Полицията в Ню Йорк вербувала имигранти за информатори

 Нюйоркската полиция от години вербува имигранти, повечето от тях мюсюлмани, като информатори, които да слухтят в кафенета, ресторанти и джамии, съюбщи вестник "Ню Йорк таймс", цитиран от Ройтерс.

Вестникът се позовава на документи, до които се е добрал, и на интервюта с бивши и настоящи високопоставени полицейски служители.

Вербувани били например хора, като продавач на храна от подвижна улична сергия в Афганистан, роден в Египет шофьор на луксозна лимузина и студент по счетоводство от Пакистан, повечето от които били арестувани за дребни нарушения.

Детективи от градското полицейско управление, работещи за специален отдел, наречен "Екип за градско осведомяване", провели 220 интервюта с цел вербуване само за първото тримесечие на тази година и стотици подобни интервюто в предишните години, твърдят полицейски служители, цитирани от вестника.

Те описват разговорите с имигрантите като доброволни, но вестникът твърди, че няколко мюсюлмански имигранти, с които журналистите разговаряли, твърдят, че били подложени на доста силен натиск да сътрудничат при полицейските разпити.

Въпросният отдел бил създаден заради спешната нужда от антитерористични мерки след атентатите от 11 септември 2001 г.

Северна Корея подготвя поредно ядрено изпитание

/КРОСС/ Севернокорейските власти потвърждават, че са готови да проведат поредно ядрено изпитание с цел защита на суверенитета на страната си, предаде Интерфакс, като се позова на публикация на севернокорейския вестник „Нодон синмун". „Властите в Пхенян заявяват твърдото си намерение да предприемат ответни мерки, сред които и ядрено изпитание за защита на суверенитета и достойнството на страната си", се казва в съобщението. Същевременно американският Институт за международна сигурност обнародва доклад, който сочи, че според последните спътникови снимки севернокорейските специалисти продължават подготовката си за поредния ядрен опит.  

Малките фирми са по-загрижени към обществото и околната среда

Малкият и среден бизнес у нас се интересува за това как да бъде отговорен към обществото и околната среда. Най-често компаниите от този сегмент...

Украински депутат призова за въвеждане на военно положение на 26 май

/КРОСС/ Депутатът от украинската партия „Отечество" Александър Бригинец смята за необходимо въвеждането на военно положение в Източна Украйна още на 26 май. „Да бъде обявено военно положение преди президентските избори е невъзможно, понеже тогава по закон избори няма да се състоят. Всеки ден е златен. Президент ще бъде избран на 25 май или на 15 юни. Трябва ли да губим още три седмици? Аз съм за въвеждане на военно положение още на 26 май", заявява Бригинец, цитиран от „Обозреватель”.

Руски вицепремиер заплаши да изпрати бомбардировач в Румъния

Румъния поиска обяснение от Русия за отправените заплахи

Китайски ресторант в Бургас предлага пълнено куче

Пролетно агне по по китайски може да си поръча всеки в Бургас. Това се оказва новата мода в кулинарията в известен китайски ресторант на пъпа на Бургас. Екзотиката е, че за авантюристично настроените кулинари се сервира вместо агънце кученце. При това два вида. За новобогаташите се предлагат специална порода лаещи, Пролетно агне по по китайски може да си поръча всеки в Бургас. Това се оказва новата мода в кулинарията в известен китайски ресторант на пъпа на Бургас. Екзотиката е, че за авантюристично настроените кулинари се сервира вместо агънце кученце. При това два вида. За новобогаташите се предлагат специална порода лаещи,

Кабинетът се нуждае от ремонт, обяви Александър Методиев (Бат Сали)


Кабинетът "Орешарски" се нуждае от ремонт, но евентуалната смяна на министри ще бъде решена от ръководствата на управляващите партии.

Това обяви в ефира на БиТиВи депутатът от ДПС Александър Методиев, известен с прякора си Бат Сали.

Той съобщи и че, деветдесет на сто от ромите вече знаят как да попълнят бюлетината за изборите за Европейски парламент.
"На Ахмед Доган (почетния лидер на ДПС - бел.ред.) обещах да работя честно и да допринеса за развитието на ДПС относно...

Концерти в Дневник След 5: Концерт - представяне на фестивал 180°


13 май 2014г.
Църквата "Д-р Лонг" на ул. Раковски №86, срещу операта в София
19. 30ч. 
Първото издание на фестивала 180° ще се проведе през август 2014г. Как представите за класическата музика ще бъдат преобърнати наопаки ще покажат виолистката Елица Богданова, пианистките Лили Богданова и Венета Нейнска.

Концертът-представяне ще се състои на 13 май 2014г. от 19. 30ч. в църквата "Д-р Лонг" на ул. Раковски №86, срещу операта в София. Входът е по желание.

В...

Високите нива на холестерол разпространяват рака в тялото

Лошият холестерол разпространява рака в тялото, установи ново проучване. Австралийски учени твърдят, че холестеролът регулира процесите, които контролират движението на клетките в тялото. Според тях това откритие е основен извод в търсенето на обяснение, защо ракът се разпространява в цялото тяло и е от особено значение за тези, които имат високи нива на холестерол.

Полицията в Ню Йорк вербувала имигранти за информатори

Вербувани били например хора, като продавач на храна от подвижна улична сергия в Афганистан, роден в Египет шофьор на луксозна лимузина и студент по счетоводство от Пакистан, повечето от които били арестувани за дребни нарушения

Руски капитали идват в Халкидики

Очакват се инвестиции в размер на 300 милиона евро, предназначени за луксозни хотелски комплекси и вили

прочети повече

Мария Илиева се стопи от любов

В клипа на новия си сингъл В клипа на новия си сингъл "Играя стилно" Мария Илиева демонстрира перфектната си нова снага. Дълго време певицата тайнствено мълчеше каква е причината за променената и визия, но наскоро показа годежен пръстен и стана ясно, че се топи от любов. Човекът, който накара Мария да мисли сериозно за дом и деца, е баскетболист и се казва Мартин.

Родители: За 14 356 софиянчета няма ясла и градина!

От кандидатствалите 25 528 деца, в детските ясли и градини в София ще бъдат настанени само 8496, а останалите 14 356 ще трябва да се спасяват сами. Затова от Дискусионен клуб за социална местна политика (ДКСМП) искат две оставки - на кмета Йорданка Фандъкова и на заместника й по култура Тодор Чобанов.

Калчото се поклони пред Санети

Дел Пиеро и Кака поздравиха легендата на Интер


Археолози откриха римска крайпътна станция край Троян


Археолози от Националния исторически музей (НИМ) водени от доц. д-р Иван Христов, откриха в началото на април отдавна търсената  римска крайпътна станция Состра  - на пътя Ескус (днешното село Гиген, Плевенско) - Филипополис (Пловдив).

Това съобщиха от музея. Станцията е била важен пункт за почивка на високопоставени лица, сред които и императорски особи и на техните роднини. От музея оприличават откритието така: "Подчертаният лукс на комплекса може да бъде оприличен с богат днешен...

КАТ стартира кампанията „Шофирай отговорно и толерантно-2014”

Превантивната кампания „Шофирай отговорно и толерантно-2014” вече започна , съобщиха от пресцентъра на МВР. Кампанията, под надслов „Шофирай отговорно и толерантно - 201...

Херо доказа, че е истински левскар, дари 1000 лева за юбилея

Бившият треньор на Левски Димитър Димитров-Херо, който в момента води бургаския Черноморец, доказа, че е истински левскар. Именитият специалист подкрепи организацията по честванията на 100-годишния юб...

Холивуд превзема пазара на изкуство

Звездите проявяват все по-голям интерес към творбите и създават собствени колекции


САЩ няма да признаят референдумите в Донецка и Луганска област

/КРОСС/ САЩ няма да признаят за законни референдумите за самоопределение, насрочени за неделя в украинските Донецка и Луганска област, каза снощи говорителката на Държавния департамент Джен Псаки, цитирана от ИТАР-ТАСС. Тези, незаконни според украинското законодателство и международното право, начинания водят до „разкол и безредици" и са нарушение на териториалната цялост на Украйна, отбеляза Псаки иподчерта, че Русия не е използвала влиянието си, за да предотврати референдумите в Източна Украйна. Говорителката на външнополитическото ведомство на САЩ потвърди позицията на Вашингтон, че все още е налице значително руско военно присъствие по границата с Украйна. С подобна съвместна декларация вчера излязоха лидерите на Германия и на Франция Ангела Меркел и Франсоа Оланд.

Антония Петрова влиза в политиката

Мис България 2009 г. Антония Петрова обяви идеята си да влезе в политиката. В лявото политическо пространство има много възможности за реализация. Но има нужда и от дясна партия. Може някой ден и аз да я създам със свои съмишленици. Това заяви пред БТВ Петрова.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Мис България 2009 г. Антония Петрова обяви идеята си да влезе в политиката. В лявото политическо пространство има много възможности за реализация. Но има нужда и от дясна партия. Може някой ден и аз да я създам със свои съмишленици. Това заяви пред БТВ Петрова. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Антония Петрова влиза в политиката

Мис България 2009 г. Антония Петрова обяви идеята си да влезе в политиката. В лявото политическо пространство има много възможности за реализация. Но има нужда и от дясна партия. Може някой ден и аз да я създам със свои съмишленици. Това заяви пред БТВ Петрова.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Мис България 2009 г. Антония Петрова обяви идеята си да влезе в политиката. В лявото политическо пространство има много възможности за реализация. Но има нужда и от дясна партия. Може някой ден и аз да я създам със свои съмишленици. Това заяви пред БТВ Петрова. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Теодора забавя кариерата, мисли за семейство

След раздялата с бившата си половинка Ненчо Касъмов, пантерата на поп-фолка е в плен на нова любов, заради която променя приоритетите.

Живо село привлича с екзотична обява за работа

Интересна оферта за работа предизвика сериозен интерес сред потребителите на социалната мрежа Facebook. На страницата на Живо село бе публикувана...

Престъпниците не са избягали от затвора с кола на МВР

„Проверката ни убеждава, че автомобилът не е част от автопарка на МВР и на другите ведомства, които разполагат с автомобили със специален режим на движение – със сини лампи, сирени и т.н. Ами като не е от автопарка, нали има номера. Защо проверката не е установила кой е собственикът?”, запита се той.

19-годишните Моряци спечелиха бронзовите медали

Юношите старша възраст на "Черно море" спечелиха бронзовите медали в елитната група до 19 години. В последния кръг от шампионата, варненци завършиха 1:1 под Аспарухов мост с "Берое". Издънката не отне бронза на Морето, защото ЦСКА се провали в Етрополе също с 1:1.

Тълпи от хора има пред избирателните секции в Мариупол

Киев: Това е "криминален фарс", финансиран от Кремъл


Къци позлатен, а Неве обградена от моряци в "Като две капки вода"

Джордж Майкъл излиза на сцената на най-забавното шоу за преобразявания в ефира

Кирил и Методий обединиха български и македонски учени

БАН има потенциала и ресурсите да е законодател, смята Стефан Воденичаров

Либия плати своята цена. Сега е ред на Европа

/КРОСС/ Либийският министър на вътрешните работи Салах Мазек заплаши, че страната му ще улесни транзита на нелегални имигранти към Европа, ако ЕС не помогне на Либия да се справи с имигрантските потоци, предава AFP. „Предупреждавам света и в частност ЕС, че ако не поемат своята отговорност, Либия ще улесни прехвърлянето на имигрантите към Европа", каза вчера Мазек на пресконференция. Либия страда от присъствието на хиляди нелегални имигранти, главно от страните на юг от Сахара, които, по думите на Мазек, са носители на болести, престъпления и трафик на наркотици. От много години северноафриканска страна е транзитен пункт към европейските брегове за стотици хиляди имигранти, повечето африканци. Още от времето на режима на Муамар Кадафи тя използва проблема с имигрантите като средство за натиск върху Европа, припомня AFP. „Либия плати своята цена. Сега е ред на Европа да плати", каза либийският вътрешен министър, настоявайки за финансова, материална и друга помощ от ЕС.

Отчаян баща от Радомир: Бившата ми жена ходи по барове и дискотеки с различни мъже, вместо да се грижи за децата ни

36-годишният Янко от квартал "Мечта", Радомир не е виждал своите деца от цели три години. Бившата му съпруга, която е чуждестранна гражданка, изчезва внезапно след развода им, заедно с двете им деца.

Отчаяният мъж ги търси безуспешно, докато един ден открива снимка във Фейсбук, на която вижда малката си дъщеричка. Янко тръгва по следите на бившата си съпруга с единствената цел да поговори с нея и да я убеди, че трябва да спре да крие децата от...

Продължава

Адвокатът на мутрите: Васил Илиев го убиха, докато отиваше на среща със Слави Трифонов

Групировката СИК си беше на партия СДС, ВИС на БСП. Това заяви пред Нова телевизия адвокатът Тошко Тенев.
Юристът, който е бил защитник и на братята Васил и Георги Илиеви, на Димитър Димитров-Маймуняка, Младен Михалев-Маджо и др., разказа спомените си за времето на групировките.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Групировката СИК си беше на партия СДС, ВИС на БСП. Това заяви пред Нова телевизия адвокатът Тошко Тенев. Юристът, който е бил защитник и на братята Васил и Георги Илиеви, на Димитър Димитров-Маймуняка, Младен Михалев-Маджо и др., разказа спомените си за времето на групировките. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Адвокатът на Васил и Георги Илиеви: СИК си беше на СДС, ВИС на БСП

Групировката СИК си беше на партия СДС, ВИС на БСП. Това заяви пред Нова телевизия адвокатът Тошко Тенев.
Юристът, който е бил защитник и на братята Васил и Георги Илиеви, на Димитър Димитров-Маймуняка, Младен Михалев-Маджо и др., разказа спомените си за времето на групировките.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Групировката СИК си беше на партия СДС, ВИС на БСП. Това заяви пред Нова телевизия адвокатът Тошко Тенев. Юристът, който е бил защитник и на братята Васил и Георги Илиеви, на Димитър Димитров-Маймуняка, Младен Михалев-Маджо и др., разказа спомените си за времето на групировките. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Д-р Йосиф Димитров: Нова капсула вдига успеваемостта на инвитро процедурите

- Д-р Димитров, вие сте част от екипа, реализирал първото успешно инвитро оплождане у нас. Какво се промени и как се разви репродуктивната медицина от 1987 г. до днес? - Да, наистина има много промени, въпреки че репродуктивната медицина се смята за млада наука.

Унгария иска автономия за гражданите си извън страната

Унгария ще иска автономия за етническите унгарци, живеещи извън нейните граници в Централна Европа, включително в Украйна, и ще защитава правата си в Европейския съюз, заяви днес унгарският министър-п...

25% повече българи и румънци във Великобритания за последните 3 месеца

Поне 30 хиляди румънци и българи са заминали да работят във Великобритания през последните три месеца, откакто бяха вдигнати ограниченията в съответствие с изискванията на Европейския съюз, според про...

Бат Сали: Кабинетът "Орешарски" се нуждае от ремонт

Кабинетът „Орешарски" се нуждае от ремонт, но евентуалната смяна на министри ще бъде решена от ръководствата на управляващите партии, заяви депутатът от ДПС Александър Методиев, познат ...

Станишев откри фолклорния събор „Мараш пее“ в Стралджа

Пълен площад посрещна Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, за откриването на фолклорния събор „Мараш пее“. Момичета с народни носии и топла погача го посрещнаха още на входа на площада, а други го обсипаха с букети от червени рози.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Пълен площад посрещна Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, за откриването на фолклорния събор „Мараш пее“. Момичета с народни носии и топла погача го посрещнаха още на входа на площада, а други го обсипаха с букети от червени рози. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Станишев откри фолклорния събор „Мараш пее“ в Стралджа

Пълен площад посрещна Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, за откриването на фолклорния събор „Мараш пее“. Момичета с народни носии и топла погача го посрещнаха още на входа на площада, а други го обсипаха с букети от червени рози.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Пълен площад посрещна Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, за откриването на фолклорния събор „Мараш пее“. Момичета с народни носии и топла погача го посрещнаха още на входа на площада, а други го обсипаха с букети от червени рози. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

1500 абитуриенти дадоха парите за изпращането си на "пеперудените деца"

1500 абитуриенти от 11 училища се отказаха от изпращането си, за да дарят парите за лечението на "пеперудените деца", съобщи организацията за градско изкуство „Destructive Creation”. За да популяризират инициативата си, завършващите ученици изработиха хартиени пеперуди, които с помощта на „Destructive Creation” поставиха из центъра на София. Лечението на „пеперудените деца“ не се поема от Здравната каса. От институцията са уверили, че ще започнат да отпускат пари за болестта от 1-ви юли тази година. Булозната Епидермолоза е генетично заболяване, предизвикваща т. нар. симптоми на „пеперудените деца“. При тази болест кожата на децата е изключително чувствителна и ранима – получават се наранявания дори от най-лекото докосване. Болестта засяга средно 1 на 17 000 новородени. „Пеперудените деца“ се нуждаят от всекидневно лечение с незалепващи превръзки и антибиотичните кремове, чиято месечна стойност възлиза на близо 2000 лв.

Социалните мрежи в подкрепа на евроскептиците

/КРОСС/ Много европейски политици изготвят и изпълняват стратегии за това да печелят подкрепа за евроизборите чрез социалните мрежи. Но според критиците те не би трябвало да смятат, че по този начин ще успеят да достигнат до средностатистическия гражданин. Анализаторите предупреждават за тенденцията, че социалните медии са в услуга на популистите, коментира онлайн изданието EurActiv. Списък на Европарламента в Twitter показва, че над 400 евродепутати имат акаунт в социалната мрежа. Евроинституцията e създала и "хъб", който показва туитовете на всички свои представители. През декември Европейският парламент се похвали, че е достигнал над един милион последователи във Facebook страницата си. След като последната пленарна сесия в Страсбург приключи, много от политиците преминаха на предизборен режим, използвайки интернет платформите. На конференция за социалните медии и евроизборите Алек Рос, който организира онлайн кампанията на Барак Обама през 2008 г., обясни, че екипът на президента се е отнесъл към онлайн кампанията като част от стратегията към победата му. "Политиците, които се адаптират, ще бъдат избрани", каза той. "Те са свикнали да се ангажират с елити. Сега трябва да се ангажират с огромни аудитории. За да бъдеш избран, трябва да достигнеш и до онези, които са концентрирани във Facebook. Twitter е полезен за създаване на дискусии, но Facebook е по-ефективен в инициативи от типа "излез навън, за да гласуваш", допълни Рос

Виртуално момиче съблазнява педофили

Компютърна технология изобличава сексуалните престъпници в интернет


Тайният печеливш от IPO-то на Alibaba

Масайоши Сон е Уорън Бъфет на Азия, твърди анализатор


В. "Труд": Край за уличното мляко

Това предвижда наредба на министерството на земеделието за директни продажби от фермата

Сергей Станишев откри фолклорния събор „Мараш пее" в Стралджа

/КРОСС/ Пълен площад посрещна Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, за откриването на фолклорния събор „Мараш пее".  „Гордеем се с това, че България има история на държавата над 1300 години", каза Станишев. Той обясни, че много империи са възниквали и са се разпадали, много народи са се претопявали, но ние сме оцелели като държава, дух и нация. „В най-трудните моменти и изпитания, това, което е давало надежда и чувство за общност, е бил народният дух и традицията. Самият факт, че повече от 50 години правите този забележителен събор, говори за това колко важно е творчеството и поддържането на традициите", каза той. Станишев допълни, че се радва всеки път, когато идва в Стралджа, защото вижда нещо ново, което се променя към по-хубаво. „Това е работата на един кмет, г-н Андонов, местната управа и на държавата ни като цяло", каза лидерът на БСП. Той даде за пример нови лампи със слънчеви акумулатори, които спестяват средства. По думите на Станишев предишните години малките и средни общини са били загърбени от държавата и пропастта между столицата и останалите населени места е станала огромна. „И това беше много опасна тенденция. Именно за това последните 11-12 месеца държавата се стреми, чрез правителството на Орешарски, излъчено от моята партия, да започне да променя тази грозна действителност

Анна Мария Гюзелева: Читатели, не си давайте стотинките за вестници, които ви лъжат

- Какво ви накара да реагирате така емоционално и да пуснете открито писмо до медиите, г-жо Гюзелева?

- От много години се сдържам и не обръщам внимание на тези издания. Наричам ги цветни - те не са само жълти, има и червени, всякакви. Бях над тези неща, особено когато ругаеха и плюеха мен - не пожелах да се занимавам с тях. Но в случая - Какво ви накара да реагирате така емоционално и да пуснете открито писмо до медиите, г-жо Гюзелева? - От много години се сдържам и не обръщам внимание на тези издания. Наричам ги цветни - те не са само жълти, има и червени, всякакви. Бях над тези неща, особено когато ругаеха и плюеха мен - не пожелах да се занимавам с тях. Но в случая

Очаква ни силен летен туристически сезон

След успешния зимен сезон и ръст на туристите с 4% до февруари, очакванията са за положителни резултати и през лятото. Това се потвърждава и от...

Политическата мафия няма да ми прости за Костинброд

Политическата мафия няма да ми прости, че провалих фалшификацията Костинброд. Това коментира пред BNews Николай Барекв в деня, в който се навършва 1 година от разкриването на гигантската изборна манипулация.

Шарапова срещу Халеп! Това е финалът в Мадрид

Мария Шарапова ще играе срещу румънката Симона Халеп във финала на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване