Бареков: Глупави хора не трябва да се занимават с политика

Глупави хора не трябва да се занимават с политика. В България е най-добре политиците да си говорят с хората очи в очи, заяви в ефира на Би Ти Ви лидерът на гражданското движение "България без цензура" Николай Бареков, лидер на гражданското движение „България без цензура".

Бареков бе категоричен, че твърдо влиза в парламента и посочи, че Глупави хора не трябва да се занимават с политика. В България е най-добре политиците да си говорят с хората очи в очи, заяви в ефира на Би Ти Ви лидерът на гражданското движение "България без цензура" Николай Бареков, лидер на гражданското движение „България без цензура". Бареков бе категоричен, че твърдо влиза в парламента и посочи, че

Американска компания уволни служител заради расистки туит

/КРОСС/ Нюйоркската интернет компания InterActiveCorp (IAC ) уволни директора си по комуникации Джъстин Сако заради расистка шега, публикувана в Туитър, съобщава CBS.Туитът, коствал работата на Сако, е пуснат от самолет, пътуващ за една от африканските страни. "Летя за Африка. Надявам се, че няма да лепна СПИН. Шегувам се. Аз съм бяла", написа Сако. Ръководството на IAC веднага излезе с изявление, в което осъди поведението на служителката си. "Тези обидни изявления не съответстват с възгледите и ценностите на IAC. Ние приемаме много сериозно проблема и пътищата ни с този служител се разделиха", отбелязват от компанията. Акаунтът на Сако в Туитър е изтрит в събота.

Плевнелиев предупреди Великобритания за риск от изолация заради ограниченията


Президентът Росен Плевнелиев предупреди Великобритания, че е изправена пред изолация заради опитите да ограничи имиграцията на работници от България и Румъния, предаде БТА.

Държавният глава се включи в дебата за имиграцията във Великобритания с ексклузивно интервю за в. "Обзървър", в което призовава страната да остане вярна на своето наследство като "глобална сила, проправила път за интеграцията", а не да използва страховете на хората.

Плевнелиев посочва в интервюто, че да...

Николай Бареков: Ще имаме двама евродепутати и 70-80 народни представители

Глупави хора не трябва да се занимават с политика. В България е най-добре политиците да си говорят с хората очи в очи, заяви в ефира на Би Ти Ви лидерът на гражданското движение Глупави хора не трябва да се занимават с политика. В България е най-добре политиците да си говорят с хората очи в очи, заяви в ефира на Би Ти Ви лидерът на гражданското движение "България без цензура" Николай Бареков, лидер на гражданското движение „България без цензура". Бареков бе категоричен, че твърдо влиза в парламента и посочи, че

Да посивееш за една нощ

GEO: Д-р Наварини, всъщност кой твърди такова нещо? 
Наварини: В историята на медицината синдромът „Мария-Антоанета GEO: Д-р Наварини, всъщност кой твърди такова нещо? Наварини: В историята на медицината синдромът „Мария-Антоанета" е описван десетина пъти. Твърди се, че косата на френската кралица е побеляла през нощта преди нейната екзекуция в 1793 г. Смята се, че същата съдба е споходила английския философ Томас Мор още в 1535 година. И в Йерусалимския ...

Не лека 2013 година, отчете кметът на Кюстендил

Община Кюстендил е започнала реализирането на 7 проекта и по 9 е продължила работа през 2013 година. Общата стойност на всички проекти е 96 910 967,10 лв. - По ОП „Регионално развитие" проектите са шест, на обща стойност 4 444 032,49 лв., от тях 332 819,45 принос на Община Кюстендил;- ОП „Развитие на човешките ресурси"- един на стойност 249 718,80 лв; - ОП „Околна среда"- един на стойност 87 807 247,20 лв;- ОП„Административен капацитет"- три на обща стойност 309 478,94 лв;- ОП „Техническа помощ"- един на стойност 398 887,21лв;- ОП за т...

Да заколиш прасе с финес

Коленето на прасе, наричано още свинско погребение, си е събитие във всички краища на България. 
В Кюстендилско свинчоколът започва още при първите студове през ноември-декември. Никакви канони и религиозни традиции не могат да го спрат. 
"Почне ли да замръзва навън, колкото и да храниш прасето, е излишно. То не наддава на килограми, само хабиш Коленето на прасе, наричано още свинско погребение, си е събитие във всички краища на България. В Кюстендилско свинчоколът започва още при първите студове през ноември-декември. Никакви канони и религиозни традиции не могат да го спрат. "Почне ли да замръзва навън, колкото и да храниш прасето, е излишно. То не наддава на килограми, само хабиш

Росен Йорданов: Назначиха на мое място човек с проблеми

Имам усещането, че когато дойде някой на власт, той става омнипотентен т.е потентен във всички сфери. Върнах се в държавната институция, за да направя промяна и не мога да възприема процесите в България.

Корупционният скандал в Турция се разраства, Ердоган обвини с недомлъвки САЩ за него

Корупционният скандал в Турция доби нови измерения, след като в него беше замесен и американският посланик в Анкара Франсис Рикардоне. В публикации в турската преса се твърди, че на 17 декември (денят, в който стартира мащабната операция на истанбулската прокуратура и полиция срещу корупционни практики в Истанбул и в Анкара) Франсис Рикардоне се е срещнал с някои посланици на страни-членки на ЕС и в прав текст им е заявил: „Поскахме турската „Халкбанк” да преустанови връзките си с Иран; не ни послушаха.

Търсят кръводарители за дете, пребито от мащехата си и настанено в УМБАЛ "Св.Марина"-Варна

От варненския отдел "Закрила на детето" призоваха кръводарители за помощ на 2-годишния Йордан от айтоското село Руен, който преди дни бе жестоко пребит от мащехата си. Детето е настанено в УМБАЛ "Света Марина" във Варна, където се бори за живота си.

Вход свободен за Националния исторически музей

Днес, утре и на 30 декември вратите на Националния исторически музей (НИМ) ще бъдат отворени предпразнично за всички, като входът е свободен, съобщиха от музея. Богатата експозиция на НИМ е в пълното си великолепие пред Коледа и Нова година. В зала №2 отново са изключителните тракийски съкровища, които се завърнаха триумфално от изложба в Москва. Наред с уникалното Панагюрско златно съкровище, ще може да видите и не по-малко изящните съкровища от Рогозен, Борово, Летница, Синеморец, Златиница-Маломирово и други, както и трите сребърни солници с позлата - изключително редки произведения от римската епоха. Посетителите ще имат възможност да разгледат и откритата наскоро коледна изложба „Славите ли Млада Бога!“, която представя устната и музикалната традиция на пастири...

Кириленко пропуска Австралия Оупън

/КРОСС/ Руската тенисистка Мария Кириленко няма да участва в Откритото първенство по тенис на Австралия, което ще се проведе през януари 2014 година."Няма да играя заради конртузия", съобщи тенисистката в Туитър. Година по-рано Кириленко успя да достигне до четвъртия кръг на състезанието. В момента рускинята е на 19-о място в класацията на WTA.      

Ходорковски даде първото си интервю след затвора

Той говори за свободата и че иска да се върне в Русия

Плевнелиев плаши Великобритания с изолация

Българският президент се включи в дебата за имиграцията във Великобритания с ексклузивно интервю за в. "Обзървър". Росен Плевнелиев призова кралството да остане вярно на своето наследство като "глобална сила, проправила път за интеграцията.

Масови безредици в Хамбург

/КРОСС/ Десетки граждани, включително и 70 полицаи, са ранени при масови безредици в германския град Хамбург, съобщава ИТАР-ТАСС. Хората са излезли по улиците заради план на местните власти да затвори културния център „Червено цвете", място на събиране на ляворадикални групировки.По данни на полицията в протеста са се включили близо 7 300 човека. Арена на ожесточени сблъсъци е квартал „Шварценфиртел". Демонстрантите са замеряли силите на реда с коктейли „Молотов" и камъни, разбили витрините на магазини и прозорците на паркирани автомобили.За разпръсване на протестиращите полицията е използвала водомети.Нарушено е движението на влаковете за Хановер, Берлин, Бремен и Рощок.

Дженифър Анистън се събира отново с актьорите от "Приятели"

Сериалът ще чества 20 г. от излизането си на екран

    


Помагат на бежанците с вещи, отнети в полза на държавата

Безвъзмездно отнети и изоставени в полза на държавата движими вещи бяха предоставени на Държавната агенция за бежанците. Те ще бъдат използвани за нуждите на лицата, търсещи закрила в Република България и ще подпомогнат ДАБ в ситуацията, възникнала вследствие на увеличения миграционен натиск у нас.

Ходорковски твърди, че няма да се занимава с политика


Бившият петролен магнат Михаил Ходорковски, освободен след 10 години затвор с амнистия от президента Владимир Путин тази седмица, твърди, че няма да влиза в политиката.

В интервю за руското списание The New Times/Новое время той казва още, че няма условия за освобождаването му. 

Но Ходорковски добавя, че е написал писмо лично на Путин, в която казвал "Не възнамерявам да се вкючвам в политиката и нямам намерение да се боря за връщане на активи от ЮКОС".

В първото...

Великобритания да вземе пример от политиката на България към имигрантите

Президентът Росен Плевнелиев отправи своеобразна похвала към кабинета "Орешарски", съветвайки в интервю за в. "Обзървър" британското правителство да почерпи опит от българските си колеги по отношение на политиката си към имигрантите. "Ние дори бихме могли да дадем урок на Великобритания. Като държава, която не е толкова богата и толкова силна, се опитваме да изясним не толкова какъв брой хора може да дойдат в България, а как можем да ги интегрираме", смята държавният глава. Той призовава властите на Острова да се придържат към традициите си на "глобална сила, проправила път за интеграцията", а не да използват страховете на хората, визирайки кампанията срещу имигрантите от България и Румъния, водена от лидера на Британската партия на свободата Найджъл Фараж. "Българите днес повдигат много въпроси за демократичното, толерантно и хуманно британско общество. Дали днес във Великобритания пишем история на преминаване към изолация, национализъм и краткосрочни политически похвати?", запита държавният глава. По думите на Плевнелиев политиците трябва да са готови да кажат неудобната истина и да отстояват "неприятните, но нужни решения", дори и с цената в краткосрочен план това да се отрази негативно на рейтинга им, предава БТА. Той посочва още, че заради засилващите се притеснения на българите, които вече се намират в Англия, по време на срещата на върха на ЕС във Вилнюс в края на миналия месец е поискал обяснение от британския премиер Дейвид Камерън за "действията, езика и плановете" на британското правителство. В отговор получил уверения, че българските граждани няма да бъдат дискриминирани. По думите на Плевнелиев пред в. "Обзървър" "всеки един от нас, било то България или Великобритания, е слаб, когато е изолиран". Той отправя съвет към Камерън да помисли как историята ще го оцени, тъй като един политик не остава в историята с всекидневните си задачи и решения. "XXI век е не издигане на стени, а събарянето им, свързването на народи, култури, икономики, промишленост", добавя президентът без обаче да коментира в интервюто си факта, че само преди ден главният секретар на МВР Светлозар Лазаров настоя изграждащата се по границата ни с Турция телена ограда да бъде удължена.

Гъста мъгла затвори пристанище Варна

Варна /КРОСС/ Гъста мъгла затвори пристанище Варна. Вълнението на морето е около три бала. В района на пристанището то е слабо и не пречи на маневрите на корабите и съоръженията. Вятърът е силен от запад.Гъста мъгла има и в Бургас. До 50 м. е видимостта по пътя Обзор-Слънчев бряг, толкова и на автомагистрала „Тракия", а до 100-150 м. е видимостта по пътя Средец-Елхова.

Цените на хранителните стоки на едро се вдигат седмица преди Коледа, но остават под нивата от 2012 г.


Индексът на тържищните цени се повиши през тази седмица с 4 процента от 1,360 до 1,415 пункта, съобщават от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, предаде БТА. На годишна база нивото на индекса сега е с 6 процента по-ниско спрямо 2012 г., когато беше 1,508 пункта.

Цените на основните хранителни стоки, млечните и месните произведения остават стабилни спрямо ноември, като промените са в диапазона плюс минус 1 - 2,5 процента, като яйцата поевтиняват с една стотинка до 0,18...

Храните поскъпват преди Коледа

Цените на основните хранителни стоки, млечните и месните произведения остават стабилни спрямо ноември, като промените са в диапазона плюс минус 1 - 2,5 процента, като яйцата поевтиняват с една стотинка до 0,18 лева за брой. Цените на кренвиршите и кравето сирене са почти без промяна. Близки до нивата от предходния месец са и средномесечните цени на ориза, олиото, кашкавала, каймата и трайния салам. Незначително поскъпване на месечна с около 2 на сто се наблюдава при фасула и свинското месо. Спад на цените с около 2 - 2,5 на сто има при з...

Лекари преглеждат пациенти чрез видео връзка със смартфони


Ходенето до лекарския кабинет е доста неприятна и времеемка задача за много хора. Това кара доста от тях да си спестяват ходенето до лекаря за не толкова сериозни проблеми, което създава риск от тяхното усложняване.

Предприемчиви лекари са създали практичен бизнес чрез приложението Doctor on Demand, което се предлага за Android и iOS. Благодарение на него потребитлеите могат да си уредят виртуален преглед от истински лекар по всяко време на денонощието.

За сега услугата...

Лиляна Павлова знаела коя е "Индира гандир"

Лиляна Павлова проговори за гафа „тя или той”, който направи като се обърна към първата жена премиер на Индия Индира Ганди, като към мъж.

Три предприятия в Старозагорско искат одържавяване

/КРОСС/ Ръководството на групата структуроопределящи предприятия в сферата на енергетиката в Старозагорски регион - „Металик" АД, „Енергоремонт" АД и „Чугунолеене" Първомай АД предлага с официално писмо до министъра на енергетиката Драгомир Стойнев държавата да придобие дялове и тези частни заводи, по подобие на „оздравителния" план за национализация на изправеното пред фалит предприятие „Ремотекс Раднево" ЕАД.„В случай, че според Вас най-ефективно е одържавяването на предприятия и финансирането им от държавата, предлагаме да открием процедура на преговори за закупуване от държавата чрез „БЕХ" ЕАД и на акции от капитала на „Металик" АД и дъщерните му предприятия , които също са от ключово значение за нормалната работа на електрическите централи от комплекса, притежават уникални машини и оборудване и опитен персонал.", се казва в писмото, подписано от председателя на Съвета на Директорите на трите предприятия, инж. Дечко Колев.Копие от писмото е изпратено и до председателя на Парламентарната комисия по енергетика Рамадан Аталай, председателя на Парламентарната комисия по труда и социалната политика Корнелия Нинова, министъра на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов и министъра на финансите Петър Чобанов

Октай Енимехмедов: БСП и ДПС да кажат истината за прехода

Обществото е много разнородно, част от него ме разбра, друга - не. Това сподели в интервю за предаването „На светло" по Нова телевизия Октай Енимехмедов, обвинен в опит за покушение срещу почетния председател на ДПС А...

Дядо Коледа на велосипед ще зарадва със сладки на най-маките русенци

И тази година в дядо Коледа ще дойде в Русе и на велосипед.  В съвместна инициатива сдруженията "Вело­Русе", "Огнените Педали" и "Мулти акт" ще повдигнат настроението на Русенци чрез станалото вече традиционно за нашия град коледно велосипедно шествие. Преоблечени като еленчета, снежанки и дядо Коледовци велосипедистите ще обикалят пешеходната зона в неделя и ще раздават лакомства на децата, а ако са слушали и на техните родители :)! Преди потеглянето на шествието, всички маскирани велосипедисти ще могат да се сгреят с топъл чай. Шествието  ще ...

Невиждан наплив на желаещи да сложат униформа

/КРОСС/ Невиждан досега наплив на желаещи да работят като наемни войници в пехотата, отчитат от Въоръжените сили. За едно вакантно място в момента в Карловската бригада се борят по четирима-петима кандидати.Основният мотив на повечето желаещи да влязат в редиците на Българската армия е това, че ще получават добра и сигурна заплата за разлика от много други сектори у нас.По 50 кандидати за наемни войници изпитват на ден в Карловската бригада. Желаещите са над 800, а свободните места са само 235. Офицерите тук не помнят скоро да е имало толкова мераклии за платени войници, съобщава Нова телевизия.    

Авария остави част от центъра без вода

Част от центъра на Варна е без вода в неделния ден, съобщават от ВиК. На сухо са абонатите в карето между булевардите „Мария Луиза”, „Сливница”, „Княз Барис I” и улица ”Шипка”. Водоподаването ще бъде възстановено до 17 часа....

Пелегрини притеснен от Суарес

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини изрази опасения от формата, в която се намира нападателят на Ливърпул Луис Суарес. „Гражданите“ посрещат мърсисайдци в следващия кръг на Висшата лига, а чилиецът призна, че голмайсторът на „червените“ ще бъде основната заплаха за неговия тим. Суарес се разписа на два пъти при вчерашната победа на Ливърпул над Кардиф Сити. Уругваецът вече има забележителните 19 гола в 12 мача за тима от „Анфийлд“. „Ще бъде много трудно, защото Ливърпул е много добър тим. Суарес се намира в много добър момент. Има още...

Температурни рекорди в Монтана и Враца

Монтана и Враца бяха най-топлите градове в България през вчерашния ден. В Монтана бяха измерени 16 градуса, а във Враца – 15,2. Днешните прогнози са за по-хладно време. В момента температурата в двата града е около -5. Най-топло ще е около 14 часа, когато се очаква температурата да стане 8 градуса. Утре максималните температури ще достигнат 10 градуса.   Във Видин в момента е около -4, максималната температура за деня ще достигне 6. Утре също ще бъде малко по-студено, в сравнение с другите два големи града в Северозапада и няма да е пове...

Задигнаха 5 000 лв. от офис в Габрово

През нощта на 19 срещу 20 декември, неизвестно лице, след взломяване на входната врата на сграда, намираща се на ул. "Станционна" в Габрово, е проникнало в два фирмени офиса. От едното помещение е извършена кражба на около 5000 лв., от другото – на 140 лв. На местопроизшествията е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУП-Габрово, 30-годишен от Габрово, осъждан за кражби, е уличен за извършител на взломна кражба на ВиК-части и домакинска посуда от къщ...

Купиха къща за семейството на русия ангел Мария

Семейството на русия ангел - малката Мария от Николаево, която бе намерена при цигани в Гърция и имаше съмнения, че родителите  са я продали, вече има къща. Имотът се намира в мъглижкото село Ветрен и е купен от телевизионното предаване на Мартин Карбовски. 
“Разбрах за покупката в петък, когато полицаи предупредиха Йордан Минчев, който сега живее Семейството на русия ангел - малката Мария от Николаево, която бе намерена при цигани в Гърция и имаше съмнения, че родителите са я продали, вече има къща. Имотът се намира в мъглижкото село Ветрен и е купен от телевизионното предаване на Мартин Карбовски. “Разбрах за покупката в петък, когато полицаи предупредиха Йордан Минчев, който сега живее

ДПС и БСП да се слеят, поиска Октай Енимехмедов

"Доган се измъкна от делото, а присъствието му там беше важно"

    


Росен Йорданов: Не съм бил човек на Цветанов

София /КРОСС/ Върнах се в държавната институция, за да направя промяна и не мога да възприема процесите в България. Това заяви пред Нова телевизия бившият зам.-директор на Института по психология Росен Йорданов. Имам усещането, че когато дойде някой на власт, той става омнипотентен т.е потентен във всички сфери. Росен Йорданов бе категоричен, че не е бил човек на Цветанов и определи твърдението като пълна лъжа. Докато съм работил в МВР не смятам, че е имало полицейщина, твърди той. Аз напускам, защото назначават човек, който никога не е работил такава работа, има сериозни проблеми, всички знаят, че не може да управлява тази работа и въпреки това бива назначен, изясни психологът. Нямаш правото като министър да освободиш или да назначиш някой, ако той не отговаря на дадени критерии, заяви Росен Йорданов. Хората, които представлявам във вашето студио много добре ще разберат за какво говоря.Пропаганда в момента има в абсолютно всичко, не само в службите, заяви криминалният психолог.

Епископ Йоан е новият Варненски митрополит

Светият синод избра епископ Йоан за Варненски и Великопреславски митрополит. Знеполският епископ е избран с 9 на 3 гласа.

Епископ Йоан (викарий на Софийската митрополия) е роден на 13 февруари 1969 г. в Ямбол. Завършва пловдивското музикално училище. Хиротонисан е за Знеполски епископ на 18 март 2007 г. Известен е като добър оратор и умел управител на имотите, които притежава църквата. С тази дейност са свързани и много от критиките към него.

На 15 декември се проведе Епархийският избор – първият етап от избора на нов Варненски и Великопреславски митрооплит. Във Варна – центъра на овдовялата епархия, под председателството на Доростолския митрополит Амвросий, наместник на овдовелия Варненски и Великопреславски епархийски престол, от листата на епископите – кандидати за митрополитския престол, изискваните от Устава на БПЦ повече от половината от гласовете, получиха Преосвещените епископи Знеполски Йоан – 22 гласа и Мелнишки Серафим – 19 гласа. Така двамата стигнаха до Каноничния избор, който е окончателен. Вчера Светият синод разгледа документацията по проведения първи етап от избора.

До избора на нов варненски митрополит се стигна след внезапната смърт на 9 юли на варненския владика Кирил./КРОСС/

 

 

 

Конфискувани вещи отиват в помощ на бежанците

Бежанци, Снимка: Сергей Антонов

С нареждане на финансовия министър Петър Чобанов на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) бяха предоставени вещи, конфискувани и изоставени в полза на държавата, съобщиха от финансовото ведомство.

Предметите са съобразени с нуждите на чужденците, като сред тях има зимни дрехи за бебета, деца и възрастни, прибори за хранене, дърва за огрев и пр.

Дарението цели да подпомогне работата на ДАБ и живота на чужденците в бежанските лагери у нас.

Отнетите и изоставени вещи са били съхранявани в складове на Националната агенция по приходите, Агенция „Митници“ и държавни горски стопанства.

От министерството уточняват, че преди да бъдат предоставени на ДАБ, стоките са били проверени.

Статията "Конфискувани вещи отиват в помощ на бежанците" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Малщите футболисти на "Ботев" Враца - най-добри

Отборът на „Ботев" (Враца) се класира на първо място в областния турнир по футбол за деца, който се проведе под егидата на областния управител на Враца инж. Венцислав Василев.Турнирът откри заместник областният управител Иван Даков. „Пожелавам на участниците, резултатна футболна надпревара, в която да вложат целият си спортен дух. Надявам се, че емоцията ще остане дълбоко в сърцата и в най-хубавите спомени на всеки един от състезателите на турнира", се обърна Даков към участниците в надпреварата. Състезанието беше за момчета до 12 години и се п...

Епископ Йоан е новият Варненски митрополит

Новият Варненски и Великопреславски митрополит е знеполският епископ Йоан, обяви патриарх Неофит, предаде Стандарт нюз. Знеполският епископ Йоан е спечелил с 9 гласа, а три гласа са били за Мелнишкият епископ Серафим. Знеполският епископ Йоан (светско име Иво Иванов) е роден през 1969 г. в Ямбол. Завършил е Богословския факултет на Софийския университет. По-късно специализира в Московската духовна академия в Троице-Сергиевата лавра. През 1998 г. постъпва като послушник в Кокалянския манастир с духовен старец архимандрит Назарий. През 1999 г. е ръкоположен в йеромонашески чин в столичния катедрален храм „Света Неделя". От 2002 г. приема назначение за протосингел на Софийска митрополия и българския патриарх Максим го въздига в архимандритско достойнство. Получава епи...

Ученици от Асеновград дариха близо 2 700 лв на Мишо Кашидов

Близо 2 700 лева бяха събрани и дарени на Мишо Кашидов. Средствата се набавиха от коледния благотворителен базар на учениците от 6- ти „Б“ клас на основното училище „Петко Каравелов“ в Асеновград, уведомиха ни от tvsat com. Стотици родители, преподаватели и други гости посетиха благотворителния базар. Те разгледаха дългите маси, отрупани с изделия, изработени от малчуганите по повод каузата. Всеки един от посетителите си закупи по нещо с цел да допринесат, кой с колкото може, за благотворителната инициатива. А именно - да се съберат средства, с които да се подпомогне осъществяването на лечението на Мишо Кашидов. Припомняме ви, че мероприятието се проведе в рамките на два дни, дни, през които коледният дух на доброта и съпричастност изпълваха ат...

Част от Враца - без вода

“Водоснабдяване и канализация” ООД гр. Враца уведомява своите потребители от гр. Враца, че поради отстраняване на възникнала авария, днес 22.12.2013г.  водоподаването ще бъде спряно от 09:30 до 14:00 часа в района разположен между ул. „Хр. Ботев“, бул. „Васил Кънчов“ и бул. ‚Мито Орозов“ в гр. Враца.

Цените на хранителните стоки на едро се вдигат седмица преди Коледа

Индексът на тържищните цени се повиши през тази седмица с 4 процента от 1,360 до 1,415 пункта, съобщават от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. На годишна база нивото на ИТЦ сега е с 6 процента по-ниско спрямо 2012 година, когато беше 1,508 пункта, предава БТА. Цените на основните хранителни стоки, млечните и месните произведения остават стабилни спрямо ноември, като промените са в диапазона плюс минус 1 - 2,5 процента, като яйцата поевтиняват с една стотинка до 0,18 лева за брой. Цените на кренвиршите и кравето сирене са почти б...

Дизела - екстремният рекламен агент на планината


Истинските герои. Отново. И около тази Коледа и Нова година, когато вярваме, че имате повече време за четене, ще ви срещнем с интересни и вдъхновяващи хора. Започнахме сериите от портрети "Истински герои" в края на 2010 г. В тях търсим да представим хора, които си приличат по енергията да създават, да се борят, да търсят, да преодоляват, да мечтаят... Те заразяват с желанието да продължат да вървят по пътя си, независимо какво се случва около тях. Събираме текстовете тъкмо в тези дни, защото...

Февруари 2013 – взрив, скандали и един голям поклон

Както всяка година, с настъпването на празничните дни около Коледа и Нова година, екипът на Gong.bg ви предлага една бърза ретроспекция на изминалите 12 месеца. Страсти, успехи, падения, триумфи, трагедии и възходи... нека си ги припомним един по един. Февруари 2013 – толкова драматичен и толкова далечен, не само заради спортните събития, но и заради напрегнатата политическа ситуация в България, с епицентър София. На 11-я ден от националните протести Бойко Борисов връчи оставката на правителството. Разтърсвани от протести и изненадваща лавина о...

НИМ с вход свободен за празниците

София /КРОСС/ Днес, утре и на 30 декември вратите на Националния исторически музей ще бъдат отворени предпразнично за всички - входът е свободен, съобщиха от музея.В зала №2 посетителите отново могат да видят изключителните тракийски съкровища, завърнали се триумфално от изложба в Москва.Наред с уникалното Панагюрско златно съкровище, ще могат да се видят и не по-малко изящните съкровища от Рогозен, Борово, Летница, Синеморец, Златиница-Маломирово и други. Също и трите сребърни солници с позлата - изключително редки произведения от римската епоха.Всички, които желаят да посетят музея, ще имат възможност да разгледат и откритата наскоро коледна изложба „Славите ли Млада Бога!", която представя устната и музикалната традиция на пастирите в Европа, част от проекта CANEPAL от Европейската комисия по програма „Култура 2007-2014". Освен НИМ, столичани и гости на София днес ще могат да разгледат безплатно и Националният музей на българското изобразително изкуство. В неделя, 22 декември 2013 г., свободен вход за посетителите ще има не само в залите на Националната художествена галерия, но и в Криптата на храм-паметника „Св. Александър Невски", както и в Музея на социалистическото изкуство на ул. "Лъчезар Станчев" №7 в столичния кв. "Изгрев". На 23, 24, 25, 26, 30, 31 декември 2013 г. и на 1 януари 2014 г. експозициите на НМБИИ в Княжеския дворец, Криптата на храм-паметника "Св

Засилено полицейско присъствие в Благоевградско

Областната дирекция на МВР в Благоевград гарантира засилено полицейско присъствие по време на празниците. Осигурени са допълнителни патрули по главен път Е-79, както и във всички курортни селища на територията на Благоевградска област.В навечерието на Коледа, патрули на "Пътна полиция" ще регулират движението през прохода "Предела".Планирана е временна реорганизация на пътния трафик, съвместно с екипи на Областно пътно управление - Благоевград, РСПБЗН и всички структури на Районните полицейски управления.От ОД на МВР Благоевград увериха, че във...

Св. Синод избира наследник на дядо Кирил

Днес в столицата ще бъде избран наследник на покойния Дядо Кирил. За нов Варненски и Великопреславски митрополит ще се борят Знеполският епископ Йоан и Мелнишкият – Серафим. Този, който събере повече от гласовете на митрополитите, ще оглави епархията.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване