Отиде си колегата Гриша Камбуров

На 31 години след кратко и тежко боледуване почина изпълнителният директор на Българския медиен съюз Гриша Камбуров. Той беше моторът на всички инициативи на БМС и има огромна заслуга за приемането на Етичния кодекс на най-големия медиен съюз у нас. Със смъртта на Гриша Камбуров загубихме един изключителен професионалист и човек с голямо сърце.

13 000 учители на уроци срещу агресията в час

13 000 учители ще бъдат обучени да разпознават дали децата в класа им са жертва на насилие, или самите те са агресори. Проектът на Министерството на образованието струва малко над 9 млн. лв. и се финансира по ОП „Развитие на човешките ресурси”. От началото на 2014 г. през този курс са минали над 6000 преподаватели. Освен това МОН провежда обучение и на 56 психолози, които ще работят в мобилни групи към областните инспекторати по образование. Тяхната задача ще бъде да работят с деца, жертви на насилие или трафик.

Цветанов вече се хвали, че коалицията с ДПС е готова

Кракачанов ще е военен министър в следващото правителство, а Рада Коджабашева - социален или финансов, обяви Бареков.

Митовете за връзките, които са грешни

Ако се вслушвате в тях, това може да навреди на връзката ви


Лондон №1 по милиардери

Лондон оглави класацията на в. “Сънди таймс” за градовете с най-много милиардери в света - 72-ма. С общия си брой свръхбогаташи с поне 10-цифрено състояние в паунди - 104-ма, Великобритания пък е световна шампионка по милиардери на глава от населението.
В градската класация втора, и то доста далече зад Лондон, Лондон оглави класацията на в. “Сънди таймс” за градовете с най-много милиардери в света - 72-ма. С общия си брой свръхбогаташи с поне 10-цифрено състояние в паунди - 104-ма, Великобритания пък е световна шампионка по милиардери на глава от населението. В градската класация втора, и то доста далече зад Лондон,

Казийски изпусна титла

Матей Казийски и съотборниците му от катарския “Ал Райан” паднаха във финала от световното клубно първенство в Белу Оризонте (Бразилия) от руския “Белогорие” (Белгород) с 1:3 (16, -21, -21, -15). Двубоят бе наблюдаван от 8000 зрители.
Отборът от Доха започна убедително и поведе с 1:0 гейма. В тази част много силни изяви имаше Казийски, който показ Матей Казийски и съотборниците му от катарския “Ал Райан” паднаха във финала от световното клубно първенство в Белу Оризонте (Бразилия) от руския “Белогорие” (Белгород) с 1:3 (16, -21, -21, -15). Двубоят бе наблюдаван от 8000 зрители. Отборът от Доха започна убедително и поведе с 1:0 гейма. В тази част много силни изяви имаше Казийски, който показ

Бареков събра Горна Оряховица в читалището на града


Горнооряховчани се стекоха в читалището на града за срещата с Николай Бареков и коалиционните партньори на "България без цензура". 1000 души се събраха в залата, която се пръскаше по шевовете, стотици жители на Горна Оряховица не успяха да влязат.
Днешният празник – 11 май, доказва, че казаното от Борисов за лошия генетичен материал не е истина. Горнооряховчани се стекоха в читалището на града за срещата с Николай Бареков и коалиционните партньори на "България без цензура". 1000 души се събраха в залата, която се пръскаше по шевовете, стотици жители на Горна Оряховица не успяха да влязат. Днешният празник – 11 май, доказва, че казаното от Борисов за лошия генетичен материал не е истина.

"Балкан" разтърси "Левски" - 89:71

“Балкан” вече води с 2:0 победи в полуфиналната серия срещу “Левски” от Националната баскетболна лига. Над 4000 еуфорични запалянковци препълниха “Арена Ботевград” и полудяха от радост, след като любимците им удариха “сините” с категоричното 89:71 (47:41).
“Балкан” контролира събитията през целия мач и спечели всички четвъртини. След първите 10 ми “Балкан” вече води с 2:0 победи в полуфиналната серия срещу “Левски” от Националната баскетболна лига. Над 4000 еуфорични запалянковци препълниха “Арена Ботевград” и полудяха от радост, след като любимците им удариха “сините” с категоричното 89:71 (47:41). “Балкан” контролира събитията през целия мач и спечели всички четвъртини. След първите 10 ми

Бареков събра Горна Оряховица в читалището на града


Горнооряховчани се стекоха в читалището на града за срещата с Николай Бареков и коалиционните партньори на Горнооряховчани се стекоха в читалището на града за срещата с Николай Бареков и коалиционните партньори на "България без цензура". 1000 души се събраха в залата, която се пръскаше по шевовете, стотици жители на Горна Оряховица не успяха да влязат. Днешният празник – 11 май, доказва, че казаното от Борисов за лошия генетичен материал не е истина.

Руски духовник се оплака, че не е пуснат в Украйна

Високопоставен руски духовник не е бил допуснат до Украйна по-рано тази седмица в разгара на кризата между Москва и Киев заради сепаратисткия бунт в източната част на бившата съветска република, предаде Ройтерс.

Отдела по външни отношения към Руската православна църква съобщи днес, че метрополит Хиларион е бил върнат в петък на летището в източния украински град Днепропетровск, където е дошъл да връчи награда на местен духовник.

Пред руската телевизия Россия 24 самият...

И Греков с планове да изхранваме китайците

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков и кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев направиха първа копка на игрище за пейнтбол и въжени атракционни съоръжения и екопътека, финансирани с 380 хил. лева по Програмата за развитие на селските райони.   Министър Греков направи копката в неделя, часове след завръщането си от Китай, където бе на работно посещение. "Всеки гражданин на Шанхай ежедневно изяжда по половин килограм листни зеленчукови култури. Разбирате ли какво означава за 24 млн. това?! Аз не говоря, че ние можем да ги изнасяме, но те консумират вече много месо, пият много вино, употребяват млечни продукти, които са им недостатъчни", обясни Греков. Той коментира, че по време на визитата в Китай е договорено сглобяване на китайски трактори на територията на Вазовските машиностроителни заводи.   Проведени са разговори и за създаване на Аграрен център към Министерството на земеделието и храните в София, който да бъде връзката между организацията на 16 държави от Централна и Източна Европа и Китай.   Професор Греков подчерта, че конкуренцията за този център е голяма, но България има предимства заради географското си положение, природните и климатични условия.   Той е предложил България да бъде домакин на деветия агрофорум на страните от Централна и Източна Европа и Китай.   "Срещата на "16-те плюс един" през ноември месец може да се проведе в България, може да бъде финансирана. И вторият въпрос, който поставих пред министерството на земеделието на Китай, бе да се създаде център по земеделие в България, който да бъде връзката между Китай и 16-те страни от Централна и Източна Европа. До септември трябва да стане ясно кого ще предпочетат", каза той.

Плевнелиев: Няма да отида в комисията, която ме разследва

"Категорично няма да отида в тази комисия. Не искам да легитимирам с действията на президента една противоконституционна и недемократична инициатива", каза президентът

Сепаратистите: Донецк планира "цивилизован развод" с Киев

След неделния референдум източната украинска област Донецк планира да състави регионален конгрес с представители от всички нива и да започне процес на "цивилизован развод" с киевските власти. Това е заявил координаторът на централната избирателна комисия, провеждаща референдума, Борис Литвинов, цитиран от Итар-тасс. Литвинов е и съпредседател на президиума на Донецката народна република. Днес в Донецк и в Луганск се провеждат референдуми за самоопределяне на двете области и обявяването им за автономни от Киев. Изборният ден приключва в 20 часа местно време. Лидерите на Донецката народна република обявиха още, че се искат да са част от преговорите, базирани на волята на гражданите. Според тях референдумът е напълно законен, което се виждало ясно от опашките от избиратели, извиващи се на 300-400 метра пред някои секции. "Такива опашки не сме виждали и в съветски времена", посочва Литвинов. Първите резултати от народното допитване се очакват тази нощ или утре сутрин.

Цяло Смоляновци защитава Цигането от кървавия любовен триъгълник с майка и дъщеря

Цялото село Смоляновци застана зад гърба на Мариана Генова – майката на Петър Петров-Цигането, която твърди, че той е бил убит. В предаването „Фронтова линия“ по TV7 хората се събраха, за да потвърдят думите на почернената майка, която се опитва да докаже, че момчето й не се е самоубило.
Историята за любовния триъгълник с участието на майката и Цялото село Смоляновци застана зад гърба на Мариана Генова – майката на Петър Петров-Цигането, която твърди, че той е бил убит. В предаването „Фронтова линия“ по TV7 хората се събраха, за да потвърдят думите на почернената майка, която се опитва да докаже, че момчето й не се е самоубило. Историята за любовния триъгълник с участието на майката и

Президентът: Комисията "Плевнелиев" е противоконституционна и недемократична инициатива

Създаването на комисия срещу мен е съзнателно решение за дестабилизиране на важни институции в държавата. Надявам се, че в България все повече институционалната култура ще надделее, а не партизанският подход. Това каза президентът Росен Плевнелиев в неделя пред бТВ по повод решението на управляващото мнозинство в парламента да го разследва за срещата му с шефа на енергийната компания ЕВН.   "За мен големият въпрос е дали ще допуснем днес в България да се наруши балансът между парламент и президент; дали ще допуснем парламентът дотолкова да наруши този баланс, че да се опитва да се налага на всички останали институции”, допълни Росен Плевнелиев.   "Категорично няма да отида в тази комисия и не, защото имам какво да крия, а защото не искам да легитимирам с действията на президента една противоконституционна и недемократична инициатива. Чувствам се като човек на място, виждам смисъл от това, което правя, мотивиран съм и вярвам, че съм полезен на българските граждани, заключи президентът.

Президентът: Комисията "Пелневнелиев" е противоконституционна и недемократична инициатива

Създаването на комисия срещу мен е съзнателно решение за дестабилизиране на важни институции в държавата. Надявам се, че в България все повече институционалната култура ще надделее, а не партизанският подход. Това каза президентът Росен Плевнелиев в неделя пред бТВ по повод решението на управляващото мнозинство в парламента да го разследва за срещата му с шефа на енергийната компания ЕВН.   "За мен големият въпрос е дали ще допуснем днес в България да се наруши балансът между парламент и президент; дали ще допуснем парламентът дотолкова да наруши този баланс, че да се опитва да се налага на всички останали институции”, допълни Росен Плевнелиев.   "Категорично няма да отида в тази комисия и не, защото имам какво да крия, а защото не искам да легитимирам с действията на президента една противоконституционна и недемократична инициатива. Чувствам се като човек на място, виждам смисъл от това, което правя, мотивиран съм и вярвам, че съм полезен на българските граждани, заключи президентът.

Цяло село защитава Петър Цигането от кървавия любовен триъгълник с майка и дъщеря

Цялото село Смоляновци застана зад гърба на Мариана Генова – майката на Петър Петров-Цигането, която твърди, че той е бил убит. В предаването „Фронтова линия“ по TV7 хората се събраха, за да потвърдят думите на почернената майка, която се опитва да докаже, че момчето й не се е самоубило.
Историята за любовния триъгълник с участието на майката и Цялото село Смоляновци застана зад гърба на Мариана Генова – майката на Петър Петров-Цигането, която твърди, че той е бил убит. В предаването „Фронтова линия“ по TV7 хората се събраха, за да потвърдят думите на почернената майка, която се опитва да докаже, че момчето й не се е самоубило. Историята за любовния триъгълник с участието на майката и

Стоев: Има неща в отбора, които не ми харесват

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев призна след успеха с 3:2 над Левски, че е било трудно да мотивира играчите си заради спечелената предсрочно титла. "Има един момент, който трябва да го отчете...

Aтлетико изпусна още един мачбол, титлата ще се реши на "Камп Ноу"

Атлетико (Мадрид) направи нова уникална издънка и пропусна да спечели титлата в Примера дивисион днес. Играчите на Диего Симеоне завършиха 1:1 у дома с Малага, като при победа щяха да ликуват, предвид...

Двама ученици спасиха парите на дядо от телефонни измамници

“Усъмнихме се още щом видяхме бай Тасо да носи дебел плик на непознат. Колко да са важни тия документи, та пликът направо да пращи”, казват братовчедите Христо и Томас Яневи. Като опитни ченгета двамата ученици в XI клас бързо се намесили, за да не бъде измамен 82-годишният Анастас Манолевски. “Много съм им благодарен. “Усъмнихме се още щом видяхме бай Тасо да носи дебел плик на непознат. Колко да са важни тия документи, та пликът направо да пращи”, казват братовчедите Христо и Томас Яневи. Като опитни ченгета двамата ученици в XI клас бързо се намесили, за да не бъде измамен 82-годишният Анастас Манолевски. “Много съм им благодарен.

Плевнелиев сравни отношенията си с кабинета, както тези на ЕС с Русия

Изгубих доверието си в кабинета, заявих го миналата година честно и се надявам да възстановя доверието си, но доверието се възстановява на база не на казаното, а на свършеното, заяви той и обвини, че Газпром пише законодателството ни.

Юнкер получил уверение от Меркел да оглави ЕК, ако ЕНП спечели изборите

Бившият министър-председател на Люксембург Жан-Клод Юнкер заяви, че е получил уверение от германската канцлерка Ангела Меркел, че той ще бъде следващият председател на Европейската комисия, ако техният десноцентристки политически блок спечели изборите за Европейски парламент на 22-25 май, съобщи Ройтерс.   Изказването на Юнкер в интервю за германския в. "Билд ам зонтаг" влезе в противоречие с позицията на Меркел, която в събота заяви, че истинският избор може да бъде направен, както в миналото, само след продължителни обсъждания между националните правителства.   Юнкер изрази очакване, че лидерите на 28-те страни членки на ЕС ще уважат волята на избирателите след вота. По думите му в противен случай "избирателите ще знаят, че няма нужда следващия път да си правят труда да гласуват, защото партиите ще нарушат обещанията си, дадени преди изборите".   "Затова няма да стане така. Ръководителите на правителствата от ЕС ще уважат вота", каза Юнкер, който е водещ кандидат на Европейската народна партия (ЕНП).   На въпрос дали Меркел, чийто Християндемократически съюз принадлежи към ЕНП, му е дала твърдо уверение, че той ще оглави ЕК, ако ЕНП спечели изборите, Юнкер отговори: "Да, имам го."

Братът на Станишев: Политиката не ме блазни

Политиката се превръща все повече в театрално действие, за да се постигнат определени цели. За целта се използва инструментариум. Това не ми харесва. Това обяви архитект Георги Станишев пред Кеворк Кеворкян по Нова телевизия.
„В архитектурата съм това, което съм. Политиката не ме блазни”, обясни още братът на Сергей Станишев. Политиката се превръща все повече в театрално действие, за да се постигнат определени цели. За целта се използва инструментариум. Това не ми харесва. Това обяви архитект Георги Станишев пред Кеворк Кеворкян по Нова телевизия. „В архитектурата съм това, което съм. Политиката не ме блазни”, обясни още братът на Сергей Станишев.

Местан: Години наред България ще се управлява от коалиционни кабинети

Какъвто и да е резултатът от евровота, едно е сигурно - оттук нататък, години наред, България ще се управлява от коалиционни правителства. Това предполага партиите от класическата триада да възпитат една нова култура на политическия диалог. Не с цел да бъдат заличени политическите различия, а с цел да се прокара една много ясна разграничителна линия между политическата нормалност и новите опасни, радикални, популистки течния, които заявяват, че искат да бъдат трета политическа сила в Европа. Това прогнозира лидерът на ДПС Лютви Местан в Добрич по време на предизборна обиколка. ДПС е първата партия, която отправя този призив, защото ние, нормалните системни партии, можем да имаме своите политически различия, но трябва да имаме обща грижа за съхраняването на политическия модел, на който стъпва Европа, добавя Местан, цитиран от пресцентъра на движението. В Добрич Местан бе придружен от депутата Рушен Риза, министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева, зам. министъра на Велислава Кръстева и кандидатите за евродепутати от листата на ДПС Искра Михайлова, Илхан Кючюк и Алисе Хасанова, както и областния управител на ДПС Добрич Ердинч Хаджиев. В групата отсъства вторият в листата Делян Пеевски.

Георги Станишев: Политиката не ме блазни

Политиката се превръща все повече в театрално действие, за да се постигнат определени цели. За целта се използва инструментариум. Това не ми харесва. Това обяви архитект Георги Станишев пред Кеворк Кеворкян по Нова телевизия.
„В архитектурата съм това, което съм. Политиката не ме блазни”, обясни още братът на Сергей Станишев. Политиката се превръща все повече в театрално действие, за да се постигнат определени цели. За целта се използва инструментариум. Това не ми харесва. Това обяви архитект Георги Станишев пред Кеворк Кеворкян по Нова телевизия. „В архитектурата съм това, което съм. Политиката не ме блазни”, обясни още братът на Сергей Станишев.

“Талазът” на Острова - 30 000

Поне с 30 хиляди са се увеличили българите и румънците, които работят във Великобритания през първите три месеца на т.г. в сравнение със същия период на 2013 г.
Това съобщи в. “Дейли телеграф”, като се позова на икономисти от Оксфордския университет. Докладът им предшества с 3 дни официалните правителствени данни за трудовия пазар на Острова и Поне с 30 хиляди са се увеличили българите и румънците, които работят във Великобритания през първите три месеца на т.г. в сравнение със същия период на 2013 г. Това съобщи в. “Дейли телеграф”, като се позова на икономисти от Оксфордския университет. Докладът им предшества с 3 дни официалните правителствени данни за трудовия пазар на Острова и

По-30-40 лева върви цената за един глас на евроизборите

Между 30 и 40 лева струва един глас на изборите за Европейски парламент на 25 май, а дилъри на гласове, осъдени на изборна търговия, не възнамеряват да спрат тази практика, установи проверка на бТВ. Заради славата на Згалево като добре разработена зона за изборна търговия, екип на телевизията прави експеримент, представяйки се за партия, която купува гласове за предстоящите избори.   Само за пет минути екипът, работещ под прикрие, успява да се сдобие с над 30 гласа за по 30 лева в къща в плевенското село Згалево. Дилърът Мариан Огнянов е обвиняем за изборна търговия на парламентарните избори през 2009 г. Миналата година отново е активен в изборите - тогава продава гласа си на вече осъдения Милен Митев. Само няколко думи стигат Мариан и брат му Альоша да се съгласят да подадат ръка на мнимата партия.   "Дали ще ти дам ЕГН на теб, дали няма да ти дам. Аз, като кажа да не гласувам, пак няма да гласувам. Като ти гарантира човек хора, важното е, че ги имаш тия хора. Ще се съберат и ще гласуват”, признава Галя, когато не знае, че е снимана.   "Миналата година… Пак ще говоря за това момче, защото момчето страда за тези работи. Той събра лични карти. Даде на такива хора, които го издадоха после. Даде на всеки срещнат. Ние няма да го правим така. Ама са го изказали. Изказали са го от завист”, обяснява в подробности и Мариан Огнянов.   "Точно с тия ЕГН-та направи той белята. Аз му казах тогава, викам - остави тия ЕГН-та…”, допълва и Анатоли в разговора, записан със скрита камера.   На въпрос колко гласа могат да осигурят, Галя обяснява: "Ами ние тука сме малцинствата - един на друг, един на друг. Ние си знаем на кого и как, и що е. Как са казваш? Казвам се Иван, Стоян, Драган. Я се подпиши тука. Ти как се казваш. Ами Сюлейман се казвам. На ти тука. Трите имена… Ти как се казваш? На ти тука, на ти тука... В една тетрадка, на един лист”, разказва жената за схемата.   Тонът на иначе сговорчивите дилъри на гласове се променя рязко, когато клиентите им се разкриват като журналистически екип на бТВ. "Виж сега, ние не се занимаваме с такива работи. Вие дойдохте направо и... Какви са тия работи, е? Идвате да ме подкупвате”, обяснява впоследствие Мариан Огнянов. Той не отговаря на въпроса защо за пореден път участва на изборите по този начин, с купуване на гласове. Вместо това подава сигнал на телефон 112 срещу журналистите.   Това е само един от трите случая в разследването на Росен Цветков за купуването и продаването на гласове в настоящата кампания. Журналистът, който доскоро работеше в обществената телевизия БНТ, има солиден опит в тази материя, обаче призна, че се чувства обезсърчен да продължава да разследва подобен род злоупотреби.   Той показа постановление на Районната прокуратура в Бургас, с което е уведомен за частичното прекратяване на наказателното производство срещу трима ромски тартори, герои в негово предишно разследване, излъчено по БНТ. "Посветих им два месеца, имах три часа записи, а накрая разследването срещу единия е спряно заради липса на доказателства”, коментира той.   "Аз се чувствам безсилен като гражданин, не като журналист. Ние с колегите ще продължим да показваме тези неща, но като гражданин съм обезсърчен и не виждам смисъл да отделям време и да давам показания, след като година по-късно резултатът е такъв – прекратено разследване”, казва Росен Цветков.   "Аз съм разпитван часове наред в полицията, след това ми бяха взети видеозаписите, разкарван съм месеци наред, за да получа накрая постановление за прекратено разследване. И това не ми се случва за първи път – и на предишни избори съм получавал същото. Чудя се дали да продължа да съдействам на органите на реда”, казва журналистът.  

Джакпот във второ теглене на играта 6/49 за четвъртък ще е над 2,4 млн. лв.


В днешния 38-и тираж на игрите на БСТ всички джакпоти оцеляха и още по-атрактивни суми очакват тото късметлиите в четвъртъксъобщиха от Българския спортен тотализатор (БСТ).
Джакпотът във второ теглене на играта 6/49 ще достигне 2 441 000 лева за следващия 39-и тираж.
В първо теглене на същата игра се прогнозира сума от 366 000 лева. В днешния 38-и тираж на игрите на БСТ всички джакпоти оцеляха и още по-атрактивни суми очакват тото късметлиите в четвъртъксъобщиха от Българския спортен тотализатор (БСТ). Джакпотът във второ теглене на играта 6/49 ще достигне 2 441 000 лева за следващия 39-и тираж. В първо теглене на същата игра се прогнозира сума от 366 000 лева.

Цитат на деня: Станишев има силен пружинен ефект в характера си.


Брат ми една особеност в характера, генетично формирана. Има силен пружинен ефект в характера си. Когато баща ми му се караше, той почервеняваше целия, не проронваше нито дума, не помръдва... Гледа лошо и отстоява, не иска да се подчини на определен натиск. Когато си с добро, той е много мек.

Това заяви братът на лидера на левицата Сергей Станишев - архитект Георгий Станишев пред Нова телевизия.

През 2008 г. гората около самия плаж Карадере беше включена в план за голямо...

„Манчестър Сити“ е шампион на Англия

„Манчестър Сити“ е шампион на Англия за четвърти път в своята история, след като не допусна изненада при домакинството си на „Уест Хам“ и победи с 2:0 на "Етихад Стейдиъм", за да се поздрави с титлата. Възпитаниците на Мануел Пелегрини надиграха "чуковете" и заслужено взеха трите точки, които им осигуриха върха в класирането в края на сезона за

Румъния се засегна от “бомбардировката” на Рогозин

Букурещ поиска обяснение от Москва за написаното от руския вицепремиер Дмитрий Рогозин в туитър, че след забраната да прелети през въздушното пространство на Румъния, следващия път ще мине със стратегически бомбардировач ТУ-160.
Румънското външно министерство нарече думите му “много сериозна заплаха, особено в актуалния регионален контекст”. Букурещ поиска обяснение от Москва за написаното от руския вицепремиер Дмитрий Рогозин в туитър, че след забраната да прелети през въздушното пространство на Румъния, следващия път ще мине със стратегически бомбардировач ТУ-160. Румънското външно министерство нарече думите му “много сериозна заплаха, особено в актуалния регионален контекст”.

Плевнелиев: Случилото се между мен и кабинета е като това между ЕС и Русия


Случилото се между мен и правителството е като това между Европейския съюз и Русия - беше изгубено доверието. Това заяви в предаването "Нека говорят" президентът Росен Плевнелиев. Той посочи, че след случая с посочването и избирането на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС, доверието му може да се върне само на база на свършена работа.

Държавният глава все пак посочи, че не за всичко е на различно мнение с кабинета. Наскоро имаше реформа в армията, тя беше съгласувана с мен и...

Нова трагедия с нелегални емигранти от Африка

Най-малко 36 са жертвите на корабокрушение на имигранти от Африка, опитващи се да стигнат през Средиземно море до Европа, съобщи АФП.

„Манчестър Сити“ стана шампион на Англия за четвърти път (видео)

„Манчестър Сити“ е шампион на Англия за четвърти път в своята история, след като не допусна изненада при домакинството си на „Уест Хам“ и победи с 2:0 на "Етихад Стейдиъм", за да се поздрави с титлата. Възпитаниците на Мануел Пелегрини надиграха "чуковете" и заслужено взеха трите точки, които им осигуриха върха в класирането в края на сезона за

Почина жена, пострадала при катастрофата край Септември

Двама остават в болницата, единият е шофьорът на камиона


Десант на семейство Клинтън в Оксфорд

Бившата първа щерка на САЩ Челси Клинтън бе удостоена в събота с научната титла доктор от Оксфордския университет. Тържествената церемония в 918-годишния британски ВУЗ с присъствието си удостоиха експрезидентът на САЩ (1993-2001) Бил Клинтън и съпругата му Хилъри, която пък се готви да се кандидатира за Белия дом през 2016 г. Бившата първа щерка на САЩ Челси Клинтън бе удостоена в събота с научната титла доктор от Оксфордския университет. Тържествената церемония в 918-годишния британски ВУЗ с присъствието си удостоиха експрезидентът на САЩ (1993-2001) Бил Клинтън и съпругата му Хилъри, която пък се готви да се кандидатира за Белия дом през 2016 г.

Падерборн в Бундеслигата за първи път в историята си

Падерборн влезе в Бундеслигата за първи път в историята си, докато Гройтер Фюрт ще трябва да играе бараж, за да си осигури завръщане в елита.Падерборн спечели срещата си срещу Аален с 2:1 и си осигури...

Топузаков: Не заслужавахме да загубим

Треньорът на Левски Елин Топузаков заяви, че играчите му са се справили с част от тактическите задачи, но това не е било достатъчно, за да се избегне загубата с 2:3 от Лудогорец. "С оглед на чис...

Теренът на "Лаута" осъмна с "Коко вън"


Теренът на стадион “Лаута” в Пловдив осъмна в неделя сутринта с огромен надпис “Коко вън!”, насочен срещу собственика на “Локомотив” (Пд) Константин Динев.
Фенове прогориха тревата в навечерието на мача с “Литекс”, който се игра при закрити врати заради наказание на “черно-белите”.
Навръх Цветница ултраси на “Локо” изрисуваха свастика с размер Теренът на стадион “Лаута” в Пловдив осъмна в неделя сутринта с огромен надпис “Коко вън!”, насочен срещу собственика на “Локомотив” (Пд) Константин Динев. Фенове прогориха тревата в навечерието на мача с “Литекс”, който се игра при закрити врати заради наказание на “черно-белите”. Навръх Цветница ултраси на “Локо” изрисуваха свастика с размер

Президентът няма да се яви пред парламентарната комисия за срещите му

Президентът Росен Плевнелиев няма да се яви пред новосъздадената парламентарна комисия, която ще разследва срещата му с шефа на EVN в Австрия. Това обяви държавният глава в интервю за предаването "Нека говорят" по bTV. "Създаването на комисия срещу мен е съзнателно решение за дестабилизиране на важни институции в държавата. Надявам се, че в България все повече институционалната култура ще надделее, а не партизанският подход", каза държавният глава. „За мен големият въпрос е дали ще допуснем днес в България да се наруши балансът, балансът между парламент и президент; дали ще допуснем парламентът дотолкова да наруши този баланс, че да се опитва да се налага на всички останали институции”, допълни той. „Категорично няма да отида в тази комисия и не защото имам какво да крия, а защото не искам да легитимирам с действията на президента една противоконституционна и недемократична инициатива. Чувствам се като човек на място, виждам смисъл от това, което правя, мотивиран съм и вярвам, че съм полезен на българските граждани", допълни Росен Плевнелиев. По-рано тази седмица парламентът реши да сформира Временна анкетна комисия, която да разследва срещите на президента Плевнелиев с представители на ЕРП-тата и с дружествата с концесия за добив на природни богатства. Идеята бе подкрепена от управляващото мнозинство. Предсе на комисията ще е Магдалена Ташева от "Атака".

Вицепремиерът Даниела Бобева: За „Полимери“ искаме сериозен инвеститор

„Имаше доста дискусии по темата „Полимери“. Ние искаме да видим сериозен инвеститор с пари, тоест вярваме на инвеститорите, които идват с парите си, а не само с обещанията си“ заяви във Варна вицепремиерът Даниела Бобева. В морската столица вчера тя се срещна с представители на туристичекия бизнес.

Рекордно гласуване в Луганск и Донецк! Не мина без убити!

В ранния следобяд 80 процента от имащите право на глас в Луганс вече бяха пуснали гласа си в урните

Зрелищно дерби в Бургас за ФЕНкупата

Дербита на осветление белязаха бургаското издание на “Каменица ФЕНкупа”.
Миналогодишният шампион “Ахелой Бургас Спорт” с бившите звезди Пламен Крумов, Тодор Киселичков, Ганчо Евтимов и Станимир Димитров отново е във форма и тръгна с две победи - 5:2 и 8:2. Общо 32 тима участват в най-масовата аматьорска надпревара у нас.
Стартът бе даден от четвъ Дербита на осветление белязаха бургаското издание на “Каменица ФЕНкупа”. Миналогодишният шампион “Ахелой Бургас Спорт” с бившите звезди Пламен Крумов, Тодор Киселичков, Ганчо Евтимов и Станимир Димитров отново е във форма и тръгна с две победи - 5:2 и 8:2. Общо 32 тима участват в най-масовата аматьорска надпревара у нас. Стартът бе даден от четвъ

Избирателната активност в Донецк и Луганск е почти 80%

/КРОСС/ Красноармейск стана първият град в Донецка област, където гласуването на референдума приключи, а избирателните участъци бяха затворени, предава ИТАР-ТАСС.  Избирателната активност в района е достигнала 77,08%, заявява председателят на Централната избирателна комисия в Донецката народна република Роман Лягин. Лидерът на движението „Югоизток" Олег Царьов призова хората утре да излязат по площадите и да отпразнуват резултатите от референдума. Според Лягин, решението за преждевременно приключване на вота в Красноармейск е взето с оглед на съществуващата заплаха за живота на избирателите от страна на т.нар. Национална гвардия на Украйна. Избирателните урни с бюлетините и списъците с гласоподаватели са били успешно евакуирани. Активността в Луганск към 17 ч. местно време е надхвърлила 78%. Гласуват всички, които подкрепят суверенитета на Луганската република, разбирайки, че така слагат бариера на кафявата чума, казва Олег Царьов. Бюлетините ще бъдат преброени през нощта и резултатите от гласуването ще бъдат огласени в понеделник преди обед. Нека утре, в 17 ч., всички да излязат по площадите и да отпразнуват резултатите от референдума. Това ще е празник със сълзи на очите. Хората получиха правото на референдум с цената на скъпи жертви, отбелязва Царьов.

Люис Хамилтън с триумф в Барселона

/КРОСС/ Пилотът на Mercedes Люис Хамилтън продължи доминацията си във Формула 1 с победа в Grand Prix на Испания, а неговият съотборник Нико Розберг за трети пореден път направи успеха на екипа двоен. На финала двамата бяха разделени от едва 0,6, но англичанинът записа първия си триумф на пистата в Барселона. Зад тандема на „сребърните стрели" се наредиха съотборниците в Red Bull Даниел Рикардо и Себастиан Фетел. Световният шампион направи изключително състезания, след като потегли едва 15-ти и си проправи път до подножието на подиума. Mercedes и Хамилтън диктуваха темпото от самото начало на състезателния уикенд и нямаха конкуренция, но този път в надпреварата англичанинът срещна много по-сериозна съпротива от Розберг. Носителят на титлата за 2008 г. излезе начело след старта и се откъсна напред, което предполагаше безметежно състезание за него до карирания флаг. Розберг обаче контрира съекипника си с избор на по-твърдите гуми за втория стинт вместо в третия, като Хамилтън. Това позволи да се доближи на по-малко от секунда зад водача шест тура преди края. Двамата влязоха в битка помежду си, но както и в Grand Prix на Бахрейн Хамилтън не отстъпи първата позиция и пресече финала като победител за четвърти пореден път. Успехът изведе пилота на Mercedes на върха и във временното класиране при пилотите с три точки преднина спрямо Розберг

Петима ултраси на съд за бой в Пловдив


Петима от агитките на “Ботев” и “Локомотив” (Пд) бяха изправени по бързата процедура пред съда в Пловдив по обвинение в спортно хулиганство. Младежите на възраст от 19 до 31 г. бяха задържани от полицията за масовия бой в събота до зала “Олимпиада”. Там имаше турнир по кикбокс, където се събраха ултраси. 13 души бяха задържани първоначално. Петим Петима от агитките на “Ботев” и “Локомотив” (Пд) бяха изправени по бързата процедура пред съда в Пловдив по обвинение в спортно хулиганство. Младежите на възраст от 19 до 31 г. бяха задържани от полицията за масовия бой в събота до зала “Олимпиада”. Там имаше турнир по кикбокс, където се събраха ултраси. 13 души бяха задържани първоначално. Петим

Кунева: Бареков не може да изкуши нашите избиратели

Не виждам партията на Николай Бареков като екзекутор на Реформаторския блок. Няма човек, който да харесва блока - това са десните избиратели от началото на 90-те - и който да бъде изкушен от господин Бареков. Това заяви водачът на листата на дясната коалиция Меглена Кунева в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия в отговор на въпрос на водещия ще се превърне ли "България без цензура" в екзекутор на реформаторите след вота. Знам, че тяхната партия предлага пари. Т.е. те имат щатни служители, които получават заплата, за да бъдат от апарата на "България без цензура". Нещо, което на нас и през ум не ни минава, добави Кунева.  Тя сподели, че не се чувства засегната от бившия лидер на ДСБ Иван Костов , който обяви, че ще използва преференцията на изборите и няма да гласува за водача, а за втория в листата - Светослав Малинов . "В нашата листа всички сме равни. Да, разбира се, че мога да бъда заобиколена. От 200 хиляди души само 200 е достатъчно да изберат един от нас и всички гласове ще отидат към него", обясни Меглена Кунева. Бившият еврокомисар коментира с усмивка и напомнянето, че Костов я нарече "червена кукувица": "Това е обидно. Не е хубаво казано. Аз не размятам дядовците си. Ако бяхме преди '89, вероятно моят съпруг щеше да отговаря, че е женен за дъщерята на Щилиян Кунев." Водачката на листата на РБ посочи и няколко причини, заради които избирателите според нея би трябвало да изберат тяхната формация. Едната е подкрепата им за Европейския енергиен съюз, членството в който би гарантирало възможността на страната ни да договаря по-евтини доставки на газ на едро и по-предвидими цени в перспектива за индустрията и за домакинствата. Друга причина според нея е фактът, че българските евродепутати в следващия мандат ще контролират разпределението на над 1000 милиарда евро.

Росен Плевнелиев: Няма да се явя в комисията срещу мен


Създаването на комисия срещу мен е съзнателно решение за дестабилизиране на важни институции в държавата. Надявам се, че в България все по-вече институционалната култура ще надделее, а не партизанският подход. Това каза президентът на Република България Росен Плевнелиев в предаването „Нека говорят” на бТВ. Създаването на комисия срещу мен е съзнателно решение за дестабилизиране на важни институции в държавата. Надявам се, че в България все по-вече институционалната култура ще надделее, а не партизанският подход. Това каза президентът на Република България Росен Плевнелиев в предаването „Нека говорят” на бТВ.

Германия ще възложи на фондация затварянето на атомните й електроцентрали


Германски компании водят преговори с правителството за възлагане на отговорността за затварянето на атомните електроцентрали в страната на обществена фондация, съобщи БТА като цитира "Ройтерс". Агенцията се позовава на информирани източници.

През 2011 година след аварията в японската АЕЦ "Фукушима" правителството на Германия реши да затвори атомните електроцентрали до 2022 година. Операторите на централите в Германия са осигурили над 30 милиарда евро за закриването на съоръженията и...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване