Църквата ни почита паметта на братята Кирил и Методий

На 24 май отбелязваме празникът на българската просвета и култура


Къде е най-доброто място за отглеждане на децата?

България заема 44-то място в 15-тата годишна класация на организацията Save the Children


Религиозен календар за 11 май

4 Неделя след Пасха - на Разслабления.Св. св. равноапостоли Методий и Кирил. Св. свщмчк МокийСветите братя Кирил и Методий - създатели и разпространители на първата славянска азбука - глаголицата, са канонизирани като светци за превода и популяризирането на Библията на старославянски език и за разпространяване на християнството ... 4 Неделя след Пасха - на Разслабления.Св. св. равноапостоли Методий и Кирил. Св. свщмчк МокийСветите братя Кирил и Методий - създатели и разпространители на първата славянска азбука - глаголицата, са канонизирани като светци за превода и популяризирането на Библията на старославянски език и за разпространяване на християнството ...

Без Бербатов Монако победи Валансиен, интригата остава за последния кръг на Лига 1

Димитър Бербатов изненадващо не попадна в групата на Монако за гостуването на Валансиен от предпоследния кръг в Лига 1. В негово отсъствие "монегаските" спечелиха с 2:1 с голове на Жермен (4...

Тайланд заплашен от гражданска война

Протест в защита на отстранения премиер

Любим виц на Румънеца

Любим виц на Румънеца

Прасчо и Мечо вечерят. В чинията остават две кюфтета - едното цариградско, другото - болярско. Прасчо забожда по-голямото, болярското, и го лапва. Мечо недоволства:

- Kак лапна голямото кюфте. Аз ако бях, щях да взема малкото.

Прасчо отговаря:

- Ми ето ти го малкото кюфте, защо бучиш? Любим виц на Румънеца Прасчо и Мечо вечерят. В чинията остават две кюфтета - едното цариградско, другото - болярско. Прасчо забожда по-голямото, болярското, и го лапва. Мечо недоволства: - Kак лапна голямото кюфте. Аз ако бях, щях да взема малкото. Прасчо отговаря: - Ми ето ти го малкото кюфте, защо бучиш?

Нови жертви на коронавируса в Саудитска Арабия

Саудитска Арабия обяви още 13 смъртни случаи от близкоизточния респираторен синдром.

Миникифлички със сирене и кашкавал

Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви 

Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Кой готви

Заложническа драма в Сао Пауло завърши благополучно

Мъж нападна автобус и взе давама души за заложници

Започна референдум за автономия в Донецка и Луганска област

Путин призова организаторите да се откажат, САЩ - няма да го признае

Започва референдум за автономия в Донецка и Луганска област

Болшинството от запитаните искат оставане в Украйна


Българските лекари отиват на европротест на медиците

Българските лекари се присъединяват към общоевропейския протест на медиците на 15-ти май. Решението беше взето на извънредното събрание на Българския лекарски съюз във Варна.

Ще бъде приет и текстът на специална декларация на Лекарския съюз, в която се поставят основни искания, всъщност свързани с постановление на МС №94, което поставя лимити във финансирането на болничното здравеопазване, което, според лекарите, е нелогично и недопустимо.

Доктор Цветан Райчинов, председател на БЛС, и всички лекари са единодушни, че ще оттеглят подписите си под Националния рамков договор за 2014-а година, макар че това няма юридическа стойност, но като морален акт, който показва несъгласието им с водената политика. Основно става дума за 400 милиона лева, които са дефицит в НЗОК. В декларацията лекарите поставят срок до 25-и май да започне процедура за акпуализация на бюджета на Касата, защото иначе до края на годината болниците могат да прекратят своята дейност и да изпаднат в колапс, от което най-вече ще пострадат пациентите. Лекарите призовават всички пациентски организации и пациентите да ги подкрепят в техните искания, защото става въпрос за здравето на нацията.

Лекарите ще започнат и по нататъшни протестни действия, освен на 15-и май за един час, когато ще излязат пред здравните заведения за да покажат несъгласието си от здравната политика. Ако до 25-и май не започне процедурата за актуализация на бюджета на Касата, те ще поискат оставката на здравния министър Таня Андреева, на цялото ръководство на надзорния съвет на НЗОК.

Доктор Цветан Райчинов, беше категоричен: Ще сменяме, ако трябва, политиците непрекъснато, докато не дойдат хора, които действително да направят промяната в българското здравеопазване.

Според доктор Александър Заимов от Александровска болница, трябва да се направи категоричен рестарт на здравната система, защото сега ситуацията наистина е неудържима.

Според последните разчети на медиците, бюджетът на Здравната каса, който основно осигурява пари за функционирането на лечебните заведения, ще излезе на червено в края на лятото, а дефицитът до края на годината ще надхвърли 400 милиона лева. Медиците настояват за спешна актуализация. Те символично оттеглиха подписите си от основния договор между съсловието и НЗОК. Това бе направено в знак на несъгласие срещу спорни промени в методиката за плащане на проведеното лечение.

Според експерти промените на практика означават, че болниците няма да получават пари, ако надхвърлят определения от Касата лимит./КРОСС/

 

 

 

Австрия победи в песенния конкурс на Евровизия

Освен с песента си Вуст/Нойвирт се изяви с акробатика и брада


Индийци най-богатите чужденци във Великобритания

Индийските братя предприемачи Шри и Гопи Хиндуджа изместиха руския олигарх Алишер Усманов от първото място на най-богатите чужденци във Великобритания.

Литва избира президент

Очаква се настоящият президент да спечели

Кончита Вурст от Австрия спечели "Евровизия" (видео)


Австрия е носителят на голямата награда на тазгодишния конкурсза популярни песни "Евровизия". Победителят е екзотичният изпълнител Томас Нойвирт, пеещ под псевдомима Кончита Вурст и известен още като "брадатата певица".

"Издигни се като феникс" е неговата балада, която според коментарите напомня на тема от филм за Джеймс Бонд.

Конкурсът, в който тази година България не участва (както и няколко друг идържави) включва 45 страни и има теливизионна аудитория от около 180...

Скандален руски вицепремиер заплаши Румъния с бомбардировач


Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, който е известен с националистическите си и все по-агресивни изказвания, предизвика в събота официална реакция на външните министерства на Румъния и Украйна. 

Повод са последните съобщения, които се появяват в неговия профил в "Туитър", където той твърдеше в края на седмиата, че Украйна е затворила небето си за самолета, с който пътува, че се е наложила да заобикаля през България и Румъния на път за Приднестровието и че българските и румънските...

Австрия спечели "Евровизия 2014"

Травестит, който не се причислява към нито един от двата пола

Откриха 100 000 невалидни бюлетини за референдума в Донецк

Днес Донецк и Луганск провеждат референдум за определяне на статута

"Интер" си гарантира място в Лига Европа в последния мач на легендата Хавиер Санети


"Интер" постигна убедителна победа с 4:1 при домакинството на "Лацио" и си осигури участие в европейските клубни турнири през следващия сезон. 

Един кръг преди края "нерадзурите" събраха 60 точки и не могат да бъдат изместени от първата шестица. Единствената въпросителна е дали отборът от Милано ще играе директно в групите на Лига Европа, в плейофния кръг или в третия предварителен кръг. 

Двубоят на "Сан Сиро" беше много емоционален, защото "Интер" се сбогува със своя...

Агресивен луд се барикадира в дома си

Спецполицаи, психолози и пожарникари няколко часа преговаряха с 63-годишен пловдивчанин, който се барикадира в дома си, а накрая разбиха вратата и го отведоха принудително на лечение.
Мъжът е с психически отклонения и е освидетелстван. 
Христо Енчев се залостил в жилището си на ул. Спецполицаи, психолози и пожарникари няколко часа преговаряха с 63-годишен пловдивчанин, който се барикадира в дома си, а накрая разбиха вратата и го отведоха принудително на лечение. Мъжът е с психически отклонения и е освидетелстван. Христо Енчев се залостил в жилището си на ул. "Густав Вайганд" в ранния следобед и не допускал никого. ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване