Обезопасиха движението пред Морска гимназия във Варна

Нови две повдигнати пешеходни пътеки функционират вече на улица „Народни будители” във варненския квартал „Аспарухово”, съобщиха за Moreto.net от местната администрация. Те се намират върху двете платна пред пешеходните пътеки на автобусната спирката пред Морска гимназия „Св.

Бойко Борисов: Задкулисието решава нещата в политиката

/КРОСС/ Задкулисието, а не честната победа, решава нещата в политиката, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за БТВ. „Победих ги на парламентарните избори, но това не ми донесе нищо. Победихме управляващата БСП на първите избори за евродепутати и пак нищо не се промени. На власт ги довежда задкулисието, подкрепата на „Атака" и на ДПС. С подкрепата на „Атака" и ДПС, Станишев при всички случаи е победител", допълни Борисов. „Социалното винаги побеждава, защото социалната политика, това са хората", каза още Бойко Борисов. „Не искам да водя дебат със Станишев, защото той слезе на нивото европейски депутат. В момента той е на нивото на Томислав Дончев. Ние искаме битката за ЕП да се води по европейска тематика, между хората, които ще ни защитават там. Преценил съм, че Томислав Дончев, Андрей Ковачев са изключително подготвени хора, и когато застанат срещу Кунева, Калфин, хората ще разберат това. Лидерската битка е между водачите на листите, подчерта Борисов. Този парламент не трябва да съществува в този вид - това е незаконно и нелегитимно. Три диаметрално противоположни партии - „Атака", ДПС и БСП, която смени имената на българските турци, са в коалиция. Това е противоестествено, отбеляза Борисов. „Оценката на управлението на кабинета „Орешарски" не може да бъде различна от двойка. Този кабинет няма тема, в която да е успешен

Увеличават се продажбите на ваканционни имоти

Първите месеци на годината бяха успешни за продажбите на имоти в ски курортите, но въпреки увеличения обем сделки, цените там продължават да са под натиск. Интересът към морските имоти се поддържа от руските купувачи.

Световната икономика преди и след Втората световна война

Как войната промени стопанствата на страните от двата враждуващи съюза - Антантата и Тристранният пакт


Бисер Киров: Простащината ни гледа отвисоко и даже ни поучава

Как юношата от ул. "Солунска" срещна рокендрола? Как зад Желязната завеса се появи "Американската мечта"? Как музиката стана твоя съдба?
- На ул. "Солунска" 10 е Църквата на адвентистите от седмия ден, в която съм роден. Баща ми беше пастор в нея. Над нас живееха по-големите от нас деца на пастора Бонев: Велизар и Карина напипваха ходовете на Как юношата от ул. "Солунска" срещна рокендрола? Как зад Желязната завеса се появи "Американската мечта"? Как музиката стана твоя съдба? - На ул. "Солунска" 10 е Църквата на адвентистите от седмия ден, в която съм роден. Баща ми беше пастор в нея. Над нас живееха по-големите от нас деца на пастора Бонев: Велизар и Карина напипваха ходовете на

За един ден Ели Гигова решава да замине за Ню Йорк да учи английски

Как бихте се описали с 3 думи?
Това е единственият въпрос, на който не мога да отговоря.
На колко години сте?
На 32.
Къде сте родена?
В София.
Какво харесвате у себе си?
Оптимизма за всичко.
Чай или кафе?
И двете.
Любим ден от седмицата?
Всеки ден.
Любим филм?
“Закуска в Тифани”.
Какво четете в момента? Как бихте се описали с 3 думи? Това е единственият въпрос, на който не мога да отговоря. На колко години сте? На 32. Къде сте родена? В София. Какво харесвате у себе си? Оптимизма за всичко. Чай или кафе? И двете. Любим ден от седмицата? Всеки ден. Любим филм? “Закуска в Тифани”. Какво четете в момента?

Последните часове на Алеко Константинов

/КРОСС/ Навършват се 117 години от смъртта на Алеко Константинов. На 11 (24) май 1897 г. той е убит от засада край пазарджишкото село Радилово. Целта на покушението всъщност е неговият спътник Михаил Такев, адвокат и политик, който остава невредим. Двамата, приятели и колеги от Демократическата партия, се срещат случайно в Пловдив на 8 май, където имат дела - по това време Щастливецът работи като адвокат. Такев кани писателя в родния си град Пещера, за да отпразнуват заедно празника на светите братя Кирил и Методий. Вечерта на 11-ти, на връщане от Пещера към Пазарджик, те се отбиват за кратка почивка в село Радилово, където са били и сутринта. Минути след като напускат селото, им е устроена фаталната засада. Само дни след трагедията, заговорът се разплита. Подбудител на нападението се оказва кметът на село Радилово, Петър Минков. Причината е абсолютно прозаична - между жителите на Пещера и Радилово отдавна тлее вражда заради спорна гора и земя. Освен това кметът ненавижда Такев, тъй като са политически противници. Минков решава да се възползва от сгодния случай и да организира покушение срещу депутата.Съдебният процес срещу престъпниците трае само пет дни - от 3 до 7 ноември 1897 г. Физическите убийци, радиловчаните Милош Топалов и Петър Салепов, заедно с кмета Петър Минков, са осъдени на смърт. Тъй като Салепов е непълнолетен, заменят смъртната му присъда с 15 години затвор. На 13 април 1898 г. Минков и Топалов са обесени в Пазарджик

Каристос, вълшебният

Ако не обичате светската суета и петзвездните хотели, а предпочитате спокойната почивка, Каристос е идеалната дестинация за вас

прочети повече

Къде живеят най-много от милиардерите по света

В Лондон живеят 72-ма от 104-те милиардери в страната

В Лондон живеят най-много от милиардерите по света

В Лондон живеят 72-ма от 104-те милиардери в страната

Бойко Борисов: Задкулисието решава нещата в политиката, а не честната победа

Задкулисието решава нещата в политиката, а не честната победа, каквато направи ГЕРБ. Това каза пред бТВ Бойко Борисов – лидер на ГЕРБ. „Социалното винаги побеждава, защото социалната политика, това са хората”, каза още Бойко Борисов.
„Аз ги победих на парламентарните избори, но това не ми донесе нищо. Задкулисието решава нещата в политиката, а не честната победа, каквато направи ГЕРБ. Това каза пред бТВ Бойко Борисов – лидер на ГЕРБ. „Социалното винаги побеждава, защото социалната политика, това са хората”, каза още Бойко Борисов. „Аз ги победих на парламентарните избори, но това не ми донесе нищо.

Левски би шута и на Кевин Бру

Халфът ще поддържа форма с юношите до края на първенството


Бойко Борисов: Не искам дебат със Станишев, защото той слезе на ниво евродепутат

Задкулисието решава нещата в политиката, а не честната победа, каквато направи ГЕРБ. Това каза пред бТВ Бойко Борисов – лидер на ГЕРБ. „Социалното винаги побеждава, защото социалната политика, това са хората”, каза още Бойко Борисов.
„Аз ги победих на парламентарните избори, но това не ми донесе нищо. Задкулисието решава нещата в политиката, а не честната победа, каквато направи ГЕРБ. Това каза пред бТВ Бойко Борисов – лидер на ГЕРБ. „Социалното винаги побеждава, защото социалната политика, това са хората”, каза още Бойко Борисов. „Аз ги победих на парламентарните избори, но това не ми донесе нищо.

РИА „Новости”: Няма ранени при обстрела в Славянск

/КРОСС/ Народното опълчение в Славянск е избегнало загуби по време на стрелбата през нощта и на сутринта, които са дело на контролирани от Киев въоръжени формирования, съобщи пред журналисти „народният кмет" на града Вячеслав Пономарьов, предаде РИА „Новости".  Сутринта в покрайнините на Славянск, Донецка област, блокиран от украински силови структури, се чуваше стрелба, съпроводена с артилерийски обстрел. През нощта интензивна стрелба е имало в района на село Андреевка. „През нощта имаше сражения в района на Андреевка, гарата, квартал Черьонковка. Имаше минометен обстрел", потвърждава Пономарьов. По думите му, „се е разминало без загуби". „Единствените пострадали са трима души, получили натъртвания, когато колата им се преобърнала", допълва той.

Светло бъдеще с брюкселско зеле (катарзис с клизма)

Наздраве, сънародници!
(Бурни, дълго нестихващи аплодисменти.)
Ти, там, остави картофките и слушай внимателно - няма да повтарям! Братя, ножът вече опря до кокал, отварачката - до капачката! Време е да се изправим и пуснем духа от бутилката!
(Шум в залата.)
Снощи гледах телевизия и научих, че България намала време за губене, защото някакви Наздраве, сънародници! (Бурни, дълго нестихващи аплодисменти.) Ти, там, остави картофките и слушай внимателно - няма да повтарям! Братя, ножът вече опря до кокал, отварачката - до капачката! Време е да се изправим и пуснем духа от бутилката! (Шум в залата.) Снощи гледах телевизия и научих, че България намала време за губене, защото някакви

Предлагат куче вместо агне в ресторант в Бургас

Пролетно агне по китайски може да си поръча всеки в Бургас, в известен китайски ресторант на центъра на града. Екзотиката е, че за авантюристично настроените кулинари се сервира вместо агънце кученце....

До 40 лева за глас на евровота

Между 30 и 40 лева струва глас на изборите. Журналист от БТВ хвана търговци на гласове за предстоящия вот в Северозападна България. "Този път търговците на гласове пишат в списъците само имена, без ЕГН-та, слагат и имената на починали хора. Те са станали много по-опитни и нагли", посочи авторът на разследването. Между 30 и 40 лева струва глас на изборите. Журналист от БТВ хвана търговци на гласове за предстоящия вот в Северозападна България. "Този път търговците на гласове пишат в списъците само имена, без ЕГН-та, слагат и имената на починали хора. Те са станали много по-опитни и нагли", посочи авторът на разследването.

Започна движението на пътнически влакове по линията Видин – Крайова

Днес бе дадено началото на редовната пътническа железопътна линия Видин – Крайова. Стартът на железопътния трафик по "Дунав мост" 2 беше открит официално във Видин. Реално от 11 май всеки, който желае, ще има възможност да пътува до румънските ни съседи с влак.

Новото оръжие на независимите книжарници срещу Amazon

Нова онлайн платформа ще отделя част от средствата от продадени книги, за да подпомага малките книжарници


До 40 лв. стигна гласът на евровота

Между 30 и 40 лева струва глас на изборите. Журналист от БТВ хвана търговци на гласове за предстоящия вот в Северозападна България. Между 30 и 40 лева струва глас на изборите. Журналист от БТВ хвана търговци на гласове за предстоящия вот в Северозападна България. "Този път търговците на гласове пишат в списъците само имена, без ЕГН-та, слагат и имената на починали хора. Те са станали много по-опитни и нагли", посочи авторът на разследването.

Честит юбилей, Бъди жив и здрав!

Следвай пътя по който те води сърцето ти! Ние сме с теб. От екипа на Фрог нюз

Трима са с опасност за живота след катастрофа край Сливен

Петима души са ранени, но трима - водачът на автомобила и две момчета на по 16 и 20 години са в тежко състояние

Нели Атанасова: Със Санди ни развеждат, а ние си говорим за сватба

Нели Атанасова е родена в София на 2 октомври 1974 г. Завършила е спортното училище на Нели Атанасова е родена в София на 2 октомври 1974 г. Завършила е спортното училище на "Левски", 11 години тренира художествена гимнастика при Нешка Робева. Носителка е на много медали от международни състезания, европейска шампионка с ансамбъла. Телевизионната кариера на Нели стартира през 2002 г. като репортерка в "Огледала" на Би Ти Ви.

Голяма част от Варна без вода в понеделник

От Водоснабдяване и канализация съобщиха за Moreto.net, че поради извършване на планов ремонт на 12 май - понеделник се налага спиране на водоподаването в голям район от централната част на Варна. От 9 до 21 часа без вода ще са абонатите в карето заключено между Червения площад, Кръстовището на Полиграфията, Кръговото движение под частна Автогара, Пробива над "Проектантска" (карето ограничено между булевард "8-и Приморски полк", булевард "Мария Луиза", бул.

Климатичните промени и кризата в Украйна повишават инвестициите в газ в САЩ


Намерението на Уол Стрийт да инвестира в борба с климатичните промени означава, че все повече инвестиции ще се насочват към природен газ, съобщава "Блумбърг".

Синьото гориво създава по-малко замърсяване от въглищата и петрола, и следователно намалява ефекта на глобалното затопляне. Вероятността за по-топли лета и по-студени зими в бъдеще вероятно ще повиши търсенето на енергоизточници, които ще доведе до увеличение на цената на газа.

Климатичните промени са добре дошли за...

5-звезден мотел от Римско време изскочи до Троян

Археолози от Националния исторически музей /НИМ/, водени от доц. д-р Иван Христов, откриха в началото на април т. г. отдавна търсената римска крайпътна станция Состра - на пътя Ескус – Филипополис. Новината съобщи директорът на НИМ проф. Божидар Димитров.

5 пострадаха при ПТП край Сливен

Малко след полунощ днес в 00,30 часа е възникнало пътно произшествие с петима пострадали на пътя между сливенските села Младово и Ковачите, съобщиха от ОД на МВР Сливен.

Висока е избирателната активност в Донецка област

22 на сто са гласували в референдума в Луганск до 10 ч.


Живко Господинов, осъден на доживотен затвор без право на замяна: Смъртното наказание е по-хуманно от доживотния затвор

-Oсъден сте на доживотен затвор без право на замяна. Какви са условията вътре, как живеете там?
- При тия условия в затвора и особено с естеството на присъдата - без право на замяна, престоят там убива физически и психически.
В затвора в Белене двама се самоубиха в една и съща килия. Самообесиха се в разстояние на няколко месеца. -Oсъден сте на доживотен затвор без право на замяна. Какви са условията вътре, как живеете там? - При тия условия в затвора и особено с естеството на присъдата - без право на замяна, престоят там убива физически и психически. В затвора в Белене двама се самоубиха в една и съща килия. Самообесиха се в разстояние на няколко месеца.

Неясни очаквания от изборите седмица преди първия кръг

Ако ПАСОК се оттегли от правителството заради слаби резултати на идващите евроизбори, единственото решение ще са нови парламентарни избори.

прочети повече

Страшна каскада: БМВ с момчета се обърна край Сливен!

Трима души, две от които младежи на 16 и на 20 години, се борят за живота след страшна каскада на пътя между селата Младово и Ковачите.

Мис България 2009 влиза в политиката

Антония Петрова, позната и като Мис България 2009, обяви идеята си да влезе в политиката. В лявото политическо пространство има много възможности за реализация. Но има нужда и от дясна партия. Може ня...

Либия заплашва ЕС с емигрантски потоци

Салах Мазек, либийският министър на вътрешните работи, заплаши, че страната му ще улесни транзита на нелегални имигранти към Европа, ако ЕС не помогне на Либия да се справи с имигрантските потоци, съо...

Изкърпват улицата при Кооперативния пазар в центъра на Перник

От петък улица "Г. С. Раковски" в Перник се изкърпва, засне обективът на ZaPernik.com.

Движението по улицата при Кооперативния пазар в лентата към градската автостанция е възпрепятствано от ремонтните дейности. В продължение на няколкостотин метра асфалтът е нарязан и това затруднява шофьорите, които преминават бавно през участъка.

В ремонтния план са включени улиците "Миньор" и "П. Каравелов". Преди няколко години...

Продължава

Орлин Горанов: Кеца искаше да спи с мен

"Аз категорично му дадох да разбере, че тая няма да я бъде. На другия ден той ми се извини и оттогава отношенията ни са блестящи. Той е страхотен човек и певец.", заяви по адрес на Васил Найденов дуетната половинка на Кристина Димитрова.

Най-галените затворници са в Сан Марино

Да бъдеш в затвора на Сан Марино, си е все едно да си на безплатен курорт. Проблемът на обитателите или на обитателя (тъй като понякога е само един) на най-малкия затвор в света е единствено скуката.
Тук няма миризма на пот и мръсни матраци, нито мръсни кърпи по пода. Храната пристига директно от ресторанта, Да бъдеш в затвора на Сан Марино, си е все едно да си на безплатен курорт. Проблемът на обитателите или на обитателя (тъй като понякога е само един) на най-малкия затвор в света е единствено скуката. Тук няма миризма на пот и мръсни матраци, нито мръсни кърпи по пода. Храната пристига директно от ресторанта,

Президентът на Самсунг в стабилно състояние след инфаркт

Ли Кун Хи, президентът на южнокорейската империя Сансунг, бе опериран днес след претърпян инфаркт. Състоянието му е стабилно, предава АФП, като се позовава на представител на болницата.

ПРОГНОЗА: Ботев Пловдив - ЦСКА

Изберете състава на любимия си тим и познайте резултата


Брадатата дама победи в Евровизия (видео)

Австрия спечели тазгодишното издание на конкурса Евровизия с песента „Издигни се като феникс”, изпълнена от брадатата певица Кончита Вурст. 25-годишната австрийска изпълнителка, чието истинско име е Том Нойвирт, получи короната на Евровизия в Копенхаген, въпреки предварителните очаквания, че външният й вид ще бъде отхвърлен в консервативните страни. На сцената на Евровизия се представиха изпълнители от Русия, Украйна, Беларус, Азербайджан, Исландия, Норвегия, Румъния, Армения, Черна Гора, Полша, Гърция, Австрия, Германия, Швеция, Франция, Италия, Словения, Финландия, Испания, Швейцария, Унгария, Малта, Дания, Холандия, Сан-Марино и Великобритания. България, Кипър и още десет страни тази година се отказаха от участие в конкурса заради финансови затруднения.

По случай 11 май: Проверете правописа си в Южния парк

Безплатни правописни тестове и консултации за столичани ще има по повод 11-и май празника на Светите братя Кирил и Методий, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Австриец с женска визия спечели Евровизия (видео)

Австрия спечели тазгодишното издание на конкурса Евровизия с песента „Издигни се като феникс”, изпълнена от брадатата певица Кончита Вурст, съобщава AFP. 25-годишната изпълнителка, чието истинско име е Том Нойвирт, получи короната на Евровизия в Копенхаген, въпреки предварителните очаквания, че неговият външен вид ще бъде отхвърлен в консервативните страни.

BMW утроява производството на карбон

Заводът в Моузес Лейк става най-големия производител на въглеродни влакна в света


Румънците от инцидента на Е-79 опитали да напуснат БГ

На този етап причина за трагичния инцидент е загуба на контрол и навлизане в насрещната лента от страна на водача на автомобила с румънска регистрация

Орбан иска автономия за унгарците извън страната

/КРОСС/  Унгария ще защитава правата си в Европейския съюз и иска автономия за етническите унгарци, живеещи извън нейните граници в Централна Европа, включително в Украйна, заяви днес унгарският министър-председател Виктор Орбан, цитиран от Reuters. Орбан, който беше официално утвърден от парламента за премиер на Унгария за втори пореден мандат, каза, че етническите унгарци подкрепят неговите политики за обединение на нацията извън границите.Предишното му правителство даде гражданство на етническите унгарци в съседни страни малко след началото на своето управление през 2010 г. „Ние смятаме унгарския въпрос за европейски въпрос", заяви Орбан в първата си реч пред парламента след своето преизбиране. „Унгарците, които живеят в Карпатския басейн, имат право на двойно гражданство, на общностни права и на автономия", каза той. Според него въпросът с етническите унгарци е особено актуален заради ситуацията в съседна Украйна, където живеят около 200 хиляди етнически унгарци, които имат право на унгарско гражданство и на самоуправление. „Това е нашето ясно очакване от формиращата се сега нова Украйна", каза Орбан, като добави, че Унгария подкрепя новото правителство в усилията му за изграждане на демократична Украйна. Много унгарци днес разглеждат Трианонския договор от 1920 г

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване