу бизнеса ли намеквате?
- Не. Имам предвид душевната обвързаност и зависимост от музиката: един път вкусил от безбрежната палитра звуци, хармония, тембри, музикантът не може изведнъж да смени професията си (да кажем да стане стругар), музиката не го пуска - тя ще остане завинаги в душата му! Освен всичко този, който се е занимавал професионално с музика, трудно би могъл да прави музика като хоби.

- В България и Европа сте известен като великолепен композитор, аранжор и виртуозен музикант. След 1983 година, когато имигрирате в Германия, работите и като тон-инженер в радио "Свободна Европа”. Какво е сегашното ви занимание?
- Информация от източника: отначало бях музикант и тон-режисьор на свободна професия.
След това в "Свободна Европа" бях продуцент и модератор. Сега съм тон-режисьор в баварската телевизия (Tonmeister beim Bayerischen Rundfunk), която е и регионална и участва с около 40% в първата програма ARD. Много интересна работа – смесва „Broadcasting“-a с музиката (често имаме участия на известни музиканти на живо).

- Песента Ви “Пак ще се прегърнем”, изпълнена заедно с ФСБ, спечели конкурса “Мелодия на годината” през 1983 година. Във видео-клипа на песента според БНТ Вие сте автор на музиката, а в албума “След 10 години”, както и на сайта на ФСБ като съавтори са посочени Константин Цеков и Румен Бояджиев. Как стоят нещата?

- Автори на "Пак ще се прегърнем" са: текст Mихаил Белчев, музика Александър Бахаров, аранжимент    ФСБ. Всякакви други варианти на авторство са неверни. Песента има два официални кавъра на група "Хазарт" и на "БТР".

- Йохан Себастиан Бах е подписвал композициите си с изречението “На Бога принадлежи славата”. И вие ли споделяте това верую чрез отдръпването си от светската шумотевица – ще преработите и издадете ли подобно на Бах музиката си в друг съпровод?
- Това, че първата половина на фамилното ми име е като това на великия Кантор на "Св. Томас" в Лайпциг, не ме доближава в никакъв случай до гениалността му (шега).
Добре композираната музика (идеята) е ядрото, което може да бъде опаковано по много различни начини. В случай че аз след време се убедя, че това или онова мое парче има стойност, бих могъл, разбира се, да го преработя или преаранжирам.

- Коя е любимата ви музика сега и какво ви е крепяло през годините?
- Аз съм вече близо до 60-те, но музикалниятми вкус не се е променил много.
Харесвам както преди "Бийтълс", Бах, Вивалди, "Лед Цепелин", "Дийп Пърпъл", "Йес", Питър Гейбриъл, Стинг... групата на сина ми Петър Menta etc. Ако съм забравил някого, моля да ми прости!
Иначе през годините са ме поддържали оптимизмът и инатът ми. В комбинация тези две качества или недостатъци образуват една доста стабилна защитна стена.

- Казват, че в Мюнхен живеят доста българи. Затова ли Мюнхен стана ваш втори роден град?
- Може да не звучи родолюбещо, но наличието на българи в Мюнхен изобщо не беше важно за мен, когато избирах страната или града, в които да избягам от комунизма. По-важно за мен бе нивото на развитие на културата и манталитета. Ако трябваше сега да взимам това решение, щях може би да избера Берлин.

- Ако трябва да споменете по едни от най-щастливите си спомени от България и Германия кои ще бъдат те?
- В България, както и в Германия – раждането на синовете ми Петър и Андреас-Симеон.

- Коя е мечтата, която бихте искал да завещаете на децата си?
- Още е рано да завещавам, защото искам да поживея още няколко годинки, но с удоволствие бих пожелал на всички: Учете се и се образовайте, никога не е късно да се научи нещо. Бъдещето на света зависи от степента на образованост на хората. С времето се убедих, че Каравелов е имал право.
Освен това, преди да предадете една информация на други, подсигурете се от три източника, че е вярна.


Концерт в подкрепа на окупацията на Ректората и 142-и ден ДАНСwithme

Концерт в подкрепа на продължаващата студентска окупация бе организиран пред Софийския университет „Св. Климент Охридски" днес. 

В концерта се включиха над 20 групи, като всяка имаше 15 минути за изява. Сред по-известните изпълнители са Мариана Попова, Теди Кацарова, D2. „Идеята за организирането на концерта не идва отсега. Концерт в подкрепа на продължаващата студентска окупация бе организиран пред Софийския университет „Св. Климент Охридски" днес. В концерта се включиха над 20 групи, като всяка имаше 15 минути за изява. Сред по-известните изпълнители са Мариана Попова, Теди Кацарова, D2. „Идеята за организирането на концерта не идва отсега.

"Лудогорец" разгроми "Славия" и оглави А група


Шампионът "Лудогорец" спечели категорична домакинска победа над "Славия" с 4:0 и излезе начело във временното класиране на А група.

Роман Безяк набързо уби интригата с два гола още до шестата минута, а Марселиньо окончателно предреши изхода на срещата в 15-ата. След почивката тимът от Разград направи успеха си още по-убедителен чрез Даби Абало.

"Лудогорец" се възползва от загубата на досегашния водач "Литекс" с 1:2 при гостуването на "Ботев" (Пловдив) и пое лидерската...

Европейските агенции масово следили гражданите

Европейски шпионски агенции са работели заедно за масовото следене, съобщи в. “Гардиън”. Всяка една от разузнавателните служби на Германия, Франция, Испания и Швеция е разработила свои методи за масово наблюдение на интернет и телефонния трафик през последните пет години в тясно партньорство с британската агенция за електронен шпионаж - Центърът за правителствени комуникации.

Най-големите технологични компании обявиха война на Агенцията за национална сигурност

Най-големите технологични копании в света се обединиха срещу незаконното подслушване в интернет. В последните месеци те настояват за повече прозрачност на програмата за масово разузнаване, но сега искат реформа и са готови на истинска война с американската Агенция за национална сигурност.

Проф. Кьосев: Време е за рестарт на държавата и нови политически субекти

Проф. Александър Кьосев. Снимка: Булфото

Нужен е рестарт на държавата. Това трябва да стане. Нужна е смяна на правителството и формиране на нови политически субекти, заяви проф. Александър Кьосев в предаването “Животът и други неща” по БНТ.

В политиката има нещо, което се казва обществен договор. Той прави възможно възникването на политически субекти, партии, отношенията между тях, един цивилизован процес на политическо съперничество и т.н. Увреден е общественият договор. И излиза нов субект, който казва: Така повече не може. Това е нова ситуация, тя е различна от политическите боричкания досега, коментира проф. Кьосев.

Да се очаква от масов протест на възмущението политически сценарий е най-малкото нереалистично. Политически сценарий се прави от политически субекти и от експерти. И те ще възникнат, категоричен е той.

Според проф. Кьосев, не само изборът на Пеевски, а и редица други действия на това правителство демонстрират една кадрова политика, която е знак за зависимости, за тъмни сили зад тях.

Точката, в която възникна протестът е точката, в която се сливат елементарната морална реакция и усещането, че всичко това е отвратително и че не може да бъде издържано. Колкото и парадоксално да е – това е политическа точка. Защото обществото се базира на фундаментално доверие. Ако не съществува вяра, че управляващите са тези, които ние знаем, че сме избрали, че те ни управляват, защото са наши представители, а не някой друг зад тях, тогава не може да има общество. Обществото се разпада в една полукриминална организация. И това е точката, в която не е възможно да има социална заедност – спойката на обществото се разпада, каза още преподавателят от СУ.

Статията "Проф. Кьосев: Време е за рестарт на държавата и нови политически субекти" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Зрелищна спецакция търси нападателят на 20-годишната Вики

Мащабна полицейска акция се провежда в централната градска част на София. Тя има за цел да открие арабина, който в нощта на 1 срещу 2 ноември нападна с нож 20-годишната Виктория, опитвайки се да обере магазина, в който тя работи.Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви по-рано днес, че самоличността на нападателя е установена и задържането му е въпрос на време.Над 100 ченгета обградиха хостел на ул. „Цар Самуил” в близост до ул. „Пиротска”. Последва нахлуване в сградата, където по неофициални данни са били приютени повече от 40 чужденци...

Утре пак слънчево и сравнително топло за началото на ноември

През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време, само по Черноморието ще остане с ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са между 6° и 11°, по крайбрежието на морето - до около 13°. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи „Фокус През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време, само по Черноморието ще остане с ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са между 6° и 11°, по крайбрежието на морето - до около 13°. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи „Фокус" . В сутрешните

Двама френски журналисти бяха отвлечени и убити в Мали

Двамата френски журналисти, отвлечени днес в Северно Мали, са били убити, предаде Ройтерс, като се позова на представител на местните власти, силите за сигурност и източници от туарегска сепаратистка групировка.

"Няколко минути след като започна преследване на похитителите на двамата французи, бяхме информирани, че телата (на заложниците) са били открити надупчени с куршуми (извън Кидал)", съобщи префектът на близкия град Тинзауатен.

Високопоставен представител на...

Концерт в подкрепа на окупацията на СУ и 142-и ден ДАНСwithme (снимки и видео)

Концерт в подкрепа на продължаващата студентска окупация бе организиран пред Софийския университет „Св. Климент Охридски Концерт в подкрепа на продължаващата студентска окупация бе организиран пред Софийския университет „Св. Климент Охридски" днес. В концерта се включиха над 20 групи, като всяка имаше 15 минути за изява. Сред по-известните изпълнители са Мариана Попова, Теди Кацарова, D2. „Идеята за организирането на концерта не идва отсега.

Медиирани омрази

Едно е приятелка да ти каже: „Абе тегли му една, живей си живота” и съвсем друго е това да направи медиатор, който да ти отнеме тежката отговорност да чувстваш вътрешна потреба да се лютиш, да беснееш, да вилнееш и да отмъщаваш.

Американец си иска наградата за ликвидирането на Бин Ладен

Преди две години специалните части на САЩ убиха Осама бин Ладен, а сега американец от щата Мичиган си иска своя дял от наградата, съобщава в. „Чикаго Трибюн”. Търговец на скъпоценни камъни, който твърди, че е подал сигнал до ФБР за местонахождението на Бин Ладен, казва, че има право да получи наградата от 25 млн. долара, която бе обявена от САЩ за предоставянето на подобна информация.63-годишният Том Лий от Гранд Рапидс, казва, че е уведомил ФБР през 2003 г., че Бин Ладен се крие в къща в Аботабад, Пакистан, според писмо, изпратено през август ...

Москва не огласява данните от името на Сноудън

Прессекретарят на руското президентство, Дмитрий Песков, зави, че материалите, които се публикуват в европейските медии от името на Едуард Сноудън, не идват от Москва.

Сидеров отново ще поиска затваряне на границата

Националистите организираха протест срещу бежанците в Елхово

Пом.-капитанът на „Св. Николай”: Използваха ни като мулета

Използваха ни като мулета, а истинските виновници никой не знае къде са. Това заяви пред bTV Румен Денев, помощник-капитан на българският кораб "Свети Николай", който бе заловен в Испания с 3 тона кокаин на борда. Не зная защо използваха български кораб и екипаж, за да си пренесат кокаина, каза още той и добави, че 3 тона кокаин не са шега работа.

Шойбле: С парите на германците няма да се спасяват банки


Германският министър на финансите Волфганг Шойбле потвърди отново отказа си пари на германските данъкоплатци да бъдат използвани за спасяването на затруднени европейски банки, предаде Франс прес, позовавайки се на интервю на Шойбле за утрешното издание на седмичника "Тагесшпигел ам зонтаг".

"За спасяването на банки няма да се дават пари от данъкоплатците и още по-малко от спасителния фонд на еврозоната (Европейския стабилизационен механизъм), заявява в интервюто Шойбле.
Според...

31-годишен МВР шеф става премиер на Грузия

“Грузия ще има стойностен премиер”, посочи Иванишвили пред репортери вчера. “Искам да благодаря на Иванишвили за доверието, което ми гласува. Обещавам да продължа по неговия път”, каза номинираният за премиер. Преди да поеме поста, кандидатурата му трябва да бъде одобрена от парламента, където “Грузинска мечта” на Иванишвили има мнозинство. “Грузия ще има стойностен премиер”, посочи Иванишвили пред репортери вчера. “Искам да благодаря на Иванишвили за доверието, което ми гласува. Обещавам да продължа по неговия път”, каза номинираният за премиер. Преди да поеме поста, кандидатурата му трябва да бъде одобрена от парламента, където “Грузинска мечта” на Иванишвили има мнозинство.

Арсенал затвърди превъзходството си във Висшата лига

Полетът на „Арсенал” на върха във Висшата лига на Англия продължава да е безметежен, след като в дербито на десетия кръг на първенството „топчиите” спечелиха срещу „Ливърпул” с 2:0. Победата означава, че „Арсенал” е първи с 25 точки, а „Челси” и „Ливърпул” са втори и трети с пет точки по-малко. Първото полувреме поднесе бърз и динамичен футбол, но „Арсенал” заслужено поведе с гол на Санти Касорла в 19-тата минута. Испанецът направи точна добавка след като удар на Оливие Жиру срещна гредата. Като цяло „артилеристите” играеха в типичния си стил – с много двойни подавания, които разбиха двойката централни халфове на „Ливърпул” в лицето на Стивън Джерард и Лукас Лейва. „Лив...

Черепи на животни се търкалят в столичен квартал

Черепи на животни се търкаляли в столичния квартал „Слатина”. Сред разлагащите се останки играят деца, а миризмата е накарала хората сами да се справят с проблема, съобщава Нова телевизия.

„Ботев” (Пд) излезе от кризата с победа над „Литекс”

„Ботев” (Пд) показа, че излиза от кризата, като победи лидера в „А” група „Литекс” с 2:1. Мачът на стадион „Христо Ботев” се игра пред празни трибуни заради наложеното наказание на домакините.

Различните позиции на студентите в „Седмицата” по Дарик

„Седмицата” през погледа на студентите: Ангел Златков от СУ „Св. Климент Охридски”, Георги Христов от Медицинския университет и Стоян Димитров от УНСС:Ангел Златков, вие сте от хората, които окупират в момента университета, Георги Христов - вие сте сред организаторите на референдума в Медицинския университет и Стоян Димитров - вие не протестирате. Ще чуем три гледни точки - на тези, които протестират, тези, които не протестират, тези, които решиха с референдум да решат. И да почнем с вас какво решихте вчера? Четох, че са гласували около 1800 ст...

Спецакция за бежанци в центъра на София след нападението над продавачката

Мащабна полицейска акция се провежда в централната градска част на София. Тя има за цел да открие арабина, който в нощта на 1 срещу 2 ноември наряза 20-годишната Виктория, опитвайки се да обере магазина, където тя работи, съобщи Блиц. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви пред Фокус, че самоличността на нападателя вече е ... Мащабна полицейска акция се провежда в централната градска част на София. Тя има за цел да открие арабина, който в нощта на 1 срещу 2 ноември наряза 20-годишната Виктория, опитвайки се да обере магазина, където тя работи, съобщи Блиц. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви пред Фокус, че самоличността на нападателя вече е ...

RFI потвърди отвличането на двама свои журналисти в Мали

Радио Франс Ентернасионал (RFI) потвърди отвличането днес на двама свои журналисти в град Кидал, северно Мали, като уточни, че няма вести от тях.

Вратар вкара гол от 103 м в Англия

Босненският вратар Асмир Бегович вкара най-зрелищния гол в кръга на английската Висша лига. Стражът на "Стоук" се разписа куриозно още в 12-ата секунда срещу "Саутхемптън" (1:1). Той изрита шутира от границата на малкото наказателно поле. С помощта на вятъра топката литна високо, тупна пред вратаря Артур Боруц, прехвърли го и влезе в мрежата.


Босненският вратар Асмир Бегович вкара най-зрелищния гол в кръга на английската Висша лига. Стражът на "Стоук" се разписа куриозно още в 12-ата секунда срещу "Саутхемптън" (1:1). Той изрита шутира от границата на малкото наказателно поле. С помощта на вятъра топката литна високо, тупна пред вратаря Артур Боруц, прехвърли го и влезе в мрежата.

Зрелищна спецакция за бежанци в центъра на София след нападението над Вики

Мащабна полицейска акция се провежда в централната градска част на София. Тя има за цел да открие арабина, който в нощта на 1 срещу 2 ноември наряза 20-годишната Виктория, опитвайки се да обере магазина, където тя работи, съобщи Блиц. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви пред Фокус, че самоличността на нападателя вече е ... Мащабна полицейска акция се провежда в централната градска част на София. Тя има за цел да открие арабина, който в нощта на 1 срещу 2 ноември наряза 20-годишната Виктория, опитвайки се да обере магазина, където тя работи, съобщи Блиц. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви пред Фокус, че самоличността на нападателя вече е ...

Маратонът в Ню Йорк се завръща

Охраната на маратона е засилена след атаките

Лихвите при кредитите ще се образуват „по-пазарно”, обеща депутат от левицата

Лихвите при кредитите ще се образуват „по-пазарно", обеща в „Седмицата" на Дарик депутатът от Коалиция за България Румен Гечев. По думите му в момента част от компонента, който влиза в цената на кредита, е „размерът на печалбата за пред акционерите", докато законодателите искат да го обвържат с пазарните индекси.

Мартин Петров: Публиката на ЦСКА ме изпълва с енергия за още голове и победи


Нападателят на ЦСКА Мартин Петров заяви, че е вдъхновен от привържениците на отбора. Той изпитвал прилив на енергия за нови успехи, благодарение на червените фенове.

"Когато послушах сърцето си и се върнах в ЦСКА, дори и не предполагах, че емоциите ще са толкова силни и до ден днешен, и че да се стъпи на терена на "Армията" ще е толкова вълнуващо, както е било и преди. Оказа се, че така е било винаги. Всичко това заради вас - публиката на ЦСКА София", се казва в обръщение на Петров...

Слай: Българите са трудолюбиви и интелигенти!

Вече да снимаш филм в България е толкова добре като в Холивуд. Това признание направи не кой да е, а големият Силвестър Сталоун. На тръгване от София той благодари на българите, че са така интелигентни и трудолюбиви.

И Малайзия протестира срещу шпионажа на САЩ

Страната протестира срещу данните за наблюдение

Петьо Блъсков: Протестиращите да стиснат парламента за гушата!

"Аз не клеймя протестиращите, аз казвам нещата точно. Плевнелиев направи това, което в Конституцията пише, че не трябва да прави - той подкрепи страна. Той разедини нацията. Това не е функцията на президента, той трябва да е обединител", коментира журналистът и издател Петьо Блъсков по Нова телевизия.

Израел ще учи наши лекари в курсове по антитероризъм

Развиване на адекватни реакции и оказване на медицинска помощ на пострадали хора при терористични атаки, активно сътрудничество в сферите на биотехнологиите и трансплантациите на костен мозък, развитие на бизнес проекти – клинични проучвания и нови лекарства, които ще дадат възможност за осъществяване на контакти в сферата на фармацията на световно ниво, са трите основни аспекта, които ще се преподават

БФС плаши ЦСКА с 10 000 лв. глоба за бойкот

БФС реагира с декларация на афишираната от ЦСКА позиция да спре за младежкия национален отбор Антон Карачанаков, Ивайло Чочев и Ангел Грънчов. Футболният съюз заплаши клуба с фиксираната в наредбата глоба от 10 000 лв. за евентуален бойкот на националния.


БФС публикува в официалния си сайт контрадекларация, в която обяснява как и защо се е сти БФС реагира с декларация на афишираната от ЦСКА позиция да спре за младежкия национален отбор Антон Карачанаков, Ивайло Чочев и Ангел Грънчов. Футболният съюз заплаши клуба с фиксираната в наредбата глоба от 10 000 лв. за евентуален бойкот на националния. БФС публикува в официалния си сайт контрадекларация, в която обяснява как и защо се е сти

Вальо Бореца: Катрин Маркова ми се извини, че ме е заподозряла за Джорджо

Соченият за лидер на бандата „Новите Килъри” и участник в групата за отвличане „Наглите”. Вальо Бореца е убеден, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов го е нарочил. „Не знам защо. Имам някакви предположения”, заявr той без да уточнява какво има предвид.

От вълна от насилие се опасяват гърците след убийството на членове на "Златна зора"


Убийството на двама членове на крайнодясната партия "Златна зора" снощи в Атина шокира гърците и предизвика опасения, че затъналата в криза Гърция може да попадне в омагьосан кръг от насилие, предаде Ройтерс.

Полицията съобщи, че антитерористичните служби разследват дали снощното убийство пред офис на "Златна зора" в Атина не е ответен удар след фаталния побой над рапъра антифашист Павлос Фисас, нанесен му от поддръжник на "Златна зора" през септември. Смъртта на Фисас предизвика...

Плевнелиев: Студентите са новите будители на България

"Студентите са будители – те имат отношение към България и искат да живеят в правова държава с ефективни и прозрачни институции, обърнати към хората". Така президентът Росен Плевнелиев коментирайки студентските протести в много от големите университети в страната.

Нападателят на Доган подкрепи протестиращите студенти

Октай Енимехмедов написа отворено писмо до студентите окупатори и до гражданите на страната, които подкрепят техния протест. Енимехмедов опря пистолет в главата на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган по време на конференция на партията в НДК през януари и сега се намира в Централния софийски затвор.В писмото си той изразява съпричастността си към действията на младите „българи юнаци”, достойни граждани на Република България, които „се опълчват срещу наглостта и безотговорността на управниците в държавата” и изразява надеждата си все повече будни ...

Наблюдаваме уникално слънчево затъмнение в неделя

На рядко слънчево затъмнение ще станат свидетели в южната част на страната в неделя, 3 ноември. Затъмнението се нарича хибридно, защото от едни места ще се вижда като пръстенообразно, а от други - като пълно слънчево затъмнение.То е и последното за 2013 г., пише в. „Стандарт”.Затъмнението ще започне над Мексиканския залив и Брнамиазилия, ще премине през Атлантическия океан и ще завърши над Африка, Средиземно море и Арабския полуостров. Само в най-южните райони на България ще...

Коледничето първо почива, после цъфти

Латинското му име е шлумбергера буклеа, но всички го наричат коледниче. Защото този горски кактус цъфти точно за Рождество и украсява дома ни с ярките си цветове. Те може да са бели, розови или червени, но винаги са радост за очите насред мрачните и сиви зимни дни. 

За да се образуват пъпки, коледничето има нужда от кратка почивка. Тя трябва да Латинското му име е шлумбергера буклеа, но всички го наричат коледниче. Защото този горски кактус цъфти точно за Рождество и украсява дома ни с ярките си цветове. Те може да са бели, розови или червени, но винаги са радост за очите насред мрачните и сиви зимни дни. За да се образуват пъпки, коледничето има нужда от кратка почивка. Тя трябва да

Военни шефове се „командировали” на Прет-а-Порте в Приж

Шефове на военно дружество, работещо на загуба вече повече от три години, са си правили екскурзии до лъскавия моден форум Прет-а-Порте в Париж. Изпълнителният директор на „Интендантско обслужване” Соня Неделчева и един от членовете на Съвета на директорите две години подред са ходили на командировки в Града на влюбените с пари на дружеството. Заповедите за скъпите екскурзии пък били незаконно издадени.Преди два месеца пък шивачките, работещи там, се вдигнаха на бунт заради неизплатени заплати. Още тогава Неделчева и членовете на Съвета на дирек...

Екстремисти мъстят на неофашисти в Гърция

Нападението стана малко преди 19,00 ч вечерта в петък, когато “Златна зора” бе насрочила среща на членовете си от Нео Ираклио. Двама души с каски слезли от мотор пред сградата, където се събирали хората на “Златна зора”. Открили огън по трима млади мъже, охраняващи входа. Падналите на земята жертви получили контролен изстрел в главата. Нападението стана малко преди 19,00 ч вечерта в петък, когато “Златна зора” бе насрочила среща на членовете си от Нео Ираклио. Двама души с каски слезли от мотор пред сградата, където се събирали хората на “Златна зора”. Открили огън по трима млади мъже, охраняващи входа. Падналите на земята жертви получили контролен изстрел в главата.

Участието в международни иновативни проекти е ключът към успеха!

Евродепутат: Причината да сме на дъното по усвояване на пари ЕС за иновации е комплексна

    


Обама призова Конгреса да приеме бюджет, който залага на образование и инфраструктура


Президентът на САЩ Барак Обама призова днес Конгреса да приеме бюджет, който залага на образованието, научните изследвания и инфраструктурата, предаде Асошиейтед прес.

В седмичното си радио и интернет обръщение към нацията Обама отбеляза, че бюджетните преговори, отразяват предпочитания и приоритети.

Има фикс идея за съкращаване на разходите заради самото съкращаване. Това няма да помогне за повишаване на икономическия растеж, предупреди президентът на САЩ.
...

Юнайтед се завръща към добрите си дни, удари Фулъм и Бербатов

Манчестър Юнайтед записа лесна победа при гостуването си на Димитър Бербатов и Фулъм в Лондон. Възпитаниците на Дейвид Мойс показаха, че напипват верния ритъм след слабото начало на сезона в Англия и записаха пореден успех. „Червените дяволи“ се наложиха 3:1 на „Крейвън Котидж“, а бившият български национал и футболист именно на Юнайтед – Димитър Бербатов игра цял мач за домакините. Головете за гостите реализираха Луис Антонио Валенсия, Робин Ван Перси и Уейн Рууни. За Фулъм се разписа младокът Алекс Качаниклич, който се появи на терена като ре...

От пуска на Дунав мост 2 досега са преминали близо 200 000 превозни средства

Заради дефекти на асфалтовата настилка на Дунав мост Видин - Калафат в началото на ноември започва работа по отстраняването им, а движението ще се осъществява само в едното платно. Това каза пред БТА инж. Христо Монев, ръководител на Звеното за изпълнение и управление на проекта „Дунав мост Видин-Калафат” и член на Надзорния съвет на смесеното българо-румънско дружество „Дунав мост Видин-Калафат”АД.

Френски журналисти отвлечени в Мали

Двама френски журналисти от Радио Франс Ентернасионал (RFI), изпратени да направят репортаж в Кидал, североизточно Мали, са били отвлечени днес от въоръжени мъже.

„Атака” организира в Елхово протест срещу бежанците

Протестен митинг за спиране на нелегалните имигранти организира партия „Атака” в Елхово, където беше разкрит разпределителен център за бежанци. Членове и симпатизанти на политическата сила и граждани на Елхово се включиха в протеста, за да изразят своето несъгласие с политиката на държавата за бежанците. Волен Сидеров ги призова да започнат подписка срещу нарушителите на границата.Лидерът на партията заяви, че те са единствената политическа сила, която поставя в Парламента проблема за спиране на незаконните нарушители на границата. За тях те са...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване