Роналдо ще се върне в игра едва в средата на месеца

Очаква се португалецът ще пропусне и следващите два мача на Реал Мадрид

    


126 хил. убити в Сирия

Поне 40 хил. жертви не са прибавени към тази цифра, тъй като смъртта им не е документирана.

Надал ще се реваншира на Маями

Световният номер 1 в тениса Рафаел Надал потвърди, че ще участва на турнира в Маями през новия сезон. Тенис центърът „Крендън Парк“ ще приеме надпреварата, която ще се проведе от 17 до 30 март. През миналия сезон испанецът не взе участие в турнира, тъй като лекарите му препоръчаха почивка, за да може тенисистът да се възстанови напълно от контузията си. След 7-месечно отсъствие Надал се върна по-силен на корта и сега е заявил участие в Маями, където ще започне подготовката му за етапа от сезона, в който се играе усилено на клей. „Бях много разо...

Обявиха кой е най-търсен в интернет за тази година

Поп иконата Бионсе оглави тазгодишната класацията на най-търсените знаменитости в интернет. Тя изпревари миналогодишната лидерка - Ким Кардашиян.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева











За ар енд би дивата тази година беше изпълнена с големи събития. Тя пя на Поп иконата Бионсе оглави тазгодишната класацията на най-търсените знаменитости в интернет. Тя изпревари миналогодишната лидерка - Ким Кардашиян. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева За ар енд би дивата тази година беше изпълнена с големи събития. Тя пя на

Пуснаха под гаранция трима укрили данъци

Паричната гаранция е по 5 хил. лв., “спестените” данъци – над 2,5 млн. лв.

Гей организации ще засилят натиска върху олимпийските спонсори в Сочи 2014


Защитници на гей правата планират да засилят натиска върху олимпийските спонсори, включително "Кока Кола", срещу забраната на пропагандата на хомосексуализма по време на олимпийските игри в Сочи. 

Нюйоркската организация Athlete Ally смята да използва протестиращи спортисти, които да привлекат вниманието около казуса. Тя е в преговори с австралийската сноубордистка Бели Брокхоф, канадския скиор Майк Яник и още двама олимпийци, които да носят специално лого върху облеклото си....

Samsung готви по-достъпни Galaxy Note III и Galaxy Grand

И двете „Lite” версии ще бъдат представени по време на Световния мобилен конгрес в Барселона

    


Бъдещето на страната ни е в споделената отговорност на политиците и на гражданите

Обществената енергия днес е градивна, тя не трябва да се губи, а да се използва за позитивна промяна, за решения и действия в полза на обществото. Това е отговорност на политиците и тук е много важна ролята на ИСС, както и на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Това заяви днес президентът Росен Плевнелиев, който присъства на Европейския граждански дебат: „По-силна Европа за гражданите“, който се провежда в София по повод 10-годишнината от създаването на Икономическия и социален съвет.Държавният глава определи ИСС като платформа за г...

Извънредно заседание за Бюджет 2014

Народното събрание се събира във вторник на извънредно заседание, за да гласува на второ четене Бюджет 2014, предаде БГНЕС. В бюджетната комисия на второто четене депутатите приеха субсидията за политическите партии да остане 12 лева на глас. По тази точка имаше предложение от Атака политическите партии да не получават субсидия. Йордан Цонев заяви, че ДПС няма да подкрепи това предложението и се аргументира с думите: "Предложението за субсидиите дойде от медиите и гражданското общество". "Не мислим, че ще намалим разходите си. Ако не идват от бюджета, идват от другаде, а след това се отразяват на бюджета. В хода на определяне на субсидията има два компонента – основа, която се сформирана от броя гласоподаватели и ставка. С въвеждането на субсидията е въведено и ог...

Бойко във Фейсбук: Станишев 3 години усуква за АЕЦ "Белене"

Управляващите обслужват противниковия интерес на руската компания в Париж за АЕЦ "Белене", това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

Италиански гранични патрули се опитват да помогнат на кораб с мигранти

Италианските гранични патрули се опитват да помогнат на стотина мигранти, които са на корабче край бреговете на Калабрия, предаде Франс прес. Според граничните патрули корабчето дрейфува на около 130 километра югоизточно от град Кротоне, а времето е лошо и морето е бурно. Плавателният съд е наблюдаван по въздух и море, но граничните патрули не могат да се доближат до него заради големите вълни, които могат да го преобърнат. Четири търговски кораба са се насочили към мястото. Там има и кораб на италианския търговки флот, както и голям катер на граничните патрули. Плавателният съд е бил открит в неделя, след като египтянин на борда му подал сигнал за бедствие чрез сателитен телефон.

ООН обвинява Башар Асад в престъпления срещу човечеството

Нави Пилай, върховният комисар на ООН за човешките права заяви, че се увеличават доказателствата, че сирийски правителствени представители, включително президентът Башар Асад, са отговорни за престъпления срещу човечеството и военни престъпления. Това предаде Асошиейтед прес. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 Нави Пилай, върховният комисар на ООН за човешките права заяви, че се увеличават доказателствата, че сирийски правителствени представители, включително президентът Башар Асад, са отговорни за престъпления срещу човечеството и военни престъпления. Това предаде Асошиейтед прес. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4

Ето как литературата се преплита с графичния дизайн

Чудили ли сте се някога какво би се получило от срещата на литературата с графичния дизайн? 
Новата поредица от литературни плакати на Евън Робъртсън отговаря на този въпрос. Тя включва в себе си цитати от световно известни автори, въплътени в интересни картини. Той превръща думите на писателите в причудливи произведения на изкуството, в Чудили ли сте се някога какво би се получило от срещата на литературата с графичния дизайн? Новата поредица от литературни плакати на Евън Робъртсън отговаря на този въпрос. Тя включва в себе си цитати от световно известни автори, въплътени в интересни картини. Той превръща думите на писателите в причудливи произведения на изкуството, в

Барозу и Янукович се договориха да преговарят

По време на телефонния разговор президентът на Украйна е поискал Европейската комисия

Депутат от Крим поиска от Путин да прати руски военни части в Украйна

Севастополският депутат Сергей Смолянинов се обърна към руския президент Владимир Путин с молба да изпрати руски войски в Украйна, предаде Газета.ру. Севастополският край, част от Украйна, е населен основно с етнически руснаци.   "Молим да съгласувате с правителството на Украйна въвеждането на територията на страната на въоръжени сили на Руската федерация за защита от армията на САЩ и агресорите на НАТО", се казва в изявлението на депутата, цитирано от украинското издание "Сегодня" ("Днес").   Смолянов е съобщил още, че в момента в Украйна "западните спецслужби и техните агенти" се опитват да свалят законната власт, като организират "безредици, платени митинги и информационни атаки в медиите".

"Амазон" ще използва безпилотни самолети вместо доставчици (видео)

Амазон възнамерява да използва безпилотни самолети, с които да доставя пратките до своите клиенти. Това каза за ВВС изпълнителния директор на компанията Джеф Безос.

Роботите, наречени Октакоптри, ще могат да доставят пакети с тегло да 2,3 кг и то за едва 30 минути до клиента след поръчката. Ще отнеме до 5 години, за да заработи тази система.
„З Амазон възнамерява да използва безпилотни самолети, с които да доставя пратките до своите клиенти. Това каза за ВВС изпълнителния директор на компанията Джеф Безос. Роботите, наречени Октакоптри, ще могат да доставят пакети с тегло да 2,3 кг и то за едва 30 минути до клиента след поръчката. Ще отнеме до 5 години, за да заработи тази система. „З

Миков договори нови форми на сътрудничество между България и Румъния

За единни позиции, координирани усилия и общ европейски глас по важните за България и Румъния приоритети се договориха на среща в Букурещ председателят на Народното събрание Михаил Миков и председателят на Камарата на депутатите на румънския парламент Валериу Згоня.

"Амазон" доставя в домовете ни с дрон

Компанията е кръстила дроните си “октокоптери”, по подобие на октоподите. Те ще доставят пратки до 2,3 кг в рамките на 30 минути от онлайн поръчката. Може да отнеме пет години преди безпилотните доставки по домовете да станат факт, уточни Безос. За целта е нужно и одобрение от федералната служба по въздухоплаване за използване на дрони. Компанията е кръстила дроните си “октокоптери”, по подобие на октоподите. Те ще доставят пратки до 2,3 кг в рамките на 30 минути от онлайн поръчката. Може да отнеме пет години преди безпилотните доставки по домовете да станат факт, уточни Безос. За целта е нужно и одобрение от федералната служба по въздухоплаване за използване на дрони.

Нарочиха Бербатов за уволнението на Йол

Желанието на Мартин Йол да доведе във Фулъм играчи от типа на Димитър Бербатов стана причина в крайна сметка главата на холандския треньор да падне.

Гости в снежни вечери

Сред многото и красиви зимни празници първенството принадлежи на Рождество Христово и Нова година. Всеки според родовите традиции аранжира дома си, а масата дни наред е център на вниманието. Обикновено по-възрастните и младите се веселят по различен начин. Затова е добре да празнуват едновременно заедно, но и разделени в отделни помещения. 
Сред многото и красиви зимни празници първенството принадлежи на Рождество Христово и Нова година. Всеки според родовите традиции аранжира дома си, а масата дни наред е център на вниманието. Обикновено по-възрастните и младите се веселят по различен начин. Затова е добре да празнуват едновременно заедно, но и разделени в отделни помещения.

Турция ще иска одобрение от Багдад за петрола в Иракски Кюрдистан

Износът на петрол от която и да било точка в Ирак за Турция се нуждае от правителствено одобрение, се съгласиха енергийните министри на двете страни на 1 декември след среща в Багдад, която имаше за цел да разсее конфликта във връзка с износа на петрол от автономния кюрдски регион в Ирак, съобщава англоезичният турски вестник "Хюриет дейли нюз", цитиран в понеделник от БТА. Турският енергиен министър Танер Йълдъз заяви след среща с иракския вицепремиер за енергетиката Хусейн аш Шахристани, че Турция ще поиска одобрение от Багдад за търговския износ на петрол от автономния регион Кюрдистан. Ние се договорихме да спечелим одобрението на иракското централно правителство за търговията с петрол от региона Кюрдистан в Турция и да стартираме план за сътрудничество, който да служи на интересите и на трите страни, се казва в обща декларация на двамата министри. Иракският вицепремиер настоял също, че Багдад очаква да бъде консултиран за всяко споразумение, включващо страните. Ще обсъдим механизма, заяви Шахристани на пресконференция, добавяйки, че е обсъдил въпросите с Йълдъз "по братски и прозрачен начин". Стоим зад споразумението, което постигнахме със Северен Ирак, но се надяваме, че това може да бъде осъществено чрез тристранен механизъм, каза Йълдъз на конференция в Ербил, столицата на Иракски Кюрдистан. "Ние, Турция, се опитваме да придвижим това по внимателен и учтив начин", добави той, цитиран от Ройтерс. Турция и Иракски Кюрдистан подписаха енергиен пакет на стойност милиарди долари миналата седмица, напомня Ройтерс. Това разгневи централното правителство в Багдад, което претендира за изключителната власт върху износа на иракски петрол и се тревожи от всякакъв вид действия, които биха могли да разширят политическата автономия на кюрдския регион. Премиерът на автономния район на Иракски Кюрдистан Нечирван Барзани подчерта междувременно на конференцията в Ербил, че споразумението между Турция и Иракски Кюрдистан може да бъде в интерес на Багдад. Барзани изтъкна, че финализирането на подобно сътрудничество е "голямо постижение за Ирак и района Кюрдистан". По думите му за първи път Иракски Кюрдистан ще има нетен принос към иракския национален приход и добави: "ето защо трябва да седнем с нашите колеги в иракското правителство като равни партньори". Ройтерс посочва, че може да се окаже трудно Багдад да бъде убеден, като се има предвид, че от години устоява на ходовете на Ербил към директен износ. Иракски Кюрдистан настоява, че има право да продава петрол независимо и наскоро изгради свой собствен петролопровод за износ в Турция. Официални представители не съобщават обаче дали е започнало транспортирането на суров петрол по тръбата.

Актьори ”погребаха” Народното събрание

Представители на артистичната гилдия, част от които преподаватели в Театралната академия и възпитаници на НАТФИЗ, излязоха на протестно шествие от ул. „Раковски“ до сградата на Народното събрание.

"Байерн" преподписа с Давид Алаба за още три години


Левият защитник Давид Алаба преподписа своя договор с "Байерн" (Мюнхен) и ще остане в клуба до лятото на 2018 г.

21-годишният футболист се присъедини към германския шампион през 2008 г. от "Аустрия" (Виена) още преди да дебютира за първия тим на родния си отбор. Той се пребори за титулярното място при Хосеп Гуардиола и неговия предшественик Юп Хайнкес в предходните три сезона.

"Играя в "Байерн" от 2008 г. Щастлив съм, че всичко за бъдещето ми вече е уточнено и договорено",...

Задължават медицинският персонал в градините и училищата да оказват по-широк спектър от грижи за децата

Детските градини трудно приемат деца с диабет, а когато това се случи, лекарите и сестрите в тези заведения отказват да съдействат на малчуганите. Това стана ясно днес по време на кръгла маса, организирана от Асоциацията на децата и младите хора с диабет. За да се реши донякъде проблемът от Здравното министерство предложиха промени, които да задължат медиците в детските градини и училищата да оказват помощ на децата и учениците с диабет. Към момента лекарите и сестрите в детските и учебните заведения са длъжни само и единствено да дават първа п...

Ето коя е най-търсената личност в интернет за тази година

Поп иконата Бионсе оглави тазгодишната класацията на най-търсените знаменитости в интернет. Тя изпревари миналогодишната лидерка - Ким Кардашиян.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева











За ар енд би дивата тази година беше изпълнена с големи събития. Тя пя на Поп иконата Бионсе оглави тазгодишната класацията на най-търсените знаменитости в интернет. Тя изпревари миналогодишната лидерка - Ким Кардашиян. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева За ар енд би дивата тази година беше изпълнена с големи събития. Тя пя на

Пощите ще изплащат по-рано пенсиите през декември

”Български пощи” ЕАД създаде организация за по-ранно изплащане на пенсии през месец декември 2013 година. В пощенските станции изплащането ще започне на 6 вместо на 7 декември 2013 година и ще приключи по-рано – на 17 вместо 20 декември 2013 година,съобщи Poligraff.net. На основание постановление на Министерски съвет, към пенсиите на правоимащите лица (лица, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за м. декември 2013 г., са в размер до 251,00 лв. включително) ще се изплаща и еднократна допълнителна сума в размер на 50,00 лв.

 

Един е задържан за побоя над тримата бежанци

Той е бил разпознат от двамата сирийци

    


ООН: Асад е отговорен за престъпления срещу човечеството

Нави Пилай, върховният комисар на ООН за човешките права заяви, че се увеличават доказателствата, че сирийски правителствени представители, включително президентът Башар Асад, са отговорни за престъпления срещу човечеството и военни престъпления. Това предаде Асошиейтед прес. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 Нави Пилай, върховният комисар на ООН за човешките права заяви, че се увеличават доказателствата, че сирийски правителствени представители, включително президентът Башар Асад, са отговорни за престъпления срещу човечеството и военни престъпления. Това предаде Асошиейтед прес. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4

Плевнелиев застава зад намалението на партийните субсидии.

„Доколкото си спомням добре политическите партии в рамките на кампанията през април и май 2013 г. поеха ангажименти в тази посока. Днес ние виждаме една идея за реализация на вече поет ангажимент", каза държавният глава пред журналисти относно намалението на партийните субсидии.

На живо от окупираната аула на СУ: Дебат за “Законопроекта за МВР”

Дебат за "Законопроекта за МВР"

Тази вечер Ранобудните студенти от Софийския университет провеждат дебат на тема   “Законопроектът за МВР”.

OFFNews.bg излъчва дебата на живо от окупираната аула на Алма Матер.

Сред участниците в дискусията са Александър Кашъмов, ръководител на правния екип на “Програма Достъп до Информация”, както и Маргарита Илиева, директор на Правната програма на Българския хелзинкски комитет.

Излъчваме на живо дебата чрез стрийма на блогъра Иво Божков:

 


Broadcasting live with Ustream

Статията "На живо от окупираната аула на СУ: Дебат за “Законопроекта за МВР”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Шчесни: Формата ни в Арсенал е шампионска

Вратарят на Арсенал Войчех Шчесни вярва, че нищо не може да спре Арсенал по пътя към титлата в Англия, ако тимът запази инерцията си. „Топчиите“ изиграха поредния си впечатляващ мач при успеха с 3:0 над Кардиф Сити в събота. Резултатът позволи на лондончани да останат на 4 точки пред най-близкия им преследвач Челси. Силното представяне на „артилеристити“ кара феновете да мечтаят за първи трофей от 2005 година насам, като последната шампионска титла дойде през 2004-а. „Намираме се на място, където искаме да останем възможно най-дълго“, каза Шчес...

Сръбски хардлайнер ще е кмет в северната част на Косовска Митровица

Сръбски хардлайнер обяви победата си като първия кмет на етнически поделения град Митровица в неделя и оповести дневния си ред да запази Косово като част от Сърбия, предизвиквайки опасения, че вотът още повече ще изолира сръбското малцинство от мнозинството етнически албанци, съобщава АП, цитирана от БТА. Кръстимир Пантич, лидер на Сръбската листа, неохотно участва в изборите, организирани от етническите албански власти, тъй като сръбското малцинство отхвърля отделянето на Косово през 2008 г. от Сърбия. Но Сърбия се съгласи да подкрепи вота като част от споразумението с посредничеството на ЕС за нормализиране на отношенията между Белград и Прищина. Пантич увери, че изборите не са одобрение на независимостта на Косово. Ние имаме обща цел и тя е да запазим Косово в Сърбия, заяви Пантич минути след като първите предварителни резултати му дадоха десетпроцентна преднина пред умерения сръбски политик Оливер Иванович. В районите населени с етнически албанци управляващата Демократическа партия на Косово загуби подкрепа в сравнение с опозиционния Демократичен съюз на Косово. Но ДСК загуби в столицата Прищина от представителя на албанското националистическо движение "Самоопределение" Шпенд Ахмети, който е завършил Харвард. Избори имаше вчера в 25 от 39 косовски общини, в които нито един кандидат не премина 50 процентната бариера за пълна победа в първия кръг от изборите на 17 ноември.

Майката на удушената Ралица: Убиецът ѝ е спал с ловна пушка пред блока

Убиецът на Ралица от монтанското село Смоляновци е спял с ловна пушка пред блока на момичето в столичния квартал "Надежда". 

Това заяви майката на 19-годишното момиче пред Нова телевизия. 

Момичето беше убито в понеделник вечерта от бившия си приятел - Петър Петров по прякор Цигането. 30-годишният мъж я изнасилил и удушил, а после захвърлил т Убиецът на Ралица от монтанското село Смоляновци е спял с ловна пушка пред блока на момичето в столичния квартал "Надежда". Това заяви майката на 19-годишното момиче пред Нова телевизия. Момичето беше убито в понеделник вечерта от бившия си приятел - Петър Петров по прякор Цигането. 30-годишният мъж я изнасилил и удушил, а после захвърлил т

Катинари заключват любовта край "Галата"

Модата да заключиш метален катинар като символ на неръждаема любов стигна и до панорамната площадка в кв.„Галата". Мястото, което разкрива уникална гледка към цяла Варна, отскоро събира романтично настроени двойки и тяхната символично заключена любов.

Мнозинството от хървати отхвърли на референдум еднополовите бракове

Мнозинството от хърватите гласуваха на референдум в неделя за забрана на гей-браковете, което се смята за голяма победа на подкрепяните от католическата църква консерватори в най-новата членка на Европейския съюз, предаде АП. 65 процента отговориха с "да" на въпроса, поставен на референдума: "Съгласни ли сте, че бракът е житейски съюз между мъж и жена?". Около 34 процента гласуваха с "не". Резултатът от референдума означава, че хърватската конституция ще бъде променена, за да забрани брака между еднополови двойки. Президентът на Хърватия Иво Йосипович оцени, че резултатите от референдума са може би разочароващи за мнозина, но със сигурност не представляват изненада.  Президентът подчерта, че резултатите трябва да бъдат зачетени, изразявайки надежда, че те няма да предизвикат нови, дълбоки идеологически разделения в обществото. След референдума хърватският премиер Зоран Миланович заяви, че правителството възнамерява в близките две седмици да представи за разглеждане  законопроект за брачното партньорство. Този законопроект ще даде определени права на хомосексуалните двойки, както обеща Социалдемократическата партия на премиера по време на предизборната кампания. Вотът дълбоко раздели Хърватия, отбелязва АП. Либерални групи предупредиха, че въпросът на референдума ограничава основни човешки права. ЕС официално не е коментирал референдума, но влезе в конфликт с Хърватия по други нейни закони като например закона за екстрадицията, който възпрепятстваше предаването на хърватски граждани на други страни членки и който Хърватия трябваше да поправи под натиска на Брюксел.

Полицията задържа един от нападателите на тримата имигранти

Част от пострадалите чужденци. Снимка: ТВ7

Задържаният за побоя над тримата имигранти снощи в центъра на София е български гражданин, съобщи БНР.

Той е бил разпознат от двамата сирийци следобед в картотеките на СДВР. В момента мъжът се разпитва в сградата на СДВР. От пресцентъра на МВР и на СДВР не потвърдиха дали има задържан по случая. Към момента продължават процесуално-следствените действия.

Все още не е ясно какви са били мотивите на нападението. 

Статията "Полицията задържа един от нападателите на тримата имигранти" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Най-важните новини от деня, понеделник, 2 декември

42,27 млрд. лв. са активите на 5-те най-големи банки у нас Към края на октомври 2013 г. активите на банковата ни система възлизат общо на 84,68...

Откриха обновената баня в Баните, първата седмица - безплатно

Изцяло ремонтираната обществена баня в Община Минерални бани бе открита на официална церемония. През цялата първа седмица жителите на Общината ще могат да я посещават безплатно, съобщи кметът Мюмюн Искендер. Това е първият сериозен ремонт от половин век насам на построената през 1932-ра година къпалня. Тя е със застроена площ от 714 кв.м. на един етаж. Минералната вода по качество съответства напълно на тази в Карлови Вари. От общинското ръководство се надяват обновената баня да увеличи посещаемостта на курорта в пъти....

НАСА ще отглежда зеленчуци на Луната

Експерименти на Международната космическа станция показаха, че растенията могат да виреят при ниска гравитация. В такива условия те се ориентират по светлината

Пожар в Италия уби 7-ина

Най-малко седем души загинаха, у двама са сериозно обгорели при пожар във фабрика с китайски собственик в Италия.

Трима имигранти са изчезнали във водите на Марица, опитващи да минат в Гърция

Спасителна операция е в ход в района на р. Марица, откъм гръцката й част в областта Еврос, за издирването на трима имигранти, които са били повлечени от бурните води на реката в опит да преминат заедно с други имигранти от турския бряг на гръцка територия, съобщава в. "Етнос", цитиран от БТА в понеделник. Властите са спасили общо 15 души, от които 13 са афганистанци, един е сириец и един алжирец. Спасените казали, че още трима са изчезнали и че те били от Ирак, Пакистан и Афгантистан и са пътували с лодката, отнесена от водите на р. Марица.

Гигс: Дори титлата няма да ме пенсионира

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс е на мнение, че дори спечелване на титлата през тази година няма да го накара да прекрати с футболната кариера. Ветеранът, който стана на 40 години през изминалия уикенд има намерение да продължи да играе за "червените дяволи" и през следващите години. "Никога да съм се ръководил от това дали ще спечелим титлата или не, за да прекратя с кариерата. Ще продължа да играя, докато футболът продължава да ми носи удоволствие", каза Гигс, който бе гост за премиерата на документалния филм "Клас 92". "Наясно съм ...

Новата такса ВЕИ не е върху приходите, а върху цените!

МИЕ: Данък върху преференциалните цени има и в други страни

    


Бързите безпилотни самолети на Амазон правят доставки по домовете

Изпълнителният директор на компанията Амазон (Amazon) Джеф Безос заяви, че в най-скоро време Амазон ще разполага с армия от мини-безпилотни самолети, които ще спускат малки пакети пред прага на вратата ви, само 30 минути след като сте направили поръчката. Революционният проект на американския гигант за онлайн продажби на дребно все още трябва да премине през тестове за безопасност и одобрение от федералните власти. Безос вярва, че "Въздушният приоритет" на Амазон ще влезе в действие до 4-5- години. "Това са много ефективни безпилотни самолети и няма причина да не бъдат използвани като начин за доставки. Знам, че звучи малко като научна фантастика, но не е. Можем да доставим поръчката до половин час… Смятаме, че можем да пренесем предмети до 2,5кг, каквито са 86%...

Jaguar и Land Rover триумфират в конкурса „Златен волан“

„Мото-Пфое“ обра наградите в конкурса „Златен волан“ на Auto Bild за България и за цяла Европа на специално организирана галавечер в „Рейнбоу Плаза“. Jaguar F-TYPE триумфира в категорията „Купе/Кабриолети“ за цяла Европа, докато Range Rover Sport триумфира в България в категорията “SUV”. Наред с наградите на конкретни модели автомобили бяха връчени и призове на личности с особени заслуги в света на колела. „Легенда на българската автомобилна индустрия“ спечели един от основателите на „Мото-Пфое“ г-н Борис Мареков в чест на достойната му за уважение половинвековна кариера в бранша. Победителят в класа „Купе/Кабриолети“ Jaguar F-TYPE...

Орешарски: Подкрепяме Косово във всяко отношение

Министър-председателят прие поканата да открие българо-косовски бизнес форум. Предложението на премиера на Косово Хашим Тачи беше предадено от външния министър Енвер Ходжай, който се срещна с ръководителя на българското правителство в рамките на официалното си посещение у нас. Това съобщи пресслужбата на кабинета. Беше договорено форумът да се проведе в началото на следващата година като средство за засилване на икономическите отношения между двете страни. "Заинтересовани сме да превърнем 2014 г. в година за развитие на двустранното ни икономическо сътрудничество. Ваше посещение в Прищина, съчетано с бизнес форум, би било отличен знак в тази посока", каза министър Ходжай, цитиран от пресслужбата. Той е посочил, че страната му е отворена за българската продукция, която е със свет...

Убиецът на Ралица е спал с ловна пушка пред блока

Убиецът на Ралица от монтанското село Смоляновци е спял с ловна пушка пред блока на момичето в столичния квартал Убиецът на Ралица от монтанското село Смоляновци е спял с ловна пушка пред блока на момичето в столичния квартал "Надежда". Това заяви майката на 19-годишното момиче пред Нова телевизия. Момичето беше убито в понеделник вечерта от бившия си приятел - Петър Петров по прякор Цигането. 30-годишният мъж я изнасилил и удушил, а после захвърлил т

"Галъп": Българите пак се смятат за най-клети в света

Това сочат публикуваните в понеделник данни от ежегодното проучване на “Галъп” за страданието по света. Според тях 39% от българите определят живота си като достатъчно тежък, за да се каже, че страдат. Преди година 45% от българите са се определяли като “клетници”. “Галъп” разпределя живота на респондентите си в три групи. Това сочат публикуваните в понеделник данни от ежегодното проучване на “Галъп” за страданието по света. Според тях 39% от българите определят живота си като достатъчно тежък, за да се каже, че страдат. Преди година 45% от българите са се определяли като “клетници”. “Галъп” разпределя живота на респондентите си в три групи.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване