Данъчните следят 53 стоки с висок фискален риск

http://pik.bg/данъчните-следят-53-стоки-с-висок-фискален-риск-news198649.html

Данъчните следят 53 стоки с висок фискален риск

Звеното за фискален контрол на Националната агенция за приходите (НАП) вече следи движението в страната на още 53 стоки с висок фискален риск, съобщиха от приходната агенция.

Със заповед на министъра на финансите към списъка на стоките, които са обект на наблюдение от фискалните агенти, се добавят допълнителни групи. Сред новите стоки са различни видове плодове, зеленчуци, месо, риба и др.

От началото на годината до момента фискалните агенти са извършили над 42 000 проверки на рискови стоки. На 10 500 превозни средства са поставени пломби. Звеното е проследило движението на над 500 млн. кг рискови стоки, сред които плодове и зеленчуци, месо, захар, брашно, сухо мляко.

Звеното за фискален контрол бе създадено в началото на годината със задача да контролира данъчните рискове при внос и търговия със стоки като плодове и зеленчуци, захар, брашно, месо и месни продукти, олио. Движението им на територията на страната се следи от екипи на приходната агенция на всички граници с държави от Европейския съюз и от мобилни групи във вътрешността на страната.

От средата на май инспекторите на НАП работят и по външните граници на страната съвместно с екипи на Агенция "Митници" и Българската агенция за безопасност на храните. Освен товарни, на фискален контрол вече са подложени и лекотоварни превозни средства.

НАП следи 53 стоки с висок фискален риск

http://pik.bg/нап-следи-53-стоки-с-висок-фискален-риск-news198649.html

НАП следи 53 стоки с висок фискален риск

Звеното за фискален контрол на НАП вече следи движението в страната на още 53 стоки с висок фискален риск, съобщиха от приходната агенция.

Със заповед на министъра на финансите към списъка на стоките, които са обект на наблюдение от фискалните агенти, се добавят допълнителни групи. Сред новите стоки са различни видове плодове, зеленчуци, месо, риба и др.

От началото на годината до момента фискалните агенти са извършили над 42 000 проверки на рискови стоки. На 10 500 превозни средства са поставени пломби. Звеното е проследило движението на над 500 млн. кг. рискови стоки, сред които плодове и зеленчуци, месо, захар, брашно, сухо мляко.

Звеното за фискален контрол бе създадено в началото на годината със задача да контролира данъчните рискове при внос и търговия със стоки като плодове и зеленчуци, захар, брашно, месо и месни продукти, олио. Движението им на територията на страната се следи от екипи на приходната агенция на всички граници с държави от Европейския съюз и от мобилни групи във вътрешността на страната.

От средата на май инспекторите на НАП работят и по външните граници на страната съвместно с екипи на Агенция "Митници" и Българската агенция за безопасност на храните. Освен товарни, на фискален контрол вече са подложени и лекотоварни превозни средства.

Бе Ем Ве ще инвестира 1 милиард долара във фабрика в Мексико

http://www.mediapool.bg/be-em-ve-shte-investira-1-miliard-dolara-vav-fabrika-v-meksiko-news222260.html

Германският автомобилостроител Бе Ем Ве (BMW) заяви, че ще инвестира 1 милиард долара в строежа на нова фабрика за луксозни автомобили в северната част на Мексико, съобщи Асошиейтед прес.   Харалд Крюгер, член на борда на Бе Ем Ве, заяви, че фабриката ще се намира в северния щат Сан Луис Потоси и ще има капацитет да произвежда 150 000 коли годишно.   Крюгер направи това съобщение в Мексико сити, придружен от президента на страната Енрике Пеня Нието. Той отбеляза, че Бе Ем Ве има 28 фабрики в 13 страни.   Съобщението идва седмица след като автомобилостроителите Даймлер (Daimler) и Рено-Нисан (Renault-Nissan) заявиха, че ще инвестират 1,6 милиарда долара във фабрика в Мексико.   Страната стана предпочитано място за автомобилостроителите заради ниските заплати, близостта си със Съединените щати и споразуменията за свободна търговия с 45 страни.

Обявеният за издирване търновчанин се е удавил на неохраняван плаж в землището на село Синеморец

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4173077

Трупът на 39-годишния мъж, който бе обявен за издирване преди дни, е бил открит на неохраняван плаж в землището на село Синеморец, община Царево, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.
Тялото е било открито от 30-годишен мъж вчера. Той подал сигнала в Районно управление “Полиция” - Царево за това че в местността “Липите” в землището на село Трупът на 39-годишния мъж, който бе обявен за издирване преди дни, е бил открит на неохраняван плаж в землището на село Синеморец, община Царево, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. Тялото е било открито от 30-годишен мъж вчера. Той подал сигнала в Районно управление “Полиция” - Царево за това че в местността “Липите” в землището на село

Тенденцията е фирмата да бъде ликвидирана, казва управителят на „Тролейбусен транспорт” Митко Митев

http://dobrudjatv.net/%d1%82%d0%b5%d0%bd%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d1%84%d0%b8%d1%80%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%b4%d0%b5-%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b8/

Мога да връча предизвестия, когато минат тези 15 дни престой, който е в сила в момента, казва управителят на Тролейбусен транспорт Митко Митев. Той задава въпрос защо общината не е съумяла за 10 месеца да вземе решение за закупуване на автобуси, след като става ясно, […]

Откриха изчезналия 39-годишен мъж, удавен на неохраняван плаж край Синеморец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4173066

Трупът на 39-годишния мъж, който бе обявен за издирване преди дни, е бил открит на неохраняван плаж в землището на село Синеморец, община Царево, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.
Тялото е било открито от 30-годишен мъж вчера. Той подал сигнала в Районно управление “Полиция” - Царево за това че в местността “Липите” в землището на село Трупът на 39-годишния мъж, който бе обявен за издирване преди дни, е бил открит на неохраняван плаж в землището на село Синеморец, община Царево, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. Тялото е било открито от 30-годишен мъж вчера. Той подал сигнала в Районно управление “Полиция” - Царево за това че в местността “Липите” в землището на село

Очаква ни инфарктна среща! Григор среща Новак на полуфинал на „Уимбълдън”

http://frognews.bg/news_72590/

Инфарктна среща за целия български народ предстои да се случи само след броени часове. Григор Димитров и Новак Джокович ще играят полуфинал на "Уимбълдън".

Петър Чобанов: Буферът за банките – само ако се наложи

http://www.mediapool.bg/petar-chobanov-buferat-za-bankite-samo-ako-se-nalozhi-news222259.html

"Подкрепата за ликвидността на банковата система ще бъде използвана само ако се наложи. Буферът е налице, но той няма да се отрази на разходите на правителството". Това заявил министърът на финансите Петър Чобанов в интервю за агенция „Ройтерс", цитирано от българското финансово министерство. Интервюто все още не се е появило на сайта на агенцията.   Министърът допълнил, че банковата система в България е с висока капиталова адекватност и ликвидност.   Според него последните събития в страната няма да повлияят на планирания бюджетен дефицит от 1,8% от брутния вътрешен продукт за тази година. Министър Чобанов коментира също така, че те няма да се отразят и на предвидения икономически растеж, който за 2014 г. е заложен на 2,1 процента.   Според него се наблюдава акумулиране на вътрешни инвестиции, "което ни дава увереност, че нашата прогноза за тази година е постижима", уточнявайки, че ръстът им е над 4% през всяко едно от последните две тримесечия.   Министърът на финансите заявява още, че международните инвеститори са показали доверието си в България, след като през миналия месец страната набра близо 1,5 млрд. евро на международните капиталови пазари със само 2,95% купон за емсиия десетгодишни облигации, която беше менажирана от HSBC, Citi и JP Morgan. Той допълва, че на предхождащата емисия през 2012 г. купонът е бил 4,25 процента.   Министър Чобанов уточнява, че страната ни излиза рядко на международните пазари и то само когато има нужда, и че през тази година това е малко вероятно да се случи отново.

Малко над 42 200 българи удрят тавана на пенсиите от 840 лева

http://www.moreto.net/novini.php?n=256904

Малко над 42 000 възрастни българи вече ще получават по 840 лева на месец, след като бе вдигнат тавана на пенсиите, съобщиха от НОИ, цитирани от „Телеграф”. Досега максимално възможната сума бе 770 лева на месец. Промяната е в резултат от влизането в сила на така нареченото „швейцарско правило”.

Търсят спасители за 4 безстопанствени плажа

http://pik.bg/търсят-спасители-за-4-безстопанствени-плажа-news198641.html

Търсят спасители за 4 безстопанствени плажа

Областната управа в Бургас търси фирма, която да осигури спасители за четири безстопанствени плажа - "Европа", "Ахелой", "Атанасовска коса" и "Краймория-юг". Това съобщиха от областната управа, цитирани от БТА.

Там е открита процедура за възлагане на обществена поръчка за обезпечаване на водноспасителната дейност Парите за спасителите ще бъдат осигурени от държавния бюджет. Прогнозната цена е 53 600 лв. (без ДДС).Оферти се приемат до 10 юли в сградата на областната управата. Те ще бъдат отворени на 14 юли от 10.00 часа.

NSA следи потребители, използващи услуги за онлайн анонимност

http://econ.bg/Новини/NSA-следи-потребители-използващи-услуги-за-онлайн-анонимност_l.a_i.553964_at.1.html

Използването на онлайн инструменти за защита на личните данни може да ви добави към специален списък на щатската Агенция за национална сигурност...

Лидер на Зелените в ЕП призова Кристалина Георгиева да замени Катрин Аштън

http://www.mediapool.bg/lider-na-zelenite-v-ep-prizova-kristalina-georgieva-da-zameni-katrin-ashtan-news222258.html

Перспективите на България да получи ключова роля в бъдещата Европейска комисия (ЕК) с издигането на настоящия еврокомисар Кристалина Георгиева за върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността изглеждат все по-сериозни, след като в нейна подкрепа се изказа заместник-председателката на Европейския парламент Улрике Луначек от партията на Зелените. В момента този пост се заема от британската Катрин Аштън.   Лидерите на ЕС ще се събират на 16 юли, за да обсъждат наследниците на Аштън, на председателя на Европейския съвет Херман Ван Ромпой и на следващия председател на Еврогрупата.   Освен Кристалина Георгиева, чието име вече се тиражира като силно вероятна кандидатура за върховен представител на ЕС по външната политика, другата споменавано име е на италианския външен министър Фредерика Могерини, съобщава в петък сайтът EurActiv.   Борисов: Да се обзаложим, че ще номинират Станишев   Официални кандидатури все още не са издигани, а за България нещата изглеждат още по-сложни поради избухналата политическа криза и очакваната оставка на правителството на 23 юли. Доразбърквайки мътилката, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, чието правителство номинира Кристалина Георгиева през 2009 г., заяви в петък, че управляващите се готвят да предложат за еврокомисар Сергей Станишев, председател на българските и европейските социалисти.   "Сега разбирам, че ще номинират Сергей Станишев за еврокомисар в следващите дни", коментира той в кулоарите на парламента и допълни, че най-вероятно ще отговаря за имиграцията. Това е нов ресор, който се създава за пръв път в Европейската комисия.   На въпрос откъде знае това, Борисов отговори: "Искате ли да се обзаложим?” и обясни, че "те цяла година това са правили да гласят Станишев за еврокомисар". И след това повтори по адрес на управляващите, че "една година всичко това се търпя, за да може Сергей Станишев да стане еврокомисар". От БСП определиха думите му като "брътвежи".   "Ако е Кристалина Георгиева, ще получи много висок ресор и е много вероятно и заместник-председателско място в ЕК”, коментира още Борисов.   Ако България няма кандидатура на 16 юли, изпуска играта за важните постове   В четвъртък премиерът Пламен Орешарски каза, че все още не са обсъждани кандидатури и че това предстои да се случи на следващите консултации между политическите сили, защото "с него (бъдещия еврокомисар - бел. ред.) ще работят няколко правителства". От думите му стана ясно, че преди да подаде оставка, ще представи българската номинация в Брюксел.   Орешарски каза също, че няма да предлага еврокомисар по време на срещата на лидерите на ЕС на 16 юли, а по-скоро ще се ориентира в ситуацията и ще обмени мнение с бъдещия председател на ЕК Жан-Клод Юнкер. Дипломати обаче казват, че онези държави, които не представят кандидатури на 16 юли, няма да са в състояние да влязат в играта за по-важните постове.   Очаква се на 15 юли Юнкер да бъде утвърден от Европейския парламент за председател на ЕК. След това той трябва да изпрати писма на правителствата на страните членки да предложат кандидатурите си за членове на ЕК.   БСП отказват да коментират "брътвежите" за Станишев   БСП реагираха с раздразнение на прогнозите на Борисов за номинирането на Станишев. Председателят на групата на левицата в парламента Атанас Мерджанов дори се скара на журналистите: "Учудвам се на това ваше упорство непременно да държите да коментираме едни брътвежи, които не почиват на никаква достоверност". Той напомни, че изборът на еврокомисар е в правомощията изключително на правителството, а не на парламентарните групи. "Бойко Борисов очевидно е над всички в тази държава, учудвам се упорството ви да коментираме брътвежи, които не почиват на никаква достоверност, а само на слухове”, допълни той. А лидерът на ДПС Лютви Местан каза, че до момента никой не е водил разговори с него и с ДПС за бъдещия еврокомисар.   "При президента се разбрахме и този въпрос да стои на масата на консултациите между основните политически сили в България”, посочи Местан и допълни, че има нагласа да подпомогне постигането на съгласие. Той декларира, че ДПС няма своя кандидатура и няма постави такава на консултациите.   Зам.-шефът на ЕП от Зелените подкрепи Георгиева като "най-подходяща" Зам.-председателката на ЕП Улрике Луначек, която бе водач на листата на австрийските Зелени на евроизборите, заяви пред австрийската агенция АПА, че Кристалина Георгиева е "най-подходяща" за поста на Аштън. "Тя изигра отлична роля за хуманитарната помощ, за която беше отговорна, и в този свят тя се чувства у дома си", допълва Луначек. Основен критерий за наследника на Катрин Аштън е той да има опит, компетенции и мрежа от контакти. "Върховният представител на ЕС по външната политика не може да промени липсата на единство сред страните членки. Това, което той или тя може да направи, е да има повече кураж да дава насоки на държавите членки", каза Луначек. Австрийската агенция отбелязва, че Аштън е постигнала много в диалога между Сърбия и Косово, както и в преговорите за иранската ядрена програма. "Най-големият й недостатък беше, че в този свят на външната политика тя не беше у дома си", каза Луначек. Следващият върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността трябва да бъде избран на 16 юли в Брюксел. Номинацията трябва да бъде одобрена и от Европарламента.

Борисов: Да се обзаложим, че ще номинират Станишев за еврокомисар

http://www.mediapool.bg/borisov-da-se-obzalozhim-che-shte-nominirat-stanishev-za-evrokomisar-news222258.html

"Сега разбирам, че ще номинират Сергей Станишев за еврокомисар в следващите дни", заяви пред журналисти в петък в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след поредния провал на пленарното заседание.   Попитан дали това е истина и откъде знае, Борисов заяви: "Искате ли да се обзаложим” и обясни, че "те цяла година това са правили да гласят Станишев за еврокомисар".   "Учудвам се на това ваше упорство непременно да държите да коментираме едни брътвежи, които не почиват на никаква достоверност", коментира по този повод пред журналисти председателят на ПГ на БСП Атанас Мерджанов. С мен разговори на тема "български еврокомисар" и с никого от ДПС до този ден никой не е водил, каза лидерът на ДПС Лютви Местан.   Борисов отрече, че ГЕРБ проваля заседанията на парламента, а групата иска да влезе, когато действително има да се вземат важни решения. Затова лично той ще отиде и на нови консултации на политическите сили.   "Аз вече два пъти участвам в разговори, където уж се разбираме всичко. На другия ден – 20 нови закона от БСП, главен секретар за следващите 5 години, съпругата на съдията от 2015 г. назначена, Сметни палати, обществени поръчки. Безпардонна работа. Какво да участвам? Трети път ще участвам. И какво от това”, продължи той.   "Агонията е една година. Няма система, която вече да не е разрушена. Здравна каса – половин милиард, болниците – половин милиард, митници и данъчни – на минус 800 милиона. Фонд "Земеделие” – корупция, за Министерство на земеделието – корупция. Забравихте ли тези дати, за които ви казвах всеки месец какво се случва в земеделието? Загина човек. Няма нещо, което аз да не съм говорил. 3 милиарда задължения в НЕК”, допълни Бойко Борисов.   "Сега разбирам, че се подготвят да подпишат и за седми реактор. В тази криза най-бедната държава в света да вземе най-скъпия реактор в света и да заложи пети и шести реактор. Това се подготвят да направят. Нямам думи по която и да е тема. Говорих го, говорих го, говорих го. Като казвах, че без "Атака” те не могат да управляват, а те казваха: "Глупости. Само ние сме – БСП и ДПС”. Е, защо не управляват сами БСП и ДПС”, попита Борисов.   "Cлед изборите ще вдигнат цената на тока и там, където са кметове на ГЕРБ, с 11% парното. Това е брутално действие от тяхна страна. Няма и грам да искат съгласие, да искат нещо нормално. Всичко е наопаки, до едно", продължи лидерът на ГЕРБ.   "Спрени еврофондове. Комисарят Хан излезе и каза, че те нямат, не са си пратили още одиторските органи”, добави Бойко Борисов. "Преди 5 години така подписаха договорите и като дойдохме ние, те казаха: "Борисов не се разплаща с бизнеса”. Сега парите ги няма. От тези 500 милиона са разплатени към днешна дата само 18 милиона. Октомври, образно казано, ще дойдат за другите 480 и ще кажат примерно: "Борисов не иска да плати на бизнеса”.   "Парите ги няма”, посочи Борисов. "За тези 700 милиона сега ще проведат поръчките, ще се наредят после фирмите и ще кажат: "Дайте ни парите”. Ама тях ги няма. Държавата е на минус, минус, минус милиарди вече. Ние оставихме всички фондове до един да работят”, подчерта лидерът на ГЕРБ.   "Орешарски преди два дни каза: няма да актуализираме бюджета, колкото има – толкова. Аз какво да му кажа на Орешарски? Какво да направим? Казахме му сто пъти, даже за да подсиля усещането от казаното от мен, го наричах псевдопремиер, какво ли не го наричах – да се обиди, да се ядоса, да си хвърли оставката и да си тръгне. Не”, допълни Борисов.   "Знаете ли какъв е другият капан, който правят? Орешарски това го разбира. Като не актуализира сега бюджета, ще остави двата месеца на служебното правителство да няма никакви пари. Тогава който ще е министър на здравето, ще я забравите бързо Таня Андреева, ще започнете да викате: "Днес "Пирогов” спира, еди-коя си болница спира, дайте пари”. Той по закон тогава няма как да актуализира, парламентът го няма и ще ни поставят всички на колене. Ето това правят”, посочи Борисов.   На въпрос, дали става дума за актуализация на държавния бюджет или този на Здравната каса, Борисов каза: „Каквото искат. Ще влезем и ще ги подкрепим”.   Те и това ако направят, вече ще отговорят докрай на всичките ми пророкувания, които една година правех – че една година всичко това се търпя, за да може Сергей Станишев да стане еврокомисар. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Попитан за какъв ресор има възможност Станишев да е еврокомисар, Борисов каза: „По емиграцията най-вероятно”.   На въпрос, защо не са спрели мениджъри на държавни фирми, които са се поддали на паниката за банките, Борисов каза: „Защото обикновените хора за тях никога не са имали значение. Защото другото обяснение е умисъл, защото така са направили и в КТБ. Ако са направили същото и в ПИБ, това означава, че те умишлено са искали да сринат системата”.   "Единственото, за което ги държа тук, е за да проявят малко разум и тези 2-3 неща, които трябва действително да се направят, да влезем и да ги направим. Те искат да си използват времето да си назначават хората. Помните – дадох оставката, един човек не сме назначили. Ние сме първа политическа сила, сиреч народът не им е казал – махнете всичко от ГЕРБ. Те махнаха до кокал всичко. Сега се опитват с всякакви законови трикове да си бетонират за следващото управление послушните кадри. А какви посланици са подготвили, какво чудо там се подготвя. Що има "Държавна сигурност” – всичко е там подготвено”, посочи още Борисов и повтори, че въпреки всичко "ще отидем на консултации".

Бойко Борисов: Да се обзаложим, че ще номинират Станишев за еврокомисар в следващите дни

http://www.mediapool.bg/boiko-borisov-da-se-obzalozhim-che-shte-nominirat-stanishev-za-evrokomisar-v-sledvashtite-dni-news222258.html

"Сега разбирам, че ще номинират Сергей Станишев за еврокомисар в следващите дни", заяви пред журналисти в петък в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след поредния провал на пленарното заседание.   Попитан дали това е истина и откъде знае, Борисов заяви: "Искате ли да се обзаложим” и обясни, че "те цяла година това са правили да гласят Станишев за еврокомисар".   След което отрече, че ГЕРБ проваля заседанията на парламента, а групата иска да влезе, когато действително има да се вземат важни решения. Затова лично той ще отиде и на нови консултации на политическите сили.   "Аз вече два пъти участвам в разговори, където уж се разбираме всичко. На другия ден – 20 нови закона от БСП, главен секретар за следващите 5 години, съпругата на съдията от 2015 г. назначена, Сметни палати, обществени поръчки. Безпардонна работа. Какво да участвам? Трети път ще участвам. И какво от това”, продължи той.   "Агонията е една година. Няма система, която вече да не е разрушена. Здравна каса – половин милиард, болниците – половин милиард, митници и данъчни – на минус 800 милиона. Фонд "Земеделие” – корупция, за Министерство на земеделието – корупция. Забравихте ли тези дати, за които ви казвах всеки месец какво се случва в земеделието? Загина човек. Няма нещо, което аз да не съм говорил. 3 милиарда задължения в НЕК”, допълни Бойко Борисов.   "Сега разбирам, че се подготвят да подпишат и за седми реактор. В тази криза най-бедната държава в света да вземе най-скъпия реактор в света и да заложи пети и шести реактор. Това се подготвят да направят. Нямам думи по която и да е тема. Говорих го, говорих го, говорих го. Като казвах, че без "Атака” те не могат да управляват, а те казваха: "Глупости. Само ние сме – БСП и ДПС”. Е, защо не управляват сами БСП и ДПС”, попита Борисов.   "Cлед изборите ще вдигнат цената на тока и там, където са кметове на ГЕРБ, с 11% парното. Това е брутално действие от тяхна страна. Няма и грам да искат съгласие, да искат нещо нормално. Всичко е наопаки, до едно", продължи лидерът на ГЕРБ.   "Спрени еврофондове. Комисарят Хан излезе и каза, че те нямат, не са си пратили още одиторските органи”, добави Бойко Борисов. "Преди 5 години така подписаха договорите и като дойдохме ние, те казаха: "Борисов не се разплаща с бизнеса”. Сега парите ги няма. От тези 500 милиона са разплатени към днешна дата само 18 милиона. Октомври, образно казано, ще дойдат за другите 480 и ще кажат примерно: "Борисов не иска да плати на бизнеса”.   "Парите ги няма”, посочи Борисов. "За тези 700 милиона сега ще проведат поръчките, ще се наредят после фирмите и ще кажат: "Дайте ни парите”. Ама тях ги няма. Държавата е на минус, минус, минус милиарди вече. Ние оставихме всички фондове до един да работят”, подчерта лидерът на ГЕРБ.   "Орешарски преди два дни каза: няма да актуализираме бюджета, колкото има – толкова. Аз какво да му кажа на Орешарски? Какво да направим? Казахме му сто пъти, даже за да подсиля усещането от казаното от мен, го наричах псевдопремиер, какво ли не го наричах – да се обиди, да се ядоса, да си хвърли оставката и да си тръгне. Не”, допълни Борисов.   "Знаете ли какъв е другият капан, който правят? Орешарски това го разбира. Като не актуализира сега бюджета, ще остави двата месеца на служебното правителство да няма никакви пари. Тогава който ще е министър на здравето, ще я забравите бързо Таня Андреева, ще започнете да викате: "Днес "Пирогов” спира, еди-коя си болница спира, дайте пари”. Той по закон тогава няма как да актуализира, парламентът го няма и ще ни поставят всички на колене. Ето това правят”, посочи Борисов.   На въпрос, дали става дума за актуализация на държавния бюджет или този на Здравната каса, Борисов каза: „Каквото искат. Ще влезем и ще ги подкрепим”.   Те и това ако направят, вече ще отговорят докрай на всичките ми пророкувания, които една година правех – че една година всичко това се търпя, за да може Сергей Станишев да стане еврокомисар. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Попитан за какъв ресор има възможност Станишев да е еврокомисар, Борисов каза: „По емиграцията най-вероятно”.   На въпрос, защо не са спрели мениджъри на държавни фирми, които са се поддали на паниката за банките, Борисов каза: „Защото обикновените хора за тях никога не са имали значение. Защото другото обяснение е умисъл, защото така са направили и в КТБ. Ако са направили същото и в ПИБ, това означава, че те умишлено са искали да сринат системата”.   "Единственото, за което ги държа тук, е за да проявят малко разум и тези 2-3 неща, които трябва действително да се направят, да влезем и да ги направим. Те искат да си използват времето да си назначават хората. Помните – дадох оставката, един човек не сме назначили. Ние сме първа политическа сила, сиреч народът не им е казал – махнете всичко от ГЕРБ. Те махнаха до кокал всичко. Сега се опитват с всякакви законови трикове да си бетонират за следващото управление послушните кадри. А какви посланици са подготвили, какво чудо там се подготвя. Що има "Държавна сигурност” – всичко е там подготвено”, посочи още Борисов и повтори, че въпреки всичко "ще отидем на консултации".  

Откриха първата в България еко велоалея в Бургас

http://pik.bg/откриха-първата-в-българия-еко-велоалея-в-бургас-news198640.html

Откриха първата в България еко велоалея в Бургас

Първата в България еко велоалея беше открита в Бургас, предаде "Фокус".

На откриването присъстваха зам.-кметът по строителство Костадин Марков, председателят на общинския съвет Констатин Луков и представители на фирмата дарител. Началото на велоалеята е на ж.п прелеза до стадион „Лазур” и минава по околовръстния път на Приморски парк. Нейната дължина е 570 метра. Новата придобивка е експериментална и е единствена в България.

Строена е по иновативен метод с един от най-устойчивите материали от екологична гледна точка.Настилката позволява да бъдат поети до 200 литра на кв. м. вода, не се нагрява като асфалта и не замръзва. При строителството на новата велоалеята в Бургас са използвани над 60 тона екоматериал, каза по време на откриването зам.-кметът по строителството в община Бургас Костадин Марков. Той обясни: "Реално покрива от вход до вход Морската градина. Това е иновативен продукт. Фирмата в момента формира цената, но смятат, че тя ще бъде близка до стандартните тротоарни плочки или до асфалтовите настилки.

Оскъпяването ще дойде вероятно от нуждата от съществуване на дренажна система, която отдолу ще отвежда водата, която се попива в бетона. При всички случаи ще бъде малко по-скъпо, но е иновативен продукт, който лично на мен много ми харесва. Виждате какво се случи във Варна.

Ако съумее някой ден нашата държава да разполага с подобни настилки, гарантирам, че просто нещата ще стоят по друг начин. 200 литра минимално количество на квадратен метър да поеме настилката е убийствена цифра”.


Прогноза: Франция - Германия

http://worldcup2014.actualno.com/Prognoza-Francija---Germanija-news_37787.html

Страхотен сблъсък ни очаква тази вечер. Германия и Франция отдавна не са се срещали на голямо първенство, а този мач е с огромен залог. Йоаким Льов има проблеми с настинка на част от своите играчи. Пр...

Екзотичен клуб предложи спасение на Суарес

http://worldcup2014.actualno.com/Ekzotichen-klub-predloji-spasenie-na-Suares-news_37788.html

Кандидатите да спасят кариерата на звездата Луис Суарес, като същевременно с това се окъпят в неговата слава, се увеличиха до два. След като косовският Хайвалия поиска да вземе уругваеца, на свой ред ...

Анисе при представянето си: Винаги съм искал в Лудогорец

http://bgfootball.actualno.com/Anise-pri-predstavjaneto-si-Vinagi-sym-iskal-v-Ludogorec-news_37789.html

Абел Анисе ще играе с №12 в Лудогорец. Най-новото попълнение на шампионите бе представено пред медиите на лагера в английския град Честър от треньора Стойчо Стоев и спортния директор Методи Томанов. ...

7-километрово задръстване се е образувало между Поморие и Слънчев бряг

http://society.actualno.com/7-kilometrovo-zadrystvane-se-e-obrazuvalo-mejdu-Pomorie-i-Slynchev-brjag--news_37790.html

7-километрово задръстване се е образувало след разклона на Поморие до Ахелой. Разстоянието се минава за 1 час. Километрична е опашката и в обратната посока - от Слънчев бряг до светофара на курортно...

Неймар по стъпките на Рууни - бори емоциите с помощта на психолог

http://worldcup2014.actualno.com/Nejmar-po-stypkite-na-Ruuni---bori-emociite-s-pomoshtta-na-psiholog-news_37791.html

Суперзвездата на Бразилия Неймар прибягна до услугите на психолог, за да се справи с напрежението преди четвъртфиналния мач с Колумбия. Двубоят е утре, а нападателят не е в състояние сам да се пребори...

Яценюк: Енергетиката ни е в критично състояние

http://www.vesti.bg/novini/iaceniuk-energetikata-ni-e-v-kritichno-systoianie-6016454

Енергийният пазар в Украйна е в свръхкритична ситуация, заяви днес премиерът Арсений Яценюк пред парламента на страната.

НАП следи 53 стоки с висок фискален риск

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4173055

Звеното за фискален контрол на НАП вече следи движението в страната на още 53 стоки с висок фискален риск, съобщиха от приходната агенция.
Със заповед на министъра на финансите към списъка на стоките, които са обект на наблюдение от фискалните агенти, се добавят допълнителни групи. Сред новите стоки са различни видове плодове, зеленчуци, месо, Звеното за фискален контрол на НАП вече следи движението в страната на още 53 стоки с висок фискален риск, съобщиха от приходната агенция. Със заповед на министъра на финансите към списъка на стоките, които са обект на наблюдение от фискалните агенти, се добавят допълнителни групи. Сред новите стоки са различни видове плодове, зеленчуци, месо,

НАП следи 53 стоки с висок фискален риск

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4173050

Звеното за фискален контрол на НАП вече следи движението в страната на още 53 стоки с висок фискален риск, съобщиха от приходната агенция.
Със заповед на министъра на финансите към списъка на стоките, които са обект на наблюдение от фискалните агенти, се добавят допълнителни групи. Сред новите стоки са различни видове плодове, зеленчуци, месо, Звеното за фискален контрол на НАП вече следи движението в страната на още 53 стоки с висок фискален риск, съобщиха от приходната агенция. Със заповед на министъра на финансите към списъка на стоките, които са обект на наблюдение от фискалните агенти, се добавят допълнителни групи. Сред новите стоки са различни видове плодове, зеленчуци, месо,

Как Макао изпревари Швейцария по богатство

http://www.vesti.bg/sviat/kak-makao-izprevari-shvejcariia-po-bogatstvo-6016450

За поредна година номер едно по БВП на глава от населението е Люксембург със 111 162 долара, България е на 70-ата позиция със 7296 долара.

Сектанти засилват дейността си във Варна след наводненията

http://www.moreto.net/novini.php?n=256913

След тежкото наводнение във Варна, се забелязва засилване дейността на съмнителни лица представящи се за „божии вестители”, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна . Представителите на съмнителните вероизповедания обикалят къщите и разясняват на хората, че наводненията отпреди 2 седмици са наказание свише.

БСП обвини ГЕРБ в двоен стандарт - не работят, но ползват коли, жилища, командировки

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/04/2336921_bsp_obvini_gerb_v_dvoen_standart_-_ne_rabotiat_no/?ref=rss


БСП отново обвини ГЕРБ в блокаж на работата на парламента и двоен стандарт - не участва в пленарни заседания, но ползват служебните автомобили, жилищата, получават командировъчни и всички онези екстри, които се полагат на работещи народни представители.

"Атакуват се решения на правителството за списъци на нови обществени поръчки, но се отказва да се присъства в пленарна зала, за да се осъществява парламентарен контрол. Кой има интерес от този хаос", попита председателят на групата на...

Крадец отмъкна бойлер през покрив

http://frognews.bg/news_72588/

Сръчни крадци обраха къща и отмъкнаха бойлер през покрива. За инцидента станал в село Михайлово се разбрало в четвъртък , съобщи „Конкурент”.

Рогозин: Източноевропейските членки на НАТО ще пратят на Украйна старо оръжие

http://www.mediapool.bg/rogozin-iztochnoevropeiskite-chlenki-na-nato-shte-pratyat-na-ukraina-staro-orazhie-news222257.html

Източноевропейските членки на НАТО ще пратят на Украйна останалото им оръжие съветско производство, твърди руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, съобщи ИТАР-ТАСС. "Става дума за оръжие съветско производство", написа в социална мрежа Рогозин.   По думите му САЩ ще компенсират своите нови съюзници с оръжейни доставки и така американският военнопромишлен комплекс ще бъде доволен.

След 9 години брак принц Чарлз и Камила се развеждат

http://www.cross.bg/kamila-printz-charlz-1419070.html

/КРОСС/След месеци на слухове и спекулации за разпадането на брака на принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс, сп. "Глоуб" съобщи, че новината е потвърдена. Твърди се, че след 9 години брак херцогинята на Корнуол се е опитала да изнуди кралското семейство за 350 млн. долара, с които да купят мълчанието й. Жълтото издание "Celebdirty Laundry" твърди, че по този повод кралица Елизабет Втора я е нарекла "позор". Според източниците Камила е натрупала достатъчно компромати срещу принца на Уелс за 30-те години, в които са заедно и няма да се даде без тлъсто обезщетение. Слуховете за предстоящия развод се засилиха след обиколката на двойката в Канада. Жълтите издания твърдят, че те изобщо не са искали да прекарат толкова време заедно, но кралицата е настояла, за да си възвърнат доверието и любовта на поданиците си, след огромния успех на триседмичната обиколка на принц Уилям и съпругата му Кейт в Австралия и Нова Зеландия. Според източниците на списанието, Камила се е държала здраво за чашката по време на цялото пътуване, което пък вбесявало Чарлз.  

Разбити илюзии: От секс не се отслабвало

http://www.bnews.bg/article-110202

Не се отслабва от секс, смятат учени, които не са Наталия Кобилкина.

БНР:Километрично задръстване се образува от Поморие до Слънчев бряг

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/XPlzWhJmKfA/

Опашка от чакащи автомобили, дълга близо 7 километра, се образува след разклона на Поморие до Ахелой. Разстоянието се минава за 1 час. Километрична е опашката и в обратната посока – от Слънчев бряг до светофара на курортното селище Ахелой.

Два километра след изхода на Поморие колите спират, а краят на колоната не се вижда.

Пътуването до курортния комплекс “Слънчев бряг” не е за хора със слаби нерви, казаха шофьори.

Тапата се образува на светофара в Ахелой, а причината е, че повече от 10 години се чака движението на колите да бъде изведено извън курортното селище и да се завърши разширението на пътя Бургас – Слънчев бряг. Проектът обаче се забавя, дотогава шофьорите предложиха и друго решение на проблема:

Има задръстване. Не е нормално. Или един подлез, или един надлез. Това е въпрос на 20 дена да го направят. Кмет има, пари има, всичко има.

Очаква се натоварен трафик по пътищата на Южното Черноморие през почивните дни.  /БНР/

Вижте резултатите от второто класиране на седмокласниците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4173044

Резултатите от второто класиране на учениците, кандидатстващи след седми клас в гимназиите, могат да бъдат проверени на адрес: 7klas.mon.bg. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката.
Документи за второто класиране се подаваха от 27 юни до 1 юли, след като първото излезе на 26 юни. Желанията не могат да се пренареждат, Резултатите от второто класиране на учениците, кандидатстващи след седми клас в гимназиите, могат да бъдат проверени на адрес: 7klas.mon.bg. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката. Документи за второто класиране се подаваха от 27 юни до 1 юли, след като първото излезе на 26 юни. Желанията не могат да се пренареждат,

Тел Авив ще има въздушна транспортна мрежа

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/07/04/2336788_tel_aviv_shte_ima_vuzdushna_transportna_mreja/?ref=rss


Въздушна транспортна мрежа ще бъде изградена в Тел Авив, Израел, съобщи Би Би Си.

Като за начало проектът ще представлява линия с дължина от 500 м, която ще обслужва експериментално централата на компанията за космически технологии Israel Aerospace Industries.

Въздушните превозни средства са двуместни и ще бъдат предвижвани по повдигнати над земята магнитни линии. Идеята е да се развие алтернатива на наземния транспорт и да се облекчи натовареният трафик в градовете....

4 години затвор за преподавател от Благоевград

http://pik.bg/4-години-затвор-за-преподавател-от-благоевград-news198633.html

4 години затвор за преподавател от Благоевград

Ямболският районен съд постанови ефективна четиригодишна присъда на бившия преподавател в Югозападния университет доц. Сашо Рангелов. С измама той е придобил над 18 000 лева от 10 елховски учителки.

Ямболските магистрати признаха доц. Рангелов за виновен в това, че от 2006-а до средата на 2008-а година е заблуждавал елховските учителки, че е административен ръководител по програма за обучение на специализанти за допълнителна квалификация по английски език.

В продължение на две години той вземал от учителките пари за приемни изпити, подготвителни курсове, семестриални такси и магистърски програми. Когато дошло време да завършват, от университета им казали, че това не може да стане, тъй като са платили такса само за първия семестър.

Съдът е обезщетил всяка от учителките с различни суми, обезщетена с 5 400 лева е и община Елхово, която е заплатила част от обучението на учителките.

Присъдата е обжалвана от Рангелов пред Ямболския окръжен съд, съобщава БНР.

Както многократно сме писали, 59-годишният доцент Рангелов, бе позорно изгонен от ЮЗУ Неофит Рилски след като завлече със заеми колегите си тук и изнесе престъпната си дейност на територията на Ямбол и Велико Търново. Работата по случая е започнала в полицейското управление в старата столица още през 2009 г. В хода на разследването е установено, че в периода от юли 2007 г. до месец февруари на следващата година Сашо Рангелов, успял да заблуди учители в различни средни училища на територията на област В. Търново, че чрез него могат да заплащат дължимите семестриални такси за дистанционна форма на обучение през учебната 2007/2008г. във висше учебно заведение в Благоевград. За семестър софиянецът им поискал по 400 лева.

Една част от тях превел на учебното заведение, а останалите прибрал за себе си. Когато разбрали за измамната схема те потърсили съдействие от полицията. След проведени действия по разследването криминалистите влезли в дирите на извършителя. Той бе привлечен в качеството на обвиняем за извършена измама, при условията на продължавано престъпление. През февруари, бе с наложена мярка за неотклонение "подписка".

Сашо Рангелов бе председател на партията на Софиянски в Благоевград, той бе разследван от местната икономическа полиция за измамата. Имаше данни, че е работил по схемата на територията и на област Плевен.

Ето резултатите от второто класиране на седмокласниците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4173032

Резултатите от второто класиране на учениците, кандидатстващи след седми клас в гимназиите, могат да бъдат проверени на адрес: 7klas.mon.bg. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката.
Документи за второто класиране се подаваха от 27 юни до 1 юли, след като първото излезе на 26 юни. Желанията не могат да се пренареждат, Резултатите от второто класиране на учениците, кандидатстващи след седми клас в гимназиите, могат да бъдат проверени на адрес: 7klas.mon.bg. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката. Документи за второто класиране се подаваха от 27 юни до 1 юли, след като първото излезе на 26 юни. Желанията не могат да се пренареждат,

10 грешки, които забавят метаболизма

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4173039

В сегашни дни едва ли има някой, който не знае, че метаболизмът се забавя с възрастта. Учените, от своя страна, постоянно правят нови изследвания върху проблема. Оказва се, че средно жените добавят над 600 грама на година, достигайки до зряла възраст - достатъчни да стигнат до 18 излишни килограма към 50-те си години, В сегашни дни едва ли има някой, който не знае, че метаболизмът се забавя с възрастта. Учените, от своя страна, постоянно правят нови изследвания върху проблема. Оказва се, че средно жените добавят над 600 грама на година, достигайки до зряла възраст - достатъчни да стигнат до 18 излишни килограма към 50-те си години,

Йовчев отвърна на удара на Цветанов със сигнал до прокуратурата

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Z58tzm6sDEg/

Вътрешният министър Цветлин Йовчев е изпратил сигнал до прокуратурата срещу предшественика си Цветан Цветанов. Новината бе потвърдена от МВР. Причината за сигнала са изказвания на Цветанов, в които твърди, че МВР е фалшифицирало справка за това колко пъти се е срещал с депутата от ДПС Делян Пеевски, докато е бил министър. От МВР тълкуват думите му като набеждаване, а не като клевета и затова са подали сигнал.

МВР е предоставило невярна справка за срещите с Пеевски, заяви Цветанов пред БиТиВи в края на май. По думите му около 60-70% от справката е невярна. Бившият министър обясни, че според данните на вътрешното ведомство той е имал срещи с Пеевски през уикендите. “Събота и неделя никога не съм ходил в министерството, за да правя срещи странични с когото и да било. Има моменти, когато съм бил в платен годишен отпуск. Също така има предстоящи мои пътувания, които няма как да съм провеждал подобни срещи”, обясни Цветанов.

Според Цветанов името на Пеевски е било дописвано в дневниците, в които се описва кой влиза в МВР. На въпрос дали смята, че министерството е фалшифицирало собствените си документи, Цветанов отвърна: “Това вече е практика за МВР”.

Скандалът около срещите “Цветанов-Пеевски” започна, след като депутатът от ДПС обяви, че е присъствал на срещи между ексминистъра и главния прокурор Сотир Цацаров. Според Пеевски Цветанов настоявал прокурорката по делото “Килърите” Ася Петрова да бъде назначена за зам.-главен прокурор. Петрова получи поста, но Цветанов отрече да я е лансирал. Впоследствие Пеевски представи справка на МВР, от която е видно, че е ходил във вътрешното ведомство 40 пъти. Депутатът дори обяви, че Цветанов го извикал в кабинета си в полунощ на рождения му ден и му оказвал натиск./КРОСС/

Сп. Globe: Принц Чарлз и Камила се развеждат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4173035

Девет години след шумната сватба на принц Чарлз и Камила Паркър Боулс приказката е на път да свърши. 
Списание Globe пусна новината на първа страница. Според изданието кралското семейство е в бракоразводен процес, а Камила е поискала обезщетение от 200 милиона паунда.
Според 66-годишната Камила исканата сума е начин кралското семейство да „купи Девет години след шумната сватба на принц Чарлз и Камила Паркър Боулс приказката е на път да свърши.  Списание Globe пусна новината на първа страница. Според изданието кралското семейство е в бракоразводен процес, а Камила е поискала обезщетение от 200 милиона паунда. Според 66-годишната Камила исканата сума е начин кралското семейство да „купи

Столетник дал 120 000 лева за параклис

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172913

99-годишният Петър Тодоров сам поддържа параклис над Смолян. Старецът възстановил “Свети Дух”, който при социализма бил превърнат в конюшня. От десетилетия го поддържа с пенсията си.
Бай Петър е от село Манастир, но се оженил в Смолян. Завършил школа в Търново и 10 г. бил в казармата. По време на Отечествената война за 15 минути го направили 99-годишният Петър Тодоров сам поддържа параклис над Смолян. Старецът възстановил “Свети Дух”, който при социализма бил превърнат в конюшня. От десетилетия го поддържа с пенсията си. Бай Петър е от село Манастир, но се оженил в Смолян. Завършил школа в Търново и 10 г. бил в казармата. По време на Отечествената война за 15 минути го направили

Марадона: Аржентина трябва да се събуди, играе на 40 %

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4173026

Победата на 1/8-финал на Аржентина срещу Швейцария с 1:0 след продължения очаквано не впечатли легендата на „гаучосите“ Диего Марадона. Бившият световен шампион всяка вечер дискутира мачовете от световното първенство в предаването „De Zurda“ с Виктор Уго Моралес по аржентинския канал „Telesur“.
„Толкова съм озлобен, ядосан и гневен, Победата на 1/8-финал на Аржентина срещу Швейцария с 1:0 след продължения очаквано не впечатли легендата на „гаучосите“ Диего Марадона. Бившият световен шампион всяка вечер дискутира мачовете от световното първенство в предаването „De Zurda“ с Виктор Уго Моралес по аржентинския канал „Telesur“. „Толкова съм озлобен, ядосан и гневен,

Тежка катастрофа между мотор и лек автомобил край Созопол

http://pik.bg/тежка-катастрофа-между-мотор-и-лек-автомобил-край-созопол-news198629.html

Тежка катастрофа между мотор и лек автомобил край Созопол

Мотор и лек автомобил „Тойота Ярис“ са се сблъскали вчера в местността „Буджака“, край Созопол, пише "Флагман".

Виновен за инцидента е водачът на мотора. Той не спазил дистанция поради което буквално се натресъл в правещия ляв завой лек автомобил.

В резултат от инцидента е пострадал само рокерът, който е с травми на гръдния кош и корема.

Прегледан е в болница и освободен за домашно лечение.

Чужденци не могат да осиновят българче, без да се срещнат лично с него

http://www.moreto.net/novini.php?n=256907

/Проект на нова Наредба за определяне на условията и реда за даване на съгласие за международно осиновяване и за воденето на регистрите на международните осиновявания, изработи експертна група на Министерство на правосъдието. Новите текстове предвиждат молбата за осиновяване на дете от чужди граждани да се изготвя от осиновяващия.

Vesti.bg с награда за отразяване на дарителството

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/vesti.bg-s-nagrada-za-otraziavane-na-daritelstvoto-6016436

За девета поред година снощи на официална церемония с наградите "Заедно" бяха отличени най-добрите благотворителни кампании и дарители през изминалата година

Писмо пристигна при получателя си с 83 години закъснение

http://www.cross.bg/pismoto-makmaiikul-plik-1419069.html

/КРОСС/Писмо, изпратено през 1931 г., е било доставено с 83 години закъснение. Наскоро пощенските служители в Питсфийлд открили сред сутрешната кореспонденция необичаен плик, съобщава Асошиейтед прес. Закъснялата кореспонденция била от дъщеря към майка й от града Холтън, щата Мейн до Питсфийлд, Масачузетс. Според марката от 2 цента те веднага установили, че писмото е било изпратено преди 1932 година. След тази година цената на пощенската марка се повишава на 3 цента. Да се достави писмото до адресата Долийн Макмайкъл се оказало невъзможно, тъй като нито тя, нито дъщеря й Мириам са сред живите. Въпреки това, пощенските служители си поставили за цел да открият някого от семейството и да му предадат пожълтелия от времето плик. Усилията им не били напразни. Оказало се, че роднините на Макмайкъл се преместили преди 40 години в града Соухейгън, Мейн, където живеят и днес. Така писмото попадна в ръцете на внучката Доли Макмайкъл. В писмото Мириам се извинява на майка си за това, че отдавна не й е писала.

Vesti.bg с награда за отразяване на дарителството

http://www.vesti.bg/pari/blagodetelstvo/vesti.bg-s-nagrada-za-otraziavane-na-daritelstvoto-6016436

За девета поред година снощи на официална церемония с наградите "Заедно" бяха отличени най-добрите благотворителни кампании и дарители през изминалата година

Джаз вълна залива Бургас през юли

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Avt0ZiAlN9s/

От 11 до 13 юли ще се проведе най-новият за града фестивал това лято – “Джаз в Бургас”. В него ще се съчетаят любовта към музиката, изкуството, историята и към цялостният ретро начин на живот. Културното събитие се организира от Фондация „Америка за България“ и Община Бургас.

Джаз-манията ще започне на 11 юли от 18:00 часа с фотографска изложба „Джазопис“. Събитията за вечерта не свършват с това. Бургаския духов оркестър ще изпълни популярни джаз мелодии от 19:30 часа на открита сцена “Охлюва”, а веднага след него от 20:00 часа на същата сцена Стоян Янкулов – Стунджи и приятели  ще направят музикална разходка през вековете.

Фестът ще съчетае всички вкусове и ще се погрижи да има за всеки по нещо. Затова на 12 юли от 11:00 часа на „Стената на приказките“ специално за най-малките любители ще се проведе „Джаз импровизация с бои и ноти“ – музикален проект на Венци Благоев и приятели. На него малчуганите ще имат възможност за първи път да се докоснат до инструментите и истинският дух на джаза, като самите те ще участват в импровизациите.

„Морски бриз с полъх на джаз“ ще зареди публиката с добро настроение от 18:00 на открита сцена „Охлюва“. От 19:30 часа концертът „Джазът Танцува“ ще направи вечерта на бургазлии още по-специална. В него ще вземат участие Венцислав Благоев, Невилиян Гемижев, Шибил Бенев, Димитър Благоев, Димитър Карамфилов и Никола Горялов. На него те ще съчетаят по развлекателен начин различни стилове музика и танци.

Гвоздеят на програмата несъмнено ще бъде съвместният концерт на Камелия Тодорова и Биг бенда на Българското национално радио, които ще закрият бургаския джаз фест на 13 юли от 20:00 часа на сцената на Летния Театър.

Всички, които имат намерение да посетят остров „Св. Анастасия“ също ще имат възможност да се включат в програмата на фестивала. Там ще се състоят изложбата „Джаз Грамофон“ и музикалния проект на Мира Кацарова – концерт „Cinema“ на 13 юли от 18:30 часа. На него Мирослава Кацарова, Мирослав Турийски и Христо Йоцов ще пресъздадат вдъхновяващата и запомнящата се музика от филмите „Buena Vista Social Club“, „Криле на желанието“, „Един мъж и една жена“ и др.

За джаз-феновете приятните изживявания с любимата музика не приключват с това. В края на месеца от 29 до 31 юли пред Община Бургас ще се проведат още три джаз концерта. За джем сешъна в Бургас на 31 юли пристига джаз триото от Ню Йорк „Sound Underground“. Младите музиканти Джона Удал, Дейвид Леон и Алек Алдред ще пренесат бургазлии в автентичната родина на джаза.

 

П Р О Г Р А М А

ДЖАЗ В БУРГАС

11, 12 и 13 юли 2014 г.

 

11 юли 2014 г. /ПЕТЪК/

 

Изложба „Джаз Грамофон“

Колекция от плочи от фонда на РБ „П. К. Яворов“ – Бургас

Остров „Света Анастасия“

от 11 до 13 юли, от 10.00 до 20.00 часа

 

         Пътуващи ретро автомобили с музиканти в Морската градина от 17.00 до 18.30 часа

 

Фотографска изложба „Джазопис“

алеята до КЦ „Морско казино“

откриване 18.00 часа 11.07

 

Концерт на Бургаски духов оркестър

Открита сцена “Охлюва“

19.30 часа

 

Концерт “Jaz(…)z”

„Еуфония инструменталис“:

Веселина Драголова-Данаилова – вокал

Венцислав Благоев – тромпет

Димитър Карамфилов – контрабас

Калин Жечев – пиано

Стоян Янкулов – Стунджи – барабани

Открита сцена “Охлюва“

20.00 часа

 

12 юли 2014 г. /СЪБОТА/

 

Пътуващи ретро автомобили с музиканти

в Морската градина

от 17.00 до 18.30 часа

 

„Джаз импровизации с бои и ноти“

/Джаз за деца/

Музикален проект на Венци Благоев и приятели:

Теодор Лихо – цветови импровизатор

Станислав Арабаджиев – клавирен естет

Димитър Благоев – китарен джаз Син

Димитър Карамфилов – конТрабАс

Никола Горялов – художник с четки и палки

Невена Григорова – муза с барабани

Венцислав Благоев – тромпетен наЧаЙник

Стена на приказките

11.00 часа

 

„Морски бриз с полъх на джаз“

с участието на брас квинтет „ms BRASS“

Открита сцена “Охлюва“

18.00 часа

 

„Джазът танцува“

История на различните стилове джаз, музика и танц

Невилиян Гемижев – кларинет

Шибил Бенев – пиано, китара

Димитър Благоев – китара

Димитър Карамфилов – контрабас

Никола Горялов – барабани

Открита сцена „Охлюва“

19.30 часа

 

 

13 юли 2014 г. /НЕДЕЛЯ/

 

Концерт Cinema

Мирослава Кацарова – вокал

Мирослав Турийски – пиано

Христо Йоцов – ударни

Остров „Света Анастасия“

18.30 часа

 

Концерт на Камелия Тодорова и

Биг бенд на Българското национално радио

Летен театър

20.00 часа

 

Морската вода по Добруджанския бряг е чиста

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/morskata-voda-po-dobrudzhanskiia-briag-e-chista-6016448

РЗИ контролира качеството на водата в 20 зони - от плаж "Дуранкулак-север" до плаж "Кранево-юг", и никъде не е установено изтичането на фекално-битови води

Никълъс Кейдж стана дядо

http://showbusiness.actualno.com/Nikylys-Kejdj-stana-djado-news_37779.html

Холивудският актьор Никълъс Кейдж е горд дядо на първо внуче, след като синът му Уестън и съпругата му Даниел станаха родители на момченце, съобщи Контактмюзик. Говорителка на двойката е потвърдила з...

Национал на Испания играе футбол на маса (ВИДЕО)

http://worldcup2014.actualno.com/Nacional-na-Ispanija-igrae-futbol-na-masa-VIDEO-news_37781.html

Левият бек на Испания Жорди Алба демонстрира новата си страст - футбол на маса! Футболистът се „запали“ по футболната версия на пинг-понга и често практикува със свои близки прияте...

Руският външен министър Сергей Лавров идва на посещение в България

http://europe.actualno.com/Ruskijat-vynshen-ministyr-Sergej-Lavrov-idva-na-poseshtenie-v-Bylgarija-news_37783.html

Външният министър на Русия Сергей Лавров ще бъде в София на 7 юли по покана на българския си колега Кристиан Вигенин, съобщиха от МВнР. Визитата е по повод отбелязването през 2014 г. на 135-годишнина...

Намалиха присъдата на Митхат Табаков с година

http://crime.actualno.com/Namaliha-prisydata-na-Mithat-Tabakov-s-godina--news_37784.html

Първият български депутат, осъден за корупция - Митхат Табаков от ДПС, ще лежи на топло с една година по-малко. Софийски апелативен съд (САС) намали с 12 месеца присъдата по едно от делата срещу него,...

Котка държа за заложници възрастни хора цели два дни

http://curious.actualno.com/Kotka-dyrja-za-zalojnici-vyzrastni-hora-celi-dva-dni-news_37785.html

Истински екшън, но с необичаен отрицателен герой - котка разбойник, се разиграл в дома на възрастна двойка във Великобритания, пише в. "Метро". Съпрузите Брус и Айлийн Гоф, съответно на 74 и...

Икономическата офанзива на Путин възражда старите съветски връзки в Източна Европа

http://www.mediapool.bg/ikonomicheskata-ofanziva-na-putin-vazrazhda-starite-savetski-vrazki-v-iztochna-evropa-news222256.html

Русия плете мрежа от икономически връзки с бившите си сателити в Централна и Източна Европа. Преди четвърт век, когато комунистическите режими в Централна и Източна Европа падаха един след друг, икономически съсипаният Съветски съюз можеше само да гледа.   СССР се разпадна и източноевропейските страни се втурнаха да се присъединяват към НАТО и Европейския съюз. Вместо да изпраща войски в бившата си сфера на влияние, както правеше някога, Русия сега плете мрежа от икономически връзки с бившите си сателити.   Било за финансиране на унгарска атомна електроцентрала или на газопровода "Южен поток" в България, руските пари купуват влияние в Източна Европа.   Някои страни в региона намират за все по-контрапродуктивно да действат срещу интересите на Русия въпреки нейното вмешателство в Украйна. Унгарски, словашки и чешки политици се обявяват открито против по-строги европейски санкции срещу Русия, тъй като се опитват да запазят достъп до нейните енергийни ресурси и потребителски пазар от около 140 милиона души.   "Руснаците играят в ЕС класическа игра по метода "разделяй и владей", казва Отилия Данд, анализатор от Teneo Intelligence, консултант по въпросите на политическите рискове. "Те правят така, че националните интереси на отделните държави членки, а не толкова общият европейски интерес, да имат по-голяма тежест, когато взимат решения." Кредити от Сбербанк   Едно от руските оръжия е Сбербанк, най-големият контролиран от държавата кредитор в страната. През последните няколко години, с активи от близо 12 милиарда евро (16 милиарда долара), Сбербанк Европа стъпва в Централна Европа и навсякъде на Балканите.   Освен че разширява своята мрежа от филиали, тя отпуска големи кредити на компании в бивша комунистическа Европа. През март банката се съгласи да предостави заем от 820 милиона долара на Agrokor, хърватска компания, която сега придобива словенския си конкурент Mercator Poslovni Sistem. Сделката ще доведе до създаването на най-голямата верига хранителни магазини на Балканите.   Русия е съсредоточила вниманието си главно върху енергетиката. В началото на тази година тя си осигури присъствие в този сектор в ЕС, когато се споразумя с Унгария да й построи два атомни реактора. За да финансира проекта, Кремъл предложи на унгарците до 10 милиарда евро под формата на 30-годишен кредит при лихви под пазарните - условия, които никоя западноевропейска търговска банка не би могла да предложи.   През юни Сбербанк съобщи, че ще предостави 1.2 милиарда долара кредитна линия на Slovenske Elektrarne, словашката електроенергийна компания, контролирана от италианската Enel.   Slovenske Elektrarne се мъчи да довърши проектираната още от Съветския съюз атомна електроцентрала в Моховце. Парите говорят Главният изпълнителен директор на Enel Франческо Стараче казва, че неговата компания обмисля да продаде словашките си операции като част от програма за намаляване на дълговете.   Руската държавна ядрена корпорация Росатом е сред потенциалните купувачи според медийни съобщения. Enel отказа коментар.   Руската политика на отпускане на кредити е "съгласувана кампания за придобиване на икономическо и геополитическо влияние и тя, може да се твърди, е доста успешна", казва Тимъти Аш, главен икономист в Standard Bank в Лондон.   "Малки държави като Унгария, Словакия или Сърбия имат нужда от чуждестранни инвестиции. Парите говорят."   Източноевропейците съвсем не правят изключение, като преследват своите собствени икономически интереси, според Аш.Франция бе разкритикувана от САЩ и партньорите си от ЕС през май, след като реши да не се отказва от продажбата два хеликоптероносача Mistral на Русия. Италия и Австрия обявиха подкрепата си за проекта на Газпром за газопровод "Южен поток", замислен да транспортира природен газ в Европа при заобикаляне на Украйна. Балтийски безпокойства   Готовността за приемане на руски пари не се харесва на Полша и балтийските страни Естония, Латвия и Литва - единствените бивши комунистически държави, които граничат с Русия. За разлика от своите братя по съдба от Централна Европа, те искат по-строги санкции срещу Москва и повече натовски войници на своя територия.   Чехите, словаците и унгарците казват, че нямат нужда алиансът да разполага войски на тяхна земя. Те подчертават голямото значение на бизнес връзките със Сбербанк и други руски компании.   Тези страни водят "опортюнистична политика към Русия по време на украинската криза", казва Иржи Пехе, директор New York University в Прага и бивш съветник на покойния чешки президент Вацлав Хавел.   Опортюнизмът е точно това, на което разчита Русия, според Отилия Данд. Ето защо за нея е изгодно за развива икономически връзки с европейски страни, които са по-бедни и по-малки от останалите, но въпреки това имат глас по европейските въпроси.   "За руснаците нещата опират до ефективността", казва Данд.   "Те инвестират един милиард евро в малка държава и тя е купена. Това е съвсем разумно бизнес решение."   По БТА.

Сп. Globe: Принц Чарлз и Камила се развеждат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4173024

Девет години след шумната сватба на принц Чарлз и Камила Паркър Боулс приказката е на път да свърши. 
Списание Globe пусна новината на първа страница. Според изданието кралското семейство е в бракоразводен процес, а Камила е поискала обезщетение от 200 милиона паунда.
Според 66- годишната Камила исканата сума е начин кралското семейство да „купи Девет години след шумната сватба на принц Чарлз и Камила Паркър Боулс приказката е на път да свърши.  Списание Globe пусна новината на първа страница. Според изданието кралското семейство е в бракоразводен процес, а Камила е поискала обезщетение от 200 милиона паунда. Според 66- годишната Камила исканата сума е начин кралското семейство да „купи

Навлязохме в период на междувластие. Партиите са доволни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172310

Опитът за изработване на дневен ред след консултациите при президента блокира парламента. При оттеглянето на "Атака" законодателната политика ще се формира изцяло спрямо дневния ред на ДПС. Без подкрепата на движението не биха могли да бъдат реализирани нито приоритетите на БСП, нито тези на ГЕРБ.
Блокирането на парламента прави напълно Опитът за изработване на дневен ред след консултациите при президента блокира парламента. При оттеглянето на "Атака" законодателната политика ще се формира изцяло спрямо дневния ред на ДПС. Без подкрепата на движението не биха могли да бъдат реализирани нито приоритетите на БСП, нито тези на ГЕРБ. Блокирането на парламента прави напълно

Ще се разпадне ли Европа?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172105

Ако Германия продължава да слага търговския си интерес пред общия, съюзът няма да удържи

Ако Европа е нашият общ дом, то мъжът в него е Меркел. Ангела Меркел.
Германският канцлер се утвърди като най-важната фигура в ЕС и човека, от когото зависят решенията за абсолютно всичко в иначе демократичната ни общност. Ако Германия продължава да слага търговския си интерес пред общия, съюзът няма да удържи Ако Европа е нашият общ дом, то мъжът в него е Меркел. Ангела Меркел. Германският канцлер се утвърди като най-важната фигура в ЕС и човека, от когото зависят решенията за абсолютно всичко в иначе демократичната ни общност.

Пентагонът спря полетите на всички нови F-35 за допълнителна проверка на двигателите

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/04/2336942_pentagonut_spria_poletite_na_vsichki_novi_f-35_za/?ref=rss


Пентагонът е разпоредил прекратяване на всички полети на 97 изтребителя от програмата F-35, докато не приключи допълнителната проверка на двигателите им, предаде "Ройтерс".

Според съобщението на министерството на отбраната на САЩ разпореждането е във връзка с пожар на самолет F-35А, станал на 23 юни във военновъздушна база във Флорида. Засега няма официално обяснение на причината за пожара, възникнал, докато пилотът се е готвел за излитане. Пилотът не е пострадал.
...

Защо трябва да празнуваме свободата да бъдем себе си

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/07/04/2336944_zashto_triabva_da_praznuvame_svobodata_da_budem_sebe_si/?ref=rss


На 5 юли в столицата ще се проведе шествието София прайд 2014, като два дни по-рано - на 3 юли, посланиците на няколко страни изразиха подкрепата си в общо изявление и насърчиха хората и институциите в България да застанат зад непредубедеността и толерантността към ЛГБТИ общността (лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и интерсексуални хора). Днес британският посланик Джонатан Алън публикува текст по темата със заглавие "Защо трябва да празнуваме свободата да бъдем себе си". "Дневник"...

Обстреляха руски журналисти в Украйна

http://www.cross.bg/ryski-zhyrnalisti-pervii-1419068.html

/КРОСС/ В Славянск под обстрел се озоваха руски журналисти. Снимачният екип на «Первый канал» бе отседнал в хотел, който е бил обстрелян от украинските военни сили, предаде ИТАР-ТАСС. «В този момент екипът е снимал поредния репортаж. Когато е станал взривът, камерата е била включена", се казва в съобщението на най-голямата руска медия. За щастие никой от екипа не е пострадал. Напомняме, че посегателствата върху живота на журналисти, а в частност руски, са зачестили, така в нощта срещу 30 юни, операторът от «Первый канал» 68-годишният Анатолий Клян загина под куршумите край Донецк. Той е третият загинал в Украйна журналист. По-рано в Москва се простиха със загиналия на 17 юни кореспондент на „Вести" Игор Корнелюк и видеоинженерът на Общоруската държавна телевизионна и радио компания Антон Волошин.  

Китай одобри сделката между Lenovo и IBM

http://econ.bg/Новини/Китай-одобри-сделката-между-Lenovo-и-IBM_l.a_i.553959_at.1.html

Антимонополният орган на Китай одобри сделката на стойност 2,3 млрд. евро, с която Lenovo ще придобие бизнеса със сървъри на IBM, предаде...

NSA с възможност да следи всеки, който използва онлайн услуги за пазене на лични данни

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/07/04/2336938_nsa_s_vuzmojnost_da_sledi_vseki_koito_izpolzva_onlain/?ref=rss


Използването на онлайн услуги за защита на личните данни от следене значително увеличава шансовете даденият потребител да бъде включен в списъка за мониторинг на американската Агенция за национална сигурност (NSA), съобщава онлайн изданието CNET.

Откритието е направено в следствие на анализи на документите на Едуард Сноудън за една от вече не толкова тайните програми на агенцията X-Keyscore. Тя има отделни правила, които дават възможност на агенцията да добавя към списъците си за...

Уреждат ли се наши хора във Външно в 12 без 5?

http://www.cross.bg/mvnr-dimitrov-rang-1419067.html

/КРОСС/ От ефира на една национална телевизия стана ясно, че управляващите назначават за втори мандат в мисията ни в Берлин съпругата на съдия Тони Гетов, осъдил ефективно зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Албена Гетова получава поста си в бъдеще време - с дата 1 януари 2015 г. С приближаването на предсрочното изтичане на мандата на кабинета "Орешарски", зачестяват информациите, които излизат под сурдинка от масивната сграда на столичния бул. "Александър Жендов". Става въпрос за уредени конкурси за придобиване на дипломатически ранг, за повишаване в такъв, за вътрешен подбор с предизвестен победител и директно за назначения на "наши" хора на високи постове. От Министерството на външните работи (МВнР) вече коментираха различните излезли информации за заповед на министър Кристиан Вигенин, с която кариерно израстват или се изпращат на мисия 105 души. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък ги направи 160 в изказване от вчера. Отговорът на МВнР бе, че става въпрос за рутинна процедура. Завръщане у дома Според източници на Клуб Z и в момента върви процес на назначения и конкурси, които будят учудване сред редиците на администрацията и то не от вчера, а през цялата една година от началото на управлението на този кабинет. Очакват се и три нови назначения като титуляри на мисии зад граница, твърдят източниците ни

406 българчета са осиновени в чужбина през последните две години

http://frognews.bg/news_72586/

406 българчета са били осиновени в чужбина между 2011 и 2013 година. Това сочи статистиката на министерство на правосъдието. Хлапетата не са могли да намерят семейства в страната и за това са били предоставени за отглеждане в други страни.

Безплатен руски филм прожектират във Варненската библиотека

http://www.moreto.net/novini.php?n=256915

Руският режисьор Андрей Звягинцев се отличи с награда от Кан-2014 (съсценарист на Звягинцев е Олег Негин) за филма „Левитан”. Всички очакваха,че филмът му „Левитан” ще грабне „Златна палма”, но днес Кан е все по-често политика и стратегически отношения, отколкото реалистично отразяване на ситуацията в съвременното кино.

Никълъс Кейдж стана дядо на първо внуче

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/nikylys-kejdzh-stana-diado-na-pyrvo-vnuche-6016446

Внучето на Кейдж се казва Лучиан Огъстъс Копола Кейдж. Лучиан е заради румънското потекло на Даниел, а Огъстъс е в чест на дядото на Уестън

Оставят археолозите без 1 лев за разкопки?

http://www.cross.bg/maritza-stryma-ychenite-1419066.html

/КРОСС/Нулева година заплашва българската археология. Източници на „Площад Славейков" предупреждават, че съществува опасност правителството да не преведе обещаните за разкопки 2,4 млн. лв., за които учените междувременно успяха да се скарат - Николай Овчаров се оплака, че 80 000 лв. са му малко за Перперикон, а Божидар Димитров отвърна, че и 1 лв. му е много. От Министерството на културата засега „успокояват" археолозите, че парите най-вероятно ще бъдат забавени. В най-оптимистичния вариант средствата може би ще бъдат осигурени чак в края на сезона. Докато това стане, всички археолози са пренасочени на изграждащата се магистрална пътна мрежа. Около 200 специалисти от Института по археология и общинските музеи ще копаят за артефакти пред булдозерите на магистралите „Струма" и „Марица". На учените ще помагат още към 500 специализанти и студенти. Според плановете, магистралите „Марица" и „Струма" трябва да бъдат завършени през месец март 2015 г. По лот 2 на магистрала „Струма", между Дупница и Благоевград, са пратени археолози на 14 обекта. За проучването държавата отпуска 4,7 млн. лв. Друга група е пратена на лот 1 Оризово - Димитровград на магистрала „Марица". Ще има проучвания и по газовата връзка със Сърбия.  

Във Видин - най-бедната община в ЕС, кметът кара джип за над 100 бона

http://pik.bg/във-видин---най-бедната-община-в-ес-кметът-кара-джип-за-над-100-бона-news198623.html

Във Видин - най-бедната община в ЕС, кметът кара джип за над 100 бона

Общината във Видин положи асфалт за 2 милиона лева, а малко след това разпореди изкопни работи и разруши новата настилка. Като че ли с пълна сила важи старата поговорка, че асфалтът у нас е материал, с който се заливат улиците, преди да започнат разкопаването.

 „Проблемът е, че общината кандидатства за водопровод, канализация и пречиствателна станция. Проектът е ясен, а непосредствено преди него се асфалтира”, каза в студиото на „Здравей, България” разследващият журналист на Нова телевизия Васил Иванов.

„За няколко дни във Видин видях невероятни неща, свързани с кмета Герго Гергов.

В най-бедната община в ЕС, той кара джип за над 100 000 лева, който твърди, че е купил с данъчен кредит. Жена му също кара скъпа кола. Така не излизат сметките, ако взима 2000 лева заплата”, казва Иванов.


В най-бедната община в ЕС кметът кара джип за над 100 бона

http://pik.bg/в-най-бедната-община-в-ес-кметът-кара-джип-за-над-100-бона-news198623.html

В най-бедната община в ЕС кметът кара джип за над 100 бона

Общината във Видин положи асфалт за 2 милиона лева, а малко след това разпореди изкопни работи и разруши новата настилка. Като че ли с пълна сила важи старата поговорка, че асфалтът у нас е материал, с който се заливат улиците, преди да започнат разкопаването.

 „Проблемът е, че общината кандидатства за водопровод, канализация и пречиствателна станция. Проектът е ясен, а непосредствено преди него се асфалтира”, каза в студиото на „Здравей, България” разследващият журналист на Нова Васил Иванов.

„За няколко дни във Видин видях невероятни неща, свързани с кмета Герго Гергов.

В най-бедната община в ЕС, той кара джип за над 100 000 лева, който твърди, че е купил с данъчен кредит. Жена му също кара скъпа кола. Така не излизат сметките, ако взима 2000 лева заплата”, казва Иванов.


Боливия разреши деца на 10 годинки да работят

http://www.bnews.bg/article-110185

Конгресът на Боливия е одобри законопроект, даващ право на 10-годишните деца да работят. С новите мерки Ла Пас се надява да намали експлоатацията на деца като до 2020 г. постепенно я ликвидира.

Сектанти обикалят Варна, наводненията били "наказание свише"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4173014

Съмнителни лица, представящи се за "божии вестители" се появиха след тежкото наводнение във Варна, съобщава "Фокус".
Представителите на съмнителните вероизповедания обикалят къщите и разясняват на хората, че наводненията отпреди 2 седмици са наказание свише. Те раздават и листовки с религиозно съдържание като призовават варненци да се запознаят с Съмнителни лица, представящи се за "божии вестители" се появиха след тежкото наводнение във Варна, съобщава "Фокус". Представителите на съмнителните вероизповедания обикалят къщите и разясняват на хората, че наводненията отпреди 2 седмици са наказание свише. Те раздават и листовки с религиозно съдържание като призовават варненци да се запознаят с

ДФ "Земеделие" отиде в прокуратурата

http://www.cross.bg/zemedelie-grekov-fond-1419065.html

/КРОСС/Министърът на земеделието и храните Димитър Греков е пратил сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу длъжностни лица в Държавен фонд "Земеделие". "До главния прокурор е подаден обобщен доклад на базата на значителен брой оплаквания от бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони. Преди 20 дни съм дал такова писмо и до премиера Пламен Орешарски, и до Агенцията за държавна финансова инспекция", обяснява Димитър Греков пред "Труд". Той допълва, че докато няма резултати от проверката, няма да я коментира, защото не искал да клевети колегите си от фонд "Земеделие". В началото на седмицата министър Греков каза, че ще поиска оставките на шефа Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова заради множество оплаквания срещу ръководството на фонда. Министърът трябваше да поиска оставките на свиканото за вчера заседание на Управителния съвет на фонда, което обаче така и не се състоя, защото не се събра кворум. В отговор на това изказване на Греков директорът на фонд "Земеделие" Мирослав Николов заяви, че няма да подава оставка, защото не вижда основание за това. "Ние сме първото ръководство, което разплати всички пари. Аз съм си изпълнил ангажиментите", коментира преди два дни Николов.  

Изгориха джипа на врага на Коко Динев

http://frognews.bg/news_72585/

Джипът на известен пловдивски адвокат, който е и в управата на Локомотив (Пловдив), беше запален. Диян Колев поведе феновете на отбора на война срещу собственика Константин Динев.

Германия продължава да се притеснява от агресивната политика на ЕЦБ

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c2bfd9b/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cnovini0C130A0Ca0Cgermaniia0Eprodyljava0Eda0Ese0Epritesniava0Eot0Eagresivnata0Epolitika0Ena0Eecb0H1756140C/story01.htm

Политиките за стимулиране на европейската икономика могат да доведат до финансови рискове, посочи гуверньорът на Бундесбанк Йенс Вайдман


Съдът окончателно отмени глоба за пазарна манипулация, наложена от КФН на служител в ЕВН

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/07/04/2336925_sudut_okonchatelno_otmeni_globa_za_pazarna/?ref=rss


Административният съд в София оневини служителя на ЕВН Гералд Райдингер, обвинен в пазарна манипулация и отмени санкцията от 20 хил. лв., наложена му от Комисията за финансов надзор (КФН) преди малко повече от две години, съобщи "Капитал Daily".

Райдингер беше наказан от регулатора с най-тежката глоба заради подадени 34 поръчки с отклонение в цената от 1 стотинка по време на борсовия аукцион, на който Министерството на икономиката и енергетиката продаде дела си в...

Без режим на тока през деня, но може би със вечерта

http://www.grreporter.info/Bez_rezhim_na_toka_prez_denya_no_mozhe_bi_ss_vecherta/15759

Комисията за търговия и производство на гръцкия парламент одобри на първо четене проектозакона за частичната приватизация на гръцката Национална електрическа компания и в момента го разглежда на второ четене.

прочети повече

Борисов: Ще отидем на консултации при Миков

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4173004

Въпреки всичко ще отидем на консултации. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на искането на ПГ на ДПС за консултации при Михаил Миков за постигане на консенсус за законодателната програма до края на мандата на 42-ро Народно събрание.
Според Борисов на консултациите трябва да участват експерти – Въпреки всичко ще отидем на консултации. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на искането на ПГ на ДПС за консултации при Михаил Миков за постигане на консенсус за законодателната програма до края на мандата на 42-ро Народно събрание. Според Борисов на консултациите трябва да участват експерти –

Пламен Кръстев: Корупцията е бетонирана в Наказателния кодекс

http://www.cross.bg/kodeks-krustev-nakazatelniya-1419064.html

/КРОСС/Корупцията е бетонирана в Наказателния кодекс, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria On Air експертът по борба в корупцията Пламен Кръстев. По думите му са необходими промени в Наказателния кодекс по подобие на направените в Гърция по препоръки на Европейската комисия. Той поясни, че там се наказва всяка форма на облагодетелстване. -"Ако някой бизнесмен плати екскурзия на депутат, това е корупция", посочи още Кръстев. Експертът допълни, че у нас масово се говори за комисионни, вместо за подкупи, което по думите му е правилното определение за нерегламентирано извършване на дадена дейност. Той посочи, че БОРКОР е ненужно звено в момента, въпреки че експертите са свършили работата, за която са били наети- направили са съответните анализи, но „още от създаването му в очите на хората беше като един книжен лъв - т.е. той се бори с корупцията с писане на стратегии, информации и т.н."  

Франкфуртското летище стана първото в Германия с неограничен безплатен интернет

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/04/2336917_frankfurtskoto_letishte_stana_purvoto_v_germaniia_s/?ref=rss


Франкфуртското летище стана първото в Германия, което предлага на пасажерите неограничен достъп до безплатен безжичен интернет на своите терминали, стана ясно от официалния профил на аеропорта в Twitter.

Мрежата ще бъде осигурена чрез над 300 безжични точки за достъп, пише сайтът Future Travel Experience.

Нововъведението е част от програмата за повишаване качеството на услугите на компанията оператор на най-натовареното летище в страната Fraport "Страхотно е да ви...

Борисов: Въпреки всичко ще отидем на консултации

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172991

Въпреки всичко ще отидем на консултации. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на искането на ПГ на ДПС за консултации при Михаил Миков за постигане на консенсус за законодателната програма до края на мандата на 42-ро Народно събрание.
Според Борисов на консултациите трябва да участват експерти – Въпреки всичко ще отидем на консултации. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на искането на ПГ на ДПС за консултации при Михаил Миков за постигане на консенсус за законодателната програма до края на мандата на 42-ро Народно събрание. Според Борисов на консултациите трябва да участват експерти –

САЩ готови за нови санкции срещу Русия

http://econ.bg/Новини/САЩ-готови-за-нови-санкции-срещу-Русия_l.a_i.553957_at.1.html

САЩ са готови да наложат допълнителни санкции срещу Русия във връзка със ситуацията в Украйна. Това заяви американският вицепрезидент Джо Байдън...

Сектанти обикалят Варна, наводненията били "наказание свише"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172999

Съмнителни лица, представящи се за Съмнителни лица, представящи се за "божии вестители" се появиха след тежкото наводнение във Варна, съобщава "Фокус". Представителите на съмнителните вероизповедания обикалят къщите и разясняват на хората, че наводненията отпреди 2 седмици са наказание свише. Те раздават и листовки с религиозно съдържание като призовават варненци да се запознаят с

ТВ7: Охранители и временен синдик на Бареков в студиата

http://www.vesti.bg/bulgaria/medii/tv7-ohraniteli-i-vremenen-sindik-na-barekov-v-studiata-6016443

От ръководството на ТВ7 заявяват в официално писмо, че това действие е продължение на кампанията на "Ноу фрейм медия България" ЕАД, която от броени дни е собственост на Бареков и неговото искане за обявяване на ТВ7 и ББТ в несъстоятелност

Второто класиране за гимназии е обявено на 7klas.mon.bg

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/07/04/2336916_vtoroto_klasirane_za_gimnazii_e_obiaveno_na_7klasmonbg/?ref=rss


Резултатите от второто класиране на кандидатстващите след седми клас можете да проверите на http://7klas.mon.bg/

От утре ще започне записването и след второ класиране. Необходимите документи са удостоверението за завършен седми клас и медицинско свидетелство, когато специалността го изисква. Подава се и заявление по образец.

След това, ако останат места, се обявява и трето класиране.

Пламен Кръстев: Корупцията е бетонирана в Наказателния кодекс

http://pik.bg/пламен-кръстев-корупцията-е-бетонирана-в-наказателния-кодекс-news198619.html

Пламен Кръстев: Корупцията е бетонирана в Наказателния кодекс

Корупцията е бетонирана в Наказателния кодекс, коментира пред Bulgaria On Air експертът по борба в корупцията Пламен Кръстев.По думите му са необходими промени в Наказателния кодекс по подобие на направените в Гърция по препоръки на Европейската комисия. Той поясни, че там се наказва всяка форма на облагодетелстване.

-“Ако някой бизнесмен плати екскурзия на депутат, това е корупция“, посочи още Кръстев.

Експертът допълни, че у нас масово се говори за комисионни, вместо за подкупи, което по думите му е правилното определение за нерегламентирано извършване на дадена дейност.

Той посочи, че БОРКОР е ненужно звено в момента, въпреки че експертите са свършили работата, за която са били наети- направили са съответните анализи, но „още от създаването му в очите на хората беше като един книжен лъв – т.е. той се бори с корупцията с писане на стратегии, информации, затова не дава и никакъв резултат.“

Стив Джобс съсипал работни места във Финландия

http://www.vesti.bg/novini/stiv-dzhobs-sysipal-rabotni-mesta-vyv-finlandiia-6016449

Финландския премиер Александер Стуб заяви днес, че основателят на "Епъл" Стив Джобс е нанесъл жесток удар на заетостта в неговата страна с иновациите, които сварили неподготвени финландските предприятия.

„Еврофутбол“ подарява колекционерски монети за Мондеала на своите участници

http://www.cross.bg/leva-moneti-kushta-1419063.html

/КРОСС/Третата седмица на „Еврофутбол дава повече!" по време на Световното първенство по футбол в Бразилия вече тече - участниците на букмейкърската къща, пуснали своята скреч карта в специалните урни, поставени в пунктовете, ще могата да се борят за 30 колекционерски монети, произведени от „Българска монетна къща" специално за големия футболен форум, както и три допълнителни печалби от 500 лева. В предишните кръгове на инициативата родният букмейкър раздаде 100 билета за двата дни на Kavarna Rock Fest, а на 28.06.2014 г., минути преди появата на рок легендите от Europe на сцената в Каварна, стана ясно и името на щастливеца, печелещ голямата награда - мотор Harley Davidson.Наред с големите емоции на рок събитието на годината продължават и футболните страсти за последните мачове от Световното първенство. Специално за повода още миналата година бяха произведени лимитирана серия сребърни монети с номинал от 1 долар и изображение на Фулеко - талисмана на „световната футболна фиеста". Монетата тежи 7,3 г и е официално лицензирана от FIFA. 30 от всички участващи в кампанията на букмейкърската къща ще станат горди собственици на изключително рядката ценност, а други трима щe се сдобият със суми от 500 лева. Имената на всички щастливци ще станат ясни на 07.07.2014 г., когато ще бъдат определени чрез жребий. Напомняме, че „Еврофутбол дава повече!" стартира на 12-ти юни и ще продължи до 14 юли

Станишев ще бъде предложен за еврокомисар по имиграцията, заяви Борисов

http://www.moreto.net/novini.php?n=256910

Сергей Станишев ще бъде предложен за еврокомисар по имиграцията. Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. След като за пореден път заседанието на парламента не се състоя, Борисов заяви, че би участвал в пленарните заседания, ако се разгледат точки за актуализацията на бюджета - "който и да е бюджет", според Борисов, закона за банките, който "е предложен от БНБ или там от асоциацията на банките".

Мащабна акция в Роман: Търсят нелегални цигари и тютюн

http://pik.bg/мащабна-акция-в-роман-търсят-нелегални-цигари-и-тютюн-news198617.html

Мащабна акция в Роман: Търсят нелегални цигари и тютюн

Мащабна акция провежда романска полиция по селата. Униформените търсят нелегални тютюневи изделия. Заловени са няколко човека от село Буковлък, пише "Конкурент".

Вчера сутринта в 6.10 часа при полицейската проверка на пътя между селата Камено поле и Горна Бешовица е спрян за проверка лек автомобил „Форд-Ескорт“ управляван от С. Л. от Буковлък.

При извършената проверка е установено, че в автомобила той превозва общо 37 прозрачни найлонови плика с общо тегло 5,500 кг. ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.

Цялото количество е предадено от С.Л. доброволно.

Двадесет минути по-късно на същия път е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф” управляван от мъж, който също е от Буковлък. При извършената проверка е установено, че в автомобила той превозва общо 198 прозрачни найлонови плика с общо тегло 33 кг. ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.

Количеството също е предадено доброволно предаване.

Малко по-късно – в 7 часа на също място е спрян за проверка и лек автомобил „Рено Меган Сценик” управляван от М. П., пак от Буковлък и спътници в автомобила П. П. и П. П. от същото село. При извършената проверка е установено, че в автомобила се превозват  общо 192 прозрачни найлонови плика с общо тегло 29,500кг. ситно нарязан без български акцизен бандерол. Установено е, че на П. П.  са   24 кг. тютюн, пакетиран в 150 найлонови плика и на П. П. са   5,500кг. тютюн, пакетиран в 42  найлонови плика. М.П. е бил само шофьор.

Тютюна е предаден от П. П. и П. П. с протоколи за доброволно предаване.

В полицията в Роман са  заведени заявителки материали по всички случаи.

В помощ на колегите си са били и униформените от Бяла Слатина. Предишната вечер около 19.40 в село Търнава авто-патрул спира  за проверка лек автомобил „Опел-Астра” управляван от А. А. от Буковлък. При извършената проверка е установено, че в автомобила се  превозват 4 полиетиленови чувала с общо тегло 45 кг. ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол. Тютюна също е предаден с протокол за доброволно предаване.

Образувана е проверка, съобщават от полицията.

Sea Garden Festival - нов музикален фестивал в Бургас

http://music.actualno.com/-Sea-Garden-Festival---nov-muzikalen-festival-v-Burgas-news_37775.html

На 9 август, Летният театър в Бургас ще е домакин на най-новия музикален фестивал за града Sea Garden Festival. Фестивалът ще зарадва почитателите на качествената музика с микс от изпълнения на живо...

ТВ7: Трябва да удържим на натиска

http://society.actualno.com/TV7-Trjabva-da-udyrjim-na-natiska--news_37777.html

Временният синдик Велков, заедно с охранители в компанията на партийни функционери от "България без цензура", начело с Христо Цирков от контролния съвет на партия нахлу в ТВ7, съобщиха от ...

Фабио Капело посочи най-добрите играчи на Световното

http://worldcup2014.actualno.com/Fabio-Kapelo-posochi-naj-dobrite-igrachi-na-Svetovnoto--news_37778.html

Треньорът на руския национален отбор Фабио Капело даде оценка кои са най-добрите играчи на Световното първенство. Според него списъкът включва Ариен Робен, Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар. &bdq...

Stereo MCs безплатно на Hello! Ficosota Festival

http://music.actualno.com/Stereo-MCs-bezplatno-na-Hello-Ficosota-Festival-news_37776.html

Stereo MCs ще прекъснат турнето си в Австрия, за да участват в Hello! Ficosota Festival на 12 юли в Шумен. Легендарната група пристига в България в пълен състав на 11 юли с тур мениджмънт екипа си от ...

"168 часа": Издирват българи в афера със 17 т хашиш за 400 млн. евро

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4171887

Схема с рекорден не само за България, но и за Европа трафик на 17 тона хашиш е разкрита от прокуратурата. Холандец, белгиец и общо 11 българи са замесени в аферата, която до този момент е пазена в тайна от държавата.
Двамата тартори на организираната престъпна група са все още в неизвестност, издирвани навсякъде по света с червена бюлетина на Схема с рекорден не само за България, но и за Европа трафик на 17 тона хашиш е разкрита от прокуратурата. Холандец, белгиец и общо 11 българи са замесени в аферата, която до този момент е пазена в тайна от държавата. Двамата тартори на организираната престъпна група са все още в неизвестност, издирвани навсякъде по света с червена бюлетина на

Звеното за фискален контрол в НАП следи още 53 рискови стоки

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/07/04/2336900_zvenoto_za_fiskalen_kontrol_v_nap_sledi_oshte_53/?ref=rss


Звеното за фискален контрол на Националната агенция за приходите (НАП) вече следи движението в страната на още 53 стоки с висок фискален риск, съобщи пресцентърът на приходната администрация.

Със заповед на министъра на финансите, публикувана на www.nap.bg, към списъка на стоките, които са обект на наблюдение от фискалните агенти, се добавят допълнителни групи, между които  различни видове плодове, зеленчуци, месо, риба.

От началото на годината до сега фискалните агенти са...

Гришо излиза в битка за финала на Уимбълдън

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/grisho-izliza-v-bitka-za-finala-na-uimbyldyn-6016442

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе днес първия 1/2-финал в турнир от Големия шлем в кариерата си, Нова ТВ ще излъчва срещата на живо

Гришо излиза срещу Ноле в битка за финала

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/grisho-izliza-sreshtu-nole-v-bitka-za-finala-6016442

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе днес първия 1/2-финал в турнир от Големия шлем в кариерата си, Нова ТВ ще излъчва срещата на живо

Гришо срещу Ноле – епизод V

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/grisho-sreshtu-nole-epizod-v-6016442

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе днес първия 1/2-финал в турнир от Големия шлем в кариерата си

Хакери откраднали 200 000 евро с фалшиви банкови страници

http://www.vesti.bg/novini/hakeri-otkradnali-200-000-evro-s-falshivi-bankovi-stranici-6016447

Десет души са арестувани за създаване на фалшиви сайтове и кражба на банкови данни в Македония, съобщава македонският "Утрински вестник".

НАП следи още 53 групи стоки с висок фискален риск

http://www.cross.bg/stoki-fiskalen-stranata-1419062.html

/КРОСС/Звеното за фискален контрол на НАП вече следи движението в страната на още 53 стоки с висок фискален риск. Със заповед на министъра на финансите, публикувана на www.nap.bg, към списъка на стоките, които са обект на наблюдение от фискалните агенти, се добавят допълнителни групи. Сред новите стоки са различни видове плодове, зеленчуци, месо, риба и др.  От началото на годината до момента фискалните агенти са извършили над 42 000 проверки на рискови стоки. На 10 500 превозни средства са поставени пломби. Звеното е проследило движението на над 500 млн. кг. рискови стоки, сред които плодове и зеленчуци, месо, захар, брашно, сухо мляко. Звеното за фискален контрол бе създадено в началото на годината със задача да контролира данъчните рискове при внос и търговия със стоки като плодове и зеленчуци, захар, брашно, месо и месни продукти, олио. Движението им на територията на страната се следи от екипи на приходната агенция на всички граници с държави от Европейския съюз и от мобилни групи във вътрешността на страната. От средата на май инспекторите на НАП работят и по външните граници на страната съвместно с екипи на Агенция „Митници" и Българската агенция за безопасност на храните. Освен товарни, на фискален контрол вече са подложени и лекотоварни превозни средства.

Местан: ДПС няма номинация за еврокомисар

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172980

Когато сме се разбрали въпросът да се реши със съгласие, аз имам нагласата да подпомогна, да сторя необходимото за постигането на това съгласие. Част от нашите усилия, онова, което определяме като градивно участие на ДПС като парламентарна група и политическа сила, нямаме своя номинация и няма да поставим своя за консултациите. Когато сме се разбрали въпросът да се реши със съгласие, аз имам нагласата да подпомогна, да сторя необходимото за постигането на това съгласие. Част от нашите усилия, онова, което определяме като градивно участие на ДПС като парламентарна група и политическа сила, нямаме своя номинация и няма да поставим своя за консултациите.

НАП увеличава броя на рисковите стоки, които следи по границите

http://econ.bg/Новини/НАП-увеличава-броя-на-рисковите-стоки-които-следи-по-границите_l.a_i.553951_at.1.html

Нови 53 стоки с висок фискален риск са добавени към групите, които от Националната агенция за приходите (НАП) следят. Сред новите продукти са...

Местан: ДПС няма номинация за еврокомисар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172968

Когато сме се разбрали въпросът да се реши със съгласие, аз имам нагласата да подпомогна, да сторя необходимото за постигането на това съгласие. Част от нашите усилия, онова, което определяме като градивно участие на ДПС като парламентарна група и политическа сила, нямаме своя номинация и няма да поставим своя за консултациите. Когато сме се разбрали въпросът да се реши със съгласие, аз имам нагласата да подпомогна, да сторя необходимото за постигането на това съгласие. Част от нашите усилия, онова, което определяме като градивно участие на ДПС като парламентарна група и политическа сила, нямаме своя номинация и няма да поставим своя за консултациите.

Викат екип на Бърза помощ заради плачещо русначе в Свети Влас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172974

В разгара на лятото на опасността от инциденти ресурсите на Бърза помощ се хабят залудо. 
През последния месец в Бургас са подадени два безумни скандала на тел. 112, съобщава "Флагман".
В първия случай лекарите били извикани заради "плачещо русначе" в курорта Свети Влас. Вторият сигнал повикал линейката заради "съмнения за счупен пръст". В разгара на лятото на опасността от инциденти ресурсите на Бърза помощ се хабят залудо.  През последния месец в Бургас са подадени два безумни скандала на тел. 112, съобщава "Флагман". В първия случай лекарите били извикани заради "плачещо русначе" в курорта Свети Влас. Вторият сигнал повикал линейката заради "съмнения за счупен пръст".

В Бургас показват ценности, спасени от незаконен трафик

http://www.cross.bg/myzeii-byrgas-spaseni-1419060.html

/КРОСС/Ден на отворени врати за ученици и студенти обявява Историческият музей в Бургас на 7 юли 2014 г., понеделник. Инициативата е на Регионален бургаски музей и Митница Бургас и се провежда по повод 135-годишнината от създаването на българските митници и в памет на Цоня Дражева- дългогодишен директор на Регионален бургаски музей. Чрез тази инициатива се дава възможност на все повече деца и младежи- жители и гости на града, да посетят уникалната за България постоянна изложба „Дарени и спасени съкровища". Тя е експонирана в красивата възрожденска сграда на Историческия музей на ул.„Лермонтов" 31 в града. Изложбата представя десетки ценни произведения на европейското приложно изкуство, спасени от незаконен трафик и задържани от служителите на Митница Бургас. Посетителите на музея могат да видят живописни платна, сервизи и прибори от сребро, цветен кристал и скъпоценни камъни, склуптури, мебели с дърворезба и позлатена украса, предмети на ювелирното изкуство от Франция, Германия, Италия, бившата Австро-Унгарска империя и др., свързани с най-прочутите художествени ателиета на Европа от 18-19 век. Преобладаващата част от експонатите в „Дарени и спасени съкровища" са задържани от митническите служители на Митнически пункт Малко Търново и са предадени на музея, след изпълнение на съответните законови процедури и в сътрудничество с Интерпол

Цветанов е за затвора, да спре да говори за коалиция с ББЦ

http://www.bnews.bg/article-110197

Най-добре е Борисов да извади Цветан Цветанов от депутатските листи и от партията, смята лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Той коментира и случващото се в ТВ7, като заяви, че старият мениджмънт на телевизията дублира гнусните атаки срещу партията му.

Викат екип на Бърза помощ заради плачещо русначе в Свети Влас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4172965

В разгара на лятото на опасността от инциденти ресурсите на Бърза помощ се хабят залудо. 
През последния месец в Бургас са подадени два безумни скандала на тел. 112, съобщава В разгара на лятото на опасността от инциденти ресурсите на Бърза помощ се хабят залудо.  През последния месец в Бургас са подадени два безумни скандала на тел. 112, съобщава "Флагман". В първия случай лекарите били извикани заради "плачещо русначе" в курорта Свети Влас. Вторият сигнал повикал линейката заради "съмнения за счупен пръст".

Новата BG икономика: Тайната на габровските помпички

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4172336

Новата BG икономика е съвместна рубрика, подкрепена от ТехноЛогика, с твърдото убеждение, че обществото ни има нужда от примери на проспериращи български фирми, които доказват на младите хора, че има възможности за достойна реализация в България.
Те са новият облик на българската икономика и техните постижения осмислят тежката цена на прехода, Новата BG икономика е съвместна рубрика, подкрепена от ТехноЛогика, с твърдото убеждение, че обществото ни има нужда от примери на проспериращи български фирми, които доказват на младите хора, че има възможности за достойна реализация в България. Те са новият облик на българската икономика и техните постижения осмислят тежката цена на прехода,

Порошенко готов да поднови примирието, но при свои условия

http://www.cross.bg/poroshenko-primirieto-ysloviyata-1419061.html

/КРОСС/ Украинският президент Петро Порошенко заяви, че има готовност да поднови примирието, но само ако се спазват условията му, предаде РИА Новости.Това желание украинският президент заявил в телефонен разговор с американския вицепрезидент Джозеф Байдън.Порошенко посочил условията си, сред които са: 1. Пълно разоръжаване на опълченците.2. Да бъдат освободени всички пленении, включително и заложниците от мониторинговата миссия на ОССЕ. Порошенко подчертал, че е готов да участва в преговори, но без каквито и да било «допълнителни условия». От своя страна опълченците на ДНР и ЛНР заявиха, че са готови да спазят примирието (прекратяване на стрелба), но само ако и двете страни спазват всичките договореностите. От своя страна, опълчението на Донбас не е готово да се разоръжи, тъй като нямало доверие на киевските власти. Според опълченците, разоръжаването трябва да бъде двустранно, а не едностранно, както предлага Порошенко. По-рано председателят на президиума на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин заяви, че третият кръг на консултациите за уреждането на кризата в източната част на Украйна едва ли ще е ефективен. Според него „Киев не потвърждава думите си с дела".  

Даниел Смилов за новия еврокомисар: Проблемът на Станишев не е проблемът на България

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/07/04/2336896_daniel_smilov_za_noviia_evrokomisar_problemut_na/?ref=rss


През следващата седмица предстои разпределянето на постовете в Европейската комисия между държавите членки. Много от тях вече съобщиха кои са хората, които номинират за еврокомисари, като България е от страните, които все още не е обявила своя избор. За момента най-спряганите имена са тези на настоящия комисар Кристалина Георгиева и на лидера на БСП Сергей Станишев. В текст със заглавие "За Станишев и ЕС" политологът Даниел Смилов коментира във Fаcebook избора на български еврокомисар и...

Деян Маджарски,11-ти клас: Както „око за око прави целият свят сляп”, така и ако всеки човек успее да се ограничи от предразсъдъци целият свят ще бъде свободен

http://www.zapernik.com/obshtestvo/deyan-madjarski-11-ti-klas-kakto-oko-za-oko-pravi-celiyat-svyat_32809/

Той е Деян Маджарски, единадесетокласник в ГПЧЕ „Симеон Радев”. Есето му „Граници на толерантността” спечели Национална олимпиада за правата на човека. Специално за читателите на zaPernik.com Деян предостави есето си. „Есето не беше част от олимпиадата, а просто с него бях избран от другите ученици в нашето училище. Все пак в първия кръг на олимпиадата се налагаше да защитаваме написаното в есето, така че може да се каже че и то имаше някаква роля. Учителката ми по философия го беше изпратила предварително на професора, който организираше всичко и беше получила доста позитивни отговори в замяна. Благодаря за интереса към това, което сме направили!”, сподели Деян пред наш репортер.

Както вече писахме, две пернишки деца са първенци в Националната олимпиада за правата на човека, състояла се в град Приморско.
Деян Маджарски и Емилия Виденова от Езиковата гимназия в Перник са впечатлили журито със способността си да се аргументират и да защитават тези. Участниците в олимпиадата е трябвало да напишат есе, в което да изразят собствено мнение. Перничаните са се класирали на 1-во и 2-ро място. Те успешно са изложили и защитили тезите си пред 9-членна комисия....

Продължава

Борисов: Номинират Сергей Станишев за еврокомисар

http://frognews.bg/news_72584/

„Разбрах, че ще номинират Сергей Станишев за еврокомисар в следващите дни”. Това каза в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

До дни ще започне изплащането на еднократните помощи от общината за пострадалите в Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=256912

До дни се очаква да започне изплащането на еднократните помощи за пострадалите от бедствието във варненския квартал “Аспарухово”. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна зам.-кметът на община Варна д-р Лидия Маринова. Еднократната помощ от по 300 лева на домакинство ще бъде отпусната от Община Варна за пострадалите от наводнението семейства.

Абсурд: Викат Бърза помощ заради плачещо русначе в Свети Влас

http://pik.bg/абсурд-викат-бърза-помощ-заради-плачещо-русначе-в-свети-влас-news198610.html

Абсурд: Викат Бърза помощ заради плачещо русначе в Свети Влас

Два безумни сигнала са били подадени на бургаския телефон 112 през последния месец.

В първия случай лекарите били извикани заради "плачещо русначе" в курорта Свети Влас. Вторият сигнал повикал линейката заради "съмнения за счупен пръст", пише "Петел".

Няма никакви критерии за спешност, оплакаха се медици. Според тях е пълно разхищение да се заявява и вика спешна медицинска помощ при такива поводи.

Допълнителна трудност при действително неотложни случаи била липсата на имена на улици в курорта Слънчев бряг. Тъй като там за ориентир служат само хотелите, които са много, трябва доста време, докато лекарите се ориентират къде точно да отидат.

Борисов обеща ГЕРБ да отиде на консултациите във вторник за приоритетите до края на мандата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/04/2336894_borisov_obeshta_gerb_da_otide_na_konsultaciite_vuv/?ref=rss


ГЕРБ ще участва в консултации във вторник за законодателната програма на 42-то Народното събрание до края на мандата. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод поканата на ДПС да се свикат консултации при председателя на Народното събрание.
 

"Да кажат само в какъв формат. За мен е по-добре да участват експерти - Цецка Цачева, Димитър Главчев, които познават по-добре законодателството. Ако кажат, ще отида и аз", добави Борисов.

По думите му ГЕРБ ще настоява в...

Крадец се обзаведе на аванта - отмъкна бойлер през покрива

http://www.bnews.bg/article-110195

Неизвестни апаши решиха да се обзаведат на аванта, като отмъкнаха покъщнина през покрива на къща в село Михайлово.

Бивш гард на Галеви се цани да работи в ДАНС

http://frognews.bg/news_72582/

Бившият охранител при братя Галеви Рангел Машкодански от Дупница завърши с отличен успех магистратура във Великотърновския университет, специалност „Политология, дипломация и национална сигурност. Преди това 25- годишният мъж има завършена бакалавърска степен в ЮЗУ в Благоевград. Сега мечтата му е да стане офицер в ДАНС.

Местан: ДПС не е застаряваща мома, която чака да бъде пожелана

http://www.moreto.net/novini.php?n=256911

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че движението и БСП не са скачени. Той отказа да каже конкретно възможна ли е коалиция с ГЕРБ. „Кой е казал, че БСП и ДПС са обречени завинаги един за друг, кой е казал, че са скачени съдове и не е възможен диалогът с Лявото.

Бареков отрича да е организирал "рейда" в ТВ7

http://society.actualno.com/Barekov-otricha-da-e-organiziral-rejda-v-TV7-news_37767.html

Старият мениджмънт на ТВ7 дублира гнусните атаки срещу политическа партия "България без цензура" от нашите политически опоненти. Управлението на телевизията се държи сякаш адвокатства на Г...

Интересни факти преди Франция - Германия

http://worldcup2014.actualno.com/Interesni-fakti-predi-Francija---Germanija-news_37769.html

Днес от 19:00ч. българско време, Германия и Франция излизат в изключително интересен 1/4 финал на Световното в Бразилия. Ето някои любопитни факти преди двубоя: - Франция има историческо предимство в...

Изгоря джип на адвоката на феновете на Локомотив Пловдив - (СНИМКИ)

http://bgfootball.actualno.com/Izgorja-djip-na-advokata-na-fenovete-na-Lokomotiv-Plovdiv---SNIMKI-news_37772.html

В 04:00 часа тази сутрин е бил изпепелен джипът на Диян Колев - адвокат, водач на сдружението "Бъдеще за Локомотив", което от доста време е в обтегнати отношение със собственика на клуба Кон...

Футболната треска удари Германия

http://worldcup2014.actualno.com/Futbolnata-treska-udari-Germanija-news_37760.html

Дали заради бурното историческо минало между Германия и Франция или просто заради немската любов към футбола, часове преди мача днес цяла Германия е в абсолютна еуфория. Така, както през 1994 година б...

Цветлин Йовчев дал Цветанов на прокурор?

http://politics.actualno.com/Cvetlin-Jovchev-dal-Cvetanov-na-prokuror-news_37773.html

Вътрешният министър и вицепремиер Цветлин Йовчев е подал сигнал срещу предшественика си Цветан Цветанов, съобщи БЛИЦ, позовавайки се на източници в Главна прокуратура. Според агенцията официален док...

Бивш редактор на News of the World ще лежи 18 месеца в затвора

http://europe.actualno.com/Bivsh-redaktor-na-News-of-the-World-shte-leji-18-meseca-v-zatvora-news_37774.html

Бившият редактор на закрития таблоид News of the World Анди Колсън бе осъден на 18 месеца затвор за участието му в скандала с подслушването на телефони. Именно този случай доведе до закриването на при...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване