Бареков: „Цирк дьо Барек“ продължава

"Спомняш ли си имаше едно заглавие в „Капитал“ – „Цирк дьо Барек“? Нали видя „Цирк дьо Барек“ накрая докъде стигнаха – до 11%. Ще продължим „Цирк дьо Барек“ още", предупреди лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в интервю за "Фокус". "Така е, когато си надграждал житейски план, когато си влязъл на време в политиката, когато знаеш език, когато имаш образование, когато имаш биография, безупречната репутация и гласува българският народ за теб – това е нормалното развитие на една политическа кариера, макар и за една година", каза Бареков в отговор на въпрос на какво се дължат успехите му в политиката. Скандалът около Делян Пеевски и Цветан Василев  той коментира по следния начин: "Всичко е ясно и България, и в Европа. Гледах сутринта това жалко предаване по Нова телевизия. Това, което се случва тези дни, този конфликт между Делян Пеевски и Цветан Василев, който /…/ в такива чудовищни измерения, опити за убийства и т.н., това в момента изцяло обслужва други хора. Гледах колегите ви от Нова телевизия щастливи, радостни, мафията се разцепва, пада телевизията, пада вестникът, пада банката. Това са нелепи истории. Аз съм тук, между другото, защо приех тези покани, които отправихте към мен? – Доста време някои хора не ме каниха, но дойдох да защитя доброто име и репутацията на ТВ7. Тази телевизия аз съм я създавал. В тази телевизия сянка на Цветан Василев и Делян Пеевски няма. Ако има някаква сянка в ТВ7 все още, която стои там по коридори, ти знаеш на кой е тази сянка – моята." Бареков се вижда като победител на предстоящите парламентарни избори: "Тази партия отива на тези избори с идеята да ги спечелим. Българският народ ще ми даде кредит на доверие. Той няма как да избира между други нови проекти, защото новите проекти се провалиха. Евроизборите за това бяха важни – да се види. Бареков направи заявка, Първанов направи заявка, Кунева направи заявка, кой не направи заявка за тези избори? И накрая кой спечели? – Бареков. Хората преди да са ми дали властта като министър-председател и да се окепазя, както направиха останалите, от мен няма да се откажат. Аз по никакъв начин не съм заслужил това да се случи. Аз работих в полза /…/ непрекъснато, рискувал съм си цялата кариера на журналист, за да стана политик. В момента поемам огромни рискове изправяйки се срещу цялата мафия в държавата и защо да се откаже народът от мен? А това кой обслужва конфликтът, естествено, че обслужва други икономически групировки. С кой се биеха Пеевски и Василев толкова години? – С Плевнелиев и с Прокопиев. Сега, двамата като се карат, ще спечели трети. Но тук говорим за бизнес, аз съм политик вече, бизнесът не ме интересува. Вече обявих: бизнесът по мое време ще бъде поставен на равностойна плоскост. Ще отрежа връзките на партиите с бизнеса".

Намериха пребита варненка на улицата

55-годишна жена е била открита от минувачи да лежи в безпомощно състояние състояние на ул. „Магнолия“ вчера вечерта, съобщиха за Moreto.net от полицията. При пристигане на място на екипи на органите на реда е установено, че тя има порезни рани по тялото.

Утре няма да бъде определена дата за предсрочни избори

София /КРОСС/ На утрешното заседание на Консултативният съвет за национална сигурност няма да бъде определена дата за провеждането на предсрочните избори. Това обяви говорителят на БСП и министър на отбраната Ангел Найденов след заседанието на Изпълнителното бюро на левицата.По думите му лидерът на БСП Сергей Станишев е получи мандат да проведе политически консултации с парламентарно представени и извънпарламентарно представени партии и институции, за да се види коя е най-подходящата дата за предсрочните избори."Гледаме на предстоящото обсъждане в рамките на Консултативния съвет на период за провеждането на предсрочни избори и съответно на дата като на първа стъпка.Следователно не очаквам утре да бъде фиксирана дата, но нека да оставим все пак и някакво пространство за изненади.Продължаваме да държим на бързи парламентарни избори, които, разбира се, трябва да бъдат съобразени и със съответните задачи, които предстои да бъдат реализирани в рамките и на дейността на правителството и съответно на НС.Оставката на правителството е продукт на определянето на периода и съответно на датата, защото сами разбирате, че след тази оставка текат определени срокове, обвързани с Указа на президента, в който трябва да бъде определена датата за провеждане на предсрочните парламентарни избори.Следователно, не може оставката да предшества разговорите и съответно мнението на политическите формации

БСП няма да предлага дата за предсрочни избори

София /КРОСС/ На Консултативния съвет по национална сигурност при президента БСП може би няма да предлага дата за провеждане на предсрочни парламентарни избори. Това стана ясно от думите на Ангел Найденов на излизане от заседанието на Изпълнителното бюро на партията, което протича при пълно медийно затъмнение. От столетницата ще предложат да се проведат политически консултации, след които с консенсус да бъде приета дата, на която да се проведат изборите, съобщи БНР. Оставка на кабинета ще има след като се определи дата на изборите. Припомняме, че в момента се провежда заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Мъжът на падналата в шахта: Детенцето ни е живо и здраво. Но жена ми...

„Детенцето ни, Слава на Бога, е живо и здраво. Но жена ми...”. Само тези думи успя да промълви, сподавен от сълзи, Вълко Колев – съпруг на 51-годишната Ваня, която падна в асансьорната шахта на свръхмодерното съоръжение в бившата Четвърта поликлиника в Бургас, съобщава „Флагман“.
Според Колев съпругата му е отворила вратата, „Детенцето ни, Слава на Бога, е живо и здраво. Но жена ми...”. Само тези думи успя да промълви, сподавен от сълзи, Вълко Колев – съпруг на 51-годишната Ваня, която падна в асансьорната шахта на свръхмодерното съоръжение в бившата Четвърта поликлиника в Бургас, съобщава „Флагман“. Според Колев съпругата му е отворила вратата,

Луиза Григорова към българите зад граница: Останете си българи, не се правете, че не говорите български

Талантливата пернишка актриса Луиза Григорова изказа разочарование от българите, които когато те срещнат в чужбина се правят, че не говорят български език.

”Аз срещам много млади хора, които искат да се развиват навън, но да си останат българи. Не да напуснат България и като срещнат сънародници, да се правят, че дори не говорят езика ни”, възмути се актрисата.

Пред камерите на „На светло” младата актриса увери, че никога не губи посоката. Ако се случи нещо подобно, преспива и на...

Продължава

БСП даде да се разбере: Без оставки тази седмица

Не чакайте оставки тази седмица, намекна говорителят на БСП Ангел Найденов на излизане от заседанието на ИБ на партията. БСП отива на КСНС утре без конкретна дата за избори и очаква, че същинските консултации между парламентарните и извънпарламентарните партии ще започнат след 17 юни.

Брутално изнасилване и арест приключват със сватба

Брутално изнасилване на 15-годишно момиче в ромския кв. Гиздова махала в Дупница и последвал арест за отхвърления от жертвата Ромео са на път да завършат щастливо с годеж и сватба, съобщиха от полицията.
Предисторията започва в петък, когато Иван Я. (18) отвлякъл 15-годишната Д.Ч., след като момата не отвръщала на чувствата и задявките му. Брутално изнасилване на 15-годишно момиче в ромския кв. Гиздова махала в Дупница и последвал арест за отхвърления от жертвата Ромео са на път да завършат щастливо с годеж и сватба, съобщиха от полицията. Предисторията започва в петък, когато Иван Я. (18) отвлякъл 15-годишната Д.Ч., след като момата не отвръщала на чувствата и задявките му.

Парадокс: Крайбрежният булевард на Поморие включен в национален парк „Българско черноморие”

Проект за национален парк_ гр. Поморие_бул.Яворов и пещеходна алея

Кметът на Поморие Иван Алексиев се обяви категорично срещу идеята за обособяването на национален парк „Българско Черноморие”.

Общественото обсъждане на проекта ще се проведе утре в Бургас. Алексиев окачестви идеята за новия парк като несериозна. Според документацията, крайбрежният булевард на морския град също попада в границите на бъдещия парк, пише Gramofona.com.

Засегнати са и частни имоти, въпреки уверението на екипа, работил по проекта, че в границите му ще влязат само държавни и общински терени. „По тази логика, ако това стане факт ние ще сме първата община, която ще поиска общински парк „Поморийско Черноморие” и ще имаме претенции към държавни парцели по същата процедура”, коментира Алексиев.

Той е категоричен, че не може една група хора, които се наричат еколози да диктува дневния ред на държавата по темата Околна среда. „Всеки национален парк има ръководство. Всички те са в едно общо сдружение.

Вижте, кой е ръководител на това сдружение и ще ви стане ясно защо се прави”, допълни Алексиев и допълни: „Съответният господин искаше по същия начин да ни отнеме Поморийското езеро. Малко му беше Поморийското езеро, та иска цялото Черноморие. Това няма да стане”, допълни още кметът Иван Алексиев.

 

Мюфтийството загуби делото за музея в Кърджали

Окръжен съд в Кърджали отхвърли като неоснователен предявения иск от Главно мюфтийство, което претендираше за собственост върху земята и сградата на Регионалния исторически музей в родопския град.

Видео: Какво каза Пеевски в следствието


Депутатът от ДПС Делян Пеевски беше на разпит в следствения отдел на Софийска градска прокуратура.

Той беше извикан да даде показания заради случая за опит за убийство срещу него.

Какво каза на излизане от следствието Пеевски - вижте в двата клипа.

Видео: Пеевски след разпита в следствието


Депутатът от ДПС Делян Пеевски беше на разпит в следствения отдел на Софийска градска прокуратура.

Той беше извикан да даде показания заради случая за опит за убийство срещу него.

Какво каза на излизане от следствието Пеевски - вижте в двата клипа.

Съдът отхвърли иска на Мюфтийството за музея в Кърджали

Кърджали /КРОСС/ Съдът в Кърджали отхвърли като неоснователен предявения иск от Мюфтийството за земята и сградата на Регионалния исторически музей в Кърджали. Делото е решено в полза на държавата, представлявана от областния управител на Кърджали, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Мотивите и решението на съдията по делото са изложени на 32 страници. Съдът осъжда Мюсюлманско изповедание гр. София да заплати на държавата разноски в размер на 91 062 лв. Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Пловдив в двуседмичен срок от връчването на страните. Делото за музея в Кърджали бе образувано в Окръжния съд в Кърджали на 2 януари 2013 година. То бе заведено от Мюсюлманско изповедание гр. София с иск върху земята и сградата на културната институция. Съдия по делото бе Веселина Кашикова, която в 14 заседания на съда, последното от които на 14 май, приемаше доказателствен материал от двете страни - държавата в лицето на областния управител и Главното мюфтийство, за собствеността на сградата и прилежащите й терени.    

Ново лечение ще помага на зъбите ни да се лекуват сами

Учени от лондонския Кралски колеж измислиха лечение на зъбите, чрез което те се възстановяват и лекуват сами. Само ужасяващият звук на зъболекарската машинка е достатъчен да отложим ежегодния си прег...

Оби Микел: Не знам много за Иран, но ще е сложно

Халфът на Нигерия Джон Оби Микел призна, че не знае много за съперника на тима тази вечер - Иран. Въпреки това звездата на африканците очаква тежък мач. "Аз не знам много за иранския отбор, приз...

Коща потвърди: Отивам в Челси

Нападателят на Испания Диего Коща потвърди, че ще се премести в Челси от Атлетико (Мадрид). "Това е нещо, което ще се случи. Винаги съм искал да играя в Премиършип. Челси е един от най-добрите о...

Меркел аплодира бундестима на "Фонте Нова"

Канцлерът на Германия Ангела Меркел е на стадион "Фонте Нова" в бразилския град Салвадор, за да подкрепи националния тим на страната в мача срещу Португалия. Преди да отиде на стадиона Мерк...

Сколари възпитава със сритване по топките (ВИДЕО)

Бразилският национален отбор се готви в атмосфера, изпълнена с позитивно настроение за двубоя с Мексико на 17 юни. Онлайн изданието на вестник "Марка" публикува клипче, на което се вижда как...

Комисионните за "Южен поток" трябва да се връщат, ако взелите ги искат да останат живи

Силно съм убеден, че след тази неистова отбрана на БСП за това безсмислено начинание "Южен поток", значи вече има разпределени комисиони, коментира пред Kafene.net енергийният експерт и бивш шеф на "Булгаргаз" Васил Филипов. Според него тези, които са взели комисионните, сега трябва да ги върнат, "ако искат да останат живи". "Ако някои от нашите рубладжии сред управляващите са се поддали на такива уговорки, и са подписали нещо зад гърба на обществото то трябва да започне разследване. Обезпокоително е един министър (Драгомир Стойнев-бел.ред.) да декларира, че ще строи на всяка цена. Явно, че тука има разплатени пари, че има силен ангажимент", каза още Филипов. Той допълни, че единствената цел на "Южен поток" е руснаците да намерят начин да изнудват Украйна. Според него България никога няма да може да започне да печели от "Южен поток", защото страната ни първо ще трябва да започне да плаща лихвите по "по така обявения корупционен проект" за газопровод. Една от причините е, че "Южен поток" просто няма технологичната възможност да пренася достатъчно газ, за да бъде рентабилен. "Газопреносната мрежа на Украйна е огромна, има поне 8 тръби, средният транспортен размер на транзита на газ през Украйна е 1000 километра, които пренасят над 120 млрд. куб.м. газ. Нашите управляващи са едни услужливи родостъпници и бандити, които не показват някакви конкретни договори и параметри у нас - каква ще бъде транзитната такса за България, за да си направим сметка как ще се изплаща това намерение. Тук имаме над 950 км морска част, където никъде няма осигурена междинна газостанция, не могат да създадат работно налягане от 350 атмосфери. И никой нищо не е декларирал до ден днешен; никой не е доказал, че могат да се постигнат такива технически параметри", обясни Филипов. Енергийният експерт призова прокуратурата да започне разследване срещу всички фигури от българските правителства за последните 20 години, които са подписвали енергийни сделки с Русия. "Трябва да има съдебни процеси – като се върнем назад във времето, да бъдат разследвани Румен Овчаров, който денонсира транзитния договор от 1998 г., според който до онзи момент Русия плащаше транзитна услуга през България с 1 млрд. и 400 млн. куб. м газ. След намесата на Румен Овчаров в полза на Русия транзитната услуга се извършва срещу 250 млн. куб. м газ", даде за пример Филипов. Той говори още за "големия шлем" на Георги Първанов, договорките на Андрей Луканов, а след него и на Евгени Бакърджиев. Сега Филипов обвинява основно БСП и АБВ за прокарването на руските интереси в България покрай "Южен поток". "От БСП не могат да обяснят на обществото как така ще инвестират милиарди, за да прави Москва своя бизнес. Русия иска да хвърли такива като нас да подписват, тя щяла да го финансира, а ние после да го изплащаме. Как ще го изплатим, а след това да печелим? Това никога не може да се случи. Те самите знаят по-добре, че печалбите при този проект са невъзможни и най-вероятно искат да подпишем някакви договорености, а след това да ни скъсат гърба от неустойки", каза Филипов.

Гъргоров избяга, разтрогва с ЦСКА

Най-добрият футболист на ЦСКА Емил Гъргоров напусна лагера на тима в Боровец и ще разтрогне договора си с клуба заради неизплатени заплати.

Гъргоров разтрогна с ЦСКА

София /КРОСС/ Емил Гъргоров разтрогна договора си с ЦСКА. 33-годишният футболист е разтрогнал договора си по вина на клуба заради неизплатени заплати. Червените имат да получават по две заплати и няколко премии, като главният акционер Александър Томов не изпълни обещанието си част от тях да бъдат изплатени до 13 юни. Това доведе до бойкот на играчите, които отказаха да тренират през уикенда.Днес футболистите на ЦСКА подновиха заниманията си, въпреки че все още не са получили пари. Гъргоров обаче е напуснал лагера в Банско рано тази сутрин.

"Булгартабак" закрива сметките си в КТБ, кредитите били погасени


По повод на публикации в средствата за масова информация, относно кредити на Булгартабак, компанията заявява, че към днешна дата (16 юни 2014 г.) дружествата от група Булгартабак нямат кредити в Корпоративна Търговска Банка (КТБ). Всички такива са погасени. Това съобщава холдингът на интернет страницата си.

В съобщението се допълва и че "в момента компанията е в процес на закриване на всички свои банкови сметки в КТБ".

Новината идва часове след пресконференцията на...

Китайски фен умрял от гледане на мачове


Китайски футболен запалянко е умрял от прекалено нощно гледане на мачове от световното първенство в Бразилия. 

25-годишен мъж от Сужоу, близо до Шанхай, е бил открит мъртъв пред телевизора си часове след мача между Холандия и Испания в петък, който е приключил към 5 часа местно време. Лекарите заявили, че смъртта може да е причинена от липсата на сън.

Часовата разлика между Сужоу и Бразилия е 11 часа, което означава, че запалянковците трябва да стоят будни през нощта, за...

Пеевски: Ако бях началник на съдебната власт, моите убийци нямаше да са на свобода

Близо 2 часа продължи престоят на Делян Пеевски в столичната следствена служба. На излизане той обясни пред медиите, че е бил разпитан по сигнала на „Протестна мрежа" и опита за атентат срещу него. Работата на прокуратурата по сигнала, който беше посаден през февруари, се активизира миналата седмица, когато главният прокурор обяви, че проверките срещу Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев почти са приключени.

Потоп след управлението на Янакиева! Вижте какво става пред Билла - Перник

Колко малко му трябва на Перник да бъде удавен! Това са снимките от потопа пред Билла - центъра. Автомобилите газят вода, няма никаква изградена и поддържана инфраструктура, а кметицата на Перник Росица Янакиева сигурно подготвя новата си награда за кмет на годината. Само, че търси, кой да й я връчи, защото вече желаещи няма.

Дотогава газим вода, дишаме отрови, ядат ни кърлежи и комари. Това е Перник през 2014 година, госпожо Янакиева. След вашето управление е потоп.

Продължава

Напрежението в Ирак и Украйна оказва натиск на европейските пазари

Инвеститорите обмислят възможностите от ескалация на военните и граждански сблъсъци и предстои период на търговия ден за ден, според експерт


Съдията, осъдил Цветанов: Защитата му ми оказва политически натиск

Днес (16.06.2014 г.) съдия Тони Гетов се яви по своя молба пред комисия ”Професионална етика и превенция на корупцията” към ВСС, съобщиха от прес служблата на Софийския градски съд (СГС). (Съдия Гетов осъди Цветан Цветанов на 4 г. затвор затова, че 6 пъти е отказал подслушване, разрешено от съдия, на антимафиота Орлин Тодоров от Велико Търново - б. Днес (16.06.2014 г.) съдия Тони Гетов се яви по своя молба пред комисия ”Професионална етика и превенция на корупцията” към ВСС, съобщиха от прес служблата на Софийския градски съд (СГС). (Съдия Гетов осъди Цветан Цветанов на 4 г. затвор затова, че 6 пъти е отказал подслушване, разрешено от съдия, на антимафиота Орлин Тодоров от Велико Търново - б.

Мъжът на падналата в шахта: Детенцето ни е живо и здраво. Но жена ми...

„Детенцето ни, Слава на Бога, е живо и здраво. Но жена ми...”. Само тези думи успя да промълви, сподавен от сълзи, Вълко Колев – съпруг на 51-годишната Ваня, която падна в асансьорната шахта на свръхмодерното съоръжение в бившата Четвърта поликлиника в Бургас, съобщава „Флагман“.
Според Колев съпругата му е отворила вратата, „Детенцето ни, Слава на Бога, е живо и здраво. Но жена ми...”. Само тези думи успя да промълви, сподавен от сълзи, Вълко Колев – съпруг на 51-годишната Ваня, която падна в асансьорната шахта на свръхмодерното съоръжение в бившата Четвърта поликлиника в Бургас, съобщава „Флагман“. Според Колев съпругата му е отворила вратата,

Куриоз: Плуват с дюшеци по улиците на Слънчев бряг

Гостите на Слънчев бряг избраха необичаен начин да се отнесат към поройните дъждове, изсипали се над курорта.

Съдът отхвърли иска на мюфтийството за сградата на музея в Кърджали

Окръжен съд в Кърджали отхвърли като неоснователен предявения иск от Главно мюфтийство, което претендираше за собственост върху земята и сградата на Регионалния исторически музей в родопския град. Делото е решено в полза на държавата. Мотивите и решението на съдията по делото са изложени на 32 страници. Окръжен съд в Кърджали отхвърли като неоснователен предявения иск от Главно мюфтийство, което претендираше за собственост върху земята и сградата на Регионалния исторически музей в родопския град. Делото е решено в полза на държавата. Мотивите и решението на съдията по делото са изложени на 32 страници.

Съдия Тони Гетов: Адвокатите на Цветанов обиждат България

Натискът, който се оказва от изказванията на защитата на Цветан Цветанов, и по-специално от адвокат Ханс Петер Ул, е политически. Това е обидно за България. Отправят безпочвени твърдения срещу семейството ми, което е за втори пореден път по делото.  Това е казал днес пред Етичната комиси към ВСС съдия Тони Гетов, който  даде 4 години затвор на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който е обвинен в осуетяване на разследването срещу шефа на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.  Минути след произнасяне на присъдата адвокат Ханс Петел Ул, който е депутат в германския бундестаг, обяви че върху съда е оказван натиск и тази информация той имал още в началото на процеса. Въпреки твърденията му, Цветанов отказа да сезира прокуратурата.  Съдия Тони Гетов е изслушан от Етичната комисия при ВСС по негово настояване във връзка с появилите се в медиите коментари на Ул. Според публикации на съпругата на съдия Гетов Албена, която е заместник на посланика ни в Берлин, е обещано повишение, ако съпругът ѝ произнесе осъдителна присъда срещу Цветанов. Пред ВСС Гетов обяснил, че съпругата му е командирована в Берлин за периода 01.09.2011 г. до 31.08.2014 г. Посланикът на България в Германия Ради Найденов е направил предложение на 30.09.2013 г. командировката на Албена Гетова да бъде удължена с една година – до 31.08.2015 г., като това предложение е направено със съответната атестация. Тази дата предхожда датата, на която съдия Гетов е избран за докладчик по делото и няма как да има връзка между двете събития. „Още тогава в редица медии се появиха коментари, че върху мен ще бъде оказан натиск от председателя на СГС съдия Владимира Янева, тъй като съм командирован съдия. Искам да подчертая, че върху мен не е оказван никакъв натиск, като дори не сме водели разговори със съдия Янева по това дело", обяснил съдия Гетов пред ВСС.  Той обяснил, че присъдата по делото е постановена единодушно от съдебния състав единствено върху закона, събраните по делото доказателства и вътрешното убеждение на членовете на състава, без каквато и да е намеса и оказване на натиск от когото и да е било.

Петима учители от Перник ще проверяват писмени работи на кандидат-студенти в благоевградския университет

Петима водещи преподаватели по български език и литература, английски език и история от учебни заведения на територията на Пернишка област ще участват в комисията за проверка и оценка на кандидатстудентските писмени работи в кампания 2014 г. на ЮЗУ „Н. Рилски” в Благоевград.

Учителите са предложени от Областната администрация – Перник и са одобрени от ръководството на висшето училище. Това стана възможно по силата на подписания Меморандум за сътрудничество между Областна администрация...

Продължава

Петър Чобанов: Спекулира се, че предприятията са източвани

"Спекулира се, че предприятията са източвани, което не отговаря категорично на истината, но същото не може да се твърди за периода 2010-2013 година. Няма изземване на извънредни средства, а се касае за нормалното плащане на дивидент, съгласно нормативната уредба".

Още един лайнер пусна котва в Несебърския залив

lainer

Лайнерът  ”Азамара куест” остана на борд за да могат  680 туристи да бъдат транспортирани до Морска гара – Несебър .Корабът, който идва от Истанбул, отплава за Констанца.От там ще продължи турското пристанище Амасра,и след спирки на островите Волос и Скистос ще акостира в гръцкото пристанище Пирея.Преобладаващата му част от пътниците са  американци,а останалата част включва туристи са от 12 държави.

Плавателният съд е с 30 277 БТ, дълж. 180 и шир. 25 м .Има 9 палуби с 355 каюти, по 2 ресторанта и басейна, СПА център, пиано бар, енотека, магазини, комплекс за бижутерия, казино и киносалон.

За удобството на пасажерите се грижи екипаж от 408 души,предвиден 24 часа румсървис, във всяка кабина има 23-инчов плазмен телевизор, самостоятелна баня и дори бинокъл. Цената на 2-седмичен круиз на борда на “Азамара куест” е 2 400 дол.

                                                               Максим МОМЧИЛОВ                                                    

България с газови запаси за сто дни, засега доставките са нормални

Българското правителство има готовност да осигури газ за минимум 3-4 месеца, съобщи вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева. Тя припомни, че има решение на Министерския съвет да се нагнетяват допълнителни количества в хранилището в Чирен, като има идеи и за алтернативни доставки. Тя съобщи още, че в стратегията за енергетиката, която ще бъде представена скоро, се предвижда изграждането на още едно газохранилище. Това и разширяването на сегашното газохранилище в Чирен са цели на трето поред правителство, но все още не е направено нищо в нито една то двете посоки. В понеделник "Газпром"   спря    напълно доставките за Украйна заради неплатени в изисквания срок 1.591 млрд. долара стари дългове, но руската компания обяви, че ще продължи да доставя суровина за Европа. В същото време от Министерството на икономиката и енергетиката съобщиха, че към момента няма промяна в режима за доставка на газ за България и параметрите са в рамките на договорените. Няма констатирани технически индикации за прекъсвания или промяна на характеристиките на потока в рамките обмена на информация между диспечерските центрове на българския газопреносен оператор "Булгартрансгаз" и газопреносните оператори по пътя на газа от Русия към България. Няма промяна на физическия поток и налягането на входните точки на страната, заявиха от ведомството. В газовото хранилище "Чирен" има налични 355 млн.куб.м природен газ, като продължава да се нагнетява газ. Възможността за дневен добив от "Чирен" при сегашните нива на активен газ е средно около 3.3 млн.куб.м на ден, което осигурява около 65 на сто от дневното потребление за този период от годината, при настоящите метеорологични условия в страната. При посочените нива, добивът на количества от хранилището "Чирен" ще осигури доставки за минимум 100 дни. Освен добив от хранилището, в страната се осъществява и местен добив. От министерството припомнят, че от 1 януари 2014 г. е осигурена техническа възможност за пренос на от 1 млн. куб. метра до 3 млн. куб. метра дневно природен газ от Гърция към България. При ползването на всички тези ресурси е възможно да се осигури потреблението на газ в страната ни краткосрочно, без прекъсване на доставките за потребителите, посочват от МИЕ.

Правителството може да осигури газ за 3-4 месеца, засега няма промяна на доставките

Българското правителство има готовност да осигури газ за минимум 3-4 месеца, съобщи вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева. Тя припомни, че има решение на Министерския съвет да се нагнетяват допълнителни количества в хранилището в Чирен, като има идеи и за алтернативни доставки. Тя съобщи още, че в стратегията за енергетиката, която ще бъде представена скоро, се предвижда изграждането на още едно газохранилище. В понеделник "Газпром"   спря    напълно доставките за Украйна заради неплатени в изисквания срок 1.591 млрд. долара стари дългове, но руската компания обяви, че ще продължи да доставя суровина за Европа. В същото време от министерството на икономиката и енергетиката съобщиха, че при необходимост към момента няма промяна в режима за доставка на газ за България и параметрите са в рамките на договорените. Няма констатирани технически индикации за прекъсвания или промяна на характеристиките на потока в рамките обмена на информация между диспечерските центрове на българския газопреносен оператор "Булгартрансгаз" и газопреносните оператори по пътя на газа от Русия към България. Няма промяна на физическия поток и налягането на входните точки на страната. Е газовото хранилище "Чирен" има налични 355 млн.куб.м природен газ, като продължава да се нагнетява газ. Възможността за дневен добив от "Чирен" при сегашните нива на активен газ е средно около 3.3 млн.куб.м на ден, което осигурява около 65 на сто от дневното потребление за този период от годината, при настоящите метеорологични условия в страната. При посочените нива, добивът на количества от хранилището "Чирен" щеосигурява доставки за минимум 100 дни. Освен добив от хранилището, в страната се осъществява и местен добив. От министерството припомнят, че от 1 януари 2014 г. е осигурена техническа възможност за пренос на от 1 млн. куб. метра до 3 млн. куб. метра дневно природен газ от Гърция към България. При ползването на всички тези ресурси е възможно да се осигури потреблението на газ в страната ни краткосрочно, без прекъсване на доставките за потребителите, посочват от МИЕ.

БСП се събра преди заседанието при президента

Изпълнителното бюро на БСП се събра в навечерието на КСНС, за да стикова позицията си преди заседанието при президента. Ръководството на партията обсъжда датата на предстоящия вот, задължителното гласуване и „Южен поток”.

За държане на цигари без бандерол, варненец получи 3 месеца затвор

Ефективно наказание от 3 месеца затвор получи 26-годишeн мъж от Варна за държане на цигари без бандерол. Районният съд одобри споразумение, с което 26-год. Мартин Н. се призна за виновен в престъпление по чл.234 ал.

Манолова: Всички партии да се откажат от мандата

Зам.-председателят на парламента очаква от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента да бъде насрочена дата за предсрочни избори

Манолова: Всички партии утре да се откажат от мандата

Зам.-председателят на парламента очаква от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента да бъде насрочена дата за предсрочни избори

Какво накара Нетаняху да звънне на Абас

Израелският премиер призова за помощ за откриването на трима израелски младежи

Изпълнителното бюро на БСП заседава преди КСНС

София /КРОСС/ Изпълнителното бюро на БСП се събра в навечерието на КСНС, за да стикова позицията си преди заседанието при президента.Датата на предстоящия вот, задължителното гласуване и „Южен поток" обсъжда ръководството на партията. Утре при президента се очаква да стана ясна датата на вота, да се обсъдят теми като кандидатурата ни за еврокомисар.Политическите партии би трябвало да постигнат и съгласие по ключови въпроси като реформата в образованието, здравеопазването и енергетиката в контекста на „Южен поток", съобщи bTV.

Най-малко 20 души са загинали при обстрел над Алепо

Най-малко 20 души, сред които и деца, са загинали при обстрел на сирийската армия с варели с експлозиви над град Алепо, съобщи Франс прес. Хеликоптери на армията са пуснали два експлозивни варела над квартал Ас Суккари в Алепо. Десетки са ранени.

Русенци се стягат за протест срещу комарите

Протест против комарите организират русенци на 18 юни от 18 часа.

Тайландските власти раздават билети за кино в рамките на "кампанията на щастието"

/КРОСС/ 160 кина в Тайланд, които стоят зад правителството, раздават безплатни билети за патриотични филми за историята на един цар, който е освободил страната от нашественици.Според The Hollywood Reporter, безплатните билети са последната инициатива в рамките на програмата „Връщане на щастието на народа", насочена към повишаване на подкрепата към властите и намаляване на напрежението между съперничещите си политически лагери. Кампанията включваше безплатно подстригване, билети за парад,в който участват млади жени във военни униформи и безплатни прожекции на открито на мачове от световното по футбол в Бразилия. Припомняме, че през мината седмица бе съобщено, че полицейският час в страната е отменен.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване