Според дългосрочната прогноза порои и през август

Разнобой между големите синоптични центрове затруднява дългосрочнити прогнози тази година. В нашия регион очакванията за стойностите - над, около и под нормата, са еднакво вероятни. С голям риск може да се допусне, че през юни средните температури за страната ще са около и над нормата, въпреки че в отделни райони ще вали над обичайното, прогнозира Разнобой между големите синоптични центрове затруднява дългосрочнити прогнози тази година. В нашия регион очакванията за стойностите - над, около и под нормата, са еднакво вероятни. С голям риск може да се допусне, че през юни средните температури за страната ще са около и над нормата, въпреки че в отделни райони ще вали над обичайното, прогнозира

Стойнев: Няма да има санкции от ЕС за “Южен поток”

Не вярвам да има санкции от ЕК за “Южен покок”. Това каза министърът на икономиката Драгомир Стойнев, след като във вторник стана ясно, че Брюксел започва наказателна процедура заради избора на строител.
Стойнев допълни, че до крайното решение има месеци, през които България има право на обяснение, а Брюксел ще каже какви препоръки има. Не вярвам да има санкции от ЕК за “Южен покок”. Това каза министърът на икономиката Драгомир Стойнев, след като във вторник стана ясно, че Брюксел започва наказателна процедура заради избора на строител. Стойнев допълни, че до крайното решение има месеци, през които България има право на обяснение, а Брюксел ще каже какви препоръки има.

Човек на Кунева оспорва преференциите от името на Реформаторите

София /КРОСС/ Адвокатът и член на Изпълнителния съвет на партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите" (ДБГ) Стамен Янев е подал няколко жалби до Централната избирателна комисия (ЦИК), че секционни комисии в няколко града са отказали да впишат в протоколите преференциалните гласове, отбелязани за водача на листата на Реформаторския блок - самата Кунева.Янев настоява за повторно преброяване на бюлетините от изборите за европарламент в секции в София, Димитровград, Стара Загора, Ямбол, Варна, Велико Търново. Жалбите му са отхвърлени от ЦИК с аргумента, че ново преброяване се прави, когато районната комисия установи несъответствие между фабричните номера на получения и предадения протокол или съществено разминаване във вписаните данни, което не може да се отстрани от секционната комисия. След служебна проверка на сканираните протоколи ЦИК е установила, че има отбелязване на преференциални гласове, включително и за Кунева.На евроизборите Кунева остана втора в листата на блока, след като кандидатът на ДСБ Светослав Малинов я измести с близо 18 хиляди преференциални гласа. По-малко от 2 хиляди гласа не достигнаха на коалицията да вкара втори евродепутат и така в Брюксел отива само Малинов.Найден Зеленогорски от "Движение България на гражданите" и от предизборния щаб на реформаторите каза пред "Дневник", че не знае за жалбите, подадени от Янев

Поляците размишляват за живота си преди и след 1989 година

Асошиейтед прес

Демонстрация пред руското посолство във Варшава. Снимка: курир

Когато комунистическа Полша направи преди четвърт век първите отчасти свободни избори, Цезари и Алиция Вонсовски - очакващи втория си син - са се надявали животът им да се подобри донякъде, но нищо повече. Когато след три месеца се ражда малкият Михал, вече е ясно, че те ще отгледат сина си в свят, доста различен от този, който познават. Поляците тъкмо са избрали първия си от десетилетия демократичен премиер, а съветската система се разпада пред очите им.

Днес Цезари, Алиция и Михал пътуват свободно в чужбина, четат книги, забранявани на времето от цензори, и изразяват мнения, които разкриват изненадващи поколенчески различия, което само по себе си е победа за демокрацията. Семейството разговаря с репортер на Асошиейтед прес, докато Полша се готви да чества 25-годишнината от историческия вот, а президентът Барак Обама и други световни лидери се събират във Варшава да празнуват демокрацията, започнала с гласуването в Полша и разпространила се из Източна Европа.

“Знаехме, че нещо се променя, но в началото не можехме да си представим мащаба на промените”, казва 56-годишният Цезари Вонсовски. “После събитията се развиха толкова бързо. Промените бяха наистина революционни.”

Подобно на мнозина поляци той и Алиция намират, че животът им се е подобрил в много отношения. Държавата, която на времето произвеждаше всичко, “от танкове до презервативи”, както се изразява Цезари, е дала големи възможности за частното предприемачество, а това прави възможно израстването му като ръководител на частна инженерингова фирма. Съпругата му вече не прекарва безкрайни часове по опашките за хляб от комунистическо време. Сега от всеки ъгъл мамят безброй много магазини.

Но те не възприемат всички промени като напредък. Те смятат, че новопоявилото се преклонение пред парите подкопава традиционното съсредоточаване върху семейството и културата. Не харесват силно комерсиализираното Рождество Христово. Сякаш изолацията им зад Желязната завеса е задълбочавала приятелствата и е давала повече време за човешко общуване - нещо, което им липсва.

“Трудно е да се каже дали сега нещата са по-добре, казва Алиция. “Тогава не бяхме по-малко щастливи.” Освен това семейната двойка чувства, че в родината на Лех Валенса и движението “Солидарност” прекалено много хора не се интересуват от политика. Особено са поразени от това, че под 24 процента от полските избиратели са участвали в изборите за европейски парламент на 25 май. “Хората се оплакват, че премиерът е лош, че президентът е лош”, казва Цезари. “Само се оплакват, но не гласуват.”

Може би е странно, че техният син, който не познава комунизма, заема по-твърда позиция и от двамата си родители за съветската ера. “Знам, че това е било тежко време и никога няма да поискам да живея в него”, казва той.

Кризата в Украйна е събудила и черните спомени за господството на Москва. Откак Русия анексира Крим и изпрати войски на източната украинска граница, много поляци, сред които и Михал, се питат дали Полша се е измъкнала завинаги от хватката на Русия въпреки членството си в НАТО и Европейския съюз. “Повече от 20 години са изминали и много неща са се променили. Но ние още гледаме на Русия като на заплаха”, казва Михал.

Изборите през 1989 г. са предшествани от години на икономически трудности, разпалили всенародно недоволство. Стачките през 1980 г. довеждат до раждането на “Солидарност” под ръководството на Лех Валенса. През следващата година режимът се опитва да смаже движението. Генерал Войчех Ярузелски (починал преди седмица) налага военно положение и твърди репресии.

Но не е било възможно да бъде съкрушен полският копнеж за свобода. През 1988 г. избухва нови стачки, които принуждават комунистическите власти да седнат на т.нар. Кръгла маса за преговори със “Солидарност”. Позволение за този диалог дава новият човек ...

Параноя срещу НПО и Норвегия тресе властите в Унгария

Ройтерс

Виктор Орбан. Снимка: ЕПА/БТА

Унгарски правителствени служители нахлуха в понеделник в офисите на три неправителствени организации (НПО), които помагат за разпределянето на норвежка помощ и това помрачи двустранните отношения.

“Норуей грантс” - споразумение между ЕС и Норвегия, Исландия и Лихтенщайн за финансиране на проекти в слаборазвитите европейски икономики - е отпускала средства на организации, които през последните години остро са критикували правителството на Унгария. Критиците на премиера Виктор Орбан казват, че неговата десноцентристка партия ФИДЕС укрепва хватката си върху властта след изборната си победа през 2010 г., като подкопава независимостта на съдебната система и централната банка. През април той бе преизбран с голямо мнозинство.

След като правителството назначи верни на ФИДЕС хора да оглавят обществени институции и създадоха медийна култура на почтителност към властта, много НПО се опасяват, че следващата мишена може да са те. Правителството отхвърля това обвинение и казват, че “Норуей грантс” са стигнали до малката екологична либерална партия “Политиката може да бъде различна”. Тази партия прескочи с 5,3 на сто петпроцентната бариера на изборите през април.

Скоро след изборите Янош Лазар, началник на канцеларията на Орбан, писа на норвежкия министър за връзките с ЕС Видар Хелгесен, че са налице признаци, че Осло се опитва да влияе върху унгарската политика чрез субсидии. “Вие дадохте ключова роля на тази партия, когато бяха присъждани грантовате”, писа Лазар. “Оставам с впечатлението, че вие подкрепяте еднопартийната демокрация в Унгария с тази партия, която ви харесва.”

В изявление, изпратено в петък по електронната поща до Ройтерс, правителството заявява, че няма намерение да воюва с отделни неправителствени организации, но повтаря обвинението, че грантовете целят да упражнят политическо влияние. Правителството добавя, че смята за проблематичен списъка на получателите на грантове заради “лявата политическа обвързаност” на организации като “Прозрачност без граници”, Унгарския съюз за граждански свободи и портала за разследваща журналистика atlatszo.hu.

По правило тези организации са получавали по 100 хиляди евро всяка от “Норуей грантс”. Норвегия не е член на ЕС, но има споразумение за асоцииране с блока. Хелгесен каза пред Ройтерс в телефонно интервю, че Норвегия ще продължи да отпуска субсидии и че през есента ще проведе свой одит. Той добави, че Будапеща е одобрила условията в схемата за финансиране, която сега атакува.

“Не би било от наш интерес да подкрепяме която и да било политическа партия”, каза Хелгесен. “Трудно е да се види основанието за това обвинение. Никое едностранно действие на унгарското правителство няма да промени начина, по който се управляват нашите фондове”, заяви норвежкият министър.

Той каза още: “Има споделена европейска загриженост относно отслабването на демократичните институции и процеси (в Унгария) като Конституционния съд, съдебната система, изборите комисии и разбира се пространството, в което медиите и другите се радват на свобода на изразяването. Тук има посегателства, които са причина за безпокойство”.

КАМПАНИЯ СРЕЩУ НПО

Правителството води засилваща се кампания срещу четири НПО, помагали на Норвегия да отпуска дарения с цел политическа намеса. Правителството каза, че Службата за правителствен контрол ще направи ревизия в “Йокотарш” (”Екологично партньорство”) - водещата НПО в разпределението на грантовете, но изпрати агенти от държавния контрол в още две партньорски организации.

Според публикация в уебсайта index.hu, позоваваща се на ръководител на една от тези организации, агентите са поискали да видят на практика всички документи, свързани с норвежките грантове, списъците на получателите, на отхвърлените, както и разменените имейли между организациите, управляващи грантовете.

Съпредседателката на “Политиката може да бъде различна” Бернадет Сел отхвърли обвиненията, че нейната партия е получила облаги от “Норуей грантс” и каза, че действията на правителството може да дестабилизират неправителствения сектор. “Според Янош Лазар неправителственият сектор е просто поредната сфера за завземане”, писа тя в изявлението си в петък вечерта.

“Политиката може да бъде различна” ...

Историческите ханове в Букурещ се възраждат от пепелта

Франс прес

Хановете с ориенталски вид в историческия център на румънската столица, които някога са били задължителни места за отсядане на търговците, отиващи в Букурещ, оживяват отново след десетилетия на забрава благодарение на амбициозни проекти за възстановяване.

Хановете в Букурещ, подобни на кервансараите, разпръснати из Османската империя и отвъд нея, са процъфтели през XVIII и XIX век в този град на границата между Изтока и Запада, приемайки пътници, пристигнали от румънските провинции, но също от Сърбия, България или от Германия.

Хановете - място за обмен, са допринесли за развитието на града, тъй като “чуждестранните или румънските търговци, които се връщали от своите пътувания, внесли модерни архитектурни идеи, стараейки се специално да откроят фасадите”, обяснява за АФП специалистката по история на изкуството Чезара Мученик.

Тези укрепени конструкции, включващи оградено място за конете и товарните животни, магазини на партера и стаи на първия етаж, малко по малко са се трансформирали в по-удобни хотели.

Останали като знакови постройки на града, хановете все пак е трябвало да се сблъскат в продължение на десетилетия с нехайството на властите и са се спасили на косъм от разрушителната лудост на бившия комунистически диктатор Николае Чаушеску.

Такъв е случаят с Ханул луи Манук (Hanul lui Manuc), най-красивия хан на Румъния, според експертите.

Издигнат в центъра на Букурещ през 1808 г. от Манук бей - високопоставен османски сановник от арменски произход, Ханул луи Манук за малко е щял да бъде сринат по нареждане на Чаушеску по време на работата по строежа на гигантския Дворец на народите, довела през 80-те до разрушаване на един от най-красивите жилищни квартали на столицата.

“На тогавашния главен архитект на Букурещ му хрумнало да каже на Чаушеску, че в хана са били проведени първите събрания на работниците комунисти през 1920 г. и постройката била пощадена”, разказва с радост сегашният собственик Шербан Кантакузино, наследник на голяма румънска княжеска фамилия, който си е върнал по съдебен път сградата, принадлежала на неговите прадеди, след падането на комунистическия режим.

Кантакузино се е заел със силно желание да възвърне някогашната красота на това архитектурно бижу.

“Когато започнах строежа, мислех, че един слой боя, най-много шест месеца работа, ще са достатъчни, за да може сградата отново да бъде отворена за посещения”, разказва той за АФП.

След седем години и почти 2 милиона евро възстановяването все още не е завършено, макар че няколко ресторанта и вътрешният двор са отворени отново, привличайки ежедневно хиляди туристи.

“Това е уникално място с множество много интересни елементи като този балкон или тази алея”, изградена от дървени павета, казва с възторг Димитриос Рутис, 27-годишен гръцки инженер, дошъл със свои приятели, за да направи снимки.

На неколкостотин метра от това място обновен търговски пасаж Ханул ку Тей (Hanul cu Tei - “ханът с липите” ) приютява сега кафенета и арт магазини.

Друг хан - Ханул Габровени (Hanul Gabroveni), който дължи името си на множество търговци от българския град Габрово, които са отсядали там, също възвръща вида си.

Той е бил на път да се срути, когато кметството в Букурещ и министерството на културата са взели решение за спешна намеса за спасяването му.

“Влизайки тук през 2012 г. ние намерихме огромно количество боклуци и строителни отпадъци. Стените бяха много повредени, няколко свода трябваше да бъдат изцяло изградени отново”, посочи за АФП един от архитектите, отговарящ за проекта Михай Антониу.

Ханул Габровени, който представлява пасаж между две търговски улици, е бил издигнат в началото на 19 век и възстановен след “големия пожар”, опустошил Букурещ през 1847 г.

В продължение на години ханът е бил като “болен, изоставен върху операционната маса”, подчертава г-жа Мученик, като припомня, че Чаушеску бе закрил ателиетата за реставрация, за да се концентрира върху изграждането на нов административен център в ...

Орешарски веднага да си ходи заради спрените фондове!

Николай Бареков направи коментар на скандалните данни, че Брюксел спира още пари от еврофондове към България.

Свидетел срещу "Килърите 2" задържан в Анталия

/КРОСС/ Юрий Ваклев, един от ключовите свидетели по делото срещу бандата за мокри поръчки "Килърите 2", е задържан в турския курорт Анталия. Новината съобщиха негови близки пред съдия Пламен Панайотов в спецсъда. Така те оправдаха Ваклев, който за втори път не се яви на подсъдимата скамейка. 34-годишният мъж е обвинен с още трима за участие в организирана престъпна група, обрала чейнджбюро на столичния бул. "Дондуков" през ноември 2012 г.Според спецпрокуратурата в нея са замесени още осъденият за обир на 30 кг злато от ЦУМ Николай Видолов, бившият полицай Георги Ж. и Илиян Илиев.Делото буксува от февруари насам. Съдът е с вързани ръце да му даде ход все заради проблеми с обвиняемите. Първо се оказа, че Видолов, който има влязла в сила присъда от 7 г. затвор за златния обир, е в неизвестност. Досега всички опити на МВР, прокуратурата и съда да го издирят удрят на камък. Вероятно той е духнал като Галеви.На предното заседание не се яви и Ваклев. Вчера се разбра, че е заминал в чужбина. Имал мярка за неотклонение "подписка", но не и забрана да пътува зад граница. В Анталия обаче властите го приклещили заради административно нарушение. Какво е то, институциите у нас още не знаят.Справка на Гранична полиция за задграничните пътувания на Ваклев показва, че последното му регистрирано минаване през границата е от 12 март, когато 3 минути след полунощ той влязъл в България. Излизане по-късно не е отразено

Димитър Пенев ще води ЦСКА при визитата им в с.Ноевци

Срещата е в с.Ноевци на 07 юни / събота / от 16.00 часа.

Най-успешния треньор на България за всички времена Димитър Пенев ще определи за пореден път стартовия състав на ЦСКА / ветерани / при гостуването им на ветераните на Фк"Черногорец" с.Ноевци. Срещата е в събота от 16.00 часа и в редиците на ЦСКА ще вземат участие звезди от далечното и близко минало като неостаряващия Ради Здравков , Методи Деянов, Росен Кирилов, Аделберт Зафиров и т.н.

След като миналата година над 1000 зрители наблюдаваха срещата, то тази година също се очаква...

Продължава

Сколари избра Неймар за главен дузпаджия

/КРОСС/ Луиш Фелипе Сколари определи играчите, които ще изпълняват стандартни положения по време на световното първенство в Бразилия. Основният дузпаджия на домакините ще бъде нападателят на Барселона Неймар. След него Сколари залага на Фред, Марсело и защитникът на ПСЖ Давид Луис.Списъкът обаче може да претърпи промяна, ако в някой от мачовете на Селесао наистина се стигне до дузпи.

Експлозия в китайска мина, 22-ма загинали

Газова експлозия в каменовъглена мина в югозападната част на Китай предизвика смъртта на 22-ма души, предаде агенция Синхуа.

Митрополит избухна срещу толерирането на ромите

Мълчащият от дълго време митрополит Галактион изненадващо “избухна” срещу отказа на полицията в Стара Загора да съдейства за събаряне на незаконните къщи в ромската махала. В отворено писмо той упреква управляващите за “тоталното потъпкване както на божите, така и на държавните закони”. Дядо Галактион припомня, Мълчащият от дълго време митрополит Галактион изненадващо “избухна” срещу отказа на полицията в Стара Загора да съдейства за събаряне на незаконните къщи в ромската махала. В отворено писмо той упреква управляващите за “тоталното потъпкване както на божите, така и на държавните закони”. Дядо Галактион припомня,

Бъдещият крал Фелипе Шести поема Испания, затънала в криза

Франс прес

Крал Хуан Карлос се извинява за сафарито в Африка. Снимка: от тв екрана

Бъдещият крал на Испания Фелипе Шести, който се възкачва на престола след баща си Хуан Карлос, ще трябва да води битка за своята легитимност и да окичи с нови лаври отслабената монархия в напрегната обстановка и в страна, разкъсвана от икономическа криза и сепаратистки предизвикателства.

Седемдесет и шест годишният крал изненадващо обяви в понеделник, че абдикира в полза на сина си Фелипе - последното от трите си деца, който е на 46 години. Испанският крал и правителството твърдят, че суверенът е подготвял абдикацията си от месеци насам; според някои експерти обаче се е наложило да избърза поради здравословното си състояние.

“Казвал съм неведнъж, че кралят не желае да абдикира, но ако здравето му се влоши, ще го стори. Според мен случаят е точно такъв”, заявява писателят Хосе Апесарена, автор на няколко биографични книги за кралското семейство.

“Той се завърна много уморен от последното си пътуване” в Саудитска Арабия. “Май не е много добре със здравето”, отбелязва Луис Паласиос Банюелос от университета “Хуан Карлос”.

Други обаче не поставят здравословните причини на първо място. И напомнят, че имиджът на краля пострада от скандали като лова на слонове в Ботсвана през 2012 г. и корупционната афера, довела до обвинения срещу по-малката инфанта Кристина и съпруга й Иняки Урдангарин.
“Най-важното според мен е Испания вече да не бъде “хуанкарлистка” страна, подчертава Абел Ернандес Домингес, също автор на книги за испанската монархия.

Кралят бе икона на демократичния преход, последвал диктатурата на Франко (1939-1975 г.), но рейтингът му е спаднал на 41 процента, сочат януарски данни от анкета. И напротив - синът му, който говори няколко езика и е подготвян още от малък да наследи престола, печели симпатиите на 66 от всеки сто испанци, които харесват високия, строен мъж (1,98 м), сериозната му и същевременно добродушна усмивка.

Фелипе “няма да е обременен като краля с един корумпиран зет. Нито ще допуска грешки като ловния излет в Ботсвана или любовните похождения на сегашния крал”, смята Сесар де ла Лама, написал първата авторизирана биография на монарха.

“Трудни времена”

Освен това “последните европейски избори сочат, че в политиката идват нови времена. И че навлизаме в нов етап от Историята”. В този контекст “принц Фелипе гарантира и олицетворява смяната на поколенията”, добавя Абел Ернандес Домингес.

Фелипе обаче се възкачва на трона в напрегната обстановка, в страна, задъхваща се от кризата, с институции, разклатени заради недоверието към традиционните партии и сепаратистките напъни в Каталония и Страната на баските.

“Ще има напрежение, чакат го трудни времена, но принцът трябва да покаже, че е способен, защото наистина е такъв. Честен е и работи здраво”, коментира Сесар де ла Лама.

Вчера в Мадрид имаше демонстрация с искане за премахване на монархията. Абдикацията на краля не променя нещата, увери обаче президентът на Каталония Артур Мас.

“В Испания предстои смяна на краля, но каталонският политически процес, поел към допитването на 9 ноември, ще продължи”, изтъкна Артур Мас по повод референдума за самоопределение, насрочен в региона въпреки недоволството на Мадрид.

Според Пепе Егер от американския център за икономически анализи Ай Ейч Ес, абдикацията на Хуан Карлос обаче “ще се отрази слабо на отношенията между централната власт и дръзките сепаратисти в Каталония и Страната на баските”.

Защото при все че монархията изигра централна роля в демократичния преход, “впоследствие й бе отредена главно церемониална роля - далеч от правителството, тя изпълняваше предимно представителни и хуманитарни функции”, пояснява експертът.

А “искат ли да имат бъдеще в Европа, монархиите трябва да се обновяват, за да са полезни на обществото”, казва Сесар де ла Лама. Та нали “модерните страни хич не ги е грижа ...

Свидетел срещу Килърите 2 задържан в Анталия

Юрий Ваклев, един от ключовите свидетели по делото срещу бандата за мокри поръчки Юрий Ваклев, един от ключовите свидетели по делото срещу бандата за мокри поръчки "Килърите 2", е задържан в турския курорт Анталия. Новината съобщиха негови близки пред съдия Пламен Панайотов в спецсъда вчера. Така те оправдаха Ваклев, който за втори път не се яви на подсъдимата скамейка. 34-годишният мъж е обвинен с още трима за участие в...

25 години по-късно младите в Китай не знаят много за събитията на “Тянанмън”

Асошиейтед прес

Входът на Забранения град в Пекин. Снимки: Гергана Мартинова

Роден през 1989 г., Стив Ван понякога се пита какво се е случило в родния му град Пекин през онази година. Но любопитството му към продемократичните протести и потушаването им бързо угасва. “Не съм бил част от това”, каза той. “Знам, че може да е важно, но не мога да го почувствам”.

Четвърт век след атаката, предприета на 4 юли 1989 г. от комунистическата партия срещу демонстрациите, най-голямата от които беше на площад “Тянанмън”, за повечето млади китайци онези събития са само далечна история. Управляващата партия забранява темата да се обсъжда публично, а 1989 г. не присъства в учебниците и китайските уебсайтове.

Мнозина са успели да научат нещо за потушаването на протестите от свои познати, промъквайки се през строгия контрол на Китай върху интернет или пътувайки в чужбина. Някои познават емблематичните образи на съпротивата - самотния китаец, който седи пред колоната танкове, движеща се по Булеварда на вечния мир.

Но често пъти това изобщо не интересува младите китайци. Израснали са в атмосфера на национализъм и гордост, свързани с двете десетилетия на силен икономически растеж. Вълненията, предизвикани от едно студентско движение преди 25 години, изглеждат несъществени за едно поколение, което се тревожи повече за това да си намери работа и да си купи жилище.

“На практика те не си дават труда да проявят по-задълбочен интерес”, каза Фу Кин-уа, преподавател по журналистика в Хонконгкския университет. “Дори и да научат за събитията, те вярват на правителствената версия”.

Според Роуина Хъ, автор на книгата “Тянанмънските изгнаници”, посветена на живота на протестиращите студенти след потушаването на вълненията, много китайски студенти в чужбина твърдят, че знаят доста за събитията, но в действителност знаят малко. “Други пък ще кажат: Знаехме какво се е случило, но какво от това? Това е типично”, заяви Хъ, която преподава в Харвардския университет.

На много младите китайци им е трудно да изпитат съчувствие към студентите от края на 80-те, каза тя. “Младото поколение е по-повлияно от цинизма и материализма”, посочи Хъ. “Един китайски студент веднъж ми каза: Наистина не вярвам, че те са излезли на улицата заради някакви идеали”.

Роден през юли 1989 г. в пекинска болница, недалеч от местата на кървавото потушаване на протестите, Ван е израснал, без да чуе и дума за студентското движение от родителите или от преподавателите си. За пръв път чул от приятели в колежа в Китай. “Бях доста любопитен и исках да науча какво е станало. Но не можах да открия нищо”, посочи Ван.

През 2010 г. младият мъж отива да учи в Англия, където се запознава с хонконгски студент, който му показал видеозапис от потушаването. “Помня само един млад мъж, който се опитва да спре танк”, каза Ван. Хонконгският студент “ме попита защо е трябвало да става така. Бях смаян”.

След като вече се е върнал в Пекин, Ван не смята, че студентското движение би се появило като тема в какъвто и да е разговор. “Кой би повдигнал въпроса? Нямало е причина да се говори за това”, каза Ван. “Оттогава е минало доста време и Китай повече няма да говори за това. Сега чуждите медии искат да вдигнат шум. Те раздуват негативните неща за Китай”.

В Пекинския университет, някога средище на студентските протести, “Тянанмън” сякаш няма особено значение за днешните студенти. “Това е нещо, което вече не ни засяга”, каза Чжан Юй, който е завършил социология.

Макар някои преподаватели в Пекинския университет да са се осмелили да споделят със студентите си това, което знаят, повечето не говорят по този въпрос в учебните зали.
Чън Хаоюн, първокурсник в специалност “Въздухоплаване”, каза, че чул за пръв път за това, когато един асистент ...

Блъснатата от влак жена в Благоевград се е самоубила

Фатално решение за самоубийство е пратило младата жена, която снощи бе премазана от влака София - Петрич на линията на входа на Благоевград, това съобщиха работещи по случая.
До линията са открити цигарите й, запалката й и прилежно оставена дамска връхна дреха, предполага се, че преди да легне на релсите жената е пушила цигари, Фатално решение за самоубийство е пратило младата жена, която снощи бе премазана от влака София - Петрич на линията на входа на Благоевград, това съобщиха работещи по случая. До линията са открити цигарите й, запалката й и прилежно оставена дамска връхна дреха, предполага се, че преди да легне на релсите жената е пушила цигари,

Блъснатата от влак жена в Благоевград се е самоубила

Фатално решение за самоубийство е пратило младата жена, която снощи бе премазана от влака София - Петрич на линията на входа на Благоевград, това съобщиха работещи по случая.
До линията са открити цигарите й, запалката й и прилежно оставена дамска връхна дреха, предполага се, че преди да легне на релсите жената е пушила цигари, Фатално решение за самоубийство е пратило младата жена, която снощи бе премазана от влака София - Петрич на линията на входа на Благоевград, това съобщиха работещи по случая. До линията са открити цигарите й, запалката й и прилежно оставена дамска връхна дреха, предполага се, че преди да легне на релсите жената е пушила цигари,

Официално: Абдел Фатах ал Сиси е новият президент на Египет

/КРОСС/ Бившият министър на отбраната на Египет Абдел Фатах ал Сиси спечели 96,9% от гласовете в президентските избори. Това съобщи Избирателната комисия, цитирана от АФП. Конкурентът на Сиси - Хамдийн Саббахи, е получил едва 3% от гласовете на египтяните. Абдел Фатах ал Сиси се уволни от армията, за да може да се кандидатира за държавен глава. Хиляди негови привърженици се събраха на площад "Тахрир" в Кайро да отпразнуват официалното обявяване на победата му.

Уникален руски ръкопис подготвя за смъртта (снимки)

Ръкописът от XVII век е богато илюстриран със 126 миниатюри на цяла страница

Най-малко 22-ма загинаха при инцидент в мина в Югозападен Китай

/КРОСС/ Най-малко 22 души загинаха при инцидент в каменовъглена мина в Чунцин, Югозападен Китай. Според местните власти злополуката е предизвикана от изтичане на газ. Шестима от 28-те миньори, които са били под земята в момента на трагичната случка, са успели да се спасят.

Гордият Бербатов кара децата си да се хвалят на Слави

Горд от децата си. Такъв изглеждаше най-добрият ни футболист Димитър Бербатов. И го показа пред милиони по време на шестите награди за “Успелите деца на България”, връчвани от фондация “Димитър Бербатов”. За първи път Бербо награди талантите в телевизионен формат, в специално издание на “Шоуто на Слави”. Горд от децата си. Такъв изглеждаше най-добрият ни футболист Димитър Бербатов. И го показа пред милиони по време на шестите награди за “Успелите деца на България”, връчвани от фондация “Димитър Бербатов”. За първи път Бербо награди талантите в телевизионен формат, в специално издание на “Шоуто на Слави”.

Генералният секретар на НАТО не вижда признаци за нова Студена война


Не бих определил днешната обстановка като нова студена война, Студената война беше свързана със съществуването на блок от комунистически диктаторски режими, предвождани от СССР. Това бе идеологическа битка. Не това виждаме днес, напротив - Русия е доста изолирана по света, припомнете си събитията в ООН по повод на Украйна, каза днес генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

Според него обаче поведението на руснаците напомня отминалите времена с мисленето от Студената война....

Генералният секретар на НАТО не вижда признаци на нова Студена война


Не бих определил днешната обстановка като нова студена война, Студената война беше свързана със съществуването на блок от комунистически диктаторски режими, предвождани от СССР. Това бе идеологическа битка. Не това виждаме днес, напротив - Русия е доста изолирана по света, припомнете си събитията в ООН по повод на Украйна, каза днес генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

Според него обаче поведението на руснаците напомня отминалите времена с мисленето от Студената война....

Първи товарен влак мина по Дунав мост 2

Първият товарен влак премина по Дунав мост 2, съобщиха от Министерството на транспорта. Той е тръгнал от гара Шопрон Хатар в Унгария и трябва да стигне до гара Синдос в Гърция.
През румънска територия превозвач е Cargo Trans Vagon, а през българска - “БДЖ-Товарни превози”. До края на седмицата по моста ще мине още една композиция. Първият товарен влак премина по Дунав мост 2, съобщиха от Министерството на транспорта. Той е тръгнал от гара Шопрон Хатар в Унгария и трябва да стигне до гара Синдос в Гърция. През румънска територия превозвач е Cargo Trans Vagon, а през българска - “БДЖ-Товарни превози”. До края на седмицата по моста ще мине още една композиция.

Кунева се бори за всяка една преференция на вота

Меглена Кунева няма лесно да изтърве уж сигурното ѝ преди изборите евродепутатско място.

Egoista влезе в музея на Lamborghini

/КРОСС/ Футуристичният суперавтомобил Lamborghini Egoista допълни експозицията на музея на Lamborghini в Сант'А̀гата Болонѐзе, Емилия-Романя. В него са показнаи всички легендарни модели на известната марка, включително Miura, Countach, Diablo и Murcielago, а самите експонати са подредени в хронологичен ред.А всички, които проявяват интерес към процеса на производство на елитните суперавтомобили, могат да видят как се сглобяват ръчно двигатели и скоростни кутии. Хиперколата Lamborghini Egoista е създадена през 2013 г. по повод 50-ата годишнина на марката и като знак на почит към бившия дизайнер на Lamborghini Валтер де Силва. Тя напомня боен самолет, дори стъкленият й покрив се отваря нагоре, подобно на капака на кабинета на изтребител. Воланът й наподобява формата на кормилото на самолета. Автомобилът е оборудван с 5.2 -литров десет цилиндров двигател с мощност от 600 литра. Максимална скорост, която вдига, е 350 км. в час, като само за 2,4 секунди возилото е в състояние да развие до 100 км. Уникалният суперавтомобил е в сребрист цвят с оранжеви елементи. Подобно е и цветовото решение на тапицерията.    

Папазов: Господ ми върна титлата, която ми беше открадната през 2006 г.


Старши треньорът на "Левски" Константин Папазов видя божествена намеса в спечелването на шампионската титла в баскетболното първенство. Сините триумфираха във финала с 3:2 победи срещу шампиона от предишните единадесет години "Лукойл Академик.

Папазов заяви, че това е реванш за титлата, която по думите му е била отнета от ръцете му от Сашо Везенков през 2006 г. Тогава той беше треньор на "студентите", но беше уволнен в началото на май и не успя да вземе златен медал.
...

Ван Гаал си спомни гнева на Стоичков

Луис ван Гаал си припомни гнева на Христо Стоичков от времената им в "Барселона". 
"За мен е важно да поддържам добри отношения с играчите - каза селекционерът на Холандия. - Но не винаги може да е така. Има играчи, които още са ми ядосани. Питайте Христо Стоичков. А и не само него - Ривалдо, Франк Рибери, Лука Тони..."
Холандецът влезе в конфлик Луис ван Гаал си припомни гнева на Христо Стоичков от времената им в "Барселона". "За мен е важно да поддържам добри отношения с играчите - каза селекционерът на Холандия. - Но не винаги може да е така. Има играчи, които още са ми ядосани. Питайте Христо Стоичков. А и не само него - Ривалдо, Франк Рибери, Лука Тони..." Холандецът влезе в конфлик

Чобанов: Правилно! Ще вземем нов заем!

„Правилно! Нов заем ще бъдe взет, но той е в планираното в рамките на бюджета. Тази година имаме 1,3 милиарда дълг за погасяване на стар дълг. България ще остане с втория най-нисък дълг в ЕС, малко над 20% от БВП." Tова заяви пред bTV финансовият министър Петър Чобанов. Той посочи, че от началото на годината до края на май дългът е нараснал с 800 милиона лева. На всички стана ясно, че управлението на ГЕРБ ни струваше 8 млрд. лева. Във фискалния резерв, когато ГЕРБ падаше от власт, имаше 3,9 млрд. Сега е 6 милиарда, това е така и е статистика, каза още финансовият министър. Мисля, че вървим в правилната посока. Моят стол ще го решат политиците. Смятам, че си върша работата, но винаги има още какво да се желае”, каза още Чобанов. По думите му 90% от социалните ангажименти, обещани от правителството, вече са изпълнени.

БСП: Ще строим"Южен поток" въпреки Брюксел

Решението на БСП идва ден след като Брюксел откри наказателна процедура срещу България заради липсата на обществена поръчка за избора на строител на газопровода. ЕК поиска проектът да се спре, докато се изясни основателни ли са съмненията. “Смятаме, че България трябва да прояви характер какъвто проявяват в някои случаи Полша и Унгария”, каза Дъбов Решението на БСП идва ден след като Брюксел откри наказателна процедура срещу България заради липсата на обществена поръчка за избора на строител на газопровода. ЕК поиска проектът да се спре, докато се изясни основателни ли са съмненията. “Смятаме, че България трябва да прояви характер какъвто проявяват в някои случаи Полша и Унгария”, каза Дъбов

Прекратиха делото срещу гватемалеца Хосе Мартинез

Великотърновски окръжен съд прекрати делото срещу гватемалеца Хосе Мартинез, един от четиримата обвинени за въоръжения грабеж в прохода Хаинбоаз на 3 август 2011 г. Съдът ще изиска информация за това дали Мартинез, който избяга от Софийския затвор на 30 април, е издирван на територията на страната от МВР, съобщи "Дарик". Великотърновски окръжен съд прекрати делото срещу гватемалеца Хосе Мартинез, един от четиримата обвинени за въоръжения грабеж в прохода Хаинбоаз на 3 август 2011 г. Съдът ще изиска информация за това дали Мартинез, който избяга от Софийския затвор на 30 април, е издирван на територията на страната от МВР, съобщи "Дарик".

Прекратиха делото срещу Хосе Мартинез

Великотърновски окръжен съд прекрати делото срещу гватемалеца Хосе Мартинез, един от четиримата обвинени за въоръжения грабеж в прохода Хаинбоаз на 3 август 2011 г. Съдът ще изиска информация за това дали Мартинез, който избяга от Софийския затвор на 30 април, е издирван на територията на страната от МВР, съобщи Великотърновски окръжен съд прекрати делото срещу гватемалеца Хосе Мартинез, един от четиримата обвинени за въоръжения грабеж в прохода Хаинбоаз на 3 август 2011 г. Съдът ще изиска информация за това дали Мартинез, който избяга от Софийския затвор на 30 април, е издирван на територията на страната от МВР, съобщи "Дарик".

Бразилец се подложи на 10 операции, за да заприлича на кореец

/КРОСС/ Бразилец се подложи на 10 операции, за да заприлича на кореец. 25-годишният Макс бил толкова обсебен от корейската култура, че решил да изглежда като местното население. За целта той решил да промени формата на очите си, подлагайки се на 10 хирургични интервенции. След тях Макс външно прилича на кореец. Явно това му се сторило малко, защото Макс решил да промени и името си, превръщайки се в Сиан. В близко бъдеще младият мъж планира да посети страната на мечтите си, пише

Бях на метри, но не можех да направя нищо, плаче бащата на убитото дете (обзор)

Георги Сапунджиев, който уби с джипа си 4-годишно дете, може да лежи в затвора от 3 до 10 г. Вчера следобед му бе повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС в пешеходна зона. Сапунджиев прегази 4-годишния Паоло Иванов в понеделник около 19 ч. “Премаза го като животно. Бях на 6-7 м от него. Георги Сапунджиев, който уби с джипа си 4-годишно дете, може да лежи в затвора от 3 до 10 г. Вчера следобед му бе повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС в пешеходна зона. Сапунджиев прегази 4-годишния Паоло Иванов в понеделник около 19 ч. “Премаза го като животно. Бях на 6-7 м от него.

От блоговете: Таен държавен орган управлява природните богатства на страната


Препубликуваме текста на Александър Кашъмов от блога на Програма "Достъп до информация".

В България съществува таен орган на държавна власт. И това не са службите за сигурност и разузнаванията. По-таен и от тях орган носи наименованието Единен орган за управление на подземните богатства. Нека сме щастливи, че поне названието му е публично!

С решение № 3395 от 21 май 2014 г. по адм.д. № 12163/2013 г. на Административния съд – София град, 24-ти състав, е отхвърлена жалба...

Промяна в управлението на Аурубис България: Тим Курт ще поеме позицията Изпълнителен директор

 Пирдоп, 3 юни 2014От 1 август 2014 г. ще има промяна в управлението на Аурубис България - Тим Курт (46 г.) ще поеме от Никола Треан позицията Изпълнителен директор на компанията.

Аурубис България, където работят около 800 служители, е вторият по-големина завод от Групата и е много важен за нас. Изключително удовлетворен съм, че намерихме компетентен наследник в рамките на нашата група в лицето на Тим Курт“, казва Питър Вилбранд, Председател на Управителния съвет на Аурубис Груп. „Същевременно, бих искал да изразя своята най-искрена благодарност към Никола Треан за всичко, което постигна в Аурубис България през тези седем години. По-конкретно, да подчертая значителните подобрения в областта на опазване на околната среда и същественото увеличение на капацитета и производителността. Желая му всичко най-добро в бъдеще“.

Тим Курт работи за Аурубис Груп от 2006 г. насам и понастоящем е отговорен за логистиката в Групата като Вице-президент „Корпоративна логистика“. Преди това, логистичният специалист придобива международен опит в компании като Юниливър и Нумико, включително с двугодишно пребиваване в Полша. “Очаквам с нетърпение тази нова, предизвикателна задача. Аурубис България се разви изключително добре през последните няколко години и съм горд, че ще имам възможност да продължа този процес заедно със служителите, коментира Тим Курт. “През последните няколко години работя интензивно с различни отдели в Аурубис България по редица проекти и това е добра база на която да започна.“

Никола Треан се присъединява към Групата с бивше наименование Кумерио, днес Аурубис, през август 2007 г. като изпълнителен директор. По време на неговото управление компанията достига първите позиции в класацията на най-проспериращите компании в България, отличена с редица награди за своите постижения в бизнес и сферата на корпоративна социална отговорност. През 2012 г. той е награден с отличието „Мистър Икономика“ в категория „Индустрия“ на най-традиционния икономически форум у нас. „Познавам Тим Курт много добре и съм сигурен, че той е отличен избор да поеме тази позиция. През следващите месеци с него ще работим тясно заедно за плавно прехвърляне на всички текущи проекти. За мен беше удоволствие през тези години да работя за такава водеща компания, а сега е време за други задачи. Желая всичко най-добро на всички мои колеги от Аурубис“.

Промяната в управлението подлежи на одобрение от Общото събрание на Аурубис България.

Профил на Аурубис Груп

Аурубис е водещата интегрирана група за производство на мед и най-големият преработвател на мед в света. Ние произвеждаме 1 млн. тона медни катоди всяка година и различни медни продукти от тях. Производствената ни експертиза е движещата сила на нашия успех.

Аурубис има близо 6 500 служители, заводи в Европа и в САЩ и широка мрежа за обслужване и продажби на медни продукти в Европа, Азия и Северна Америка.

Благодарение на широката ни гама услуги, ние се нареждаме сред световните лидери в нашия сектор. Основното ни производство е медни катоди от медни концентрати, меден скрап и рециклирани медни суровини. Те се произвеждат от Групата под формата на медна тел, предварително валцовани ленти и полуготови медни продукти, както и медни пръти и профили от мед и медни сплави. Благородни метали и редица други продукти като сярна киселина и железни силикати, са част от продуктовата гама на компанията.

Клиентите на Аурубис са компании от областта на медопреработването, елетроинженерството, електрониката и химическата индустрия, а също и доставчици от сферата на строителството и автомобилостроенето.

Аурубис има за свой приоритет разрастването и увеличаването на корпоративната стойност: основни фокуси на нашата стратегия са разширяване на нашата водеща пазарна позиция като интегриран производител на мед, използване на възможностите за растеж и практикуване на отговорно отношение към хората, ресурсите и околната среда.

Дяловете на Аурубис са част от Prime Standard Segment на германската борса и са листвани в MDAX, Европейския Stoxx 600, както и Global Challenges Index (GCX).

 

Профил на Аурубис България

Медодобивния завод на групата се намира в близост до гр. Пирдоп, България. Той е построен през 1958 г. и се състои от няколко основни производствени единици: металургично производство, рафинерия за катодна мед, производство сярна киселина и обогатителна фабрика.

През месец септември 1997 г., международната компания UnionMiniere с централа в Брюксел, Белгия подписва приватизационен договор с Българското правителство и така придобива завода. През месец април 2005 г. медното производство на групата Umicore се обособи в самостоятелна компания – Cumerio, и акциите и бяха регистрирани на фондовата борса в Брюксел.

През април 2008 година групата Кумерио бе придобита от НорддойчАфинери (NA) след одобрението на Европейската комисия в началото на годината. Новата компания се превърна в най-големия производител на мед в Европа, както и най-големия световен лидер в преработката на мед.

През април 2009 г. бе прието официално новото име на компанията – “Aurubis” и в момента в компанията са ангажирани над 800 служители.

През 2013 г. производството на Аурубис България възлиза на 297 000 тона анодна мед, 226 000 тона катодна мед и 1 милиона тона сярна киселина. През последните 10 години за модернизиране на производството в компанията са инвестирани над 500 млн. евро.

Допълнителна информация на www.aurubis.com/bulgaria

Край Луганск взривяват мостове, атака по въздух и земя в Славянск

Украинската армия започна днес нова мащабна операция с бронирана техника и хеликоптери срещу сепаратистите в Славянск, Донецка област, предаде Би Би Си.
Основните украински сили се намират в Краматорск и Красний Лиман, съобщи министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков. Той предупредил жителите на тези населени места да си стоят по Украинската армия започна днес нова мащабна операция с бронирана техника и хеликоптери срещу сепаратистите в Славянск, Донецка област, предаде Би Би Си. Основните украински сили се намират в Краматорск и Красний Лиман, съобщи министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков. Той предупредил жителите на тези населени места да си стоят по

Плодове за красива и сияйна кожа

Кожата на лицето е единственият орган от човешкото тяло, който отразява всяка промяна в организма. Пролетно-летният сезон предлага изобилие от плодове, които са изключително полезни за кожата на лицето.

Джокович премина с отличен тестa Раонич и ще срещне Гулбис в полуфиналите


Новак Джокович спечели трудна победа срещу Милош Раонич и се класира за полуфиналите на "Ролан Гарос" за четвърта поредна година. Сърбинът срещна сериозна съпротива от 23-годишния канадец, но все пак се наложи в три сета - 7:5, 7:6 (5), 6:4.

Джокович имаше нужда от 142 минути, за да запише трета победа в третия си мач срещу Раонич и да продължи преследването на единствената титла от Големия шлем, която все още не е печелил.

Световният номер 2 имаше предимство през целия...

Хайди Клум отново се разголи

/КРОСС/ Хайди Клум отново се разголи. Въпреки че на 40-ия си рожден ден тя заяви, че повече никога няма да се съблича за списания и реклами, супермоделът наруши обещанието си в името на една добра кауза - кампания за борба със СПИН-а. На снимките тя е покрита само с чанта. Продуктът, който тя рекламира, е предназначен за продажба, а средствата ще отидат за финансиране на фонда amfAR. Простата чанта, създадена от обикновен плат, вече е пусната в продажба. Цената й е 35 долара и всички приходи ще отидат във фонда, създаден, за да информира хората за ХИВ и СПИН, както и за изследване на коварната болест.

Накъде след линча на шофьори убийци

Граждански вълнения заляха Стара Загора и Пловдив, след като едно дете бе убито, а друго - осакатено от безумни шофьори (виж стр. 8-9).
 Вълнения ли? Слабо казано. Състраданието и гневът на хората стигнаха почти до линч.Удариха убиеца с камък. Другият отнесе два шамара.
Ужас! Няма друго престъпление, което иначе почтени хора да извършват по-често Граждански вълнения заляха Стара Загора и Пловдив, след като едно дете бе убито, а друго - осакатено от безумни шофьори (виж стр. 8-9). Вълнения ли? Слабо казано. Състраданието и гневът на хората стигнаха почти до линч.Удариха убиеца с камък. Другият отнесе два шамара. Ужас! Няма друго престъпление, което иначе почтени хора да извършват по-често

Египет избра новия си президент

Бившият шеф на армията в Египет Абдел Ал-Сиси спечели 96,9% от гласовете в президентските избори. Това съобщи Избирателната комисия в в столицата Кайро Същевременно конкурентът на Сиси Хамдийн Саббах...

Меси, Кун и Игуаин изгряха на корпуса на "Боинг"

Националният отбор на Аржентина ще се придвижи до Бразилия - домакина на световното първенство по футбол, със самолет "Боинг 737-700". На корпуса на летателния апарат вече изгряха образите н...

kade e kmetizata?

kade e kmeta na kvartala?

za6to mezdu blokove u4ili6ta detski gradini ima edin metar TREVA??????? kade igraqt dezata.? trevata e po visoka ot dezata? KOI trqbva da obarne vnimanie???? KOI KOI KOI................................????????

Медици съветват родители да изоставят деца с лицеви аномалии

 Всяко четвърто семейство получава съвет да остави детето си, ако има лицева аномалия, пише електронното издание на вестник „Марица“. Това не е защото са лоши хора, а нямат достатъчно компетентност по въпроса. Все още тежи стигмата, че лицева аномалия означава умствено изоставане, заяви на пресконференция днес в Пловдив председателката на Асоциацията на пациентите с вродени лицеви аномалии /АЛА/ Жана Ангелова.

 

Всяка година се раждат около 120-130 деца с лицеви малформации. Голяма част от тях са т.нар. цепки, които се лекуват успешно. 90 процента от тях се поемат от отделението по пластична и краниофациална хирургия в УМБАЛ "Свети Георги" с ръководител професор Юрий Анастасов.

 

Обществото ни още не е готово да приеме различните, допълни и майката на дете с лицева аномалия Йорданка Маркова. Тя е психолог и логопед. Според нея ние все още сме фазата на собственото си тийнейджърство.

 

Задава се скок на цените на хранителните стоки

София /КРОСС/ Предстои скок в цените на хранителните стоки. За това предупреждават търговски вериги и производители у нас. Представители на целия пазар - от производители и търговци до работодателски организации, икономисти, юристи и представители на чуждестранните инвеститори, се обединиха, за да кажат категорично "не" на промените в Закона за защита на конкуренцията. Според тях той е опасен за всички, но най-вече за потребителите и малките производители.Промените в Закона задължават търговските вериги да предоставят общите си условия и типовите договори на ресорната комисия. Според бизнеса това изискване е предпоставка за корупция.„Една качествена, детайлна, професионална оценка на въздействието, смятат ли да изработят за тоя проект, тъй като за нас да се вкарва законопроект без такава оценка е доста рисково и сметката има опасност да я плати клиентът", казва изпълнителният директор на търговска верига Николай Петров.Един от най-големите производители на консервирани храни определя закона като "казармен" и "силов".„Самата идея, че на един конкурентен пазар се въвежда регулация, каквато и да е тази регулация, тя не може да бъде по-добра от пазара и от конкуренцията. Тя винаги довежда до най-благоприятните условия за крайните потребители. Това е един закон, който регулира несъществуващи проблеми", смята Богомил Николов от асоциация „Активни потребители"

Към медиите: Спрете да показвате Русия ангел!

Световна публичност, която придоби малката Мария, продължава е голям проблем за нейната сигурност, тъй като може лесно да бъде разпозната, каза директорът на гръцката организация, което получи попечителството над детето. Наесен момиченцето тръгва на предучилищна.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване