Орешарски и компания започнаха да изтискват държавните фирми

Въпреки всички уверения, че това правителство се справя поне на същото ниво, на което и кабинета на ГЕРБ по отношение на финансовата политика, нещата изглежда далеч не са розови. Заради слабото изпъл...

Годжи и Борис Солтарийски ще си броят греховете в Брезник

Годжи и Борис Солтарийски ще си броят греховете в Брезник

Георги Милчев – Годжи и Борис Солтарийски от „Ку-ку бенд” ще изнесат концерт в Брезник на събора на града на Видовден. Двамата ще забавляват жителите и гостите на града на 28 юни от 20 до 21,30 ч. на централния градски площад, пише "Мироглед".

Двамата певци ще си броят греховете заедно с берничани. На Видовден точно това се прави. И по традиция хората, докато празнуват, си броят греховете.

За традиционния събор „Видовден”  общината в Брезник е подготвила изключително интересна програма. Стартът на празненствата ще бъде даден на 27 юни, когато кметът Васил Узунов ще поздрави съгражданите си. След това започва спектакълът на Нешка Робева „Кармен от Факултето”. Краят на вечерта ще бъде отбелязан с празнични илюминации.

На следващия ден още в 9 ч. сутринта започва спортен турнир на стадион „Чорни”.  От 17 ч. след обяд пък ще се извият кръшни хора и ще звучат народни песни с фолклорните изпълнения на самодейните състави от читалището в Брезник и гостуващи групи от съседни региони.

В неделя на Петровден ще бъде отслужена тържествена литургия в харм-паметника „Св. Георги” и ще бъде раздаден курбан за здраве и благоденствие.

Фотогалерия: Дебютът на Босна и Херцеговина на световно първенство


Отборът на Босна и Херцеговина изигра първия си мач в историята на световните първенства. Воденият от Сафет Сушич състав отстъпи с 1:2 срещу Аржентина на "Маракана".


Видео: Аржентина тръгна на световното с 2:1 срещу Босна на "Маракана"


Аржентина победи с 2:1 дебютанта Босна и Херцеговина в първия си мач от световното първенство. Срещата беше първата на "Маракана" от началото на турнира, а привържениците на небесносините създадоха вълнуваща обстановка.

Те получиха повод за радост още в третата минута. Тогава след центриране от фаул от ляво топката беше отклонена, а след това срещна крака на Сеад Колашинац и влезе във вратата на босненците. Попадението се превърна в най-бързия автогол в историята на световните...

Меси взриви "Маракана", Босна изплаши Аржентина

Лионел Меси и Аржентина започнаха своя поход към "Маракана" от... "Маракана". Капитанът на "гаучосите" поведе отбора за победа с 2:1 над единствения дебютант в мондиала Боснта и Херцеговина.

Но триумфът беше най-малкото лесен. Въпреки че още в 5-ата минута Сеад Коласинац си вкара нелеп автогол. Играта на Аржентина не спореше, а босненците Лионел Меси и Аржентина започнаха своя поход към "Маракана" от... "Маракана". Капитанът на "гаучосите" поведе отбора за победа с 2:1 над единствения дебютант в мондиала Боснта и Херцеговина. Но триумфът беше най-малкото лесен. Въпреки че още в 5-ата минута Сеад Коласинац си вкара нелеп автогол. Играта на Аржентина не спореше, а босненците

Защо погнаха банкера Василев? Версии, версии…

Снимки: Булфото, от екрана на БНТ, бТВ

За каквото и да ти говорят, знай, че става дума за пари. Това е най правилният подход, за да разберем скандалите, които избухнаха покрай Пеевски, Цветан Василев и Корпоративна търговска банка.
Но не това е най-важното.
Искането за арест на трима души за готвено покушение срещу Делян Пеевски е много лош знак за съдебната система.
Изведнъж от праха се изтупа силуетът на една обслужваща прокуратура. Съдът пусна тримата обвинени, защото няма никакви доказателства. Такива акции прокуратурата предприемаше под контрола на Цветанов и Борисов. Сега под чий контрол действа?

Лошото е, че всички подозрения за главния прокурор Цацаров може да се окажат верни. Той беше избор на Борисов и Цветанов, той е приближен и на Пеевски. И – да, Пеевски пак е обърнал палачинката и си сътрудничи с Борисов. Достатъчно е да се погледнат вестниците му, където в последната година Борисов отначало за кратко беше атакуван, после беше ограден с мълчание, после леко започнаха да го подритват. Сега обаче за Борисов пак няма нито една лоша дума или негативна новина, заглавие. А напоследък е дал достатъчно поводи.
Пеевски вече е по-силен и вестниците му не обслужват Борисов брутално, както преди. Просто го пазят. Него – да, но Цветанов – не. Той е пуснат по нанадолнището.

Пеевски, Борисов и прокуратурата са се разбрали за каквото трябва

А за какво трябва?
Трудно е да се каже, откакто в българската икономика навлязоха офшорните фирми, най-важният белег на които е анонимността на собственика.
Кой е собственик на „Булгартабак”? Никой не знае. Губи се някъде във фирма в Лихтенщайн, която пък се притежава от фирма в любимия на Бойко Борисов Дубай и т. н.
КТБ е банката, която с помощта на руската банка ВТБ купи и „Булгартабак” (2011 г.), и БТК-Виваком. И не се знае кой участва в тези сделки. Но ако някой си въобразява, че тогавашният премиер Борисов, който обича лично да нарежда дори откъде да минават магистралите, ще продаде ей така „Булгартабак” на непроверени хора, лъже се.
През април 2013 г. в e-vestnik.bg написахме, че изборите няма да ги спечели БСП или ГЕРБ, а Групировката (виж тук). Коя е тя? И тогава, и сега е валидно следното:
Трудно е да се каже с имена, но става дума за един

конгломерат около КТБ от политика, бизнес и капитали,

в който са оплетени основно Доган и Борисов, а около тях по-видимите са Пеевски и Цветан Василев. Не се знае кой на кого е аватар и кой на кого дърпа конците. Но важно е да се припомнят думите на Доган от една негова предизборна реч в с. Кочан – „Депутатите нямат власт… Властта е в моите ръце… Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата. Искам да сте много наясно с този въпрос” (който иска, да си го припомни тук). Пеевски, разбира се, е депутат и приближен на Доган.

Може любознателният читател да си спомни също как при управлението на Борисов разни мини в Родопите бяха отнети от Валентин Захариев и придобити от приближения на Доган Николай Вълканов. Лично Борисов ходи едва ли не да въвежда във владение новия собственик. И да успокоява миньори с репликата „Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме”. Те дали са прости или не, но му се вързаха на приказките, а после си увиснаха с обещанията. А Борисов на сухо не е останал.

Зад фасадата на КТБ наднича Доган. При Борисов пък тази банка се напълни с държавни пари. Тоест удвоиха се. И когато се вдигна шум защо ...

ДКЕВР обсъжда преференциалните цени на тока

ДКЕВР обсъжда преференциалните цени на тока

Обществено обсъждане на доклад и проект на решение относно определяне на преференциални цени на електрическата енергия, произведена от възобновяеми източници, ще се проведе от 11.00 часа в сградата на ДКЕВР ще се проведе.

30 минути по-късно в сградата на ДКЕВР - бул. „Дондуков” 8-10, етаж 4, зала 4 ще се проведе обществено обсъждане на доклад и проект на решение относно определяне на цени на електрическата енергия, произведена от възобновяеми източници, когато инвестицията за изграждането на енергиен обект за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници се подпомага със средства от национална или европейска схема за подпомагане.

Лео Меси поиска още класа от Аржентина

Аржентинската звезда Лионел Меси не остана доволен от качеството на футбола, който отборът показа в първия си мач от световния шампионат в Бразилия. Без много усилия и кой знае каква игра "гаучос...

Французите са доволни от добрия старт на световното


Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан прие радушно успешното начало на световното първенство. "Петлите" победиха с 3:0 Хондурас в среща от група Е.

"Това беше добър старт. Когато победиш, е по-добре другите мачове да завършат наравно, но Швейцария измъкна победата. Все пак 3:0 е убедително начало", каза Дешан.

"Не беше лесно срещу един агресивен отбор. Имахме търпение, изчаквахме положения. Два пъти ударихме гредите през първото полувреме", заяви...

Само в ПИК! Стрелецът от центъра на София нямал намерение да ранява никого. Оръжието му изчезна

Само в ПИК! Стрелецът от центъра на София нямал намерение да ранява никого. Оръжието му изчезна

Все още не е намерено оръжието, с което 57-годишният мъж стреля тази нощ по араби в центъра на столицата. Предполага се, че то е ловна пушка. Полицията все още установява вида му и го търси.

Както ПИК първи съобщи, расистки и ксенофобски настроения станали причина 57-годишният Пламен Бобев да започне да стреля.  Араби вдигали шум пред дома му на ул. Софроний Врачански" и той грабнал пушката. Излязъл на балкона и започнал да стреля /виж в "Още по темата"/.

Човекът отдавна се дразнел от многото имигранти в района. В магазините и в кафенетата ден и нощ било пълно с чужденци от Близкия Изток. А неведнъж имигранти шумели на улицата пред дома му нощно време. Затова нервите му не издържали тази нощ и той решил да стреля във въздуха, за да ги сплаши. Смелост за постъпката си придобил, след като пийнал малко алкохол, според първоначална и непотвърдена информация.

Пламен нямал намерение да ранява никого. Но наранил един  арабин в крака. Пострадалият бил откаран в "Пирогов" и освободен за домашно лечение.

Стрелбата стана около 21:30 ч. Към 23 ч. стрелецът сам се предал на полицията. 

Контузията вади Ето'о от мача с Хърватия?

Звездата на Камерун Самуел Ето'о може да пропусне втория мач на тима от груповата фаза на световното първенство. Причината е контузия в коляното. 33-годишният нападател на английския Челси пропусна съ...

Прокуратурата пак иска задържане на килърите на Пеевски

Прокуратурата ще протестира в законния 3-дневен срок освобождаването на обвиняемите за подготовка на убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски и ще иска от апелативния съд да ги задържи под стража.Това заяви Елка Ваклинова, говорител на Софийската градска прокуратура (СГП).

Религиозен календар за 16 юни

Св. Тихон чудотворец, еп. Аматунски. Св. свщмчк Тигрий презвитер и св. мчк Евтропий четец. Пренасяне мощите на св. Теофан Затворник (Начало на Петровите пости)
 Петровият пост започва винаги от неделята след Петдесетница и завършва в деня преди двата най-големи апостолски празника - 29 юни, когато се честват първовърховните апостоли Петър и Павел, Св. Тихон чудотворец, еп. Аматунски. Св. свщмчк Тигрий презвитер и св. мчк Евтропий четец. Пренасяне мощите на св. Теофан Затворник (Начало на Петровите пости) Петровият пост започва винаги от неделята след Петдесетница и завършва в деня преди двата най-големи апостолски празника - 29 юни, когато се честват първовърховните апостоли Петър и Павел,

Още търсят оръжието от стрелбата в центъра на София

Предстои втори оглед и издирване на оръжието от снощната стрелба на ул. "Софроний Врачански" в София.

Аржентина не се напрегна срещу Босна, би само с 2:1

Аржентина не се напрегна срещу Босна и Херцеговина, но започна участието си на световното първенство с победа. Фаворитът за трофея от Мондиал 2014 спечели с 2:1 първия си мач от група "F". А...

Първо в ПИК! Расизъм и ксенофобия станали причина за стрелбата в центъра на София

Първо в ПИК! Расизъм и ксенофобия станали причина за стрелбата в центъра на София

Расизъм и ксенофобия станали причина за стрелбата тази нощ в центъра на София, казаха пред ПИК информирани източници. Араби вдигали шум пред дома на 57-годишния мъж на ул. "Софроний Врачански". Той излязъл и стрелял от балкона.

Прострелян е един арабин в крака. Той бил откаран в "Пирогов" и освободен за домашно лечение, съобщиха от NEWS7.

В района живеят доста араби и човекът много се ядосвал от тяхното присъствие. Тази нощ точно ненавистта им към тях станала причина той да излезе да стреля, по неофициална информация.

Къщата на мъжа е триетажна. На първия етаж е офисът на фирмата му. На втория етаж живее синът на мъжа, той самият той е на третия етаж. 

Мъжът е заловен, както писа ПИК. Стрелбата стана около 21:30 ч. Първоначалната информация беше, че той стрелял срещу жена, но ранил леко друг мъж на кръстовището на ул. "Софроний Врачански" и ул. "Пиротска".

Около 8 или 9 патрулки пристигнали на мястото на инцидента и полицаи в бронежилетки отцепили района.

Малко по-късно мъжът бил задържан, след като сам се предал. 

Все още районът на местопроизшествието е отцепен.

Расизъм и ксенофобия станали причина за стрелбата в центъра на София

Расизъм и ксенофобия станали причина за стрелбата в центъра на София

Расизъм и ксефонофобия станали причина за стелбата тази нощ в центъра на София, казаха пред ПИК информирани източници. Араби вдигали шум пред дома на 57-годишния мъж на ул. "Софроний Врачански". Той излязъл и стрелял от балкона.

Прострелян е един арабин в крака. Той бил откаран в "Пирогов" и освободен за домашно лечение, съобщиха от NEWS7.

В района живеятдоста араби и човекът много се ядосвал от тяхното присъствие, по непотвърдена информация. Тази нощ точно ненавистта им към тях станала причина той да излезе да стреля.

Къщата на мъжа е триетажна. На първия етаж е офисът на фирмата му. На втория етаж живее синът на мъжа, той самият той е на третия етаж. 

Мъжът, който стреля тази вечер в центъра на столицата, е заловен. Стрелбата стана около 21:30 ч. Според първаночалната информация мъжът стрелял срещу жена и е ранил леко друг мъж на кръстовището на ул. "Софроний Врачански" и ул. "Пиротска".

Около 8 или 9 патрулки са се отзовали на мястото на инцидента и полицаи в бронежилетки са отцепили района.

Малко по-късно мъжът е бил задържан, а по непотвърдени данни той сам се е предал на органите на реда. 

Все още районът на местопроизшествието е отцепен.

Пеле откри музей с 2500 уникати

Краля на футбола Пеле откри собствен музей в родния си град Сантос. Всъщност става въпрос за цял комплекс, разположен на четири декара, където всичко „ухае” на великия нападател. Музеят в центъра на Сантос струва 22 милиона долара и в него са изложени 2500 уникати от живота на Краля. Снимки, титли, фланелки за първи път ще бъдат видени от феновете Краля на футбола Пеле откри собствен музей в родния си град Сантос. Всъщност става въпрос за цял комплекс, разположен на четири декара, където всичко „ухае” на великия нападател. Музеят в центъра на Сантос струва 22 милиона долара и в него са изложени 2500 уникати от живота на Краля. Снимки, титли, фланелки за първи път ще бъдат видени от феновете

Капризно лято - бури и градушки през седмицата

Лятото продължава да капризничи, а след четвъртък ще замирише на есенни максимални стойности от под 20 градуса!

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване