Ювентус затвори устата на Рома с болезнен удар насред Рим

Ювентус приключи с претенциите на Рома да бъде "морален" шампион през този в Серия А. "Бианконерите" победиха в Рим с 1:0 и показаха защо завършват начело на класирането. Единствен...

Пелегрини: Не се задоволяваме с титлата, искаме още трофеи

Наставникът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини беше изключително щастлив от спечелването на титлата в Англия от неговия тим. Както е известно, „сините“ спечелиха последния си двубо...

Шампионът би Левски на "Герена" в мач без значение

Лудогорец победи Левски с 3:2 на "Георги Аспарухов" в мач от 39-я кръг на "А" група. Срещата нямаше никакво значение за развоя на шампионата, след като още в предходния кръг разгра...

Почина директорът на Българския медиен съюз Гриша Камбуров

След кратко и тежко боледуване, на 31-годишна възраст почина изпълнителният директор на Българския медиен съюз (БМС) Гриша Камбуров, съобщиха от издателската организация.

Свършено ли е с приятелството ви?

Сигурните признаци, по които ще разберете, че сте с една приятелка по-малко


Росен Плевнелиев: Няма да се явя в комисията, създадена срещу мен


Създаването на комисия срещу мен е съзнателно решение за дестабилизиране на важни институции в държавата. Надявам се, че в България все по-вече институционалната култура ще надделее, а не партизанският подход. Това каза президентът на Република България Росен Плевнелиев в предаването „Нека говорят” на бТВ. Създаването на комисия срещу мен е съзнателно решение за дестабилизиране на важни институции в държавата. Надявам се, че в България все по-вече институционалната култура ще надделее, а не партизанският подход. Това каза президентът на Република България Росен Плевнелиев в предаването „Нека говорят” на бТВ.

Протестиращи срещу лошите пътища във Враца блокираха главно шосе

В неделя привечер протестиращи блокираха движението и в двете посоки в участъка на главен път Е79 край Враца. От двете страни са се образували дълги опашки от изчакващи автомобили. Протестът е срещу лошото състояние на пътищата иулиците във Враца. В него се включиха около 50 автомобила и около 100 протестиращи, които спряха движението за повече от половин час, предаде БТА.   Според полицията протестът е незаконен, но го охранява и арестувани няма.   В неделя сутринта над 200 жители на село Елешница блокираха за 15 минути главен път за Разлог в знак на протест заради спор за 30 000 декара гори между общините Разлог и Белица.   По време на блокадата се стигна и до стълкновения с полицейските служители. Въпреки първоначалните намерения на протестиращите да не блокират движението, част от жителите на разложкото село легнаха на пътя. "Имаше леки сблъсъци с полицията, но няма пострадали хора", според председателя на Инициативният комитет "За опазване на гората на Елешница" Иван Стамберов.   "Проблемът е отнемането на масива от землището на община Разлог, който е прехвърлен към община Белица. От 2001 година с местен референдум селото преминава от Белица към Разлог. С президентски указ и според обнародването в Държавен вестник, от тогава Елешница е част от Разлог, както териториално, така и административно", каза пред Дарик кметът на селото Александър Мицин.   Въпреки това службата по земеделие в Разлог възстановява собствеността на спорните гори на съседната община Белица въз основа на царски указ от 1936 година.   Жителите на Елешница издигнаха транспаранти, част от които гласяха: "Долу ръцете от горите на Елешница", "Не заграбвайте бъдещето на нашите деца" и "Спрете грабежа".

Варненски финал на държавното по футзал

Гранд Про победи с 4-2 в нервен мач Левски София Запад и след 2-1 победи се класира на финал на държавното първенство по футзал, където ще срещне другия варненски представител Черно море Мания. За Гранд Про откри Костич, а Станислав Василев изравни с рядко красиво попадение.

Видео: "Манчестър сити" е новият шампион на Англия


"Манчестър сити" стана шампион на Англия за четвърти път в своята история.

"Гражданите" не допуснаха изненада и победиха "Уест хем" с 2:0 в среща от последния кръг, за да грабнат втория си трофей от създаването на Висшата лига.

Небесносините се нуждаеха само от точка за ликвидирането на заплахата от доскорошния лидер "Ливърпул". "Мърсисайдци" постигнаха необходимия им обрат с 2:1 над "Нюкасъл", но победата на "Сити" обезсмисли усилията им.

Това е общо четвърта...

Плевнелиев отряза парламента за комисия "Президент"

Няма да отида в тази комисия и не защото имам какво да крия, а за да не легитимирам тази инициатива. Тоа заяви президентът Росен Плевнелиев в "Нека говорят" по бТВ.

Враца и Видин имат само с по един милионер

Двама души от Северозапада са декларирали доходи в размер над 1 000 000 лева пред Националната агенция по приходите. Тази година във фронт офиса на НАП във Враца, най-високия деклариран доход е в размер над 1 100 000 лева. Декларацията е подадена от физическо лице, което е едноличен търговец. Вторият милионер от Северозапада е от Видин, Двама души от Северозапада са декларирали доходи в размер над 1 000 000 лева пред Националната агенция по приходите. Тази година във фронт офиса на НАП във Враца, най-високия деклариран доход е в размер над 1 100 000 лева. Декларацията е подадена от физическо лице, което е едноличен търговец. Вторият милионер от Северозапада е от Видин,

Враца и Видин само с по един милионер

Двама души от Северозапада са декларирали доходи в размер над 1 000 000 лева пред Националната агенция по приходите. Тази година във фронт офиса на НАП във Враца, най-високия деклариран доход е в размер над 1 100 000 лева. Декларацията е подадена от физическо лице, което е едноличен търговец. Вторият милионер от Северозапада е от Видин, Двама души от Северозапада са декларирали доходи в размер над 1 000 000 лева пред Националната агенция по приходите. Тази година във фронт офиса на НАП във Враца, най-високия деклариран доход е в размер над 1 100 000 лева. Декларацията е подадена от физическо лице, което е едноличен търговец. Вторият милионер от Северозапада е от Видин,

Над 400 души бягаха на полумаратона в Панчарево


Над 400 души се включиха в третия полумаратон в района на езерото Панчарево в неделя.

Надпреварата, организирана от спортния клуб "Бегач", си бе поставила за цел събирането на средства за изграждане на бегаческа инфраструктура в софийските паркове.

Участниците, които бяха със 150 повече от миналата година, премериха своите възможности на три дистанции - 5 км, 10.5 км и 21.1 км.

Победител при мъжете в най-дългата дистанция стана Андрей Гридин с резултат от...

Местан: Партиите от класическата триада да възпитат нова култура на диалог

Партиите от класическата триада - ляво, център, дясно, трябва да имат общата грижа за съхраняване на политическия модел, на който стъпва Европа. Те не бива да допуснат този модел да бъде заразен с вируса на крайния национализъм и на други радикални идеи, които могат да поставят под съмнение и целостта на Европейския съюз. Това заяви в неделя лидерът на ДПС Лютви Местан на предизборна среща в Добрич, предаде БТА.   Какъвто и да е резултатът от евровота, България години наред ще се управлява от коалиционни правителства, каза Местан. Това предполага нормалните, системни партии да възпитат в себе си нова култура на политически диалог. Не за да бъдат заличени политическите различия между тях, а за да бъде прокарана много ясна, разграничителна линия между политическата нормалност и новите, опасни, радикални, популистки течения, които заявяват претенцията да бъдат трета политическа сила в Европа, допълни той. Лютви Местан посочи, че най-дребните земеделски производители, които обработват по 5-10 декара и досега са били ощетени в субсидирането, ще получат подкрепа с ресурс до 1250 евро за година. На срещата, на която бяха представени част от кандидатите за евродепутати на ДПС, областният лидер на движението Ердинч Хаджиев призова в региона да бъде осигурена подкрепа за листата от поне 14 000 бюлетини.

Двама души са загинали при инцидент с балон в САЩ

Балон с горещ въздух избухна по време на полет на фестивал на балоните, който се провежда в американския щат Вирджиния. Двама души са загинали при инцидента, който е станал на 50 километра северно от Ричмънд, САЩ. Местните власти все още не са идентифицирали жертвите, един от пътниците се води за изчезнал.

"Златни пясъци" ще изхвърля фекални води далеч по-навътре в морето

 Отпадните води на курортния комплекс "Златни пясъци" ще бъдат изхвърляни по-навътре в морето през новия летен сезон, съобщиха от община Варна.

За целта е изградена нова по-дълга система от полиетиленови и стъклопластови тръби, които ще отвеждат фекалните води на 2279,50 метра навътре от брега. До сега мръсните води бяха изхвърляни на около 600 метра навътре в морето.

Дълбоководното заустване на водите от пречиствателната станция на курорта ще бъде официално открито на 13-ти май.

„Наследихме проблемен проект, стартирал през ноември 2012 г. С много усилия успяхме да го завършим, затова курортът ще може да посрещне туристите с по-чисти морски води”, заяви кметът на Варна Иван Портних.

Възложител на проекта е община Варна, а изпълнител – ЗЗД „Девня Трейд – Струма имоти”, която спечели обществената поръчка през 2012 г. Стойността на строежа е 8 151 123 лв. с ДДС, които общината взе като безлихвен заем от Предприятието по управление на дейностите по опазване на околна среда (ПУДООС).

Кметът припомни, че в момента върви вторият етап на работа по проекта за реконструкция и модернизация на пречиствателната станция за отпадни води ПСОВ – Варна. Той включва изграждането на тласкател и канализационна помпена станция „Акациите”. Общата стойност на проекта е 34,4 млн. лв.

Парите по двата проекта ще бъдат възстановени на общината от Оперативна програма „Околна среда”.

„С реализацията на тези проекти, станали възможни благодарение на осигурените европейски средства, водите по черноморското крайбрежие ще подобрят значително чистотата си – факт, който е изключително важен както за варненци, така и за туристите в града и курортите”, коментира Иван Портних.

Алтернативен референдум в Донбас и Луганск - над 70% искат в Украйна

Над 70% от гласувалите на алтернативен референдум за статута на Донбас са против областта да се отделя и желаят териториалната цялост на Украйна да се запази. Това показват социологическо проучване &q...

Гласуването на референдума в Източна Украйна приключи

Красноармейск стана първият град в Донецка област, където приключи гласуването на референдума и избирателните секции бяха затворени още в 18:00 ч.

В Красноармейск гласуването на референдума приключи

Избирателните секции в града бяха затворени, тъй като е имало заплаха за живота на избирателите и сътрудниците на избирателните комисии от страна на така наречената Национална гвардия

Антония Петрова планира да влезе в политиката

 Мис България 2009 Антония Петрова-Бередин обяви, че има намерение да влезе в политиката.

В лявото политическо пространство има много възможности за реализация. Но има нужда и от дясна партия. Може някой ден и аз да я създам със свои съмишленици, заяви пред bTV Петрова.

"Не съм била част от АБВ, бях на откриването на техен офис в Перник. Но реших да не се присъединявам към тази партия по две причини. Харесвам господин Първанов като президент, но не смятам, че е правилно да обърнеш гръб на собствената партия, която те е направила държавен глава. По този начин той помага на Бойко Борисов и партията му", коментира oще перничанката.

Тя нарече Пламен Орешарски „един брилянтен икономист“ и допълни, че той е бил неин преподавател.

Петрова заяви, че не вижда разлика между лявото и дясното в България. Тя определи Бойко Борисов и Меглена Кунева като недесни политици заради връзките им с дейци на комунистическия режим.

"В политика трябва да влизат хора успели в професията си, политиката не е професия и начин за забогатяване, а призвание, каза още Петрова. "Ще наблегна върху образованието и здравеопазването", обяви още Петрова, която взе и титлата Мисис Русия 2012 г., след като се омъжи за руснака Александър Бередин.

САЩ не са във война с Русия, но я смятат за противник

Франция: Не трябва да се влиза във война с Русия


Абитуриентка покани Бареков за кавалер на бала

Николай Бареков получи предложение от абитуриентка от Полски Тръмбеш да бъде неин кавалер на абитуриентския бал. Поканата бе отправена от момичето по време на посещението на лидера на ББЦ там. Бареков отвърна, че с удоволствие би приел, но ще помисли как да реагира на направеното предложение, заради възможността това да се изтълкува като Николай Бареков получи предложение от абитуриентка от Полски Тръмбеш да бъде неин кавалер на абитуриентския бал. Поканата бе отправена от момичето по време на посещението на лидера на ББЦ там. Бареков отвърна, че с удоволствие би приел, но ще помисли как да реагира на направеното предложение, заради възможността това да се изтълкува като

Абитуриентка покани Бареков за кавалер на бала


Николай Бареков получи предложение от абитуриентка от Полски Тръмбеш да бъде неин кавалер на абитуриентския бал. Поканата бе отправена от момичето по време на посещението на лидера на ББЦ там. Бареков отвърна, че с удоволствие би приел, но ще помисли как да реагира на направеното предложение, заради възможността това да се изтълкува като Николай Бареков получи предложение от абитуриентка от Полски Тръмбеш да бъде неин кавалер на абитуриентския бал. Поканата бе отправена от момичето по време на посещението на лидера на ББЦ там. Бареков отвърна, че с удоволствие би приел, но ще помисли как да реагира на направеното предложение, заради възможността това да се изтълкува като

Кабрио с мацки летя 30 м край Дупница! Живи са!

21-годишната дъщеря на неврокопски бизнесмен и приятелката й се спасиха по чудо след зрелищна катастрофа край Дупница

Началникът на милицията в Мариупол бил намерен обесен

"Разбира се, може да се предположи, че Андрушчук не е издържал на моралните терзания и се е обесил сам", допълни ръководителят на Народния фронт в Луганска област Алексей Чмиленко

Новият игумен на Троянския манастир даде отпуска на монасите, обвинени в хомосексуализъм


Новият игумен на Троянския манастир епископ Сионий даде отпуска на монасите, обвинени в хомосексуализъм. Двамата духовници, за които се смята, че са организирали оргии в светата обител, остават извън храма и неговия живот до решението на Светия синод.
Най-висшата инстанция ще се събира през юни и аз се надявам тогава да подкрепи моето решение, Новият игумен на Троянския манастир епископ Сионий даде отпуска на монасите, обвинени в хомосексуализъм. Двамата духовници, за които се смята, че са организирали оргии в светата обител, остават извън храма и неговия живот до решението на Светия синод. Най-висшата инстанция ще се събира през юни и аз се надявам тогава да подкрепи моето решение,

Игуменът на Троянския манастир даде отпуска на монасите, обвинени в хомосексуализъм


Новият игумен на Троянския манастир епископ Сионий даде отпуска на монасите, обвинени в хомосексуализъм. Двамата духовници, за които се смята, че са организирали оргии в светата обител, остават извън храма и неговия живот до решението на Светия синод.
Най-висшата инстанция ще се събира през юни и аз се надявам тогава да подкрепи моето решение, Новият игумен на Троянския манастир епископ Сионий даде отпуска на монасите, обвинени в хомосексуализъм. Двамата духовници, за които се смята, че са организирали оргии в светата обител, остават извън храма и неговия живот до решението на Светия синод. Най-висшата инстанция ще се събира през юни и аз се надявам тогава да подкрепи моето решение,

Нова трагедия с нелегални имигранти от Африка

Най-малко 40 са жертвите на корабокрушение на имигранти от Африка, опитващи се да стигнат през Средиземно море до Европа, съобщи Ройтерс.

Гласят стъклен покрив за английския двор на Музея във Варна

Подобно на пирамидите на Лувъра в Париж или модерното остъкляване на двора на Британския музей в Лондон, варненският Регионален исторически музей може да бъде покрит с конструкция и да се използва целогодишно. Проектът предвижда покриването на пространство от 2 декара със стъкло.

Бившият затворник Георги Варсанов: Хващат балъците, тарикатите не бягат

Георги Варсанов е на свобода едва от миналия месец. Пуснат е предсрочно от затвора, след като е имал тригодишна присъда за наркотици. Въпреки краткото време, от което е навън, в "Предаването на Карбовски" той с готовност разказа какъв е бита зад решетките.
Не бих избягал, ако съм на мястото на Шатката и Хосе. Георги Варсанов е на свобода едва от миналия месец. Пуснат е предсрочно от затвора, след като е имал тригодишна присъда за наркотици. Въпреки краткото време, от което е навън, в "Предаването на Карбовски" той с готовност разказа какъв е бита зад решетките. Не бих избягал, ако съм на мястото на Шатката и Хосе.

Шрьодер защити поцелуйковщината с Путин

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер се защити от нападките по повод прегръдката му с руския президент Владимир Путин на неотдавнашно празненство по случай рождения му ден и хвърли основната вина за украинската криза върху политиката за асоцииране на Европейския съюз, съобщиха световните агенции.   Шрьодер, който отдавна има близко приятелство с Путин, беше подложен на доста критики, след като в медиите бяха разпространени снимки, показващи как двамата сърдечно се прегръщат на среща на 28 април в Санкт Петербург. Това стана в разгара на украинската криза, докато ЕС и САЩ предприемаха мерки за натиск спрямо Русия, а германски военни наблюдатели бяха държани в плен от проруски сили в Украйна.   "Руският президент не е персона нон грата", каза бившият германски канцлер в интервю за в. "Велт ам зонтаг" в отговор на въпрос дали е било подходящо да покани Путин на тържество по случай 70-ия си рожден ден. Той допълни, че дори не му е минало през ум да отменя приема в Юсуповския дворец в Санкт Петербург.   Шрьодер настоя, че срещата му с Путин е помогнала за освобождаването на задържаните в Източна Украйна европейски наблюдатели и призова Западът да спре да се съсредоточава върху санкции срещу Русия.   По негово мнение "санкциите и изолацията със сигурност няма да постигнат нищо". Вместо това той прикани ЕС и САЩ да водят диалог с Москва.   Според Шрьодер украинската криза се корени главно в подхода на ЕС.   "Основополагащата грешка беше в политиката за асоцииране на ЕС", каза той, цитиран от БТА.   По думите му "ЕС е пренебрегнал това, че Украйна е дълбоко разделена в културно отношение страна", в която населението в източните райони е ориентирано повече към Русия, а в западната част - към ЕС.   "Би могло да се говори за асоцииране, но едновременно с Русия! Изборът "или-или" - или асоцииране с ЕС, или митнически съюз с Русия - беше изначалната грешка", заяви Шрьодер.

Новият Костинброд ще бъдат купените гласове на вота

Днешният Костинброд ще бъдат купените гласове. Това обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков в предаването на Мартин Карбовски по TV7.

Арх. Станишев: В архитектурата съм това, което съм

/КРОСС/ В архитектурата съм това, което съм. Не ми харесва, че политиката все повече се превръща в театрално действие за постигане на определени цели, заяви архитект Георгий Станишев, брат на лидера на левицата Сергей Станишев, в интервю за Нова телевизия. Виждам мислещи млади хора и вярвам, че те ще развият България към по-добро в архитектурен план: „Групата „Градът", „Трансформаторите", „Прожектиране" - това са все млади хора, които има друг фокус в перспективата и сами си създават нещата. Те движат нещата към по-добро". „Брат ми има една особеност в характера, генетично формирана - има силен пружинен ефект в характера си. Когато баща ми му се караше, той почервеняваше целият, не проронваше нито дума, не помръдва. Гледа лошо и отстоява, не иска да се подчини на определен натиск. Когато си с добро, той е много мек", посочи Станишев. Сега е удобно да се вдига шум около всяка буква от фамилията Станишев. Днес баща ни Димитър Станишев би навършил 90 години. Нека хората, които го познаваха, си спомнят за него с добро. Той си отиде през 2000 г. в отчаяние и депресия, защото остана неразбран, отбеляза арх. Станишев. През 2008 г. гората около самия плаж Карадере беше включена в план за голямо екоселище, проектирано от британския архитект Норман Фостър, в който участваше арх. Станишев. Проектът на инвестиционния фонд Madara Bulgarian Property Fund Limited, за който бяха нужни около 1 млрд

Бивш затворник: Не бих избягал, ако съм на мястото на Шатката и Хосе

Георги Варсанов е на свобода едва от миналия месец. Пуснат е предсрочно от затвора, след като е имал тригодишна присъда за наркотици. Въпреки краткото време, от което е навън, в Георги Варсанов е на свобода едва от миналия месец. Пуснат е предсрочно от затвора, след като е имал тригодишна присъда за наркотици. Въпреки краткото време, от което е навън, в "Предаването на Карбовски" той с готовност разказа какъв е бита зад решетките. Не бих избягал, ако съм на мястото на Шатката и Хосе.

Плевнелиев: Случилото се между мен и кабинета е като това между ЕС и Русия

/КРОСС/ Случилото се между мен и правителството е като това между Европейския съюз и Русия - беше изгубено доверието, заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за БТВ. „Наскоро имаше реформа в армията. Тя беше съгласувана с мен и аз я подкрепих. С външния министър говорим на общ език за Украйна", уточни Плевнелиев. След номинирането избирането на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС, доверието му може да се върне само на база свършена работа. Вярвате ли, че ако моята среща беше не с EVN, а с „Газпром", щеше да има комисия в ЕС? Не може да искаш да отнемеш лицензите на компании, набедени за колонизатори, а чужди компании да пишат собственото ти законодателство - това е двоен стандарт, посочи президентът Плевнелиев. Той заяви, че няма да дава обяснения пред парламентарната анкетна комисия под ръководството на Магдалена Ташева от „Атака", която трябва да разследва необявената му среща с шефа на австрийската енергийна компания, която може да загуби електроразпределителния си лиценз у нас. Създаването на комисия срещу мен е съзнателно решение за дестабилизиране на важни институции в държавата. Надявам се, че в България ще надделява все повече институционалната култура, а не партизанският подход, посочи Плевнелиев

Антония Първанова: Изпратете в Брюксел подготвени хора

/КРОСС/ И да гласуваме, и да не гласуваме, в Европейския парламент ще отидат 17 депутати от България. Добре е това да бъдат хора, които имат влияние там, които знаят как се работи и които вече са се доказали, заяви кандидатът за евродепутат от Коалиция „Обединени демократи" Антония Първанова в интервю за ТВ7. „Обединени демократи" е коалиция на НДСВ, „Обединена България" и още осем политически формации. Антония Първанова е Депутат на годината в категорията „Здравеопазване", Политик на годината през 2014 г. и номинирана за Депутат на мандата. „Причината за това е, че успях да убедя колегите си да работят по закони за защита правата на пациентите, на жените, на жертвите на престъпления и на малтретираните деца. Аз съм един от тримата депутати, успели да убедят комисията да изготви законодателство, и то два пъти", заяви Първанова. В Брюксел трябва да бъдат защитавани човешките права и правата на българските граждани в областта на здравеопазването и образованието. Българските работници и студенти в страните от Европейския съюз трябва бъдат равнопоставени с колегите си от други страни, а осигуровките да важат, независимо от срока на работа, допълни Първанова.

Сакурадзима изхвърли стълб лава с височина 4,5 км

Сакурадзима се смята за един от най-активните вулкани в страната. Според вулканолози това е най-мощното изригване през тази година

Бобева: Облекчихме издаването на визи и очаквам ръст на туристите

"Като цяло очакванията са за ръст на туристите през летния сезон. Въпреки кризата в Украйна и Русия, последните данни сочат ръст на записванията на гости от тези страни". Това заяви вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева на среща със 70 представители на туристическия бизнес от Варненска област.

Нови две коли горяха изминалата нощ във Варна

Две леки коли пламнаха през няколко часа в неделя. Пострадали хора при инцидентите няма, причините и в двата случая се изясняват. Въпреки че няма явни следи за умишлени палежи, разследващите не изключват подобен вариант. Първият сигнал за горящ фолксваген във вътрешен двор на ул.

Унгарският премиер Виктор Орбан иска автономия за унгарците извън страната

Унгария ще защитава правата си в Европейския съюз и иска автономия за етническите унгарци, живеещи извън нейните граници в Централна Европа, включително в Украйна. Това заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан, който беше официално утвърден от парламента за премиер на Унгария за втори пореден мандат.

Хрушчов- син: Да стоим далеч от кризата в Украйна!

„Ако оставим украинците на мира, те ще решат тази криза по мирен път. Ако се месим в техните работи, може да се случи същото кръвопролитие, каквото наблюдаваме в Сирия". Това каза Сергей Хрушчов, синът на Никита Хрушчов - съветският лидер, дал през 1954 г. Крим на Украйна.

Миската Антония Петрова планира да влезе в политиката

Мис България 2009 Антония Петрова-Бередин обяви, че има намерение да влезе в политиката. В лявото политическо пространство има много възможности за реализация. Но има нужда и от дясна партия. Може някой ден и аз да я създам със свои съмишленици, заяви пред bTV Петрова. "Не съм била част от АБВ, бях на откриването на техен офис в Перник. Но реших да не се присъединявам към тази партия по две причини. Харесвам господин Първанов като президент, но не смятам, че е правилно да обърнеш гръб на собствената партия, която те е направила държавен глава. По този начин той помага на Бойко Борисов и партията му", коментира oще перничанката. Тя нарече Пламен Орешарски „един брилянтен икономист“ и допълни, че той е бил неин преподавател. Петрова заяви, че не вижда разлика между лявото и дясното в България. Тя определи Бойко Борисов и Меглена Кунева като недесни политици заради връзките им с дейци на комунистическия режим. "В политика трябва да влизат хора успели в професията си, политиката не е професия и начин за забогатяване, а призвание, каза още Петрова. "Ще наблегна върху образованието и здравеопазването", обяви още Петрова, която взе и титлата Мисис Русия 2012 г., след като се омъжи за руснака Александър Бередин.

Затварят кръстовището при Семинарията от 14 до 18 май, на три смени полагат бетон

Кръстовището при Семинарията ("Симеоновско шосе" и "Алея Яворов" ) ще бъде затворено от сряда - 14 май до неделя 18 май. Тогава там ще се полага бетонът на построената естакада, съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира строежа на кръстовището на две нива.
През петте дни бетонът ще се излива на три смени с четири бетонпомпи, Кръстовището при Семинарията ("Симеоновско шосе" и "Алея Яворов" ) ще бъде затворено от сряда - 14 май до неделя 18 май. Тогава там ще се полага бетонът на построената естакада, съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира строежа на кръстовището на две нива. През петте дни бетонът ще се излива на три смени с четири бетонпомпи,

Георги Станишев: Архитектурата е моето поприще, политиката не ме блазни

Политиката се превръща все повече в театрално действие, за да се постигнат определени цели. За целта се използва инструментариум. Това не ми харесва. Това заяви архитект Георги Станишев пред Нова теле...

С призива „Гласувайте, за да се чуе българското" БСП почете празника на Светите Кирил и Методий

/КРОСС/ Младежи, вие ще решите бъдещето на Европа. Изборите на 25 май са за вас. Гласувайте за Европа на България и на българите, гласувайте за да се чуе българското! Така народният представител Таско Ерменков поздрави участниците в събора, организиран по повод празника на Светите братя Кирил и Методий. Събитието се проведе в местността „Бонсови поляни" по инициатива на район Овча купел - БСП София  Методи Теохаров, народен представител от КБ, поздрави присъстващите и пожела в това размирно време да има повече мир в душите на всички. Активистите на БСП и симпатизанти на столетницата аплодираха фолклорните ансамбли „Горна баня" и „Болярка".  

Четирима задържани в Монтана за изнудване на таксиджия

Искали да подпише за прехвърляне на жилището си в София на свои кредитори


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване