Първите сергии откриха коледния базар

Първите сергии на коледния базар в центъра на града вече са готови да посрещат клиентите. Въпреки студа част от търговците подредиха масите и се радват на първите купувачи.

Сергиите за коледни играчки дадоха старт на празничния сезон. От сутринта търговците подреждаха стоките си като към обяд пристигнаха и клиенти.


Играчките са на същите цени като предходната 2012-та, разказаха продавач – консултантите. Коледните фигурки са около 1- 2 лв, лампичките от 3 до 13 лв. Изкуствените елхи според размера като обикновените започват от 2 до 18 лв, а луксозните са около 95 лв.

Тази година актуални били светещите играчки, споделиха търговците.

На масата за шапки и ръкавици клиенти също не  липсваха. Сред – най търсените били по-спортните модели и репликите на известни марки. Те варират на различни цени от 5 до 15 лв.

Коледният базар ще продължи до 31 декември.

 

 

 

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

Анжелина Янева

Бъдещи юристи във Варна ще изнасят открит урок

Открит урок по гражданско и търговско право ще изнесат студенти ІІІ и ІV курс по право във ВСУ „Черноризец Храбър“. Кръжокът по гражданско и търговско право на окръжния съд - Варна, в който участват студентите, желае да се популяризират две направления в правото, които остават обичайно извън обществения и медийния интерес.

Съдът върна уволнен полицейски началник

С решение на Върховен административен съд – София е отменено наложеното дисциплинарно наказание „уволнение” на комисар Кирил Георгиев, зам.-директор и началник отдел „Криминална полиция” на ОД МВР Монтана. Наказанието бе наложено на 10.01.2013 г. От 28.11.2013 г. комисар Георгиев отново заема същата длъжност. Комисар Кирил Георгиев е роден на 24.05.1967 г. в гр. Монтана. През 1993 г. е назначен в сектор “Икономическа полиция”, през 1995 г. в сектор “БОП”, от – 2005 г. е началник на сектор “БОП”. През 2010 заема длъжността зам.-директор и начал...

Комунистическо досие помрачава сформирането на ново правителство в Чехия


Почти четвърт век след като Нежната революция свали комунистите в Чехословакия от власт, предателството и морално неудобните компромиси от тогавашната епоха все още витаят в Чехия, докато политическите партии се опитват да сформират правителство, пише "Файненшъл таймс".

Андрей Бабиш, вторият най-богат човек в страната, спонсорира новата политическа партия АНО, или "Да", която достигна второ място на парламентарните избори през октомври. Усилията на партията да влезе в правителството,...

Плевнелиев леко размаха пръст на бюджет 2014

Повод е въвеждането на 20% данък за ВЕИ сектора

Всеки четвърти зает с по-висока квалификация от изискваната

Жизненият цикъл на компетенциите е най-кратък при ИТ специалистите

    


Кристиан Вигенин призова към сдържаност властите в Украйна


Министърът на външните работи Кристиан Вигенин призова властите в Украйна към сдържаност, предаде БНР. Той коментира протестите в Киев по време на срещата си в София с косовския външен министър.

"Ситуацията в Киев мен лично много ме притеснява, призовавам наистина към сдържане, към диалог и към изпълнение на ангажиментите от страна и на властите в Киев, още повече че самият президент Янукович обясни в предишните дни, че има намерение, има желание Украйна да подпише това...

Можем да сменим личния си лекар

От днес до 31 декември 2013 г. здравноосигурените лица могат да сменят личния си лекар, като се регистрират при нов общопрактикуващ лекар (ОПЛ). За смяната не се изисква отписване от листата на досегашния личен лекар, тъй като това се извършва по служебен път в РЗОК. Гражданите, които искат да сменят личния си лекар, могат от Интернет страницата на НЗОК да свалят регистрационна форма за постоянен избор. Документъ...

Кличко не иска само оставка на кабинета, а и промяна на системата

Лидерът на партия „УДАР” Виталий Кличко смята, че за разрешаване на политическата

Прехвърляне на 47,9% от Петрол АД вдигна оборота на борсата

Индексите се понижиха, като съотношението печеливши/губещи акции бе 13/34, а при 11 позиции нямаше промяна

    


Полицията в Исландия за пръв път застреля човек

Полицията в Исландия за пръв път в историята си бе принудена да стреля по човек, който впоследствие издъхна от раните си, предаде Франс прес.

ЕК: България и Румъния технически са в Шенген

Технически България и Румъния са в Шенген също като останалите държави от ЕС, които изрично не са пожелали друго. Това заяви на пресконференция Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом. Той направи това пояснение по повод влязлата от понеделник в действие система за контрол по външните граници на ЕС Евросур, от която България и Румъния са част и в която са представени групата шенгенски държави. Черконе поясни, цитиран от БТА, че от чисто законова гледна точка България и Румъния са част от Шенген, с изключение на приложението на текстовете от междуправителственото споразумение, по чиято сила гражданите на двете държави биха могли да влизат в пространството, свободно от граничен контрол, без да бъдат подлагани на проверки. Теоретично и от законова гледна точка двете държави са в Шенген, заяви Черконе, което предизвика реакция на недоумение сред кореспондентите в Брюксел. Всички държави в ЕС, от момента в който бъдат приети в Общността, биват възприемани като част от Шенген, поясни говорителят. За да бъдат приложени конкретните текстове за отпадането на граничните проверки, е необходимо единодушното решение на държавите в ЕС, засега то липсва, каза Черконе. Попитан дали това е послание към предстоящото в края на седмицата заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи, говорителят заяви, че това няма нищо общо. Да бъдем ясни - става дума за правни определения, а не за необходимото единодушно решение (за отпадането на граничните проверки за българи и румънци - бел. кор.), допълни Черконе.

Кадър на Дарик Враца влиза в политиката

Новата партия „Обединена България", която само преди дни беше официално представена пред българската общественост, подготвя вече структури и във Врачанско. Областен координатор тук ще е бившата журналистка от Дарик Враца и настоящ старши експерт в областта на спорта към Община Враца Галя Василева. „Приех да стана областен координатор на партията и в момента подготвям нужните за това документи. Правим организация и за местните структури, набираме нови членове. В областта имаме вече подготовка за организации в общините Мездра, Роман, Мизия, Ор...

Фритюрникът минава на диета

Днешният човек е изправен пред сложна дилема: как храната му да не е пълна с вредни мазнини и едновременно с това да е вкусна. Допълнителният въпрос е дали може да избяга от химията, с която са препълнени пакетираните храни. Някои хора четат малките букви по етикетите и видят ли някъде главната буквичка “Е”, не купуват нищо. Други стигат до крайнос Днешният човек е изправен пред сложна дилема: как храната му да не е пълна с вредни мазнини и едновременно с това да е вкусна. Допълнителният въпрос е дали може да избяга от химията, с която са препълнени пакетираните храни. Някои хора четат малките букви по етикетите и видят ли някъде главната буквичка “Е”, не купуват нищо. Други стигат до крайнос

Пенсионирани разузнавачи поискаха закриването на Комисията по досиетата

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Националната асоциация "Сигурност" и Асоциацията на разузнавачите поискаха Комисията по досиетата да бъде закрита. Според организациите, в които членуват предимно пенсионирани в сектора на сигурността, Комисията по досиетата трябва да се заличи като административен орган, защото "прави едните добри, а другите - лоши и не е ясно кой за какво е виновен". Според Чавдар Петров от Националната асоциация "Сигурност" служителите на бившата Държавна сигурност (ДС) и на разузнаването са служили почтено и честно на държавата. Горан Симеонов от Асоциацията на разузнавачите от запаса посочи, че Комисията по досиетата е изчерпала своята актуалност, а създадените от нея органи, които прилагат Закона за разкриване на досиетата, са с нулев капацитет и са неефективни. Според представителите на организациите в Комисията по досиетата единствено "се борят за заплати, топли кабинети и по-голям бюджет". Те вече са връчили своите искания на парламентарната комисия по отбрана и сигурност.

До 31 декември може да сменим личния си лекар

До 31-ви декември всеки здравноосигурен гражданин може да смени досегашния си личен лекар и да се регистрира при нов, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).
Формулярът за смяна (т.нар. регистрационна форма за постоянен избор) може да се разпечата от интернет страницата на НЗОК.
Той е поместен в секция „Вие питате До 31-ви декември всеки здравноосигурен гражданин може да смени досегашния си личен лекар и да се регистрира при нов, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Формулярът за смяна (т.нар. регистрационна форма за постоянен избор) може да се разпечата от интернет страницата на НЗОК. Той е поместен в секция „Вие питате". Не

Студенти от университета в Болоня обвиниха професор в трафик на дрога

Преподавател от Болонския университет е задържан миналия петък от италиянската полиция. Той е заподозрян в трафик на наркотици, съобщи Il Resto del Carlino. 

По предварителни данни професорът по психология Алесандро Серети продавал на учащите във висшето училище кокаин и екстази. 
Разследването започнало, след като в администрацията на Преподавател от Болонския университет е задържан миналия петък от италиянската полиция. Той е заподозрян в трафик на наркотици, съобщи Il Resto del Carlino. По предварителни данни професорът по психология Алесандро Серети продавал на учащите във висшето училище кокаин и екстази. Разследването започнало, след като в администрацията на

Можем да сменим личния си лекар до 31-ви декември

/КРОСС/ Всеки здравноосигурен гражданин може да смени до 31-ви декември досегашния си личен лекар, съобщават от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Формулярът за смяна може да се разпечата от интернет страницата на НЗОК. Той е поместен в секция „Вие питате". Не е необходимо досегашният лекар да бъде информиран за смяната от пациента. Това става по служебен път. Здравноосигуреният само вписва своите лични данни във формуляра за смяна. В регистрационната форма се попълват и данните на предишния личен лекар, както и на неговата практика. От своя страна новоизбраният личен лекар попълва своите лични данни и данните на практиката, в която работи. Вписва се и датата, на която здравноосигуреното лице е направило новия си избор. Същите данни се нанасят и в здравноосигурителната книжка на пациента. Тя остава за съхранение у пациента, а номерът й се вписва в „Регистрационна форма за постоянен избор". Всяко здравноосигурено лице има право да смени личния си лекар с друг, сключил договор с НЗОК, два пъти в годината - през месеците юни и декември. Такава смяна може да се направи и извън тях, ако обстоятелствата налагат това (смяна на постоянния адрес на здравноосигурения, прекратяване на договора за работа с НЗОК на личния лекар или др.).  

Плевнелиев: Липсата на прогнозируемост е пречка за инвестициите


За пореден път в България се сблъскваме със сериозен проблем – това е проблемът с липсата на предсказуемост по отношение на законите, на институциите и на действията на правителството и на политиците. Така президентът Росен Плевнелиев, цитиран от пресскеретариата си, коментира пред журналисти намерението на управляващите да въведат 20% такса върху печалбата на инвеститорите в сектора на производството на възобновяеми източници.

"Ако искаме да имаме икономическо развитие чрез нови...

Бареков: Даваме Трайков на прокурор заради "Каолин"

/КРОСС/ Призоваваме Росен Плевнелиев, както върна бюджета лятото и накара БСП и ДПС да се връщат в парламента да го прегласуват, да върне и бюджета в този вид, в който ще бъде приет от партиите, с мотива да се орежат партийните субсидии до нула. Това каза Николай Бареков при откриването на офиса на движение "България без цензура" във Велико Търново. Искаме да го видим доколко е мъжки политик, доколко е човек, на когото може да се разчита и доколко не е популист, каквито са БСП, ДПС и ГЕРБ. Той призова за категорична позиция и на всички формации за орязване на всички партийни субсидии. "Див популизъм е да орежеш с 10% субсидиите, при положение, че една от тези партии има 29 млн. лв. на влог в банката. Това, което ще направим ако спечелим изборите, е тези пари, които имат ГЕРБ в банката, тези 29 милиона, ако не са ги изхарчили дотогава, да бъдат прибрани и ще ги използваме за социални програми", обясни лидерът на "България без цензура". Според него, ако Борисов и Цветанов решат да изхарчат тези 29 милиона лева, те ще отговарят пред прокуратурата и ще се стигне до съдебни дела. Днес даваме Трайчо Трайков на прокурор, защото фирма "Каолин" е източена през офшорни сметки, съобщи още Николай Бареков. Според него в съда Трайков е доказал, че няма печалба от концесията, защото и самата фирма няма печалба, тъй като всичко се източва през офшорки

Миков: България и Румъния поемат натиска по външната граница на ЕС

/КРОСС/ За единни позиции, координирани усилия и общ европейски глас по важните за България и Румъния приоритети се договориха на среща в Букурещ председателят на Народното събрание Михаил Миков и председателят на Камарата на депутатите на румънския парламент Валериу Згоня. В разговора участва и премиерът на Румъния Виктор Понта. Изразено бе общо желание за нови, резултатни форми на сътрудничество между двете страни. Българска парламентарна делегация е на еднодневно работно посещение в Румъния. В състава й са председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов, председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения Камен Костадинов и председателят на групата за приятелство с парламента на Румъния Петър Дулев. Михаил Миков, Валериу Згоня и Виктор Понта набелязаха конкретните общи инициативи на правителствено и парламентарно ниво. Тяхното изпълнение цели създаването на условия за икономически просперитет в интерес на гражданите, по-голямо доверие в европейските партньори, генериране на стабилност и развитие в региона. Сред първостепенните въпроси от общ интерес са съвместните проекти по линия на стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион, контактите между бизнеса и отделните общини на двете съседни страни, новите възможности за трансгранично сътрудничество, черноморското икономическо сътрудничество и партньорството в Югоизточна Европа

За две месеца - две потвърдени проби за грип

От началото на есенно-зимния сезон – 30 септември – досега Националната референтна лаборатория е потвърдила 2 проби за грип от Разградско. Това обяви днес директорът на дирекция „Противоепидемичен контрол” д-р Рени Кирякова. Пробите, изпратени от Лудогорието в столицата, били 60. Едната положителна е от грип тип А, а другата – от тип Б. През отминалата седмица случаите на респираторни заболявания са намалели спрямо предходния период – 95,32 на 10 000 срещу 122,13 на 10 000. Заболеваемостта е по-ниска в сравнение и със средната за страната – 10...

Напрежението в Украйна продължава да ескалира

Очаква се през следващите часове президентът на Украйна Виктор Янукович да въведе извънредно положение в страната заради нестихващите протести. Централният площад "Независимост" в Киев е блокиран от опозиционни активисти, които през последното денонощие издигнаха там палатков лагер.

Гълъбов: Коалиция за България зависи от отношенията между ДПС и "Атака"

/КРОСС/За мен най-важното послание от семинара на властта в "Боровец" беше това, че двете партии са решили да управляват на всяка цена. Това, от което имаха нужда, е да си вдъхнат взаимно увереност, че могат да се справят със ситуацията и да задържат управлението, коментира в интервю за БНР социологът Антоний Гълъбов. Според него присъствието на Коалиция за България в управлението зависи от отношенията между ДПС и "Атака". Докато двете партии продължават да поддържат този горещ мир помежду си, правителството може да просъществува и управляващото малцинство да задържи властта. Точно затова ролята на БСП е изключително деликатна, защото в КБ съществува партия "Нова зора", която е учредител на "Атака" през 2005-а година. Съществува и "Евророма", която винаги е била близкопоставена до ДПС. Самата БСП е длъжна да маневрира и да лавира в една много нестабилна ситуация, в която зависи от поддържането на това равновесие между ДПС и "Атака". Струва ми се, че целта беше да се постигне максимално сближаване на позициите между ДПС и БСП и правителството, за да се избегнат възможни сътресения, породени от активизирането на"Атака", коментира Гълъбов

ЕК: Технически България и Румъния са в Шенген

Технически България и Румъния са в Шенген също като останалите държави от ЕС, които изрично не са пожелали друго. Това заяви на пресконференция Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.

Мозъчен тръст от граждански организации поиска Плевнелиев

Създаването на силни граждански организации, които да са като мозъчен тръст, си пожела президентът Росен Плевнелиев и определи тази задача като отговорност на политиците у нас.

Бездомните кучета намаляват, котките – новият проблем

Подценява се проблемът с бездомните котки, отчитат експерти

    


Военномедицинска академия отпразнува 122 години от създаването си

С композиционно пано „Дърво на живота", посветено на донорите на органи за чернодробни трансплантации и откриване на ремонтираната Клиника по функционална диагностика на сърдечно-съдовата система Военномедицинска академия отпразнува 122 години от създаването си. От 2007 година досега в болницата са направени 33 чернодробни трансплантации, като до няколко години специалистите очакват да продължат с бъбречни и чревни трансплантации. Честванията по случай 122 годишнина от създаването на Военномедицинска академия започнаха с концерт на танцовия а...

Давид Луис ще натиска Челси да го пусне в Барса

Бранителят на Челси Давид Луис ще се опита да убеди ръководството на Челси да го пусне да премине в Барселона през зимния трансферен прозорец. Решението на бразилеца е продиктувано от желанието му да играе по-редовно предвид наближаващото Световно първенство в родината му. Един от основните футболисти на „сините“ през миналия сезон очевидно не се разбира с новия мениджър Жозе Моуриньо, който почти от началото на кампанията го заби на пейката. На „Камп Ноу“ от своя страна още през лятото пробваха да привлекат Луис, за да решат проблемите си в за...

Може да сменим личния си лекар до 31 декември

До 31-ви декември всеки здравноосигурен гражданин може да смени досегашния си личен лекар и да се регистрира при нов, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).
Формулярът за смяна (т.нар. регистрационна форма за постоянен избор) може да се разпечата от интернет страницата на НЗОК.
Той е поместен в секция „Вие питате". Не До 31-ви декември всеки здравноосигурен гражданин може да смени досегашния си личен лекар и да се регистрира при нов, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Формулярът за смяна (т.нар. регистрационна форма за постоянен избор) може да се разпечата от интернет страницата на НЗОК. Той е поместен в секция „Вие питате". Не

Полицията в Исландия за пръв път в историята си застреля човек

Мъжът стрелял с ловна пушка от прозореца на апартамента си

    


Фискалният резерв в края на октомври е 4,9 млрд. лв.

Бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) на касова основа към 31 октомври 2013 г. е отрицателно в размер на 443,0 млн....

Старокин: Ако всички в "Левски" се бяха раздали, резултатът щеше да е различен (видео)


Защитникът на "Левски" Орлин Старокин се изказа критично за представянето на отбора в мача с "Черно море" (1:2). Според него е необходимо играчите да се раздават повече в подобни трудни срещи, за да могат да побеждават.

"Не разбрахме, че без да се одраскаме и да влезем здраво в единоборствата, няма как да спечелим. Особено във Варна. Вече направихме достатъчно грешки. Всеки мач, в който губим точки, е голям проблем за нас. Знаем, че се отдалечаваме от "Лудогорец" и "Литекс", каза...

Старокин: Ако всички в "Левски" се бяха раздали, резултатът щеше да е различен


Защитникът на "Левски" Орлин Старокин се изказа критично за представянето на отбора в мача с "Черно море" (1:2). Според него е необходимо играчите да се раздават повече в подобни трудни срещи, за да могат да побеждават.

"Не разбрахме, че без да се одраскаме и да влезем здраво в единоборствата, няма как да спечелим. Особено във Варна. Вече направихме достатъчно грешки. Всеки мач, в който губим точки, е голям проблем за нас. Знаем, че се отдалечаваме от "Лудогорец" и "Литекс", каза...

Започнаха проверки на всички интернати в страната

Инспектори от Главна дирекция „Контрол по правата на детето” на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще участват в разпоредените от Върховната административна прокуратура съвместни проверки на всички социално-педагогически интернати и възпитателни училища-интернати в страната, които започват днес, съобщиха от ДАЗД.Проверките се организират от окръжните прокуратури в Сливен, Ямбол, Силистра, Разград, Плевен, Габрово и Пазарджик. Териториалните отдели на Държавната агенция за закрила на детето, Регионалните инспекторати по образованието...

Смъртта на Пол Уокър отлага "Бързи и яростни 7"

Много е вероятно "Бързи и яростни 7" (Fast & Furious 7) да бъде отложен заради смъртта на Пол Уокър. Премиерата на базирания на урагана Катрина филм на Уокър "Часове" ще бъде изтеглена напред във времето и ще бъде на 13 декември тази година.

Може да смените личния си лекар до 31-ви декември

Не е необходимо досегашният лекар да бъде информиран за смяната

Станислав от Сливен е на първо място в турнир по ИТ

Станислав Томов Арнаудов от 11 клас на ПМГ „Добри Чинтулов“  Сливен извоюва първо място на Националния есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“, провел се в София. Той се състезава в категория „Приложни програми“ и представи пред жури с председател проф. Красен Стефанов своя проект „Училище“. Станислав бе най-високо оценен от всички допуснати до участие 15 проекта в категорията. По мнението на журито той се е представил най-убедително при публичната защита на проекта си, съобщават от гимназията. Учител на Станислав в гимназията...

Внимание! Амазон започва "безпилотни" доставки!

Най-голямата онлайн търговска мрежа "Амазон" експериментира безпилотни самолети от типа "дрон" за доставяне на стоките до своите потребители. "Дроновете" добиха печална слава покрай "посещенията" им в Афганистан и други страни от Третия свят.

Една година гонки в "Еврофутбол" - близо 17 млн. печалби

/КРОСС/ На 28.11.2013 г. „Еврофутбол" отпразнува една година от пускането на своя най-нов продукт - Гонките на живо. За тези 12 месеца участниците приеха призива „Почувствай тръпката!" и усвоиха до съвършенство правилата на играта - те спечелиха общо 16 943 298 лева. Най-голямата сума бе „ударена" именно в отминалата празнична седмица - 9 286 лева с 10 лева залог в град Белово. Феновете на надбягванията се състезаваха с времето, научиха се да открояват истинските победители сред останалите хрътки и не на последно място, се радваха на добрите коефициенти, които букмейкърската къща предлага за тях. „Еврофутбол" пожелава успех на всички свои участници!  

Условна присъда за мъж обрал инвентара на заведение в Златни пясъци

3 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок – това наказание наложи Варненският районен съд на 36-годишен мъж от Търговище за присвояване. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение 36-год. И. Искренов бе признат за виновен, че на 23 януари 2011 г.

Глоби за каруци без регисграция

Задържане на пътните превозни средства с животинска тяга, които не са регистрирани и / или не отговарят на техническите изисквания по Наредба № 17 за регистрация приеха единодушно съветниците от Стралджа. Каруците ще може да бъдат освобождавани едва след като собственикът заплати наложената по Наредбата санкция и  таксата за регистрация на ППС с животинска тяга. С нарочна заповед кметът Митко Андонов ще уточни реда и мястото за временно задържане на ППС с животинска тяга. С решението са запознати областния управител, РУ „Полиция” Стралджа, пред...

Бареков ще поиска централата на СДС

Движение "България без цензура" на Николай Бареков ще поиска централата на СДС на ул. „Раковски“ 134 в София.

Замръзналото кралство пожъна невиждан успех у нас

Силният старт на продукцията я нареди в челото на най-добрите анимационни кинодебюти в България въобще. Снежният човек Олаф и бойната му дружина този уикенд разтопиха сърцата на рекорден брой зрители у нас и превърнаха "Замръзналото кралство"  в най-касовата анимационна премиера на Дисни в България. 33 452 човека се докоснаха до ледената магия на Елза през премиерния уикенд на филма, който е най-силният у нас тази година за анимационна продукция с приход от 311 217 лв. Тридневният дебют на анимацията в световен мащаб генерира приход от 66,7 милиона щатски долара. В рамките на първите пет дни от премиерата филмът изкара 93 милиона щатски долара и задмина „Рапунцел и разбойникът“ (68,7 милиона щатски долара). Петдневните резултати подобриха и рекорда н...

Плевнелиев подкрепя намаляването на партийните субсидии

Президентът Росен Плевнелиев оцени положително решението на властта да намали партийните субсидии, предаде Стандарт нюз. „Доколкото си спомням добре, политическите партии в рамките на кампанията през април и май 2013 г. поеха ангажименти в тази посока. Днес ние виждаме една идея за реализация на вече поет ангажимент", каза държавният глава пред журналисти. „Добре е, когато политическите партии изпълняват поети от тях ангажименти. Друг е въпросът колко, кога. Но аз бих окуражил действия, които са в изпълнение на поети пред целия народ ангажименти", заяви още Плевнелиев. Припомняме, че БСП и ДПС договориха 10-процентно намаление на държавните субсидии за партиите. Това стана на двудневен семинар на управляващите партии в Боровец. Държавният глава бе ...

МИЕ: Таксата за ВЕИ-производители е само за регулирания пазар

Таксата ще бъде нормативно признат разход, което ще намали корпоративния данък, заявиха от енергийното министерство

    


България ще изчака позицията на ЕС за Украйна

/КРОСС/ България ще изчака изготвянето на обща позиция на страните членки на Европейския съюз за случващото се в Украйна. Външният министър Кристиан Вигенин заяви, че много го притеснява ситуацията в Киев. Вигенин призова властите да проявят сдържаност и диалог, и да реагират на случващото се „по европейски". Българският външен министър и косовският му колега Енвер Ходжай подписаха меморандум за сътрудничество за присъединяването на Косово към Европейския съюз. Двамата са обсъдили търговското, икономическо и културно партньорство между двете страни. Предстои да се изработи споразумение за отпадане на двойното данъчно облагане. България ще работи и за отпадане на визите на косоварите за страните от ЕС, съобщиха двамата министри.  

Темите табу на маса

За какво не трябва да разговаряме в компания

    


Производители на екоенергия на протест срещу предложената такса върху приходите им

Над 200 представители на производителите на зелена енергия излязоха на протест пред икономическото министерство срещу въвеждането на такса от 20% върху приходите на компаниите за производство на ток от слънце и вятър. Според тях въвеждането на тази такса ще доведе до национализация на сектора и фалит на над 2000 частни фирми, инвестирали над 4 милиарда евро в страната. Изненадващо въвеждането на таксата, предложено от "Атака", бе прието при второто четене на бюджета за следващата година от парламентарната бюджетна комисия. Във вотрник предстои ...

Мая Манолова: "Селата няма да останат без финансиране"

Проблемът с финансирането на малките населени места от общините, които не попадат в програмата за "Развитие на селските райони" е поставила зам.- председателят на Народното събрание Мая Манолова, на семинара на партиите, които подкрепят Правителството в Боровец."Оказа се, че дефиницията "що е то селски район" е приета в предишните управления и сега няма как тя да бъде променена. Министрите, които са ангажирани с усвояването на европейските фондове, а именно министърът на земеделието Димитър Греков, министърът на регионалното развитие Десислава ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване