Бомба избухна в израелски автобус, няма пострадали

От полицията са отцепили района минути преди взрива

    


Кралят на Саудитска Арабия назначи сина си за губернатор на Мека

/КРОСС/ Кралят на Саудитска Арабия Абдула бин Абдул Азиз ал Сауд назначи сина си за губернатор на Мека, съобщава АП. Мека е свещеният град за мюсюлманите, в който се съхраняват всички свещени реликви. Влизането на хора, които не са мюсюлмани, в Мека е забранено. Длъжността е много уважавана и престижна като Саудитска Арабия, така и всички мюсюлмански държави.По-рано принц Мишал беше губернатор на Наджран, граничеща Йемен.

Ким заточи всички роднини на чичо си

Няколкостотин роднини на екзекутирания неотдавна чичо на севернокорейския лидер Ким Чен Ун са били задържани и изпратени в лагери за политически затворници, съобщи британският в. "Дейли телеграф", цитиран от Стандарт нюз. В Северна Корея е честа практика роднините на някого, който е признат за виновен и наказан, да бъдат пращани в трудови колонии. Мащабите на арестите този път показват до каква степен Ким Чен Ун се опитва да заличи спомена за своя чичо и бивш наставник от историята на страната. Арестувани са били не само близки родственици на Джан Сон-тхек, но и по-далечни, като например роднини на неговия баща. Арестите са били извършени броени часове след екзекуцията на Джан. Джан Сон-тхек беше екзекутиран по-рано този месец по бързата процедура по обвинения в конт...

Пътищата са проходими при зимни условия

Намалена видимост поради мъгла до 100 м има в област Русе

"Дунав 8806" прегази "Берое"

"Сините феи" победиха категорично с 93:63 (20:15, 23:20, 23:10, 27:18) в мач от последния кръг на републиканското първенство за 2013 г.

Танов се оплака: Всички телефони на семейството ми бяха подслушвани

София /КРОСС/ При мен не се е случвало пари да отиват в партийни каси. Ако това се е случвало, било е на много ниско ниво. Това заяви пред bTV бившият шеф на митниците Ваньо Танов. Според него обаче митничарите са свикнали да бъдат в готовност за събирани на пари за партии. „Такъв е манталитетът. Защото в годините това се е изградило", обясни той. По думите му, митничарите само чакали сигнал да започнат да събират пари. „Може би аз съм единственият директор на Агенция „Митници", който се е ползвал със самостоятелност", каза той и добави, че в началото на мандата на ГЕРБ с Бойко Борисов двамата се договорили да няма политически уволнения, всичко в агенцията да е прозрачно и да има еднакво отношение към фирмите. Танов отново заяви, че проблемът с Михаил Михов идвал от там, че той бил в добри отношения с президента Георги Първанов. „Първанов е представил нещата пред премиера, че едва ли не митницата е извършила своеволия и преследва определени фирми", разказа Танов. „Това бяха думите на премиера и разговорите при него са били в този дух. За този случай може да се съди по цялата документация", каза още той. Бившият шеф на митниците е категоричен, че разговорът в скандалното СРС, в което Бойко Борисов кара Ваньо Танов да отмени проверка в завода на Мишо Бирата, е „сглобен от отделни изречения от различни разговори"

Марсел Хиршер взе втора поредна победа в гигантския слалом


Австриецът Марсел Хиршер спечели гигантския слалом в Алта Бадиа и записа втора поредна победа в дисциплината от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Състезателят поведе още след първия манш и изпревари французина Алексис Пинтюро с 35 стотни. Той записа 21-ия си успех в Световната купа само седмица след триумфа във Вал д'Изер.

Фаворитът и категоричен победител от миналата година Тед Лигети трябваше да се задоволи с третата позиция на финала. "Радвам се да видя, че...

Младеж е наръган в корема пред дискотека

Млад мъж беше наръган в корема, в малките часове на нощта, в неделя.Трагедията се е разиграла пред дискотека в Кюстендил, съобщи БТВ.
Пострадалият е на 27 години, от село Пиперков чифлик. Той е настанен в кюстендилската болница без опасност за живота.

Нападателят- 29-годишен от кюстендилското село Ябълково, е задържан в полицейския арест.

Млад мъж беше наръган в корема, в малките часове на нощта, в неделя.Трагедията се е разиграла пред дискотека в Кюстендил, съобщи БТВ. Пострадалият е на 27 години, от село Пиперков чифлик. Той е настанен в кюстендилската болница без опасност за живота. Нападателят- 29-годишен от кюстендилското село Ябълково, е задържан в полицейския арест.

Пуешко с фъстъчено масло “Коледен ангел”

ПРОДУКТИ:lПуешко филе, нахут, мед (на един буркан нахут се слагат 2 с.л. мед), сол на вкус, червени печени чушки, фъстъчено масло, киноа, песто, сушени доматиКОЙ ГОТВИ:Драгомир Драганов знае тази рецепта от своя приятел Ангел Цонзаров. Затова я кръстил “Коледен ангел”.Няма ястие от традиционната българска ... ПРОДУКТИ:lПуешко филе, нахут, мед (на един буркан нахут се слагат 2 с.л. мед), сол на вкус, червени печени чушки, фъстъчено масло, киноа, песто, сушени доматиКОЙ ГОТВИ:Драгомир Драганов знае тази рецепта от своя приятел Ангел Цонзаров. Затова я кръстил “Коледен ангел”.Няма ястие от традиционната българска ...

Привърженици на "България без цензура" чакат Борисов пред студиото на "Всяка неделя"

Активисти на "България без цензура" са пред студиото на "Всяка неделя" заради предстоящото участие на Бойко Борисов в предаването на Кеворк Кеворкян.

Привържениците на Николай Бареков за пореден път искат да се изправят очи в очи с Бойко Борисов, за да му зададат въпроси за миналото му и връзките със силовата групировка СИК Активисти на "България без цензура" са пред студиото на "Всяка неделя" заради предстоящото участие на Бойко Борисов в предаването на Кеворк Кеворкян. Привържениците на Николай Бареков за пореден път искат да се изправят очи в очи с Бойко Борисов, за да му зададат въпроси за миналото му и връзките със силовата групировка СИК

Община Бургас загуби топ имот, печелят го синовете на политик

Общината Бургас е на крачка от това окончателно да загуби един от най-атрактивните си имоти - колодрума на бул. Общината Бургас е на крачка от това окончателно да загуби един от най-атрактивните си имоти - колодрума на бул. "Стефан Стамболов". Преди дни на публична продан като единствен кандидат за него бе обявен взискателят - "Булида" ООД. Колодрумът е в активите на фирма "Венис комерс" АД, първоначално създадена като "Колоездачен клуб - К.К. Бургас".

Ходорковски: Ще се боря за други политзатворници

Засега обаче ще го прави от чужбина. “Написах го в документите (за помилване) и го казвам сега публично: Не възнамерявам да влизам в политиката, както и да се боря за връщането на активите на ЮКОС”, заявява той пред опозиционното руско списание The New Times. “Няма да се върна в Русия, докато не съм сигурен, че ще мога пак да я напусна”, добавя той Засега обаче ще го прави от чужбина. “Написах го в документите (за помилване) и го казвам сега публично: Не възнамерявам да влизам в политиката, както и да се боря за връщането на активите на ЮКОС”, заявява той пред опозиционното руско списание The New Times. “Няма да се върна в Русия, докато не съм сигурен, че ще мога пак да я напусна”, добавя той

Турската полиция разпръсна протест срещу Ердоган

/КРОСС/ Полицията се сблъска с протестиращите в Истанбул, които осъждат правителството на Ердоган заради корупционния скандал и сигнали за подкупи, взимани от близки негови съюзници.Новинарската агенция Доган съобщи, че полицията е стреляла с водни оръдия и е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрация, която призова министрите, замесени в скандала да подадат оставка.24 души, включително и синовете на двама министри и шефа на държавната банка, бяха арестувани в резултат на процеса, за който Ердоган заяви, че е заговор за дискредитиране на правителството му. Сред хората с повдигнати обвинения в активна корупция, измама, незаконен трафик на злато и присвояване, е и генералният директор на голямата държавна банка Халкбанк (Halkbank), информират информационните канали НТВ и Си Ен Ен Тюрк.Още 17 ръководители на полицейски отдели са били отстранени от постовете си, вследствие на мащабно полицейско разследване за предполагаема корупция, в което са замесени и имената на синовете на министри.Премиерът Ердоган обвини 50-иина офицери, освободени от длъжност от началото на седмицата, в злоупотреба с власт, а именно - че не са информирали политическите власти за разследване срещу тях. Както при антиправителствения бунт през юни, премиерът изложи теорията на заговора, изтъквайки, че "държава в държавата" е в основата на операцията, целяща да го очерни.

Цецка Цачева: Няма индикации за нови отцепници, но всичко се случва в задкулисието


Няма индикации за напускане на нови депутати от ГЕРБ, но "всичко се случва в задкулисието, в задния план на политиката". Това каза пред Би Ти Ви зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ, която зае поста преди десетина дни.

"Нямам допирни точки с това задкулисие, поради което и няма как да ви отговоря категорично. Знам какво е настроението на колегите в групата струва ми се и много ми се иска да кажа, че няма да повече да се обяснявам за напуснали колеги от групата",...

Надявам се СРС-тата да се използват само като крайно средство, заяви Лазар Груев

Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев в студиото на "Годината" на Дарик. За какво свидетелстват според Вас протестите през годината, които стават събитието на годината. За това, че в България има възможност всеки да изрази мнението си, тоест в действие е един от основните принципи на всяка демокрация. Впрочем има известна връзка с Вас поводът за най-големите протести, тези от юни. В съобщението от президентството от юни се казва, че президентът се е консултирал с вас и главния прокурор Цацаров по повод на онези промени в Закона ...

ГЕРБ са възнаградили съдията, осъдил "Килърите"

Роднините на съдията, произнесъл присъдата по делото „Килърите“ са били назначени на работа в областните управи в Шумен и Варна. Това обяви Петър Стоянов - Сумиста.

Активисти на "България без цензура" чакат Борисов пред студиото на "Всяка неделя" (обновена)

Активисти на Активисти на "България без цензура" са пред студиото на "Всяка неделя" заради предстоящото участие на Бойко Борисов в предаването на Кеворк Кеворкян. Привържениците на Николай Бареков за пореден път искат да се изправят очи в очи с Бойко Борисов, за да му зададат въпроси за миналото му и връзките със силовата групировка СИК

Куба иска по-добри отношения със САЩ

Това заяви кубинският президент Раул Кастро.

Борисов: Бареков е патерица на ДПС, ще замени "Атака"

Бареков е поредната патерица на ДПС, която след време ще отшуми. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Те нямат кауза. За всички е ясно, че изпълнява политическа поръчка. Те са поредните, които ще заменят „Атака" в тази коалиция", подчерта той. Хората на Бареков, които протестират срещу мен, не ме притесняват. Това са млади момчета, които взимат по някой лев, за да ме освиркват. Докато тече предаването, симпатизанти на Бареков крещяха по адрес на Борисов: "Мафия, мафия, мафия". Някои от тях издигнаха обидни трансперанти срещу него. "Службите са знаели за това какво върши Христо Бисеров. Сигурен съм, че те са изтичали в сарая на Доган и са му докладвали, че той трябва да бъде арестуван", разкри Борисов. Според него Би...

Подадох оставка и спечелих изборите! Какво да искам повече?

Орешарски като какъв излиза да говори като премиер, пита Борисов

    


Цачева: В ГЕРБ няма пожар, който трябва да се потушава

София /КРОСС/ Няма пожар в ГЕРБ, който трябва да се потушава. С тези думи Цецка Цачева коментира пред bTV избирането й за зам.-председател на парламентарната група на партията. Всеки един има различни отговорности, взаимно се допълване. Не мисля, че се очаква изцяло нова визия на групата. Тя се определя от позицията на ГЕРБ в 42-ия парламент. Аз ще очаквам повече активност в законодателния процес, повече инициативи, да усещаме пулса на деня и да бъдем адекватни на ситуациите, каза Цачева. По думите й с Цветанов имат съвсем различни отговорности и няма колиция по отношение на ангажиментите им.На въпрос дали знае какво е подтикнало двамата й колеги да напуснат, Цачева споделя, че не би омаловажила, но и не би драматизирала този факт. Разочарована е от това, че те не са споделили какво ги дразни и с кое не са съгласни. Мисли, че се преекспонира този факт. Това, което се случило с Христо Бисеров според нея е по-важно от напускането на двамата гербери, но не се е говорело толкова много за него.Цачева даде оценката си за настоящия парламент. По думите й той е дошъл в резултат на избори, за които единствената дума е манипулация. Манипулация в деня за размисъл, манипулация при конструирането на НС. Няма диалог с опозицията, не ни се дава възможност да вземем думата. Това е най-малко демократичният състав на НС, след годините на прехода, призна тя.Цачева не изключи нови вотове на недоверие през следващата година. Има редица секторни политики, които настояват за вот на недоверие.

Кабинетът отпусна още 3 млн за зимно почистване

Правителството отпусна малко над 3 млн. лв. за зимно поддържане на републиканската пътна инфраструктура, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Средствата са пренасочени от бюджета за строителство и ремонт на пътища, предназначен за Министерството на регионалното развитие.

Ранобудните подготвят коледна акция

Ранобудните студенти от над 30 града в страната и чужбина подготвят национален протест за Коледа. Студентите искат промяна на системата и оставка на правителството, за да останат в България.

Голямо задръстване на "Тракия" близо до Пазарджик

Голямо задръстване се образува на автомагистарала „Тракия" в района на Пазарджик заради ремонт на виадукта на 67 км, предаде Фокус.

Минути след 16:00 часа колоната от чакащи автомобили е била дълга повече от километър. Движението се осъществява със забавяне, но не е преустановено.

Моторните превозни средства се движат в едната пътна лента в Голямо задръстване се образува на автомагистарала „Тракия" в района на Пазарджик заради ремонт на виадукта на 67 км, предаде Фокус. Минути след 16:00 часа колоната от чакащи автомобили е била дълга повече от километър. Движението се осъществява със забавяне, но не е преустановено. Моторните превозни средства се движат в едната пътна лента в

Голямо задръстване на "Тракия" край Пазарджик

 Голямо задръстване се образува на автомагистарала „Тракия Голямо задръстване се образува на автомагистарала „Тракия" в района на Пазарджик заради ремонт на виадукта на 67 км, предаде Фокус. Минути след 16:00 часа колоната от чакащи автомобили е била дълга повече от километър. Движението се осъществява със забавяне, но не е преустановено. Моторните превозни средства се движат в едната пътна лента в

Валерон припадна на терена

/КРОСС/ Една от емблемите на испанския футбол Хуан Карлос Валерон изправи косите на зрителите в Уелва по време на днешния мач на Лас Палмас с Рекреативо. При изпълнение на корнер вратарят на андалусците Морсийо удари в лицето Ел Флако, който падна на терена и изпадна в безсъзнание за няколко секунди. Двубоят мигновено беше прекъснат на терена, за да се окаже спешна помощ на 38-годишния футболен ветеран. Валерон бързо влезе в съзнание и беше изнесен с носилка към вътрешността на стадиона. Валерон ще прекара нощта в местната болница. "Валерон е в съзнание и няма сериозни наранявания. Ще се прибере с нас", успокои по време на пресконференция наставникът на "жълтите" Серхио Лобера.

Орешарски: Няма никаква заплаха за валутния борд

Всички приказки за стабилността на валутната система трябва да се приемат като политически закачки, съветва премиерът

    


Експлозията в израелския автобус е терористична атака

Експлозията днес в израелски автобус в Бат Ям, южно от Тел Авив, при която нямаше пострадали, бе определена от говорителя на израелската полиция като е "терористична атака".

Шефът на НЗОК: Здравето е скъпо и всички трябва да си плащаме за него

Осигурителната институция няма нищо общо със здравеопазването. Това е нова наука и се учи дълго време. Човек трябва да мине по цялата стълба и аз мога да кажа, че съм подходящия човек, защото съм минала по цялата стълба.

Стоянка Мутафова: Когато остарее, човек го хваща страх да бъде безверник

„Научих се да заспивам с детски приказки, пускам си касетката и заспивам", разказа в предаването „Всяка неделя" актрисата Стоянка Мутафова.

„Имам купища приказки и на дискове. Имам уред, на който си има място и за касета и за плоча. Толкова ми е приятно, че ме унася. Снощи заспах със „Снежната кралица", разказа 92-годишната Мутафова.


„Научих се да заспивам с детски приказки, пускам си касетката и заспивам", разказа в предаването „Всяка неделя" актрисата Стоянка Мутафова. „Имам купища приказки и на дискове. Имам уред, на който си има място и за касета и за плоча. Толкова ми е приятно, че ме унася. Снощи заспах със „Снежната кралица", разказа 92-годишната Мутафова.

Млад мъж наръган в корема пред дискотека

Млад мъж беше наръган в корема, в малките часове на нощта, в неделя.Трагедията се е разиграла пред дискотека в Кюстендил, съобщи БТВ.
Пострадалият е на 27 години, от село Пиперков чифлик. Той е настанен в кюстендилската болница без опасност за живота.

Нападателят- 29-годишен от кюстендилското село Ябълково, е задържан в полицейския арест.

Млад мъж беше наръган в корема, в малките часове на нощта, в неделя.Трагедията се е разиграла пред дискотека в Кюстендил, съобщи БТВ. Пострадалият е на 27 години, от село Пиперков чифлик. Той е настанен в кюстендилската болница без опасност за живота. Нападателят- 29-годишен от кюстендилското село Ябълково, е задържан в полицейския арест.

Свинска плешка по баташки

КОЙ ГОТВИ:Йордан Керелов от Батак е предложил рецепта, която от години се прави в рода му.ПРОДУКТИ:1 кгсвинско месо без кости, 100 гсвинска мас, 100 гсланина, 1 кг картофи, 1 кгкисело зеле - цели листа, 300 мл зелев сок, 2 с.л. червен пипер, 1глава чесън, ким, сол на ...                              КОЙ ГОТВИ:Йордан Керелов от Батак е предложил рецепта, която от години се прави в рода му.ПРОДУКТИ:1 кгсвинско месо без кости, 100 гсвинска мас, 100 гсланина, 1 кг картофи, 1 кгкисело зеле - цели листа, 300 мл зелев сок, 2 с.л. червен пипер, 1глава чесън, ким, сол на ...

Новият Варненски митрополит: Имам висок дълг да продължа делото на починалия митрополит Кирил

Имам висок дълг - да продължа делото на блаженопочиналия Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, който беше силна личност и направи много в своя живот за просперитета на тази епархия. Това каза пред журналисти новоизбраният митрополит на Варна Йоан и отбеляза, че в тази епархия има и 116-годишно митрополитско присъствие на достойните Варненски и Великопреславски митрополити - Симеон и Йосиф.

200 привърженици на Бареков чакат Борисов пред студиото на "Всяка неделя"

София /КРОСС/ Близо 200 привърженици на гражданско сдружение "България без цензура" се събраха пред Парк Хотел Москва в столицата, където тази вечер в предаването "Всяка неделя" по Нова ТВ гостува експремиерът Бойко Борисов. Освен тях пред хотела, където е студиото на Кеворк Кеворкян, са и симпатизанти на ГЕРБ.Привържениците на Бареков са издигнали знамена на "България без цензура" и скандират "Четири милиарда". На плакатите им пише "Бойко, върни парите!" и "Бойко ТV". Пред Парк Хотел Москва има засилено полицейско присъствие, а движението на автомобили по улица "Незабравка" е практически спряно. Борисов отново влезе по срамен начин за своето телевизионно участие. Този път той беше избрал старателно маршрут през ул. „Незабравка" и влезе почти незабелязано в сградата на хотела. Той пристигна малко преди 17.30 часа и беше видян единствено от фоторепортерите, които стояха пред козирката на хотела. Симпатизантите на "България без цензура", които останаха на студа, продължиха още по-ентусиазирано да скандират "Бойко сикаджията" и "Мафията вън!".    

Тракийска капама

Любомир Луковот Раковски ви предлага коледна гозба от Тракийско.ПРОДУКТИ:1/2 пиле,2големи свински пържоли, 4пресни наденици, 200 гбекон, 1голяма кисела зелка,250 г ориз, 2глави лук, половин пак. краве масло, по 1 ч.ч. зелев сок и вода, дафинов лист, копър на зърна, по ...                                           Любомир Луковот Раковски ви предлага коледна гозба от Тракийско.ПРОДУКТИ:1/2 пиле,2големи свински пържоли, 4пресни наденици, 200 гбекон, 1голяма кисела зелка,250 г ориз, 2глави лук, половин пак. краве масло, по 1 ч.ч. зелев сок и вода, дафинов лист, копър на зърна, по ...

Стоянка Мутафова: Когато остарее, човек го хваща страх да бъде безверник

„Научих се да заспивам с детски приказки, пускам си касетката и заспивам „Научих се да заспивам с детски приказки, пускам си касетката и заспивам", разказа в предаването „Всяка неделя" актрисата Стоянка Мутафова. „Имам купища приказки и на дискове. Имам уред, на който си има място и за касета и за плоча. Толкова ми е приятно, че ме унася. Снощи заспах със „Снежната кралица", разказа 92-годишната Мутафова.

Тотнъм взе трите точки срещу Саутхемптън в зрелищен мач с 5 гола

Тотнъм победи Саутхемптън с 3:2 в страхотен мач от 17-тия кръг на Висшата лига. По този начин временният мениджър на „шпорите“ Тим Шерууд записа първа победа още в първия си мач начело на клуба в Премиършип. Двубоят между двата тима от горната половина на таблицата бе от доста високо ниво, атаките пред двете врати се редуваха една след друга и съвсем закономерно се стигна до цели 5 попадения. Резултатът бе открит от домакините в 13-та минута. Тогава Дани Фокс подаде добре към Адам Лалана и от границата на наказателното поле капитанът на „светци...

Флоров е режисьорът на „Мишо Бирата“

Разследваният за корупция ексшеф на ГДБОП Станимир Флоров е режисьорът на СРС-скандала "Мишо Бирата". това обяви ексшефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

От Родопите до Андите

Твърде често и на много места по света при своите скитания откривах прилики между нас, българите, и народи, с които привидно не бихме могли да имаме нищо общо. Но дали наистина е така?

Въпреки общоприетото мнение, че откриването на континента Америка е дело най-вече на испанските мореплаватели, една упорита, нелишена от логика и подкрепена с Твърде често и на много места по света при своите скитания откривах прилики между нас, българите, и народи, с които привидно не бихме могли да имаме нищо общо. Но дали наистина е така? Въпреки общоприетото мнение, че откриването на континента Америка е дело най-вече на испанските мореплаватели, една упорита, нелишена от логика и подкрепена с

Адебайор герой при победа на Тотнъм

Нападателят вкара два гола при победата с 3:2 над Саутхямптън

    


Израел моли САЩ да спре със следенето

/КРОСС/ Официални лица от Израел за първи път днес се обърнаха с молба към САЩ да спрат следенето, за което стана ясно от разкритията на бившия офицер от службите Едуард Сноудън.В обръщението си израелските политици се основават на разсекретената информация, че NSA е следило електронната кореспонденция на високопоставени държавни служители в Израел, съобщава АП. В допълнение, скандалът се подхранва от призивите за освобождаване на Джонатан Полард - бивш анализатор на ЦРУ, който бе арестуван в САЩ по обвинение в шпионаж в полза на Израел."Това е незаконно", заяви пред Israel Radio министърът на разузнаването и стратегията на Израел Ювал Щайнц. Той призова двете страни да подпишат договор за шпионаж. Ако това е възможно, тогава Израел ще чака освобождаването на Полард.

Шефът на Здравната каса: Парите пак няма да стигнат

От 2009 до май 2013 година в НЗОК влизаха хора, които не са подготвени за това. Това заяви пред bTV шефът на касата Румяна Тодорова. Осигурителната институция няма нищо общо със здравеопазването. Това е нова наука и се учи дълго време.

Хрупкаво кисело зеле със свинско

Тази рецепта е от с. Горско Сливово, обл. Ловеч, Илиана Филкова-Николоваима от своята баба Христина.ПРОДУКТИ:1 средна кисела зелка, 1 1/2 к.ч. ориз, 1-2 ч.ч.зелев сок, 600 гшарено свинско месо, 1малка глава лук, 1 ч.л. суха целина, 1 с.л. сух джоджен, 1 с.л. чубрица, ...                                Тази рецепта е от с. Горско Сливово, обл. Ловеч, Илиана Филкова-Николоваима от своята баба Христина.ПРОДУКТИ:1 средна кисела зелка, 1 1/2 к.ч. ориз, 1-2 ч.ч.зелев сок, 600 гшарено свинско месо, 1малка глава лук, 1 ч.л. суха целина, 1 с.л. сух джоджен, 1 с.л. чубрица, ...

От Родопите до Андите

Твърде често и на много места по света при своите скитания откривах прилики между нас, българите, и народи, с които привидно не бихме могли да имаме нищо общо. Но дали наистина е така?

Въпреки общоприетото мнение, че откриването на континента Америка е дело най-вече на испанските мореплаватели, една упорита, нелишена от логика и подкрепена с Твърде често и на много места по света при своите скитания откривах прилики между нас, българите, и народи, с които привидно не бихме могли да имаме нищо общо. Но дали наистина е така? Въпреки общоприетото мнение, че откриването на континента Америка е дело най-вече на испанските мореплаватели, една упорита, нелишена от логика и подкрепена с

Ранобудните готвят национален протест за Коледа

София /КРОСС/ Ранобудните студенти от над 30 града в страната и чужбина подготвят национален протест за Коледа. Това съобщи за Дарик радио пловдивкият студент Пламен Начев. Сборният пункт за Пловдив е пред фотаните на Общината в 14.00 часа на 26 декември.Организаторите призовават всички недоволни от случващото се в страната граждани, както и пристигналите от чужбина за празниците, да се присъедният към планираното шествие по Главната на Пловдив. Студентите искат промяна на системата и оставка на правителството за да останат в България. На този етап има ентусиасти потвърдили участие от различни градове с в страната, сред които са Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Велинград. Протестни акции в знак на подкрепа към исканията на българските студенти се очаква да се проведат и в Атина, Будапеща и Копенхаген.Последната национална акция на Ранобудните студенти преди дни бе насочена към новите павилиони за цигари при спирките. Пред 47 лафки в Пловдив поставени надписи "Ostafka" и разлепени стикери с надпис "Не купувай от мафията, остави Пеевски гладен!".   Снимка: Булфото, всички права запазени

В „Килърите” нямало нито един килър

Съдията, произнесъл присъдата на „Килърите", е бил възнаграден за това от ГЕРБ. Дотогава съпругата и синът на Димчо Луков били безработни, а след това изведнъж им била намерена работа като експерти в областните управи на Шумен и Варна. В делото „Килърите“ няма нито един заловен килър.

Берлускони отказа "Харли" на Франческа

/КРОСС/ Бившият италиански премиер Силвио Берлускони отказа да подари за Коледа на 27-годишната си приятелка Франческа Паскал мотор „Харли Дейвидсън", пише в неделя италианският вестник „Corriere Della Sera"."По всичко е видно, че любимата на Берлускони ще трябва да преживее отказа на молбата си да се сдобие с мотор, за какъвто мечтае от години", се казва в публикацията. Изданието отбелязва, че отрицателният отговор на бившия премиер се дължи на факта , че той "смята подобен подарък за опасен".

Сумиста: ГЕРБ възнагради човека, който ни осъди

Съдията, произнесъл присъдата на „Килърите", е бил възнаграден за това от ГЕРБ. Това заяви пред TV7 от Ловешкия затвор Петър Стоянов-Сумиста, осъден като водач на групата за мокри поръчки „Килърите". 

Дотогава съпругата и синът на Димчо Луков били безработни, а след това изведнъж им била намерена работа като експерти в областните управи на Съдията, произнесъл присъдата на „Килърите", е бил възнаграден за това от ГЕРБ. Това заяви пред TV7 от Ловешкия затвор Петър Стоянов-Сумиста, осъден като водач на групата за мокри поръчки „Килърите". Дотогава съпругата и синът на Димчо Луков били безработни, а след това изведнъж им била намерена работа като експерти в областните управи на

40 коли се сблъскаха във верижна катастрофа в Румъния

/КРОСС/ Верижна катастрофа с близо 40 автомобила е станала тази сутрин в румънския окръг Алба, в централната част на страната. Инцидентът се е случил на участък от магистрала А1, съобщават местни медии. При инцидента няма жертви. Според полицаите причината за катастрофата е фактът, че шофьорите не са съобразили скоростта с хлъзгавото платно и не са спазвали съответната дистанция.Ръководството на Националната компания за пътищата и магистралите в Румъния е разпоредила незабавно дисциплинарно разследване и санкциониране на отговорните за днешния инцидент.

Криско: Нищо не може да ме спре

„Нищо не може да ме спре. Важното е да сме живи и здрави. Гледам да не се бъркам на другите в работата, очаквам и те да не го правят", заяви Криско пред Нова ТВ. Рапърът заяви, че е народен човек и обича да се забавлява. Фен е на българската кухня и алкохол.

„Текстовете ми са отражение на това, което се случва на децата днес. Пред родителите си „Нищо не може да ме спре. Важното е да сме живи и здрави. Гледам да не се бъркам на другите в работата, очаквам и те да не го правят", заяви Криско пред Нова ТВ. Рапърът заяви, че е народен човек и обича да се забавлява. Фен е на българската кухня и алкохол. „Текстовете ми са отражение на това, което се случва на децата днес. Пред родителите си

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване